En dan v življenju rdečega sléda

Jože Biščak (Foto: osebni arhiv)

Sléd v teh krajih bolj prepoznamo kot slanik. Ne tistega, ki ga prodajajo v vsaki šiptarski pekarni, ampak ribo iz severnih morij, posušeno in v soli konzervirano. Pri pripravi postane rdeča, izvor izraza ni natančno znan. Ena od zgodb pravi, da izvira iz angleške tradicije lova na lisice, kar omenja Nicholas Cox v knjigi Rekreacija za gospode. Rdečega sléda, ki ima izrazit in močan vonj, so vlekli po gozdu in travnikih, da bi pse naučili razlikovati lažno sled (rdeči sléd) od prave (lisica). Izraz naj bi v prenesenem pomenu prvi uporabil William Cobbett, ki je kot novinar delal za tednik Political Register, z njim je opisal zavajajoča poročila o Napoleonu. Take vesti so sicer danes bolj znane kot lažne novice (Fake News), a rdeči sléd je vendarle pomenil nekaj drugega: diverzantsko taktiko za preusmerjanje pozornosti z glavnega vprašanja na obroben, tisti hip ne tako pomemben problem.

Pozoren kronist dogodkov je seveda takoj opazil podobnost z dogajanjem zadnjih dni. Potem ko je bil Marjan Šarec potrjen za premierja, so v javnost počasi začela kapljati imena kandidatov za ministre. Levica je trdila, da gre za “sanjsko moštvo”, preprosti in bogaboječi ljudje so se držali za glavo: do nedavnega kamniški župan je očitno sprejemal predloge tako, da je pazil, da bo vsak kandidat za ministra večji idiot od njega. Saj veste, v norišnici človek, ki velja za zabavnega, izpade pravi intelekt med drugimi norci. In ko so politkomisarji iz Levice zaostrili retoriko in začeli iz Slovenije izganjati uspešne podjetnike, se je zdelo, da se Šarcu bliža bridki konec, še preden bi v svojo biografijo lahko zapisal, da je vodil prvo sejo vlade. Arhitekti in mentorji komedijanta so nato najprej našli “rasistično” naslovnico revije Demokracija, a v ozadju se je očitno že pripravljalo nekaj večjega. Da v politiki ni naključij, je pokazal prav primer Andreja Šiška, samooklicanega vodje Štajerske varde, ki naj bi osvobodila Štajersko in razglasila suvereno Deželo Štajersko.

Čeprav so ideje človeka, ki bo prihodnje leto srečal Abrahama, znane že več let, in bi ga, če bi bila politična volja, lahko preganjali že pred leti, so se v javnosti morali pojaviti posnetki in fotografije nekaj deset ljudi, ki so se na jasi v nekem gozdu na zasebnem zemljišču postrojili. Zaključek medijskega mainstreama je bil, da se ustanavlja paravojaška enota, ki bo izvedla državni udar in zrušila ustavni red. Tempo poročanja naslednje dni je zvesto sledil državnozborskim zaslišanjem kandidatov za ministre. Kdor jih je poslušal, se je lahko samo križal, kajti toliko kretenov in škodljivcev ni bilo na kupu že od zbora komunistov na Čebinah pred dobrimi osmimi desetletji. Udarne novice v televizijskih poročilih niso bile neumnosti, ki so jih kvasili, niti analiza njihovih napovedi, iz katerih je bilo razvidno, da ne ogrožajo le prihodnosti Slovenije, ampak tudi sedanjo, v ustavi zapisano državno ureditev, temveč Andrej Šiško: najprej zgražanje, nato pozivi k aretaciji in na koncu pridržanje šefa Gibanja Zedinjena Slovenija.

Šiška so priprli, Slovenke in Slovenci so si oddahnili, Slovenija je bila rešena in je spet postala varna država. In medtem ko so se vsi ukvarjali s Šišom, kot ga kličejo na Štajerskem, so kandidati za ministre prestali zaslišanja, novi in socialistični vladi so vrata na široko odprta. Pravzaprav je neverjetno, kako v dneh, ko so policisti iskali orožje za prevrat in našli le nekaj nabojev, nihče ni opazil napovedi nastajajoče Šarčeve vlade, da ne bo upoštevala obstoječega ustavnega reda in delovala v njenih okvirih, ampak tako, kot so si oni zamislili. Samo poglejte Jerneja Pikala. Kako je že dejal? Da namerava odločbo ustavnega sodišča spoštovati (govoril je o financiranju zasebnih šol), a to v koalicijski pogodbi ni opredeljeno kot prioriteta. Kaj pa je večja prioriteta za vlado kot to, da spoštuje ustavo in odločbe ustavnih sodnikov? Kako to lahko poimenujemo? Nič drugače kot napoved rušenja ustavne ureditve Slovenije.

Ne želim zmanjševati pomena, ampak Šiška in njegovih petdeset ljudi, “oboroženih” s sekirami, fračami in z nekaj nedelujočega strelnega orožja, lahko ustavijo Jeremy Clarkson, Richard Hammond in James May iz Top Geara, kaj šele pet mladcev z bližnje policijske postaje. A vprašam vas: Kdo bo ustavil Šarca, ko bo spodkopaval ustavni red?

Jože Biščak

 • Tanja Bor

  Mi jih bomo ustavili! Prav vsak od nas ima možnost, da kaj naredi – doma, v službi, v soseski. Peterson pravi https://youtu.be/QUAZDfND_dE

 • večni srb

  Tiste ideje o štajerska republjik so bolj tako, tako, štajerci več zaslužijo čez mejo, vendar raje živijo pri nas. Za avstrijce smo in bomo vedno samo podalpski cigani, isto kot za italijane, štajerska bi bila za njih zanimiva le v primeru, če bi mejila na obe veliki državi.
  Totalitarno oblast skrbi nekaj drugega, raje vidijo, da liberalna tretja pot ostane marginalizirana (nevolilci) kot del obstoječega komunističnega (levega) in fašističnega (desnega) establišmenta, saj bi se potem začela razvijati četrta pot (utopija), ki bi iz vseh udbašev končno naredila drek.
  Drugače povedano, štajerska lahko postane bolj samostojna edino, če cela Evropa postane konfederacija.

 • אדוני

  Kot prvo in največjo potegavščino slovenskega VOLIVCA na letošnjih volitvah pa jaz vidim v tem, da bi se koalicija “anti Janša” povezala z vsakim – no saj se tudi je – samo NE s stranko, ki je ZMAGALA na VOLITVAH, kajti njih je bilo treba IZKLJUČIT.
  Je TO DEMOKRACIJA ? Je TAKO TO OPREDELJENO V NAŠI USTAVI ?
  Kot drugo pa najprej so začeli “IZBRANCI” sestavljati Koalicijsko pogodbo z desno stranko, ker se to ni sešlo, takoj “zasnubit” in podpisat Koalicijsko pogodbo s skrajno levo stranko.
  Sploh vemo, kaj lahko pričakujemo od nove vlade ?
  Nam je vodilna stranka sploh pokazala PROGRAM 2018 – 2022, kar je BISTVENO za vsakega
  dobrega gospodarja. Ga sploh ima, ali bodo delali vsak po svoje in, kar bo, bo in kadar bo pač bo in, če bo, bo…..
  Ne morem razumeti, da lahko neka stranka sploh lahko kandidira na volitvah, če nima programa, .če nima neke vizije, kaj želi popravit, izboljšat, kaj želi ustvarit.
  Bojim se, kaj je pred nami !
  Ni čudno, da smo doživeli Štajersko vardo :(

 • Jan Kovalski

  Vici se pišejo sami:

  Bivši predsednik Slovenije Danilo Tuerk je Marjana Šarca primerjal z bivšim predsednikom Amerike Ronaldom Reaganom. Rekel je da sta bila oba igralca.

  Ja že res, da sta bila igralca, a pa se najde še kakšno drugo primerjavo med njima.
  Ronald Reagan je zaslužen, da je padla železna zavesa med Vzhodno in Zahodno Evropo, zaslužen je za padec berlinskega zidu. Kaj pa Šarec?

  Marca letos je Šarec rekel, da če pride na mesto predsednika vlade bo ena njegovih prvih nalog ta, da bo odstranil t.i. rezilno ograjo na meji s Hrvaško. V zadnjem času je sicer malo spremenil mnenje o tem, tako, da se bo mogoče našla primerjava samo, če bo Šarec porušil kakšno ograjo na svojem domačem vrtu.

  • Olga2345

   Šarec bo “zaslužen” za padec ograj na meji…

   • Tanja Bor

    Prej bo padel Šarec.

 • Lojz

  Jebiga Janša nas je fajn zajebu. Prov nam je kaj pa volimo tega kretena.

 • Olga2345

  Talibanska samooklicana “vlada”! Murgle poročajo, da je Slovenija “varna”, saj so v prvi polovici leta policisti obravnavali 180 (?!) nezakonitih prehodov?!! Gre za “zmoto” rdecuhov, ki so zapisali “v prvi polovici lletosnjega leta” in ne na dan?!

 • bednick

  “A vprašam vas: Kdo bo ustavil Šarca, ko bo spodkopaval ustavni red?”
  ———————–

  Odgovor: se še ni rodil.
  Sigurn pa ne razni internetni “verzifikatorji”.
  To je to, zdaj grem pa marele nabirat.
  Za kosilo bodo pohane marele + puding .

  • Tanja Bor

   Mlada generacija in tisti ki smo gledali razpad Jugoslavije.

 • althar

  Komedijantova 13. vlada bo prisegla 13. septembra. Srečno, Slovenija!

  • pajot

   Hvala Bogu,da ni petek.

   • Mojca pokraculja

    Ja to bi bil pa BINGO !

   • dob

    DONS JE PETK
    Denimo, da živimo v čudni državi.
    Pa recimo še to, da je danes petek, ker je petek za mnoge najlepši dan v tednu. Naslednji dan je namreč že sobota in v soboto človek pomisli, ah, kako hitro vikend mine, jutri je že nedelja, le še en dan še imam pred sabo….

    V nedeljo itak vsi vemo, da je naslednji dan ponedeljek in že sama misel na delo ti stisne želodec. Petek je zagotovo najlepši dan v tednu.
    Drugi dnevi za tem, sobota in nedelja, so najlepši v petek! Ko pridejo na vrsto, niso več tako lepi. Seveda so lepi, a nikoli tako kot petek.

    V petek vesel zjutraj vstaneš (danes je petek!), greš v službo in veselo pozdraviš sodelavce. Med prijaznim kimanjem si rečete “danes je pa petek”.
    Vsi vemo kaj to pomeni! Pomeni, da bo jutri sobota, pojutrišnjem pa nedelja, pomeni dva prosta dneva, ki sledita petku!!!

    Danes je petek in je najlepši dan v tednu. V petek z veseljem delaš, ker je pred tabo še ves vikend.

    V resnici pa je to čudna dežela. Ponoči namreč avioni preletavajo mesto in spuščajo aerosol. Ta potem učinkuje na ljudi tako, da ponoči zaspijo in popolnoma pozabijo, da so zaspali v petek. Mislijo, da je petek šele jutri in da se bodo zbudili naslednji dan v petek, ne zavedajoč se, da so ga že preživeli. Prepričani so, da je včeraj bil četrtek. Torej, danes mora biti petek.
    Pozabijo, da živijo vsak dan isti dan!

    In tako vsako jutro vstanejo z zavestjo, da je petek. Petek je najlepši dan v tednu, si rečejo!
    Zadovoljni so in veseli, ker imajo pred sabo še ves vikend. Deviški. Dva dneva dolg, super mega fraj vikend, juhu…

    In tako je vsak dan, ker je v čudni državi vsak dan petek.
    Ob petkih z veseljem delajo, ker je petek najlepši dan v tednu in ker petku sledi vikend. V bistvu se to igro gredo vse življenje.
    Storilnost se iz petka do petka nenehoma povečuje. Zakaj se tudi ne bi, saj so ljudje ves čas zadovoljni sami s sabo, zato tudi radi delajo.
    Direktor jih vedno ob petkih pohvali. Pove jim, da jim storilnost raste in oni so tega veseli. Kdo ne bi bil?

    Danes je petek, jutri se začne vikend, storilnost raste, uspešni so, celo direktor jih je pohvalil, bolš ne more bit!
    Včasih kak nezadovoljnež pripomni: Jebela, ta naš direktor… ob petkih pride samo za eno uro na firmo. Včasih niti to ne, po navadi zgine takoj po deveti…
    Daj, tiho bodi, mu rečejo drugi. Ko pa pride direktor na firmo v soboto in nedeljo delat, ga pa ne vidiš! (jebiga, bi reku, da ga ne vidi :)).

    Potem še dodajo: ne veš kako je na drugih firmah, tam je šele sranje! Direktor se ob petkih sploh ne prikaže na firmo.
    Še dober je… naš direktor. Ti kar tih bod, da nauš eno čez gobec fasu.

    Delavci radi zagovarjajo svojega direktorja. V vseh dobrih in uspešnih firmah je tako!
    In tako teče življenje v čudni deželi.

    Pomembno je kaj ljudje mislijo, kajti če so oni srečni in če sistem skrbi zato, da so delavci srečni, ja, pol so pa srečni.
    Potem tudi ni čudno, da zmeri volijo ene in iste in da ima njihov delavni teden samo en dan, enega in istega.

    Ko imajo ljudje kratek spomin, lepše živijo. Srečnejši so.

 • Prle

  Stric pisec članka, v povezavi z Šiškom si pozabil omeniti še člana sds podmladka nekega mulčka Lesjaka. Kaj te spomin zapušča ali zavajaš, nekaj bo na tem,kajne.

  • dob

   Ti si en kurčev jugoslovenar in komunistični fašistonacist islamist!
   A možda i peder.
   I to Prle kad nekog guziš i Tihi kad tebe jebu.

   • Prle

    Ti možeš samo, da mi ga popušiš, ali polaaakooo.

    • dob
     • Prle

      Ti pa ga pušiš Ivanu Janezu in seveda B. Grimsu. Dober tek,ha,ha,ha.

     • dob

      Ne, ti ga pušiš Ivanu Janezu. Mslim, obema in Ivanu in Janezu!

     • Prle

      Oba ga bova težko, zato ti ga prepuščam, saj si vendarle njegov malik.

     • dob

      Malik? To je pa čudno, saj nisem v stranki. Nisem v NOBENI stranki! Nikoli bil.
      Ti si pa usran malikovalec diktature. In hkrati (kar gre skupaj) zagovornik režimskega kriminala, ki ga podpiraš!
      Kurčev jugoslovenar, zgini v Jugoslavijo! Jugoslovanski pasoš ti je potekel. Pejt ga podaljšat na jugoslovanski konzulat!

     • Prle

      No, no, kulture pa ravno nimaš,zato sem te tudi povezal s stranko sds.

     • dob

      Pristaš pobijanja sodržavljanov antikomunistov, in zato sam potencialni morilec čim bo situacija dozorela – meni predava o kulturi!!!

     • Prle

      Pristaš domobrancev, ki so bili hlapci nemškemu ubijalskemu stroju, mi pa res ne bo bral levitve.

     • dob

      Usrane. Moj oče je bil partizan, moj stric, njegov brat, je padel v partizanih v boju. Boruili so se proti okupatoirju, ne pa za Revolucijo, ki jo je podlo in pod krinko izvajala KP! Zdja se pa dela, da ne ve kaj je Revolucija in kaj NOB.
      Preostali moji družinski predniki so bili izgnani v Nemčijo!

      Nobenega domobranca in nobenega komunista. Torej , nobenega izdajlaca ne tako ne drugače. Ti usrane!

     • Prle

      bedak bedasti borili so se, ker je bila Revolucija tista, ki jih je poklicala,če pa ste mislili,da bo kler vladlal ste se pa strašansko zmotili, kot se motite sedaj,ko stavite na Ivana. Zmeraj ste na napačni strani.Ušivci,ha,ha,ha.

     • dob

      Daj, še naprej komentiraj neumnosti tukaj, ker se sam najbolj smešiš. Nihče te ne bi mogel bolj.
      Patriote da je klicala Revolucija? Torej jih je klicala k temu, da pobijajo svoje brate in antikomuniste?
      Kaj zato so komunisti med vojno in po njej pobili več domačih ljudi kot okupatorjevih vojakov?
      Bi morda rad povedal, da sta moj oče in stric bila morilca za Revolucijo?

     • Prle

      Kot sem nekje prebral,so pobijali samo izdajalce,ki pa jih je bilo nebroj. Kje ti dokaz,da je bilo pobitih več domačih ljudi kot okupatorjev. Mogoče si Dežmanov sosed pa sta ga malo pila in človeku se v pijanem stanju marsikaj dogaja.Strezni se.

     • dob

      Ti si pokvarjen.

      Kje imam dokaz? “nekje sem prebral”, kaj pa!
      Od tam ti vlečeš svoje dokaze, ti pokvarjenec.

     • Prle

      Zgleda,da se nisi še streznil . ko boš prebral toliko knjig od Karla Maya,kot sem jih jaz,se bova pa lahko pogovarjala. Človek, ti si preveč zasičen s sovraštvom,do drugače mislečih.

     • dob

      Izgini bedak!
      Titov režim je pobil 1.070.000 prebivalcev svoje “svobodne” države Jugoslavije, v času med letoma 1945 in 1980.
      Usrane.
      Podatek je javen tukaj:

      https://www.hawaii.edu/powerkills/NOTE1.HTM

     • dob

      PRIMERJAVA REŽIMSKIH UMOROV CIVILNEGA PREBIVALSTVA TREH REŽIMOV

      Kaj ni to čudno, da je številka pomorjenih s strani teh treh režimov pri vseh treh skoraj do pičice enaka, kljub različnemu številu prebivalcev?!

      Primerjajmo tri države po tedanjem prebivalstvu in žrtvah režimskih umorov civilinega prebivalstva, ki so nasprotovali režimu ali so se mu upirali in jih je zato režim dal umoriti.

      Carska Rusija. Število prebivalstva 182 mio, leta 1916.
      Število pomorjenih med civilinim prebivalstvom s strani režima: 1 mio 70 tisoč.

      Severna Koreja. Število prebivalstva 25 mio.
      Število pomorjenih med civilinim prebivalstvom s strani režima: 1 mio 70 tisoč.

      SFRJ. Število prebivalstva 20 mio.
      Število pomorjenih med civilnim prebivalstvom s strani Titovega režima med letoma 1945 – 1980 (v času civiline Titove vladavine): 1 mio 70 tisoč.

      Boljševiška revolucija je nastala pod izgovorom krvoločnosti in pomanjkanja v Carski Rusiji, z namenom, da bi en milijon umorjenih v fevdalni Rusiji nadomestila z 62 milijoni umorjenih nasprotnikov komunističnega režima v gulagih, in novim komunističnim pomanjkanjem (ne vem v čem je to slednje boljše) v svetlih novih časih vladavine komunistov Sovjetske zveze!

      Seveda je treba primerjati število prebivalcev teh treh dežel med sabo, da bi lahko sklepali o krvoločnosti režimov teh dežel, ker sicer ne moremo primerjati kateri od njih je bolj krvav.

      Fevdalna Rusija, ki je bila vzrok za nastanek Revolucije.
      Car je odgovoren za smrt 0.59 (približno enega človeka!) na 200 prebivalcev tedanje Rusije.

      Severna Koreja!
      Korejski režim je odgovoren za smrt 4.3 (približno 4 ljudi!) na sto prebivalcev Severne Koreje.

      SFRJ
      Titov režim je odgovoren za smrt 5.3 (približno 5 ljudi) na sto prebivalcev ali 10 ljudi na 200 prebivalcev socialistične Jugoslavije, sicer razglaševane za socializem s človeškim obrazom.

      Top lista nadrealista:
      1. Po morilskosti je prva SFRJ in Titov režim.
      2. Sledi Severna Koreja z drugim mestom!
      3. Na tretjem mestu je šele fevdalna (Carska!) Rusija, ki je bila vzrok za začetek boljševiške Revolucije in maščevalnega pohoda proti krvoločnim kapitalistom, z namenom, da komunizem naredi svet bolj human in pravičnejši!

     • abc

      Si mogoče našel na tej strani podatek, koliko indijancev so pobili američani?

      Tito je mala malica za njih.

     • Aton

      Danas vladajo majski borci in njihovi potomci.

     • Mojca pokraculja

      Kultura pa taka ! Čefur, boš kaj odgovoril na dobov odgovor ?! Boš povedal kje so bili tvoj čale i tvoja porodica med vojno?
      Kje pa, zdaj si svojo p–o stisnil tako kot zmeraj.

     • Prle

      Bebka, med vojno so bili moji starši premladi,da bi vedeli kaj počno tvoji zblojeni starši.

     • Mojca pokraculja

      To te nič ne opravičuje,si imel pa stare starše med vojno. Če se spotikuješ ob kulturo potem ne mešaj moje starše.
      In nisi odgovoril dobu. Eskiviraš kot vedno !

     • Prle

      Samo vas tastare zagrizene domobrance zanima kaj se je dogajalo 80 let nazaj, mlade sploh ne zanimajo vaše travme. A si šporhet že spucala danes.

     • Mojca pokraculja

      Ne bo drzalo, tebe očitno bolj frustrira preteklost kot nas. In ni ti slucajno ne verjamem tvojim bučkam. Tvoja preteklost je zelo umazana. Vidim po humorju, ki ga “premores”. Tipično cefurski.
      Blokiran si cefur.

     • sodnikisozločinci

      Je to mogoče Vesna Pavlič Pivk?

     • dob

      Ne, takšen je Bavcon v fris, ko mu pride, ko mu ga puši Vesna Pavlič Pivk!
      To pa zato, ker mu vakuum potegne zemlo u rt.

  • xtc

   In ZZB katerih ljubljenček je Šiško in ,ki je pozivala,da naj ljudje volijo Šišta-topoumni levak.

   • Prle

    Če ne veš.Šiško je na plačilni listi sds.

    • xtc

     A si mislil ZZB,saj veš kako so pleničarji pozivali vas ovce ,da volite Šiška,ker je “NAŠ”.

     • Prle

      Med tem časom, pa je Šiško zlezel v posteljo Ivana Janeza.

     • xtc

      Očitno te JJ res rajca.
      Hja šiško je pač Kučanov plačanec in Lesjak ga je javno razkrinkal zato so ga “vaši” hitro spustili na prostost “Hja svojih pa ja ne boste”. Staro levo pravilo.

     • Prle

      Ha,ha,ha,še ena pravokacija Ivana Janeza,tale Šiško bi pa za denar prodal lastno mater.

     • xtc

      Ja saj jo je ZZB in Kučanu tako je to ri “vaših”.

  • dob

   Mimogrede:
   ni “z” Šiškom, temveč “s” Šiškom. Kurčev jugoslovenar, zgini v Jugoslavijo!

   • Prle

    Popravek; V povezavi s Šiškom je avtor pozabil omeniti pomembnega člana sds podmladka nekega mulčka Lesjaka. Hvala, ker si me opozoril na to grozno napako.

 • Lisjak

  Razlika med Šišotom in Šarkotom je v tem,da bo Šišo zjebal sam sebe medtem,ko bo Šarko zjebal celo državo.

 • Franc Šink

  Taborniki so nevarnejši.Njihovi starši hodijo po rdečih Preprogah in častijo rdečo zvezdo.

 • xtc

  Kdo bo ustavil Šarca?
  Tujina in nje ekonomske zakonitosi.

  • Prle

   Nad Šarcem je samo nebo. Rojeni zmagovalec za razliko od večnega luzerja Ivana Janeza.

   • xtc

    Rojeni LOOSER,ki se mu v startu reži pol EU,Hrčki pa mu kažejo osle in pokajo frise.

    • Prle

     He,he,he, ve se kdo je največji luzer, tale Šarec vam bo dal še tinte piti, kar je tudi prav.

     • xtc

      Šarec bo v parih tednih le še truplo od politika.

   • xtc

    Daleč od tega.

 • pajot

  V jugošoli smo se pozdravljali za domovino s titom naprej,zdaj pa se bomo salam alejkum,brothers…he,he..he..vse ob svojem času.

  • Prle

   Ti si eden prvih,ki bo zlezel v rit islamcem,poznamo mi take tičke.

   • xtc

    Saj vem ,da ti njihovi tiči lezejo v r*** poznamo mi take z Metelkove,kjer spiš v kartonih ali pa v Rogu.

    • Prle

     Tipkam pa na kartonsko škatlo,ha,ha,ha.

     • xtc

      Zopet v kaki knjižnici,kot zanjič ko so te nagnali ven zaradi prijav.

     • Prle

      Ti to iz lastne izkušnje ali kaj?

     • xtc

      Saj vemo kako so te vrgli vemn po štengah ne delaj se tumastega.

  • stajerc5

   Salama, lej kume!

  • sodnikisozločinci

   Aloe vera!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!