Fantastičen dan

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebi arhiv).

Se spominjate največjega uspeha slovenske popevke na Evroviziji? Mislim, ne, prepričana sem, da je bila to skladbica z naslovom Dan ljubezni, ki jo je izvajal ansambel Pepel in kri leta 1975. Takrat je slovenski ansambel zadnjič nastopal v imenu Jugoslavije, preden se je ta pogreznila v pepel in kri. Uvrstitev sicer ni bila med boljšimi, vendar je bila za današnje razmere, ko se ne prebijemo niti v finale, razen kadar pošljemo Sestre, ki bi jim včasih rekli topli bratci, naravnost fantastična. Pesem in besedilo omenjenega ansambla pa sta nam ostala v spominu. Vsaj moji generaciji in na različnih srečanjih sošolcev ali prijateljev še vedno, bolj ali manj s posluhom, vendar iz srca, zapojemo “Vzemi le en dan, ki skril si ga tja na srčno stran, pozabil ga nikoli več ne boš”. In ne boste verjeli, tudi mlajša generacija to pesem poje in jo pozna.

Bil je november, dva dni po Pahorjevem rojstnem dnevu, pisalo se je leto 2009, ko je Pahor v Stockholmu vzkliknil: “Danes se je zgodilo nekaj lepega, zgodilo se je nekaj, kar probleme rešuje in jih ne ustvarja. Kakšen fantastičen dan!” S Kosorjevo, ki je malo pred tem nastopila svoj mandat predsednice hrvaške vlade, sta ob asistenci komisarja EU za širitev Rehna in ob sopodpisu predsedujočega EU, švedskega premierja Fredrika Reinfeldta, podpisala sporazum, da bo o meji med državama odločalo arbitražno sodišče in da bo Slovenija odblokirala hrvaška pogajanja za vstop v EU.

Pahor se je takrat širokoustil, da je podpisani sporazum dober tudi za to, da “Slovenija prevzame vlogo, ki jo je zanemarjala 15 let – da postane regionalna, politična in gospodarska sila.” Takrat še opevani Stockholm je danes vodilna prestolnica po številu posilstev. Politično posilstvo, ki so ga tam izvedli nad Slovenci leta 2009, je bilo le pokazatelj poti, po kateri sta se napotili švedska in evropska politika.

Sirena ni naznanila odhod zadnjega JLA vojaka
Ko je Kosorjeva postala predsednica vlade, julija 2009, ni niti slutila, da bo svoji državi izborila več ozemlja, prostor v EU, malo stotnijo novih, do zdaj slovenskih državljanov in da bo “fantastičen dan”, ki ga je oznanjal Borut Pahor, vsekakor kot takšen dan zapisan v hrvaško zgodovino.

Sama imam zelo malo problemov s temi t. i. nepozabnimi, fantastičnimi dnevi. V povezavi z državo je to dan, ko je Jože Pučnik izjavil, da Jugoslavije ni več. “Da gre za Slovenijo.” In dan, ko me je opolnoči prebudila sirena, ki je naznanila odhod zadnjega pripadnika JLA iz naše domovine, bil je oktober 1991. Takrat seveda nisem vedela, da se bodo vrnili, da bom delala za njihove pokojnine, da bom delala za plačilo odškodnin za t. i. izbrisane. Takrat sem naivno kot Pučnik verjela v to, da gre za Slovenijo.

Uničevalec arbitraže Sekolec še vedno neznano kje
Slovenska vlada pod vodstvom Janeza Janše je kar dvakrat resno opomnila hrvaško vlado, da bo blokirala pristopna pogajanja. Tako je minister Dimitrij Rupel že 13. oktobra 2008 napovedal blokado, če Hrvaška iz listinske dokumentacije ne umakne spornih zemljevidov, s katerimi je prejudicirala mejo. Nato je Slovenija 19. 12. 2008 dejansko blokirala enajst pogajalskih poglavij. Temu je sledila t. i. “tiha diplomacija” ali koketiranje Boruta Pahorja in Jadranke Kosor. In ker so ne glede na to, kaj si moški mislijo, na koncu vedno ženske tiste, ki odločijo, je bilo jasno, da bo zmagala Jadranka Kosor. Borut Pahor pa si bo fantastičen dan skril nekam tja, na srčno stran. Dogajanje okoli in na arbitražnem sodišču je bilo tudi v nadaljevanju očitno nekakšen ljubezenski paritveni ples, ki sta ga “skrivaj” zaplesala Jernej Sekolec in Simona Drenik. Da je njuno koketiranje poslušalo veliko ušes, bi se morala in mogla zavedati, pa vendar jima je bilo vseeno. Pogovor, po katerem je sicer za nezanemarljivo visok honorar bogatejši Sekolec za slovenske organe pregona očitno postal nedosegljiv, Simona Drenik pa je bila z ministrstva za zunanje zadeve premeščena na ministrstvo za pravosodje, je zapečatil usodo Slovenije. Po tem, ko ministrstvo za pravosodje vse bolj postaja azilni dom za odslužene kadre, saj tam nastanjujejo tudi Vesno Pavlič Pivk in še kar nekaj, tudi javnosti znanih odsluženih kadrov, začenši z ministrom za pravosodje, ki bo ta mandat zaključil izključno iz razlogov, ker nima kam drugam. Slovenija v mednarodni javnosti postaja povsem nepomemben podatek, čeprav je za sporazum, ki sta ga na fantastičen dan podpisala Kosorjeva in Pahor, kar več mesecev brusil svoje pete minister za širitev EU Olli Rehn, sporazum pa je sopodpisal švedski premier, takrat predsedujoči EU.

Jernej Sekolec (Foto: STA)

In kljub sopodpisniku arbitražnega sporazuma predsedniku EU Fredriku Reinfeldtu smo v zadnjem času priča izjavam Evropske unije, da je meja stvar Slovenije in Hrvaške, da v prihodnje ne bodo sprejemali v EU članic, ki ne bodo imele urejenega mejnega vprašanja (kot da so vsi zboleli za kolektivno amnezijo, ko je slovenska vlada pod Janezom Janšo ta pogoj že postavila), in ne nazadnje, smo za valentinovo spet doživeli “dan ljubezni”. Predsednik Evropske komisije, razvpiti in očitno tudi zapiti Jean-Claude Juncker, je po srečanju s Plenkovićem izjavil: “Vsakič ko se vidiva, se vedno znova zaljubiva drug v drugega.” Ščipanje v ritko, ki ga je bil pred kamerami že deležen omenjeni Plenković, ki je odreagiral s stavkom, da je Jean-Claude zelo simpatičen, kaže, da to stanje zaljubljenosti traja že kar nekaj časa in da teh dni ljubezni ne skrivata več tja na srčno stran.

Milojkin zdravstveni program kaže željo po iztrebljanju naroda
Tako imamo zdaj fantastičen dan in dneve ljubezni, ki jih živijo na naš račun in za ceno našega ozemlja in državljanov slovenski politiki leve provenience, ki ponavljajo staro internacionalno mantro boljševističnih revolucionarjev. Narod in nacionalni ponos sta nepotrebna, nezaželena in vredna vsega obsojanja. Biti nacionalist je psovka, skoraj že kaznivo dejanje, žaliti zdravo pamet državljanov, ribičev, Joška Jorasa pa so dejanja, ki bodo z zlatimi črkami vpisana v zgodovino pač nekega naroda, ki bo naseljeval te kraje, ko se nas bodo znebili. Ker si za zdaj še ne upajo, kljub jasnim in glasnim pozivom posameznikov, da bi nas pometali v rudniške jaške, poskušajo na bolj sofisticiran način. Milojka Kolar Celarc z grožnjami o nedostopu do zdravnikov specialistov se je očitno vklopila v program, ki kaže na željo po iztrebljanju slovenskega naroda. Ker ne vem, da bi kdo odgovarjal in plačal za hospitalizacijo Ahmada, ki je bil pretresen, ker mu nismo takoj namenili stanovanja in ustreznega denarja, slutim, da bo ukrep vejal samo za Slovence.

Tako! Naš dan ljubezni je tisti dan, ko smo smeli sanjati. Skrili smo ga na srčno stran in upam, da ga bomo spet pokazali na prihajajočih volitvah. Da nam ga ne bo treba skrivati še en mandat, ki bi znal biti za nas usoden bolj, kot si danes upamo priznati.

Pa ne obupajmo. 12. marca bo gregorjevo, ko se bodo ptički ženili. Svetemu Gregorju so se priporočale žene za rodnost. Priporočimo mu slovenske žene, da bodo rojevale Slovence zase in tudi za Slovenijo!

Lucija Šikovec Ušaj

 • Borut Stari

  Blokada hrvaškega vstopa v šengen in OECD je še vedno močno orožje Slovenije. Ker bo takrat PV Janša in na oblasti desnica se blamaža s popuščanjem ne more ponoviti. Ponovitev predsedovanja svetu EU leta 2020 pa naša pika na i v ustavitvi svetohlinstva Hrvaške in Balkana. Izdajstvo komunistov ne pride končno več v upoštev .

  • Janez

   SDS je po vseh anketah na tretjem mestu, druge desne stranke razen NSI pa se v parlament sploh ne bojo uvrstile. Torej bo spet leva vlada.

   • sumljivislon

    a boš volu – stranko ki je -fiktivna- ??

   • KIKI

    Razpršili so se na X STrank (levih) in vsaka o dobila nekaj drobiža glasov (od babic,
    dedkov , komunistčnih izrodlov in frustriranih nesposobnih nezaposljivih osebkov.)
    potem pa po stari paroli: Združimo se tovariši, skupal smo namočnejši!

    In še štiri let bede in žalost za narod!

   • FORT WORTH

    Mediji bildajo levake.
    Realnost je drugacna.

   • Borut Stari

    Te ankete si nekam obesi ker so prirejene za potrebe poneumljanja volivcev. Zaradi neosocialistične oblasti Slovenija teritorialno in gospodarsko zelo intenzivno hujša. Če se desne stranke sedaj, kar že poteka, združijo v predvolilno koalicijo na podlagi mesebojno kompatibilnega programa je zmaga junija zagotovljena.Ljudstvo naj se ozre preko alp in ugotovi zakaj so tam v kvaliteti življenja na veliko višjem nivoju. Lahko se pa odloči za sedanjo zasedbo in pristane v kjudru EU ali pa gleda v rdečo lanterno vlaka uspešnosti, ki nezadržno odhaja.

 • Marica

  Janša pa vozi celotno SDS na koncert ustaškega pevca Thompsona. Na slovenske pevce pa se požvižgajo.

  • Soave

   Katere slovenske pevce ?

  • sumljivislon

   Pepel in kri / Mladi levi / M. Deržaj / M.Sepe, Domicelj,/ I.Kohont…………!!Marica -pejt v marico..zapri se za delj časa ..!!

  • Vera

   Le kje ste to pobrala ? Na vsaki prireditvi imajo člani SDS-a naše slovenske izvajalce !

  • sprehajalec

   Zoki pa Ceco povabi, da si marica da duška….

 • Franc Šink

  Kar se tiče Sekolca, ali Slovenija ni več članica interpola?

  • Soave

   Hi. . . . hi. . .. . . prvo mora najbrže naš ” interpol ” dati komando ?

 • VERRZIFIKATOR

  Iz rubrike “Še pomnite …”

  Borna Pahorić

  VINO IN KITARE

  (prevod pesmi »Vino i gitare«)

  Igral bi spet latinskega ljubimca,
  saj vlog nikoli mu zares ne zmanjka,
  igral bi, če je treba, brez prestanka,
  pa četudi afriškega princa.

  Na otoku Kosor na Jadranu
  svojčas se medil je kot latino,
  se dobrikal, poigraval fino,
  le da bil bi vedno v prvem planu.

  V grabi zdaj je zaigral kitaro,
  je po strunah kakor v transu grabil,
  kakor ptiček je samico vabil,
  ni pomislil slavček na prevaro.

  Na prevaro, ko konča se dan,
  da podtakne mu oboževanka,
  vsa šarmantna, lepa kakor Španka,
  v čašo ponaredek, star teran.

  Pel je ob kitari in se zvijal,
  bil je kot zaljubljeni petelin,
  pil grenčico, spil podtaknjen pelin,
  v grabi kakor cucek je zavijal.

  Zgodba vsakič se ponavlja ista,
  misli, da izvrsten je igralec,
  pa je zgolj narcisin večni talec,
  vse imajo ga le za statista.

  • Soave

   + + + + + + Ampak Verzifikator ?? Ja pa kar uspešen statist. . . . . . . . .tristo mačkov !!

   • VERRZIFIKATOR

    Statist, ki ni še nikoli dobil druge vloge. Večni.

 • Soave

  Ga. Ušaj bravo. Dobro, kot po navadi !
  Pa samo pripomba. . . . . . ja Gregorjevo !! Ko se ptički ženijo. Ne pa ono Valentinovo. Praznik trgovcev z novci.

  • FORT WORTH

   Ce bi poznal kaksno spogledljivo Valentinco bi drugace pisal… (;-))

   • Soave

    Uh. . . Za takle ” če ” je že prepozno.
    Svojega Gregorja pa že imam. Eden je dovolj.

 • dež

  Z glasbenim izborom se ne strinjam. Največji uspeh slovenske glasbe na Evroviziji je zagotovo Berta Ambrož, s skladbo Brez besed (besedilo je napisala Elza Budau, glasbo Mojmir Sepe), leta 1966, s sedmim mestom. Tu ni nobene debate, to dokazuje tudi skladba Eres tu, ki je čisti plagiat Sepetove skladbe. Leta 1973 je bila na Evroviziji druga ter kasneje postala velika uspešnica. Tule je Berta, https://www.youtube.com/watch?v=r55l47uwbAU.
  Fantastičen dan pa je še enkrat več pokazal, da ima en ubogi apartmajček na Braču, Hvaru ali Lošinju 100x večji vpliv, kot vsi velecenjeni slovenski mednarodni pravniki in svetovalci leve provenience skupaj. In kar ni nepomembno, tudi 100x cenejši je.

  • učko

   Sam Eres tu je bistveno bolj dodelan komad, tudi izvedba je fantastična v primerjavi z Bertino.

   • dež

    Skoraj vedno so remaster skladbe boljše. Poleg tega je Berta v primerjavi z Mocedades sama proti šesterici (2 ženska vokala + 4 moški). Če primerjam obe izvedbi se mi zdi, da je ona zaključek odpela malo slabše, Španci pa so po malem fušali celo skladbo. Je pa to bolj stvar okusa, jaz nisen strokovnjak za ocenjevanje glasbe. Je pa dejstvo, da so Eres tu odlično speglali v studiu, tisto je pa res odlično, npr. tule https://www.youtube.com/watch?v=1s3BIX0duKs.

  • Vera

   Berta Ambrož je bila šesta ( 6 ) .

   • dež

    Tudi sam sem imel v glavi šesto mesto, a na wikiju piše sedmo. Ker nisem bil čisto prepričan katero je pravo, sem pustil kot piše.

  • tohuvabohu

   Tih deževen dan ni bila najuspešnejša pesem, bila pa je prva za Slovenijo.

   • dež

    In meni je zelo všeč, je lahko Cole ponosen nanjo.

 • if

  HLAPCI (Ivan Cankar)!
  Sodobno aktualna tema na slovenskem o ljudeh, ki vedo kaj in kako spremeniti, vendar ne verjamajo v moč sprmemebe, zato v nizu volijo uničevalno levičarstvo!
  To so volivci, ki:
  pravijo, da so vsi politiki isti, vendar so boljši neokomunistični;
  domoljubnost in nacionalnost pljuvajo s fobi, fašisti, desnjakarji, cerkvenjaki, zaostaleži, ovcami;
  medvojno in povojno smrtno nasilje živijo kot osvoboditvena dejanja;
  upoštevajo lažnjivce, ki vzdržuejeo OF laž (ZZBNOB, levičarski mediji vključno z RTV SLO, šolski sistem …) in jo (predsednik države Pahor) venčajo vsakega 27 aprila …
  opuščajo vrednote slovenstva, ne zmorejo pokončne drže, sledijo nizkovrednim in podlim interesom;
  pospešujejo raznarodovanje (Trojanci v oblikah pritoka in učinkov neslovenskih kultur iz krajev prejšnje države in islama, umeščanje Trojancev v slovenski parlament, vzdrževanje politike, ki Trojance servisira …);
  nekritično in malomarno sprejemajo globalizma v škodo vrednotam slovenstva (valentinovo, noč čarovnic …);
  napadajo nerojene otroke, rojene kradejo, izobražujejo jih v OF laži. pljuvajo po družini, po družini z velikim številom otrok, po genskem in intelektualnem potencialu slovenstva.

  ZDRVICA (France Prešeren, Ustava RS)
  Za preživetje slovenstva daje smernice celotna vsebina ustavne Zdravice, ki jo za ustavno materijo definira 6. člen ustave RS.
  Nikoli v zgodovini vsebina ustavne Zdravice ni bila tako aktualna, ker slovenstvo še nikoli ni bilo tako trojansko napadano, kot je danes.
  Smernice Zdravice razgaljajo napadalce na slovenstvo. To so vsi, ki smernic ne uveljvljajo ali delujejo proti njim!

  Draga samostojna RS!
  Takoj zavrzi definicijo hlapčevstva Ivana Cankarja: “Gospodar se menja, bič pa ostane in bo ostal na vekomaj.”
  Takoj odgovorno uveljevi smernico slovenstva zapisano v ustavi: “Slovencov porodnico, Deželo našo živi Bog. Prost, ko je bil očakov, Naprej naj bo Slovencov dom!”

 • Mojca pokraculja

  “Fantastičen dan” je postal sinonim. Sinonim za izdajo, prevaro, krajo, cinizem, posmeh. Za prodajo ozemlja, ljudi, identitete. Za “usrane ficnike”.
  Tisti, ki to izjavljajo ali jim pritrjujejo pa so
  najhujsi izdajalci lastnega naroda.

  “Slovenije ni več, zdaj gre za Jugoslavijo.”

 • Olga_10

  Bravo Lucija!
  Želim si, da bi junija iz srca zapeli Dan ljubezni in opravili s komunizmom (levičarji), tako kot to delajo normalni in uspešni evropski narodi!
  Samo človek, ki spoštuje sebe, svojo družino in narod, je deležen tudi spoštovanja ostalih, tudi sosedov in celo nasprotnikov!

  • žogica

   Tvoje razmišljanje je zgrešeno, češ, da smo levičarji komunisti. Levičarji smo liberalen, odprt, strpen, napreden…………. narod, ki spoštuje drugačnost, svojo zgodovino, človekove pravice…………….., imamo radi svojo domovino, ne pljuvamo in ne zaničujemo Slovenije, ne blatimo Slovenije v tujini……………,skratka živimo za prihodnost, ne pogrevamo preteklosti……..

   • sprehajalec

    kakšno fantaziranje hihihihihi.

    Svet vas vidi drugače, Lenin, Stalin, Hitler, Mussolini, Cauchescu, Pol Pot, Broz, maček matija, Semič Daki, major Mitja, Mao ce Tung, Castro, Štefančič jr. Crnković, Mesec, Violeta, Zemljarič, Kocjančič

    To ste levičarji, tja spadate, v to srečno in cenjeno družbico…

    • žogica

     Ti živiš v svojem svetu, nisi še polnoleten, res ne moreš vedeti….., saj ti ne zamerim hihihihiiii. Vse, kar sem pa gor napisala, je pa res, pa se ti lahko na glavo postaviš….

     • sprehajalec

      Hihihihi, levičarstvo je mladostna distrofija belih mladincev. Upor proti odraslim hihihihi. Ko odrastejo, levičarstvo izgine.

      Zgoraj so tvoji strički, še Cheja sem pozabil, pa Kordiša, pa še kakšnega. Tisti poklicni levičarji so najhujši, njih se izogibaj. Pa čim prej si službo najdi, pa bo levičarstvo samo po sebi izginilo…. hihihihihihi

     • žogica

      Ali si tako mlad, ali tako star, nekaj ne štima. Z mojo službo je vse v redu, zimske počitnice, smučanje, sankanje, drsanje…… Ti vzami v roke svoje bele mladince, da se ne bojo ukvarjali z beelimi črticami……, hihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

     • sprehajalec

      . Z mojo službo je vse v redu, zimske počitnice, smučanje, sankanje, drsanje…

      hihihihi, fina javno upravna službica. Poklicna levičarka hihihihi

     • žogica

      Ja, službica, ki uči, in vzgaja tvoje otroke, vnuke……hihihihiiiiiiii Ti pa le poštimaj svoje belčke, pa bele črtice…., saj veš.

     • sprehajalec

      Hihihihi, prosvetna delavka, ki mladino usmerja na pravo ideološko pot, hihihihi. prosveta, naša bo osveta, so skandirali levičarji nekoč. Sedaj smo pa dobili žogico….

      Hihihihi, nosiš tudi kitke žogica? Mladostne prosvetne delavke si jih rade spletejo, hihihihi…

     • žogica

      Hihihihihiiiiiiiiiiii kitke pa kitke. Otroke je treba usmerjat in vzgajat, da najdejo svojo pot v življenju, to je zelo pomembno. Upam, da si se tudi ti potrudil s svojimi otroki in jih vzgojil v poštene in odgovorne ljudi….. Pa na bele črtice ne pozabi.

     • sprehajalec

      Hihihihi, Pa na bele črtice ne pozabi.

      To sedaj tako prehod za pešce imenujete, hihihihi? včasih so nas učili, da je to zebra, hihihihi. Poneumljate otroke žogica…

     • žogica

      Kaka zebra, ti si pa res za cajtom. Bele črtice samo za beluharje…..hihihiiiiii

     • sprehajalec

      Hihihihi, prehod za pešce sedaj prosvetnice otrok, razlagate kot bele črtice? hihihihi, žogica, kaj ste se vrnili v čase indijancev ali kaj, hihihihi.

      tisto levičarsko prosveta, naša bo osveta, drži na polno žogica, hihihihi….

     • žogica

      To pa naj bo vaša himna, hihihihiiiiiiiiii

     • sprehajalec

      Hihihihi, sekaš kot stara osa žogica hihihihi…

     • žogica

      Pazi, stara osa orng piči, ni smešno.

     • Soave

      Si tudi ti bila med stavkajočimi ?
      In. če učiš, ti tisto sankanje, pa drsanje nič ne zavidam. . . .

     • žogica

      Lepo, si zelo prijazen.

    • žogica

     Mi mamo se fajn….

   • pesjanar

    Negativizmi veljajo izkljucno za slovenske levicarje ki so sad komunisticnega drevesa evropski levicarji so korak pred vami vendar so tudi sramota za napredni in posteni svet vi slovenski pa ste podn cloveskega dostojanstva sa javno grozite drugace mislecim tudi z likvidacijami sramota brez primere za drzavo clanico EUja da dopusca taksne strahote kot se obeta drugace mislecim

    • žogica

     No, no pesjanar, zajami sapo, da se ti kaj ne zgodi. Še enkrat si preberi, kaj si napisal……, pazi, da se sam ne utopiš v svojem negativizmu. S komunisti se pa kar sam zmeni..

   • traktor

    Ko vidimo in poslušamo Mesca, Kordiša in ostale debile vidimo, da je vse kar si zapisala popolnoma res.

    • žogica

     No vidiš traktor, res je, kar sem napisala. Imaš novi traktor?

     • traktor

      Ne, stari gre bolje po tem dreku.

     • žogica

      A si že totalno v dreku?

   • Olga_10

    Mogoče odgovarjam malo pozno, a iz srca.

    “Ne pogrevamo preteklosti….”

    Kaj so pa Dražgoše? Preteklost! Kaj je (sm)rdeča zvezda, ki jo kažete povsod? Preteklost! Kaj je vaš “demokratičen socializem”? Preteklost!

    • žogica

     No, če je bilo tole iz srca, sem ti še posebej hvaležna…….., čeprav te hudo motijo Dražgoše, rdeeča zvezda……………, to je naša zgodovina, pa kakor koli jo vi pljuvate, se sprenevedate………, da ne rečem še kaj hujšega. Narod, ki nima svoje zgodovine, nima temeljev za prihodnost….Ne želim se kregati, pač imava vsaka svoj pogled na te reči, pa saj živimo v demokraciji !

 • althar

  Komunisti bodo za svojo oblast izdali, (raz)prodali in uničili Slovenijo, ne da bi trenili z očesom. To delajo, že odkar so se zaredili pri nas.

  Sicer pa je bila najbolša slovenska skladba na Evroviziji skladba “Brez besed” Mojmirja Sepeta, ki jo je pela Berta Ambrož leta ’66. To je bilo še v časih, preden si je prireditev prilastil homoseksualni lobij in jo spremenil v propagandno LGBT drekarijo.

  • črnogled

   Ni treba pisati LGBT,komot napišeš pederski lobi

 • domovina mili dom

  Dan ljubezni bo, ko bodo blagoslovili zadnjega komunista.

  • žogica

   Dan ljubezni je lahko vsaki dan.

   • sprehajalec

    Levičarji se vsak dan drajsate Žogica, hihihihi…

    • žogica

     Zopet imaš prav hihihiiiiiii

     • sprehajalec

      pač veliko časa pa energije žogica hihihihi.

 • sprehajalec

  Slovenska EMA ali kako se že reče in izbor EME je tako kot v vse v tejle družbi faleno. Strokovnjaki sumljive kakovosti, tako kot tudi Umetniki izbirajo po svojih umetniških kriterij “najboljše”. Ki pa je tako kot umetniško skregano z zdravo pametjo. Oni so se postavili nad ljudstvo in oni najbolje vedo, kaj je dobro za ljudstvo.

  zato slovenska popevka pač prednjači na zadnjih mestih. Ker europa ne razume, kako dobro je tisto, kar jim Slovenija pošlje.

  vedno sem trdil, da če bi poslali kakšen Atomic harmonic na Eurovizijo, ali pa modrijane, ali pa kakšen Folk komad, bi zasedli bistveno višje mesto.

  Ampak ne, poduhovljeni levičarji umetniki v komisijah najbolje vedo, kaj je za Slovenijo dobro.

  • žogica

   Že spet pametuješ, Amerika je že odkrita !

   • sprehajalec

    Hihihihi, levičarstvo in njihov okus za umetnost nas v vsem uvršča na rep Europe, tudi na Euroviziji. Od 14 udeležb od leta 2004, jih je bilo 10 brez finala, večina blizu zadnjega mesta. Trener bi že zdavnaj moral odleteti, če bi bil to šport. Hihihihi.

    Le v času vlade Ivana janeza je Alenka Gotar posegla med prvo deseterico.

    • žogica

     Vsa čast Alenki Gotar, a jo je Janez poslal na Evrovizijo? Če pa govorimo o umetnosti, desničarji je enostavno ne razumete…. Sodobno umetnost je treba razumet…., če desničar nečesa ne razume, to pa nič ne velja, po vaše. Treba je iti naprej v prihodnost, ne pa jame kopat v preteklost. Saj, če ne boš razumel, pač ne boš…..hihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

     • sprehajalec

      hihihihi, tale je dobra; Sodobno umetnost je treba razumet. – pa jo financirat hihihihi.

      Treba je iti naprej v prihodnost, ne pa jame kopat v preteklost.

      nobena država v europi nima nepokopane mrliče po jamah Žogica, če bi tvoj ljubljenec našel in ti prinesel stegnenico iz gozda, kaj bi storila?

      A. Poklicala forenzike
      B Jo zabrisala nazaj v gozd.

      Ker če ne bi B, bi imela težave in bi bila obtožena, da koplješ jame v preteklost, hihihihihi

     • žogica

      Imaš neverjetno razvito fantazijo, verjamem, da tebi kopanje jam ne dela težav, saj uživaš v družbi z mrliči………, samo pazi, da te ne potegnejo zraven v jamo, potem ne boš več pisaril neumnosti tu gori, kakšna škoda bi to bila ! Hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiii

     • sprehajalec

      Hihihihi, ti bi mogla v nemčijo pa Francijo žogica, da jim odpreš oči pa jih prosvetliš, saj si prosvetnica hihihihi. zadnjič so izkopali v jarku podsute nemške vojake iz prve vojne, pa so jih izkopali pa pokopali z vojaškim pogrebom. Bedaki. hihihihi. Pa tistim v Srebrenico bi morala iti povedati, prosvetnica kot si, da so bedaki, ko kopljejo jame in kosti hihihihi.

      Žogica pametna si, hihihihi…

     • žogica

      Veš kaj, s tem se jaz ne ukvarjam, za to so strokovnjaki za te stvari……, si mogoče ti med njimi, da imaš toliko za povedat. So mogoče tvoj fetiš okostnjaki?

     • sprehajalec

      Hihihihi, preveč zaupaš slovenskim strokovnjakom žogica. če bi bili za kaj, se danes ne bi kregali okoli tega. Sploh pa tvoj odgovor spominja na tipično slovenski “strokovnjaki so zato” ali pa “uni zgoraj naj se zmenijo”. Če posameznik ne ve odgovora….

      Hihihihihi..

     • žogica

      Hihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii, pa saj ti si strokovnjak, sicer pa samokritika je zdrava, hihihihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

     • sprehajalec

      Hihihihi, za vas javne sem jaz strokovnjak x 100. Vem kaj vse se valja tam pri vas. Hihihihihi..

     • žogica

      Strokovnjak za ciprese hihihiiiiiiiiiiii, to je zdaj eden novejših poklicev hihihiiiiiiiiiiii

     • sprehajalec

      hihihihi, ciprese vam najprej pridejo na misel. Vas dosti prosvetark tam v zbornici zaliva ciprese in fikuse, hihihihi

     • tohuvabohu

      Sodobno umetnost je treba razumet, hehehe. Hude jame pa govorijo same.

  • tohuvabohu

   Najbolje smo se uvrstili takrat, ko je Tanja Ribič pela pesem, ki jo je Saša Lošić ukradel Srbom.

   • sprehajalec

    pri izboru južnih pesmi tradicionalno izgleda NE sodelujejo umetniki in strokovnjaki.

    zato dosegajo tradicionalno dobre uvrstitve na Eurovizijah. neka Đuli naprimer, nikoli ne bi prišla v Sloveniji skozi sito strokovnega ušesa in očesa. preveč preprosta. besedilo in ritem.

 • Rotar Jakob

  fantastičen dan bo ko bo kurćan zvisel v lgtb lutkovnem gledališču!

 • tzt

  Lucija odlično kot po navadi. Levakarji so zdle očitno vsi v vrsti pred zavetiščem in čakajo svoj piškotek. Zato lahko zdle na izi skočm za šank na en ali dva pera, da se ogrejem predno se prvlečejo nazaj.

  • tohuvabohu

   A nisi v Avstraliji?

   • tzt

    9 ur razlike. Tropi, vroče, vlaga. Ta pravi čas za šank! Zdle pa spat, ker levičarjev nikedr ni. Dons dopoldne bo treba še delat.

 • bednick

  Če bi bil Pahor kaj domoljuba, bi sam našel Sekolca, oziroma bi ga moral najti!
  Tako mu ostane le še bla,bla,bla,bla.

  • domovina mili dom

   Komunist in domoljub sta kot voda in olje.

 • Franjo Trojner

  V vsaki vsaj malo normalni parlamentarni demokraciji in spodobni pravni državi, bi Pahorja njegovo stranko SD, Rjavca in njegov Desus z Sokolcem in Drenikovo vred močno pritisnili, sesuli mediji in organi pregona tudi. Tudi Cerar in njegova SMC so krivi, ker niso na tem primeru čisto nič pametnega, državotvornega storili, pa bi morali!

  • domovina mili dom

   Zato pa kučan nastavlja lutke.

 • Ribič

  Bravo gospa Lucija. Od A do Ž podpišem.

 • totex39

  S tem ko niso sprožili nobene kazenske ovadbe proti Sekolecu in Drenikovi, lahko samo sklepamo, da je bilo vse nastavljeno od režimske vlade, zato pa je vse tiho, barabe hudičeve.

 • domovina mili dom

  Med klic: Včeraj slišal, da se je g. Gošnik žrtvoval in sprožil sodni proces proti prisilnemu davku nacionalne prestitut hausa.

  • herman

   In to Gošnik, ki že več let za nič dela v HSE živi na račun porabnikov elektrike.

   • domovina mili dom

    Hse pa pusti pri miru. Smo v njem vse popucal, kar ni naše.

 • VERRZIFIKATOR

  Kdo ne ve, kje se Sekolec skriva,
  videl sem v Ljubljani ga pred dnevi,
  nisva govorila o zadevi,
  megla in pa mraz bila sta kriva.

 • pravapot

  Danes je res fantastičen dan :) vse narobe

 • Jožef

  Gospa Lucija nam vedno postreže s pristnim domačin kristalnočistim vinom. Često se vprašam, zakaj se mainstream mediji ne kitijo z njenimi članki in nastopi. Nobenemu Slovencu ne bi škodilo, če bi prečital njene kolumne in pogledal pogovorne oddaje na Novi24TV.
  Za razliko od nje nam pa dan zagrenijo pisuni, kot so denimo Cenkovič, Steimbuch, Sunčičeva in drugi iz mainstreama. Mladine ne bom omenjal, ker si tega ne zasluži. Crnkoviča sem omenil zato, ker nas žali s steklimi psi, Steinbuch nas ima za “čajkarje”, nekateri drugi nas poimenujejo z ovcami, Slovenceljni in še kaj druga žaljivega.
  Dolgo nisem “pogruntal”, kam cilja Steinbusc s čajkarji. Sedaj vem, Janez Janša namreč pije raje čaj z medom kot kavo.
  Če slednji meni, da je pitje čaja znak pripadlosti SDSu in Janezu janši, bom takoj zamenjal vsakdanjo kavo s čajem.

  • herman

   Glej, glej! Tudi ovce pijejo čaj!

   • sprehajalec

    Najljubša pijača levičarjev je pa kri, jerman. Kot v časih Atile, huna.

    • žogica

     Kri desnosučnih….hihihiiiiii

     • sprehajalec

      Angleški desni lordi so jo pili v parlamentu, Pol potovi levosučni so jo pa zbirali za krvodajalske in humanitarne akcije a? hihihihi

      Zgodovinsko so desni obstajali samo v angleškem parlamentu. Vse ostalo so levičarji, Adolf, benito, Stalin, broz, pol Pot, Crknković, Štefančič Jr. itd. itd.

  • žogica

   Oh Jožef, kako fantastično romantično, čajček za Janeza, pa donacije………………………, to je brezmadežna vsemogočna in večna ljubezen. Še dolgo se imejta rada !

   • sprehajalec

    Hihihihi, žogica, pikaš kot stara osa. po moje tudi izgledaš tako čez boke, ko kavbojke navlečeš nase, pa kitke spleteš, kot prosvetnice rade naredijo, hihihihihi…

    • žogica

     HIhihihihiiiiiiiiii, a misliš 100 kilska žogica se kotali….hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiii, res smešno hihihihiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

     • sprehajalec

      Hihihihi, dobra plača pa nepretežka služica, se mora nekje poznati, hihihihihi

 • Grenze

  Bravo čestitam Gospa Lucija te naše zajedavce bo treba uničiti kot uši !

 • samotoje

  Te dni nekaj brskam po “relikvijah” iz sedemdesetih (vinilke Beatlov -originalne izdaje, musical Hair- originalna izvedba pa Ravi Shankar, Hendrix, John Mayal, Woodstock) in najdem tudi Dan ljubezni. Lep komad, a ni kompatibilen s “krasnim novim svetom” zombijev tipa Mesec, Tomić, Pahor, Murgel in mnogo podobnih. Kdo bi hotel peti Dan ljubezni ob pogledu na minaret v Ljubljani?

 • Get Smart

  DOLG države Slovenije je bil leta 2004, torej po koncu kakor “liberalne” MURGL
  JUGOKOMUNISTIČNE “zgodbe o uspehu” 28 % BDP-ja.
  Nastopila je pomlad.
  –> po 4 letih POŠTENEGA dela Slovenske demokratske stranke Janeza Janše (2004—2008)
  za pravno, pravično in SVOBODNO Slovenijo,
  je dolg znašal le še 21 % BDP-ja.

  Pa nižji davki, pa manj davkov, pa brez nepotrebnih liberalnih nalepk, pa za 100 % nižje
  tarife, pa za 100 % nižja brezposelnost, pa realna rast plač in pokojnin itd.,
  itd.,

  Za KPJ torej nastopi čas za odločno muгglsrbsko JUGOKOMUNISTIČNO revolucionarno akcijo:
  veliki pok, patrija, sfukoνanje, tepihovanje … =
  = PAHOROVANJE, pingićovanje, kopipastarsko znojilovanje, virantovanje …
  cmerovanje …
  DOLG države 2008-2011 – SD boгat pohar –> muгglski rop tisočletja po velikem poku:

  54 % BDP-ja.
  DOLG države 2011-2014 – PSocialno čuteča znojilja de –> veliki krogec v mali krogec:
  72 % BDP-ja

  DOLG države DANES – SMCenter Foruma 21 in LDS-a:
  ++82 % BDP-ja

  Res pa je, da JJ ni ropal sredstev iz blagajne in jih podeljeval
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNIM mekanocurnim smetilćijem azirisićem nje.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica
  vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  Tovariša BORUTA PAHORA in tovarišico JANDRANKO KOSOR seveda ne druži kaka fejk ljubezen iz znane TELENOVELE (žajfnice, sapunice nje) “Savudrijska vala”,
  ampak ju druži ROP Piranskega zaliva in zemljišča Savudrijske obale,
  ki ga je zadnji lastnik ANTON LOVEC zapustil OBČINI PIRAN,
  in druži ju brezpogojna LJUBEZEN DO KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE:
  oba (BARBIE in JACA KOSOR nje) sta namreč
  ČLANA PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE.

  Pamet v glavo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!