Dr. Vinko Gorenak: Moj prvi vtis o predsedniških volitvah 2017

Foto: STA

Volišča so zaprta, prešteti so skoraj vsi glasovi. Rezultati so znani in se lahko spremenijo le še za kakšno stotinko odstotka. Kako jih komentirati? Kdo je zmagovalec in kdo je poraženec? V nadaljevanju naj navedem to, kar po moji oceni izstopa.

Najprej volilna udeležba. Pod 44 odstotkov. Katastrofa, ki kliče po ukrepanju. Kakšnem, ne vem, a v nekaterih državah je udeležba na volitvah zakonsko obvezna. Nisem prepričan, da je to dobra rešitev.

Vinko Gorenak (Foto: STA)

Levo-desni slalom Boruta Pahorja med Dražgošami in Barbara rovom ali med levimi in desnimi se mu je izplačal. Tudi “klofute” z leve in desne mu niso preveč škodovale. Tudi Milan Kučan ni več to, kar je bil. Njegovega brutalnega napada na Boruta Pahorja volivci niso dojeli tako, kot si je želel on sam. Tudi njegovo in medijsko “bildanje” Marjana Šarca ni rodilo sadu, kot bi si želel Milan Kučan. Toda njegovega vpliva in vpliva dominantnih medijev ni za zanemariti. Skoraj 25 odstotkov Marjana Šarca je dejansko doseg ne le Milana Kučana, ampak v določeni meri tudi dominantnih medijev. Namesto njega bi na volitvah s podporo Milana Kučana in dominantnih medijev lahko nastopil tudi kak drug klovn in odstotek glasov bi bil verjetno podoben.

Vseskozi so medijske ankete kazale izenačenost Romane Tomc in Ljudmile Novak. Jasno je bilo, da to ni realno. Ne vem, ali je katera lahko pretirano zadovoljna. Ljudmila Novak zagotovo ne, saj ni kaj dosti presegla tistega, kar je njena stranka dosegla na državnozborskih volitvah leta 2014. Romana Tomc pa je v volilno kampanijo vstopila veliko prepozno. Če bi se za kandidaturo odločila na začetku poletja, bi bil njen rezultat zagotovo veliko boljši. Dokaz temu je dejstvo, da je dobila veliko več, kot so napovedovale ankete, in njena priljubljenost je ob odličnih nastopih rasla iz dneva v dan.

Vsi ostali kandidati so dobili seveda zanemarljivo malo glasov. Kljub temu pa je peto mesto Andreja Šiška po svoje presenečenje. Pozitivno, seveda. Še posebno zato, ker sta za njim zaostala tako Boris Popovič kot Maja Makovec Brenčič. Še posebej za slednjo in njeno SMC je rezultat pod dvema odstotkoma prava katastrofa.

Kandidatka SLS Suzana Lara Krause in kandidatka GOD Angelca Likovič pa sta zagotovo neposrečena izbira njunih strank, njun rezultat pod enim odstotkom pa je resen opomin volivcev njunima strankama pred volitvami v državni zbor.

No, na vrsti je drugi krog predsedniških volitev. SDS, ki ji pripadam, se še ni odločila, koga podpreti. Zame ni dileme. Izbirali bomo med Borutom Pahorjem in Marjanom Šarcem. Ker klovnov pač ne maram, je moj glas že oddan.

Kolumna je bila prvotno objavljena v nedeljo, 22. oktobra, na www.vinkogorenak.net.

dr. Vinko Gorenak

 • garfi

  dva Borata

 • Rožle

  Clown vs Joker

 • Caetano

  Gorenak je kljub dobri analizi malo spregledal se “bildanje”stranke SD na racun Pahorja. To je preracunano: Pahorju dopustiti zmago in dvigniti rejtinge SD, Sarca povzdigniti v “nov politicni obraz”, ki bo na naslednjih volitvah vodil novo stranko pod okriljem Kucanovega foruma21.

 • Zima prihaja
 • Janez

  ” PAHORJEV
  SLALOM MED HUDO JAMO IN DRAŽGOŠAMI” ?!

  SRBI , SRBIJA NAS PREHITEVA !

  ŽE DVE LETI MINEVATA OD
  – SODNE
  – REHABILITACIJE VODJE ČETNIKOV D. MIHAJLOVIĆA.. V SRBIJI !
  Kaj
  PA MI V R. SLOVENIJI? Kdaj
  bomo rehabilitirali nesodno komunistično pomorjene SLOVENCE. ?! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  REHABILITACIJA – SODNA
  DRAŽE MIHAJLOVIĆA V BEOGRADU.

  http://www.blic.rs/vesti/drustvo/rehabilitovan-draza-mihailovic/hl3x4ex

  • DJURO SUMAR

   Ti pa še kar blejaš eno in isto.

 • tetka z ozadja

  Gorenak, to pa ne bo šlo. V Sloveniji ima vsak politično prihodnost (ali možnost), samo antijanšist ali anti SDS- ovec mora biti. Zakaj je tako, pa ti dobro veš.

  • Janez

   MOTIŠ SE
   “BILO I PROŠLO”
   BI REKLI SRBI,
   KI NAS PREHITEVAJO.

   SRBIJA
   JE
   ŽE DVE LETI NAZAJ
   URADNO,
   SODNO REHABILITIRALA – VODJO ČETNIKOV – DRAŽO MIHAJLOVIĆA.
   KDAJ?
   BOMO
   MI
   V R. SLO REHABILITIRALI – NESODNE ŽRTVE ZLOČINSKIH KOMUNISTOV? L.r. J. KOMENDA
   P.S.
   SODNA REHABILITACIJA DRAŽE MIHAJLOVIĆĆA.

   http://www.blic.rs/vesti/drustvo/rehabilitovan-draza-mihailovic/hl3x4ex

   • tetka z ozadja

    Nikoli.

 • Miran Pavličič

  Volitve so bile narejene in so torej neligitimne ! Pojdite enostavno na spletno stran volitve.si in boste (upam) videli in spregledali. Če boste kliknili na bilo katero koli volilno enoto v Sloveniji, boste videli zmagovalca Pahorja s točno “določenimi” % glasov. Torej nikjer manj kot 48% in nikjer več kot 53%. Se pravi v čisto vseh volilnih enotah je zmagal Pahor s temi določenimi procenti. Halooo Folk ??? A je to mogoče? Pa saj je jasno, kje v SLO ga ne marajo (pa je kljub temu zmagal a ne ?) in kje ga kao marajo ?! Ne mi rečt, da je cela Slovenija kontaminirana?! Ampak narod je še vedno hipnotiziiran, da tega ne vidi…

  • Karmen

   Se popolnoma strinjam s teboj. Jaz trdim, da so volitve pri nas ponarejene. Ker veliko volivcev ne gre voliti, imajo veliko praznih listkov na razpolago.

 • tramal

  Vsekakor na volitve v drugem krogu mene ne bo .Vseeno mi je kateri komunajzer zmaga.Eden otročji in maneken,drugi klovn kot korl kahla.

  • tetka z ozadja

   A na državnozborske boš pa šel. Tisto bo še bolj boleč poraz.

   • sprehajalec

    Kako bo poraz, če Šiško Hervardi osramoti vladajočo stranko? Če ne bi levičarji onemogočili Murkota, bi bil pa sedajle drugi krog z Murkotom.

    Pahorja so volili idealisti, Šarca pa javna uprava po diktatu stričkov, ki pripravljajo Novi obraz v ozadju. Sondiranje terena, je priljubljen izraz levičarjev.

    • tetka z ozadja

     Meni je vseeno kdo ga je volil, meni je samo pomembno, da ni nihče iz stranke SDS niti blzu predsedniškem stolčku v tej kratki zgodovini Slovenije.

     • sprehajalec

      Neumno bi bilo od kogarkoli iz SDSa, da se približa temu stolčku, pa faše sestre, pa učiteljice, pa policiste, pa vojake na glavo. Pa kulturnike v trenerkah. Takšni naščuvani so nekoč celo polili škofa Vovka z bencinom in ga zažgali.

     • tetka z ozadja

      Pred zadnjimi državnozborskimi volitvami, je stranka SDS naskakovala ustavno večino, danes pa se sprašujejo, ali bodo dosegli več ali manj kot 10%.

     • sprehajalec

      20+ je garantiranih.

     • tetka z ozadja

      :-)

     • tetka z ozadja

      A nisem jaz tebi enkrat predlagal da greva stavit?

     • sprehajalec

      Stave in igre na srečo so Bogu nevšečne. Zato jih desničarji ne prakticiramo.

     • tetka z ozadja

      Aha :-)

     • sprehajalec

      Razen, če niso bodoče volitve že lažirane in je rezultat že znan, ti pa si z njim seznanjen? Volilni listki natisnjeni, obkroženi in prešteti…

      V Sloveniji je vse možno.

     • tetka z ozadja

      Vam smo pripisali 7%, manj ne smemo, ker vas potrebujemo.

     • Capi

      Nas NE potrebujete, vi potrebujete samo Janeza, brez njega se sesujete sami vase…….

     • tetka z ozadja

      No tukaj pa imaš popolnoma prav.

     • Karmen

      Gotovo si pri koritu, da tako govoriš. Samo tisti, ki imajo koristi od komunistov, imajo take izjave kot ti. Pahor je že 26 let v politiki, vedno na vodilnih položajih – rezultat njegove politike in njegovih komunistov – Slovenija tone , mi pa plešemo. In še to, prišli smo celo tako daleč, da so v Sloveniji ustanovili društvo, kjer se združujejo ljudje, ki so izgubili sorodnike zaradi čakalnih vrst v zdravstvu.

    • DJURO SUMAR

     Sicer se ne strinjam s tvojimi blodnjami, ampak dejstvo je, da levičarji vedo kaj delajo, na desnici pa klofutate sami sebe. Res je, kar sem že včeraj napisal, da ste sami bedaki, vključno z desničarskimi komentatorji na tem portalu.

     • sprehajalec

      Đurice, če živiš med svojimi ribicami v akvariju, ne moreš razumeti višje oblike inteligence. Ti s svojimi ribicami ste pač najpametnejši, ker drugega ne poznate.

 • DJURO SUMAR

  Gorenak pravi: Katastrofa, ki kliče po ukrepanju. Kakšnem, ne vem. Ko to izjavi eden od vodstvenih ljudi stranke SDS je jasno, da so popolnoma nesposobni, saj celo jaz vem, kako bi morali ukrepati, da se izvlečejo iz blata, katerega so sami ustvarili.

 • denacifikacija

  Dober blog, sami klovni, koliko pa dobi plačano za svoje prispevke, mogoče 150 evrov, ampak to ni za več kot 45 minut zabave, tako podrobne analize ga zagotovo stanejo več.

 • Janez

  JA?
  KAJ PA TISTI – EX KP, ZK KOMUNISTIČNO-MARXISTIČNI prof. DOKTORJI !
  Ki
  SO PROTESTIRALI – PROTI “ŽAL” PREDS. B. PAHORJU ?
  A?
  JE BIL TO “LAJEŽ V NOČNO NEBO IN V ZVEZDE” ?!
  A?
  Teh ” DOKTORSKIH VELIČIN” – NIHČE NE PORAJTA ? L.r. J. KOMENDA
  P.s.
  Leta 2015
  So v SRBIJI URADNO, SODNO
  REHABILITIRALI VODJO ČETNIKOV – DRAŽA MIHAJLOVIĆA.

  http://www.blic.rs/vesti/drustvo/rehabilitovan-draza-mihailovic/hl3x4ex

  • Karmen

   Če gledaš oddaje Pričevalci, si oglej eno izmed prvih oddaj, kjer naš človek Uroš Šušterič vse razloži. O četnikih, o Draži in o boju proti Nemcem.

 • Miran Pavličič

  Pa še to g. Gorenak : Zgodil se nam je absurd ! Pahorju dokažejo da je vse vedel, bil zraven, in pomagal
  oprati miliardo $, bil tvorec uničujoče arbitraže, da je kot premier zavozil državo, ampak
  ovce slovenske pa ga še dalje volijo ? ! Največja žalost pa je ta, da
  so levi uspeli skregat desnico in sedaj taka razfukana desnica skupaj
  ne more zbrati niti toliko, kot drugi kučanov kandidat komedijant
  “serpetinšek” . To vse pove. Mi smo dejansko gotovi in obsojeni na pekel. In prav je tako.
  Ne razumem pa, da kljub vsem demokratičnim vzvodom ne preprečite tega enoumlja. Pa ne mi rečt, da ne morete. Potem ste očitno del problema in ne rešittev za slovenski narod.

  • DJURO SUMAR

   Ne da so del problema, oni so edini problem, kajti zaradi njih nimamo konstruktivne opozicije.

   • FORT WORTH

    Ne vem a si butast ali se samo delas butastega ??
    A ti sploh vidis koalicijski glasovalni stroj v parlamentu ??
    Levaki ze vnaprej povedo, da z Jansevo SDS ne bodo sodelovali.
    Ti pa o konstruktivni opoziciji…

    • DJURO SUMAR

     Če bi bili konstruktivna opozicija bi z njo sodelovali. Z bedaki pač ne morejo sodelovati, vsaj toliko časa dokler bo SDS vodila sedanja garnitura z Janšo na čelu.

     • FORT WORTH

      Mogoce pa bi vi nehali ubogati striceke.
      To bi bil vas prvi korak k stabilizaciji odnosov med levico in desnico in pokazali bi pripravljenost na dialog…

     • DJURO SUMAR

      Z izdajalci ni revanšisti se je nemogoče pogovarjati.

     • tohuvabohu

      A ja, to je problem. To so predsodki! Že 75 let delite narod na naše in na ostale drugorazredne, potem pa pravite, da je kriv Janša in SDS. Kreteni levofašistični.

     • FORT WORTH

      To jim je samo izgovor.
      Ce ne bi bil Jansa bi pac bil nekdo drug.
      Komunizem brez sovraznika ne more delovati.
      Oni potrebujejo sovraznika za poenotenje.
      To jim je hrana.

 • Olga_10

  Čestitke gospod Gorenak! Levaki spet do plafona! Sedaj imajo edinstveno priliko! Lahko bodo sami ustoličili svojega predsednika: krščanskega socialista ali komunistista…..

  • tetka z ozadja

   A ti ne greš na volitve?

  • DJURO SUMAR

   Vse je boljše kot ovca Janeza Janše. Razen Likovičeve in Šiška, ta dva nista dobra niti za krave pasti.

   • Janez

    Ti !
    NE BI BIL DOBRR ZA PAŠO KRAV !
    Jaz !
    Sem jih kot otrok precej pasel.
    O kravah – ti – nimaš pojma. Le nappiješ se ga – se zdi – kot – krava. L.r. J. KOMENDA
    P.S.
    POVEJ TRI PASME KRAV.

    • DJURO SUMAR

     Janez, Olga, tramal.

   • Olga_10

    Živci?

   • Steiermark

    Saj ti nisi krava, kvečjemu ponoreli vol….

 • RATATA

  Ma šuus uhlawo mona! ne pa volitve!

 • Srečko Starič

  Vinko jaz se pa sprašujem poleg vsega naštetega, zakaj nimamo več purfla med ljudmi in 55% volilcev ostane doma. Boli me k. kaj delajo levaki. Vprašanje je kaj mi delamo napačno, ker očitno je da je smer napačna. Nič narobe ena tekma pač poraz, vendar dogaja se nam liga neuspehov. Na desnici se vrtičkamo in tolažimo male ege kdo je mal bolši. Adijo pamet, ne zrelo čist, Vsa vodstva strank desnice se usedite skupaj v nek hlev in dokler ne odkrijete zmagovalne formule za desnico ni izhoda na sonce. Ker to pričkanje kdo koga in zakaj nam je že resnično poven kufer. To velja za državno raven in lokalno. Kakor koli ste na desnici team, ki mora usklajeno delovati na volitvah, državljani pa vidimo samo neke Katance, Zahoviče itd…Verjamem, da je težko , ker te zgodbe doživljate osebno in da ste samo ljudje z dobrimi nameni…vendar verjamem, da ste sposobni premagat svoje lastne strahove in slabosti in nam državljanom pomagate vrniti vero, da postanemo aktivni državljani, kar na žalost smo še daleč od tega. Srečno in uspešno…

 • Jožef

  Gospodje provokomentaristi, iz vašega pisanja je razbrati, da slovensko politično početje jemljete kot šport – nogomet. Nič ne bi bilo narobe, če bi bile posledice preigravanja politikov takšne, kot so pri športu.Slovenci ne živimo nič bolje ali slabše odvisno od tega, kateri nogometni klub je zmagal ali izgubil. Zavedati se pa moramo, da nam preteže zmage enega političnega pola (kluba) lahko prinesejo dobre ali pa katastrofalne posledice. Slednje občuti večina Slovencev. Le peščica je tistih, ki se lahko upravičeno veselijo zmag levice. Mnogi ste žal slepi, gluhi in brez vonjaja, da ne opazite, kaj nam prinašajo te zmage. Vsi pač ne moremo biti siti od tistih drobtinic, ki nam jih puščajo prenažrti ………….. Torej, tisti ki se hranite z drobtinicami, naj se vas bog usmili in razsvetli pamet.

  • DJURO SUMAR

   Nujno rabimo novega preroka, da nas nasiti s par ribami.

 • antimur

  Dejstvo je, da med Pahorjevo samovšečnostjo in Šarčevim klovnostvom ni bistvene razlike. Oba sta proizvod zločinca Kučana in njegove drhali. Zato prvič po polnoletnosti ne bom šel voliti, naj se gredo komedije brez mene. Sicer ni moralno pozivati državljane v demokraciji, naj ne gredo na volitve, toda ker mi nimamo demokracije ampak anarhijo, je takšna vzdržnost še tako umestna.

  • Karmen

   Pojdi vsaj list prečrtat. Jaz ga bom.

   • Capi

    Jaz bom še dopisal, Jebite se!

    • resnicaboli

     in se bodo smejali poglej osla pa nam je dvignil udeležbo.

    • Steiermark

     saj se že in sicer “veselo” in na naš račun….

   • antimur

    S tem ne boš naredila nič, bolj jih zaboli nizka udeležba volitev, naj končno dojamejo, kakšen domet imajo.

   • Super ideja.

 • dr Janez Sveti

  Dr. Vinko Gorenak, tvoj vtis je popolnoma nepomemben, kakor si bil nepomemben sam v Tacnu.
  DR Janez Sveti kadet

  • FORT WORTH

   Toliko, kot je naredil spostovani Gorenak, ti ne bos nikoli.
   Lahko se rodis se 23 X.
   Ce bi vse desne stranke naredile toliko, kot SDS, bi vi levaki stali pred karitasom in prosili za liter mleka in pest riza !

   • dr Janez Sveti

    Gorenak je bil celo življenje uslužbenec režima (miličnik) in zadnja leta državni uslužbenec. Njegov doprinos Sloveniji je ničla.
    DR Janez Sveti genij

    • FORT WORTH

     Spet imas blodnje. Hehehe

     • dr Janez Sveti

      Mogoče ga osebno ne ppoznaš. Jaz ga.
      DR janez Sveti miličnik

     • FORT WORTH

      Ja, mogoce.
      Ttttudi jeclas ?? Hehehe

     • dr Janez Sveti

      Jecljanje je hiba in ni hecna. Iz nje se nprčujejo samo osebki tvojega ranga. Primitivni in zabiti. Ne, ne jecljam in nimam nobene hibe hvala Bogu. Tudi genij sem, kar te najbolj moti.
      DR Janez Sveti genij

     • FORT WORTH

      Genij za neumnosti…hehehe

     • dr Janez Sveti

      A sam sebi dajaš glasove? Ubožček. Kako si nesrečen in žalosten. Prav ti je, Hudoba.
      DR janez Sveti genij

     • FORT WORTH

      Ne jezi se in ne bodi zmeda se bolj, kot si. Hehehe

     • dr Janez Sveti

      Nisem zmeden. To se zaradi tvoje mentalne bolezni samo zdi.
      DR Janez Sveti genij

 • Janez

  SLIŠI SE
  , DA – BAJE – VODSTVO ” SMC” ŽE ” SNUBI” Kamničana ŠARCA.
  SO
  ŽE OPAZILI,
  DA ” SMC” V R. SLOVENIJI NITI ZA 2 % OD 43 % UDELEŽBE – NIMA !

  ” SMC ” CESAR JE – NAG” !! Le z 1 % podporo, podpornikov v R. Sloveniji. L.r. J. KOMENDA

  • tetka z ozadja

   Cerar ne sme zmagat. Se je preveč odaljil od linje.

   • Olga_10

    Ne se bat! Ni sposoben..

   • Janez

    Aja ?
    Aja ?
    A TI SI TO “KARDELJ” DR. CERARJU ZAKUHAL ?
    A?
    GA NJEGOVE ” MUCE COPATARICE” – ŽE ZAPUŠČAJO ?
    “Sttranki” SMC
    – SE V LJ REČE TUDI ” SMC= STRANKA MUCE COPATARICE” L.r. J. KOMENDA

   • Janez

    ŠE TO !
    Od katere, čigave. – ” linije” ?
    – se je pa “kardelj” dr. Cerar ? Preveč oddaljil? L.r. J. KOMENDA
    P.S.
    KAJ?
    PA POČNE KOT VODJA “ŽAL” KANIDATA – TISTI ” KUMER” BAJE IZ EX “TAJNIH. SLUŽB”

  • Resnicoljub

   Torej ima sds le 7% podporo?

   • Janez

    Možno?
    ČASI UKAZANE šKOMUNISTIČNO PARTIJSKE – SO HVALABOGU MIMO !
    Se
    Strinjam,
    da tudi za SDS VELJA, DA MORA STALNO OBNAVLJATI
    IN JAČATI SVOJO BAZO PODPORNIKOV.
    PRI
    SDS
    ZAGOTOVO
    PRECEJ STAREJŠIH NI PRIŠŠLO ZARADI SLABEGA VREMENA. L.r. J. KOMENDA

    • Resnicoljub

     Kaj jaz vem, če je res bilo vreme krivo. Misliš, da Janša ni kriv zato, da SDSu podpora pada?

     • Janez

      Pri nekaj mojih starejših sosedah – zagotovo. Volile bi go. Romano T. L.r. J. Komenda

     • Resnicoljub

      Verjamem. Jaz bi jo mogoče tudi, če ne bi stal Janša za njo, ali pa če bi se vrnil Janša iz leta 2003…

     • karlina

      Če goljufajo v volilnih komisijah, ne moreš narediti absolutno NIČ

  • Resnicoljub

   Glede na to, da je sd podprl Pahora, bi naj pričakovali, da imajo 23% podporo?? Mislim in upam, da ne!

  • DJURO SUMAR

   Ljudje Brenčičeve niso podprli zato, ker je prejemala dodatek za stalno pripravljenost. Državnozborske volitve so popolnoma nekaj drugega. Če bo šlo naprej tako, kot kaže sedaj, bo vlado sestavljala stranka SD. Morda bo na volitvah zmagala SDS, ki pa ne bo mogla sestaviti vlade, saj se je popolnoma osamila. Razen Primca in Likovičeve jo ne podpira nihče, ti norci katoliški pa nimajo nobenih šans za vstop v Parlament.

   • Resnicoljub

    Pozabil si na to, da je zelo možno, da na levici spet vzkli kakšna nova stranka, ki zna z všečnimi obrazi dobiti kar nekaj podpore.

    • DJURO SUMAR

     Verjetno bodo pizkušali s Šarcem, ki kao hodi ob nedeljah k maši, da pridobijo še nekaj desničarjev, ki ne marajo ne Janše, ne Novakove. Pa tudi Cerarja ne smemo kar odpisati, saj ga ljudje še vedno kar obrajtajo, saj se gospodarstvo krepi. Sicer ne po njegovi zaslugi, ampak s tem se lahko hvali pred ljudmi. Malo jim dvigneš penzijo, daš regres, dvigneš minimalca, pa si zmagal. SDS ima pa probleme sama s seboj. Jaz bi Janšo zamenjal s Tomčevo, pa bi takoj dobili nekaj glasov, saj Janše ljudje ne marajo kaj preveč. Stranka pa ne rabi kakšne karizmatične osebnosti, kar dokazuje stranka SD, katere vodja ni kakšna karizmatična osebnost.

     • Resnicoljub

      V vsakem primeru bodo volitve naslednje leto še zelo zanimive.:)

     • DJURO SUMAR

      Res je. Pa tudi tale portal, ko bodo desničarji zopet jokali in stokali, ter za poraz krivili vse druge, razen sebe.

     • karlina

      Ne zanimive-ŠE BOLJ POKVARJENE !!!!!!

     • tohuvabohu

      Tudi ti imaš očitno probleme sam s seboj.

     • karlina

      s Se strinjam s tabo, nekaj bo res treba spremeniti , saj je ostala samo SDS, ki je desna, vse ostalo leve stranke, vključno s stranko lude Mile, ki se rokuje in smeji s Kučanom, njeno stranko pa financira Škrabec,ki zase pravi ,da je veren komunisti, pa to res ni več normalno.

     • lili pili

      Ja pa ja bivsa socialdemokratska stranka pa desna, ostareli bivsi komunisti in nekaj prezivelih domobrancev in domet 150.000 glasov na referendumu in se manj na predsedniskih volitvaj ..

    • karlina

     TOČNO

   • karlina

    Pa saj to je tudi njihov namen, itak

 • Erik Nebenhaver

  Poslanec in vidni član opozicije: “Treba je ukrepati. Kako? Ne vem.”
  BRAVO!!!

  • Resnicoljub

   Ja je treba ukrepati. Kako pa, če je ljudem popolnoma vseeno?

   • DJURO SUMAR

    Ljudem sploh ni vseeno, treba jih je animirati.

    • Resnicoljub

     No ogromno ljudem je popolnoma vseeno, bi rekel da kakšnih 25%. Ostalih 31%, ki pa niso šli na volišča pa so verjetno naveličani politike in bi jih, tako kot si napisal, bilo potrebno zanimirati.

     • DJURO SUMAR

      Ljudem je potrebno ponuditi nekaj pametnega, koristnega, ne pa le udrihati po nasprotnikih. Vsi so samo napadali Pahorja, česa pametnega pa ni ponudil nihče. Ljudje so bili prepričani v Pahorjevo zmago, pa so ostali lepo doma.

  • DJURO SUMAR

   To neprestano trdim, da so popolnoma nesposobni. V SDS bi morali priti novi obrazi. Ampak ne takšni kot je Mahnič, ker je totalni bedak.

 • Janez

  Pa?
  ALI JE BIL 1. KROG VOLITEV – SPLOH VELJAVNO IZVEDEN ?
  Na
  POP TV – NA ZADNJE SOOČENJE
  – CENJENEGA G. ŠIŠKA – SPLOH NISO SPUSTILI PRED KAMERE. Kaj pa to? L.r. J. KOMENDA

  • Resnicoljub

   Absolutno je narobe, da ga niso spustili pred kamere, prav tako ne Krausejeve. Vendarle je poptv privatna medijska hiša in lahko povabi kogar hoče. Ni pa to prav niti ni pošteno do kanditata, verjetno je to tudi imelo vpliv na rezultat obeh kandidatov. Pa vendar zaradi tega razloga ne bi trdil, da so bile volitve neveljavne. Večji problem bi bil če rtvslo ne bi spustil kandidatov na soočenje, takrat pa bi lahko govorili o neveljavnih volitvah. Za mene so volitve prej neveljavne zaradi (pre)nizke udeležbe, pa čeravno se ima vsak pravico udeležiti oz. neudeležiti volitev. Vsak pa bi moral čutiti dolžnost do domovine in izkoristiti svoj glas!

   • DJURO SUMAR

    V bivši državi smo morali vsi na volitve, pa ste govorili, da je to nedemokratično. Sedaj v demokraciji pa slišim glasove iz desnice, da bi morala biti udeležba na volitvah obvezna.

    • Resnicoljub

     Jaz sploh ne pravim tega. Saj sem napisal, da ima vsak to pravico in to tudi spoštujem, vendar pa ne razumem.

     • DJURO SUMAR

      Vem, vem, da ti tega ne trdiš, ampak nekateri desničarji so o tem pametovali na TV.

    • Resnicoljub

     Sem pa premlad, da bi lahko volil v bivši državi. Predvidevam pa, da neglede na to, da ste morali na volitve, je bil izid verjetno že vnaprej znan…

     • DJURO SUMAR

      Seveda, saj je bil na listi samo en kandidat. Če nisi prišel na volišče, so iz komisije prišli k tebi domov, da si ga obkrožil. Je bilo kar hecno, ampak je šla velika večina z veseljem na volišče, ker je bila večina zadovoljna z življenjem v socializmu. To so bili še tisti časi, ko je bil tudi Janez Janša komunist.

     • resnicaboli

      Zakaj lažeš???

     • DJURO SUMAR

      Mar Janez ni bil takrat komunist?

    • resnicaboli

     kaj pišeš neumnosti nikoli nisem volil v prejšnji državi tako da to tudi ne drži.

     • DJURO SUMAR

      Si se pa dobro skril, da te niso našli. Kaj pa sedaj, greš volit?

  • Janez

   Ja, ja !
   Se strinjam.
   Saj je prejle sam g. ŠIŠKO na Novi24tv pojasnil,
   DA GA NEK VISOK
   MOŠKI S PRIIMKOM ” KNEŽEVIĆ” NI SPUSTIL V STUDIO POPTV. L.r. J. KOMENDA

   • DJURO SUMAR

    Jaz ga tudi nebi spustil notri, ker bi lahko naredil incident podoben tistemu na soočenju o 2. tiru, ko je desničar v trenerki grozil, da bo ubil Kučana. Šiško je pa tudi že bombe metal po Mariboru. To so nevarni pacienti.

    • cosmosjasnovidec

     Jaz ga ne bi spustil noter zaradi tega,ker,če je že grozil komunajzerski smrdljivi podgani “kurčanu”da ga bo ubil ni resen,ker ni izpolnil grožnje.

    • karlina

     Aha, tisto je bilo zrezirano s strani lopovske levičarske bande, veš

 • KIKI

  Pravkar sem izvedel , da je po pošti dobil Pahor kar 63%, na voliščih pa 47% , kar
  je v odražanju v številu volivcev pošta-volišče za 20% razlike…zelo nerealno, saj je bilo
  vedno glasovanje procentualno približano , na volišču pa preseženo! Sumijo, da so imeli
  izbrani volilni odbori zelo umazano nalogo, da na volilnih lističih prečrtajo Pahorja (kot pomoto
  pri obkroževanju) in obkrožijo Šarca!!! To je sicer dovoljeno in tak volilni list je žal veljaven!!!!
  Šarec razen v svoji občini ni bil deležen v drugih regijah posebne volilne pozornosti, to je bilo
  videno! Pregledati bi bilo potrebno volilne liste Kranja, Ljubljane in okolice le-teh!

  • Resnicoljub

   Zakaj pa bi to počeli? Kaj res misliš, da kdorkoli verjame v to, da bi lahko Šarec premagal Pahorja??

   • KIKI

    Lahko bi odprli stavnico kot na konjskih dirkah in vsak bi lahko
    stavil na svoje kljuse! Bilo bi zabavno in obenem ogabno!
    Nekaj bi se pa nabralo v humanitarne namene ” koraki za korakce”,
    če bi pa še zamaške od popitih piv priložili, bi bilo pa sploh vrhunsko!…
    Stave pobira Kučan, vsak dan dopoldne v slaščičarni ZVEZDA!

  • DJURO SUMAR

   Pišeš oslarije, saj so komisije sestavljene tako, da so prisotni člani vseh pomembnih strank. V vsaki je vsaj en član SDS.

   • resnicaboli

    to ne drži komisije nimajo nobene zveze z strankami.

    • DJURO SUMAR

     Imajo, imajo, pa še kako.

     • cosmosjasnovidec

      Kaj imajo?
      Vzami tableto in se poberi spat teslo.

    • karlina

     O ,pa še kako imajo, imajo

   • cosmosjasnovidec

    Tebi v betici bumbar.
    Morda je bilo prisotnih nekaj članov SDS po glavnih velikih voliščih drugod kjer so pa zmanipulirali z lističi pa seveda nobenega.
    Sem na nekoliko voliščih videl sam kdo so bili ker jih poznam tako da ne bluzi,ker nobenega ni bilo iz SDS ampak sami domačini kateri imajo vedno Janša v delu,ker so proti njemu še od nekih zamer,ko je bil premier.

   • Steiermark

    daj, đuro, ne seri po portalu ampak v kahlo!

   • karlina

    Ni res

   • KIKI

    Budalo na tretjo potenco! V naši komisiji sta sedeli dve zdolgočaseni mladenki,
    brezizrazni, mozoljavi…in en napol slep in gluh tovariš, znan mestni “levak”, ki je
    pregledoval osebne izkaznice in na ves glas bral podatke iz osebnih izkaznic
    in butasto zrl preko svojih “pir podnov”…sramota! Ta ni bil član SDS-a pa tudi
    dekleta ne, saj takšnih trap SDS ne premore!

    • lili pili

     Budalo na cetrto, en del volilnega odbora dela dopoldan drugi del popoldan zato ti svojega nisi vidio, preveri na svoji stranki, v koliko odborov so imenovali svoje…

    • Sredina

     Člani volilnih odborov so imenovani s strani političnih strank, glede na rezultate zadnjih državnozborskih volitev, kar pomeni, da ima opozicija v vseh volilnih odborih vsaj 25% članov..pri štetju glasov morjo bit prisotni vsi člani odbora, tko da so tvoje pravljice kratkomalo smešne…

     • KIKI

      Kakšne veze pa imajo ti odbori, če se da prav vse podkupiti,
      vse prekriti ! V naši “pravni” vukojebini, kjer vodi vse iz ozadja
      en plesniv, osivel in lažniv komunist, ter njegov srbski polpismen
      mafijski oproda in ostala zblojena rdeča pohlepna svojat , še dolgo
      ne bo drugače !

     • Sredina

      Imaš pravico, piši kateremu izmed medijev in ti imajo pravico bit prisotni pri štetju glasov…pa jih pošlji tja, kjer so podkupljeni člani volilnih odborov in kjer sami obkrožajo imena na glasovnicah….

      svašta majka rodi…

    • Sredina

     premore pa SDS še večje bedake ja se strinjam…Grims, Gorenak, Janša, Bah Žibert in seveda glavni izmed njih MAHNIČ…

  • Janez

   Možno !
   BOGVE KAJ ŠE VSE BOMO IZVEDELI O “ČAROVNIJAH” NA TEH VOLIVAH.
   DAJMO,
   V R. SLO UVESTI POŠTENE
   , ORNK VOLILNE SKRINJICE – S KLJUČAVNICAMI KOT V NEMČIJI, NA JAPONSKEM.
   TAKE
   CENENE PVC POSODE
   – KOT JIH IMAMO MI NA VOLIŠČIH? Imam jaz za umazane cunje. L.r. J. KOMENDA

   • Resnicoljub

    Ja saj pa je volilne skrinjice s ključavnicami enkrat tudi treba odpret.

    • Janez

     Pa?
     TISTI LEPILNI TRAK
     NA NAŠIH PVC POSODAH ZA CUNJE – JE SMEŠEN. Vsaj meni. L.r. J. KOMENDA

   • Steiermark

    cenene in plastične volilne srinjice so ravno primerne za izvolitev cenenih buteljnov, kot nam jih servirajo, enega klovna, drugega neodločenega in negotovega, kaj mu bo več glasov prineslo….. Torej, isti efekt, kot če bi namesto pvc skrinjic pripravili “volilne kahle!, kamor bi pa na podlago, kakcev pritlikavca, nato še mastno plunili in izvlekli “šupka”, zmagovalca ali pa drugega klovna zmagovalca…..

    • KIKI

     Volilne kahle bi bile res cooll!!!!

  • karlina

   VERJAMEM , preko svojih ciljev so komunisti vedno , vedno, vedno in vedno bodo šli preko trupel

 • cosmosjasnovidec

  Ne glede na to koliko udeležencev se je udeležilo volitev so te volitve bile navadna manipulacijska goljufija.
  Nadzor nikakršen tako,da so z lističi zmanipulirali.
  In ne mi sedaj spet levuharji nakladat o neki prisotnosti komisij in prisotnih SDS,ker vem kaj se je dogajalo.

  • Resnicoljub

   Ja no torej, dokler SDS ne zmaga na volitvah, bodo le te vedno zmanipulirane in nastavljene in kaj jaz vem kaj še. Daj mi dokaz, da je to res pa bom prvi šel v Ljubljano štalo delat!

   • cosmosjasnovidec

    Prvi je ta da sem obiskal kar nekaj volišč po manjših mestih in krajih kjer so bili spet enaki po dva ali trije kateri so bili pri referendumu za 2.tir.
    Nekatere sem celo poznal in ti niso pri nobenem SDS ampak so navadni domačini iz krajevnih skupnosti itd..
    Pa tudi če bi morebiti bili so to taki kateri bi prodali svojo mater za denar ne pa da ne bi sprejeli podkupnine glede volilnih lističev.
    Da vedno zmagujejo levaki oziroma komunajzerji ne more biti nobeno naključje.
    Sicer so se pa tako ali tako že pojavile govorice o goljufanju z glasovnicami preko pošte kot je že napisal “KIKI” in bo kar hitro kaj jasnega v kolikor spet komunajzer”kurčan”ne bo vsega skupaj pometel pod prag.

    • Resnicoljub

     Govorice…

     • RATATA

      Ko je govorica zanosila je izpljunila resnicoljuba.

     • Resnicoljub

      Ha ha ha. Dobra!;)

     • karlina

      Kjer je dim , je tudi ogenj in v naši nedemokratični, skorumpirani murgeljski drzavi je vse več dima, je ze zadušljivo.

    • Resnicoljub

     Volilne komisije določi občinski svet. Dobijo mandat za določen čas. Tako je čisto logično, da si videl na referendumu in volitvah iste ljudi.

     • cosmosjasnovidec

      In ravno to je tisto kar govorim.Nadzor ni nikakršen nad temi ljudmi.Na nekaterih koncih (ne bom omenjal) sem že pred volitvami večkrat slišal,da ne marajo Janša,ker se jim je zameril,ko je bil premier.
      Možen zaključek oziroma predvidevanje kaj vse lahko iz tega sledi je pa jasen.
      Na volišča bi morale biti postavljene kamere z direktnim prenosom na tv-je kar bi bilo edino pravilno in se ne bi pojavljale dileme o raznih nepravilnostih.

     • karlina

      TOČNO, kajti nikoli mi ni jasno, kako ,da ze pet minut čez 19. uro, v medijih vedo rezultate, ki se tudi kasneje ne spremenijo, tukaj nekaj zelo, zelo smrdi.

     • lili pili

      Ti prvi podatki so iz prestetih glasov predcasnega glasovanja, ki so obicajno dober vzorec za koncno napoved. Ti glasovi so ponavadi presteti do 18. Ure in potem zaokrozijo postabih politicnih strank, da se ti psihicno pripravijo na prve intervjuje….

     • karlina

      Itak, občinski svet dodeli strankarske ljudi-iz levice.

     • lili pili

      Obcinski svet doloci volilne komisije samo za lokalne volite, daj se malo informira, da ne bos pisal in govoril neresnic

     • Resnicoljub

      Zmotil sem se. Se oprvičujem. :(

    • karlina

     TOČNO, v to sem tudi jaz 100% prepričana

    • lili pili

     Okrajne volilne komisije so na predlog politicnih strank imenovale ljudi v voline odbore tako za referendum kot za te volitve in dolocile volisca, stranke pogosto predlagajo tudi simpatizere in razne prijatelje, da malo zasluzijo, ce bi bil ti kak funkcionar ali pomemnejsi clan stranke bi to moral vedeti…

   • karlina

    Ja, kako naj navadni ljudje to dokazemo, saj ne zbirajo v volilne komisije navadnih , ne strankarsko opredeljenih drzavljanov, pač pa prav strankarske ljudi-naše-njihove.

  • karlina

   To jaz tudi mislim, da se goljufa v volilnih komisijah, saj ne morejo ze dvajset let zmagovati samo naši-njihovi, itak v komisiji sedijo samo ljudje iz levih strank, sem tudi jaz že to opazila , skratka -volitve niso legitimne.

   • lili pili

    Niti slucajno ni tako volilni odbori so setavljeni iz clanov vseh parlsmentarnih strank, ce ji te seveda predlagajo, preveri pa bos videl

 • cosmosjasnovidec

  Za mene in ogromno drugih so volitve končane tako,da ne obstaja nobeden 2.krog.
  Izdajalcev ter kradljivcev Slovenije ter nekih komunajzerskih pavlihovih pajacev pa ja ne bom volil.
  Skratka ostala sta dva zahojena debila katera nista omembe vredna ne da bi še kdo pameten glasoval za nju.
  Levaki.ćefutarji,komunajzerji in tako naprej so pa tako ali tako navadni zahojeni profili praznih betic tako,da bodo volili sami zase čeprav se ne zavedajo koga.
  Njim je glavno,da nekaj volijo čeprav jih pastirji katere izvolijo vodijo žejne čez vodo.
  Očitno je med levaki še večje število istospolnih buzerantov ter lezbač kot se je predvidevalo,ker volijo sebi istospolno usmerjeno golazen ter upajo,da bodo z izvolitvijo le teh dosegli uvedbo zakona LGBT za istospolne izrojene gnusobe.

  • karlina

   TOČNO, komunajzarji so zopet preslepili narod, ker so v volitve poslali Šarca, mu peli slavo, na drugi strani pa pljuvali po Pahorju, tako so tisti, ki niso volili Pahorja, dali glas Šarcu in tako je Šarec pristal na 2. mestu, verjetno pa bi bila na 2. mestu Romana Tomc. V vsakem primeru se jim je splačalo, saj sta v 2 krog padla dva levičarja in s tem so dosegli na način lumparije svoje. V glavnem komunisti vedno na goljufiv način dosezejo svoje, tudi preko trupel.

 • Matija

  Aha, bivši udbaš deli mnenja

 • Janez

  GROZLJIVE
  “GEOSTRATEŠKE ZAROTNIŠKE PRAVLJICE”
  SRBA
  STRATEGA
  DEJANA LUČIĆA ZA “NAŠEGA SRBA – DJURA.
  R. SLO ZAROTE NISO TAKO HUDE.
  Zdajle verjetno npr. SMC
  – ” muce copatarice” verjetno iščejo boljšega dedca za vodenje. Bogve L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  SMC “KARRDELJ” DR. M.C. TO TO ŽE PRENESEL – SAJ JE VAJEN? Menjavanja žensk. Se zdi.
  Še
  MEDNARODNE ZAROTE
  SRBSKI STRATEG DEJAN LUČIĆ
  https://www.google.si/search?q=dejan+lucic+tito+churchill&oq=dejan+lucic+tito+churchill&aqs=chrome..69i57.24773j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=s-ALIcZviYr2JM:

 • cosmosjasnovidec

  Če bi namesto ta dva komunajzerska bumbarja bil izvoljen vsaj Andrej Šiško bi bilo v redu sedaj bo pa komunajzerska drhal ne glede kateri zmaga spet lizala podplate crketinski komunajzerski podgani”kurčanu”.

  • DJURO SUMAR

   Še boljš bi blo, če bi bla izvoljena Angelca Likovič, bi nam vsaj potico pekla.

   • Resnicoljub

    Patičku

  • karlina

   ITAK

 • Janez

  Kot
  V
  SRBIJI !
  URADNO, SODNO – UREDIMO ŽRTVE – NESODNO MORILSKEGA KOMUNIZMA ! L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  PRAVNICA
  GOSPA VERA MEJAK
  O
  R E H A B I L I T A C I J A H ŽRTEV KOMUNIZMA – V SRBIJI.

  https://www.google.si/search?q=vera+mejak+radio+ognjišče&oq=vera+mejak+radio+ognjišče&aqs=chrome..69i57.33088j0j7&client=tablet-android-samsung&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#scso=uid_We-85gAISoIKwCKHEApNtQ_1:752

 • Božobožo

  Hecno vedno trdi da na volitve hodi premalo ljudi, zdaj ko pa so vse kandidatke desnice pogorele pa ne bo šel volit. V jok in na drevo.

  • tarantela

   Pa ne pozabit igrače s sabo na drevo nest!

 • tarantela

  Romana Tomc je čisto simpatična gospa, pogorela je zato, ker je njen “stric iz ozadja” Janez Janša.

  • FORT WORTH

   SDS nima skritih stricev u murgljama.
   Strice iz ozadja je prvi poimenoval Zidan…
   Strice in tete smo pa lahko videli na magistratu, ko so prikreusali prositi Jankovica.
   Potem jih je pa na njihovo veliko razocaranje pustil na cedilu, ko ni znal racunati. Hehehe

 • Beli Sneg

  Problem so javni uslužbenci in priviligirani penzjonisti. Ti glasujejo za rdeče, ker nočejo sprememb. Imajo zagotovljene službe, kjer večji del dneva surfajo po internetu in čakajo na plačo, ki je ne zaslužijo. Izjeme potrjujejo pravila. In seveda velja za birokrate.

 • Carly

  Zmaga ne pripada kandidatoma, pač pa medijem, ki so na vso moč navijali samo za “naše” ! Kod javni medij je bil in je še neverjetno pristranski.

 • majda božnar

  Moje prepričanje – zmagal bo Pahor, ker je prilagojen levim, desnim in sredinskim. Tako bo še naprej izbiral sodnike po navodilih in upošteval vsa navodila, ki jih ima kot predsednik države!

 • Pesjan

  Zamerim SDSu da niso pravočasno poslali v igro Romane Tomc edine normalne osebe v tej tragokomediji,oboževalec Hitlerja in sv.Marije je deloval kot navita lutka na vaškem sejmu,Pahor kot zna nacisoidno in že videno,ostali so bili statisti,Kučan je baje ostal brez nohtov,Cerarju se od žalosti še zdaj ne vzdigne,Angelci ni pomagala niti potica,o ostalih pa kaj drugega ni bilo niti za pričakovat,Slovencem se prisrčno jeb…kdo bo predsednik enkrat smo to že dokazali ko smo celo dvakrat volili izdajalca komunista in zdraharja Kučana in njegovega podrepnika Turka,sedaj pa se zgodba ponavlja,spet bo na čelu republike oboževalec celulitnih hrvaških ženskih riti,komunist in še marsikaj kaj predsednik naj ne bi bil.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!