Lindsey Vonn, Črni panter, Marko Crnkovič in drugi koristni idioti

Jože Biščak (Foto: osebni arhiv)

Priznam, Lindsey Vonn mi je všeč. Kot najboljša smučarka v zgodovini, kot športnica, ki želi vedno zmagati, in, če odštejemo nekatere preveč natrenirane dele telesa, kot ženska. Zato navijam zanjo in stiskam pesti, da bi po številu zmag v svetovnem pokalu presegla Ingemarja Stenmarka. Mene kot “trumpista”, kot me je označila neka parazitka v državnih jaslih, ne moti niti to, da ne mara ameriškega predsednika Donalda Trumpa. In to odkrito pove. Kot pred olimpijskimi igrami, ko je dejala, da bo zastopala Američane, ne predsednika, in če bo dobila medaljo, ne bo šla na sprejem v Belo hišo. Zdaj jo je in najbrž res ne bo šla. Tudi prav. To je pač njena pravica, ki ji je ne gre odrekati. Saj imamo svobodo govora. Žal pa to pravico kulturni marksisti očitno priznavajo samo Vonnovi.

Ko so se volivci Trumpa usuli nanjo, češ da ji želijo, da si na hribu v Pjongčangu zlomi vrat ali nogo, je bila njihova svoboda govora nenadoma sporna. Tudi portal nacionalne televizije se je zgražal nad “kavčarskimi kritiki”. Kot da bi bili oni krivi, če bi si Vonnova v resnici kaj zlomila. Pri hitrostih, kakšne so pri superveleslalomu in smuku, športnik vedno tvega. Če se ne more zbrati zato, ker ga vsi ne hvalijo, ampak tudi ostro in robato kritizirajo ter mu pač ne želijo vsega najboljšega, ni problem komentatorjev na forumih in družbenih omrežjih, ampak je nekaj narobe v glavi vrhunskega športnika. Česar se očitno zaveda tudi Vonnova, ki je zapisala: “Ni treba, da me imajo vsi radi.” Za razliko od medijev, ki so moralizirali, kako lahko nekdo nekomu želi slabo. Ja, zakaj pa ne? Ljudje sovražijo marsikaj; če nekomu rečeš, da ga sovražiš, še ne pomeni, da boš v roke vzel orožje in ga ubil. Povedano drugače. Vonnovi se prizna pravica, da nekoga prezira zaradi njegove politične usmeritve in ravnanj, a če kdo prezira njo, je pa narobe ali kaj?

Film Črni panter je dober primer, kam lahko pripelje levičarska norost. Kritiki, ki so dali filmu negativno oceno, so bili označeni za rasiste. Razlog? Filmu, kjer igrajo glavno vlogo črnci, ne smeš dati slabe ocene. To ni politično korektno, ni v duhu časa, ni progresivno. Ne glede, ali igrajo dobro ali slabo. In ne glede, da je film sam po sebi rasističen, saj v skoraj vsakem kadru poudarja svojo rasno identiteto. Toda, ali je to dovoljšen razlog, da nekoga razglasiš malodane za fašista, ker mu film ni všeč? To je podobno, kot bi kritiziral otroški film in bi bil razglašen za sovražnika otrok. Ali lastnik trgovine, ki v črnski četrti zaposluje izključno črnce, ker drugače ne bi nihče kupoval pri njem. Je zato rasist? Ne. Obnaša se gospodarno.

Naj ponovim. Vsakdo ima pravico diskriminirati na katerikoli podlagi. Diskriminiramo namreč vsak dan. Vsaka naša odločitev je na nek način diskriminacija: od odločanja v trgovini, katero blagovno znamko bomo kupili, do športa, katera disciplina nam je bolj všeč. In ravno zato je diskriminacija pravica, da se človek svobodno in brez prisile odloča. Torej, človek se svobodno odloča, s kom se bo družil in s kom ne, kaj bo kupil in kaj ne bo, komu bo dal prednost in komu ne. Diskriminacija je del vsakdanjika slehernika.

Tudi Marko Crnkovič je z označbo velikega dela desnice za sodrgo in stekle pse diskriminiral. Mogoče celo žalil. Ampak, naj. Če je kdo bil užaljen, je to njegov problem. Ne biti užaljen ni človekova pravica, svoboda govora pa je. Težava v primeru Večerovega kolumnista je bila enaka kot pri Vonnovi in Črnemu panterju – odrekanje pravice, da se braniš in vrneš z enako mero. Kako je že zapisal Fran Levstik? “Ali ga bom s pogačo pital, kadar se s kom kregam. Kar ga bolj ujezi, to mu zabelim,” je v njegovi pripovedki dejal Martin Krpan.

Ko se je na družbenih omrežjih vsulo po Crnkoviču, je bilo to označeno za neprimerne gostilniške debate, sam njegov tekst je šel kar nekako v pozabo. Kar naenkrat so bili odmevi bolj nevarni, bolj sovražni, kot sama Crnkovičeva vsebina. Ampak, saj veste, kako je s kulturnimi marksisti: pravico do kritike imajo samo oni, vse ostalo je, to so “izumili” levičarji, sovražni govor. Res so čudni (in nevarni) časi, ko človek ne sme imeti več mnenja in ga jasno povedati. Pravzaprav ga lahko ima, a le, če na domači politični sceni kritizira Janeza Janšo, na mednarodni pa Donalda Trumpa ali Viktorja Orbana. Torej, ima lahko le progresivno levičarsko mnenje in le tega sme javno izraziti. Vse ostalo sodi v gostilniške debate.

Vonnova ima lahko zaradi mene do Trumpa kakršnokoli stališče; če bom kritiziral film Črni panter, me lahko sto in enkrat označijo za rasista (hm, ne bo prvič), ker mi je povsem malo mar, kaj si o meni mislijo koristni idioti; Crnkovič pa moja prepričanja lahko označi za prepričanja steklih psov, če želi. Pa kaj potem? A to ne pomeni, da bom nastavljal drugo lice, to ne pomeni, da ne bom vračal nazaj. Kajti, kdo pa je Crnkovič, ki si domišlja, da bo on določal, kaj so “civilizacijske norme političnega in medijskega komuniciranja”; da najbolje ve, o čem lahko ljudje pomislijo in kaj lahko vrednotijo; da ima tako izostren okus za umetnost; da ve, kaj je degradirana umetnost in kaj ne.

In ja, Marko Crnkovič, če si sposodim tvoje besede, ljudje imajo pravico, da se na tvoje zapisano poserjejo in ti tako pljunejo v obraz. Čeprav bi rajši videl, da te ignorirajo. To bolj boli, mar ne?

Jože Biščak

 • Miro Jereb

  Tale Crnkovič je hecen možic…do sedaj sem mislil da je tik pred puberteto…ker ga tako razganja…revež, lahko bi se že zresnil. Škoda da se v njegovih časopisih ne moreš razpisati s komentarji kot recimo tu in ker se ne moreš on misli da piše dobr, ker se nihče ne pritožuje in mu pove po resnici kaj je…

 • Mirkoca

  Dobro napisano, se tudi povsem strinjam.

 • AlojzZ

  Ah! Ali ne obstaja meja svobodnega gibanja moje pesti Biščakov nos? Ne? V redu, potem pa dajmo! MLATI!

  • rrrrr

   No, pa dajmo Lojze! Ti preluftamo najprej mali ,,z” ali prej veliki ,,Z”?

 • Miccy

  “Ko so se volivci Trumpa usuli nanjo, češ da ji želijo, da si na hribu v Pjongčangu zlomi vrat ali nogo, je bila njihova svoboda govora nenadoma sporna….”

  Resno?????

  Biščak ne zmore direktenega obračuna s Crnkovičem, pa to opravi preko Vonnove in njenih “preveč natreniranih delov telesa” :) :) :)

 • Jana učak

  Uporabila bom vaše besede: res ste venček idiotov*
  *vaša beseda!!!

  • slosin

   …….. ljudje imajo pravico, da se na tvoje zapisano poserjejo in ti tako pljunejo v obraz….

   • rrrrr

    ..še bolje pa je ostarela dekleta prepustiti samim sebi in njihovemu čarobnemu notranjemu svetu.

    • Soave

     rrrrr ? Pišuka. . .. . tale je pa kar malo kruta.
     Tudi ta notranji, čarobni svet nas, ostarelih deklet je lahko zanimiv in, predvsem poučen ?

     • rrrrr

      Ostarelost je tu mišljena bolj kot okostenelost, neprožnost in nesposobnost razlikovanja med vsiljeno dresuro (državljanom v škodo) in odsevom lastnega razuma ( državljanom v korist). In ko se naš razum podredi medijski in politični dresuri, se pač lagodno prepustimo lastnemu ,,čarobnemu” notranjemu svetu, češ: moja glava, moj svet. Ampak velja v enaki meri za ,,ostarela” dekleta in za nas, ,,ostarele” fante.(draga Soave, tebe res ne vidim v lastnem ,,čarobnem” svetu ampak damo, ki je trdno in razumno zasidrana v naši stvarnosti)
      Torej, naša ,,ostarelost” ni pogojena z biološko starostjo temveč s pomanjkanjem zdravega, kmečko klenega razuma pri presojanju slovenske stvarnosti.
      Človeško razumnost spoštujem, človeški zdresiranosti se posmehujem!

     • Soave

      Ja, že. . . že. . . . .Vendar je tudi razumnost v marsičem lahko podobna zdresiranosti.
      Sploh glede na položaj v Sloveniji. Glede na politična sprenevedanja politikov vseh barv. Tako hudirjevo malo vemo, da je ta meja že skoraj zabrisana.

     • rrrrr

      Ravno nasprotno, draga Soave: veliko vemo in vidimo. Še zadnje maske so padle. ! Zato pa je meja med poštenimi politiki in prodajalci megle prekleto jasno zarisana. Nikoli bolj, kot ravno sedaj.

     • Soave

      Blagor ti ! Kajti , priznam, da sem čedalje bolj zmedena. Zdi se mi, da je megla še kar gosta. In me je malo strah, kaj se bo prikazalo, ko se dvigne.

 • Soave

  Hm. . . . čudna kolumna . Sploh ne vem, kam meri .
  ( Vonnova pa seveda ima pravico iti, ali ne iti k predsedniku. Ni pa to prav nič lepo.Ženska je dokazala da misli da je alfa in omega Amerike !! Ho. . . . .ho . . . . .!!
  Tako, kot pri nas , ko večina nagrajencev ni prišla k Pahorju . Denar so seveda vzeli VSI. )

  Torej, imam občutek, da je naslov zgrešen. Tole je pismo Marku C. in morda še nekaterim komentatorjem, ki večkrat pokritiziramo ravnanje desnice.
  Veste, g. Biščak, tudi mi kar naprej nastavljamo še drugo lice. Zakaj ?? Ja, zato, ker se desnica ni sposobna skupaj spraviti.

  Se pa radi ” spravljate ” na napačne ljudi. Tudi ta nesreča od Crnkoviča je med njimi. Človek je in še vedno dobro piše. Mu pa verjetno voda v grlo teče, a ne ? Preživeti pa moramo vsi. Ne moremo vsi v službo k Demokraciji, ali na Novo . Ne marajo ga ne desni, ne levi.
  Zato se jaz sprašujem, kam meri ta kolumna, g. Biščak ?

  • trumpet2018

   če bi bila predsednica vojna zločinka Hillary, bi Vonnova seveda z veseljem šla na večerjo v belo hišo, to je ta hinavska dvolična športna elita, podobno velja za holivudsko elito

   • Goran Hvala

    Ker so vsi v holivudu levaki..bvahahahah….z republikanci vred…

 • trumpet2018

  Crnkovičeva zlata leta so se iztekla, še vedno bolje da si stekel pes, kot pa tisti, ki ga levaki zlorabljajo v garažah, lažniva sodrga je pa tako v glavnem samo na levici, samo poglejte si naše leve msm medije in vam bo vse jasno. Vonnova naj raje smuča, za to svoje delo je tudi nadpovprečno plačana, nihče si ne želi poslušati njenih praznoglavih liberalnih snowflake izpadov, enako velja za Holivudsko liberalno elito. Črni panter pa ni edina social justice feministična propaganda, to velja tudi za zadnjo vojno zvezd in film Trije plakati, slednji je vsaj na trenutke zabaven, prva dva sta pa povsem negledljiva, Črni panter se vleče kot čreva brez konca, 2 uri in dve minuti čiste BLM propagande

  • Goran Hvala

   A to si edn tistih ki sisne s torenta cam verzijo..pol si pa res vse vidu in slisal..;-)

 • Goran Hvala

  Vse lepo in prav janseviki in vas trumpist….vendar ce se ne motim vonova ni nikjer rekla da zeli da si trump zlomi vrat in se ubije…ce reces da nekoga ne maras in ne mislis k njemu na sprejem je eno..drugo pa da naj crkne cimprej in podobne..obracanje obracanje besed vam pa kar gre od rok…to ste pa majstri….;-)..

  • trumpet2018

   Vonnova res ni rekla, so pa to rekli številni skrajni levičarji v zda na twiterju in FB, pa tudi javno, npr. Madonna, da bi najraje požgala belo hišo, če kdo spreobrača resnico, si to ti

   • Goran Hvala

    Govorim o vonovi…

    • Sale

     U Sеžаni minirаnа (!!) stаmbеnа zgrаdа pripаdnikа ЈNА. Vеzаnim i prе­m­lа­ćе­nim žеnаmа, dеci, stаrim pеnziоnеrimа, Zdеnkо Lаtin, оficir dеzеrtеr iz ЈNА stаvlјао nоž nа grlо i urlао: „Svе ću vаs pоklаti!“ Pоslао је аu­tо­mо­bil sа оzvučеnjеm kојi је cеli dаn 30. јunа grаdоm еmitоvао pоruku: „Srbi, nа­pu­stitе Slоvеniјu! Bićеtе pоklаni!“

     Pоslе prеbiјаnjа, sеksuаlnоg nаpаstvо­vа­njа, plјаčkе svеgа i skidаnjа оdеćе, gušеći ih u furgоnimа bеz vеntilаciје, slао ih u lоgоrе u rudnicimа! Bеbi srpkinjе su isklјučili inkubаtоr, а pоtоm је sа mајkоm pоrоdilјоm izbаcili nа ulicu: nаzоvi lеkаri su ubili bеbu!

   • stajerc5

    Pravkar sem se spomnil na celo mnozico polularnih USA “zvezd”, ki se bodo takoj izselili, ce zmaga Trump!
    Hihihi, koliko se jih je????????????

    • samotoje

     Boris A. Novak, je rekel, da se bo izselil iz Slovenije, ker smo Slovenci izbrisanim prebrisancem povzročali take duševne muke. Čakam, pa ne dočakam.

   • Sale

    U Pоstојni mаsоvnа tоrturа 35 žеnа sа dеcоm vојnih licа nеslоvеnаcа.

  • Sale

   Slоvеnskа Bistricа 30. Јunа оkо 19. 00 čаsоvа pripаdnici Јаn­ši­nе ТО su žеnu i dеcu kаpеtаnа Drаgаnа Stојаnоvskоg dоvеzli sа upеrеnim оru­žјеm, uz prеtnju dа ćе ih svе pоbiti.

 • rrrrr

  ,,In ja, Marko Crnkovič, če si sposodim tvoje besede, ljudje imajo
  pravico, da se na tvoje zapisano poserjejo in ti tako pljunejo v obraz.
  Čeprav bi rajši videl, da te ignorirajo. To bolj boli, mar ne?”
  Tudi levičarsko nazadnjaške, pomanjkljivo izobražene in osebnostno nedorasle veseljaške trololoje, ki nas na tem portalu poučujejo o tem, česar še sami ne razumejo, velja enostavno prezreti.
  ,, Kar ga bolj ujezi, to mu zabelim,”pravi naš literat F. Levstik.
  Naj kar z vsemi topovi nažigajo v Krim…Grmenje brez odmeva bo najbolša zabela!

  • Sale

   Nа svim grаničnim prеlаzimа kоје su pоbunjеnici zаuzеli, civili, slu­ž­bе­ni­ci Sаvеznе uprаvе cаrinа, su kidnаpоvаni, tučеni, izvоđеni nа strеlјаnjе, vе­zi­vаnе im оkо vrаtа trаkе zа dаvlјеnjе, pucаnо iz pištоlја sа cеvimа uz uhо.

 • karlina

  No, kdor je včeraj na tv3, v Požarjevi oddaji poslušal tega cepca-Jerneja Štromajerja, se je tudi zgrozil, kakšne besede za desnico, kakšno sovraštvo, na drugi strani pa je bil dr. Boštjan M. Turk, ki ni mogel verjeti kaj on govori, večkrat, če je sploh prišel do besede, ga je opozoril, da ima sovražni govor, pa ni pomagalo absolutno nič-http://www.casnik.si/index.php/2010/05/21/kje-je-jernej-stromajer/

 • Oregon

  haha, točno tako

 • Soave

  Saj sem že nekaj čivkala. Pa še vseeno mali pripis.
  Današnja Iskrica v Delu. . . . . . ja, ja, tudi to trobilo berem, no ??
  Torej , misel Solženicina
  ” Če je človek nenehno previden, je sploh lahko še človek ? “

  • Sale

   Vојnici uhvаćеni nа prе­vа­­ru, svu­čеni u pi­džаmе, mučеni, а pоtоm utо­vа­rе­ni u tеrеtnе vа­gоnе zа Bеоgrаd, uz nаtpis „Stоkа zа Sr­bi­јu“. Vаgоni su pri­kа­čе­ni zа mеđunаrоdni vоz Ljublјаnа – Bео­grаd. Srеćni štо su uоpštе ži­vi, pri­mi­rili su sе dоk nisu stigli u Bе­оgrаd. Vikоm su dоzvаli žе­lе­z­ni­čаrе kојi su оt­­vо­ri­­­li vаgоnе. Vојnici su prоšli višеmеsеčnu tоr­­turu u lо­gоrimа. Dео Sr­bi­­ја­nа­cа (Srbа, Ма­đа­rа i Мu­slimаnа) dо kućе је sti­gао prе­kо Маđаrskе. Таkоđе su bili uh­­vаćеni nа prе­vа­ru, mučki, u vrеmе pri­mi­r­ја.

   • Soave

    Pa menda ne pišeš o dogajanju leta 1990 ???????
    Saj nisi normalen !
    Kako to, da vas je potem še toliko s Sloveniji ? Še svoje manjšine bi sedaj radi ?? In zakaj ste se zatekli v letih 94 – 97 v Slovenijo ??

 • xtc

  Biščak je povedal bistvo,samo tisto kar vsiljujejo levaki je strpno in pravilno ,vsako drugo mnenje je sovražni govor,fašizem itd.
  Svoboda govora je le propaganda podivjanih levakov in iztirjenos,vse ostalo je sovražno.
  Vsako drugo mnenje ni dovoljeno,skratka treba ga je prepovedati,cenzurirati tistega ,ki ja je to mnenje podal pa zapreti.
  Levaki ne razumejo,oz. nočejo ,da je svoboda govora v obe smeri in da ima vsakdo pravico da nekoga ne mara ali kaj ne mara.
  Ali po domače,če nekdo ne mara temnopoltih ni zato še avtomatsko rasist,človek lahko ima povsem osebne izkušnje,ki s samim rasizmom nimajo nič,je pa res ,da ima večina ljudi določene zadržke glede temnopoltih ravno zaradi njihovega asocialnega in drugega napornega vedenja,vendar ,ko nek temnopolt dokaže da pač ni problematičen ,kot so navadno ga okolica popolnoma sprejme.
  Zahtevati ,da nekdo mara problematične in asocialne ljudi je norost.
  Glede Crnkoviča pa tole povsem pravilno je ,da izrazi svoje mnenje kot Marko in to na osebnem nivoju,kot tudi takem kot ga je uporabil.
  Povsem drugače pa zadeva izgleda,ko jo podaja kot novinar in profesionalec ali koluminist,skratka Crnković je primerek levega idiota,ki misli ,da ima eedino in edino levica rpravico razglašati svoja mnenja in postavljati meje kar je prav in kar ne.
  Skratka Črnković je točno tisto kar skuša prikriti-KOMUNIST,druga mnenja nisodovoljena in pluralnost je levica in svoboda govora je največji sovražnik levičarjev-beri komunistov,ker jim nastavlja zrcalo na katerga pač ideološke floskule ne primejo-zato tak pogrom nad svobodo govora-le ta je smrt za levičarsko iztirjeno propagando.

 • Sadako

  Če bi bili levi umetniki kaj vredni, jim Baja Knindža in Ceca ne bi odpeljala vsem poslušalcev.

  • Sale

   Gоdinа 1991, Slоvеniја: Lоgоr u nаpuštеnоm rudniku Dоl pri Hrа­s­ni­ku. Zаrоblјеnе stаrеšinе i njihоvе pоrоdicе (žеnе i dеcа), vој­nikе nа оd­slu­žе­nju vојnоg rоkа, civilе, vеzаnih ruku nа lеđimа pо­bu­njе­ni­ci dоvоzе kа­miо­ni­mа furgоnimа sа isklјučеnоm vеntilаciјоm, trpајu u rud­ničkе liftоvе, spu­š­tа­јu u оknа punа vоdе, prаšinе i gаsоvа i tu оs­tа­v­lја­јu.

 • primsek

  Biščak, imenoval Pasjeglavi, ker je vrgel na gradbišče ljubljanske džamije svinjsko glavo, se je že posral. pa saj drugega ne zna in samo Petek mu lahko konkurira v tem, kdo bo napisal slabšo kolumno. glede tega sta pač oba tretjerazredna

 • Olga_10

  Odlicno gospod Biščak!

 • Get Smart

  Odlično ravno ni. Nastavki o “svobodni izbiri”, o odločanju med tem in onim, so dobri, izvedba pa pač ne.
  Nekaj ključnih točk:
  1. LJUDJE po defoltu ne sovražimo,
  SOVRAŽIJO po defoltu kaviaržidovske KOMINTERNISTIČNE kreature in njihovi SERBUSI =
  = tu MURGL JUGOKOMUNJARE,
  kar nenazadnje celo sami priznavajo “v zavetju gruče in teme”:
  “…mi smo SMRTNI NEPRIJATELJI SVAKOG BLAGOSTANJA REDA i MIRA …”
  prosto po JOSEPH BROZ TITOVEM preroku MOSESU MOŠI PIJADEJU nje.

  Ljudje ljudem želimo vse dobro, vse najboljše.
  Če že imamo koga za sovražnika, imamo pa tistega, ki je DEJANSKO SOVRAŽNIK ČLOVEKA =
  = KOMINTERNA / MURGL KOMI JUGA.

  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

 • Get Smart

  2. Dikriminacija.
  Težava nastopi, ker ljudje kupite KOMINTERN agitprop in potem imate težave z razumevanjem.
  “Dis” je latinski prefix in ima različne pomene,
  kot jih ima tudi koren “criminare”.
  En od pomenov “dis-criminare” je tudi RAZLOČEVATI, LOČITI,
  seveda pa je KOMINTERN AGITPROP naredil, da ljudje dojemate ta pojem kot nekaj apriori NEGATIVNEGA,
  kar je takorekoč vseprisoten pojav pri KOMINTERN FEJKANJU JEZIKOV.

  Tu najbolj razširjen primer fejkanja je FOVŠIJA, ki da je kakor nekaj slabega, čeprav seveda NI.
  1. Je DOBRA fovšija = SLOVENSKA = Tina MAZE je bila FOVŠ Mateji Svet in jo je
  S POŠTENIM DELOM presegla.

  2. SLABA FOVŠIJA = MURGL JUGOKOMUNISTIČNA =
  LJUDEM so FOVŠ = ljudi POBIJEJO in SI PRISVOJIJO njihovo lastnino.

  • Get Smart

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

 • Get Smart

  3. Stekli pes Crnković. Mogoče žalil?
  Je tudi žalil.
  Spet problem razumevanja pojmov. Pojem žaliti ima več pomenov. Eden od teh je tudi
  BLATITI (z MURGL JUGOKOMI drekom MAZATI ljudi).
  Je BLATIL ljudi, ko jim je podtikal svojo MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pasjost in steklost?
  Ja-
  Je blatil sebe, ko se je spovedal, da je “stekli pes” = “watchdog”?
  Ne.
  Tovariš je z vsemi deli dokazan stekli pes, watchdog, čuvaj tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČKE REVOLUCIJE:
  je lažnivec, blatilec, podtikovalec, serator, nastavljać dupeta gazdi …

 • Get Smart

  Slediš, Biščak?
  Problem posameznikove užaljenosti je, nastopi, ko in če se neka MURGL JUGOKOMI kreatura
  “”””POČUTI”””” užaljeno, čeprav smo ljudje o njej zapisali le ZNANA DEJSTVA = RESNICO.
  To pravico ima res vsaka rit, vendar pa je ta pravica le pravica nekogaršnje notranjosti,
  pravica njegovega kao ČUTA,
  ni pa stvarna-PRAVNA pravica,
  zato nikjer, kjer vlada človeško pravo, ne bodo preganjali človeka,
  ki je MORILCU, LOPOVU, LAŽNIVCU rekel, da JE MORILEC, LOPOV; LAŽNIVEC,
  četudi se je kak stekli pes zaradi tega počuti kao užaljenega nje.

  Slediš?
  Piši si za uho!

 • Get Smart

  Ko pa je stekli pes Crnković lastno steklo pasjost podtaknil (POTURIL) ljudem,
  pa je zagrešil STVARNO žalitev = OBLATIL je LJUDI s svojimi MURGL JUGOKOMI govni,
  kar je po občečloveškem pravu
  in tudi po pravu Republike Slovenije KAZNIVO DEJANJE.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Lindsay je vrhunska smučarka. Pika.
  Lindsay pa je tudi izdelek kaviaržido KOMINTERNISTIČNEGA socialnega-inženiringa, je opranoglavo dete. Pika.
  Je, kot sicer pravilno praviš v besedilu, “koristni idiot” (v originalu “useful idiot”),
  kot v angl. govoročih skupnosti pravijo
  kaviaržido-LIBERALISTIČNIM=SOCIALISTIČNIM=KOMUNSTIČNIM … opranim glavicam nje.

 • Get Smart

  4. Kritika.
  Kritika je beseda grškega izvora = KRITIKOS = zmožen videti/uočiti/razumeti = razumsko predelati …).

  Podobno kot POLITIKOS = kdor dela, SKRBI za DRŽAVO.

  Torej, ne VSEGLIHARSKO POLITIKOS, joj, vsi politiki so isti, vsi nogometaši so isti, bla bla bla …
  MESSI in RONALDO igrata za Španijo, sta ŠPANSKA …
  Sledimo?
  ZA KATERO (kakšno) DRŽAVO kdo dela?
  ZA pošteno pravno svobodno SLOVENIJO = Janez Janša,
  ali
  pa za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO=
  =SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

  vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
  delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

  Torej, MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature NE KRITIZIRAJO Janeza Janše,
  ga NE OCENJUJEJO skladno z DEJSTVI in z vsemi orodji uma,
  ampak
  ga BLATIJO z MURGL JUGOKOMI drekom, LAŽEJO,
  mu podtikajo svoja=MURGL JUGOKOMI zločinska dejanja …

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Razumemo torej pojem kritika?

  MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature NE KRITIZIRAJO Janeza Janše,
  ga NE OCENJUJEJO skladno z DEJSTVI in z vsemi orodji uma,
  ampak
  ga BLATIJO z MURGL JUGOKOMI drekom, LAŽEJO,
  MU PODTIKAJO svoja=MURGL JUGOKOMI zločinska dejanja …

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Tu je primer kritike dela gospoda Janeza Janše
  in
  pa MURGL JUGOKOMUNISTIČNIH tovarišev:

  Spomnimo:
  leta 2008 (po 4 letih Janeza Janše (2004—2008)) je Slovenija ZNIŽALA SVOJ DOLG,
  DOLG DRŽAVE SLOVENIJE,
  Slovenija/torej pošteni prebivalci Slovenije,
  ki plačujemo pufe MURGL KOMI JUGE, smo bili tako dolžni le še 8 MILIJARD €,
  kar je znašalo 21 % BDP-ja.

  Sledimo? DELO ZA DRŽAVO = delo/SKRB za POLIS = za POLITEJO = POLITIKA.

  Od 2008 pa do danes
  so MURGL JUGOKOMUNISTIČNI LOPOVI oropali Slovenijo za preko 30 MILIJARD €
  in še ropajo –
  dnevno, vsak dan bol,
  DOLG je, kot rečeno, že preko +++ 82 % BDP-ja
  (POZITIVNA MURGLSRBO JUGOKOMUNAJZIJA nje).

  SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC … vse to je MURGL KOMUNISTIČNA
  JUGOSLAVIJA.

  Delo za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

  »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
  osvobodila.«

 • Get Smart

  Še malo kritike na račun edinega slovenskega prvega ministra,
  Janeza janše,
  ki je delal za Slovenijo, ker je slovenski politik = POLITIKOS, ki SKRBI za POLITEJO Slovenijo.

  Po 4 letih POŠTENEGA dela Slovenske demokratske stranke Janeza Janše (2004—2008)
  za pravno, pravično in SVOBODNO Slovenijo, je dolg znašal le še 21 % BDP-ja, kot rečeno,
  pa nižji davki,
  pa manj davkov,
  pa brez nepotrebnih liberalnih nalepk, pa za 100 % nižje tarife,
  pa brezplačni vrtci, malice, kosila,
  pa za 100 % nižja brezposelnost,
  pa realna rast plač,
  pa ralna rast pokojnin itd.,
  itd.,
  Ste prespali ta del zgodovine? Se še rodili niste?

  Sledimo? To je OCENA = KRITIKA, oceniti tisto, kar je.

  MURGL JUGOKOMI BLATENJE, drkanje, sviranje kurcu, prodajanje magle, steklo watchdogovanje, bulšitiziranje, onaniranje, govniranje itd.
  pa ni nekakšna kritika, ampak je to, kar je, torej blatenje, podtikanje, LAŽ, sviranje kurtzu …

  Pamet v glavo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!