Erjavčev Karl, jurja nam daj! 

Miro Petek

Mineva prvo desetletje, kar je Karl Erjavec napovedal tisoč evrov najnižje pokojnine. Po tej napovedi so pokojnine samo še padale. Erjavec se je slovenskemu občestvu gladko zlagal. Termin laž lahko brez skrbi uporabimo, kadar nekdo zavestno govori neresnico. Celo na slovenskem sodišču ta argumentacija obvelja. In v tem primeru se je to dogajalo. Ni šlo za predvolilne obljube, šlo je za laž, kajti Erjavec je dobro vedel, da tega pač ne more uresničiti.

Seveda se je v teh letih ob spominjanju na to laž večinoma cinično izmotaval, češ da bi primeru, če ne bi bilo v vladah tudi DeSUS-a, pokojnine še bolj padale. In slovensko ljudstvo žal takšne laži in blef kupuje.

Erjavec, največji sovražnik slovenskih upokojencev
Karl Erjavec
je res bil tudi v vladi, ko so se pokojnine vsako leto povečevale, vendar ne zaradi njega. Če bi bil Erjavec tisti, ki bi skrbel za rast pokojnin, potem bi dandanes bili upokojenci res pri 1.000 evrih najnižje pokojnine, kajti Erjavec je bil v obeh vladah Janeza Janše, v vladi Boruta Pahorja, Alenke Bratušek in propadajoči vladi Mira Cerarja. V času prve Janševe vlade so se leta 2005 pokojnine povečale za 3,1 odstotka, leto kasneje za 4,9 odstotka, leta 2007 za 5,7 odstotka in leta 2008 za 8,3 odstotka. Ko je bil Erjavec del Pahorjeve vlade, so začele pokojnine padati, leta 2014, ko je vajeti v državi prevzel Cerar, so pokojnine šle v minus in beležile 0,4-odstotni padec, leto pozneje 0,6-odstotni padec. Ko je Erjavec govoril o jurju najnižje penzije, se je vrsta pred skladišči Karitasa in Rdečega križa začela daljšati.

Če pogledamo mesečni statistični pregled Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje za mesec februar letošnjega leta, potem vidimo, da bo govorjenje Erjavca še dolgo le navadno politično blebetanje, daleč od realnosti. Povprečna neto starostna pokojnina je znašala 647,96 evra, povprečna neto invalidska pokojnina 502,80 evra, družinska oziroma vdovska pokojnina pa 406,60 evra. Razmerje povprečna starostna pokojnina v neto plači je leta 2008 znašalo 67,1 odstotka, po desetletju Erjavčevega sodelovanja v vladah pa je ta odstotek januarja letos znašal le še 57,6 odstotka. To so povprečne pokojnine, kje so šele najnižje pokojnine!

Kučanovih 1.000 evrov krat tri
Erjavčevih 1.000 evrov krat tri pa ima danes Milan Kučan in še nekaj sto ali nekaj tisoč privilegirancev, ki pokojnine ne dobivajo samo od tega, koliko so v času svojega dela vplačevali v pokojninsko blagajno, ampak jim k penziji dodajamo še vsi mi, ki plačujemo davke. Del pokojnin slovenske elite se namreč financira iz državnega proračuna. Ta delež se sicer zmanjšuje, vendar zelo zelo počasi, kajti trdoživost in življenjska vitalnost teh struktur sta veliki. Dočakajo sto let in zadaj imajo še razvejani privilegirani podmladek.

Karl Erjavec (Foto: STA)

Zanimivo, brezobzirnosti iz vrst DeSUS-a ni ne konca ne kraja. Med ljudstvom veliko, v dominantnih medijih pa je razmeroma malo zgražanja povzročila novica, da DeSUS oz. prvopodpisani poslanec DeSUS-a in podpredsednik državnega zbora Primož Heinz predlaga zakon o dodatku k pokojninam, nekakšno novo obliko izjemnih pokojnin. To bi bile pokojnine, ki spet nimajo podlage v vplačanih prispevkih. Denar bi zanje prispeval proračun, torej bi jih prispevali vsi mi preko davkov, ampak izplačeval bi jih pa ZPIZ in poimenovane bi bile pokojnine. To vzbuja med ljudmi nezadovoljstvo in zmedo. Že sedaj ZPIZ izplačuje veliko sredstev, ki po svoji naravi niso pokojnine, ampak nagrade za najrazličnejše pretekle dosežke in zasluge. Nazadnje je s podobnim zakonom uspel Peter Vilfan za športnike, teh izjem pa je še toliko, da jim več ne moremo slediti. Heinz je predvidel, da lahko vlada podeli izjemni dodatek k pokojnini ne le tistim, ki so odmevali doma in po svetu s kulturnimi in znanstvenimi dosežki, temveč tudi drugim, saj si v predlogu puščajo na široko odprto diskrecijo o nagrajevanju svojega ideološkega kroga. Ravno to pa je tudi intenca tega predloga, kajti vrhunski znanstveniki, ki so uspeli doma in na tujem, tudi v penziji niso reveži.

Dolgoživa družba, trdoživa združba
S področja pokojnin in demografije smo v zadnjih letih dobili dva dokumenta, Belo knjigo in Strategijo dolgožive družbe. Oba sta zaenkrat le še na papirju. Zato pa imamo trdoživo združbo. Ta pa ni le na papirju. Je tukaj in zdaj. In Karl Viktor Erjavec je ena od teh figur.

Zato potrebujemo močan prepih. Da nam prepiha naše lene in zakrnele možgane, da bomo znali skupaj zložiti ena plus ena ter pomislili, komu res dati svoj glas na volitvah.

Miro Petek

 • Maja

  in če k prispevku dodam še dejstvo, da delovni invalidi od leta 20012 niso prejeli invalidnine povišane niti za cent.

 • moat

  To z Erjavcem se seveda strinjam. Končno 5ek, da si napisal nekaj, kar je dejansko res! Mogoče samo en majčkeni popravek k tvoji ugotovitvi, ko praviš: “Ni šlo za predvolilne obljube, šlo je za laž, kajti Erjavec je dobro vedel, da tega pač ne more uresničiti.” Šlo je za oboje 5ek, za predvolilne obljube in laž, ker je Erjavec oboje rekel v predvolilnem boju v soočenju s strankami.

  • mona lisa

   Pred volitvami obljubljajo nebesa po volitvah pa ostane pekel za večino.

   • Ivan Serpentinšek

    Pri butalah to gre skoz….

   • moat

    Tako je, res.

 • osa

  ja slovenčki, kar volite karlna poa šarca,… imeli boste zagotovljene plače in pokojnine

  1000 € / 10 = 100 € / mesec ali na Tomić

  • mona lisa

   Je rekel LAŽNIVI KLJUKEC.

 • Franjo Trojner

  Resnica je, da so poslanci stranke DESUS in njihov predsednik Rjavec v teh 26. letih mastno obogateli in si napolnili banče račune in želodce tudi, penzijoniste za katere se baje borijo pa pustili na cedilu in v bedi, lakoti, pogosto premrzle lastni žalostni usodi.
  Karl Rjavec je pred 10. leti upokojencem obljubil 1000€ penzije, kot se danes vidi danes takšno penzijo prejema le pešcica priviligirancev, velika večina upokojencev pa je še vedno ostala na svojih mizernih 500 € penzije, ali še nižje.
  Torej se predsednik stranke DESUS g. Karl Rjavec in stranka Desus bori samo za priviligirance, za priviligirane penzije?
  Zakon, ki so ga pred dnevom vložili v proceduro znova viša penzije samo eliti.
  Statistika izplačanih pokojnin in vložen zakon, ki penzije viša samo priviligirancem, eliti nazorno pokaže, da je KARL RJAVEC in njegova stranka DESUS stranka samo priviligiranih upokojencev, elite!

  • mona lisa

   Politiki se borijo samo za svoje in svojih bližnjih riti za ostale državljane pa jim dol visi kar vidimo vsakodnevno.

 • VERRZIFIKATOR

  Karla Juričko

  RJAVI JURČKI

  »Prav vsak mesec vsak dobil bo jurja,«
  mož z vse daljšim nosom je razkladal,
  »nič več se s težavami ubadal,
  vsak dan bo na mizi župca kurja.«

  Kakor Zaratustra je govoril
  zopet dolgonosec in obljubljal,
  saj v nasprotnem bazo bo izgubljal,
  eden pa tako je odgovoril:

  »Prav povedal tale je lažnivec,
  ki mu nos je daljši vsako leto,
  če že ni pribito, je zadeto,
  je povedal tudi, kdo je krivec.

  Kdo je krivec, da ni kurje župe
  že deset let na nobeni mizi,
  rentnik pa premnog v globoki krizi,
  in dolgov neplačanih na kupe.

  Tisti kriv je, ki takrat ni zmagal,
  ki podprl bi potem lažnivca,
  tistega razglaša ta za krivca,
  tisti bi medtem lahko pomagal.«

  Je prikimal dolgonosec važno
  v znamenje, da so ga razumeli,
  zdaj pa bodo vsi košare vzeli,
  v hosto se podali bodo vlažno.

  Tam so zrasli, pravi, jurčki pravi,
  saj ponoči gozd je namočilo,
  danes juhica bo za kosilo,
  plaval pa bo jurček v njej rjavi.

 • RATATA

  Približno 700€ penzije za vsakega od 615.000 upokojencev kaže izračun.
  Pri tem je pomembno to, da vseh vplačanih prispevkov ni dovolj, saj letno zmanjka 1,400.000.000€.
  Saj ni čudno, da ni dovolj vplačanega, ko pa je pri dveh (2) milijonih vseh,
  poleg 615.000 upokojenih,
  ogromno preveč uslužbencev javne uprave,
  nesorazmerno veliko študenteraja in
  85.000 brezposelnih.
  Zelo hudo zavožena situacija je v Sloveniji, ki se brez drastičnega zasuka sistema na glavo (da bi bilo prav in znosno) ne da popraviti.
  Lewuharji pa še vedno in kar naprej rinejo v totalni propad!

  • tasilo

   Ti boš srpokladivarjem pobral čisto vse veselje, ko enkrat ne bodo več mogli s tujim po koprivah, … pa tko je to luštn, no.

   • RATATA

    Veselje, radost, srečo želim prav vsem poštenim protikomunistom!
    Jutri, na praznik zastave pa tudi moč zazrtja vase, na ponos.

  • mona lisa

   Mladi pa množično odhajajo v tujino. Prirastka pa ni ker si mladi s takimi plačami seveda če imajo sploh službo, pri nas otrok ne morejo privoščiti. Totalno vse zavoženo zaradi vsega pokradenega od takoimenovanih elit in še zdaj se brezsramno krade.

 • sloustava

  Kot je zapisala Sunciceva, da noben z malo mozgan ne voli Levice, nikoli vec, bo kar enako veljalo za DeSUS! Zdaj, ko sem v penziji, se pogovarjam tudi z meni enakimi. DeSUSa ni vec na nasem jedilniku! Naj gredo volivci, ki so se bebci, skupaj s Karlom Viktorjem Erjavcem v Palestino po penzijo! K Hamasu, skupaj z Levico. Pametni in normalni Slovenci in drzavljani pa bomo volili desnico in Pozarja!

 • mona lisa

  Vsi vemo da je večina upokojencev potisnjena od rob. Imajo človeka nevredne pokojnine, Karl in vlada bi jih najraje izbrisala. To je naša država katero so tako daleč pripeljale vse politične garniture. Včasih so bili starejši cenjeni danes so breme politikom in lažnivemu Erjavcu. Sicer je pa tako z večino državljanov ki delajo za uborne zajamčene dohodke ali pa evrov čez. In to samo zato da si lahko lopovi delijo velike dobičke in imajo vedno premalo. V naši državi niso samo PRVORAZREDNI in DRUGORAZREDNI ampak tudi že BREZRAZREDNI. In temu naj ljudje še rečejo domovina.

 • tasilo

  Jest vam ne movem dat juvja, lahko vam dam pa en pvalni stvoj, k mi na hodnku dven dela.

  • dob

   ma pa hčevko za na cevko

 • Borut Stari

  Skratka. Tej Erjavi Kahli ne bi dal na čuvanje niti tri narisane ovce, Vsaj tretjino bi do večera izgubil.

 • Soave

  Dajte no ?? Stranka upokojencev ? Pa ja de !!
  Stranka upokojenih komunistov. . . .
  Pa malo za info. . . . . kdo je kdo v tej stranki. V Velenju
  http://desus.si/2018/04/izvolitev-novega-vodstva-obmocnega-odbora-desus-velenje-ob-prisotnosti-predsednika-stranke/

 • Soave

  Dajte no ?? Stranka upokojencev ? Pa ja de !!
  Stranka upokojenih komunistov. . . .
  Pa malo za info. . . . . kdo je kdo v tej stranki. V Velenju
  http://desus.si/2018/04/izvolitev-novega-vodstva-obmocnega-odbora-desus-velenje-ob-prisotnosti-predsednika-stranke/

 • Rotar Jakob

  kurćanov rjavček kar tala kar ni njegovo tudi kurćanu na račun vseh revežev!

 • ajajaj

  Mislim, da tu zavaja Petek. Erjavec ni obljubljal 1000 EUR pokojnine. Izjava na soočenju je bila “Če ima nekdo milijardo evrov premoženja, potem bi morali upokojenci imeti 1000 evrov pokojnine…o tem se bomo na novo odločali, ker je treba malo širše stvari pogledati”

 • franko7

  Za 41 let trdega poštenega trdega dela, odmerjena pokojnina 471€. Kako ste me ponižali, prizadeli in čez noč pahnili v revščino. Niti sanja se vam ne kako je živeti s tem in nimate niti malo sramu za svoje početje lažnivci. Vas je kaj sram ? Nas je ker vas imamo in nas je veliko preveč , da bi našo bedo še lahko skrili.

 • Slovenec 33

  Erjavčev Korl ne bo dal nič, ker spada med tiste, ki vodijo, podpirajo in nadaljujejo okupacijo slovenskih dežel.
  Denar iz pokojninskega sklada je bil dan jugooficirjem, ki dobivajo nezaslužene pokojnine, ker njihov delodajalec (JNA) nikoli ni vplačeval v pokojninski sklad.
  Zato imajo slovenski upokojenci eno tretjino nižje pokojnine.
  Vse leve stranke (DESUS; SMC, SD, ZL in ilegalni strici) delujejo s pomočjo krtov v smer nadaljevanja okupacije slovenskih dežel, kar je smer ropanja, zatiranja in uničevanja slovenskega naroda, s tem, da v slovenske dežele vabijo nove okupatorje, jih mesečno finančno podpirajo iz naropanega denarja z vsotami, ki presegajo trikratnik slovenske pokojnine.
  To je res sodrga.

 • Kosobrin

  Saj bomo imeli 1.000 evrov pokojnine, ampak gre tako počasi gor, da bo to šele leta 2050!

 • Get Smart

  Dober prispevek, ker in kjer govori o DEJSTVIH, torej o RESNICI.

  Zdaj pa @miropetek dobro posluš!
  Stavki tipa “In slovensko ljudstvo žal takšne laži in blef kupuje” so NERESNIČNI.

  Če bi rekel POSAMEZNI pripadniki RAZLIČNIH LJUDSTEV, plemen … v Sloveniji
  KUPUJEJO MURGL SRBO RVACKO kavaiŽIDO JUGOKOMUNISTIČKA govna,

  bi stavek recimo držal.

  Koliko predstavnikov recimo SLOVENSKEGA NARODA je kupilo MURGL JUGOKOMI LAŽI?
  Nekaj jih gotovo najdemo, saj šolstvo v OKUPIRANI SLOVENIJI
  človeka ne vzgaja v informirano osebo, ampak ga z vsemi možnimi postopki
  SOCIAL(ističn)NEGA inženiringa poneumlja.
  Žebelj v krsto zabijejo MURGL JUGOKOMUNISTIČNI mediji,
  to je 99,99 % medij v OKUPIRANI SLOVENIJI.
  RTVSLO in STA sta uradno od vseh, sta pa dejansko pod TOTALNO OKUPACIJO,
  99,99 % ostalih medijev pa je V LASTI, razumete, V LASTI KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • Get Smart

  Slediš, Petek?
  Dejansko nismo na resničnem prostem trgu. Folk izbira med 99,99 % MURGL JUGOKOMUNISTIČNIMI mediji
  in 0,01% SLOVENSKIMI
  = nova24tv, Demokracija, Politikis.

  Razumeš? Dejstva in samo dejstva, brez floskul, kaj kdo kupuje v
  od JUGOKOMUNIZMA OKUPIRANI državi.

  Ker nimaš NATANČNIH podatkov, kdo in v kolikšni meri “KUPUJE”,
  pač take nakupovalne floskule IZPUSTIŠ iz besedil.

  Imamo pa NATANČNE podatke, kdo prodaja:
  Dnevnik NEDELJSKI večer DELO … vse revije jane lejdi one smrklje …
  POOP kanalizacija Planeti i tako dalje od MURGALJA do tokija,
  vse to je V LASTI KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE,
  viš,
  vse to je znano, so znana dejstva, kdo PRODAJA MURGL JUGOKOMUNISTIČKA govna,
  nimaš pa podatkov o “ljudstvih, ki kupujejo”.

  Naročniki sekret papirjev so v ++++90 % člani KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE,
  ki niso niti ljudstva, še manj pa NARODI,
  saj KOMINTERNA absolutno zavrača narodnostne skupine
  in ima za cilj:
  IZBRISATI SLOVENSKI NAROD iz zgodovinske pozornice.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  DEJSTVA, samo dejstva. Za kupovinu lako ćemo nje. Razumemo?

  KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE je po vsem ozemlu KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE
  ustanovila nešteto “””NOVIH—OBRAZOV”””
  in med temi
  tudi nešteto kao penzionerski “”novih—obrazov””:

  Obnovimo nekaj osnov:
  Tovariš karelviktor torej ni kak slon, pralni stroj, klovn, rogovilež, cirkusant itd.,
  ampak je belgijski DeSUSovski kominternistično jugokomunistični udbovec.
  Je zločinec proti človeštvu.
  Sloni, pralni stroji itd. niso sinonimi za komunistične zločine proti človeštvu.
  Tovariš karelviktor je po koncu MURGL JUGOKOMI ropanja z naslovom “zgodba o uspehu”
  izstopil iz LDS-a (ZSMS = Zveza socialistične mladine Srbije se je preimenovala v LDS šele 1992)
  in se priključil “novim” SD (KPJ) obrazom (potrč, pahor, kocijančić, lukšić … tovariš milan kućan je zamrznil status predsednika te sekte), tedaj imenovani ZDRUŽENA LISTA.
  Nato je CK KPJ iz skupine udbovskih upokojencev in bodočih upokojencev znotraj Združene liste, ki niso in ne bodo vplačali niti centa v pokojninsko blagajno Republike Slovenije, ustanovili t. i. upokojensko stranko, sicer pa stranko udbovskih upokojencev DeSUS.
  Direktiva CENTRALNEGA KOMITEJA je veljala za vso KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO
  in tako so po vsej NEKDANJI KOMUNISTIČNI JUGOSLAVIJI “vzklile”
  kao penzionerske stranke = NOVI OBRAZI UDBA-penzionera:

  Hrvatska stranka umirovljenika – HSU
  Akcija hrvatskih umirovljenika – AHU
  Akcija slavonsko baranjskih umirovljenika – ASBU
  Akcija umirovljenici zajedno – AUZ
  Blok umirovljenici zajedno – BUZ
  Demokratska stranka umirovljenika – DSU
  Istarska stranka umirovljenika – ISU
  Primorsko goranska stranka umirovljenika – PGSU
  Savez hrvatskih umirovljenika i seniora – SHUS
  Splitska stranka umirovljenika – SSU
  Stranka umirovljenika – SU
  Stranka umirovljenika Hrvatske …
  ——–
  * umirovljenik je hrvaška beseda za pojem upokojenec

  Partija ujedinjenih penzionera Srbije
  Stranka penzionera/umirovljenika Bosne i Hercegovine SP/U
  Partija ujedinjenih penzionera Republike Srpske – PUP …
  ——–
  In še n-tič o “volitvah” v totalitarističnem komunističnem sistemu.
  Iz ruskih step veliki Stalin kliče zmagovito:
  »Ni važno, kako se voli, važno je, kdo šteje!«
  Iz MURGALJA vućko=LDS (volilna komisija) se odziva jeznorito:
  »Vi ste bili opazovalci za čas volitev, zdaj so volitve končane, zdaj štejemo in nas ne smete motiti.«

 • Get Smart

  PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

  1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
  lista socialnih
  demokratov.
  2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA.
  V ZLSD so se kakor združili s “Semulićevo SZDL”,*
  ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
  par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUS bodo začeli v murglskosrbskem
  jugokomunističnem agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe
  o uspehu nje”, ko za predsednika DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela
  Viktora.
  * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
  ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
  SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
  3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
  Socialdemokratska prenova Slovenije.
  4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka
  demokratične
  prenove.
  5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
  Slovenije-Stranka demokratične prenove.
  6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
  JUGOSLAVIJE
  https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
  7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

  Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
  rojaka
  (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
  nje),
  ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

  • Get Smart

   PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

   LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS SMC …) je formalnopravna naslednica SKOJ-a – Savez komunističke omladine
   Jugoslavije).
   SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS
   (Zveza socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3 demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
   stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a, imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v t. i. “Združeno levico” itd.
   lahko še vedno opazujete:
   LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srnbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
   Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠE,K SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
   vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

 • Meho

  Erjavčev Karl, jurja nam daj!

  Zdaj pa že pretiravate. Vsakih 5 let vam Karel dvigne penzion za 0,0003%, a vi bi pa kar takoj jurja. Not so fast. Ste pa res neučakani. Treba je samo živet kakih 560 let pod Karlom Erjavcem, pa bo vaš penzion jurja.
  .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!