Islam ne sodi v Evropo!

Bernard Brščič (Foto: osebni arhiv)

Angela Merkel je zaslovela z izjavo “Islam gehört zu Deutschland!”, Islam sodi v Nemčijo. Islam naj bi bil po njenem sestavni del nemške in evropske kulture. Zmota. Islam ne sodi v Nemčijo, ne sodi v Evropo in ne sodi v Slovenijo. Sintagma evropski islam je protislovje v izrazih. Islam in Evropa sta ločena in v vrednotnem smislu nezdružljiva pojma. Naša, evropska identiteta je resda oblikovana v soočenju z islamom, a na apofatičen način. Evropskost pomeni zanikanje islama.

Če bi naši predniki namesto z ognjem in mečem tako kot danes afroarabske muslimane sprejemali z razkošnimi stanovanji, opremljenimi s steklokeramičnimi kuhalnimi ploščami in LCD-televizorji, Evrope kot civilizacijskega pojma nikoli ne bi bilo. Težko umljivo bi jim bilo naše mirno prenašanje tega, da muslimani posiljujejo, koljejo in po ulicah evropskih mest mesarijo s tovornjaki. Še bolj žalostna bi se jim zdela nepripravljenost stvari poimenovati takšne, kot so. Moj godovni zavetnik sv. Bernard iz Clairvouxa pred tisoč leti ne bi modroval o multikulturnosti in socialni izključenosti muslimanov, ampak bi nasilje pripisal kar njim in njihovi “religiji miru”. Vprašamo se lahko, kakšno vlogo igra Brdavs v Martinu Krpanu, ali pa osem metrov visok zid, ki obkroža cerkev sv. Trojice v Hrastovljah. Islam je bil in ostaja grožnja evropski civilizaciji.

Oglejte si še: Trumpovo močvirje

Zagovorniki multikulturnosti takšnemu videnju evropske zgodovine oporekajo. Islam naj bi bil miroljubna in strpna religija, v drznejših razlagah z ne prav majhnimi zaslugami za renesanso in evropsko razsvetljenstvo. Ekscesi islamskega nasilja naj bi bili posledica napačnih interpretacij in zlorab, lastnih vahabizmu, salafizmu, islamizmu ali političnemu islamu. “Pravi” islam, islam brez pridevnikov, naj bi bila ena sama strpnost in blagohotnost, Koran in Suna pa starodobni zbirki receptov za kumbaja življenje. I don’t think so. Islamski teror ni posledica interpretativnih zmot muslimanov, je posledica doslednega udejanjanja etosa njihovih svetih spisov. Islam ni religija, je izjemno nevarna totalitarna ideologija, preoblečena v religijo, ki ustvarja v celoti disfunkcionalno, s sodobnostjo nezdružljivo kulturo.

Posameznik ni nič, Alah je vse
Če se krščanstvo na primer primarno ukvarja s transcendenco, je islam osrediščen na imanenco, stvaritev božjega kraljestva na zemlji, tukaj in zdaj, ter popolno podreditev Alahu. Zato muslimani ne priznavajo ločitve vere in politike oziroma vere in države, ali kot se je pomenljivo izrazil veliki ajatola Homeini, islam je politika in politika je islam. In to v vsej svoji totalitarnosti. Posameznik ni nič, Alah je vse. Politika v takšni zastavitvi ne more delovati po demokratičnih načelih, je lahko samo izvrševanje božjega zakona, šarije. Lahko je samo tisto, kar pomeni dobesedni prevod termina islam, tj. podreditev.

Foto: iStock

Pri islamu kot podreditvi naletimo na problem. Muslimani podreditve ne zahtevajo od sebe in svojih sovernikov, ampak od vseh nas. Pluralizem, videnje živi in pusti živeti, ki je osnova razsvetljenskega projekta, jim je tuje. Prepričani so, da so cel svet prejeli od Alaha in da jih obveznost džihada zavezuje k vzpostavitvi islamske ume. Območje vojne, Dar al-Harb, ki še ni pod islamsko vladavino, morajo podrediti v Dar al-Islam. Mir je možen samo med muslimani, nikoli med muslimani in nemuslimani. Islam je posledično v vojni z vsemi velikimi verstvi, krščanstvom, judaizmom, hinduizmom in budizmom. Na veliko srečo človeštva je v vojni tudi sam s sabo. Notranjim muslimanskim razkolom med suniti in šiiti se lahko zahvalimo, da Alahovo sonce še ne sije nad Evropo.

Evropa mora ohraniti uživanje svinjine in žlahtne kapljice
Islam, kot ga poznamo, ni združljiv z našimi vrednotami. V zahodno civilizacijo integriran musliman je protislovje v izrazih. Ali je musliman in ni integriran, ali je integriran in ni musliman. Za sobivanje islama in evropske civilizacije ne bi zadoščala reformacija islama, potrebna bi bila korenit avtorski poseg tako v Koran kot v Suno in zamenjava preroka Mohameda kot zgleda krepostnega življenja muslimanov. A po takšnem posegu islam ne bi bil več to kar je, islam.

Foto: iStock

Svobodo, ki jo uživamo in nam jo zagotavlja liberalno-demokratska ureditev, islam ogroža. Tu ne gre samo za uresničevanje idealov razsvetljenstva, kot so posvetnost, svoboda govora, demokratičen način odločanja, enakopravnost moških in žensk, poljubnost spolne usmerjenosti, ampak tudi tako trivialnih, kot je pravica do použitja pečenic, pršuta ali kranjskih klobas, njih zalitja z refoškom ali cvičkom, ali pravica do svobodnega sprehajanja psov v spremstvu nepokritih žensk.

Obrambo našega načina življenja lahko zagotovi samo opustitev politične korektnosti in zlasti uresničitev politike nestrpnosti do nestrpnih. Stop islam!

Bernard Brščič

 • Republic Commando

  Levi ljubijo islamiste, radi bi jih imeli 200000.

  • Matt von Glanz

   si pozabil kako nulo ali dve?

 • FUCK COMMUNISM

  Sej kadar kameltrajbarji zagresijo kaksen zlocin nad Evropejci, so levuharji vedno tiho kot riti! Gnide hinavske!

 • Vrhovni sodnik

  Ko jih bomo izganjal, obvezno tud lewake z njimi.

  • Slovenka

   Vidim, da ničesar ne prepuščaš naključju.

 • Volkhv

  Kaj pa en moderni fizik kova Merkel zna in pozna, razen filozofiranja, ustvarjanja megle in reprodukcije vere, “idejo” (kontra znanstvenemu napredku, ki je obstajal vse od srednjeveških arabskih optikov do modernega Newtona, Keplerja, Galileja, Maxwella, Watta, Ampera, Bohra, Boltzmana,… Einsteina, Schroedingerja; z Schroedingerjem se je končala trenutna doba človeškega razvoja in obstala v dobi fosilnih goriv, 19. stoletja.) Hawking je edini moderni fizik, ki je kaj ustvaril, pa še on ni dobil Nobelove nagrade, saj je bil k večjemu navadni nakladač, ki je že segal v isto pašto kot filozofičarka Merklova, torej teoretik megle. Kar se pa tiče Merklove (fizičarke), ona pa ostaja v vodah ideologije in vere, filozofije, sama namreč ni zmožna sproducirati ničesar novega, inovativnega, zmožna pa je ustvariti pogoje pogube, genocida, etnocida za celotno civilizacijo v Evropi.

  • Franc Šink

   Le kaj naj bi Hawking ustvaril? Prav nič.Naj mi kdo pove vsaj eno enačbo od njega.Blebetal je nekaj o dimenzijah kar še sam ni razumel.

 • Jan Kovalski

  ” Mir je možen samo med muslimani, …”
  ====================
  No tole jim že 1400 let ne uspeva preveč dobro. Se tako “dobro” koljejo tudi med seboj, da so v vsem tem času povzročili za cca 270 milijonov žrtev. Ne mine dan, da ne bi kje v islamskem svetu kaj letelo v zrak, z ljudmi vred. Teh norcev ni za spuščat v Evropo!!!

  • Matt von Glanz

   To je odličen point. In kljub temu, da je Mohamed naredil vse, kar je vedel in znal, da bi islamska družba po njegovih patoloških navodilih še lahko funkcionirala (vključno s pokrivali za najbolj ogrožene ljudi v islamu), nazadnje med njimi samimi izbruhnejo vojne. Kaj pa lahko drugega rečemo o ljudeh, ki lastnim otrokom ob kraji jabolka na tržnici roko povozijo 2x s tovornjakom … ali pa smejo stopiti v hišo tuje ženske samo, če jih ta podoji. Razlaga: samo mati doji otroka in v hišo svoje matere smeš stopiti. Predstavljaj si, koliko besa, pohote in neobrzdanosti vse to prinese s sabo. Da ne omenimo žensk, ki so psihološko samo še senca svojega spola. Moh. je poskušal naslediti Abrahama, biti vladar naroda, si dati duhovno veljavo … je pa naredil temelje najbolj nesamozadostni civilizaciji na svetu.

 • AlojzZ

  Papež Benedikt XVI. je na Univerzi v Regensburgu 12. septembra 2006 imel predavanje, ki je sprožilo razburjenje muslimanov po svetu, še posebej navedek bizantinskega cesarja Manuela II. iz 14. stoletja z odlomkom iz disputa bizantinskega cesarja Manuela II. iz 14. stoletja z islamskim teologom:

  “Pokaži mi, kaj je novega prinesel Mohamed, in videl boš le slabo in nečloveško. Na primer ukaz širiti vero, ki jo je učil, z mečem.”

  Navedeno so muslimanski verniki vzeli kot neposredno žalitev svoje vere in preroka. Tako je društvo iraških džihadistov, ki je znano po snemanju svojih napadov na ameriške cilje v Iraku, na spletni strani sporočilo, da bodo Mohamedovi vojaki pretresli papežev prestol in njegovo državo. Skupina vse muslimane poziva, naj se maščujejo kristjanom in Židom, katerih vere so sovražne islamu. Svoje grožnje z napadi na Rim in Vatikan je ponovila tudi skupina Džajš al Mudžahedin, kjer menijo, da izjave papeža niso bile neškodljive ali pomota, pač pa so bile dobro premišljene.

  In papež Benedikt XVI. je teden dni kasneje umaknil svoje besede. Se sedaj, v časovni oddaljenosti ducat let, vidijo tedanji dogodki kaj drugače kot takrat?

  • Slovenka

   Francoski kralj Ludvik Sveti je izjavil, da se lahko z muslimanom pogovarjaš samo preko konice meča. Izjava iz 13. stol., ki pa je slabih 800 let pozneje še kako živa. Z drugimi besedami, kvalitetne misli ne odidejo v pozabo.

 • totex39

  Tukaj pa res ni kaj dodati, če Nemška kanclerka pravi, da islam sodi v Nemčijo pol pa ga naj imajo, saj si to zaslužijo in ljudje so je še množično podprli.

  • Marija

   Samo naj tega ne silijo nam.

   • totex39

    Na žalost se to že dogaja na skrivnih lokacijah jih sprejemajo in javnost o tem ni obveščena, spet lažejo tako kot znajo.

    • Marija

     Razumljivo,da lažejo po volitvah bomo zvedeli koliko teh smeti je.Takrat bodo povedali eni ali drugi.

 • Prdo

  Bernarda ti si en kreten to lahk sm saudijcem tveziš

 • Jožef

  Pisci in pisuni, upam, da smo razumeli brnščičevo sporočilo. Muslimani so smrtni sovražnik nemuslimanov. Ni jim težko žrtvovati svojega življenja, da se lahko razstrelijo, povozijo, zakoljejo ali posiljujejo nedolže ljudi.
  Naredimo nekaj za obrambo pred vdorom novodobnih Turkov. Erdogan bo imel predvolilne shode v Bosni. A vam to kaj pove. Pa Rusi na Vršiču, tudi to vam naj zazvoni v vaših glavah.

 • dob

  Islam ne sodi nikamor.

  • xtc

   Usporedi komunizem (socializem) in Islam pa dobiš sumljivo podobnost verskih fanatikov in totalitaristov.

   • opazovalec

    xtc, prosim te za slovenski prevo vesede “usporedi”. V SSKJ je namreč ni, je pa v slovarju nekdanjega Srbo-Hrvaškega jezika. pa ne da nisi Slovenec po rodu?

    • Slovenka

     Predlagam izboljšavo: postavi komunizmu ob bok islam …
     ali
     postavi komunizem ob bok islamu ….

 • Tweety Bird

  Islam ne sodi v Evropo!

  Brščić na “ić” pa ne v Slovenijo!

  • sprehajalec

   Čič-i so Slovenci. Izvor priimka je drugačen, kot generiranje osebnega imena z dodajanjem ić. Poskusi izgovoriti čić z mekanim ć. ne bo šlo.

   • Kaj pa Čičarija ?

   • opazovalec

    Brščići so pa Dalmatinci in ne Slovenci, vsaj tako so pravili Brščići v JLA..

    • sprehajalec

     Dopuščam možnost, da tudi Istrski in primorski kajkavci in čakavci, ki so staroslovenski dialekti. Kot Kocjančiči.

  • garfi

   ti pa sodiš v kletko
   leviČĆarji ste pravi ksenofobi

  • Capi

   A zato imaš ti nick v angleškem jeziku, ker je ptić na ić? Hahahaha

  • Dragan Krstič

   Peinkicher pa ne v Slovenijo.

  • Slovenka

   Z ić se da urediti, kjer je volja.

 • Olga_10

  Čestitke! Natanko tako! Islamu ni mesto v Evropi!
  Prav tako je treba pred roko pravice postaviti vse, ki za krvav Sorosov denar uvažajo divjake, s Kučanom in Fajonko na čelu!

 • RATATA

  Zakaj vozijo migrante naskrivaj v Psihiatrično Bolnišnico Lublana?

  • totex39

   Zahtevajmo javno obrazložitev, onih ko tako vneto kolesarijo in hujskajo ljudi.

 • garfi

  islam je totalitarna ideologija in zato se lepo ujema z leviČĆarji

 • Prdo

  Krščanski fundažentalizem je potrebno iutrebiti

  • Matt von Glanz

   daj prdo ne ser*i

  • šmentanamuha

   Pa pedre tudi.

 • soc

  Natanko tako. Multkulti je žalitev naše zgodovine in naših etičnih načel. Ne le žalitev, temveč premišljen pokol, ki so ga pripravili neomarksisti frankfurtske šole. Ali so bili ti “filozofi” tako bebavi, da človeške biti nikoli niso dojeli, ali so se zavestno (in zakaj?) odločili poslati človeka nazaj na drevesa, tega pa res ne vem.

 • Matt von Glanz

  Glede na to, da so na Švedskem cenzurirali črnce iz Pike Nogavičke, se sprašujem, kdaj bo Martin Krpan umaknjen iz vseh knjižnic ali pa bo Brdavs nadomeščen z nekim za lase privlečenim likom.

 • Lisjak

  Global Compact for Migration je trenutno v III fazi.V Newyorški deklaraciji Združenih narodov iz septembra 2016 je določena vrsta pravic za “redno preseljevanje” in obveznosti za ciljne države.Vladne naloge vključujejo boj proti ksenofobiji in zavračanje kritike tega načrta.Prav tako ni več pomembno,ali imajo migranti potne liste na mejah.Dovolj je če reče besedo AZIL.

 • Striker

  ZAKAJ bi ilegalni migrant MORAL dobiti azil pri nas? Če pogledaš Kodeks UNHCR potem so begunci brez dokumentov lahko samo v prvi varni državi, tam pa si morajo preskrbeti dokumente, lahko tudi dokumente UNHCR za prestop meja med državami, ki v vojno NISO vpletene. In v Siriji gre vojna h koncu, legitimna oblast počasi osvobaja ozemlja, ki so jih zasedle kriminalne radikalne islamistične tolpe s podporo Saudske bArabije, USA, Izraela in NATO pakta, kar dokazujejo najdena orožja v osvobojenih krajih. In prstop meje izven mejnega prehoda je po KZ-1 člen 308 še vedno kaznivo dejanje, kdor pa pri tem pomaga, pa je kaznovan enako, ker gre za pomoč pri kaznivem dejanju. ker meje prestopajo v glavnem na območju PU Novo mesto, bo treba vložiti proti policiji kazensko ovadbo za pomoč pri prestopu meje in prikrivanju kriminalnega dejanja.

  • Igor Kavalar

   Po slovenski logiki krivosodja: če oblast, krši zakone, kriminalnega dejanja ni, ker gre za oblast.

   • Striker

    Za začetek se krivosodje sploh ne meša v azilno politiko, ampak to opravi MNZ. in pod vodstvom take blondinke, kaže, da se jim je delovna energija zaustavila na nulo. Zakon je treba upoštevati in policist, ki ne pozna zakonov, naj takoj dobi odpoved.

    • Igor Kavalar

     Jep oblast je naročila, da jih spustijo notr, policija, ki bi se pa temu protizakonitemu dejanju politike morala upret, jim je pa držala štango.

     Edina razlika med kriminalcem in mafijsko oblastjo je v tem, da jih oblast pretihotapi naglas in to več kot za en kombi in zato ni kaznovana.

     • Striker

      Seveda se policija ni urla, saj so jim vsakič, ko so imeli 5 minuta časa, zvišali plače. Zdaj naj pa plačajo kazen za pomoč pri kaznivem dejanju po KZ-1, člen 308 odstavek 3 in 4. Ali pa naj aretirajo tiste, ki so jim to naročili. Ali pa se s policisti, če vas ustavijo ne pogovarjati, ker ne poznajo zakonov, torej tudi vas niso ustavili zakonito.

     • Igor Kavalar

      Vem pojavlja se vprašanje, zakaj bi sploh upošteval zakone te države, plačeval davke, sej si zakonov sama oblast in državni organi ne držijo.

     • Striker

      Potem po volitvah, če pride na oblast ista opcija, ki je zadnja štiri leta vodila tako protislovensko politiko, postanejo razmere v Sloveniji zrele za revolucijo, saj tukajšnji ljudje želijo svobodo in demokracijo.

     • Igor Kavalar

      Nisem optimist sem bolj realist.

      Mislim, da je slovenski narod še vedno komiran! Zavedati se bo začel takrat, ko bo na lastni koži začutil posledice te politike.

      Važno je samo to, da bomo tisti, ki razmišljamo z svojo glavo pripravljeni na vse scenarije, za ostale me pa boli k.

 • Striker

  Kako bojo šele razočarani, ko bojo videli kako lep dan za ljubitelje in wilkomerje se obeta po branju tega https://www.gatestoneinstitute.org/11987/us-mosques-muslims-incitement ; Saj to je vendar religija miru, samo v februarju 2018 je bilo 165 napadov in 930 mrtvih in 922 ranjenih, v samo 17 samorazstrelitvah https://www.thereligionofpeace.com/; in kasneje so to samo še povečuje. V Ameriki pa se jim tudi malo meša, pa že pozivajo na poboj nemuslimanov http://www.nydailynews.com/news/crime/dad-killed-daughter-lesbian-lover-gay-mom-article-1.1722103 katere si najbrž zapomnejo vse, kot Porić

 • Jure kavčičeu

  Ok.. dejmo rečt da celoten tale zapis ni popoln bullshit… Ampak dejstvo je, da se desnica in konzervativna struja na sploh tako otepa islama ne zato, ker je krivičen do žensk, ker je sovražen do judov in istospolno usmerjenih in tako dalje, ampak zato, ker si RKC ne želi iz rok izpustiti dominacije nad Evropo. Domnevna nerazdružljivost Evropske identitete in krščanstva je umetno ustvarjena predpostavka, saj, kot sem že večkrat povedal, se je naša kultura sicer res oblikovala v tesnem sobivanju s krščanstvom, vendar je bilo oddaljevanje ljudi od vere in sekularizacija dejansko ta, ki je naredilo Evropo takšno kot je danes. Desnica želi prepričati ljudi, da je Evropejec kristjan in nič drugega. S tem si zagotavlja politično moč in vpliv tudi v prihodnosti. Tako da ne mi vi zdej o nekih Evropskih vrednotah bluzit in hkrati zagovarjat enako nazadnjaške vrednote kot islam. “…posvetnost, svoboda govora, demokratičen način odločanja, enakopravnost moških in žensk, poljubnost spolne usmerjenosti..” O tem govorim, zelo me je presenetilo da je tale homofob imel pogum da je vse to umestil pod naše vrednote. To so realno Evropske vrednote in še marsi kaj bi lahko dodal. Tega nova24 v glavnem tega ne spodbuja. Ko govorimo o splavu, o homoseksualcih, o evtanaziji zagovarjate popolnoma enako stališče kot muslimanski mainstream. Gre isključno za verski, ne pa vrednotni konflikt!

  • centurion

   Ma ko ti jebe mater gnida komunajzerska…
   (bulmastif, se ve…)

  • Spartan

   Tale tvoj komentar je v bistvu vprašalna poved/komentar na katero je odgovor članek od g. Brščiča zgoraj. Odgovor na svojo ironično vprašalno poved/komentar si dobil še preden si jo/ga sploh napisal. Se pravi, se oglašaš iz preteklosti!

   Ajd! Drž’se!

  • RATATA

   In ti prasemorsko zaraženo bi s principa zamenjal rkc s šerijo.
   Obenem pa misliš, da boš komunosocialni elgebitouc preživel. Kreten bebavi!!!

  • xtc

   Ti si hudo zadet v glavi,pravi primer levega neandrtalca-samo sekularno EU,brez komunističnih norcev uzporedi z Islamom pa vsak normalen ugotovi ,da oboje vštric ne gre.

  • Jan Kovalski

   Je pa zato tvoj zapis popoln bullshit, to pa ja.
   Kot prvo, Cerkev je povsod v EU ločena od države, pri muslimanih pa tega ni. V EU dominacija ni odvisna od moči Cerkve, ker se povsod izvaja demokracija z večstrankarskimi volitvami.
   Tvoje očitno antikatoličanstvo se zelo dobro ujema z muslimani, vendar muslimani tudi ateiste tretirajo enako kot katoličane. Na tej točki je pa tvoj zapis resnično velik bullshit saj je očitno, da tvoja trditev: “Gre isključno za verski, ne pa vrednotni konflikt!” ne drži, ker gre muslimanom v prvi vrsti za totalno prevlado nad drugimi ne glede na vero ali nevero.
   Islam je totalitarizem in ne sodi nikamor v civiliziran svet!

   • Hun

    ja sevede…ce bi jansisti mel vecino v parlamentu bi spet Cerkev ufural v drzavo

  • baubau

   Motiš se:če je dandanes komu jasno,da je Evropa v bistvu poganska in malikovalska …so to pravi kristjani-predvsem katoličani in t.i.desnica.

 • centurion

  Evropo KRISTJANOM!
  Musliče in socialiste iztrebit do zadnjega.
  Ko tega plevela in donatorjev Sorošev&co ne bo več pod toplim
  soncem v naših krajih, bo Evropa vzcvetela.
  Lep in sončen nedeljski dan Slovencem, kristjanom in domoljubom.

  • Janez

   Kar začni z Janšo in komunisti iz SDS. Noben ne bo jokal za njimi.

   • centurion

    Ti kuzla donc ni dala fukat?
    Pejt na Oražnovo.
    Levakom rentajo bulmastife.
    Dežurni rdeči gobci kot si ti, dobijo po defoltu zastonj.
    MMRRŠŠŠ, gnoj.

    • Hun

     jebo ti pas mater jansisticno rasisticno hujskasko

     • centurion

      Hopa-cupa tut ti se oglašaš z Oražnove?
      Te jebejo ali ti jebeš peseke?
      Boli, boli….

 • Božobožo

  Povprečnega slovenca spraviš v cerkev točno dvakrat na leto. Vsak dan je svinjino in pije alkohol. Me res zanima kako bi lahko tukaj uspeval islam.

  • KAPIBARA

   Počakaj da bodo v večini tukaj, takrat stopi na plano njihov pravi primitivizem….
   – Leta 1999 je na sinodi v Vatikanu, med razpravljanjem o odnosih muslimani in kristjani, eminentni muslimanski učenjak hladnokrvno dejal: “S pomočjo vaše demokracije bomo vdrli k vam, s pomočjo naše vere bomo zavladali nad vami. ”
   – To je povedal udeleženec sinode monsignor Guiseppe Bernardini.
   – Vir: knjiga Bes in Ponos – Oriana Falacci str. 98-99 – p.s. Obvezno branje !!!!
   FACK zahodna demokracija !! MORA bit mal diktarure.. !!

   Ketman oziroma takija pomenita pravico muslimana, da kršita vse verske propovedi.
   Kuranpravi, da bo Alah cenil vsakega muslimana po srcu in ne po tem, kar imana jeziku. Ta razmišljanje daje legitimno pravico muslimanu, da lahko laže, se lažno zliva z okolico, da skriva svojha verska čustva … ko se počuti ogroženega zaradi svojega verovanja. Musliman, ko se počuti v nevarnosti, lahko zanika svojo vero in prevzame vero svojega sovražnika.
   Musliman takijo ne razume kot laganje, razumejo kot samozaščito.

   Vsak musliman sam po svoji presoji uporablja takijo….!!

   • Mihilus

    Musliči hodijo v past. To so si globalisti domislili ker hočejo depopulacijo. Dobro vedo kako se bo to končalo.

    • KAPIBARA

     Kljub temu.. ali je tega treba bilo..

  • xtc

   Zelo uspešno-poreže ti glave,kot komunistom najpreje ,ker so manj vredni od psa.

  • Lord H.

   2018 je v Sloveniji štirikrat več muslimanov kot 1991

 • xtc

  Brščič tukaj naliva rdećim tepčkom čistega vina tudi glede Iranskega Šiitskega Islama.
  Dejstvo pa je,da bo moral Islam,če bo želel obstati v modernizacijo ali pa izginutje-vendar pa odgovora,kako zadevo modernizirati,še nihče nima.
  Definitivno pa je Islam politični sistem zelo podobno kot komunizem (socializem)-vera.
  Skratka ,država in vera sta eno.Samo spomnite se reka iz Yuge Partija je narod,Partija je država pri Islamu je isto vera je država in država je vera,v bistvu identični verskofanatični totalitarizem,eden kot drug popolnoma nekompatibilna z normalnimi evropskimi vrednotami.
  Definitivno pa bo islam moral na pot reform,ki so neizbežne.

 • freedomfighter

  Torej bernard spet samo gobezdanje brez resitev…islam ne sodi v evropo…okej potem pa povej kaj narediti…a vzamemo pravico do svobode veroizpovedi ki je osnova demokracije in celotne zahodne druzbe vse od konca inkvizicije…ne prenesem tega ko nekdo samo rece kaj je narobe brez da bi imel resitev…ce nima bernard pametne zakonite resitev za tezavo z muslimani potem naj bo raje tiho ker jamravcev imamo dovolj na svetu takih ki bi pa iskali resitev pa skorajda ni saj za iskanje resitev potrebujes tudi pamet in ne le jezzik

  • elh.

   Svoboda veroizpovedi? Islam ni religija ampak sovražna in nevarna ideologija, kot komunizem ali neonacizem. Svoboda veroizpovedi v smislu različnih odtenkov krščanstva sodi v Evropo, vse ostalo je tujek, ki naj se prakticira v avtohtonih okoljih. Nekatera pravila je treba tudi popraviti, če se pokažejo sistemu škodljiva. Evropski način življenja in Evropo je treba zaščititi, kot so Japonci Japonsko pred pretiranim priseljevanjem tujcev. Pretirano je zelo hitro.

   • freedomfighter

    Glej vsako religijo lahko uporabis za dobro in slabo in musliman in kristjan obadva vrjameta v istega boga in v vecino istih prerokov…ne moremo reci da miljarda pa pol muslimanov niso verniki…sploh ne vem kdo je lahko bolj veren od muslimanov…zbrisati 1500 let staro religijo je pa blaznost v nasprotju z vsemi zahodnimi vrednotami

    • tohuvabohu

     Tvoja logika je enako butasta kot tista, po kateri so v ZDA (le) demokrati za demokracijo, republikanci pa proti njej.

    • elh.

     Pa imenuj to religija če hočeš, tudi če verjameta v istega boga, to ne spremeni dejstva, da muslimani dajejo prednost božjim zakonom pred posvetnimi, zanje je Alah zakon, šeriat je zanje pravo nad vsakim civilnim pravom. To v Evropi ne gre, nihče jim ne preprečuje živeti po postavah njihove ideologije ali, kot praviš vere, samo šeriat se lahko prakticira samo v islamskem svetu, kar pa Evropa ni.
     Naj živi v Evropi musliman, ki daje prednost civilnemu pravu pred šeriatom, naj ne zahteva šeriata v Evropi, naj to podpiše, in da se lahko norčujemo, če hočemo magari iz alaha v Evropi. če tega noče ali ne upa tudi prav, naj gre domov in tam moli z ritjo navzgor proti severu če hoče. Ni takih muslimanov, ki bi to podpisali prav veliko, če so, so heretiki, kot Salman Rushdie, ki jim grozi, obračun po šeriatu s strani pravovernih muslimanov. Toliko o “lepoti” te kot praviš religije. Če nekdo verjame, da je treba nevernike spreobračati ali, če se ne puste, enostavno ubiti, taka vera meni vzbuja gnus. In to je samo en detajl.

     Kdor misli v Evropi, Sloveniji vzpostavljat šeriat ni dobrodošel. Zakaj bi se mi morali umikati?

     Zakaj bi jih morali z lastnimi žulji vzdrževati, te ki nas povrhu še sovražijo in prezirajo? Smo slučajno njihovi sužnji? Zagovarjaš suženjstvo, če gre za pomoč muslimanom?

     Oni sami džamije imenuje za svoje vojašnice v Evropi. Že to je aroganca in agresivnost brez primere. Hvala za take izkoriščevalce za nedoločen čas.

     Enim je širjenje sovraštva do Evropejcev, nevernikov, takoimenovanih rasistov prosto dovoljeno, dovoljena so “svetišča” za širjenje takega sovraštva, istočasno pa je malodane prepovedano izražati strah pred invazijo muslimanov, biti ponosen na evropske korenine, evropsko kulturo, umetnost, znanost, dosežke, ki so nastajali skozi stoletja.

  • Mihilus

   Trenutni sistem liberarne demokracije rešitev ne omogoča. Rešitve se seveda bodo našle bo pa najprej morala pasti liberalna demokracija.

   • freedomfighter

    Demokracija je lahko le liberalna drugace to ni demokracija ampak diktatura ker ce se polovica prebivalstva definira kot liberalci ne vem kaj biv tvoji neliberalni demokraciji naredil z liberalci

    • tohuvabohu

     Tvoja logika je enako neumna kot tista, po kateri so v ZDA (le) demokrati za demokracijo, republikanci pa proti njej.

  • xtc

   Islam ni zgolj veroizpoved kot komunizem oba sta politična sistema in to zločinska in totalitarna.

  • Sarkazem

   Začetek rešitve je stroga omejitev priseljevanja muslimanov, ker jim njihova vera preprečuje integracijo in postopno asimilacijo v evropsko kulturo. Tako je storila Japonska, kjer musljman težko dobi vizum za obisk, kaj šele za naselitev ali delo. Že vedo zakaj, vse so proučili in se tako odločili, ker čuvajo in ohranjajo svojo kulturo.

   • Slovenka

    Stroga omejitev priseljevanja muslimanov. NE? Stroga PREPOVED priseljevanja muslimanov.

    • Simofd

     Ne, ne bo šlo tako. Moralo se bo zapisati NAJSTROŽJA prepoved priseljevanja.

  • Hun

   Bernard je moral spisat clanek, da se mu sektasi klanjajo…ker je v prejsnem pluval Trumpa pa je padel v nemilost sektaskih komentatorjev

  • sprehajalec

   #a vzamemo pravico do svobode veroizpovedi ki je osnova demokracije in celotne zahodne druzbe vse od konca inkvizicije..#

   Če imaš opravka s populacijo 7. stoletja, ne moreš deliti dosežkov prosvetljencev z njimi….

  • Lord H.
 • elh.

  Se strinjam v 99%. Edino mesojedstvo ni nuja, pitje vina v podporo hrani do neke mere pač, komur paše. Nikakršne oblike halal v Evropi ne pridejo v poštev, prašiči in psi in ne vem katera žival še nikakor niso umazane živali. Ves denar namenjen migrantom je bolje nameniti zaščiti in oskrbi živali. Primitivni odnos islamistov, muslimanov do živali ne sodi v Evropo, kakor vsi ostali aspekti islama ne. Naj žive v svojih mejah, dokler jim ne bo postalo jasno, da si bodo življenje milijonkrat izboljšali in polepšali, če muslimanstvo, alaha, šeriat skratka vse kar diši po islamu opuste. To bi bila zanje osvoboditev. Potem bi se morda z njimi dalo menit. Do takrat jim je pa treba meje zapreti neprodušno. In na nataliteto naj pazijo, ker njihove meje so omejene.

 • marker

  Religija petega stoletja in enaindvajsetega nista združljivi. Islam je religija, ki se ne prilagaja drugim, temveč podredi tudi s silo če je treba vse drugače verujoče. Vsi tisti, ki mislite drugače, si jih peljite domov, pa boste kmalu videli hudiča.

 • Lord H.

  In kaj bo na to rekel Ne Vzet Pornić?

  • šmentanamuha

   Pornić nad odjebe nazaj v Bosno, sicer bo ostal brez jajc.

 • SIMON ROZIC

  Vse te Alahove ljubčke bomo namestili v “najlepšem mestu
  na svetu” in jo ponovno ogradili z bodečo žico, tako, da izhoda ne bo!
  Načrt za “ograjo” okoli Ljubljane že imamo iz 2sv!

 • Caetano

  Domala cisto vse tocno povedano!

 • tohuvabohu

  Jaz bi celo rekel, da islam ne paše nikamor! Globoko je sprt z demokracijo, enakopravnostjo žensk, človekovimi pravicami, ločitvijo verskih skupnosti od države itd. itd. itd.

  • šmentanamuha

   Ko bo prva muslimanka odrezala jajca svojemu nasilnemu možu, se bo začel preobrat tudi med muslimani. To so samo navidezni moški, pičkice, ki se radi izživljajo nad nemočnimi in še to zvezanimi žrtvami, ženskami, otroki, ujetniki. Odjebite, musliji, Slovenci smo vam dali po pički že pri bitki pri Sisku, Sobijeski vas je steral u PM pri Dunaju in danes se ponovno borimo za svojo domovino zaradi izdajalcev in možganskih pohabljencev, ki na najbolj zavržen način delajo škodo naši državi in Slovenskemu narodu. Duh prednikov se znova prebuja v nas. Slovenije ne damo.

 • Valter BraniSlav

  ZAKAJ GOSPOD BRSCIC NI NA CELU SDS?
  BRSCIC IN TOMCEVA STA OBA ZELO PAMETNA CLOVEKA.
  Nihce ni Islama do danes tako pravilno razlozil kot prav g. Brscic
  ISLAM JE ANTITEZA EVROPE IN TISTI KI K NAM VABIJO MUSLIMANE SO IZDAJALCI KATERE BI MI MORALI IZREZATI IZ EVROPE ALI PA BOMO IMELI EURABIJO.
  Plana B tukaj ni. Cas se izteka.

 • Adolf Hitler

  IMIGRATJE S T O P

  Kratki volilni program 2018
  Volilni program Gibanja Zedinjena Slovenija (ZSi) za delo v Državnem zboru 2018-2022 (kratek)

  Skupni cilj točk našega volilnega programa je utrditev zdravih življenjskih vzorcev in sožitje z naravo, kjer bodo v ospredju zdravje državljanov in zdravo okolje v katerem živimo ter vzpostavitev družbe svobodnih ljudi s koreninami v preteklosti, z rastjo v sedanjosti in z vero v dobro prihodnost, katere poslanstvo bo po vsemu svetu predstavljati kulturne in znanstvene dosežke slovenskih avtorjev in slovenskega naroda.

  Vrnitev nam vsem ukradenega skupnega zasebnega premoženja (družbeno premoženje).
  Omejitev obdavčevanja in draginje za razbremenitev družin in gospodinjstev.
  Razbremenitev ter zagon gospodarstva, razvoj malega gospodarstva, družinskih podjetij in kmetij ter posledično zmanjšanje brezposelnosti in ohranitev obdelane domače zemlje.
  Suverena mednarodna drža Slovenije in STOP migrantom.
  Reorganizacija javne in državne uprave z ukinitvijo in združitvijo nepotrebnih agencij, direktoratov in služb.
  Vzpostavitev Slovenske ljudovlade, skupnosti svobodnih ljudi in politično-samoupravne zveze zgodovinskih slovenskih dežel, ki bo ljudstvu vrnila vzvode oblasti, državnemu vodstvu pa dodelila odgovornosti ter sprejem nove Ustave na plebiscitu.
  Prepoved političnega delovanja (lustracija) odgovornih za današnje katastrofalno stanje v vseh vejah oblasti – zakonodajni, izvršilni in sodni, ter kaznovanje odgovornih za plenilsko zakonodajo, saj gre za izdajo naroda in ljudstva ter za rodomor/genocid nad Slovenci.
  Vzpostavitev Slovenske pravde (stara pravda) – pravnega sistema, ki temelji na pravičnosti, in temu kar je res, obenem pa zagotavlja institut odgovornosti v dobrobit skupnosti – ljudstva.
  Finančna odgovornost sodnikov in odvzem trajnega mandata.
  Vzpostavitev učinkovitega obrambno-varnostnega sistema, redefinicija Slovenske vojske in izstop iz vojaške zveze NATO (na podlagi 3.a člena sedanje Ustave).
  Dostopnost do zdravstvenih storitev v razumnem roku, razvoj preventive in sodelovanje konvencionalne medicine z alternativnimi načini zdravljenja.
  Zdrava prehrana v trgovinah, ter dvig slovenske samooskrbe in ekološke pridelave.
  Naturalizacija konoplje, saj predstavlja pomembno preventivno sredstvo, zdravilo ter surovino za nov gospodarski zagon (splošen dvig standarda).
  Ureditev in normiranje prikrite veje oblasti – medijev.
  Sprememba načina dodeljevanja socialne pomoči in drugih socialnih transferjev, saj ljudem ne nudi socialne varnosti in njegova nadgradnja z uvedbo DTD – državljanskega temeljnega dohodka.
  Izstop iz Evropske unije zaradi sistemskega omejevanja zdravega razuma, narodne svobode, gospodarstva, neenakopravnosti držav in nezdružljivosti ljudovlade z diktaturo znotraj EU.
  Prenova vzgojno-izobraževalnega sistema, s povečanim poudarkom na učenju praktičnih in uporabnih znanj ter veščin.
  Prenova pokojninskega sistema v dobro ljudstva za zagotovitev medgeneracijske in med-poklicne solidarnosti za dostojno preživetje vseh upokojencev.
  Prenova delovne zakonodaje – počlovečenje delovne zakonodaje, med drugim skrajšanje delovnega tednika iz 40 ur na 30 ur.
  Rešitev javnega dolga Republike Slovenije.
  Prilagoditev naše družbe in gospodarstva na prihod robotizacije z uporabo umetne inteligence.
  Sprememba vzgojnih ukrepov zapornih kazni v smeri opravljanja družbeno koristnih del izven zaporov, ter stroge kazni za zlorabo položaja.
  Vzpostavitev monetarne suverenosti, ponovna uvedba lastne slovenske valute in podpora lokalnim valutam.
  Prenova naravovarstvene zakonodaje s strogimi kazni za uničevalce narave in mučitelje živali.
  Spodbujanje ter podpora obstoju in razvoju slovenske kulture ter javni uporabi slovenskega jezika.

  ZEDINJENI ZMOREMO VSE!

  • McBobo

   Odličen program.

   • šmentanamuha

    Res je, tudi mene so pozitivno presenetili.

 • samotoje

  Islam v 21. stoletju ne sodi nikamor, še najmanj pa v Evropo.

 • šmentanamuha

  Dva poudarka iz kolumne spoštovanega gospoda Brščiča:

  “…Islam ni religija, je izjemno nevarna totalitarna ideologija, preoblečena v religijo, ki ustvarja v celoti disfunkcionalno, s sodobnostjo nezdružljivo kulturo….
  …Notranjim muslimanskim razkolom med suniti in šiiti se lahko zahvalimo, da Alahovo sonce še ne sije nad Evropo….”

 • večni srb

  Če bi nekdo prevedel celo Biblijo v tiste arabske črke in knjigo natisnil pod Imenom Koran,ali bi kdo od tistih čobanov tam doli vedel, da v resnici bere Biblijo?

 • večni srb

  Tudi mi smo bili zarukani in zavedeni, ampak zdaj nismo več.
  Kriv je bil komunizem, ki nas je učil, da je vera opij za množice in je pravzaprav ne rabimo, ker bomo vse pomembno za življenje izvedeli v obvezni osnovni šoli. Kako je nastal svet? Glej poglavje o Big bangu in vesoljski inflaciji. Kdo smo mi? Beri učbenik o biologiji. Kaj je naš namen na tem svetu? Priden bodi, pa uči se, da ti ne bo treba delati. Kam naj se zatečem, če mi je hudo in ne najdem več izhoda? Pokliči 113, če ni tako resno, pa se oglasi na lokalno postajo ljudske policije. Kdo je moj prijatelj? Vsi, razen, če si neprilagojen, ker potem smo vsi proti tebi. Ali obstaja posmrtno življenje? Če bi rad trpel še po smrti, morda pa le. Ali obstajajo nebesa? Hm, naj jaz tebe nekaj vprašam, imaš tudi kakšno glasbeno željo mogoče?
  Kdor zna malo razčleniti in jasno odgovoriti na vsa ta vprašanja, si zasluži zdelano osnovno šolo, sicer pa se da tudi poenostaviti, nihče ne pade v šoli s prilagojenim programom.

  V islamskem svetu ni nič drugače. Problem so vaške oligarhije, ki plačujejo vse v okolici, tudi politike, versko policijo in župnike, oni se pa zavedajo, da brez dobičkov od nafte ne bodo dolgo zdržali in v tisti puščavi nič ne raste, ker je povsod samo kamenje. Verjetno zato vstrajajo pri fevdalnem načinu življenja, ker je to nek minimum, ki bi jim v primeru ekonomske kazaklizme omogočil vsaj goli obstoj. Isto velja pri nas za krščanske tradicije, negujemo jih zato, ker za preprosto življenje ne rabiš elektrike in cest, rabiš pa neko osnovno etiko, ki povezuje ljudi ter jih opozarja, da se lahko izrodimo nazaj v živali.

  Evropa ni krščanska, Biblija opisuje izraelce in muslimane, afričane in arabce, ne slovence.
  Evropa je katoliška, čeprav je izvorna teologija hebrejska, je nadgradnja povsem evropski produkt, saj je nastala v prvem multi kulti imeriju na planetu, saj nihče prej ni videl nič podobnega Rimskemu cesarstvu, ne glede kaj vam pravijo raziskovalci nezemljanov in pradavnine in kitajci. Razlika med krščanstvom in katolicitmom je absurdno OGROMNA, začne se že z osnovnimi definicijami samega stvarstva ali povedano drugače, od kdaj je lahko katero koli znano bitje v vesolju enako Bogu, po kakšni logiki lahko kdorkoli izmed nas ustvari karkoli podobnega prostor času in celo povsem novo obliko življenja, a se vam vsem meša? No, če že ni mogoče, lahko pa vsaj upamo in verjamemo, to je katoliška Evropa!

  (islam je pa itak poln dreka, se vidi kdo ga ohranja, študira in popularizira*)

  • šmentanamuha

   Vidim, da si se razjezil. Dobro.

 • Simofd

  Kateri je ukrep, ki bi preprečil neželene migracije in prepričal 80% migrantov, da gredo sami domov? Zelo preprosto, ukiniti je treba vse socialne transferje in podpore za kogarkoli, pa bodo migranti zelo hitro odšli tja, kjer jim bodo še kaj dali.

 • Osti jarej

  ..pejt u vatikan,pa tam pridigaj o tem

 • tko

  vse religije so bolne, ker lažejo in nimajo stika z zdravim razumom.

  • Novakec1

   Od posameznika je odvisno ali jim verjame(opranoglavci). Je z strankarstvom in politiko podobno.

 • ALI STE VEDELI

  skupne lastnosti židovske in islamske vere: .

  1. ne jedo svinjine
  2. sovražijo krščanstvo
  3. obrezujejo moške

  • to, pa tudi glede uživanja alkohola (pa morda še kaj) je posledica, da temelji obeh se začenjajo v puščavi, zato so tudi taki nazori, saj je tak način življenja v preteklosti omogočal lažje preživetje v tistem okolju.

 • Steve1

  Čeprav nisem fan Brščiča, ker zavija preveč v desno in zagovarja tržno gospodarstvo brez vzvodovja in varovalk, se pa strinjam kar je navedel zgoraj. Vedno se mora posameznik prilagoditi družbi in družbenim normam ki veljajo za “normalne” in ne obratno. Kdor tega ni sposoben in ali voljan nima mesta v tej družbi, ker so drugače samo problemi, ki se stopnjujejo. Treba pa je seveda ostati človeški v razumnih mejah.
  Vsakdo si zasluži novo priložnost, če pa to zlorabi se pa ve kaj potem.

 • mona lisa

  Kdor želi islam naj gre v arabske države. Vidimo kaj so prinesli islamovci v Evropo. Smrt, pedofilijo in so zajedalci za katere delamo.

 • KP

  .,

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!