Borut Pahor, razpustite parlament!

Miro Petek.

V slovenski parlament kar velikokrat zaidem in moram priznati, da tamkaj na prvi pogled poznam več uradnikov kot pa poslancev, ki so tik pred koncem mandata. Ko so mi te dni na parlamentarnih hodnikih pripovedovali poslanske trače, kako sta v tem mandatu skupaj v posteljo zlezla in postala par poročen poslanec in poslanka iz SMC, sem moral zaradi firbca na spletno stran parlamenta, da sem sploh ugotovil, kdo sta ta dva osebka. Dve tretjini poslancev je pač povsem neprepoznavnih in nekateri se šele zdaj pojavljajo, ko postanejo zanimivost rumenega tiska ali ko kot obsedeni vlagajo zakone, ki bi koristili njihovi ponovni izvolitvi.

Tudi zakon o nekakšni sanaciji Celja z okolico s težkimi kovinami je tak in lahko mi očitate tudi popolno nerazgledanost, te poslanke, ki je vložila ta predlog zakona, v štirih letih pač nisem zasledil. In očitno tudi nisem kaj zamudil.

Prepih v poslanskih vrstah
Nekateri poslanci skorajda ves mandat ne odprejo ust. Kar pa ni nič novega. Na Koroškem je v prvih letih demokratično izvoljenega parlamenta krožila anekdota, kako je nek takratni koroški poslanec v vsem mandatu le enkrat posegel v razpravo, rekoč: “Ali lahko zaprete okno? Prepih je!” Molčečnost pa seveda ni značilna samo za aktualne poslance, ki so za kratek čas prestopili iz javnih služb na boljše plačane izvoljene funkcije. Že od nekdaj so mediji pazljivo spremljali, kaj se dogaja v parlamentu in odgovorni urednik tednika Domoljub Jože Košiček je leta 1937 objavil zanimiv članek o “sposobnostih” poslancev, “češ da v narodni skupščini v Beogradu zastopa Slovenijo nekaj poslancev, ki še niso odprli ust, odkar so izvoljeni, ki niso člani nobenega odbora in ki si ne upajo stopiti nikamor, ker se boje, da bi se preveč ne blamirali, a ki se kažejo doma pred svojimi zaslepljenimi, kratkovidnimi in nepoučenimi volivci kot silno mogočni gospodje in ‚vplivni politiki‘.”

Članek v Domoljubu je bil namenjen razmišljanju, kakšne poslance pošilja slovenski narod v beograjsko skupščino. Košiček je razmišljal, da bi bilo usodnih slovenskih neuspehov v takratni državi zagotovo konec šele tedaj, ko bi v Beograd pošiljali res najboljše, najspretnejše, “ne pa dolge vrste tistih, ki jim je zgolj pomembno to, da prejemajo na mesec devet jurjev.” Osem desetletij kasneje ni nič drugače.

Takrat je bil razžaljen poslanec Albin Koman, ki je po mnenju Košička odprl usta le takrat, ko je zazehal in sodišče, ki je očitno sodilo v maniri današnjega slovenskega sodnega sistema, je urednika spoznalo za krivega, ker je “priobčil izraze preziranja in omalovaževanja, ne da bi navedel činjenice”. In je bil obsojen “na 420 din denarne kazni in povrhu vsega še na plačilo 300 din materialne odškodnine razžaljenemu poslancu Albinu Komanu.”

Na listo kočevskega medveda in solčavsko ovco
“Blamiranje” je tisto, kar je podčrtal urednik Košiček, in tega se bojijo tudi premnogi današnji poslanci, ki so raje tiho, kot da bi se s svojimi razpravami osramotili. Tako kot so nekateri že skoraj sto let nazaj razmišljali, kakšne poslance je treba pošiljati v Beograd, da ne bi za Slovence bilo toliko neuspehov, bi morali tudi danes razmišljati, koga izvoliti v slovenski parlament in vlado, da ne bi ta država tonila v preteklosti in v pogubo. Ob vseh novih obrazih ali nekajkrat prebarvanimi političnimi modeli, ki se že pojavljajo, je pred tokratnimi volitvami potreben resen razmislek. Ta fenomen novega političnega obraza, ki ga je z Jankovićem in Cerarjem ustvarilo omrežje, želijo nadaljevati s Šarcem. Brez programa, ne da bi vedeli, kdo bo na listi, kakšna je ideološka podstat stranke, ljudje v anketah dajejo glasove tej nameravani volilni prevari, ki bi jo po teh letih, vseh teh nategih in gorkih izkušnjah tudi slepi morali spregledati. Košiček je pisal o zaslepljenih, kratkovidnih in nepoučenih slovenskih volivcih. En glas je preveč, če ljudje ne vedo, kaj jim bo nekdo ponudil na volitvah. In Šarec se sploh še ni pojavil s predstavitvijo kakšnega programa. Kot da bi tudi sam računal na fenomen Cerar, ki niti dan po volitvah ni poznal vseh ljudi, ki so bili na njegovi listi izvoljeni v parlament. Če bi dal Cerar takrat na listo kočevskega medveda ali solčavsko ovco, bi medved in ovca dobila enako glasov, kot te podobe, ki zdaj sedijo v njegovi stranki v parlamentu in jih velika večina Slovencev sploh ne pozna.

In to je ta klavrna zgodba Slovenije in Slovencev, ki kaže na pomanjkljivost politične kulture in oprane glave s strani medijev ter več kot pol stoletja trajajočega komunističnega nasilja nad svobodo misli in govora.

Šef poslancev SD Matjaž Han pravi, da te dni ne utegne niti tiskati zakonov, ki jih vlagajo v Cerarjevi stranki, kaj šele, da bi to solato lahko prebral. Zato, predsednik države Borut Pahor, za Slovenijo boste naredili največ, če takoj razpustite parlament, tudi če gremo le mesec ali dva pred rednimi volitvami na predčasne volitve. Kajti vse, kar bo še v teh mesecih počela opravilno nesposobna vlada skupaj s hordo lunatičnih poslancev, bo samo še velika škoda in bo to državo na dolgi rok veliko stalo.

Miro Petek

 • Franjo Trojner

  Prečudovit dan za Slovenijo bi bil, če bi Pahor danes res razpustil parlament in razpisal parlamentarne volitve! Drugi največji dogodek po osamisvojitvi bi se pred našimi očmi zgodil, če bi Pahor na prečudovit dan danes razpustil še samega sebe in odstopil z predsedniškega položaja! Pa saj ja ne more biti več predsednik države, zdaj, ko res že vsi vedo, vemo, da je z svojo plehko, nepremišljeno odločitvijo kljub vsem neštetim opozorilom zakuhal arbitražo in kot danes vidimo nepovratno zakockal južno mejo na kopnem in morju.
  Če komu še kaj o Pahorjevi arbitraži ni jasno naj v Plenkoviča zaljubljenega Junckerja vpraša.
  Brbljivi Rjavec in cincator Cerar tudi vidva oba velika prijatelja Junckerja se bosta v zgodovino zapisala, kot tista dva, ki sta s svojo diletansko politiko SLOVENSKO KOPNO IN MORJE HRVATOM ŠENKALA IN NAŠE DRŽAVLJANE NA LASTNI ZEMLJI HRVAŠKI DRŽAVI V NEMILOST PREPUSTILA.
  PAHOR, RJAVEC IN CERAR VAŠA SRAMOTA JE VEČNA IN NAROD JO BO ZA ZMERAJ POMNIL!

 • Franc Šink

  Kaj bo komunistom program.Dovolj je da ugotovijo kam trenutno veter piha. Ali pa še to ne.

 • AlojzZ

  Oh! Nasledniki rdeče barve dobro obvladujejo posel, saj so še vedno na oblasti. Tako da se ne delati norca iz njih, ker to kaže na pomanjkanje IQ v pomladnih vrstah.

 • moat

  Se strinjam s 5kom, da je potrebno razpustiti parlament. Morali bi ga že veliko prej! Velikokrat sem na to pomislil tudi, ko je bila na oblasti SDS tako, da poznam ta občutek, res. Vseeno je, kdo je na oblasti, levi ali desni, najbolje nam je do zdaj šlo, ko ni bilo nikogar. Tisti kratki čas, ko npr. vlada lahko opravlja samo tekoče posle, poslanke in poslanci pa berejo časopis, zehajo in se pretegujejo na stolih.

 • Krtača 20

  Zakaj je tako se pa noben ne vpraša? Zato ker je narod postal totalno apatičen, ker kogarkoli volijo, ni nobene spremembe, razen večja mizerija. Zato je tako. Zato tudi nizka udeležba, zato tudi novi obrazi itd. Lahko bi se reklo da je narod izgubil zaupanje v sistem ne? Stranke imajo pa površne, brezvezne programe, nekaj hitrih obljub ki jih noben ne misli držat. Razlike so le v detajlih. Resničnega problema nobena od strank tudi vidi ne. Edin SDS na vrh vsega kot češnjico na torti pridoda pljuvanje po vsem kar ni SDS. Torej vprašanje: kdaj boste vsi poslanci začeli naslavljat resnične probleme in kdaj boste začeli gledat na narod kot narod in ne kot podložnike? Potem bo bolje. Ampak to nobenemu od poslancev ne diši….

  • sloustava

   Dokler se bodi smukali po Parlamentu, na Vladi, v Predsedstvu, v gospodarstvu, v kulturi, v medijih taki, kot si ti! Paše ti podložništvo, saj si plačan od njega. Manj delaš, bolje živiš, A!! z ukazom: vse, kar diši po pomladi, omalovažuj, laži, sesprenevedaj, procesiraj, ukradi, ..to je kučanizem, od katerega se infantilni vodje in leni ljudje napajate! To je izvirni greh in kot češnja na torti: nepriznavanje zgodovine, kajti učitelji so za Kučana vojaki revolucije! In dodajmo še, da KUčanova intimna želja NIKOLI ni bila samostojna Slovenija. Pa smo tu, kjer smo, v kloaki komunizma, žalitev, padcem z lestve, izrinjanju s ceste, …Kučan, a boš pustil Slovencu in državljanu zadihati in dihati? Kdaj bo dovolj? Tvoj zanamec pri 18?tih letih že ima stanovanje…

   • pajot

    Do kdaj bo pustil slovencu zadihati? Dokler ga ne bo povozu avto. Ki bo imel volan na desni strani.

 • antimur

  Pri sinočnji Tarči sem se zgrozil, kakšen psihopat vodi slovensko vlado, pa če mu dodamo še Erjavca in Židana, smo v dreku do kolen. Ti norci še sedaj ne ločijo, kaj je dobro in kaj slabo, ali pač, pa počnejo vse to na ljubo slovenskemu zločincu št.1 Kučanu in njegovim razbojnikom. Da se rešimo te tolpe, pa tudi cena življenja ni preveč, seveda za Slovence in ostale lojalne državljane, ki spoštujejo Slovenijo.

  • Tom Žnidarčič

   Je pa Tonin včeraj zablestel, v nasprotju z Logarjrm, ki je deloval zmedeno.

   • sloustava

    Pri kateri temi? A si ti mal’ usekan na Tonina? Zresni se in ne vseglihaj!

   • tohuvabohu

    Logar je že s telesno govorico povedal veliko več, kot je potrebno. Vsekakor dovolj, če pogledamo, kakšne otrobe so vezali koalicijski eksponati plus Polmesec.

  • etrusk

   Smo že v dreku , le ve se , da se bomo težko zbasali iz tega dreka.

 • Ds06

  Če vam še ni jasno liberalna demokracija je za nič

 • bednick

  “Borut Pahor, razpustite parlament!”
  —————————-

  A gospod Petek misli, da je godpod-tovariš Borut Pahor iz SDS, a kdo ve?
  Gospod Petek, ta vaša zahteva je zahteva političnega analfabeta.
  Se mar motim?
  Vaša zahteva je adekvatna izjavi:
  Janez Janša, razpustite SDS!

  • tohuvabohu

   Tukaj si ga pa usral na celi črti. Predsednik države po ustavi lahko razpusti parlament. Ne more pa predsednik razpustiti stranke. In parlament ima omejen mandat, stranka pa ne. Itak pa ne vem ne ti ne jaz, kaj si mislil povedati s svojim butastim izbruhom.

   • bednick

    Povedal sem, da bi bilo bolj verjetno, da bi Pahor razpustil parlament, če bi bil on, Borut Pahor, iz desne politične opcije.
    Besede adekvatno tudi ne razumeš:
    tako kot Pahor ne bo razpustil parlamenta, tako tudi Janez ne bo razpustil SDS.

    A ponovim?

    P.s.:
    namesto, da bi se jaz ukvarjal s čim bolj pomemnim, se moram pa ukvarjat z oslom.
    Mislim, da svojo slikco nisi mogel bolj zadeti.

    • tohuvabohu

     A si mislil “ekvivalentno”, rekel pa “adekvatno”? Nije žvaka za seljaka, bi rekla braća z juga. Pa tudi če bi tako rekel, bi bila še vedno bedarija.

     • bednick

      adekváten -tna -o prid., adekvátnejši (ȃ) ustrezen, enakovreden, ujemajoč se

   • bednick

    Povedal sem, da bi bilo bolj verjetno, da bi Pahor razpustil parlament, če bi bil on, Borut Pahor, iz desne politične opcije.
    Besede adekvatno tudi ne razumeš:
    tako kot Pahor ne bo razpustil parlamenta, tako tudi Janez ne bo razpustil SDS.

    A ponovim?

    P.s.:
    namesto, da bi se jaz ukvarjal s čim bolj pomemnim, se moram pa ukvarjat z oslom.
    Mislim, da svojo slikco nisi mogel bolj zadeti.

 • domovina mili dom

  Enostavna rešitev. Poslanci odstopite od mandatov. Tako parlament uradno ne obstaja več.

  • župnik cefizelj

   hahahahaha! pa ti si blesav. bi rad videl poslanca, ki bi odstopil in se odpovedal prekrasni plači in spanju v poslanskih klopeh, s tem seveda mislim na sđs-ovske gnide skupaj s svojim fuhrerjem, ki je od vseh poslancev najmanj prisoten na sejah dz!

   • FireSnake

    a boli če si glup?

   • lukamiha

    Butec neumen, seje niso obvezne, jih lahko spremlja iz svoje sobe ali
    drugje v parlamentu. Kot predsednik stranke ima tudi druge obveznosti,
    saj ni nek pocar kot kakšen Matić, Tabaković ali Rajić z Murglovo! Že te
    cepce je težko poslušati, kaj šele ene 30 drugih komunajzlov v tem
    zboru!
    Primitiven si pa kot tvoji vzorniki iz Kočevskega roga!

 • VERRZIFIKATOR

  Bor Pokorn

  NI ŠE ČAS

  Kaj ga kličeš na zagovor v petek,
  ko pa jutri je sobota prosta
  in v nedejo pričakuje gosta,
  petek je, kot vemo, slab začetek.

  V ponedeljek šele takšnim vicem
  bo fantíč nemara le prisluhnil
  in potem kot vedno se potuhnil,
  ko oštel ga bo vsem znani striček.

  Ni še čas za takšne vragolije,
  rekel mu bo striček zopet jasno,
  naj odvijanje bo bolj počasno,
  da se kaj ne sfiži, ne polije.

  Bo fantíč ubogal kajpak strička,
  ker še ni kavalerija zbrana,
  bo komanda tisti hip mu dana,
  šarca osedlajo ko konjička.

 • Tom Žnidarčič

  Glede na razvojno stopnjo slovenskega volilnega telesa, bi tej vladi in parlamentu, mandat komot podaljšali vsaj še za en mandat.

  • Borut Stari

   Samomorilsko nagnjenje slovenskega naroda. Ustavite vrtenje zemlje. Še vedno bi rad izstopil.

 • sloustava

  Podpisem! A hkrati zal dodajam, da vas in nas poziv Pahorju o razpustitvi Parlamenta ne bo uslisan. Zakaj? Ker je Pahor samo “ figurae Veneris”, poslusen in njihov. Kako naprej! Ena od odlicnih idej je nov program na Nova24 tv, to je odpiranje vrat neparlamentarnim strankam! Gledanost bo vsaj toliksna, da bo primerjava z vcerajsnjo Tarco mogoca, mozna in na mestu. S veliko razliko- manj je vec! V Tarco povabljen samo Sarec, v novi oddaji dobijo prostor vse izvenparlamentarne stranke. Moznost preverjanja njih besed bo ogromna; primerjava med njimi odlicna! Ampak res je se nekaj: Kucanu in presstituciji se Tarca ni izsla po nacrtih, Eriki Znidaraic navkljub. Bedni Sarec se je se bolj dokazal v negativnem smislu, na realna tla ga je vsaj pikico postavil dr. Gantar, tudi bivsi zupan. Volimo stranke s kilometrino, volimo torej stranko SDS. Jaz jo bom!

 • DJURO SUMAR

  Glede na napisane kozlarije, bi bilo zelo dobro, če bi utihnil tudi Miro Petek.

  • Majda

   Djurdo, Djuro, te bodo odklopili od korita, da si tako napadalen? Bo treba delat, poba, delat!

   • DJURO SUMAR

    Sem zaslužil v tovarni Radeče papir polno penzijo. Napadalen nisem niti pet procentov toliko kot je Petek, da o desničarskih komentatorjih tukaj ne govorim.

    • lukamiha

     Pameti pa ti gotovo manjka!

     • DJURO SUMAR

      Očitno jo imaš ti preveč.

  • Tom Žnidarčič

   Kaj bi ti zanj priporočal kak nov Barbarin rov, ali bi tudi pijani lovec bil primeren?

   • DJURO SUMAR

    Priporočam mu edino t, da napiše kaj pametnega. Vsaj kdaj pa kdaj.

  • Borut Stari

   Lahko tudi ne bereš, če ti ni všeč. Nihče te ne sili.

   • DJURO SUMAR

    Se strinjam, ampak rad povem svoje mnenje.

    • Borut Stari

     Tudi to je prav.

  • lukamiha

   Musar, odrasti!

   • etrusk

    Odrasel bo takrat ko se sreča z Matildo.

    • lukamiha

     Musar Uroš se je posrbil, bogve zakaj??

 • župnik cefizelj

  kaj če bi miro petek poiskal poslanca z najnižjo prisotnostjo na sejah državnega zbora!? mu lahko takoj pomagam, to je grosupeljski poscane ivan janša, ki je bil v tem mandatu prisoten na manj kot 13% sej dz. svinja koroška lažnjiva! stavim, da si se dal sam prebutat, da si lahko napletel neko zgodbo, ki si jo spremenil v politični kapital in preko sđs že desetletje cuzaš državno malho! prokleta lopovska svinja!

  • Tom Žnidarčič

   Imamo tudi poslance, ki bi bili bolj koristni s svojo 100% odsotnostjo. Seveda tej spadajo v tvojo opcijo in njih ne sme nobeden nič vprašat.

   • župnik cefizelj

    še en javno sektoraš. pojdi v zasebni sektor s takšno prisotnostjo na delovnem mestu! te takoj odpustijo! brez kančka samokritike, samo s prstom kazat na druge in jih obmetavat s populističnimi floskulami, medtem vam pa ivan poscane iz žepov lepo denarčke krade, proklete ovce desnakarske. za koga!? za boga, domovino in generala! živel ivan janša na veke vekov!

    • Tom Žnidarčič

     Meni očita prisotnost na delu tisti, ki cele dneve tu visi. Ma sem res zabit. To je njegova služba. Ne vem pa, kako mu izplačajo tistih debelo preko 20 dovoljenih nadur. BTW, nimam niti minute dela v JS.

     • župnik cefizelj

      no če delaš v zasebnem sektorju potem še manj razumem, da podpiraš odsotnost poslancev na sejah dz. jaz tudi delam v zasebnem sektorju in najbrž se strinjaš da ob takšni odsotnosti me čaka takojšnja odpoved in najbrž še odškodninska tožba.

     • Tom Žnidarčič

      Če delaš v zasebnem sektorju in tukaj visiš 24na24, pomeni, da si na plačilni listi ene od strank, ali pa kalibra tipa Stojan Petrič.

     • župnik cefizelj

      imam stresno službo in mi ta forum predstavlja sprostitveni ventil. delam pa 8-10 ur na dan.

     • tohuvabohu

      Govedo zarukano trolarsko, če rabiš psihično pomoč, je tule ne boš dobil, manijak.

     • župnik cefizelj

      buc buc desnakar, a je spet polna luna in ankete ne kažejo najbolje. baje so videli ivana janšo kako je s šajkačo na glavi stopical okoli psihiatrične ustanove ljubljana polje. bačovnikova uršika je pa nosila cel žakl z emblemom ljubljanskih lekarn. zaloge valiuma in lithiuma so že skoraj ošle in volitve se bližajo. ivana spet trajba.

     • župnik cefizelj

      imam stresno službo in mi ta forum predstavlja sprostitveni ventil. delam pa 8-10 ur na dan.

     • župnik cefizelj

      lej pajac, delam v pisarni za računalnikom. sem večopravilen in mi ta forum predstavlja sprostitev. desnakarji ste pa robotizirani kar se seveda kaže v vaši delovni (ne)učinkovitosti. tako v glavi kot z rokami. no dobri ste pa za ročna dela v taboriščih.

  • lojze

   Ma, vi levičarji, razen zmerjanja, še znate kaj? Pa, da mi ne boš rekel, da je izraz levičar zmerljivka. In, kolikor vem so se za takimi nadimki kitili udbaši. Pa, da mi ne boš rekel, da je izraz udbaš zmerljivka. No, udbaški levičar pač kaže svojo kulturo!

  • Koliko meric si že danes popil ? Mogoče jih niti nisi štel, da se pri štetju ne bi zmotil, ker drugače ne bi mogel takih neumnosti pisati. Umiri se in loti se nekega poštenega dela !

  • lukamiha

   Butec neumen, seje niso obvezne, jih lahko spremlja iz svoje sobe ali drugje v parlamentu. Kot predsednik stranke ima tudi druge obveznosti, saj ni nek pocar kot kakšen Matić, Tabaković ali Rajić z Murglovo! Že te cepce je težko poslušati, kaj šele ene 30 drugih komunajzlov v tem zboru!
   Primitiven si pa kot tvoji vzorniki iz Kočevskega roga!

   • župnik cefizelj

    ivan janša jih spremlja kar z golf igrišča, enkrat na mauritiusu, drugič v španiji itd. daj ne smeši se! največji samooklicani domoljub se najbolj nespoštljivo vede do državnih institucij! pa razumi, če moreš!

    • lukamiha

     Ti si en zakrknjen težak, neumen kot noč! S sprano pametjo, težko je prenašati take trapce!

    • lukamiha

     Nekaj hudega se ti je moralo zgoditi, takega maloumneža že dolgo nisem srečal! Pa še ljubosumen si na tiste, ki imajo IQ za vsaj polovico višji od tvojega! Janez Janša je gotovo med njimi!

     • župnik cefizelj

      ivan janša osamosvojiteljski poscane je res sposoben nategnit desnakarske ovčice, no to pa tudi ni nek uspeh saj jih farji pod razpelom nategujejo že 2000 let. očitno neumnost in religija hodita z roko v roki.

     • župnik cefizelj

      ivan janša osamosvojiteljski poscane je res sposoben nategnit desnakarske ovčice, no to pa tudi ni nek uspeh saj jih farji pod razpelom nategujejo že 2000 let. očitno neumnost in religija hodita z roko v roki.

  • Mojca pokraculja

   Tolk maš s svinjam opravt. Kdaj bodo koline ?

   • župnik cefizelj

    koline so decembra draga mojčica, vas pa grosupeljski vožd celo leto počasi reže in vam pušča kri (beri: pobira dnar). zdaj razumem, zakaj ste tako užaljeni ko se vas primerja s klavno živino.

   • župnik cefizelj

    koline so decembra draga mojčica, vas pa grosupeljski vožd celo leto počasi reže in vam pušča kri (beri: pobira dnar). zdaj razumem, zakaj ste tako užaljeni ko se vas primerja s klavno živino.

  • tohuvabohu

   Kdo je tebe zlorabljal, ko so bil še smrkavec? Če bi te samo foter, ne bi mogel biti tako močno udarjen. Tebi še Rugelj ne bi pomagal.

   • župnik cefizelj

    spet podzavest govori fantiček! si spet mokril posteljo in jokal v povšter? saj bo minilo, le k veronauku pojdi in se župnika primi oče jošt in oče frantar ti bosta z veseljem pomagala.

    • tohuvabohu

     Samo vprašam. Je pa to tvoj osebni problem. Želim le to, da svojih kompleksov ne razrešuješ tukaj, ampak se oglasi na kakšni primerni ustanovi. Ta portal je za ljudi, ne pa za manijake.

 • Vlado77

  Nič ne pomaga če bi razpustili ta parlament ,ker bo naslednji skoraj enak. Imeli bomo Šarca ali Židana kot kaže in spet levo opcijo. In sem prepričan spet 2/3 brezveznih poslancev ,katerih naloga bo edino podpiranje predlogov novih obrazov. Mnogi se bodo pojavljali na govornici enkrat ali dvakrat s pripravljenimi govori napisanimi na lističih. Če le te zamešajo so v krizi kot Škopac recimo. Da ne omenjamo nekaj “nonc” ,ki komaj preberejo kar so jim napisali. Po moje je problem veliko večji. Danes je biti politik označeno za nekaj negativnega . Očita se jim prevelika plača. Posledično pridejo v parlament taki bedni bralci napisanih “lastnih” mnenj. Po mojem večina teh ,ki so v parlamentu nimajo veliko možnosti , da sami pridejo do uspeha.Tisti sposobni pa si ne želijo biti v parlamentu ali politiki . Zakaj pa? Imeli bi manjšo plačo in bili bi pljuvani po medijih ,če niso v “pravi ” stranki . Zato bomo dobili razne tretjerazredne ,ki si v realnem življenju ne upajo narediti nič koristnega. Res je imamo tudi dolgovezne govornike – vendar je rezultat enak. Problem ,ki ga vidim pri nas so predvsem mediji ,ki so naklonjeni “levi oblasti” ne glede na vse kar počnejo ali ne počnejo. Nimamo velikih medijev ,ki bi bili kritični do oblasti- razen če je ta desno usmerjena. To pa je anomalija medijev ,ki bi morali biti v resnici vedno kritični do oblasti ne glede ali je leva ali desna. Naslednji problem je sodni sitem skupaj s tožilstvom. Deluje enako kot dominantni mediji. Desne se toži sodi in zapira , leve pa se ne toži in ne sodi sploh pa ne zapira (razen izjem,ki potrjujejo to pravilo) . Šolstvo je tudi velik problem- še vedno nam nabija s pravljicami o NOB – mitologijo. Tako dobimo vedno nove “kadre” za levo opcijo. Po mojem je demokracija v krizi. In to ne samo pri nas. Recimo v Rusiji bo večina Rusov trdila , da imajo demokracijo – imajo pa Putina neskončno dolgo. Nasprotnike pa zapirajo ali ubijejo. Tudi Milošević bi bil danes glavni v Srbiji če ne bi šel v Hag . Srbi še danes slavijo za heroje ,krute morilce kot je bil Arkan pa Šešelj , Mladić , Karađić itd.. Po mojem so prav mediji za politiko ključnega pomena . kdor jih obvladuje potem ima kontrolo nad volitvami in politiko. Pri nas recimo prirejajo ankete ,ki so usmerjene in v resnici orodje za dvig nekih ” novih obrazov”

  • Tom Žnidarčič

   Imaš popolnoma prav. Vzpodbudno pa je, da je vedno več spletnih novinarjev, ki jih lahko jemljemo za kredibilne. Problem je, da moraš take sam iskat, medtem ko večina volilcev doma na kavču čaka, da jim novice same butnejo v glavo.

   • župnik cefizelj

    niso vam jasni osnovni postulati demokracije! hahahahaha. vi bi kar narod zamenjali! kdaj boste spoznali, da ste zaslepljeni vi! to je kot tisti vic: novica na radiju: pozor, pozor na avtocesti vozi avto v napačno smer, vozniki previdno. pa kliče janez na radijo in kriči: kaj eden na tisoče jih vozi v napačno smer!. Upam, da desnakarji katolibanski razumete metaforo!

    • Tom Žnidarčič

     Ti sam sebe ne razumeš! Takih Janezov je vsak dan več. Če bi temu ne bilo tako, nebi niti približno rabil ti in tebi podobni tukaj viset cele dneve in žalit nasprotno misleče.

    • Mojca pokraculja

     A lohk navedes osnovne postulate demokracije. Da slišim!

     • župnik cefizelj

      spoštovanje drugače mislečih, pluralnost misli, spoštovanje volilnih rezultatov, sodelovanje, spoštovanje načela delitve oblasti, spoštovanje človekovih pravic in svoboščin, spoštovanje ustave…. povprečen katolibanski desnakar pade že pri prvi preizkušnji.

     • Mojca pokraculja

      Tole je pa za v analne. Vse jasno. Ti niti do prve preizkusnje ne prideš. Bravo, upam da čimveč komentatorjev to prebere. Ziher bo kšnmu ušlo v hlače. Matr si se razkrinkal, pezde staro komunajzarsko.

     • župnik cefizelj

      počasi mojčica, si spet smeti v piskru pometla v kot? resnica je zelo boleča. preleti včerajšnji nastop logarja na rtv pa ti bo jasno, da je sđs sama sebi največji sovražnik. vse bolj se mi zdi, da vodstvu (beri:janši) sploh ne gre več za mandatarstvo in oblast ampak zgolj samo za politično profiterstvo ozkega strankarskega vodstva na račun zblojenih katolibanskih vernikov.

     • Mojca pokraculja

      Moje živalce so ok. Ni smeti. Obračaš pogovor drugam. Kdo je nakazoval denar miki miški? Katolibani? In zakaj? Kaj v demokraciji smemo to izvedeti! No odgovori!

     • župnik cefizelj

      najbrž misliš srbsko misko dijano, hja ta je baje zmuzljiva kot prihodki ivana janše. v informacijski dobi ni izgovorov, da nekaj ne moreš izvedeti, nevednost gre ponavadi z roko v roki z lenobo.

     • Mojca pokraculja

      Ne eskiviraj vprašanja. Dokaži kar trdiš zgoraj.

     • tohuvabohu

      Zakaj se vam potem tresejo gate pred njim? Še tumasti Han je priznal, da ste že vsi zdelani od rovarjenja proti Janši.

     • von Rhein

      Zradi tvojega odgovora sem se skoraj prenaglil in ga odblokiral.Pa ne zaradi “ušlo”,ker sem na idiote imun.Bolj zaradi firbca koko se je staro komunajzarsko pezde razkrinkalo.

     • Mojca pokraculja

      Hehehe, si me spravil v smeh !

     • Mojca pokraculja

      Pošiljam njegov umotvor. Pripravi se!

      A lohk navedes osnovne postulate demokracije. Da slišim!
      župnik cefizelj
      župnik cefizelj 3 hours ago
      spoštovanje drugače mislečih, pluralnost misli, spoštovanje volilnih rezultatov, sodelovanje, spoštovanje načela delitve oblasti, spoštovanje človekovih pravic in svoboščin, spoštovanje ustave…. povprečen katolibanski desnakar pade že pri prvi preizkušnji.

 • Borut Stari

  Slovenski narod je sam sebi največji sovražnik.Ustavite zemljo, da izstopim.

  • etrusk

   Pa še res je, žal

 • totex39

  V kolikor se razpusti parlament morajo vsi nesposobni koalicijski poslanci kazensko odgovarjati za nastalo škodo in svinjarijo, ki so jo povzročili državi. Javno bi jih bilo potrebno postaviti pred zid sramote.

 • althar

  Odlično, g. Petek! Po dolgem času komentar z jajci. Že od izvolitve sta ta parlament in vlada patetična komedija, zdaj pa sta samo še agonija.

  p.s.
  Morda le majhen popravek. Ne gre le za “več ko pol stoletja trajajoče komunistično nasilje”, slovencle tlači stoletje srbskutarstva na par stoletij nemškutarstva podlage. Ko se bomo znebili te odvisnosti, bomo spet postali Slovenci.

  • Steiermark

   althar, malo si se zagovoril, ko omenjaš “nemškutarsko podlago” ter jo primerjaš s srbutarstvom…. Kot vsi dobro vemo, in se zavedamo, je za časa Avstrije, vsaka pokrajina bila enakopravna in zastopana v parlamentu na Dunaju, s svojimi delegati, izvoljenimi od ljudi, vse pokrajine so imele pravico do svojega jezika, tako je dežela Kranjska imela slovenski jezik, s katerim je tudi v parlamentu na dunaju zastopala svoje interese, imeli so svoje , slovenske šole, uradniki so morali govoriti več jezikov, predvsem pa tistega, poleg nemškega, katere pokrajino so zastopali! Nemškutarstvo pa velja za tiste, ki niso bili in niso nemškega porekla ter se za takšne izdajajo, ne pa, ko so , kot npr. večina na Štajerskem bili nemškega izvora , šole so bile tudi s slovenskim jezikom, za tiste, ki so si takšno šolo izbrali oz. kateri so imeli materin jezik slovenski. Ravno nasprotno pa je bilo od izdaje, srbofilskega maistra, ki je najprej okupiral in zasužnjil, Štajersko, ukinil pravice večine, nemškega prebivalstva, jih preganjal, ukinil šole z nemškim učnim jezikom, ter nas “pokoril” z srbutarstvom in njihovimi nepismenimi divjaki,da o uradih ne govorimo, ko je bila srbščina “službeni jezik”, poleg tega, ko je spustil oz. uveljavil srbsko nadvlado, nad “Slovenci” – tako Kranjci, kot Štajerci, so ti srbski divjaki, za razliko od kultiviranih Avstrijcev s katerimi smo preživeli, v slogi in medsebojnim spoštovanjem, s sabo prinesli svojo divjaštvo, neciviliziranost, nepismenost ter “snadži se” in nam odvzeli kakršnokoli pravico živeti v svoji kulturi….In ti divjaki nam še danes vladajo in nas ugonabljajo ter nam vsiljujejo svoje divjaštvo, nekulturo in nazadnje tudi lgbt sprevrženo ideologijo.

   • stajerc5

    Bravo, ko resnica govori, marsikoga boli!
    +++++

   • Franc Demšar

    Bravo. Odličen dodatek k odličnemu komentarju spoštovanega Fracija Petka.

 • etrusk

  Od Pahorja pričakujete , da bi razpustil parlament. V to ne verjamem , verjamem pa , da bo šel krave past.

 • realnost

  če bi sedaj kdo vložil nezaupnico vladi, bi le ta sigurno padla..

  • samotoje

   Ne bi, imajo izračunano, koliko plač je do volitev in še do vzpostavitve nove vlade.

 • pajot

  Jest bom volil Rubeca. Tud če ga ne bo na glasovnici.

  • samotoje

   Zraven ga napiši.

 • Rotar Jakob

  tudi če pahor razpusti bo kurćan takoj vzpostavil rezervno lgtb soros varianto!

 • domoljub

  G. Petek, odlično, ampak Pahor slabo SLIŠI ,kaj ni takrat ko je izgubil volitve šel v bolnici zaradi sluha, edino Ameriški veleposlanik Mosameli ga je takrat lahko obiskaval.
  Nesramnemu,provokatoeju, kateri se skriva iza – ŽUPNIK CIZELJ, takoj blokitat njegove BOLANE komentarje. A ga ni sram…

 • Tom Žnidarčič

  V včerajšnji tarči je Cerar izpadel popoln bebec v rokah globoke države. Medtem, ko je Mesec uspešno zagovarjal svoja stališča s katerimi se lahko strinjamo ali pa ne, sta Židan in Gantar nakladala floskule, ki jim malokdo še verjame, saj oba oz. njuni stranki že leta podpirata pajdaški kapitalizem.

 • Olga_10

  Han ima najraje tajne uradne liste in “interna” policijska “navodila”…Pahor, ki je kot predsednik vlade mirno gledal pranje terorističnega denarja v NLB, se gotovo ne bo pretegnili, da bi kaj konkretnega naredil….

 • slosin

  …našem parlamentu manjka samo še kupolasta streha – vsak cirkus jo ima…

 • tomven

  :-)) lep vikend

 • smiljan bertolin

  Gospod Cefizelj, baje ste župnik, nemogoče. Vidim, da vam veliko pomeni, ko gledate prisotne v parlamentu, ki nič ne govorijo še manj pa razumejo. Mislite, da so najboljši tisti študentje, ki so na vseh predavanjih. Malo morgen. Ne glede na to jih spoštujmo, za vas pa so le uscaneti, jasno samo desni

  • tohuvabohu

   Cefizelj ima posledice iz otroštva, ko so ga zlorabljali starši, pa še kakšni prijatelji staršev. Potreboval bi resno zdravljenje. Mi tukaj mu ne moremo pomagati.

 • Kosobrin

  Gospoda Šarca smo imeli priliko spoznati na soočenjih za predsednika republike. Točno vemo, kaj ga teži, povedal je, kaj bi bilo potrebno storiti, kaj bi sam storil, da bi bilo bolje. Program bo pa že obelodanil, ko bo ustanovil stranko. Nihče do sedaj ni bil tako priljubljen politik, še preden je ustanovil stranko, tako da tudi to nekaj pove. Gotovo pa ne v negativnem smislu, kot ga hočete prikazati v tem in drugih člankih!

  • Mojca pokraculja

   Takim kretenom, ki zagovarjajo, da bo Šarec že ustanovil stranko in potem obelodanil program, je treba vzeti volilno pravico. Kako si lahko nekdo predstavlja parlamentarno demokracijo, če se stranke ustanavljajo 14 dni pred volitvami. Kako neumen in bebast moraš biti, da verjameš in sploh pomisliš, da bo nekdo, ki ga partijska mašinerija naredi za “priljubljenega” naredil kaj dobrega.Kje maš kakšne argumente za takšno prepričanje?
   To pa res presega vse meje. Vzet volilno pravico vsem, ki niso opravilno sposobni !

 • piko8

  Slovenski parlament je s pomočjo leve golazni prestreljen z jugo nostagliki in musliči, ki sovražijo Slovenijo!
  Če je še kaj pravice naj se letos izkaže,,

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!