Kredit, donacije in napadi na SDS pred volitvami: “Le še vprašanje časa je, kdaj in od kod bo prišel naslednji napad.”

Foto: Demokracija.si

Če se na moji spletni strani ne bi javno oglasil okoli kredita SDS pri državljanki BiH Dijani Đuđić, bi mi obiskovalci te spletne strani zagotovo zamerili. Javno sem se oglasil vedno. Tudi takrat, ko se nisem strinjal s potezami SDS, kot je bil prispevek o “trenirkarjih” po volitvah 2011 ali pa moj zapis o “klavzuri vseh klavzur” leta 2014, pa o tem, da bom v drugem krogu predsedniških volitev 2017 javno podprl Boruta Pahorja in še bi lahko naštevali. Seveda skušajo nekateri v teh mojih potezah prepoznati takšne ali drugačne zarote, ki pa jih seveda ni. Pa pojdimo h kreditu SDS.

Naj pri tem jasno povem, da nisem sodeloval niti pri najemanju kredita niti pri odločitvi, da se kreditna pogodba razdre, kredit pa predčasno vrne. Za takšne odločitve so pač pristojni drugi znotraj SDS. Naj pa opozorim na nekatera dejstva v zvezi s tem:

a) Politične stranke lahko najemajo kredite tudi pri fizičnih osebah, zakon pa je v pogledu višine takega kredita dokaj dvoumen.
b) Obrestna mera 2 odstotka je za ta čas prej visoka kot nizka, kar poglejte si bančne ponudbe.
c) Verjamem, da odločevalci v času podpisa kreditne pogodbe niso imeli vseh podatkov, o katerih je javnost danes obveščena.
č) Verjamem pa tudi to, da svetovalci pri najemu kredita (notranji ali zunanji – ne vem, kdo so) svojega dela niso opravili tako, kot bi ga morali in da morajo za to odgovarjati.
d) SDS je še pred uvedbo kakršnihkoli postopkov že »na besedo« predsednika Računskega sodišča, da je najeti znesek previsok (ne pa nezakonit), sprejela odločitev o tem, da kreditno pogodbo razdre in predčasno vrne denar z obrestmi vred, kar je pohvalno.
e) SDS se mora podrediti vsem postopkom državnih organov in prevzeti odgovornost za morebitne posledice teh postopkov, hkrati pa terjati od teh istih organov, da imajo enaka merila za vse politične stranke.

Konec špekulacijam: Vpliv kredita SDS na volitvah v DZ ne bo velik, če se bo sploh pokazal
Nekateri seveda špekulirajo, da je kredit SDS tista točka, zaradi katere SDS na volitvah v DZ letos ne bo zmagala. Težko je sicer reči, kakšen bo vpliv te zadeve, ki je definitivno napaka, na volitve, ki prihajajo. Po moji oceni ne velik, če se bo sploh pokazal. Takšna moja ocena izhaja iz dejstva, da je bil predsednik SDS leta 2014 le nekaj tednov pred volitvami poslan celo v zapor kot takrat “pravnomočno obsojen”, pa točno vemo, da masovnega osipa med volivci SDS ni bilo, bilo pa ga je toliko, da SDS ni zmagala. Kaj hujšega kot kriminaliziranje in zapor prvaka politične stranke tik pred volitvami pa politična stranka še lahko doživi? Masovni odziv članstva SDS, kot tudi nečlanov, ki ta čas donirajo denarna sredstva SDS za letošnje volitve, me prepričujejo v precejšnjo verjetnost neuspeha napada na SDS.

Glede na to, da je SDS kreditno pogodbo razdrla in denar predčasno vrnila, je s tem političnim tekmecem in zlasti dominantnim medijem vzela iz rok pomembno orožje v času, ki prihaja. Ne delam pa si utvar, da je to prvi in zadnji napad na SDS pred omenjenimi volitvami. Le še vprašanje časa je, kdaj in od kod bo prišel naslednji napad.

Dr. Vinko Gorenak

 • Josip B.

  Naslednji napad bo prišel iz vaših lastnih vrst, kot vedno. Ste že našli izdajalca? Veliki vodja bo zelo hud, če ga takoj ne razkrijete.

  • Anton

   Potem pa kr brž z imenom in priimkom na dan

   sarkazem press

   • Josip B.

    Boste kar sami morali med svojimi vrstami počistit.

    • AlojzZ

     Tako ja! Mogoče bo še enkrat uporaben, kajne top ten množični morilec Tito?

     • Josip B.

      Z izdajalci je bilo potrebno obračunati, vaši so isto počeli. Na srečo se je stroj ustavil 1945, bog nedaj, da so vaši zmaagali. Takrat bi šele sledil pokol. Najprej do sovražnika, potem bi pa razredčili svoje vrste.

     • traktor

      Soditi drugačemisleče na način tovariša iz vašega nicka je najmanj neokusno,

     • jo

      Če bi zmagala druga stran, bi bilo žrtev neprimirno manj, kajti resničnih gošarjev je bilo neprimerno manj, kor borčevskih penzijonistov.

     • VIKTORE

      ” resničnih gošarjev je bilo neprimerno manj, kor borčevskih penzijonistov.” se strinjam, kakor je danes vse preveč takozvanih samoosvojiteljev”. Tudi danes so se mnogi okoristili, si zgradili kariere in vile ter svojim otročičkom preskrbeli sanjske službe v tujini, tudi v Bruslju (!!!) pri svojih ritoliznikih.

     • VIKTORE

      Bolj umazanih in maščevalnih komentarjev nisem zasledila v nobenem časopisu oz. časniku. In to producirajo ljudje, ki po večini niso mnogo trpeli, ker bi potem imeli popolnoma drugačen odnos do vojne, do nenih posledic in zato tudi ne morejo razumeti stavka :”NIKOLI VEČ!” Ti ,ki tako brezskrbno bevskajo in pljuvajo na vse strani- so samo plačanci te ali one ideologije, ki se poigrava z usodami ljudi in jim je malo mar za njihove bolečine.

 • Anton

  Ja ni treba biti prerok da ugotoviš kako napadalni so režimski psi.

 • Josip B.

  Upam, da mi bo nekdo iz vaših vrst odgovoril na vprašanje (pa bez glupih odgovorov in izmikanja – samo DA/NE) Ali je bil JJ komunist?

  • Kosobrin

   Potem pa vse tiho je bilo …. Lep pozdrav!

  • Andreja Knego

   Kratek čas ja, je pa kmalu spregledal, že sredi osemdesetih!
   In kaj točno je point tvojega vprašanja?

  • Zgornji

   Tudi jaz sem bil nekoč tako Zaslepljen da sem bil celo Ateist , vse dokler nisem spoznal Resnice ki me je osvobodila zmot in laži …

   • VIKTORE

    Najbolj pokvarjeni so t.i. konvertiti, ki pljuvajo po nekdanjih sopotnikih in istomislečih !

    • Zgornji

     No, ja, potem lahko sedaj rečem da tudi ti sedaj pljuvaš po meni …

 • tasilo

  “Le še vprašanje časa je, kdaj in od kod bo prišel naslednji napad.”

  Aaa … Sun Tzeja (Sun Tse, Sun Tsu, Sun Zi) in znameniti priročnik Umetnost vojne v SDS kdo kaj pozna?
  — Recimo kakšen obramboslovec bi ga že lahko, samo — smola pa taka — najbrž ne poznajo nobenega.

  Emm, mislm, Sun Tze nikjer ne piše o donacijah … pa to.

 • Olga_10

  Levaki – prebarvani komunisti stalno pred volitvami napadajo SDS in njenega predsednika, saj je to edini “program”, ki ga imajo! Tokrat so se ustrelili v lastno koleno…svojega malega palčka, ki je kukal od zadaj, pa v glavo….

  • Valter BraniSlav

   Olga, zivljenje je zate zelo enostavno, crno belo? Povej raje koliko let stejes in koliko razredov osnovne sole si dokoncala.
   Sicer pa, blagor ubogim na duhu.

   • Olga_10

    Par razredov in plesno šolo…bo dovolj za vas, ki ste končali enajsto šolo pod mostom in so vas očarali šlosar (Titek), falirani študent Edi, ki je baje vaša žlahtna, pa kurji tat Miha …?

    • Olga_10

     Sicer pa niste čisto izgubljen primer, saj nekje ugotavljate, da je Janša sicer slab, a so levičarji se slabši…in da ga boste morda celo volili…
     Sicer pa je v državi, kjer je javno mnenje rdeče, razmišljanje črno belo velik napredek…

    • Valter BraniSlav

     Moja zena me je ucila plesal. Potem je odnehala. Znam plesati samo na rock glasbo kjer se vrzes v zrak. Tako kot se je Eminenca gol vrgel v ogenj.

     • ekspêrt

      Mah, ti si že skoz v zraku.

  • AlojzZ

   ” saj je to edini “program”, ki ga imajo! ”

   Do sedaj je še vedno deloval. In kot kaže, bo tudi tokrat.

   • Olga_10

    S pomočjo Kučan Goebbelsovega agitpropa bo vrč hodil po vodo toliko časa, da se bo razbil… Tudi stranka, ki je ni, pa kar naenkrat zmaga, je posledica tega agitpropa…vendar že kaže, da ljudje niso več tako naivni… Do volitev je še čas, da narod spregleda in prepričana sem, da tudi bo…

 • Brez SNS in SLS

  In kako mislite sestaviti vlado brez SNS in SLS? Ne bo šlo. Vlado je mogoče sestaviti le, če jo imaš s kom sestaviti. To pomeni, da tudi če SDS dobi 36% in NSi 10% še vedno ni desne vlade.

  • Pezde

   NSi ne bo dobila 10%, ker jo je zavozila njihova kokoš. SNS če bodo mogoče s tistimi največ 5% pripomogli k sestavi vlade. Močno upam, da bo vlada lahko imela koalicijo brez Desus-a. DOL Z DESUSOM!!!

  • Josip B.

   Nsi je premalo lojalna Velikemu Vodji, a ste pozabili napade na Nsi

   • Pezde

    NSi ni niti sebi več lojalna, ker je razpuščena. Čisto nič koristnega ni več debelorita kura sposobna narediti ali povedati, le tisto, kar sliši od drugih politikov, zavije v celofan in kokodaka, kot da jo sploh kdo resno jemlje. Popolnoma brez karizme!

    • Josip B.

     In s kom mislite sestavit koalicijo, verjetno SDS pričakuje več kot 50%

     • Pezde

      Samo, če kdo namerava ustanovit kakšno novo stranko na desnici, ki bo dovolj prepričljiva, da bo glasove pobrala levim strankam, drugače ne bo take koalicije. Jelinčič bo lahko skakal od veselja, če bo dobil 5% (na račun njegovega odnosa do trenutnega problema – migrantov). Na SLS pa nič ne računam.

     • Josip B.

      Nove stranke nemorejo ustanoviti, saj nimajo novega obraza in nekoga dovolj karizmatičnega za to. Veliki vodja bi ga raztrgu, ker nekaj procentov bi šlo od SDS. Samo v primeru čudeža lahko SDS pričakuje več kot 20%. Levica se bo združila pri glasovih, nebo važno kdo bo zmagal na levici, samo da nebo JJ. Ljudje imajo dosti njegovega jamranja in izigravanja žrtvenega jegenjčka.

     • Jan Kovalski

      Zdi se, da imajo ljudje vedno bolj dosti svoje revščine, ki ji jo ustvarjajo leve vlade, z JJ se ljudje ne ukvarjajo pač pa politična leva mafija.

     • Novakec1

      Je že preveč uvoženih levakov v slolandiji, so z domačimi izdajalci v večini, sloovcam nam ni pomoči so nas prodal za pet para.

   • Olga_10

    NSI bi morala biti lojalna sama sebi, resnici in svojim krščanskim koreninam, tako pa je postala lojalna Milanu – velikemu – malemu vodji in izgubila lastno identiteto… kako so lahko podprli dodatno zapiranje arhivov in s tem zatrli resnico, čeprav sveto pismo pravi: samo resnica vas bo osvobodila? Janšo so proglasili za politika v zaporu in ne kot političnega zapornika, kar je v resnici bil! Tako so se ponovno postavili na stran laži! Kučana so nagradili z dvojno penzijo! S tem so se postavili na stran korupcije! Učili so, kako mora biti SDS bolj demokratična, sami so pa nedemokratičnih odstranili Hojsa! Gradijo mostove s komunisti tako, kot je to počel Kocbek! Kako se je končalo vemo… Tudi glede financiranja krščanskih osnovnih šol se obnašajo medlo in se ne odzivajo na kršenje pravic krščanskih otrok in staršev do ustavne pravice do izbire izobraževanja…skratka, postali so Kučanova “žlahtna” stranka tako, kot SLS, ko je izpadla iz parlamenta! Njih čaka enaka usoda!
    Sicer pa se lahko z novim vodstvom NSI še kaj spremeni…v pravo smer..

    • Janko Gedlička

     To pa je res vsebinsko dober komentar

    • Janko Gedlička

     Ali pričakujete, da bo prišlo v NSI do boljšega vodstva? Jaz imam občutek, da obvladujejo stranko Kučanovi krti in drugim ne pustijo dihati. Z “mobingom” poskrbijo, da predani in inteligentni sami zapustijo stranko. Če pa se to ponesreči, ga pa izkljucijo. To sem pozno dojel. Enkat sem celo volil kandidata iz NSI – žal – saj je SDS postavila za naš volilni okraj kandidata, ki ga mnogi domačini ne cenimo. Res bi bila potrebna večja borba za na referendumu izglasovan večinski volilni sistem. Desne stranke bi se očistile krtov saj bi bili kandidati povsm neposredno odvisni pd volivcev in bi lažirane krtov pri vrhu pdpadlo. Npr. Tonin pri NSI niti slučajno ne bi prišel skozi. Moral bi kandidirati pri levih, če bi ga sploh postavili za kandidata. Posledično bi se tudi vodstvo izboljšalo. Npr. g. Hojs bi bil v vrhu Nsi, verjetno tudi g

 • Jan Kovalski

  SDS je stranka z dobrim programom velikim članstvom, dobro organiziranostjo (vse to v primerjavi z ostalimi strankami seveda, ker vedno je lahko bolje) in predsednikom, ki ima edini med slovenskimi politiki tudi mednarodno težo.
  Skratka, za stranko je v bistvu čisto vseeno če se levičarji naslajajo, češ da ne bo mogla sestaviti vlade, ker: Pod levimi strankami katere so v zadnjih 72 letih več kot 90% vsega časa na oblasti, Slovenija vidno zaostaja za primerljivimi državami v EU. Ko bo prišlo do naslednje gospodarske krize, in do nje bo prišlo, ker ekonomija deluje v ciklusih, bo Slovenija zaradi nesposobnih in roparskih levih vlad v hudi krizi. Podobno kot v Grčiji bo potrebno nižati plače v javnem sektorju vsaj za tretjino in odpuščati ljudi. V sedanjem stanju gospodarske rasti niso naredili nič, da bi se pripravili na krizne čase, tudi javnega dolga niso bistveno znižali (samo v odstotku do BDP-ja malo, v absolutnih številkah pa sploh ne)
  Kar naj bodo takrat na vladi, ko se bo odpuščalo tudi v javnem sektorju kjer so po večini zaposleni levi in njihovi sorodniki. Ljudje bodo prej ko slej spoznali, da za njihovo revščino ni kriva stranka SDS.
  SDS je stranka bodočnosti!

  • Jan Kovalski

   Se še spomnite stranke LDS, pa stranke PS, pa stranke Zares, pa stranke DL, pa nove stranke LDS pod Kresalko, se?
   Vse te stranke je SDS preživela pa bo tudi vse njene eventuelne derivate t.i. novih obrazov.
   Stranke levih prevarantov nimajo bodočnosti.

   • Kosobrin

    Vedno bosta ostali LEVICA in DESNICA, pa kakorkoli že se bodo stranke imenovale!

    • Jan Kovalski

     To ja, vendar počasi bo zmanjkalo “novih obrazov”, ljudje jih bodo pozabili, ne bodo pa pozabili svoje revščine, ker se nahaja tukaj in zdaj. Ljudje bodo vedno bolj znali povezati svojo revščino s tistimi, ki večino časa vladajo, zblojeni argument levih, da so vsi enaki, ne bo več zalegel.

     • ekspêrt

      Dobro razmišljaš, ker uporabljaš glavo, tile plačančki pa ceglc, da ne pozabijo, kaj flancat.

     • Kosobrin

      Saj tisti, ki si nič ne zapišejo, res flancajo! Samo Trampa poglejte!

     • Kosobrin

      Bolj kot novih obrazov se jaz bojim STARIH!

  • Soave

   Se strinjam. Predvsem z zadnjim stavkom. Poudarek na bodočnosti.
   Volitve so pa pred vrati.

   • Novakec1

    Volitve ne bodo rešile NIČ

    • Soave

     Saj nisem tega napisala.
     Mislim, da se vsi zavedamo, da so že izgubljene. Čaka nas še nekaj let ropanja . . . vemo, katerih.

  • Janko Gedlička

   To realnost ste pa tako lepo občuteno z izbranimi besedami zapisali, da sploh niste doživeli negativne reakcije,ceprav ste.nalili čistega vina, da bo potrebno za zmago SDS čakati na kolaps levičarske “ekonomije”.

  • VIKTORE

   “SDS je stranka bodočnosti!” kateri ?

 • žogica

  Kaj pa Snežić pravi ?

 • Kosobrin

  VSE KREDITE IN VSE NAPADE STE SI ZRIHTALI SAMI!

  • Olga_10

   Pošteni ljudje morajo kdaj najeti kredit, ker drugače ne gre! Levičarjem tega ni treba, saj kradejo!
   Kdo je financiral “volilno” kampanjo “najbolj moralnega” Cerarja in SMC? Je vzel kredit? Kako je prišel do sredstev?

   • Josip B.

    Damjan Murko jim je posodu.

  • VIKTORE

   “Masovni odziv članstva SDS, kot tudi nečlanov, ki ta čas donirajo denarna sredstva SDS za letošnje volitve”, kje ga je videt- po tistih nekaj položnic ?

 • Janez

  Z bivšim komunistoma Ivanom in Vinkom naprej v lepšo prihodnost. A se to ne sliši shizofreno, ampak takšna je pač sekta SDS.

 • Olga_10

  SDS je nepodkupljiva, brezkompromisno se bori se za resnico, za svobodo, demokracijo, pravno, gospodarsko uspešno, socialno in varno državo! Ta bitka je težka, saj se borijo proti ostankom totalitarizma, s katerim so prepredene državne institucije in je posledica neopravljene lustracije!
  Boj je težak, a na dolgi rok obeta uspeh in zmago! Pogumno naprej SDS z Janezom Janšo!
  Nova 24 igra veliko in pomembno vlogo pri rušenju totalitarizma in boju za demokracijo! Hvala vsem novinarjem Nove 24, ki dnevno vztrajajo na svoji poti – poti resnice!

  • Josip B.

   Nova24 je res objektivna, kar JJ ukaže. Prvi simptomi diktature so pred nami. Kako že glasi desna parola “Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer” NOVA24 v službi JJ

   • traktor

    Ko se človek, ki ima nick Josip B. brez težav, razpiše o diktaturi pri drugače mislečih, smo na dobri poti v demokracijo.

    • zokispoki

     Saj, trotelj kar nekaj nabija. Je pac dezurni danes zvecer .

   • Miro Jereb

    In kaj je s tem narobe…vsaka stranka ima neko svoje trobilo…ovsod po svetu…

   • Soave

    ” Ein Volk, ein Firer ” je pa bolj Parola tvojih ! Vse peljejo v to smer.

   • T-Rex

    Debil. ker Rtv je pa neodvisni mediji?? nas obtožujete za stvari , ki jih sami izvajate že od nekdaj! debili rdeči!

 • ANDI15

  454

 • ANDI15

  ++

 • ANDI15

  Energija
  grobov,………..glede na duhovne zakone, ki vladajo temu vesolju, ni šans, da
  narod v takšnem primeru, in s takšno dediščino
  doseže svojo notranjo pomiritev, sprostitev, spravo in splošen razvoj in
  blaginjo, ….dokler nekoč, nekje,… ne
  bo tega vprašanja rešil na za vse zadovoljiv način,…..Kar vidimo vsak dan
  sproti……ena od obskurnih posledic tega je, da pozitivna selekcija, ki dela
  in ustvarja, pod sistemsko prisilo živi in daje od svojega negativni selekciji,
  ki povečini ne dela in ne ustvarja, ter celo že desetletja uzurpirano upravlja
  z državo,……Kako vidimo,…..vedno bolj razvojno in po blaginji zaostajamo
  za primerljivimi državami, …..da vse skupaj nekako plava nad vodo, pa je
  mogoče samo ob vedno novem sprotnem zadolževanju in izmišljevanju vedno novih
  obdavčitev, trošarin, taks, obveznih članarin, parkirnin, glavarin,itd… itd,
  kar državljani vsak dan občutijo na lastni koži in svojih
  denarnicah,……zraven pa vse mlado in sposobno beži v tujino, generacije
  upokojencev, ki prihajajo pa so obsojene na revščino na zadnja leta svojega
  življenja, ob vedno slabši zdravstveni varnosti in oskrbi,…..Ja in tale
  status quo se še ne bo in ne bo
  spremenil, …dokler…….Energija grobov……..

 • Jan Kovalski

  V Sloveniji delo najbolj obdavčeno. “Dosežek” levih vlad:
  https://pbs.twimg.com/media/DTc_XI1XUAEaa8x.jpg

 • žogica

  Kako pa kaj Snežić in jansha, sta še vedno kolega?

  • Josip B.

   Vsakič ko odpre usta na TV-ju globlje tonejo.

   • zokispoki

    Verjetno mislis Kucana in njegovo bando v Lazgosah? To je bil pa zares podn od podna. Tipicno levicarske podgane!

  • zokispoki

   Kaj pa Zoki in juznjasko kriminalno podzemlje?

 • Novakec1

  Sloovce se med sabo hebejo u živ mozak čefurji pa rajajo po lublani bulani, pa še kje drugje.

 • karpelec

  Krta je treba demantirat in združeni začeti nov kontranapad ter ne čakat njihov napad. Zvijača in pravilna strategija bo vredna zmage.

 • ahnenpass

  Zakaj si ne bi izposodil keš kar od mafije, tam je obrestna mera včasih celo negativna.
  Glavo od konja se nastavi določenim v posteljo, medtem ko spijo, pa je, s takimi uslugami se ukvarjajo kar mafijski odvetniki osebno.

 • ahnenpass

  Nihče ne preganja SDS zaradi spornega posojila, saj to je bil nenazadnje njihov denar, interpol spremlja nekdanjega predsednika Sveta EU in političnega zapornika na vsakem koraku, republika Srbska pa je itak neprestano ogrožena s strani tujih agentur, ki bi radi financirali teroristične akcije.

 • hle

  Desetkratnik povprečne bruto plače v RS letno mislim da je tudi polpismenemu jasno da to pomeni v toliko v enem letu pa bi še nekako razumel da bi se takšen fiasko dogodil Šarcu ki je debitant ne razumem pa kako se je lahko stranki ki se je podpisala pod zakon

 • Božobožo
  • tarantela

   Tole bi si moral pa tudi Grims ogledat, ker ga tako zelo skrbi varnost in prehajanje tujcev preko meje!

   • Soave

    Zaradi tele tvoje pripombe sem prebala pripeto.
    No ja. . . . .

 • Janez

  Res me zanima ali bo zdaj SDS vzela legalni kredit ali pa se bo spet zadolževala pri kakšni mafiji.

  • Korenjak

   …upam, da zadolževanje pri mafiji (NLB, NKBM…) res ne bo kdaj izbira SDS. V takem primeru raje doniram.

  • borko

   ime maš pravi dej bod še slovenc po srcu,samo to in nič več

 • Janko Gedlička

  Zakon o političnih strankah je glede njihovega financiranja v naših razmerah praktično zapisan tako, da stranka, ki ni na oblasti, zmore priti le do drobiža.

 • Janko Gedlička

  Ko bo v političnem kotlu zavrela para nezadovoljnih množic, bo pomanjkanje financ za politično propagando občutno izgubilo na pomenu. Odločala bo revščina.

  • sumljivislon

   Vse kaže, da lahko edinole ustavno sodišče razreši kvadraturo volilnega kroga
   Zoran Božič, 14.01.2018 23:59 Državnozborske volitve se nezadržno bližajo in ustavno sodišče zna v naslednjih mesecih usodno poseči v debato o ustreznosti sedanje volilne zakonodaje: tudi če bodo volitve potekale po starem, bo nad nekaterimi … Več…portalplus.si………

   • Janko Gedlička

    Žal bi lahko jaro kačo ustavnega sodišča razumeli kot pravljico za lahko noč. Petehtane argumente Ddr. Klemena Jakliča je slišati le kot glas vpijočega v puščavi.

 • toxico

  jaz tudi [img]http://shrani.si/f/45/PD/3t2IgxkV/mmm.jpg[/img]

 • Olga_10

  Klemenčič še vedno ne lovi kriminalcev MILJARDNEGA pranja denarja v NLB, čeprav ima vse podatke…lovi pa notarja, ki je odgovoren za pogodbo o kreditu SDS …

 • Vincenc Abranek

  Jasno, miličniški komandir je tata mata za ustavno pravo, za finance in ocenjevanje smotrnosti naložb, on je pravzaprav vse, kar SDS potrebuje. eden redkih, ki nima partijske preteklosti, ki je iskren in gibčen v sfinkterje, on bi moral omogočiti, da Janša dokonča drugi in tretji del trilogije Noriško kraljestvo in prevzeti stranko

  • stajerc5

   Pa ne da si ti kaj z Abramovicccem v zlahti!?

 • Božobožo

  Ivan bi rad vodil državo pa še legalnega kredita ne zna vzeti. Kakšen idijot.

  • Beli Sneg

   Ali vas boli rdeči zblojenci, ker je vse ver prostovoljnih donacij? Boš še ti kaj prispeva? Ti boš raje pustil da ti rdeči lopovi kradejo iz tvojega žepa.

  • Soave

   Tudi ti nisi ravno preveč pameten, ker se strinjaš, da levakarji kar naprej jemljejo iz skupnega žepa !!

 • Beli Sneg

  Poslušajte intervju s sinom Jožeta Pučnika. Je zelo na preprost in razumljiv način povedal zakaj bi rdečkarji zamenjali Janšo.

 • REF 2017

  OČITNI DOKAZ, DA SE VOLITVE PRIBLIŽUJEJO

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!