Čistilna naprava za medijsko kanalizacijo

Miro Petek

Leta 2008 sem naredil prekršek. V času volilne kampanje sem v zadnjem tednu, dan pred volilnim molkom, torej v petek, volivcem razposlal volilni časopis z naslovom Petek. Sam sem ga napisal, sam uredil in sam financiral. In tu je bila napaka, ki me je nato stala velikanskih zapisov v Delu, kjer je Anuška Delić, ko še ni bila Zavrl, pisala dolge moralke. Po znanem scenariju so se ob to spotikali še drugi levičarski bilteni, vir informacij pa je bila takratna poslanka Melita Župevc.

Priznal, naredil sem napako
Naredil sem prekršek, ker sem kakšnih 1500 evrov, prej manj kot več, svojega denarja vložil v potiskani papir, ki se je imenoval predvolilni časopis. Financiranje je šlo mimo volilnega računa stranke in napako sem priznal in se pokesal. Če ne bi bil tako malomaren ali brezbrižen, bi ta znesek pač zelo enostavno speljal preko volilnega računa in vse bi bilo v duhu zakona. In tako bi tudi moral narediti, kajti zakon je zakon. O teh nekaj sto evrih je časopis, ki se je nekoč imel za osrednjega, danes pa je le še medijska razvalina, pisal domala čez udarno drugo ali tretjo stran. Smešno. Bolno. Še več, o  tem je bila razprava tudi na plenarni seji slovenskega parlamenta, kjer sem tovarišicam in tovarišem na drugi strani priznal, da sem volilni časopis financiral iz svojega žepa in naredil prekršek, toda hkrati sem jih spomnil, da imajo oni že desetletja svoja trobila in svoje novinarje, ki jih promovirajo pred volitvami in po njih, in njim ni treba iz lastnega žepa vlagati niti centa v volilne kampanje. Imajo trobila, ki jih plačujemo mi, da reklamirajo njih in da pljuvajo po nas;  imajo svoje medijske tovarne laži in laboratorije za ustvarjanje manipulacij, diskreditacij, snovanja lažnih novic. In imajo dobro nagrajene medijske morilce, ki so sicer bojazljivci, profesionalne nule, prestrašeni, posrani in kastrirani osebki, vendar hkrati zahrbtni in servilni, ki svojo moč črpajo z obljubljeno ali že zagotovljeno lepo prihodnostjo, če bo njihov gospodar ostal gospodar.

Kloni Carlove na terenu
Seveda se je ob kreditu SDS dvignil orkestriran medijski vihar in novinarji, ki izgledajo le še kot nekakšni kloni smešne Carlove, so kot nori letali naokrog in v zasedah čakali na izjave in producirali abotne prispevke iz Slovenije in Bosne in Hercegovine. Kakšna bebava javljanja z dramatičnimi toni smo poslušali, ko so nekje na vasi v Bosni in Hercegovini neko trivialno televizijsko ekipo policisti legitimirali in jih peljali na policijsko postajo, kmalu za tem pa tudi spustili. Poslušali in gledali smo srhljiva poročila o grozni aretaciji slovenskih novinarjev! Ojej. Tako je višek preiskovalnega novinarstva za te mentalne revčke postalo tisto, kar je transparentno in javno objavljeno, njihova inventivnost je bila le v manipulaciji. Zakon o financiranju političnih strank je v neki točki nedorečen in ga je mogoče brati na najmanj dva načina, vendar branje in razlage drugega načina niso prišle do svojega odmeva. SDS se je včeraj odločila in kredit vrnila, preden bi dokončno besedo okrog tega reklo tudi Računsko sodišče. In če je bila pri najemanju tega kredita narejena napaka, bo stranka tudi plačala kazen.

Slovenska medijska kanalizacija
Od te defektne medijske scene, ki ob svojem ihtavem in površnem medijskem opravilu ne loči donacije od kredita, ne moremo pričakovati, da bi se resno lotila tematike financiranja političnih strank. Stranka vzame kredit, kolikor ga lahko vrne, in vzame tam, kjer so pogoji dobri. SDS je tista, ki kredite vrača, kar se je te dni zgodilo s poplačilom bančnega kredita za prostore stranke. Res pa je, da nekaterim strankam kredita ni treba vrniti, ker ga odpišejo. Ali pa poslovne prostore pridobijo na osnovi revolucionarnega prava, to je s krajo. O tem mediji ne pišejo. Ali pa stranka kredita sploh ne najame, ker dobijo denar od provizij iz nelegalnih poslov po drugih kanalih. O tem mediji ne smejo poročati.

Tak nelegalni posel je seveda pranje milijarde evrov v NLB, ki se ga mediji, ki pišejo plahte o 1500 evrih plačanih iz lastnega žepa ali kreditu, ki je transparenten in javno objavljen, sploh ne lotevajo. Posel SDS je bil obešen na splet in vsem na očeh, tako kot narekujejo pravila, družbeno-politični delavci pa naj se potrudijo in objavijo vse transakcije pri pranju denarja v NLB, z njimi povezanimi provizijami in odtekanju denarja na zasebne račune slovenske politične elite. Seveda, te transakcije niso objavljene na spletu, tu velja zakon molka in že ob najmanjšem naporu bi lahko prišli do imen, ki so hkrati tudi lastniki ali podporniki slovenske medijske kanalizacije oziroma člani vladajočega omrežja.

Slovencem je prvič opral možgane komunizem, dodatno pa so jih sprali še mediji s svojimi manipulacijami in resničnostnimi šovi. Čistilna naprava za medijsko kanalizacijo mora biti prioriteta za prihodnjo vlado.

Miro Petek

 • Miro Jereb

  Človek ne more verjeti da se to res dogaja. Mar je toliko slovencev za luno da nasedajo tem pisunom ? Ta država je v vodstveni v pizdi zato se zatekajo k manipulacijam in krajam ter švercu, /NLB IRAN/…kot nekoč v jugi ko je udba švercala cigarete…Kakor se spomnim so tudi vas g. Petek orenk, skoraj do smrti prebunkali pred leti…pa se še danes ne ve kdo in zakaj…Mislim, da če letos volitve ne uspejo lahko pričakujemo prve žrtve in vse pizdarije ki bodo temu sledile saj ta rdeča banda nikakor noče sestopit in bo srala v nedogled.

  • karlina

   VELIK, PODČRTAN PODPIS, ni kaj dodati !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Beli Sneg

  Kajne informacije kdo gre kdaj čez državno mejo so informacije javnega značaja, ki jih Kosova žena Slokarca objavlja na Popu, kdo in kdaj pa vstopa v NLB pa po sodnicah pionirkah ni info javnega značaja. Rdeča banda dela na polno. Butalci ne spregledajo.

  • karlina

   VELIK PODPIS

 • Janez

  SDS je najela denar pri bosanski mafiji za katero stoji islamski denar namenjen islamskemu terorizmu. Že to je dovolj za policijsko preiskavo. Treba je ustanoviti komisijo DZ za preiskavo ter obvestiti EU, ZDA in interpol.

  • dež

   Če bi najela kredit pri NLB iz ga zavarovala s hipoteko na poslovno stavbo, bi bilo to v redu ?

  • sloustava

   Za glavnega preiskovalca pa dolociti tebe, posrane, ki si bil v casu osvobajanja in osamosvajanja, kje? V plenicah ali v Zagorju, v kleti!? In se nekaj: organi pregona morajo tvoj post poslati na drzavno tozilstvo in bos moral odgovoriti na tole trditev, ki si jo podal. Za zdaj vemo samo to, da se je oprala milijarda EUR preko NLB, denar je nakazoval drzavljan Irana…

   • karlina

    PODPIS

  • centurion

   Pa obvestiti veterinarje, da si spet ušel iz garaže…

  • karlina

   Bravo, dobro si to naložil, kaj pa kraja NAŠEGA DENARJA V NLB-samo vprašam.

 • Bozozob

  Janša še legalnega kredita ne zna najeti pa bi rad vodil vlado hahaha. Amater idiotski.

  • FORT WORTH

   Kaj pa je bilo nelegalnega z njegove strani ??

  • centurion

   Glavno da so ti levaki znali legalno dvigniti
   35 milijard€ kredita, ki jim ga boš tudii TI pomagal vračati, levi debilko.
   SDS in g.Janša vračajo sami svoje kredite.

   • FORT WORTH

    Tale cepe ne ve niti tega, da je tudi on del problema.
    Kako more biti clovek tako butast, da zagovarja krajo in rabote levakov, jim prikimava, ko mu na hrbet nalagajo vedno vec bremena, ki ga bo moral placevati on in njegovi otroci ???

   • domovina mili dom

    Levaki ne vedo, ne dojamejo, da je kučko delal drugo Depali vas.

   • karlina

    TOČNO !!!!!

 • ljubinica

  Dober oris situacije v Sloveniji.
  Se je iz te greznice sploh mogoce izkopati?
  Upanje dajejo Nova24 in druzabna omrezja ….

  • domovina mili dom

   Ne, iz te situacije ne bo šlo enostavno, samo z velikim pokom. Ponoviti se bo moralo leto 90.

   • ljubinica

    Ponovitev leta 90?
    1. Takrat so se dogajali prevrati po vsej komunisticni Evropi ….
    Komunisti so iz strahu navidezno popuscali …. Danes se pocutijo tako mocne, da svoje podlosti pocnejo odkrito in vsem na oceh ….
    2. Danes je ocitno, da so komunisti ves cas nadzorovali dogajanje ob osamosvojitvi. Zagotovili so si ohranitev privilegijev in nadaljevanje oblasti …

    • domovina mili dom

     Vrnitev v preteklost, da spremeniš sedanjost. Popravo delat.

    • karlina

     TOČNO, ampak močni so samo še v Sloveniji, ker ni bila izvedena lustracija, sedaj pa je zanjo enostavno prepozno, samo zato.

    • Slovenka

     Delali so po načelu Akcijo je treba imeti v rokah od začetka do konca. Na tem področju so komunisti močni, SDS pa se je že nekajkrat pustila grdo presenetiti.

   • karlina

    Ja, sam kako že, res , kako, mladi so v večini vsi že zbežali v tujino in tam bodo tudi ostali za vedno, mislim, na naše-prave, domoljubne SLOVENCE !!!!!

    • domovina mili dom

     Kar nas je sinov slovenske matere.

    • domovina mili dom

     Ravno kar na Twittu poteka akcijo. Nakažimo SDS donacijo

     vinko vasle Retweeted
     vinko vasle
     ‏ @vinkovasle1
     34m34 minutes ago
     vinko vasle Retweeted vinko vasle
     Akcija, akcija! Nakažite, kolikor zmorete.

     vinko vasle added,
     vinko vasle
     @vinkovasle1
     Donacije nakažite na:
     Si56 0510 0801 2542 286
     SI00 7653-01
     OTHR https://twitter.com/vinkovasle1/status/951788706989568001
     0 replies . 3 retweets 2 likes

  • karlina

   NI SE MOGOČE IZKOPATI, mislim, da tisti s 50+ tega ne bomo dočakali, verjemi. Ko bomo pa mi pomrli, pa v Sloveniji itak več ne bo nobenega PRAVEGA SLOVENCA , itak pa imam vedno bolj občutek, da bo Slovenija pristala pod Rusijo in bomo, kot nova Ukrajina.

 • dež

  Kar je dobrega v tej zgodbi s kreditom je časovni okvir, zgodila se je pol leta pred volitvami. Upam da vam je še bolj odprla oči in vam je jasno, da udbomafija in globoka država v visoki preži čakata, da vas dobita na levi nogi. Zato nobene napake v volilnem letu več, predvsem pa poskrbite, da boste zagotovili 100% nadzor nad volilnimi komisijami in štetjem glasovnic.
  Naj se sliši še tako paranoično, a prepričan sem, da se goljufa tako z volilnimi imeniki kot s ponarejanjem glasovnic. To dokazuje primerjava volilnih rezultatov iz leta 2014, ko smo imeli v kratkem času troje volitev in SMC, ki je na DZ dobila 30+ poslancev, 2 meseca kasneje ni dobila nobenega župana.

  • karlina

   TOČNO, sama sem istega mnenja, da so vse leve volitve zgoljufane.

 • Majda

  Se strinjam! Ne ves, kako tezko gledam mudzahedinke na Hanzi TV, pa nesposobnega Trebusnika na Kanalizaciji A. A postajam pametnejsa, ne gledam ju vec, preklapljam na Novo 24tv, pa na VVfaktor. Ce se mi zahoce gledati bedastoce, gledam Mrhi za sankom….Nekaj pa je res, naj si Jansa kljub vsemu zamisli, kaksne prisepetovalce ima. Za enega vem, da ni, najmilejse receno, zanesljiv pomladnik. Noz v hrbet?

  • karlina

   TOČNO, tudi sama sem mnenja, da je Janšo potunkal nekdo iz njegove stranke.

   • Janko Gedlička

    Krti so povsod.

 • RATATA

  Brez vklopa čistilne naprave za medijsko kanalizacijo ne more biti drugačne, normalne prihodnje vlade!

 • domovina mili dom

  To greznico je zopet zakuhal večni el presidente. To zamerim g. Janši, da je zopet padel na limanice udbe.
  http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=23166

  • karpelec

   Sedaj, ko se bo stvar malo polegla, bi moral imeti Janšev strateg pripravljen kontranateg z 2xvečjim dosegom in ne pepela za posipat.

   • domovina mili dom

    Tole je bil poizkus druge “Depala vas”. Tako, da upam, da ima desnica kakšnega aduta v rokavu.

 • ahnenpass

  Denar je čudna zver, parkiraš milijončke za par tednov na nek račun, poveš, da si se zmotil in jih prosiš, da denar nakažejo nazaj, zase pa zadržijo obresti, in si zaslužil.

 • moat

  Uh, kakšen čustven (toda mimo) uvod k temu, kam pes taco moli, bi lahko rekli, res. Lepo 5ek, da si priznal napako in se pokesal. Nisi pa napisal, koliko si bil kaznovan za ta prekršek, koliko časa si prebil v zaporu in kako so te tam udomafijci zasliševali in se brutalno fizično izživljali nad tabo. Ne, nič od tega ni napisanega, kar se mi zdi malce čudno, res. No, bolj verjetno pa je, da ti v prekrškovnem postopku ni bila izrečena nobena kazen ali pa je bila ta opomin. Ali pa prekrškovni organ sploh ni začel postopka, čeprav bi ga po zakonu moral. Pa pustimo to.
  Ja, seveda, v drugem odstavku pa sledi opravičevanje Janše. Kaj pa drugega? Toda kršitev Janše ni samo prekršek, ima namreč zanimivo ozadje, kjer je možno celo pranje denarja, ali pa vsaj, da je bil posojen denar opran. To pa je povsem nekaj drugega kot tvoja kršitev 5ek.
  Nič pa nisi napisal, da stranki SDS za njeno promocijo sploh ni potreben osiveli striček iz Murgel, udbomafija in režimski mediji. Ne, zadostuje že sam Janša, ki stranki napravi veliko škode. In to pred volitvami in nikomur ni za to nič mar. Ali pač?

  • Krtača 20

   Naslednjič bo Janša iz strani 666 glasovalcev izglasovan z 999 glasovi. Boš videl….

   • nevtrino

    Oh, to pa v jugobutalah ni nič novega …Ampak le kateri Janez ?

    • slosin

     Zemljarič…

  • slosin

   ja, jest tud pogrešam informacije od Petka, kakšno je bilo vreme tiste dni, ko so ga vlačili po zobeh, pa če je bila voda tudi tiste dni mokra, pa kakšna je bila stopnja onesnaženosti zraka …pa še kej…
   Predvidevam, da si hud raziskovalni novinar in znaš postavljati vprašanja…

   • moat

    Če tebe zanimajo obrobni podatki, t.j. o vremenu – kakšno je bilo tistega dne, o vlačenju po zobeh in podobno, pa tudi o tem ali je bila voda manj ali bolj mokra; mene pač ne, res.

 • von Rhein

  Samo mimogrede….čudi me,da ob najemu kredita pri imenovani ženski ni nobeden preizkusil njenega statusa,načina pridobivanja denarja in osebne povezave.Upam,da niso v stranki taki bebci,da ne bi pričakovali takega orkanskega napada zblojenih bab,ki same sebe imenujejo novinarke. Iskreno rečeno…Povezava s Snežičem ima tak dodatek,da bi moral biti nanj vsak pozoren.In Janša? Taki dokomenti se ne podpisujejo kot nek listek za odobritev dopusta.Že iz izkušenj bi lahko to vedel. In sedaj je uspelo lovcem (kot ciganom na bron in baker) uspelo za nizko ceno pridobiti nekaj kar bo služilo…..to je denar od Patrije,gre za pranje denarja itd. Da so v podtikanjih uspešni pri maloumnih in delno priseljenih sovražnikih Janše,je lepo vidno iz komentarjev na MMC.

  • ljubinica

   Ne razumem, kako to da je Jansa v presoji ljudi vcasih tako naiven.
   Po moje je stranko v ta tvegan posel z Bosanko zapeljal kak krt od znotraj ….
   A jih ni izkusnja z Adriano nic izucila ?

   • von Rhein

    Kot kaže nič. Mislim,da so za stranko SDS volitve zavožene.Preveč je indicev,da je denar umazan.Ne opran,umazan.

    • FORT WORTH

     Vir denarja je problem posojilodajalca.
     Kar se tice Janse in stranke je bilo vse OK.
     So pa dobili material za cas pred volitvami, ko bodo zganjali paniko na vse pretege.

     • von Rhein

      Nesporno je problem,oz izvor denarja na strani posojilodajalca. To pa nočejo razumeti te babje goske,ki kokodakajo na pop.Od glavne goske do perspektivne mladinke,ki verjame,da bo nekoč novinarka.

     • FORT WORTH

      Potem ji je potrebno dotupiti naj ne jemlje kreditov v NLB, ker je njihov denar umazan…(:-)))

     • karlina

      TOČNO

     • karlina

      ITAK, KOT VEDNO

   • Alan Sirotinja Ford

    Takih krtov ima SDS kar preveč…Celo v sam IO stranke sežejo !!
    Tisti, ki gradi đamijo in Miškovićev hotelje najbolj sumljiv

  • karlina

   TOČNO

 • Franc Šink

  Sedaj pa pozor.Ko se boste peljali skozi Bosno vam lahko namesto policaja lahko izza kakega grma skoči slovenski novinar z kakšnim butastim vprašanjem.A poznaš…….?

 • ahnenpass

  Zelo dobra kolumna.
  Lep opis kdo so sploh naši novinarji, kakšni tipi in firme so to, kako je vse to povezano in dirigirano.
  Ampak to je zgolj skica, ki si jo povprečen državljan težko vizualizira, za nas so medijske hiše zgolj okvir ekrana, nekaj se dogaja v tisti škatli, kar tisti čudni strici razumejo in so pokazali še nam. Ali pa na računalniškem monitorju, tablici in tudi na papirju, saj ni važno, vedno je nek kvadraten okvir, v katerem migetajoče kroglice poustvarijo iluzijo realnosti. Tudi tisk je samo mozaik, poglejte enkrat papir z lupo, različno veliki krogi pričarajo slike, ravne črte in ukrivljene črke, v primeru barvnega tiska, se pač štiri osnovne barve tako prekrivajo, da dajo iluzijo naravne barvitosti, kar je mogoče edino zaradi belega prostora med kroglicami črnila. Vse je iluzija.
  Včasih je bil tisk velik problem, lahko si sam izdelal časopis, vendar si moral poiskati vaškega tiskarja in se zmeniti za ceno tiska. Takrat se je tiskalo še vse na roke, razen par posameznikov, ki so delali z občinami in velikimi podjetji, oni so seveda nabijali cene v nebo. Zdaj pa, kako enemu kmetu razložiti, da tam sredi hoste pač ne more zaračunavati isto kot v centru mesta, itak je bil tisk domača obrt, nek star stroj so nekje našli, dobili barve iz kakega skladišča in najeli vaške ženice, da so zgibale potiskane liste in jih klamfale skupaj. To je kar precej dela, sploh če gre za par tisoč izvodov, ampak pridne roke so vse čez noč postorile, za drobiž, ali pa tudi ne. Časopisov ni bilo veliko, za tiskarje je vsak izvod ob enem pomenil brezplačno promocijo, eni so se zelo potrudili in pokazali, da so enakovredni mojstri kot veliki monopolisti. Včasih so pa namerno šparali z barvo in odtisnili kot bi naredili odlitek z izdolbenim krompirjem,v tem primeru, je bila to pač slaba promocija za lastnika časopisa. Odvisno, tudi tiskarji so se borili za prestižne posle, pa če je šlo samo za bilten firme, ki se je tiskal v par sto izvodih, so s tistim zaslužili več kot s celo naklado časopisa.
  Danes se ne dela več tako, preživele tiskarne in studiji se združujejo v cehe, ki se usklajujejo z občinsko gospodarsko politiko, sodelujejo pri raznih javnih manifestacijah kot sponzorji, razdelijo si posle in že vnaprej vedo kaj se bo delalo, pa tudi kreditiralo in obračalo. Zmenit se je treba.

  • von Rhein

   Lepo si opisal strukturo papirja in barv ter tudi tehniko tiska. Sam vidim problem drugje. Vidim in zdravstveno odreagiram (dvig pritiska na kritično mejo,ko vidim te goske,ki kvakajo v mikrofon,z vodilno na pop) zaradi VSEBINE in zlorabe papirja,ki se ne more braniti pred posilstvi idiotov.

   • ahnenpass

    Tisk je res zanimiva čarovnija, papir prenese vse, elektronski papir prenese vse absolutno.
    Razlika je v barvah, osnova tiska je bel papir, na katerega so nanešene štiri barve, pri ekranih je pa osnova tema,v kateri svetijo samo tri vrste zelo drobnih barvnih lučk, posejanih po celi površini. Ampak tista podlaga ni črn nič temveč je prava tema, barve se lahko med seboj stapljajo tudi tako, da se njihovi valovi izničijo ali ojačajo in tako tvorijo belo barvo. Je razlika, čeprav je oboje še vedno kvadratura kroga.
    Novinarji so poglavje zase, najprej velja omeniti še ekonomijo medijev. prodaja časopisov je bila vedno tako nizka, da so se s tistim komaj pokrili stroški tiska, mediji služijo z reklamami. Zato je bilo po osamosvojitvi ogromno takih lokalnih medijskih hiš, kjer je bil zaposlen mogoče 1 sam študiran novinar, ki ni drugje dobil šiht ali najraje nobeden. Članki so bili med komunizmom preveč zapleteni in razvlečeni, vsaki trditvi je moral slediti še rafal odstavkov, ki so pojasnjevali pomen zgornje trditve, kar je naredilo zadevo popolnoma nerazumljivo. Vaški čudaki in amaterji so znali zadeve poenostaviti, narediti privlačne za lokalno kulturo, pri čemer so se vsi učili iz tujih trendov, medtem ko so samo komunisti še vedno gonili svoje naprej. Vaški časopisi so propadali, čudake so preprosto razgnali ali rekrutirali, da so lahko ustvarili nove zvezde in napolnili prostor s posrečenimi zgodbicami.
    Ampak vrnimo se k ekonomiji, za razliko od establiširanih medijev, so lokalni časopisi včasih služili z reklamami, ki jih NISO objavili. Marsikdo je podpiral vaško gverilo, vendar edino pod pogojem, da se njegova znamka ne bo nikjer pojavila, ker so se bali, da bi jih slučajno povezali z uredništvom.
    T trende se je selil tudi v državne medije, kjer so isti princip uporabili za poročanje oziroma intervjuje, če so dobili plačano in so zanimive javne osebnosti ubogale, jih enostavno niso niti omenili, tudi če so bili center pozornosti cele vaške skupnosti, so jih preprosto ignorirali in raje poročali kaj o vremenu ali morali. Seveda pa tega ne zmore vsak novinar.

 • von Rhein

  http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=23166

  Članek ni zaklenjen zato,da v dobri veri,da je namenjen vsem,prenašam sem.Upam,da se bo po branju marsikomu posvetilo.

  • nevtrino

   Težko bo, ker se večinoma prevzame samo skrajno poenostavljene ugotovitve in se z njim tuli na ves glas, za kaj vsaj malo poglobljenega pa volilci na Slovenskem nimajo časa, ne volje, ne sposobnosti …
   Kot vedno, neskončni hudir je v podrobnostih.

  • Slovenka

   Zjutraj je bil članek dostopen, zdaj že ni več. Sem prebrala. Vse je bilo zrežirano, slovenska oblast domenjena z Republiko Srbsko, sodelovali sta tudi naša policija in SOVA, ki sta medije o vsem obveščali. Skratka, usklajena akcija in takih lahko v predvolilnem obdobju pričakujemo še več.

 • karpelec

  Za našo medijsko kanalizacijo, bi rabili čistilno napravo z deratizacijo s posebnim deratizacijskim sredstvom.

  • macon

   Najbolj primeren bi bil napalm.

   • Ivan Serpentinšek

    Cianid je hitrejsi…

 • ljubinica

  Letosnje volktve bodo zelo lomembne.

  • FORT WORTH

   Nic bolj, kot vse ostale do zdaj.
   Kar je pac je.
   Izgubljenega ni mogoce nadomestiti !!

  • karlina

   TOČNO, sicer pa-sama nimam več upanja, da bo sploh kdaj še zmagala desnica, ampak čisto res, oz. sem trdno prepričana, da so bile do sedaj še vse leve volitve zgoljufane, ker komunisti znajo samo to-LAŽ, LAŽ, LAŽ

 • črnaovca

  Lepo pojasnjeno kako si nekateri predstavljajo zakone

  • nevtrino

   Nepregledna množica težkih pravnih strokovnjakov je že itak sestavila bolan sistem, kjer jim gre vse na roko …

 • Mitja Kunstelj

  Plastik Mirko. Slabo plačano trobilo Ivana

  • von Rhein

   Garbage!

  • slosin

   to o slabi plači drži, še bolj pa drži, kar je napisal…A si spodsoben napisati 1 stavek, brez omenjanja Ivana..?

  • nevtrino

   Ste pa zato vi dobro plačani, ne ?

   • tohuvabohu

    Seveda, kako pa naj izmeček plača milijonske odškodnine, na katere so ga obsodili?

  • lukamiha

   Slovenski sramote, revše murgelsko!

 • Lisjak

  Vse okrog tega blesavega kredita,ki si ga je zakuhala SDS sama je pognala v tek tako našo udbofamijo kot Bosansko,kaj bo pa na koncu iz vsega tega nastalo pa še Bog ne ve.Kaj dobrega sigurne ne.

  • nevtrino

   Se vam ne zdi, da je efekt vseeno malo bolj pozitiven, ko se razgalja udbomafijo tudi s te strani ?

   • Lisjak

    Poskušaj to razložit večini,ki spremlja samo režimske medije.

    • nevtrino

     Je lahko razložiti neumnemu, da je neumen ? Malo lažje je vsaj poskusiti dopovedati, da je dobro in zdravo pokusiti vodo tudi iz drugih izvirov, ne samo iz enega.

 • nevtrino

  Glejte, vsaka zadeva, s katero lahko rdečkarski levakarji v deželi jugobutalcev packajo po desnih, jim pride prav, in jo napihnejo do neba.
  In nič ne pomaga, v usmrajeni bolani državi lahko razlagaš in razlagaš, pa če drugega ne, privlečejo na dan znamenito izjavo, da naj bi bili pač vsi enaki …
  Ne, nismo vsi enaki ! Je to tako težko ugotoviti ?!?

  • karlina

   Itak, da nismo, eni smo drugorazredni

  • Slovenka

   Itak, da obstajajo različni vatli za prvorazredne in drugorazredne.

 • Borut Stari

  Horde režimskih, nikakor ne morem napisati, pa naj bo, kvazi novinarjev, se zapodi kot trop prerijskih psov na izbrano žrtev. Vedno enako, na isti način, ne prihuljeno ampak iz vseh topov, Na vso moč. Sodeč po dogajanjih in zmedenih potezah tovarišije se jim pošteno tresejo tla pod nogami. Volitve so veliko bližje kot naj bi uradno bile.Pranje denarja v NLB je že nekoliko zbledelo. Bosansko posojilo mu je spet nekoliko povrnilo ugled. Butasto iskanje izvora denarja v Bosni se močno razlikuje, kot to početi v Iranu. Tam bi sledne pse kar hitro “uzela magla”. Pa tudi v Bosni se je sledenje denarju hitro nehalo.

  • macon

   Na predvolilnih soočenjih bodo lavi motenci na vse načine poudarjali “sporno” posojilo 450.000 EUR in modro molčali o 1.000.000.000 USD pralnici NLB.

   • karlina

    ITAK, sedaj imajo do volitev in pred volitvami kost za glodanje, kot vedno

  • karlina

   TOČNO, VELIK PODPIS !!!!!

 • BananaNjam

  Kriminal, ki ga zganja Janša, smrdi do neba. Še dobro, da so mediji kanalizacija brez čistilne naprave in olepšav. Drugače bi folk Janšev predelan drek še kupil!

  • nevtrino

   Kriminal ? Heh, kriminal ?
   Koliko kdo piše o kriminalu, o vseh velikih kriminalcih ?

  • tohuvabohu

   A je Kučan že vrnil provizijo od iranske oprane milijarde?

   • karlina

    ITAK, JA

  • karlina

   Samo , da je Janša, tako lahko levičarji zakrijejo svoje lumparije in kraje, super, ni kaj.

  • Olga_10

   To je drek SĐ, ki ste se ga nažrli in vam je načel sive celice! Verjetno si že čisto propadle…

  • tramal

   DREKA OD KUČANA ,KAR SI TI SIGURNO NOBEDEN NEBI KUPU.

 • BananaNjam

  Gre za pranje denarja nepojasnjenega izvora, zamaskirano kot posojilo.
  SDS je sebi iz Bosne “posodila” provizijski denar od Patrije.

  • nevtrino

   Pogleje še malo na reporter, no …
   In vi mislite, da so enostavno tako zabiti, da bi si na vaš opisan način enostavno izposodili denar, a ?
   Banane so sicer dobre.

   • karlina

    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • slosin

   ….mogoče pa perejo denar, ki izvira od avstralske klinike…ma vse je možno…

   • BananaNjam

    SĐS je po najavi nove kampanje “Uredili bomo finance” dala ven, da bodo od danes naprej njihovi plakati dvojezični.

    Transparentnost press

    • Olga_10

     Kučan poje slovensko himno v tujerodni divjačini v spremstvu teroristov!

   • karlina

    Kakšna avstralska klinika, kaj vam je

   • Olga_10

    Kvečjemu Lukšič od Mozirske klinike! Spet levica! Tudi program so ukradli UKC!

  • karlina

   Itak, vedno lažno govorjenje in zavajanje levičarjev, kadar je govora o SDS IN JANŠI, že slišano in videno !!!!

  • Olga_10

   Denar od Partije je dobil levičar Cekuta, ki je zaradi štiriletne kazni poiskal “azil” v Bosni in se sedaj skriva na psihiatriji v Celju! To so vaši!
   Janši boste pa podtikanje plačali v milijonih!

  • tramal

   Bumber.Kdo je pa dokazal da je ta denar iz nepojasnjenega izvora .Aja,kučan ti je povedu ?

 • nevtrino

  In, za vse skupaj, kako se kaj počutite v državi, kjer veljajo zakoni in meje samo za poštene državljane ?

 • BananaNjam

  Po Mirkotu morate verniki takole razmišljati:
  Ker so oropali banko v NM, se o tem ne sme pisati, ker so tudi banko v KR oropali.

 • BananaNjam

  SĐS – Stranka, ki si izposoja denar od bosanskih migrantov…

  • Olga_10

   SĐ pa pere mafijski in teroristični denar! V milijonih in milijardah, zato izposoja od “bosanskih migrantov” ni potrebna…
   Pahorjev sin je v podmladku SĐ, ki ga inštruktažo zadnji šef komunistične partije in Udbe…

   • ljubinica

    Menda res.
    Prejle sem mimogrede malo poslusala Val202.
    Salehar je intervjuval antifa Erika Valencica.
    Koncala sta z Valencicevim citatom Lenina, ces da se vcasih desetletja ne zgodi nic, potem pa nenadoma poci in v nekaj dneh se zgodi revolucija ….
    Ta dva pricakujeta novo komunisticno revolucijo ….
    —-
    Take imamo v javni hisi ….

 • slosin

  pri posredniku kupiš rabljen avto, nakar se na tehničnem izkaže, da je avto ukraden….A ne, da je kriv kupec? Če je pa to prvak opozicije, še toliko bolj…a ne, bimboti…?

  • alojz

   Če kupiš ukraden avto imaš overjeno pogodbo. Tudi tožit ni treba. Pregon je po uradni dolžnosti.

 • radames

  S tem, da medijska kanalizacija (RTVS) včeraj v osrednjeem Dnevniku in v Odmevih gledalcev, ki to televizijo PLAČUJEJO, ni niti z besedo obvestila, da so grobo odžagali odgovorno urednico informativnega programa, Rebernikovo.
  Prava stalinista Štrajn in Möderndorfer pa sta v revolucionarnem tonu pisla svoje twite. Oba pa – tako kot RTVS – plačujemo davkoplačevalci.
  Ne samo, da smo množico potencialnih teroristov spuščali brez obvezne kontrole čez mejo, teroriste imamo kar doma, med domačimi ljudmi. Tipičen predstavnik je ultralevičar Štrajn.

  • ljubinica

   RTVS je vedno bolj cisti agitprop ultralevicarstva.
   Tolcejo enkrat po Jansi, enkrat po Trumpu, pa spet po Jansi in Trumpu ….
   TV skoraj ne gledam. Tu pa tam poslusam radio.
   Vcasih so se se trudili in so v radijski studio vabili goste nazorsko “uravnotezeno” ,,,, Zdaj pa nic vec. Povabijo same levake in potem debatirajo med sabo o groznih desnicarjih ….
   Danes npr. bodo v Studiu ob 17ih debatirali o Trumpu. Novinar: ultralevicar Dekleva. Ze vnalrej vem, da so vabljeni sami levaki …
   Me prav zanima, koga bo Dekleva navlekel v studio ….

   • karlina

    Ne gledam in ne poslušam murgelj tv in murgelj radio, čeprav ga MORAM PRISILNO PLAČEVATI, ABSURD IN SRAMOTA !!!!!

   • Slovenka

    Vcasih so se se trudili in so v radijski studio vabili goste nazorsko “uravnotezeno” ,,,, Zdaj pa nic vec. Povabijo same levake in potem debatirajo med sabo o groznih desnicarjih ….

    Prej je bilo potrebno vsaj malo paziti na videz, sedaj tega ni več. Lahko so dokončno sneli maske.

  • karlina

   tudi o Pučniku, nobene besede

  • primsek

   prijavi ga, piškica janšistična, če je terorist. sicer bodo za nevarne veljali samo tisti člani SDs, ki nastopajo v filmu Koalicija sovraštva, fantje poštenjaki s kuliji narisamini svastikami na hrbtu in razni Černeci in tetovirani policaji na mamilih, ki jih potem vzame pod svoje okrilje in v naročje Goranalek Piškotek

   • radames

    Ti si pa blazen.

 • karlina

  TOČNO, VELIK , PODČRTAN PODPIS-NI KAJ DODATI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • curlina

   ne, kvečjemu kaj odvzeti, kakšnih 20 klicajev??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

   • Soave

    Curlina. . . . .uživaj ! Privošči si še več vprašajev .

 • Slovenka

  Pravzaprav, zakaj pa SDS tega dogodka ne bi obrnila v svojo korist? V kampanji ga lahko mirno predstavlja kot kronski dokaz dvojnih vatlov na Slovenskem. Lahko predstavi, kdo vse je sodeloval pri podjetju: podtaknjenci, ki jih je UDBA nastavila v SDS, novinarji levičarskih medijev, policija in varnostne službe v Sloveniji, braća na Balkanu, kolegi na oblasti v Republiki Srbski, na tej osnovi lahko SDS gladko izpelje upravičen sklep, da vladajoča večina izrablja represivni aparat za onesposabljanje opozicije. Izdela duhovit filmček: seja v Murglah pri Plavookcu, akcija v Bosni, dejavnost policije, obveščanje ‘naših’ medijev, objava, vik in krik, bitje zvona in naposled bi lahko sledilo sporočilo: TAKO SE VLADAJOČA LEVICA PRIPRAVLJA NA VOLITVE.

  • primsek

   tako je, naj SDs že enkrat razkrinka te udbaše, od Leljaka do vsega miličniškega in partijskega kadra navzdol : Goranalk Piškotek, Grimsek, Janša kot obramboslovec in učitelj predvojaške s temelji marksizma, Zorn in Brezigarjeva kot partijska sekretarja, Petek je vsem tem čepek iz abrankov, zato misli, da je treba spucati rore. ker mu je Goranalk Piškotek tako rekel, da se je nekaj zataknilo v kanalizaciji. Petek se bo moral bolj potruditi, Vinko pa malo bolj sprostiti, lubrikant in popers mogoče

   • lukamiha

    kaj se toliko trudiš, ko pa nimaš pojma, samo neko nakladanje o ljudeh, ki so demokrati dokazano, ti pa revček iz murgelske bande!

   • tramal

    Prevedi kaj si hotel povedati .Iz tega skrpucala ne morem razbrati ,ali si rodil ,ali povrgel teleta.

    • Margu501

     Saj od teleta ne moreš kaj več pričakovat !

   • Slovenka

    V partiji so bili svoj čas mnogi, nekateri, ker so iskreno verjeli, da bodo lahko stvari izboljšali od znotraj, nekateri zaradi kariere, nekateri, da bi imeli mir, dejstvo pa je, da so v začetku devetdesetih mnogi sami šli, drugi pa še vztrajajo. Ti, ki si jih naštel, so pač šli. V čem je težava?

 • Rotar Jakob

  kurćanova medijska kanalzacija še ni zamašena!

  • KIKI

   Samo drek jim bo kmalu tekel nazaj !

   • Soave

    Utopijo naj se v njem !!

 • Jožef

  Halo janšemrzniki ?
  Kaj ste že dobili miloščino za december od sužnjelastnikov?
  Samo vprašam, sa niste menda jezni.

 • Janko Gedlička

  Oh, gospod Miro Petek, navkljub temu.da ste ob zverinskem in nekaznovanem fizičnem napadu na vas pred leti utrpeli hude poškodbe in bolečine vam niso mogli ukloniti vaše pogumne pokončnosti in pronicljive bistrosi vaših misli. Z njihovi zapisi Sloencem vstrajno odpirate oči.

 • tramal

  Bravo Petek. Vedno napišeš resnico o tej komunajzerski drhali.

 • Margu501

  Zakaj se problem z javno RTV, ki jo vsi plačujemo, ne znajde v preiskavi US, ker ustava je kršena in posiljena od skrajno levičarskih nastavljencev.

 • komar

  Ostro, jasno in glasno. Odlično, g. Petek.
  Brez dvoma leva medijska mafija ves čas preži na trenutke, ko se pokaže možnost škodovati vsem, ki niso njihovi cucki. Tako kot SDS je gotovo njihov cilj tudi Nova24. Previdnost na vsakem koraku!!!

 • Soave

  + + + + + + + + članek sem samo prebrala . Na hitro. Preveč je bilo vsega. Zato danes prilagam nadvse zgovoren intervju s Kaduncem v Mladini !!
  http://www.mladina.si/179913/igor-kadunc-novi-generalni-direktor-rtv-slovenija/

  in zanimivo razlago na Jančičevem portalu
  https://spletnicasopis.eu/2018/01/14/rtv-kadunceva-brezplacna-usluga-pozarju-in-vrnitev-sasa-hribarja/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!