Aktivistka s FDV Barbara Rajgelj se jezi na Zorana Potiča, ker dela reklamo Primčevi stranki Frankenstein

Delov novinar Zoran Potič si je zaradi člankov, v katerih poroča o Primčevi Stranki Frankenstein, kot je 28. marca v Delu imenoval novo stranko Aleša Primca, na tviterju prislužil opomin feministične aktivistke dr. Barbare Rajgelj, v prostem času zaposlene na FDV.

Zoran Potič, ki se je ustanovnega kongresa Glasa za otroke in družine tudi udeležil, je strnil svoje vtise o novi stranki: “Primčeva stranka ima zveste in goreče privržence, utrjene v referendumskem boju. Po slabem desetletju liberalizacije in demokratiziranja socialističnega sistema v 80. letih in po 25 letih demokracije je bilo očitno le še vprašanje časa, kdaj bomo dobili neformalno cerkveno stranko, čeprav je v tem obdobju kar nekaj strank z desnega političnega pola ves čas koketiralo s Cerkvijo. V Evropi imamo celo vrsto krščanskih strank, ne poznamo pa primera, da bi kongres neke stranke bolj spominjal na verski obred kot na rojstvo stranke. Tega v Sloveniji še nismo doživeli. A prav to se je v soboto dogajalo ob splavitvi stranke Za otroke. Na ta način je prestopila jasno črto, ki se je začela izrisovati po francoski revoluciji, ko je ločevanje vere in države postal civilizacijski standard. Tudi v sedmem členu slovenske ustave imamo zapisano, da so država in verske skupnosti ločene.”

Zorana Potiča močno skrbi Glas za družine in otroke
Zorana Potiča več kot očitno skrbi, da bo stranka Aleša Primca Glas za otroke in družine začela rušiti tabuje in ideološke predsodke, ki jih je proti-družinska levičarska politika ustvarila za potrebe vladanja in jih vsa leta skrbno vzdrževala. Vendar pa kljub Potičevi več kot očitni levičarski pravovernosti Barbara Rajgelj ni zadovoljna z njim. Barbara Rajgelj, ki sebe imenuje “aktivistična učiteljica”, ni kdorkoli. Je znana in uspešna zagovornica privilegijev homo-lezbičnega-trans-bi-queer seksualnega lobija. Hkrati je tudi ena izmed pomembnih ideologov levičarske politike pri nas. Po njenem mnenju bi bilo najbolje, da se o Primcu in njegovi stranki sploh ne bi pisalo.


Takole se je razvnela razprava o Potičevem pisanju na tviterju: Niti nenaklonjeno pisanje Zorana Potiča o stranki Glas za otroke in družine za Barbaro Rajgelj torej ni sprejemljivo, boljši je popoln medijski mrk, kakor so ga Primcu in koaliciji Za otroke gre priredili režimski mediji v času predvolilne kampanje pred družinskim referendumom decembra 2015. Isto taktiko bi aktivistična učiteljica Rajgljeva s FDV uporabljala še naprej. Ob tem ni treba posebej izpostavljati, da je Barbara Rajgelj vneta borka za pravice zatiranih, obrobnih in majhnih. Očitno je novonastala Primčeva stranka kljub nenaklonjenemu poročanju režimskih medijev za ideologinjo homoseksualnega lobija tako nevarna, da želi svojim prepovedati vsakršno poročanje o Glasu za otroke in družine. Zoran Potič je o ustanovnem kongresu stranke Glas za otroke in družine pisal dokaj naklonjeno, kar je najbrž z drugim člankom moral popraviti.  

V enem izmed tvitov mu je Rajgljeva očitala, da dela nepotrebno reklamo za Primčevo stranko, saj je kot predstavnik medijev tisti, ki po njeno predstavlja zagotovilo za obstoj, bohotno rast in razvoj stranke Aleša Primca Glas za otroke in družine. Ob tem je Barbara Rajgelj Zoranu Potiču celo čestitala za botrstvo. Vendar celo njemu ni bilo všeč, da mu Barbara Rajgelj pere možgane s tem, kaj sme ali ne sme pisati, saj ji je v odgovor napisal: “Seveda, če ne vidiš in Ne slišiš, Ne obstaja.” Aleš Primc je po referendumski zmagi decembra 2015 napovedal vstop v politiko, saj je civilna družba po sedmih letih boja z ulice proti družini nenaklonjeni politiki nemočna in se mora preseliti v parlament in spremeniti družini nenaklonjene zakone. Očitno ne bo več mogoče tako zlahka prati možgane ljudem z vsiljevanjem ideologije, ki jo je papež Frančišek razglasil za “napako človeškega razuma”. To pa je največji strah Barbare Rajgelj in podobnih aktivistov, ki privilegije bogatim homoseksualcem in lezbijkam zagotavljajo na račun siromašenja slovenskih delavcev in kmetov.

Franci Donko

 • althar

  Z:”Jaz vsak dan pokleknem pred Kučanovo sliko in zmolim priročnik VKP(b)!”
  B:”A samo enkrat? Da te ni sram!”

 • Ruggedplant

  Ko bo papež naslednjič sprejemal delegacije predstavnikov slovenske komunistične elite, bi bilo dobro da se vsaj za malenkost pozanima kakšen odnos imajo do Cerkve vse vladne stranke, državne izobraževalne institucije, agencije, inštituti in ostale lovke rdeče hobotnice. Če bo v celotnem svojem mandatu naredil SAMO TO, mu oprostim prav vse kikse, ki jih je doslej kot vrhovni predstavnik Cerkve naredil človeštvu, še posebej pa kristjanom vsega sveta.

  • Dragan Krstič

   Ne boš tega dočakal od tega papeža. Očitno je, da papež mora biti Evropejec in ne polpismen južnoameričan.

   • Ruggedplant

    To ni stvar geografskega porekla, ampak širine intelekta. Žal je vse bolj jasno, da se Frančišek ne zaveda dejstva (ali pa ga celo zavestno zanika), da je papež, hočeš ali nočeš, ne le verski, pač pa tudi politični voditelj. Njegovo duhovno sporočilo in zgled sta lahko še tako čista in v kristusovem duhu, a hkrati žal s svojimi političnimi potezami (ki se jih morda niti ne zaveda!)

    poruši še več kot je zgradil.

    • Dragan Krstič

     Še kako sta pomembna geografsko poreklo in širina intelekta. Nikoli Argentinec ne more razumeti evropske zgodovine, razmerja političnih sil, če hočeš tudi zgodovino spopadov med kristjani in muslimani kot to razume Evropski intelektualec in papež. Evropa je zame še vedno središče sveta, središče intelektualne elite in to noben papež iz Južne Amerike ne more preseči “evropskega” papeža.

     • Ruggedplant

      Dobro – v praksi je res, kar si napisal. Je pa tudi res, da Evropa NI ne center sveta, niti krščanstva, naloga papeža, pa je biti zgled in svetilnik za kristjane VSEGA sveta. navsezadnje je prav ta evropocentrizem pripeljala krščanstvo do točke, kjer je le to v Evropi skorajda mrtvo in smo ta hip moralno/vsebinsko najbolj razvrednoten dekadenten kontinent, saj smo se stoletja zanašali na to, da “srce krščanstva” pa ja ne potrebuje nobenega posebnega varstva pred vdori ateistične dekadentne in celo nitzchejanske mentalitete, ki se je začela po Evropi bohotiti še posebej po francoski revoluciji, prazametku militantnega ateizma: komunizma. Obvezno je, da si tudi evropski kristjani nalijemo čistega in priznamo, da smo ta hip v lastnih sredinah manj opazni, manj dejavni, manj goreči, manj kristusovi od naših bratov v denimo Aziji, Afriki, Južni in S. Ameriki. Je žalostno in sramotno, a žal resnično. brez te katarze, se krivulja ne bo obrnila navzgor. Za status evropskih kristjanov smo na prvem mestu odgovorni evropski kristjani sami, nikakor pa ne nek neevropski papež, ki je na svojem položaju šele nekaj let. Papež nosi svoj delež, a vsak od nas ga prav tako.

     • Dragan Krstič

      Prav vsak papež, ki bi bil iz Azije ali Afrike bi bolje razumel stisko in strah evropskih kristjanov pa tudi razmišljujočih ateistov kot pa ta papež iz Argentine in ne boš me prepričal da to ni res.

     • Ruggedplant

      Pravim samo, da geografsko poreklo ni in ne sme biti izgovor. Argentinski Slovenci, na primer, imajo o bistvu slovenstva veliko več pojma od tu živečih Slovencev, bolje poznajo našo kulturo in zgodovino, šege in navade, narodne pesmi,… Zakaj? Zato, ker jim Slovenija pomeni svetinjo, Domovino z veliko začetnico in jih niti latinoameriško okolje niti nekaj tisoč klilometrov ne more oddaljiti od nje.

     • fmg9

      Vsekakor se tudi sam, kot katolik, strinjam načeloma s tvojimi pogledi.
      Ampak ni toliko problem v tem, da papež ni Evropejec, ampak so teološki problemi…
      Benedikt XVI. se je dobro izrazil glede islama (in bil zato hudo kritiziran).

      Ampak papa Franjo ga žal spet “sračka”… Danes že cel dan poslušam na RO in drugih medijih, kako je negiral Benedikta glede islama:

      In an interview Tuesday, one of the four imams, the vice-president of the Christian Muslim Forum, Ibrahim Mogra, called Pope Francis “a brave man” for his willingness to defend Muslims.
      He is the only one who has had the courage to say that Islam is a religion of peace,” Mogra said.

      http://www.breitbart.com/london/2017/04/05/pope-francis-meets-four-british-imams-urges-need-listening/

      http://www.lastampa.it/2017/04/03/vaticaninsider/eng/the-vatican/francis-in-egypt-issued-the-official-program-I7NCX2Bo6R4ReYoVCYSVeO/pagina.html

     • Ruggedplant

      Sam bom vedno nasprotoval trditvam, da so geografsko “poreklo”, narodnost, barva kože že v osnovi (!) kakršenkoli faktor pri moralni drži ali intelektu človeka, ne morem pa zanikati, da se pri dotičnem papežu kaže, da več kot očitno ne pozna srža islama ne v teološkem, še manj pa sociološkem smislu. Mislim, da je čisto jasno, da južnoameričani že v osnovi ne morejo dovolj dobro poznati islama, ker sami z njimi nikoli niso imeli neposrednega stika (podobno kot naši levaki), kar pa ne sme biti izgovor! V informacijski dobi, kjer so praktično vse informacije na dosegu roke ali klika, se na nevednost enostavno ne moremo več izgovarjati. Tudi sam nisem imel nikoli osebnega stika z budizmom, niti ne moji predniki, a me to nič ne opravičuje, ampak le nalaga nalogo, da ga sam raziščem, če ga že želim komentirati.

      Če povem še lastno izkušnjo: tudi sam sem dolgo gojil prepričanje o islamu kot zelo čisti, teološko globoki in spoštovanja vredni religiji, ki je bila v zgodovini žal zlorabljana v zle namene (tako kot tudi vse druge). najbrž ta simpatija izhaja iz osnovne krščanske naklonjenosti in tolerantnosti do ostalih religij, še posebej monoteističnih. Ko pa sem začel prebirati knjige (tudi take, ki so jih napisali muslimani), vklučno seveda s Koranom, sem začel spoznavati drugo, meni do takrat povsem tujo plat islama – ugotovil sem, da “zavojevalski in nasilni islam” pravzaprav ni odklon od osnovne Mohamedove doktrine, ampak prav nasprotno – gre za dobesedno inkranacijo tako njegovih besed, kakor tudi dejanj za časa življenja. Za tega papeža se zdi, da je glede problematike islama še vedno na tisti moji prvi, utopični stopnji. In to v tako kritičnem času v kakršnem smo danes, enostavno ne pritiče človeku njegovega statusa in vpliva.

 • PLavi-mil

  Nepotešena babura.

 • rrrrr

  Jabolko ne pade daleč od drevesa, četudi sta oba gnila. Tudi jugožurnalist iz Dela ne pade daleč od očeta, jugo oficirja iz JLA , rojenega v Makedoniji.
  Ergo, ta mladi Potić se ni potoćil veliko dlje od ta starga Potića. Oba sta velika slovenska domoljuba: prvemu davkoplačevalci plačujemo penzijo, ker nas je napadel s tanki, drugemu dajemo plačo, ker nas žali s članki.

 • janez zorman

  Lezbijkam očitno ni povsem jasno; ali morajo k spovedi zaradi “pregrešnega” početja, ali ne !

 • ptr

  Tale Barbara Rajgelj je res prava levičarska in-tele-ktualka. Ovenčana z vsemi možnimi doktorskimi, profesorskimi in podobnimi titulami. Menda celo predava bodočim družboslovcem, najbrž so jo habilitirali kar po znanem butalskem principu “iii, če nič ne znam, bom pa druge učil”. Ko je svoje silne sposobnosti hotela preizkusiti še v praksi, je v kratkem času dokazala, da v resničnem svetu ni zmožna niti upravljanja bifeja sredi Ljubljane. Pa četudi je od Zokija skoraj gotova bila deležna “subvencije” (beri: oproščena plačevanja za “varovanje”).

  • pajot

   Lahko pa da je bila od zokija deležna tudi kakšne posebne obravnave. Odvisno kakšno rit ima. Zokiju so všeč debele.

   • rrrrr

    Debele so mile všeč še njega dni, ko je bil še pravi Srbin iz Saraocev. Kot županu v Ljubljani so mu MORALE biti všeč že bolj mavrične riti. Ampak danes mu MORAJO ugajati zlasti moške kosmatulje iz bližnjega vzhoda. In vse to za ljubi kruhek!
    Morala: nekaterim oblast stopi v glavo, drugemu pa oblast stopi v….ma ne bodimo nespodobni. Ali drugače, tudi pravi mačoti iz Saraocev niso več tisto kar so bili nekdaj…………

  • Panz

   Nikoli se slisu za to ” beri: oproščena plačevanja za “varovanje”” A imas kak podatek o temu, al sam mal ugibas?

   • pajot

    Bom jest poskušal obrazložit. Oproščena plačevanja za varovanje pomeni,da če ima lokal sredi ljubljane,mora z vso gotovostjo mafiji plačevat varovanje lokala. Kot je to že dolgo v navadi v Ameriki recimo. No in če je oproščena tega,jo je gotovo zaščitil opankar. Za protiuslugo se pa ve,kaj mora naredit.

 • FORT WORTH

  Vse uredu in prav.
  Toda,ce si kdo misli,da je Primceva stranka mocna in velika se moti.
  Ta stranka je po mojem mnenju zelo krhka.
  Zna se zgoditi,da bodo podtaknjenci zaceli stranko rusiti od znotraj.
  Kot vse stranke bo tudi ta morala cez ceri samoociscenja.
  Vso sreco !

  • rrrrr

   Pravilna ugotovitev!

 • Janez

  Enkratnega
  G. Primca –
  nas ogromno zavednih Slovencev – odločno podpira. Že dolgo.
  Motiš se !
  Krhki so ex KP, ZK pa ti zavedeni s FDV, kki spoznavajo – kako so jim?
  Lagali, jih farbali itd.
  Goljufivi dr. Toš, ki je prirejal podatke pred hvalabogu neizvolitvijo dr. Turka ?
  Pa v – penzijo.
  In še mnogi prof. s FDV. Treba jo bo FDV – TEMELJITO PRENOVITI ! L.r. JANEZ KOMENDA

  • soc

   Butelj, ne razumem, zakaj se ves čas obregaš ob izobrazbo gospoda Janše! Pa kaj, če je dipolomiral na obramboslovju na FDV in si pridobil albanski častni doktorat, on je domoljub in se mu oprosti vnaprej tudi iznoriška ideološka zblojenost in shizo blodnje o levem fašizmu, kar je najlepša in najbolj topla prispodoba njega samega,

 • Janez

  FDV !
  Na temeljito ptrevefritev – vParlament !
  Prosim,
  Naj kdo od zagovornikov ex KP, ZK pa sedanjih pokomunističnih “fake” levičarjev
  Pove !
  Kakšna
  akademska ustanova, zavod je sploh FDV?
  Ko pa nudi – ali je nudil prostore takim. ” polit” skupinam – kot je “antifa”?
  Ali?
  ima FDV v Statutu podporo, nudenje prostorov – političnim skupinam, strankam ?!
  Da o
  njih študijskih programih in vsebinah – s katerimi – ve veliki meri zavajajo mlsde ?
  Da o tem – niti ne piše.
  Ali na FDV ?
  Mladim povedo ?
  – da so VKP B boljševiki-komunisti nesodno pomorili lepe hčere zadnjega carja,
  kaj je bil :
  KGB, NKVD, GULAGI, ČISTKE ITD. STALINOVE KOMUNISTIČNE SZ.?
  Pa?
  Kaj o VOS- U, OZNI, KNOJU, SDV – jim , študentom ? Kaj povejo ?
  O
  J. BROZU – POLITIČNEM ZLOČINCU – še vedno trdijo, da je bil iz HR Zagorja ? L.r. JANEZ KOMENDA

  P.S. ALI RES RABIMO, NAM JE RES TREBS PLAČEVATI – TAKO – FDV ?

  • Panz

   Mladim povedo da je JJ studiral na fdv-ju ;)

   • pajot

    Pojasni mi,zakaj kar naprej menjuješ nicke? In kar naprej lapaš z Janševim študijem na FDV-ju. saj to vemo vsi. V čem je point?

   • Janez

    Na FDV ,
    Ni toliko študij – obramboslovja – problem.
    Problem so z VKP B, EX KP, ZK , “kučanizmom” prepojeni pre-stari prof. !?
    Ki indoktrinirajo. zavajajo mlade, neinformirane študente.
    Celo ex ZKS M. Kučan jim občasno pomaga: nedolgo tega – je nekaj študentom govoril” ” nacizem je bil zlo”
    O
    ” zlu komunizma, stalinizma,
    o zlu pokomunizma o zlu multinekulti -izma – ni nič – rekel. Niti besede L.r. JANEZ KOMENDA

 • luckyss

  “Za otroke gre” …je idealen slogan pedofilske stranke…

  • Nejc Ornik

   Za pedofile je bolj ustrezen kakšen pasji: Za nagone gre!

   • luckyss

    Torej so župniki in kaplani najbolj nagonski, ko bi v bistvu morali biti od tega najbolj oddaljeni..v smeri boga..;)

    • Nejc Ornik

     Stvar je v tem, da se včasih pedofili žal skrijejo tudi v duhovniške vrste. po novem jim bo odklenkalo-pravočasno jih bodo prepoznali. Sicer pa kolikor namiguješ o tem, a imaš s pedofilskim nagnjenjem tudi sam težave? Ni za obupat! samo ikar se ne dotikaj otrok! Pejt k terapevtu, če je tko, no…

     • luckyss

      Ne se it Freuda, če si le Francelj..
      Dejstva so dejstva ..nič ne namigujem…

     • Nejc Ornik

      Dejstvo je nekaj drugega od tvojih podtikanj: 1.dejstvo- čas, ki ga porabiš za pjuvanje po drugih je stran vržen. 2. dejstvo: Če ob tem zanemarjaš bližnje ali svojo duhovno rast, je škoda dvojna. Želim ti le dobro, komisar Rex!

     • luckyss

      Vera in duhovna rast nimata nobene veze s Cerkvijo…
      Ovčke pa le nastavljajte riti, če vam to godi…
      Ampak vsaj takrat se zamislite, ko ima otrok odpor do verouka…vsaj preventivno…saj gre za otroke..mar ne ?!

     • Nejc Ornik

      Lej, po moje si nekje na poti odraščanja izgubil moralni kompas, zato v tebi prevladuje nemir in nered. Kot sem rekel: ni vse izgubljeno, zdele je milostni postni čas, hmal bo cvetna nedelja – priložnost za nov začetek. Očitno te je nekdo v zgodnjem otroštvu prizadel (morda zlorabil), in si zdaj vsevprek odklonilen/odklonilna. Jst bi na tvojem mestu šel na sprehod v kakšen hrib( dons sem bil na Menini, in na poti navzdol nabral še regrat) in kej naredu zase. zapomn si: drugih ne morš spreminjat, lahko pa sebe. In to šteje. Zbogom!

     • luckyss

      Tole tvoje “pametovanje” res nima nobenega smisla…
      Govora je o dejstvih in z nobenim osebnim napadom tega ne moreš izničiti..
      Tudi za vernike nasploh bi bilo dobro, da se s tem problemom soočijo..nekakšna “lustracija”, ki je ni ne na levi, ne na desni .;))

    • Ruggedplant

     Ne laži. Pedofilije znotraj ožje in širše družine, družinskih prijateljev in izobraževalnih ustanov (skratka vseh institucij v katerih obstaja odnos otrok-odrasel) je odstotokovno neprimerljivo več kot v cerkvenih vrstah. Po eni strani na tem portalu širiš nepreverjene klevete in čisto komunistično rumeno propagando, ko te pa kdo označi za komunista, pa bevskaš o nekem stereotipiziranju in umišljanju ideologije, ki da je že davno mrtva. zdaj se pa odloči – če že misliš z lažmi napadati osamosvojitelje, demokrate, domoljube in Cerkev, to vsaj počni na izviren način – če boš uporabljal klasičen komunistični besednjak, pričakuj tudi ustrezno klasifikacijo. Dogovorjeno?

     • luckyss

      Na žalost to ni stereotip…še bolj žalostno je, da so do sedaj takšne duhovnike le prestavljali in ne kaznovali..ne si zatiskat oči..

     • Ruggedplant

      Sodba na podlagi resničnih raziskav in sodnih procesov pravi nasprotno. Kot sem že rekel – klevetači tvoje vrste ste dejansko najbolj koristni vojščaki pedofilskega lobija, pa se tega včasih niti sami ne zavedate; s tem ko huronsko vpijete in kažete s prstom v prazno točko, prestavljate fokus javnosti in preiskovalnih organov ter novinarjev stran od pravih gnezd pedofilije, kjer se le ta odvija na neprimerljivo bolj množičnem nivoju. Zatiskanje oči bi bilo, če bi rekel, da NOBEN duhovnik ali kristjan ni pedofil – seveda so, saj so tudi duhovniki ljudje, je pa DEJSTVO, da je % duhovnikov pedofilov v primerjavi z neduhovniki pedofili precej nižji. Po domače povedano: statistično gledano je veliko večja verjetnost, da je pedofil tvoj lokalni mesar kot pa župnik v tvoji župniji. Če dvomiš v moje besede, lahko sam preveriš podatke.

     • luckyss

      Te podatke si verjetno dobil direktno iz Vatikana…;))
      Lahko si zatiskaš oči, ampak dejstva ostajajo..

     • Ruggedplant

      Narobe. Uporabil sem Google in preverjal oprijemljive statistične podatke in ne števila rumenih senzacionalističnih člankov kjer so “žrtve” za samopromocijo in osebne (finančne) koristi obtoževale duhovnike, saj potem večina poliijskih raziskav pokaže, da je “žrtev” lagala. Podatek o pogostosti lažnih obtožb glede posilstev in pedofilije je prav grozljiv, ko pomisliš koliko tisočev ljudi so “žrtve” uničile s tovrstnimi obtožbami, ko so potem “storilci” nosili to druižbeno stigmo vsak dan v življenju. Tiočnega podatka se več ne spomnem, je pa osupljiv.

 • dvanajstzvezdic

  Novinarska mainstream leva golazen

 • Jeffrey

  “…..ki privilegije bogatim homoseksualcem in lezbijkam zagotavljajo na račun siromašenja slovenskih delavcev in kmetov…..” Donko, tebi se je dokončno sfecljalo..^^

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!