In kdo bo danes na proslavi sedel v prvi vrsti?

Na današnji proslavi ob dnevu državnosti me bo zanimala predvsem prva vrsta, mogoče še druga, kolikor jih bo kamera ujela preko tistih pomembnih glav, ki bodo zavzele mesto tik pod odrom. Protokol je že pred časom začrtal sedežni red in je vse več ali manj jasno.

In v prvih vrstah bodo sedeli tudi razni modeli, ki jim samostojna Slovenija nikoli ni bila prioriteta, tudi takšni, ki do zadnjega dne niso vedeli, ali bi ostali v Beogradu ali bi prišli v Ljubljano; takšni, ki so jo prek Ljubelja ali skozi Karavanke že prvi dan vojne zbrisali v hotele ob Vrbskem jezeru in čakali na razvoj dogodkov, račune na avstrijskih bankah so itak imeli odprte že mnogo prej; takšni, ki so rajši šli med begunce ali domače izdajalce, kot da bi se po svojih močeh postavili za samostojno slovensko državo.

Ti ljudje bodo danes sedeli v prvi vrsti in precej zakrnel spomin Slovencev in osrednjih medijev bo ta format prve vrste enostavno kupil, češ: to so naši, to so pomembni ljudje, to so ljudje, ki so zaslužni, da imamo danes samostojno državo Slovenijo.

Junak, ki mu Slovenija ni bila najintimnejša opcija
Milan Kučan
bo imel kot prvi predsednik samostojne države Slovenije eno od osrednjih pozicij. Kučanu ne gre oporekati tudi pozitivnih potez v času nastajanja države, vendar se je treba spomniti tudi tistega njegovega lika in dela, ki ga njegovi biografi in dominantni mediji ne omenjajo. Posebej okrog razoroževanja teritorialne obrambe, da pri tem ne pozabimo na njegov intimni odnos do samostojne države Slovenije, ki ga je izrazil v izjavi: “O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.”  To je v takšni ali drugačni obliki še večkrat ponovil. Po rdeči preprogi se bosta sprehodila in v prve vrste sedla Masleša in Fišer, pri katerih veliko vemo o njunem minulem delu in odnosu do Slovenije, gotovo pa še ne vsega.

In ko bodo danes in jutri komentatorji nabijali, zakaj ni bilo Janeza Janše, Igorja Bavčarja, da niso opazili Toneta Krkoviča in še koga od ključnih ljudi slovenske osamosvojitve, je razlog tudi ali predvsem v prvi vrsti. Današnja novinarska pamet je prekratka ali je politično in lastniško tako omejena, da ne pogleda v ozadje; da, denimo, novinarji ne pogledajo glasovanja današnjega slavnostnega govornika Boruta Pahorja v parlamentu. In ne primerjajo njegovih danes izrečenih himničnih besed, ki so mu jih sestavili dobro plačani pisci, z njegovimi glasovanji o ključnih osamosvojitvenih zakonih v takratni republiški skupščini. Povsem mimogrede, v uradnem življenjepisu na spletni strani predsednika Republike Slovenije je ob zapisu, da je bil Pahor leta 1990 izvoljen za delegata v takratno skupščino, spretno zamolčano, kateri stranki je pripadal. To je bila Zveza komunistov Slovenije – Stranka demokratične prenove.

Potvarjajo zgodovino, kradejo resnico
To, da so ukradli državo, je jasno. Sedaj potvarjajo zgodovino in kradejo resnico, ki jo spretno nadomeščajo s prevaro in lažjo. Bolj se odmikajo ti dogodki osamosvajanja in vojna za Slovenijo, bolj takratni nasprotniki samostojne države dvigajo glave, bolj so glasni in agresivni in izrivajo tiste, ki so bili res v prvih vrstah in na pravi strani. Temu se je seveda treba upreti: priča smo brezobzirnemu pohabljanju resnice in zgodovine, če ne bomo dovolj glasni in vztrajni, bodo pohabili vse nas. Ali nas zmetali v fojbe.

Sam sem daleč od tega, da bi bil junak. Orožja nisem nosil. V času vojne za Slovenijo je žena v laboratoriju v lekarni opravljala analize pitne vode, če bi JLA slučajno zastrupila izvire vode, hči je bila vse dni v varstvu. Sam sem dogodke spremljal kot novinar na bojiščih na Holmcu in v Dravogradu, kjer sem s fotografskim aparatom in svinčnikom doživel strahote in veselje ob zmagoslavju. Ob napadih migov na Dravograd sem na pločniku pred praznim lokalom na roko pisal tekst in opazoval, kako znani dravograjski obrazi s polno naloženimi avtomobili drvijo na mejni prehod Vič in v Avstrijo. Je pokalo in bile so človeške žrtve, žalostne zgodbe naših ljudi.

Snemalec neke tuje televizije je kolegu s Televizije Slovenija dal kamero, da naredi posnetke ustavljene kolone JLA pred Dravogradom, ker ga je bilo strah stopiti na naša tla. Živeli in delali smo za samostojno državo in prav ogabno je sedaj opazovati ljudi, za katere vemo, da so bili proti tej državi, ki pa jim je vladajoča leva politika v dobrih dveh desetletjih omogočila, da so po družbeni lestvici zlezli tako visoko, da so za njih rezervirani rdeča preproga in sedeži v prvi vrsti. Pa nekateri od njih še vabila za proslavo ne bi smeli dobiti. Dobro si poglejte: sedeli bodo visoko dvignjenih glav, pomembno gledajoč na oder in v kamero, brez sramu, da so bili na drugi strani. Na napačni strani zgodovine.

Treba je povedati resnico. Ta je ena sama.
Preprosti glas pravi: ja, praznik je, dajmo se veseliti, ne razdvajati, pustimo preteklost, poglejmo v prihodnost. Ne, moramo si razjasniti preteklost, da lahko pogledamo v prihodnost. Sicer bomo vedno znova in znova delali stare napake in neumnosti. Treba je povedati resnico. Ta je ena sama, resnic ni več, kot radi govorijo ideologi komunizma. Govorijo o več resnicah in pravici, da ima vsak svojo resnico, ker vedo, da bo njihova resnica ob takšnih družbenih razmerjih in takšnih medijih zmagovita resnica.

Časa pa ni več veliko. Če ob prihodnjem okroglem jubileju prva vrsta na državni proslavi ob državnem prazniku ne bo bistveno drugačna, potem nam res ni pomoči.

Miro Petek

 • Viktorh

  Da, da, takšni so pač komunisti.

  • baubau

   če ste ali si boste pogledali včerajšnje odmeve in servilnost vseh treh sodelujočih-samo še prikloni so manjkali-,pa boste ponovno dobili dokaz in odgovor zakaj.

 • antimur

  Banda kučanistična, v kratkem boste lahko posedli vaše smrdljive riti na kahle, ki so za vas že pripravljene. Verjetno takrat ne boste rinili v prve vrste, ogabneži.

  • domovina mili dom

   Bodo, bodo. Banda 571 jih bo intervjuvala v živo na kahlah. Samo zato, da ne bodo šli v pozabo, slučajno ne.

 • moat

  “In ko bodo danes in jutri komentatorji nabijali, zakaj ni bilo Janeza Janše, Igorja Bavčarja, da niso opazili Toneta Krkoviča in…” Ne vem, če bodo ravno komentatorji “nabijali” zakaj teh “modelov” ni na proslavi! Bodo pa imeli verjetno več za povedati o sobotni proslavi, kjer ne bo NSi in SLS; bo pa bojda prišel Peterle, ki bo govoril o njuni demokratizaciji desnice, nato pa bo, ko ga bodo izžvižgali, raje zaigral na orglice.

  • Peter

   In seveda ti s tem problema nimaš.
   To, da 571 družbenopolitičnih delavcev piše in bo pisalo, kot si pravilno predvidel, to je prav in demokratično, nepristransko poročanje, de?

   • moat

    Lej, Petek bi lahko v petek napisal tudi koga ne bo na proslavo v soboto, saj je poanta pač proslava. In to ne samo državna, tudi tista, ki jo organizira SDS. In zakaj koga ne bo na njihovo proslavo? To bi bilo recimo bolj objektivno, kot pa to kar je napisal zdaj.

    • Peter

     Torej, desni mediji naj bodo objektivni, z neobjektivnostjo 571 družbenopolitičnih delavcev pa nimaš problemov?
     Ali pa se javljaš redno na levih trobilih in jih opozarjaš ne njihovo neobjektivnost?

     • moat

      Objektivni naj bodo oboji, jasno. Povedal sem samo to, da Petek ni bil objektiven v svojem sestavku ker je samo enostransko zajel in pisal o “modelih” na državni proslavi, ničesar pa o “modelih” na proslavi SDS. Je to tako težko razumeti?

     • Peter

      Je tako težko razumeti, da si na desnem mediju?
      Je težko razumeti, da ne zahtevaj objektivnosti od desnega medija, če je ne zahtevaš od levih?
      Desni naj bi vedno znova igrali fair in nastavljali drugo lice, levi pa lahko lažejo, potvarjajo, preusmerjajo?

     • Mojca pokraculja

      Maš čisto prav. On bi rad opozicijo po meri vladajoče diktature. In če ni taka, kaj se usaja, ga kdo sili, da je za opozicijo? Najbrž bi rad “zaslepljenim” privržencem opozicije odprl oči, ker ga to tolk “skrbi”.
      Zato pa se cerar &comp. usajajo, da se spet deli narod. Ne ne , opozicija bo praznovala z nami in pika, vse ostalo je odpadništvo, samo mi smo poklicani in pravi.
      Bolj kot so vladajoči razdelili narod, na večino brezpravnih, revnih in obubožanih ter priviligirance- sanjsko bogate, nihče ni sposoben narediti.

     • moat

      Daleč od tega, da bi menil tako. Če še ne veš sem “vseglihar” in govorim tako o levih kot desnih političnih mrhovinarjih. To pa zaradi tega ker menim, da v tem času v slovenskem prostoru ni nobene politične alternative.

     • Mojca pokraculja

      Če prav razumem, govoriš o tem, da so levi in desni politični mrhovinarji enaki. In če prav razumem so vsi enaki zato, ker v slo prostoru ni nobene politične alternative.
      Zato ne razumem kakšno alternativo bi rad imel, očitno nekaj tretjega. Tega pa v mafijskem političnem ustroju, ki nam vlada , ne bodo dopustili.

     • moat

      Čakam na politično alternativo, pri tem pa ni važno s katere strani bo prišla. In čakam, da bo nekdo nekaj že dejansko naredil za to državo in ljudi. Mogoče še to: SLS in NSi sta zame čisto spodobni stranki, za razliko od SDS. Pri SDS me moti nekooperativni Janša (in njegovo ožje vodstvo) in ja; Ljudmila ima čisto prav. Če bi stranko SDS vodil nekdo drug brez destruktivne vizije, bi bila veliko bolj uspešna. Tako pa…

     • Mojca pokraculja

      Ne vidim nobene destruktivne vizije pri JJ, niti je nikoli ni imel, razen če jemlješ kot destrukcijo, da prepreči stare strukture.Medtem ko pri SLS in NSi-(odkar ni več bajuka pa sploh) , ves čas do sedaj vidim destrukcijo na vsakem koraku, kaj šele v viziji. To sta dve hinavski , potuhnejni stranki, sedaj že odkrito paktirajo s kučanizmom, da bi dobili nekaj drobtinic iz bogate mize.

     • moat

      Saj imaš prav, očitno od obeh pričakujem preveč ali to, kar niso. Ne pričakujem pa, da bi oboji igrali “fair play”. Takšni pač so. Pravim samo, da je pluralnost potrebna, da si ustvariš neko mnenje, ker oboji to mnenje izkrivljajo.

     • Peter

      Ja, in pluralnost ni to, da eni ne zavajajo, drugi pa ja. Pluralnost je to, da vsak pove svoje mnenje ti pa potem sam odličiš, katero je bližje tebi in tvojemu razmišljanju.
      Problem pa so, seveda “osrednji” mediji, ki imajo daleč največji doseg in so vsi na levi.

     • moat

      Se strinjam, zato sem tudi za ukinitev RTV prispevka in sem podpisnik peticije. RTV SLO gledam zelo malo tako, da jo naj kar zakodirajo, če jo želijo obdržati. Glede ostalih medijev pa je tako. Kdo je lastnik, ta naj nosi odgovornost do svojih gledalcev in bralcev ter za prihodnost medija.

     • Peter

      No, še tole bom rekel. Tudi sam sem si želel medij, ki bi bil nevtralen, neopredeljen, pošten itd. Sem si pač predstavljal, lažno, da bo z resnico in neopredeljenostjo spremenil dolinski medisjki prostor. Pa si videl, kako so ga na levi sprejeli? Janša TV, laži , desničarsko trobilo, brez argumentov, brez debate.
      Žalostno, ampak tako je.

     • moat

      Saj tega si tudi jaz želim, toda itak, da v tem času to ni možno. Zato ne govorim o nepristranskem, poštenem, poročanju, tega v našem političnem prostoru pač ni (pa še zdaleč nismo edini), temveč samo o (nekem približku) objektivnosti. Torej, nekako v smislu povej, da ne samo leve, ampak tudi desne “kuzla liže”.

     • Viktorh

      Očitno si znan politično – medijski analitik, ko tako avtoritativno napadaš avtorja prispevka.

     • moat

      Ne gre za noben napad. Samo povedal sem da obstaja (najmanj) še ena plat medalje. Nič drugega.

     • Viktorh

      Ne kvasi neumnosti.
      Politike ne poznaš, je ne razumeš, zato so tvoji komentarji namenjeni tvojemu samozadovoljevanju.

     • moat

      Po tej objavi mi niti približno ni prišlo, kar ni nič nenavadnega, glede na tvoj komentar. Sicer pa, če si sam tak strokovnjak za politiko pa me razsvetli!

     • Viktorh

      A si ti dislektik?

      Naslov glasi: “In kdo bo danes na proslavi sedel v prvi vrsti?”

 • domovina mili dom

  “Pionirčki, kdo bo danes na proslavi sedel v prvi vrsti”?
  “Tovariš, danes bodo v prvi vrsti sedeli partizani in komunisti, ki so leta 1945 osamosvojili Slovenijo.

  • Vera

   Američani in Angleži so takrat osvobodili bivšo Jugo, partizani, pa so 9.maja 1945 veselo prihrumeli v Ljubljano, ko je do njih v šumah prišla vest, da je II. svetovna vojna končana . Nekateri še danes hodijo ven po nezaslužene pokojnine od ZZB.

   • domovina mili dom

    “Slovenija, imamo problem”. Nagaja nam napajanje.Komunisti non stop povzročajo motnje, da ne moremo vzpostaviti povezavo pravih domoljubov osvoboditeljev – slovenska mladež.

    • Vera

     V prvi vrsti so krivi starši in stari starši, da mladini ne povedo ” prave resnice ” o NOB in o osamosvajanju leta1991 . Šolniki jim pa perejo možgane , ker so nekoč morali biti v večini člani ZKS .

  • Si mislu, ki so “osvobodili” slovenskega človeka ?

 • Steiermark

  Upam in verjamem, da JJ res nebo videti v družbi oz. ozadju jugobanditov, katerih najintimnejša opcija, nikoli ni bila samostojna Slovenija in kateri so se “borili” z roko v roki, s srbi in njihovo jla ter istočasno izdajali Slovenijo – Slovence, danes pa zasedajo najpomembnejša – ključna mesta v vladi in ostalih vejah oblasti, ki nas ponovno vleče med njihove jugosrbske brate……Fuj in fej jugobanda!

 • Nata

  Ja , novinarji bodo razpredali zakaj ni Janše in Krkoviča, Bavčarja – vendar nikakor ne bodo omenili besedice ključni !!
  Ja, g. Petek , zadnji odstavek pove vse !!

 • rudi breznik

  petku se je skisalo

  • Viktorh

   A ima simptome, podobne tvojim?

  • tramal

   Kaj je komunajzer .Ali ne preneseš resnice.

   • Anton

    jah sej veš za denar bi nekateri pisali marsikaj, primer Kurba ups Karba:)

    • Anton

     ups pa da neb mislu da repliciram na Petka!

 • Olga

  Ignorirajmo prireditve izdajalcev in se udeležujmo in podpirajo prave, iskrene prireditve! Pokaži mi s kom se družiš in povem ti kdo si!

 • Peter

  Zakaj jih ne bo?
  Naš prijatelj trikotnik bi rekel, da oni se s takimi ne družijo, no.

  • Mojca pokraculja

   he he trikotnik..

 • Iva

  Petek: “Živeli in delali smo za samostojno državo in prav ogabno je sedaj opazovati ljudi, za katere vemo, da so bili proti tej državi, ki pa jim je vladajoča leva politika v dobrih dveh desetletjih omogočila, da so po družbeni lestvici zlezli tako visoko, da so za njih rezervirani rdeča preproga in sedeži v prvi vrsti.”

  Želeli in delali smo tudi za spremembo(!) družbeno ekonomskega sistema, za tranzicijo, za sprejem evropskih vrednot in demokracije!!!
  In kaj imamo danes???
  Novi razred, preoblečeno kontinuiteto, kliko, ki obvladuje vse družbene podsisteme in javno RTV – žametni totalitarizem in tovarišijske kapitaliste, ki so pokradli banke, pojedino pa bodo (mo) desetletja plačali davkoplačevalci – butalci. Slovenistan!

  • Iva

   Pojedino, s katero še kar nadaljujejo z etičnim in moralnim Cer(s)arjem in jo bodo z novo masko – obrazom – z zelenim, ekološko in vodovarstveno osveščenim Šotesom.!
   In se bo pojedina nadaljevala na račun raje, ki bo šla, kolikokrat še na led???
   Kučanu&Co. se ZARES lahko smejijo naivnemu narodu!

   • Artur

    Butalci! Kot Butalci rojeni, kot Butalci vzgojeni, ustvarjeni za Butale. Partija se menja, beda za Butalce pa ostane, in bo ostala do nadaljnega; zato, ker je buča zabita, bede vajena in željna! Navalite Butalci na nove volitve obeta se vam odlična priložnost za nadaljevanje bede z novimi obrazi ostali pa čas je za pucanje “Avgijevega hleva” in za pot navzgor.

 • Artur

  Jaz grem v soboto na proslavo še tega mi manjka, da bi gledal te podle izdajalske komunjarske face ki se ne bodo kur..le samo v prvih vrstah predvidevam da tudi kakšna jugozastava z zvezdo ali rdeča partijska ne bo manjkala če pa teh zastav ne bo je to tudi znak njihove dvoličnosti hinavščine in licemerja . Bilo je gusto takrat za veliko nas medtem ko so se “podgane” skrivale v mišjih luknjah ali pa so se stisnile rep med noge in, ko je bilo z naše strani opravljeno prilezle na dan zdaj pa se trkajo po prsih ma kakšen je to poden pa do kdaj bomo to svinjarijo trpeli.

  • Novakec1

   Takrat bi moral met puške ki naprej in nazaj strelajo.

   • Artur

    Če bi takrat puške tudi nazaj streljale bi to nekateri gamadi prav prišlo Kučan bi s takšno oborožitvijo obilno rade volje postregel osmosvojiteljem pa še več bi je nabavil po potrebi tako pa nam na njegovo žalost v parlamentu ne dirigirajo “Aksentijeviči”, Ađiči”, “Kadijeviči”… sedaj imamo žal takšne, ki se jim kolca po njih ampak nekoč bo v kar sem prepričan v prenesenem pomenu besede obveljala tista…”Nebo vam (več) uspelo to je Jelovica”.

 • Borut Stari

  A bo v prvi vrsti sedel tudi Aksentijević? Ne bi me presenetilo.

  • Aton

   Aksentijević je povedal pošteno, kar je mislil, ne o neki nezaželeni opciji…

   • Borut Stari

    Vsaj ni transvestit kot mnogi drugi, ki se tolčejo po prsih in potvarjajo zgodovino.

 • Novakec1

  Fata.

 • tramal

  Bravo Petek.Za komuniste resnice ni ker znajo samo lagati ,krasti in ubijati.To je za njih zakon.Sramote ne poznajo,srca nimajo ,glave pa prazne.

 • tramal

  Nova bi morala objaviti tudi kje so se skrivali leta 91 ti ki bodo sedeli v prvi vrsi,

  • samsara

   Za kučkota vemo, da pod pručko… ;-)

 • dež

  Čista komi klasika – “… sedeli bodo visoko dvignjenih glav, pomembno gledajoč na oder in v kamero, brez sramu, da so bili na drugi strani”.
  Na žalost gre za hudo izrojeno nrav teh ljudi. Te nepremično gledajo v oči, brezsramno lažejo in pri tem jim niti malo ni nerodno. Jim ni pomoči, takšni so in takšni bodo ostali.
  Da bo čez 5 let bolje ne verjamem. Vsaj 2 polna mandata ne-levice na oblasti sta potrebna, da se bo kaj premaknilo v smeri vzpostavitve klasičnih civilizacijskih norm. Prvi mandat za normalizacijo razmer in drugi mandat za brutalno čiščenje vse nesnage. In ko bodo naslednje volitve, nadzorujte štetje glasovnic po posameznih voliščih, drugače ne bo nič.

 • Slovenec 33

  Ja od strani se bo videlo, kako se bodo v petek nastavljali kameram izdajalci svojega naroda skupaj z okupatorji in v soboto bomo pokazali, da še obstajamo tisti, ki nam ni vseeno, kaj se s Slovenijo dogaja.
  Nikjer na svetu okupatorji in izdajalci svojega naroda ne spoštujejo nobenih etičnih in moralnih norm in tudi v Sloveniji ni nič drugače

 • realnost

  Verjamem da se glede na udeležbo sosednjih predsednikov ne bodo upali paradirati s rdečo zvezdo. Če pa bodo pa verjamem da bodo udeleženi predsedniki ostro protestirali proti uporabi totalitarnih simbolov!

 • Kdo pa je organizator te prireditve?

  • realnost

   Vem le da jo plačamo davkoplačevalci.

 • garfi

  to je proslava antislovencev in yugoudbomafije

 • Lokomotivführer

  “Ali nas zmetali v fojbe.”

  Miro, kdaj boš opravil domačo nalogo glede dveh gomil po WWII pobitih (dobrih trideset) v tvojem domačem kraju? Bo potrebno malo raziskati…

 • samsara

  “V prvi vrsti grejo naši, naš naši…”
  https://www.youtube.com/watch?v=evbBTiq0NG4

 • črnaovca

  …….Časa pa ni več veliko. Če ob prihodnjem okroglem jubileju prva vrsta na državni proslavi ob državnem prazniku ne bo bistveno drugačna, potem nam res ni pomoči.
  Bog daj d abi do naslednje okrogle proslave bili že vsi bivši. Nikomur ne želim slabo a to kar se dogaja je slaboumno in rešitev bo prišla sama po sebi in to po naravni poti.

 • Slovenka

  Skrajni čas, da je desna stran sklenila, da bo organizirala svojo proslavo. Treba je namreč prekiniti 25 let trajajočo serijo laži in predstaviti resničen položaj. Državne proslave na temo samostojnosti, ki smo jih gledali vsako leto do zdaj, so ogabne, gnus od prireditve, in njihovim organizatorjem država ne bi smela dovoliti niti pometanja stopnic pred vladno palačo.

  Zelo prav je, da bo desnica jutri priredila svojo, slovensko in narodno zavedno proslavo. Vendar naj ne bo naivna. Levaki, ki niso bedaki, bodo proslavo poskusili pokvariti s provokacijami, verjetno imajo dogovor tudi z Omanom in Peterletom, da bosta prireditev pokvarila ali z neslanim govorom ali pa igrala mučenika, ki bojda ne moreta dihati v senci velikega despota Janeza Janše. Da se LUdaMila ne bo cmerila na proslavi in se infantilno obnašala, čeprav je mama in babica, kot se je sama pohvalila, je samo dodana vrednost prireditve. Tudi SLS, ki je sesula slovensko vlado januarja 2013, ni ravno pridobitev, tako da ni škode, če njen predsednik ostane doma.

  Upam, da se organizatorji zavedajo nevarnosti in da bodo kos podganjim trikom. Upam, da bo proslava uspela in da bo organizirana tudi naslednje leto in tako naprej, da bo v ljudeh vzbujala upanje in spoštovanje do naše države.

 • Joj, Petek – le kdo naj bi danes na proslavi sedel v prvi vrsti – le kdo ?
  Ja, tisti, ki so se boril, a ne ?
  Sej uni od .. 45 leta, ki prejemajo tako nesramno visoke penzije, so se tud vsi boril, nje… ……
  Tako je to pri nas. Mi vse, ki so se “boril” pošteno plačamo pa tud, če drugi crknejo……tako je….de

 • tarantela

  Meni je zelo všeč, da imamo dve proslavi, bolje kot nobena! Tudi sicer bi si morali bolj prizadevati za desno – levo. Bi imeli ene štacune za desne, druge za leve, eni bi hodili in vozili po levi, drugi po desni. Imeli bi rdeče avtobuse za levičarje in druge za desne, pa ne vem kakšne barve si bojo izbrali. Tudi v bolnišnicah bi tako ločevali trakte za leve in desne, sploh bi imeli desno-levo državo in bi bil mir. Menda.

  • von Rhein

   Ne samo tebi.Mnogo preveč je takih,ki zaradi lastnega magnetnega polja morajo imeti tudi nasprotni pol,sicer bi bili nepomembni glede na njihovo delo in zasluge pri graditvi države.Trudijo svoj del,ki je bil rušilni, prikazovati kot pomembne zasluge in se prerivajo od mize do mize,korita do korita in z mastnimi gobci krulijo z odrov proslav o več resnicah in servirajo fraze z njihovimi” če bi takrat,če ne bi takrat” ipd.
   Upam,da se bodo zaradi požrešnosti nekega dne požrli med sabo in ne bo potrebno več levih in desnih,ostali bomo samo Slovenci.Proslave pa bodo tudi pri KNEŽJEM KAMNU.

 • Janez

  Hja ?
  Pozabil sem vprašati ?
  Ali kdo ve ?
  Kje pa so bili v najbolj nevarnih dneh ( konec junija 1991 ) vojne za osamosvojitev !?
  Sedanji SD, SMC, DESUS politiki ?
  In kje ?
  Znani ZK sistemčki ?
  Pa – kje je bil teda ? Žal izvoljeni – preds. B. PAHOR?
  Dr. J. Pučnika !
  J. Janše, T. Krkoviča, dr. Rupla, tudi L. Peterleta, Bavčarja, J. Kacina – se vsi spomnimo !
  Kje so pa bili?
  Znani ZK ljudje ? Pa sedanji preds. Pahor ? Nič se jih ne spomnim !?
  Pa danes okrog in nad 50 let stari ljudje iz SD, MC, DESUSA , ZL ? A kdo ve ? L.r. JANEZ KOMENDA

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!