Ker sta pripravljali in prodajali mehiško hrano, so levičarji belki obtožili rasizma in kolonializma

Foto: iStock

Pregovor, da več glav več ve, je od nekdaj veljal. Tudi v poslovnih okoljih, kjer sta izmenjava idej in skupinsko delo lahko recept za uspeh. A ko staknejo glave skupaj levičarji, potem se primite za denarnice, kajti njihova dognanja bodo zagotovo nekomu v škodo. To sta občutili Kali Wilgus in Liz “LC” Connelly, mladi Američanki iz Portlanda v Oregonu, ki so ju levičarji obtožili kulturnega kolonializma. Kot belki naj bi si prisvojili mehiško hrano in s tem prikrajšali delovna mesta latinosom.

Potem, ko sta se Wilgusova in Connelyjeva lani decembra vrnili s počitnic v Mehiki (Puerto Nuevo), sta v Portlandu odprli potujočo restavracijo Kooks Burritos. Pridnost in trdo delo sta kmalu prinesla uspeh. Njuni burritosi (prepognjena pšenična tortilja z različnimi nadevi) so postali uspešnica, znašli sta se v lokalnih časnikih. Za Willamette News sta pošteno povedali, da sta se s pripravo mehiške hrane seznanili med počitnicami v Mehiki, kjer sta pokukali v skoraj vsako kuhinjo in si zapisovali recepte.

Vsi v en glas so zahtevali, da morata svojo potujočo restavracijo takoj zapreti
Kar je sledilo intervjuju, presega meje zdravega razuma. Po družbenih omrežjih organiziranim levičarjem se je povsem odpeljalo. Mladi belki so obtožili rasizma, kulturnega kolonializma in krajo intelektualne lastnine. Eden je zapisal:
„Ti dve belki sta šli v Mehiko, pojedle tacos, nato pa sta se odločili, da bosta vzeli, kar jim domačini očitno niso hoteli dati.“ Drugi: „V Mehiki sta ukradli intelektualno lastnino, jo zapakirali in preoblikovali.“ Tretji: „Belki sta v intervjuju priznali, da sta kolonializirali slog hrane.“ Četrti: „Mlade dame so mehiških ženskam, ki trdo delajo in imajo nizke dohodke, ukradle recepte. Zdaj imata dobiček. To ni privilegij belcev.“ Vsi v en glas so zahtevali, da morata svojo potujočo restavracijo takoj zapreti, pozivali so organe pregona, naj ukrepajo.

Levičarji dosegali multiple orgazme
Kali Wilgus in Liz “LC” Connelly sta bili prisiljeni, da restavracijo zapreta. Ko so o tem poročali mediji, so levičarji doživljali multiple spletne orgazme.
„Konec je. Belcem je kraja v naravi,“ je zapisal eden. Drugi: „Kooks Burritos je zdaj zaprt. To je dobro. Osvoboditev!“ Tretji:„Dobro opravljeno. Prekleti p**ukani belki, ki kradeta Mehičankam. Tako bi morali narediti tudi z drugimi z**ebanimi belci, pa ne bi bilo več neprijetnosti, niti ne bi bilo več nadlegovanja ljudi z drugo poltjo.“

No, nekateri so ju vzeli v bran. Prvi: “Burritosi so izvorno iz Los Angelesa.” Drugi: “Izdelava tortilj je preprosta in ni nobena skrivnost.” Tretji: “Moj Bog, saj niste resni! Kaj vse ne počnete, da bi preprečili mladim ženskam, da zaženeta posel.”

Medtem je Kooks Burritos umaknil svoj profil iz vseh družbenih omrežij. Komentar najbrž ni potreben.

Kavarna Hayek

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!