Dumb and Dumber 2 ali Butec in Butec 2. del

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebi arhiv).

Volitve za predsednika so za nami. Rezultati so znani, vprašanja, ali so ankete, ki jih izvajajo različne agencije, verodostojne ali se z njimi ustvarja javno mnenje, pa bodo še vedno aktualna. Kaj od tega drži ne vem, vem pa, da so njihovi rezultati marsikaterega kandidata ali potrli ali pa ponesli v višave, vsaj tako je deloval župan Kamnika Marjan Šarec. Javnomnenjske ankete so ga, v to pa ne dvomim, povzdignile na osupljivo drugo mesto, na katerem je vztrajal ves čas volilne kampanje. Če lahko še verjamemo, da je župan Ljubljane, glavnega mesta države, lahko dobival volilne glasove izven Ljubljane, zaradi naivnosti državljanov, ki so za nekaj ur prišli v Ljubljano, osupli nad številom božičnih lučk, lokalov, trgovskih centrov in parkirnih stebričkov, je kaj takšnega težko verjeti za župana Kamnika. Večkrat sem v Kamniku, vendar ne opažam kakšnega napredka, prej nasprotno. Zakaj naj bi torej Slovenka ali Slovenec glasoval za Šarca? S kakšnim delom se je izkazal, da ga prepoznava Slovenija kot resnega kandidata za predsednika Gagalandije? Na začetku je bilo slišati kot slaba šala, da bosta kandidirala Damjan Murko in Marjan Šarec, nato je prišlo sporočilo botra iz Murgel. Podpiram Marjana Šarca! Še preden so bili sploh znani kandidati za predsedniške volitve, je bil Šarec že na drugem mestu. Slovenija ga je poznala edino po liku v radijski oddaji “radio GA-GA”. In Marjana Šarca so podprli tudi priskledniki, zbrani v ZZB NOB!

V pravzaprav dolgočasni in predvidljivi kampanji modrovanje Šarca, da je čas, da se umaknejo osamosvojitelji, ker naj bi bili že 26 let na oblasti, ni dobilo primernega odziva. Komu je Šarec namenjal ta poziv? Milanu Kučanu in ZZB NOB zagotovo ne!!! Očitno jih le ne zaznava kot osamosvojitelje. Med sokandidati tudi nisem našla osebe, na katero bi letel ta poziv, saj je bil Borut Pahor vse prej kot “osamosvojitelj”, drugi kandidati pa niso bili niti približno v politiki 26 let, sploh pa ne na odgovornih položajih. Poziv človeka, ki ga podpira nekdanji šef partije in brez dvoma tudi vrha slovenske Udbe, da naj se umaknejo osamosvojitelji, je pravzaprav najbolj nizka izjava te predvolilne kampanje. “Osamosvojitelji” se bodo umaknili, ko bodo sami to želeli ali pa, ko ne bodo imeli več podpore pri volivcih. Marjan Šarec in Ljudmila Novak, ki je prav tako pozivala predsednika SDS, da se umakne, sta dosegla v politični kulturi eno najnižjih točk. Pismo ortolevičarskih samozvanih intelektualcev Pahorju je samo še dodana vrednost temu pozivu. V kakšni državi živim, sem se vprašala, da imajo neke skupine ljudi pogum in možnost, da mi “zapovedujejo”, koga naj volim oziroma kdo mora oditi? In to pisanje imenujejo “državljansko in hkrati intelektualno dolžnost”!!! Vsi podpisani so tako ali drugače povezani s fundacijami, ki jih financira ameriški levičar Soros. Državljanske in intelektualne dolžnosti do državljanov ne vidijo v tem, da bi jim to odkrito priznali. Ali so v navezi z Mirovnim inštitutom ali Inštitutom za humanistične študije, kakorkoli, tako ali drugače jih financira omenjeni kontroverzni bogataš, katerega agenda je uničenje Evrope. In kako to, da ta podatek v svoji intelektualni dolžnosti zamolčijo?

Verjetno iz enakega razloga, kot je leta 2000 eden od podpisnikov dr. Splichal zapisal in objavil v članku (Spoznanja iz komunikoloških raziskav, ki običajno ne zanimajo politike), v katerem se je odzval na pobudo Bajukove vlade za ustanovitev sklada za zagotavljanje pluralnosti medijev. Omenjeni je bil proti tej pobudi z zanimivim argumentom, in sicer, da to pobudo razume kot zahtevo po objektivnosti poročanja. Izrecno pravi: “Toda svoboda hkrati in predvsem pomeni pravico do pristranskosti. Novinarji imajo pravico do pristranskosti in subjektivnosti”.

Za vsakega od podpisanih bi našli podobno cvetko, verjetno ne samo ene, vendar v teh “intelektualnih” izjavah ni zrna soli niti kančka humorja, skratka ničesar, kar bi bilo vredno ponavljati. Bistvo je zajeto v zgoraj zapisani ugotovitvi “intelektualca” in posledice tega so seveda vidne v izdelkih diplomantov FDV, kjer omenjeni opravlja delo visokošolskega učitelja.

Vpliv medijev je še vedno izjemno velik
Soočenja, ki sta jih v tednu pred volitvami vodili novinarki na nacionalni televiziji ali POP TV, so potekala mučno in večkrat sem se vmes vprašala, kdo bo tisti, ki bo prvi dvignil roke in zapustil studio. Voditeljici nista prekosili oddaje “Veseli tobogan” ali “Pokaži kaj znaš”, vendar pa smo verjetno lahko bili zadovoljni, da stiske in stresa nista premagovali na način “a la Tanja Gobec” ali pa sta to uspeli vsaj bolje prikriti.

Kdo bo zmagal na volitvah ali kdo bo šel v drugi krog, sploh ni bilo več pomembno. Vsaj meni ne, čudila pa sem se in se še, kako nizko zmorejo novinarji še pasti, hkrati pa razmišljala, da nas ne sme presenetiti, da volivci razmišljajo tako, kot razmišljajo. Vpliv medijev je še vedno izjemno velik, ne glede na to, da ti gledalcem predstavljajo “prijateljice” in tašče predsedniških kandidatov v oddaji, ki bi morala služiti spoznavanju stališč predsedniških kandidatov in ne njihovih sosed ali sodelavk. Tukaj pa seveda trčimo na problem, ki presega te predsedniške volitve, saj ne gre zgolj za problem Fakultete za družbene vede, temveč za problem šolstva v celoti.

Drugi krog ni več bistven
Ena od pretendentk za predsedniški položaj Makovec Brenčičeva je v svojih idejah, s katerimi naj bi postala privlačnejša za volivce, predlagala, da bi uvedli volilno pravico za mlajše od 18 let, pri tem pa očitno ne pozna niti statističnih podatkov o tem, da so mladi najslabše zastopana skupina volivcev na volitvah. Šola in družina jim ljubezni in odgovornosti do države nista vcepili, zato na volišču, kjer sem bila to nedeljo, še tri ure po odprtju ni bilo niti enega volivca v starostni skupini do 30 let. Pri podobnih nesmislih je polno sodelovala in jih tudi nadgradila Angelca Likovič, ki je šla celo dlje, volilno pravico naj bi starši uresničevali v imenu otroka po 14. letu starosti, pa ob njegovi hkratni navzočnosti. Kot da odgovorni starši ne odločajo ves čas tudi v imenu otrok, ko odločajo o politiki v tej državi ali o jedilniku za jutrišnji dan.

Imeli bomo torej drugi krog in ljudje bodo izbirali med dvema kandidatoma z levice. Drugi krog ni več bistven, kandidata sta si celo podobna. Podtalne igrice, ki so kulminirale v pismu “intelektualcev”, so začasno pospravljene z mize. Do naslednjih volitev, ko se bodo nekateri spet čutili poklicane, da v imenu nekakšne “nadčloveške” dolžnosti solijo ljudem pamet.

Saj je pristranost tudi njihova svoboda, mar ne?

Lucija Šikovec Ušaj

 • Jan Kovalski

  Drugi krog bom bojkotiral, naj si levi izvolijo svojega sami brez mene.

  • AlojzZ

   Ja, škoda časa in energija. Tudi za komentiranje volitev.

  • test

   se ti priduzujem, ravno tako, seveda po razpolozenju v druzini in sorodstvu, ne bo sel nihce od nasih.

 • Krtača 20

  Samo tale sestavek prebereš, pa ti je takoj jasno zakaj SDS nima šans.

  • lojze

   Tepec je tepec,
   ko pa reče si Krtača,
   vidiš, da je le-
   Titova odmrla krača

  • Soave

   Vzrok in posledica

 • rubec

  V Kamniku je vsak dan napredek. Ob ponedeljekih je kolesarski maraton, v torek so stari avtomobili, v sredo pred spomenikom rudolfa maistra trobi trobenta, v četrtek so narodne noše, v petek ciganski ringišpil, v soboto bolšji trg s titovimi relikvijami. Ob nedeljah pa dvakrat maša.

  • Olga_disqus_WT4phmLEC6

   Mogoče bo nov predsednik države odpeljal ves svoj udbaški urad k maši?

   • rubec

    Ne bo časa. Na občini rihtajo nov sejem vseh sejmov, Volnene nogavice od 1942 pa do danes.

    • Olga_disqus_WT4phmLEC6

     Žal so njihovi “štumfi” tako neužitni, da jih tudi molji ne marajo…

 • Antonius

  Nesposobnost odgovornih
  na Novi se vleče že en mesec
  in pol. Toliko čas je namreč
  blokiran naš VERZIFIKATOR.
  —————————————-

  VERZIFIKATOR

  Vox Min Tang

  VOK ZA LJUDSTVO

  Vok, ne vox, kot slišal si narobe,
  azijska posoda popularna,
  to novica zadnja je, udarna,
  spet nasitil da je ljudstvo lačno.

  V voku skuhali so popularnost
  po kitajski znani recepturi,
  se pod loncem na vse kriplje kuri,
  da dosegli pravo bi udarnost.

  V loncu tem se vse mogoče zmeša,
  da prikaže se ljudem užitno,
  tudi ko je jasno, preočitno,
  sestavin da se prav vseh pogreša.

  Kar vrhuška odredi kitajska,
  to se v voku tisti hip prikaže,
  s paro se ljudem oči zamaže,
  nič predstavlja se kot hrana rajska.

  Z vokom se zakuha javno mnenje,
  dela revolucija kulturna,
  kot okusna kaže jed odurna
  in skrbi za permanentno vrenje.

  Lačen nisi, vok te prepričuje,
  kuhanje ta hip je v tisti fazi,
  ko se stari hvalijo obrazi,
  drugo pa skrbnó vse zametuje.

  Kombinacije so zmagovalne,
  ki se v voku jih tako pripravlja,
  sproti v loncu se okus popravlja,
  finte uporabljajo banalne.

  Vok absurde prav vseh vrst prenese,
  je tako in prav zato skreiran,
  od metod vzhodnjaških navigiran,
  dokler enkrat piskra ne raznese.

  • Soave

   ” Vok, ne vox,” !!!

   No, saj to je tisto glavno. Važno je samo to, da ima folk za jesti. Ni važno kdo kuha, samo da so siti od drobtin z mize komunjar.Jaz sem tudi sita. Politike !

   Pa lp vam Antonius in vam Verzifikator !!

 • anzek

  Bravo ga. Ušaj. Dobro ste nastavili ogledalo mafiji, ki vlada v SLO. Za moj okus bi bilo potrebno reči tudi kakšno krepko na račun presstitutov, ki so usmerjevalci butastega ljudstva.

  Sposojeno od “mojdom” iz spletnega časopisa, z zapisom se popolnoma strinjam, avtorju se pa opravičujem:

  Obstaja še tretja dilema : ali so naši, vsaj imenujejo se tako,
  novinarji, res tako nesposobni ali tako bebavo poslušni? Če imajo svoje
  otroke, pa so nepojmnljivo NORI! Namig, novinarji, samo namig:
  Kučanovi, Golobičevi, Jankovičevi, …. otroci so preskrbljeni, vaši pač
  ne. Jim tako bodočost privoščite?!

  • ljubinica

   Ce so “pridni” , lahko pricakujejo privilegij drzavne sluzbe tudi za svoje otroke ….

   • Soave

    Mene pa skrbi, da je in bo takih tičkov čedalje več tudi med Narodom !?? Če se ne bodo desni politiki zbudili.

 • ljubinica

  Med levakom in levakom nimam kaj izbirati.
  Zato so zame volitve koncane.

 • Beli Sneg

  Sprega Kučan, Ljudmila, Tonin in Serpentinšek bo kmalu jasna. Slovenske ovčice pa znova nateg….

  • ljubinica

   To se ze dolgo pripravlja.
   Ljudmila gre v naslednjo levo vlado …
   Tonin bo minister ….

 • ljubinica

  Pribac: Prostor na levi se je izpraznil (po kolapsu SMC) in Sarec je ravno pravi , da ga zapolni. Njegova “neopredeljivost” se bo razlila po volilnem telesu kot olje po vodi ….

 • mojca.arh

  Ne en in ne drugi ni butec (sta grebatorja, nastopača, egoista in narcisa), pač pa dobro vesta, da so volitve v Butalah, zato sta tudi prišla v ožji izbor. Kadar imaš na voljo rdeče zelje in rdeče želje, kaj drugega sploh ne moreš izvoliti.

  Zame so se tu volitve končale. Predsednika že imamo – rdeče zelje.

  • mona lisa

   Ja vseeno je kateri Kučanov klan je zmagal.

  • Mojca pokraculja

   Sam še goska pa vino manjkata, to pa tud kmal sledi !

 • althar

  O nepomembnosti teh volitev je še največ povedala volilna udeležba – 43,5%. Dvomim, da bo drugi, interni komunistični krog volitev s svojo prisotnostjo počastila kaj več kot tretjina volilcev.

  Udbolevica nepovratno izgubla svojo moč in vpliv, “desnica” pa brezizhodno kroži okoli Janeza Janše (najsi ga ljubi ali sovraži). Ni čudno, da se ljudje v pomankanju prave politične izbire zatekajo v volilno abstinenco ali, še slabše, h komedijantom tipa Pahor, Šarec ali Šiško.

 • Beli Sneg

  Verjetno nisem bil dovolj jasen. Serpentinšek ne bo predsednik. Bo pa novi obraz za predsednika vlade v spregi z Ljudmilo. In spet se bodo uresničile sanje Kučana in zlobni JJ onemogočen. Veliko SDS volilcev je nasedlo Serpentinšku.

  • Ivan Kovač

   Sigurno bo tako.

 • dež

  Še moj zadnji komentar volitev.
  Nisem gledal nobenega predvolilnega soočenja, zato ne bom sodil, kako se je kdo odrezal. Po napisanem in slišanem je bila najbolj všečna Tomčeva, tudi Novakova naj ne bi bila slaba, razočaral naj bi Pahor, Šarec toplo/hladno. Da vsi kandidati niso bili enako obravnavani je velika sramota.
  Da levi volivci ne bodo volili desnih kandidatov, je razumljivo. Zato bi mi bilo logično, če bi Šarec zmagal v 1. krogu, ker je kandidat levice. A da nameniš svoj glas Pahorju, človeku s toliko masla na glavi, se mi zdi pa enako, kot da bi pri osebnem zdravniku dvignil napotnico za psihiatrični pregled.

 • mona lisa

  Ja za te zadnje volitve res lahko rečemo BUTEC IN BUTEC. Boter iz Murgelj je spet zmagal. Zdaj ima samo še nalogo dotolčti in uničit Janšeja preko medijev da nastavi še svojega premierja. Pa bo spet zmagal narod pa bo spet bolj tonil na dno greznice ki se imenuje Slovenija. Ali smo Slovenci res ovce ki ne vidimo prst pred nosom in vzamemo za sveto kar nam hoče predočit rdeča mafija?

 • dob

  Ti, a si slišu da bo Pahor spet precednik?
  https://www.youtube.com/watch?v=eL-yA698CN8

 • Mojca pokraculja

  Živela Gagalandija, hvala bogu da iz Butca in Butca 2, končno dobimo še Butca 3.

 • Beli Sneg

  Butec 3 bo pa slovensko ljudstvo. No počakajmo kako Ljudmila ne bo podprla Serpentinška, pa še dobro bo zgledalo, potem pa drugo leto vadna naveza: Serpentinšek, Ljudmila-Tonin in Kučanov SD.

 • Janez

  “OŽIVLJENI PAVLIHA”
  ZA RENESANSO SLOVENIJE”

  Pahor med svojim pohodom po Sloveniji poboža otroka.
  Fantek
  pogleda mami. I no vpraša: ” MAMI ? A je ta stric – Nodi? Kje ims pa kapco” ? L.r. J. KOMENDA

  • Janez

   Mami ogovori sinčku :
   ” NE MU GOVORITI , DA JE “NODI”.
   “Bo užaljen – pa nam ne bo prišel zastonj skidati – gnoj iz štale,
   Ni Nodi – le en malo – ” fruc fruc ” tip iz Ljubljane”
   Sinček reče: “Aja? A FRUC- FRUC – mu je ime”
   Mami reče:”pozabi nanj, ga že ni več” Itd. Itd. Itd. L.r. J. KOMENDA

 • Olga_disqus_WT4phmLEC6

  Čestitke, gospa Lucija! Jasno in glasno! Klovni naj si sami izvolijo klovne!

 • ljubinica

  Upam, da ne bo volilcem SDS sugerirano, naj volijo manjse zlo: Pahorja.

 • herman

  O, ti nesramnica Lučka! Naj se ti Angelcina potička zaleti!

 • von Rhein

  Dve možnosti sta. Prva,da Pahor zmaga in imamo to kar smo imeli. Serpentinšek je dobil svoje,ustanovi stranko s katero nastopi,seveda pod mentorstvom,na volitvah 2018. Doseže dober rezultat,k tej stranki prilezejo vse podgane iz bivše Lds in večina iz Smrdljive Mafijske Centrale (SMC). In spet imamo kar smo imeli.
  Zaradi naše neodločnosti in navadnega nerganja brez akcije, smo zapravili bodočnost naših otrok in vnukov.

  • KIKI

   Pravilno razmišljanje ! S Pahorjem volimo manjše zlo! S prodanim Šarcem
   si kopljemo grob! Ob robu tega ljudskega groba bo stal pritlikavi palček s
   tresočimi lažnivim glasom in Šarec, z ironičnim “nasmehom” na bedastem
   obrazu s koničastim klovnovskim nosom! Oba bosta nadvse zadovoljna! Ovir
   v delovanju za čisti propad države ne bo več! Živela ZKS, živela diktatura,
   zbogom demokracija!

 • Get Smart

  Soliden naslov, nekaj dobrih nastavkov, toda preveč romanesknosti in ugibanj, kaj bo če bo, zakaj so lučke in stebrički kakor prepričali nekoga itd.
  Dejstva, Lucija, moramo se naučiti izražati dejstva, saj je teh več kot dovolj, celo tistih najpomembnejših je toliko, da vsak komentar rata takoj kilometer dolg, če le naštejemo nekaj temeljnih resnic:
  – Soroš ni kak ameriški levići, ampak je KAVIAR ŽIDOVSKI KOMINTERNACIONALAC, je član KOMINTERNE in kot tak z vsemi štirimi dela za KOMUNISTIČNI “NOV SVETOVNI RED”,
  red PRVO-RAZREDNIH gospodarjev KOMUNIZMA, red DRUGO-RAZREDNIH “samoimenovanih” WATCHDOGIĆEV, torej “VOJAKOV REVOLUCIJE”, kot družbenopolitičnim delavcem KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE, ki jih ljudje ZMOTNO in podtikajočle imenujete s pojmom “novinarji”, ker to pač niso, ter red TRETJE-RAZREDNIH = izkoriščanih LJUDI = SUŽNJEV.
  Ja,
  BORUT PAHOR (SD = KPJ), ki je povrh vsega NAJMLAJŠI ČLAN PREDSEDNIŠTVA PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
  torej NE KLEKLARSKEGA društva kmečkih žena,
  in pa ŠARAC (PS = LDS = SKOJ = KPJ), sta res butca, toda take so ZARES vse LDS in SD
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNE lutke, saj med temi kreaturami ni človeka,
  kaj šele normalnega človeka.

  Ankete – ja, ankete lahko kažejo tudi dejansko stanje, vendar pa je ODGOVOR na vprašanje, ali ga tudi SOUSTVARJAJO, že znan, zato to vprašanje NE OSTAJA ODPRTO, pač pa je že zdavnaj arhivirano, toda ljudje tega ne veste, ker ste dnevno izpostavljeni MURGL JUGOKOMUNISTIČNI in KOMINTERNISTIČNI agitpropagandi, ki vam pere možgane s floskulami, ko že ne odkrito LAŽE, kot je sicer SVETOVNO ZNAN “modus operandi” KOMINUSTIČNE INTERNACIONALE.

 • Get Smart

  Narobe je, če si v besedilu zastavljaš (nepomembna) vprašanja, na katera povrh vsega nimaš odgovora, torej o lučkah, količkih, o kakor mnejčecih ljudi …
  ki da naj bi nekaj storil menda zaradi lučk in stebričkov.
  Četudi so kake lučke in stebričke postavili v času đupljanjovanja, so to nepomembne in hkrati škodljive flance, saj človek res ne more lučk in stebričkov doživljati kot nekaj človeku nevarnega.
  Če beseda nanese na “najboljš đupljana na svjet nje”, je VREDNO OMEMBE njegovo članstvo v
  FORUMU 21, katerega je tudi SOUSTANOVIL — predesdnik tega JUGOKOMUNISTIČNEGA združenja, ki si je SPRIHVATIZIRALO vsa nekdaj “naša skupaj ustvarjena podjetja”,
  je seveda tovariš MILAN KUćAN, ki je
  PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji
  in seveda član PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE.
  O MURGL KOMUNISTIČNI PARTIJI JUGOSLAVIJE, ki je za “đupljanjćeta Zoranćeta” uprizorila ROMANJE NA MAGISTRAT,
  ki je ZANJ iz članov LDS in SD USTANOVILA stranko POZITIVNO SRBIJO nje in nanjo PRENESLA vse glsove LDS-a in ZARES, nakar je te iste glasove v MURGLSKEM ŠTETJU kasneje prenesla na ZARES LDS “nov obraz”, ZARES LDS lutko MIRA CERARA MLAJŠEGA nje.
  To so dejsta, o dejstvih morate ljudje govoriti, o MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM ROPANJU Slovenije, o UNIČEVANJU Slovenije, o rezanju, žaganju korenin, tradicije, kulture itd.,
  za količke in lućke lako ćemo nje.

 • Get Smart

  ZZB NOB je sicer neko kao združenje starih MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH prdcev,* ki ga MURGL JUGOKOMUNISTIČNI medijski aparat uporablja za poneumljanje ljudi,
  je pa dajanje teže tej drugorazredni grupaciji prav tako škodljivo.
  * – vsi člani teh kao borcev so rojeni po II. vojni, razen redkih izjem, ki so takrat kakale v pleničke, kot to počno tudi danes.
  Torej gre de iure in de facto za MURGL JUGOKOMUNISTIČNE borce (UDBA tretja in četrta liga), ki se vseh 26 let samostoijne Slovenije z vsemi štirimi boriijo za SVOJO KOMUNISTIČNOI JUGOSLAVIJO,
  saj Slovenije,
  še posebej pa pravne, pravične, človekoljubne, svobodne in resnicoljubne Slovenije ne morejo in nočejo smisliti, ker NI NJIHOVA OPCIJA,
  saj je SLOVENSKA KULTURA ŽIVLJENJA
  pač živo nasprotje
  KAVIAR ŽIDOVSKE = KOMINTERNISTIČNE oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE
  “kulture smrti” =
  laž, rop, umor, uničevanje, pedofilija, pedrofilija, posiljevanje ljudi, posiljevanje kužkov, poneumljanje, zasužnjevanje ljudi …
  Prej ko boste ljudje do konca spregledali
  in začeli buditi še tiste, ki še kar spijo v MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM SUŽENJSTVU,
  prej se bomo lahko začeli osvobajati.

 • Janez

  “OBNOVLJENI – PAVLIHA”
  ZA RENESANSO SLOVENIJE !

  Bravo gospa Lucija !
  “DUMB AND DUMBER. 2.”
  JA?
  Seveda – spominja ta 2. krog – na tisti film Butec in Butec.
  Žal gre v ozadju tudi za

  – “malo etično – egomanstvo ”

  Npr.
  NA SHODU ” PAHOR – SKUPAJ” v kinu Bežigrad – prejšnji teden,
  kjer sem osebno bil : je ” ŽAL” PREDS. BOTUT PAHOR – KAZAL? En samoreklamni filmček.
  V
  OKVIRU TEGA FILMČKA JE BILA TUDI. – FOTOGRAFIJA, NA NJEJ PA
  – Borut PAHOR in visokocenjeni
  g. Boris PAHOR IZ TRSTA.
  NAM
  VSEM JE ZNANO,
  DA JE G. Boris PAHOR – OSTER JAVNI K R I T I K – Boruta Pahorja.
  A?
  “ŽAL” PRDS. BORUT PAHOR – SE JE S SLIKO – BREZ ZADREGE – JAVNO HVALIL ! L.r. J. KOMENDA

 • Get Smart

  Šef partije — ja, pesniško lahko rećemo tudi tako, toda, ali ni bolj povedno in celo skladno z dejanskim in pomenljivim imenovanjem imenovanje
  PREDSEDNIK PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
  Bivši? Ne. Saj ne poznaš njegovega dejanskega statusa, pa tudi sicer niso kjerkoli de iure oz. de facto oznanili ali udejanili
  UKINITEV ZLOČINSKE ZDRUŽBE, katere predsednik je de iure in de facto tovariš KUćAN bil,
  le PREIMENOVALI so se:
  SD je formalno-pravna (de iure in de facto) naslednica KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji,
  kot je LDS skupaj z njenimi “novimi obrazi” formalno-ptravna naslednica ZSMS =
  Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji = oddelek SAVEZA KOMUNISTIČKE OMLADINE JUGOSLAVIJE = SKOJ = podmladek KPJ = KPJ =
  KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE =
  KOMINTERNISTIČNA novotvorba na tem prostoru.

 • Get Smart

  Slovenska UDBA???
  Kolikokrat bomo morali ponoviti, da na UDB-i =
  UPRAVA DRŽAVNE BEZBEDNOSTI JUGOSLAVIJE ni česarkoli slovenskega, pač pa je
  MURGLSRBSKA JUGOKOMUNISTIČNA milica,
  je organ neposredno podrejen PREDSEDSTVU CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji.
  Je v Sloveniji, deluje v Sloveniji, NI PA slovenska!
  JE MURGLSKA, JE KOMINTERNISTIČNA, JE KOMUNISTIČNA, JE JUGOKOMUNISTIČNA,
  je organ ZLOČINSKE ORGANIZACIJE, katerega dela in naloge so
  “tepihovati” Sloveniju, ki ni njihova opcija in seveda “sfukovati” ljudi v Sloveniji.

 • Get Smart

  Poglejmo en tipičen primer MURGLSRBSKO JUGOKOMUNISTIČNEGA delovanja UDB-e.

  Radenko Radojčić (UDBA):

  »Medije je potrebno dinamizirati tako, da se bodo strnili v popoln blok proti Janši«

  Dejstva, ljudje Božji, dejstva.
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  Kaj pa KOS – Kontraobaveštajna služba JUGOSLAVENSKE armije,
  kar je pogovorno “VOJAŠKA UDBA”,
  UDBA – pa je organ, ki preganje neuniformirane ljudi.
  Poglejmo primer sinćeta nepismenega oficira jugoarmije, znanega drugorazrednega KOS-ovca,
  ki je bil nastopljen na funkciji vrhovnog tepihovaoca i sfukovaća:

  »Sloveniju “tepihovati”« – »Janeza Janšo je potrebno “sfukati”, popolnoma ga je potrebno sfukati!«.

  Tako je benti nepismeni ritard, ritardirano sinće vojnega zločinca, ki je za zasluge ćaleta bil delegiran na mesto vrhovnog sudca u Sljovenija, vendar pa ni slovenski,
  ni slovensko sodstvo, ni slovensko pravo, ampak je MURGLSRBSKO JUGOKOMUNISTIČNO pezde:
  https://i.imgur.com/aRLlmjl.jpg

  Pamet v glavo.

 • radames

  Torej, ni težko! Pri prejšnjih predsedniških volitvah sem v 2. krogu ostal doma (Pahor, Türk).
  Zdaj je situacija identična (Pahor, Šarec). Komuniste sem moral voliti samo v Jugoslaviji. V samostojni Sloveniji ni govora, da bi volil komuniste. Pahor je bil celo član CK KPS! Šarec pa je komunistični podtaknjenec.
  Nasvidenje na naslednjih volitvah!

  • KIKI

   Na teh volitvah ni bilo potrebno voliti komuniste; izbira je bila tudi drugačna,
   le moč poštenja in prave volje za življenje med ljudmi pojenja! Ker vedo, da iz
   tega nič ne bo, dokler se vlačijo po naši zemlji krvavi , umazani partijci z boljševiškim
   pomladkom! Poneumljanje ljudi se nadaljuje, ogabneži na oblasti veselo mešajo
   drek in meglo! Obojega imamo v partijski oblasti na pretek!

 • radames

  Kako je enmu dolgčas! 8 postov je vkup sklanfal v znanem podučevalskem slogu znanem še izpred desetih ali več let.

 • Get Smart

  Levići — desnići.
  To od KOMINTERNE POTURJENO VAM razlikovanje si morate ljudje iz glave izbiti,
  ker je hudo škodljivo. Levići in desnići je produkt AGITPROPAGANDE
  =
  BOLJŠEVIKI — MENJŠEVIKI = “rdeča garda — bela garda” …
  vse to so KOMUNISTIČNE POTURANCIJE, ki ste jih ljudje sprejeli zdravo za gotovo in si sami žagate vejo, na kateri sedite.

  Bebler, PREDSEDSTVO CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE,
  vam je tako povedal:

  “Bela garda mora biti, ker jo potrebujemo. Če je ne bodo ustvarili klerikalci, jo bomo morali organizirati sami.”

  Rečeno, storjeno! Zadevo JUGO PARTIJA ponovi tudi po osamosvojitvi Slovenije. Najprej so nekaj JUGOKOMUNISTIČNIH udbovcev plasirali v agrarno in krščansko sfero, danes pa ti mirne duše celo LDS-ovce SD-ovce, torej svoje tajkune kar pri belem dnevu podtikajo in razglašajo za kakor ne-svoje, za kakor desnićije nje.

  • freedomfighter

   Pa saj desnica najbolj deli na leve in desne…mislim kdo pa cele dneve govori o udbo mafiji in pokvarjenih levicarjih

   • Olga_disqus_WT4phmLEC6

    Res, resnica boli. Jo pa je potrebno žal stalno ponavljati, kot levica stalno po Goebelsu ponavlja laži!

 • Get Smart

  Še o levićijstvu = SINISTERSTVO vs desnićijstvu = DEXTERSTVO,
  kar seveda ni isto kot leva roka in desna roka.
  Samo po sebi oz. recimo mu izvorno to razlikovanje sicer ni napačno, toda ljudje, ki tega ne vedo, in to je seveda ABSOLUTNA VEČINA LJUDI, ga pač dojemajo samo in le preko KOMINTERNISTIČNE AGITROPAGANDE,
  ki ga je zvedla (seveda zato, da bi ljudi zavedla) na DRUGO SORTO RAZLIKOVANJA, torej na kakor levo-desno rokico enega telesa,
  kot dva nujna dela neke celote, kar je SEVEDA KOMUNISTIČNA LAŽ, POTURANCIJA …
  MURGL JUGOKOMUNIZEM = ZLOČIN PROTI ČLOVEŠTVU =
  = ni vaša leva ročica, ampak JE KOMINTERNISTIČNI oz. tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNI MUSLIĆKULTI itd. TUJEK na ročici, je RAK RANA ČLOVEŠTVA,
  je PARAZITSKA MALIGNA TVORBA, ki vedno in povsod POKONČA GOSTITELJA. Vedno.
  Več o tem v sledečem prispevku. Vrnimo se k PRVOBITNEMU (pravilnemu) razlikovanju
  sinasterstva in dexterstva:
  SINISTER = zlobno, narobe
  DEXTER = prav, kot mora biti

  Torej, po tem razlikovanju bi se LJUDJE seveda lahko uvščali med dexterstvo, saj jih dejanja sam uvrščajo, saj ljudje namerno RAVNAMO PRAV,
  medtem pa KOMINTERNISTIČNE SINEASTERSKE KREATURE skladno s svojo vero v satana ravno RAVNO NASPROTNO, torej narobe = KOMUNIZEM JE NAROBE SVET = na glavo postavljen svet = SINISTRSTVO = “kultura smrti” = zlobno = narobe.

 • freedomfighter

  Klasicen odziv desnice ko izgubi so volitve nekredibilne…povejte mi nekaj ce sta pahor in sarec nekredibilna z skoraj 50 posto in 25 posto potem mi povejte kako v riti so sele vsi ostali z smc in sds na celu…veste nezaupnico so najhujso dobili tisti ki niso prisli v drugi krog in ne tista ki sta

  • Olga_disqus_WT4phmLEC6

   Matematika:sedi 1. 75% (delež levice) od 43% (volilna udeležba) je 32% od celote. Torej le tretjina Slovencev je podprla levico.

   Takšen delež nedvomno kaže na nekredibilnost volitev. Zakaj ljudje ne hodijo na volitve? Levičarji so lansirali “resnico” o vsegliharstvu, če so vsi enaki, potem je res vseeno, koga volimo. Dodatni razlogi: krivična demonizacija Janše in SDS, še kako živa udbomafija, 70 let pranja možganov Slovencev o mitih, legendah NOB, prestrašenost ljudi (prav ga. Ušaj je povedala, da so bile glasovnice za ga. Tomc prepognjene, da ja ne bi kdo videl, kako so ljudje glasovali v nasprotju z “dekretom” gerontopolitika Kučana).

 • Get Smart

  Še o levićijstvu = SINISTERSTVO vs desnićijstvu = DEXTERSTVO.
  Tako razlikovanje boste vsakokrat zasledili pri recimo Grimsu, ki zadevo razume, ne razume pa, da VEČINA LJUDI ne razume tega razlikovanja pravilno in bi se ga lahko oz celo moral izogibati.
  MOrda bi ljudi rad poučil o tem razlikovanju, toda sedaj ni čas za to, ni čas za izumljanje novih in ubujanje starih pojmov, če ob tem nismo še karseda jasni in NEDVOUMNI.
  Kako si ljudje predstavljate, da boste nekoga prepričali s floskulico desnići, ki da je rešitev pred floskulico levići?

  Uporabno je le za zaprtokrožno larpurlartistično onanirčkanje, ko se krog somišljenikov, ki en pojem razume na povsem enak način, zbere in vrti lajno o levičijih in desnićijih nje.

 • Get Smart

  Še o levićijstvu = SINISTERSTVO vs desnićijstvu = DEXTERSTVO.
  Za ljudi ni nujno,
  da pozanjo semantično semiotično … nek pojem, dovolj je, če ga znajo v praksi smiselno uporabiti, če ga “razumejo” za vsakodnevno uporabo.
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNE ZLOČINCE PROTI ČLOVEŠTVU morate zato imenovati le z njihovimi NEKDANJIMI in sedanjimi URADNIMI imeni, torej
  – STARI OBRAZI = KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE in njen podmladek SKOJ
  =
  – NOVI OBRAZI KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE = SD SMC DeSUS IDS TRS ZARES LDS
  Verniki v ZARES—LDS—PS—ZAAB—Šoltesa (vse te nove obraze si je tovariš
  SRBSKO—MADŽARSKO—ŽIDOVSKO—KOMUNISTIČNI bastard Šoltes nadel nje)
  https://i.imgur.com/pbIR3SM.png
  pa SRBSKI-nacionali-jelinJELINćića, ki tako s pedrsko karikaturo Tita slavi svojega KAVIARŽIDOVSKEGA bastarda pedra, pedofilskega posiljevalca svojih pionirjev tovariša JOSEPHA BROZA TITA:
  https://i.imgur.com/jsmhST0.jpg

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Torej, trdo, mehko kuhano, radikalno … blablabla … levićijstvo, desnićijstvo … vse to so flance iz scenarija lutkovne predstave lutkovnega gledališča MURGLSKEGA, lokalno, sicer pa KOMINTERNISTIČNEGA, seveda za zavaravanje protivnika, kot uči mentor samoimenovanih in dokazanih mekanocurnih nastavljaćev dupeta gazdi = WATCHDOGIćEV:
  (“… njih ćemo povezati uza se pozorišnim predstavama i drugom propagandom …”
  (tako torej tovariš MOSES MOŠA PIJADE, “desna” roka kakor “levega” tovariša JOSEPHA BROZA TITA, oba sta seveda KAVIARŽIDOVSKO ZBASTARDIRANI KOMINTERNISTIČNI kreaturi, oba pedra, pedofila itd., skratka ZLOČINCA PROTI ČLOVEŠTVU, KOMINTERNACIONALCA oz. tu MURGL JUGOKOMUNAJZA, ki jima Stošce prisegajo, da z njune poti ne bodo skrenile.
  Torej, “levo-desno” je agitprop za zavajanje ljudi.
  Dejanska delitev je:
  – ali
  svobodna, pravna, demokratična Slovenija, ki jo v okupiranem Državnem zboru zastopa Slovenska demokratska stranka, izven DZ-ja pa vsi normalni, pošteni ljudje, posamezniki in skupine, kot so Odbor 2014, Zbor za republiko, Združenje VSO ( Združenja za vrednote slovenske osamosvojitve)
  – ali
  pa MURGL JNUGOKOMUNISTIČNA diktatura zločincev proti človeštvu pod komando
  CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE, ki se za potrebe gledaliških predstav našemijo v
  SMC SD DeSUS ZaAB ZL PS ZARES LDS Vernike v Šoltesa … UDBAcivilne iniciative, inštitute, urade za črpanje nepovratnih sredstev iz državnega proračuna itd.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Pilot v letalu? se včasih vpraša liberalči, ki se je JUGOKOMUNJARAM pustil guznit na suvo.
  Ja. Toda vprašanje seveda temelji na KAVIARŽIDOVSKI kretenistični karikaturi oz. kao filmu za bebčije nje.
  Ja, pilot smo ljudje. Brez ljudi bi vsaka tvorba propadla. Ljudje si na avionu razdelimo delo:
  eni pilotirajo, drugi pomagajo, tretji strežejo, četrti čistijo itd.
  KAJ dela MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA na letalu?
  Ali morda niti ni na letalu, pač pa je kar LEVO KRILO letala, kot bebčiji radi ponavljajo?
  Kaj torej delajo MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature na letalu?
  ROPAJO, uničujejo, posiljujejo, rušijo in grozijo, da bodo letalo sestrelili, če ne bo obveljal njihov satanizem KULTURE SMRTI.
  Za vsak slučaj ga sproti tudi vseskozi luknjajo, medtem ko so si že pripravili padala na Cipru, Havajih, Mehiki, Liehtensteinu, Luxemburgu …
  Če letalo, zgrmi, vsaj PRVORAZREDNI MURGL JUGOKOMUNISTIČNI ZLOČINCI ne bodo pocrkali skupaj s svojimi WATCHDOGIći, pač pa si bodo našli novo letalo, novega gostitelja, ki mu bodo pili kri do konca svojih dni.

 • Get Smart

  Torej, KOMUNIZEM = KOMINTERNACIONALIZEM = pedrizem = pedofilizem = lezbizem = MUSLIćKULTIZEM = LIBERALIZEM = SOCIALIZEM …
  ni kaka vaša LEVA ROČICA, ampak je KOMUNISTIČNI -izem = dinamika
  KAVIARŽIDOVSKE KOMINTERNE za stvarjenje “NOVEGA SVETOVNEGA REDA”,
  kjer, kot lahko že vidite,
  ZLOČINCI PROTI ČLOVEŠTVU zasužnjujejo ljudi, morijo ljudi po mili volji, ropajo … Vse to je staro, je zano, saj ta vojna med LJUDMI in samoimenovanimi SMRTNIMI NEPRIJATELJI LJUDi poteka od pamtiveka, le plašnice si mota sneti in razumeti, za kaj gre.
  Še enkrat: kako si predstavlajte, da bi kdorkoli navijal za nek klub le zato, ker je klub kakor desnići in se s tem pač razlikuje od tistega drugega, ki je kakor levići?
  Je Mesi levica ŠPANIJE? Je Mesi ŠPANSKA levica? Igra Mesi za Španijo?
  Za koga igrajo MURGL JUGOKOMUNISTIČNI igraći v Stošcah nje:
  “Za koga? — Za Tita!”
  “ZA koga? — Za Partiju!”
  “ZA koga? — Za JUGOSLAVIJU!”
  Tako odmeva v MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH Stošcah nje.

  • škale

   Nick mi je všeč. Poziva k pameti. ki je tebi manjka, kot je očitno, da se kregaš sam s sabo in si odgovajaš. V takšnih primerih je dobro poiskati pomoč zdravnika ali farmacevta

 • Janez

  Ja !
  NO !
  JAZ NERAD KOGA OSEBNO NAPADAM !
  Ampak !
  TA TIP ČLOVEKA – KOT JE SEDANJI ” ŽAL” PREDS. Borut PAHOR !
  Je
  RES BREZ SMISLA IN TUDI – ŠKODLJIVO

  – IMETI ZA DRŽAVO R.SLO KOT. – PREDSEDNIKS DRŽAVE !
  IN
  JE TUDI – ZLASTI – ŠKODLJIVO – ZA NAS DRŽAVLJANE !

  Sama priljudnost in prijaznost – PREPROSTO? NI DOVOLJ !
  Pa?
  ŠE
  TA POPOLNA ” BREZNAČELNOST” , NEODKRITOST TEGA ” ŽAL” PREDS. B. PAHORJA !
  Npr.
  V sredo, 18.10. 2017 – je B. PAHOR imel predvolilni shod “PAHOR – SKUPAJ” ! V kinu Bežigrad.
  Na
  TA SHOD JE B. PAHOR VABIL ČLANE SD OSEBNO,
  NAS
  OSTALE PREBIVALCE PA Z REKLAMNIMI KARTICAMI V NAŠE PTT NABIRALNIKE, NEPOIMENSKO.
  Ampak !
  ZELO SEM BIL PRESENEČEN,
  DA JE “ŽAL” PREDS. B. PAHOR OGOVARJAL PRISOTNE ČLNE IN VODSTVO ” S D ”

  S ” TOVARIŠICE IN TOVARIŠI”.
  Pa?
  To je čisti obup
  – tako ogovarjanje – skoraj 30 let po koncu KOMUNIZMA !
  KJE JE?
  ZAHTEVAMO JAVNO PREKINITEV, ODPOVED TOTALITARIZMUEX KP, ZK ! L.r. J. KOMENDA

 • Slovenec 33

  Zakaj tako velika abstinenca pri teh volitvah.
  Slovenski narod ve, da so bili volilni lističi že napisani v odgovarjajočih deležih pred začetkom volitev.
  Zato ni nobenega presenečenja in se bo okupacija slovenskih dežel nadaljevala.
  Volitve brez kontrole nasprotne strani niso volitve ampak prevara okupatorjev in izdajalcev slovenskega naroda, da okupacijo lahko nadaljujejo

 • RATATA

  Zrnec bi tudi dobr serpentinška oponašu.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!