Ko gre za obračun z JJ, je laž v medijih dovoljena in zaželena

Miro Petek

Ob letošnjem tretjem maju, ki je že vrsto let tudi dan svobode medijev, sem vendarle pričakoval nekoliko več odmevnosti in akcije novinarskega ceha. Ne le klasične izjave in nekaj modrovanj o težavah novinarskega poklica, ampak tudi več kritične samorefleksije.

Na mednarodnih lestvicah svobode medijev niti ne kotiramo tako slabo, seveda pa je vprašljiva metodologija in relevantnost teh merjenj. Ali pa tudi ne: manjša je naklada in prodaja slovenskih dnevnikov, višje smo na lestvici medijske svobode.

Oblast utrjujejo z medijsko propagando
Akcija novinarskega ceha očitno ni več potrebna, saj Janez Janša ni več predsednik vlade in ni potrebe po forumskih odzivih in pisanja pisem v mednarodni prostor. Kdo je sedaj njihov sovražnik, še niso povsem identificirali, čeprav radi govorijo o prekarstvu, slabem materialnem položaju novinarjev, pritiskih in podobno, hkrati pa se v največjih časopisnih hišah kot po tekočem traku vrstijo odpuščanja uglednih, ne pa tudi servilnih novinarjev.

In seveda niti sledu o kakšni solidarnosti med novinarji. Vidi se, da si lastnik Dela ne želi dobrega medija z dobrimi novinarji, ampak je medij le sredstvo za dosego drugih ciljev: z ustrezno usmerjenimi informacijami in poročanjem zadovoljiti politično tovarišijo, v zameno pa od države dobiti velike državne projekte.

Z medijsko propagando je mogoče utrjevati oblast, z dobrim trgovanjem pa je z obstoječo koruptivno oblastjo mala šala pridobivati lepe državne posle. Če morata Erdogan v Turčiji ali Fattah el-Sisi v Egiptu z represijo ustvarjati lojalne medije, Erdogan ukinja medije in pošilja novinarje v zapor z zaporno kaznijo do 3000 let, pa pri nas takšna represija sploh ni potrebna. Lojalnost je vnaprej zagotovljena.

Zakaj Delo ne piše o Petriču?
Besedičenje o grožnjah kapitala novinarskemu delu so prazne, dokler se ne bodo novinarji uprli lastnikom, tega filma pa očitno ne bomo videli. V Večeru sem pred poldrugim desetletjem razgaljal mafijske posle koroškega gospodarskega podzemlja in vodstva Nove KBM, ki je bila takrat lastnica Večera. Odgovornega urednika so kmalu za tem zamenjali, mene so poslušali likvidirati in cena je bila visoka. Danes v Večeru ne beremo o poslih njihovega lastnika in v Delu ne beremo o poslih Stojana Petriča, na primer o izvoru premoženja in kazenskih postopkih. Enako velja za Dnevnikovo hišo.

Jamranja o pritiskih kapitala so brez veze, dokler ni upora, upor pa pri nas v novinarskih vrstah ni mogoč, ker obstaja, prvič, strah za službo, in drugič, ker pri tistih, ki imajo delo, obstaja servilnost do vladajoče politične opcije, ki ji pripadajo tudi lastniki. Vzdržuje se prikrita in maskirana politična kontrola vladajoče elite nad dominantnimi slovenskimi mediji, kar bolj neuka javnost ne opazi na prvi pogled, saj ji meglijo um in ponujajo medijsko udobje z rumenimi vsebinami in raznimi resničnostnimi šovi.

Le laž dobro uspeva v slovenski medijski puščavi
V slovenskem medijskem prostoru pa je laž postala vrednostno pozitivni način medijskega delovanja. Kadar gre za obračun z Janezom Janšo, je v dominantnih medijih laž sprejeta kot dovoljena in celo zaželena. In ker je ta obračun stalnica, je laž tudi edina, ki sredi slovenske medijske puščave rojeva bogate sadove.

Svet Evrope v svoji raziskavi zaskrbljeno ugotavlja, da je pri novinarjih v porastu samocenzura. Ta je gotovo bolj nevarna kot cenzura, toda treba se je vprašati, kje so izvori samocenzure. In spet se ustavimo pri lastnikih medijev, politiki in politikih, oglaševalcih in tudi kriminalnemu podzemlju. Tako kot se pojavljajo novi mediji, pa se pojavljajo tudi nove oblike cenzure.

Ta ni enaka kot v partijskih časih, ko so iz tiskarne odnesli prvi izvod časopisa partijskemu sekretarju, ta pa je klical Kardelja, Dolanca ali Kučana. In tudi novih medijev ni mogoče cenzurirati na enak način kot klasične medije, družbene medije je mogoče cenzurirati le z nadzorom nad tehnologijo. In ta nadzor je že tukaj. In tudi to so pomembna vprašanja za medije in celotno družbo. Danes in v prihodnosti.

Miro Petek

 • VERZIFIKATOR

  Lev Desnik

  PREPROSTA LAŽ

  Vsa nedolžna, vsa preprosta,
  vsa zavezana resnici,
  in nasprotna vsej krivici,
  vseh pomislekov je prosta.

  Vsa preprosta, razumljiva
  in pa za ušesa všečna,
  zlasti še za podpovprečna,
  argumentom izmuzljiva.

  Razumljiva, kakšna sreča,
  ker je vsakič ponovljena,
  zlikana, prenarejena,
  od sramu nič v lica rdeča.

  Rdeča sicer konsistentno
  in zatorej prepoznavna,
  po kričanju vedno glavna,
  laž resnična evidentno.

  Kaj nam torej je storiti,
  da obrne se v resnico?
  Nič, z desnico in levico
  laž preprosto v tla pobiti.

 • totex39

  Pri nas so prav mediji tisti, ki med sabo prav tekmujejo kateri bo najbolj popljuval JJ. Res je sramota, da imamo režimske medije, ki samo čakajo kako bi lahko resnico spremenili v laž.

 • moat

  Toliko je problemov, ki so pomembni in bi jih morali rešiti, 5ek pa se spet ukvarja z Janšo. Res je, da s tem kaže na problem (toda le eden izmed mnogih), ali vsaj tako sam misli, v zvezi s finančnimi preiskavami o izvorih premoženja. Pri tem pa pozablja, da je bilo v teh preiskavah že okoli 400 posameznikov in le-te še potekajo. In je Janša samo eden izmed več stotih primerov.

  • totex39

   Saj ravno to je sramota, da med temi posamezniki ni bil omenjen še noben politik kot ravno Janša.

   • moat

    To se pa s tabo strinjam, res. Mogoče pa tile šele pridejo na vrsto. Vsaj Jankovič mu nekako sledi in slednji ima še veliko ovadb, ki jih čaka obtožnica in sojenje. Za finančne preiskave (pa tudi kazenske z elementi gospodarske kriminalitete) itak velja, da trajajo predolgo.

    • sprehajalec

     Praviš, najprej Ivana Janeza, potem pa Zokija. Nekje sem nekoč to že slišal…

     • moat

      Zaradi mene bi lahko bil tudi Zoki prvi. Sam ne bi imel kaj proti, res. Samo postopki naj se končajo, če so se že začeli.

     • sprehajalec

      Vidiš v tem je razlika. pri Ivanu janezu se vedno znova začnejo, vsake volitve, pa nekoč je celo sedel zaradi njih. pri Zokiju se pa niti začnejo ne, če pa so so pa v tišini.

     • moat

      Morebiti imaš celo prav, toda ali si tudi pomislil, da ti postopki niso samo zato, da bi nekoga diskreditirali znova in znova, temveč da imajo tudi neko realno osnovo za pregon?

     • sprehajalec

      Morda. In izgleda je tudi skoraj edini, pri katerem se ti postopki vedno znova začnejo. pri vseh malopridnežih v slovenski družbi. ne more biti drugače, kot da gre za politični pregon.

     • moat

      Ti si o tem prepričan, sam pa o tem dvomi, res.

   • Olga

    Moat vam neumnosti klati! Berite deset zapovedi komunistov!

  • Olga

   Haha! 400 krat Janša? Tako kot vaši, ena oseba, deset nickov! Laž je nesmrtna duša komunizma!

   • moat

    Olga, morebiti imate prav glede nickov in komunizma. Enako bi lahko dejali za večino političnih sistemov, glede na to kdo in s katere plati se o njih sodi. Vsakdo ima lahko svoje mnenje in prepričanje. Moje prepričanje je, da ne levi ne desni politični mrhovinarji, ne morejo ali celo nočejo napraviti nič dobrega za državo in ljudi. Vi pravite, da so samo levaki tisti, jaz pa da so to kar oboji, žal.

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, Tit (o) Turnšek vam je fčeraj lepo povedal… gnoj ste in gnoj boste ostali !!!

  • Borut Stari

   Zaribanec se je upal “lepo” povedati zaradi oblečenih plenic,ki jih uporablja. Pokazal je kulturo svoje vrste. Žal za besede ni plenic.

  • FORT WORTH

   Lahko on govori,kar koli hoce.
   Dejstvo je,da so poslanci SDS,udbasa nagnali iz parlamenta.
   In edini so,ki imajo jajca. Po drugi vojni so EDINI,ki so se upali !
   In to je NEPRECENLJIVO !!!

  • Hribouc

   Fuck you idiot, loj vseh lojev.

  • Olga

   Ja, Turnšek je gnoj, lažnivec in prevarant! Lažno se predstavlja za veterana in vleče denar! Gnoj je bil in gnoj ostane!

 • črnaovca

  Ko spregovori JJ je laž resnica

 • Slovenec 33

  Lepo prosim za podatek, v kateri okupirani državi so okupatorji in izdajalci svojega naroda naredili vsaj eno potezo v korist avtohtonega življa. Tega ni in ne bo.
  Zato od okupatorjev in izdajalcev slovenskega naroda ne morete in ne smete pričakovati kaj drugega kot ropanja, zatiranja in podlosti.

  • Aron

   Okupator in izdajalec lastnega naroda? Bistroumni nesmisel ali nevednost?

 • mirodel

  Kaže, da nam še dolgo, dolgo ni pomoči, preveč državljanov ima od takega stanja ob pomoči prevladujočih medijev koristi. Še se bo Bog zjokal, ko sreča Slovenca.

 • Anton
 • centurion

  “Ko gre za obračun z JJ, je laž v medijih dovoljena in zaželena”.
  Ne biti toliko tolerantni,
  Laž je proti Janezu Janši (forum 571) ZAPOVEDANA.

  • Anton

   a sedaj je že forum 571?

   sarkazem press

   • centurion

    Za “forum” podpisnikov in “avantgardo” slovenskega novinarstva gre.

    Seznam podpisnikov
    1. Matej Šurc Radio Slovenija
    2. Igor Mekina Dnevnik
    3. Matjaž Kranjec Hopla
    4. Boris Čibej Delo
    5. Saša Vidmajer Delo
    6. Damijan Slabe Delo
    7. Veso Stojanov Delo
    8. Matija Grah Delo
    9. Boštjan Tadel Marketing Magazin
    10. Miha Jenko Delo
    11. Rajka Pervanje Radio Slovenija
    12. Sandi Frelih Radio Slovenija
    13. Blaž Zgaga Večer
    14. Helena Milinkovič TV Slovenija
    15. Sandra Brecl Brankovič Radio Slovenija
    16. Nika Repovž Radio Slovenija
    17. Uroš Kokošar Radio Slovenija
    18. Snežana Ilijaš Radio Slovenija
    19. Simona Rakuša TV Slovenija
    20. Ksenija Horvat TV Slovenija
    21. Robert Škrjanc Radio Slovenija
    22. Rok Praprotnik Dnevnik
    23. Peter Kolšek Delo
    24. Matjaž Frangež TV Slovenija
    25. Biljana Vučenovič Radio Slovenija
    26. Slavko Fras upokojeni novinar
    27. Emil Lukančič-Mori Tisk. agencija Morel
    28. Maja Cestnik TV Slovenija
    29. Simon Tecco samostojni novinar
    30. Marko Pečauer Delo
    31. Brane Jerman Radio Slovenija
    32. Rok Pintar Radio Slovenija
    33. Živa Trček Radio Slovenija
    34. Aleš Smrekar Radio Slovenija
    35. Izidor Grošelj Radio Slovenija
    36. Janina Jenko Radio Slovenija
    37. Vanja Pirc Mladina
    38. Jure Trampuš Mladina
    39. Špela Novak Radio Slovenija
    40. Jelka Šutej Adamič Delo
    41. Matjaž Trošt Radio Slovenija
    42. Domen Caharijas Dnevnik
    43. Jože Jerman Večer
    44. Borut Mekina Mladina
    45. Nataša Štefe Radio Slo./Val 202
    46. Rok Valenčič Radio Slovenija
    47. Borut Mehle Dnevnik
    48. Martin Tomažin TV Slovenija
    49. Goran Tenze Radio Slovenija
    50. Denis Sarkić Vest
    51. Veronika Gnezda Radio Slo./Val 202
    52. Tomaž Gerden Radio Slovenija
    53. Niko Robavs Radio Slovenija
    54. Boštjan Lajovic TV Slovenija
    55. Mija Repovž Delo
    56. Janko Lorenci upokojeni novinar
    57. Darja Groznik Radio Slo./Val 202
    58. Boris Žgajnar Radio Slo./Val 202
    59. Andrej Karoli Radio Slo./Val 202
    60. Matej Praprotnik Radio Slo./Val 202
    61. Tadeja Milek Radio Slo./Val 202
    62. Nina Zagoričnik Radio Slo./Val 202
    63. Tina Šrot Radio Slo./Val 202
    64. Rok Kužel Radio Slo./Val 202
    65. Nataša Zanuttini Radio Slo./Val 202
    66. Danila H. Kuplen Radio Slo./Val 202
    67. Janez Čuček TV Slovenija
    68. Bojan Veselinovič Dnevnik
    69. Zoran Senković Dnevnik
    70. Aleš Gaube Dnevnik
    71. Bojan Glavič Dnevnik
    72. Vasja Jager Večer
    73. Ivan Vidic Večer
    74. Branko Maksimovič Večer
    75. Dr. Damijana Žist Večer
    76. Jaka Adamič Dnevnik
    77. Bojan Velikonja Dnevnik
    78. Tanja Keršmanc Hopla
    79. Duša Podbevšek Bedrač Hopla
    80. Zoran Triglav Hopla
    81. Ivan Žitko Hopla
    82. Alenka Brezovnik Dnevnik
    83. Uroš Škerl Dnevnik
    84. Primož Cirman Dnevnik
    85. Miča Vipotnik Dnevnik
    86. Sven Berdon Dnevnik
    87. Matej Povše Dnevnik
    88. Grega Repovž Mladina
    89. Dejan Pušenjak Delo
    90. Jelka Zupanič Večer
    91. Luka Cjuha Dnevnik
    92. Aleksander Lucu Nedeljski dnevnik
    93. Matija Stepišnik Večer
    94. Nina Razboršek samostojni novinar
    95. Tomi Lombar Delo
    96. Jože Poglajen Dnevnik
    97. Zdenko Matoz Delo
    98. Tina Čuček POP TV
    99. Bojan Gluhak Primorske novice
    100. Danica Petrovič Primorske novice
    101. Tatjana Tanackovič Dnevnik
    102. Jasna Arko Primorske novice
    103. Sonja Ribolica Primorske novice
    104. Cveta Guzej Sabadin Primorske novice
    105. Maja Pertič Primorske novice
    106. Iztok Presl POP TV
    107. Ervin Hladnik Milharčič Dnevnik
    108. Miran Korošec Radio Slovenija
    109. Nevenka Dobljekar Radio Slovenija
    110. Sara Jovič TV Koper
    111. Iztok Umer Slovenske novice
    112. Devana Jovan Radio Koper
    113. Janez Novak Radio Slovenija
    114. Aleš Kocjan Radio Slovenija
    115. Robert Botteri Mladina
    116. Gorazd Utenkar Delo
    117. Špela Kožar TV Slovenija
    118. Marjan Šarec TV Slovenija
    119. Alenka Terlep Radio Slovenija
    120. Milan Vogel Delo
    121. Breda Štivan Bonča TV Slovenija
    122. Maja Žiberna TV Slovenija
    123. Dušan Berne Radio Slovenija
    124. Franci Pavlin Radio Slovenija
    125. Barbara Cujnik Radio Slovenija
    126. Marko Jakopec Delo
    127. Matjaž Albreht Delo
    128. Jani Sever Vest.si
    129. Iztok Jurančič samostojni novinar
    130. Julija Kočar TV Slovenija
    131. Sebastjan Kopušar Dnevnik
    132. Ciril Brajer Nedeljski dnevnik
    133. Andrej Brstovšek Dnevnik
    134. Janez Mally Nedeljski dnevnik
    135. Meta Černoga Nedeljski dnevnik
    136. Toni Perič Direkt
    137. Gorazd Suhadolnik Direkt
    138. Gregor Gruber Direkt
    139. Daša Birsa Direkt
    140. Jasmina Haskovič Direkt
    141. Matjaž Rust Direkt
    142. Miloja Bukovec Direkt
    143. Kristina Hočevar Direkt
    144. Miha Lampreht RTV Slovenija
    145. Tanja Starič TV Slovenija
    146. Franco Juri Dnevnik, Radio KP
    147. Venčeslav Japelj Primorske novice
    148. Katja Gleščič Primorske novice
    149. Barbara Verdnik Primorske novice
    150. Vojko Plevelj Radio Slovenija
    151. Vito Divac Delo
    152. Helena Lovinčič Radio Slovenija
    153. Jasna Karlen Kuhar Ra. Slo., Sweriges Ra.
    154. Zdenko Fajdiga Radio Slovenija
    155. Damjan Zorc Radio Slo./Val 202
    156. Mojca Š. Pašek TV Slovenija
    157. Tomaž Zaniuk Radio Študent
    158. Erik Valenčič Radio Študent
    159. Matej Šebenik Radio Študent
    160. Andraž Ravnik Radio Študent
    161. Luka Zagoričnik Radio Študent
    162. Mija Škrabec Arbanas Radio Slo./Val 202
    163. Jana Vidic Radio Slo./Val 202
    164. Blaž Ermenc Radio Slovenija
    165. Luka Robida Radio Slovenija
    166. Urška Boršič Radio Slovenija
    167. Uršula Majcen Radio Slovenija
    168. Dare Milič Radio Slovenija
    169. Luka Petrič Radio Slovenija
    170. Boris Ličof Radio Slovenija
    171. Dušan Milič Radio Slovenija
    172. Sašo Dravinec Primorske novice
    173. Jurij Gustinčič Mladina, TV Slo.
    174. Ines Kočar TV Slovenija
    175. Mitja Meršol Delo
    176. Milka Lužnik Pohar Radio Slovenija
    177. Uroš Volk Radio Slovenija
    178. Jože Bonča Radio Slovenija
    179. Jernejka Drolec Radio Slovenija
    180. Marko Juvan Direkt
    181. Tomi Šujdovič Direkt
    182. Tomaž Skale Dnevnik
    183. Nina Jerman TV Slovenija
    184. Igor Vidmar TV Slo./Studio City
    185. Janko Sarađen Radio Slovenija
    186. Boštjan Vrhovšek Radio Študent
    187. Gregor Kastelic Radio Študent
    188. Igor Krasnik Radio Študent
    189. Urh Ambrož Radio Študent
    190. Nina Kos Radio Študent
    191. Anže Tomič Radio Študent
    192. Tea Golob Radio Študent
    193. Boris Vasev Radio Študent
    194. Primož Vozelj Radio Študent
    195. Lenart J. Kučič Delo
    196. Boris Jež Delo
    197. Boštjan Videmšek Delo
    198. Sergeja Hadner Hvala POP TV
    199. Staša Lozar POP TV
    200. Maja Roš POP TV
    201. Polona Križnar POP TV
    202. Gašper Lubej POP TV
    203. Tadeja Lampret POP TV
    204. Janez Usenik POP TV
    205. Jernej Verbič POP TV
    206. Tomaž Bračko POP TV
    207. Jure Brankovič POP TV
    208. Erika Pečovnik POP TV
    209. Miha Drozg POP TV
    210. Vanda Levstik POP TV
    211. Polona Movrin POP TV
    212. Alenka Arko POP TV
    213. Maja Sodja POP TV
    214. David Jug POP TV
    215. Jani Muhič POP TV
    216. Sabina Francek TV KP
    217. Mojca Petrič Bužan TV KP
    218. Karin Sabadin TV KP
    219. Eugenija Carl TV KP
    220. Boris Maljevac TV KP
    221. Sandi Škvarč TV KP
    222. Edi Mavsar TV KP
    223. Špela Lenardič TV KP
    224. Vesna Potočar TV KP
    225. Helena Pasinato TV KP
    226. Simona Horvat TV KP
    227. Elen Batista Štader TV KP
    228. Mojca Juratovec TV KP
    229. Flavio Dessardo TV KP
    230. Damjana Stamejčič Delo
    231. Brane Piano Delo
    232. Primož Škerl Delo
    233. Alma M. Sedlar Jana
    234. Mojca Grotovnik Dnevnik
    235. Franc Kramer Večer
    236. Jože Skok Radio Slovenija
    237. Rozmari Petek NT, Radio Celje
    238. Nataša Leskovšek Info TV
    239. Branko Stamejčič NT Radio Celje
    240. Tomaž Lukač TV Celje
    241. Ana Marija Bosak TV Maribor
    242. Janez Kroflič
    243. Simon Kardum samostojni novinar
    244. Matija Gorjan samostojni novinar
    245. Petra Vidrih Primorske novice
    246. Davorin Koron Primorske novice
    247. Tomo Šajn Primorske novice
    248. Leo Caharija Primorske novince
    249. Igor Mljač Primorske novice
    250. Alenka Penjak Primorske novice
    251. Jana Krebelj Primorske novice
    252. Tina Čič Primorske novice
    253. Alenka Ožbolt Primorske novice
    254. Ilona Dolenc Primorske novice
    255. Vesna Humar Primorske novice
    256. Vida Petrovčič TV Slovenija
    257. Barbra Jermann TV Slovenija
    258. Miro Štebe TV Slovenija
    259. Novica Mihajlovič Finance
    260. Cveta Potočnik Radio Slovenija
    261. Tomaž Celestina Radio Slovenija
    262. Štefan Grah Radio Slovenija
    263. Boris Lenarčič Radio Slovenija
    264. Mojca Širok TV Slovenija
    265. Natalija Muršič Radio Slovenija
    266. Marjan Rogelj Radio Slovenija
    267. Jelena Gačeša Delo
    268. Vida Curk Radio Slovenija
    269. Jela Krečič Delo
    270. Ciril Gale TV Slovenija
    271. Lea Širok Radio Koper
    272. Ingrid Kašca Bucik Radio Koper
    273. Artur Lipovž Radio Koper
    274. Tatjana Gregorič Radio Koper
    275. Edi Prošt Radio Koper
    276. Božo Marinac Radio Koper
    277. Nataša Benčič Radio Koper
    278. Nataša Uršič Radio Koper
    279. Zdenka Tomulič Radio Koper
    280. Irena Cunja Radio Koper
    281. Igor Vidmar Dolenjski list
    282. Tanja Jakše Gazvoda Dolenjski list
    283. Mojca Žnidaršič Dolenjski list
    284. Irena Novak Dolenjski list
    285. Boris Blaic Dolenjski list
    286. Jožica Dorniž Dolenjski list
    287. Breda Dušič Gornik Dolenjski list
    288. Martin Luzar Dolenjski list
    289. Drago Rustja Dolenjski list
    290. Nina Štampohar samostojni novinar
    291. Nataša Pogorevc Radio Ptuj
    292. Bojan Sinič Tednik Panorama
    293. Barbara Leskovar Žurnal 24
    294. Slavica Pičerko Peklar Večer
    295. Anemari Kekec Radio Ptuj
    296. Marija Slodnjak Radio Ptuj
    297. Martin Ozmec Radio Ptuj
    298. Jure Mastnak Radio Slovenija
    299. Tanja Lesničar Pučko Dnevnik
    300. Lidija Pak Televizija Slovenija
    301. Jelena Blagojevič Radio MARŠ
    302. Vesna Lovrec Radio MARŠ, Vest
    303. Jože Kos Grabar
    304. Rok Kajzer Delo
    305. Samo Dekleva Delo
    306. Tanja Volf Radio MARŠ
    307. David Šribar Radio MARŠ
    308. Aleksandra Gropevšek Ra. MARŠ, Večer
    309. Matjaž Ploj Radio MARŠ
    310. Dragiša Modrinjak upokojeni novinar
    311. Mojca Planšak Ra.MARŠ, Večer
    312. Otmar Klipšteter upokojeni novinar
    313. Karolina Babič Ra. MARŠ, Dialogi
    314. Vesna Rojko STA
    315. Matjaž Horvat STA
    316. Mihael Korsika STA
    317. Mihael Šušteršič STA
    318. Urška Kristan STA
    319. Katja Svenšek STA
    320. Barbara Dovč STA
    321. Jure Bernard STA
    322. Jure Kos STA
    323. Marko Vukovič STA
    324. Sebastjan Maček STA
    325. Maja Oprešnik STA
    326. Gorazd Jukovič STA
    327. Ela Petrovčič STA
    328. Jaka Dobajk STA
    329. Alenka Vesenjak STA
    330. Nataša Kuhar Radio Maribor
    331. Breda Čepe Radio Maribor
    332. Lidija Vizantin Radio Maribor
    333. Edvard Pukšič Radio Maribor
    334. Irena Kodrič Cizerl Radio Maribor
    335. Vesna Spreitzer Radio Maribor
    336. Matej Štrafela Radio Maribor
    337. Drago Marušič Radio Maribor
    338. Darko Pašek upokojeni novinar
    339. Dejan Rat Radio Maribor
    340. Zoran Milovanovič Radio Maribor
    341. Tatjana Senegačnik Radio Maribor
    342. Stane Kocutar Radio Maribor
    343. Tone Petelinšek Radio Maribor
    344. Vida Toš Murski Val
    345. Ivan Gerenčer Delo
    346. Nataša Brulc Šiftar Murski Val
    347. Lidija Magdič Murski Val
    348. Marjan Dora Murski Val
    349. Bernarda B. Peček Vestnik
    350. Ludvik Kovač Vestnik
    351. Jože Gabor Vestnik
    352. Milan Jerše Vestnik
    353. Jože Graj Vestnik
    354. Nana Rituper Rodež Vestnik
    355. Tomo Koleš Vestnik
    356. Andrej Bedek Vestnik
    357. Jože Pojbič Delo
    358. Boris Cipot
    359. Majda Horvat Vestnik
    360. Silva Berki RTVS, MMR Lendava
    361. Eva Bukovec RTVS, MMR Lendava
    362. Agnes Tatrai RTVS, MMR Lendava
    363. Suzana Časar Šimon RTVS, MMR Lendava
    364. Klara Jobbagy RTVS, MMR Lendava
    365. Elizabeta Markovič Toplak RTVS, MMR Lendava
    366. Edit Gonc RTVS, MMR Lendava
    367. Agnes Horvath RTVS, MMR Lendava
    368. Helena Feher RTVS, MMR Lendava
    369. Ildiko Kovačič RTVS, MMR Lendava
    370. Szilva Roszman RTVS, MMR Lendava
    371. Borut Šantak RTVS, MMR Lendava
    372. Eva Lorincz RTVS, MMR Lendava
    373. Irena Matko Lukan Ciciban, Cicido
    374. Alenka Veler Ciciban, Cicido
    375. Meta Tavčar Reader’s Digest /Slo.
    376. Slavica Remškar Ciciban, Cicido
    377. Tihana Kurtin Poliglot
    378. Zarja Koliševska Plus
    379. Jana Zirkel Bach Plus
    380. Boris Bogataj MK-Založba revij
    381. Urška Kaloper Plus
    382. Anja Leskovar GEA
    383. Urška Skvarča Cici- Zabavnik
    384. Katja Stergar PIL
    385. Maja Bajželj Moj Planet
    386. Jasna Merc Moj Planet
    387. Lidija Kosi Radio Slovenija
    388. Silva Eory Radio Murski Val
    389. Marjan Maučec POP TV
    390. Bojan Peček TV Slovenija
    391. Cirila Sever TV Slovenija
    392. Nataša Gider Večer
    393. Rado Božičnik TV Slovenija
    394. Boris Kralj Radio Koper
    395. Peter Petrovčič Mladina
    396. Miha Štamcar Mladina
    397. Matjaž Klančar Mladina
    398. Gregor Cerar Mladina
    399. Deja Crnovič Mladina
    400. Sebastjan Ozmec Mladina
    401. Aleksander Mičič Mladina
    402. Vito Avguštin Dnevnik
    403. Milena Ule Dnevnik
    404. Tomaž Bukovec Nedeljski dnevnik
    405. Suzana Rankov Dnevnik
    406. Sebastjan Morozov Dnevnik
    407. Mirko Štular Radio Slovenija
    408. Miha Švalj Radio Slo./Val 202
    409. Gojko Bervar Radio Slovenija
    410. Boštjan Bogataj Gorenjski Glas
    411. Ana Hartman samostojni novinar
    412. Danica Zavrl Žlebir Gorenjski Glas
    413. Primož Knez Dnevnik
    414. Aljana Jocif Radio Slovenija
    415. Mateja Gruden Delo
    416. Mateja Železnikar Radio Slovenija
    417. Katja Lenart Vest.si
    418. Alenka Sivka Stop
    419. Marjana Vovk Stop
    420. Irena Knez Stop
    421. Martin Senica Stop
    422. Melita Berzelak Jana
    423. Bernarda Jeklin
    424. Jure Eržen Delo
    425. Matjaž Štirn Radio Študent
    426. Boštjan Andjelković Radio Študent
    427. David Verbuč Radio Študent
    428. Božidar Plesnik Radio Študent
    429. Igor Modic Delo
    430. Blaž Samec Delo
    431. Mateja Babič Delo
    432. Jure Aleksič Mladina
    433. Nada Mavrič Nedeljski Dnevnik
    434. Marjana Vončina Nedeljski Dnevnik
    435. Boris Lenič Dnevnik
    436. Sašo Mlač Beta, Onasa
    437. Borut Čontala Slovenske novice
    438. Tadeja Zupan Arsov
    439. Zoran Potič Večer
    440. Domen Grogl STA
    441. Tjaša Škamperle Radio Koper
    442. Franček Kavčič samostojni novinar
    443. Marjeta Verbič samostojna novinarka
    444. Sonja Merljak Zdovc Delo
    445. Luna J. Šribar Kralji ulice
    446. Maruša Bertoncelj Radio študent
    447. Maša Stanovnik TV Slovenija
    448. Zoran Odič Svobodna misel
    449. Jaka Elikan Primorske novice
    450. Meta Krese samostojna novinarka
    451. Lada Zei upokojena novinarka
    452. Vida Zei samostojna novinarka
    453. Simona Bandur Delo
    454. Nada Ravter upokojena novinarka
    455. Marjan Sedmak upokojeni novinar
    456. Aleksandar Djurič STA
    457. Primož Kavčič Večer
    458. Marjan Lah ex – TV Slovenija
    459. Siniša Gačič TV Slovenija, Mladina
    460. Tina Recek Večer
    461. Miran Lesjak Dnevnik
    462. Mitja Blažič Radio Slovenija
    463. Štefan Kutoš Radio Slovenija
    464. Rajko Dolinšek Radio Slovenija
    465. Aida Kurtovič Radio Slovenija
    466. Špela Bratina Radio Slovenija
    467. Tatjana Popovič Radio Slovenija
    468. Gašper Klarič Radio Slo/Val 202
    469. Luka Jakopin Radio Slo/Val 202
    470. Dare Rupar Radio Slovenija
    471. Bojan Leskovec Radio Slovenija
    472. Vesna Vukovič Dnevnik
    473. Romana Erjavec Radio Slovenija
    474. Marcel Štefančič Mladina
    475. Eva Kobe TV Slovenija
    476. Marjeta Šoštarič Delo
    477. Miloš Ivančič Radio Koper
    478. Maja Cerkovnik STA
    479. Boštjan Močnik Radio ENA
    480. Ivan Botteri Slobodna Dalmacija, Novi list
    481. Erika Repovž Delo
    482. Dare Hriberšek samostojni novinar
    483. Jerca Kos samostojna novinarka
    484. Pavel Perc Dolenjski list
    485. Bojan Bauman Večer
    486. Boštjan Pihler Mladina
    487. Borut Peterlin Mladina
    488. Matej Leskovšek Mladina
    489. Andrej Hofer TV Slovenija
    490. Danilo Utenkar Delo
    491. Zoran Medved TV Slovenija
    492. Vili Vuk Večer
    493. Simona Špindler Murski val
    494. Sebastijan Rous Murski val
    495. Bojan Rajk samostojni novinar
    496. Liana Buršič Radio Slovenija
    497. Lucija Fatur Radio Slovenija
    498. Nataša Lang Radio Slovenija
    499. Boštjan Janežič Radio Slovenija
    500. Glorija Marinovič 7 dni
    501. Mirko Lorenci Večer
    502. Mirko Munda Večer
    503. Janja Koren TV Slovenija
    504. Jana Zupančič Nedelo
    505. Boris Kutin
    506. Miša Sovdat upokojena novinarka
    507. Dean Jelačin TV Koper
    508. Tomaž Švagelj
    509. Anja Golob gledališka kritičarka
    510. Stojan Spetič novinar v Italiji
    511. Robert Škrlj Primorske novice
    512. Maksimiljana Ipavec Primorske novice
    513. Tina Milostnik Valenčič Primorske novice
    514. Tomo Šajn Primorske novice
    515. Igor Tavčar Primorske novice
    516. Mitja Marussig Primorske novice
    517. Miša Molk TV Slovenija
    518. Jasna Tepina TV Slovenija
    519. Darja Lojen Štajerski val
    520. Milka Dobravc Štajerski val
    521. Marjan Toš Radio MB, Lovec
    522. Brigita Rovšek Radio Slovenija
    523. Zlatka Strgar Dnevnik
    524. Marjan Remic upokojeni novinar
    525. Janez Temlin samostojni novinar
    526. Zmago Šalamun Radio Tednik Ptuj
    527. Monika Rijavec samostojna novinarka
    528. Zdenka Jagarinec POP TV
    529. Majda Santin Bažec samostojna novinarka
    530. Arden Stancich TV Koper
    531. Jasna Kontler Salamon Delo
    532. Nevenka Čurin samostojna novinarka
    533. Tomaž Klipšteter Dnevnik
    534. Majda Vukelič Delo
    535. Tanja Kremžar Večer
    536. Matjaž Zajec TV Slovenija
    537. Anka Dugorepec Delo, ex Info TV
    538. Matjaž Vizjak
    539. Zoran Ličen Tele 59, RTS
    540. Vasja Ocvirk samostojni novinar
    541. Lidija Jež samostojna novinarka
    542. Nace Novak Novi glas, Primorski dnevnik
    543. Vlado Podgoršek upokojeni novinar
    544. Silva Čeh Delo
    545. Katarina Fidermuc Delo
    546. Natalija Gorščak TV Slovenija
    547. Živa Brecelj samostojna novinarka
    548. Tomaž Karat RTV Slovenija
    549. Gabrijela Milošič RTV Slovenija
    550. Saša Krajnc RTV Slovenija
    551. Ana Hajšek Bučar RTV Slovenija
    552. Matej Korošec RTV Slovenija
    553. Tatjana Kren Hlebič RTV Slovenija
    554. Dragica Vujanovič RTV Slovenija
    555. Irena Bedrač RTV Slovenija
    556. Zoran Medved RTV Slovenija
    557. Simona Kopinšek RTV Slovenija
    558. Irma Ferlinc Guzelj RTV Slovenija
    559. Simon Šparavec RTV Slovenija
    560. Nina Cverlin RTV Slovenija
    561. Ema Staubar RTV Slovenija
    562. Andrej Geržina RTV Slovenija
    563. Saško Jazbec RTV Slovenija
    564. Drago Soršak RTV Slovenija
    565. Ivo Kores RTV Slovenija
    566. Andreja Rednak Finance
    567. Darja Tibaot Ciringer TV Slovenija
    568. Rajka Pupovac TV Slovenija
    569. Ilinka Todorovski Finance
    570. Marjan Šrimpf TV Slovenija
    571. Polona Fijavž TV Slovenija

    • Anton

     ok hvala , sem mislu, da gre za kako zajebancijo;)

     • Hribouc

      Na kateri sramotilni steber jih bomo usekali, plačance, lažnivce, koritarje, brezhrbteničarje, aktiviste, drobtinožere sluzaste HLAPCE ?

    • KIKI

     Vsaka ti čast! Petstoenainsedemdeset prostitutk
     in prostitutov! DPP 571 (društvo prostitutk in prostitutov 571)

    • MižekFiga

     Podpisali so se tudi družbeno politični delavci iz Pionirskega lista in Cicibana!

    • sprehajalec

     Včasih v idelanem družbenem sistemu, so bile takšne peticije napisane v podporo sindikatu, da namesto krompirja za ozimnico pripravi kislo zelje.

    • Minovak

     Prav toliko narodnih izdajalcev, zato nikoli več ne pišite, da so bili “beli” izdajalci. Tukaj so pravi, z imeni in priimki, ter še mnogo več…!

   • francelj3

    Kolikor vem, je BANDA 571. Notri so sami banditi, tako kot v Zvezi “borcev”.

    • Hribouc

     Gremo naprej:

     Sluzasti Rdeči Kupleraj Agitprop 571- Aparthajd Gulaga Udbokučanistan.

 • Borut Stari

  Bom le toliko. Ne kritizira se roka, ki te hrani, Pisati ali govoriti slabo o lastniku medija ali podjetja je bedarija. Še večja bedarija pisati proti politiki, ki razporeja projekte in denar. Pisati naročene pamflete pa je, prostitucija. V medijskem prostoru povsod po svetu se s pridom uporablja za diskreditacijo nasprotnikov. Ni izjem.

 • Antonius

  Laži so edini program vseh Kučanovih vlad, izvajajo jih pa veleizdajalcu podrejena sredstva javnega obveščanja.
  Vmes kradejo Slovenijo, koruptivno krivosodje jim pa z zavezo prek oči vse skupaj omogoča.

 • Sisi

  Ce ze pljuvas po Fattah el-Sisi-ju vsaj napis kj dela narobe ;)

  • Jovo Jamnica

   Ja. Tip je Fata pa Sisi v eni osebi.

   • Sisi

    Haha to je res, sam je resu Egipt pred drzavljansko vojno ;)

 • janez cepec

  če bi hotu ( 5ek, namreč) mau več kritične samorefleksije, bi se uhka zazru sam vase, u špegu pogledu, pa bi ocenu kok je on kritičn kot novinar. kritičn je do useh, ki niso za njegovga favorita, ljubljenga vodjo. kurc pa tak neodvisn novinar

  • sprehajalec

   Če bi se ti zazrl v špegu, bi bila repriza romana Slika Doriana Greya.

   • janez cepec

    če b’ se ti pogledu, bi te fršlok zadeu

    • sprehajalec

     Verjetno imaš doma zbrušen špegu, da se sploh lahko obriješ. Če se briješ seveda rdeči tolovaji se niso brili.

  • Nata

   K. . . . pa tak neodvisen komentator kot si ti, no !!

 • Anton

  Poskusite na you tube napisati kakšen komentar proti klavcem Slovencev (tito,kardelj,maček,robičič….tdi,tdi…), nikoli ne bo objavljen! Zakaj in kdo ima oblast nad resnico?

 • Fogglof Tunnek

  Čujte, Tit (o) Turnšek vam je fčeraj lepo povedal… gnoj ste in gnoj boste ostali !!!

  • Janez

   Zakaj dovolite,da tile razniTuneki onesnažujejo tale,še dokaj kulturen Forum? Pa Cepci,pa sprehajalci,pa Jovoti.To ni forum za te primitivce.

   • goldhorn

    Jaz jih imam vse blokirane.

  • Minovak

   Iz tega “gnoja” bo in je, nekaj zraslo, rdeči gnoj ali govno pa je strup in dragi F.T. iz njega ti ne gledajo niti pete več.

  • KIKI

   ….kot da bi iz njegovega gobca kaj drugega pričakovali kot napad
   širokogobčnega klasičnega kretena! Takoj za Stanovnikom in teboj,
   seveda!

  • Hribouc

   Bravo ,Idiot!

   Mi, gnoj Zemlje.
   Vi, počasi tleče kurivo za Luciferja.

 • rrrrr

  Kraljestvo klasičnih družbenopolitičnih medijev je mrtvo! Naj živi novo kraljestvo individualnih elektronskih medijev!

 • dob

  Vsak drugi stavek kučanistov je “kriv je kapital”!
  Slo-komunisti neznansko sovražijo kapital, ampak samo dokler ni v njihovih žepih! Potem ga pa nenadoma ljubijo.
  Sami ga namreč ne znajo narediti.
  Me zanima zakaj nihče od novinarjev kdaj pa kdaj ne vpraša, na primer, Kordeša, kadar zmerja “kapital”, zakaj sam ne ustanovi firme? Naj on odpre fabriko, zaposli delavce in začne poslovati z dobičkom.
  Potem pa naj tako dobljeni kapital razdeli med zaposlene. Naj nam profesor s primerom pokaže kako se to dela, da bomo še mi vedeli. Teorijo že poznamo.

  • KIKI

   Kakšno fabriko neki? Umetnih gobcev, mogoče? Tam bi lahko delali po svoji
   meri, brez kapitala, seveda! Vse bi se zalomilo pri blagajni, kjer bi hotel
   biti Kordeš prvi in edini! E, bratec moj, to je socializem po tvoji meri ! Socialistični
   kapitalizem, ki ga že dolgo uporabljamo !

   • dob

    Kučanizem je zadolžen za produkcijo pomanjkanja, v tem imajo ogromne presežke. Toliko ga proizvedejo, da so skladišča polna zalog pomanjkanja! Pomanjkanja je toliko, da ga ne moremo sproti vsega porabit in bo ostalo še za naše otroke in otroke njihovih otrok! Prenažirali se ga bodo zanamci, ker ga ne bo mogoče drugam izvozit.
    Nekaj hvaležnosti generacijam, ki so poskrbele, da imamo pomanjkanje, bi pa že lahko pokazali.

    • Nata

     + ++++++++++

     • dob

      Na prihodnjih volitvah nam bo kučan ponudil še kakšno novo stranko, poleg ostalih svojih strank, ki propagirajo povečanje proizvodnje pomanjkanja. Kot da bi ga nam ga manjkalo, s temi, ki so zdaj na oblasti. Njegovo proizvodnjo povsem obvladajo.

      Mi pa, seveda, požrešni kot smo (nikol nam ni zadost), se temu ne bomo mogli upreti, čeprav ga imamo že zdaj čez glavo in preveč. Da se kopamo v izobilju pomanjkanja, počasi gre to že na živce, da se ga dobi za vsakim vogalom in kar avtomatično pripada vsakomur, kot kak UTD, univerzalni temeljni dohodek. Pa povsem nezasluženo. No, ja…
      Ampak dobrega ni nkol preveč! Tale kučan se mi zdi, da nas je razvadil.

     • Nata

      Uh, izobilje? Ja, saj ga imamo kar precej!
      Izobilje JU, Agencij, nadzornikov, da ne naštevam?
      Ampak glavno je na koncu. . . . zakonov!

  • KIKI

   Normalno, samo kapital mu gre po glav! A kateremu “paradajzeku”
   pa ne?

 • Olga

  Evropski parlament je treba obvestiti o lažnih poročilih o medijski “svobodi”, saj vidimo, da so dejstva popolnoma drugačna!

  • Primoz Papez

   Izgleda da bo treba Frumna malo iz hotela potegniti da bo naredi red….

 • Jožef

  Gnoj je koristna zadeva in jo prodajajo v Bauhausu za kar nekaj everčkov za vrečo, foglov tunek pa je radoaktivni odpadek,
  ki je smrtno nevaren za vsa živa bitja in ima razpadalno dobo tisoče let. Nasvet: ne približujte se temu osebku, ker je radioaktiven.

  • Olga

   Reaktor se pokrije z betonskim sarkofagom, pa je mir! Pa da temu revčku s prdci iz Murgel ne bi bili kos?

 • Olga

  Komunisti imajo sindrom Clintonove, a so pozabili, da jo je Trump povozil levo in desno! Bravo Trump!

 • garfi

  butalci so ustvarili jugobutale v katerih razsaja huda izguba spomina
  po banksterjih sedaj še pri zdravnikih
  ne spomnijo se kdo je njim in družinskim članom plačeval izlete v tujino in kdo je izropal banke
  kajti drugače bi priznali, da so kriminalci
  kurćanizem press

  • Nata

   Hi. . . hi. . . to je ” demenca “! Hmmmm. . . prikladna bolezen našega casa! Imajo jo v večini komunisti!

   • garfi

    za Janšo pa vejo kaj je jedel pred desetimi leti

    • Nata

     ++++++++

  • Janez

   Ja !
   Se strinjam: znano je, da je edino orožje v boju proti mafiji !
   Pa
   Tudi proti manj ekstremnim nekorektneže in nekoretnostim – j a v n o s t,javna poznanost !
   O
   Nekorektnih za vse ljudi, za javnost pomemnih !
   – nekorektnostih, ki se dogajajo in o
   – nekorektnežih, ki jih povzročajo !
   Druge poti – verjetno – ni !. Zato – kar vztrajajmo !
   Saj !
   Vztrajniki Odbora 2014 smo veliko dosegli.
   Tudi novinarji – so zelo pomembni. In naj pogruntajo način – kako ! L.r. JANEZ KOMENDA

 • dob

  Hvala tebi, Anton!
  Ne znam odgovoriti na vprašanje kdaj bo knjiga. Za zdaj je vse dostopno na blogu. Izogibam se temu, da bi se moral dogovarjati z uredniki in tiskarji in poslušati pogoje in izsiljevanja in spoštovati roke. Potem pa to ne bi, pa to skrajšaj, ker je predolgo, tole ni potrebno…. in podobno. Jaz nisem narejen iz kariere, me nič ne briga prerivanje po predstavitvah, ne dam nič na promocijo in tekmovanje, kaj šele, da bi se udinjal nekemu fohu, kamor niti ne spadam. To ni moja naloga.

  Ko bom imel svoj denar (ne tujega!) če ga bom kdaj imel, ga bom porabil za tiskanje knjige. Kaj pa vem, dvesto izvodov morda, ne več, ker pred sabo ne vidim toliko denarja, da bi lahko ne vem kaj naredil. Ampak mora biti moj denar, ne tuj, ne smejo se ga držati vrvice, kot je to navadno pri posojilih.
  Ne bom sprejemal nobene obveze do nikogar, jaz mojega Boga ne prodajam. Samo pomagam mu, da si sam izbori svoje mesto. V svojem svetu!

 • diler resnice

  Na Nova24 TV kot portalu pazite, ker se plačani presstituti znajo infiltrirati oziroma mutirati in se pojaviti v nezaželenih oblikah metanja polen z podtikanjem informacij,kot preko donacij,ali kakega drugega pravniškega prijema likvidnostnega stanja.Časopis Slovenec so uničili zelo hitro !?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!