Naslov bo, ko bo, če ne, ga pa ne bo

Tinkara Jecl (Foto: osebni arhiv)

Pozdravljeni v Sloveniji, državi, kjer imamo za predsednika države “miško malo”, obsedeno z Instagramom, za predsednika vlade pa faliranega komedijanta, ki je svojo kariero imitatorja utemeljil na liku, ki poka od šovinizma in slabega humorja. No, de gustibus non est disputandum, nekaterim je smešno, drugim pač ne. Problem nastane, ko človek postane premier in na položaju vodje države ostaja imitator. Igra vlogo svojega življenja, žal na račun slovenskih državljanov in državljank. Ni več vprašanje, ali bi se po njegovih nastopih v vlogi predsednika vlade smejali ali jokali, lahko smo samo hudo zaskrbljeni, v kakšno stanje bo državo pripeljal skupaj s svojo novoformirano ministrsko ekipo.

Da koalicijska šesterica nima nikakršnih idej, kako izboljšati stanje na mnogih področjih v državi, so v vključenih strankah jasno pokazali z obskurnim koalicijskim sporazumom, ki samo našteva, kaj vse bi bilo dobro storiti, nikjer pa ne piše, kako. Da so povsem brez programa in brez vsebine, pa Šarec dokaže vsakokrat, ko spregovori. Da od njegove vlade ne moremo pričakovati česarkoli konkretnega, je brez težav priznal sam, celo s ponosom: “Danes bom spet poslušal očitke, da nisem konkreten. Tako so jih poslušali tudi ministri na zaslišanjih. Se strinjam, nisem konkreten, niti ne želim biti.” Glede ukrepov nove vlade pa samo: “Spremeniti je treba marsikaj in to je dovolj konkreten odgovor.”

Ima Šarec takšno “lajtngo”, ali se zgolj norčuje iz vseh ljudi
Potem so tu še različne enostavčne puhlice, kot so “koalicija bo, ko bo, če ne, je pa ne bo”, “ministri morajo med seboj tako sodelovati, da sodelujejo” in “naši kandidati so novi obrazi – razen tistih, ki so znani”. Če je samo ena stvar zanesljiva glede novega premierja in njegove vlade, je to nekonkretnost. Glede sodelovanja z ekstremistično Levico je dejal: “Oh, zakaj bi bili razočarani, saj, a veste, če greš – če sedeš v avto, moraš vedeti, da lahko tudi ne boš prišel domov, ampak v bolnico, tako da …” Na vprašanje, zakaj je ministrica za finance preteklega mandata zavrnila njegovo ponudbo za vnovični mandat, ali pa je sam poiskal drugega kandidata, je novinarju odgovoril samo: “Ugibajte!”

Potem so tu še izjave, ki terjajo zaskrbljenost zaradi nakazovanja omejenih možganskih kapacitet, kot je njegov odgovor na vprašanje o podpori kandidature Andreje Katič s strani šaleškega lobija: “No, jaz nimam na papirju, da bi ta lobi stal za njo, tako da ni žiga in podpisa, tako da to so lahko ugibanja.” In pa še izjave, ki so najbolj skrb vzbujajoče, saj izkazujejo totalitaristične težnje: “Nisem želel preveč posegati v javne debate v teh dneh, ker so brezplodne in samo ustvarjajo nemir.” Očitno bi bilo torej najbolje, če javnega diskurza sploh ne bi imeli. Kot je dejal Šarec: “V demokraciji je pač tako, da nikoli niso vsi zadovoljni, mnogokrat tudi nihče.” Ob takšnih nastopih se človek vpraša, ali ima premier Šarec samo takšno “lajtngo”, kot jo ima, ali pa se na državnem odru posmehljivo norčuje iz vseh slovenskih ljudi. V vsakem primeru je stvar skrb vzbujajoča.

Zanimiva, a niti malo presenetljiva stvar glede novega predsednika vlade je ta, da ga je podprl celoten levi politični pol. Iste stranke, ki so polne besed o pravicah žensk. Kljub temu so podprli človeka, ki je svoj osnovni lik imitatorja gradil na šovinizmu. Morda so ga pač nagradili zato, ker je velik del svoje kariere posvetil graditvi lažnega stereotipa o povprečnem podeželskem človeku. Kdo bi vedel, hinavščini in lažem slovenske levice pač ni videti konca.

Lažejo, a so tudi pri tem precej nesposobni
Pri vsem tem pa le obstaja ena sreča, in to je, da niso dobri lažnivci. Človek bi mislil, da so glede na kopico izrečenih laži vsaj izurjeni lažnivci. Pa niso. In jim spodleti. In tako lahko tudi črno na belem slovenski ljudje od njih samih izvemo, da lažejo. Naj izpostavim samo dva nedavna lapsusa, ko se je zareklo poslancu Erjavčeve stranke  DeSUS Francu Jurši in poslanki totalitarne Levice Violeti Tomić. Prvi je Mateju Toninu po njegovem odstopu s položaja predsednika državnega zbora dejal: “Lahko bi seveda postal tudi predsednik državnega zbora, če bi stranka, ki jo vodiš, v tej koaliciji tudi sodelovala. Vi se za to niste odločili, nimamo sredinske koalicije, nastala je pač leva koalicija,” in nato nemudoma dodal: “Levosredinska koalicija”. S tem je jasno razbil levičarski mit, da je nova vlada levosredinska, in ne leva oziroma levoskrajnoleva, kar je v resnici.

Nagrado pa bi zagotovo pobral lapsus Tomićeve: “Pač smo sestavili neko vlado,” in se takoj popravila: “Oziroma so sestavili neko vlado ob podpori Levice.” Tako je razbila lažnive trditve nadkoalicijske stranke Levica, kakor jo je označil Janez Janša, da so opozicijska in ne koalicijska stranka, čeprav jo zavezuje sporazum o sodelovanju, ki so ga v stranki podpisali s petimi koalicijskimi strankami. Lažejo, ja, a edina sreča je ta, da so tudi v tem precej nesposobni.

Tinkara Jecl

 • Miha

  Tinka vseeno je Šarec mnogo bolj sposoben od Ivana saj je brez problema naredil vlado. Jajo še vloge ni znal dvigniti haha.

  • Franjo Trojner

   A si ti Miha tako malce sado/mazo, morda malce manj brihten ali pa kar oboje?
   Če ste se levičarji v Sloveniji odločili uničiti vse normalno in še tisto malega dobrega, kar vam do sedaj ni uspelo pokvariti, ste zdaj s to kretenov in kretenizmov polno Šarčevo vlado, koalicijo res na dobri poti, da vam to celo uspe!
   Nimate kaj slaviti levičarji, ponovno ste z prevaro ugrabili oblast v svoje kremplje, kar vas bo na koncu še drago stalo. Vem, hudo bo za vse nas! A vam je že kaj jasno, da vam bo tokrat za vse slabo storjeno NAROD direktno in brez vsake milosti izstavil račun. To kaosa, kretenizmov in bede polno stanje, se drugače, kot z kaosom ne more končat, zavedajte se, da vas bo tokrat na koncu NAROD z vilami gnal iz oblasti.

   • A si ti mal pocasen v glavi ??? Jansa pac ni bil sposoben sestavit vlade ;) Tok enih kretenov in kretenizma na desni , pa ze dolg ne ;)

    • Vera

     Naštej kdo je na desnici ” kreten ” ! Kretene imate med vsemi levimi poslanci, ki niti par besed ne znajo povedati na pamet , pa niso samo novi poslanci kreteni, temveč tudi tisti,ki so poslanci že več mandatov . Gledam prenose iz DZ-a na RTV SLO 3 in vidim , kdo so kreteni !

     • Vsi politiki trenutno so kreteni z SDS-om na vrhu kretenizma , ok mogoce ga bo Jelincic prehitel ;p

      Poslanci Levice in SDS so cisti opis kretenizma , pa se Mesec je k mladi JJ, ko bo star bo desen ;)

     • Vera

      Ne muti .

    • Franjo Trojner

     Čuj bumbar, samo še večji kreten od teh kretenov, ki nam danes vladajo, je tisti, ki jim je na volitvah nasedel in zanje glasoval!
     V poduk, velja tudi zate in tebi slične!
     Če bi se kreten zavedal svoje kretenosti v bistvu sploh ne bi bil kreten, temveč umen človek.

    • Zgornji

     IN KAKO BI TI SESTAVLJAL VLADO Z SAMIMI KRETENI OKROG SEBE ??? JA, SAJ , MORDA BI JO, AMPAK, TAKO SE BO KRETENIZEM SAMO ŠE POVEČAL – KOT TO VIDIMO NA SLOVENISTANSKI VLADI !!! ! !!!

   • Zgornji

    Dobro Razloženo !!! ! !!!

 • Dejstvo je, da bi morale vse novinarke šarca samo vprašat koliko mislijo pokrast v svojem mandatu, zato bi sigurno dobile podatek.

  • Zgornji

   Ne bi , ker je Šarota preveč sram to priznati pred vsemi .

 • Soave

  + + + + ga. Tinkara. Po navadi bolje pišete. Vendar verjetno hočejo od vas določene teme in vi se pač potrudite. Jaz priznam, da sem jih že malo sita. Komunjare so dobro izkoristile trenutke nesloge med nami. Oni pa znajo prav vse pospraviti po tepih, samo zato, da vladajo.Navzven se pričkajo, potem se pa lepo zmenijo.

  Vladajo ?? Da kradejo !
  Moram sicer napisati, da je meni vseeno, če je Predsednik ” miška mala “.
  Le zakaj so se tako obesili na to muziko ? Pa zakaj se ne bi pokazal na Instagramu – al kaj je že ??? Saj dobro izgleda. Obnašati se pa tudi zna. Poizkuša se udeleževat dogodkov enih in drugih !! Ga moramo res kar naprej obirat ?

  Šarec ? No, je pač komik, ali kot vi pravite komedijant. Pa ? Je kaj narobe ? Po moje ne ! Ljudem je všeč. In zato so ga volili.
  Vsako tele ima svoje vesele ! Ker sem muzik, dobro vem, kako ljudje radi v nič dajo nekaj, za kar smatrajo, da je ” sranje “. . . . . . .oprostite no. Ampak tako je.

  Bi pa veliko od zgoraj naštetega lahko preprečili – DESNAKI !!
  Vedno niso samo drugi krivi !

  • SIMON ROZIC

   Komu je všeč? Samo tistim, ki jim take neumnosti “napolnijo” prazne glave,
   za kaj resnega nimajo niti prostora. Moja čistilka se je režala kot nora, ko je
   poslušala bebca Šarca, Češ, ta pa zna in še “fejst” je….Ima pa srečo, tale
   kmetavzek iz Kamnika, da je “podn” od Slovenije glasoval ravno zanj in zdaj bojo
   skupaj mrcvarili ubogo Slovenijo!

   • Soave

    Saj nisem napisala, da je meni všeč !!!
    Napisala sem, da je tak cirkus in pisarjenje o njem in Pahorju že proti produktivno !
    Velikokrat se človek začne spraševati. . . . . kako pa to ? Toliko pisarijo proti, pa je vseeno premier ?

    In morda pogledajo malo zgodovino tega dogajanja.
    Vzrok in posledico. Marsikaj lahko odkrijejo !

   • Zgornji

    Aaamennnnn !!! ! !!!

  • anzek

   No, tale zapis pa je, vsaj po mojem, popolnoma mimo! Terierček zopet koplje pred lastnim pragom, kajne?

   Izredno je važno kdo je predsednik, kajti predsednik mora vladati z moralno avtoriteto in se mora vsaj truditi, da je predsednik vseh Slovencev!! Pa se? Seveda se ne!! Kako se lahko predsednik vseh Slovencev udeleži Dražgoških maškar? To je enostavno nesprejemljivo, vsaj za mene Pahor ne more biti predsednik.

   Kako je predsednik SLO človek, ki je najmanj soodgovoren za bančno luknjo, za oprano milijardo dolarjev Iranskega denarja? Takšen predsednik bi v eni urejeni državi, ki nima ugrabljenega imunskega sistema, to je organe pregona, bil že zdavnaj na Dobu!!

   Serpentinšeka je pa Tinkara zelo dobro opisala, s tem, ko je napisala: “Problem nastane, ko človek postane premier in na položaju vodje države ostaja imitator. Igra vlogo svojega življenja, žal na račun slovenskih državljanov in državljank.”

   Glede pometanja pred pragom desnih strank pa samo toliko: dokler bo živa UDBA in njen komandant Kučan, se SLO ne bo pobrala in tudi desne stranke se ne bodo mogle pobrati, kajti denarja imajo in to našega davkoplačevalskega denarja, kolikor ga potrebujejo. To lahko primerjamo samo z biblijskim bojem Davida z Goljatom.

   Res pa je tudi, da bi bilo potrebno v Butalah zamenjati Butalce!!

   • Soave

    No, saj tudi jaz nisem čisto naravnost ! Velikokrat me zanaša.

    Ker pa sem terier, ki veliko koplje po svojih in drugih problemih, marsikaj najdem.
    In potem ne spustim !!Le pazite se Anžek. Sedaj bom zelo pozorna na vaše pisanje.

    Ko bomo slovesnosti v Dražgošah prepovedali, tudi Pahor ne bo tja hodil. Sem prepričana.
    Sem o tem, kaj si mislim o deljenih Državnih ( ne o Dražgošah ) proslavah že nekajkrat napisala. Kolikor se spomnim, nihče ni nič pripomnil.
    Zakaj neki ? Ker verjetno tudi podobno mislijo, a na tem portalu raje ne napadejo svojih.
    Meni je pa prav vseeno, kaj si kdo o meni misli.

    Glavno, da sem jaz zadovoljna, ker sem napisala, kar me žuli.
    Tudi ravnanje desnice me preklemano žuli !!!
    In prav vsega pa tudi ni kriv oni špicparkeljc z Murgel, no ??

   • Zgornji

    AMENNN !!! ! !!!

 • Olga2345

  To je skrajno levičarska vlada, saj med SD in ZL ni nobene razlike, spomnimo se samo talibanskega širjenja sovraštva, izključevanja in podtikanja Židana, Bratuškove s svojo Bandero Rosso, Erjavca z letno karto za Rusijo, Šarca, komedijanta z banditskih proslav in Cerarja, sluzavca in mečkača, ki ima, kot vsi, sedež v Murglah….

  • SIMON ROZIC

   10 točk od desetih !

  • Zgornji

   AMENNN !!! ! !!!

 • dob

  “Potrebujemo nove obraze.”
  Šarec je nov obraz, ki je v kleti odprl ta malo okno, da so se skozenj lahko spet priplazili na oblast stari obrazi.

 • domovina mili dom

  “Za politično neodgovornost gre tedaj, ko politik kozle strelja, narod mu pa municijo plačuje”.

 • Vera

  Šarec ( Serpentinšek ) niti 1x ne odpre ust, brez , da ne bi povedal kakšne neumnosti . ” Šarizem ” je nadomestil ” Virantovanje ” s to razliko, da Virant ni kozlov streljal, temveč pomagal pri rušenju Janševe druge vlade , kar mu je za zamerit .

  • Franjo Trojner

   Negativna selekcija producira množico kretenov v naši politiki in na ostalih za državo pomebnih funkcijah!
   Sestopljene komunjare demokraciji v novi samostojni državi Sloveniji nikoli niso dopustile prave možnosti za uspeh, od tod vsa ta negativna selekcija, ki omogoča, da stare politične totalitarne komunistične strokture preko nastavljenih kretenov še naprej držijo oblast in s tem finance v svojih krempljih.
   Neizpodbiten dokaz moji trditvi je šibka demokracija, pristranske nepoštene volitve, zafurana tranzicija, nepravna / globoka država, nizek standard, velika zadolženost države in že kr zelo očitna servilnost dominatnih medijev komunjaram vseh sort in preoblek.
   V bistvu gre samo za denar in sodno nedotakljivost! Žal so v moji edini domovini Sloveniji brezsramne in nenasitne komunjare vseh sort nam vsem na očeh ponovno prevzele absolutno oblast v svoje roke.
   Bog ve, da se za našo državo in ljudi ta slaba že enkrat videna komunistična zgodba nikoli ne more dobro isteči.

  • Soave

   Ja. . . . .Virant. Res je, kar ste napisali.

   Toda. . . . . . .prav vse pa le ni bilo slabo.

   • Vera

    Virant je vsaj nekaterim , ki so veliko in dobro delali omogočil napredovanje v JU . ” Potem pa vse tiho je bilo “. Kako dolgo še ?

 • Borut Stari

  Še pred volitvam so pripravljene ankete vztrajno postavljale SDS na 1. mesto.Že takrat je v ozadju z upoštevanjem izidov anket nastajala alijansa antijanša in gibanje dajmošarec. Nastal je pritlehni dogovor levosučnih, ko je na žalost bivšega trojčka Cerar,Židan in Erjavec je izbran novi vodja. Povprečni igralec in komedijant. Kot igralec je hitro obvladal vnaprej napisani scenarij. Sestavljanje 13. vlade ali izvajanje neskončne slovenske tragikomedije. Zavese so odgrnjene in igra je začela. Pravzaprav se je začel začetek konca.Porozna posoda namreč ne drži vode.

 • SIMON ROZIC

  Bravo Tinkara, odlično videno, občuteno in napisano!

 • totex39

  Odgovori, ki jih dobivamo v javnosti od Šarca so nedvomno taki, da jih res lahko smatramo, da se dela norca iz ljudi, ki to državo sestavljamo.

  • rrrrr

   Norcem, ki te izvolijo, se najlepše zahvališ, če se iz njih delaš norce. Hja, a dvomim, da bodo tako zahvalo razumeli….

  • Zgornji

   TOOOOOOOČNOOOOOOO TKOOOOOOO !!! ! !!! AAAMEEENNN !!! ! !!! VPRAŠANJE JE LE ŠE, KOLIKO ČASA ŠE BO TA ZABIT NEUMEN NAIVEN BEDEN NAROD TO POLITIČNO BEDO ŠE PRENAŠAL Z SVOJIMI ZAPRTIMI OČMI IN UŠESI !!! ??? !!!

 • Franc Šink

  Draga Tinkara. Od dobrega lažnivca se zahtevajo najmanj tri stvari: visoka inteligenca, dober spomin in zavedanje da lažeš.
  Tega pa hvala bogu naši lažnivci nimajo.

 • Haloški Tunek

  Draga Tinkara Jecl, a razmišljaš kaj o trdo erotičnih filmih? Teenies like oral sex? Samo fprašam :)

 • Mariza Petrovcic

  Res je sarec se norcuje iz nas in s svojimi izjavami pove da nima pojma o politiki in o vodenju drzave

 • sanguis sacrum

  fursu bom plačal, ko bom, če pa ne pa ne bom…

  policiji bom ustavil,, ko bom, če pa ne, pa ne bom..

  tra lala..tralala..cirkus Slovenija hop sa sa..

 • Hun

  Nasprotnika premagas z trdim delom, telesnim in umskim predispozicijami, inovativnim slogom ter željo..
  Zaljenje nasprotnika je primitivizm, ki si ga posliuzujejo strahopetci ter zavidljivi nesposobnezi…to velja tud za Tinkaro

 • Lojz

  Tinkara ti si glih za v samostan.

 • Zgornji

  Ima Šarec takšno “lajtngo”, ali se zgolj norčuje iz vseh ljudi … ??? SAMO NORCA SE BRIJE IZ NAS, TO-JE-TO !!! ! !!! IN SLOVENSKI NEUMEN NAIVEN ZABIT BEDEN ZLOBEN NAROD SAMO ŠE NASEDA IN NASEDA TAKIM ZLOBNIM PREVARANTSKIM IGRALSKIM HINAVCEM !!! ! !!! Žaaal pa bo to pripeljalo Samo še do Dokončnega Propada , … slej kot prej . Amennn. Žaaal. Mir vam bodi do tedaj.

 • Zgornji

  Hvala Tinkara :-) :-) :-)

 • tohuvabohu

  Šarec igra frajerja, ker drugega nima. On je politična tabula rasa in tega se zaveda. Edino s pomočjo neokusnega duhovičenja mu uspeva vsaj deloma zakriti svojo praznino. Samo vprašanje časa je, kdaj se bo ljudem posvetilo, in takrat bo konec njegovega resničnostnega šova.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!