Čudež v Baltimoru: levičarka začela uporabljati možgane!

Foto: Twitter

Mogoče bi bil za naslov primernejši pregovor, da “tudi slepa kura zrno najde”, a to ni čudež. V Baltimoru pa se je zgodil prav – čudež! Tamkajšnji 67-letni demokratski županji Catherine Pugh se ni prikazala devica Marija niti ni imela videnj, ampak je začela uporabljati možgane, kar je za zagrizeno levičarko nekaj nepojmljivega.

Znano je namreč, da se levičarji odzivajo predvsem čustveno, kar pomeni, da je njihovo delovanje posledica nečesa, kar v velikosti lešnika počiva globoko v glavah. Znanstveniki temu pravijo primarni ostanek evolucije, gre pa za najstarejši del možganov, ki sega v čas pred več sto milijonov let, v čas plazilcev, in ureja prvinske instinkte, zato so temu delu na začetku hrbtenjače dali ime kuščarjevi možgani.

Začela je uporabljati zdravo pamet
No, Pughova pa je začela uporabljati zdravo pamet in razmišljati, kar pomeni, da je aktivirala tisto, kar je evolucija kasneje kuščarjevim možganom dodala: možgansko skorjo in druge sodobne možganske strukture, ki so sedež razuma oziroma trezne presoje. Kaj se je zgodilo?

Preden je postala 50. županja Baltimora (6. decembra 2016), je bila, kot se za levičarko spodobi, vneta zagovornica dviga minimalne plače na 15 dolarjev na uro. Ko je prišel čas, da to v pristaniškem mestu, velikem za dve Ljubljani, na podlagi sklepa mestnega sveta uzakoni, je uporabila svojo diskrecijsko pravico in na zakon dala veto.

Naredila je tisto, za kar pred njo nihče ni zmogel poguma ali pa si ni vzel časa: vzela je nekaj knjig o ekonomiji in se podučila, kaj bi dvig minimalne plače pomenil za Baltimore. Ugotovila je, da bi bil takšen zakon nevaren za mesto, saj bi imel škodljive posledice za gospodarstvo. Pravzaprav je prišla do spoznanja, da denar ne raste na drevesih oziroma da ne obstaja bankomat, ki bi se polnil iz nič.

Pughova ugotovila škodljivost minimalne plače
O škodljivosti minimalne plače, česar se včasih ne zaveda niti desnica, sem že večkrat pisal, zato tukaj nima smisla ponavljati. Do tega spoznanja je prišla tudi Pughova, ki je ugotovila, da bi zakon prinesel več škode kot koristi: podjetja bi morala znižati stroške, da bi zagotovila višje plače, mnoga bi morala zmanjšati število ur za zaposlene, nekateri bi tudi odpuščali.

Dvig minimalne plače zveni sicer kot odlična ideja, toda če je urna postavka višja od produktivnosti delavca, delodajalcu ne preostane drugega, kot da ga odpusti. Ekonomske logike za dvig minimalne plače namreč ni. Ravnala je povsem nasprotno od guvernerja Kalifornije Jerryja Browna, ki je dvignil minimalno plačo na 15 dolarjev, čeprav je ob tem dejal, da to ni ekonomsko smiselno.

Kavarna Hayek

 • Demonkrat
 • Darth Vader

  pri nas imaš pa poklpismen folk, ki se ti dere na ulici, da bi mogla bit minimalna plača vsaj ene 700 neto….nekam veliko se cenijo ti ljudje….

 • Aron

  Se ena prodana kvazi levicarka, ki se je ustrasila neoliberalisticnih stricev iz ozadja. Nic novega, a ljudje se prebujajo…

 • učko

  Prav je, da se minimalne plače dvigajo !!! Rezerve je potem potrebno iskati drugje, tam kjer se “razmetava z denarjem”. V tržni ekonomiji so potrošniki najbolj zaželeni in če nimajo denarja, ne morejo biti ne vem kakšni potrošniki. Enostavno je potrebno delo bolj cenit, da pa se ga lahko bolje plača, pa je potrebno povečati storilnost. To pa se poveča s tehnologijo in boljšo organizacijo dela, z inovativnostjo in še čim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • učko

  Gospodarski minister Počivalške je rekel, da je zadnji dvig minimalne plače v Zloveniji takoj “odpihnil” 8000 delovnih mest, na daljši rok pa 20.000 !! To so bila tista najmanj kvalitetna delovna mesta. Vprašte se, kolk’ “kvalitetnih” delovnih mest je odpihnila idiotska davčna politika, ki že na solidne plače “nabija” kazni v obliki idiotsko visokih davkov! Zaradi te idiotske davčne politike so bila odpihnjena najbolj kvalitetna delovna mesta v gospodarstvu !!!!!!!! Na desettisoče njih !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Demonkrat
 • moat

  Ta članek je malodane žaljiv in nosi s sabo znano ideologijo drugačnosti (sicer bolj neumnost), da je možganski ustroj, zlasti možganska nagubanost levičarjev drugačna kot ostalih človečnjakov. To pa predvsem zaradi tega, ker so se njihovi možgani zaradi neuporabe možganskega režlja razvijali počasneje ali pa sploh ne. Ne vem od kot potem avtorju članka, da tudi kljub tako očitno nerazviti možganski nagubanosti, levičar premore tudi “kanček zdrave pameti”, res?

  • Krtača17

   Ti bom jaz pomagal. Človek je zagovornik evgenike. Evgeniko je zagovarjal Hitler. Kakšne poizkuse so zdravniki delali v Nemčiji in drugod po svetu je pa tudi dokumentirano. Po 2sv vojni, so Hitlerjevi znanstveniki ušli v ZDA pod operacijo Paperclip in evgeniko zganjali nad civilnim prebivalstvom. Danes je ta teorija dokazano nedelujoča a jo v ZDA in drugod po svetu nekateri še vedno želijo zagovarjati. Zdaj ko veš kam pes moli taco, tudi veš koga ne podpirati, razen če želiš še več škode. Avtorja članka je pa lahko sram!

   • sprehajalec

    Še eden s prvinskim instinktom, ki deluje na principu ključnih besed. Vzemi nekaj knjig o evgeniki v roke, tako kot županja, pa začni študirati. Vprašanje pa, če bi razumel, glede na primarno vlogo kuščarjevega instinkta v levičarju.

 • luckyss

  Bedast in žaljiv članek, ki je nesprejemljiv tudi za večino tukajšnjih desničarjev, saj se norčuje celo iz njihove inteligence ;)

  • Steiermark

   k plazilcem (s prav takšnimi možgani) ali reptilom spadate rdeči priležniki kratkonogega mafijaša in vseh ostalih krvavo rdečih pokvek, ki imajo svoje “sadove dela”, 2 m pod zemljo ali pa celo v rudniških jaških……. In to bi naj bil odraz , zate, rdeče “inteligence”?

 • učko

  Samo severno korejski komunajzarji so še večji kreteni od “naših” zlovenceljskih komunajzarjev!!! Ta “Mala” pa sta si glihna, kučo in un “Un” !!!

 • učko

  Tej levuharki se že na ksihti vid, da je zdegeneriran osebek !!!! Tut pr’ nas je takih zombijev v obilnih količinah !!!!

 • dob

  >>…. je začela uporabljati zdravo pamet in razmišljati, kar pomeni, da je aktivirala tisto, kar je evolucija kasneje kuščarjevim možganom dodala: možgansko skorjo in druge sodobne možganske strukture…..<<

  Ne bi se spuščal v debato okrog tega, kaj je primerno plačilo dela na uro.
  Moje zanimanje je zbudila beseda "kuščarjevi" v povezavi z možgani. Vem, da mnogi sledijo predavanjem Davida Ickea, v katerih rad, da nas imajo vse v primežu bitja, ki sploh niso ljudje, temveč so temu planetu tuja bitja, ki so po zasnovi predatorji. Podobni so plazilcem po načinu razmišljanja in plenjenja. In mnogi, ki Ickea poslušajo, si zelo težko predstavljajo primerjavo teh ljudi, ki so na zunaj videti običajni ljudje, s kuščarji.
  Na internetu sem našel zapis, ki zadevo pojasni še z druge strani. Zapis je potem izginil, toda k sreči sem ga shranil. Avtor ga je lepo "zložil".
  Dal sem ga k sebi na blog, kjer bo na varnem :))

  https://obstajajoljudje.blogspot.si/2017/03/trije-tipi-mozganov.html

  • indijanka

   Hvala Dob. Ogledala si bom. Kavarna me vedno preseneti s svojo posebnostjo, povzroči razmišljanja in s tem ugodje. Sama sem se zataknila med pohlepom oz. neizmerno željo po bogatstvu kot čustvom, velikostjo plazilcev in njihovim zatonom. Vesolje je pomagalo poiskati pravo rešitev, verjamem, da nam bo priskočilo na pomoč tudi tokrat.

  • Nataša Valant

   + + + + + + + + + bravo. . . . . . . .neodgovorno je, biti neodgovoren !
   Preberem vse tvoje pisanje. . . . . . . .včasih kaj pripomnim, a v glavnem nimam kaj pripomniti.

   • dob

    Če vem, da kdo bere, potem z veseljem tudi napišem. Hvala, stokrat hvala…

    • Nataša Valant

     O !?! Malenkost. Ti dobro napišeš, jaz pa. . . hm. . . No comment.

 • Polde

  Neprimeren članek in naslov le tega. Po volitvah boste pozicija. Upam, da mi ne bo potrebno karkoli kritizirati.

 • Govekar

  Zadnjič ste objavili katastrofalne gospodarske kazalnike te vlade, med katerimi je bila po vašem tudi nizka minimalna plača.

 • Nataša Valant

  O, da se čustveno odzivajo ?? To pa ne bo držalo. Oni se odzivajo na ukaze svojih ta glavnih,
  Ne glede na katerokoli ekonomijo !!

  • sprehajalec

   Tisti o katerih pišeš, so že aparatčiki nataša, naslednja faza. Govor je o t.i. “mesijskih” ki trdno verjamejo v levičarjevo poslanstvo.

   • Nataša Valant

    Aparatčiki. Dobra !

 • sprehajalec

  Dober članek, ki znanstveno dokazuje to, kar vemo vsi, namreč da levičar instiktivno začne kričati, če kaj ni po njegovem. Še takšne sem srečal, ki so se butnili v tla pod šank, če si jim omenil npr. domobrance. Sedaj je zgoraj Kavarna znanstveno dokazal, da gre ponavadi za reakcijo “na prvo žogo” kot se strokovno temu reče in odkod ta prvinski nagon izhaja. Preprosto dražljaj ne gre skozi možgane v procesuiranje, temveč direktno v glasilke ali pa mišice in sklepe.

  Še enkrat pohvala za članek.

 • Cajarna

  Wow kak zaljiv clanek in pol se cudite da imate vsako leto manj volilcev.

  Ta stavek ga zmaga ” ampak je začela uporabljati možgane, kar je za zagrizeno levičarko nekaj nepojmljivega.”

  • Burek Burecki

   Se strinjam. Vsak drugi clanek je zaljiv. Sramota da se spuscajo na levicarski nivo, istocasno pa se mecejo ven kot da so bog in batina….

 • GrdaResnica_LepaLaz

  in pol vi brišete oz označujete moje poste za neprimerno vsebino in spam, ko sem v svojem postu napisal in vprašal, če EU in ZDA podpirajo Kučana. Ker se je pogajanje za EU in NATO začelo v 90ih kar vsi trdite da je LDS bila njegova stranka in da od leta 2004 pa vse do danes trdite da ima Kučan v Oblasti Slovenijo…torej 13 let odkar smo v NATO in EU, Bruslja in ZDA to ne moti takšen režim in stanj v Sloveniji…..motila jih je pa Ukrajina in Libija.

 • Steiermark

  Pri nas pa , izgleda, da so levičarji, kljubvsemu še na razvojni stopnji ( možgani) plazilcev, poseba kopačla, ki se trudi, da bi ljudje bili zadovoljni z minimalnimi plačami ter upokojenci, z miloščino, ki jim jo namenja ona in ehrjavec ter družno načrtujejo “evtanazijo” za vsee starejše – tako nebo problema z izplačilom penzij oz. miloščin, za katere so vsi tile zatirani garali tudi 40 let!

  • selma hayek

   Čita Štrovs je kriterij za švabsko neumnost; piše pod člankom o koristnosti eliminacije minimalne plače o tem, kako dobivajo upokojenci miloščino. Pijani kmetiški gostje iz bifeja Hayek bi pokojnine sploh ukinili, vsaj takšne, ki ne izhajajo iz dopolnilnega zavarovanja. Kot bi ukinili državo in jo zamenjali s sabo kot plenilsko hordo. Njihovo kavarniško razgrajanje je vse bolj slaboumno, pač kot vsota brščičevskih izrojenih umov in desničarske finančne inkvizicije

 • GrdaResnica_LepaLaz

  Ni problem v prenizkih plačah ! V 90ih smo imeli še nižje plače, ampak smo imeli višji standard. Saj so CENE in STROŠKI bili občutno manjši, ponekod za 300% 400% ali več.

  od 90ih pa je izboljšanje samo na ponudniški in tehnološki liniji, medtem ko CENE in STROŠKI že starih obstoječih storitev in izdelkov ekstremno gor, da o kvaliteti proizvodnje, ne izgubljamo besed. Sedaj nam prodajajo večino klumpa za večji denar, torej so nas močno nategnili s to Globalizacijo in marksizmom.

  kaj mi koristi hiper visoka proizvodnja hrane če jo pa tričetrt zmečemo stran, četrtino pa prodjajo po zelo visokih maržah. Tako so cene in stroški glede na dejansko Slovensko plačo previsoki.
  Tako imamo samo visoko porabo resursev.

  Nekaj časa nazaj sem gledal reportažo o tem da če bi celi Svet živel v taki izrabi resursev kot to počnejo celi čas ZDA, rabimo 10 planetov Zemelj, da nam resursi ne poidejo.

  je pa res da se so marksisitčne parazitske lokalne elite zelo obogatele na račun te politike ki jih izvjajo EU in ZDA. Oligarhija postaja še bolj bogata z vzključno pomočjo politike.

 • janez.pokoncni

  Žal je minimalna plača izjemno močno demagoško orožje ravno za pumpanje tistih, ki za svoje delo prejemajo majhne plače. V večini gre za neizobražene in lahko vodljive ljudi. Demagogi minimalno plačo takoj povežejo z dejstvom, kako težko ali celo nemogoče je z njo preživeti, ljudje to seveda zagrabijo in začno skandirati za dvig. Demagogi dvignejo mejo, v državi odpade par tisoč delovnih mest, država okrepi zadolževanje in zopet živimo srečno dalje, na račun ledvic potomcev.
  Zakaj se tisti, ki ne razumete katastrofe administrativnega “urejanja” trga dela, ne vprašate preprostega vprašanja ; zakaj ne postavi država minimalne plače na 5000 evrov in bi tako bili vsi srečni??
  Mi, vsi skupaj, moramo postati bogata družba, če želimo bogato življenje. Nobeni administrativni ukrepi nas ne bodo pripeljali med bogate države. Nasprotno.
  Prva ura ekonomske pismenosti. Recimo, da vas vržejo iz avijona v neko mesto. Imate zavezane oči, zaprt nos (ne vohate). Na voljo imate samo eno vprašanje, ki ga lahko postavite kateremukoli človeku in na osnovi odgovora morate povedati, ali ste pristali v bogati ali v revni državi.
  Jaz bi vprašal frizerja, koliko je cena moškega striženja ali koliko stane big mac. Dražji, kot je frizer, dražji, kot je big mac, bogatejša je družba. Zakaj? To bi zahtevalo dodatnih 20 stavkov pa sem tokrat že itak predlog.
  Vodlini svetovni ekonomski cajtng , The Economist, si je za enega od povsem resnih ekonomskih kazalcev izmislil Big Mac index. Tisti, ki si boste vzeli par minut za raziskovanje boste ugotovili, kako dobro ta zgodba “pije vodo”. http://www.economist.com/content/big-mac-index

  • tzt

   Janez, malokdo bo tole razumel. Sploh pa hobi “partizani” in tisti kateri vidijo svojo “odrešitev” pod rdečo zvezdo.

   • janez.pokoncni

    Ma to govorim. :)
    Glede na to, da nimamo praga za volilno pravico postavljenega v obliki oslovskega mostu, je potrebno osle nagovarjati oslovsko.

    Torej, najvišja ponudba zenkrat, 1200 evrov penzije. Volite mene, jaz se bom zavzemal za to … za kaj pa se bom uspel zavzeti je seveda povsem druga zgodba. :):)

    Slovenija je povsem nezrela demokracija. Demokracija je že itak sama po sebi težko sranje, ki jo človeštvo bolj ali manj neuspešno uvaja že 2400 let. Da bi bila naša nesreča toliko večja, smo vanjo padli okuženi in zatrupljeni ob dejstvu, da po “padcu” nismo zdravili niti ukužbe niti nismo umaknili strupa (lustracija).

  • Jadranko Plavić

   BigMac ekonomija štima, Cean Big Maca v New Jersey-u je 3,99 US$, v Ljubljani pa 2,19 US$, torej plača zanj Slovenec 54,88% cene kot je v Ameriki. Američani imajo narodni dohodek 57.300US$ na glavo, Slovenci pa 32.000 US$ na glavo, torej 55,84% ameriškega prihodka dobi Slovenec.

 • GrdaResnica_LepaLaz

  V Avstriji je večina državljanov za izstop iz EU in vrnitev njihove lastne valute Schilling nazaj.
  tukaj pove Avstrijska ekonomistka, da EU v takšni obliki nima dobre prihodnosti.
  https://www.youtube.com/watch?v=cWrGWSFPGYo

  Naj vam pojasnim keč zgodbe zakaj še države vstrajajo v EU ker na začetku se je vsem samo šlo za gospodarsko skupnost da države med seboj gospodarsko sodelujejo, da ni carin, birokracije ki bi omejevala investitorjem in ponudnikom izdelkov in storitev, kupovat ali prodajat v ostalih članicah te unije.

  Kar pomeni da največji strah Slovenije bi bil da če izstopi ven, da pol si izklučen iz kroga članic trgovanja in investiranja med seboj.

  Recimo dam primer Sedaj Magna Steyr se je odločila da bo odprla ličarski obrat v Hočah, lahko bi pa tudi na Madžarskem kjer je delovna sila in davki še ceneješe. Zdaj zakompicira se lahko če se katera država izstopi iz EU ker pol spet so carine in birokracija.

  Tako jaz zagovarjam EU kot zgolj gospodarsko obliko unije (da se odstrani carine, birokracijo, omejitve, regulacije tako da bo koristilo Vsem domačim firmam vsake članice posebaj) in NE politične in birokratske.

  Sedaj v EU na vso silo težimo proti monopolizaciji gospodarstva s strani mednarodnih korporacij…zato je tako zajebamo danes imeti svoje male firme.

 • selma hayek

  Če je županja začela, pa so tisti iz krčme Hayek popolnoma nehali uporabljati možgane. Ki so jih imeli že prej bore malo, samo poglejte pacienta Pezdirja in kmetiča Brščiča. Njima je pastis in punč rum in vse kar strežejo pri mojem očetu močno načelo razmišljanje in večinoma jih objavljajo samo še humoristični listi, ki z ironijo pišejo o največji lutki na svetu in ga hvalijo – Trumpu

  • RATATA

   Ti pa nisi sestra od tiste Kavarne.

   • stajerc5

    …cistilka…? (vsem delovnim en velik poklon!)

 • domovina mili dom

  Vsem komunistom, sindikalistom od plač odtegniti in jih dati za krpanje minimalcev. Videli bomo kako to zgleda po tem. S tujim po koprivah opletat je tipično lumpenproletarsko.
  Navadna logična ekonomija je, ko otroci, žena zahtevajo višjo žepnino, jih pošlješ v maloro ali pa si sposodiš denar, da ti potem žena zvečer ugodi. Ko pa si enkrat sposodiš denar, nisi več svoj gospodar. V tvoji družini zagospodari upnik. Sedaj pa si v dilemi, ali poslati ženo, da odsluži tvoj puf, ali pa mladoletni otroci gredo popravljat tvoje napake. Ko na to pomisliš, je bolje po mizi prvič udariti in poslat v maloro družinske sindikalne zahteve. Bolje prva zamera, kot druga.

 • Gru

  In seveda se neupajo podpisat z pravimi imeni pod tem zmazkom od clanka ;)

 • Slovenec 33

  Levičarji niso sposobni uporabljati možganov, ker imajo pike na nivoju številke čevljev, dokaz zato so naše levičarske vlade.
  Ta županja nikoli ni bila levičarka.
  Dopuščam pa možnost, da se je en čas delala levičarko.

 • Hun

  sevede levičarji so po novem nižja človeška vrsta…ocvirk tisočletja

  • Diagnostik

   Sliši se seveda bedno, ampak če pomisliš, da načrtno uničujejo evropske narode in belo raso, potem to ni daleč od resnice.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!