Duhovni boj se vse bolj krepi: Putinova nagrajenca Zoran Janković in Anja Kopač Mrak sta predstavnika politike, ki nas drži v pasteh preteklosti

(Foto: Twitter/@AnjaKopacMrak)

Putinovska Rusija, ki javno nikoli ni obsodila zločinske komunistične ideologije, je oktobra praznovala 100. obletnico oktobrske revolucije. V ta okvir lahko prištevamo tudi podeljevanje ruskih državnih odlikovanj Putinovim političnim in gospodarskim prijateljem iz bližnje in daljne okolice. Novica, da sta med njegovimi odlikovanci tudi ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak in ljubljanski župan Zoran Janković, najbrž ni kakšno veliko presenečenje, je pa zanimiva iz dveh vidikov.

Slovenska levica še vedno klečeplazi pred Velikim bratom
Anja Kopač Mrak
in Zoran Janković sta doma znana kot velika borca za privilegije bogatih homoseksualnih in feminističnih elit, vključno s posvojitvami otrok. Kopač Mrakova s svojim vsiljevanjem homoseksualcem “prijazne” družinske zakonodaje, Janković pa z zaslužkom, povezanim z vsiljevanjem certifikatov “LGBT prijazno”, kujeta iz stiske zmedenih feministk in homoseksualcev politične in finančne dobičke. Po drugi strani je Putin njuno čisto nasprotje, ko odločno nasprotuje širjenju homoseksualne ideologije, še bolj oster pa je pri zavračanju možnosti ruskim homoseksualcem in lezbijkam, da bi se lahko “poročili”.

Franci Donko (foto: Robert Fojkar Komac).

Hipokrizija na očeh vsega sveta
Dogodek ima vsekakor simbolni značaj. Po eni strani simbolizira hlapčevski odnos slovenske liberalne levice do Putinove Rusije, po drugi strani pa kaže na stanje duha v Sloveniji. Janković in Kopač Mrakova sta namreč od omrežja globoke države skrbno izbrani figuri za odlikovanje. Janković je s svojimi gospodarskimi in moralnimi škandali simbol trde levice in je kot tak nedotakljiv. Podobno je z Anjo Kopač Mrak, ki ji niso sveti niti družina niti nemočni otroci. Z njunim imenovanjem nam politični botri sporočajo, da v Sloveniji ne odloča resnica, pravica in javna morala, ampak še vedno moralno-politična neoporečnost izrojenega socialističnega režima, ki obvladuje finančno in moralno sliko javnega mnenja. Veliki zagovorniki človekovih pravic in interesov manjšin v Kremlju z nasmeškom sprejemajo samodržčeva odlikovanja, medtem ko njegovi podaniki istočasno nasilno preganjajo politične protestnike po moskovskih ulicah.

Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Anja Kopač Mrak in župan Ljubljane Zoran Janković sta v Kremlju ob dnevu narodne enotnosti Ruske federacije sem s strani ruskega predsednika Vladimirja Putina prejela t. i. odlikovanje RED PRIJATELJSTVA. (Foto: Twitter/@AnjaKopacMrak)

Dediči revolucije so virus, zažrt v narodovo telo
Ob tej priložnosti se je treba ustaviti pri nekoliko manjši obletnici od oktobrske revolucije, da ne bo šla mimo nas brez omembe. Enaindvajset let je minilo, odkar je parlamentarna skupščina Sveta Evrope sprejela resolucijo 1096 z naslovom O ukrepih za odpravo dediščine nekdanjih totalitarnih komunističnih režimov”.  Ko človek bere ta dokument, ima mešane občutke. Na eni strani imamo tipično opreznost, na drugi pa genialnost malodane preroških besed za primer neuspešne tranzicije, ki jih ne bo odveč ponoviti:

“Nevarnosti v primeru neuspešnega prehodnega procesa je veliko. V najboljšem primeru bodo vladali oligarhija namesto demokracije, korupcija namesto vladavine prava in organiziran kriminal namesto človekovih pravic. V najslabšem primeru bi bila posledica lahko ‘žametna obnovitev’ totalitarnega režima, če ne celo strmoglavljenje porajajoče se demokracije.”

Zares se lahko čudimo, od kje taka smela in možata dikcija neki zvodeneli evropski ustanovi le nekaj let po padcu komunističnih režimov. Med Evropejci, vzhodnimi in zahodnimi, je to opozorilo navzoče že dvajset let, a povprečna mentaliteta in povprečen uvid v realno stanje kljub njenemu potrjevanju v življenju caplja daleč za njo.

Od preostalega besedila bi lahko resoluciji to in ono tudi poočitali, zlasti glede na standarde Zaveze, a glede na stanje slovenske države in slovenske družbe bi bila že najmanjša njena implementacija strahoten korak naprej. Največji dokaz za to je dejstvo, da je slovenska politična večina, ki nas drži v pasteh preteklosti in v vsakršnem nazadovanju, nikoli ni hotela potrditi v parlamentu, so decembra 2016 zapisali v reviji Zaveza.

Na vprašanje, ali smo se izognili nevarnosti, ki nam jih predstavlja Resolucija 1096, moramo odgovoriti nikalno. Morda se prav v tem trenutku nahajamo v času največje preizkušnje, ko bi moral biti narod še posebej priseben in oprezen. Po rezultatu predsedniških volitev tega ni zaznati.

Zoran Janković, ki je avgusta letos po Zakonu o partnerski zvezi že “poročil” prvi homoseksualni par, in Anja Kopač Mrak, ki je zaradi političnih interesov gluha za trpljenje starih staršev in koroških dečkov, sta dokaz, da se duhovni boj vse bolj krepi.

Franci Donko

 • Otroke bi pa lahko vrnila starem staršem. Kdo pa želi te dva otroka posvojiti?

 • Pa dej že izobes našo Slovensko zastavo na Ljubljanski grad!

  • Mogoče čaka, da bosta z AS-om izobesila srbsko. ???
   Je to njuna najintimnejša želja ?
   “Neki ima ta naš Zoki, nje ?”

 • Čuden tič je tale Putin.
  Ko je bil na Vršiču, se je obnašal, kot kristjan – zdajle pa nam kaže drugo barvo.

 • učko

  Duhovnega boja ni nikjer zaslediti. Razen tega portala in Reporterja je vse pod komando komunistično-Kučanističnega režima !!!!! Opozicijski kao desničarski politkarji in politikanti pa hodjo Kučanu rit lizat !! Tako Ludomila kot JaJo (Škrabčeva domačija).

  • Ti učko boš moral še velik zelja pojest, da boš znal prepoznati zrno od plevela.
   Ustav’ se, polit’ka ni zate !

   • učko

    Polit’ka ni za tiste, ki se z njo ukvarjajo, pa so totalno neuspešni. Zato pa imamo še edini ta rdeče fašiste na oblasti !!!!

 • antimur

  Še enkrat trdim, takšno LGBT prasico kot je Kopačka in balkanski ultra kriminalec Janković, moramo odjebati iz slovenske javnosti. Ker pa vse te moralne deformirance in antislovence ustvarja največji slovenski zločinec Kučan s svojim Forumom 21 , zombiji in drugo kriminalno navlako, ki se gnete okrog njega, moramo najprej opraviti z njimi.

  • RATATA

   Izginiti morajo vsi taki s svetovne “pozornice”!

  • Aron

   Jah, pogumno na volitve, pa upajte, da dosežete več kot 50%. Ob trenutni klimi je pa vaš realen domet 20-25%, torej ste politično brez vsake vrednosti. Realnost, srček:)

   • Janko Gedlička

    Janković pa sploh ne.

  • Franc Šink

   Za Kučana imam olajševalno okoliščino.Ni namreč čisti Slovenec.

 • učko

  Za to, da je je pri nas na oblasti ta rdeči-fašistični režim s Kučanom na čelu so krivi vsi, ki glumijo opozicijo, v resnici so pa totalno nesposobni in leni komformisti, ki gledajo samo za svoje osebne koristi, kot so poslanske in euro plače !!!!

 • Zima prihaja

  Ampak najvecji paradox je da komunizem ni ruska ideja ni zrasla v glavah Rusov .

  • xtc

   Se je pa izvrstno prijela med zarukanimi neandrtalci kot tudi Slovenci-drugi pametni narodi so jo zavrgli.

 • ptr

  Očitno pri Novi24tv še niste videli zapisa o teh odlikovancih v angleški verziji nekega Putinovega trobila. Anja Kopač Mrak je postala “Anna kopacz – Darkness”, Jankovića so zapisali z malo začetnico (ob omembi funkcije pa so naše glavno mesto zapisali popolnoma pravilno, čeprav se v ruščini prečrkuje nekoliko drugače), bivšemu srbskemu predsedniku Nikoliću so ć popravili v c. Vse ostale odlikovance so zapisali pravilno, med drugim tudi Turka, ki ima v priimku cel kup tistih turških “okraskov”. Dokaz najdete tudi na Portalu Plus.

  • Franc Šink

   Pa to sta janko in metka!J= Janković , Mrak= Metka.Kdo je lovec in kdo žrtev je pa na splošno znano.

   • Franc Šink

    Primerna pravljica za lahko noč naivnežev.

 • Grenze

  Tudi mafija > rdeča < nagrajuje najprej medalja potem pa strel v tilnik.

 • Ryuk
 • Zgornji

  Še dva Aberveznika … :-P

 • xtc

  Donko ne razume za kaj se v resnici gre,levakom moč polzi iz rok več ko bo firm z jasnimi tujimi lastniki,manj možnosti je za obdržanje oblasti,država ima kao izjemne gospodarske rasti -kot Yuga a je vse bolj prezadolžena in toneča,dejstvo je da izguba NLB pomeni smrten udarec Kučanovi druščini,ki je državo spravila na isto pot kot je bilaYuga,tudi konec bo isti,vendar,pa je takrat ostal kup pufov in še nekaj firm,ki so jih pokradli med tem ,ko bo danes končalo vse v rokah tujcev nam pa pufi,ko bo to urejeno,se tudi kučanova druščina več nebo povzpela na oblast,ti+udi NOB,Titek in Yugo krama nebo pomagala,samo ko pade vir finančnega zla NLB ,bo veliko stvari drugače,Mercator se je že izmuznil iz njihovih krempljev pred kratkim.

  • Janko Gedlička

   Žal pa so že zgradili II. tir v narodove finance. Če ne bo kreditov iz NLB – ja, bodo pa iz Slovencem nakradenih virov v davčnih oazah z oderuškimi obrestmi. Že Bratuškova je pridobila takšne kredite, namesto kreditov ECB z nizkimi obrestmi in rešila udbomafijo pred trojko.

 • Olga_10

  Edino zdravilo so volitve in uničenje zločinske komunistične ideologije!

 • Aron

  Fovš? Najdlje, kar je desnica prišla svojemu novemu bogu Trumpu je bila večerja z Melanijo brez Melanije. Stanu in Oliju se je smejala cela Slovenija :)

 • Franc Šink

  No kdo je bolj pošten? Putin,ali ta dva pajaca?

 • tarantela

  Zares trpite, se mi kar smilite!

 • ljubinica

  Mrak Kopac je silno ponosna na priznanje, ki ga je dosegla Slovenija – pod rdeco vladavino – po neki norveski raziskavi: med vsemi drzavami sveta so Slovenijo namrec uvrstili na 4. mesto glede stanja zenske enakopravnosti …
  Je Mrak Kopac res lahko ponosna na vlogo zensk v tej drzavi ?
  Ko rdeca oblast s “progresivno” indoktrinacijo prebivalstva tira narod v pocasni samomor ….
  Naj se Mrak Kopac zamisli nad najnizjo rodnostjo …. in vzrokih zanjo …

 • hle

  Že takoj za začetek ste se zlagali http://www.kurir.rs/planeta/2932715/putin-osudio-komunisticku-represiju-nema-opravdanja-za-to-i-ne-sme-da-se-zaboravi
  Poleg tega se Putin osebno bojda ni udeležil nobene od proslav ob 100 letnici revolucije

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!