Diklićeva dama z nageljčki

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebni arhiv).

Te dni smo tisti, ki imamo nizek krvni tlak, lahko normalno preživeli dan. Od jutra, ko smo v sobotni prilogi časopisa »proletarci vseh dežel, združimo se« prebrali, da nam Spomenka Hribar Diklić ponovno soli pamet, pa do večera, ko so nam misli še vedno bežale k njenim besedam. Tokrat se je privilegirana upokojenka spravila na Boruta Pahorja. Slep je, kdor ne vidi, da iz njenih ust, verjetno pa tudi povsem prazne glave, prihajajo tihe grožnje bivšega, bivšega predsednika države. Države, katere si ni želel in ji miselno ne pripada. Kot tudi ne omenjena gospa. Gospa, ki je od svojega 52. leta privilegirana upokojenka. Če preko palca seštejemo, da je na mesec neupravičeno v svoje žepe pobasala najmanj po 1.200 evrov, znese to 360 tisoč evrov v 25 letih. Priznati moramo, da je poleg številnih honorarjev, v denarni obliki ali v obliki različnih zastonjkarskih obrokov hrane, to kar lep znesek denarja in da gospa, kakorkoli gledamo, ni poceni. Gospa, ki se je rodila srbskemu očetu v Beogradu, je za svoje »svinjarije« plačala najvišjo ceno, ki jo lahko plača mati. Vendar njena v ideologijo ali materializem ujeta miselnost ne najde nikakršne povezave z mislimi o lastni krivdi in grehu oziroma ni zmožna miselnega preskoka o grehu, krivdi in kazni. Pa bi dobro storila, da bi se za trenutek pogledala v ogledalo. Mogoče bi uspela predelati svojo krivdo in doseči spravo sama s seboj.

V zadnjem umotvoru, ki ji ga je uspelo plasirati v Delu, posredno grozi Borutu Pahorju, posredno zanika ne samo neodvisnost sodstva, v tem delu bi se dalo celo z njo do neke mere strinjati, vendar pripiše sodišču odvisnost in pristranost. Tako da, dragi državljani, ni sodišče tisto, ki dopušča, da Ivan Zidar ne služi zaporne kazni, da prijatelj omenjene “drugarice” Zoran Janković svojo spolno slo zadovoljuje s pozicije moči, ius primae noctis si vzame kot absoluten vladar mesta Ljubljane in vseh njenih javnih podjetij, baje, po govoricah, tudi v Mercatorju ni bilo nič drugače. Prav tako po njenem ni sodišče tisto, ki je dopustilo, da zastarajo tudi vsi grehi, velike svinjarije in kazniva dejanja ostalih pripadnikov leve provenience. Zadnji tak primer je ustavitev postopka izdaje državne skrivnosti, ki jo je vsem ušesom v Sloveniji slišno storil Tone Rop. Ne, v resnici za vsem tem stoji omnipotente Janez Janša, ki odloča o delu sodišča, to pa mu slepo sledi in mu priznava popolno nadvlado. Janez Janša, ki je, saj ne boste verjeli, preprodajal orožje leta 1991, pa četudi se vsi spominjamo dogovora Kučan – Izetbegović in orožja na mariborskem letališču. Tudi pisni dokument o tem smo lahko prebrali. Vendar za gospo Diklić to ni bila preprodaja, orožje je mimo vlade, mimo vrhovnega poveljnika slovenske vojske, njej ljubega Milana Kučana, uspel prodajati Janez Janša.

Oglejte si še: Zločin brez kazni

Gospa Diklić grozi predsedniku države s kazensko odgovornostjo v zvezi s TEŠ 6, mu očita, da se zavzema za pietetni pogreb po vojni pobitih, hkrati pa premalo za grobove partizanov ali kakorkoli se že imenujejo revolucionarni borci, pa čeprav za urejanje njihovih grobov preko ZZB NOV vsako leto vsi namenimo ogromna denarna sredstva. Pozablja, da je Zdenko Roter v svoji knjigi dodobra opisal njeno privrženost t. i. močnemu voditelju, ki je, očitno po njenem stališču, samo in sme biti le Milan Kučan.

Lahko bi zamahnili z roko in rekli, da je babn’ca zmešana, vendar vsi vemo, da ni problem v njeni zmešanosti, temveč v njeni ubogljivosti in upogljivosti. V strahu pred izgubo privilegijev in občutka pomembnosti. Zato jo pokliče veliki mag ali pa ni niti toliko vredna in jo pokliče nekdo nižje. In že sledi sestavek v Delu, ki ga na srečo bere vse manj ljudi.

Spomenka se je upokojila s 25 leti delovne dobe
Lahko bi se mi smilila, včasih bi se mi tudi res smilila, danes, ko se s svojo privilegirano pokojnino norčuje iz revežev, ki so kot zadnje upanje po vsej državi izvolili SDS in njenega predsednika JJ, pa je jasno, da se boji, da bo vse to izgubila. In da bodo na dan prišle še večje svinjarije, kot sta jih odkrili obe komisiji, Logarjeva in Godčeva. Takrat bo na vrsti tudi ona, pa naj še tako žuga Borutu Pahorju. Ker toliko ga pa že poznamo, da vemo, da s tem žuganjem pri njegovem egu ne dosežeš veliko. Tudi če se ve, da je bila po kostanj poslana namesto drugega “močnega”, ki pa izgublja vpliv in moč. Narava gre vendarle svojo pot. Tudi pri gospe Diklić ni vrnitve v zgodnja petdeseta, ko se je z visoko pokojnino s 25 leti službene dobe upokojila. In pozor, takih je še veliko in zaradi njih moramo mi delati 40 let, da bomo dobili samo 50 odstotkov povprečne plače 30 letnega obdobja.

Foto: STA

Vendar gospe privilegirane to ne moti. A, kot rečeno, Bog ji je naložil križ. Z njim na hrbtu še vedno bruha ogenj in žveplo, zato je teža tega križa vsak dan večja. Zato se mi morda malce še vendarle smili, navkljub ali pa prav zaradi zlobe, ki jo bruha.

Kje so časi, ko so rojakinje, ki so z avtobusom prišle po svoje sinove, ki so napadli našo domovino, gospo Diklićevo, ki jih je z nageljčki pričakala pred dvorano Tivoli, vrgle z avtobusa. Njene rojakinje so imele pogum, imele so tudi strah, imele pa so tudi ponos, ki ga Diklićka ni imela nikoli!!!

Lucija Šikovec Ušaj

 • Srce

  Koga briga, kaj trobi teta Spomenka, se pač spominja starih dobrih časov, spočita kot je. Saj nismo v času matriarhata, tudi čas rdečih zvezd bo kmalu mimo. Razen nekaj lenih levih mladcev, smo vsi ostali že dojeli, da čas beži. Spomenke se kmalu še spominjal ne bo nihče, pa naj se še tako trudi zapustiti sledi. Žensko je že davno povozil čas in spregledal narod. Zame je že zdaj ni. Je pa problem Pahor. Storil je toliko slabega, da eno imenovanje Janša za mandatarja, itak tako pravi zakon, ne more popraviti dejstva, da sodi tudi on na smatišče zgodivine.

  • Olga2345

   Ima pa Pahor zadnjo priložnost, da popravi svoj “sloves”…

  • SIMON ROZIC

   Na smetišču zgodovine bi se že dolgo morali nahajati vsi bivši
   “globoko” verni člani ZK in njim sovernih cepcev. Bojim se samo,
   da krvavo rdeča barva udari skozi vse plasti umazanije, ki jo vlečejo
   s sabo kot obramben šlem!- Zgodovina se ponavlja in mi nimamo sreče,
   da bi priklicali enega demokrata ali pa vsaj Franca Jožefa!…

 • Amerikanc

  Le kaj je videl Tine na tej zavoženi Yugoskojevki ?!

  • Olga2345

   Bojim se, da vsaka škatla najde svoj pokrov…

 • Darth Vader

  ta spaka narave ni samo kučanova agentka, je tudi agentka Rotschildov v Sloveniji, na plačilnem seznamu George Sorosa, zato da uničuje našo državo…..več v videoprispevku s slovenskimi podnapisi https://ambasador21.wordpress.com/2018/06/18/obvezno-poglejte-trump-dominiral-g7-globalne-bojne-linije-zacrtane/

 • Olga2345

  Srbi so razčistiti s svojo preteklostjo in povedali, da so največje brearabe itek šle in da jih imamo v Sloveniji! Skorumpirana Diklićka je že ena od omenjene bande!

 • Dillinger

  Tako,ljudem je treba povedati,da ima že 25 let 1200 pokojnine,
  ker samo na tak način ljudje začnejo razmišljati.
  Si lahko predstavljate njene privilegije in višino plače 25 let nazaj,
  ko smo mi delali za 100K sit-Tolarjev=slabih 400 dem=200 eur,
  ona ima pa 1200 eur pokojnine=288K-sit to je pokojnina,plača skoraj
  krat 2.
  Pred 25.leti je nov Citroen AX stal nekaj čez miljion sit=dobrih 4000 eur,
  sem kupil novega in vzel kredit na 5 let.Ali si lahko predstavljate,da je
  imela takrat,če vzamemo eure ona 2000 plače,jaz pa 200 eur.
  V jugi sem dobil zadnjo plačo miliardo in pol dinarjev,to je bilo nekje 300-400 mark.
  In potem se najdejo raznovrstni socialistični mladiči,ki tvezijo kako nam je bilo lepo v Jugoslaviji.

  • slosin

   poznam ljudi, stare 35+ let, ki blebetajo take neumnosti…nekateri celo z nekim faksom…

   • totex39

    Za vse te ljudi 35+ , ki se bolj ali manj opredeljujejo postkomunizmu je kriva v prvi vrsti družina v kateri živijo, nato šola, ki jih izobražuje, najslabša je ravno FDV in nato družba, kjer se gibljejo.

 • Dillinger

  Slovenija je bila v Jugoslaviji močna lokomotiva,ki je vlekla ves ta drek za sabo.

 • luka globus

  udbaška psica

  • RATATA

   Udbovska.

 • david23

  Hmm, me pa zanima, če bo ga. Spomenka Hribar kaj odgovorila na ta članek ge. Lucije Šikovec Ušaj!

  • Krtača 20

   Vsega dreka pa res ne bere.

   • gaby1953

    Ti krtača pa bereš vse dreke.

  • ljubinica

   Ne bo.
   Ne bo ga niti prebrala.
   Ona je ostala v 20. st. v “socializmu s cloveskim obrazom”.
   Racunalnika in interneta ne uporablja. Bere samo pravoverne
   tiskane medije: Mladino, Delo, Vecer, Dnevnik ….

 • VERRZIFIKATOR

  Tinka Hribovc

  O DEKLIČU

  O dekliču ljudska pesem poje,
  z rožami da je poti postlala,
  mati ljudstva svojega postala,
  žrtvovala zanj življenje svoje.

  Kdo je ta deklič, da zanj ne vemo,
  mlajši rod začuden se sprašuje.
  ljudske pesmi so mu namreč tuje.
  Ali res povedati mu smemo?

  Bil deklič je, ne bi o lepoti,
  nepomembna ta pri vsej je stvari,
  se napake takšne zanemari,
  zamolčimo tudi o slepoti.

  Manjkajo da te stvari dekliču,
  stvar povsem seveda je drugotna,
  je pa danes babnica zlohotna,
  to povejmo, vdana vsa hudiču.

  Pobesnelost in z njo vsa nemarnost,
  ki okoli sebe jo razširja,
  vredna sama je za pol hudirja,
  kot mongolska svojčas je nevarnost.

  O dekliču ljudska pesem poje,
  nova nje vsebina je v celoti,
  o pokvarjenosti in togoti,
  konec tak, da vsak dobil bo svoje.

  • Soave

   Vedno tako pozitivno zaključite

   + + + + + + ” konec tak, da vsak dobil bo svoje.”
   Jaz sem pa vedno bolj v dvomih. Oziroma se bojim, da je ta konec zelo oddaljen.

   • VERRZIFIKATOR

    Deklič svoje že dobiva, že dolgo.

 • Rasputin777

  Ga.Lucija se je zmotila: to je Tovarišica in ne gospa da ne bo pomote .

 • Jaka Sraka

  Banda, post komunistična….

 • Rotar Jakob

  kurćanova diklićka v strahu izgube rdeče pokojnine!

 • Prle

  Z aviona se vidi, da je Lučka Ivanova upogljivka, pač ni prišla v parlament,zdaj pa bruha ogenj, ki pravzaprav samo rahlo tli. Lučka je prosti spis verjetno napisala v kakšnem wc-ju sodišča, ko je šla na veliko potrebo.

  • dež

   Ona je v svojem VO LJ-Bežigrad I zmagala in dobila za 1/3 več glasov kot drugouvrščena predstavnica LMŠ ali tretjeuvrščena Nataša Sukič iz Levice, ki bo celo poslanka.
   Slavni France Križanič, iz tebi ljube stranke SD, je dobil več kot polovico manj glasov kot Ušajeva.
   Tule, volitve.gov.si/dz2018., imaš rezultate, preveri če ne verjameš.

   • Prle

    Bistvo je, da je ostala zunaj parlamenta, takim kot je ona bi prišel prav drobiž za sedenje v parlamentu.

    • dež

     Bistvo je, da ne moreš Ušajevi ki je zmagala v svojem volilnem okraju očitati, da ni prišla v parlament ob dejstvu, da je Sukičeva postala poslanka, čeprav je v istem volilnem okraju dobila 700 glasov (33%) manj.
     Da ne govorim o poslancu DeSus, ki sedi v parlamentu z dobrimi 360 glasovi, vanj pa niso prišli nekateri, ki so prejeli preko 3000 glasov.

 • Krtača 20

  Več kot cvilit in lajat v luno ne morte desni. Mi je pa všeč da vam je desnim prišla resnica do srca. Sam priznal pa do groba ne boste. Ste preveč zakrknjeni.

 • mapu

  Gnoj mi manj smrdi…

  • Krtača 20

   Thats the spirit! Lih iščem enga ki mu kidanje gnoja ne smrdi. Vljudno vabljen. Mam čist nove vile!

 • Joža

  Odličen članek Ušajeve. Hribarjeva pa gre po poti padlih duš, skupaj z možem, osebnim sovražnikom Cerkve. Dobro je Ušajeva zaključila: baba bruha zlobo.

 • Soave

  + + + + + + dobro branje. Čim več takega, saj je naš Narod neverjetno pozabljiv !
  Naša komentatorka Olga pa je sijajno napisala
  ” Bojim se, da vsaka škatla najde svoj pokrov…” !!!!

 • Aron

  ‘Moj dekliški priimek je bil namreč Diklić in v življenju mi do leta 1991 ali 1992 tega nihče ni očital. Šele v devetdesetih so me potem nekateri imenovali Spomenka Diklić Hribar – čeprav se tako nikoli nisem podpisala. Oseba s tem imenom in priimkoma ne obstaja. S tem so seveda hoteli poudariti, da sem po očetu srbskega rodu, kar naj bi bilo a priori nekaj manjvrednega.’ Spomenka Hribar

  Torej se ve, kam pes taco moli. In potem SDS obtozuje vse kar je levo od nje izkljucevanja. SDSS je postala leglo nestrpnezev, zal.

  • Olga2345

   Diklićka je pokazala pravi barvo po razpadu Juge, tako kot številni Srbi, ki TAKRAT NISO ŽELELI SLOVENSKEGA DRŽAVLJANSTVA! ZDAJ BI PA IMELI ODSKODNINE ZA “KRIVICO”….DANES SE PA se iz Srbije priseljujejo tisti, ki so jim Srbi dali nogo, da bi sesali slovenske davkoplačevalce preko “zasluženih” penzij in fantomske “narodne manjšine” (migrantov)!!!??

 • TOML

  Odprto pismo Spomenki Diklić Hribar

  Spomenka čas je, da se spelješ od koder si se privlekla.
  Slovenci smo ti dali dom, šiht, penzijo,
  celo življenje žreš iz našega propračuna,
  ob enem pa serješ po Slovencih in naši domovini.
  Slovenci predlagamo, da se spelješ danes,
  ker drugače te bomo jutri katapultirali.
  MARŠ baraba levičarska zagamana!

  • Aron

   Ma kaj si ji ti dal? S svojim fusanjem popoldne ze ne. Vecino casa pa na plecih nas, davkoplacevalcev, medtem ko ti cele dneve smetis po soc.omrezjih, namesto da bi kaj koristnega delal. Fej.

   • TOML

    Ajde bre komi…

 • janez.pokoncni

  “Njene rojakinje so imele pogum, imele so tudi strah, imele pa so tudi ponos, ki ga Diklićka ni imela nikoli!!!”

  Lucija zna kot malo kdo! Ostro, a dostojno in dostojanstevno na papir prenaša misli nas tisočev!

  btw.,
  Bemti volilce v VE Bežigrad.

  • Prle

   Ha,ha,ha, dostojno in dostojanstveno, ha,ha,ha, mogoče za vas desnosučne. Si v prostem času vaški posebnež?

   • šmentanamuha

    Nihče od tebe ne pričakuje, da boš razumel besedo dostojanstvo.

  • Mojca pokraculja

   VE Bežigrad, nimam pojma kaj je šlo narobe.

   • dež

    Ona je v svojem VO LJ-Bežigrad I zmagala in dobila za 1/3 več glasov kot drugouvrščena predstavnica LMŠ ali tretjeuvrščena Nataša Sukič iz Levice, ki bo celo poslanka

    • Mojca pokraculja

     Pomeni, da ne bi smela kandidirat v Lj Bežigrad ? kakšne fore so to, še vedno ne razumem. Zakaj drugouvrščena premaga prvouvrščeno ?

     • janez.pokoncni

      Ja Bežigrad (in LJ) je rdeča trdnjava, podobno kot Primorska.
      Sicer pa – nekoč sem že detajlno razložil naš VS. V postih kakšne 2 leti nazaj tako, da se mi ne ljubi več. Lahko na internetu v roku takoj najdeš razlago tega sranja, ki ga imamo pri nas.

     • Mojca pokraculja

      Razumem, saj gre meni tudi na kozlanje. Ko bom pri volji bom pogledala.
      Vsako pi….ijo spravijo na US, ali na referendum, kako to da tega norega sistema ne morejo, mi je pa uganka. Že iz stališča, recimo, da je nekdo volil SDS in Lucijo, pa njegov glas “preglasi” nekdo od zadaj, je moja volilna pravica kaj?
      Vredna 1 milijon kramarjev (kot je napisal dob) ?!?

    • janez.pokoncni

     Eh brezvezno pametovanje.
     Seveda je dobila največ glasov, seveda je zmagala. V preko 70 od 88 je zmagala SDS, ampak žal nimamo VVS. Za uvrstitev v parlament je poslanec SDS moral dobiti vsaj 27 % (ne da se mi iti v decimalke).

     • Mojca pokraculja

      Tako dobro so si nastavili sistem, da je praktično nemogoče zmagati ne da bi imel več kot 50% glasov.
      Slovenije ni več !

     • janez.pokoncni

      Sem skoraj strokovnjak za volilne sisteme. :) Pred leti sem preučil v bistvu vse variante, po katerih se odvijajo volitve po svetu.
      Še pred časom sem prisegal na večinski volilni sistem vendar danes menim, da bi ob toliko volilnih okrajih čisti večinski sitem bil za Slovenijo neprimeren. To kar imamo, kombiniran dvokrožni proporcionalni VS je drek od dreka in Slovenija je s tem sistemom obsojena na koalicije sestavljene iz morja strank, kar pomeni seveda neučinkovitost VSAKE vlade. Mnogo pretežko se pride do večine, a bi na drugi strani VVS mnogo preenostavno pripeljal stranko do ustavne večine.
      Meni osebno je od parlamentarnih sistemov (Amerika, Francija, itd imajo predsedniški sistem) nekako najbližji Japonski. Del parlamenta se voli po VVS, za del parlamenta pa se na nivoju celotne države da glas stranki. Na volitvah vsak volilec voli 2x.
      btw.,
      Blesavo smo zašli v volilne sisteme pod tem člankom. Res čisto mimo. Hotel sem povedati le, da mi je zelo žal, da Lucija ni prišla v parlament, pol pa tole .;)

     • Mojca pokraculja

      Absolutno obžalujem, da Luciji ni uspelo.
      V zvezi z volilnimi sistemi se zahvaljujem za tvojo razlago. Zelo zanimiva debata in še kako prav, da si vanjo zašel. Malo svežega zraka ob vsej zatohlosti, ki jo furajo levi provokatorji, je vedno dobrodošlo.

     • dež

      Ne benti nad volivci, če imamo zmeden volilni sistem.
      Za Hršo iz DeSUS jih je glasovalo samo 369, a je vseeno poslanec. Hojs je v Kamniku dobil toliko glasov kot vsi poslanci DeSUS skupaj in ni poslanec.
      Res pa je, če pogledamo generalno, se razmerje levi-desni ni bistveno spremenilo, za kar imajo zasluge tudi nesposobneži okrog SLS.
      In če malo karikiram en pregovor – v povezavi s slovenskimi volivci, “lahko izseliš butalca iz Butal, ne moreš pa Butal spraviti iz butalca”.

     • janez.pokoncni

      Ne vem, zakaj nakladaš. Daj me na blok in amen.

 • TOML

  Ja kaj pa si drugega, če ščitiš tako balkansko levičarsko drhal?
  Rdeče zarukano govedo, eto!

 • Jožef

  Gospod Rupel je tokrat prehitel go. Ušajevo, vendar je bil v svojem članku zelo previden, za vsak primer – kaj se ve. No go. Ušajeva je pa povedala oziroma napisala tisto tapravo. Odkrit in pošten človek s čisto dušo pa stvari poimenuje tako, kot so.
  Resnico je treba povedati na glas, brez olepševanja ali prikrojevanja. Prikrojevanja resnice in zgodovine imamo Slovenci dovol.
  Kaj si jaz mislim o tovarišici dikličevi, sem pa že oznanil pred dnevi.
  Kar se pa tiče zlodel g. Janeza Janše, pa vsi vemo, da mu ni bilo nobeno zlo ali slabo delo dokazano.
  Tudi to vemo, da je veliko Slovencev zaradi naivnosti, nevednosti ali sovraštva pozabilo na njegova dobra dela ali njegovo borbo za boljšo, pravičnejšo in predvse samostojno domovino Slovenijo.
  Med nami, Slovenci, skoraj da ni takega trmoglavega moža ali ženske, če hočete, da doživel toliko verbanega nasila, optoževanja in celo zapora (ječe), kot je doživel g. Janša.
  Zato, dragi Slovenci, Dikličevi je treba povedati, da naj za vselej zapre svo “gobec”.

 • Mojca pokraculja

  Lucija kot vedno dobra, odlična.
  Razkrinkavanje glede upokojevanja je le ena od njenih zlaganih poštenosti. O ‘high moral ground’.. je pisal tudi BMZ v povezavi z izglasovanjem poslanskih pokojnin.
  Najbolj vpijoče je nekaj drugega. Brezsramnost vseh teh “pritepenih” kvazi intelektualk, ki so si s svojo premetenostjo, da ne rečem kar po njihovo lukavostjo, najprej našle moža Slovenca, da se deklarirajo za slovenke.Potem so se kao izobrazile, naredile pohod na institucije in se instalirale v oblast. Tako ali drugače. Je J. Murgelj kaj drugačna od Spomenke in obratno? Svetlana No1. in No 2. ?!?

  Za cel šopek karanfilov ! Ne nageljnov. Te naj pustijo pri miru.

 • bednick

  Takrat, ko so jo Srbkinje fuknle iz avtobusa, je slovenski narod simpatiziral s Spomenko.
  A se prav spomnim?
  Če se ne, me popravite, a popravka ne bom upošteval, to vam povem že kar vnaprej.
  V najslabšem primeru bom tistega, ki mi bo oporekal, nekam poslal.
  Kam, naj pa ugane kar sam.

  • šmentanamuha

   Veliko stvari dejansko sploh ne vemo. Medijska manipulacija zavede ljudi, tako da včasih traja precej dolgo, da se izkaže resnica. In čas je končno razgalil Kučana in Dikličko in vso to komunistično zalego, ki nam vseskozi uničuje državo.

  • Mojca pokraculja

   Seveda je, ker ni dojel, da matere ostajajo samo matere. Matere agresorskih vojakov so imele ponos, borile so se za svoje sinove. Od tu naprej smo bili Slovenci njihov sovražnik in nič drugega.Edino pravilno!
   Spomenka s karanfili v resnici sploh ni bila na naši strani. Niti ni bila z materami. Kot srbkinja je bila (podzavestno) na njihovi strani. In je še vedno.Zavestno !

  • lokec

   slovenski narod simpatiziral s Spomenko

   Slovenceljni da. Slovenci ne.

  • tohuvabohu

   Morda je le solidariziral?

 • šmentanamuha

  Veliko dela nas čaka, da bomo sčistili ta srbski dresnik, ki se je zalezel v vse pore družbe.

  • Prle

   Končno že zavihajte rokave in na delo, tačas, ko se tukaj repenčite, bi lahko že pol počistili. Ampak vas so samo besede, jebi ga, to je lastnost desnosučnih.

   • šmentanamuha

    Ja,sej, za začetek smo podprli SDS.

   • WISKY 1000

    Budala

    • Prle

     Pijanček.

 • Hun

  babji ravs

 • WISKY 1000

  Toti komunajzarji nebodi jih treba še kar tlačijo slovensko zemljo?

 • soc

  Bravo, Lučka, spet si rekla bobu bob, tako nezaželeno in skorajda že prepovedano dejanje v slovenski verziji “1984”.

  A naj ponovim svoje razmišljanje. Jugovići in jugofili so od 2008 postopoma prevzeli oblast v Republiki Sloveniji. Mediji so njihovi, javna uprava je njihova, sodstvo je njihovo.

  In še enkrat: bomo na Slovenskem sploh še kdaj mi, zavedni Slovenci, gospodar?

  • lokec

   Zelo dvomim. Trend se samo slabša. Imamo orodje “volitve” , ki pa v Sloveniji ne deluje.

   • šmentanamuha

    Ne tolk jokat. Naredi to, kar moraš narediti in zaupaj v zakon Vesolja.

    • lokec

     Jaz ne jokam. Zakon narave in vesolja pa je, da velike ribe jedo manjše.

     • šmentanamuha

      Zakon Vesolja je HARMONIJA. Ko pademo ven iz te frekvence, se začnejo dogajat stvari, ki jih radi poimenujemo nesreča. V resnici pa smo samo padli iz božanske frekvence. Takrat se učimo, to so naše življenjske lekcije.

     • macon

      Kaj pa, če je zakon vesolja KAOS?

     • šmentanamuha

      Kaos je samo občasno stanje. Vesolje teži k redu in v kaosu se že vzpostavljajo nove (urejene) strukture.

     • soc

      Po vseh letih in izkušnjah verjamem le še v zakon entropije, zakon močnejšega in Murphyjeve zakone. Vsi našteti pa vodijo v sranje…

    • KP

     ne jokamo,mi se samo cmerimo. sami Mirkoti Cmerkoti smo

 • lokec

  Joj bog zakaj nisi bolj pravičen.

  • šmentanamuha

   Bog ni tisti, ki opravi delo namesto nas. Za to nam je dal svobodno voljo. Ljudje bi se samo radi izognili odgovornosti za svoja dejanja.

   • lokec

    Kje pa smo bili Slovenci ko je bog pamet delil. Tudi Janša je lepo povedal da krivice večinoma niso popravljive.

    • šmentanamuha

     Vedno glej širšo sliko, sicer boš izgubil fokus in vero v življenje. Imaš daleč več moči, kot se zavedaš. Ključ je v besedi ZAVEDANJE. Mi smo samo del večje slike. Ohrani stik s svojim srcem, ki te ljubeče vodi skozi življenje. Strah ti preprečuje, da bi slišal njegova sporočila. Skozi srce smo povezani z Božansko zavestjo. Bodi hvaležen, da se lahko učiš in se razvijaš. HVALEŽNOST pride iz zavedanja. Vse dobro ti želim.

    • Soave

     Zmanjkalo mu jo je. Zato je bil pa radodaren z naravnimi lepotami. Vendar nam le te, brez pameti bolj malo koristijo.

  • stajerc5

   Ce si ne bos sam pomagal, ti tudi Bog ne more pomagati.

  • freedomfighter

   Zato ker tudi ce obstaja se sigurno ne ukvarja z insekti kot smo ljudje…insekti pa zato ker v primeru da bog obstaja smo mi zanj intelektualno na stopnji insekta

 • Gillo Prunk

  Značilno je da marksisti zmeraj delijo nauke in nato tudi grožnje kakor gre za totalitarne sisteme (tukaj nočem žalit s paralelami…). Ne glede na napisano čeprav gospo SH zelo cenim iz prejšnih let in so se ji dogajale hude stvari v življenju ne razumem. Pismo je zelo nekoherentno in vsebujea stvari izven konteksta verjezno je bilo sugerirano iz ozadja… ali pa je z leti spremenila svoj pogled na svet. Ne glede na predsednika P. da je v preteklih letih imel nekaj smešnih potez pa je v zadjem letu posebno zadnjih mesecih pokazal zelo veliko mero razuma in preprečil kar nekaj katastrofalnih potez prejšnje še obstoječe vlade tudi sedaj dela zelo smiselno in državotvorno…

 • miki

  motena lučka

  • stajerc5

   Ce si potegnes nikab iz ksihta, sploh ne bos rabil lucke!

  • herman

   ta sveti na alkohol.

  • KP

   prihajač iz Države Čifurije

 • sanguis sacrum

  Ustavite izključnevalno, lažnivo, fašistoidno, razdiralno kaviar levico s to zblojenko na čelu..

 • freedomfighter

  Zjokaj se lucija beh beh

  • KP

   Ti čefurček se zjokaj. Mogoče boš kdaj ob čefurske privilegije.

   • freedomfighter

    Hahaha kaksen cefurcek…pri meni ni nobenih cefurckov v druzini…lahko ti pa prinesem robcek ce se bos zjokcal

    • KP

     na nakladaj,mali

     • freedomfighter

      Hahaha a je hudo a ne revcek psihopatski hahaha a bo treba plenicko menjat

 • TOML

  Ene karkoli delamo, eni pa drkajo na podpori.

 • Get Smart

  Odličen prispevek o MURGL JUGOKOMUNISTIČKI drugarinici Diklić.
  Le pojme “dama” in “gospa” v takih primerih opremimo z navednicami,
  saj dejansko ne govorimo o dami ali gospe, ampak o lažnivo lopovski
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI tovarišici, naći drugarinici nje,
  ki je bila v Slovenijo dotovorjena za “serbusovanje” = za očuvanje tekovina
  MURGL JUGOKOMUNISTIČKE revolucije =
  za agitpropagandno ohranjanje MURGL JUGOKOMUNISTIČNE OKUPACIJE.
  .
  .
  »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • milanček

  skupina intelektualcev , podpisniki za levosredinsko vlado! Pa kje na tem spisku je kakšen intelektualec, še krave na pašnikih imajo več mozga, kot ta golazen, ki so dobili nazive po vezah v CK ZKS!

  Pod pismo so se podpisali Metka Mencin Čeplak, Božo Repe, Vlado Miheljak, Peter Klepec, Marko Milosavljević, Milica Antič Gaber, Marta Verginella, Rajko Muršič, Zdenko Kodelja, Darko Štrajn, Boris Vezjak, Tanja Rener, Rudi Rizman, Svetlana Slapšak, Igor Ž. Žagar, Niko Toš, Urša Opara Krašovec, Sabina Autor, Miha Fošnarič, Barbara Rajgelj, Marjan Šimenc, Jože Pirjevec, Darja Zaviršek, Renata Šribar, Karmen Klavžar, Božidar Flajšman, Valerija Vendramin in Gorazd Kovačič.

  • KP

   Urške Čepin ni na seznamu? Verjetn je seznam isti,kot za Zokija Spokija.

 • Iva

  Kučanova prodajalka vijolic (vedno v pravem trenutku jo pokliče Milan, nato napiše pamflet in se že dogovarja z Delovim Alijem o objavi v SP) je nekoč potuhnjeno “svetovala” Pučniku, naj prepusti vodenje vlade novemu obrazu-neukemu Petrletu. Pučnikova vdova je povedala, da je največje razočaranje zanj bila prav svetohlinka Spomenka.
  Nato je sledil pohod na JJ. Po Depali vasi sta Janši obrnila hrbet še koristolovca Bavčar in Rupel, Spomenka pa je kasneje v SP Dela začela izumljati še fašizem. Bučarju so “omračili um” nekoliko kasneje, tako da je na koncu celo romal na Magistrat k mafijsko kontaminiranemu Jankoviču!
  Prav t.i. demokrati (kolaboranti) so krivi, da imamo danes ugrabljeno državo!

  • Mojca pokraculja

   Odlično Iva !

  • dob

   Ponovim za Mojco pokrajculjo: Odlično, Iva!
   Spomenka je kučanov secret agent with licence to shit.

 • milanček

  že kot “junferco” bi to golazen morali nataknit na kol! Že vsak čefur ima več besede-veljave , kot ortodoksni Slovenec!

  • freedomfighter

   Zjokej se

   • KP

    Zakaj ne komentiraš na Erteve Velikosrbija. Lahko v hieroglifif,če hočeš.

 • Hribouc

  Diklićka-velika sramota Demosa in rdeče tranzicije v rdeči Kučanov teror Demokrature in demokratičnega socializma (Beri: komunizma) DREK 1.kategorije !

  Predrznica.Plačanka.Izkoriščevalka davkoplačevalcev!

  DIKLIĆ
  JANKOVIĆ
  PEROVIĆ
  MAKAROVIĆ, itd, itd.

  ———————————

  Imena, ki me v boljševiško krvavo svinjsko NOB OF Revolucijo!

  Kardelj, Kidrić in Maček so poklicali in od fukača Broza dobili pojačanje slovenskega partizanskega komandnega kadra rdečih klavskih komisarjev leta 1943.

  200 kolaborantskih srbijanskih krvavih komisarjev, ki so naredili več zadev:

  – pospešili so revolucijo in klanje slovenskega življa
  – pripravili so partizansko vojsko v kolaborantsko balkansko vojsko
  – prevzeli so slovensko part. vojsko in iz nje naredili rdečefašistično JNA

  Kaj delajo zgoraj omenjeni, kot da utrjujejo oblast Golobić-Kučanove rdeče bande Slovenistan, pa opisuje gospa ušajeva. Odlično, naravnost in v trdo, Bravo!

  • freedomfighter

   A je hudo a ne

 • KP

  Kar je na ič je zanič. Prva stvar,ki naj jo stori nova vlada,če bo poštena,naj pobere priviligirane penzije. Vsem. Pa saj jo prejemajo itak samo levuharji in voluharke. Ne bo jih pretežko poiskat. Pa da jih potem vidimo pametovat.

 • freedomfighter

  Beh beh hahaha

 • xtc

  Gnoj nima ne jaza,ne ponosa= samo gnoj ali Auschuss po domače.

 • Osti jarej

  …mi je všeč…..lucijin oster jezik

 • hribovc

  odlično, lucija, parazite komunajzarske je treba dajat’ na pranger vsak mili dan…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!