Kučanizacija Slovenije

Mitja Iršič.

Pred časom je Tamara Langus, ki se kiti z naslovom Digital communications consultant, social media manager at @VisitLjubljana and @TurizemLJ – se pravi gospa, ki bi morala imeti po naravi dela kar širok svetovnonazorski spekter –, na Twitterju pod sliko tajskih tržnic zapisala naslednje:

“Par reči razčistimo. Vse tole NI Tajska. To je potrošniški cirkus, ki ga domačini uprizarjajo zahodnjakom. Tajci tu ne jedo in ne kupujejo. Prvič ga srečate na Khao San Road v Bangkoku in potem ga najdete povsod, kjer so turisti.”

Nato pa je v nadaljnjem navalu pravičniške jeze ob sliki zahodnjaških barov dodala še naslednje:

Tudi tole ni Tajska. To je nepotrebna zahodnjaška navlaka, ki jo novodobni kolonialisti prinesejo s seboj, da se počutijo na svojem. Mimogrede, italijanska restavracija je vsakič, ko grem mimo, polna Italijanov.”

Kulturno obogatitev vidijo povsod, razen če je kulturni donator zahodna civilizacija
Razložil sem ji, da je inkorporiranje elementov drugih kultur pomemben del tajske identitete. Njihova kultura je amalgamat indijske, mon-kmerske, mongolske in predvsem kitajske kulture. Zahodna kultura je le zadnja, ki je Tajcem dala svoj pečat – s tem, da jo Tajci izvajajo na povsem samosvoj, “siamski” način. Največji in najbolj brutalni kolonizatorji na Tajskem so bili tradicionalno Kitajci. Ni mi bilo jasno, kako je lahko povsem brez težav sprejela jedi, ki so skoraj izključno kitajskega izvora, pisavo, ki je indijsko-kmerskega izvora, tradicionalne tržnice, kjer se zbirajo le pravi Tajci, ki so čista kopija južno-kitajskih iz province Guangdong, anime in karaoke kulturo japonskega izvora, motile pa so jo le zahodne tržnice in restavracije. Očitno tudi sama ni imela povsem razčiščenih pojmov, od kod tak odpor do vsega zahodnega, saj je nekaj časa jalovo branila svoje mlahavo domorodno stališče, nato pa povedala, da ji ni mar, kaj si jaz mislim, in me blokirala. Tamara očitno vplive drugih kultur vidi kot kulturno obogatitev, razen če je kulturni donator zahodna civilizacija, potem pa je ta odveč, kičasta, invazivna, nepotrebna. Češ, kaj se sploh gremo mi, zahodnjaki, z našim multikulti, pustimo domorodcem, da se razvijajo po svoje, brez naših škodljivih vplivov.

Slovenci sovražimo kapitalizem, zahodno civilizacijo
Tamara ni nobena posebnost. Slovenijo je infestiral duh nenavadnega sovraštva do vsega, kar je zahodno. Do take mere, da se zahodofobija ljudem zdi povsem naravno stališče, ki ga niti ni treba posebej obrazložiti, kot da je to ena izmed tistih očitnih stvari v življenju, ki ne potrebujejo razlage . Kdaj se je začelo, ne vem povsem dobro. Vem, da so ljudje še ob obisku Billa Clintona leta 1999 mahali z ameriškimi zastavicami, dame srednjih let pa so se zaljubljeno drle: “Biiiiillyyyy!”, ko je nasmejan z Drnovškom hodil mimo množice. O kakšni rusofiliji ni bilo ne duha ne sluha, razen s strani kakšnega dedka, ki je vozil lado rivo in je včasih na pol za šalo, na pol zares pripomnil, da so Rusi “naša brača”. Danes, manj kot 20 let pozneje, je družbena pokrajina povsem nerazpoznavna v primerjavi s tistimi časi. Po raziskavi U. S. Global Leadership Project smo med desetimi državami na svetu, ki najbolj sovražijo ZDA, skupaj s samimi bližnjevzhodnimi državami (celo v Iranu, kjer kurijo ameriške zastave in tulijo: “Death to America!”, so bolj naklonjeni ZDA kot pri nas). Vsakoletne orgije ob ruski kapelici in Erjavčev potop v belorusko dojemanje visoke politike so skrbno prilagojeni javnem mnenju, ki je nastajalo zadnje desetletje. Politika je igra, katere pravila sproti diktira homo politicus, se pravi ljudje sami. Ljudje pa so se odločili za naslednje:

 • Sovražimo zahodno civilizacijo in vse njene surogate (poleg ZDA in EU še bivše britanske kolonije in azijske tigre, ki so delno ali popolnoma sprejeli zahodni način življenja)
 • Sovražimo kapitalizem, prosto podjetniško pobudo in konkurenčno meritokracijo, ki jo tak sistem goji
 • Sovražimo navade, ki izhajajo iz skupnega evro-atlantskega kulturnega kontinuuma (tradicije, verovanja, običaje, vzorce obnašanja)
 • Sovražimo tradicije, ki jih pripisujemo t. i. ameriškemu načinu življenja, kot posebni različici zahodne kulture (franšizne restavracije s hitro prehrano, blagovne znamke, potrošništvo, kulturo visoke tehnologije, zmagovalno mentaliteto, kjer drugo mesto ne pomeni nič, hiter način življenja)

Niti malce sramotno ni za nacionalko in njene novinarje, da legitimnost podeljujejo mafijskemu režimu
Erjavec je pač človek ljudi. Nagonsko ve, kaj si dovolj velika masa želi. Danes se zaljubljeno pogleduje z Lavrovom in pošilja poljubčke fanatičnim bombašem iz gibanja Hamas, a če bi bilo treba in če bi bilo to notranjepolitično koristno (zunanja politika je zanj itak le orodje za notranjepolitično preživetje), bi se najbrž preoblekel tudi v Franca Jožefa in na Dunaju opeval našo intimno povezanost z avstrijskim kulturnim duhom. V času prve Janševe vlade ni imel nobenih rusofilnih ekscesov. Danes pa smo prišli do stadija, ko si lahko Utrip, prime time oddaja na RTV SLO, privošči celotno oddajo nameniti izključno Ruski federaciji in prihajajočim volitvam, ki bodo tam letos. Kot da je ta država – ki je mednarodno izpostavljena izključno zaradi militantne drže voditelja in jedrskega arzenala, ki ga je podedovala iz komunističnega imperija – tako pomembna za obstoj Slovenije, da si zasluži celotno analitično oddajo, skupaj s slinečimi komentarji Andreja Stoparja o tem, kako je Putin Rusiji povrnil mednarodno kredibilnost in kako se ji nihče več ne smeji.

Andrej Stopar (foto: STA)

Ni malce sramotno, da podeljujemo legitimnost mafijskemu režimu, ki vojaško trajno okupira druge države, po svetu zastruplja lastne politične disidente, kot včasih domača Udba, in katere državljani kljub ogromnemu naravnemu bogastvu dežele živijo na ravni latinsko-ameriških socialističnih bazenov, z izjemo par režimu zvestih oligarhov? Če si snamemo rusofilna očala, je svet povsem drugačen, kot se nam dozdeva. BDP 140-milijonske Rusije je več kot dvakrat manjši od 80-milijonske Nemčije, 7-krat manjši od Kitajske in kar 13-krat manjši od ZDA. V svetovnem pogledu je najslabše razvita dežela z več kot 100 milijoni prebivalcev, če ne upoštevamo plemenskih držav tipa Afganistan in Pakistan. Medtem ko je povprečna plača v EU 1.520 evrov, v ZDA 2.980, odnese povprečen Rus konec meseca domov okrog 560 evrov (minimalna plača leta 2018 znaša tretjesvetovnih 160 evrov.) Se vam ta vzhodnoslovanska avtokracija še kar zdi vredna v celoti posvečene ji oddaje na nacionalni televiziji ene od držav EU? Fatamorgana, da je Rusija ena izmed treh svetovnih velesil, se dogaja le v štirih držav sveta: Sloveniji, Rusiji, Srbiji in Belorusiji. Dejstva, da smo eni izmed teh, hkrati pa veliki evroskeptiki, sovražniki Amerike, kapitalizma, hkrati pa levičarski osamelec sredi Evrope, so intrinzično povezana.

Nekaj gnilega se dogaja v tej deželi. Rusofilija je le en simptom. Bolezen sama pa jih ima cel kup, ki se manifestirajo skozi celotno mavrico družbenih interakcij, katerim je skupno le to, da bi nas rade oddaljile od zahodne civilizacije in njenih vrednot.

Prava bolezen je kučanizacija Slovenije
Projekt, katerega bi Stranka demokratične prenove in njen agitprop prav rad začel že leta 1991, pa takrat zeitgeist časa še ni bil naklonjen takšnim spremembam. Janez Drnovšek je eden izmed botrov PID-ovske kraje, menedžerskih prevzemov državnih družb, rdečih direktorjev in večnega državnega lastništva državnih bank. Mnogi mu bodo priznali poglavitno vlogo pri regresiji Slovenije iz najbolj razvite postkomunistične države v vlogo bolnika, ki ga po hitrem postopku dohitevajo in prehitevajo Višegrajci. Imel pa je eno dobro lastnost, ki nas je morda skozi devetdeseta leta rešila tega, da bi se že tedaj pozicionirali izrazito rusko. Bil je namreč dokaj prozahodno usmerjen, tujim diplomatom pa je na štiri oči rad povedal, naj potrpijo, da dvojni mandat preneha predsedniku republike Kučanu, ki s svojo vplivno mrežo bivših vplivnežev CK ZK iz ozadja predstavlja mogočno rusofilno, antizahodno silo v državi. Napak je mislil, da bo Kučanov sestop z oblasti pomenil, da bo šel le-ta lovit krape v Prekmurje, ne pa da bo po uradni upokojitvi arhitekt resovjetizacije slovenske družbe. Drnovšek je kljub svoji katastrofalni ekonomski politiki – ki je bila morda delno posledica neznanja, delno naivnosti, delno pa tudi oportunizma – zmeraj nagonsko vedel, da je naš slovanski kibuc, četudi je perpetualno državno-lastniški in le na pol prostotržen, še zmeraj bolj varen v pristanu zahodnih demokracij kot v šapah ruskega medveda in okrog njega zbranih pol-legitimnih držav. Če bi bile vloge obrnjene in bi bil predsednik vlade Milan Kučan, danes najbrž ne bi bili v EU, niti v zvezi NATO, Aleksander Lukašenko pa se morda ne bi počutil tako zelo osamljenega kot se danes.

Drnovšek je torej kljub vsem napakam predstavljal slabo tesneči ventil pred Kučanovo afiniteto do nesvobodnih režimov. Razmere so bile pri nas že nekdaj prave za popoln obrat. Če se le izvede pravilna mera propagande. In se je res. Začelo se je s šokom za vase zaverovano ošabno levico, ki je izgubila volitve leta 2004. V času prve Janševe vlade so se že postavljali prvi medijski nacionalno-interesni okopi, ki so desnici institucionalno, korporativno, družbeno in politično preprečevali dosledno izvedbo privatizacije. Uradni začetek nacional-interesne vojne pa je bil zadnji stadij borbe Laškega proti Interbrewu za prevzem Uniona. Takrat se je prvič v povsem mainstream medijih začelo govoriti o pogubah, ki bi jih narodu prinesel tuj prevzem kakšnega domačega šampiona. Nato pa radikalna eskalacija retorike. Pogrom nad fantomskim neoliberalizmom, katerega nihče niti ni znal dobro definirati. Graje potrošništva kar tako, čez palec, češ kako nam je bilo super v Jugi, ko smo lahko kupili le eno vrsto riža, jabolka in hruške ter bel in črn kruh, danes nas pa dušijo s to ponudbo in nam tako grenijo življenja. Vsako lokalno izkoriščanje delavcev – s krediti v nacionalnih bankah ustvarjenega – tajkuna je postalo obraz kapitalizma (čeprav je bilo, ironično, v resnici prej obraz skorumpiranega socializma.) Druge stvari so sledile po naravni poti. ZDA, EU, tržni liberalizem, dejansko ves svoboden svet podjetniške meritokracije je postal sovražnik za naš samozadosten raj na sončni strani Alp. Rusija pa starodavna mati, h kateri bi se radi vrnili, v nekakšni nenavadni afiniteti do Putinove avtokracije, ki je morda nekatere domače bivše partijce nostalgično spominjala na domorodnega diktatorja. Kar naenkrat so se na forumih začele pojavljati navijaške skupine, ki so oboževale Kim Jong Una, ker si je upal postaviti po robu hegemonski Ameriki. Po stari jugoslovanski folklori neuvrščenih (beri: držav bolj ali manj divjaških diktatorjev, ki so si podajali roke in služili na račun hladne vojne) smo zopet postali bratje z latinskoameriškimi bolivarji, ki so se borili proti pohlepnim imperialistom in s teokratskimi Arabci, ki so bili sveti džihad proti križarjem. Celo tako zelo, da je postalo rasistično opozarjati na civilizacijsko pomanjkljivost njihovih kultur, gojenje rasizma nizkih pričakovanj, v kombinaciji z bizarnim povezovanjem s starodavnimi zločini evropskih imperijev pa je postala najljubša igra ob prostem času za socialne pravičnike, zbrane v državno sponzoriranih NVO-jih (“Kaj potem, če so jo kamenjali sredi Frankfurta, ker je prevarala moža, to je pač njihova kultura, a se ne spomnite, da so v Evropi pred stoletji tudi kurili čarovnice?!”).

Kučanizacija Slovenije nam bo v sramoto še generacije
Postali smo družba, ki sovraži zahodni kulturni kontinuum, kateremu je zmeraj pripadala. Gre za globoko vsajeno samo-sovraštvo, ki so nam ga kot izvirni greh na kolektivni psihi pustili boljševiki. Sovražimo meritokratski korporativizem Amerike. McDonaldsova restavracija za nas ni znak inovacije in eksplozivnega uspeha, ki je omogočil delo več kot milijonu ljudi po vsem svetu, ampak simbol izkoriščanja in uničenja domorodnih kultur. McDonald’s, CocaCola, H&M in Ikea uničujejo, saj predstavljajo zahodni svet, kateremu mi od leta 1945 več ne smemo pripadati. Učenje vahabitskega islama sredi Ljubljane pa je kulturna obogatitev. Saj temu svetu nesvobode jugo-slovani kulturno, sociološko in  psihološko pripadamo. Vsaj tako so nas po korakih prepričali. Socialisti so nam povedali, da si osebne svobode ne zaslužimo, ker smo po naravni pohlepni, kar bi nas slej kot prej vodilo na pot imperialističnega razvrata. Podobno kot bo mufti vernikom razložil, da si svobode izven volje Alaha ne zaslužijo, ker so po naravi grešniki. V takšnem svetu pripadamo Rusiji, sunitskim muslimanom, bivšim sovjetskim satelitom in, ja, celo Severni Koreji ter Venezueli (bojda imajo tako super volilni sistem, da bi se lahko Slovenci po njem zgledovali, pravi mladi socialist), ne pa svobodnemu zahodnemu svetu. V takšni miselni sredici ni nič čudnega, da se Tamari Langus gnusijo vplivi zahodne civilizacije na tajsko kulturo. Saj zahodna kultura skruni in uničuje vse kar je pristnega – je permanenten zunanji sovražnik razredne revolucije, ki jo partija kultivira že od svojih nastankov pred 100 leti.

Milan Kučan (foto: STA)

Pa nam je bilo tega res treba? Si res želimo postati neosovjetski satelit? Se nam res zdi smotrno, da Karl Erjavec kot kak ruski ataše kolovrati po Moskvi? Je normalno, da se bolj identificiramo z od nas tradicionalno manj civilizacijsko uspešnim dinarsko-ilirskim Balkanom in njegovo posebno posvojeno verzijo anatolsko-turške kulture, pomešane z južnoslovansko, kot z germanskim svetom, kateremu smo skozi stoletja toliko prispevali? Je humano, ko sami sebi dopovedujemo, da so na šeriat prisegajoči bližnjevzhodni migranti povsem kompatibilni z našo kulturo? Je psihološko uravnoteženo, ko sodniki in visoki državniki vihtijo jugoslovanske zastave in prepevajo Bandiero rosso?

Meni ni. In verjamem da še komu. Kučanizacija Slovenije nam bo v sramoto še generacije. Le kratek čas smo se vrnili nazaj v objem zahoda, kamor smo zmeraj spadali. Zdaj nas Stranka demokratične prenove očitno znova pelje v svet zatiranih, nesvobodnih in revnih. Od nas je odvisno, ali ji bomo (še) dovolili. Slovenija si zasluži več.

Mitja Iršič

 • osa

  ja zelo bo zanimivo čitati zgodovino če z 100 let v sloveniji. vsaka umetna tvorba crkne, tako je crknu tudi komunizem, bil je goljat imel je sistem, policijo, sodstvo, pa je propadel, kako to ??

  ni imel duše, ni imel RESNICE, imel je LAŽ, imel je tita, imel je kardelja,(ki je hrvatom šenkal istro mojo tvojo, ne kardeljevo ) imel in ima še vedno kučana,.. skoraj vsak je nekoga ovajal nekomu MITJA MERŠOL pozitivna slovenija potem pa oglas pošteno,
  ali so tito, kardelj, kučan mislili, da smo vsi idioti in da resnica nikoli ne pride na dan.

  o RESNICA VEDNO PRIDE NA LUČ, PO NJIH DELIH JIH BOSTE SPOZNALI

  oj slovenčki, ki niste SLOVENCI, podprli ste cmerarja za drugi tir (ali vas je kaj sram), podprli ste PAHORJA, ki je razvrednotil slovensko vojsko, in SLOVENIJO podpirate šarca ali vranca, ali se sploh zavedate, kje boste jemali, ko se vsak dan manj ustavari, vam bo dal KUĆAN ali CMERAR ali ŠAREC jesti od kje, kje bo lahko še kradel

 • VERRZIFIKATOR

  Miljutin Čukanov

  GNUSOBA PRIHAJA Z VZHODA

  Da gnusoba k nam prihaja z vzhoda,
  vedeli so to že v srednjem veku,
  ko podgane sive v polnem teku
  kugo so prinesle do zahoda.

  Novodobna kuga spet se širi,
  je v podganji koži leglo njeno,
  spet uvaža skrajno se ceneno,
  le da zdaj po rusko se šopiri.

  Ji podgana nudi vse zavetje,
  majhna štirinožna ta gnusoba,
  z njo prihaja nova stara doba,
  kužno se razširilo je vnetje.

  Je glodalka spet le prenašalka,
  sama namreč sploh ne oboleva,
  kar pa ljudske množice zadeva,
  kuga je izterjevalka davka.

  Ker o tem Butalca ne prepričaš,
  ampak raje božal bo podgano,
  vzemi hitro sredstvo dobro znano,
  tisto, ki z njim dom deratiziraš.

 • Jan Kovalski

  Kučan ni Slovenec, če bi bil bi se pisal Hišnik.

 • Jan Kovalski

  “Kulturno obogatitev vidijo povsod, razen če je kulturni donator zahodna civilizacija”
  Temu se reče: “Žebljico na glavico” s kladivom seveda. Ampak ne v prid trditvi, pač pa
  v poudarek topoumnosti levičarskih pogledov na zahodno civilizacijo.

 • Amerikanc

  Ja, ampak sami pa radi živijo po francosko, delajo po Yugoslovansko (lenarijo), zapravljajo pa na skrivaj !

  • karpelec

   …računajo pa po ameriško.

 • Franc Šink

  Škoda da poleg svojih lepot nima še pametnih politikov Odpor do zahodne kulture je pa tako ali tako čisti mazohizem in strah pred razvojem.

 • tzt

  Vse štiri točke so posledica čefurizacije kućanove jugoslovenije. Enako kot tisto mesečevo meketanje o Ahilovi peti izvoza. Bomo pač nehali izvažati na gnili zahod in se preusmerili k rusom. Tisti kateri veliko potujemo po svetu, zahodnemu svetu, ne samo po EU in tudi poslovno, vemo kako se je vrniti nazaj v svojo zatohlo, zbalkanizirano državo.
  Junija bo zavel nov veter, veter desne pomladi. Kućan, njegove oprode, šarci in marionete dobijo svojo lekcijo. Rusofilčki začnite pakirati.

 • Novakec1

  Pa nehite že s tem Kučanom, ga vlačte po zobeh tako kot povojne poboje, boste u nezavest padl ko se bo pokazalo kdo stoji za njim in tem kar se obeta Sloveniji.

  • Mojca pokraculja

   Kdo?

   • Novakec1

    Šami Ahmad, kokoko…

 • Jan Kovalski

  Putin predstavil novo raketo, ki ji ne pride do živega niti ameriški protiraketni ščit:
  https://pbs.twimg.com/media/DYMFJEnXUAEBRKL.jpg

 • totex39

  Nekaj pa je res čudno, vse se ve kako je v Sloveniji deloval, ampak nihče ga kazensko ne ovadi, da bi se končno njegova “umazanija” razčistila.

  • Mojca pokraculja

   Nimaš kaj ovajat. Kdo bo pa postopek speljal? Njegovi sovjeti? Tukaj je rešitev romunska varianta.

 • Jan Kovalski

  Pravkar na MMC-ju, slavospev “Putinovi Rusiji”.
  http://www.rtvslo.si/mmc-podrobno/mmcpodrobno-putinova-rusija/448604

  • rabbit

   Kdor je včeraj gledal dokumentarec Ruska opozicija, si je moral priznati, da je tudi pri nas isto, enake metode zastraševanja. Rusi imajo 200 evrov plače toliko kot so jih imeli preden je Putin prišel na oblast nekateri so rekli, da imajo celo sedaj manjšo plačo.

   • Jan Kovalski

    Sem gledal in se strinjam z napisanim.

    • rabbit

     Malo vem o tej bajni Rusiji, moji prijatelji so bili tam službeno, obvezno so morali najeti osebne varnostnike, ki so vsi po vrsti bivši ali pa celo sedanji pripadniki FSB ali po starem KGB. Moja prijateljica je šla samo po škatlico cigaret pred blok so jo z bejzbolskim kijem tako pretepli in to za reci in piši 5 dolarjev. V bolnici so tako zaostali da imajo 40 let stare igle zato sta se z možem odločila da zapustita ta Putinov čudež.

     • hermannn

      Pred WWWll naj ne bi imeli ustreznih predstav o Sov. Zvezi in so jo razen redkih idealizirali. Bodo čez 20 let spet rekli, da nismo vedeli, kaj se je dogajalo v Rusiji. Drek, takrar so vedeli in danes vemo, ampak medijska mašinerija, navezanost jugokomunistov na Moskvo in prenos teh “vrednot” na potomce (Tamara L. Je prav vzorčni primer tega), pa še kaj, ustvarja sliko te obljubljene dežele, im. Rusija.

 • Jan Kovalski

  Neverjetni izlivi rusofilije v komentarjih pod tem člankom na MMC-ju:
  http://www.rtvslo.si/svet/zastrupitev-agenta-skripala-zda-in-nemcija-v-stikih-z-veliko-britanijo/448710

  • hermannn

   Pozor: ruski (pa tudi domači) troli na delu. Ni vse slovensko, kar se prodaja kot slovensko.

  • šmentanamuha

   A ti bi se pa rad šel vojno z Rusi, al kaj?

 • Jan Kovalski

  Malo znan podatek:
  Po podatkih Inštituta za novejšo zgodovino Slovenije so Rusi med drugo svetovno vojno pobili 5.141 Slovencev. Če vemo, da so se Rusi samo “malo” bolj sprehodili čez Slovenijo šele leta 1945 je to pošastno veliko število, in še posebej, če se jih navaja kot t.i. osvoboditelje Jugoslavije.
  Število vse slovenskih žrtev po povzročitelju (da naštejem samo največje in “najmanjše” morilce):
  Nemci: 31.054
  partizani: 24.135
  Italijani: 6.073
  Rdeča armada: 5.141
  Na repu so:
  Hrvati (NDH): 811
  Madžari: 199
  Tako: Zato jaz vedno trdim, in to predlagam tudi vam ostalim, da je med drugo svetovno vojno Slovenijo okupiralo 6 okupatorjev, ki so našteti tu zgoraj.

  • učko

   Kaj pa domobranci? Mojega starega očeta so ’44 ubili domobranci!

   • hermannn

    Mojega strica po koncu vojne partzani, pardon miličnik skozi gostilniško okno, ko so po Prekmurju delali red ali kot so rekli “čistili teren”.

   • Jan Kovalski

    Vsa protirevolucija: 4.128 (1.635 v skupnih akcijah z okupatorji) v glavnem gre za partizane. Med vojno, ne upoštevajoč povojnih pobojev, je komunistična stran pobila 4.149 slovenskih civilistov, protikomunistična stran pa 603. Še preden je protikomunistična stran ubila prvega slovenskega civilista jih je komunistična stran že čez 1000.

  • šmentanamuha

   Kdaj in zakaj pa naj bi Rusi pobili toliko Slovencev? Meni tu nekaj ne štima.

  • Si pozabil omeniti še enega okupatorja = Srbe. Ko so pa ti 9.maja 1945 zasedli Ljubljano (in posledično vso Slovenijo) so pa zagrešili največ žrtev. 45 let genocida + 27 let proxi zasužnevanja …

 • Mojca pokraculja

  Slovenije ni več. Zdaj gre za jugoslovenijo. Zbudimo se, da bomo imeli vsaj avtonomno pokrajino slovenija.Vec od tega smo že zdavnaj zapravili.

 • macon

  Zelo dobro razmišljanje. Največ mi je dalo inherentno sovraštvo do vsega zahodnega na Tajskem, ženske iz začetka zapisa. Prav presenetljivo se mi je zdelo, vsakdo z nekaj pameti bi se moral zamisliti, vendar je levi očitno nič nimajo.

 • KIKI

  Dragi Iršič, danes pojdi domov po skritih ulicah….
  Priporočam tudi verigo na vrata!
  Sicer pa članek odličen, resničen! -In žalosten!

 • učko

  Kučanizacija Zlovenije se izvaja že več kot četrt stoletja. Gavni krivec pa je TOTALNO NESPOSOBNA OPOZICIJA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • oljčnibiser

   In kje si ti? Verjetno na sredini…ne tič, ne miš!

 • sprehajalec

  Najprej tale Tamara iz naslova, gre za neka nedefinirana bitja, ki so skrajno dvolična in hipokritska. Ogledal sem si njen profil na FB, tako kot spoštovani avtor. gre za izliv nekega sovraštva do zahodne civilizacje, pobran od samih ameriških levičarjev, ker je to od hipijevskih časov pač “in”. Biti nekaj proti. Vendar takšen osebek vseskozi uživa vse pridobiti in udobja zahodne civilizacije. Sam Tajec bi jo s šeflo po glave, če bi mu slučajno upala težiti na štant o nepravilnosti njegovega početja in da bi se moral vrniti nazaj k svoji kulturi pripravljanja jedi v luknji skopani v zemljo. Predvsem je pa Tamara hotela povedati, da je bila tam, kot turistka. To je glavno, kar je hotela. Daljni vzhod pa je itak najbolj priljubljena destinacija poduhovljenih levičarjev od hipijev naprej, kjer so se v miru zadevali. Pa počutili džeke, ker drugače je biti na Tajskem Tamara s polnim tošljem v žepu in pa Tajec s praznim.

  • Mojca pokraculja

   Odlično!!!

 • Ryuk

  Twiter in iphone sta tudi zahodnjaški navlaki, ki ju tujci (Langusova) prinesejo s seboj, da je lahko pisala neumnosti. To ni bila tista taprava Tajska. V tapravi Tajski ni signala.

 • žogica

  Kučan ma vas rad !

  • sprehajalec

   Štrajkaš danes a, žogica pohlepnica, hihihihi. Bi rada še več denarčka. Že tako ga preveč dobiš za tvoje surfanje po Novi celo dopoldne.

 • Rotar Jakob

  kurćan z zločinsko udbomafijo terorizira kz slovenistan!

 • šmentanamuha

  Tole je prava kučanizacija:
  Domagoj Margetić je preiskovalni novinar iz Zagreba. Od leta 1999 se intenzivno ukvarja s preiskovanjem organiziranega kriminala političnih elit na področju držav, ki so nastale z razpadom Jugoslavije.

  Tranzicijska prevara in organizirani kriminal političnih elit Ljubljana-Zagreb-Beograd
  https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg

 • hermann

  Tamari Langus gre za enkrat vse po načrtu. Pred dobrim letom se je to ime začelo pojavljati s popolnoma nerazumljivimi tweeti na Nova24TV, čeprav bi jo glede na njen pedigre človek pričakoval vse kje drugje. Tu je začela metati trnek z vabami, ki do nedavna niso nikogar pritegnile ali vsaj ne tiste na¸katere je TL ciljala. V zadnjem času pa je spremenila taktiko in prešla v napad ter žanje uspeh za uspehom. V svoje mreže ji je med tem uspelo ujeti in Libertarca in Žigo Turka, pa poleg Iršiča sedaj, še koga. TL ves čas ve, za koga dela in zakaj dela. Ne biti presenečen, če se bo TL v bližnji prihodnosti pojavila med kandidati za poslanko na Serpentinškovi listi in glede na spretnost (na FDV) naučenega komuniciranja in prakticiranja le-tega nekje tam na MOL-u, ne dvomim, da bomo v prihodnje o njej še slišali. Za to ima subjektivne in objektivne pogoje, ki so potrebni v trenutni politični situaciji. Človeku se nehote prikrade nasmeh na ustnice, ob kolumnistovem vprašanju ali je normalno »da se bolj identificiramo z od nas tradicionalno manj civilizacijsko uspešnim dinarsko-ilirskim Balkanom…«. Od TL bo kmalu dobil odgovor, ki ga ta hip očitno ne sluti.

 • xtc

  Bravo Iršič izvratno povedano.
  Glavna težava Slovenije je Kučan & Co.
  Da komunisti prezirajo vse,kar je uspešnejše od njih in tisto,kar jim ne dovoljuje,da bi kradli in se redili na njih račun.
  Seveda rinejo nazaj ne naprej-komunisti lahko preživijo in harajo le v razmerah tretjega sveta-kar je bila tudi Yuga- le tam najddejo zaveznike in somišljenike in seveda so jim vzor komunistični diktatorji.
  Slovenija je izvrsten primer,ko Kučan ustvarja ovčji trop,ki bleja ob Ruski kapelici,Dražgošah in drugih komunističnih ovčetropnih cirkusih tipa Štafet norosti in bebavosti med tem,ko ovce blejajo pod rdečo zvezdo in komunističnimi relikti in ustvarjanju kulta “velikega ljubljenega osamosvojitelja” Kučana in rusofiliji,pa država tone v revščino in nivo tretjega sveta,če nas Poljaki in Čehi že prehitevajo,nas Madđari Slovaki dohajajo ostali pa so vse bolj blizu oni napredujejo mi tonemo.
  Seveda se komunisti z vsem štirim upirajo zahodu-kar je po svoje logično,saj tam ne morejo preživeti in parazitirati,lastniki te izženejo.
  Je pa naj huje to ,da je ta kučanov ovčji trop tako slep,da ne vidi,da tone v revščino ,zaostalost in prezapufanost in da bodo ravno oni poplačali vse dolgove rdečih orgij njihovega Ljubega jim vodje Milana s sindromom Tita.

 • Vinko

  Odlično napisana kolumna. Levičarje tako in tako zanima njihova lastna promocija in ohranjanje oblasti. Pluvajo po vseh kulturnih dosežkih zahodne civilizacije in hvalijo vse kar prihaja iz nerazvitega sveta. Tamara Langus je tipičen neosebek in predstavnik teh anarhistov.
  Pri levičarjih je tako: ko je vprašanje o denarju za koriščenje njihovih apetitov so v prvi vrsti. In ko levičarji dosežejo svoje koristi, pljuvajo in blatijo taiste od katerih jemljejo denar, kjerkoli se le da. Pač sprijena ideologija ki nikoli ni in nikoli ne bo znala nič pametnega!

 • Get Smart

  Kolumna, če temu JUGOKOMUNISTIČNEMU zmazku JUŽNEGA SLOVANA naj tako rečemo,
  seveda ni odlična,
  je pa odličen prikaz socialnega inženiringa in posledične bebavosti samoimenovanih JUŽNIH SLOVANOV
  tipa Iršić nje.
  Ker je zmazek dokaj dolg in tako pol kretenizmov, podtikanj, blatenj itd., bomo izpostavili le nekaj točk.
  1. Torej, Iršić pravi “mi sovražimo”.
  Ja,
  on in njegovi rođaci (samoimenovani JUŽNI SLOVANI – ker sicer česa takega na tem svetu ni)

  SOVRAŽIJO VSE, kar je sestavni del KULTURE ŽIVLJENJA.

  VSE kaviaržido KOMINTRERNISTIČNE in MURGL SRBO RVACKO skratka JUGOKOMUNISTIČNE kreature sovražijo VSE, kar je SLOVENSKEGA = KULTURA ŽIVLJENJA.

  Na tem svetu smo namreč ljudje in SAMOIMENOVANI “smrtni neprijatelji ljudi”.
  Po delih jih prepoznate in ločite.

  KULTURA ŽIVLJENJA, kot jo poznamo danes pod ŠNELKURSAĐIJSKO-onanijskimi floskulami tipa “zahodna kultura”,
  je SAMO in LE SLOVENSKA KULTURA, ki smo jo USTVARJALCI EVROPSKE CIVILIZACIJE =
  = SLOVENCI =
  podarili svetu.
  Za ritarde tipa Iršić bi bilo dovolj že, če bi vedel, od kod so ZDA vnesle v USTAVO
  pravico ljudi do imenovanja svojih predstavnikov.
  Ja, uganili ste, iz SLOVENSKEGA USTOLIČEVANJA.

 • Get Smart

  2. Drnovšek je bil prozahodno bla blabla blablabla …
  A si sploh lahko še bol ritard, jeli Iršiću bre?

  Ta bastard je bil od CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
  postavljen za:

  PREDSEDNIKA predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE

  ker,
  če vprašate ritarda Iršića, ker je bil prozahoden. Posluš, idiot!
  A boš res za vedno ostal zabito JUŽNOSLOVANSKO TELE, ki bo na vsakem koraku blatilo
  ljudi in ljudi enačilo s svojimi JUŽNOSLOVANSKIMI tovariši?

  JUGOKOMUNISTIČNA OKUPACIJA SLOVENIJE traja že od 1918 — menjajo maske = novi-obrazi nje,
  toda OKUPATOR je vedno en in isti,
  KOMINTERNISTIČNI oddelek imenovan velikasrbija, velikarvacka, velikozapizde, velikoPASJEJEBSTVO
  skratka po iršićevsko, južnoslovansko, čeprav, kot smo rekli,
  na tem svetu seveda NI kakih JUŽNIH SLOVANOV, razen v ritardiranih glavićih jugoslovanskih ritard pionirćetov (JUGOSLAVIJA je bila država, torej so pionirji lahko JUGOSLAVENSKI nje),
  niso in ne morejo pa biti južni slovani, za kar se izdaja ritard Iršić.
  Pojem ritard je takorekoč evfemizem za tako tele, ki smo mu neštetokrat pokazali na DEJSTVA,
  ritard pa še vedno drka sa svojim južno slovanskim glavićem nje.

 • Get Smart

  Ko je Drnovšek odradio svoje na poziciji
  PREDSEDNIKA predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE,
  so ga nastopili (pod krinko “”novega-onbraza”” = LDS = SKOJ =
  SAVEZ KOMUNISTIČKE OMLADINE JUGOSLAVIJE)
  za uradnega predsednika vlade OKUPIRANE SLOVENIJE,
  medtem ko je tovariš MILAN KUćAN
  še vedno opravljal svojo funkcijo:
  PREDSEDNIKA predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
  v Sloveniji
  in ČLANA predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
  u Beogradu.

  DEJSTVA, RESNICA. RAzumeš koncep dejtev, ti južnoslovanski ritard?

  A zmorete otroci slediti dejstvom?
  Ne morete in ne smete hvaliti nekega zmazka, kjer z nabijancijami, floskulami …LAŽNIVO hvali
  MURGL JUGOKOUNISTIČNE ZLOČINCE proti ČLOVEŠTVU ter jih
  enači z ljudmi
  in, še več, celo vsa ZLOČINSKA dela teh zločinskih kreeatur podtika ljudem,
  meni in ostalim Slovencem, ki da kao ne maramo tega in onega bla blabla,
  pri čemer
  se sklicuje na besede in dejanja MURGL JUGOKOMUNJAR.
  Torej, še enkrat, ja, TVOJI ROĐACI, Iršiću bre, torej JUGOKOMUNJARE
  ne marajo SLOVENIJE, ne marajo SLOVENSTVA,
  ni njihova opcija in je ne morejo smisliti,
  ker je SLOVENSTVO KULTURA ŽIVLJENJA,
  oni pa so predani KOMINTENISTIČNI = satanistični = JUGOKOMUNISTIČNI “KULTURI SMRTI”.

 • Get Smart

  Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

  KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
  MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
  detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
  sviranje kurtzu, prodajanje magle
  skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

  feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
  tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
  globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM,

  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

  • Get Smart

   Ker imamo opraviti s prvorazrednimi verniki zločinske satanistične genocidno
   in etnocidne sekte JOSEPH BROZ TITOVE Jugoslavije (velike serbuslavije),
   jim bomo rekli kar 10 komunistično socialističnih stožiško MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH
   zapovedi:

   1. Ne imej drugega boga kot JOSEPHA BROZA TITA.
   2. Ne delaj si podob ničesar, kar ni podoba pedofila JOSEPHA BROZA TITA in njegove kaviar
   satanistične zvezde.
   3. Ne izgovarjaj po nemarnem ime klavca in pedofila J0SEPHA BROZ TITA.
   4. Spominjaj se JOSEPHA BROZA TITA predvsem 25. 05., po njem imenuj ulice, trge, ceste.
   5. Spoštuj klavca in pedofila JOSEPHA BROZA TITA in njegove apostole kućana, jankovića,
   golubića, pahora, šoltesa, maslešo, semulića, isajlovića, mišića, jakića, pličanića,
   lukšića i tako dalje do tokija.
   6. Ubijaj Slovenke, Slovence in njihove otroke, ali pa jih žive betoniraj.
   7. Nečistuj s psi po garažah.
   8. Kradi Slovencem in ostalim poštenim ter delavnim državljanom.
   9. Laži in pričaj po krivem proti ljudem.
   10. Želi si in ukradi vse, kar pripada poštenim ljudem.

   Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Slovensko je tisto, kar je v lasti Slovencev, ali pa tisto, kar sledi SLOVENSKI KULTURI
  in v okvirih države Slovenije lahko zadevo poistovetimo s SLOVENSKO POLITIKO,
  torej z DELOM POŠTENIH LJUDI ZA SLOVENIJO (v Državnem zboru so to predstavniki
  SLOVENSKE DEMOKRATSKE STRANKE, torej Janez Janša idr., izven zbora pa še drugi ljudje),
  to pa je:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik,
  ki smo jih Slovenci podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

 • Get Smart

  Neka skupnost, kot je primer starodavne SLOVENSKE civilizacije, si postavi neko idejo
  (gr.) =sliko, obliko, vrednoto, vzrorec (iz katerega bo nekaj ustvarila, skrojila, naredila, sledila …).
  Sledimo?

  SLOVENSTVO si je postavilo in do pikice sledi KULTURI ŽIVLJENJA.
  Zato SLOVENCI in SLOVENSKA politika SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami. Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,

  sledi SLOVENSKI ideji slovenskega POLISA, igra ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • hermannn

   Trol!

   • Get Smart

    Ja, hermanće, si ritardirano trolće, to ljudje že vemo,
    ti pa povej, kaj ti kot ritardu, v sicer prav za take tvoje sorte prirejenem besedilu,
    ni jasno.

    Toliko časa pa ti bom ritardu že podaril, čeprav bi počasno branje in sprotna uporaba tiste ene in edine sive celičice že morala zadostovati za razumeti besedilo,
    ki je napisano na način, da ga lahko razumejo tudi ritardirani troli, kot si hermannćeti sami pravijo nje.

    Skratka, ritard. OVRŽI DEJSTA,
    postavi človeku dostojno vprašanje
    ali pa ritardirano trolće oddrkaj trolat v MURGLKOMIJUGOVINO.

    Saj ni res pa je, kar lahko naredi socialistični inženiring in praznih glavićev.

   • luli

    Praznoglavec se oglaša.

 • Janko Gedlička

  Odlična kolumna. Ob njej pridobi človek globji uvid. Je pa res, da sem za (“demistifikacijo”) slovenski prevod besede “infestiral” potreboval kar precej časa. Tako moram priznati, da sem butast, ker tega brez iskanja po različnih slovarjih ne bi razrešil. Opažam, da bi bilo brez resne škode za pravi pomen stavka mogoče uporabiti slovensko besedo “okužil”. Dobil sem asociacijo na svoje razmišljanje in občutke, ko me je stara mati še nepismenega ob mašah posadila poleg sebe v klop v bližini oltarja. Župnik in ministrant sta takrat opravljala obred še v latinščini. Zdelo se mi je strašno vzišeno in skrivnostno ter nadvse modro že zgolj zaradi tega, ker nisem nič razumel. Danes, ko se po 500 letih reformacije tudi pri nas maša bere v domačem jeziku, mi ta deluje dostopna in bližja človeškemu “srcu”. Mislim, da je v tej kolumni dovolj medsebojno povezanih modrih misli, da bi se lahko avtor brez škode za svoj ugled modreca po možnosti kdaj izognil kakšni tujki. Pogosto tudi na tem portalu različni izobraženi avtorji z željo poudariti pomenljivost in težo svojih misli po nepotrebnem uporabljajo tujke, čeprav imajo na razpolago enakovredne slovenske besede.

 • Get Smart

  Kaj pa si želelo povedati? Da imaš dva petka tečajka iz kao jezika.
  Ja, hud problem je Iršićev drkađijski pojem infestacija, čeprav primerno umeščen v prostor,
  ne motijo pa šnelkursađije POMENSKE POTURANCIJE,
  blatenja ljudi, podtikanje MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH del ljudem,
  kot to počne ritard Iršić.
  DRNOVŠEK = KUćAN, razumete, gedlićke in kar vas je še ritardov.
  KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE je oddelek KOMINTERNE,
  je velikosrbski, velikorvacki itd. skratka MURGL JUGOKOMUNISTIČKI oddelek KOMINTERNE,
  ki ti uvaža govna i trenerke, muslićkultije, ti gradi đamije …
  razumete, gedlićke in kar vas je še ritardov,
  KOMINTERNA je ZLOČINSKA ORGANIZACIJA,
  razumete, gedlićke in kar vas je še ritardov,
  a zmorete ritardi razumeti DEJSTVA.

  A zmorete razumeti, da ne morete OKUPIRANIM ljudem podtikati dela OKUPATORJA?
  A zmorete?
  Še dobro da je prišlo pred 500 leti kao do reformacije, ki je storila, da gedlićke po reformaciji niso rabile več poslušati maše v latinskem jeziku, kajne, ritard?
  Pa a sploh vidiš, kaj pišeš? Za koji kuratz se nepismeni ritardi tu kurčite okrog jezika,
  ko pa o jeziku nimate pojma? Zakaj?
  Kaj bi rad povedal? Da si poznavalec? NISI.
  Imaš dva petka šnelkursa in razumeš “moj kurac” — kot je rekel JOSEPH TITO BROZ
  svojemu KAVIAR ŽIDOVSKO MAĐARSKEMU rojaku KARDALYJU.

 • luli

  Bravo Mitja. Kot zmeraj, odlično napisano…..

 • luli

  Hrvaška gre po pravi, zahodni poti……Zgleda se bo treba na Hrvaško preseliti……

 • Get Smart

  Poskusimo še bol počas, ono, pisat ču polako, jer znam da ne umete da čitate brzo nje.
  DEJSTVA štejejo. RESNICA.
  Sledimo do tod? Je to tko težko razumeti?
  Ne romaneskne drkancije šnelkursađij, ki z uporabo kvazilatinskih idr. tujk menijo, da so pismeni? Sledimo? Zmoremo? Gremo prehitro?
  Šnelkursađija Iršić se javnooklicuje za JUŽNEGA SLOVANA.
  Pomni:
  Česa takega na tem svetu ni. Pika. Ni. Sledimo? Ni. Gremo dovol počas?
  Za potrebe agitropagande so pred 200 leti v FEJK jezikovno sfero (pomni: POUDAREK je na V JEZIKOVNO SFERO, v kao jezikovno znanost/stroko; kao zato, ker je FEJK, je kao nje, kar je FEJK, je FEJK nje)
  uturili, poturili pojem SLOVANSKI jeziki. Sledimo? V JEZIKOVNO sfero.
  Na svetu ni bilo in ni kakih slovanov in jih do 200 let nazaj tudi omenjali niso, KER JIH NI na svetu.
  Torej, izumijo POTVORJEN pojem “slovanski”, v karterega UTURIJE vse jezike,
  ki IZVIRAJO, IZHAJAJO
  iz slovenskeha jezika, še enkrat: iz SLOVENSKEGA jezika, iz SLOVENŠČINE.
  Ta pa je še kako obstajala, kot so in še vedno obstajamo njeni nosilci: SLOVENCI,
  Sloveni, Sloventsi, Slovenetsi, Slouenci, Slowinci….
  Sledimo?
  Zmoremo? Gremo prehitro?
  Na tem svetu ni kakega zgodovinskega vira, šnelkursđije bi rekle artefakta nje, česarkoli,
  kar bi kazalo/govorilo/nakazovalo na kakršnokoli prisotnost nekakšnih slOvanov na tem svetu.
  Česa takega ni. Ni. RAZUMEMO? Ni.
  Gedlićke idr. šnelkursađije, sledite? Ni. Nema bolan. It doesn’t exist?
  Shavćamo, deco bre? Nema.
  OBSTAJAJO samo in le dokazi o SLOVENIH, o SLOVENCIH, o SLOVENŠČINI.
  Zločinci so uničevali, kurili, kar se je dalo, perejo vam možgančije, kolikor se le da,
  toda vseeno imamo na svetu več kot dovol DOKAZOV,
  in danes celo genetskih, slediš Iršiću, si že slišal za genske raziskave o
  LJUDSTVU SREDNJE, da ne rečem cele Evrope, ki je poneslo kulturo do Indije?
  Sledimo?
  DEJSTVA. DOKAZI. RESNICA.
  Ne drkanja, ne infestacije, drkacije, levićizacije, anarhićizacije (tokrat je pozabil svojo drkanje o anarholevićijih ali pa ga je vsaj tozadevno srečaja pamet nje)
  in kar je še radi bi bili šnelkursađijski pisunćeti, pač pa DEJSTVA,

  DEJSTVA o potvarjanju, prikrivanju, zanikanju ZGODOVINSKE VLOGE SLOVENSKEGA NARODA,

  DEJSTVA o kaviaržido kominternističnem in tu MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM GENOCIDU
  in ETNOCIDU nad SLOVENSKIM NARODOM,
  DEJSTVA o uničevanju vsega, kar je SLOVENSKO …
  DEJSTVA, ljudje božji, DEJSTVA, RESNICA OSVOBAJA, ne dekancije,

  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  DEJSTVA o izropanih MILIJARDAH, ki preko MURGL via Beograd, Cipar i tako dalje do tokija potujejo na oazne nabiralnike KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE.

  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
  BARBIE POHAR maslesha fisher lukšić golubić semulič matić, janković i tako dalje do tokija
  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

 • piko8

  Odlično napisano!

 • Get Smart

  Še malo, še zmir počas. Germani so bili eno miceno pleme, danes bi rekli tam, kjer sta Belgija, NIzozemska, ki je vejetno že davno izumrlo.
  GERMANIA pa je bilo RIMSKO ime za pokrajino severno od NORICUMA.
  Iz VSEH dokazov, indicev, rimskih zapisov neodvoumno obstaja,
  da je bilo ljudstvo, ki je bivalo v PROVINCIA NORICUM in PROVINCIA GERMANIA
  eno in isto — napredno ljudstvo, ki je imelo napredno ureditev,
  ki je RIM kot okupator razen na najvišji točki ni spreminjal.
  Različni pisci so seveda v različnih jezikih različno zapisovali razna imena, tako so jim eni rekli/zapisali:
  Sloveni, Sloventsi, Slovenetsi, Slouenci, Slowenci/Slowinci, Wenci, Wendci, Wendi, Windci, Windi…
  Sledimo?
  Ne duha ne sluha o Germanih, razen, kot rečeno, eno miceno pleme. Toda, ko okupator določi ime “svojim” pokrajinam (upravnim enotam), pač določi svoja imena,
  in tako je recimo celotna SREDNJEEVROPSKA pretežno SLOVENSKA država,
  ko so se limpenproleteri zadosti razširili, da so s skupnimi močmi po kao demokratični poti
  okupirali srednjo evropo, pač postala ESTE REICH, AUSTRIA nje,
  kao Avstrijsko cesarstvo, po VZHODNI KRAJINI, najmanjši pokrajini VOJVODINE KARANTANIJE.

  Okupiraš en del in potem s pomočjo tovarišev iz okolice najedaš prostor.
  Poglej Beograd — nekoč je tam stal BELI GRAD,
  danes pa je pač SERBUSLANDIJA nje, in zdaj ti Iršići tu nabijajo, kako ponosno je lahko nastavljanje dupeta gazdi, čeprav Iršić ni komunjara, je pa ritard, je izdelek socializma nje,
  ki ne razume, kaj pomeni igrati za Barco.
  Tako pravi. Barce ni, so le JUŽNI MADRILJANI, ki so del večjega MADRILJSKEGA drkališča blabla…
  Sledimo?
  Vse to in še več bi se otroci morali naučiti že v OSNOVNI ŠOLI,

  seveda pa KOMINTERNA uči, kako spola ni, kako sta le starš1 (tati) in starš2 (papi),
  MURGL KOMUNISTIČKO ŠKOLSTVO pa uči, kako so se SERBUSNA plemena
  Obarov, Volgarov in kar je še vukojebskega Zakarpatja, preselila v kraje,
  kjer SO ŽE PREBIVALI SLOVENI, kar seveda JUGOKOMUNISTIČKO ŠKOLSTVO zamolči,
  oziroma sedaj uči, da so tu od leta 600 naprej živeli SRBI, RVATI in kar je še že omenjenega obarsko volgarsko antovsko hunskega … Zakarpatstva,
  ki pa so, pazi sad ovaj, na 2000 let stare vrče zapisovali besede v SLOVENSKEM JEZIKU,
  ki pa kao ni slovenski, čeprav ga bere in razume le SLOVENEC, ampak so
  kao keltski in kar je še AGITPROP kretenizmov.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Še nje, vprašate pa se lahko, kolikokrat smo že izpotavili ta DEJSTVA:
  Tovariš dernovšak je bil JUGOKOMUNISTIČNI bastard, nepismen telac, ki je opravil
  kumrovački kao ekonomski šnelkurs in je lahko prerok le za svoje MURGL SRBO RVACKE
  JUGOKOMUNISTIČNE sotrpine z razturenim dupetima. Skratka JUGOKOMUNISTIČNA lutka, ki jo je
  CENTRALNI KOMITE v nekem momentu postavil celo na mesto PREDSEDNIKA PREDSEDSTVA
  CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE, čeprav je bil tukaj podrejen
  lokalnemu PREDSEDNIKU PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v
  Sloveniji, tovarišu, naći drugaru Milanu KUćANU:
  https://i.imgur.com/YR3kckI.jpg

  To sliko si dobro poglejte, kako zelo različna sta si bila in sta
  PREDSEDNIK PREDSEDSTVA
  CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE=Drnovšek
  in
  PREDSEDNIKA PREDSEDSTVA
  CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=Kućan

  Ko pa je odlužil svoje na poziciji PREDSEDNIKA PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE, ga je CK KPJ nastopil v Sloveniji
  kot “””novo-obrazno””” “liberalno” lutko nje =
  LDS = le preimenovan ZSMS = Zveza socialistične mladine Srbije = oddelek SSOJ =
  SAVEZ SOCIALISTIČKE OMLADINE JUGOSLAVIJE = nov obraz SKOJ-a =
  SAVEZ KOMUNISTIČKE OMLADINE JUGOSLAVIJE = podmladek KPJ =
  KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE.
  Ko so JUGOKOMUNISTIČNI crkotini Derniju (po uspešno izvedem ROPU in nastavljenimi vsemi
  nastavki za TOTALNO IZROPANJE SLOVENIJE, ki ga je sedaj izvedel in še izvaja
  JUGOKOMUNISTIČNI oddelek FORUM 21 = združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA nje )
  bile preštete ure, se je vrgla v kopipastanje kao fensi bulšit aforizmov,
  medtem ko se je borila za GIBANJE sredstev iz rok delavnih ljudi v KREMPLJE
  JUGOKOMUNISTIČNIH ZLOČINSKIH kreatur,
  agitrop je temu rekel “Gibanje za pravičnost in razvoj” (pozabil pa dodati, za gibanje in razvoj česa?
  za koga? Za Tita! Za koga? Za Partiju? Za koga? ZA JUGOSLAVIJU,
  torej za totalni TOTALITARISTIČNI RAZVOJ JUGOKOMUNISTIČNEGA PARAZITIZMA,
  ter si kupovala Falcona, da bo pacient lahko na en mah preletel Atlantik in dosegel
  zdravsteno oskrbo v Washingtonu nje,
  saj menda veste, da so Z VAŠIM DENARJEM kupovali in kupili Falkona za prevoz “ranjencev”.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Še malo nje, DEJSTVA:

  –> 2004 = drnovšek/rop (MURGL KOMI JUGOSLAVIJA) = DOLG = iz 0 (nule) na 27,2 % BDP-ja

  2004-2008 (vlada Janeza Janše = slovenska pomlad) = DOLG = 21,9 % BDP-ja = prvič in edinič znižan dolg DRŽAVE SLOVENIJE.

  2008-2011 (pohar, golubić, nlp, karel-viktor = MURGL KOMI JUGOSLAVIJA) = DOLG = 54,4 % BDP-ja
  2011-2014 (janković, bratušak = MURGL KOMI JUGOSLAVIJA = DOLG = 71, 7 % BDP-ja
  2014 = SMCerar & SD DeSUS itd.tovariši = MURGL KOMI JUGOSLAVIJA = DOLG = ++++82 % BDP-ja

  Milan Kućan: “O odcepitvi Slovenije od Jugoslavije je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem sprijazniti.”

 • Get Smart

  Sledimo? Gremo prehitro?
  ENO je tisto, kar PROPAGIRA MURGL JUGOKOMNISTIČKA PROPAGANDA,
  drugo, torej v smislu ne tistega prvega enega,
  pa je siceršna prvobitnost, torej SLOVENSKA PRVOBITNOST = SLOVENSKA KULTURA,
  ki je nasprotje KOMINTERNISTIČNE oz. MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kulture smrti.
  DEJANSKO je seveda MURGL JUGOKOMUNISTIČNA kultura smerti nasprotje kulturje življenja,
  kot am že imena sam povedo.
  Torej,
  nekaj je tisto, kar propagira propaganda. Kaj propagira?
  Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

  KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
  MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
  detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
  sviranje kurtzu, prodajanje magle
  skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

  feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
  tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
  globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM,
  je
  AGITROPAGANDA KOMINTERNE = pranje možgančkov, laž, zavajanje …

  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

 • Get Smart

  Sledimo? To je propaganda, mi, SLOVENCI seveda ne sledimo MURGL JUGOKOMI PROPAGANDI, nismo kr tko proti nekim zda, smo pa lahko proti kaviaržidovstvu “v zda”=KOMINTERNA,
  vsi roth šildi, drek šildi in ostali zvezdašo šildi =fašisti=SOCIALISTI=KOMUNISTI=sužnjelastniki…
  Sledimo? Zmoremo?

  Slovenci NEGUJEMO KULTURO ŽIVLJENJA.

  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

 • Get Smart

  Tamar Langus – je kaviržidoKOMINTERNISTIČNA MURGLJUGOKOMUNISTIČNA bastardka,
  je nepismena tovarišica, ki se lahko kiti s čemerkoli, toda, kaj to kitenje (kurčenje nje) pomeni v resnici.
  Da je pri MURGLJUGOKOMUNISTIČNI drugarinici Sandri Bašić opravila tečajček —
  zaključno delo, ki ji kao daje “kito” nje, je seminarska naloga študenta prvega letnika,
  je 40 strani razpredelnic in kopipastk,
  kjer drugarinica Langus kopipastka moža drugarinice Bašić, naći FEJK-jj HRVATINA,
  saj poznate 3 MURGLJUGOKOMI BASTARDE, ki so si nadeli ime Človeka, seveda za potrebe blatenja Slovenije, Slovenstva in Človeštva nasploh.
  In zdaj kao Iršić priznava “kito” drugarinici, ki je kao diplomirala pri nepismeni MURGLJUGOKOMI ćefurćici Sandri Bašić, ki dela pri najboljš FUK reketatoru na svet nje, tovarišu lažovu, lopovu đupLJanćetu nje,
  in na osnovi KAVIARŽIDOVSKO SRBO RVACKO MURGL JUGOKOMUNISTIČNEGA blatenja vsega,
  kar je slovensko,
  vrli Iršić zaključi, da jaz sovražim vse, kar je moje. Sledimo? Razumemo?
  Drugovi i drugarice so:
  — MURGLJUGOKOMUNISTIČNI
  — KAVIARŽIDOKOMUNISTIČKI
  — SRBO KOMUNISTIČKI
  — RVACKO KOMUNISTIČKI
  — skratka JUGOKOMUNISTIČKI oz. KOMINTERNISTIČKI
  niso pa,
  še enkrat, še sto x, še 1000 x, še milijonkrat, NISO slovenski, nimajo skupnih točk s Slovenstvom,
  so celo SAMOIMENOVANI “smrtni neprijatelji ljudi”,
  so smrtni sovražniki vsega, kar je SLOVENSKO.

  Slovensko in Slovenija ni njihova opcija in kulture življenja ne morejo smisliti.

  KOMUNIZEM=KULTURA SMRTI=parazitizem, je kaviaržidovskoKOMINTERNISTIČNO in njihovih SERBUSOV sesanje krvi človeku, je krvosestvo, je izkoriščanje človeka, je PARAZITIRANJE na ČLOVEKU,
  je od prve do zadnje pike ZAVRAČANJE SLOVENSTVA, ki je KULTURA ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Milan Kućan, PREDSEDNIK predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji
   in ČLAN predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
   u Beogradu nje:

   “O odcepitvi Slovenije od JUGOSLAVIJE je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila
   moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem spгijazniti.”

   Še tovariš Kućan:

   “Drugič te, da slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je,
   v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega –
   je predvsem identiteta JUGOSLAVIJE ali celo Balkana.”

   Pamet v glavo.
   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico
   in Resnica vas bo osvobodila.«

 • Get Smart

  Torej, če strnemo, ja, lahko rečemo KUćANIZACIJA SLOVENIJE, vendar po moramo prej ali slej pojasniti, kdo in kaj je MILAN KUćAN.
  Milan KUćAN je predsednik FORUMA 21 = MURGL JUGOKOMUNISTIČKO društvo
  jugokomunističnih tovarišev, ki je nase/na svoje člane PREPISALO/PRENESLO
  vse nekdaj skupno premoženje državljanov,
  KAPITAL nje — saj menda veste, da se KOMUNISTI borijo PROTI KAPITALU tako,
  da pošteno ustvarjen kapital ljudi UKRADEJO, PREPIŠEJO NASE, si kr OLASTNINIJO nje.

  Milan Kućan je PREDSEDNIK predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji
  in ČLAN predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE
  u Beogradu nje.
  “O odcepitvi Slovenije od JUGOSLAVIJE je težko celo misliti, ker to ni nikoli bila
  moja najintimnejša opcija. Z njo se ne morem spгijazniti.”
  Še tovariš Kućan:
  “Drugič te, da slovenske identitete, naj si še tako domišljamo, da je,
  v Evropi in svetu ni, vsaj ne kot nečesa avtonomnega in do kraja razpoznavnega –
  je predvsem identiteta JUGOSLAVIJE ali celo Balkana.”
  Pamet v glavo.
  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico
  in Resnica vas bo osvobodila.«
  .
  Torej bomo raje rekli JUGOKOMUNIZACIJA Slovenije, kaviaržidoKOMINTERNIZACIJA Slovenije,
  MURGL SRBIZACIJA, MURGL RVATIZACIJA, MURGL MUSLIćKULTIZACIJA Slovenije itd., skratka
  MURGL JUGOKOMUNIZACIJA Slovenije.

 • dob

  Slovenci sovražimo tiste, od katerih si sposojamo denar! Iz tega potem naredimo celo ideologijo, ki pravi, da nas tisti, ki nam posojajo denar, izkoriščajo.
  V glavnem, Slovenc podpiše pogodbo, potem se je pa ne drži, temveč namesto vračila dolga išče izgovore, češ da so ga prevarali.
  Ali po domače povedano: čefurske-jugoslovenarske kučanovske vlade so prepričane v to, da če jih nekdo prisili v izpolnjevanje pogodbenih obveznosti, ki so jih sprejeli s podpisom pogodbe, to samo pomeni, da jih je spet eden nategnu.
  Zmaga pa je ne vrniti dolga, ne držati se pogodbenih obveznosti, doma pa razglašati, da kapitalizem propada.
  Potem pa si sposoditi še dodatni dve milijardi! Pri istem kapitalistu, ki propada, seveda.,

 • Jože Miklič

  Kučan bo vrgel slovenijo v levičarsko dekadenco. Propad in razpad družbe. KJE IMA LEVICA DRUŽINSKE IN VERSKE VREDNOTE. KOLIKOKRAT MESEČNO GREDO V CERKEV IN KOMU MOLIJO? SOROSU.!? KOGA SE BOJIJO? NE BOGA!? SOROSA! Zakaj mislite da hočejo levičarji z Kučavzerjem na čelu porušiti naš vrednotni sistem? TO JE REVOLUCIJA KI SE JE ZAČELA PRI MARXU. PREMISLITE MALO ovce.!

 • LexLuthor

  Kot je značilno za slovensko desnico: izredna analiza notranje politike in polom pri zunanji politiki. Rusija se je v zadnjih 20 letih preobrazila v precej konzervativno državo, ki ima danes manj socializma kot npr. Švedska, Nemčija ali Velika Britanija. Putin je pretrgal s kontinuiteto na mehek način in je danes borec proti islamizaciji in bankirskemu globalizmu. Stvari so se obrnile na glavo, pa naši zahodniki analitiki tega še niso opazili. Je pa levičarstvo kuga, to pa se strinjam popolnoma.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!