Zakon o tujcih – izsiljevalci, hinavci, realisti, cincarji in odločna ženska

Milan Brglez in Goran Klemenčič (foto: STA)

Zakon o tujcih, po katerem naj bi Slovenija dobila zakonsko osnovo za zaprtje meje v primeru ponovnih množičnih in nezakonitih migracij, bi moral nastati julija 2015, torej pred prvim valom nezakonitih migracij. Kljub opozorilom opozicije, zlasti SDS, se to seveda ni zgodilo. Je pa notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar tak zakon spisala tam nekje septembra 2016 in ga poslala v vladno proceduro.

Prvi izsiljevalec in grozilec Goran Klemenčič
Danes je javno znano, da je zakonu aktivno nasprotoval pravosodni minister Goran Klemenčič, glede na svoje dosedanje reakcije v podobnih primerih je sklepati, da je tudi grozil in izsiljeval. Zakon je zato kar nekaj mesecev ležal v predalu Mira Cerarja.

Drugi izsiljevalec in grozilec Milan Brglez
Še preden je zakon sploh prispel v Državni zbor, se je pojavil že drugi izsiljevalec in grozilec. To je Milan Brglez, sam predsednik Državnega zbora. Jasno je namreč povedal, da nasprotuje takemu zakonu, da si ne bi več upal v učilnico na fakulteti in da bo, če bo zakon prispel v Državni zbor, glasoval proti zakonu.

Tretji izsiljevalec in grozilec Thornbjorn Jagland
No, še preden je zakon prispel v Državni zbor, je iz Sveta Evrope v Ljubljano priromalo grozilno pismo, ki ga je podpisal Thornbjorn Jagland, generalni sekretar Sveta Evrope, češ da poslanci takega zakona pač ne smemo sprejeti. Poudarjam, da poslanci takrat zakona sploh še nismo dobili v Državni zbor. No, tudi Thornbjorn Jagland zakona ni mogel imeti niti ga ni poznal, saj je čistopis zakona šele nastajal v vladni palači. Od kod in zakaj torej njegovo pismo? Jasno je, da je pismo nastalo v Ljubljani, da je od tod romalo na Svet Evrope, omenjeni gospod ga je podpisal in poslal nazaj v Ljubljano. Preprosto ali ne? Po vladnih in parlamentarnih hodnikih v zvezi s tem kroži novica, da je pismo hinavsko nastalo kar na pravosodnem ministrstvu v režiji Gorana Klemenčiča. Za kaj takega obstaja velika verjetnost, saj je bil Klemenčič nekoč tam že zaposlen, tam ima danes zaposleno tudi svojo ožjo sorodnico. Po njegovih reakcijah je sklepati, da tam vidi tudi svojo bodočo službo.

Četrti izsiljevalec in grozilec Nils Muižnieks
S posebnim pismom poslancem Državnega zbora, naj omenjeni zakon zavrnejo, se je oglasil tudi Nils Muižnieks komisar Sveta Evrope za človekove pravice. V pismu seveda pametuje o človekovih pravicah migrantov, nič pa ne govori o njihovem izkoriščanju zaradi ekonomskih razlogov. Še manj pa o tem, zakaj ni poskrbel za to, da bi Evropa imela enotno azilno politiko.

Drugi izsiljevalec in grozilec Milan Brglez v akciji proti Miru Cerarju in Vesni Györkös Žnidar
Pretekli teden je omenjeni zakon končno priromal v Državni zbor. V akcijo je takoj stopil Milan Brglez in napovedal temeljite popravke zakona v smislu individualne obravnave na meji, kaj to pomeni, ne ve nihče, jasno je le to, da v zvezi s tem zakonom sedaj ni jasno nič več, tudi v SMC so med seboj sprti, eni zagovarjajo stališča Mira Cerarja, drugi stališča Milana Brgleza, DESUS in SD pa previdno čakata.

Trezen glas strokovnjaka dr. Boštjana M. Zupančiča
Precejšnje olajšanje in upanje pa je zato prinesel nastop Boštjana M. Zupančiča, dolgoletnega sodnika na ESČP v Odmevih pred dvema dnevoma. Jasno  je zavzel stališče, da je tak zakon potreben, to je tudi pravno utemeljil. Še več, obregnil se je tudi ob pismo Thornbjorna Jaglanda in povedal, da so tudi v Veliki Britaniji z blokado predora pod Rokavskim zalivom praktično zaprli mejo za ilegalne migrante, pa si omenjeni gospod tja ni upal poslati nobenega pisma. Jasno je še povedal, da se mi takega pisma ustrašimo, Angleži pa bi se nanj požvižgali. No, tako pravna eminenca profesor dr. Boštjan M. Zupančič, njegov nekdanji učenec Klemenčič in sodelavec, sedaj pa tudi šef, dr. Boštjan M. Zupančič je namreč zaposlen na pravosodnem ministrstvu, pa po svoje.

Odločna Vesna Györkös Žnidar
Znano je, da sem bil dolgo časa do svoje naslednice, notranje ministrice Vesne Györkös Žnidar precej kritičen. Toda kritike imajo tudi svoje meje, tudi tisto, ko niso potrebne. Svet Evrope je v tem času Sloveniji ponudil tudi pomoč v obliki strokovnjakov, ki bi se ukvarjali z vsebino omenjenega zakona. Sam sem tako pomoč zavrnil in jim svetoval, naj se raje ukvarjajo s skupno evropsko azilno politiko. Moj glas ni prišel niti do naših državljanov, kaj šele do uradnikov v Bruslju. Se je pa zato oglasila notranja ministrica Vesna Györkös Žnidar, ki je pomoč odločno zavrnila in utemeljila, zakaj tak zakon potrebujemo. Pohvalno za njo in sramota za Mira Cerarja, ki bi moral prvi odločno reagirati tako doma do svojih izsiljevalcev, kot tudi do Bruslja in tamkajšnjih institucij, pa tega ne naredi, temveč menca.

Vinko Gorenak blog

 • AlojzZ

  Prav počasi prihaja v Slovenijo spoznanje, da islamistični teroristi ne ločijo, kaj je levo in kaj desno. Da tovornjak, ki je moril med med množico, ne loči, kaj je levo in kaj desno.

  • janez zorman

   Še dobro da so mu Nemci naredili bremze. Za vsak slučaj, če ga v roke dobi alah.

 • plamen100

  saj so stvari popolnoma jasne od pokoncnosti g. Gorenjaka, g. Janse pa tudi ministrice do izdajalca Klemencica, Brgleza do slovenske levice. Nekoc bo pa treba za narodno izdajo odgovarjati!

  • domovina mili dom

   Ti levi tipi so tako sluzasti, da se bodo vedno izsluzili in rešili s pomočjo svojega pravosodja.

 • rubec

  Tem tipom je treba pokazat video projekcijo kaj se zgodi če mimo Name v Ljubljani zapelje tovornjak s prikolico. Že res da v Ljubljani ni več Slovencev ampak za božjo voljo, se zato ker so južnjaki ljudje ne bi smeli sprehajat?

  • RATATA

   Če so južnjaki se naj sprehajajo na svojem jugu in ne po Sloveniji.

 • Kat Wilson

  Me ne čudi da je ženska od vseh naštetih pri tem najbolj odločna. Se že zaveda da če zakona ne sprejmejo bo Slovenija poplavljena z drhaljo in najbolj bomo najebale ženske. Vsaj dokler si ne nabavimo pištol, se razume.

 • Unikatna

  Odločnosti v naši politiki zelo primanjkuje! Zanima me kaj ima nekdo od tega, da nasprotuje takšnemu zakonu? V parlamentu in v vladi – izsiljevalcev, cincarjev in ritoliznikov Bruslja sploh nebi smelo biti!

  No in od Grčije nikoli ne bomo videli več denarja, ker ga nima. Vse več je osebnih tragedij!

  • Franc Šink

   Tudi teh 5 milijard ni več nikjer.Popapala muca.

 • Rožle

  Milan Brglez pravi, da je tak zakon v nasprotju z ustavo …
  *******************************************************
  A dej bejš, tale bo čivkal o zakonih ..in ustavi:
  Milan Brglez onemogočil zbiranje 40.000 podpisov za referendume ..
  *************************
  Diktator Milan Brglez…se požvižga na zakon in na ustavne pravice…. !

  • goldhorn

   In potem naj bi še kandidiral za predsednika države…..

   • plamen100

    v tej zblojeni drzavi je vse mozno, pa tudi to da nekdo kandidira za predsednika drzave katero pa si prizadevanz naselitvijo nekaj 100.000 migrantov dobesedno uniciti!

   • samsara

    Zato pa rabi nove volivce, nujno in ekspresno, od drugod, ki brez vprašanj glasujejo za tistega, ki jim deli bombončke

  • Razocarana

   Ljudi ki so v vladi in ne delajo v dobro države in državljanov, bi morali biti brez pardona takoj odstranjeni. Pa brez kakršnih koli nadomestil na zavodu za zaposlovanje.

 • Novakec1

  N-tič; Ustava in zakonodaja sta problem v slolandiji. So si jih barabe priredile za ribarjenje v kalnem in zakomplicirale do nerazpoznavnosti tako da jih tudi Sv Peter ne razume.

 • Olga

  Končno se oglaša zdrava pamet! Državo je treba zaščititi! Tisti, ki hočejo nezakoniti vstopati NISO begunci, to so NEZAKONITI migranti! Država, ki nima dela za lastne državljane, plače in pokojnine so sramotno nizke, ne more sprejemati NEZAKONITIH migracij in to v breme obubožanih državljanov! Naši ljudje živijo v slabih, vlažnih stanovanjih in celo na cesti, mi pa naj bi sprejemali tujce in jim pomagali za 2000 evrov na osebo na mesec!?? Račune je treba izstavili Klemenčič, Brglezu in raznim ostalim servilnežem!

 • lauraas

  Orožje nam omejujejo v dobro migrantov

  • Rožle

   Itaq v dobeo njim, da nas bodo lažje razredčili ..

 • črnaovca

  Kaj je narobe da nas kar naprej izsiljujejo, enkrat pri migrantih drugič pri vinu. Kaj so naredili Madžari, požvožgali so se na vse naredili pošteno ograjo in sprejeli restriktivno zakonodajo, so njim tudi pisarili iz raznih EU ustanov ki jih drago plačujemo da nam sedaj kakajo na glavo. Dokler EU ne bo dosegla vsaj spoštovanja dogovorjenih kvot za sprejem beguncev naj pusti države pri miru pri urejnaju svoje zakonodaje za zaščito in varnost državljanov. Seveda se bodo vedno znašli razni humanitarni zagovovrniki je tudi prav da kaj povedo a vse ima svoje meje. Kdo želi živeti v državi kjer je na cestah polno vojske in policije sam si pa ne upaš posedeti v lokalu ker ne veš kdaj bo počilo. Čudno je da ti migranti rinejo v Evropo v za njih tuje okolje namesto da bi šli k svojim muslimanskim bratom na Arabski polotok

  • tarantela

   Na Tvoj zadnji stavek:
   Hm, se kdaj vprašaš, zakaj so evropski imperialisti rinili na druge kontinente in jih kolonizirali ter črpali njihova naravna bogastva, jim vsiljevali svoj način mišljenja in vero. Zdaj naj pa žanjejo, kar so posejali, samo ni pošteno, da so dobro pobrali, slabo pa delijo v obliki kvot tudi nam, ki nismo zasužnjevali drugih narodov.

   • macon

    Ja, vsak se mora postaviti zase. Mi iz bivše Avstroogrske nismo zganjali imperializma po drugih celinah.

    • Jovo Jamnica

     Kar je bil vzrok za I. svetovno vojno…

    • kokobily

     Ker so (ONI) imeli dovolj dela z nami, Slovenci, pa jim je zmanjkalo časa za “izvoz”..

     • macon

      Z nami niso imeli nobenega dela, ker smo z njimi živeli 1000 let v isti državi, bili kulturno povsem kompatibilni, vsi ali skoraj vsi Slovenci pa so znali nemško.

 • antimur

  Vse moramo narediti, da barabe kot so Klemenčič, Brglez, ZL ter podobno antislovensko drhal spravimo na varno za zapahe, da ne bodo imeli več možnosti že kar odkrito in z očitno željo škodovati Slovencem. Vse bi ti kučanistični pizduni naredili za vsiljive tujce, za nas Slovence se jim pa gladko =be. Menim, da je proti takšnim kolaborantom dovoljeno vsako sredstvo, da se jih onemogoči in zaščiti država.
  P.S.: Takoj, ampak res takoj, se mora levofašistična stranka ZL prepovedati, njene člane pa najstrožje kaznovati, ker kar oni počnejo, je direkten napad na Slovence in Slovenijo. Zgrozim se, ko pomislim, da teslo Trček predava mladim.

 • Stajerka

  jp…..Brglez ima že daljša krila kot štorklja…….slej kot prej bo padel mimo gnezda…..antipatičen-narcisoiden-nečloveški pacient, primeren za desno roko Kim Yong Una……

  • Franc Šink

   Še najbolj je moteča njegova aroganca.Poleg tega kar si naštela.

 • domovina mili dom

  Lepo bi bilo videti in slišati tudi vztrajanje pri podpisu EU resolucije, da je komunizem teroristična organizacija.
  Tu pa ti LGTB EU komisarji ne vztrajajo in pritiskajo na poslance.
  Bo treba začeti udejanjati velike besede.
  http://reporter.si/clanek/slovenija/slovenski-domoljubi-cerarju-takoj-prenehajte-s-skrivnim-naseljevanjem-migrantov-493698

 • Razocarana

  Še vedno ne vem kako lahko ‘mednarodni strokovnjaki’ za pravo, uradniki iz Sveta Evrope in razni aktivisti človekovih pravic trdijo da zakon o tujcih krši človekove pravice, če vstop ilegalcev v tujo državo in njihova namestitev na davkoplačevalske stroške nikoli ni bila stvar človekovih pravic?

  Kar pomeni da so vsi ti strokovnjaki in aktivisti tako nesposobni da se tega sploh ne zavedajo ali pa da nam namensko lažejo.
  Nobena izmed varijant ni laskava za njih, in če je katerkoli izmed njih plačan iz Slovenskega ali Evropskega proračuna, bi morali biti zaradi svoje nesposobnosti/lažnjivosti takoj odstranjeni iz te liste, vključno z vsemi organizacijami in aktivitsti človekovih pravich, ki si izmišljujejo in lažejo kaj je v človekovih pravicah.

  • slosin

   ++++++++++++++++++++++
   Banda, nikoli pa niti besedice o pavicah nas, domorodcev…

 • Tone

  Mi je všeč, kako reakcionarji skupaj letite. Res je, prave ljudi ste ‘označili’, le da bi jim sam pripisal človečnost, ne ‘izsiljevalstva in grozilstva’.

  • Borut Stari

   Še vedno nihče v EU, s tabo vred ne upa povedati resnice, To je invazija neoborožene armade. To niso migranti ampak vojščaki. Migracije so se vedno dogajale, nikoli pa v takem obsegu. Zdaj bi jaz tebe Tone vprašam, kako bi se počutil če pride za četrtino domačega prebivalstva pritepencev. Sprejmi, ali naj ti država vrine v družino toliko migrantov da vas bo za četrtino sedanjih članov več. In za enak družinski proračun seveda.Bi molče to sprejel?

   • Tone

    Borut, seveda bi jih sprejel. Enako kot sem boter, enako kot prostovoljim na par področjih, enako kot se v službi trudim, da delam za ljudi. Oni človek, jaz človek, mi človek. Zelo enostavno.

    • macon

     V redu, naj dobivajo, ampak v gozdu je treba nasekati hlode in pometati je treba pločnike. Tako so v ZDA začeli naši predniki. Pa še težje: v rudnikih, tovarnah in jeklarnah, pometanje pločnika je proti temu počitek.

     V glavnem so mladi in zdravi moški, če jim vera brani početi kar rabimo, se lahko vrnejo domov. Najprej bodo počeli, kar jim mi rečemo, ker jih nismo prav nič vabili in jim nočemo dajati za nič.

     Ko se bodo integrirali, znali jezik, po par letih dobili dokumente, lahko gredo pa naprej. Vem, da je to kar pišem iluzija, ker ste levičarji nori, ampak tako bi moralo biti.

     • Tone

      Macon, v epismu, ki sem ga dobil, je bil vaš odgovor drugačen. Kakorkoli. Všeč mi je, da sami nahajate vzporednico med to in slovensko selitvijo po veliki gospodarski krizi v Ameriko. Tudi takrat so delavci pač delali, bolj sposobni in izobraženi so si pač našli ustreznejše službe. Se strinjam z vašim dopisom. Glede jezika se bova verjetno strinjala, da zahtevajmo enak standard, kot ga denimo od švedskega ali angleškega delavca, magari managerja, ko pride delat k nam.

     • macon

      V kakem epismu?

      Dejstvo je, da je vsak začetek težak in selitev v povsem novo okolje s tujim jezikom pomeni stres, četudi nekoga čaka boljša služba kot jo je imel doma. V vsakem primeru priseljeni ne pozna lokalnih posebnosti, lokacij, drobnih navad in da jih osvoji, potrebuje leta.

    • samotoje

     Bla bla bla.

    • Borut Stari

     Verjemi, da je med temi vojščaki islama, ki v v imenu alaha koljejo, kar lepo število takih, ki si naziva človek ne zaslužijo. Drugače pa je tvoj komentar posebno tam kjer uporabljaš besedo “mi” navadno blejanje. Vsaj 80 % Slovencev se s tvojo filozofijo ne strinja. Ankete pa main stream mediji ne upajo med populacijo sprožiti.

    • radames

     Le zakaj ekstremni levičarji leta 1945 niso pokazali, da smo vso ljudje. In so jih pobijali na deset in deset tisoče!
     Najhujši nazadnjaki so levičarji. V zadnjih 20 letih so pokazali še, da so povsem degenerirani in dekadentni.

  • macon

   Reakcionarji in konzervativci ste levičarji, ki branite levi režim, ki vlada državi od 1945. Branite tudi lastnino, ki je sprivatizirana v levičarsko last.

   Države nad svojim teritorijem izvajajo jurisdikcijo, katere en bistvenih temeljev je kontrola in vedenje, kdo gre čez njeno ozemlje. EU države so očitno nedržave oziroma nekaki teritoriji, če se lahko kdorkoli sprehaja po njih. Gre za varnostna tveganja, koliko bomb pa še mora eksplodirati po Evropi, da se bo vam skisancem prebudila tista edina možganska celica? A ne veš, da nam je ISIL napovedal vojno in dela kar pač lahko v to smer? Ena žrtev bi bila preveč ne pa stotine kot jih je že do sedaj in anonimni tisoči, ki so bili že pobiti, pretepeni, posiljeni, oropani, da lahko levaki čvekate o človečnosti.

   Človečnost ne pomeni sprejemanja migrantskih množic, ki sanjajo o boljšem osebnem standardu, v zameno pa ne ponujajo nič, oziroma zganjajo samo nered, kriminal in vsiljujejo svoj civilizacijski primitivizem iz katerega izhajajo.

   Pravice so v paru z dolžnostmi, plačilo v paru z delom, vse ostalo je laž in razkroj družbe. Kdo bo pa delal, če bodo cele množice pritepencev za nič dobivale več kot tukajšnji ljudje za osemurno delo.

  • radames

   Reakcionarji so bili vedno levičarji. Čas je to pokazal, čeprav so levičarji druge označevali za reakcionarje.
   Je že res, da je v glavnem tisto, kar trdijo levičarji, ravno obratno od resničnosti in resnice. Tudi to je pokazal čas. Čas ima čas. Desetletja in desetletja so potrebna, da se razkrije vse prevare levičarjev.

  • pajot

   Bi bil ti še vedno človeški,če bi ti en takle migrantek posilil ženo ali hčerko?

   • Tone

    Ne vem, Pajot, to se mi še ni zgodilo in je tudi izjemno malo možnosti, da se kdaj zgodi. Sklepam, da imamo pravno državo, v kateri veljajo zakoni, ki tudi preventivno delujejo, saj tudi domorodci ne posiljujemo ne tujih ne svojih žena in hčera vsevprek. Sklepam tudi, da gostje to vedo in upoštevajo.

    • pajot

     v Nemčiji in na Švedskem tile gostje tega niso upoštevali. saj si seznanjen s tem,a ne?

 • Borut Stari

  Še nacionalno gardo ustanovimo poleg Zakona o tujcih in bomo 100 % suverena država. Nikomur ne smemo dovoliti, da ogroža nacionalno varnost države. Bravo Vesna!

  • kokobily

   A ti za generala , ha ??

   • Borut Stari

    Ne, za admirala.Prašinarjev in posebej hostarjev ne maram.

 • althar

  Zanimivo, da je ta, recimo “desni”, zakon postal najbolj cenjen zakon, ki ga je sprejela Cerarjeva levičarska vlada. Zdaj se pojavlja vprašanje, kaj, če sploh, Slovenci razmišljajo, ko obkrožajo kratice na volilnem lističu.

 • totex39

  Rabimo enega močnega Orbana, ki bi tem evropskim kljukcem in našim izdajalcem pokazal, da čeprav smo majhni, lahko določamo zakone sami, ne pa z njihovo podlo pomočjo. Zato se lahko zahvalimo gospe Vesni, da ne popušča in naj tako odločna tudi ostane.

  • Novakec1

   Prihaja iz istega gnezda zato si ne delaj utvar.

 • macon

  A je v ustavi zapisano, da imajo VSI ljudje tega planeta v Sloveniji ENAKE pravice?

  A kdo ve enoznačen odgovor, ja ali ne? Če ne (po mojem je tako), potem migranti tukaj nimajo kaj zahtevati in razni Brglezi samo lažejo.

  • Steiermark

   To itak, saj drugega, kot laganja in prevar niso sposobni – rdeči zombiji!

  • Novakec1

   Pri nas veljajo vse ustave in konvencije svetovnega formata, glede na intenzivnost izdajalcev, pritepencev in nevladnikov bo pa kmalu šeriatsko pravo. Desnaki pa o teranu.

   • radames

    Teran je na sporedu levičarjev. Za teran je “kompetenten” levi minister Židan.
    Je pa teran na sporedu zaradi metanja peska v oči. Da se bolj prikrije nepotrjenost podaljšanja prodaje NLB.

 • Novakec1

  Kaj nam pa morete, morete……

  • Poštenje velja

   saj smo vesel

 • Slovenija moja dežela

  tale Vinko je ta prau

  • janez cepec

   polcaj pač, vodi ga kući

   • Slovenija moja dežela

    Sloveniji manjka ordnung und disciplin,po domače povedano. Mora bit red in treba ga je spoštovat. Razpust kot ga imamo sedaj je raj za barabe

 • Lisjak

  Ministrica Vesna do zdaj ni naredila nič in tudi ne bo,če bi mislila resno bi morala že zdavnaj odstopit.

 • montyamp

  Mira mora vprašati še Kučana .

  • sodnikisozločinci

   A Mira je pičkica? Se mi je kar zdelo.

 • Franjo Trojner

  Slovenija moja dežela! Da je Slovenija res postala naša samostojna demokratična država smo morali slovenski možje v boj z sovražno okupatorsko vojsko JLA. V deset dnevni vojni smo pod modrim in odločnim vodstvom takratnega obrambnega ministra g. Janeza Janše v bliskovitih premišljenih vojaških akcijah porazili sovražno vojsko JLA in jo nagnali iz našega ozemlja. Utrpeli smo tudi smrtne žrtve, tako so za samostojno demokratično državo vseh SLOVENCEV dali svoja živlenja vojaki Slovenske vojske in civilisti. In prav tem mormo biti večno hvaležni in se ob pomebnih odločitvah za našo državo in ves slovenski rod spomniti, da si ti ljudje dali za našo državo vse kar so imeli, dali so svoje živlenje. Dolžni smo jim zagotoviti, da bo.za njihove družine poskrbljeno v vseh ozirih, da bo za njih materialno poskrbjeno, da bodo živele v miru, slogi in redu v demokratični samostojni slovenski državi. Naša vsakokratna vlada/oblast je dolžna skladno z načeli zahodne napredne civilizacije/ demokracije, našo USTAVO in zakoni suvereno vladati v naši državi v IMENU in za KORIST svojega NARODA. In VSAKOKRATNA oblast mora začititi NAŠ PRAVNI RED, SLOVENSKO DRŽAVO IN SLOVENSKI NAROD PRED PROPADOM. Ko pa sem včeraj na TV3 spremljal sejo komisije za notranje zadeve in lokalno samoupravo, ki je obravnavala ali je predlagana novela zakona o tujcih primerna za nadaljnoobravnavo za zakonsko osnovo, me je za to našo državo in državljane postalo STRAH. ZL, ZAB in NEVLADNE ORGANIZACIJE.pa tudi PRAVNA SLUŽBA PARLAMENTA so jo dobesedno raztrgali!! Celo poslanci SMC niso podpirali svoje notranje ministrce, ki je zakonodajo spisala, odločno ji nasprotuje celo predsednik parlamenta, ki prihaja iz kvote poslancev največje vladne stranke SMC!!!! Na seji komisije so poleg notranje ministrce zagovarjali predlagano novelo o tujcih samo poslanci SDS in NSi torej opozicijski poslanci!!!! In ravno ti poslanci g.Janez Janśa in g.Vinko Gorenak in poslanec NSi Vrtovec so opozarjali na pomankljivost predlagane novele o tujcih, ko bo ta morda v tej obliki zakon postala in tega zakona zaradi predlagane ustavne večine in različnih interesov poslancev ob potrditvi v parlamentu, ko bo, če bo potrebno ne bo mogoče v živlenje spraviti!!! Vse njihove amandmaje so poslanci koalucije +ZL gladko zavrnili. Sedaj pa jaz sprašujem?Ali ta od SLOVENSKEGA LJUDSTVA NA VOLITVAH IZBRANA OBLAST ŠE PTEDSTAVLJA SVOJE SLOVENSKO LJUDSTVO in INTERESE SLOVENSKE DRŽAVE IN SLOVENSKEGA LJUDSTVA????ČE NE, ČIGAVA OBLAST SO IN KOGA ALI KAJ ZASTOPAJO??? Tudi vladni stranki SD in Desus se naj vprašata čigave intetese zastopajo???? In ko bodo v SD in Desus to ugotovili naj to sporoče SLOVENSKI javnosti in tudi svojim volilcem!!! Vsi se strinjamo, da so migracije problem sodobnega sveta, da tako svet kot EU še ni našla rešitev te komplicirane situacije. Toda SLOVENSKA DRŽAVA NAŠ PRAVNI RED IN SLOVENSKI DRŽAVLJANI NE SMEMO BITI ŽRTVE NIKAKRŠNE ZAKONODAJE KI BI OGROZILA NAŠ OBSTOJ!!!! V primeru prihoda velikega števila ilegalnih migrantov na naše ozemlje, ki vsled ukrepov nam sosednjih držav ne bodo mogli naprej ne nazaj bo nastal pri nas kaos, ki ga ne bomo mogli ne finančno ne fizično obvladovati, kar pomeni tudi konec za našo državo in s tem kršitev temeljnih človekovih pravic in svobiščin. In da ne bo pomote TA UPAM DA POPRAVLJEN IN NATO SPREJET ZAKON O TUJCIH BI STOPIL V VELJAVO ŠELE TAKRAT KO BI MIGRACIJE RESNO OGROZILE OBSTOJ NAŠE DRŽAVE IN DRŽAVLJANOV!!! KAJ JE V TEM SPORNEGA IN KOMU JE V INTETESU PROPAD NAŠE DRŽAVE KOLTURE IN LJUDI???

  • slosin

   Na kozlanje mi gre, ko gledam te silne borce za človekove pravice….sam populizem….

   • Franjo Trojner

    Tudi sam ne razumem zakaj se borijo za vse druge in drugo samo za svojo državo in narod ne.Bljek!

    • rabbit

     Pa saj oni se niti za tujce ne borijo, oni se borijo za denar in ta denar ga dajeva jaz in ti in vsi davkoplačevalci. Oni so t.i. nevladniki v resnici so pa to osebe, ki so še kako prisesane na državna korita in včeraj je Vinko Gorenak lepo povedal potrebno je zapreti pipice do denarja in bi vi videli kako bi hitro usahnila ta t.i. solidarnost do t.i. beguncev, ki so v resnici samo ekonomski migrantje, ki pa za razliko od prvih nočejo niti delati ampak samo čakajo na na to kaj bodo dobili.

  • radames

   Mislim, da je treba levičarje razglašati za degenerirance in dekadentneže.

  • Slovenija moja dežela

   tole mnenje napiš še na drugih medijih, da se še tam kaj sliši,ker je dobesedno to sramota,kar se dogaja. Jaz sem na začetku poslušal in ko sem slišal Kordiša kake neumnosti je blebetal sem ugasnil radio zaradi bolečin v želodcu. Kdo za hudirja je take sparvil v parlament, je pa še bolj zastrašujoče vprašanje.

 • Igor Kavalar

  Zakon je pravilen a mora biti operativen.

  Po informacijah Avstrija sprejme samo še 17.000 ilegalcev, potem se meja zapre.

  Ob navalu pol miljona kot lansko leto, bi Slovenija postala žep in ekonomsko in varnostno kolapsirala, uvedene bi bile izredne razmere verjetno tudi splošna mobilizacija da se maso spodi iz našega teritorija, ker trenutne sile nebi zadostovale.

  Izdajalci na oblasti in v EU si verjetno želijo scenarija vojne in kolapsa namesto miru in boljšega standarda državljanov. Takšnim ljudem bodo sodil ljudje po hitrem postopku.

  • Novakec1

   Sanja svinja kukuruz, te bodo kameltrajberji ob pomoči simpatizerjev in domačih izdajalcev fental če ne boš pravočasno ušel na varno, npr. Mađarsko ali še bolj na vzhod.

   • Igor Kavalar

    Raje crknem v borbi častno na domači zemlji kot da bežim kot zajec iz BV in si celo življenje očitam strahopetnost.

    • Novakec1

     Če boš škripnu si ne boš mogel očitat strahopetnosti, dej mal se skuliri.

     • Igor Kavalar

      Strahopetnost bi si očital, če bi bežal, kar je huje kot smrt. Fizična smrt pride za vse nobeden ji še ni ubežal.

      Si bom sposodu besede Williama Wallace

      Aye, fight and you may die. Run, and you’ll live… at least a while. And dying in your beds, many years from now, would you be willin’ to trade ALL the days, from this day to that, for one chance, just one chance, to come back here and tell our enemies that they may take our lives, but they’ll never take… OUR FREEDOM!

      We all end up dead, it’s just a question of how and why.

      In to absolutno drži.

  • janez.pokoncni

   Predlog zakona, z 2/3 odločitvijo parlamenta, je neuporaben. Če ne bo sprejet amandma ali NSija ali SDSa, potem je vseeno ali zakon potrdijo ali ne.

 • Fogglof Tunnek

  Izsiljevalci, hinavci, cincarji = SDS… in odločna ženska = Ljudmila Novak !!!

  • Vera

   Kaj dobrega je za samostojno Slovenijo naredila Ljudmila Novak ? NIČ , prav nič, samo razdvaja desnico, kar ji vsi štejemo v slabo !

   • Fogglof Tunnek

    Vera Ban pravi drugače.

    • Nata

     Premalo veš !! Tudi o g. Ban ! Veliko škodo je naredila.
     Pa sama ni ravno brezmadežna.

   • Novakec1

    Kdo pa je kaj dobrega naredil za avtohtone Slovence, ostalim gre kar dobro.

  • Nata

   Ja, kje v tem članku pa si našel Novakovo ?

   • Franjo Trojner

    Fogglovega Tunneka že daje paranoja! SDS domoljubov se boji, kot hudič križa, ima slabo vest in se boji posledic. Ljudmila je za vsemi njegovimi njegova najljubša fantazija.

    • Nata

     Ja, prav povsodi se mu prikazuje !! Ma……..saj veš. Simpatija, ni kaj ! Samo nas naj pusti pri miru.

   • radames

    On je tumpek. Nevreden komuniciranja.

    • Nata

     Sem že mislila, ooooo, poglej ga nežnega radamesa napsal je lumpek ?
     Morda res ni vredno…….ampak jaz nisem hinavka, itd……..Bi zamenjala tisto kratico z našo silno vlado ??

  • Novakec1

   Najbrž so Murgelco mislil

  • Rožle

   Jah, …mčkn bolš kot ovčka Julka

  • Slovenec 33

   Hej tvoj kompas je pa zagotovo iz rdeče pese, ker se vidim odkladnja od patriotske smeri in vleče v idiotsko.
   Škoda, imel si možnost, da se pokažeš patriota, ampak ti je idiotizem bližji.

 • radames

  Vsaka država MORA zaščititi svoje meje in s tem svojo ozemeljsko suverenost. Mi kot država na šengenski meji pa še bolj! Če država tega ne stori, sploh ni država. Zato je prava država Madžarska.

 • RATATA

  Pri meni je drugače.
  Na mojem teritoriju jaz postavljam pravila!
  Prijatelji dobrodošli, če sprejemate ta pravila, ki sem jih jaz določil.
  Jaz in moji poverjeniki ugotavljam, kdo je prijatelj in kdo je sumljiv.
  Če ne sprejmete pravil, ki sem jih jaz določil nimate vstopa!
  Ostali boste prijatelji in dobrodošli, dokler spoštujete ta – moja pravila.
  Ko se mi bo zahotelo bom pravila spremenil in vse pravočasno obvestil.
  Takrat boste morali upoštevati nova – spremenjena pravila.
  Če jih ne boste upoštevali pot pod noge. Sami ali pa vam bom pomagal.
  Nikoli nisem kršil ničesar in niti ne nameravam.
  Moja pravila vsebujejo med drugim prepovedi vstopa nekaterim biserom, kot so:
  – morilci,
  – kradljivci,
  – lopovi,
  – cigani,
  – kvazi humanitarci,
  – lgbitovci,
  – istospolniki,
  – komunajzarji in derivati boljševikov,
  – islamajzerji ……
  Vse v skladu z mojimi pravili.

  • Novakec1

   A imaš to na tabli pred bajto napisan zraven Pozor hud pes.

   • RATATA

    NE.
    Samo RATATA piše.

    • Rožle

     Brez dušilca…pa to

  • Slovenec 33

   Pa še kakšnega EU birokrata bi moral zraven navesti, ker so slabši od podgan.

   • RATATA

    Prav imaš.
    Ni pa mi prišlo niti na misel, ko sem uvodoma izhajal iz prijateljev.
    Podgane to niso. Verjetno pa se jih lahko uvrsti v tisto alineo “komunajzarji in derivati boljševikov”

    • Slovenec 33

     Nisem mislil žaliti podgan ampak le na učinke teh birokratov.

 • Franjo Trojner

  Če se bo šlo z politiko na stežaj odprtih vrat kljub nasprotovanju dela opozicije in 97 % našega prebivalstva še naprej , bo samoustanovitev nacionalne garde realnost postala.

  • Novakec1

   Ne bo šlo po uradni poti, bo treba v ilegali. Pa v procentih si faliu.

 • tarantela

  Spoštovani sokomentatorji!
  Vem, da vam včasih gre v nos moje pisanje, da ne marate odpirati linkov, ki jih napopam sem gor, vendar priporočam, da se tega le odprete. Gre za to, da iz EU letijo ostre kritike na naš novi zakon o tujcih in ga naša vlada prav zato ne upa sprejeti. Poglejte hinavščino EU in nekaterih njenih držav, ki so se odločili še za tri mesece zapirati notranje evropske meje, Slovenija pa po njihovem ne bi smela zapreti meje pred migranti. Nas imajo za tepce?
  http://www.rtvslo.si/begunska-kriza/evropska-komisija-bi-se-za-tri-mesece-podaljsal-nadzor-na-slovensko-avstrijski-meji/413364

  • Franjo Trojner

   Ne za tepce, EU komisarji so nam hinavsko namenili vlogo čakalnice ( žepa ), kjer bi se naj zbirali migranti, tisti, ki bi šli skozi drobno sito ( znanstveniki in visoko izobraženi mladi, seveda vsi zdravi) bi vstopili v EU ostali, ki kriterijev ne bi izpolnili, pa bi ostali pri nas v Sloveniji in bi nam EU za njih namenila cekine. Slovenija je polnopravna članica EU in polnopravna članica Schengna, a je EU kljub temu odobrila Avstriji, da zapre notranjo mejo in sedaj to podaljšala še za štiri mesece. Skoraj vse države EU so zaostrile zakonodajo o tujcih in niso deležne omembe vredne kritike EU komisarjev, le naši državi/vladi non stop žugajo/pretijo. Ves pritisk EU komisarjev ima svoj namen, ne tako davno nazaj si je Merklova želela v Sloveniji postaviti sprejemne centre za vse migrante, ki bi želeli vstop v EU in sedaj to znova želijo EU komisarji v primeru, da Turčija prelomi dogovor in se 3 milijone migrantov napoti na Balkansko pot, bo žrtvovana Slovenija in Hrvaška članici EU in Srbija in Makedonija, ki bi to radi postali. Sedaj je lahko vsakumur jasno čega se boji naša notranja ministrca in zakaj taka ihta okoli sprejetja novele o tujcih po hitrem postopku, jasno nam je tudi zakaj so komisarji EU dovolili Avstriji nadzor na notranji SCHENGENSKI MEJI IN JASNO JE TUDI ZAKAJ HOČEJO Z POLITIČNIMI PRITISKI SLOVENIJI PREPREČITI SPREJEM ZAKONODAJE O TUJCIH!!! HOČEJO NAS ŽRTVOVATI IN TUDI IZ TEGA RAZLOGA ŠE DANDANES NI SKUPNE POLITIKE, ALI NOVIH SKUPNIH ZAKONOV, KI BI NARODE EU OBVAROVALI PRED NEZAKONITIMI MIGRACIJAMI.

   • pajot

    Točno tako.

  • airways

   To je že dolgo jasno, da za EU vlado veljamo za tepce in da smo za njih smet. Slovenija, Slovenci in slovenska vlada mora delovati samozaščitno! Kljub strahopetnosti določenih slovenskih politikov jih ne smemo upoštevati, Ko bodo nastopili problemi bomo Slovenci in Slovenija sama v svojih težavah. Če se ima pravico Avstrija “zaščitit” z obmejnim zidom ima Slovenija prav tako pravico in dolžnost, da se samozaščiti z zidom in popolnoma zaprto mejo. Kakorkoli pa šengenska meja pa je tako ali tako že padla ob prvem valu prehoda šengena. EU vlada ni naš prijatelj! Povsem na mestu bi bilo, da se ponovno uvede mejne kontrole držav znotraj evropske zveze. Tako bi se malenkostno povečal nadzor prehodov tako imenovanih “beguncev” oz. ekonomskih beguncev. Katerih pa, po mednarodnem pravu ni potrebno sprejeti.

  • Slovenec 33

   Jasno, da nas imajo za tepce, ker imajo opravka z okupatorsko izdajalskimi vladajočimi, ki ne spoštujejo niti osnovnih etičnih in moralnih norm. Pod vladajoče razumem parlament, vlado, sodstvo, mainstream medije in usmerjeno izobraževanje pod vodstvom fdvizma.

   Saj res ne morejo drugače, kot da nas imajo za velike tepce.

 • piko8

  Od cmerarja, brgleza,klemenćića, ki si nezaslužijo VELIKE ZAČETNICE nemoreš pričakovati državnotvornega dejanja !!!!!!!!!!!!!!!!

  • samsara

   Edino raznarodovalno politiko, tiranije, totalitarizma, ustrahovanja, morije, zatiranja slovencev, ki jo po deseteltja dolgi tradiciji tovarišev predhodnikov vodijo levičarji.

   • Slovenec 33

    To počnejo “počepovalni cepetalčki”, ki počepajo za ritolizenje navzgor in cepetajo nas pod njimi. 100 % pa drži, da so to levuhi.

 • janez.pokoncni

  Gledal včeraj prenos. Vinko je, kot ponavadi, blestel !
  Je pa res komično, da ima ministrica, članica vlade, tokrat edino pravo podporo v opoziciji, ki je dala na predlog zakona dva pametna predloga. NSijev predlog je prav dober, za oceno 4, SDSov odličen.

  • Marija

   Vs bo šlo prepočasi,da bi se jih ustavilo na meji.Pa še vojska je invalidna,kaj pa lahko naša policija naredi na meji. V državi pa že imamo neznano število skriti muslimanov. Tudi v DZ.Preden se bo zaprla meja jih bo 100.000 novih pri nas enako število jih je pa tako že v Sloveniji.Pa se vprašajte kaj se lahko naredi?Zaustaviti migrante ni Kučanova intimna želja in seveda videli smo koga vse še ne.Res žalostno za narod.

 • jan

  Vsi ti gospodje, ki nam grozijo, so ali bruseljski globalisti ali njihovi domači pomagači. Vsi so bili tiho, ko se je skozi Slovenijo valilo ca 10.000 migrantov na dan in se bodo poskrili v mišje luknje, će se bo scenarij ponovil, zlasti če se bo ponovil na način, da bo Slovenija postala žep za migrante. Imamo pravico in dolžnost da se zaščitimo pred morebitno novo migrantsko invazijo in nobeni grozilci nam tega ne morejo in ne smejo preprečiti, ne tuji ne domači.

 • Dragan Krstič

  Samo rdečim ignorantom se ne da dopovedati oziroma jim pamet ne dovoli da v primeru večjega prihoda migrantov le-teh ne bo mogoče ustaviti na SLO_CRO meji. Avstrija bo takoj popolnoma zaprla mejo od Črne pa do tromeje SLO-A-H, ki ni dolga Samo v nekaj dneh bo pri nas lahko več tisoč migrantov.
  Menite, da nam bo kdo pomagal?

 • cosmosjasnovidec

  Ali je res nujno,da morate objavljati fotografije teh “ŽIVIH MRTVECEV”??

  • Rožle

   SMRT NA DOPUST….HE

 • Juhica SDH

  Ta levi na sliki se mi pa zdi da je vinjen ali pa pod vplivom drog. A si ti pijan? Oči, tvoje telo??

  • Rožle

   Ne paše jim mešat droge z alkoholom….

 • Dragan Krstič

  Ta dva govorita popolnoma diametralno kar je na Odmevih povedal prof. dr. Boštjan M. Zupančič
  o novem zakonu o tujcih. Gospod Zupančič je zakon pohvalil, ta dva ga kritizirata. Popolnoma mi je jasno kdo je tu nor, ne, ne pokvarjen je še zelo mila beseda.

  • Marija

   Samo zanima me kaj se bo zgodilo z ministrico?Popolnoma jih je povozila.Te ljudi kateri so glasovali proti si je treba zapomniti.

 • plamen100

  to sploh ne mores verjeti kaj se gre ta nesposobna, zbirokratizirana Bruseljska banda, ki je popolnoma izgubila stik z realnostjo. Avstrijci imajo nadzor na slovenski meji popolnoma brezveze saj iz nase strani na njihovo stran skoraj nic ne pride oz kar ze uspe priti se lahko presteje na prste obeh rok kar je zanemarljivo. Oni se s tem zapiranjem meja vadijo kako bodo delali v primeru prihoda miliona in vec migrantov, samo nasim to ne kapne, avstrijci pa so ooznani po tem, da poizkusajo vse zivo izplanirati. Seveda pa imajo sreco da v parlamentu nimajo te gnile skrajne rdece bande in narodnih izdajalcev, kot se potikajo po slovenskem parlamentu plus, da Avstrija ima v Evropi ugled mi pa kot tranzicijska drzava pa smo kar nekaj v 3 dni, na kar kaze tudi dogajanje okoli Terana. Pri vsem tem pa je v bistvu to gnilo, dvolicno Evropo pred navalom islamistov v bistvu resila izkljucno Madzarska z dobrim zidom in Slovenija s predlogom o ustavitvi islama na Makedonski meji, katerega je potem izpeljala Avstrija saj je slovenska diplomacija premalo uveljavljena, da bi jo poslusali Hrvatje, Srbi in Makedonci saj Avstrija je pac Avstrija. Pa se takrat ce se spomnite, je Merklova nekaj sikala, ker ji ni bilo vsec, da je islam ustavljen na makedonski meji vse dokler ji avstrijski obrambni minister ni nekajkrat zabrusil, da ce hoce migrante pa si jih naj gre iskati z letali in ladjami v Turcijo. Drugace pa ves ta cas iz dvolicnega, pokvarjenega in zbirokratiziranega Bruslja ni bilo nicesar za slisati, enako kot od nasih, popolnoma nesposobnih a mastno placanih poslancih na racun milijonske evropske revscine. Nemska, pokvarjena politika (ni zaston rekel Trump, da je preostanek Evrope orodje v rokah Nemcije) pa sedaj ze vraca migrante v drzave, kjer so bili prvotno regestrirani kar ze nekaj dni lahko beremo po hrvaskih casopisih. Seveda to vracajo vse po vrsti razen Sirijcev. Ne vem kako pa bodo nasi odreagirali, ko jim bodo napovedali posiljko teh, ki jih noben noce od pakistancev, afganistancev, iz Irana in Iraka, kam pa so se povrhu vsega crnci poskrili, ki pa se kar dnevno prihajajo v Evropo pa tudi ziv bog ne ve. V glavnem Evropa je ze danes polna teh migrantov ki potem znotraj Evrope begajo sem ter tja in iscejo kje bi se koncno ustavili. In tega se ne bo konec saj napovedujejo iz afrike se 200 milijonov in nekaj 10 milionov iz bliznjega vzhoda. In ce se Evropa ne bo postavila pokonci in rekla NE, kot to pocne danes Amerika, ce ne bo rspremenila danes te levicarske zakonodaje po kateri se naj bi Evropejci muslimanizirali, potem ne le da je konec Evrope ampak je konec evropske civilizacije nastale na krscanskih temeljih. In zanimivo, da tega kar se s temi migranti dogaja po Evropi ne spredvidi Papez, ku mu je kot je Merklovi, popolnoma vseeno za pobite katolike na bliznjem vzhodu oz v Afriki tako da ze razmisljam da je odstopitev prejsnjega papeza in ustolicenje tega nato pa ta migrantska kriza, vse skupaj del igre po kateri naj bi neki visji interesi dejansko hoteli islamizirati Evropo.

  • Marija

   V Bruslju je banda Soroša in njegovih pajdašev.Malo se igrajo nimajo kaj delati pa jim je to v veselje. Saj so bolni.Res tiščijo nas v samomor.

 • Diagnostik

  Med drugim se kaže skozi vse postopke EU okoli migrantov tudi ves čas prisotna a hkrati spretno prikrita proti slovanska mržnja, ki računa da bi slovanske narode pomešali z arabskimi in afriškimi muslimani in na ta način razredčili in posledično dokončno uničili slovansko morje narodov v Evropi. To ni nič drugega kot sprevrženo nadaljevanje Veliko nemškega prodora na jug in vzhod, oziroma v tem primeru, ker za prodor nimajo več moči, zloma Slovanov. Uresničujejo se tisočletne sanje nemških nacionalistov, ki obladujejo Bruselj. To so dojeli tako Čehi kot Poljaki, samo “glupim” Balkanskim Slovanom, kamor smo se prostovoljno prišteli tudi Slovenci, to še ni kapnilo, v bistvu pa je vsaj levičarjem tudi vseeno. In zato bo desnica verjetno ponovno dobila oblast v Sloveniji na naslednjih volitvah, vprašanje pa je ali bo to znala izkoristiti v prid vseh Slovencev. Bomo videli.

  • Slovenka

   +++++++++

 • APMMB

  V parlamentu je nakako 70 poslancev levih in skrajno levih. Večina od njih se zavzema za pravice migrantov in trdijo, da jim mora država Slovenija nuditi zatočišče. Takšnih zlatosutov je v Sloveniji na vodilnih in pomembnih mestih še mnogo več. Zato opoziciji predlagam, da pripravi poseben zakon, ki bi vsem tistim, ki zagovarjajo naselitev tujcev v Sloveniji narekoval, da sprejmejo tujce pod lastno streho.
  Recimo Matevž Krivic bi po tem zakonu moral ka sebi sprejti vsaj tri izbrisane in pet Avganistancev.
  Zakon bi moral predvideti tudi to,da so posamezne asociacije dolžne sprejemati tujce. Recimo Združena levica bi na ta način bila dolžna pod svojo streho spraviti 100 pribežnikov,Socialni demokrati 120,DESUS 50 itd.
  V tem pogledu bi največ pribežnikov sprejel Mirovni inštitut. Glede na njihovo prizadevanje, humanost, zagovarjanje človekovih pravic in enakopravnos bi tako bili dolžni sprejeti po 15 pribežnikov na člana Mirovnega inštituta.Sam direktor pa bi prevzel pod svojo streho 20 pribežnikov.
  Takole na hito je mogoče oceniti,da bi premišljena razporeditev beguncev omogočila takojšen sprejem okrog 3.000 beguncev. S tem bi zelo razbremenili proračun in ministrstvu za notranje zadeve olajšali delo, hkrati pa bi osrečili borce za enakopravnost, saj bi na osnovi zakona postali pravi gostitelji pribežnikov in skrbeli za njihovo enakopravnost in človekove pravice.
  Upam,da bi razprava v parlamentu potekala dokaj umirjeno, brez nakladanj desnice in brez fašističnih in šovinističnih izpadov.
  Edini eksces, ki ga pričakujem, je prepir med Hanžkom in Trčkom, ki bi se zanesljivo sporekla,zaradi števila sprejtih pribežnikov.Meim, da bi v besednem dvoboju zmagal Hanžek, ki bi tako lahko sprejel 5 pribežnikov več.

  • Marija

   To pravim tudi jaz.Vsak naj vzame svojo kvoto naj jih gosti,in za njih odgovarja. S svojim denarjem ne iz proračuna. Zaradi mene jim lahko vliva čisto zlato samo ne iz mojega žepa.Tak zakon bi morali sprejeti. Vse te kvazi miroljubne in humanitarne organizacije za te pošasti pa zapreti naj gredo v Afriko peljati humanizem s svojim denarjem.Dajmo se že končno upreti.

   • Levicar nikoli!

    Zacnemo lahko ze kar pri Milanu Aksentijevicu. Ta petokolonaski prasec se na stroske slovenskih davkoplacevalcev prosto sprehaja po drzavi!?! In nic se mu ne zgodi… Saj je v Sloveniji velikokrat megleno, recimo!

 • Marija

  Ti v svetu EU bi naj poskrbeli,da v EU nebi bilo milijonov pošasti in bi poskrbeli za svoje reveže. Seveda za te jim Katar ne da denarja. Čisti izdajalci svojih ljudi. Upam da pride kazen.

 • Marija

  Rešila bi nas samo para vojska da zavaruje mejo preden se zbudijo naši izdajalci.Kot se je naredilo ko smo se osamosvajali.

 • Sredina

  Če ne drugega se človek vsaj nasmeje ob teh komentarjih :D

 • dvanajstzvezdic

  Vesno za predsednico!!

 • Levicar nikoli!

  Zacet jih je treba streljat, jebemo mater da res!!! A se narod resnicno ne zaveda kaksni paraziti sedijo v parlamentu, na ministrstvih in v vladi?!?!? Zaradi teh pijavk imamo tako visoke davke! Zaradi teh vampirjev je drzava v takem podnu!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!