Zaporedje dogodkov v glavi Dejana Ž. na cesti v Nikamor

Jože Biščak (Foto: osebni arhiv)

Nisem povsem prepričan, ali je David Byrne sam dobro vedel, kaj je hotel povedati s pesmijo Road to Nowhere (cesta nikamor). Frontman skupine Talking Heads, zame sicer ene boljših skupin novega vala, je namreč večkrat spreminjal interpretacijo, v njej je marsikateri oksimoron, njegovi oboževalci si jo še danes razlagajo vsak po svoje: eni menijo, da prinaša optimizem, drugi v njej vidijo brezizhodnost položaja, v katerem se znajde človek. Nisem tu, da bi si domišljal, da vem, kaj je Byrne v resnici mislil in česa ni, ampak osebno mi je bližje zadnja razlaga – namreč, da je točka na “poti do nikamor” kraj, kjer se ustvarja kaos, prodaja megla in slikajo gradovi v oblakih. Zamegljen um javnosti sprejema obljube, za katere sicer ve, da niso uresničljive, a jih zaradi odsotnosti jasne vizije posvoji.

Točno na tej točki je Šarčev peterček (LMŠ, SMC, SD, DeSUS in SAB). Trezen premislek Mateja Tonina, da ne bo vzdrževal razmer (denimo v zdravstvu), ki so jih povzročile stranke zadnje vlade, ki na volitvah vse skupaj niso dobile toliko glasov kot SDS, zdaj pa se ponujajo kot rešiteljice za vse hudo, je NSi začasno popeljal iz računice globoke države. Edina opcija, ki se zdaj ponuja različicam levičarskih strank, je, da se zatečejo po pomoč k Levici. Slednja z Lukom Mescem na čelu v koalicijo sicer ne bi šla, bi pa sodelovala projektno iz opozicije.

Oglejte si še: Nasmeh Mone Lise

Kar je pravzaprav vseeno, Levica bi bila tista, ki bi narekovala tempo in dajala usmeritve vladi. Poleg tega bi to pomenilo ne samo, da bi obtičali na cesti v Nikamor, ampak bi se ta pot spremenila v avtocesto v Propad. Jasno je namreč, da vstop Levice v vlado – ali njena parlamentarna podpora manjšinski vladi – pomeni, da resnični mandatar ne bo Marjan Šarec, ampak Luka Mesec. Tega se očitno zavedajo tudi sami, zato se še naprej vrstijo napadi na Mateja Tonina in dnevno lobiranje, naj si vendarle premisli in ugodi želji po koaliciji 5 + 1, ki bo pokazala in dokazala zmožnost delovanja zunaj ideoloških okopov. In hkrati še vedno vztrajajo, da z Janezom Janšo nihče izmed peterčka ne bo nikoli šel v koalicijo.

Najbolj glasen v zgodbi je Dejan Židan, član stranke, ki je neposredna naslednica komunistov, ki so pol stoletja vzdrževali totalitarni sistem, zapirali drugače misleče, dobesedno iztrebljali slovensko intelektualno, podjetniško in duhovno elito. Židan je zato zadnji, ki lahko predsedniku SDS očita delovanje z žalitvami in napade na politične konkurente, ob tem, da navrže, da Janša žanje tisto, kar je sejal. Očitno je, da je zaporedje dogodkov v njegovi glavi spomin zlate ribice.

Pogrom se je začel, ko je Janša dregnil v udbomafijske finance
Janez Janša je bil tranzicijski levici in silam kontinuitete, ki jih je Danilo Slivnik imenoval Kučanov klan, danes jih prepoznamo v omrežju snovalcev globoke države in njihovih dedičev, ves čas trn v peti. Marsikaj bi udbovsko omrežje liderju SDS oprostilo, tudi njegove ideološke poglede. Če bi se le omehčal, bi ga celo podpiralo, kot to danes počne s predstavniki žlahtne desnice, kajti pred mednarodno javnostjo je za naslednike nekdanjih okorelih komunistov in udbovcev dobro, da imajo masko na obrazu. Toda ko je skoraj pred natanko četrt stoletja Boris Platovšek, direktor Adita, vojaški obveščevalni službi (Janša je bil takrat obrambni minister) razkril načrte udbomafije, kako v mladi državi ohraniti politični vpliv in vzporedno ekonomijo ter tako zadržati privilegije in moč zase in za potomce, je Janša dregnil v udbomafijske finance, se pravi nekam, kamor nikdar in nikoli ne bi smel. Začel se je pogrom, ki mu po padcu berlinskega zidu ni enakega v nobeni izmed tranzicijskih držav: podtaknjena afera Depala vas, pozneje je bila vsa krivda za trgovino z orožjem, ki bi morala zaradi mednarodnega embarga ostati tajna, pripisana Janši.

Janez Janša, predsednik SDS (Foto: SDS)

Zdelo se je, da bo ugledna in vplivna oseba iz časov osamosvajanja postala politični mrtvec, v ta namen so bili angažirani »preiskovalni« novinarji, ki so resnično in celotno zgodbo prikrivali. A zgodilo se je nekaj nepričakovanega – na začetku tisočletja je Janez Janša postal predsednik najbolj uspešne poosamosvojitvene vlade. Kar je sledilo, je znano: izmišljena afera Patria se je vlekla skoraj desetletje, danes levica manipulira z zaporedjem dogodkov: kdo je kaj kdaj sejal in kaj je kdo kdaj žel. Ob pomoči Janeza Pogorelca, “žlahtnega desničarja in člana izvršilnega odbora NSi”, češ da Janševa vlada ni možna zaradi “njegove sfere oziroma nahrbtnikov”, ter pozivih, da se ga je treba čim prej “osvoboditi”. Še eden v vrsti od tistih, ki so mu z namenom zavajanja javnosti popačeno zaporedje dogodkov v “kuščarjeve možgane” programirali v Murglah.

Jože Biščak

 

 • stajerc5

  Jansa je kot nas Triglav. Vsi levi so kot zlickarji okoli njega. Zlickajo, kopljejo, spodkopavajo ampak se zraven zavedajo, da nas Triglav ne morejo spodkopati, kje pa sele prevrniti.
  Konec koncev so prisli do konca abecede in ne vedo ne naprej in ne nazaj. Misolovka se je zaprla. Cakajo se samo na kazen!

  • Hun

   kaksen vas Triglav bedak jansisticni…stajerc bo pamet solil o Triglavu

   • Slovenec 33

    Kot pravi topoumni produkt usmerjenga izobraževanja pod vodstvom fdvizma ne dojameš napisanega in kar blejaš, blejaš,…

    • Hun

     tak komentar sm slisal na nori24 nestetokrat…jansisti nc druzga ne znate kot se kopirat med sabo..klonirane ovcice..

 • traktor

  Važno je zaporedje dogodkov. Najprej je bil torej Dejan šele nato je nastal debil. Vsi slednji so namreč dobili ime po njemu. Serpentinšek s svojimi bolanimi izjavami je živ primer. Počasi, počasi se bliža konec tele mafijske kalvarije. Vse več oči snema očala. Polpretekla zgodovina s katero se vedno bolj smešijo zadnje čase pa bo pristala tam kjer sodi. In ta jih poleg lažne sociale, ki nas vse skupaj siromaši, trenutno, a le trenutno še drži v sedlu. Ne bo več dolgo.

 • tasilo

  Hi hi hi … “cesta v Nikamor” je evfemizem za “pot v tri pizde meterne”.

  • francelj3

   Sploh ne, pomota. To pomeni “cesta v socializem”.

 • Franc Šink

  Pujs Dejan naj se pripravi na jesenske koline pardon volitve.

  • Mojca pokraculja

   Do leta 2022 se bo ze prpravu:)) Ne sanjaj. Slovenije ni več!

 • tasilo

  “kako v mladi državi OHRANITI politični vpliv in vzporedno ekonomijo ter tako (X) ZADRŽATI privilegije in moč zase in za potomce”

  Raba glagola OHRANITI je v zgornjem primeru pravilna;
  raba glagola ZADRŽATI pa je narobe, saj je po čefurskem pomenoslovju (semantiki).

  Po slovensko je prav reči –> ter tako OBDRŽATI privilegije in moč zase in za potomce.

  ZADRŽATI https://fran.si/iskanje?View=1&Query=zadr%C5%BEati
  OBRŽATI https://fran.si/iskanje?View=1&Query=obdr%C5%BEati

  Biščak je sicer precej pismen, a vendar naj da svoje pisne izdelke jezikovno pregledati lektorju, da se taki čefurizmi ne bi več znašli v besedilih na mediju, ki prisega na vse slovensko in … slovenščino. (Napak je še nekaj, a pišem le o najhujši.)


  LP. Hanibal Lector

  • lojze

   Lepo, da skrbiš za lep, razumljiv slovenski jezik. Novinarji in mi uporabniki sicer bolj beremo vsebino, torej kaj je kdo hotel reči, povedati. Ne vem, če čistunstvo, Gorenjak (ki je mimogrede rečeno manj slovnično pismen od Biščaka) bi rekel črkobralstvo, malce (malce?) ne škodi ideji, sporočilnosti članka. Glede na to, da članke Biščaka rad berem, tako zaradi sporočilnosti kot tudi razumljivega jezika, predlagam Hanibalu Lectorju, da si prebere nekatere članke novinarskih filozofov v Večeru, Delu ali Dnevniku. Spati ne bo mogel!

 • Olga2345

  Na potezi je Pahor! Ali bo dal mandat rdečim talibanom in udbomafijskemu ropanju države, na čelu z udbomafijcem in veleizdajalcem Kučanom? Danes se ne more skriti za nevednostjo, tako kot skuša predstaviti pranje iranskega terorističnega denarja!

  • Slovenec 33

   Napaka.

   Največji veleizdajalec slovenskega naroda v tretjem tisočletju ni, ne bo, noče, ni sposoben narediti niti ene poteze v smer dobrobiti slovenskega naroda.

   Njegovi cilji so enaki ciljem okupatorjev in veleizdajalcev slovenskega naroda, ki se trudijo z vsemi silami narediti Slovenijo geografski pojem brez Slovencev, da bo tu pa tam le še kakšen slovencelj.
   Razlage:
   Največji veleizdajalec slovenskega naroda je v svojem mandatu kot predsednik vlade omogočil prikritje ene milijarde evrov denarja za terorizem in kot predsednik države je skupaj z vlado uspel uničiti slovensko vojsko, da ne more več braniti države.
   Preden se je podal v ta uničevalni pohod je bil predsednik organizacije, ki temelji na najbolj zločinski religiji v zgodovini človeštva in je v skoraj 100 lewtih svojega obstoja pobila skoraj 200 mio ljudi. Na ta čas nas spominja genocid nad slovenskimi rodoljubi, ki so jih rdeči verski blazneži pobili in še vedno ležijo v več kot 600 moriščih po slovenskih deželah. Nikoli ni obsodil teh zločinov.

   slovenscelj je osebek, ki bi rad bil Slovenec pa nikoli ne bo, ker ne razume slovenske duše in ni patriot.

 • rubec

  Samo v vednost. ŽIVEL JANEZ JANŠA.

  • Nšo-či

   Živel Rubec

 • mali49

  Zelo dober komentar Jožeta Biščaka

 • rubec

  Janezu Janši slovenski ikoni in državniku svetovnega formata je slovenija pokazala hrbet. Bogato. To je tako kot če bi moja stara mati hotela name prepisati njivo kjer so zakopani dragulji njene stare matere, jaz bi pa rekel, Ah mati, saj ni treba. Večini vam je že dolgo znano, da je bila stara mati moje stare matere grofica njena mati pa, sicer teh dokazov nimam, ljubica grofa Esterházyja.

  • Soave

   Rubec. . . tale tvoja nona je zlata vredna, veš ?

   • rubec

    Vem, hvala. Zato imam ključ od kamre samo jaz.

 • Rotar Jakob

  kurćanov pujsji naslednik čaka prašičjo kugo!

 • TOML

  Tako se govori Jože!
  Pravica in resnica!

 • xtc

  Biščak je povedal resnico.
  In omenil neizbežno zaton Kučanove druščina,ki ji bodo konec naredili diletanti,ki jih le ta nastavlja da jim služijo ampak ta bot se vse bolj končuje v slepi ulici za njih.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!