Bo treba Fakulteto za socialno delo tožiti zaradi kraje duš mladih Slovenk? Študentke vabi na druženje z migranti na hrvaško srbski meji

Slika je simbolična. Foto: iStock

Prejšnji teden sem na podlagi odziva na članek Rdeči alarm! Preprečimo potop Slovenije dobil zanimivo pismo študenta Filozofske fakultete, ki me je obvestil o aktivističnem predavanju študentk socialnega dela, ki so ga priredile na oddelku za etnologijo Filozofske fakultete v Ljubljani.

Ker je treba v vlogi novinarja vsako informacijo preveriti, sem na spletni strani Fakultete za socialno delo iskal kakršenkoli podatek o domnevnem izletu bodočih socialnih delavk v Srbijo, a najti nisem mogel niti enega samega zapisa, ki bi to potrjeval. Ob tem se seveda nisem mogel izogniti misli, da je moj žvižgač morda le ljubosumen fant, ki išče načine, kako bi se maščeval nekdanjemu dekletu, v našem primeru najverjetneje študentki FSD. Toda nič takega se ni zgodilo. Po ključnih besedah in dveh klikih sem bil na strani Filozofske fakultete, kjer pa je bilo med obvestili mogoče najti tudi naslednji naslov: ŠID: DRUŽENJE Z MIGRANTI NA HRVAŠKO SRBSKI MEJI.

Novica se je s tem potrdila za resnično, o čemer sem že pisal v prvem delu današnjega nadaljevanja z naslovom Dosje FSD: Se Fakulteta za socialno delo poigrava z življenji svojih študentk?. Da bi pa celotno zgodbo bolje razumeli, vam predlagam, da si preberete obe navedeni kolumni in dobite delček vpogleda v zaskrbljujoče dogajanje na Fakulteti za socialno delo.

Za začetek pa si poglejmo, kaj o študijski praksi “druženja” z migranti pravijo na FSD. Na njihovi spletni strani najdemo informacijo, da je prakso v tujini sicer mogoče opravljati, a le izjemoma. Navodila na spletni strani FSD so naslednja:

Praksa študentov FSD v tujini – Erasmus in drugi
Prakso je izjemoma možno opravljati tudi na izmenjavi, v tujini. FSD ne ponuja učnih baz v tujini, ampak je raziskovanje možnosti prepuščeno samoiniciativnosti posameznega študenta. Tudi tuje partnerske organizacije praviloma ne ponujajo prakse vnaprej. Pogosto je glavni razlog za to tuj jezik pri delu z uporabniki ipd.

Od študentov, ki vseeno uspejo najti ustrezno organizacijo za prakso v tujini, se pričakuje, da bodo osvojili učne cilje, kot veljajo pri predmetu Praksa na FSD.

Učne cilje lahko študent/ka dosega tako, da:

 • vse obveznosti opravi na izmenjavi, v tujini (še pred odhodom študent razišče, če je to tam sploh možno),
 • opravi naloge v tujini, v obsegu, ki jih učna baza omogoča, preostale obveznosti pa opravi doma ali pa
 • vse obveznosti opravi doma, pred odhodom ali naknadno, ko se vrne z izmenjave (odvisno od urnika posameznega letnika in razpoložljivosti učnih baz).

Pogoji za opravljanje prakse študentov socialnega dela na izmenjavi, v tujini so:

 • zagotovljeno strokovno mentorstvo diplomiranega socialnega delavca
 • ustrezni pogoji za prakso (čas, prostor, uporabniki, program …)
 • možnost izvedbe prakse po programu prakse FSD (v celoti ali delno, če študent preostale naloge opravi v Sloveniji)

Pred odhodom na prakso:

 • študent pred odhodom na prakso v tujino s svojim mentorjem na FSD pregleda priročnik in naloge, ki jih mora izvesti na praksi in
 • naredi okviren načrt prakse,
 • z erasmus koordinatorjem in koordinatorjem prakse uredi formalnosti,
 • med prakso študent in oba mentorja (domači in tuji) ostanejo povezani s pomočjo e-pošte ipd.

Ob koncu prakse (v tujini in doma):

 • študent mentorju na FSD odda poročila o nalogah in zaključno poročilo o praksi ter
 • potrdilo gostiteljske organizacije o opravljenih urah s podpisom mentorja (ali potrdilo o kreditnih točkah)
 • mentor FSD in študent se srečata na zaključnem srečanju, kjer študent predstavi in zagovarja svojo prakso

Letnik, ur prakse, ECTS (kt):

 • 1. letnik, 140 ur (+P,V), 10 kt
 • 2. letnik, 140 ur (+P,V), 10 kt
 • 3. letnik, 240 ur (+P,V), 15 kt
 • 4. letnik, 160 ur (+P,V), 10 kt
 • 5. letnik, 80 ur (+P,V), 10 kt

Koordinator prakse [email protected]

(Pravi e-mail naslov smo zaradi varnosti osebnih podatkov zakrili, ga pa hranimo na uredništvu, op.p.)

Foto: printscreen

Kaj pomenijo navedena navodila za izvedeno “druženje” naših deklet z migranti v Srbiji, bom razložil v nadaljevanju.

Že iz prvega stavka, da “FSD ne ponuja učnih baz v tujini, ampak je raziskovanje možnosti prepuščeno samoiniciativnosti posameznega študenta“, izhaja, kakor da Fakulteta za socialno delo nima z “druženjem” naših deklet z migranti popolnoma nič.

Žvižgač trdi ravno nasprotno. Bodoče socialne delavke so na predstavitvi svojega druženja z migranti na etnološkem oddelku Filozofske fakultete povedale, da so bile na prakso napotene s strani FSD, ki je menda “pozabila” izpolniti neke formularje, s katerimi bi jim omogočili tudi dostop do žensk in otrok in ki jih po lastni pripovedi niso imele. Birokratska šlamparija ali ne, ampak da socialne delavke na terenu niso zahtevale obiska žensk in otrok, češ da so “itak na toplem in na varnem”, kaže na osnovno nerazumevanje osebnega stika s človekom in metode socialnega dela, ki nalaga, da se je treba v delovnem odnosu z uporabniki prepričati, ali je zanje res zadovoljivo poskrbljeno.

Druga večja napaka je v tem, da se bodoče socialne delavke očitno niso zavedale lastnih dolžnosti niti položaja žensk in otrok, kajti jasno je, da jim tak status ne bo pripadal v nedogled, v procesu pomoči pa bi v sodelovanju s srbskimi socialnimi delavci lahko in morale iskati možne izhode in oblike pomoči, ki bi jih ženske in otroci potrebovali za urejanje statusa, dostopa do zdravstva, šolstva, veleposlaništev njihovih držav in podobnih institucij. Posebej še, ker gre za populacijo žensk in otrok, ki imajo v kulturi šeriatskega prava podobne pravice kot recimo kamela ali konj. Dovoljeno jih je pretepati, prodati, zamenjati, imeti toliko, kolikor jih lahko preživiš, in podobno. Da je to popolnoma nezdružljivo z evropsko krščansko omiko, ni treba niti izgubljati besed …

Toliko o naivni (ne)odgovornosti bodočih socialnih delavk, na katere pa nima pomena prelagati odgovornosti, saj še zdaleč niso usposobljene za delo z zahtevno populacijo, večinoma sestavljeno iz mlajših ilegalnih migrantov moškega spola, med katerimi se najdejo radikalni islamisti ter pobegli borci islamske države, poraženi v sirski vojni. Odgovornost gre torej iskati na strani ideološko kontaminiranih Fakultete za socialno delo in Filozofske fakultete.

Bo treba Fakulteto za socialno delo tožiti zaradi kraje duš mladih Slovenk?
Ob vsem zapisanem smo očitno na sledi hude zlorabe stroke in mladih deklet. O dogajanju v Srbiji vas bom seznanil  v novem zapisu, po prejemu obljubljenih podatkov od žvižgača s Fakultete za socialno delo. Po pridobljenih podatkih bomo na Fakulteto za socialno delo naslovili vprašanja o spornem pošiljanju mladih deklet v migrantske skvote v Srbijo, kjer bi lahko bili ogroženi njihovo zdravje in življenja. Posebej še zato, ker po naših podatkih niso obiskale niti enega centra za nastanitev tujcev v Sloveniji.

Naslednji očitek Fakulteti za socialno delo je, da deklet niso ustrezno pripravili na druženje z migranti niti jim po vrnitvi iz Srbije niso nudili ustrezne psihosocialne pomoči, v kateri bi lahko naslovila svoja zmedena čutenja in vtise, o katerih so govorila na predstavitvi svojega izleta v migrantski skvot. Morda se zdi to nekoliko krivično, toda za resen poskus socialnega dela gotovo ni šlo, a to ni odgovornost študentk, odgovornost nosi Fakulteta za socialno delo, ki se nadvse neodgovorno poigrava z empatijo bodočih socialnih delavk.

Te so se v druženju z migranti začele zanimati za politiko na Bližnjem vzhodu, geografijo Sirije, Afganistana in Pakistana, toda njihovo slabo poznavanje evropske in posebej še slovenske zgodovine, zlasti pa krvave revolucije, jih dela za ranljivo in mehko glino, iz katere je mogoče brez velikih težav oblikovati aktivistke po meri izrojene levice. Ko bodo enkrat padle na limanice levičarske ideologije, bodo za resnične probleme naše družbe popolnoma gluhe, videle bodo le še nastalo migrantsko situacijo, za katero pa bodo po hitrem postopku obsodile kar domobrance. Morda se sliši neverjetno. Toda prav to se je že zgodilo. A to je že tema zgodbe, ki sledi v nadaljevanju.

Franci Donko

 • Janez

  Donko ti si še bolj utrgan kot sem mislil. Tožil bi fakulteto zaradi kraje človeških duš hahaha. Če bi bilo kaj takega možno jaz takoj tožim RKC in SDS.

  • Anthon

   Vsak lahko toži kogarkoli, če ima po njegovem utemeljene razloge. Vsekakor bi bilo to koristno, morda ti bo potem le ponagajal kak zdravniški pregled.
   Zame ljudje, ki napišejo kaj takega kot ti, vsaj avtomobila ne bi smeli voziti.

  • Janez

   Janez,ti si šele tele mamino.Ne objavljaj neumnosti pod mojim nickom.

 • Soave

  Samo čivk. . . . . . . zakaj pa dekleta ?
  In – oprostite – tistim, ki bodo šle tja, ali so celo že bile, sigurno manjka eno , ali več kolesc v glavi.

  • DUŠAN ZALAR

   FDV inžiniring človeških duš!

  • RATATA

   Zakaj dekleta(?), zato, da Francetu Prešernu nagajajo (in slovenstvo uničujejo), ki jih je tako zelo opozarjal in rotil s kom naj sklepajo zakone da bo zarod nov takšen, da ne bo pajdaš sovražnikov!

   “”Ljubezni sladke spone
   Naj vežejo vas na naš rod,
   V njim sklepajte zakone
   De nikdar več naprej od tod
   Hčer sinov
   Zarod nov
   Ne bo pajdaš sovražnikov!

   • janko

    **********
    Lepše in boljše ni mogoče napisati!!

   • Soave

    + + + + + + + Sijajno !!

  • stajerc5

   Manjkali so jim pravi starsi, verjetno so imeli “nase”!

   • Soave

    Najbrže. ” Naše ” , ki so gledali samo nase.

 • VERRZIFIKATOR

  Lizi Begunšek

  SOCIALNO DELO

  Socialno delo je široko
  in zahtevna silno fakulteta,
  se študira več kot štiri leta
  in razmišlja tamkaj na globoko.

  Sociala tudi je sočutje,
  delo pa pomoč nepotešenim,
  včasih tudi cuckom pritepenim,
  da izboljša s tem se jim počutje.

  Socialno delo je pomembno,
  se ne da tako, kar z levo roko,
  cenijo ga ponekod visoko,
  specialno je, zelo namembno.

  Jasno, da gre delavke poslati
  in ne delavcev tja med migrante,
  kdo bo gledal fante, zabušante,
  treba z moškimi je vendar znati.

  Naj študentk se nekaj z njimi druži,
  to izboljša socialno stanje
  in poglablja prepotrebno znanje,
  naj študentka zraven kaj zasluži.

 • domovina mili dom

  Zdaj pa še naj kdo reče, da komunisti nimajo poškodovanih možganov.

  • Zgornji

   Sem že hotel reči da jih sploh nimajo, ker imajo samo še eno gnilo kepo namesto možganov …

 • DUŠAN ZALAR

  Prijavijo se samo LGTB-LEZBAČE !POL JIH POSILJO TI MUSLIČI PA ŠE TIH MORJO BIT !!

  • Zgornji

   Ja, in potem se opravičujejo z : “vsaj sexala sem po dolgem času spet … ” SKRET OD TAKE BABE !!! ! !!! FUUUJJJJJJJ !!! ! !!!

 • Korenjak

  Ne pravijo zastonj na jugu “tako mlada, a več Slovenka…”.

  • DUŠAN ZALAR

   HA,HA;HA,HA !!Ste mi polepšal dan ! Ta rek bi moral pisat na vseh LGTB plakatih ter brošurah !!!!

 • Franc Šink

  Kulturna antropologija in etnologija se ukvarja tudi z spolnimi praksami.to je “dragocena” popotnica za na primer LGTB simpatizerje pa sploh.

  • DUŠAN ZALAR

   A je una Srpska lezbača (predsednica vlade) Slovenka????????

   • Franc Šink

    Ne vem. Mogoče je študirala pri nas v Ljubljani na FSD, ali je pa je padla pod njihov vpliv.Sicer pa velja: Ljudje njenega kova se =bejo vse počez!

  • KIKI

   Vesna Godina je tudi vedno bolj dobre volje, odkar ima
   najemnike, brhke Sirijce in Afganistance, ki jih dobro krmimo…
   škoda, da stara Vesna ni več plodna ; to bi bila čista Vukojebinska
   rasa!

 • Zgornji

  JA, ZGLEDA DA JIH VABIJO NA SKUPINSKO POSILJEVANJE !!! ! !!!
  BEDAKI BEDNI SLOVENISTANSKI !!! ! !!!

 • Jan Kovalski

  Pohitite, drugo leto bo druženje organizirano na turško sirski meji. Pogoj za vpis v naslednji letnik.

  • DUŠAN ZALAR

   Una lezbača DR. KOGOVŠKOVA sprejema rezervacije .JE vodja eksskurzije !

   • janko

    Je vodja sexkurcije?

 • Krtača 20

  Tale danko je res usekan. Ni čudn da so ga ven fuknl. Čisti šizofrenik pa še faršk za povrh.

 • Jan Kovalski

  Ampak nekaj me pa čudi, kje so pa tu te t.i. “slavne” spolne kvote in t.i. spolna enakopravnost, na katero se tako radi sklicujejo veleumi s FDV-ja, da pozivajo samo ženske.

 • prdo

  Samo debili volijo jajo o narkomanski stranko

 • Jan Kovalski

  1. letnik, 140 ur (+P,V), 10 kt
  2. letnik, 140 ur (+P,V), 10 kt
  3. letnik, 240 ur (+P,V), 15 kt
  4. letnik, 160 ur (+P,V), 10 kt
  5. letnik, 80 ur (+P,V), 10 kt

  V vsakem letniku po 10 kazenskih točk (kt).

  • janko

   O čem to?

 • Goran Hvala

  Franci Danko….najprej se mal poduci kaj je islam potem pa fantaziraj..;-)…dej rajs kako o gejih napis…tam si bolj domac se mi zdi…

 • Jan Kovalski

  Mojca Škrinjar
  @mojcaskrinjar
  Zato je potrebno financirati študijska mesta na področjih, ki so potrebna …

 • Slava Rusiju in Vladimirju

  Če se želijo valjati z migranti imajo vso pravico, ker jim jo je dala fakulteta.
  Če jih migranti posilijo in pokoljejo imajo migranti tudi vso pravico, ki jim jo je dalo šeriatsko pravo.
  Ker papež podpira islamsko okupacijo Evrope imajo migranti pravico, da njegovo katedralo spremenijo v đamijo. No saj je tudi Ante Pavelić postavil džamijo.
  Putin bi sicer Pavelića, papeža in tiste, ki so klali neoborožene BV katolike po Siriji, Egipti in drugot zaprl v delovni GULAG.
  Pa socialne delavke, ki dajejo prednost muslimanom pred katoliki tud.

  • stajerc5

   Si sel prav cas voliti?

 • janko

  Fax za socialo, tu je še najbrž vse socialistično. Naše punce peljati na raziskovalno delo med migrante je sicer zanimiva tema, ampak kaj ko musliji iščejo vsako priliko se infiltrirati v Evropo; super prilika je takale preko poznanja s puncami! Preveč nevarno.

  • Sadako

   Zaposlitve tako ali tako ne bodo dobile, jih je že zdaj preveč. Tako, da vseeno, če jih nekaj konča kot je končala Maria Ladenburger, Elin Krantz, Alexandra Mezher, Pippa Bacca, Mia iz Kandela…

   • janko

    Če nas je pa tako malo in otrok je premalo. Dajmo no, imejmo se bolj radi! Pa čeprav bomo zaradi tega eno uro včasih na dan manj delali, saj materializem ni vse.

 • Roman Benedik

  Donko;poišči strokovno pomoč v Begunjah!

  • Sadako

   Da ugotovi, zakaj bi ga motilo, če kakšno mlado komunistko, ki gleda Turške nadaljevanke ugrabijo in odpeljejo…
   Ako te odvedu Cigani cergari
   ili te ukradu strasni Haremski cuvari
   ako te odvedu ja cu da poludim
   bez tebe ne umijem
   vise jutrom da se budim

   Ako te odvedu sve ce da se srusi
   pamti me k’o prijatelja
   cuvaj me u dusi i onda kad mislis
   da je prekasno za snove, za sve
   Vir Zdravko Č

  • sumljivislon

   ti pa bližje ….Polje.. !!

 • antimur

  Ne samo fakulteto, tožiti je potrebno tudi odvratno LGBT aktivistko in multi-kulti ljubiteljico Mrakovo., Vukovo in podobno golazen iz ministrstva za delo in socialo, kajti od tam prihaja največji smrad teh navzgravžnih in antislovenskih idej.

  • pesjanar

   Mrakova je nedotakljiva ona druga pa ni vec Vuk ampak hijena….

 • dob

  V Sodomi so tudi imeli društvo LGBT, njen predsednik je bil neki Noe. Precej pogosto ime tedaj – na svetu sta bila vsaj dva!
  Noe je navezal stik s podobnim društvom po imenum Non Tangere Sise moje iz Gomore! Ti so bili bolj feministično-lezbično usmerjeni.
  Dolgo so se dogovarjali za bratsko-sestrsko združitev, ker so hrepneli po enakosti, enakopravnosti, usegliharstvu, socializmu in podobnem, kar je delalo Gomoro za Sodomo in Sodomo za Gomoro.
  Če bi se združila, bi bili pa Sodoma in Gomora, praktično federacija s pravico do odcepitve.

  Tačas se je pa Noetu na nekem žuru, kjer so kadili travo, prikazala Marija. Le da takrat niso vedeli, kaj je Marija. Medjugorje je tedaj bilo še mala vasica, ljudje niso delali v Nemčiji, ker tudi Nemčije ni bilo. V Medjugorju ljudje niso imeli denarja, pa tudi prikazoval se jim še ni nihče, komunizem je bil še v povojih in je čakal domobrance, da se lahko razvije.
  Pa nacistov ni bilo, ker domobrancev še ni bilo. Komunisti so bili pa že v Sodomi in deloma tudi v Gomori in so si prizadevali za internacionalizacijo gibanja.

  No, Noetu sta se prikazala Zvetlana Makabrovič in Maček Muri! Odvisno od tega koliko je bil Noe zakajen. Če je bil močno pod vplivom, mislim zakajen, sta se mu prikazala Zvetlana in maček Muri, ob isti uro! Od daleč je izza Makabrovičke vse to opazoval Möderndorfer. Takrat še niso vedeli, da je ta “prikazen” Moderndorfer, in so ga tisti redki, ki so ga videli, imenovali »Tisti, katerega ime je neizgovorljivo«.

  In mu je rekla (ne vem ali Zvetlana ali maček Muri, ali oba):
  Naredi radijo, ker bo hudič prišel nad Zemljo in bodo hude poplave!

  Zgleda, da je tudi ona bila malo zakajena, ker je čez en teden (cirka!) spet prišla na prikazovanje, in je tedaj sebe popravila v: Noe, naredi ladijo! Sem se zmotla. Ne radija, ladijo nared! Radijo vrž kar stran…

  Noe je bil glih pri motiranju knofov na škatlo, pa anteno je že imel pripravljeno, vtaknil je že slušalke v luknjico za slušalke… (vtaknil bi tja tudi kurca, saj je probal, ampak je luknjica bila premajhna), ko mu je prikazovanje povedalo, da se je bilo malo zmotilo in da sploh ne gre za radijo, temveč za ladijo!

  Šlo mu je na kurac, saj je že malo lovil radio Luxemburg in top lestvico…. itd., zdaj pa, ko je že vse imel skoraj narejeno, pa naj vse to vrže stran?! Porkaduš!
  Ampak Zvetlana je inziztirala in je zato pridno fuknil radijo stran (v kontejner, ker so ločevali) in začel izdelovati – ladijo. Veliko ladijo!

  Ker je bil Noe ped….. gej, je na ladijo naložil najprej svoje frende iz LGBT.
  Precej živali je moralo dol z ladije, recimo mamuti.
  Gor so pa šli vsi LGBT, z njimi nekaj ovac, koz in psov (za pasjejebce in kozjejebce). Sodomizacija je bila zagotovljena, praktično je bila to človekova pravica. Mamuti pa… ko jih jebe. Pa še nekaj pterodaktilov in tri daktilografke, pa nekaj ihtiozavrov….vse so fuknli z ladije dol!

  Potem so se nesmrtno zabavali. Ko je Bog udaril planet s poplavami, je en pameten pred tem švercal radijo na ladijo, da so poslušali Radio Luxemburg, dokler je prenašal.
  Skratka – bilo je nesmrtno!
  Od tistega, kar so tam delali, izhaja beseda ritual. Pa iritirati, pa Möderndorfer!

  Skratka, svet naj bi z njimi preživel, ko bodo vode ponehale in bo spet suho. Ampak suhega ni hotelo biti, in povsod do koder oko sega je bila sama voda.
  Potem so koze in ovce vriskale in meketale, psi pa lajali in grizli… mnoge riti so bile vnete, ker takrat še ni bilo vazelina.
  Feministke pa so lizale ena drugo, nekaj se jih pri tem zlizalo do konca in so potem imeli drugi več placa. Ene dvakrat so se stepli za ta spodnje pograde.
  Noe je celo šel gledat, če una dva mamuta še plavata za njimi.

  Skratka, čakali so goloba z oljčno vejico. Pa nikdar dočakali. Resnici nam ljubo jih je kar nekaj priletelo in bolj malo odletelo. Noben jih ni videl, ker je Noe bil gurman (v seksualnem smislu enako kot pri hrani), pa je postavil stražarje, ki so golobe ujeli, jih pofukali, nato pa spekli na oljčnih vejicah in jih skupaj z Noetovo ožjo druščino družno pojedli.

  Potem so se enkrat vode le osušile in je ven pogledalo kopno!
  Ped…. geji so se razveselili, saj ni nič lepšega kot pa se v dveh držati za rokice in goli skakljati po zeleni poljani. Najprej so naredili parado ponosa, nato še eno, pa še eno…
  Pol je bil pa hitro konc sveta!

  Če ne bi baje tisti drugi Noe (na planetu sta bila za ziher vsaj dva, ker Bog ni neumen) v svojo barko bil natlačil bitja po parih, dve po dve, nasprotnega spola! Idiot rasistični, kreten ksenofobni in prfuknjen homofob!
  Pizda jedna, tega tipa bi blo za zapret.

  • domovina mili dom

   Ha, ha, ha. bravo.

  • dr Janez Sveti

   Odlično. Dobro bi bilo, da kdaj poskusiš konopljo, ker bi potem ugotovil, da se ti popolnoma nič ne prikazuje ampak si samo umirjen in nasmejan. Prikazuje se ti če boš poskusil LSD ali nore gobice..

   DR Janez Sveti sativa idica

   • stajerc5

    Zdaj si pa le priznal, “dob” ti je dosti, da pades v extazo!
    Skoraj sem pozabil, si ze volil…?
    Ehhh, zate nic novega, kot v zlati stari yugi, nje?

    • dr Janez Sveti

     Nehaj jemati “zdravila” ker blebetaš nesmisle in povej kaj si želel povedat.
     DR janez SVeti genij

  • samotoje

   Točno tako je bilo, ni kaj.

 • Slovenec 33

  V Sloveniji, ki je okupirana s strani okupatorjev in izdajalcev slovenskega naroda je patriotizem onemogočan na vsakem koraku.
  Propagiranje idiotizma je šlo preko vseh meja.
  Ker je v Sloveniji usmerjeno izobraževanje, to omogoča pod vodstvom fdvizma, proizvodnjo topoumnih produktov usmerjenega izobraževanja.
  V zadnjih stavkah usmerjenih izobraževalcev je na dan prišla njihova podlost in omejenost, ki jih lahko enačimo z obnašanjem verskih blaznežev, ki so po slovenski zemlji naredili nad 600 morišč slovenskih rodoljubov s ciljem uničiti slovenski rod.

  • Roman Benedik

   Od 600 morišč jih samo del pripada Slovencem.Večino žrtev iz 1945 tvorijo Srbi,Hrvati,Nemci in Črnogorci.

   • Slovenec 33

    Pa človek to so morišča in ne njive krompirja.
    Tebi reči debil, je žalitev za debila.

   • Jaz nimam duše

    Srbi in Hrvati so ljudje. Nekatere kolegice iz Srbije in Hrvaške so bolj človek kot ti. Srbski in Hrvaški varnostniki so zaradi navala Maročanov (in ostalih priseljencev) postali nujno zlo Italijanskih poslovnežev.

   • stajerc5

    Prase pokvarjeno, verjetno se govori o morilcih in ne o zrtvah, svasta picka rodi- celo Benedikte!!!

 • Sledite bogu sledite svoji duš

  Ponovimo sedem smrtnih grehov:
  1) NAPUH (boljši sem od drugega, bolj naraven sem od drugega…)
  2.) POHLEP(iskanje popolnosti, ki je v življenju ni, in prepušanje uma materialnim užitkom)
  3.) POHOTA(sočloveka vidiš zgolj kot seksualni objekt, dovoliš, da tvoji nagoni izrabljajo duše in telesa drugih)
  4.) JEZA(vsa negativna čustva škodijo tebi)
  5.) POŽREŠNOST
  6.) ZAVIST (dovoliš, da tvoje misli škodijo drugim
  7.) LENOBA
  LJUDJE SMO SE RODILI Z INTELIGENCO, PRAV VSAK IZMED NAS LAHKO VPLIVA NA SVOJA ČUSTVA, MISLI IN NAGONE. VSAK MORA V ŽIVLJENJU SPREJETI ODGOVORNOST ZA SVOJE ŽIVLJENJE, ZA SVOJA DEJANJA.

  • Jaz nimam duše

   Na infekcijski kliniki sem opazila svojo sošolko iz gimnazije. Ona se je vedno delala, da je nekaj več, bila je odlična in dokler nisem v tretjem letniku padla, sva sedeli skupaj. Ona hodi na zgoraj omenjeno fakulteto. Jaz sem pa bolj tehnični tip in mislim, da bi bil svet precej lepši, če na njem ne bi bilo nas ljudi. Odnosi med ljudmi me tako ali tako nikoli niso zanimali.
   Pa sva sedeli na infekcijski kliniki, ker sva čakali na test za HIV in ostale lepe bolezni. Če hodiš (tako kot hodijo tudi Srbske in Hrvaške starlete) v Italijo, je možnost, da se s čim okužiš… Italijani v zrelih letih so polni denarja in padajo na mlajše…
   Toda, da gredo punce, ki se delajo nekaj več zastonj… No tiste, ki smo bile vedno brez denarja, brez normalne družine, brez ljubezni, nikoli na morje, nikoli v dragih oblekah, nobene lepe torbice in z bogatimi Italijani, ki jih poznamo že. Toda…

 • dr Janez Sveti

  FDV je valilnica socialistov, oziroma skrajnih levičarjev. Dejstvo.
  DR Janez SVeti

 • Stric iz ozadja

  Zakaj zavraga zakrivate e-mail, ki je prosto dostopen na spletu v 3 sekundah (Ce vtipkas v Google: “Praksa študentov FSD v tujini – Erasmus in drugi”).

 • Olga_10

  Slovence socialni delavci “obravnavajo” iz pisarn….Divjake morajo “spoznati” na terenu bivše “bratske” republike…….
  Tistega, ki to financira, bi bilo treba postaviti pred zid!

 • lokec

  o ti hudič

 • šmentanamuha

  Do prvega umora kakšne študentke ali multikulti zanesenjakinje bo še šlo tole pranje možganov. Potem pa bomo videli …

 • Hribouc

  Izrojeni rdečekriminalni Levuharji!
  Dol z Bando!

 • freedomfighter

  Ne razumem kaj je kaznivo pri tem kar delajo

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!