Slovenske volitve in Radio Ga-Ga

dr. Ivan Štuhec

Izid volitev odpira več problemov kot rešitev. Jasno je, da je edina zmagovalka volitev SDS z Janezom Janšo, ki so ga tako politični nasprotniki kot potencialni zavezniki pošiljali v politično upokojitev in s tem očitno nekateri ne nehajo. Najprej si je treba naliti čistega vina, da so volilni izidi merilo za to, kdo naj se politično upokoji in kdo ne. Najmanj pa imajo to pristojnost tisti, ki se niso tehtali na volitvah. Predsednik SDS se pusti tehtati na vsakih in za zdaj je več kot uspešen, za to bi bil čas, da se s tem odstavljanjem neha. Vse kaže, da je to jasno predsedniku države in da bo mandat podelil zmagovalcu teh volitev.

Seveda bo mandatar imel težave glede na to, kaj so izjavljali predsedniki drugih strank. A ti imajo najprej težave s seboj. Erjavec in Bratuškova sta ostala zunaj parlamenta. Cena njunih strank je bistveno nižja, kot bi bila, če bi bila predsednika izvoljena. Stranka modernega centra je utrpela katastrofalen padec in njeno preživetje je odvisno od nadaljnjega razvoja dogodkov. V principu bi se ta stranka morala pozicionirati v liberalni prostor in ga zasesti tudi za prihodnost. Na žalost pa ima v svojih vrstah ljudi, ki bi bolj sodili v skrajno levico. Slednja je triumfirala in verjetno zaradi mladih volivcev izboljšala rezultat. Od koalicijskih strank minule vladne garniture je edino SD odnesla celo kožo. To je stranka največjih oblastnih in finančnih pohlepnežev, ki si je že pod Cerarjem delila ministrske stolčke v prihodnji vladi. Prav izkušnja SMC s SD je lahko odločilna za sklepanje koalicije.

Koalicija, obremenjena s preteklo ideologijo
Stranka novih obrazov Marjana Šarca je sicer druga najbolje uvrščena, a niti približno ne več tako močna kot njeni predhodnici, Jankovičeva Pozitivna Slovenija in Cerarjeva SMC. Finta novih obrazov tokrat ni popolnoma uspela, a dovolj za ustvarjanje težav pri iskanju koalicijskih rešitev z ljudmi brez resnih političnih kompetenc. Šarec pa ima tudi eno veliko težavo, na katero ga pred volitvami in tudi sedaj nihče ne lovi. S katerimi novimi ljudmi in novo generacijo politikov pa bo sestavil koalicijo? Vse, kar diši po politični levici, je staro več kot sedemdeset let. DeSUS je po definiciji upokojenska stranka. Bratuškova je tudi že bila premierka in bi lahko, prosto po Šarcu, kaj naredila, pa očitno ni, ker bo to morala nova generacija. Tako ostaneta še SMC, ki tudi ni speljala potrebnih reform, in NSi, ki je programsko najbolj daleč vstran od LMŠ, da o Jelinčičevi SNS ne govorimo. Če torej Šarec ne gre v koalicijo z Janšo, lahko gre samo z izborom vseh drugih, ki pa so večinsko kontaminirani s preteklo ideologijo ali z MŠO.

NSi politika distance do Janše ter pomikanje v gospodarsko in sredinsko sfero nista prinesla želenega rezultata. O svoji politiki bo morala narediti resno refleksijo. Stranka SLS pa je največja katastrofa desnega pola. Njen predsednik se je precenjeval in pogorel. Kangler in Primc kot nekdanja člana te stranke bi jo lahko pomagala spraviti čez prag parlamenta. Zdaj so možnosti zakockane in stranka se bo težko pobrala. Volilno telo desnega pola je izrazito naklonjeno sodelovanju med temi strankami, in kdor tega ne razume, gre po poti SLS.

Šarec premier, Sašo Hribar zunanji minister
Če bi prišlo do izrazito leve koalicije po sedanjih volitvah, bi to pomenilo vztrajno drsenje proti socialističnemu kapitalizmu kitajskega tipa s titoistično tradicijo. S tem pa nadaljevanje bega možganov in krepitev državljanske dvorazrednosti. Stranke, ki bi povzročile predčasne nove volitve, so na tankem ledu pri volilnem telesu, ki se obnaša kot politično naveličano in brezbrižno. A tema “volilno telo” je poseben problem. Tokrat smo zlezli komaj čez polovico volilne udeležbe, kar je katastrofa. Žal sedanji volilni izid tudi ne napoveduje spremembe volilnega sistema, kar bi bil samo eden od nujnih ukrepov za sistematično odpravljanje politične nekulture, ki je kriva volilne abstinence.

Sašo Hribar (Foto: STA)

In če pomislimo na mednarodne okoliščine in na probleme, s katerimi se bo soočila potencialna nova vlada, je misel na nekakšen Šarec-levi-šopek koalicijskih partnerjev idealen za reševanje migrantske problematike in odnosov s Hrvati. V tem primeru bi bilo najbolje, če bi zunanji minister postal Sašo Hribar, Radio Ga-Ga pa prevzame stike z javnostjo v novi vladi smešne generacije.

dr. Ivan Štuhec

 • Aton

  Bratuškova in Erjavec sta poceni (pa tudi pokvarljiva) roba. Ko bodo v Murglah preboleli komo, se bodo odločili, kdo jih bo kupil.. in to bo naš novi mandatar…

  • zoro

   ja, enostavno in logično

  • Slovenka

   Glej, glej, razmišljaš podobno kot jaz. Samo si bosta Alenka in Karlek upala kaj takega?

 • večni srb

  Levica ima kar je nasledila od komunizma, torej vse. Nikoli niso bili strokovnjaki, ampak saj jim tudi ni treba biti kaj posebej pameten, dovolj je, če niso tako zarukani kot konkurenca. Zarukanost je do danes odnesla še vse desne stranke in ministre, veliko so sami pomagali, večino kritik pa so porinili zaposleni i njihove družine, napake desnih so napihnili do skrajnih razsežnosti, svoje pa so relativizirali, zdrobili na kose in te naredili nepomembne. In na isto finto vas (nas) mečejo že 30 let, v resnici so vsi povezani še iz komunizma ven, na zunaj pa se delajo, da se komaj poznajo ali sploh ne,čeprav so vsi med sabo koordinirani in ijh ogromno ne dela nič drugo kot, da se iz cele desnice norca delajo. Za slehernega desničarja se posebej potrudijo, organizirajo se po telefonih in časovno uskladijo, napadena žrtev pa misli, da so samo čudni in se prav zato vse dogaja povsem naključno, kar kakor ni res.

  Tudi nisem vedel, da je volilna udeležba presegla 50%, jaz sem si zapomnil 46%, kar je manj kot pol, mogoče pa se tudi motim.

 • večni srb

  Za Janšo so te volitve oziroma prav ti dnevi, ko mora nujno sestaviti vladno koalicijo, usodno pomembni. Že iz spodaj omenjenih razlogov mora biti jasno, da bodo napeli vse sile in ga odstranili, če mu tokrat ne uspe udariti nazaj, naslednje možnosti verjetno ne bo več, ker nima smisla staviti vse na konja, ki ne more več zmagovati.

  • zoro

   mislim, da mu ni niti potrebno udariti nazaj, saj levisti sami sebe dovolj udarjajo, žal raja, ki jih podpira ni toliko razgledana oz. sposobna razmišljanja, da bi to sprevidela – menim še, da bi bilo slabo, če bi janša želel na vsak način in za vsako ceno sestaviti vlado, ker bi mu in nam ljudem seveda tudi, neomajno nagajali – levisti pač

  • Franjo Trojner

   Morebitno Šarčevo pisano krhko levo vlado bodo takoj na začetku mandata sesuli vedno na sindikalni boj pripravljeni sindikati javnega sektorja.
   Če jim popusti se mu bo ponovila Cerarjeva izkušnja, z vedno novimi sindikalnimi štrajki zdaj teh in onih, ki bodo tudi želeli vsak svoj kos kolača. Proračun takšne obremenitve ne zdrži, novi in še višji davki bi pomenili novo obremenitev že tako z davki preobremenjenega gospodarstva, kar bi pomenilo odpuščanje delavcev ali odpuščanje delavcev in selitev proizvodnje v tujino. Kar posledično pomeni še manj pobranih davkov in še večji pritisk na socialne transferje in s tem na ororačun.
   Šarčevi vladi preostane samo še dodatno zadolževanje že tako preveč zadolžene države, da bo lahko potešil vse želje, pogoltne apetite svojih levih koalocijskih partneric in levo pogoltno financ in privilegijev željno civilno družbo, kar pomeni, da bomo krepko zakorakali po poti, ki je Grke pripeljala na dam rob propada.
   Ta Šarčeva koalicija bo morala takoj rešiti zdravstvo/čakalne vrste, kar pa močni bivši levi koaliciji strank SMC, SD IN Desus v 4 letih mandata ni uspelo. Kar ne obeta nič dobrega za v naprej in ni nobene ligične razlage, da bi jim uspelo tokrat z neizkušenim Šarcem na čelu vlade.
   Ta Šarčeva pisana leva vlada se bo takoj morala začeti ukvarjati z ilegalnimi migracijami, če jih ne bo preprečila, se bo celotna javnost obrnila proti levi Šarčevi vladi in podpora javnosti vladi bo enaka nič.
   Ta pisana leva vlada bo morala takoj ugrizniti v kislo jabolko, ki se imenuje NLB, EU grozi z več sto milijonskimi kaznimi v primeru neprodaje banke.
   Ta pisana leva vlada bo morala raztešiti plenjenje premoženja NLB na Hrvaškem zaradi nezakonitih tožb sodišč na Hrvaškem.
   Ta pisana leva Šarčeva koalicija bo morala razrešiti spor z Hrvati okoli impementacije arbitraže na naši južni meji.
   Ta pisana leva Šarčeva koalicija bo.morala izpolniti zahtevo USTAVNIH sodnikov o financiranju privatnih šol.
   Ta pisana leva Šarčeva koalicija se bo morala ukvarjati z razvpitim drugim tirom.
   Ta pisana leva Šarčeva koalicija bo morala razrešiti krizno situacijo v SV.
   Ta pisana leva Šarčeva koalicija bo morala izpeljati pokojninsko, zdravstveno, pravosodno in reformo trga dela itd.
   Ta pisana leva Šsrčeva koalicija bo hotela priznati Palestino, kar nas lahko v zunanji politiki drago stane
   Ta pisana leva Šarčeva koaliicija nas bo do Rusije servilna, kar EU in državam zahodne napredne civilizacije nikakor ne bo prav in bo naše gospodarstvo kr hitro občitilo in mladika tudi.
   Ta pisana leva Šarčeva koalicija nima pojma kaj vse jo čaka, najbolj žalostno in zaskrbljujoče pa je dejstvo, da nima pojma, idej, načrta rešitev za vrsto težav, problemov, ki so se leta kopičila, ker jih leve vlade niso znale rešiti.
   Jsnša mora samo čakati, da Šarčevi pisani levi koaliciji močno spodrsne, pa bo lahko s svoji znanjem in izkušnjami od naroda, volilcev izbran kor rešitel na novih predčasnih volitvah dobesedno porazil in setavil močno, trdno vlado, ki bo predsedovala EU in Slovenijo popeljala na pot uspeha, ki ga je začrtal že DEMOS.

 • Djuro Sumar

  Vsi desničarji se ukvarjate s svojimi konkurenti, namesto da bi analizirali svoje napake. Ste le trop ovac, ki slepo sledi svojemu pastirju.

  • kamdrvimo

   Glede na to da je SDS zmagal v skoraj celotni Sloveniji ,razen ljubljanistan in albanski obali ni kaj analizirat. Je pa to resen preplah za levičarke

   • Djuro Sumar

    V celi Sloveniji je SDS dobil samo 25% glasov, preostalih 75% pa normalne stranke. Levica bo sestavila vlado, ti pa nakladaš o preplahu. Adijo pamet.

    • Lustrator

     Stranke, ki slavijo povsod po svetu propadel režim, ki je v enem stoletju povzročil več lakote in trupel, kot vsi ostali režimi skupaj v tisočletju, so zate normalne stranke?

     • Djuro Sumar

      Kakšno lakoto in trupla pa so povzročili Šarec, Cerar, Židan, Bratuškova, Erjavec, Mesec, Tonin? Nobenih seveda. Janša pa je kriv za nekaj smrti, tudi gospoda Merlaka.
      Tvoje nakladanje je tipično desničarsko. Kar naprej se obračate nazaj, namesto naprej.

     • Lustrator

      Naj ga bo sram osamosvojitelja, ker je dopustil sestreliti helikopter JLA, kajne? Kaj se pa to pravi zganjati nekakšno slovenstvo,ko se imamo pa tako fajn v komunistični SFRJ?!

      “Kakšno lakoto in trupla pa so povzročili Šarec, Cerar, Židan, Bratuškova, Erjavec, Mesec, Tonin? Nobenih seveda.”

      VSAK, ki neposredno ali posredno tolerira ali celo BRANI (kaj šele časti) komunizem in njegovo zločinsko vlogo v zgodovini človeštva, še posebej pa slovenskega naroda, je SOKRIV za vse storjeno zlo. In močno upam, da kmalu nastopi dan lustracije, ko boste vsi podporniki totalitarnega režima za svoje besede, dejanja ali zgolj tiho apatijo, odgovarjali pred sodiščem.

     • Djuro Sumar

      Vse kar si naprtil komunizmu, lahko naprtimo teizmu. Še mnogo več, saj ima mnogo daljši staž in je mnogo bolj vplival na ve zlo, ki ga je in ga še trpi človeštvo. Tudi ta zadnja katastrofa z migranti je posledica teizma. Nikjer nobenih komunistov ne vidim. No, pravzaprav jih vidim v vlogi mirovnikov, kajti brez njih bi se ti dve verski frakciji, ki imata istega Boga, že pobili med seboj.

     • Tone

      …. in jih deportirali v Sibirijo ali na morišča.

     • Lustrator

      Zgolj za voljenje rdečih strank bi bilo zadosti nekaj 1000€ odškornine državi za pokritje nastala 100 milijardne škode, za javne podpornike (od medijskih osebnosti, pa do tebi podobnih spletnih komunistov) 5 let zapora, za komuniste na pomembnih javnih funkcijah (pravosodje, izobraževanje, državni mediji, državno gospodarstvo) 15 let zapora, za vse dosedanje voditelje rdečih strank pa 20 let. Še vedno neprimerljivo bolj humano kot v nekaterih ostalih državah kjer so se sodno lotili nacistov, fašistov in komunistov.

      Brez temeljite lustracije in konkretnim kaznim vsem posrednim in neposrednim podpornikom komunizma, se ne moremo o demokraciji in svetli prihodnosti niti pogovarjati. Tako pač je to, ko totalitarna bolezen preide v ta stadij.

     • Tone

      Nehaj teoretizirat, pa se daj s tem programom izvoliti, da boš lahko tudi kaj naredil, ne samo težil.

     • Lustrator

      Se bojim, da bo moral narod že globlje pasti, da bo odvrgel privzgojene plašnice, ki že 3 generacije ovirajo svobodo razmišljanja in objektivno kritiko ter zanimanje za družbene zadeve. Lahko torej počakamo na še nekaj “uspešnih” rdečih vlad po katerih bomo ob ustavitvi tujih posojil, jedli samo še travo in bo vsak 2 državljan imel težave z organi pregona zaradi “politične neustreznosti”, ali pa na pomoč pokličemo Evropo in jih opozorimo, da imajo v svoji sredini že 15 let državo, ki še do d danes ni izvedla nikakršne lustracije oziroma prekinitve z ideologijo, simboliko , pravom in gospodarskimi omrežji nekdanjega komunističnega totalitarnega režima.

      Obstaja sicer še ena opcija, ki se ji reče kontrarevolucija pri kateri bi se v nasprotno smer zgodilo tisto kar se je dogajalo od leta 1941 (ko smi bili še demokratičen evropski narod) do danes – ko smo zahojena balkansko-sovjetska bananarepublika političnega apartheida.

     • Tone

      Ne vem, ne vem. Nič ni videti, da bi narod kam padal. Prej bi se reklo, da je vedno več optimizma. Tujci, ki pridejo k nam živeti, so prav vzhičeni nad kvaliteto življenja pri nas. In nobeden ne opazi, da smo “zahojena balkansko-sovjetska banana republika političnega apartheida.”

      Leta 1941 pa smo živeli v tako imenovani šestojanuarski diktaturi, v kateri so bile politične stranke prepovedane.

     • Lustrator

      Tujci, ki prihajajo k nam živeti? Misliš tistimi, ki pridejo sem uživat bogate penzije prislužene na “pokvarjenem kapitalističnem zahodu”? Kaj konkretno ima s tem naš bananistan, razen seveda to, da imamo zaradi povprečja revščine tako nizko kupno moč, da so cene dobrin za zahodnjake ugodne, mi pa si z našimi plačami v tujini ne moremo privoščiti niti večerje, ko hodimo na dopuste?

      Si se kdaj vprašal zakaj v Slovenijo ne prihajajo tujci, ki bi tu delali, odpirali podjetja in torej doživljali pravo bananistansko realnost? In da se pravzaprav dogaja prav obratno – da torej Slovenci v trenutku, ko bi bil čas, da v državno blagajno pričnejo z vračanjem dodane vrednosti, poiščejo priložnosti v tujini (ne več zgolj na zahodu, ampak skorajda kjerkoli), ustanavljajo podjetja, mi pa s tem izgubimo celoten vložek vanje in pa seveda predvsem perspektivo razvoja.

      Pred letom smo živeli v “diktaturi”, ki je prepovedovala zgolj stranke na narodni, verski oziroma razredni podlagi (kar je bilo za kraljevino umetno združenih različnih narodov do neke mere edino logično), po letu 41, ko so po svetu začele cveteti demokracije tudi tam kjer jih prej ni bilo, pa je pri nas nastala komunistična greznica Stalinovega kova z nekaterimi še bolj svinjskimi prijemi.

      Uživaj v potemkinovi vasi dokler se ne nažreš kartona iz kulise. Za njo sta namreč trava in gnoj, ki so ti jih v 70 letih pridelali “osvoboditelji” v imenu tovarištva v revščini.

     • Tone

      Mislil sem izključno tujce, ki pridejo k nam delat. Pa še to samo tiste iz zahodnih držav. Ne prihajajo množično, jih je pa precej. Največ se priženijo ali delajo v podjetjih v tuji lasti. Ti vidijo Slovenijo popolnoma drugače kot ti, tudi ko so tukaj daljši čas in spoznajo razmere. En Američan je celo izjavil, da je Slovenija najboljša dežela na svetu in o tem napisal knjigo.
      https://siol.net/novice/slovenija/american-v-sloveniji-vasa-drzava-je-najboljsa-dezela-na-svetu-461202

      Pred letom 1941 smo imeli pravo diktaturo v kateri so bile politične stranke z zakonom prepovedane in nobene demokracije. Tvoja prirejena zgodovina me ne zanima. Tudi me ne zanima tvoja spolitizirana, popačena in negativistična predstava o lastni domovini. Uživaj v njej še naprej.

     • Lustrator

      O kakšnih tujcih, ki prihajajo k nam delat ti to? Precej, da jih je? Zanimivo, ker jaz ne poznam prav nobenega takega primera, vem pa, da se LETNO izseli cca 9000 mladih izobražencev IZ Slovenije, kar ni le grozljivo, ampak je KATASTROFALNO – večji eksodus bi bil razumljiv edino še v času vojne, pa še takrat ga pri nas praktično ni bilo.

      O seveda pa prihaja v Slovenijo sem ter tja tudi kakšenm tujec- ne sicer delat, ampak graditi ekološko nevzdržno podjetje za katerega OD DRŽAVE dobi 18 milijonov štartne subvencije v zameno za to, da bo dal na minimalce nekaj slovenskih delvcev. Ti je kaj znano?

      Pred letom 41 je bila prepovedana komunistična partija, ker je zaradi svojega ustroja, metod in ciljev spadala med teroristilčne organizacije – to da tvoje zločinske partije niso priznavali za stranko, še ne pomeni, da smo živeli v diktaturi, sploh pa ne taki kot se je začela z letom 41 in traja pravzaprav še danes. Uživaj v svojih partijskih privilegijih in se vidiva v kvalitetni debati, ko naslednji dež (kriza v državah izvoza, prenehanje zunanjih kreditov) spere kuliso “uspešnosti” in se po možnosti naenkrat preleviš iz prvorazrednega v drugorazrednega državljana. Za razliko od tebe danes, te bom takrat poslušal, ne glede na to, da ti danes delaš izključno v prid smeri, ki nas vodi v ta scenarij.

     • Tone

      Kakšen faktor pa misliš, da si ti, da bi bilo pomembno koga srečaš. Jaz govorim o preverljivih dejstvih in o tem, koga sem osebno srečal.
      Komunistično partijo so prepovedali že v začetku 20-ih, jaz pa govorim o diktaturi od leta 1929 naprej.
      Napolnjen si z izmišljeno gnojnico in neznanjem. Najbolje bi bilo, da lustriraš kar sebe.

     • Lustrator

      Dejstva so dejstva, miti pa miti. O teh misterioznih v Sloveniji delujočih tujcih (ki jih je sicer “precej”) še vedno ne duha ne sluha, razen seveda v tvoji domošljiji – nobena statistika, kaj šele ime podjetja, ne stoji za njimi, razen seveda že prej omenjene laikirnice, v kateri je Cmerar za mastno provizijo postavil domačega podjetnika v depriviligiran položaj v primerjavi s tujcem in to na račun narave in lastnikov zemljišča, kajpak – 18 milijončkov pa smo krivi sami.

      Tako je, komunistično partijo so prepovedali takoj ko so videli, kako se komunizem v praksi udejanja v Rusiji – preko desetin milijonov mrtvih. Kar pa se tiče diktature – ta je dejansko trajala le od leta 1929 do 1935, ko so bile organizirane nove svobodne volitve. Torej nekaj česar potem 70 let več nismo imeli in smo še danes evropska cokla zaradi tega.

      Poduči se malo in potem streljaj v eter, razen če delaš po svojem šarčevskem vzorniku.

  • komar marko

   pa ti si res bučman in svoja jajca vališ v tuja gnezda. Na zadnjih soočenjih se je ukvarjalo samo z koalicijo PROTI JANŠA. Programi so se na soočenjih zanemarili. In JJ pošlje vabila vsem strankam. Torej ste polni sovraštva in delitve. SOVRAŠTVO ste zaćeli širiti z AFERAMI in montiranimi procesi. 20let vaj je to uspevalo.

  • Pesjan

   Levi Đuro kaj si že umaknil sliko iz javnega WCja,pravijo da si jo imel v školjki ne na steni,zato se ni čuditi da imaš glavo polno sranja…

   • pajot

    scanja.

   • Gavnar

    Sedaj bodo dali novo:
    Janša še vedno misli, da so zmagali.
    Da vsakega takoj prime srat.

    • Slovenski štor

     Le seri,morda zamudiš predčasne volitve.To bi ne bilo slabo,če bi vas bilo več takšnih!

  • Capi

   Kdo se že ukvarja največ s konkurenti??? Jest sm pa mislu, da vsi hočjo v koalicijo z zmagovalcem volitev….lol……

 • piko8

  Lepo in nedvoumno napisano, tako kot zna d. Ivan Štuhec!!!

 • ljubinica

  Prepreciti je treba, da gre Tonin v Sarcevo vlado.
  Mislim, da se nam tega ni treba vec bati.
  Zidan je SD proglasil za levo stranko (ne levosredinsko), ki da skupaj z Levico tvori levi blok. Tonin seveda ne more biti v koaliciji z levo SD.
  Obeta se torej skrajno levicarska vlada, ki jo bo vodil od murgel nastavljeni pajac …
  Potem je treba samo malo pocakati …. da se ta nora vladna kombinacija sesuje sama vase in s pametno politiko na desni pomesti s skorumpirano levico na predcasnih volitvah …

  • Gavnar

   To sanjate že vrsto let, na volitvah pa NIKOLI ne zberete preko 220.000 glasov (12%) ?

 • komar marko

  očitno se ŠARKOTU zdi mesto Prvega ministra nekaj kot je glavna vloga v igri. Žal glede na njegove izjave je nedorasel in SLO drvi v katastrofo in spet bo kriva opozicija.

 • PIA PlA

  Vladna koalicija brez Šarca, Cerarja, Židana in LukezaLuno, bi imela dobro osnovo za uspešno vladanje. Pohlepnežem v njej kot so Alenka, Tonin in Erjavec se zapre usta z nepomembnimi ministrstvi. Oddati tri manj pomembna ministrstva je nizka cena za močno koalicijo. Vsak od teh treh preveč skrbi za svojo rit, da bi zavrnil to možnost, ali si upal v vladni koaliciji delati zdraho.

  Ne čakati eno leto, da se rdeči baroni požrejo med seboj, naj se požrejo v opoziciji.

 • karpelec

  Sedaj smo imeli vlado, ki je po Ljubljani in širše rožce sadila, sedaj se nam pa obeta vlada, ki bo bučke sadila, samo pri današnjem vremenu je vprašanje, če bo katera zrasla, da je ne bi toča potolkla.

 • Tone

  Jaz pa mislim, da bi bilo treba prepustiti formiranje vlade komentatorjem na Novi, tem je vse jasno.

  • wert

   Tone, tale pa je bila udarna. Le kako ti vedno uspe ? he, he, …

   • komar marko

    verjetno je to kakšen iz plakata na stranišču. Vse vidi zato je uspeh zagotovljen.

   • Tone

    Sicer ni res, da mi vedno uspe, ampak skrivnost je preprosta. Kadar sumim, da mi ne bi uspelo, ne napišem nič.

    • tohuvabohu

     In potem smo Slovenci prikrajšani za tvoje modrosti.

  • komar marko

   glede na to, da so vlado sestavljale KURE in HANZI tv, ti lahko povem kakšen bo razplet. V nasprotju z JOKCANJEM presistutke. Kapiš!

  • Soave

   Predvsem vam. Drži !

   • Tone

    Morda pa ni slaba ideja.

    • Soave

     Na !! Saj sem kar vedela, da visoko ciljate !

     • Tone

      Kdor visoko leta, je sam svoje sreče kovač.

 • Tweety Bird

  “V tem primeru bi bilo najbolje, če bi zunanji minister postal Sašo Hribar, Radio Ga-Ga pa prevzame stike z javnostjo v novi vladi smešne generacije.”

  In Štuhcu se naj nabije kilo dreka v gobec… klerofašist pokvarjeni !!!

  • komar marko

   a si ti tudi straniščni demokrat?????????
   Zapisal je resnico. Je boleče. Lepo da trpite.

   • Tweety Bird

    Smo vas in še vas bomo :)

    • Slovenski štor

     O ti bogo revše,misliš,da si prašič Napoleon(orwelova Živalska farma!)….čimprej se poglej v ogledalo,preden bo prepozno.Če pa si tiskovni predstavnik prašiča Napoleona(Živalska farma),potem je to druga stvar!”A mi konja za trku” imamo!Verjami,rumeni tič,pride naših pet minut.Mi,slovenski štorje bomo…..bilo je leto 1991,in spet bo Sovenska pomlad in druga republika.V to sem prepričan!Le deri se ti fiktivni rumeni kanarček,prej bo pomlad.Naša pomlad!

   • tohuvabohu

    Ne, ta je za Luno. Razlike itak ni nobene. Eni in drugi so zadnji trzaj 19. stoletja, preden dokončno pobrcajo.

 • komar marko

  gostinci so takojpo volitvah žeprvo uroimelipo WC izrednočistilnoakcijo. Vonj sanirajo z ŠANEL vonjavami.

 • Tweety Bird

  “Če torej Šarec ne gre v koalicijo z Janšo, lahko gre samo z izborom vseh drugih, ki pa so večinsko kontaminirani s preteklo ideologijo ali z MŠO.”

  Vi kurci desničarski pa ste kontaminirani s domobranstvom in izdajstvom slovenskega naroda. Štuhčeva cerkev pa je kontaminirana s pedofilijo… Kapish gamad klerofašistična???

  • Tomi

   Umiri se, nehaj lajati, nihče ti nič noče in ne potrebuješ se bati. Nismo maščevalni, kot vi rdeči.
   Tak govor pa prihrani za razna instant Filip zborovanja proti sovražnem govoru.
   Zdaj pa nazaj v kletko.

  • kamdrvimo

   Glede na to da si ti piščanec tweety maskota sds bi se lahko malo lepše izražal

  • Slovenski štor

   Ti,rumeni oskubljeni kanarček,ne govori o NARODU,katerega zgodovine ne poznaš!To ni tvoj narod,tvoj narod so “rdeči kanarčki”!V primerjavi s Slovensko Cerkvijo,si ti kot primerjava slon in mravlja.Slon te ne vidi,ti,oskubljeni rumeni tič!Klerofašisti pa je beseda,ki je ti ne razumeš,morda ti bo bolj razumljivo,če ti jo spremenim v antifa(tam spadaš ti!).Ti je že kaj jasno?Ne segaj po stvareh,ki jih ne poznaš in razumeš.Bolje bodi v svoji kletki,tam si vsaj doma.Rdeči imajo radi take kot si, ti rumeni tič,kot so imeli Otomani radi janičarje!Kapish

 • komar marko

  No in imamo prvega ZUNANJEGA MINISTRA.čestitke serpentinšku. Baje somislili, da bo to PRVI mesečnik, naš mesečnik pa njegov oproda za sviranje frulic!

 • Tweety Bird

  A Janezek že ima 46 glasov? Samo vprašam :)

  • Olga2345

   A cakete, če boste morali na balvan revolucijo, ki vam jo plačuje Soros? Vam bo Kucanova udba sporočila, po zlorabljenih telefonskih “imenikih”….

  • tohuvabohu

   Janezek zna šteti, ne kot tvoj idol Zoki, ki ni znal šteti niti do 43, pa je vseeno rinil v parlament po mandat.

   • Gavnar

    Samo opankar in avnojska pešhodka po “zmagi na volitvah” nista sposobna sestaviti vlade !
    In obema je najljubši srbski pasulj.

    • tohuvabohu

     Hvala, nismo vedeli.
     Dobra informacija je temelj samoupravljanja, kajne, rdečko.

  • djoka bolime

   Ni bi spraševal, če ne bi imel glave v pesku, tič. Banda se je zapletla v lastne mreže. Naj ti mesec sveti.

 • Olga2345

  Po pogovorih z ljudmi, ugotavljam, da bi morali zahtevati revizijo poteka “štetja” (zlorabljanja) glasov! Levičarska volilna komisija je lažirala volitve! Pomagali so jim presstituti v medijih!

  • Tweety Bird

   Po pogovorih z ljudmi ugotavljam, da smo leta 1945 premalo izdajalcev zmetali v brezna. Vi podganja mladež še danes smetite po Sloveniji :)

   • Olga2345

    Širjenje sovraštva in norčevanje iz žrtev genicida! Oboje kaznivo!

   • Slovenski štor

    Tak luštkana,pa tak zlobna!Zloben je tvoj um,zlobna je tvoja misel,zlobna so tvoja dejanja….zanimivo,da svojo zlobo projeciraš v podgane,morda mačke in še kakeka zlotvora.Žal,gotovo se ne boš spremenila,že zato,ker si eno in drugo.Samo nisi dobro in v tebi ni ljubezni.Najbolj tragično pa je to,da te še podgane in mačke ne marajo.In kaj je tvoje poslanstvo na Svetu, ti zloben Tweety Bird?Gotovo ne to,da nisi “ne ptič,ne miš”!Ti si fikcija,zamišljena s fasado srčkanega,luštkanega,dobrega,slatkega,a v bistvu si v jedru čista zloba,rojeno zlo…In s teboj ni možen niti pogovor!

  • Tone

   Zakaj pa v volilno komisijo niste delegirali svojih predstavnikov? Po zakonu imate to pravico, če ne celo dolžnost.

  • Gavnar

   Ne glede na vrsto in obliko štetja je jasno :
   Kdo ima zagotovljenih 54 glasov in kdo 25 glasov.
   Iz tega je tudi jasno razvidno kdo je volitve tudi dejansko zmagal.
   V naslednjih mesecih bo to postalo jasno tudi vam iz Noriškega kraljestva.

   • Soave

    No ja !! V končni fazi ( ki ni prav daleč ) bo tudi vam iz kraljestva tov. Kučana postalo vse jasno.

  • žogica

   Ugotavljam, da si še vedno na zaprtem oddelku, da se ti zdravstveno stanje slabša.

 • Olga2345

  Odlično gospod Štuhec! Klovni so edina “inteligenca”, ki jo imajo levičarji…razen pasjih dojilj seveda…

  • Prle

   En od klovnov desnice je med drugim tudi Štuhec, ja kaj pa čmo.

   • Slovenski štor

    Če je Štuhec kloven desnice,kaj si po tem ti?Ne najdem te med nami,ni te med bu(h)teli,ni te…,ni te…ni te,smo že skoraj na konc…žari nekaj rdečega…Moj vzklik: o,Bog pomagaj !,a je res tako hudo?

 • Gavnar

  Upam, da fari še niso ustanovili Zvona III. kajti Šarec jim ne bo pokrival izgube iz proračuna,
  kot bi (in tudi že je) to storila avnojska pešhodka.

  • Soave

   Osel !! Ljubljanska banka je bila tista, ki je imela ” roko gor “. Zakaj niso dovolili poravnave ?

   • Gavnar

    Ker so naredili že skoraj 1MRD izgube ?

    • Soave

     1 MRD ? Od kje, za vraga ti pa ta številka ?
     Odgovoril pa nisi, zakaj je bilo tako zanimanje za delnice Zvonov ? Vem iz prve roke.

  • Slovenski štor

   Gavnar(ne bom zamenjal enega samoglasnika!),ne boj se ti “farjev”,boj se ti”nesmrtne duše komunizma”,ki rovari po Sloveniji,ker ne najde poti “domov”.Slovenija je še ena redkih držav na Svetu,ki “begunki” dovoljuje zatočišče.Upam,da poznaš basen o Lisici in ježu?Šarec res ne bo pokrival izgube iz proračuna,ker ga niti ne bo imel!

  • Lustrator

   So Zvonovi krivi, da so jim tvoji rdeči direktorji v NLB-ju dali nekrite kredite iz našega davkoplačevalskega denarja?? Obstaja en sam komi, ki bi imel vsaj toliko pojma o ekonomiji, da bi Zvonove raje zase zadržal, saj so eden od bolj jasnih primerov zakaj država NIMA KAJ POČETI V PODJETJIH IN BANKAH?

 • žogica

  Tale Štuhec je tudi eno pokvarjeno bitje, ki so mu zelo prav prišli Zvonovi!

  • Soave

   A dej no ? Zvonovi so prav prišli onim, ki so delnice prav hitro pokupili od ljudi, ki so jih imeli. Kaj praviš ? Kako to ?

   • žogica

    Misliš, kako si pameten, takoj imaš opravičilo za vse svoje luzerje pokvarjene, kamor spadaš tudi sam!

    • Soave

     Čudno, a ne ? Tistih nekaj delnic sem pa vseeno morala prodati? Pokvarjena nisem. Luzerka pa sem ja! Zaradi goljufivih levakov!
     En lep večer ti želim. Ne jezi se!

     • žogica

      Hihihiiiiiiii, pokvarjena luzerka si, ja!

     • Soave

      Žogica, dej mir.
      Poišči babico in dedka pa spat pojdi.
      Lahko noč.

     • žogica

      O lej jo, sem mislila, da spiš! Ne samo luzerka, tudi žurerka si, a ne?

     • Soave

      Seveda. Danes sem spet žurirala.Sicer je moja ” družba ” smrčala. . . . . .

     • žogica

      Hihihiiiiiii, dobra je ta, včasih “družba” tudi zaspi…

   • Tone

    Soave, daj malo razmisli, preden zapišeš. A niso ravno cerkveni Zvonovi na hitro pokupili certifikate od ljudi, predvsem vernikov, ki so bili prepričani, da bo njihov denar prav tu najbolj pošteno in varno naložen.

    • Soave

     Bolj ko premišljujem, manj mi je jasno.
     Sem tabula raza za take posle. Pa mi vseeno ni jasno?
     Pa še čivk. . . bi bil varno naložen, ko ne bi bilo požrešnih komunističnih tajkunov. Cerkvene može so žejne prepeljali čez vodo

     • Tone

      Zakaj pa potem tako vehementno pišete o stvareh, za katere pravite, da ste tabula raza?
      Kakšni komunistični tajkuni? Novomeški škof je rekel, da jih je zapeljal hudič.

     • Soave

      Kako sem že napisala? Za take posle !!Hudič v podobi gradbenih tajkunov.
      G. škofa poznam in sem prepričana kaj je mislil.
      Glede vehementnosti sem pa raje tiho.

    • Soave
     • Tone

      Hvala, enako. (razen po buči)

  • Slovenski štor

   Žogica,tebe preveč brcajo in se ti vrti.Če bi tega igranja ne bi bilo,bi ti,razgledano okroglo bitje videlo, da Štuhec z Zvonovi nima nič.Zvonova sta šla res v stečaj,zaradi “igre” bank in določenih menedžerjev.To igro vodi GLOBOKA DRŽAVA in ne Nadškofija Maribor,sploh pa ne Slovenska Cerkev.Žal, te” igre” niso pravočasno videli vodilni v Nadškofiji.Da,bili so naivni.Tako smo bili naivni tudi vsi tisti,ki smo iskreno verjeli v DRŽAVO SLOVENIJO.Pa so jo nam ugrabili!To so dejstva!In še,vsi ZVONOVI niso šli v stečaj.O tem pa se ne govori!Žogica,ti imaš lepo vlogo:nabijajo te v gol in po tem vsi ploskajo,ploskajo tudi takrat ko te nabijejo v “avtogol”.Upam,da razumeš,če ne,je še huje kot sem mislil.

   • žogica

    Ti svojo pridigo nameni nekomu, ki te bo poslušal, mene tvoje štorije sploh ne zanimajo, res pravi štor si!

    • Slovenski štor

     Jaz sem vsaj štor,če me kdo brcne,ga boli.Ti si pa žogica,ki jo z veseljem brcajo,tebe boli.Nisem pisal tebi,ampak pametnim!

 • žogica

  Kar že 30 let sejete, to danes žanjete! Le kdo si želi takšne ljudi v vladi!

  • Soave

   A nede ? Kaj praviš, le kdo seje ?

   • žogica

    Še enkrat si preberi, kar sem napisala.

  • Rožle

   Ja že 70 let nam tardeči vladate …mogoče vas sedaj končno le steramo ..

   • luckyss

    Če ne bi bilo SDSa in večnega vodje, bi pri nas že davno krmilo prevzela prava desnica…
    Kot levičar dopuščam možnost, da bi nam v tem primeru šlo bolje…;)

    • tohuvabohu

     A danes si pa ti dežuren, ovca garjava.

     • luckyss

      A takšen je odziv na dejstva ? ;)

     • tohuvabohu

      Glej, glej, kdo naklada o dejstvih? Eden od glavnih lažnivcev tukaj. Glavni pa nisi, ker te jebe znanje.

     • luckyss

      Tebe je tvoj štirinožni foter očitno delal v megli…
      Zakaj ne greš v politiko, mislim glede na poreklo in meglo, ki te ovija…

     • tohuvabohu

      To so tvoja dejstva, rdečkar?

    • Slovenski štor

     S temi stavki pa dokazuješ,ne le da je tvoj “zorni kot” zožan,da se ti še danes “vrti” od socialističnega tumbanja in “pravljic”,ki si jih vsak dan imel celi dan…Slovensko volilno telo še vsaj štiri generacije ne bo sposobno predelati to socialistično tumbanje.Štih je lepo povedal:1/3 želi Sovjetsko zvezo(ne Rusijo-moja pripomba),1/3 Švico,1/3 se vsako leto obrača po vetru(moja pripomba:prenoviteljskem(levaki)).To so dejstva.Ti pa potrjuješ:…Kot levičar dopuščam možnost,da bi nam v tem primeru šlo bolje…Sem slovenski štor,pa kljub temu dobro poznam” zgodbo ” o žlahtni DESNICI.Če sem že SLOVENSKI ŠTOR,to ne pomeni,da sem retard…Luckyss,ne hranijo te samo levaki!

  • tohuvabohu

   Butara. Edino pravilno vprašanje je, kdo je sploh primeren za vstop v koalicijo z Janšo.
   Šarec? O politiki nima pojma, nima programa in nima kadra.
   Cmero? Saj nismo otroški vrtec. Štiri leta je bilo preveč.
   Židan? Idejni potomci klavcev slovenskega naroda, ki se do danes niso rešili partijske mentalitete.
   Mesec: Sovražniki svobode in gospodarske uspešnosti.
   Erjavec? Da se nam bodo krave smejale.
   Brajduškova? Ne me …
   To je vsa revščina, ki jo premore levica. Vsi skupaj nimajo za burek. Nove volitve so edina opcija.

   • luckyss

    Kakšne pa so zahteve za to koalicijo …
    Potrdilo psihiatra o shizofreni motnji in določen staž v zaporu ?!

    • tohuvabohu

     Lahko tudi, če je bil kdo po krivici v umobolnici ali arestu. Geniji, kot si očitno ti, se pa raje sami odpovedo, misleč, da jih bo kdo prosil na kolenih.

   • žogica

    In kaj bi bilo drugač na novih volitvah, butara? Janez bi sam zbral 50%, a ne, v svojih glavah si pošlihtajte stvari, narod vas ne mara!!!!!!!!!!!!!

    • tohuvabohu

     Narod ne mara bedakov tvoje pasme (tisti klicaji so za korajžo, anede?). Zato pa je tako slaba volilna udeležba. Prav VSI analitiki povedo, da bi na ponovnih volitvah SDS še bolj premočno zmagal in tega se rdečkarji tudi najbolj bojite. Še hujša katastrofa se vam piše, če boste skrpali neko levo vlado, ki bo kmalu razpadla. Luzerji ste v vsakem primeru, tudi če prilimaš še tisoč klicajev.

     • žogica

      Bom kar po tvoje, vedno znova vam dokazujemo, da vas narod ne mara, vseskozi se sončite v senci, ker za kaj drugega niste sposobni…. Vlado bo sestavil Šarec, ker je vi pač niste sposobni…

 • Prle

  Z aviona se vidi, da Štuhecu diši ministrsko mesto. na kaj se pa najbolj zastopi, ja na denar. Torej bi bil finančni minister.

  • Soave

   Hi. . . . hi. .. . .ti boš pa njegov sekretar.

  • Slovenski štor

   Ti si pa dober,kar na avion greš,da imaš pregled nad slovensko politično sceno.Žal imaš problem,v desno ti pogled ne nese.Rabiš očala pa še kaj.Močno te zanaša.Zdaj gotovo nisi več nad Slovenijo.Štuheca pa pusti lepo primir,nisi njegov nivo.Štuhec ne rabi aviona,da vse vidi in ve.Prle,tebi še Bog ne more pomagati.

  • Nšo-či

   ah ..daj no

 • Soave

  Tale možakar zgoraj že 10 let govoriči, da bodo desnaki ukinili njegove oddaje ?
  Ko bi jih vsaj.
  https://www.mladina.si/45075/ne-se-heca
  Revček ubogi. Pa je še vedno tam. . . . . vedno višje.

 • črnaovca

  Tudi Štuhec ne more spremeniti dejstev,

  • tohuvabohu

   Vendar on dejstva pozna, ti pa ne, bitanga.

 • luckyss

  Sašo Hribar premore več inteligence kot trije “prvaki” SDS skupaj…

  • KP

   da udarjaš vsepovprek po desnici,pomeni,da si inteligenten? potem pa si ti tudi. zelo.

   • luckyss

    Ni treba biti posebej inteligenten, da ugotoviš kdo je bolj butast od tebe…;))

    • tohuvabohu

     Samozavest je privilegij klošarjev.

     • luckyss

      Deset naključnih klošarjev ima vsekakor višji IQ kot deset vodilnih politikov…dejstvo !!
      Zakaj so eni dobro plačani, drugi pa na dnu je le v tem, da so eni pošteni in humani, drugi pa lopovi brez vsake čustvene inteligence..

     • tohuvabohu

      No, saj, počasi ti bo vžgalo …

     • Soave

      Ojej. . . . .takega mnenja o klošarjih pa še nisem slišala !

     • luckyss

      Joj, kaj pa zdaj …

     • Soave

      Ti povej, vseznalec !!

     • Tone

      Jaz pa mislim, da se eni odločijo za klošarijo, drugi za politiko.
      Oboje je stil življenja.

    • Slovenski štor

     No,no,..kaže,da se tebi v glavi precej mota beseda inteligenca.Tisto kar človeku manjka, se mu vedno po glavi mota,potem pa to ven butne…Če je prav ali ne, to vsakemu pove.Nam,moje vrste, se to ne zgodi,so nas zdresirali v socializmu.Zdaj pa nas motajo prenovitelji(tisti,ki so”sestopili z oblasti”,potem pa hajd hitro nazaj).Slabše ne more biti-k “igri” so povabili celo “serpetinška”,zdaj pa bo še prava “veselica”.Ti,”luckyss”,si lahko srečen,gromada “kosti” te čaka.Zato je bolje,da se umiriš in ne “lajaš” preveč.Ti bodo drugi,tvoji “pajdaši”,kaj zmaknili.Mi,slovenski štori,bomo pa vedno štori,a ni to žalostno?

    • KP

     saj to. res sem te kmalu “prokužio”,bi rekli pri vas. pravzaprav ne,ne zdiš se mi butast,to pa je še posebej žalostno. Se pravi,da se dobro zavedaš,da govoriš bedarije.

  • Slovenski štor

   S tvojega pasjega nivoja res lahko tako izgleda,ker je tvoj “zorni kot” pač majhen(“od tu do tam ” ni veliko).Ti vidiš predvsem kost za glodanje in to ti levaki pridno dajejo.Pač njihov domet.Le v miru glodaj.Priden “luckyss”!

  • Lustrator

   Če sta ti Šarec in hribar smešna, potem se pravzaprav nimam kaj čuditi tvojim bravuroznim komentarjem tule. SI pa vsaj priznal, da si brez smisla za humor, kaj šele resnico, tudi to je nekaj. Šarec recimo še danes ne prizna, da nima pojma ne o vodenju države, ne o igralstvu, kakor tudi ne “filozof prava”, ki ga v pravni stroki poseka praktično vsak , ki ni ravno kariere delal na Bavconovem faksu revolucionarnega prava.

 • KP

  Verjetno je to o gaga ministru šala. Morda pa tudi ne. Serpentinšek bo njegov večni dolžnik,ker ga je naredil. Iz nič,da je sedaj tudi en votel,prazen -nič.

  • luckyss

   Jebi ga…Šarec se je pač ukvarjal s svojim poklicem, kot se tudi JJ…Šarec je poklicno igralec, JJ pa komunist…
   Ovce pač ne ločite med fikcijo in realnostjo..

   • branči

    komik predsednik vlade? verjetno maš zgnite možgane, sicer ne bi take sral

    • Tone

     Komik mora biti vsaj inteligenten, da lahko opravlja svoj poklic, za učitelja predvojaške vzgoje v usmerjenem izobraževanju pa to ni nujno.

     • Lustrator

      Oprosti, spremljal sem prav vsa volilna soočenja v katerih Janša ni izjavil niti ene same neumnosti ali laži, Šarec po drugi strani, pa izključno to – poleg tega, da je bil med prav vsemi kandidati na soočenjih še najmanj duhovit. V katerem svetu živiš? Mi semle prilepiš eno samo idejo, en sam stavek iz Šarčevih soočenj ali programa, ki bi vsaj nakazoval, da bi mož imel kakršnokoli inteligenco? Izprsi se, za tvojega premierja gre!

     • Tone

      Jaz sem samo reagiral na komentar branči-ja. Šarec je bil komik, preden je vstopil v politiko, od takrat pa ni več, zato sem napisal, kar sem napisal.

      Šarec ni moj premier, zato ga nimam namena zagovarjat. Jaz politikov ne jemljem smrtno resno, zato lahko vsakega hvalim ali kritiziram, kakor pač nanese.

     • branči

      lesarski tehnik s 6 popravci ali komik, v obeh primerih super preference za voditelja države!

     • luckyss

      Seveda uspešno končana AGRFT tebi ne pomeni nič…..
      Je bolj pomemben “šnelkurs” za desetarja pri Brozu ;)

     • branči

      a niso na AGRFT sami plagiati, imitacije do sedaj že znanih slavnih filmskih igralcev? nič novega v deželi butalski bi rekel ježek

     • Tone

      Kaj pa učitelj predvojaške vzgoje v usmerjenem izobraževanju? Ki niti gasilec ni.

     • Slovenski štor

      Tone,zdaj je še hujši(komik)!Res pa je,smeh je kisel,zraven je še skrb.Ko( bivši) komik vodi državo,se zlahka zgodi tragikomedija!A veš,da se to lahko zgodi nam?A si predstavljaš ekipo:Šarec,Židan,Cerar,Erjavec,za “smetano”pa Mesec.Ko pišem,imam pred očmi filme Louisa de Funesa.Neverjetno!

     • Tone

      Tako je videti, če Šarca gledaš iz kake druge politične skupine. Če prideš bliže, je pa vse čisto normalno.

   • KP

    janša je komunist? aja? ja no,ok. A ni to nekej najlepšega,če si komunist? boljšga ni. To so najvišje razvita vrsta,a ne? Gre še više? Nekak si potem že skor v nebesih? Hočem rečt v Severbi Koreji al pa Venezueli. Bravo piki. Bravo.

    • Tone

     Nekaterim nikakor ne kapne, od kod tako Janševo sovraštvo do Kučana. Iz partije ga je vrgel in ga ni hotel sprejeti nazaj. Janša ve, da bi se slovenska zgodovina verjetno odvijala drugače, če bi on ostal v partiji. Saj je bil med tistimi, ki so bili vzgajani za Kučanove naslednike. V tem primeru morda Drnovšek sploh ne bil potreben, saj ga je ZSMS angažirala samo zato, ker med samo ni imela primernega politika za premiera in vodjo LDS.

     • KP

      kaj ti hočeš sploh povedat?

     • Tone

      To, kar sem povedal.

     • Soave

      Samo da je vam kapnilo, no!

     • Slovenski štor

      Ni “glih” tako!Kaj pa, če je obratno?Kaj,če je,na koncu,Janša tisti,ki je dokončno zapustil partijsko gnezdo?Vsi beremo,kako je,če se kdo odloči mafijo zapustiti.Ne dajo mu miru, dokler ga ne uničijo,telesno in duhovno .Slutim in čutim in dejanja mi dajejo za prav- v tem primeru je nekaj podobnega.Janša je “zlo”,ker jih je zapustil!Potrebno ga je uničiti….Kaj pa so drugega, predlogi,da naj SDS predlaga drugega za mandatarja?To je linija!Zaoderje je bolj pomembno kot oder!Mi pa hrepenimo po “transparentnosti”.Šopajo nas z “resnicami” in nas vlečejo za nos….Tone,a si že opazil,da imamo Slovenci nadpovprečno dolge nosove?To ni slučajno.Nekaj v tej smeri,je tudi tebi kapnilo.Moram priznati.

     • Tone

      Jaz govorim o dejstvih, ti pa o teorijah in slutnjah.

      P. S. Na spodnji strani tipkovnice je ena dolga tipka, ki jo je treba od časa do časa pritisniti, da je tekst bolj pregleden in laže berljiv.

     • Slovenski štor

      Tone,nič hudega:ti pišeš “dejstva”,jaz pa “teorije in slutnje”.Ti je prav?Lepo.Na koncu imam prav jaz-jaz slovenski štor!
      P.S. Lepa hvala,ker me učiš.Se bom potrudil,bomo videli.Saj ni opravičilo,a vseeno:veš,jaz sem star.Ko boš ti toliko star,boš vesel lepe besede,brez podtona in nežnega cinizma ali ironije(kaj ti bolj paše).

   • učko

    Jah, sam to ti povej tistim, ki voljo Šarota !

 • Joža

  Samo še Tof in njegova Simona Vodopivec manjkata: Tof minister za duhovičenje brez humorja, Simona pa TV napovedovalka kot tista S. Korejska. Pa bo. Aja, še Ivo Godnič je tu, bil bi minister za krojenje Titovih uniform.

  • Prle

   Pri vas pa odločno manjka Rode in sicer bi imel vlogo ministra za družino. Saj dobro ve, kako se delajo otroci. Krko pa obrambni minister, ki bi svoji familji zrihtal dobro plačane službe.

   • Slovenski štor

    Prle,”prljav” je tvoj jezik .Pišeš neresnice.Izmišljuješ.In ti se imaš za poštenjaka, vrednega humane družbe.Ne brij norce iz sebe in drugi.Joža ima prav!

    • Tone

     Ej, Štor, a si ti edini v Sloveniji, ki ne verjame, da ima Rode vsaj enega sina?

     • Slovenski štor

      Prepričan sem v marsikaj,ker verjamem,da še obstajajo ljudje,ki so pošteni,odgovorni,pravični,verodostojni,srčni…..In nisem edini.Tudi v to verjamem.Verjamem v ČLOVEKA!Verjamem v DOBRO!Ker verujem,vem, da nisem edini,ki veruje v DOBRO.Tisti,ki veruje v DOBRO,ne more biti slab človek…Kje si ti,Tone?

     • Tone

      Verjamem v DOBRO. Toda ni dovolj samo verjeti, treba je DOBRO tudi delati.

 • karlina

  BRAVOOOO, GOSPOD ŠTUHEC, NI KAJ DODATI, KOT-VELIK PODPIS. Veseli me, da ste začeli pisati tudi na Novi 24 tv, itak vas ze dolgo berem in poslušam.

  • Prle

   Zato, pa smo tam, kjer smo, ker poslušate takšne osebke.

 • Zora

  SDS stranka desnice, ki ji je mar samo za kipatal in nič za delavce. Namesto novega družbeni dogovora – izenačenje pravic kapitala in lastnine ter izenačenje pravic delavcev se je Cerkev pripravljena prodati hudiču samo da bi dobila nazaj prigrabljeno bogastvo in da bi ga še bolj povečala. Najraje bi nazaj uvedla fevdalizem, da bi tlačani spet delali na njenih posestvih. Pokvarjeni do amena zato se tudi vmešavajo v politiko.

  • Lustrator

   Kaj?? Daj še enkrat preberi za sabo kar si napisala – če je seveda volivec stranke kaviarsocialističnih proletarcev tega sploh zmožen ob ponavljanju 70 let starih propagandnih krilatic KPJ.

  • Slovenski štor

   Zora,oprosti,ti gotovo hodiš v osnovno šolo!Še jaz slovenski štor vem,da pišeš neumnosti,ki niti pravljice niso.Sicer pa,koliko jaz vem,so tlačani plačali “desetino”(davek),koliko že mi plačujemo-davke,prispevke,trošarine…še in še?Morda veš?A često sanjaš novi družbeni dogovor?Če- da,potem imaš bolezen socialistična mrzlica.To ni lahka bolezen,hudo nadležna!Znake opažam:Cerkev te moti-pljuvaš,pljuvaš,zmedeno govoriš pravicah kapitala,lastnini,izenačenju pravic delavcev…..ljuba duša,pa ti si blizu delirija.Led,led,led,čimprej se ohladi….to je prvi korak.Dolga pot te čaka do ozdravitve,če ne,boš končala v “venezueli”.

   • Tone

    Lepo se sliši, da so tlačani plačevali samo desetino (+ tlako), ampak treba je pomislit, kaj so za to dobili – eno po grbi. Mi plačujemo mnogo več, toda kaj vse za to dobimo.

    • Slovenski štor

     Tone,Tone,kaj pa dobimo?V zdravstvu čakalne vrste,zdravila je potrebno doplačevat,upokojenci komaj preživljajo,delavci(veliko njih) morajo iti na karitas in druge humanitarne ustanove,če hočejo preživet….in še in še(mi pa plačujemo,plačujemo vedno več…)…ali ni to isto ali še huje kot dobiti “eno po grbi”?Ti si gotovo nad tem in ne vidiš ali nočeš videti?Za to ni kriv kapitalizem,ampak naš “socialistično prirejen kapitalizem”,ki bi ga Levica rada spremenila v “demokratični socializem”.To je še bolj nora varianta.Še sami neznajo razložiti kaj to je…Izgleda,da bi bilo bolje živeti v srednjem veku!

     • Tone

      A se ti zavedaš, kako srečni bi bili tlačani, če bi imeli vrste v zdravstvu, lahko doplačevali zdravila, imeli premajhne plače in pokojnine, karitas in druge socialne institucije in humanitarne ustanove.
      Seveda bi bilo lahko bolje in si je treba za to prizadevat, tudi na volitvah.

      Tebe pa ne skrbijo socialni problemi, ampak politični.

     • Slovenski štor

      Si kar mislim,kako bi bili “srečni”.Res je, te naše “sreče” niso imeli.Hvala,Bogu!Imeli so svojo srečo.Če bi je ne imeli,tudi nas ne bi bilo!Pravijo,upanje je “ludoga radovanje”,to je okrog prizadevanja…Mene skrbi,kdaj bomo razumeli,da je najboljša socialna politika,ko ima vsak odrasel državljan delo.Hkrati pa vem,da ima vsaka družba, po ocenah, do 2% nezaposljivih(mi jih imamo mnogo več!).Za te ljudi je potrebno poskrbeti, kot se spodobi.Drugo pa so tisti,ki samo v službo hodijo in….

   • Soave

    +++++++ vse je zmeštrala. Revica.

  • Soave

   Dej. . dej. . . napiši kaj o tvojih kradljivih komunistih.

   • Tone

    Ali bi lahko naštela vsaj malo tega, kaj so pokradli Pučnik, Rupel, Pirnat, Bavčar, Šešerko, Janša, Drnovšek, Gorenak, Zver, Šircelj, Jambrek, Brejc, itd, dokler so bili še komunisti.

    • Slovenski štor

     Tone, tebi se je res “strgalo”.Vse si pomešal.Če že delaš “segedin golaž”,moraš biti vsaj dober “kuhar”..Ti celo praviš,”dokler so bili komunisti so kradli”.To pomeni,da so vsi komunisti kradli,a prav razumem?Kaj pa zdaj?Če prav razumem,zdaj ne kradejo več!Kaj pa nasledniki komunistov(tradicija,”geni”-socialdemokrati)?Se ta “bolezen” ne prenaša?Je z njimi vse v redu?Veš,rad bi vedel ,sem” slovenski štor”!

     • Tone

      Ti, štor, nauči se najprej brati (funkcionalno branje se temu reče) in se šele nato zgražaj. Soave pravi, da komunisti kradejo, ne jaz. Zato sem jo vprašal, kaj so kradli njeni politični upi, dokler so še bili komunisti. Za vse ostalo, kar te še zanima, se zmeni s Soave. Jaz ne mislim, da komunisti kradejo zato ker so komunisti, sploh pa ne več, kot katera koli druga skupina ljudi, raje manj, če upoštevamo vse, ki so bilo kdaj komunisti.

     • Soave

      Si se napačno vtaknil, Tone.O kradljivih komunistih sem napisala zaradi pljuvanja one Zore po Cerkvi in desnih kapitalistih .

     • Tone

      Torej mislite, da komunisti ne kradejo?

     • Soave
     • Tone

      No, kaj? Ali komunisti kradejo ali ne kradejo?
      Beatlesi ne bodo nič pomagali, na dan z besedo.

     • Soave

      Sem mislila , da bodo kaj zalegli.

      Kradejo, kradejo. . . . . .levaki, ki jim mi pravimo komunisti.
      Ne se sprenevedat Tone, no !

     • Tone

      In kdaj so pričeli, če takrat, ko so bili zgoraj našteti še komunist, to še ni bilo v navadi?

     • Soave

      A tako enostavno pa ni bilo! Tile so bili male ribike! Ta pravi ” gospodje ” so imeli vsega! Posebne trgovine, poseben ” tretma “!
      Zastonj! Kjerkoli, kadarkoli!

     • Tone

      Potem pa v bodoče ne govorite tako, kot, da vsi komunisti kradejo, da je komunist tako rekoč sinonim za tat. Samo za to sem se oglasil, ker mi gre vsako posploševanje na jetra.

      Včasih potarnate, da niste več mladenka. Potem bi se morala spomniti kakih posebnih trgovin za višje komuniste. Pa se ne, ker jih ni bilo. Nekaj tega je bilo prva leta po vojni, posebno v Beogradu, a so to kmalu ukinili. Privilegiji pa so bili na vseh ravneh. Ljudje smo nagnjeni k temu da zase izkoristimo priliko. Ali mislite, da današnji politiki, desni ali levi, poznajo čakalne vrste pri zdravniku? Prej je na vesti, kot zvemo, da je bolan.
      Sam sem imel kar nekajkrat priliko v samopostrežni stati v vrsti pred blagajno s Kardeljem, Dolancem in še kom.

     • Slovenski štor

      Laž je nesmrtna duša komunizma.Pravijo pa:kdor laže,ta praviloma krade!Okrog trgovin in trgovin le mirno Tone.To ne bo čist držalo:take trgovine so bile še kar globoko v petdeseta leta,kar pa se “trgovin” tiče,bolje,da tukaj postavim tri pike…Kaj si bil pri njih v službi?Oprosti,sem slovenski štor!

     • Tone

      Nikoli nisem bil niti blizu kake politične službe. Srečeval sem jih v samopostrežni v Cigaletovi ulici. Verjetno so prihajali v trgovino po sestankih v palači sindikatov, ki je zraven in v kateri so bile razne politične organizacije.

      A se ti zdi prav, da se o stvareh, ki so se dogajale samo v 40-ih in 50-ih, govori, kakor da so bile prisotne do 90-ih. Ker je to redna praksa, bi rekel, da je laž nesmrtna duša antikomunizma.

     • Slovenski štor

      Tone,dober dan!…so bile,a na drugi način.A si spal tisti čas?Tudi danes se skuša s podobnimi praksami.Nekaj rata,nekaj ne rata.Nerodnost,ne pravosodje!Zapomni:antikomunizma ni,je le boj proti “sanjačem”,kvazi levičarjem,”salonskim socialistom”,demokratičnemu socializmu(kaj sploh to je?),antifi,in z najbolj nevarnimi preoblečenimi komunisti v kapitaliste(v eni in drugi smeri!).In boj se Erdogana.On bi šel kot Osmani na Dunaj.Hvala,Bogu!Poljaki,Avstrijci in Orban so še pri pameti!

     • Tone

      Vidim, da se še nisi zbudil, bova diskutirala naprej, ko se boš.

     • Slovenski štor

      Ne boj se,jaz spim par ur;ti si pa “prespal” desetletja,zato imaš težave, kaj se je dogajalo v tistem času….Ti kar napiš,kaj te muči ali ti niso povedali ali nisi prebral…vse se bo uredilo.Pazi se levičarjev in Erdogana!Lepo se imej!

     • Soave

      Ena stara babica vas lepo pozdravljam in s tem zaključujem prerekanje z vami.

     • Soave

      Ja, po osamosvojitvi! Komunisti so se poskrili v vse mogoče stranke. . . . .
      Veste kaj ? Meni se ne da več z vami pregovarjat! Mislite in pišite kar hočete! Meni je dovolj vašega norčevanja!

     • Slovenski štor

      Veš,moja prednost je,da sem štor.Tvoja težava pa je,ker si pameten.Problem za tebe nastane,ko s svojo pametjo pišeš neumnosti,”bedastoče”.Nič ti ne pomaga,če drugim očitaš,da ne znajo “funkcionalno brati”,če si ti funkcionalno nepismen.Ne sekiraj se,to je znana “bolezen” levičarjev.Je kronična,se ne da pozdraviti.

    • Soave

     Seznam je lep.
     Ker je izbira vaša, se ne strinjam.
     Pa nič hudega.

 • Lustrator

  Odlična analiza, ni kaj dosti dodati, kaj šele oporekati.

  Žalostno, žalostno na kakšne finte še pada slovenski narod – znova in znova in znova in znova. Je pa seveda na nek način logično – dokler se ne izvede dosledna lustracija – ne le v politiki, pravosodju in gospodarstvu, ampak VSEH sferah družbe, ne bomo imeli ne poštenih volitev, kaj šele normalnih političnih polov. Kdor v ustavi ne prepove kandidaturo strankam, ki so ideološko pokorne komunistični partiji in pričakuje, da bo kot rezultat dobil DEMOKRATIČNO VLADO, očitno ne razume pomena besede demokracija. In potem ti isti slovenclji, ki volijo Kidriče, Tite in Kardelje v 2.0 vihajo nosove nad zahodnimi demokracijami in volitvami v ZDA… Brez komentarja.

 • janez cepec

  če b’ se Štuhec za svojo Cerku brigu, kar nej bi bla njegova preokupacija, bi mu ceu dan deu. neki omenja radio Gaga, ki nej bi biu medij za stike z javnostjo, še skoz bolš, kot pa Nova24, čeprou je slišat, de Nova usgtanavlja drugi program. haha, pa al bojo na tem programu ponavlal ponovitve iz prvega programa nove24?

  • Slovenski štor

   Janez cepec,vsebina tvojega pisanja mi pove,da je bolje biti slovenski štor,kot pa janez cepec.Tebe uporablajo povsod,mene ne!Kaj pa ti lahko daš,nič!Jaz vsaj toploto!

 • janez cepec

  mejhn izven konteksta, a je Nova kej komentirala, de more 6 jurjou ojrou plačat Tomički za “luftanje mednožja”?

  • žogica

   Jaz jim bi dala 60.000 za plačat, se spomnim, kakšne orgije so počeli na račun Tomičeve, gnusni so !

   • mali49

    Če kdo počne orgije v parlamentu, jih Tomička.

   • Slovenski štor

    Zato pa nisi sodnica ne v normalnem sodstvu niti ne v “krivosodju”.Drži se ti igrišča,da se lahko “dečurljija” s teboj igra.

    • žogica

     Če si štor, si pač štor!

  • učko

   Drago mednožje za Novo24, se strinjamo ! Ta kurba je res draga, kolk bi šele računala za “obnucanje”, če bi do tega prišlo. Za to pa jo rajš plačuje država, k’ ma več dnarja za take kurbetine.

 • Mira Mikec

  Izredno dobra analiza. Modro in inteligentno. Bravo.

 • učko

  Štuhca je režimska TV “nasrala” za komentiranje takoj po volitvah kot predstavnika “proti-režimske” strani. PFUJ IN PFEJ IN BLJAK !!! Na tak način se pustijo pizde neumne desnakarske jebat, pol pa tožjo, da so levuharji kar naprej na oblasti !!!

  • stajerc5

   Se kar pece?

 • Zora

  Na tem prtalu se očitno osebki strinjajo da je dobro, da jih kapitalist molze kakor je možno in si na račun njihovega dela kopiči bogastvo, njim pa odtane invalidnost, zgaranost in nizka penzija in da jih Cerkev nateguje da so grešniki, ni važno kaj naredijo.

  • stajerc5

   Zora, imas problem z “prometom” na plocniku? Potrebno se bo preseliti na postajalisca kamionov!

  • Slovenski štor

   Zora,ti imaš res problem!V pravem gospodarstvu nihče nikogar ne molze.To se lahko dogaja le v našem socialističnem kapitalizmu(tovarišijskem).Ti si očitno del “revolucije”,ki se spravlja na dobre gospodarje,slabim pa dopušča vse.Cerkev smo vsi,ki verujemo!Verjamem,da je pri vas levakih drugače,morda tudi tako,kot očitaš Cerkvi.

 • Soave

  + + + + G. Štuhec je dobro napisal . Zato se nekateri spodaj repenčite, a ne ?

  Pa še .zanimivost v času volitev . Iz Argentine . . . .
  http://radio.ognjisce.si/sl/203/ssd/27317/

 • mali49

  Se pridružujem mnenju gospoda Štuhca

 • Get Smart

  VOLITVE “v” SLOVENIJI, ne slovenske, ampak v Sloveniji.
  Če bi bile volitve izvedene na način, kot smo si ga izbrali Slovenci na referendumu,
  na kar se OKUPATORSKA
  MURGL SRBO RVACKO KAVIARŽIDO KOMINTERNISTIČNA skratka
  KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA seveda posere (na voljo ljudi namreč)
  potem bi lahko govorili tudi o slovenskih volitvah,
  tako pa imamo MURGL JUGOKOMUNISTIČNE volitve v Sloveniji.
  .
  Pa a je res tako težko razumeti preprosta dejstva?
  .
  MESSI ni španski nogometaš.
  RONALDO ni španski nogometaš. Sta nogometaša V ŠPANIJI.

  Pamet v glavo.

  • Get Smart

   VSI “novi–obrazi” MURG KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE so samo in le
   fejk=LAŽNI “novi–obrazi” oz. “maske demokracije”.
   So
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNE zločinske kreature, ki si nadenejo neko masko z nekim imenom iz
   KOMINTERN BROŠURICE
   (socialci, liberalci, zeleni, pirati, socialni demokrati, levići, srednjići …
   ali kao liste DOBOVŠEKA BRATJOŠKI ŠOLTESA JANKOVIćA ŠARACA …)
   vse to so “maske demokracije” =
   so KOMINTERNISTIČNE oz. tukaj MURGL JUGOKOMUNISTIČNE
   lutke lutkovnega gledališča MURGLSKEGA.

   Vsi so izvorno čalni ali SD = Socialni demokrati =
   = KOMUNISTIČKA PARTIJA JUGOSLAVIJE
   ali
   LDS = SKOJ = SAVEZ KOMUNISTIČKE OMLADINE JUGOSLAVIJE.

   Pamet v glavo.

   SLOVENIJA je OKUPIRANA.
   »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

 • Get Smart

  Ponovimo, da bodo lahko razumele tudi opranoglave Zore:

  MOLZEJO te samo in MURGL JUGOKOMUNJARE =
  molzejo te samo JUGOKOMUNISTIČNI KAPITALISTI, ki so združeni v društvu
  FORUM 21 = ki je MURGL JUGOKOMUNISTIČKO priHVATIzacijsko društvo,
  kjer so zbrana vsa podjetja, ki jih je MURGL KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA
  IZROPALA ljudem – tebi, draga Zora, so iz rok iztrgali podjetje in te sedaj molzejo.
  Slediš?
  VSA velika (nekoč skupna podjetja) so zdaj V LASTI, razumete pojem “V LASTI”,
  v lasti MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE in njenih fejk nabiralnikov
  od FORUMA 21, preko BEOGRADA, CIPRA, kajmanov, kanalov, bahamov,
  amsterdama, lihtenštajna, luksemburga … i tako dalje do tokija,

  Poglej primer “najboljš sereorskog manađera na svet nje” –
  ki mu je UDBAš ISAJLOVIć (nepismen ritard, ki ima posebne zasluge,
  saj je tik pred propadom JUGOSLAVIJE po naređenju tovariša
  MILANA KUČANA aretiral JANEZA JANŠO, ker je Janša imel tak flomaster kot ti) odobril kredit pri NLB na lepe oči,
  nato pa tudi kao odpisal večmilijonski dolg.

  • Get Smart

   Bomo vprašali kar MILANA KUČANA =
   = predsednika predsedstva CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji
   in ČLANA predsedstva centralnega komiteja KOMUNISTIČKE PARTIJE JUGOSLAVIJE u Beogradu nje,
   kaj meni o sereorskem govnu, ki ima od oka 20 PODUZEČA samo na CIPRU
   tu pa še 20 Elekt itd., kjer pa so zaposleni samo po en mana[er nje, torej ritardirani sinćeti & tovariši, ki za MURGL KOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO črpajo MILIJONSKA “NEPOVRATNA SREDSTVA” =
   =
   socialističko kroženje nje = iz denarcih poštenih delavnih ljudi na
   OAZNE račune MURGL KOMUNISTIČKE JUGOSLAVIJE:

   »Jankovića vidim kot takšnega kapitalista, kot človeka, ki je pokazal SOCIALNO OZAVEŠČENOST«
   (tako torej tov. мilan кućan).

   In kaj je pokazal?
   Za 20 (DVAJSET – z besedo) milijonski projekt (STOŠČE nje)
   je MURGL KOMI JUGA odobrila “SOCIALNO ČUTEČEMU JANKOVIćU
   200 MILIJONOV (DVESTO – z besedo).
   In SOCILANO ČUTEČE sereorsko govno
   NI PLAČALO, še enkrat, NI PLAČALO, še enkrat, NI PLAČALO
   BOSANSKIH RADNIKA, ki jih je uvozil prav za potrebe gradnje Stošč nje,
   ampak je “SOCIALNO ČUTEČI” nagnal radnike domov brez plačila.
   Sledimo?
   Ne molze vas nek bla bla bla KAPITAL,
   ampka vas MOLZEJO, ROPAJO, TEPIHUJU, sfukuju …
   MURGL JUGOKOMUNISTIČNE kreature, ZLOČINCI proti človeštvu,
   torej pogojno rečeno
   molze vas MURGL JUGOKOMUNISTIČNI kapital,
   KAVIARŽIDOKOMINTERNISTIČNI kapital,
   ne pa nek bla bla kapital.
   .
   Bo šlo?
   Boste Zore in kar je še pobebavljenih otrok zmogli razumeti preprosta dejstva?

   Pamet v glavo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!