Išče se predsednik – 2. del

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebi arhiv).

Če na kratko povzamem 1. del, za predsednika predsedstva takratne SRS je bil leta 1989 s prevaro izvoljen tovariš Milan Kučan. Slovenci svojo sramoto lahko ublažimo le s tem, da je zmagal šele v 2. krogu, žal pa je bila takrat zamujena priložnost, ki se ni več vrnila. Naslednje volitve so bile po novi Ustavi RS razpisane leta 1992. Nismo več volili predsednika predsedstva, temveč predsednika RS. Izvoljen je bil, po pričakovanju, tokrat že gospod Milan Kučan.

Kdor takrat še ni živel ali pa je bil premlad, da bi ga politika zanimala, seveda ne razume tragedije, ki se je zgodila Slovencem, ne razume, kdo je Milan Kučan, ki je po teh volitvah čez 5 let dobil še en mandat in dokončno zapečatil usodo Slovenije.

Kučan je bil vojaški obveščevalec JLA
Manj znana dejstva, kako je Kučan doživljal Slovenijo in njene ustavne spremembe, so opisane v knjigi Borisa Jovića Zadnji dnevi SFRJ. V zvezi s sprejemom amandmajev k Ustavi SRS so Borisav Jović, Ante Marković in Veljko Kadijević podprli predlog takratnega predsednika predsedstva SFRJ Janeza Drnovška, da poskušajo Slovence vendarle prepričati, da ne sprejmejo amandmajev k Ustavi SRS. Na sestanku je bila navzoča Silva Bauman, sicer moja šefica v SOZD-u Kemija, kjer se je moja kariera kot edine zaposlene, ki ni bila v partiji, zaključila točno ob letu dni s prehodom v odvetniško pisarno poznejšega Pahorjevega tasta. Na sestanku so bili še Stanovnik, Kučan, Smole, Potrč in Šinigoj. Kot opisuje Jović, mu je Kučan na vprašanje, kako so lahko izgubili ugled v Sloveniji, razložil tako: Izgubili smo ga po zaslugi vaše, javne, dvoletne ofenzive proti našemu vodstvu. Torej, dragi Slovenci, nismo bili mi tisti, ki smo želeli samostojno Slovenijo, preprosto smo bili po Kučanovi analizi v to prisiljeni, da ga s tem zaščitimo. Njega in partijsko vodstvo! Vendar je v knjigi Jovića vsaj zame najbolj zanimiv zapis, da je Janša osebno izdelal oceno o ravnanju vojske ob zavrnitvi služenja vojaškega roka zunaj Slovenije, kar je Joviću prinesel še toplo naš upokojenec Milan Aksentijević (sami Milani!). Še bolj zanimiva pa je informacija Veljka Kadijevića, da je bil Kučan svoj čas angažiran kot vojaški obveščevalec. V nobeni Kučanovi izjavi tega podatka ni. Ni ga niti zanikal niti potrdil, vsaj kolikor je meni znano. 10. 10. 1990 je bila seja predsedstva SFRJ, na kateri so sodelovali tudi vsi predsedniki republiških predsedstev. Ko je Kučan izvedel, da naj bi se pripravljalo glasovanje v zvezni skupščini o federalnem ali konfederalnem konceptu Jugoslavije, se je baje počutil zgroženega in izjavil, da ne bi nikoli sodeloval pri pripravi konfederalnega koncepta, če bi vedel, da mu je postavljena alternativa federalnega koncepta. Torej tudi po sprejemu slovenskih ustavnih amandmajev oktobra 1990 je Kučan sanjal o konfederaciji in tudi sodeloval pri pripravi konfederalnega koncepta Jugoslavije. Še januarja 1991 je Kučan predlagal sestanek članov predsedstva SFRJ s predsedniki predsedstev republik o politični prihodnosti, ne Slovenije in ostalih republik, temveč Jugoslavije.

Zato seveda ne čudi, da so deklaracijo proti slovenski vojski podpisali predsednik slovenskega predsedstva Milan Kučan, član predsedstva SFRJ Janez Drnovšek, člani predsedstva RS Matjaž Kmecl, Ciril Zlobec in seveda Dušan Plut. In čeprav je nasprotoval državi, se je potegoval za funkcijo predsednika le te. Z denarjem, dokumenti, izsiljevanjem, zavajanjem … Tako si je pripisal zasluge za odhod slovenske delegacije s 14. kongresa ZKJ, ki ga je dejansko predlagal Ciril Ribičič in ne Kučan. Izdati svojega tovariša za lastno korist za partijca lahko pomeni samo vrlino.

Ljudstvo je izbralo, ljudstvo je dobilo!

Volitve prvega predsednika v samostojni, demokratični Republiki Sloveniji so potekale na način, ki izvoljenemu, če ne bi imel tako debele kože, ne bi bile v čast. Kampanja, ki jo je domnevno brezplačno vodil Studio Marketing, in pismo, ki ga danes na spletnih straneh ne boste našli, odprto pismo Milanu Kučanu z naslovom: “Vredni smo dobrega predsednika”, je bil le začetek takšnih in podobnih akcij ortolevice, ki so se nadaljevale naj si bo z vseslovenskimi vstajami v Mariboru in ne nazadnje s procesijo na Magistrat. Če me spomin ne vara, je bila prvopodpisana pod omenjenim pismom moja kolegica Tjaša Andree Prosenc, članica Olimpijskega komiteja, ustanovna članica F 21. Tudi družina Cerar mi je ostala v spominu. In tako dalje in tako naprej. Skratka, zaskrbljeni državljani, ki jih je skrbelo, da po naključju ne bi bili vredni dobrega predsednika in vseh s tem povezanih ugodnosti, so se javno izpostavili in agitirali za neodvisnega kandidata. Nečlana ali nesimpatizerja partije med njimi verjetno ne bi našli. Darilo v obliki zastonjske kampanje Studia marketing, ki bi moralo biti predmet kazenske obravnave ali najmanj davčnega postopka, je po izvolitvi predstavljeno kot nekaj samoumevnega, nekaj, kar poraženci volitev izpostavljajo in problematizirajo izključno zaradi užaljenosti in poraza.

Milan Kučan.

Torej ljudstvo je izbralo, ljudstvo je dobilo. Udbovske rabote, zanikanje in molk o pokolih po drugi svetovni vojni, krajo družbenega premoženja, vse to se je uspešno zaščitilo in izvajalo dalje.

Tranzicija je bila pod nadzorom, ukinitev SDK, zavrženje več sto ovadb, vse je bilo pozabljeno, ko je Kučan na pikniku jedel klobaso
Tudi naslednje volitve leta 1997 so potekale v podobnem vzdušju. Milan Kučan je bil ponovno izvoljen v prvem krogu, sicer manj blesteče. S 63,89 % je njegov rezultat padel na 55,57 %. Stare strukture so si oddahnile, nemir se je polegel. Druge volitve je malo zmotila ustavna pobuda za presojo in ustavnopravno razlago dejstva, da 103. člen Ustave RS omejuje kandidiranje za predsedniški položaj na največ dvakrat. Meni osebno se je vnovična kandidatura, čeprav v novi državi in z novo Ustavo, zdela sporna. Ves čas se je gradilo in se še danes gradi, prav od istih, na kontinuiteti, ne samo s SFRJ, ne, zdaj se kontinuiteta samostojne države Slovenije poudarja že od leta 1941 dalje, kar zelo čudi, saj bi povsem mirno lahko o tem na enak način govorili od leta 1918 dalje. In če je kontinuiteta, potem je tudi kontinuiteta v predsedniških mandatih. Vendar, saj vemo, pravniki se včasih ne strinjamo niti sami s seboj. Kučan, ki se je prikazoval kot skromen, belolas, dobrohoten, malce bolj rejen slehernik, je na zvit način, ko je govoril, kaj vse smo dosegli, seveda s tem hvalil sebe, pri ljudeh pa vzbujal občutek, da so pri tem odigrali vsaj kakšno manjšo, vendar pomembno vlogo. S karirasto srajco v hribih, na tržnici z glavo solate, v kavarni na skodelici kave, eden izmed nas, nam enak, vendar zaslužen. Tranzicija je bila pod nadzorom, ukinitev SDK, zavrženje več sto ovadb, vse je bilo pozabljeno, ko je Kučan na pikniku jedel klobaso, enak med enakimi.

Ko se je njegov mandat dokončno iztekel, ga je zamenjal dr. Drnovšek. Takrat je t. i. pomladna opcija končno dobila možnost zmage na volitvah. In šlo je za las. Barbara Brezigar je bila enakovredna kandidatka dr. Drnovšku, ki kljub levemu pedigreju očitno ni bil dovolj posvečen ali pa zanesljiv, da bi mu Partija nudila večjo podporo. Žal, tudi ta priložnost je bila izgubljena.

Zdaj je nastopila era Boruta Pahorja. Človeka, ki uživa v vlogi predsednika in tega ne skriva, človeka, ki več ne igra na skromnost in domačijskost, kot je to delal Kučan. Tudi če obleče smetarski kombinezon, ga s smetarjem ni mogoče zamenjati. Edini resni protikandidatki sta Romana Tomc in Ljudmila Novak, ki jo, glej ga zlomka, forsira “skromni” Kučanov tabor. Vsi ostali se igrajo igro: Išče se predsednik. Nimamo prvič takšnega nabora, spomnimo se samo Arturja Šterna, ki je bil udeleženec resničnostnega šova Kmetija. Tudi tokrat imamo kandidatko Angelco Likovič, ki pa je za gledalce resničnostni šov komentirala. Minilo je 10 let, čas pa se je v naši državi nekako ustavil.

Gostilna išče šefa, v Sloveniji pa se še vedno išče predsednik!

Lucija Šikovec Ušaj

 • rubec

  Ni kaj dodati. Klap klap, Lucija.

 • dr Janez Sveti

  Murkota za precejdnika!
  DR janez Sveti volilni štab

  • Hun

   ne klic hudica!

 • Ivan Friderik Novak

  Desničarska paranoja . . .

  • dr Janez Sveti

   Levičarska manipulacija :)
   DR Janez Sveti analitik

 • Hun

  o Romani pa nič…vedno preberem clanke odvetnice…zdijo se mi lenobno vsebinsko prazni

  • karpelec

   Čudna trditev. Lenobno vsebinske praznine se ja ne bere.

  • KIKI

   Kaj bi naj pisali o Romani? Ona je dama in bo to ostala, ne bo se prodajala
   na “semnju ničevosti”, ne bo si mazala rok zaradi “pavšalne” kariere!
   Ni Cerarjeva in ne Kućanova ljubica, pa tudi striček Janković nima dostopa
   do nje! Torej je za Zlovenijo nezanimiva!

 • luckyss

  Romana je zanimivo pozabila omeniti edinega normalnega kandidata, ki bi lahko izsilil drugi krog s Pahorjem…to je seveda župan Kamnika Šarec…

  • KIKI

   Kdo je šarec ? Kučanovo kljuse!

 • Mojca pokraculja

  To bo se smeha, ko bomo brali 3. del nadaljevanja tega showa.

 • althar

  Nič se ni spremenilo od takrat. Slovenija je še vedno v dreku, kučani pa še vedno od časa do časa pojejo kakšno klobaso. Le da se jim čedalje pogosteje zatakne kakšna koščica za zobe. Recimo takšna iz Barbara rova ali pa iz Krimske jame. In enkrat jih bo zadušila.

 • Anton

  velik kos pogače k izdaji slovenskega naroda je dodal oče naše ustave France Bučar, -Tikveš, član knoja.

  ena redkih kolumn(beri objektivnih), ki “očetu ustave” postavi zrcalo

  http://www.demokracija.si/komentar/enigma-z-imenom-france-bucar.html

  brez sarkazem press

 • Celofiz

  Murkota za predsednika. Kakršna je država, takšen naj bo predsednik !!!!

  • luckyss

   Saj že imamo takšnega predsednika..

  • steiermark

   Če je tako, zadostujejo že zdajšnji – klovni na oblasti!

 • princeska

  Iz zgodovine naj bi se učili; a nas žal ni naučila nič.

  Pahor se ves čas spreneveda in igra naivca, takoj ko bo padel s piedestala bomo izvedeli, kako velik lump je in kakšno igro je ves čas igral, kot že vsi predsedniki pred njim. Mesto predsednika je spremenil s svojim nastopaštvom v burlesko. On je tisti, ki je prisilil mlado državo, da se prostituira na hrvaškem.

  Slovenija je otrok naroda, politika bi jo najraje splavila. Vsi njeni predsedniki so se še pred njenim spočetjem, vse do danes trudili in se še trudijo, da je ne bi bilo. Narod pa kar verjame, da je ta mačehovski odnos vlade na čelu s starimi politiki do Slovenije najboljše, kar lahko imamo.

  Žal ne iščemo predsednika, saj ga niti ne rabimo; išče se ležernost.

  • KIKI

   Išče se partijska lojalnost sedanji vladi!

 • Jožef

  Althar je vsaj tako dobro napisal kot sama Lucija. Resnično, toda žal ta resnica ne pride do vsakega posameznika v množični zmedi Slovenistana.

 • Borut Stari

  Začel se je slovenski resničnostni šov. Išče se predsednik. Ljudstvo bo izbiralo, ljudstvo bo dobilo. Latinski izrek: “Historia est mater studiorum” pri slovenskem ljudstvu ne deluje.

 • karpelec

  Nekaj časa se bomo hranili z NNNP , na koncu bomo pojedli prežgano župo.

  • KIKI

   Ah, za župco bo že Štefka Kučan poskrbela; malo manj krompirja, pa malo več
   dreka bo lačnemu narodu navrgla!

 • tasilo

  “Zdaj je nastopila era Boruta Pahorja. /…/ Tudi če obleče
  smetarski kombinezon, ga s smetarjem ni mogoče zamenjati.”

  Seveda ga je čisto lahko zamenjati. Naj vam povem, kako se mi je zgodilo.

  Jaz Pahorja komot zamenjam s smetarjem. Zadnjič sem Dževadu, smetarju, ki prazni smetnjake okrog naše hiše i in malo počedi, rekel “Dobro jutro, gospod predsednik!”
  Šele ko me poslal v tri pizde materine, sem ugotovil , da ni Pahor in sem se — lepo vzgojen — le še vljudno opravičil “Oprostite, gospod predsednik.” Potem je predsednk dvignil štil od metle, začel sem teči, predsednik pa za menoj.

  Hvala leoa za takega prdsednika, sem si misli.

  • RATATA

   Tak predsednik je za v kanto, tisto rjavo – organski odpadki!

   • steiermark

    Jaz bi ga prej “namenila” za med “nevarne odpadke”!

    • RATATA

     Tudi lahko, da bo le v kanti.

  • althar

   Hehe, Tasilo *****

  • dob

   Še dobar si skos pršo.

 • Borut Stari

  Po 28 leti živetja v Sloveniji, mi je skoraj kar žal, da je uspel referendum o samostojni Sloveniji.Vseh 28 let samostojnosti še vedno nismo svobodni.Še vedno nas obvladuje kontinuiteta. ki je že takrat, leta 1990, ugrabila državo. Kako hudičevo se motijo tisti, ki čvekajo neumnost, da imajo volivci vedno prav. Od vseh bivših Jugo republik, danes samostojnih držav, ima edino Slovenija na oblasti ortodoksno komunistično kontinuiteto.Preoblečeni in zamaskirani so Izkoristili Janeza Janšo in njegovo vlado ter se vtihotapili leta 2004 celo v EU.

  • KIKI

   Odlično in resnično! Ker “hajlamo” že 75 let enim in istim, nimamo niti ene same
   možnosti, da se kaj spremeni! …Žal! Rojevajo se nove rdeče pošasti, ki nas tiščijo
   naravnost v pekel! To so plačanci, ki jih mi plačujemo!

   • Borut Stari

    Če mene vprašaš v Sloveniji še nikoli v zgodovini nismo imeli samostojnih in svobodnih volitev.

  • črnaovca

   Kontinuiteta je samo v glavah in če bi se nehali z njo ukvarjati in pri tem pisati neumnosti bi že zdavno izginila. Pisanje o Kučanu, MUrglajh in še čem samo obuja spomine in radovednost pri mladih. Mislite da generacijo rojeno po koncu osemdesetih zanimajo tedanji kvazi heroji, seveda ker se onjih vedno piše jih daje radovednost sicer bi jih imeli v spominu samo še že malo dementni upokojenci.

   • Borut Stari

    Nič ni narobe če se piše o Kučanu udbi in mafiji, ki ima v Sloveniji svojo državo. Naj se piše. Le resnica naj bo. Naj zanamci vedo kaj in koga naj nikoli ne izvolijo. Kontinuiteta je za življenje tako potrebna kot kamenček v čevlju Kamenček lahko odstraniš z lahkoto. Kontinuiteto? Ha ha ugibajte do naslednjih volitev.

 • soc

  Vsaka čast za tale lepo povezan nabor factorum brutorum. Bemti, Lučka, vedno bolj mi je žal, da sem te zgrešil, ko si v gimnaziji iz račka čez noč prešla v laboda…

 • anzek

  Bravo Lucija. Pred ogledalo postavljen cvetober “osamosvojiteljev”, ki so se v resnici borili proti samostojni SLO .

  Sicer pa velja že tista zlajnana trditev: komunista moraš vedno razumeti obratno sorazmerno povedanemu!!

 • RATATA

  “Kronologija napak slovenskega naroda” (delna).

 • Janez

  BRAVO !
  CENJENA GOSPA LUCIJA !
  Dober povzetek
  – preteklih raznih predsedniških dogajanj.
  KAK NEPRIJETEN DETAJL IZ PRETEKLIH R. SLO
  PREDSEDNIŠKIH PERIPETIJ JE SEVEDA IZPUŠČEN !Zlasti !
  TISTI
  NAJBOLJ BOLEČ IN TRAGIČEN : SMRT PREDS. KANDIDATA IVEKA KRAMBERGERJA !
  No?
  O
  TEM NAM BO PA MORDA – KONČNO – LE KAJ POVEDAL ?
  Morda ?
  I. Bavčar ali pa celo morda ?
  Ex “žal” preds. M. Kučan. Bila sta v bližini “nenavadne smrti dobrega Ivana K. L.r. J. KOMENDA

 • Jure kavčičeu

  Edini resni kandidatki sta ti dve? Res? Vzemimo šarca na primer. Kaj mu že očitate… da je levičar? Res je. In prav tako je resen kandidat. Kako otročje je to, da mu v obraz mečete razne fore o serpentinšku in nevem še čemu, pri tem pa povsem ignorirate dejstvo, da je že več let uspešen župan Kamnika, kjer so ljudje več kot zadovoljni z njim in je povsem sposoben tudi za predsednikovanje. Bolj kot kateri koli drug kandidat teh volitev.
  Pa ja, res je zabavno, kako se Kučana nikoli ne naveličate. Tega starega prdca, ki že več let nima nobene besede pri ničemur, vi ga pa prikazujete kot vsemogočnega strica iz podzemlja, ki nadzira vse in vsakogar v tej državi. Smešni ste

 • Nata

  Tako, kot pravi rubec . . . . . . . bravo g. Lucja !
  Bravo pa tudi skoraj vsem komentatorjem spodaj !! Z velikim veseljem sem oboje prebrala ! Kolumno in komentarje !!
  Polepšalo mi je dan .

 • Olga

  Prvega predsednika zaradi komunističnih udbaških zločinov in veleizdaje Slovenije v zapor!

  • Drago Stubljar

   pusikarovici belogardisti haHAHAH

 • Janez

  POZOR !
  OPOZARJAM, DA JE – PREDS. KANDIDATKA DR. MAJA MAKOVEC-BRENČIČ !
  Vsaj?
  PRECEJ – N E N A V A D N A OSEBA !
  Nič
  ZELO SLABEGA – N I NJENI BIOGRAFIJI !!! Vendar?
  Le?
  ČISTO USPEŠEN ŠTUDIJ NA EF, V LJ.
  RAZISKOVALNO DELO ?
  – DELA ZA EKONOMSKE STR. NAZIVE !?
  – NA PODROČJU SODOBNIH RAZMER NA PODROČJU PONUDBE IN POVPRAŠEVANJA.
  Nobene
  aktivne udeležbe kandidatke dr. M. M. B. – na
  – PODROČJU KONKRETNIH GOSPODARSKIH DEJAVNOSTI !?
  VELIKO
  ŠPORTNIH AKTIVNOSTI IN NAVIJAŠTVA dr. M. M. B.
  Gospa ali tov.
  Dr. Maja MAKOVEC BRENČIČ !
  – JE LETNIK 1969. Stara je torejj 48 let.
  OPAZNO JE,
  DA NIMA PRAKTIČNO NOBENEGA – PRIVATNO DRUŽINSKEGA ŽIVLJENJA.
  PO
  OSEBNEM STATUSU ? Vdova, poročena par mesecev.
  BREZ LASTNIH OTROK PRI 48 LETIH.
  TO!
  VZBUJA? Nelagodje ? OBČUTEK MALOPRIMERNOSTI – ZA POMEMBNO JAVNO FUNKCIJO.
  PRIZADEVNA ŠTUDENTKA,
  PROFESORICA – A BREZ FAMILIARNEGA ZASEBNEGA ŽIVLJENJA ?!
  – STAREJŠE SAMKE
  – BREZ LASTNIH OTROK !
  Ali
  SO PRIMERNE?
  Za osrednje državne položaje.
  Predsednik – je celo osrednja oseba naroda, ki mora biti za vzgled – vsem ljudem naroda.
  STAREJŠA
  SAMSKA ŽENSKA BREZ LASTNIH OTROK – OSEBNO? Ne more biti zgled? Nikomur!?
  Tudi ?
  NJENA ” VESELOST” – SE ZDI ? Narejena !?
  KAKO NAJ BO ŽENSKA PRI 48 LETIH BREZ LASTNIH OTROK – ISKRENO VESELA,?
  Ali?
  ŽELIMO ?
  NE ŽELIMO!
  NOVE POSTARANE MANEKENSKE, PONAREJENO “VESELE”
  – SVOJO NOTRANJOST ?
  PRIKRIVAJOČE ” FIGURE ČLOVEKA – ŽENSKE” !
  PODOBNE “ŽAL”PREDS. PAHORJU !
  NIKAKOR TE SICER NE-NEGATIVNE !
  A VSEKAKOR NEPRIMERNE
  – OSEBE -NA
  NAJVIŠJEM JAVNEM POLOŽAJU V R. SLO ?! “PAHOR” V ŽENSKI RAZLIČICI ? L.r. J. KOMENDA
  P.S.
  GE DR. M. M. B. – SE OPRAVIČUJEM – ZA NEKAJ? Netaktnosti.
  Vendar.
  TAKTNOST JE LEPA, NI PA OBVEZNA. RESNICA – PA JE – OBVEZNA.
  Slovenci
  smo videli že veliko nesreč.
  Nočemo gledati “nesreče”
  zasebnega življenja – neke sicer srednje pozitivne – ženske. Na najvišjem položaju v R. SLO.

 • dob

  10+

 • Mojca pokraculja

  Ko bomo brali 3. del nadaljevanja tega showa, bomo popokali od smeha.

  • Kosobrin

   Saga o Forsytih.

 • Janez

  OPOZARJAM !
  DA, ČE HOČEMO !

  In to hočemo !

  IMETI KONČNO LE IMETI
  -NORMALNEGA
  KVALITETNEGA IN NAS VZPODBUDNO REPREZENTATIVNEGA PREDSEDNIKA R. SLO !
  Potem moramo
  VSEKAKOR ZELO POZORNO OGLEDATI SI
  – OSEBO
  KI SE NAM PONUJA, ALI NAM JO VSILJUJEJO NA NAJVIŠJI POLOŽAJ ,
  POZORNO
  SI MORAMO
  – O G L E D A T I – TUDI – ” G N E Z D O ” – IZ KATEREGA PRIHAJA !
  Res
  ZADOVOLJIVEGA PREDS. R. SLO – ŽAL ŠE. – N I S M O – I M E L I ! L.r. Janez KOMENDA
  P.S.
  V NADALJEVANJU
  BOM OPISAL ” GNEZDO” IZ KATEREGA JE IZŠEL

  – PREDS. EX YU T.I. MARŠAL TITO – NEVOMNO MORILSKO ZLOČINSKI “ŽAL” PREDS. EX YU

 • Janez

  “GNEZDO ”
  IZ KATERGA JE IZŠEL
  KPJ, ZKJ
  ZLOČINSKI PREDSEDNIK ” MARŠAL TITO”

  LITERARNI OPIS
  Z VELIKO VERJETNOSTJO. SKLADNOSTI Z REALNOSTJO!

  Okrog 1890. leta je MARIJA JAVERŠEK, POROČENA S FRANJOM BROZOM I KUMROVCA !
  Po
  CELO LETO ŽIVELA NA DUNAJU, KER JE TAM DELALA ZA TOVARNARJA Samuela MEYERJA.
  NA NETU SE NAJDE !

  1. TITO ŠT. 1. Leta 1891 je M. JAVERŠEK RODILA SINA S. MEYERJU .

  2. TITO ŠT 2. LETA 1892 LETA JE M. JAVERŠEK RODILA JOŽEKA JOSIPA BROZA – FRANJU BROZU.

  3. TITO ŠT. 3 GROFICA ANNE AMBROS JE RODILA SINA ISTEMU S. MEYERJU.. FRANZ AMBROS SE

  LOČI OD GROFICE ANNE IN POSVOJI IN SKRBI NJENEGA SINA.
  Ta otrok gre v privat šole v konvikt pri Dunaju. Nauči se klavir.
  4. Franz AMBROS IMA SINA S POLJSKO GROFICO , VDOVO MARIJO ERDELY. TA OTROK IMA PRIVATNE UČITELJE.

  TOREJ !
  MED TEMI OTROCI BOMO NAŠLI NAM ZNANEGA – MARŠALA TITA” , KI JE ZELO DOBRO IGRAL

  KLAVIR – CHOPINA. A HKRATI ŽAL BIL OSEBNI IN POLIT MORILEC., L.r. J. KOMENDA
  VEČ V NADALJEVANJU !

 • Jana učak

  Ne morem verjeti, da vsem klobasarijam, ki jih spacate , tudi verjamete!? S tem samo podžigate sovraštvo!!!

  • Miro Jereb

   Koza…

 • Nata

  Tole pripenjam. Je zelo zanimivo in predvsem resnično !!!

  Za nekatere komentatorje – Jana, . . . . . .

  http://www.casnik.si/index.php/2017/09/13/dekonfesionalizirajmo/

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!