Kučan, upokojenec, ki ne potrebuje Erjavčevih 1.000 evrov!

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebi arhiv).

Sodite med tiste, ki menijo, da naj vendar nehamo biti obsedeni z Milanom Kučanom, da je človek blizu osemdesetih, povsem nenevaren in da naša obremenjenost z njim nima osnove? Živite v zmoti, razen starosti omenjenega je žal vse drugo popolna zmota.

Milan Kučan je bil predsednik predsedstva CK ZKS, izvoljen na 10. kongresu leta 1986, za njim pa je predsednikovanje prevzel dr. Ciril Ribičič, ki je bil izbran na 11. kongresu ZKS, ki je potekal 22. in 23. decembra 1989. Njegov protikandidat, katerega naj bi po govoricah v Beogradu celo pretepli, Boris Muževič, je takrat po direktivi prepustil oblast mlajšemu. Če ste mislili, da je bil Milan Kučan tisti, ki je pozval slovensko delegacijo (v kateri je bila nepozabna objokana Sonja Lokar), da zapusti 14. kongres ZKJ, se motite. Ni bil. In če bi se zadeve zasukale drugače, bi to slišali vsak dan, ne samo tistega, da samostojna Slovenija ni bila njegova intimna opcija, ampak tudi, da prenovljena partija brez jugoslovanske partije ni bila prav nikoli njegova intimna opcija. O tem, da so se partijskim funkcionarjem tresle noge in še kaj, ni dvomiti. Berlinski zid je padel. Nicolae in Elena Ceaușescu, ki sta bila 25. decembra 1989, nekaj ur po izreku sodbe, tudi ustreljena, sta v veliki meri pripomogla k tako imenovani ideji o “sestopu z oblasti”. Bolje sestopiti kot biti ustreljen, je šlo verjetno razmišljanje partijskih veljakov. Nenazadnje je 14. kongres ZKJ potekal le tri tedne po eksekuciji romunskega predsedniškega para in v Sloveniji se je moja generacija od sreče objemala, saj je slutila prihajajočo zoro demokracije. Verjetno pa ne vsa, če sem povsem iskrena.

Kakorkoli, o Kučanu v obdobju osamosvajanja in obdobju, ki bi ga lahko poetično, kot so to znali delati Kitajci, poimenovali “obdobje, ko cvetijo velike laži in prevare”, je lahko vsakdo bral. Tako v biografijah, ki si jih je veliki mag (ki sicer noče biti imenovan tako) naročil in so jih spisali njemu vdano služeči kvazi zgodovinarji, sopotniki, kot tudi drugo plat resnice v knjigah in prispevkih, v katerih ga omenjajo politični nasprotniki. Kučan ne bi smel biti uganka za nikogar, ki ga zgodovina lastnega naroda zanima vsaj toliko, kot prejšnje olimpijske igre. Milan Kučan je bil dejansko predsednik Slovenije, države, ki je ni želel, od leta 1991 do leta 2002. Dolgo obdobje za demokrata, kratko za komunista.

Ampak naj se vrnem, zakaj je Kučan dejansko 23. decembra 1989 prepustil vodenje CK ZKS Cirilu Ribičiču, in to v obdobju, ki je bilo tako občutljivo, to je v obdobju romunske revolucije, ki je dobesedno odpihnila zločinski predsedniški par Eleno in Nicoaleja Ceaușescuja? 23. decembra 1989 je hrabri Milan v nevarnost potisnil Cirila Ribičiča, dva dni po tem, ko je bil romunski par že na svojem zadnjem begu pred roko pravice. Razlog gre iskati ravno v tem, za kaj sta bila Nicoalae in Elena Ceaușescu obtožena in obsojena. Obtožena in spoznana za kriva sta bila za:

 • genocid, pri katerem se jima je očitalo 60.000 žrtev,
 • organiziranje subverzivne dejavnosti z vojaškimi operacijami proti državi in lastnemu narodu,
 • uničenje javnih zgradb, mest,
 • uničenje nacionalne ekonomije,
 • poskus pobega iz države in zatajitev najmanj milijarde dolarjev v tujih bankah.

No, pa smo že dosti bližje enigmi Kučan. Česa od naštetega ne bi neodvisno tožilstvo uspelo dokazati pred neodvisnim sodiščem Milanu Kučanu?

Bil je del oblasti, ki je izvršila genocid nad narodom v občutno večjih razsežnostih. Tudi če ni direktno ukazoval in bil neposredno udeležen, je dopustil, se zavedal, molčal in zanikal genocidni poboj zavednih Slovenk in Slovencev, emigracije v tujini, teroristična dejanja v Avstriji, Nemčiji, Angliji, Italiji, Avstraliji …

Znano mu je bilo rušenje slovenske kulturne dediščine, cerkva, gradov, ne nazadnje to podpira tudi danes, ko Ljubljano, ki leži na potresno občutljivem območju, tresejo gradbeni stroji, jo izvotljujejo, kot Kongresni trg, poškodujejo okoliške objekte, Nunsko cerkev, želijo uničiti ljubljansko tržnico v neposredni bližini Stolnice, poseči v srednjeveško grobišče … Bi mu torej tožilci znali dokazati, sodniki pa razsoditi tudi to kaznivo dejanje?

Uničenje nacionalne ekonomije; res mi gre na smeh, pranje denarja, odlivi denarja preko LB v tujino! Se še spominjate LBS Bank – New York, ki je bila ustanovljena leta 1986? Kot je v obvestilu za javnost zapisala NLB, je bila banka ustanovljena v 90. letih in je predstavljala enega redkih virov kreditiranja domačih (sic!), tedaj jugoslovanskih, uvozno-izvozno usmerjenih podjetij. Prof. Boštjan M. Zupančič o omenjeni banki govori malo drugače, tako je povedal, da je bila LBS v osemdesetih letih pred ameriškimi sodišči obtožena poskusa pranja denarja, a so te namere odkrili ameriški obveščevalci. Takrat je bil direktor stare Ljubljanske banke Ciril Krpač, ki je bil slučajno tudi Kučanov svak, kot je bil njegov svak direktor takrat še družbenega Smelta, Žagar, ki je Kučanovi hčerki “zrihtal” štipendijo v ZDA. Veste, kaj je takrat rekel Kučan v vlogi očeta? Jasno, da bom poskrbel za svoje otroke. Nič podobnega ni bilo slišati, ko je zaposlitev v privatni, ne državni firmi, dobila hči Janeza Janše.

Za obrambo direktorja LBS je bil najet prej omenjeni prof. Zupančič in sicer ga je po naročilu neposredno kontaktiral kasnejši notar NLB, d.d., takrat pa njen glavni pravnik, Miro Košak, bolj znan kot sin prof. Mira Košaka, srčnega kirurga dosmrtnega predsednika Tita. V Sloveniji ni naključij in pranje denarja preko NLB se nadaljuje tudi danes, najsibo iranskega izvora ali pa v Tutunski banki, ki je ne prodamo. “Život damo, NLB ne damo!”

Da o Saftiju, KB1909 in ostalih malverzacijah niti ne govorim.

Tovarna Elan, katere finančnik je izpovedoval o odlivih denarja v Avstrijo, o 400.000 DEM za Kučana … o Borisu Šuštarju, nesrečnem sekretarju na ministrstvu za gospodarske dejavnosti, kamor si ga je dal pripeljati Metod Dragonja. Tisti Metod in tisti Dragonja, ki je sedaj postal direktor podjetja 2TDK. Ko je bil sekretar v kazenskem postopku, je najprej  izjavil, da je denar položil na račun v švicarsko banko na ime Milana Kučana, ker se drugega imena ni spomnil?! In glej ga zlomka, nato se ni več zagovarjal. Na vprašanje novinark, zakaj se njegov klient ne zagovarja, je pred kamerami vehementno pojasnil njegov tedanji zagovornik Miro Senica (“ker sem mu jaz tako rekel”). Govorimo o istem odvetniku, ki ga je Večer angažiral kot pooblaščenca oškodovanca, skoraj do smrti pretepenega novinarja Mira Petka. Odvetnik je imel dostop do vseh tožilskih podatkov. Za krut pretep, poskus umora, so bili vsi obtoženci oproščeni in izplačane so jim bile odškodnine.

Imate občutek, da se Milan Kučan ne vmešava v vaše vsakodnevno življenje, da se vam ne smeji z vsake trgovske police, kjer prodajajo izdelke z 22-odstotno stopnjo DDV? Ste pozabili, da je bil na razgovoru pri tedanji predsednici vlade, ki je imela svoje ime napisano na podplatu čevlja, da se je z njo pogovarjal o DDV? In da ni odšel iz njenih prostorov z odtisom njenega podpisa na zadnjici? Če torej mislite, da ne vpliva na vaše življenje, živite v zmoti, ne majhni.

Leta 2004 nas je novinarka v Financah razsvetlila z informacijo, da je hrvaški politik Slaven Letica izjavil, da mu je do prihrankov v zagrebški podružnici Ljubljanske banke (LB) s posredovanjem pomagal sam Milan Kučan – upokojenec. Letica je bil v resnici poplačan, v Kučanovem uradu so informacijo potrdili, Ciril Ribičič pa se svojega domnevnega posredovanja ne spomni. Kot da je demenca poklicna bolezen levičarjev.

Slaven Letica je bil v finančni stiski, moj prijatelj, odvetnik iz Tuzle, je bil prav tako v hudi finančni stiski. S tožbo zoper LB smo celo uspeli, sodila je, takrat še na prvi stopnji, sodnica Nina Betetto, sodbo pa je potrdilo po vrsti let celo Vrhovno sodišče. Ampak denarja, tistega, ki bi ga moj starejši kolega nujno potreboval, ki ga je zaupal Ljubljanski banki, Slovencem, kot je dejal, pa le ni dobil. Umrl je, preden je dobil povrnjen vsaj del denarja, brez obresti in dosojenih stroškov. Saj NLB ni pravna naslednica LB, LB pa ima pri A banki odprt račun, ki je prazen, dve sobi v bivši Iskrini stolpnici brez opreme, a s tremi nadzorniki.

Od vsega, za kar je bil obsojen romunski diktator, našemu edino ne moremo očitati, da bi planiral beg iz države. Vsaj ne da bi vedeli. Vemo le za začasne “pobege”. Zadnja poletja nam iz tujine kaže zadnjico, občasno nam na kakšni prireditvi pokaže jezik. Če zboli, se zdravi v tujini, vendar se žal vedno znova vrača.

Vsaka kritika o njem je v medijih prepovedana. Še celo Jože Možina Viliju Kovačiču ni dovolil, da ga kritizira, rekoč, da “Kučana ni poleg, da bi na kritike odgovarjal.” Ko je Kučan pljuval po meni in “prepovedoval” novinarjem nacionalke, da me karkoli vprašajo, me tudi ni bilo poleg, pa si je to vseeno dovolil. Pa četudi ima vsaj 20 centimetrov manj v višino in 20 let več kot jaz.

Toliko o našem Milanu, samo nekaj misli, o katerih v njegovih biografijah ne boste našli ničesar. In še nekaj naj vam prišepnem, tej kolumni sem želela dati plagiatorski naslov. Katerega, pa ugibajte!

Lucija Šikovec Ušaj

 • McBobo

  Upam, da mu bo sojeno na drugem svetu za vse svinjarije in ne samo njemu; vsem, ki so kakorkoli škodovali poštenemu, delavnemu slovenskemu narodu.

 • Jan Kovalski

  Kučan, upokojenec, ki ne potrebuje Erjavčevih 1.000 evrov! Mu pa prav pride t.i. Toninov dodatek!

  • anzek

   Da mu prav pride? Motiš se, Kučan ni samo milijonar ampak milijarder!! On je boter mafije, ki je ugrabila SLO. Je tudi zadnji šef še vedno delujoče udbe. Večina denarja, ki je končal zunaj SLO menda ga je za več kot 70 miljijard, je v rokah UDBE!!

   • Stajerka

    res je, zato je še toliko bolj žalostno, da se grebe za teh 5.000 eur……

    • anzek

     Se strinjam. On je velik prevarant!! Igra na usmiljenju. Južni bratje bi rekli: “skupo bi ga platio ako ga ne bi znao”.
     Kolikor sem slišal, je samo pri prodaji firme, če se prav spomnim, je bilo to pred tremi leti, v Savinjski dolini zaslužil milijonček evrov, drugo polovico je spravil v žep Zemljarič.
     Na seje upravnega odbora nista hodila, tako moj vir, nikoli skupaj, tudi na kosilo sta šla vsak za sebe.

     Predlagam, da se novinarji malo poglobijo v raziskovanje izvora premoženja: Kučana, Zemljariča, pa še koga.

     • FORT WORTH

      Zaenkrat se nima nobeden tako “debelih orehov”…
      Cas pa neusmiljeno bezi.
      Zdi se, da ima velika vecina panicni strah do veleizdajalca.

     • Jana učak

      Pa noriškega heroja!!!!

     • samotoje

      Tu je že prispevek za črne bukve o Kučanu in njegovih.

     • Sarkazem

      Nič ne bi našli. Vse je varno skrito in upravljano v davčnih oazah.

   • Olga_10

    Seveda, Štefka ima tajni bančni račun v Mehiki!

  • Soave

   Seveda mu prav pride. Več denarja . . . . več moči !

  • samsara

   Od viška ne boli glava, pravijo.
   Upam, da bo kučana glava zasluženo bolela, bolela, bolela in da bo z neznosnim izdatno zasluženim glavobolom tudi izdihnil, ko bo prišel čas za to, nekje v specializirani ustanovi, namenjeni njemu podobnim.

 • Miran

  Jao izrojena desnica vi vedno jamrate in iščete ene krivce. Vse samo naredili ne bo nič.

  • osa

   ime kučan se bo pridružilo titu,mačku, kidriču

   sicer
   resnica zamuja, a vedno pride. ime cerar je še v letu 2014 nekaj pomenilo. vsi so ga vabili vsi so bil nad njim navdušeni, kaj pa danes vsi se ga sramujejo in
   izogibajo, razen bratušek (njej je v čast, da jo je na suho nategnil,..)

   uvedli so nove standarde, res so jih,….. verodostojni komisiji g.logarja onemogočajo delo
   dopuščajo in izvajajo krajo, goljufijo, laž,..

   njihovi dosežki, ki niso bili navedeni na kongresu??????????????!!!!!!!!

   1. skoraj
   cela država stavka

   2. slovenija
   nima vojske, 3. slovenija nima policije

   4. slovenija
   nima zdravstva (če hočeš ozdraveti,
   moraš biti samoplačnik in takoj prideš na vrsto, torej kapaciteto so, za
   socialno zdravstvo pa čakaš leto
   ali več, torej kdo tukaj laže in krade

   5.slovenija
   nima dovolj usposobljenih delavcev, katere gospodarstvo potrebuje, tisti, ki pa
   nekaj znajo narediti pa itak zapustijo slovenijio

   6. 3x manjše plače in pokojnine kakor v avstriji

   7. sovražno okolje do tujih investitorjev z denarjem (razen magna, za bocarola se ni našla
   rešitev v sloveniji,…?????? in

   8. sodišče redno izgublja tožbe v evropi, preizkuje novinarje ki nečednosti odkrivajo,
   krimninalce, goljufe lažove, pa podpira

   9. sprava na tak način ne bo nikoli uspela

   10.
   zaključim: kdor dela greši, in kdor vozi se lahko zvrne, vendar kasneje tak
   človek sprevidi, da je greši,l delal napake , se zamisli,. ljudem opraviči in
   začne delati prav, začne spoštovati, fiziko in naravo,.. KAJ PA DELA KUČAN

   Dr.Cerar SMC v prvem mandatu vam je uspelo nemogoče! Uničili ste #VladavinoPrava
   #vojsko #zdravstvo #šolstvo #socialo #kulturo #moralo #zadolžili ste
   državo, se zavzemali za vašo levo elito,jo amoralno podpirali v korupciji in
   kriminalu se borili za #Ahmad #Palestina #SFRJ

   Bravo

  • Routar

   V kakšnem jeziku pišeš? Brez zamere ampak tale latovščina nima ne repa ne glave. Kako povedno…

  • komar

   Lepo da si se postavil v bran “šefu vseh šefov”. Kljub temu si celo ti zanj napisal, da je “krivec” ki ga iščemo!

 • VERRZIFIKATOR

  Milko Križevčan

  DOVOLJENJE ZA SANJE
  ali
  NEINTIMNA OPCIJA

  »Danes so dovóljene vam sanje«,
  rekel je, ko bil še ni nov dan,
  bil fant tedaj je jutru ves predan,
  zanj sanje drugih so bile igranje.

  Igranje, ki ga drugi dan ustavi,
  odreši fanta nočne more silne,
  besede je zato izbral svarilne,
  menjalnik v vzvratni je imel prestavi.

  Nazaj da bi zapeljal stari voz,
  iz sanj v realnost sivo se prebúdil,
  vsaj pol življenja bi za to ponudil,
  da sanjskih teh bi rešil se nervoz.

  Sanje pa kot gmota so brezimna
  nanj prežale, ga v nemir peljale,
  fantu zadnje upanje jemale,
  to bila ni OPCIJA INTIMNA.

  Težke sanje tisti čas je sanjal,
  se intimno vozil v smeri vzvratni,
  zgražal se ob misli je odvratni,
  on da ta bi voz naprej poganjal.

  Če bi mogel, fant bi se potóžil,
  da slučajno v vlogi je voznika,
  saj INTIMNO ga vse drugo mika,
  voz da pravi čas je razoróžil.

  Mu potrgal vsa kolesa štiri
  in pri tem ravnal na moč fatalno,
  da ta voz se teritorialno,
  brez opreme, pravi čas iztiri.

  Ko nakana se mu je skazíla,
  fant igrati moral je voznika,
  tudi če intimno ga ne mika,
  da zadeva z vozom bi zvozila.

  Še poslednjo noč imel je sanje,
  preden le na videz je privolil,
  da speljati vozu bo dovolil,
  sanjal je, da vse je zgolj igranje.

  Bil še skoraj fant je tisti čas,
  ko z usodo se je poigraval,
  ko iz vzvratne v prosti tek menjaval,
  zdaj kot striček hodi mimo nas.

  V igri tej, ki vodi jo, zdaj stric,
  sanje so zgolj ena dimenzija,
  glavna je poanta mimikrija,
  da igrati dá se več resnic.

 • DUŠAN ZALAR

  Slovenija bi lahko tožila sosednjo Madžarsko ,ker so nam prepustili Prekmurje. Če ga nebi bi imeli oni
  tegale Milana Kučana !

  • totex39

   Škoda tudi, da ni ostal v Srbiji ko je bil tja deportiran z družino. Sedaj pri nas ne bi imeli problemov, kot jih imamo zaradi njega.

 • Amerikanc

  Naš Milan je res Heroj. Škoda, da še nima svojega spomenika.

  • Soave

   Ampak veliko dela na tem, da ga BO imel.

 • Majda

  Pa se nekaj je hudo resno: NE poslusati laznivcev! Odv. Usajeva je zal, preveckrat, to naredila!

  • Jana učak

   Tale komentatorka je res blebetava kreatura!
   Naj izračuna kakšno plačo ima njen noriški princ, ki ga skoraj ni na delovnem mestu. Ima plačo na minuto, pa vas nahujskancev nič ne moti!!! (glej statistiko DZ)!!!!

 • Marija

  Bravo gospa Lucija, za povezavo teh dogodkov. Časopis Večer celo v isti štvilki objavlja Kučanov sestop in usmrtitev romunskega diktatorja. Strah pred roko pravice poganja zgodovino. Kučan se na smrt boji pravice. Zdaj so množice zopet vodljive, sodišča v njegovih rokah, je njegov edini strah Janša, on je pošten in razmišlja samostojno. Kučana je strah zato kar naprej spletkari in pošilja svojo mafijsko organizacijo, da se zaganjajo v Janšo. Vsi ti veliki krediti, invazija tujcev ohromitev gospodarstva, vsi nesposobneži, ki jih nastavlja, vse kar hromi našo državo izvirajo iz Kučanovega strahu.Tako kot Tito se tudi Kučan ne more nikoli upokojiti. Ljudstvo se prej ali slej vpraša: “Ja kaj si pa ti počel, ko si imel oblast, si prekršil katero od zapovedi, si ubijal, kradel, ja kaj pa dela sodstvo.

 • Stajerka

  država privilegijev…….najvišja pokojnina je omejena in to bi MORALO veljati za VSE – BREZ IZJEM……

  tudi zakon o poslancih je diskriminatoren do drugih brezposelnih – najvišje nadomestilo za brezposelnost je OMEJENO v absolutnem znesku, ne glede na plačo v preteklosti….KAKO in ZAKAJ torej imajo poslanci pravico do nadomestila v višini 3 ali 4-kratnika najvišjega nadomestila????……v čem so oni drugačni od državljana, ki polni državno malho???

  • Soave

   Dobra vprašanja, ki se nam vsem porajajo. Odgovorov ne bomo dobili.
   Jih pa seveda vemo.

 • PIA PlA

  V arhivu The New York Timesa se še vedno dobi poročilo o pranju denarja banke NLB leta 1988
  https://www.nytimes.com/1988/12/02/business/us-arm-of-yugoslav-bank-and-5-accused-of-laundering.html Večina obtoženih se je izgovarjala, da nič ne ve o tem, in da mora biti vse skupaj napaka. Poznano?

  O vsem tem in še čem piše v knjigi avtorjev John R. Lampe, Russell O. Prickett, Ljubiša S. Adamović:
  Yugoslav-American Economic Relations Since World War II
  Založnik Duke University Press, 1990, Univerza v Kaliforniji
  https://books.google.si/books?id=EPmOf1l0ibAC&pg=PR5&dq=vinko+mir&hl=sl&source=gbs_selected_pages&cad=2#v=onepage&q=vinko%20mir&f=false

 • althar

  Udbomafijsko omrežje bo razpadlo, ko bo kučan umrl in nič prej. Slovenija torej tudi demokracije in razvojnega preboja pred tem ne bo deležna.

  Če bo ob vsem uničevanju, ki ga za svoje preživetje uprizarja udbomafija, kokla sploh preživela do takrat, seveda press

  • von Rhein

   Si v veliki zmoti.Da ne bom predolg ti omenim samo najboljšega učenca Golobiča.On in comp.bodo še nadalje počeli svinjarije.

   • KIKI

    100%. Oni so Kučanovi odposlanci!!!!! Skriva se za njihovimi hrbti
    in ritmi ! Stara udbovska fora!

   • althar

    Se ne strinjam. Stara garda nikoli ni predala “pooblastil” nasledni generaciji in jih tudi ne bo. Mladi, med njimi seveda tudi goebelič, bodo furali svoje mini mafijske družinice, ki pa nikoli ne bodo tako močne kot original, poleg tega si bodo pogosto v laseh. Nič, kar se ne bo dalo hitro uničiti.

    Ampak bova morala kar počakati na Matildo (pa še malo čez), da bo jasno, kdo od naju ima prav.

    • Olga_10

     Nikomur ne privoščim Matilde, tudi največjemu zločincu ne. Si pa Kučan zasluži Marico in Milico in dosmrtni apartma za rešetkami na Dobu. Tam bo lahko v miru razmišljal o zločinih, ki jih je in jih še z Udbo izvaja po Sloveniji!

 • Slavec

  Murgelski purš Šarec je na Petričevo “Delo”

  prinesel v objavo Kučanov demanti na

  trditve državljana Vilija K.:

  .

  “Kučanov klan? To jeziki so zlobni. –

  – Ne, nisem vplival na ceh pravosodni. –

  – Forum ne rope bank. – Sem le pastir,

  ne pa zvodnik, kolovodja, kurbir.”

 • totex39

  Vsa ta svinjarija se pri nas dogaja zaradi tega, ker se celotna oblast in kućanov klan bojijo enega človeka in zaradi tega izvršujejo neverjetno gonijo proti njemu in njegovim privržencem, ter ga skozi vsepovsod prikazujejo kot nasprotnika države.
  Volivci pa še vedno verjamejo stari udbovski navezi in se nočejo prepričati o resničnosti, če samo prebiraš tukaj nekatere komentarje ti lahko gre samo na bruhanje, kakšni bedaki lahko še obstajajo.

 • mona lisa

  Kučan je še vedno dirigent iz ozadja. Žal vleče vse niti in nastavlja svoje ljudi na glavna mesta v državi (Cerar, Šarec itd……….

 • KIKI

  Hvala Lucija! Poznano resnico o tovarišu Kučanu poznajo
  vsi intelektualci Slovenije, pa tudi v drugih EU državah!
  Napaka, ki smo jo v evforiji osamosvojitve naredili (lustracija),
  ni popravljiva, saj se je omrežje velikih in malih komunistov tako
  razpaslo, da je eventualna zapoznela lustracija ne bi nikoli razpletla
  Država mora zaradi nepravilnih odločitev volivcev dokončno razpasti in
  takrat, ko bojo vsi ti mafijci že pod rušo (Kučan, Zemlajrič, Kocjančič, cel
  F21, kup rdečih pravnikov, profesorjev, barabinskih bančnikov in njihovih
  potomcev….i.t.d. ) takrat bo gotovo tisto srečno leto 2050 , ki ga
  opisuje ministrska trapa v svoji 50 strani nakracani knjigi brez repa
  in glave, -pa komu mar!!!!
  Z vsiljenimi in podtaknjenimi Kučanovci kot so Jankovć, Bratovškova, Cerar,
  Šarac in Židan, pa bebava Levica, ne bomo prišli niti koraka naprej!
  Pa saj to je njihova težnja in opcija: vrniti se v enopartijski sistem in nas
  uničevati z enega samega prestola partije! To je ta opcija, želja starih
  fosilov, ki še vedno vladajo s tisto peščico znanja iz udbovske prakse, z egom,
  ki smo jim ga mi, volivci dovolili, ker jim nismo pravočasno porezali peruti!

  • Sarkazem

   Saj so to opcijo, to željo v bistvu že dosegli, v državnem zboru imajo dvotretjinsko večino stranke, zbrane po vzoru prešnje SZDL, pod kontrolo partije. Edina prava opozicija je SDS in enako razmerje je pričakovati tudi po novih volitvah. Razmerje bo približno 70 : 30, ravno prav, da pred svetom kažejo demokracijo, namesto resnične demokrature.

 • Prle

  Gospa Lučka je ob naslovu očitno pozabila pripisati, da tudi Ivan Janez nikoli ne bo rabil Erjavčevih 1000 eu, vemo zakaj.

 • Prle

  Dotična zgoraj razpravlja o nekih 20 cm-ih, menim, da vem, kje jih njej manjka.

 • Franjo Trojner

  POSTAVIŠ VKUP LIK IN DELO G. VACLAVA
  HAVLA IN TOVARIŠA MILANA KUČANA, PA TI JE V ISTI SEKUNDI KRISTALNO JASNO ZAKAJ DEMOKRACIJA V SLOVENIJI NIKOLI ZARES NI IMELA NITI MICENE ŠANSE ZA USPEH!
  Naj tovariš Kučan pove, zakaj nas danes Čehi prehitevajo po levi in desni? Naj pove zakaj Čehi vozijo lepe, drage nove Škode, mi pa desetletje in več stare Renaulte?

  • Prle

   Bedak, mi podpiramo svoje gospodarstvo oni svoje. Ti si pa šolo videl samo od zunaj.

 • Olga_10

  Vse zločince in kriminalce, s Kučanom na čelu, je treba zaradi veleizdaje in zločinov postaviti pred sodišča in za rešetke! Kučan si zasluži vsaj tri dosmrtne zapore!

  • Prle

   Teta Volga, če imaš dokaze jih posreduj tožilstvu, če pa nimaš, pa utihni. A si šporget že spucova?

   • sprehajalec

    ha, ha, ha. Če se bo olga pokazala na sodišču, pa varnostniku na vratih rekla imam dokaze proti Kučanu, se bo njena pot kar tam končala.

    • Prle

     Kaj pa če pošlje po pošti, ajnfoh a ne.

     • sprehajalec

      Bo pa kurir, ki odpira pošto na sodišču vrgel v koš….

     • Prle

      Kurir je pa itaq vaš, saj je javno znano, da Ivana podpirajo manj izobraženi.

     • sprehajalec

      Kurirja je sodnica nastavila, iz kroga manj sposobne žlahte…

     • Prle

      Se strinjam, od tu tudi podatek o manj izobraženih Ivanovih volivcih.

     • sprehajalec

      Sodnica je pa Zokijeva, kot kaže praksa. Pod razno ne bi bil Kuriri od Ivana janeza, gre služba…

     • Prle

      Pozabljaš, da je bil nekoč davno tudi Ivan na oblasti, misliš, da so vse njegove nastavljence zmetali na cesto. Če ti je znan kakšen tak primer ga prosim obelodani.

     • MižekFiga

      Podkupljeni “Poštari” prinesejo priporočeno pismo dva dni prepozno in jo oddajo brez podpisa.

   • Olga_10

    Ne rabim dokazov, saj je vse jasno! Kučan je šef komunistične partije in Udbe, torej zločinec! Hitler po vaše tudi ni zločinec, saj ni sam moril?!!!! Perkovic in mustac že sedita (popvase, brezdokazov?)Slovenija je bila po Kucanovi zaslugi razorožena!

    • Prle

     Po Ivanovi pa oropana orožja od katerega prodaje je zaslužek pospravil v svojo malho, kar je tudi kristalno jasno.

     • KIKI

      Ja, prav imaš, Kučan je orožje pridno “izvažal” v BIH in svojo ljubljeno Srbijo (veliko iz MB letališča) in na računih v tujini
      so njegovi zneski res veliki, samo, da ima psa čuvaja (bančnika Voljča in nekaj bančnih forumcev)

     • Prle

      Kučanu je ime Milan, ne Ivan.

     • KIKI

      A beži no! Zame je Kučan navaden dr…na palci,
      prekmurski hinavec in zblojenec zakompleksani!

     • Prle

      Zdi se mi, da bi vidva z mefistom skupaj zbrala 20 cm, ki manjkajo Lučki. Se javiš?

   • KIKI

    Dokazov o Kučanovih “rabotah” je dovolj, le “volje” vladajočih
    ni nikjer!

   • Olga_10

    Prle=Tarantela….

    • Prle

     Olga = Mefisto….

    • KIKI

     Zame-navadno ZK tele!

 • Olga_10

  Vsi, ki bodo volili Kućanovo kukavičje jajce, Šarca, so kriminalci, saj podpirajo kriminal!

  • Prle

   Če boš ti podprla bivšega zapornika, si pa podobna ostalim kriminalcem.

   • Anton

    če je nekdo zaprt, to še ne pomeni, da je kriminalec, sploh pa to velja še kako za Slovenijo.

    sarkazem press

    • Prle

     Seveda v Slovenskih zaporih sedijo samo nedolžni, kriminalci pa so zunaj.

     • Anton

      Janković je že en tod tistih, pa še celo župan glavnega mesta države

      sarkazem press

     • Prle

      Najlepšega mesta, si pozabil omeniti.

     • KIKI

      Ne, Prletov prle, takole piše na vratih zapora:
      veliko nas je notri, še več vas je zunaj!!!!!
      Slovenija je postala raj za kriminalce, drogeraše,,
      pedre in lezbače in ostalo LGBT in kulturniško
      mešano navlako, saj si največji narko kralj želi
      sodstva iz Slovenije! Zakaj? Pri enih vratih not,
      pri drugih ven, vmes pač pusti kakšno kuvertico na
      pravi mizi! Vse se plača! Pri nas! Tudi čakanje na
      smrt (v vrsti, seveda)!

     • Prle

      Baje sta bila zadnjič videna Ivan Janez in Bavčar v neki znani gostilni, ko sta jedla pohanega piščanca. Vprašanje: Kaj za vraga je zunaj počel Bavčar?

     • Mojca pokraculja

      Izjeme potrjujejo pravilo !

   • Olga_10

    Vsak dan nezakonitega zapora bo dobil “bivši zapornik” krepko plačan!
    V zapor bomo spravili Kučana in vse, ki so odgovorni za ta zapor!

   • KIKI

    A Mandela je bil po tvoje kriminalec? Bil je borec za pravice proti nasilju ene same diktatorske pozicije (aparheida),Janša pa proti gnilem nasilju enopartijskega enoumja, prinesenega iz bivše Yuge!

    • Prle

     Zaboga, Mandela je bil črn, desnosučni pa ja ne marate drugačnih od vas. Ivan je večni luzer,Mandela pa je bil zmagovalec,resda po dolgih letih, ampak vendarle.

    • žogica

     Le kako si upaš primerjati Mandelo z Janezom?

  • Burek Burecki

   Jansisticna nelogika. Olga kuoi si paket mozganov in jih zacni uporabljati….

  • anzek

   +++++, Na volitvah junija bomo lahko prešteli tudi število buteljnov v SLO!!
   Volilec Šarca = butelj

   • radames

    A veš, da se butl lepše sliš! Brez “E” in “J”.
    Butelj je za te butle preveč omikano.

 • milanček

  kućan, a ta komunajzarski stvor še živi? Da Bog da, da čim hitreje gauzne!

 • if

  Erjavec je podpornik doktrine Kučana, zato Erjavec rabi Kučana!
  1000 Erjavčevih obljubljeni in doslej nerealiziranih penzijskih evrov dokazuje nesposobnosti Erjavca, da bi toliko evrov mesečne penzije zrihtal upokojencem, ki jim sicer načeljuje.
  Kučan, upokojenec, tudi rabi Erjavaca zato, da lahko preko Erjavca vzdržuje penzje globoko pod 1000 evri.
  Oba sta tako pokvarjena, da javno zagovarjata državo dostojnega življenja brez razlik.

  • KIKI

   Erjavec je Kučanov “drek namalan!”, oziroma: vzemi ali pusti!

 • sprehajalec

  Erjavcu in ostalim članom sedanje koalicije, gre kar na smeh, saj se je Novi obraz zopet dobro prijel. lepo se bodo skrili v koalicijo za njim, pa na koncu tako kot sedaj ne bodo nič krivi. V vmesnem času pa bodo lobiji, ki jih zastopajo naprej pridno dilali in praznili proračun.

  Erjavčevi volilci niso penzionerji po novem, z 500 Eur. Erjavčevi so tisti stari, Drnovškovi in ta zaslužni, s penzijami čez 1000 Eur. Ki bi radi obdržali takšno stanje še naprej….

  • KIKI

   “Božanska komedija” v našo škodo se nadaljuje in ji ne vidim
   konca! Hinavske prilepke izdajalca Erjavca s svojimi glumači in
   klovni se bo prerinila v neko ospredje in odtelovadila svoj labodji
   spev do samega konca! Takšnih kretenov na takšnih pozicijah v
   svetu ne poznajo, razen v kakšni plemenski skupnosti, kjer
   veselo častijo svoje umske in politične kadavre!

  • MižekFiga

   Najbolj me zanimajo vplačila za pokojnine vseh bivših JLA upokojencev, ki so zadnje varno zatočišče poiskali po krvavih balkanskih vojnah na ddr. tov. Kučanovem dvorišču, prinas v Sloveniji! Ker starih vplačil ni, bi morala bit sveža. Imamo nešteto tov. Generalov, pa ne vemo od kod denar za njihove mastne pokojnine!

   • totex39

    Vso kućanovo elito odstraniti in upam, da mlajša generacija vse te pokojnine ukine, kar bi tudi njim prav prišlo.

 • Olga_10

  Komunizem=nacizem! Kućan=Hitler!

  • Prle

   Te parole si pa prenesla še izpred 2 svet. vojne, končno si bila dolgo časa tajnica pri sami PEPCI, Le da si sedaj skočila v drugo kožo, penzijo pa imaš itaq borčevsko.

   • žogica

    Več kot 20 let že prejema borčevsko penzijo, samo to skriva, v javnosti pa bruha vulkan !

    • Prle

     Takšne prefarbanke so najhujše, ampak penzija je pa odlična, še Ivan ji dodeli zlato vrtnico za zasluge za narod.

     • žogica

      Zato ga pa sedaj neizmerno obožuje, računa še na kak zlat prstan.

     • Prle

      ivan takšne tepke uporablja, kot kmete na šahovnici,ha,ha,ha.

     • žogica

      Janez je pameten le zase, ko tepk ne rabi več, jih odvrže na gnoj !

 • dob

  Navdušen nad člankom. Brava, Lucija!

  • Prle

   Zanimivo, da naša Lučka uporablja v člankih svojo sliko izpred 10 let, ali ima težave s samopodobo.

   • Osti jarej

    …saj je čedna baba

    • Prle

     Če odšteješ, da ima polovico zob umetnih.

     • Osti jarej

      ..ajde,pusti to…..je shujšala in očitno spet skrbi za urejenost

   • MižekFiga

    Prdo, kje je tvoja slika?

    • Prle

     Odtipkaj: Vrnitev odpisanih Prle. Ne pravijo zastonj, da ste volivci Ivana Janeza manj izobraženi.

   • mapu

    Prle tudi zate velja, spokaj od tam kjer si se zlegel..

    • Prle

     Ti pa splezaj na prvo drevo in za božjo voljo nikar ne hodi več dol.

 • Prle

  Iščemo pa sponzorja. enega ali dva, ki bi dal ali dala naši Lučki manjkajočih 20 cm. Prijave zbiramo samo danes do 15 ure. Pohitite.

 • Burek Burecki

  Zanima me koliko bodi znasale jansisticne penzije. Ocitno je tle kar nekaj kandidatov…

  • MižekFiga

   Drek Drekaški, kolikšne so pa srpsko-ruske pokojnine?

   Jekleni Janez je pravi Slovenec in v času njegove vlade so se nam SLOVENSKE pokojnine POŠTENO izplačevale po zakonu.

   IN NE POZABI! 95% JLA-jajcev je srbov. ZaradiTov. ddr. Kučana jih nešteto živi v Sloveniji in zato uživajo nezasluženo mastne pokojnine.

  • mapu

   Burek, spokaj od tam kjer si zlegel….

 • Osti jarej

  ..citiram :Ko so omrežja v stabilnem neravnovesju,v spregi izvršilne in javne uprave
  In ko je vlada v klasičnem Statusu Quo in čaka na šus od zunaj- nova FINANČNA KRIZA, KI SE POČASI BLIŽA, OBRESTI ZOPET RASTEJO,
  Ostane le še prepiranje med zagovorniki osamosvojitve in njenimi vsaj globoko v srcu nasprotniki, ki, to se ve že desetletja, so toliko zavlačevali, da, če ne bi bilo Jožeta Pučnika, bi rovtarji ostali v neki konfederaciji.
  In ker so volilni bloki razporejeni, voli in izvoli javna uprava in upokojenci, Oba Pola sta brez idej, ki so potrebne za 21 stoletje , v okolju ekonomije gnane z dolgom, oba sta privezana kot pajaca na nemški vlak, tudi če visita na drugi, zunanji strani okna kupeja,oba pola se ne upata opredeliti do ničesar reformnega, saj jim volilna baza tega NE DOPUŠČA, IN TAKO, ZIHERAŠKO, jima preostane le metanje dreka v ventilator in obojestranskega škropljenja.
  Seveda če bi nad Voodoodoktorjevim posestvom sedaj leteli droni, brez da bi se najavili in identificirali, bi jih tudi Voodoodoktor poskušal sklatiti dol z vsemi sredstvi, mar ne?
  To pa je ta drugi vidik.
  Ostane samo fanatizem, kot že desetletja, vsegliharstvo in ziheraštvo, molk je zlato, drek je zlato in zlate rezerve ni več.
  Čakamo befel , v strahu prisluškujemo bobnenju , ki hrumi okoli nas, in molimo za Kučana, ki je tako moder…
  Voodootime

  • MižekFiga

   A si pozabu? Yugoslavije ni več. Tov. ddr. Kučan opravilno ni več sposoben! Slovenija je slovenska!

   • Osti jarej

    …. ja,to bo pa čist res…..bruuuuuhahhhahhha

 • MižekFiga

  Na LB NY sem že pozabil, na tov. ddr. Kučana pa ne. Ameri svoje zgodovine ne pozabljajo in spomnil sem se na njihove slavne bančne roparje: “Billy the kid & Bonnie and Clyde, pa še bi se našla kakšna tolpa”.

  Pred nosom imamo tolpo Forum21 in tov. ddr. Kučana kot nekega rdečega Kida! Kdaj jih bomo počastili s hollywoodskimi filmi, ostarelimi blond lepoticami? Za Slovenijo gre, drugih spominov nimam pred letošnjimi volitvami.

  Lucy HVALA za članek. Super mere maš, občudujem!

 • if

  Gospa Lucija Šikovec Ušaj, hvala za odlično kolumno.

  Plagiatorski/a naslov/a?
  “Danes so dovoljene sanje, jutri je nov dan!” ali “Samostojna Slovenija nikoli ni bila moja intimna opcija!”

  Sem zadel?

  • delaware

   Tovarišice in tovariši..splačalo se je..

  • terminalar

   nene,.. haha

   “Kučan in laž imata kratke noge”

 • Striker

  Po kaj je pa zet Kalimero letal v Mehiko iz Benetk?

 • samotoje

  Take kolumne je treba pisati. Ljudje morajo vedeti. S Kučana in njegovih, že zgoraj naštetih kameradov, je treba odluščiti vse zlagano, pokvarjeno. Zdrgniti s sirkovo krtačo in jih pokazati gole in gnile, kot v resnici so. Gospa Lucija, hvala za odkrivanje packarij s sodišč. Ker marsikaj vem o LB New York, se sličice kar naenkrat sestavljajo v celoto. Še malo in bo, upam, kdo od korajžnih in poštenih napisal pravo knjigo o Kučanu.

 • večni srb

  Največji povojni morilci so bili izraelska tajna služna Mosad, odgovorni so za MILIJONE čudnih smrti nacistov.
  Ampak o tem svet enostavno ne govori, verjetno zato, ker so jih pobili še premalo.

  • Osti jarej

   …ne pretiravaj…..jih je pa na tisoče pobegnilo iz evrope…največ po južni poti….same taglavne morilske psihopatske kreature…..bojda tudi hitler,mengele pa sto posto

 • Miro Jereb

  Odličen članek…super. pozabili pa ste morda na MIR Vinko-ta, direktorja LBS Nw York ki so ga američani zaprli zaradi pranja denarja in so ga spustili na KUČANOVO intervencijo. MIR VINKO se je vrnil in postal direktor INTERTRADEa na Kolodvorski ul. v Ljubljani, preje Moša Pijadejeva. INTERRTRADE, KOMPAS…so bile udbaške firme…

 • Beli Sneg

  Veste kaj neglede na njegovo starost, tale starec nam bo krojil usodo še najmanj desetletje. Le poglejte te klene stare komunajzle. Vsi po vrsti dosegajo preko 90. Milan je mlajši od borcev, zna dočakat še več, ker ga revma med težkimi boji ni prizadela.

 • piko8

  kuçan sodi na DOB na zaprti oddelek, nakradeno premoženje zaplenit in razdelit med upokojence pod pragom revščine!

 • Hribouc

  IZJAVA
  v 40 letih nisem ukradel Dinarja, Tolarja, ne Eura !
  Obračunal sem par milijonov prevoženih in še več preletenih kilometrov.Natančno, kot treba.
  Plačal sem vse davke do grama natančno!
  ———————————————————————————–
  Izjavljam, da so vsi, ki so demokratično ukradli denar od mojih obdavčenih denarjev, navadni tatovi!

  Torej, pozivan državne tožilce, da ukrepajo proti:

  Kučan Milanu
  Ljudmili Novak
  Matej Tonin

  Z “ureditvijo” hinavsko povišane penzije Kučan Milanu so tatinsko in sprenevedavo ukradkli denarje, nas, poštenih davkoplačevalcev države Slovenije!

  TO SO NAREDILI, NE SAMO MENI NA ŠKODO – OŠKODOVANIH JE BILO ŠE VELIKO DRUGIH – FIZIČNO V DENARJU, MORALNO, ETIČNO, PATRIOTSKO, CIVILIZACIJSKO !

  Tako tudi trdim , da so izprijeni politikanti, izkoriščevalci in uničevalci Demokracije ter prvoklasni tatovi!
  —————————————————-
  MILANA KUČANA , 1. guberrnatorja banditske zajedalske paradržave Slovenistan- expresno v arest!

  • Valter BraniSlav

   Kok pa ma zvepleni mesecnega penziona?

 • garfi

  pravkar na valu202 sanjajo idioti o novi revoluciji

  • Jana učak

   Ti pa na novo TV!!!

 • Valter BraniSlav

  Cez slabe 3 mesece bodo VOLITVE.
  Vi pa se vedno pljuvate in bruhate po preteklosti.
  Kaksni so vasi nacrti za prihodnost?
  Imaste sploh kako vizijo?
  Mogoce bi vam psihoterapija koristila.
  NO mogoce si pa sploh ne zelite zmagati…. jokati se in bruhati je lazje, kajne?

  • Teja Tesko

   Jasno da jih imamo, odstranit te kriminalce, jih sterat kamor sodijo, potomcem pa zaplenit vse in jih lovit do konca življenja.

   • Valter BraniSlav

    Povej kaj boste zgradili vi z lastnim programom
    Z groznjami ne boste zmagali. Sicer pa pocakaj 3 mesece.
    Celo tak kreten ko Sarec vas bo sicer premagal.
    Vi pa v jok in se 4 leta stetja kosti…

 • Valter Pristovnik

  Ni nam vseeno.Država je ugrabljena,vzemimo jo nazaj.To je naša 2.priložnost. TO JE VOLILNI PROGRAM LISTE NOVINARJA BOJANA POŽARJA IN 33 TOČK.
  1. Ustanovitev posebne finančne policije,ki bo:
  . preiskovala “velike ribe”,oziroma najtežje oblike gospodarskega kriminala,
  . zlorabe osebnih stečejev ter namerno oškodovanje upnikov s prenosom premoženja na družinske
  člane,
  . za vse premoženje nepojasnjenega izvora se uporabi 100% davčne stopnje oziroma avtomatskim
  zaseg,
  . izvede se operacija “Zadnji bankster”,skupaj z Interpolom,FBI in tožilci iz Islandije,za preiskavo
  poslovanja vseh članov uprav državnih bank v zadnjih 25 letih ter pregon bančnega kriminala.
  2.Vsi gospodarski spori na sodiščih morajo biti pravnomočno rešeni do 1 leta.
  3.Vsi obsojeni zaradi gospodarskega kriminala sami plačujejo vse stroške zapora.
  4.Takojšnja zamenjava vodstva Slovenskega državnega holdinga in vzpostavitev stare uprave Luke Koper.
  7.Konec čakalnih vrst:vsak,ki redno plačuje zdravstveno zavarovanje in je predolgo v čakalni vrsti za storitev javnega zdravstva,avtomatično pridobi pravico,da enak poseg opravi v tujini ali pri zasebniku v Sloveniji,na stroške Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.
  11.Ukinitev vseh izjemnih pokojnin,razen za izjemne kulturne,znanstvene ali športne dosežke.

  TO JE SAMO ŠEST TOČK OD 33 TOČK LISTE NOVINARJA BOJANA POŽARJA

 • radames

  Če bi tito zdržal dlje, bi ga tudi čakala Ceausescujeva usoda. Zlasti v Srbiji. Le Slovenci smo BOLJ PAPEŠKI OD PAPEŽA in ga večinsko še vedno hvalimo.
  K temu članku http://nova24tv.si/slovenija/nemec-po-kvizlinsko-pozablja-na-svoj-sd-in-sarca-na-druzabnih-omrezjih-ze-naziva-s-predsednikom-vlade/ pa sem napisal komentar o freudovskem spodrsljaju tovariša Kučana. Bil sem prisoten.

 • Republic Commando

  Seveda ne potrebuje, če pa v enem dnevu dobi nekaj tisoč od ene bedne makete.

 • milanček

  kućko rabi samo še določeno zadevo med plave očke!

  • DUŠAN ZALAR

   Milan in Štefka bi pa lahko sama zaprosila tretma ala zakonca Ceausescu !
   HA;HA;HA ,jih kar vidim kako Štefka kleče ponujala Čaj , Milan pa bi nekaj o njemu znanih
   intimnih žejla (seveda tudi kleče) Največji kvazi zgodovinar Repetov Bozo pa bi kuru knjige !

 • Ivan-Ivo Lorber

  Zasluži si romunsko masažo.

 • Get Smart

  Vedno in povsod med ljudmi štejejo dejstva:
  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Kdo oz. kaj stoji nasproti kulturi življenja?
   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
   globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM,

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

   • Get Smart

    Delo za državo, razumemo? VPRAŠANJE je le, za KATERO, za KAKŠNO?
    Pomni:
    POLITIKA je DELO, je skrb za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.

    Za katero/kakšno državo?

    Ali MURGL SRB0 RVACKE KAVIAR ŽIDOVSKE JUGOKOMUNJARE in KOMINTERNACIONALCI
    =
    SMC SD DeSUS LEVI Socialisti Bratjoške VERNIKI v Šoltesa LDS POZITIVNA SRBIJA LDS …
    = vse to so “novo-obrazne” maske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE =
    vse to je KPJ = KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE in
    SKOJ = SAVEZ KOMUNISTIČKE OMLADINE JUGOSLAVIJE =

    ali torej te kreature delajo za Slovenijo?
    Ali skrbijo za Slovenijo?

    Odgovor je seveda NE. Delajo ZA, skrbijo ZA SVOJO JUGOSLAVIJO, za KOMINTERNO,
    za katerokoli obliko
    KAVIAR KOMUNISTIČNE ŽIDOVSKE SERBUS-landije (SERBUS je biča vajen in željan).

    NISO slovenska levica, ampak so, če že morate onanirati sa levankom šakić i desankom rukić nje,

    JUGOSLOVANSKA levica,
    KOMINTERNOVSKA levica,
    KOMINTERNISTIČNA levica,
    MURGL SRBO RVACKA … =
    JUGOKOMUNISTIČNA levica nje.

    KAVIAR KOMUNIZEM je parazitizem = parazitiranje na Človeku.
    Parazit = zajedalec seveda ni kaka ročica telesa, ampak je
    zajedalec na telesu, v telesu.
    RAK ni leva ročica, ampak je rak na levi roćici itd.

    Pamet v glavo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!