Izsiljevalec Klemenčič in njegova nova služba

Foto: STA

To, da Goran Klemenčič, aktualni pravosodni minister, v zadnjih petnajstih ali več letih ni končal niti ene službe do konca mandata, ampak je delovno mesto zapustil predčasno in si pred tem seveda uredil novo službo, že veste. Saj veste, zapustil je mesto višjega predavatelja na Fakulteti za varnostne vede in postal državni sekretar na notranjem ministrstvu. Tudi to mesto je zapustil predčasno in je postal šef Komisije za preprečevanje korupcije. Tudi to mesto je zapustil predčasno in postal je pravosodni minister. Kaže pa, da se zgodovina ponavlja.

Ko sem pretekli teden potoval v Bruselj, mi je že prvi uradnik EU-parlamenta, doma iz Slovenije, na letališču zaupal, da si Goran Klemenčič v Bruslju ureja novo službo. Ta naj bi bila v okviru nove institucije evropskega tožilca. Čim višje, tem bolje – je menda osnovno vodilo Klemenčiča, če pa bi postal kar prvi evropski tožilec, bi bil to zadetek v polno. Zadovoljil naj bi se tudi s kakšnim nižjim, a dobro plačanim mestom. To isto informacijo mi je kasneje, v teku dneva mojega obiska EU-parlamenta zaupalo še več naših uslužbencev na sedežu EU-parlamenta.

Da bo to boj kot ne držalo, kaže tudi ravnanje Klemenčiča zadnje tedne doma v Sloveniji. V Državnem zboru namreč obravnavamo novelo Zakona o kazenskem postopku. Novele ne podpira nihče  niti Vrhovno sodišče, niti Vrhovno državno tožilstvo, niti Odvetniška zbornica, nasprotujejo pa ji tudi ugledni profesorji kazenskega prava vseh treh pravnih fakultet v Sloveniji. Velike težave pa so tudi v koaliciji, kjer noveli zakona nasprotujejo tudi poslanci. Toda kot mi je povedal eden izmed njih, je situacija hudo nenavadna. Po besedah mojega sogovornika iz vrst koalicije Klemenčič  poslancem koalicije dobesedno grozi, da omenjeni zakon morajo sprejeti.

Klemenčič začel izsiljevati
Včeraj sem na seji matičnega odbora predlagal, da novelo zakona obravnavamo na eni od naslednjih sej. Seveda zato, da bi koalicija novelo lahko kolikor toliko popravila, da bi bila užitna. Ne boste verjeli. Poslanci SMC so moj predlog potrdili. To je bilo včeraj, 28. 06. 2017. Danes pa je v akcijo očitno stopil Klemenčič.

Moji viri trdijo, da je najprej komuniciral s predsednikom vlade Mirom Cerarjem, ki naj bi mu zagrozil s svojim odstopom, če novela zakona ne bo sprejeta na julijski seji Državnega zbora. Sledila je akcija preko vodje poslanske skupine SMC Simone Kustec Lipicer. Ta je zahtevala nujno sejo pravosodnega odbora na to temo jutri, 30. 06. 2017 ob 08. uri. Pazite, včeraj, 28. 06. 2017, so poslanci SMC glasovali za to, da se novela zakona obravnava na eni od naslednjih sej, danes, slabih 13 ur za tem, pa so zahtevali nujno sejo odbora, na kateri naj bi obravnavali to isto novelo zakona. Z lune je torej viden pritisk Klemenčiča na poslance SMC, ki se bodo temu pritisku očitno uklonili.

In prav na tej točki se v vsej razsežnosti pokaže samostojnost vej oblasti. Tista zakonodajna (Državni zbor) se pokaže najšibkejša. SMC jo v praksi demonstrira kot glasovalni stroj vlade Mira Cerarja. Vse je nepomembno. Za poslance SMC so očitno najpomembnejše plače okoli 3000 evrov neto, večina od njih pa ve, da bo Državi zbor po volitvah lahko obiskala le še v vlogi obiskovalcev. Pomembnejša je le še bruseljska plača Gorana Klemenčiča. Žalostno, a kot kaže  resnično.

Vinko Gorenak

 • VERZIFIKATOR

  PRANJE IN ROBOT

  Spregovoril končno je robot,
  tisti s pralnim strojem ki upravlja,
  v pralnici napake ki odpravlja,
  tisti, ki se sreča ga povsod.

  Pranje, pravi, da ga le frustrira,
  pralni mu postopek gre na živce,
  si privoščil raje spet bo pivce,
  saj ga spraševanje le nervira.

  Mar robot sposoben je izkustva,
  Loči, kaj je dobro, kaj primerno,
  vprašam se izjemno nejeverno,
  le od kdaj robot naš ve za čustva?

  Bil v osnovi tak ni programiran,
  je robot upravljal zgolj postopke,
  štepal kot pokvarjen stroj prestopke,
  bil za to od zgoraj inštaliran.

  Svet mendá prav hitro napreduje,
  kar pa pranja se, robota tiče,
  stvar po reviziji nujno kliče,
  tu razvoj rapidno nazaduje.

  Razlog je edini v žehti lanski,
  ta se je robotu zataknila,
  se zadeva prav grdo razkrila,
  neopran leži denar iranski.

 • bisabre

  Klemenčič je največja politična in povzpetniška baraba, rojena v Sloveniji po letu 1945.

  • milanček

   “klemenčičev” je v Sloveniji ogromno-preveč te svinjarije! Se vprašam, kakšni bi bili otroci v zvezi z npr makarovićko, ali pa z gravžo, tamara vonta?

 • Nata

  Seveda pleza! Samo navzgor, v Evropo. Čimprej želi iz te slovenske greznice ?
  Vendar je še čas, da ga ustavimo. Slovenci-nke, kaj je zdej ? Ste še vedno prepričani, da volitve niso prav nič važne ?
  Tista vaša – vsi so isti – se je že izpela !

  • borko

   ala Šoltes

 • antimur

  Takšno barabo, nesposobneža, zabiteža, primitivca, lažnivca in spletkarja, kot je ogabnež Klemenčič, ne najdeš med najbolj zakrnelimi zločinci.. Pri tem kretenu se pa resnično odraža notranjost po zunanjosti. Ne veš, ali je bolj grd, ali bolj hudoben in butast.

  • samotoje

   Torej ima vse kvalifikacije za službo v Bruslju.

 • Ana Job

  Atek je svojega grdega sinčka porinil na precej visok položaj. Grdonja je iz “prave familije” sicer ne bi bil tam kjer je. Kri ni voda. Povsod na vseh ključnih pozicijah imamo razpostavljene otroke komunističnih funkcionarjev ali likvidatorjev. Položaji v javnih službah so pri nas dedni, gredo iz roda v rod.

 • Sredina

  A ste mal fouš?

  • tohuvabohu

   Zakaj pa? Saj še nič nima, hehehe. Razen, da je maneken.

 • Olga

  Priporocam, da SDS obvesti mednarodno skupnost o kršitelju človekovih pravic in levicarskem skorumpirancu! Beži, da ga roka pravice ne bi dosegla?!

 • Ana Job

  Atek je svojega grdega sinčka porinil na precej visok položaj. Grdonja je iz “prave familije” sicer ne bi bil tam kjer je. Kri ni voda. Povsod na vseh ključnih pozicijah imamo razpostavljene otroke komunističnih funkcionarjev ali likvidatorjev. Položaji v javnih službah so pri nas dedni in gredo iz roda v rod, vzorčen primer so tudi rdeči zasavski revirji.

  • borko

   lustracija bi morala bit 1991

   • Ana Job

    Samo sta jo Bučar in Peterle preprečila. Oba sta izdajalca naroda.

    • Anton

     točno tako, en pripadnik ozne, drugi pripadnik udbe, oba pa sta Kučanu šla roke, da je ugrabil državo

     • Ana Job

      Hvala za link. Brejc je res en navaden hinavec. Tiste mikrofilme je nosil v nahrbtniku in ni vedel, kaj bi z njimi naredil, kot bi iskal najboljšega ponudnika. Take skrbi samo za svojo rit, za narod jim še mar ni.

 • piko8

  Tega karetena”GARGAMELA” bi morali zazidati za 11 zidov, da smrad tega osebka nikoli več nebi prišev na plano!!!

 • milanček

  raje imam manj denarja, kot pa da sem tako nagravžen po zunanjosti in tudi notranjosti

 • samotoje

  Sedež Evropske unije postaja odlagališče odsluženih, propadlih politikov formata Juncker, Tusk, Mogherini itd. Klemenčič torej po naravi stvari spada tja- na odlagališče.

 • Gr Enze

  Če bi njegovo sliko poslali islamski državi bi musliti takoj kapitulirali.

 • dob

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!