Medijska zakonodaja in recikliranje komunistične navlake

Miro Petek.

Ministrstvo za kulturo in njegov direktorat za medije sta si pred koncem leta privoščila še eno blamažo: neuspeli poskus novele medijskega zakona. Poznam ekipo, ki dela na medijskem direktoratu, so dobri strokovnjaki in jasno je, da sprememba Zakona o medijih ni zrasla na njihovem zelniku. So uradniki in poslušajo, kar jim naroči minister, državni sekretar ali direktorica direktorata. Ti trije povedo, kakšna je koalicijska pogodba, kakšen zakon hočejo in dajo usmeritve za nov ali spremenjeni zakon. Ali pa ga enostavno naročijo od zunaj, pri svojih ljudeh, in to dobro plačajo. Takšen privilegirani pisec medijskih zakonov je bil v preteklosti eldeesov oziroma zaresov kader Jurij Žurej, ki je za pripravo zakonov dobil zelo lepe denarje, čeprav njegovi zakoni nikoli niso šli skozi parlamentarno sito.

Cerarjeva vlada: Nočejo ali ne znajo?
Zakaj blamaža in sramota? Zakon o spremembah in dopolnitvah Zakona o medijih (Zmed-E) je bil pripravljen za javno obravnavo, vendar se je spotaknil že na koalicijskem usklajevanju in tako do javne obravnave sploh ni prišlo. Koalicija je osnutek zakona povozila in minister Peršak je tudi napovedal, da sprememb na področju Zakona o medijih in Zakona o RTV v tem mandatu ne bo. Kar je dobro, kajti do volitev je le še nekaj mesecev in z vsako spremembo bi naredili le še večjo neumnost in škodo. Slabo pa, da v štirih letih z ustavno večino v parlamentu niso bili v stanju sprejeti nove medijske zakonodaje, ki je zaradi silnih sprememb na področju medijev resnično potrebna osvežitve. Z majhnimi popravki še vedno velja zakonodaja, ki je bila sprejeta v prvem mandatu vlade Janeza Janše. Zakonodaja, po kateri so levi mediji in politiki pljuvali, toda vmes so bile vlade Boruta Pahorja, Alenke Bratušek in sedaj Mira Cerarja, ki pa niso znali ali niso hoteli spreminjati teh zakonov.

Recikliranje komunistične navlake
Predlagane spremembe medijskega zakona z recikliranjem medijske komunistične navlake so se torej ustavile, preden se je zakonodajni postopek sploh začel. Seveda so v načrtovanih spremembah zakona ustrezno poskrbeli, da bi dobili proračunski denar le mediji iz njihovih vrst, da bi omogočali financiranje projektov posameznim medijem in novinarjem, odprli so velik prostor diskrecijskega odločanja in pretakanja denarja na všečne medije in novinarje. Koalicijskim partnerjem te spremembe niso ustrezale: ne vemo, ali so hoteli še več ali je bilo ponujeno vendarle preveč tudi za okorele revolucionarje.

Neumnosti v predlaganih spremembah je toliko kot stavkov, vendar se ustavimo pri tem, kako so se lotili urejanja statusa samostojnega novinarja. Korak v svinčene čase in prva neumnost je, da se je za samostojno opravljanje novinarske dejavnosti potrebno registrirati pri pristojen ministrstvu, ki nato opravi vpis v razvid samostojnih novinarjev. Tako je bilo tudi doslej, sprememba tega ni kanila odpraviti. Druga neumnost, ki se je ohranjala, je, da mora predhodno mnenje dati strokovna novinarska organizacija (kaj pa, če nekdo ne želi biti član nobenega novinarskega društva ali združenja?). Nova neumnost je, da je novela zakona predvidela VII. stopnjo izobrazbe za samostojne novinarje, medtem ko po redakcijah  dominantnih režimskih medijev kar mrgoli urednikov in novinarjev s srednjo šolo ali zgolj končano osnovno šolo. Odgovorni urednik Mladine Gregor Repovž bi tej zakonski dikciji nasprotoval, če bi bil “freelancer”. Vrli pisci so za samostojnega novinarja predvideli, da lahko opravlja svojo dejavnost kot edini ali glavni poklic, če opravlja to dejavnost najmanj polovični delovni čas. Se bo moral vsako jutro “poštempljati”, da bo ministrstvo preverjalo ta status?

Grega Repovž, odgovorni urednik in solastnik Mladine (Foto: STA)

Ali so normalni? Brali bi 20 tisoč prispevkov!
In posladek: šesta alineja predlaganega spremenjenega 22. člena govori o tem, da mora samostojni novinar do “vključno 31. januarja tekočega leta predložiti dokazilo o delu oziroma o najmanj 20 objavah v medijih, ki so vpisani v razvid iz 112. člena tega zakona, za preteklo leto.” Ministrstvo bi rado nadziralo: spet bi imeli komisijo, ki bi prebirala prispevke, s tem bi malo strašila, kako lahko nekoga tudi izbrišejo iz te nepomembne evidence. Za razliko od Velike Britanije, kjer je veliko spletnih strani in institucij, ki nudijo informacije svobodnim novinarjem, kako stopiti v svet medijev, jih informirajo o plačevanju davkov, avtorskih pravicah in podobno, pa v Sloveniji “freelancerje” popisujemo in nadzorujemo. Da ne govorimo o tem, da ta status sploh ni tako ugoden, da bi se zanj novinarji pretepali, čeprav jih je po sili razmer (ali zakona) v razvid vpisanih skoraj tisoč. In na koncu leta bi na ministrstvu listali po 20 prispevkov od tisoč svobodnih novinarjev, torej skupaj 20 tisoč? No, bolj kot status svobodnega novinarja je ugoden položaj tistih samozaposlenih kulturnikov, ki jim državni proračun plačuje prispevke za socialno varnost. Pri teh kulturnikih pa je seveda smiselno in nujno, da po petih letih posebna komisija pregleda, ali prispevek posameznika res kaj pomeni k razvoju kulture.

Ob vseh novih medijskih platformah in razmahu družbenih medijev sodijo takšna razmišljanja zakonodajalca v srednji vek. Tja nas vlada Mira Cerarja tudi pelje, vendar prej še preko razvalin komunizma.

Miro Petek   

 • ahnenpass

  Bravo Petek, čeprav velja ta portal za tretjo ligo, lahko edino tu preberemo kakšno pomembno novico, tudi če se poroča površno in se marsikaj obrne na glavo. Žalostno je, da niti vrhunski novinarji pri nas niso popolnoma nič boljši od amaterjev oziroma so naravnost pokvarjeni, ker se dobro zavedajo, da svinjsko in namerno lažejo,medtem ko se da temu portalu marsikaj spregledati, že zaradi neposredne pristranskosti, ki je niti najmanj ne skriva. Ampak ideološko prizmo je mogoče tolerirati in ignorirati, če je tema načelno dobra in so poudarki zanimivi, pač razmišljamo kako v resnici vemo, da nekaj ni res, za kar smo prepričani, da ni res.
  Pri velikih oziroma državnih medijih je pa koncept drugačen, na lastni koži občutimo, da to ni več nobena država ampak samo še neka gnila vojaško policijska džamaherija, medtem ko nam novinarji poročajo o normalnem stanju in enostavno ignorirajo vse, kar se nam čez dan dogaja. Tako seveda ne moremo vedeti zakaj je res, kar ti novinarji trdijo, da je res, lahko jim preprosto verjamemo na besedo, čeprav očitno lažejo, ampak mi tega ne moremo vedeti.
  Že zato je ta portal zanimiv, ker piše kar ni res, medtem ko establiširani mediji objavljajo izključno kar je res, čeprav očitno lažejo. Razumete?
  Recimo, če meni potomec nacistov napiše, da so komunisti gnoj, je meni takoj jasno, da je to napisal ker jih sovraži, če pa mi uradni medij napiše, da so komunisti dosegli neke uspehe in lepe rezultate, ki jih preprosto ni, enako kot tudi ni komunistov, čeprav očitno so oziroma so še vedno, mene osebno to zmede. To pa zato, ker nihče ni nikoli dvomil, da ne živimo v idealnem svetu, mogoče vsi komunisti res niso gnoj, ampak pri nas to velja za večino, če so pa prav naši uničili vse jugoslovanske komuniste, zato sem prisiljen pozorno prebrati članek in razmisliti kaj točno ni res in kako jaz to nedvomno vem. Ostalo je pa verjetno res, ker se že pogovarjamo o barabah, več ljudi več ve, zato lahko kritično razmišljanje samo pomaga. Pomaga pri razmišljanju namreč, ne toliko pri splošni osveščenosti, noben naš medij ne pomaga meni osebno ali tretjerazrednim državljanom, mediji se enostavno izogibajo tretjerazrednih tem, ker imajo lahko zaradi tega probleme s totalitarnim aparatom. V zadevah, ki jih imamo že 30 let pred nosom, piše kaj malega edino v komentarjih, kjer pa nam, navadnim civilom ni dovoljeno govoriti o posameznih osebah in dejanjih, ker nas lahko takoj tožijo. Kdo smo mi, kaj smo mi, informacije lahko širijo edino profesionalni novinarji, za katere država po neki banalni logiki zmotno domneva, da bodo zaradi nekih moralnih kodeksov, pisali samo in edino nepristransko resnico,predstavljeno iz vseh aktualnih zornih kotov, kar je itak zelo težko ali celo večkrat nemogoče.
  Zdaj smo pa tam, država torej imenuje profesionalne lažnjivce in teroriste,če imajo dobre veze pri mafiji in so jim starši kupili diplomo 7. stopnje izobrazbe, kar za te barabe sploh ni noben problem. Pač plačajo vaški bilten, naj objavi 20 njihovih prostih spisov, čez vikend doštudirajo magisterij na Prištinski fakuleti in lahko postanejo svobodni novinarji, medtem ko kvalitetnim entuziastom rubijo vso računalniško opremo in jih obsodijo na pogojne zaporne kazni, čeprav nekateri naravnost živijo za novinarstvo in vlagajo ogromno truda v svoje splošno znanje, moralo in sposobnosti, nenazadnje pišejo zanimivo in kar je najbolj pomembno, pišejo resnico. Ampak kakšno resnico, vloga medijev v vojaško policjskih, pa tudi drugih demokratičnih džamaherijah, ni to kar piše v Zakonu o medijih ampak so novinarji tretja veja oblasti, ki jih ni nihče neposredno izvolil. To pomeni, da je njihova naloga sodelovati z oblastmi, če lažejo prvorazredni gospodarji, morajo lagati tudi njihovi novinarji, javnost itak ne prenese resnice.

 • ahnenpass

  Lahko bi objavili Trumpov twit, kaj je povedal največjim medijem v Ameriki in svetu, kakšne nagrade in komu jih bo podelil, lol :)
  Dejansko so to “fake news” nagrade za najbolj prestižne lažnjive novinarje in največje lažnjive medijske hiše. Ampak o tem itak danes nihče več ne dvomi, alternativ pa ni, zato bo tudi jutri kot je bilo včeraj in je danes.

 • Valter BraniSlav

  Vase nenehno pritozevanje nad komunisti in istospolnimi me spominja na vedenje crncev v ZDA pred desetletji. Takrat je tudi vecina ameriskih crncev krivila rasizem za vse svoje neuspehe.
  Crna manjsina je do danes dozorela in ne govori samo in izklucno o tem cesar ne mara.
  Kdaj bo tudi Slovenska vecina dozorela v lastni domovini?
  Zal je veliko Slovencev emocionalno nedozorelih. Se bolj kot vi desni so usekani levi ki niso sposobni NICESAR ustvariti in k drzavnim jaslim na katere hocejo biti dosmrtno prisesani sedaj za namecek se vabijo nekompatibilne muslimane.
  Zato resnicno ne vem koga voliti. Levica je najvecji drek. Mogoce bom volil vendarle Janso, to pa zato ker so vsi drugi veliko slabsi.

  • moat

   Lahko, da je levica največji drek, toda desnica ni kaj dosti manjša. Prav zato ne bom volil nobene opcije dokler v slovenskem političnem prostoru ne bo alternative.

   • totex39

    S tem boš pa dal spet možnost levičarskim drekašem, da še naprej uničujejo slovensko državo.

    • moat

     Zame ni neke bistvene razlike pri levih in desnih političnih mrhovinarjih. Oboji so že pokazali kaj znajo, zmorejo, hočejo in to je samo dobro poskrbeti zase in za svoje koristi, za ljudi in državo pa jim je malo mar.

   • Valter BraniSlav

    Slovenija je odstekana. Slovenci nocejo vladati, oni hocejo le hlapcevati . Zato tako levi kot desni samo grizejo drug drugega.
    Hrbet je bica vajen in bica zeljam. Hlapcek noce zrasti

    • moat

     Ne bi se mogel strinjati, žal. Tudi raja vstane (je pa bolj vzdržljiva in potrpežljiva, drži), ko ima zadosti tiranije. Kaj šele politika, tako leva kot desna, ki se itak (ne samo pri nas), bori za primat. In to je dejansko boj in po zmagi nastavlja svoje ljudi in jih s tem nagrajuje ter vzdržuje oblast. Zakaj le? Ni zmaga najbolj sladka, temveč oblast in številni seski, ki ti omogočijo da vladaš v svojem stilu in na veliki nogi.

     • Valter BraniSlav

      Kako se raja dviga v SLO:
      1 potrpezljivo prenasa oblast upajoc da bo drugo leto BOLJSE
      2 ko upanja ni vec izvede revolucijo
      3 od nove oblasti pricakuje da jih bodo osrecili
      4 novim onlastnikom leze v rit upajoc da bodo oblastniki na njihovi stran.
      5 oblastniki scasom postanejo tirani
      6 pojdni nazaj na tocko 1

     • moat

      Ja res se zdi, da je to bolj kot ne začaran krog. Toda svet se vendarle vrti naprej, na bolje. Vprašanje je le ali bo tako tudi v prihodnje. Srčno upam, da bo tako, ker nas čakajo novi izzivi, robotizacija in umetna inteligenca. To bo še sranja, res.

     • Borut Stari

      Pojdi na luno, tam ni tako.

     • moat

      Lepo, da se strinjaš, res. Torej, na Zemlji je tako, kot sem napisal, le na luni ni (praviš, da le na luni ni tako). Veš, stari, s tem pa se popolnoma strinjam.

   • Borut Stari

    Alternativa so potem le še migranti? So že v večini od leta 1943.

    • moat

     Za nekoga bi lahko bil alternativa npr. Šarec, toda ne zame. Mi je pa všeč Čuš, pa tudi Dobovšek, toda nimata veliko podpore. Še ne. No, to bi pa trenutno bilo vse kar Slovenija premore in čemur bi lahko v tem trenutku rekli politična alternativa, žal. Verjamem, da bi jih bilo veliko in da so. Tisti namreč, ki hočejo nekaj narediti za ljudi in državo vidijo pa, da je to zaenkrat misija nemogoče. Zakaj le? Prav zaradi levih in desnih političnih mrhovinarjev, saj moraš z nekomu sklepati kompromise in koalicije, to pa pomeni trenje, popuščanje, nezmožnost uresničevati tisto, kar si si zadal v program.

     • Borut Stari

      Šarec je alternativa za zmedene. Tudi ti si zmeden, kot sem opazil. Zmedeni so najbolj nevarni volivci, ki volijo po “všečnem” vzorcu. Volitve niso lepotno tekmovanje. V Sloveniji so realistični šov. Kar pa ni daleč. Realistični šov vedno nekdo vodi. V mojem volilnem okraju vedno volim kandidata SDS in tako posredno Janeza Janšo. Nisem zmeden zato tako volim že 27 let.

     • moat

      Oprosti stari, toda sam bi bil zmeden, če bi volil leve ali desne politične mrhovinarje. In ker tega nočem, pač čakam na politično alternativo. Nočem voliti nekaj, kaj je samo manj slabo od slabega, res. In pri tem, stari, nisem osamljen. Takšnih “zmedencev”, kot jim praviš je vse več. Kaj več, so celo največji del volilne populacije.

  • Borut Stari

   Strinjam se z opisom željene normalnosti. Osebno vem edino to koga ne bom volil. Od tistih, ki so ostali v situ bo verjetno SDS. Razen nje so vsi ostali jezdeci apokalipse.

 • tetka z ozadja

  Desnica še nikoli ni imela toliko medijev kot jih ima danes. In prav tako desnica še ni nikoli imela tako nizke podpore kot jo ima danes.

  • domovina mili dom

   Naštej te medije, prosim. Merilo pa je nad sto zaposlenih.

   • tetka z ozadja

    Ali je pomembno število zaposlenih za gledanost, poslušanost, ali branost nekega medija?

    • domovina mili dom

     Potem mi pa naštej najbolj gledane, klikane, brane z manj kot 100 zaposlenimi.

     • tetka z ozadja

      Za gledanost, poslušanost, in branost, je pomembno število gledalcev, poslušalcev in bralcev in ne število zaposlenih.

     • domovina mili dom

      Lepo si povedal. Samo še imena prosim.

     • tetka z ozadja

      Ja, desni medji imajo pa res tako število bralcev in gladalcev, da bi jih res lahko poimensko naštel.

     • domovina mili dom

      Izvoli, imena prosim.

     • tetka z ozadja
 • althar

  “Z majhnimi popravki še vedno velja zakonodaja, ki je bila sprejeta v prvem mandatu vlade Janeza Janše.”

  Jaz druge razlage za to dejstvo ne najdem, kot da je medijska zakonodaja, sprejeta v prvem Janševem mandatu, z majhnimi popravki očitno dovolj socialistična tudi za kučanovce.

  • tetka z ozadja

   Zakonsko se na zaukazat naj ljudje spremljajo desne medije.

 • domovina mili dom

  Vse zmetati iz proračuna. Za plače naj se borijo po uspehu, kot v realnem sektorju. Tako bo selekcija po “naravnih zakonih”, brez vmešavanja države. Poglejte tipični primer:

  http://www.pozareport.si/?Id=politika&View=novica&novicaID=23153

 • karpelec

  Ni važna vsebina, važno je, da prejšno vsebino nadgradimo, s pravimi ljudni, jih malo okranclamo zglancamo videz, vsebina pa mora ostati naša.

 • tetka z ozadja

  Zakaj desnih medijev statistika skoraj ne zaznava, (ali je pa % zelo majhen), vprašajte snovalce desnih medijev, ne snovalce levih.

  • Franc Šink

   Ker je toliko pameti, naštej mi vsaj tri leve medije.

   • tetka z ozadja
    • Franc Šink

     Ne naštej jih ti !

     • tetka z ozadja

      Po besedah desničarjev so vse tv postaje v Sloveniji leve, razen nova24.

     • Franc Šink

      Še dva prosim.

     • tetka z ozadja

      Zakaj misliš, da statistika skoraj ne zazna npr. nove24?

     • Franc Šink

      Trmast pa si.Eks komunist?

     • tetka z ozadja

      Ne nikoli nisem bil v partiji, tako kot npr. SDS-ovci. Sem pa trd antijanšist. Po duši proletar.

     • Franc Šink

      Smrt fašizmu……

     • Korenjak

      …fašizem je že zdavnaj izumrl, komunizem pa še zdaleč ne, predvsem ne v Sloveniji, zato bi bilo dosti bolj primerno pozdraviti s “Smrt komunizmu, svoboda narodu”.

     • domovina mili dom

      Torej si naš. Potem veš, kako je služiti denar v gospodarstvu.

     • tetka z ozadja

      Kot sem že povedal zagrizen antijanšist. Denar pa služim v gospodarstvu že celo življenje zadnjih 7 let kot delodajalec in nikoli sodeloval z nobenim državnim podjetjem.

     • lukamiha

      In kaj ti je Janša hudega storil?

     • domovina mili dom

      Na to bi nasedel, če bi bil ti antikučanist. Tako sem prepričan, da si eden od koritarjev.

     • Korenjak

      Jaz sem tudi prepričan, da je koritar. Na zdravem trgu dela ne najdeš takšnih mentalnih pohabljencev, ker niso sposobni….

     • Korenjak

      Človek, ki ne zna prebrati podatkov iz worthofweb in ne razume enostavnega izračuna obiskanosti spletne strani, bo težko uspel v gospodarstvu. Po tvojih sestavkih sodeč ti pač nisi iz testa podjetnika, te izdaja tvoj kratki levičarski domet. Ti si v službi in izvršuješ ukaze drugih.

     • KIKI

      Potem si pa primeren za S. Korejo ! Tam te čaka “UN”, sprejel
      te bo z vsemi častmi ….tam boš pa “trd” le od strahu !

     • Korenjak

      Katera statistika pa? Si morda mislil tole: https://www.worthofweb.com/calculator/

      no, kar poglej vrednost domen nova24tv.si, delo.si, vecer.com, mladina,si in primerjaj številke med sabo.

      Kljub temu, da naprimer Delo ali Večer s tradicijo pereta možgane ljudstvu že vse od 1945, nimata takšnega oglaševalskega potenciala, kot nova24tv….

     • domovina mili dom

      Če bi ta razpočen fantek vedel kaj bleja, bi ti povedal.

  • sloustava

   Tukaj ti dam pa prav! In se nekaj je: Novo24tv nas gleda veliko, tega portala pa ne bere veliko ljudi, starejskih predvsem. Zato je vec kot nujno, NUJNO na kubik, da se udarne novice tega portala prenesejo na Novo 24 tv! Recimo o Mateju Surcu, presstitutu na n-to potenco, zaposlenemu na Javne zavodu Radia, kjer bizarno izrablja svojo presstitutsko niso!

  • Soave

   Trap neumni !! Kakšna primerjava !
   Vprašaj raje imetnike kapitala !!!

  • Olga_10

   Goebbels Kućanov agitprop…. Očitno desne medije “statistika” zaznava… Zato pa vedrite in oblačite na Novi 24, Kučan in njegovi jih berejo, vidi se po tem, da pišejo ugovore v desne tednike…. ki jih ti zaradi poklicne etike, za razliko od Murglske kloake, objavijo…

   • ahnenpass

    Ne se sekirat, saj lahko pišemo samo oslarije, smešnice in pamflete, drugo se vse pobriše.
    Zakaj pa župnik rabi kuharico, mogoče si ne znajo sami kuhati, ampak imajo ja na voljo polno skladišče kozerv od Karitasa. Malica v obližnjem gostišču je zagotovo cenejša od osebne kuharice.

    • tohuvabohu

     Od kod si se pa ti priplazil? Ne gre za župnikovo, ampak za župnijsko kuharico. Njeno delo ni samo kuhanje, ampak vodenje celotnega gospodinjstva. So primeri, ko župnija nima gospodinje, a potem rabi prostovoljce za to delo.

   • Valter BraniSlav

    Meni Kucan placa 5 centov za vsak post. Ce jih napisem veliko mi Stefica postreze s cajem.

 • sloustava

  Solastnik Mladine, torej solastnik bankrota 1909,mar ne? Bo odgovarjal ali zgolj po repovzevsko lajal v luno? Iz Mladine, berljive in ucinkovite konec 80. let prejsnjega stoletja, ste naredili pressitucijo mudzahedinskih kucanistov. A samostojna Slovenija tudi za tebe in repovzevke nikoli ni bila intimna opcija? Glede na srhljivo primitivno obnasanje Mekine, novinarja 1909 Mladine, bi tej tezi lahko celo pritrdili…

 • Franjo Trojner

  Prava sramota in katastrofa, kreativni
  urednik Mladine Robert Botteri je dne 4. 1. 2018 pozno večer po 22 uri preko video povezave iz Ljubljane za HRTV 1 v hrvaškem jeziku komentiral zaplete v Piranskem zalivu in kritiziral Slovensko politiko in politike in njihova, SLOVENSKA stališča v zvezi meje na morju v Piranskem zalivu. Vsi hrvaški komentatorji v studiu HRT 1 so mu z rokami, nogami in še z uhami ploskali, ribič iz Buj se je dobesedno raznežil.
  Razumem, da hrvaška oblast laže svojim ljudem in jih hujska proti Sloveniji, da pa se je kreativni urednik Mladine tako zelo spozabil in zagovarjal hrvaške intetese namesto SLOVENSKIH je pa pravi škandal.
  Če je to oddajo slučajno gledal kdo izmed vodstva novinarskega združenja, ceha bo v prihodnjih dneh v medijih in medijskem cehu prava štala.
  Toliko sovražnega govora do Slovenije in laži , kot so si ga privoščili vsi trije hrvaški komentatorji v studiju in hrvaški ribič preko video povezave v teh parih minutah ni bilo izrečenih v vseh teh 26 letih skupaj, odkar se poizkuša določiti meja med Slovenijo in Hrvaško.

 • dež

  “Poznam ekipo, ki dela na medijskem direktoratu, so dobri strokovnjaki in jasno je, da sprememba Zakona o medijih ni zrasla na njihovem zelniku. So uradniki in poslušajo, kar jim naroči minister, državni sekretar ali direktorica direktorata.”
  Miro, tule gre za oksimoron. Če si uradnik, ki slepo in nekritično uboga nadrejene, ne moreš biti istočasno dober strokovnjak. Lahko si strokovnjak, druga možnost je večno oportunistični državni birokrat

 • Olga_10

  FDV ukiniti! Novinar je lahko vsak, ki je pismen, ima kaj pametnega povedati in se lahko sam preživi na trgu!

  • Valter BraniSlav

   SLO IMA PREVEC HUMANISTICNIH IZOBRAZENCEV.

   • tohuvabohu

    Bravo Kardeljček, končno si izbljuval nekaj užitnega …

    • Valter BraniSlav

     No v prvi vrsti niso niti izobrazenci niti delavci ampak mesalci dreka.
     Npr: Kordis, Mesec, Tomicka, Hanzek, Franci Danko, Ales Primc, Zevnikova, Salamunova in skoro vsi novinarji Dela….najvecja budala med slednjimi je Videmsek.

  • lili pili

   Se strinjam in vzet se diplome do sedaj, tudi janezu, ki je tam studiral, malo pa le pocakajte, da bo buhtl mahnic uspel diplomirati….

 • rrrrr

  Praoče režimskih medijev, oefarski radio Kričač, je prav tako kot njegovi današnji režimski potomci lagal, zavajal, propagiral, poneumljal, medijsko obsojal in moril, zlorabljal, dresiral in friziral ter umsko pohabljal poslušalce, pa zato ni potreboval nobene posebne zakonodaje.
  Razen Brglezovega naravnega prava: šus v tilnik!

  • lili pili

   Ja tako so koncali tisti za katere se imas kar nadaljuj po tej poti….

 • hribovc
 • VIKTORE

  Morda pripravljate prostor za svojega bruseljskega sina ? Gospod Petek , žalostno je, da za ceno poštenega novinarja, ceneno prodajate svojo “neodvisnost” politični stranki, ki vas bo prej ali slej izpljunila, ko vas ne bo rabila več ali ko ji s svojimi hvalospevi ne boste več dovolj atraktivni. Žalostna je usoda “priliznjencev”, saj jih nihče ne spoštuje in pristanejo kot izmeček družbe, ko so doslužili svoj nečasten posel.

  • Borut Stari

   Hudo je VIKIORE če ti kdo nalije čistega vina. A ne?

 • drzavljanslo

  Zakone piše vlada. Vlada je takšna kot jo izvolijo umsko prizadeti slovenceljni. Slovenceljne so rdeči v 70+ letih naučili, da so frajarji, če o politiki ne razmišljajo. Butast narod je padel na finto in rdeči veselo kradejo in delajo sranje še naprej.

  • lili pili

   Torej so vlado janeza janshe izvolili umsko prizadeti slonci, se popolnoma strinjam, prav imas, dodal bi se to, sa se janezu ze posteno kisa….

 • lili pili

  Tale tetek petek pa je res dolgocasen, zakaj ne gres v penzijo in zivis v miru….

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!