Charlottesville: nacistično-rasistična plat zgodbe

Foto: epa

Naslov je seveda provokativen. Namenoma. Ne gre ne za rasistično in ne za nacistično interpretacijo tragičnih dogodkov v ameriškem mestu Charlottesville, ampak za nekatere podrobnosti, ki jih je medijski mainstream preprosto zamolčal ali potvoril. Pravzaprav bi se moral naslov glasiti: Kje je bila policija?” Charlottesville Police Department se je namreč v trenutku, ko bi morala demonstrante (mediji so jih vse po vrsti označili za naciste in rasiste), ki so protestirali proti odstranitvi spomenika legendarnemu ameriškemu generalu Robertu Edwardu Leeju, braniti in jim omogočiti uresničevanje z ustavo zagotovljene pravice do svobode govora, izražanja in združevanja, umaknila. (V ZDA je paradiranje s svastiko, rdečo zvezdo ali židovsko zastavo dovoljeno. Pravico do svobode govora in združevanja imajo vsi, tako nacisti kot socialisti ali kdo drug. In to je tisto, kar je za levico popolnoma nerazumljivo: da imajo z ustavo zagotovljene pravice tudi tisti, ki se z levico ne strinjajo.) Celo več. Kaže, da je bil ukaz policistom, naj se umaknejo, del politične strategije levičarske (demokratske) oblasti, da se diskreditirajo ne samo protestniki, združeni v Unite the Right (UTR), ampak vsi drugače misleči, vključno s predsednikom Donaldom Trumpom. Za slednjega se je izkazalo, da karkoli bi že rekel, bi bilo za levico nesprejemljivo. A oglejmo si kronologijo dogodkov skozi oči različnih ameriških medijev (večinoma je povzeta po portalu American Thinker).

Na tiskovni konferenci v nedeljo zjutraj (the day after) je guverner Terry McAuliffe zagovarjal policijo in zatrjeval, da ni bilo mogoče storiti ničesar, da bi preprečili “terorizem” voznika avtomobila, ki je zapeljal med simpatizerje antife (antifašistov), pri čemer je umrla 32-letna Heather HeyerA demonstranti, ki so imeli legalno prijavljen shod, se s tem ne strinjajo in pravijo, da bi morala policija že med sobotnimi jutranjimi nemiri ločiti skupini protestnikov (tukajtukaj in tukaj).

Novinarka portala Infowars Millie Weaver zatrjuje, da ji je policist priznal, da je policiste odpoklicala mestna oblast, novinar Fox News Douga McKelway pa je s prizorišča neredov gledalcem v eter sporočil, da je policija zapustila kraj spopadov potem, ko so levičarji na desne protestnike začeli metati solzivec. Nekako takole je poročal: “Ko je začel na protestnike s strani proti-protestnikov leteti solzivec, je policija začela z umikom. Vprašal sem odgovornega: ´Kam greste?´ Rekel je: ´Odhajamo. Tukaj je preveč nevarno.´ Policija je imela priložnost, da umiri izgrednike, a so se odločili, da jih ne bodo.” Takšen umik je za Breitbart zanikala mestna uradnica, češ da policija ni imela ukaza za umik.

Nato so jih obkolili Antifa skrajneži
A kmalu se je izkazalo, da uradnica bodisi ni bila prav obveščena, bodisi je namenoma zavajala novinarje. Novinarka New York Timesa Sheryl Gay Stolberg je o strategiji in taktiki mesta Charlottesville takole poročala: “Brian Moran, tajnik za javno in domovinsko varnost v Virginiji, je dogodke opazoval s šestega nadstropja banke Wells Fargo v središču nakupovalnega središča. Bilo je nekaj občasnih spopadov. ´To je kot hokej,´ je dejal. ´Pogosto pride do sporadičnih pretepov, a nato se zadeva umiri.´ Nenadoma so proti-protestniki začeli na demonstrante metati steklenice z vodo, nekatere so bile napolnjene z urinom. Drugi so uporabili solzivec. Gospod Moran je iz šestega nadstropja videl dimne bombe, ki so jih vrgli. Ljudje so začeli pretepati drug drugega. Nek duhovnik se je umaknil na varno – v restavracijo v bližini.”

Končno se je Moran ob 11.22 odločil, da pokliče guvernerja McAuliffeja in mu svetoval, naj odpove dogodek. Ob 11.35 je predstavnik na uradnem profilu mesta zapisal, da je protest nezakonit in prepovedan. Kmalu zatem McAuliffe razglasil izredne razmere, demonstrantom, ki so protestirali proti odstranitvi spomenika in so imeli do tistega trenutka zakonito odločbo z dovoljenjem za protest, pa so svetovali, naj se razidejo. A bilo je prepozno. Levičarji, ki jih je vodila antifa, so jih že obkolili in začeli tolči po njih. Ko je Stolbergova Morana vprašala, zakaj policija nič več ne nadzoruje razmer, ji je odgovoril: Bila je zelo vnetljiva situacija.” Dodal je, da je šlo mestu zelo dobro pri zagotavljanju varnosti meščanov in njihove lastnine. Priznal pa ji je, da so se mestni uradniki zavestno odločili, da bodo določeno stopnjo nasilja dovolili, pri čemer so bili ves čas pripravljeni, da prepovedo protest.

Z njim se ni strinjal organizator protesta (UTR) Jason Kessler, ki je povedal, da so protest pripravljali več mesecev ter da so ves čas sodelovali s policijskimi in drugimi varnostnimi organi. Kljub temu policija ni ukrepala tako, kot je imela v načrtu, ampak je s svojim umikom nasilje še spodbudila: niso ločili protestnike od proti-protestnikov, je dejal in dodal, da so jim nenadoma stali nasproti proti-protestniki in jih prisilili k umiku. Toda umikali so se lahko samo proti oboroženim članom antife. Več kot očitno je torej, da je šlo za skrbno načrtovano levičarsko akcijo, pri kateri je pri pripravi taktike najbrž sodelovala tudi policija. Kessler trdi, da so jim mestni veljaki s figo v žepu izdali dovoljenje za protest. Morali so ga, ker bi drugače kršili njihove ustavne pravice, toda hkrati so naredili vse, da jim protest preprečijo. Nekaj dni pred dogodkom je bilo dovoljenje celo preklicano, a je protest dovolilo zvezno sodišče, potem ko se je UTR pritožil. Zvezni organi so s tem dovoljenjem na nek način naložili policiji, da mora braniti tiste (in njihove pravice), katerim je bilo dovoljenje izdano.

Kessler verjame, da je levica skovala zaroto in da je kri na rokah mestnih svetnikov, najbrž ima krvave roke tudi guverner. Njegove besede potrjujejo številni posredni dokazi, ki dokazujejo, da so mestne oblasti imele v rokah vse vzvode, da bi preprečile nasilje. Celo več. Nekateri so ga celo spodbujali. V začetku avgusta je predsednica virginijske univerze Teresa Ann Sullivan poslala pismo, v katerem je lažno trdila, da organizatorji protesta (UTR) vabijo k nasilju. Organizatorji protesta želijo konfrontacijo. Ne izpolnimo jim te želje.” Kar je večina razumela kot vabilo k nasilnim proti-demonstracijam. Podobno je dan pred protestom izjavil guverner McAuliffe, ki je UTR vnaprej obtožil nasilja.

Ampak tragični dogodki se niso končali z razglasitvijo izrednih razmer, zaradi katerih je bilo izrecno prepovedano vsako združevanje in protestiranje. Policija je namreč ob 13.30, dve uri po tragičnih dogodkih, na Water Street mirno opazovala radikalne levičarje, ki so organizirali svoj shod in proslavili zmago nad UTR. Še en dokaz več, da so bile mestne oblasti skupaj s policijo pristransko na strani levičarjev in antifa. Človekove pravice z ZDA že dolgo niso bile tako poteptane.

Ko dela red radikalna levica
Se spomnite, kako je bil prepovedan koncert Thompsona? Pod pretvezo, da bi lahko prišlo do kaznivih dejanj in zaradi varnosti. Torej sta upravna enota in policija že vnaprej Thompsona in obiskovalce koncerta obtožili nasilja, namesto da bi jim policija zajamčila varnost in jih branila pred levičarskimi izgredniki. Vloga policije in oblasti je, da omogoča državljanom, da varno in brez bojazni uresničujejo njim z ustavo zagotovljene pravice. Tako pa očitno tudi v Sloveniji red delata (in izdajata dovoljenje, kaj lahko in kaj se ne sme) radikalna levica s svojo oboroženo enoto antife.

Kavarna Hayek

 • RealRevolution

  Odlicen clanek od Kavarne Hayek,podrobno napisano kaj se je na tem protestu res dogajalo… Jaa,defenitivno so skrajni levicarji najhuljsi teroristi,saj jih vecina sploh nima za teroriste in zato lahko legalno uresnicujejo svoje blodnje.

 • Zlati Stojan

  https://www.youtube.com/watch?v=F7G-rZn_SMQ

  LAŽ JE NESMRTNA DUŠA JANŠIZMA!

  • Olga

   Komunajzli kot vedno: deset komunističnih laži…ena teh je zgoraj! Nič novega! Živel Janez Janša!

  • xtc

   Si že prijavil davkariji ,da bova stavila?

   Eh,še eden ,ki nima za burek kaj šele ,da bi legalno stavil.

  • šmentanamuha

   Malo si pobrkljal zadeve, govoriš o KUČANIZMU zapišeš pa besedo janšizem, ki ste jo skovali kučanisti kot dimno zaveso, za katero se bohoti razdiralni kučanizem.

 • Olga

  Trump je imel prav! Tudi Nemci spoznavajo levičarske jurišne odrede Antifa!
  So navadni teroristi in kriminalci! Drugim podtikajo to, kar delajo sami! Za svobodo govora, ki je z ustavo zajamčena, se je treba boriti!

 • Cenzuriran 4x

  Popolnoma zavajujoč članek.

  • samotoje

   Argumentiraj!

 • matjazr7

  No, jaz se pogosto vprašam, zakaj “desnica” ne organizira varnostnikov na svojih srečanjih (beri pretepačev v pripravljenosti)? Mislim, da je zgodovina pokazala, da nasilje zmaguje, tako da če kdo misli, da bo s prepevanjem in s svečo v roki zmagal, je zgodovina do sedaj še vedno pokazala, da se moti. Ko bodo pa antifovci nekajkrat pošteno tepeni, jih kmalu ne bo več na zborovanja.

 • RATATA

  Protiprotestniki so huje protestirali kot protestniki. Nisem novinar fspn.

 • Vlado77

  Skrb zbujajoče je , da imajo ti skrajni levi podporo oblasti in medijev. Kako se ta mešanica konča si ne upam pomisliti. Če se ZDA spremenijo po okusu Antifa potem se bo tudi Evropa . Posledice bodo katastrofalne za zahodno civilizacijo . Nastala bo ledena doba civilizacije

 • VERZIFIKATOR

  Donald Clint

  KJE JE KRIVDA?

  Dve sta roki, desna in pa leva,
  sestrski, obe komplementarni,
  druga z drugo vedno solidarni,
  kadar ob katero kdo zadeva.

  Ko pa sami sta, se radi spreta,
  trudoma postavi kar desnica,
  v hipu že razdere ji levica,
  le zato, da druga drugo žreta.

  Prvega človeka so vprašali
  tam v deželi daljni in prosluli,
  le zakaj zdaj leva roka tuli,
  ko pa sta obe udarce dali.

  Človek rad bi z dejstvi se seznanil,
  pa so vrtali vanj brez prestanka,
  naj z rokama ne ima sestanka,
  brž naj krivo svetu bi naznanil.

  Krivda je na tisti vedno strani,
  so ga za nameček podučili,
  brez pardona v isti rog tulili,
  strani tisti, ki samo se brani.

 • Ana Job

  Tudi v Sloveniji, levičarji omejujejo svobodo govora, po drugi strani pa nas posiljujejo s svojimi LGTB paradoksalnimi, norimi idejami.

  • Aresnica

   Ana -_- (vse resnične besede si mi pobrala)-_- podobno sem JAZ Aresnica napisal na na Hanzi MMCju – pa sem bil zaradi tega cc (3) tri mesece blokiran.
   _____________
   Lep pozdrav ….

   • Ana Job

    Živjo, če govorimo resnico se počutimo svobodne. To, kar sem napisala je res in to bi morali govoriti na glas, ker se počasi spreminjamo v nasilno pederastično državo. Svoboda govoru!

    Lep pozdrav

 • xtc

  A vtor članka ponavlj tisto kar sem osebno zapisal takoj po dogodku,glavni krivec za žrtve in poškodovane je policija in tisti ,ki ji je dajal navodila in tisti,ki so mu oboji podrejeni.Torej takole na zatožni klopi poleg bedaka z avtomobilom,bi se moral znajti poveljnik policije na terenu,šef policije,šef varnosti,župan in guverner.Kajti policija je dolžna z vsemi sredstvi razmejiti demonstrirajoče,prredvsem pa braniti demonstrante,ki so zborovanje legalno prijavili in nemudoma razgnati one ,ki so se zbirali brez dovoljenja in se kljub pozivom o razhodu niso razšli.Vprimeru nasilja katere koli strani nad policijo je le ta dolžna zagotoviti red in mir tudi s takojšnjo uporabo strelnega orožja zoper stran,ki je napadla policijo v izvajanju njene naloge.Seveda pa bi morali biti disciplinsko kaznovani tudi policisti,saj vedo kakšna je njihova naloga in čemur so prisegli-redu in miru ter zakonitosti.

 • xtc

  Velja pa opomniti še nekaj ni daleč ,da n ,ko se bo slovenska levica poslužila podobne metode,ko bo zborovala njej neljuba opozicija,kmalu boste priča plačanim zamaskirancem ,ki bodo ustrahovali razne strankarske zbore,Vilije Kovačiče ipd vse ,ki bodo majali oblast,da smo tik pred tem pa smo že lahko videli na Kotnikovi in to pod pokroviteljstvom MK in EU poslanke Fajon,ki sta dala jasen signal ,da je to vrstno nasilje zoper nenjihovo misleče popolnoma sprejemljivo oz dopustno,če že ne zaželjeno.

 • hle

  Začelo se je intenzivno sekanje korenin zahodnim krščanskim ljudem ni samo general Lee tarča oglejte si tole pa boste lahko resnično zgroženi
  https://youtu.be/ZooXGM6TTAc

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!