Ker sta pripravljali in prodajali mehiško hrano, so levičarji belki obtožili rasizma in kolonializma

Foto: iStock

Pregovor, da več glav več ve, je od nekdaj veljal. Tudi v poslovnih okoljih, kjer sta izmenjava idej in skupinsko delo lahko recept za uspeh. A ko staknejo glave skupaj levičarji, potem se primite za denarnice, kajti njihova dognanja bodo zagotovo nekomu v škodo. To sta občutili Kali Wilgus in Liz “LC” Connelly, mladi Američanki iz Portlanda v Oregonu, ki so ju levičarji obtožili kulturnega kolonializma. Kot belki naj bi si prisvojili mehiško hrano in s tem prikrajšali delovna mesta latinosom.

Potem, ko sta se Wilgusova in Connelyjeva lani decembra vrnili s počitnic v Mehiki (Puerto Nuevo), sta v Portlandu odprli potujočo restavracijo Kooks Burritos. Pridnost in trdo delo sta kmalu prinesla uspeh. Njuni burritosi (prepognjena pšenična tortilja z različnimi nadevi) so postali uspešnica, znašli sta se v lokalnih časnikih. Za Willamette News sta pošteno povedali, da sta se s pripravo mehiške hrane seznanili med počitnicami v Mehiki, kjer sta pokukali v skoraj vsako kuhinjo in si zapisovali recepte.

Vsi v en glas so zahtevali, da morata svojo potujočo restavracijo takoj zapreti
Kar je sledilo intervjuju, presega meje zdravega razuma. Po družbenih omrežjih organiziranim levičarjem se je povsem odpeljalo. Mladi belki so obtožili rasizma, kulturnega kolonializma in krajo intelektualne lastnine. Eden je zapisal:
„Ti dve belki sta šli v Mehiko, pojedle tacos, nato pa sta se odločili, da bosta vzeli, kar jim domačini očitno niso hoteli dati.“ Drugi: „V Mehiki sta ukradli intelektualno lastnino, jo zapakirali in preoblikovali.“ Tretji: „Belki sta v intervjuju priznali, da sta kolonializirali slog hrane.“ Četrti: „Mlade dame so mehiških ženskam, ki trdo delajo in imajo nizke dohodke, ukradle recepte. Zdaj imata dobiček. To ni privilegij belcev.“ Vsi v en glas so zahtevali, da morata svojo potujočo restavracijo takoj zapreti, pozivali so organe pregona, naj ukrepajo.

Levičarji dosegali multiple orgazme
Kali Wilgus in Liz “LC” Connelly sta bili prisiljeni, da restavracijo zapreta. Ko so o tem poročali mediji, so levičarji doživljali multiple spletne orgazme.
„Konec je. Belcem je kraja v naravi,“ je zapisal eden. Drugi: „Kooks Burritos je zdaj zaprt. To je dobro. Osvoboditev!“ Tretji:„Dobro opravljeno. Prekleti p**ukani belki, ki kradeta Mehičankam. Tako bi morali narediti tudi z drugimi z**ebanimi belci, pa ne bi bilo več neprijetnosti, niti ne bi bilo več nadlegovanja ljudi z drugo poltjo.“

No, nekateri so ju vzeli v bran. Prvi: “Burritosi so izvorno iz Los Angelesa.” Drugi: “Izdelava tortilj je preprosta in ni nobena skrivnost.” Tretji: “Moj Bog, saj niste resni! Kaj vse ne počnete, da bi preprečili mladim ženskam, da zaženeta posel.”

Medtem je Kooks Burritos umaknil svoj profil iz vseh družbenih omrežij. Komentar najbrž ni potreben.

Kavarna Hayek

 • sprehajalec

  #To sta občutili Kali Wilgus in Liz “LC” Connelly, mladi Američanki iz Portlanda v Oregonu, ki so ju levičarji
  obtožili kulturnega kolonializma. Kot belki naj bi si prisvojili mehiško hrano in s tem prikrajšali delovna mesta latinosom.#

  Seveda so samo levičarji zopet sposobni dvojnih meril. Ko pa naprimer Levičarji na Rožniku pečejo čevapčiče in s tem odjedajo delovna mesta južnjakom in Šiptarjem, je pa vse ok.

  • fikus

   Matr si prkurjen. Kaj pa, ko šiptarji pečejo krofe, potico, pizzo, ……….samo spel se, pokvarenjak.
   Nimaš vse čisto pod kapo…….grrrrrr

   • sprehajalec

    če se v tla mečeš, čevapčiči niso slovenska nacionalna jed, pa če bi še tako rad to videl. levičarji jih imajo radi in so si jih prisvojili, ker so jih kot mladi vrteli na piknikih socialistične samoupravne skupnosti….

  • Nata

   no, no ? Ja kdo pa so levičarji !! Veliko med njimi je jugosov. . . . . torej pečejo svoje turške klobasice .

 • tasilo

  “sta bili PRISILJENI, DA restavracijo ZAPRETA”

  Jaz pa GREM, DA DELAM … Bravo, čapci!

  LP, Hanibal Lector

 • Nata

  Tipično levakarstvo !! Saj za Mehičane jim je toliko, kot za lanski sneg ! Ker pa radi zmerjajo z rasisti in drugimi pridevniki in meglo mešajo, jim vse prav pride.

 • Mihilus

  Tile članki o rasizmu uperejenemu proti etničnim Evropejcem sploh niso več zanimivi. Vedno eno in isto. Diskriminacija proti Evropejcem, še posebej Evropskim moškim je obstajala že zelo dolgo, sicer v nekoliko bolj prefinjeni obliki. S časom je ta diskriminacija postala vedno bolj intenzivna in očitna.

  Mene bolj zanima s čim in kdo je to začel in pa kakšno dobro utemeljeno razmišljanje kako bi se zadeva utegnila nadaljevati v naprej.

  • Franc Šink

   Da to tudi mene zanima! Predvsem zadnji odstavek.

 • Demonkrat

  Trump naj prepove mehisko hrano nasploh

 • dob

  Zadnjič so ujeli enega, ki ima kurca in so ga obtožili, da je moški.

 • tomven

  Jaz višek čevapov po roštiljanju vedno vržen psom… potem sem zgleda jaz tudi rasist in kolonialist, ker balkansko hrano zavestno mečem stran? Za take bolnike ostaja samo enega tipa ustanova; Psihiatrija!

  p.s. zadnjič sem vrgel stran turški “Ev yapımı Tavuk Döner”… dobro, da me ni nihče videl.

 • alojz

  Zdaj pričakujem preprečevanje terorizma kot napad na kulturo islamistov.

 • Franc Šink

  Je potreben. V Ameriki je razen levičarstva že prepovedano. Konec je svobode in ameriških sanj.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!