Ali boste zaprosili za azil na Hrvaškem, ali pa boste ostali v Sloveniji – modernem koncentracijskem taborišču?

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebi arhiv).

Ne bom se izgovarjala, bila sem obveščena in imela sem že izkušnje, pa vendar te življenje včasih pripelje do odločitev, ki so zanikanje obojega, tako izkušenj kot obveščenosti. Ta vikend sem se mudila na koncu Slovenije, ob meji s Hrvaško. In ker je tam mejni prehod, za katerega verjetno 90 % Slovencev še ni niti slišalo, in na hrvaški strani manjše mestece ali večja vas, vsekakor kraj, ki ga praktično vsega vidiš z mejnega prehoda, predvsem pa je le nekaj deset metrov od meje banka, je bil izziv, da plačam položnice, ki se mi nabirajo že od septembra, le prevelik. Denarnica, šop položnic in vozniško dovoljenje. Mož je ostal v koloni, ki se je vila na slovenski strani, presenečen, da toliko ljudi sploh pozna ta prehod, in seveda obogaten s spoznanjem, da opozorila tokrat očitno niso bila pretirana. Odločitev je bila hitra: čez mejo se bom napotila peš.

Osebne izkaznice nimam, potni list se mi valja na neki ambasadi v upanju na vizo, vozniško dovoljenje pa velja za identifikacijski dokument. Rahlo začuden in bolj kot ne obupan pogled slovenskega policista, ko sem mu pomahala z vozniškim dovoljenjem in šopom položnic proti banki, ki je 20 metrov oddaljena, mi je dal misliti, da je bila odločitev, da poskusim srečo sama in peš, pravilna. Zavzdihnil je in razumevajoče prepisal osebne podatke z vozniškega dovoljenja rekoč, da bi morala pravzaprav biti osebna izkaznica, ampak … Če bo slučajno bral, še enkrat hvala in želja, da ga zdrav razum, ki mu ga je namenila narava, ne zapusti nikoli.

Naslednja ovira bi moral biti hrvaški policist, vendar ni bil. Pogledal je moje vozniško dovoljenje, se nasmehnil in vprašal: »A vas je Slovenec spustil? Če vas je on, je zame v redu!« Tako sem bila že čez dobro minuto v banki, kjer se je dolgočasila uslužbenka in jo je šop položnic več kot razveselil. Beseda je dala besedo, zgrozila se je nad postopkom Slovenije, ki pregleduje odhajajoče potnike iz Slovenije, vstopajočih v Slovenijo pa ne. Da ne razume tega, da očitno hočemo samo škodovati Hrvaški, saj ne pregledujemo oseb, ki vstopajo, temveč samo te, ki hočejo k njim, kar bi pravzaprav morali opravljati njihovi policisti. Globoko sem se strinjala z njo. Ob menjavi evrov v kune pa me je tudi ona zaprosila za osebno izkaznico. Ko sem ji dala vozniško dovoljenje rekoč, da osebne sploh nimam, se je začela smejati in me vprašala, če nameravam zaprositi za azil, v kolikor se ne bom mogla vrniti v Slovenijo. Ugotovili sva, da bi mi ga verjetno odobrili, v naslednjem koraku pa še dopustili, da se mi pridruži družina.

Moderni center spremenil državo v moderno koncentracijsko taborišče
Pot nazaj je šla še bistveno hitreje, nobenih pregledov le zamah z roko. V vsem tem času pa se je moj z avtom približal prehodu in je bilo pred njim le še kakšnih deset vozil … Ko sva se vračala, sva pogledovala žično ograjo, ki je naenkrat nisem več gledala skozi oči obrambe države pred nepovabljenimi teroristi, temveč kot oviro, ki jo je Slovenija postavila svojim državljanom, da je ne bi zapuščali. Na avstrijski strani te pregledujejo Avstrijci že kar pol leta in odločajo, ali si vreden zaupanja, da vstopiš v njihovo državo, na slovensko-hrvaški meji pa slovenski policisti odločajo, ali smeš zapustiti državo ali ne, obdaja te žična ograja … Kako je na meji z Madžarsko, ne vem, sklepam pa, da te tudi tja ne spustijo Slovenci. In naenkrat se vprašaš: ali je vlada modernega centra državo spremenila v moderno koncentracijsko taborišče, iz katerega nimaš izhoda oziroma ti ga otežuje, kolikor le more?

Vendar gre moje razmišljanje še dlje. Na slovensko-hrvaškem mejnem prehodu ni niti en policist pregledoval potnikov, ki vstopajo v Slovenijo  ne slovenski, ne hrvaški. Prebrala sem navodila EU, vendar imam tudi zdravo pamet. Če se bojimo migrantov, jaz osebno se jih in si jih ne želim, ali jih torej želimo zadrževati v Sloveniji? Če imaš lopova v hiši, se boš z njim zaprl vanjo in čakal, da se bo udomačil?

Drugi tir za moderne kruhoborce
Ali pa gre za kaj drugega? Mogoče vlada Slovenije že ve za izplen arbitražnega sodišča in od tod mržnja proti Hrvaški, kajti le na tej meji sem se zaenkrat srečala z zadrževanjem potnikov? Koliko smo dejansko izgubili v arbitraži??? In če razmišljam naprej, če izgubimo stik z mednarodnimi vodami, kolikšna je vrednost Luke Koper? Ali sploh še potrebujemo drugi tir, ker težko verjamem, da se tovorni ladijski promet ne bo usmerjal na Reko ali v Trst? Ali se jim zato tako zelo mudi s projektom drugega tira, da se še pravočasno razreže in razdeli kolač med moderne kruhoborce?
In potem na nekem portalu preberem, da bo Hrvaška sprostila prehod meje! Ljube duše, komu lažete? Hrvati niso poostrili nadzora pri izstopu iz Hrvaške niti ga niso Slovenci pri vstopu v Slovenijo! Vse skupaj je navadna farsa, pospremljena s komentarjem: če bomo Slovenci nadzorovali mejo, je ne bodo Avstrijci. Da ne? Kot rečeno, nadzor na majhnem mejnem prehodu, komaj vrisanem na zemljevidu, je potekal izključno iz Slovenije na Hrvaško, kolona se je vila več kilometrov. Bila je sobota ob 9. uri zjutraj, ko so slovenski begunci bežali na Hrvaško, slovenska policija pa jim je to poskušala preprečiti.

Foto: STA

Ko smo pozdravljali vsaj eno odločitev Mira Cerarja, to je, da postavi žično ograjo, seveda nismo vedeli, da je to najprej in predvsem poceni nabiranje simpatij, nato plačilo prijateljem za take ali drugačne usluge in na koncu še ovira Slovencem, da bi prečkali mejo in zapuščali ozemlje Slovenije. Če pa še kakšnega tujca odvrnemo od dopusta na Hrvaškem, toliko bolje. Kot da gre maščevanje, ker smo verjetno v arbitraži izgubili več, kot nam bodo kdajkoli priznali. In potem bo slovenski živelj zadovoljen, ker je itak vedel, da s Hrvati, ki so nam vzeli kranjsko klobaso, teran, istrskega goniča in ki govorijo o tem, da so konji lipicanci iz kraja Lipik na Hrvaškem, ni mogoče imeti drugega kot izključno probleme.

Verjetno je z menoj nekaj hudo narobe, ker osebno nisem imela z njimi prav nikakršnih težav.

Lucija Šikovec Ušaj

 • alojz

  Pa še res je. Tudi jaz ne razumem zakaj smo ovirali izhod IZ naše države. Notri bi pa navlekli vse kar brez dokumentov.

  • Slovenec 33

   Zu ni kaj razumeti.
   Okupatorsko izdajalska vlada dela vse, da zatira slovenski živelj in ob tem vabi k nam in finančno podpira nove okupatorje.

   • Opazovalec

    Še nedavno nazaj ste vsi bili za strogo kontrolo na meji, sedaj pa gonite o izdajalski vladi, ki zatira obmejni živelj. pri vsem tem pa niti tega ne razumete, da to ni maslo slovenske vlade, temveč “modra” bruseljska odločitev, ki se sicer že omiljuje zaradi kaosa, ki ga je povzročila.
    Me pa pri tej “brihtni” velepomembni (je bila nekoč spoznana kot ena pomembnejših pravnic) odvetnici čudi to, da nima osebne izkaznice. Saj še v sosednje države ne sme brez nje ali potnega lista. In posledično piše tele prazne marnje.
    Več o podrobnostih postopka na meji pa je vsem nezadovoljnežem lepo razložil moat

    • Slovenec 33

     Spet en izbruh topoumnega produkta usmerjnega izobraževanja, ki ne doume realnosti ampak trobezlja samo to, kar mu je fdvizem vbil v glavo
     Koliko se spomnim je bilo nezadovljstvo zaradi vdora dezerterjev brez dokumentov v EU. Nezadovoljstvo je bilo tudi zaradi nesposobnosti oblasti, da jih zaustavijo in omogočijo prehod meje le z dokumenti, ker niso prišli begunci ampak dezerterji in novi okupatorji.
     Sedajšnja akcija kontrole na meji pa nima z omejevanjem vdorov dezerterjev v EU nobene zveze razen delanja megle in ustvarjanja slabe volje.
     Okupatorsko izdajalski vladi tako ustvarjenje zmede pride prav, da prikrije svojo nesposobnost in cilje, da na vse mogoče načine zatira slovenski živelj.

    • dež

     V zvezi z osebno izkaznico si brcnil v temo. Tisti trenutek, ko greš izven EU, ti nič ne pomaga. In, če še ne veš, niti v Avstrijo te ne spustijo več brez potnega lista, od kar so poostrili kontrolo. Osebna je po mojem skromnem mnenju zgolj nepotreben strošek, s katerim država nateguje državljane.

     • Capi

      Točno tako, jaz imam samo vozniško in potni list, osebna je samo strošek!

     • Opazovalec

      A ti razumeš napisano:

      “Saj še v sosednje države ne sme brez nje ali potnega lista”

      Ko boš funkcionalno pismen se pa ponovni javi!

      Nedvomno je pa osebna izkaznica cenejši in priročnejši identifikacijski dokument kot potni list. In ker vsi tako pudarjate varnost je potrebno zahtevati tudi identifikacijski dokument. Toliko o nepotrebnih stroških.

     • dež

      Če imaš potni list, osebne izkaznice ne potrebuješ, ker gre le za nepotreben strošek. V SI se lahko kadarkoli identificiraš zgolj z vozniškim dovoljenjem, ne rabiš ne osebne ne potnega lista. Če živiš samo v SI in ne hodiš čez mejo, je osebna OK, v nasprotnem je potni list veliko boljša izbira.
      Sem tudi mnenja, da bo EU v tej obliki slej ali prej razpadla, takrat brez potnega lista ne boš mogel nikamor.

  • janez zorman

   Mirko je z Šeficem sam spustil preko Slovenije, neorganizirano pol milijonsko hordo tuje vernikov..

 • janez zorman

  Vsaka izkušnja nekaj košta, draga Lucija. Tokrat se z Mirkom strinjam. Glede na arogantno Hrvaško obnašanje v večini med sosedskih sporih (Savudrijska vala, NEK, medsebojni dolgovi LB,…..), je potrebno Hrvatom pokazati, da jim lahko tudi mi z povračilnimi okrepi hudo škodujemo. To sicer ni etično in moralno, je pa državniško OK.

  • radames

   Ne!!!!! Treba se bo navadit, da naši vedno blefirajo in krivdo prevalijo na druge. Pa ti bo že enkrat jasno, da NISMO NAJBOLJŠI NA SVETU!!!! Naši vladi za državo NI NIČ! JEBE SE JIM SLOVENIJA! Čimprej boš to razumel, prej boš pogruntal, kako zanič vlade imamo.
   Kako lahko član slovenske arbitražne skupine – Sekolec – odprto govori po nezaščiteni telefonski liniji? Doktor prava, pameten človek, ki se dobro zaveda, da tega ne sme početi!!! A počne!!!! NAMENOMA!!!

   In predvidevam, da boš ravno ti tako nekritičen in boš nekritično volili najhujšo barabo in najhujšega primitivca – Jankovića!

   • janez zorman

    Slabo me spremljaš.

 • moat

  Ne bi rekel, da je tako, kot pravi Ušajeva. Gneča na mejnih prehodih je bila tako na vstopu kot na izstopu iz Slovenije. Ne vem na katerem mejnem prehodu je pridobila takšno izkušnjo? In poostren nadzor je zrasel na zelniku Evropske komisije, ne naših organov. In ve se zakaj. In tisti, ki se sprašujete zakaj se izvaja kontrola tudi na izstopu iz Slovenije še niste prelistali Zakona o nadzoru državne meje. Ali ni bil poostren nadzor na meji in varovanje zelene meje ena izmed prioritet politike SDS? Zdaj pa, ko je tukaj, vam spet ni prav. Odločite se že enkrat kaj hočete!

  • dež

   Ni bila EU komisija, ampak so se tako zmenili notranji ministri EU držav. In pri pregledovanju dokumentov je potrebno uporabljati zdravo kmečko pamet. Zakaj moriti Slovence pri izstopu iz države (razen, če gre za sum tihotapljenja ali kriminala), kontrolira se vstop v državo.

   • moat

    V bistvu gre za uredbo EU, oziroma komisije:”Zaradi zagotavljanja varnosti schengenskega prostora je tudi slovenska policija dolžna začeti izvajati uredbo Evropske komisije. To pomeni več postopkov in drugačen način prehajanja meje za vse, ki so bili doslej deležni bonitet,” Tako o poostreni kontroli pravi direktor policije Marjan Fank http://www.24ur.com/novice/slovenija/s-petkom-ostrejsi-nadzor-na-meji-s-hrvasko.html?focus=1.
    Se pa strinjam, da uredba ni življenjska in da bi malo več kmečke pameti prav prišlo. In pri izstopu, no povej, kako pa bi ti ugotavljal kriminal, če ne preveriš oseb, dokumentov, prtljage, prevoznih sredstev…? Veliko vozil se namreč zaseže prav pri izstopu iz države, ki so bila ukradena pri nas in drugih državah EU.

    • dež

     Če se Slovenci, mož in soproga ali pa družina z majhnimi otroki več kot očitno peljejo na shoping v IKEA ali na vikend v Umag, jih lahko spustiš tudi brez nadlegovanja s temeljitim preverjanjem. Procent ujetih tihotapcev (brez predhodno informiranih policistov) je po mojem zanemarljivo majhen.
     Se mi pa zdi, da bi kljub preverjanju, ob malo boljši organiziranosti ti postopki morali biti hitrejši. Če pa nekoga želiš preveriti do obisti, to vzame nekaj časa, s tem se strinjam.

     • moat

      Se strinjam, da bi lahko bili postopki hitrejši. Sam sem še vedno za selektivne kontrole na meji, ne pa da se preverja dosledno vse. Ne vem, ugibam, tako kot ti o majhnem procentu ujetih tihotapcev, vendar lahko imaš tudi take, ki so jim fake družina krinka za tihotapstvo.

     • rrrrr

      Oprosti Moat, ampak tvoja razmišljanja so kot od nekoga, ki varno plava za debelimi stenami akvarija in se ziblje na valovih režimskih oddajnikov . Umetne skale, plastične alge, še dovod kisika mu dozirajo in profilirajo od zunaj.
      Res, človek, ali res midva živiva v isti državi? Pa ne zameri.

     • moat

      Saj ne zamerim, res. Rad bi pa slišal kako hudo tebe maltretirajo, kako ti delajo krivice, ti kratijo tvoje pravice in svoboščine… v tem koncentracijskem taborišču?

     • rrrrr

      Nič ni bolj enostavnega kot to, da v hipu da spoznaš krivice, kratenje pravic in svoboščin v tem sedemdeset letnemu koncentracijskemu taborišču Slovenije, kot sam pravilno ugotavljaš.
      Potreben je le pogumen odklop od režimskih medijev, trezna primerjava Slovenije z razvojem z bivšimi okupiranimi vzhodnoevropskimi državami ( t.i Višegrajsko skupino), uporabiti kanček lastnega razuma, predvsem pa skočiti iz varnega akvarija z umetno klimo. Boš videl, prav presenečen boš. Človek mora določene stvari sam ugotoviti. Zato bi bila vsa moja prepričevanja zaman.

     • moat

      Sem se že odklopil (že kar nekaj časa bo od tega) in se distanciram od leve in desne politične opcije. Iščem alternativo, ki jo pa v slovenskem političnem prostoru žal še ni. Iščem torej alternativo, ki bo napravila kaj dobrega za ljudi in državo.

 • kr en

  Pa kaj v tej SLO lahko naridite vsaj eno stvar tako, da poleg ne zganjate celega cirkusa? Pa kje je sploh problem? Slo ima sengen, ki ga mora dosledno nadzorovati. Ce tega ne zmore sama, so tukaj drzave EU, ki bodo pomagale. Avstrijska vojska tudi pomaga na Madzarskem pri nadzoru meje. Pa koga briga kup nergacih turistov. Stvari so se spremenile in s tem je potrebno ziveti. Navadne usrane p****e ste v SLO. Se vidi, da drzavo vodijo zenske in ne moski… teh v SLO tako ocitno nikoli ni blo

 • Borut Stari

  Blodenje, ki so zajele Evropo v strahu pred terorizmom so povzročile sprejetje bedastega ukrepa, ki ga slovenska vlada, nesposobna in žleht kot je, izvaja v nasprotni smeri. Striktno izvajanje kontrole pri izstopu iz šengenska območja namesto le pri vstopanju v območje je namerno nagajanje Hrvaški. Naj razume to bedarijo kdor zmore. In potem nastopi s svoji falcetom Cerar un nam pojasni, da bo obvestil evropskega komesarja. Predvsem bo neumnež osramotil sebe in državo.

 • komar

  Berem komentarje in vidim, da vsi tisti, ki ste še nedavno vpili, da morajo biti meje odprte (da bodo muslimani drli not), sedaj vpijete, da je prav, da Slovenci ne morejo več zlahka na Hrvaško. Možgani levaka so izreden fenomen, pod pogojem seveda, da jih ima.

  • rrrrr

   Vpijejo kar jim naročijo. Levčki so zelo ubogljivi malčki

 • Morala

  Nikoli nam nič ni prav, Slovenci vedno jamramo! O režimu na meji odloča komisar Grk! Cirkus pa delate okrog tega tisti, ki imate na Hrvaškem vikende, vile itd.

  • komar

   Te motijo tisti ki imajo vikende ali prikolice na HR?

   • Morala

    Domoljubi bi naj hodili na slovensko obalo na dopust.

    • KIKI

     Kam pa? V Hrvaški Kempinski v Portorož ali v druge, od Hrvatov pokupljene
     Slovenske destinacije? Zbudi se Morala! A Hrvaška še ni v Evropi ?

     • Morala

      Kdo pa je kriv, da so pokupili Hrvati? Ali ni bilo rečeno, da je boljši tujec?! Schengensko območje je območje odpravljenih notranjih meja držav Evropske unije in obsega ozemlje 26 evropskih držav, ki so podpisale schengenski sporazum. Hrvaška še ni v tem območju in pozabili ste, da so hrvati kar vozili migrante in begunce do naše meje. Zato je tudi niso sprejeli v schengensko območje!

    • radames

     Morje mi sicer dol visi, ampak po tvoje tudi v tuje gore ne bi smeli hoditi. In nabirati izkušnje v višjih gorah, da bi bilo v domačih manj nesreč.

     • Morala

      Brigaj se zase!! Gre za Hrvaško!

    • Steiermark

     Kam pa, ko je ni več…..

  • radames

   Cirkus delamo tisti, ki nas tako neumni ukrepi rdečkarjev emocionalno prizadenejo.Na take vlade se je treba poscati. Ni treba nobenih vikendov, bumbar.
   Izredno lucidno pa je Ušajeva nakazala problem 2. tira. Čimprej se mora začeti gradnja, da bodo voluharji vsaj nekaj denarja pospravili v žep. Namreč, gradnja 2. tira bo v bližnji prihodnosti ustavljena. Za tako grebenje okoli2. tira, bi morali vsi pred zid.

   • Morala

    Bumbar si sam! Ko ni po vaše začnete žaliti!

 • komar

  Slovenski živelj je, izgleda, zadovoljen. Schengen not ali ven, samo da se maščujemo Hrvatom, ker imajo kranjsko klobaso, lipicance, teran… Krivi so oni, ne naša nesposobna vlada, ki ji dol visi vse našteto! Kako je že z izhodom na odprto morje? Kako je že s 1.000 eur penzija? “ko jebe to”, važno je da se vozimo s falkonom!

  • KIKI

   Po moje se vlada boji, da nam bo ušla še “gospodarska rast” na Hrvaško!
   To bi bilo pa eno veliko sranje, a njee?

 • tarantela

  Tisti, ki so se prej drli, da je treba meje zapreti, se sedaj derejo, ker so zaprte. Sam hudič jih naj zastopi!

  • komar

   Vstop na mejah je treba zapreti ilegalcem, izstop pa mora ostati odprt. Tarantela, neumna si!

   • Morala

    Schengensko območje je območje odpravljenih notranjih meja držav Evropske unije in obsega ozemlje 26 evropskih držav, ki so podpisale schengenski sporazum. Hrvaška še ni v tem območju.

   • radames

    Pametnega levičarja srečaš enkrat na deset let.

  • radames

   V Jugoslaviji so ti cariniki z orokavičeno roko segli v anus. Taki pregledi so bili. Danes je proti tistemu prava pesem.

   • Steiermark

    V jugovini, so imeli na mejnem prehodu Škofije, eno debelo lezbačo, ki je ženskam kar v carinarnici delala “ginekološke preglede”! Fuj, rdeča zahojena pederastična golazen! Danes, ker smo v “demokraciji” se jim pa toži po tistih časih, ko so se lahko izživljali in si svoje izrojene nagibe kar na potnikih-cah potešili!

 • komar

  Končujem pa takole:
  1. Meje se varuje pred zunanjo nevarnostjo. Evropske se torej varuje v smeri na not in ne na ven. Komunist pa ima še vedno v glavi streljanje na tiste sonarodnjake, ki so bežali ven.
  2. “Zahodna” Evropa je preplavljena z nasilnimi migranti. Zato je jasno, da so šli francoski, nizozemski, italijanski, švedski, nemški turizmi k vragu. Najbrž niti pijani Jucnker niti zblojena Merkla zato nimata rada Hrvaške, ki bo letos “požirala” evropske turiste.
  3. In tu vstopi slinasta in servilna Cerarjeva vlada s povečano kontrolo izstopa iz Evrope namesto povečane kontrole vstopa. Blamirala se je v 3 dneh in povečane kontrole, mislim, ne bo več. Ostala pa bo avstrijska in sicer v smeri “na not”, kar pomeni obrambo Evrope pred Balkanom in ostalimi. Slovenske policije tam sploh ni.
  Lep pozdrav

  • KIKI

   Poglej, dragi Komar, naši vladniki se bojijo zunanjega in notranjega sovražnika,
   vendar ne znajo oceniti, na kateri strani jih je več…
   Bojijo se tudi sami sebe, samo, da je to opravičeno!

 • totex39

  Mene pa je “zbodla” misel ene od udeleženk tega dolgega čakalnega prometa in sicer, da ne bomo imeli turistov s takim načinom dela. Saj ga tudi nimamo, smo le tranzitna država in malo kateri turist iz te kolone se je ustavil pri nas, mi pa imamo zaradi tega avtomibilskega plehovja še bolj obrabljene ceste. Taka je pač na žalost resnica.

  • KIKI

   Ja, cca 70% turističnih destinacij je že v HR rokah, torej je popolnoma vseeno kam
   se podamo na “godišnji odmor” a ,njee?

   • Morala

    Ni vseeno, pol pa zapolnite tistih 30% turističnih destinacij, ki še niso v HR rokah! :)

    • KIKI

     V tistih 30% so pa sami VIP-ovci , bivši udbovci, ki so tam dobili
     svoje nepremičnine že v Titovih časih! Kar poglej gor v breg
     nad Portorožem: ni, da ni ! …

 • Franjo Trojner

  Ta Cerarjeva vlada je res en sam obup. Tuda! Žica na meji je z razlogom in potrebna. Glede na razmah radikalizma in s tem terorizma po celotni EU, je pikolovski pregled na meji s Hrvati nujen in potreben, saj je to v bistvu zunanja meja EU/Schengen, ki mora biti filter, da vse tisto kar v EU ne sodi k nam tudi ne pride. Ne jokati zdaj zaradi poostrenih ukrepov na meji, ko je prepozno in so posledice že tu, na ves glas bi kričali in protestirali takrat , ko je Cerar milijon migrantov nenadzorovano spustil čez našo Šengensko mejo naprej v EU. Zaradi diletantne politike politikov zagledanih samo vase in v Ljubljano, smo tu Štajerskem že od prvega dne miniranja pravila Schengen s strani Cerarjeve koalicije suočeni z poostrenim nadzorom pri prehodu meje iz spodnje v zgornjo Štajersko deželo, ali staro/novim Schengnom pa to vas tam v Ljubljani ni nič kaj brigalo. Oblast v Ljubljani je preslišala poziv Štajerskuh županov in gospodarstvenikov, avtoprevoznikov, turizma in dnevnih migrantom, ki so zaposleni v zgornji Štajerski deželi, da se jim zaradi poostrenega nadzora dela škoda in je izigrano pravilo EU o prostem pretoku ljudi, storitev in blaga znotraj EU! Sedaj, ko pa ste vi iz Ljubljane z okolico poostren nadzor doživeli na južni Schengenski meji ob vstopu in izstopu na Hrvaško in vam je otežkočen dostop do vikendov v hrvatiji pa en sam jok in stok. Ma ste res ene navadne razvajene mile jere. Zaradi mene lahko tisto južno mejo za vedno hermetično dol zapremo, škode itak nebi blio nobene!

  • Margu501

   Samo zakaj samo pri izhodu iz države kontrola, narobe svet, kot vse kar se loti ta vlada.

   • KIKI

    SMC Bodi moderen in poglej z druge strani! To je samo uravnoteženje
    podjebavanja!

   • totex39

    To je pač tako, ker je našim vladnim kekcem vseeno kdo bo prišel v državo.

 • indijanka

  Nasmejala me je pripoved o trgovsko diplomatski spretnosti naših Butal. Tudi sama se sprašujem, ali spretno prikrivamo, da nam gre izjemno dobro, ali smo tako butasti, da nas vsak lahko potegne za nos ali pa samo mi Butalci preveč zaupamo lakomni vladi, ki bo nekoč migrirala s Falconom polnim cekinčkom v Brazilijo na svoje plantaže kokosa.

  • Mojca pokraculja

   Haha, sej se je res samo še za smejat. Spretno skrivamo, kako nam gre slabo, in spretno fingiramo, kako imamo najboljšo vlado ever ! Falcon pa mora bit nared vsako sekundo, ker je namenjen nujnim humanitarnim zadevam.

   • KIKI

    Reševanju kominjarskih riti, a njee? A imajo že rezervne dele tudi za jajca, ki jih
    naši liderji nimajo? V tem primeru, bi bilo vsaj malo humanosti, saj brez jajc ne bojo
    dolgo vladali!

  • KIKI

   Kakšnega kokosa? Konoplje, vendar, saj vidiš, da so naši vladarji čisto
   zadeti!

  • samsara

   Morda pa bodo potniki ranjeni in za prevoz takšnih, je Falcon bojda izredno primeren. Tudi zato je bil kupljen, bojda. Seveda bo po opravljenem nujnem humanitarnem prevozu prišel nazaj, po nove ranjence.

 • ptr

  Več stvari mi je skrajno sumljivih pri vsem skupaj:

  * Tisto, da te spustijo čez kar z vozniško, mi je skrajno čudno še za normalne čase. Ampak dobro, ne poznam toliko predpisov, pa recimo, da temu še verjamem.

  * Če jaz kot navaden smrtnik pol leta ne bi plačal položnic, bi že zdavnaj fasal opomine in izvršbe. Verjamem sicer, da za določene “enakeže” obstajajo tudi “odpustki”, ampak da to velja tudi za člane SDS??!!??

  * Kdo razen 80+ letnih penzionistov pa danes še plačuje položnice na šalterju? Danes so na voljo spletne banke, ki delujejo od koderkoli, 24/7, provizija je precej cenejša in dandanes lahko položnico že slikaš, pa jo bo pravilno dešidriralo.

  * Ušajeva ima verjetno odvetniško pisarno v ljubljanskem Nebotičniku, kjer sem enkrat videl tablo. 5 minut hoda od tam imaš nebroj različnih bank, kjer se da med pavzo plačati položnice.

  * Če je tista hrvaška banka nekaj metrov stran od meje in se da tja lepo iti peš, če je res takoj po opravku imela namen iti nazaj, zakaj hudiča je moral mož v tem času soustvarjati gužvo na meji?

  * Če se ne motim, je edini hrvaški kraj tik ob meji Hum na Sutli, ki se čez Sotlo spogleduje z Rogatcem na naši strani. In kdo pravi, da se ne da v soboto plačati položnic tudi v Rogatcu? Banka je verjetno res zaprta, zato pa je pošta odprta vsaj v soboto dopoldne. Položnice se da plačati tudi na Petrolu in glej no glej, tisti v Rogatcu je v soboto odprt kar ves dan (od 6h do 20h). Da se jih plačati tudi v Tušu, ampak se mi zdaj ne da gledati, ali je kakšen v Rogatcu. Torej zakaj je bilo treba zaradi položnic v najhujšem kaosu riniti na hrvaško stran?

  * Morda je imela hrvaške položnice, ki jih je treba poravnati v kunah? Žal o tem nič ne piše. Sicer se da to urediti tudi pri naših bankah, ampak tisti sistem Swift je skrajno netransparenten. Ampak tudi to se da urediti na lepši način. Lahko si odpreš račun pri hrvaški banki in vse delaš prek spleta. Ali pa plačila v drugih valutah elegantno in relativno poceni izvedeš kar iz domačega naslanjača prek storitve TransferWise. Ali pa prek Western Union, MoneyGram ipd., ki so še hitrejše vendar tudi dražje.

  • sprehajalec

   “Tisto, da te spustijo čez kar z vozniško, mi je skrajno čudno še za normalne čase. Ampak dobro, ne poznam toliko predpisov, pa recimo, da temu še verjamem.”

   Ni normalno z vozniško, odvisno je od prilagodljivosti policista. 90% jih ne bi prišlo čez. Ne poznaš pa avtorice spisa, zato so se policisti raje umaknili.

   • selma hayek

    Vsak, ki jo vidi, bi imel z njo najraje čim manj opravka. Avša grdavša že na prvi pogled, po pisanju sodeč tudi blizu uporabnikom psihiatrije

    • sprehajalec

     Pisanja ne bom sodil, verjamem pa, da so policaji odskočili. Bolje za njih. Verjetno je na ta način tudi prefurala skozi življenje. Je pa naše okolje ustvarjeno za takšne kot ona. “malo bolj drzne in ekstravagantne”.

    • lukamiha

     Revše, ti boš sodil o poštenih ljudeh, saj jim še do mezinca na nogi ne sežeš!

  • samotoje

   Lahko bereš in razumeš, lahko pa tudi bereš in misliš, da razumeš, v resnici ti pa razen položnic in vozniškega dovoljenja prav nič ni jasno. Zate velja to drugo. S tem ni nič narobe, če ne bi tega potem raztrobil po portalu. Lepo, da si odkritosrčen in priznaš, da si bolj počasne sorte.

 • MladiLiberalec

  Moderno koncentracijsko taborisce v Sloveniji? Jest sem pa dans moderni taboriscni zajtrk jedu. Namest kruha in vode stiri jajca, popecen kruh in kava z mlekom.

  • sprehajalec

   Gre za simbolično miselno ujetost.

   Dobro greš po poti odraslega liberalca. Južna tudi tako obilna?

   • MladiLiberalec

    Ja simbolno grem dobr po tej poti. :D

    O seveda musaka bo ena mojih favorite stvari tko da se ne bomo sparal. :)

  • KIKI

   Za svoj ali naš denar, to je zdaj vprašanje!

   • MladiLiberalec

    Lol za babicin denar. :P

   • selma hayek

    Lepljivi kiki bonbonček, vsi jejo za tvoj denar, ker si iz grosupejskega kalimerovskega gnezda in se ti zdi, da si šef kupleraja, kot se zdi tvojemu iznoriškemu šefu, ki se mu zaradi tablet ne dvigne več. Kraje in laži so Tomaža Majerja dobro pretresle v bistvu in nič več ne prime

    • lukamiha

     Kaj čvekaš? Si pri Mladini kurirka, nosiš revežem Repovžovim malico, da pridobijo moč za tvoje novo indoktriniranje z lažmi o Janši?

 • Mitja Gabrijel

  Najprej si daj glavo pregledati, medicina napreduje morda se bo le kaj našlo.

 • domovina mili dom

  Butast ali žleht, to ni dilema. To je butalsko v Butalah. Šengen mora biti strogo nadzorovan. Vendar na vhodu in prihodu tujcev in ostale…..
  Ta ukrep Butalcev pa kaže, da je skrit v nekem grmovju masleni in čaka, da bodo pri “pobegu” iz Butal nekomu odzračili lobanjo na sredini čela.

 • von Rhein

  Tema : kontrola dokumentov. Ne razumem zakaj slo vlada (pooblaščeni zastopniki) niso predvideli situacije.Površnost,nesposobnost ali celo več,nekvalificirani uradniki. Na drugi strani pa uradniki evropske komisije.Slovenija in njeni problemi za njih ne pomenijo nič.To,da dnevno uvažajo na tisoče ilegalcev z ladjami v Evropo,namesto da bi jih zavrnili,tudi spregledajo.Torej,zmešnjava zaradi nesposobnih in zabitih uradnikov.

  • KIKI

   Naša vlada je ena gomila navadnih prfoksov, ki se od svojega enoumje
   ne morejo ločit! Njim je, za nas, ljudi, tako zelo vseeno, da z veliko lahkoto
   sprejemajo tako idiotske odločitve, Za njih smo mi samo neki “poslušalci”,
   ki jih številčno potrebujejo, da dobijo svojo nezasluženo plačo!

  • disqus_LPrKgVDNOZ

   Lastnim ljudem so za praznike malo zagodli. Pa so se lahko spet nasmejali v brk !Mar ne pomislijo niti od nosu do ust ?

  • zaton

   Bog pomagaj, kdo je tu nor. Država je sprejela ukrep o nadzoru meje, po drugi strani pa legalno v okviru premestitvene sheme uvaža ljudi z nepreverjeno identiteto, tudi teroriste.

  • Lokomotivführer

   Šengen ni od včeraj, predvsem je namenjen tistemu, da ti (ne bi prišlo) pride pol milijona nepoklicanih. Spoštovati ga bi morali že vseskoz in bi tako že davno ugotovili in po potrebi prilagodili predpise. Tako pa s figo v žepu in po politični potrebi soseda …, res kaj smo le zopet zaj…, mirko pa karel!?

 • KIKI

  Najhuje pri vsem tem je, da nas jebejo za naš denar! Samo naš!

  • Prle

   Tisto revščino, kar ti prispevaš ni nič.

 • tramal

  Ja in vse dajo krivdo na hrvate,nemce ,ameriko in evropo.Tile nesposobni komunisti prepričajo večino zabitih slovencev ,da so nam vedno krivi drugi.Kot da nimamo svoje države,svoje miličnike sodnike itd.

 • sončnica

  …za fijaskoje najprej kriva džela hitler,potem bruselj,nazadnje cmera,ki vsak
  drek,ki jim tam iz tazadnje prileti,zapakira v celofan in ga servira
  ovcam…ostale vlade niso bile nič boljše….končno pa..očitno šengna ni
  več……

  • Jadranko Plavić

   Kje si pa slišal, da je Hrvaška v šengnu? Šengenski način ostaja na severni in zahodni meji, na meji z državo, ki pa ni del šengena, pa naj se dokumenti pregledujejo maksimalno natančno. Mogoče bojo naši vrli policaji našli tudi cel kup južnjakov, ki v Sloveniji delajo brez delovnih dovoljen, kar bi bil pa najboljši izkupiček tega nadzora.

   • Do sedaj mi še nihče ni znal pojasniti, zakaj stroga kontrola ob izstopu v državo, ob vstopu pa ne.

    • Jadranko Plavić

     Jaz sem na Obrežju videl, da je kolona na vstopu v Slovenijo še daljša, zato sem šel nazaj čez Slovensko vas, pa sem vseeno čakal ene tri četrt ure. Pa še pol je en težil tam pri motokrosu, pa smo kar malo po robu njiv vozili

 • disqus_LPrKgVDNOZ

  Ja, morda bomo pa z njimi še imeli – težave namreč !!

 • Jadranko Plavić

  NJamesto, da pišeš take neumnosti, raje ostani tam. Pa še en zanimiv podatek za pravosodje in policijo, gospa NIMA OSEBNE IZKAZNICE, torej je potrebno preveriti, komu jo je prodala.

  • if

   Gospa je t opisanim dokazala, kar ste prebrali.
   Ima prav!
   Miro Cerar, ustavni pravnik, je kolabnorant kršilcev zakonodaje.

   • Jadranko Plavić

    Miro Cerar, ustavni pravnik, je kolaborant kršilcev zakonodaje.

    To je res, Bruselj NI DAL nobenega ukaza o prenehanju nadzora na Schengenskih mejah, torej predsednik vlade krši evropski pravni red. In to nas lahko stane toliko, da Slovenijo izključijo iz Schengena, pa bomo samo Slovenci čakali v vrstah za izhod iz Slovenije na zahod.

 • selma hayek

  Da je SMC naredila koncentracijsko taborišče? Avša grdavša se spreneveda : goli Cerar je samo zajahal tisti protibegunski val, ki so ga na shodih pod Beranekovimi plakati uprizarjali klerodrajski iz SDS, sami izhahajoč iz balkanskih plemen in tudi zato nagrajeni s častnimi doktorati za doktrino oboroženega ljudstva.Cerar hoče par političnih točk tudi od tistih,ki pod vodstvom Nove 24 tv protestirajo v Škofijah in ostalih priritnih trgcih

 • sončnica

  …za azile na hrvaškem naj kad desnjakarji zaprosijo…uvod v to naj podkrepijo s koncertom provokatorja tompsona ustaša

  • RATATA

   Slab stavek.

  • Za nekatere je popolnoma v redu , če PV in nekateri politiki poslušajo( in prepevajo) “Evviva il comunismo” in “Europe is a gang od thieves”, okrog nastopa nekega Thompsona (priznam, ne poznam njegove glasbe) pa je tak cirkus, kot da gre za napad na SLO. Dajte, malo se umirite vsi skupaj.

  • lukamiha

   Revica, Thompson se je boril za Hrvaško in jo ubranil pred Šešlji in Arkani! To je domoljub in junak!

 • garfi

  butalci kar ste hoteli to smo dobili
  uživajte

 • rrrrr

  Čeprav nerad, vendar vam moram priznati, da se slovenski partijski režim le počasi humanizira. Res je, da nas danes, v letu Gospodovem 2017, miličniki ne spuste kar tako čez mejo v demokratične države onkraj. Ampak že vedo zakaj. Pa kaj je to v primerjavi s tem, ko so pred komaj četrt stoletja miličniki skupaj z vrhovnim sodnikom Maslešo streljali na teh istih mejah na ljudi, ki so si želeli na boljše. Ampak, so že vedeli zakaj.
  Blažji režim so na XXV. plenumu CK ZKS, 4.04.2017 izglasovali delegati tov J. Stanovnik, tov. M. Cerar in tov. B. Masleše. Ampak, že vedo zakaj!
  Živela partija! Živel delavski razred! Živela industrializacija! Živela agrarna reforma! Živeli vsi, ki boste tudi to preživeli!

  • primsek

   Streljali so kriminalce. Ostali smo imeli potne liste, s katerimi smo potovali po svetu. Razen seveda tistih, ki so bili blizu obrambnim in JLA strukturam, ti so imeli delno omejen izhod iz države zaradi izdajanja vojaških skrivnosti: To je tudi razlog, da je iZnoriški šiptarski dohtar ostal zaplankan in da njegov akcent ne prebije niti do metropole. Kolikor ni Grosuplje metropola njegove bebavega zlaganega kraljestva

   • rrrrr

    Odgovor vreden pobebavljenega skrivača. Češka družina, katere otrok je utonil v Muri pri prebegu v Avstrijo, ko je Titova soldateska za njimi nažigala s tanđarami M-48, je imela gotovo kriminalno preteklost.
    Morda veš vsaj to, kje so Grosuplje?

   • Malo povprašaj starejše, koliko jih je do l.1960 imelo potne liste. Zato pa so bežali brez njih v “gnili kapitalizem”.

    • radames

     On je zabit ko štirna. Tako neinteligentno provocira, da ga še neumni ne priznajo za pametnega.

   • lukamiha

    Kaj se toliko trudiš z izkašljevanjem neumnosti, raje si omisli kakšno pošteno delo in zapusti dobro plačano sinekuro po zaslugi borčevskega očeta, ki je že tudi sam dovolj izčrpal blagajno, ki so jo polnili pošteni ljudje v prejšnjem totalitarnem režimu! Tako ti bo vsaj malo odpuščeno, krokarju komunističnega totalitarizma!

   • radames

    Če so streljali kriminalce, potem bi ti med prvimi moral iti ilegalno čez mejo.

 • goldhorn

  Ta kolumna pa je polna sumljivih dejstev. Gospa je odvetnica in nima osebne izkaznice? Nadzor se vrši v obeh smereh. Zakaj pa je bilo treba rinit v gužvi preko meje, če bi lahko položnice plačala na naši strani?

 • zaton

  Jaz ne razumem zakaj poostren nadzor na meji. Če je iz varnostnih razlogov (terorizma), je ta ukrep navadna farsa, kajti Evropa je na široko odprla vrata velikemu številu prišlekov z lažno identiteto, med katerimi je po mojem mnenju veliko teroristov. Veliko potencialnih teroristov pa že živi od prej v Evropi, ki se še bodo radikalizirali. Ne pomaga ti nadzor meje, če še naprej legalno uvažaš migrante brez dokumentov in lažno identiteto.

 • francelj3

  Sem mislil, da je dan norcev samo 1. april. Pri tejle gospe je, zgleda, dan norcev vsak dan.

  • radames

   Zate očitno je že vse življenje 1. april, dan norcev. A ti sploh razumeš, kaj je hotela povedati?

 • Olga

  Zakaj bi se Hrvati sekirali, kdo zapušča njihovo državo?? Pameten človek pazi, kdo vstopa v državo!
  Stranka modernih cirkusantov želi uvozili čimveč divjakov, zato ji ni pomembno kdo vstopa! Pri izstopu se pa maščuje kristjanom in Hrvatom!

 • radames

  Dva resnična doživljaja. Pred dvema letoma sva z ženo raziskovala svet pod Slavnikom. Potem mi je padlo na um, da bi šla na hrvaško stran na mejnem prehodu Podgorje. Policista na prehodu sem vprašal, če je vozniško dovoljenje od žene dovolj. S seboj namreč ni imela osebne izkaznice. Rekel je, da ni dovolj, ker mora biti najmanj osebna izkaznica. Obrnila sva.

  Še nekaj let starejša pa je tale zgodba. Z biciklom sem raziskoval Čičarijo. Na isti mejni prehod se pripeljem, to pot s kolesom. Ker to potovalno sredstvo ne povzroča hrupa, me “obmejni organ” ni slišal. V prostorih mejnega urada se je predal blagodejnemu spancu. Ker zna bicikl tudi zvoniti, sem ga pripravil do tega. Možakar za okencem je potem samo pomahal z roko in lahko sem odpeljal.

 • radames

  Dejte no mal prebrat z linka spodaj, kaj Jelinčič misli o arbitraži. Saj je svojevrsten patron, ampak …No, le berte:
  https://www.portalplus.si/2134/jelincic-mzz/

  • RATATA

   Parkrat sem že sem gor dajal link http://www.domovinasospomini.eu
   Če je kdo odprl ne vem.
   Vse je zbrano! To in še več. Dokazljivo.
   Verjamem, da prej ko slej pride resnica na dan.
   Kakršna koli že.
   Nekateri vemo, kako stvari stojijo, poznamo pa tudi odgovorne za lapsuse, kapitulacije in škodljive odločitve v skoraj stotih letih.
   Zadnjih 25 let je marsikdo izvajal nebogljeni primitivizem, bili pa so tudi zavestni saboterji.
   V linku, ki si ga prilepil, je eno pomembno poglavje, ki govori o obisku v Srbiji, pa tudi o prehajanju slovenskega ozemlja neke druge neslovenske vojske. Obremenilno! Tudi škodljivo za nas.
   Toda mi smo Mi, ki nam je to jasno in si vse to ženemo k srcu, oni drugi, so pa imeli ali pa so na odločevalskih pozicijah in se jim ni ter se jim ne sanja kaj je prav, če niso bili ali pa so še saboterji.

 • JožaGulikoža

  Vprašanje je če ima gospa sploh državljanstvo, ker nima osebne izkaznice. Svojih dolgov ne plačuje redno, saj piše da ima položnice od septembra kar pomeni več kot pol let. Smilijo se mi ljudje, ki jih tako dolgo nateguje. Sploh pa ne vem zakaj ne plačuje položnic pri nas ampak v tuji državi. Mogoče je hrvaška državljanka.

 • radames

  “…da s Hrvati, ki so nam vzeli kranjsko klobaso, teran, istrskega goniča
  in ki govorijo o tem, da so konji lipicanci iz kraja Lipik na Hrvaškem,
  ni mogoče imeti drugega kot izključno probleme.”

  S temle bo pa treba polagoma nehati. Mi smo najboljši, drugi nas pa zajebavajo?????? To enostavno ni res. Naše vlade so tako nesposobne, oziroma, marsikakšno šlamastiko naredijo NAMENOMA (imajo pač svoje skrite razloge), krivdo pa prevalijo na druge. Morali se bomo navadti, da smo zaradi tako katastrofalnih vlad, najlasbši na svetu. Za vse so krive izključno slovenske vlade, NE PA HRVATI!!!!
  In KRETENSKI Slovenci bodo na prihodnjih volitvah volili Jankovića. Najslabšega od slabih. Jankovića je treba pod nujno spotakniti,.
  In še tole. Najboljši zunanji minister do zdaj je bil dr. Dimitrij Rupel. Je sicer svojega denarja vreden, bil je pa najboljši.

 • janez zorman

  Ko je selitev Turkov, je treba ostati doma. To bi že lahko vedeli.

 • samsara

  Bistveno je to, da se maltretira in na vse načine ter pretege šikanira evropski avtohtoni živelj. Del procesa proti njemu. Medtem preko ‘šengna’ v Italijo ladje nevladnikov, sponzorirane s strani ‘Rotšildovega’ agenta Sorosa, neovirano dovažajo nove člane invazivne tujerodne, vsled večstoletne tradicije parjenja znotraj krvnega sorodstva, tudi že zaznavno (statistično potrjeno) degenerirane vrste ljudi, z nalogo plemeintenja in bogatitve Evrope, ki je bila tako revna in neplemenita, dokler jo niso zažele osrečevati trume predhodno omenjenih plemeiteljev, ki poleg plemenitenja, zelo radi tudi plemenijo avtohtono vrsto. Če ne zlepa pa zgrda, tako kot oni to znajo in prakticirajo doma, že stoletja.

 • jože košir

  Očitno novinarji Nova24TV še niso videli koncentracijskih taborišč. Tale članek je za na Evropsko sodišče o človekovih pravicah, ker močno žali padle v nacističnih koncentracijskih taboriščih.

  • RATATA

   Padel si ti junc, na vseh izpitih življenja.

  • Slovenec 33

   Spet izbruh topoumnega produkta usmerjenega izobraževanja. Izgleda, da si pozabil na komunistična taborišča.
   Zadnjič sem prebral, da so imeli preživeli taboriščniki iz Dachau-a srečanje ob obletnici osvoboditve.
   Nikjer pa ne zaslednim obvestil o srečanjih ob obletnici osvoboditve Teharij, Hude jame, Krimske jame in več kot 600 morišč po slovenski zemlji in preživeli iz gulagov se tudi ne dobivajo..
   Kaj te res ni nič sram take trobezljati.
   S tem ne žališ samo slovenskih rodoljubov, žensk in otrok, ki so v teh moriščih, ampak tudi zdravo kmečko pamet, ki še vedno obstaja v slovenskih deželah.
   Pravičnik

  • radames

   A so se v taboriščih bojevali, da so padli? Namreč, za tistega, ki je umrl v boju, pravimo, da je padel.

   Edit
   No, sej. Že spodaj ti je Slovenec33 zapisal, da si produkt usmerjenega izobraževanja. Še pravilnega izražanja te niso naučili. In s takim “znanjem” se upaš očitati novinarjem?
   Joj, kako so nekateri revni!

  • cosmosjasnovidec

   Spat se spravi teslo.

  • sodnikisozločinci

   Kdo pa je napisal, da gre za nacistična koncentracijska taborišča? S koncentracijskimi taborišči so bile mišljene šole v naravi, ustanovljene od velikih humanistov Kardelja, Mačka, Kidriča, v Kidričevem in na Teharjah. Ubite v teh taboriščih smrti pa žali ravno slovenski pravosodni drek v obliki Vrhovnega državnega tožilstva s svojim ščitenjem partizanskih klavcev poleg njega pa kompletna zločinska združba, po krivici imenovana slovensko pravosodje. Tako da ESČP bi “glumio gljivu”, vrana vrani ne izkljuje oči.

 • cosmosjasnovidec

  Na mejnih prehodih se kontrolira to,da Slovenije po pomoti ne bi zapusti kakšen mrhovinarski muslimanski teroristični migrant,ker to ni skladno z levaškim zahojenim zakonom.
  Če pa taka muslimanska golazen vstopi v Slovenijo je pa več kot dobrodošla saj je nostalgija levaške buzerantske vlade prevelika v pričakovanju istospolnih kamelotrajbarskih buzijev.

  • Fogglof Tunnek

   Peče rit?

   • cosmosjasnovidec

    Danes sem spet dobil pritožbe za kozojebca katerega moram prebutati,ko ga dobim v roke “foglofega tunpeka” kateri se je klatil po parlamentu zjutraj pa pokozlal celo stopnišče,ko je skrokan od celonočne orgije pri Cmerotu in tovarišu komunajzerju “kurčanu” zapuščal parlament hodeč na široko kot krastača.

    Varnostna kamera je posnela kako ga je Cmeravec obdeloval v rit med tem,ko ga je fafal “kurčanu” kateremu se verjetno več ne dvigne…

 • Shalalabayzer

  Že vidim in slišim komentarje zakrknjenih idiotov:”Ja, ampak Cerar je to naredil s čutečim srcem in toplim izrazom na obrazu.”

 • luckyss

  Ko že misliš, da si na teh straneh prebral najbolj butast in pristranski članek, si vedno znova presenečen…No, seveda je jamranje o povojnih pobojih in nostalgija za Hitlerjem izven konkurence…
  Po naročilu EU sta Slovenija in Hrvaška nekaj časa upoštevali strožji način kontrole, vendar sta zaradi prevelikih zastojev to odredbo nehali upoštevati (najprej Hrvaška)…
  Sedaj pa ne vem kako bi morale stvari potekati po vaše….naj me nekdo od dežurnih razsvetli …

 • cosmosjasnovidec

  Reply::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  Ker mi je iz podprincipa ukvarjati se z temi levaškimi toplovodarji vsakim posebaj napišem kar za vse skupaj.
  Zanimivo kako so se ob istem času spet pojavili tukaj zgoraj izprijeni buziči,pedofili porivalci domačih živali predvsem Baričevičevih psov “jože košir,fogglof tunpek,janet cepec” ter izprijeni ciganski posiljevalec upokojenih žensk nagravžni “argentinec” kateri je pravkar bil izpuščen iz zapora zaradi posilstev.
  Prisoten pa ni njihov cigan pedofil “abouttown”,ker so ga celo noč spolno obdelovali in mu razčesali anus.

 • Hun

  Zmer bo tako da bodo eni bolj požrešni na denar kot drugi…pač tako je živlenje v svetu materijalizma…dok pametan razmišlja o životu, budala ga proživi

 • Iza Demos

  je pa tale ga. Šikovec še ena zavedna Slovenka, ki podpira “bratstvo i edinstvo”……………..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!