Ko policisti snamejo čelade in oblečejo rumeni telovnik …

Foto: Twitter

Ta konec tedna sem, priznam, nekoliko slabše spremljal dogajanje po svetu. Tu in tam pa sem preko Twitterja ujel kakšen drobec vročega dogajanja v Franciji, kjer je postal rumeni telovnik, sicer del obvezne opreme v avtomobilih tudi v Sloveniji (no ja, lahko je tudi oranžen) nekakšen zaščitni znak protestnikov.

Se spomnite zborovanja na Prešernovem trgu na pragu poletja 2014? Kot nosilno geslo je bil uporabljen verz pokojnega pesnika Daneta Zajca“Pride čas, ko ni več časa”. Zgodil se je nekakšen rimejk Majniške deklaracije iz leta 1989. Prišli so tudi mnogi podporniki iz tujine. V upanju, da bo ta podpora premaknila in predramila množice v Sloveniji, da bodo na volitvah, ki so kmalu zatem sledile, prišlo do sprememb na bolje.

In rezultat? Zgodilo se ni – nič. Razen inavguracije t. i. novih obrazov. In štiri leta kasneje? Repriza volitev iz leta 2014, le s to razliko, da je tokrat pomladna stranka osvojila relativno večino, a je zato koalicija globoke države stopila skupaj. In končen izid je bil spet isti. Očitno ni še prišel čas, ko ni več časa. Ker nam gre očitno predobro.

Divjanje vraga pred dokončnim zatonom
Tokrat so na sceno stopili Francozi. Na prvi pogled zaradi visokih davkov in cen goriv. Verjetno je bil to le povod, kajti nihče pač ni tako “cepljen”, da bi se šel upirat na ulice izključno zaradi podražitve goriva. Bistvo je nekje drugje – to so visoki davki, ki povprečnega Francoza močno udarijo po žepu, zaradi česar se začnejo spraševati, kam gre ta denar v resnici in koliko mora vsak državljan financirati množice migrantov, ki v Francijo ne pritiskajo samo zadnja tri leta, ampak že kar najmanj desetletje. Še dobro se spomnim svojega zadnjega obiska v Parizu, ki postaja vedno bolj neprijetno velemesto, saj na metrojih ves čas prežijo razni socialni primerki, ki se v ekstremno dragem velemestu lahko preživijo le s tatvinami in z ropanjem neprevidnih turistov. Verjetno ni naključje, da je večina teh “kurjih tatov” priseljencev iz nekdanjih francoskih kolonij. Kar je žal resnica, pa čeprav bo nekdo v tem zapisu spet našel neko rasistično poanto, ker so ti priseljenci pač temnopolti. So what?

Foto: Twitter

Pravzaprav me ob vsem tem niti ne gane več zmerjanje, ki ga iz parlamentarne dvorane spušča Luka Mesec, ki ne ve niti tega, kdo v resnici piše blog Kavarna Hayek, in verjetno ne ve niti tega, kaj pomeni fašizem. Ne gane me niti zvezdaška Svetlana Makarovič, ki je s svojim prostaškim balkanskim preklinjanjem znova sprožila množičen orgazem svojih oboževalcev in somišljenikov, ki jim iz satanskega sveta prinešeni pentagram prinaša navidezno odrešenje. Vse to je le divjanje vraga pred njegovim dokončnim zatonom. In ta zaton se je že začel, saj se v Franciji že dvigujejo množice, ki so imele možnost spoznati, kdo je v resnici njihov mladi predsednik Emmanuel Macron.

Kdaj bomo na ulice odšli Slovenci?
Je torej presenetljivo, da so na enem od posnetkov francoski policisti sneli čelade, ko so se soočili z ljudmi v rumenih telovnikih? Simbolična gesta, ki je pred skoraj tremi desetletji v Romuniji rezultirala v skupni upor proti trinogu Ceauşescuju, že dobiva pospeške tudi v drugih zahodnih državah. V Sloveniji pač ne, kajti obveščevalci iz vrst Udbe in KOS so pač korak pred drugimi in so že nekaj dni pred “revolucijo rumenih telovnikov” začeli širiti šest let (!) star zapis, ki naj bi ga napisal “pošten policist” (najdete ga TUKAJ). Seveda je jasno, da ne gre za zapis nekega preprostega človeka, ampak za produkt udbovskega kontraobveščevalnega laboratorija. Z jasnim namenom: na zvit način pokazati, da so “ta rdeči” na oblasti sicer res slabi, ampak je alternativa še veliko slabša. Kar pomeni pospeševanje t. i. vsegliharstva ter apatije med ljudmi.

Vprašajmo se, kaj ima ta zapis opraviti s sporočilno gesto francoskih policistov, ki bi morali po vseh pravilih braniti režim na oblasti, vendar so se poistovetili z ljudmi, ki so šli na ulice predvsem zato, ker nimajo več kaj izgubiti. Kdaj bomo na ulice odšli Slovenci? Morda takrat, ko res ne bomo imeli kaj izgubiti in ko bomo ožeti kot limone. Do tedaj pa bomo rajši ostali doma, ker moramo trepetati za službe in se zaradi prihodnosti svojih otrok uklanjati lažnivi, sprevrženi in skorumpirani balkansko-neokomunistični narkokraciji. A takšno stanje ne more trajati v nedogled – in morda bo takrat prišel čas, ko ne bo več časa.

Gašper Blažič

 • goldhorn

  Čista desetka!

 • Flower Power

  to niso nobeni protesti ampak navadno huliganstvo………….

  • Janez

   Tudi v tvoji glavi je “huliganstvo”.

   • Black_Raven

    v njegovi glavi je drek…

    • Franc Šink

     To je to.

  • david23

   Pojdi v Pariz in to povej tam pred vsemi, ki protestirajo, in sicer, da so navadni huligani! Me zanima, kaj se bo potem zgodilo s teboj!

   • večni srb

    Ni pomembno kaj rečeš ampak kako to poveš.

  • Andrej

   Zdaj so huliganstva, še malo, pa bodo sovražna dejanja.

  • gorenc

   To ni nobeno huliganstvo,ko narodu prekipi,se zgodi marsikaj.Kriva pa je oblast da se to dogaja.

  • Mojca pokraculja

   Ne ne, seveda niso protesti. Od kod bi pa ti to vedel?
   To je fašizem, nacionalizem in rasizem! Ob tem pa ti Francozi pojejo svojo marseljezo! Nezaslišano !

  • terminalar

   ne, ne, cvetka.
   Huliganstvo je bilo ob proslavljanju zmage v nogometu.

 • Andrej

  Slovenci bomo na ulice odšli takrat, ko bo potrebno sesut vlado, ki ne bo skrajno leva. Tudi medijska podpora 571 bo zagotovljena.

 • Franc Šink

  Francija preklicala podražitev goriva? Potem je izgubila na več frontah.

 • Black_Raven

  razfukat vse z makaronom vred…

 • althar

  Udbomafija in njeni vazali pri nas sicer še držijo pokrov, a tudi oni čutijo naraščajoči pritisk in zato postajajo čedalje bolj živčni.

  Jebo te pas mater ni prišel kar z lufta press

 • RATATA

  Kar nič od protesta? Vse skregano med sabo?!
  V Mariboru bo v soboto 8.12.,
  u Lublan naj bi bil pa v nedeljo 9.(‘), glavni pa v ponedeljek 10.12. ob 12ti uri,
  toda kaj ko organizatorji niso “tapravi”!!

  Čudno, manj kot 5 % volilnih upravičencev je dalo podporo tej vladni garnituri, pa dela prav vse proti ljudstvu!

  • Grog

   Cudno , da te to ni motilo, ko je JJ prevzel vlado Jankovicu ;)

  • Nata

   In vse tiho je bilo ?? Kot po navadi. Veliko grmenja, malo dežja !

   • RATATA

    Že za predprejšnjo sredo je bilo tako. Kakšen dan prej so tudi tu na n24tv skrili prispevek o načrtovanem protestu v zakotje!!

 • Grog

  ” ki ne ve niti tega, kdo v resnici piše blog Kavarna Hayek”

  Ker tega ubistvu nobeden ne ve ;) Ali pac ???

 • Krtača 20

  Tale noratv spet laže. Kje so sneli čelade in oblekli rumeni telovnik?

  • Grog

   Zdaj bi se pa loh ze navadil , da lazejo pod vsakim 3 clankom ;)

 • Dragan Krstič

  Pridružili so se rumenim telovnikom tudi gasilci in vozniki reševalnih vozil.

 • Lisjak

  Na Facebooku je krožil posnetek kako ostrostrelci prek puškinih cevi spremljajo protestnike tako,da se lahko zgodi še marsikaj,če se bodo protesti še nadaljevali.

 • kokobily

  Gašper, berljivo, tudi poanta dobro izbrana… Razen, da na Francoze gledaš s slovenskimi (še vedno z rdečim filtrom) očmi..

  pišeš :
  “Vprašajmo se, kaj ima ta zapis opraviti s sporočilno gesto francoskih policistov, ki bi morali po vseh pravilih braniti režim na oblasti, vendar so se poistovetili z ljudmi,”

  Francoski policist (ker je državljansko ozaveščen) ne brani režima, ki je na oblasti, ampak brani “Republique” in če tisti, ki jim je to prvotna skrb – politiki, ne počnejo tega, delajo proti Republique in zato proti ljudem, bojo policisti stopili na stran ljudstva, ker preprosto, SO ljudstvo. Najprej Francozi, očetje, potem pa peki, kmeti, policisti.
  Pri nas še vedno imamo (magari je nikoli nismo imeli) PRESTOLNICO, pa še štajersko za povrhu, pa primorsko, na koncu jih bo koliko županov je…Nimamo državljanskega čuta (ne tega mešati z domoljubljem), še parlament živo ne jbe razsodb Ustavnega sodišča, ki je zadnji branik naše volje, da nas 2miliona želi živeti skupaj, v miru, spoštovanju in enakih pravicah… Če nam parlament špukne v obraz, a smo tiho, kaj potem pričakujemo od sodišč, vlad, politike nasploh ???

 • Grog

  A veste kdo pise bloge Kavarna Hayek ali to ve samo ozji krog desnih ????

  • Nata

   Ja, in ?? In to dobre bloge !

   • anzek

    Pa kaj dobre, ODLIČNE!!

    Je pa res, da tudi jaz dolgo nisem vedel za avtorja tega bloga. Izvedel sem šele, ko sem prebiral twitte med g. J. Biščakom in še enim twitterašem, govora pa je bilo o Sunčički.

    • Nata

     + + + + + +

     Tudi jaz. Le, ko je portal za nekaj časa izginil, sem začela brskati.

     • anzek

      ++++++, me veseli, da imava enak pogled na svet, vrednote…..

     • Nata

      Res je. Na tem portalu nas je kar nekaj takih. Ni hudir, da se bodo počasi zbudili tudi drugi kralji Matjaži !
      Saj dajemo mi, Matjaži in Alenčice kar dober vzgled. . . . . . .upam, no !

    • Grog

     Odlicne , ce rad sovrazis nasprotnike in ti je zaljenje zelo pri srcu ;)

     Drgac pa zelo dvomim da je Sunička , ni njen stil pisanja ;p

    • Grog

     Se posipam z pepelom ;) Se je ocitno upal podpisat pod izdajo knjige ;)

 • Dragan Krstič

  Video posnetki na googlu: France ambulance workers block central Paris…

 • večni srb

  Nujno rabimo več drog, pornografije in orientalske duhovnosti.

  • Dragan Krstič

   Največja pridobitev za nas pa bo kako klati na halal način. Tudi ljudi.

 • Dragan Krstič

  Kar nekaj videov na googlu kako se policisti pridružijo protestnikom: French police remove helmets…..
  Kaj se bo zgodilo Macronu in njegovi kliki če policija ustreli samo enega protestnika?
  Ko ponorijo Francozi niso take ovce kot Slovenci.

 • Aron

  Ko smo protestniki preko vstaj izražali nestrinjanje z Janševo kleptokracijo smo bili pa zombiji, pretepači, gnide itd…. Smešni ste, oprančki :)))))))

  • Dragan Krstič

   Ne piši v pretekliku. Zombiji, pretepači, gnide ste še sedaj.

   • Aron

    Zavedni Slovenci!

    • macon

     Zavedeni Slovenci, podporniki levega režima in udbomafijske bande.

     • Aron

      Žalosten? Ne bodi, čez 4 leta so nove volitve.

  • Nata

   Tudi ti si kocke premetaval ? Janševa kleptokracija – štirih let ??
   Dej no ??

   • Aron

    Mirno sem protestiral, kot 20.000 ostalih zavednih Slovencev. Uspelo nam je!

    • Nata

     Mirno ? Ja, kje pa si bil ? Jaz se mirnih protestov ne spomnim.
     Razen. če si bil med študenti, ki so okoli Parlamenta skakali in prepevali
     ” kdor ne skače, ni Janša “. . . . . . . al, kako že. Sem že pozabila.

     • Aron

      20k nas je bilo, mirnih, a jeznih. Popolnoma drugače kot pa se sedaj javljajo pozivi…

     • Nata

      To pa res ne moreš naprej vedeti , no ??

      Nisi pa napisal, kje ? Kje vas je bilo tako število mirnih ? Sem iz Ljubljane, pa se ne spomnim mirnih protestov v tem času ?

     • Aron

      Verjetno si se skrivala nekje in se bala za svoje privilegije?

     • Nata

      Pa ja de. . . . . to silno študentarijo sem videla na lastne okice, ko sem šla iz moje priviligirane službe, iz stare Operne hiše. .
      Pa še vedno nisi odgovoril.

     • Aron

      Čak, to misliš študente s Šobo na čelu, ki jo je najel JJ, da je metala granitne kocke?

     • Nata

      Ne, ne. . . . .tisto je bilo razbijanje državne imovine. Ti pa pišeš o mirnih demonstracijah.

      Pa kaj hodiš kot maček okoli vrele kaše ?

     • Grog

      No tok divji zombiji pa le niso bili , so Śoba/JJ protesti bili hujsi , dosti hujsi. Ce si slucajno bila na obeh , pol ves kdo je hotel nasilje ;)

     • Nata

      Ej. . . . . mojster izogibanja si.
      Igraš rad Med dvema ognjema ?

  • if

   Vi ste vstajniško protestirali proti slovenstvu, blaginji, nezadolženosti …
   Vstajniki ne protesirate proti balkanskemu, v negativnem pomenu, procesiranju demokracije, proti pomembnežu, ki zlorablja svoj položaj v koruptivne spolne napade ….

   • Aron

    Nehaj no, protestirali smo proti skorumpirani politiki, in smo zmagali. Če bo treba, bomo še enkrat!

    • if

     Zmagujete, ne proti skorumpirani politiki, to podpirate!

    • koza

     a niso bili protesti v Lj. zaradi ukinjanja priviligiranih dodatkov, seveda ste izkoristili Maribor, spet

 • Korl

  Debeluh Gašper je prelen da bi šel še v trgovino kaj šele na demonstracije.

  • Nata

   Ko boš ti toliko vedel in dobro pisal. . . . . . .

 • Mare

  A to je spet ta obsojen pedofil Gašper. Zakaj dovoljujete spolnemu izterjencu in predatorju da piše kolumno.

 • Nata

  + + + + + + + ja, drži !! Kdaj ??
  To se tu na portalu že dolgo sprašujemo. Kajti ni nam jasno, kdo in kako lahko množico Slovencev , ki mislijo enako, kot mi, toliko časa ” nazaj ” drži ?

  Strah ? Mar strah zopet vlada v Sloveniji, kot je 50 let kraljeval v soc. republiki Sloveniji ??

 • AlternativaZaSlovenijo

  Citiram: ” Bistvo je nekje drugje – to so visoki davki, ki povprečnega Francoza močno udarijo po žepu, zaradi česar se začnejo spraševati, kam gre ta denar v resnici in koliko mora vsak državljan financirati množice migrantov, ki v Francijo ne pritiskajo samo zadnja tri leta, ampak že kar najmanj desetletje.”
  Tole ni res!!! Niso šli na ceste zaradi migrantov! Glavni razlog je uničevanje srednjega (in nižjega) razreda za povišanjem davkov in nož v hrbet Macronu s strani kapitala. Ostali levo-desni ekstremisti se samo šlepajo in iščejo svojo priložnost, odgovora in rešitve pa nimajo.
  Propad zahodne civilizacije je očitno na vidiku, levi in desni ekstremisti (anti-fa in altright) pa samo prilivajo ogenj na olje.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Za Slovenijo je pa sploh škoda zgubljat čas. “Živimo v raju”. Zakaj bi potem premaknili svoje riti?

 • Aron

  Ko so par mesecev nazaj protestniki demonstrirali po Nemčiji med srečanjem G20 in opozarjali na vedno slabše življenjske razmere in nebrzdano bogatenje, so bili pa vandali, huligani in nevem kaj še. Seveda so bili levičarji. Sedaj pa protestnike, ki protestirajo iz istih razlogov pa podpirate?

  • stajerc5

   V Nemciji so bili brezdelnezi, to pomeni vsi lenuhi, ki ne gredo delat pri miljonu in vec praznih delovnih mestih- prejemniki socialne pomoci, mafijske Antifa bande, polne ilegalnih migrantov in kriminalcev!!!!!!!
   V Francji pa demonstrira 99%-ov zaposlenih- delavnih ljudi in en procent podivjane Antife, ki delajo najvecje svinjarije po celem svetu, ker se selijo z nemiri iz drzave v drzavo!
   Ko bos vse to razumel, te ne bom vec imel za zaplankanega levaka!

   • abc

    Me zanima kaj ti delaš.

    • xtc

     Tisti ,ki moramo plačevati vzdrževanje vas levih parazitov se res upravičeno jezimo.

 • koza
 • Olga2345

  Slovenski policisti vidijo raje, da njihova stanovanja vladajoči talajo divjakom, da jih plačajo manj kot nezakonite divjake in da se iz njih norčujejo razni Cerarji, da jih šikanirajo zaradi tega, ker so ustavili tovariša Koprivnikarja med kontrolo prometa….in da celo umirajo pod mačeto nezakonitega divjaka!???

  • cosmosjasnovidec

   Res je.
   Nisi pa naštela še nedavnih ropov z strani te kamelotrajbarske muslimanske golazni v okolici Maribora kjer so na nakaj mestih raztrelili ter oropali bankomate vendar so to Moldavijsko golazen že prijeli in aretirali.
   Potem v okolici ljubljane nasilna smrt ženske v najdene v hiši katero so musliči oropali ter posilili za osumljenca so pa kar aretirali enega od vaščanov sporočajo pa,da še krivce iščejo.
   Če ta policija v SLO ni še bolj zarukana kot se je predvidevalo potem tudi tovariš komedijant “šarec” ni ravno tako usekan kot se predvideva.
   ——————————————————————————————–
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec
   —————————————————————————————-

 • ana janez

  Narod ima poln kurac pedrastih voditeljev.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!