Dr. Vinko Gorenak: Ahmad Shamieh – dejstva in vprašanja

(Foto: Facebook/Gorenjska je PROTI migrantskemu centru/@SlovenskiPatrioti1)

Dogajanje okoli sirskega ilegalnega migranta Ahmada Shamieha zahteva, da se kot poznavalec razmer, ne bom trdil, da kot strokovnjak, na širšo javnost, zlasti pa na poslance in poznavalce problematike, Mira Cerarja in druge, ki njegovi deportaciji na Hrvaško nasprotujejo, obrnem z nekaj vprašanji in trditvami:

 1. Zakaj trdite, da je begunec? Po naših zakonih je ilegalni migrant, ki je v Slovenijo vstopil z nezakonitim prečkanjem državne meje. Ali zna kdo pravno zavrniti mojo trditev?
 2. Zakaj je ilegalno vstopil tudi v Avstrijo in zakaj ga je Slovenija sprejela nazaj? Lahko to pravno pojasnite, zlasti z vidika, zakaj ga Slovenija ne bi smela vrniti na Hrvaško?
 3. Se vam zdi humano, da je v glavnem mestu Sirije, Damasku, kjer divja vojna, pustil ženo in otroke, sam pa je pobegnil na varno? Kako lahko to utemeljite?
 4. V Sloveniji biva od februarja 2016, torej 18 mesecev. Slovenski davkoplačevalci smo po izračunu Računskega sodišča RS za njegovo bivanje v Sloveniji do zdaj plačali 34.848 evrov ali 1936 evrov na mesec. Je to pravično glede na naše upokojence z najnižjo pokojnino in delavce z minimalno plačo? Kako lahko to pojasnite?

  Dr. Vinko Gorenak (Foto: STA)

 5. O njegovi deportaciji na Hrvaško je odločilo notranje ministrstvo in je svojo odločitev oprlo na odločitev EU-sodišča in našega VS, ki sta to odločitev potrdili. Zakaj torej preprečujete zakonite odločitve EU-sodišča in našega VS, ki ga je notranje ministrstvo zgolj in samo implementiralo? Mi lahko to pojasnite?
 6. Ali bi ravnali enako, če bi poslanci SDS 20. 4. 2014 (datum nastopa neustavnega in nezakonitega zapora Janeza Janše) Janeza Janšo pripeljali v DZ in sporočili, da ne dovolimo, da gre v zapor? Situacija je namreč enaka – o obeh je odločalo VS. Vaš odgovor poznam, saj ste mu poslanci celo nezakonito začasno odvzeli poslanski mandat – torej, ne bi. Lahko utemeljite, zakaj?
 7. Slovenija deportira omenjenega gospoda na Hrvaško, ki se s tem strinja. Nič hudega se mu tam ne bo zgodilo. Le odločili bodo o njegovi prošnji za mednarodno zaščito. Glede na okoliščine sklepam, da mu jo bodo priznali. Če bo tako, se bo lahko mirno in zakonito gibal na območju EU, torej bo lahko prišel tudi v Slovenijo in bo lahko vaš frizer. Lahko bo humanitarno strigel celo Mira Cerarja. Mi lahko torej pojasnite, zakaj zganjate ves ta cirkus?
 8. Še vprašanje za policijo. V torek zjutraj sta se v zadevo fizično vmešala še poslanca Miha Kordiš in Jan Škoberne, ki sta ilegalnega migranta izpred azilnega doma preprosto pripeljala v Državni zbor, kamor policija ne more vstopiti brez sodnega naloga. Zagotovo sta s tem storila kaznivo dejanje “zlorabe uradnega položaja in pravic” (257. člen KZ1), ne poznam okoliščin na kraju, a odvisno od tega lahko tudi kaznivo dejanje “preprečitve uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi” (299. člen KZ1). Cerarja pa bi kazalo obravnavati za “napeljevanje” in “pomoč” (37. in 38. člen KZ1) ali neposredno za storitev kaznivega dejanja “zlorabe uradnega položaja in pravic” (257. člen KZ1). Boste to zmogli?

Hvala za odgovore. Pričakujem, da jih ne bom dobil.

dr. Vinko Gorenak

 • dr Janez Sveti

  A kdo misli, da bo dobil Gorenak odgovor?

  Dr Janez Sveti optimist

  • Morala

   Ne bo dobil…

  • Anton

   Veš da ne! Naša t.i. levica, trda levica in izrojena levica je brez cerarjeve morale.

 • Morala

  Res je, živimo v cirkusantki državi, kjer nam vladajo klovni in klovnese :)

 • DJURO SUMAR

  Tega izraza ne uporabljam pogosto, ampak tokrat moram napisati, da ste vsi člani stranke SDS in kar nekaj katolikov navadni prasci, ki sovražite vse, ki ne mislijo tako kot vi. Da človekoljubja sploh ne omenjam, ker nimate pojma kaj to je. Banda desničarska.

  • Izaija

   Dokazi vašega človekoljubja ležijo po raznih Slovenskih jamah in rovih. Večina od njih je bila katolikov, ki niso mislili tako kot vi, druže Džuro Šumaru bre press…

   • DJURO SUMAR

    Danes nismo leta 1945, temveč leta 2017. Svet se vrti naprej in ne nazaj. Zato, ker so nekateri po 2. svetovni vojni delali štalo in zato, ker svetovne velesile delajo štalo danes na vzhodu, ni kriv Ahmedi. Prasec si pa ti, ker vse to podpiraš. Verjetno si član SDS in katolik.

    • Steiermark

     Ti turški hlapec, čobane, se res z vsemi svojimi rodžaci, ter svojimi predniki, ki so klali v Sloveniji, po 45 leu, trudiš, da bi “se svet hitreje vrtel naprej in da bi že končno pozabili na hudodelstva, ki ste jih vi zagrešili v Sloveniji, da vas nebi moralo biti strah in sram, ko se bo končno začelo zadevo reševati pred sodišči in vas obsoditi, tako, kot se je nacistične zločince, na Nuerenberškem procesu – vse na vrbe…..

     • DJURO SUMAR

      Si pa res debil.

     • Steiermark

      ko takšnim, kot si ti, prikrajšanim za razum, nekdo pove resnico, se pa razburjate, da smo mi “debili”… Pa še prav imate, saj če ne bi bili, vam nebi nikoli dovolili, da svinjate po naši domovini, Sloveniji!

     • Bozz

      Djuro, ko boš objasnil po katerem Kristusovem nauku lahko Ahmedi ostane pri nas, se oglasi. Par mesecev nazaj so krščansko Sirsko družino izgnali, tiste bi morali obdržati, tisti so zares v stiski. Praktično so jih vse pobili v Siriji. Bilo jih je 20% v Siriji, različnih ločin, sedaj jih je samo še 4% in še manj. Islam jih hoče vse pobiti.

      Potem bomo pa tegale mustafo sprejeli? A je sploh preverjen? To je trojanski konj, sprejmeš enega, potem pa naslednjih tisoč in tako dalje.

      Ne biti naiven. Se boš še enkrat po glavi tepel kako si bil butast, ko bo prepozno.

    • Izaija

     O tem kaj se v rsnici dogaja imaš veliko manj pojma kot inteligentna in od tebe čustveno precej bolj razvita žival po imenu pujs, ki jo zlorabljaš za zganjanje svojega primitivizma.

   • dob

    Tipa imam zablokiranega, zato ne vem kaj ti odgovarja. Predvidevam, da zvrača odgovornost na druge.

  • Janez

   Hvala za rože !
   Vzemi ga k sebi domov. Na hrano , na stanovanje. Vse, da ti plačaš stroške. L.r. J. KOMENDA

   • DJURO SUMAR

    Stroške naj plačajo tisti, ki delajo štalo na vzhodu in drugje po vsem svetu zaradi svojega pohlepa.

    • Steiermark

     jeli, opet ti đuro….. raje razmisli o sebi in vlogi tvojih rodžakov, ki so pa resnično pohlepni, in si lastijo, s tabo vred, tudi Slovenijo, ki pa nikoli ni bila vaša in nikoli nebo, pa naj se vaši truški hlapci še toliko trudijo – na vladi ali kar na mestih najlijepših gradova i gradonačelnika , nje nje…. Škode ste pa povzročili toliko, da je nihče nikoli več nebo mogel povrniti…. pomorili so več kot 200.000 poštenih Slovencev , med njimi tisoče otrok…… Zato in še iz drugih razlogov, nehaj stegovati svoje lape….

     • DJURO SUMAR

      In za vse to je kriv Ahmed, kreten klerikalski.

     • Steiermark

      En kreten balkanski si ne sme dovoliti, da zmerja “klerikalce”, ki ga gostimo in vzdržujemo, čeprav prisilno! Torej razmisli (če imaš s čim), vsaj malo, preden steguješ in odpiraš svojo nehvaležno in smrdljivo gofljo, balkansko! In ti si pravi primer tega, kaj se zgodi, če dobri “klerikalci” v duhu usmiljenja do lenuhov in izkoriščevalcev, kot smo mi Slovenci, gostimo in sprejmemo kretene, kot si ti – balkanske in iz tega se naučimo, da je potrebno divjad – posebaj zverine, ki se z zvijačo zatekajo – zavlečejo k nam in zahtevajo , v zameno za brezdelje in ukazovanje nam, pomoč (tako balkanci, kot tile musliči, niste prišli v Slovenijo, da “radite, nego da zaradite” in da vam omogočamo življenje na veliki nogi), odločno nagnati, ker tako kot ste vi to izkoristili in se nasrali po Sloveniji, da se sedaj počutite že tako močne, da nam avtohtonim kar ukazujete in grozite, se bo zgodilo z onim musličem, ki išče udbje v naši državi! Podite vsi, lepo po vrsti, domov – v vašo “otačbino”, pa bo v Evropi ponovno zavladal mir in blagostanje – v kulturi “klerikalnih” krščanskih Evropejcev!

   • dob

    Kevin Spacey ga je vabu k sebi domov. Pa ni hotu it.

   • Franjo Trojner

    Tudi populista Škoberne in Kordiš Ahmeda nista peljala k sebi domov, temveč v DZ, tako še mu kave nista rabila plačati. Človekoljuba pa taka!

    • Kosobrin

     Kakšne prismodarije kvasiš!

  • Mojca pokraculja

   Vice versa kar se tiče prascev! Pa še to, zate Hrvaška ni v eu in je tam vojna ? Kaj je narobe s tem, da mora na Hrvaško ?

   • DJURO SUMAR

    Narobe je to, da govorite o Bogu, človekoljubju, božjih zapovedih, v resnici pa ste navadni brezčutni prasci.

    • Mojca pokraculja

     Odlično Jurček, zgubljas živce in se tisto malo razsodnosti, ki si jo še imel. Priporočam, da svoji vnučki prebereš svoje poste, da bo videla kok “clovekoljubnega” dedka ima. Ne pozabi si dat nov nik, dedek prasec. Joj kako bo navdušena!

     • Steiermark

      Ker so svinje zelo inteligentne in čuteče živali, bi priporočala, da v bodoče ne žališ njihovega intelekta in čustev, ko jih primerjaš s tem đurićem….

     • DJURO SUMAR

      Če komu rečem, da je prasec, še ne pomeni, da izgubljam živce. Preprosto ne razumem, da se vam človek ne smili.

     • Mojca pokraculja

      Dedekprase, zdej si se mi pa res zasmilu. Kva čmo, ni pomoči.

     • DJURO SUMAR

      Naj se ti rajši smilijo tisti, ki bežijo pred vojno. Meni gre dobro.

    • Izaija

     Posluš ti z uvoženim imenom, prva stvar je da prašič ni brezčutna žival. Niti ni neinteligentna, tebe pa presega celo v upoštevanju božjih zapovedi.

     • DJURO SUMAR

      Boste po novem tudi prašiče krstili?

    • Bozz

     Kaj pa ti veš o Bogu? Ob vsaki priložnosti ko kaj iz Svetega pisma tu objavim, se začneš razburjati in norčevati in jeziti in težiti. Mlatiš prazno slamo, prozoren si kot šipa.

     • DJURO SUMAR

      O Bogu vem vse, ker vem, da ga ni.

    • Soave

     Ejej no ? Pa ravno ti Jurij pišeš o veri ? In nam očitaš ?
     Aja, ti lahko. Saj si vendar ateist. Že od rojstva,

     • DJURO SUMAR

      Ker sem ateist ne pomeni, da sem brezčuten. Ampak verniki bi morali biti po mojem še bolj usmiljeni, saj tako uči vera, kajne.

     • Soave

      No ja, drži. Ampak, da nam boste pa za vsako figo metali usmiljenje pod nos. . . . ?

     • DJURO SUMAR

      To ni vsaka figa, gre se za usodo človeka.

     • Soave

      Enega človeka !!

     • DJURO SUMAR

      Da, enega. Eden, sto ali na tisoče. Vsak človek je pomemben. Vsaj zame.

     • Mojca pokraculja

      Bodi previdna prosim, jurček vse pamti. Tole je napisal v poduk:
      …”tokrat moram napisati, da ste vsi člani stranke SDS in kar nekaj katolikov navadni prasci, ki sovražite vse, ki ne mislijo tako kot vi. Da človekoljubja sploh ne omenjam, ker nimate pojma kaj to je. Banda desničarska.”

   • Steiermark

    đuro se še ni uspel vživeti v resnični svet, potem ko je v bosni pustil družino in pribežal v Slovenijo, isto kot ta musić ter zato ne sprejema kritik za svoja “herojska dejanja”….. V njem vidi sebe!

  • Bozz

   Koliko človekoljublja pa tale mustafa poseduje, ko je pustil v Siriji ženo in 5 otrok, ha DJURO?

   Nisem katolik, ampak ob takihle hinavcih kot si ti, ki se napravlja, da je človekoljuben in druge zmerja da niso, potem pa podpira človeka, ki je strahopetno in nečlovekoljubno pustil svojo ženo in 5 otrok v vojnem območju, mi pa prekipi. Če podpiraš nečlovekoljubnega človeka, si ti nečlovekoljuben, briga te za njegovo ženo in 5 otrok, važno, da je mustafa lepo porejen. Ti se kar pretvarjaj in hlini svoje človekoljubje, ostali državljani Slovenije pa še imamo nekaj soli v glavi za razliko od vas.

   • lili pili

    Pa se 100.000 siptarjem, ko je vlado prevzel dr. Jansha, kri ni voda a ne

    • Soave

     Kar naprej trajbaš eno in isto. Si bil zraven ? Si tudi ti eden izmed njih ?

     • lili pili

      Jaz ne lahko pa malo pogledas okoli sebe ,preveris na statisticnem uradu, pol pa ti bo nerodno..

   • Mojca pokraculja

    Vse skupaj je smešno, kot da gre za referendum o tem a se vam Ahmed smili ali ne !
    Ne morem verjet kako hitro folk nasede na te “altruistične” finte naših politikov. Vsi ti podatki o njegovi družini in ne vem o čem vse, so nepreverljivi. Bogve od kje je tip, bogve s kakšnim namenom je tle in še kopica vprašanj. Ko bo eksplozija al pa kšn tovornjak zapeljal v množico, se bodo pa čudili !

  • Soave

   Zanimivo. Izgleda , da poznaš tega človeka. Saj drugače ne bi mogel pisati o človekoljubju.
   Nas pa skrbijo mnogi, ki so že tu in, ki bodo še prišli, ter poizkušali na isto finto pridobiti azil.Kaj pa potem ? Bi pa prav rada vedela, kaj si pisaril o papežu, ki je tudi do teh ljudi usmiljen !! Si mu dal prav, ali si zmerjal ?

   • DJURO SUMAR

    Nata, saj nate to ne leti, ker vem da se ti ljudje smilijo. Seveda ga ne poznam, ampak se mi smili, tako kot vsak drug. Ta je pač izstopil iz množice, ampak še bolj se mi je smilila tista družina, ki so jo z dojenčkom poslali na Hrvaško. Smilijo se mi tudi vsi tisti črnski otroci, ki jih kažejo po TV, ampak ne morem nič storiti. Papež je pa v redu dečko in ga skoraj nič ne šimfam, saj se zelo trudi, ampak tudi on ne more narediti prav veliko.

    • Soave

     No, vidiš zato gre. Kaj , za vraga posebnega pa je ta Sirijec ?? Da so ga celo v Parlament peljali ? Mene zelo firbec matra.
     Nekdo je že malo nakazal. Si tu ustvarja novo družino ?

     • DJURO SUMAR

      Mene pa nič firbec ne matra in mislim, da ni nič posebnega, razen, da že govori po naše in bi rad tu ostal. In res ne vem, kaj je s tem narobe.

     • Soave

      Je, je narobe. Saj bo pritegnil še ostale. Ki imajo več otrok in žena , kot on.
      Tukaj je kavelj, veš !!

     • DJURO SUMAR

      Nič hudega, naj se naučijo slovensko in se vklopijo v našo ateistično-katoliško-liberalno družbo, pa ne bo nobenih problemov. Vsaka človeška usoda je pomembna. Mislim pa, da bi morali več energije usmeriti v končanje razlogov za vse te migracije. Pa EU bi morala že enkrat pričeti delovati bolj organizirano v korist nas vseh. Ko se je kriza pričela je bil v EU totalni kaos, države prepuščene same sebi, namesto da bi imeli enotno politiko.

     • Soave

      O, optimist ?

     • DJURO SUMAR

      To pa ja, vedno.

 • Peter

  Vprašanja, na katera niti en okd tistih dveh zblojencev, ki sta ga privlekla v DZ in tistih, ki so ga prišli obiskat, ne zna odgovorit…(saj veste, kao gre, si bomo zapomnili…)
  Pa to ni problem, jutri bodo v Nedelskem začeli s tezo, da je Janša kriv in potem se bo razširila po vsej Sloveniji in tako bo.
  Res, zakaj ga ni pa janša osebno brcnil v rit pa bi ga lahko?
  Eto, ni ga brcnil iz Doline, pa bi ga lajhko, kriv je.

 • smiljan bertolin

  ali imam samo jaz občutek, da je na svojo družino že pozabil, bo kmalu nova družina?

  • Steiermark

   saj tile muslijevski kameltreiberji jih imajo, pri njih, več – “družin”….

 • samotoje

  Naj k prispevku dr. Vinka Gorenaka, ki postavlja prava vprašanja, dodam še dve vprašanji:
  -kako lahko sploh kdo razmišlja o izredni naturalizaciji, če vemo, da se tak status lahko prizna znanstvenikom, umetnikom, športnikom z rezultati? Moja znanca, oba doktorja znanosti, eden z dvema doktoratoma in priznan izumitelj, iz vzhodne Evrope, sta dobila državljanstvi, a le eden (izumitelj) po izredni naturalizaciji, drugi pa po rednem postopku;
  -ali si vlada, ki je bila imenovana v parlamentu in predstavlja državo, lahko dovoli izsiljevanje skupin, ki so si prilastile oz. ukradle Rog in jih figo briga za sodržavljane, zakone in spoštovanje do lastne države?

 • Franjo Trojner

  Gospod Gorenak dejstvo je, da imaste v
  vsem prav in vam Cerar v ničemer ne more oporekati, zato se bo raje skril in ne Vam ne javnosti na postavljena vprašanja ne bo nikoli odgovoril. Nedvomno je Cerar namerno deloval v nasorotju z veljavnim pravnim redom, kar pomeni, da je ustavna pritožba utemeljena in ni druge, kot da uspe. Cerar mora biti v dobro vladavine prava in demokracije razrešen z mesta predsednika vlade, seveda v primeru, da še kak delček pravne države sploh še živi, v kar pa sam močno dvomim. Zanimiva je tudi reakcija režimskih trobil, ki so na kratko objavili novico vlade o temi Ahmad in se zraven držali, kot da jim je kdo od bližnjih umr. Leva hujskaška trobila, njihovi uredniki in pusuni sedaj velik del javnost, ki se je v tem primeru postavila na stran zakonodaje na veliko očitajo sejanje sovraštva, rasne nestrpnosti, nacionalizma in ne vem še kaj vse , kar je res skrajno podlo in nedopustno. Včasih se mi zdi, da je Antifa zažrta že v večino naših medijev in se čudim, da te medije razen levih ekstremistov sploh še gdo povoha. Izgleda, da bo tudi pri nas pri iskanju prave poti za ves naš rod po zaslugi ekstremnih levičarjev, ki postajajo vse bolj nestrpni in grobi še grdo.

 • Izaija
 • lili pili

  Tale vinko je zelo podoben kapoju v lagerju …. isti samo kapico na glavico. Ko pa so v caju janseve vlade masovno podeljevali drzavljantva siptarjem je bil pa popolnoma tiho
  j

  • Soave

   Ali lahko to maso šiptarjev poimensko navedeš.

   • Mojca pokraculja

    Ne more naštet, rajš nabija. Se mi zdi kdo si je nadel nov nick. Tisočkrat isto, tralala tralala.

   • lili pili

    Se hecas 100.000 kaj pa ti bodo imena, gers na trznico, pekarne, hitra prehrana, sladoled, gradbenistvo, prvi bananar..

 • lili pili

  Sicer pa prijatlni obhajali bomo 40. Letnico od kar je slavni vodja popeljal svojo cetico v jajce, dajte se malo s tem poveselit, bodite ponosni, obujajte spomine na ta zgodovinski dogodek, organizirajte srecanja v spomin, podelite priznanja, medalje, tudi kaksen p. Golaz ali pasulj, bo pasal in tista narodna od triglava do var….

  ce kdo rabi slikovno in ostalo zgodinsko gradivo ga dobi v muzeju novejse zgodovine. Zazeljene zastave z pet. zvezdo

  • Soave

   Kaj pa o članku ?? Nič ??

   • lili pili

    Daj no za enega crnuha toliko pisanja, obletnice pa se se po 40 letih spominjamo in jo obelezujemo..

    • stajerc5

     Daj, zaupaj nam katero obletnico socialca praznujes letos…Mogoce je 26-ta, mogoce se vec!?

     • lili pili

      40 let delovne dobe v enem kosu oddelano, 15 dni bolniske. To je vse.

    • Soave

     Hm. . . kako je že Poric rekel? Čez 20 let bodo v večini! Kaj nimaš nobenih potomcev ?

     • lili pili

      Imam pa so se ze izselili za vsak slucaj ….

     • Soave

      Sem brez besed !!

     • lili pili

      Pa saj se jih vsako leto okorog 15.000 mladih slovencev, kot nekoc…

 • Burek Burecki

  Tale ahmed bezi iz sirije pred roko pravice. Verjetno je clan kake terorsticne organizacije ali pa je kriminalc. Noben normalen clivek nebi pustil zeno in 5 otrok v drzavi kjer teroristi kiljejo vse kar leze in gre…

 • Jana učak

  Slovenceljni res ne morete iz svoje kože! Zlobni, smrdljivi, žolti pisuni ste!!!! Verjamete samoupravnemu dr. !!!! Sramota!

  • dr Janez Sveti

   Smo jaz sem genij.Za druge tukaj ni prostora, torej izgini pošast.
   DR Janez Sveti genij

 • rudi breznik

  sodisca so rekla svoje sedaj samo deportacija

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!