Ko novinarja kupiš, ga hkrati ubiješ

Miro Petek.

Slovaški novinar Jan Kuciak  je bil očitno na sledi velikemu razkritju sprege med slovaško politiko in italijansko mafijo, zato je plačal z življenjem. Pust zimski mesec februar je očitno usoden za novinarje, tudi name so naredili zahrbtni atentat konec februarja, na včerajšnji dan pred sedemnajstimi leti. Brezobzirno, zahrbtno, strahopetno, ponoči, v zimi in sneženju, ko zveri sicer v snegu pustijo sledi, vendar so hkrati pravočasno poskrbeli, da so ceste splužili in sledi zbrisali.

#IranNLBgate in omračeni um
Tako imenovani primer Petek je s svojo odmevnostjo doma in na tujem imel dobro in slabo stran. Dobra plat te zgodbe je v tem, da si kasneje nihče več ni privoščil, da bi se na tako grob način lotil novinarjev in zato nihče ni plačal tako visokega davka, kot sem ga jaz. Gotovo je bilo pred in po tem kar nekaj odmevnih novinarskih preiskav slovenskega tranzicijskega kriminala, vendar se tako brutalen napad na novinarja ni zgodil. Slaba plat pa je, da je novinarski ceh zaradi strahu ob tem zavrženem napadu izgubil še zadnji kanček novinarskega poguma, kolikor ga je kdaj sploh bilo. Kolikor ga ni bilo ubitega v času komunizma, ko je bil novinar potisnjen na raven družbeno-političnega delavca.

V razkrivanju kriminala in pranja denarja v primeru #IranNLBgate so vložki veliko večji, kot so bili v primerih, o katerih sem pisal, saj je šlo za lokalno gospodarsko mafijo, ki je prala denar v NKBM, čeprav je res, da je bila povezana tudi z vrhom politike. In seveda je tudi res, da je razkrivanje lokalne mafije lahko zelo nevarno, saj lahko le-ta zaradi velikega bogastva in še večje primitivnosti predstavlja zelo eksplozivno razmerje. Toda pri razkrivanju #IranNLBgate so v ozadju država Iran, terorizem in financiranje terorizma po svetu. In v ozadju je tudi del slovenske elite, ki si je pri #IranNLBgate odrezala lepo provizijo. Zato v večjih medijih za razkrivanje te afere tudi ni bilo vloženega nobenega napora. Naša medijska hiša se je trudila po svojih močeh, mene zaradi mojega pisanja o #IranNLBgate kličejo na policijo. Še več, Siol.net, Mladina in še nekateri režimski mediji so pranje milijarde evrov iranskega denarja opravičevali ali na vse mogoče načine zmanjševali škandaloznost te afere. Nihče, ki s svojo besedo nastopa v javnosti in se mu um ni povsem omračil, tega početja pač ne more opravičevati. Razen seveda, če ni za to res dobro nagrajen.

Umorjeni novinar Jan Kuciak.

Milijon evrov za informacijo, milijon evrov za sodelovanje
Moj in slovaški primer sta si v nekaterih točkah podobna, le da sem jaz za razliko od Kuciaka imel to srečo, da sem preživel. Čeprav še danes ne vem, ali so me v snegu in mrazu razbitega, nezavestnega in krvavega pustili zato, ker so bili prepričani, da sem mrtev, ali pa je bilo naročilo, da me pohabijo in da bom kot tak opozorilo vsem ostalim. Čeprav imam po napadu posledice na zdravju, pa me telesno in moralno niso uspeli pohabiti, za razliko od mnogih moralnih novinarskih pritlikavcev, ki so vseskozi bili in so tudi še danes na strani zločina. Bili so moralni invalidi in taki so tudi ostali. Razlika med mojim in slovaškim primerom pa je tudi v tem, da je slovaška vlada za informacije o storilcih umora novinarja Kuciaka ponudila milijon evrov, v mojem primeru je bilo milijon evrov vloženih v to, da so zločinci ostali nekaznovani in da je bilo podporno sodno-policijsko-politično okolje nagrajeno. Notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar naj kar povpraša svojo mamo Elizabeto, kako so stvari stale. Slovaška in Slovenija pa sta tri desetletji za tem, ko sta se formalno skobacali iz okovov komunizma, tako še vedno državi, kjer so tovrstni skrajni in zavrženi dogodki mogoči.

Ko novinarja kupiš, ga hkrati ubiješ
Nekaj pa se je vendarle spremenilo. Tajkunsko-politična naveza v Sloveniji je spoznala, da je pametneje novinarje kupiti kot pa likvidirati. Je lažje in včasih tudi ceneje. Čeprav je treba podčrtati in z velikim klicajem na koncu dodati: ko novinarja kupiš, ga hkrati tudi ubiješ! Dasiravno je ob invalidnosti organov pregona zelo mala verjetnost, da bodo naročnik in napadalci odkriti, kaj šele, da bi bili kaznovani, pa se ob vsakem napadu na novinarja dvigne v javnosti veliko prahu, kar je lahko vsaj nekoliko neprijetno za snovalce napada. Omrežje je torej spoznalo, da je ceneje in bolj elegantno novinarje uvrstiti na svojo plačilno listo in si zagotoviti trajen mir. In pri tem novinarji nikakor niso nedolžni, kajti na drugi strani znajo tudi lepo in spretno tržiti z dragocenimi informacijami, ki jih imajo in jih ne objavijo. Vse to pa spet ne velja za tajkunsko lastništvo medijev, kot so na primer Večer, Delo in Dnevnik, kjer so razmerja do lastnikov in politike drugačna in povsem jasna. Tam ni kupovanja, ker so že vsi prodani in je že vse prodano.

In pri vsem tem smo najbolj opeharjeni bralci, gledalci, poslušalci.

Miro Petek   

 • Franc Šink

  Ubiti ali kupiti.To je vprašanje.

  • Amerikanc

   Kardelj je poenostavil in pocenil.

  • KIKI

   Gre samo za trenuten “nagib” levih koljačev !….

   • Franc Šink

    Sicer malo nesramno ampak vseeno. Komunistom je ubijanje v kratki čas kot Kranjcem fuk.

 • VERRZIFIKATOR

  NAMENSKI PIŠKOTKI

  Piškotarna zopet pridno dela,
  vsak dobil bo nov oblit piškotek,
  dirigiran čisto vsak robotek,
  usta bodo sama ga ujela.

  Piškotarna dela s polno paro,
  zlasti še ta teden do nedelje
  praznika ni, tudi ne nedelje,
  se piškotek v ustih pridno melje,
  tudi ko testo je gnilo, staro.

  Naročila nova v piškotarni
  se vrstijo zdaj na dnevnem redu,
  vsi pa istemu sledijo zgledu,
  le tako počutijo se varni.

  Vneto se piškote izdeluje,
  ve se, kdo in kdaj jih bo deležen,
  vsak piškot skrbnó je zabeležen,
  v piškotarni se jih razdeljuje.

  Nad obratom čivkajo že vrabci,
  da piškotki so prozorni skrajno,
  pri receptu pa je merodajno,
  da z levico zvaljajo jih hlapci.

 • Grega

  Miro ti si se najbrž napil in se nato zvrnil v jarek. Ali pa te je žena natepla, ker si prepozno prišel domov.

 • antimur

  Zato pa je pri slovenskih mainstream medijih (razen svetlih izjem), toliko crkovine in kadavra.

 • Amerikanc

  Miran je imel srečo in preživel. Svetina bo tudi moral paziti, če bo loteval tako konkretnih levaških barabij !

 • Krtača 20

  Prodani Miro, za bakšiš.

  • janko

   Prodala si ti, svojo pamet za baxiš!

 • moat

  “Ko novinarja kupiš, ga hkrati ubiješ”, pravi 5ek. Se strinjam, res. Se pa tudi sprašujem, kdo je tebe 5ek kupil? Moral bi napadati tako levico kot desnico pa še vedno molčiš pred nepravilnostmi v primeru političnih veljakov SDS in njihovih podpornikov. Tako da si isti kot levaki, ki ščitijo svoje, itak!. Sicer pa nič novega, v tvojem pisanju, res.

  • anzek

   Naštej te nepravilnosti!!
   Kredite izpusti, ker si ima vsakdo pravico izbrati od koga si bo sposodil denar!!

   • moat

    Žal nimam časa, jih je preveč. Pa tudi če bi jih začel naštevati bi jih ignoriral. tako, da…

  • ĐĐ Style

   Na levi strani ne bi izstopal in bi moral pisat o manj pomenbnih stvareh, pa se je obrnil extremni desnici s svojimi nebulozami. Bolj neumna teme, lažje jim opereš možgane iz zarineš strah. Šolski primer podpihovanja strahu in panike.

   • moat

    Se strinjam, tukaj pa res lahko piše kar če!

 • tarantela

  Za dobrega novinarja mora bit dober kupček evrčkov, Nova ga nima, zato pa beremo, kar pač našklemfajo šajserji obeh spolov.

  • bednick

   Dober novinar?
   Kakor za koga.

  • Soave

   No, no ? Tule si pa dobro mimo udarila !! Dober novinar zaradi kupčka evrčkov ne bo pisal drugače, kot misli !!
   O šajserjih pa sem raje tiho.

 • bednick

  Vse tako kaže, da so tudi novinarji samo ljudje.
  Čeprav so jih ljudje dolgo časa imeli za nekaj več.
  Pač socialistična indoktrinacija, saj takrat drugih, kot režimskih, medijev sploh ni bilo.

 • tasilo

  “Ko novinarja kupiš, ga hkrati ubiješ”

  Ko se novinar proda, postane prodana duša.

  • bednick

   Ne razumem kaj hočeš povedat.
   Duše ni!
   Duša je izmišljotina prevarantov – ezoterikov.
   Lahko pa navedeš kakšen argument, da duša je, samo pazi, da se ne boš spet osmešil.

   • tasilo

    Ah, dragi moj Simplex (ljubkovalno za Simplicius Simplicissimus), saj nihče ne pričakuje od tebe, da bi bil že kdaj slišal za Fausta in nauk te ogabne Göthejeve ezoterične prevare. Ekspresivna fraza “prodati dušo” je isto kot “dušiti zelje v kastroli”. Zdaj veš.

    • bednick

     Göthe mi glih ni neki faktor.
     Verjetno je operiral s pojmom duša zato , da mu ni bilo treba delat.
     Že videno pri duhovščini, banda lopovska.
     Strokovno rečeno: deja vue.
     P.s.:
     Z zadnjim stavkom si nakazal nekaj humorja.
     Poudarek je na nekaj.
     Čestitam!

 • luckyss

  Miro…boš sploh kdaj napisal članek, ki ne bo vseboval jamranja o osebnih problemih ?!
  In če naslov drži, potem je tu pravi britof;)

  • Cucurbita Pepo

   :’D

 • Soave

  + + + + kot po navadi rada preberem vaše pisanje g. Petek.
  Se sicer sem in tja ” spotaknem ” ob kakšno malenkost. Ampak, na splošno vam dam prav,
  Saj je žal v naši državi toliko nepravilnosti, da so kakšne primerjave že kar trapaste in neprimerljive.
  Zakaj bi še mi pljuvali v lastno skledo ? Saj je tega v naših vladnih medijih več, kot preveč.Včasih ni dobro izpostaviti kakšne svoje napake, saj nevedni ” kritiki ” to takoj pograbijo in naredijo iz muhe – slona !

 • domovina mili dom

  Bravo g. Petek. Dokler boste govorili in pisali v slovenščini, ste dobrodošli. Ostalih 571 zmazkov govori in piše v kučanovščini.

 • tasilo

  “tudi name so naredili zahrbtni atentat /…/. Brezobzirno, zahrbtno, strahopetno, ponoči, v zimi in sneženju, ko zveri sicer v snegu pustijo sledi,”

  Ja, to je bilo pa res grdo od njih. Sicer pa še nismo slišali, da bi se morilci in pretepači najavljali in potem hodili pretepat in ubijat v prcesji s plehmusko in mažoretkami. Mislm res … kam pa pridemo?

  • KIKI

   Razumem! Udba ima druge sisteme! Mažoretke in “pleh muzka” so spremeljevalke
   Dražgoš !

  • von Rhein

   …..kam pa pridemo? Počakaj,saj že gremo in nismo daleč od cilja.Na prehodu iz leta 12 na 13 je generalka dobro uspela.

 • tasilo

  “nihče ni plačal tako visokega davka, kot sem ga jaz”

  Mogoče pa to ni bil davek, mogoče je bil pa zapitek.

  * Eh, ne jemljite me resno, spet se samo z besedami igram …

 • Stajerka

  ne vem zakaj….ampak ta umor me je najprej spomnil na dr. Jamnika…….zakaj???……državno podjetje+italijanska mafija+hladnokrven umor……..redkokdaj me zapusti intuicija!!!

  kar se tiče slovenskega novinarstva…….imamo 90% “novinarjev”……

  • FORT WORTH

   Jest bi malce spremenil :
   drzavno podjetje + slovenska mafija, (ki je hujsa od italijanske) + hladnokrven umor……
   Niti predstavljati si ne moremo, kaj dela del politike, del policije, del sodstva…
   kako globoko je zaslo vseskupaj !

  • von Rhein

   imamo 90% “novinarjev”……
   Misliš novinarskih mrličev.

 • Mojca pokraculja

  Opeharjeni bralci, gledalci…
  To ni pravi izraz. V bistvu gre za kriminal, za zločince, za globoko državo. Posledice so razpad celotnega sistema. To je diktatura.

 • totex39

  Raziskovalni novinarji že nekaj časa nimajo samo sovražnikov znotraj svoje države, ampak se že nekaj časa mafijske niti prepletajo po celotni Evropi, da se jih težje najde.

 • Božobožo

  Točno tako Miro pisuni na NoriTv so itak prodane duše, ker pišejo samo o napakah levice, SDS pa se ne smejo dotakniti. Kot taki niste kredibilni, oziroma kot si napisal mrtvi.

  • slosin

   seveda, za razliko od delovih novinarjev, ki niso prodane duše in kar naprej mlatijo čez Petriča….

 • Domus Lubus

  Gospod Petek, vi se niste prodali. Očitno ste pa ugotovili, da je svet črno bel in da je ena stranka dobra, ostale so pa vse slabe. Izjem ni. Pretepli vas pa ne bodo več. Novinar katerega nihče ne jemlje resno, ni nikomur trn v peti.

  • KIKI

   A to ti je pa čika Kučan povedal? A še danes ščiti Štefkino bližnje sorodstvo?
   No, ko bom jaz prilomastil v slaščičarno Zvezda s kalašnikom, boste še
   cel reden kidali izdajalski murgeljski drek !!!

  • slosin

   a zato je pa dobil batine, ker ni nikomur(bil) trn v peti…

   • Vojteh Dovč

    ZDEJ GA PUSTIJO NAMIRU ZAKAJ LE..NITI SE NE VE KDO JE SPLOH TA

 • Johan

  Kdor mafiji v rit leze in jo zalezuje bo uničen, to že dolgo vemo. Sam od sebe je malo verjetno, drezal v drek.

 • xtc

  Slovenski komunizem je een najbolj zakrknjenih,v bistvu gre za legalizirano mafijo podvrženo predsedniku CK ZKS ,kateri je bil po mafijskih zakonih uradno ustoličen s strani predhodnika.
  Vsako ugovarjanje kogar koli njemu se plača z glavo.

 • Iva

  V SLO dominantnih mainstream medijih raziskovalnih novinarjev praktično ni, saj bi morali raziskovati svoje tajkunske lastnike. Kdaj je Cirman raziskoval rabote Bojana Petana, v svoje članke pa vedno pejorativno “primakne” JJ, tako kot leta nazaj Janko Lorenci pri Delu, danes pa tam mrgoli potićev (vsi smo Karba, so se opredelili), ki dežurajo. Je Anuška Delić vzela pod drobnogled Stojana Petriča in milijone nakazane v davčno oazo BiH? No, na Dutb so priznali, da prihaja denar za nakup terjatev iz nenavadnih držav, niso pa povedali katerih, novinarji pa ne raziskujejo.

  Mediji bi morali biti opozicija vladajočim koalicijam (oblastnikom), v Sloveniji pa so dominantni mediji VEDNO OPOZICIJA Janezu Janši.

 • žogica

  “Ko novinarja kupiš, ga hkrati ubiješ”. Kaj pa če se novinar “PRODA”? Miro Petek, da človek rata tako omejen, kot ti, je pa res prodana duša !

  • Iva

   Tvoja glava je ZARES praznoglava žogica.

   • von Rhein

    Žoga polnjena z žaganjem.

  • beno

   Ker imam občutek, da si tudi ti iz tega gnezda, ti lepim tole: https://siol.net/siol-plus/kolumne/novinarje-ubijajo-461264
   Nič, kaj smešno, kajne ?
   Dej porihtej si stvari v glavi !

   • žogica

    Jaz imam stvari v glavi porihtane, brez skrbi ! Omejenost in enoumje, ki ga v glavah nosite vi, so pa največja zavora našega razvoja. Jaz razmišljam in se odločam s svojo glavo, ti in tvoji sotrpini pa počnete to, kar zraste v glavah vaših “bogov” in to je za vas zakon….

 • Get Smart

  “Tajkunsko politična naveza”, ja, toda, katerih/ČIGAVIH tajkunćetov
  in katere/KAKŠNE/ČIGAVE POLITIKE.

  Dejstva, Petek. Gola dejstva = RESNICA osvobaja.

  Omenjeni časopisi (Delo Dnevnik (NEDELJSKI Dnevik ljudje vedno pozabite, je pa bistveno hujše orodje agitpropagande kot njegov brat Dnevnik, pa Večer …)
  so v lasti MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH TAJKUNćETOV = vsi so de iure in de facto člani vasj ene, v glavnem pa hkrati kar več oddelkov te zločinske organizacije KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE = SD LDS Zares PS DeSUS SMC … FORUM 21.

  Torej, ja, so v lasti tajkunćetov, toda problem teh trobil ni v tajkunćevstvu, ampak v
  PRIPADNOSTI KOMINTERNISTIČNI oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNI “kutlturi smrti”.
  Sledimo?
  DELAJO za svojo MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO = delo za POLIS = delo za POLITEJO,
  in
  delajo PROTI SLOVENIJI, ki ni njihova opcija in je ne morejo smisliti.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

 • Get Smart

  DELO za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
  MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
  detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
  sviranje kurtzu, prodajanje magle
  skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC … FORUM 21 …

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

 • Get Smart

  Kaj moramo torej vedeti?
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in
  kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

 • Get Smart

  Novinar je tisti, ki opravlja delo novinarja in ima primerno izobrazbo. Izpolniti mora oba kriterija.

  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI samoimenovani WATCHDOGOVI, samoimenovani STEKLI PSI,
  uradno imenovani DRUŽBENOPOLITIČNI DELAVCI KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE,
  od toavriša MILANA KUćANA ljubkovalno imenovani VOJAKI REVOLUCIJE,
  so samo in le DRUŽBENOPOLITIČNI DELAVCI KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE,
  katerih dela in naloge nam znova najbolje pojasni sam MILAN KUćAN,

  (PREDSEDNIK predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
  v Sloveniji in ČLAN predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE u Beogradu nje):

  “Družbenopolitični delavec je namreč vojak revolucije.”

  Pamet v glavo.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

  • radames

   Če do zdaj nisem vedel, kaj je spletni troll, zdaj vem.
   Ti nisi zdrav!

 • Get Smart

  Po delih jih spoznavamo.

  Čistilka na kirurgiji ni kirurginja,
  “kulturno napredno bogati” muslićkultiji režejo ljudi, a zato še niso kirurgi …
  Sledimo?

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

  Če nekdo laja na ljudi in si sam pravi WATCHDOG, mu tako po delih kot po samoimenovanju upravičeno pravimo WATCHDOG, kar pomeni PES ČUVAJ.
  Sicer gre v glavnem za MURGL JUGOKOMUNISTIČNE pudlice, ki pa vseeno z vsemi štirimi praskajo za svojo GAZDO = MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO in/ali KOMINTERNO.

  Če nekdo laže, kot pes teče, mu pravimo? Kot prej, lahko pa znova, kot si tudi sam pravi,
  če samoimenovanje sovpada z dejstvi, z RESNICO,
  torej STEKLI PES, kot se je samoimenoval mekanocurni pusić Crnković nje.

  Če pa ljudje zaradi pranja možgančijev čutite odpor do “Reči bobu bob”,
  lahko tem kreaturicam še vedno lepo in skladno z DEJSTVI=RESNICO rečete:
  psevdonovinar,
  kvazinovinar,
  kakornovinar,
  lažninovinar,
  fejknovinar … MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE.

 • mira

  Miro tega se vam ni treba bati ker vi niste novinarji ampak propaganda sekte SDS.

 • samsara

  Tudi zato se udbokomunistični režim tako oklepa vira prihodkov, kot je mesečni prispevek za revolucionarni boljševistični zavod RTV SLO. Legalna podpora lažnivcem.

 • Iva

  “Slovensko novinarstvo je v glavnem v spregi z tistim kar bi moralo biti tarča njihovega dela”, je zapisal včeraj komentator na siolu (pod člankom Novinarje ubijajo).

  Točno tako!
  Zato se članom F571 ne more dogoditi to, kar se je zgodilo novinarju na Slovaškem in kar je skoraj uspelo narediti SLO mafiji novinarju Petku.
  CIRMAN, avtor članka Novinarje ubijajo, zopet zlorablja svobodo pisanja za pokvarjeno namigovanje – ujemite tatu. No, SLO MAFIJA ne le da je VARNA pred CIRMANI, varna je tudi pred policijo in pravosodjem!

  CIRMAN naj se vpraša kdo bi ogrozil njegovo življenje, če bi se lotil raziskovanja umora dr. Jamnika. Ogromno uporabnega gradiva smo že zbrali-napisali tisti, ki smo redno hodili na sodne obravnave proti dr. Noviču v HIŠO SRAMOTE alias krivosodja! http://dosjemilkonovic.si/
  Torej, čakam da se Cirman&Co. lotijo zanimivega dela!

  • sloustava

   Tu pa ne velja aksiom, da kdor caka, docaka. Preje bo Kucan postal papez, kot pa Cirman in falaga 571 novinarji!

 • Olga_10

  Slovenija ne sodeluje z mafijo, v Sloveniji je mafija doma! To se vidi iz oprostilnih sodb sodišč, iz “zastaranih” primerov tajkunov, iz nepreiskovanja MILJARDNEGA pranja denarja….

  • žogica

   Ti toliko veš o mafiji Olga, to vse veš o mafiji……, pazi se Olga, to je zelo nevarno. Kako pa kaj spiš ponoči, te kaj mafija straši ?

   • Majda

    Tebe naj bo strah. A lastne norosti, bebavosti in kucanizma. Ti si tisto nebogljeno in atroficno mozgansko bitje, ki bi se rado vkljucilo v debate, pa umska majhnost tega ne dovoli!

    • žogica

     A je tudi tebe strah, da ne boš dovolj nizkotna, nesramna, poniževalna……, da ne boš zadostila kriterijev svojih nadrejenih, strah, da ne boš s svojimi komentarji dosegla dna, v katerem se valjaš, strah, da ne boš dovolj atraktivna s svojim izražanjem….. Upravičeno te je lahko strah, ker vsako bolečino, krivico……., ki jo povzročiš drugemu, dobiš vrnjeno. Ali za to poskrbi Bog, vesolje, orbita….., ne vem, sem pa prepričana, da je res !

 • Jan Kovalski

  “Razlika med mojim in slovaškim primerom pa je tudi v tem, da je slovaška vlada za informacije o storilcih umora novinarja Kuciaka ponudila milijon evrov, v mojem primeru je bilo milijon evrov vloženih v to, da so zločinci ostali nekaznovani …”

 • Jan Kovalski

  Ko so novinarji Dela branili novinarja Karbo, ki so ga takrat odpustili z Dela, zaradi pisanja o Rodetu in “njegovem sinu”, so uporabili parolo: “Vsi smo Karba”, in z njo polepili celotno stabo.
  Zamudili so priložnost, da bi napisali kaj so v resnici: “Vsi smo Kurbe”!!!

 • Jan Kovalski

  Zakaj novinarstvu rečemo tudi četrta veja oblasti?

  https://otroski.rtvslo.si/infodrom/prispevek/1289

  Takole poučujejo otroke:
  “Novinarstvo javnost seznanja z dogodki in informacijami, ki vplivajo na življenja državljanov, pri tem pa pogosto razkrivajo nepravilnosti v delovanju treh vej oblasti: zakonodajne, sodne in izvršne. Ker je novinarstvo tako pomembno, pravimo, da je četrta veja oblasti ali pes čuvaj demokracije.”
  =====================
  Toliko o teoriji, ki je v slovenskih razmerah resnično pravljica za otroke.
  V Sloveniji se novinarji ne ukvarjajo z nepravilnostmi treh vej oblasti: zakonodajne, sodne in izvršne, ampak si napačno razlagajo kaj je to četrta veja oblasti.
  To, da naj bi bili novinarji četrta veja OBLASTI, si slovenski novinarji razlagajo dobesedno. Kot, da so oni na oblasti in da se morajo zato neprestano boriti z opozicijo.
  Slovenski dominantni mediji v glavnem napadajo opozicijo in ščitijo oblast.
  Po tem so edinstveni v celotnem demokratičnem svetu in se je resno za vprašati:
  Ali v Sloveniji sploh imamo demokracijo?

 • sloustava

  Kot vedno, antipod majhnosti kretenizmov repovzkov, lucujev, poticev, delick, mudzahedink od zblojenih bab na RTVSLO, stepinskov in njim enakih hlapcev kucanizma. Jezi me to, kar da Kucanu se vedno uspeva blatiti in onemogocati Slovence in Slovenke, drzavljane te nase Slovenije. Zahvala gre popolnoma nespsosobnim presstitutom lastnega prezivetja. In ja, s nekaj je pri nas perece: PEDIGRE! Bolj si norih starsev potomec, prej si pri koritu…

  • Branko Lavrenčič

   Kdo bo za nekatere kriv, ko bo Kučan umrl? Dajte no! Obsojajte aktivne. Leve, desne, tiste vmes in od zadaj.

 • rudi breznik

  v sloveniji pravih raziskovalnih novinarjev ni vsi so opredeljeni na leve in desne in njihovi clanki so vedno kritiki enih nikoli v obe opciji

 • večni srb

  Novinarja se nikoli ne kupi v enem kosu, nekateri so kar na lizing.

 • Branko Lavrenčič

  Res je. Ko na vinarja kupiš. .. .. Vendar, kdo to napiše. Ali imamo v Sloveniji sploh še kakšnega NOVINARJA?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!