Miro Cerar in njegov brivec

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebi arhiv).

Se še spominjate časov, ko je Miro Cerar ml. po zadnjih parlamentarnih volitvah kot pav začel formalne pogovore za sestavo nove koalicije? Edina stranka, ki je na pogovore ni niti formalno pozval, je bila stranka SDS. Pustimo ob strani, da smo vnaprej vedeli, morebiti celo pred njim, kdo bo dejansko v koaliciji, takšnega pobalinskega ravnanja, ki je apriorno izključilo drugo največjo stranko iz koalicijskih pogovorov, se ni resno lotil noben kritik, kot pomnim, tudi ne noben novinar. Po 13. juliju 2014, ki je bil fantastičen dan za Mira Cerarja, je ta odšel na dopust. Vabila na koalicijska pogajanja je poslal strankam šele 28. julija in šele v drugi polovici avgusta je postal tudi uradni mandatar za sestavo vlade. Hitro se je pokazalo, da bo vlada sestavljena po predvidevanjih, ne iz široke koalicije, take povezovalne, o kateri je govoril pred volitvami. Postalo je očitno, da je to vlada SZDL 2.0, katere prvi cilj je bilo speljati ustanovno sejo DZ in odvzeti mandat Janezu Janši.

Nadaljevanje zgodbe je znano, Janezu Janši je bil poslanski mandat nezakonito odvzet, Miro Cerar je pred tem imenoval ekspertno skupino pravnikov, ki so izdelali mnenje, kot jim je bilo seveda naročeno. Ne nazadnje je podobna naročena mnenja kot s. p. izdeloval tudi Miro Cerar sam že poprej. Tako mnenje komisije kot odločitev o odvzemu mandata je nato Ustavno sodišče gladko razveljavilo.

Ta uvod zgolj zato, da se spomnimo na moralnost, etičnost in strokovnost PV Mira Cerarja in njegove vlade. Da se spomnimo na ravnanje dr. Milana Brgleza, ki je vodil sejo, ko je bil nezakonito in protiustavno odvzet mandat Janezu Janši. Takrat je dotedanja sodnica, ki ji je slovenščina kljub sedenju v Državnem zboru še vedno dela neizmerne težave, izjavila: “Državni zbor se bo moral izreči, ali v RS veljajo enaka pravila za vse ali velja 14. člen ustave, enakost pred zakonom.”

In še nekaj, spomniti vas moram na stavek, ki ga je izrekel dr. Miro Cerar kot odgovor, zakaj v koalicijo ni povabljena stranka SDS. »S stranko, ki ruši temelje pravne države, ne moremo iti v koalicijo!« In nadaljuje: »Gre za to, da SDS ne spoštuje principov pravne države, ruši sodstvo, ruši te institucije, kar pa je za nas nesprejemljivo!«

Slovenija še ni imela tako pokvarjenega predsednika vlade
Tako! Mislim, da nam je danes vsem jasno, da se zgodba, ki se je začela z veliko svinjarijo, ko je Miro Cerar na volitvah premagal neupravičeno zaprtega protikandidata, ne more končati drugače kot z veliko svinjarijo. In da je jezični doktor požrl največ zarečenega kruha v 26-letni zgodovini Slovenije. Da Slovenija še ni imela tako pokvarjenega predsednika vlade, ki ne le, da ne spoštuje pravne države, ampak se postavlja nasproti pravni državi in se norčuje iz celotnega prebivalstva te države, ki ga hrani, ki mu dopušča zlorabljanje položaja, ki mu dopušča razkošje in ravnanje, ki si ga privoščijo le največji diktatorji bivših neuvrščenih držav. Seveda je jasno, kam vodi moje pisanje. V zadnji, vendar še zdaleč ne edini primer, kjer je ustavo in zakone, celo odločbo Vrhovnega sodišča pomendral Miro Cerar. Ne več PV, temveč le še PAV!

Obstaja vzorčni primer, ki ga poznamo vsi in ki nam pokaže, da je pri osebi, ki ji je težko dokazati vrsto zločinov navkljub vsesplošnem vedenju o njih, odločilna zadeva pravzaprav lahko precej banalna. Tak je bil postopek proti vodji mafijske združbe v Chicagu, ki je dolgo imel tudi politično zaščito. Ala Caponeja so nekateri imenovali za dobrotnika, nekakšnega Robina Hooda, saj je veliko denarja namenjal raznim »dobrodelnim organizacijam«. Šele po t. i. »poboju na dan sv. Valentina« je postal državni sovražnik in je bila dana zelena luč za njegov pregon. Obsojen je bil, kot je znano, zaradi davčne utaje. Sodba je bila potrjena, sam Al Capone pa je umrl zaradi sifilisa in zastoja srca. Kljub številnim umorom je nazadnje doživel pravnomočno obsodbo samo zaradi davčne utaje.

In tak “dan sv. Valentina” se je zgodil Miru Cerarju v ponedeljek, 13. 11. 2017. Srečni 13. 7. 2014 se je spremenil v usodni 13. 11. 2017. To je dan, ko je padla maska z obraza našega »pava« in njegove stranke s takim hrupom, da ga je mogel in moral slišati vsak državljan. Tega dne je Cerar, ki je gostil makedonskega kolego Zaeva, na tiskovni konferenci izjavil: “Gre torej za vprašanje, ali lahko ministrstvo, ob tem, ko so izpolnjeni pogoji, da se ga (Ahmada) deportira v sosednjo varno državo, odloči tudi drugače. Ali pa, denimo, vlada.”

Foto: epa

Histerija kulturnikov in levih intelektualcev
Cerar je svoj mandat začel z očitki stranki, katere predsednika so protizakonito obsodili in poslali na prestajanje zaporne kazni, da ne spoštuje pravne države, da ruši sodstvo. Pri tem ga ni zadržalo, da je imel Janez Janša doma dva majhna otroka in da je med najbolj zaslužnimi za ustanovitev samostojne države. Kot doktorja prava ga tudi ni motila sodba o kaznivem dejanju na neznanem kraju, na neznan način … Ta isti človek je v korist osebe, ki so jo zavrnili avstrijski organi in ji preprečili nadaljnjo pot na zahod, pozval in zahteval, da se izvršitev odločbe o vrnitvi tujca, ilegalnega migranta, v Republiko Hrvaško zadrži, dokler sam ne odloči drugače.

Naslednji dan je stopnjeval pritisk in sporočil, da bo vlada na podlagi 51. člena Zakona o tujcih “obravnavala obstoj interesa RS za izdajo dovoljenja za začasno prebivanje. Na tej podlagi bo MNZ lahko izdal dovoljenje za začasno prebivanje”. Cerar nič ni dvomil, da bo vlada ugotovila obstoj okoliščin iz 51. člena Zakona o tujcih, in prav tako ni dvomil, kakšna bo odločitev ministrstva.

Tako je Miro Cerar, potem ko je pogledal v “stekleno kroglo”, napovedal prihodnost Ahmada Shamieha, MNZ in državljanom pa dal lekcijo iz prava, ki ga je pred velikim metom 13. 7. 2014 predaval študentom na Pravni fakulteti. Vodilni slovenski mediji so kar tekmovali med seboj, kdo bo povabil v program čim bolj ilegalcu naklonjenega pravnika. Kulturniki in levi intelektualci, katerih izvor je tudi v tuji državah, so navdušeno podlegali vsesplošni histeriji, verjetno željni lastne samopromocije ali pa le občutka, da so rešili človeka pred grozo izgona in bivanja v državi, kamor poleti vsi navdušeni odhajajo.

Ministrica za notranje zadeve pokončno zabila zadnji žebelj v krsto Mira Cerarja
Ustavno obtožbo, ki jo je vložila SDS, je vase zagledani ustavni pravnik, “človek morale in etike”, komentiral z besedami, da gre za nov politikantski manever stranke SDS in Janeza Janše, ki poskuša diskreditirati vlado in njega osebno. Da niti SDS niti Janez Janša ne moreta diskreditirati celotne vlade bolj, kot se ta diskreditira sama, pa je pokazala ministrica za notranje zadeve, rekoč: “Da politični vrh, predvsem mislim na nekatere poslance in ministre, poziva k nespoštovanju avtoritete sodišč, torej k nespoštovanju odločitev sodišč, in da se javno problematizira zakonito delo organov Ministrstva za notranje zadeve, ki so mu pritrdila vsa sodišča, vse do Sodišča EU v Luksemburgu, je znak, da je slovenski politični prostor verjetno izgubil kompas.”

Sama dodajam, da je ministrica za notranje zadeve pokončno zabila, upam, da zadnji žebelj v krsto Mira Cerarja kot predsednika vlade, poslancev levice in SMC ter predsednika DZ, kvazi umetnikov in kulturnikov, osrednjih medijev in “pravnih strokovnjakov”, ki si razlagajo sodne odločbe, če do njih sploh pride, po svoje, ki se postavljajo nad institucije pravne države, hkrati pa to očitajo svojim političnim nasprotnikom.

Miro Cerar in njegov brivec zveni kot naslov zgodbe iz 1001 noči. Komu jih mora pripovedovati, da politično preživi, bomo morda nekoč brali. Mislim, da sultan, ki mu  jih pripoveduje, ne stanuje daleč od njega in da mu jih lahko odhaja pripovedovat kar peš.

Lucija Šikovec Ušaj

 • Franc Šink

  Le kaj si mislijo o tem narcisu njegove bivše žene.

  • Kaj misli sedanja Mojca ?

   • totex39

    Dokler lahko uživa z “njegovim” denarjem sigurno ne misli nič, pol pa vprašanje.

   • Franc Šink

    Zapustila ga bom. To misli in ima prav.

   • domovina mili dom

    Če bi mislila, bi bila že poročena z zdravim klenim Slovencem.

  • domovina mili dom

   Imele smo prav.

   • Franc Šink

    Ali je tudi tebe prinesel okoli?

    • domovina mili dom

     Ha ha……Malo v prenesenem so razmišljale. Da ne bi slučajno….

 • rubec

  Pri temu tipu vse obrnjeno. Glava mu je stopila v položaj.

  • Mojca pokraculja

   Kmet, prvič, temu se prav priapizem . Ko je bil majhen se je igral z EGO kockami, pa se je ena rdeča zataknila na glavci:))

 • VERRZIFIKATOR

  Hvala za idejo, gospa Lucija. 1001 noč zvrhane Mere je sicer že mimo.

  Iz 1001 noči

  ŠEHEREZADINA PREROKBA
  O BRIVCU

  Zgodba ta je tisoč in pa druga,
  je povedala Šeherezada,
  besna in ogorčena, nerada,
  osel v njej nastopa, večni sluga.

  Tisoč je noči bil osel vprežen,
  tisoč ena mu je že minila,
  pa oslovska ni ga zlepa sila
  premaknila, je ostal zamrežen.

  V hlevčku se Avgíjevem prestopal,
  so imeli ga že polno mero,
  vanj izgubljali prav naglo vero,
  osel v blatu lastnem se je kopal.

  »Daj, poženi, voz naprej, osliček,«
  prigovarjalo mu je občinstvo,
  ne zadošča večno svetohlinstvo,
  bodi kakor očka, kot konjiček.

  »Daj, opri se vendar na ročaje
  in potegni nekam svojo silo,
  kaj stojiš, oslovsko motovilo,
  najdi mero in poženi raje.«

  Se po tisoč dneh tako zamisli
  naš osliček, v voz prevelik vprežen,
  da bom odobravanja deležen,
  bom zagrizel tudi v sadež kisli.

  Poteptal bom pravljična pravila,
  proti pravu bom ravnal za slavo,
  kaj potem, če bom pri tem ob glavo,
  prevelika je že nuja, sila.

  Predrugačil videz bom docela,
  brivca za nov videz si najamem,
  iz Damaska si ga urno vzamem,
  raja da me rada bo imela.

  Ta obrije me, da bom drugačen,
  všečen in na videz vsaj odločen,
  ne osliček nebogljen, usločen,
  volk bo končno sit in hkrati lačen.

  Mar tako mi ni prerokovala,
  na začetku že Šeherezada,
  ko jeseni pride luna mlada,
  se rešitev bo nakazovala?

  Res prerokba se ji uresniči,
  brivec se pojavi, ostra britev,
  videz oslov tista je stvaritev,
  ki jo Damaščan stori pri priči.

  Rada bi, da konec se prikrije
  pripovedovalka pravljic naša,
  osel namreč v zgodbi vse prekaša,
  brivec iz Damaska norca brije.

 • princeska

  Izkazalo se je, da je edini pokončni in moralni človek v cmerarjevi vladi ministrica za notranje zadeve.

 • princeska

  Ja, ja, gospodu modrookemu gre že na otročje in potrebuje pravljice, a saj jih posluša že vse življenje. Pripoveduje jih kar sam sebi.

 • Patricija

  “Slovenija se ni imela tako pokvarjenega predsednika vlade.”

  Dajte si prosim ogledat na you tubu kaksno okroglo mizo na temo V imenu drzave ali Prevarana Slovenija, ker izpadete za ljudi, razen za komentatorje Nove, pa se za njih, skrajno neumno, da clovek ze kar tezko verjame, da je kaj takega mogoce.

  • janez zorman

   Imela je samo še bolj pokvarjenega predsednika države. Takrat pred Boratom, ko nas je bilo sram pred EU in Svetom; ko je Slovence razdelil na prvo in drugorazredne.

  • Peter

   Ja, jaz tudi težko verjamem, da je nekdo sposoben spraviti skupaj nekaj tako polpismenega kot si ti, draga Patricija.
   Jeza ni nikoli dobra popotnica za pisanje komentarjev, no.

  • Peter

   Ko se malo umiriš, bova šla skupaj skozi gornji tekst, odstavek po odstavek, pa bova videla, kaj izpade tako neumno, prav?

   • Patricija

    Oglej si ti te okrogle mize, to je lahko tema debate.

    • Peter

     Ne boš ti postavljala pogojev. Ti si vletela sem s trditvijo, da izpadejo za ljudi (predvidevam, da misliš sebe) neumno, predvidevam zaradi gornjega članka.
     Drugič se pa potrudi biti malo bolj konkretna.

  • dob

   Patricija Fidela Kastrola!

 • domoljub1

  Glede koalicije sem že v prejšnjih mandatih pozival na zgledovanje po uspešni nemški “veliki” koaliciji. Na žalost večina slovenskih volivcev ne dojame, da podpirajo politiko izključevanja. Še večja žalost pa je, da se sedaj tudi nemška politika očitno zgleduje po slovenski izključevalni politiki.

  Glede Cerarja pa žal večina slovenskih volivcev ne dojame tudi prevare.
  Ko je Cerar pred volitvami govoril in ugotavljal, da smo družba kraje in laži, zase ni nikoli trdil, da ne laže in ne krade. Torej je bil s tem v zvezi celo iskren in ni lagal oziroma dajal lažnih obljub.
  Ali pa so dvojno zaračunavanje potnih stroškov in veriženje podjetij Mira Cerarja zaradi izogibanja davkom volivci na žalost tolerirali v upanju, da bodo to lahko počeli tudi sami, ko bo Miro na oblasti.

 • Andreja Knego

  Če bo slučajno ministrica izobčena in izgnana iz levega pola, se mora desnica potruditi in jo pridobiti za svojo stvar! Pokazala je, da ma jajca!

 • dob

  10+ za Lucijo!

 • TOML

  Lucija odlična!

 • Silka

  Vsebino prispevka podpišem do poslednje vejice in moj poklon in pokončnosti avtorice.

 • tzt

  Kraval okoli brivca iz Damaska spominja na zakulisni aganžma propadlega LDS s tovariši. Glede na stas in glas obsojenega na izgon, je verjetno dotični uspešno zamenjal bulmastife iz Oražnove za naslado močnega LGBT lobija kateri je prisoten v tej združbi.

  Hanzi je itak leglo zapitih zarukancev in psov malega murglskega dona. Berejo ga in komentirajo večinoma nedojebani buzoranti, lezbače in antifa utrganci. Skupno je vsem tem debilom, da na trgu brez socialnih
  injekcij ne preživijo.

 • Božobožo

  Lucija nimaš pojma. Ustavne obtožbe ne bo, ravno tako kot Janša ne bo več nikoli predsednik vlade.

  • Peter

   Res je, tako, kot se ti očitno ne boš več nikoli spomnil kakšnega pametnega nicka, no.

  • rubec

   Bedakbedak, je janša res hodil v Jajce ali je bil Bihač?

   • Peter

    Ne, jajce je hodilo v bihać, no.

    • rubec

     Je bihač še v bih al je že v jajcu?

     • rrrrr

      Jajca po bihaško: ubiješ dobro uleženi tomićevi jajci, ju bihneš u vruću tavu in preliješ z violettinim češpljevim prelivom, nastrgaš še malo kordiša v prahu. ..
      Zraven se poda puding Dr. Terček in galona dobrega Hanžka l. 1943.

     • rubec

      Bom dal ta recept svojemu prašiču Hermanu za prebrat. Potem upam da bo njegovega večnega godrnjanja čez pomije enkrat konec.

 • mapu

  Tale naš predsednik je res en p……
  Škoda, da ni šel njegov oče takrat rajši gnoj kidat.

  • von Rhein

   Ni ga šel kidat,šel ga je delat.

 • althar

  Ko smo že mislili, da je kučan s Pahorjem dosegel dno, se nam je zgodila Bratušek. Ko smo upali, da je bilo to dno, nam je murgel postregel s Cerarjem. Zdaj se pridušamo, da niže od Cerarja ne gre, a zadaj se že ponarejeno nasmiha Šarec.

  Ne čudim se temu, da imata kučan in udbomafija čedalje večje težave dobiti kredibilne ljudi za vodenje svoje rdeče greznice, tudi se ne čudim podkupljenim polpismenim presstitutkam in “mnenjskim voditeljem”, ki slinasto in zagrizeno vsakokrat propagirajo te klovne. Vedno znova pa me preseneti neskončna naivnost in stupidnost slovencelskega ovčjega volilnega telesa, ki vsakič s tako lahkoto stopi v past.
  Smo res rojeni za hlapce?

 • Iva

  … dr. Miro Cerar kot odgovor, zakaj v koalicijo ni povabljena stranka SDS. »S stranko, ki ruši temelje pravne države, ne moremo iti v koalicijo!«

  To je dejal ustavni pravnik, ki ga je ustavno sodišče povozilo, pa tega ni niti “opazil” ?!
  Gre za človeka, ki vsakodnevno z lahkoto razmetava po medijih z všečnimi floskulami, toda publika (večinska javnost) tega sploh ne opazi, kajti navadili so nas, da je pomembna oblika in količina, ne pa vsebina in kakovost. Začenja se v izobraževalnem sistemu in nato nadaljuje v javnem sektorju, kjer vladajo.

  Neprilagodljive (ki se ne podrejajo in imajo lastno mnenje) odstranijo in poskrbijo za posel tistih zasebnih podjetij – podjetnikov škrabcev, ki so njihovi “ljubimci”. Razni strokovnjaki pa tiščijo glave v pesek, vse za ljubi kruhek (Menart). Gre za začaran krog v katerem sodelujejo tudi vsi tisti, ki polena pod noge mečejo največjemu nasprotniku vladajoče klike!

  • Mojca pokraculja

   Odličnoooo!

  • dob

   >>Razni strokovnjaki pa tiščijo glave v pesek<<
   strokovnjači

 • Viktorh

  Ne glede na to kako se imenuje skupina ljudi, ki vleče za nos večino državljanov in jim organizirano, preko organov oblasti, z lahkoto pleni, je potrebno priznati, da smo Slovenci feboti, ki ne upamo na ulice in pregnati te rdeče golazni.

  Zanimivo pa je, kako se skupina rdečih plačancev na hitro organizira in razbija po državi, če se počutijo ogrožene s strani desnice.

 • Janez

  Bravo cenjena gospa Lucija Š. Ušaj !
  Ja !
  Humanitarnost “ne-naših” ZL, SD, SMC, ITD. – PA TAKA !
  Kje ?
  JE BILA HUMANITARNOST “NE – NAŠIH ” POKOMUNISTOV ,
  KO JE
  – “ZLOBNI SMC” NEŠTETOKRAT ORGANIZIRAL
  – PREGLASOVANJE KORISTNI PREDLOGOV SDS – ZLASTIH TISTIH V KORIST SLOVENSKIH
  DRUŽIN IN MLADINE,

  – KJE JE BILA “HUMANITARNOST” – KO SE JE BREZ VELJAVNIH DOKAZOV ZAPRLO
  CENJENE
  PRAVE SLOVENSKE OSAMOSVOJITELJE : J. Janšo – očeta z dvema predšolskima otrokoma,
  – KJE JE BILA
  “SD, ZL, SMC HUMANITARNOST. KO SE JE PROTIPRAVNO
  S
  ” PRE-GLASOVANJEM” JEMALO Janezu JANŠI
  – NJEMU OD LJUDI DANNI MANDAT .
  DA O

  “HUMANITARNOSTI”

  EX KP, ZK KOMUNISTOV
  – NESODNIH KOMUNISTIČNIH POLIT MORILCEV TISOČEV – NITII NE PIŠEM.
  Hinavščina,
  hinavščina na miljonto potenco – teh ex KOMUNISTOV. Kaj pa drugega?! L.r. Janez K. KOMENDA

 • Kosobrin

  SPRAŠUJEM SE, KOLIKO SOVRAŠTVA, NEGATIVIZMA MORA BITI V ČLOVEKU, DA NAPIŠE TAKŠEN ČLANEK!?

  • von Rhein

   Čeprav si zavpil kot cigo na psa,naj ti bo. Članek ima vsebino polno resnice.Drži pa,da je treba razumeti o čem g.Lucija piše.

   • Kosobrin

    Vse razumem, kar je povedala, nisem tudi ne tako zabit, a se še vedno sprašujem, kje in od kod človek lahko črpa toliko sovraštva in negativizma. In ne morem razumeti. Nam Slovencem res ni več pomoči!

    • von Rhein

     Skoraj se strinjam,da nam Slovencem ni več pomoči. Če je še kaj upanja bomo videli naslednje leto ob volitvah.Tebi pa dobronameren nasvet. Če bi rad videl kaj pomeni zaloga sovraštva,ki jo ima rdeča svojat,pojdi na MMC brat mnenja o podobnih zadevah. Pa še malo iskreni bodimo.Če te nekdo neprestano stiska za vrat in otežuje normalno dihanje ga zasovražiš,ko ugotoviš,da je njegov cilj,da ti poleg vsega krade še zrak.

     • Kosobrin

      Eden drugega stiskajo za vrat, eden drugemu mečejo polena pod noge. Kdo koga bolj stiska, kdo manj, bodo pa tako odločili volilci na volitvah. Takrat se bo videlo kako in kaj, kajti ljudstvo ima vedno prav! Tukaj ni in ne bo zmagovalca. S takim odnosom že ne. Vsak zakon s takimi manirami slej ko prej razpade.

     • tarantela

      Se strinjam!

     • von Rhein

      Torej.Po tvoje ima ljudstvo vedno prav.Floskula.Ima ljudstvo prav,da je iz najbolj perspektivne države nastala prepirljiva skupnost srednje velike evropske vasi? Ima ljudstvo prav,da noče odpreti oči in uhljev,da bi ugotovilo kaj jim kriminalna združba servira?

     • Kosobrin

      Vsako ljudstvo ima enkrat dovolj teptanja, laži in prevar. In to bo tudi naše pokazalo na tak ali drugačen način. Volitve se bližajo… In “narod si bo pisal sodbo sam, ne frak mu je ne bo in ne talar!” Lep pozdrav in lep dan želim! Gremo na delo!

     • von Rhein

      Enako.

     • Mojca pokraculja

      Volitve se bližajo in ljudstvo bo izvolilo tako, da bomo imeli dve levici , eno na levi in drugo na levi. Matr, da ma ljudstvo zmeri prav. Smrt fašizmu- svoboda narodu !!!

     • Soave

      Ne bodo ! Ker so ravno tako naivni ( ali oa prestrašeni ) , kot ti !!

  • Mojca pokraculja

   Kaj ti ni jasno kosobrinček ?

  • šmentanamuha

   Sprašujem se, koliko možganov mora imeti človek v glavi, ki tako naseda temu levičarskemu populizmu in teatru, ki nam ga pravkar uprizarjajo.

  • Soave

   Oprosti, ti si pa en naiven otrok !!

 • Mojca pokraculja

  Lucija Ušaj briljantno napisano. Komentar sploh ni potreben, dovolj je da si zapomnimo fenomenalne oznake:
  PAV, Al Capone, histerija, BRIVEC, 1001 noč, SULTAN !!!!

  • von Rhein

   V soseščini našega doma je živel pes po imenu SULTAN. HISTERIČNO je lajal najmanj 1001NOČ (in več). Nekoč je ugriznil BRIVCA,ki je šel v službo.

   • Mojca pokraculja

    Hahaha, dober je bil ta Sultan. Ampak Al Capone mi fali, najbrž bivec ni šel v službo, ampak k njemu !:))

 • if

  Vsebina članka vrhunsko povzema stanje nedemokratične oblasti RS! Bravo avtorica!
  ________________
  Sirski brivec dirigirano striže slovensko nedemokratično nastavljeno ovčjo oblast in njene bebave volivce, tudi tokrat z namenom omogočati nedemokratičnemu volku Sultanu majhnemu, da preko nesposobnega ustavnega pravnika Cerovca še naprej masakrira slovensko demokracijo.
  Pri tem omenjeni oblastni aparatčik proučuje in usmerja tok državne krvi naravnost v žrelo Sultana majhnega in druge ponore njegovega.foruma.

  • dež

   Tega brivca je levica zlorabila za svoje predvolilne potrebe. Le, da se on tega ne zaveda.

 • janez zorman

  Politični diletant, ki je umazal ime olimpionika.

 • domovina mili dom

  Morda mu trenutni svetovalec frizer ne zadostuje, bo dopolnil ekipo s frizerajem, pardon s farizeji.

 • Mitja Kunstelj

  kuzla lažniva nepofukana

  • Olga_10

   Cerar je “kuzla lažniva nepofukana”? Res je!

   • sumljivislon

    Olga drži…….res je ..in fuka ga ..avtor izjave.. “kuzla lažniva nepofukana” ..a boli ..?

  • šmentanamuha

   Zdaj šele vidim, kakšen bednik si. Ne morem verjeti, da sem te nekaj časa podpirala. Očitno imaš res preluknjane možgane.

   • Mitja Kunstelj

    o ti packa nepofukana. Nič od deca torej. A zato se vlačiš po vseh pasjih procesijah SDS, odbor2014, VSO ….? Te ni še nobeden? Domobranci so impotentni, je nekoč ugotovil dr. Rugelj

    • šmentanamuha

     V temo brcaš, stari in to konkretno. Bog ti pomagaj, če ti sploh še lahko.

     • traktor

      Pust človeka. On je bil vojak. Enkrat je stopil na mino in mu je odbilo jajca. Zdaj se jezi na cel svet.

     • Mitja Kunstelj

      bolniki. ogledalo sem vam postavil. KUZLA LAŽNIVA je bil odgovor vaše Lucije na nestrinjanje s pisanjem nekih ić ić pisunk.Zdaj sem enak komentar uporabil jaz. Vse, kar ste (in še boste) zapisali, pravzaprav pišete vaši dragi nestrpni Luciji. #ogledalo

    • lukamiha

     Ti si debil, revež primitiven!

  • smiljan bertolin

   a misliš da je Cmerko nepofukana baba?

 • Olga_10

  Zdaj pa tega “pomembnega” brivca rešujejo “naši”, z marioneto Cerarjem, na stroške državljanov, v zdravstveni ustanovi! Korupcija na kvadrat!

 • Olga_10

  Čestitke avtorici za odličen opis Cmerarja in njegovega “moralnega” in “zakonitega” delovanja!

 • Ana Job

  Gledala sem v tedniku, kako je jokal ta migrant, ki je Cerarju segel v srce. Zakaj mu ne seže v srce lasten narod, ki živi na pragu revščine? Zakaj se mu ne zasmilijo delavci? Ali pa obrtniki?

  Cerar sočutja ne pozna in Ahmad je zgolj politično orodje levice, katera bo ustvarila nevaren zakon s katerim si bo pripeljala nove muslimanske volilce, kajti Slovenci teh levih lopovov ne bodo več volili!

  • šmentanamuha

   To je bila samo predstava za javnost.

   • Soave

    Cmihal je, kot njihove babnice . . . . .

    • šmentanamuha

     To obvladajo. Učiti jih začnejo že kot otroke.

 • šmentanamuha

  Ne samo, da je tale nesposobnež od Mira Cerarja mlajšega naši državi povzročil neizmerno škodo s svojim vladanjem in pravnim državnim udarom, ki ga je izvedel te dni, onečastil je tudi svetlo očetovo ime, ki ima za vse Slovence poseben pomen ne glede na politično usmeritev. Mali razvajenček, ki se je rodil z zlato žlico v ustih, se je začel obnašati kot rimski cesar, kar kaže na njegov pravi nezrel infantilni značaj. In tega se moramo bati, ker to še ni zadnje presenečenje, ki ga bomo doživeli.
  Njegovi meceni ali strički iz ozadja so malega butastega Mirkota postavili na prestol zato, da bo zanje opravil čimveč umazanega dela. Seveda ta butec tega ne kapira in si domišlja, da je sam cesar Klavdij. Zato z zanimanjem pričakujem nadaljevanje in njegov klavrn konec, ki bo zagotovo sledil, ker drugače ne more biti.

 • dob

  Prvi znak premajhne inteligence, da ne rečem najzanesljivejši znak norosti, je pomanjkanje humorja!
  Slo – levaki (komunisti-kučanisti) so v tem na las podobni islamistom. Med njimi ni razlike. Pomanjkljiva inteligenca in odsotnost humorja.

  Če mi na vratih pozvoni nekdo, ki ga ne poznam, vrat ne odpiram, ampak najprej vprašam: kdo je?
  Če mi odgovori, da Mohamed, mu odgovorim: ma ne me jebat, kdo od vas pa ni Mohamed?! Pri nas so pa vsi Tito! To pač ni legitimacija. Koliko si star? Odg.: ne vem, se je izgubil dokument. Od kod prihajaš? Odg.: iz Sirije… Kaj pa vem, če si iz Sirije, pokaži dokument. Odg.: se je izgubil.
  OK. Kaj znaš delat, kaj si po poklicu? Atomski fizik, kirurg, frizer, barvam nohte… (to pri Slovencih pali – preverjeno).
  Pri idiotih, kot so kučanisti, prav gotovo, ker imajo isti smisel za humor: njim je smešno, če koga pofukajo, sfukajo, zafukajo. Če pa koga ubijejo, se pa krohotajo.

  Skratka, če mi pozvonita Ahmad i Nedžad, ne bom odprl vrat.
  Zame je identifikacijski znak, ki sem ga pripravljen sprejeti to, da prosilec za azil pove vic. Če mi ni njegov vic, torej smisel za humor, všeč, ga ne jebem in vrata ostanejo zaprta.
  Skratka, kučanistov in islamistov ne spuščam not, ker so dolgočasni in ne znajo dobro povedati vica.

  Tukajk na portalu se pojavljajo brezhuinorni (beri: nezanimivi) osebki, ki so jih očitno izgnali iz kučanovskih portalov, ker so tam dolgočasni. Tukaj si pa delajo utvaro, da so poslanci, ki se bojujejo za humanost, da nadaljujejo revolucijo (ANTIFA=anti-farmacevtka!) in da si preprosto dejstvo, da so DOLGOČASNI, ratzlagajo s tem, da jih itak sovražimo, ker smo fašisti. Potem so sebi zanimjivi. Ampak če so zuanimivi, zakaj potem bgeđžijo iz levaških portalov, kjer so dosadni? Ja, zato ker so tam dosadni. Celo med dosadnimi so dosadni.
  A zdaj naj bi pa nam tukaj bili zanimivi???

  Ok. Naj povedo vic.

  • von Rhein

   Ko jim po nekem naklučju kapne,da so “dosadni” zamenjajo nick in začnejo znova.Ista smer.

   • dob

    Tako dela kučan.
    Ko opazi, da je njegova nova stranka (ali več njegovih na hitro ustvarjenih strank) enako neinteligentna (debilna), kot poprejšnje njegove na hitro ustanovljene stranke, jim samo zamenja nick in nadaljuje z “novimi obrazi”.
    kučan nima dosti domišljije in je tudi ne potrebuje. Pri idiotih, ki so si jih komubnjare vzgojili s takšnim šolstvom v 70 + letih, kdovekakšna domišljija niti ni potrebna.

    Če bi jim čez noč pregorela elektronka na RTV in ne bi mogli oddajati kretenizmov, bi se ljudje metali z Nebotičnika. Idiot namreč pogreša idiotski input, od tega inputa je odvisen, ker mu sugerira, da je inteligenten. Takšno sugestijo in njeno potrditev potrebuje dnevno. Če nima dnevne doze, je prec “cold turkey”.

  • rrrrr

   Briljantno, kot Jančarjev Veliki briljantni valček. Tudi sam sem do grla sit nezanimivih in na smrt dolgočasnih bebotov na tem portalu. Njihove duhovitosti pa kot Hoferjev letak za ušesne palčke.
   Namesto da jim odgovarjamo, vpeljimo skalo s tremi stopnjami za antifa humor: imaš kakšen spodoben predlog? Sam predlagam:
   I stop. 1 Tof,
   II stop. 1 Potrata,
   III. stopnjaI en Terček

   • dob

    hehe, se strinjam! Potem lahko uvedemo pretvarjanje, recimo: en Terček = 0,75 Horvata, 1,50 Moderndorferja, 0,23 Brgleza, itd.

    • rrrrr

     Razmerja si določil z antifarmacevtsko natančnostjo in ustreznim ponderjem. Ne, ampakmislim resno o antifa humorju.
     Kakšnim bozzoto,, zvezdam, jovotom in tarantelam etc. je škoda odgovarjati. Napišeš le napr, Bozzo, 0,23 Brgleza.
     Zmagovalcu na koncu leta podarimo knjigo Matjaža Hanžka, Mein Kampf.
     http://www.mojvideo.com/video-pijancek/a7377eb3a4c55234c6a4

    • Franc Šink

     Sešteto je to “višina” Kučana.

   • Jovo Jamnica

    Narpred je Jančar bil deležen pomenlive nagrade Sedam sekretara SKOJ-a, šele po tem je spisal “briljantni valček”!!!!

    • dob

     A je to blo prej ali potem ko je Janša šel z vlakom v Jajce – to si pozabu povedat. Pa da ni dvignu pošte je tudi pomembno.

     • Jovo Jamnica

      Če se ne motim, je bilo preje. Mimogrede, nisem tebi repliciro…

     • dob

      Pol pa razloži zakaj si hotel osrat Jančarja. Kaj nam pa on slabega dela? Ni na oblasti in piše dobre knjige, s pravo vsebino za te čase.

     • Jovo Jamnica

      Jovo Jamnica > dob 13 hours ago

      Detected as spam This isn’t spam »

      Sem ti odgovoril, pa so me na Nova banali. Škoda. Vidim po všečkih, da bi moj odgovor zanimal še marsikoga. LOL
      —————–

      P.S.
      Objavlen je na kanalu…

     • dob

      Žal mi je. Če si mi jebal mater, se znam sam braniti, brisanje komentarjev ni dobro.

     • Jovo Jamnica

      Nisem… LOL. Če bi ti, bi ostalo gori, saj vejo, da se znaš sam branit.

 • smiljan bertolin

  s tem fantom je nekaj hudo narobe! nihče prej ni opazil? Ne, ker ima “pametne” starše. Saj veste tisto o golobih, otrocih in dreku.

 • Anton

  Kot vedno Lucija, čestitke za ODLIČEN prispevek k osveščanju državljanov.

 • Metka Zevnik

  Lucija – odlično!

  • Soave

   + + + + + + + + + + + + Pozdravljena !
   Vam pa še dodatne pluse za vaše delo !

 • dob

  Brglez je ravnokar pred parlamentom razložil, da je Cerkev po zakonu ločena od Komunizma.
  Lepo!
  Kdaj bo še Komunizem ločen od države?!

  • Bozz

   Pravilno da je RKC ločena od države. RKC dela samo škodo, ampak komunisti pa tudi, sajo so njeni. Zakaj je šel Brglez pred meseci v Vatikan? Zakaj hodijo komunisti v Vatikan? Očitno nobeden ne dojame.

   Krščanstvo pa nikoli ni bilo ločeno od države, tako kot se to danes laže in zavaja. V ZDA od kjer danes zahod kopira ta zgled, so resda uvedli ločitev cerkva od države, v smislu, da ne bi nikoli katera od cerkva počela to, kar je počela RKC do 1648, ampak krščanstvo kot morala in zgled nikoli v ZDA ni bilo ločeno od države. Po njihovi revoluciji 1776 (ki je bila krščanska oz. bolj natančneje protestantska) je njihov kongres kupil 300.000 izvodov KJV Biblije in jo razdeli narodu. V ZDA so spodbujali branje Svetega pisma. Zato je tudi Alexis de Tocqueville, francoski zgodovinar in filozof, itd., v 19. stoletju, ko je preučeval Ameriko rekel, da je to edini razlog zakaj je Amerika tako uspela in zakaj Francoska revolucija ni uspela. V ZDA so imeli Sveta pisma v šolah, kjer so ga brali, nenazadnje je Sveto pismo v vrhu svetovne literature, nad Shakespearom in vsem ostalim, pouk so odprli z molitvijo, itd. in tako je bilo vse do leta 1962, ko so “liberalci”, “progresivci” komunisti, prostozidarji, sekularci, ateisti, satanisti, neo-pogani, itd. v ZDA dokončno triumfirali, prevzeli vajeti in z zakonom prepovedali Sveto pismo v šolah. Od takrat ZDA tonejo kot kamen in to pokaže tudi statistika na vseh področjih.

   Torej to kar nabijajo pri nas, recimo Šarec na volitvah, ni nikoli bilo mišljeno kot ločitev krščanstva od države, kajti to je temelj za uspeh narodov. Če odstraniš temelj, se hiša podere.

   • domovina mili dom

    Ja to sta dve močno zakoreninjeni religiji v Sloveniji. Katoliška cerkev se je že umaknila iz državnega aparata. Sedaj je komunistična religija na vrsti, da se umakne iz države.
    Problem je še velik, ker bo potrebno iz državnega izobraževanja nagnati tri četrt komunističnih duhovnikov. Veliko bo dela, veliko.

    • Bozz

     RKC nikoli ni preklicala Trentskega koncila v katerem grozi s smrtjo vsem “heretikom” protestantom, da Jezuitske prisege, ki govori kako bodo okrutno pobijali nasprotnike (protestante) RKC, in so jih, ne omenjam. Ubili pa so tudi JFK-ja, ki je bil katolik, a se je uprl papežu in hotel rešiti ZDA iz njegovih krempljev, pa ga je zato dal ustreliti. Tisti, ki pravijo, “pa saj se je papež Janez Pavel II. opravičil za preteklost RKC…”, če bi to opravičilo bilo iskreno, bi RKC raztrgala dokument Trentskega koncila, pa ga nikoli ni. Ljudje ste naivni kot protestanti na dan Sv. Bartolomeja 1572, ko jih je RKC povabila v Pariz, jim pretvarjajoče ponudila roko sprave in jim obljubila, da bodo odslej živeli v miru, potem so jih pa pobili do 60.000 po celem Parizu. In prav tako so današnji odpadli protestanti naivni, ko so skupaj praznovali Reformacijo z RKC.

     Zver se nikoli ne spremeni. Volk menja dlako, narave nikoli, pa še v ovčjo preobleko je skrit.

     • domovina mili dom

      Jaz, ti , on , mi vsi živimo v letu Gospodovem 2017.
      Raje se povrni bližje med še živeče morilce in razmesarjene žrtve. Ko govoriva o volku, dlaki, so le ti zelo blizu tam nekje v Murglstanu in upokojenskem pleničarskem zastonjkarskem zavodu.

     • Bozz

      Komunizem je bil lansiran od RKC. Njegov namen je kontrola opozicije, ateističnega levega pola populacije. Pa še prikladno lahko obe strani skregajo med sabo po želji in jih spravijo v vojno, kot je bila 2. svetovna vojna. Prvič sem se dodobra seznanil s komunističnimi poboji na Novi24TV, torej tukaj. Ko sem bral vse tiste članke, kako so komunistični revolucionarji okrutno pobijali svoje žrtve, sem prišel, do zaključka, da je to kot inkvizicija, samo na levem polu. Isti, isti, isti. Samo, da se je komunizem razširil tudi tja, kamor se RKC ni mogla v tistem času (Kitajska,…) in zato je njihovo število žrtev bilo velikokrat večje. Ker poznam zgodovino pravega izvora komunizma (komunizem so Jezuiti prvič preizkusili v Paragvaju leta 1608 v tako imenovanih Pargvajskih redukcijah), me ta podobnost niti ne čudi.

     • domovina mili dom

      A zato tako fanatično komunisti zagovarjajo tezo o Kristusu, baje, da je bil on prvi komunist.

      Vsak dan se človek kaj novega nauči. Lepo, da si mi odprl oči.

     • Bozz

      Ne vem kaj želiš povedati, razen to, da se delaš norca, ker si katolik in seveda ne boš priznal zapisanega. Kristus nikoli ni bil komunist. Kristus za razliko od RKC in komunistov, nobenega ni zverinsko mučil in moril. Isti, isti, isti.

      Ekonomsko gledano pa je bil Jezus Kristus laissez-faire kapitalist. Ker je ekonomija Svetega pisma laissez-faire kapitalizem in Jezus Kristus je avtor Svetega pisma, saj je eno z Očetom in svetim Duhom, po katerem je navdahnil preroke in apostole, da so zapisali Sveto pismo skozi obdobje 1400-ih let.

     • domovina mili dom

      Ne, ne delam se norca, kajti kristjani resno jemljemo komunistično religijo.

     • Evangelisti pa so medtem dremali, ko so preroki pisali, kajne ? ;)

     • dob

      Se strinjam!
      Napravimo iz tega dobro debato, in sem zraven!

     • Jovo Jamnica

      Bozz je seveda odličen poznavalec tematike. Kot agnostik mu ne sežem do gležna. Je pa na teh straneh prejkone v nemilosti, saj izdajaja to dejstvo števec všečkov!

     • Oh, Jovo !
      Odličen poznavalec česa ?
      Ker nabija čez RKC ?
      Bozz veliko napiše, ampak njegova vsebina je sporna, da ne rečem zlagana .

     • Jovo Jamnica

      Nabija čez RKC??? Pojma nimam. Nisem vzgojen v duhu RKC, niti katere druge Cerkve…

     • dob

      Nehi nabijat. Pri nas je Cerkev ločena od države z zakonom! Komunisti so pa zlizani z državo do te mere, da ljudje državo preprosto enačijo s komunizmom. Tukaj ljudje sploh ne razlikujejo več države od komunizma.
      kučan jim soli pamet, da je to eno in isto in oni mu verjamejo, ker za časa življenja česa drugega še niso videli. Pa pravnega sistema tudi ne!

      Komunizem je religija. Zato nima kaj delati kot država ali se vpletati v upravljanje z državo, kaj šele, da bi komunisti vodili gospodarsko politiko države po svoji meri.
      Veš kaj je definicija fašizma? Fašizem je zlizanost ideologije z gospodarskimi korporacijami! Tipično za Forum 21!!! Fašisti po definiciji!
      Gledam vsebino, ne pa tistega, za kar kučan in njegova sodrga deklarirajo. In vsebinsko so kučan in Forum21 fašisti. Državo uporabljajo za vzdrževanje režima in nadaljevanje diktature.

      Mi imamo tipičen fašistični družbeni red. V bistvu je to fašizem, ki se imenuje kompitalizem, v katerem so komunisti kapitalisti iz zgodnjega obdobja najbolj brezčutnega in brezobzirnega kapitalizma (kakršnega drugje po svetu ni več). Pitani so s tujim denarjem (zadolževanje države, uničevanje podjetij z visokimi davki, se pravi z zajedanjem delavcev, ker so kučanisti – paraziti!
      Onemogočajo delo in ustvarjanje. Kompitalisti namenoma producirajo pomanjkanje, ker zaslužijo na revščini, ki jo ustvarjajo. Dokaz: dokapitalizacija NLB.
      Govorijo o tem, da branijo interese delavstva, pri tem jim denar ven iz riti leze. Valjajo se v ukradenem denarju.

     • Bozz

      Nič ne nabijam. Zakaj je šel komunist Brglez v Vatikan pred meseci? Zakaj hodijo komunisti v vaš ljubi Vatikan? Boste kdaj dojeli cepci?

      Glede komunizma pa se strinjam s tabo. Ne vem kako tega ne znaš razbrati iz mojih komentarjev.

     • dob

      Najprej: jaz sem nasprotnik Vatikana.
      Večjega nasprotnika religij ne boš našel od mene! Jasna mi je tudi povezava cionistov z jezuiti pri ustvarjanju komunizma.

      Vendar tu ne gre več za to! Včeraj sem gledal oddajo na tv in je ena ženska pametno rekla: pri doktrini oko za oko bomo kmalu vsi slepi!
      Naš sistem temelji na maščevanju, ki ga režim uporablja za krajo. Maščevanje odpira vrata, da z njim mirno opere vsak svoj zločin! Narod pa to požegna (pa kaj bomo dovolili, da nam vladajo domobranci – oni so izdajalci!). Vsebinsko je kučan največji izdajalec in morilec tega naroda. Moral bi sedeti v zaporu. V resnici se pa mirno sprehaja, z mnogimi drugimi zločinci z roko v roki po Sloveniji in uživa kremšnite.
      Za Slovence je kriminal samo stvar predstavitve! In kučan zna zločin predstaviti v lepi luči. Svojega, da se razumemo.
      Janša je pa zločinec, ker ni dvignil pošte. Poleg tega je šel z vlakom v Jajce in zaradi tega je šel v zapor.
      Za pranje milijarde ne bo šel nihče v zapor.

      Zato je, Bozz, zdaj nekoliko smešno, kako nam porivaš naprej cerkvene grehe, pri tolikem sprenevedanju teh zločincev zdaj, ki nam vladajo, pa se jih nihče ne dotakne. Če pa jih kdo omeni kot zločince, potem po mnenju naših vladajočih politikov samo “nabirajo politične točke”. Še ena kučanova psovka!

     • Franc Lozinšek

      Se v vsem do podtankosti strinjam in sem enakega mnenja, le napisati ne bi znal tako lepo. Lepo g. dob.

     • radames

      Doba nekateri poznamo še s foruma Financ. Njegova pisanja je užitek brati.

     • dob

      Hvala ti za podporo.
      Vedno bom pisal za ljudi, kot sva midva.

     • Kam pa naj gredo k Luthru ?
      Si pa res pameten, no ….. da ti kar škodi.
      Koliko protestantskih destinacij imate po vsem svetu – ogromno.
      Vsak protestant veruje v Nekaj “po svoje”……….. najhujši pa ste ASD.

     • dob

      Vir:
      http://thecripplegate.com/how-many-people-died-in-the-inquisition/

      We can in all probability accept the estimate, made on the basis of available documentation, that a maximum of three thousand persons may have suffered death during the entire history of the tribunal.
      ……
      However, if we are simply talking about official executions during the Spanish Inquisition, most contemporary experts would place the total number of executions between 3,000 and 10,000, with perhaps an additional 100,000 to 125,000 dying in prison as a result of torture and maltreatment. The Inquisition in neighboring Portugal resulted in even fewer such deaths (cf. Joseph Pérez, The Spanish Inquisition [Profile Books, 2006], 173; R. J. Rummel, Death by Government [Transaction Publishers, 2009], 62).

      Vse te grozote je Cerkev naredila v 500 letih obstoja Inkvizicije! Vse, kar je delala Inkvizicija je zabeleženo v Cerkvenih papirjih. Vsak proces in pogubitev!
      Se pravi, Inkvizicija in potemtakem Cerkev, je odgovorna za cca. 150.000 (stopetdeset tisoč) nedolžnih žrtev, v 500 letih svojega obstoja.

      Komunizem je pa v sto letih svojega obstoja pobil 100 milijonov ljudi!

     • Bozz

      “…a maximum of three thousand persons…”

      To je takšna laž in propaganda, da vpije v nebo. Protestanti imajo dokumentirano črno na belem, dokumente, ki pričujejo o 50 milijonih pobitih protestantov in 18 milijonov ostalih v stoletjih divjanja Inkvizicje, da pobijanja preko njenih ostalih glav ne omenjam (Zver ima več glav, če poznaš prerokbo, seveda je ne). Samo na dan Sv. Bartolomeja, 1572, je bilo pomorjenih 50.000-60.000 protestantov v Parizu. Seveda so RKC zgodovinarji tudi to številko drastično znižali. Sram vas je lahko, da takole opravičujete poboje, ki jih je počela RKC, v isti sapi pa s prstom kažete na komuniste in njihove poboje, tam pa vam ni pretežko omeniti 100 milijonov pobitih.

      Eden umorjen je preveč, eden! Jezus Kristus ni umoril niti enega. Tudi če bi RKC umorila samo enega, ko bi to bil znak, da ni krščanska cerkev, samo vi očitno ne poznate razlike med Jezusovim zgledom in RKC zgledom in Jezusovim pričevanjem o sadovih po katerih bomo prepoznali volkove v ovčji preobleki.

      “Cerkveni papirji”. Joj joj joj, da se ne zjokam od smeha. Misliš, da bo lažnjiva RKC res povedala resnično število umrlih v inkviziciji? To je madež na njeni obleki, po katerem je bila razkrinkana pred celim svetom, jasno da ne bo. Samo poglej kakšne krute mučilne naprave so te zveri uporabljale, pa ti bo jasno, da ne.

     • dob

      Daj kak vir.

     • dob

      WORLD POPULATION GROWTH
      Year Population
      1 200 million
      1000 275 million
      1500 450 million
      1650 500 million
      1750 700 million
      1804 1 billion
      1850 1.2 billion
      1900 1.6 billion
      1927 2 billion
      1950 2.55 billion
      1955 2.8 billion
      1960 3 billion
      1965 3.3 billion
      1970 3.7 billion
      1975 4 billion
      1980 4.5 billion
      1985 4.85 billion
      1990 5.3 billion
      1995 5.7 billion
      1999 6 billion
      2006 6.5 billion
      2009 6.8 billion
      2011 7 billion
      2025 8 billion
      2043 9 billion
      2083 10 billion

      Do začetka industrijske revolucije nismo kot človeštvo presegli miljarde prebivalcev planeta. Po tem pa se je število ljudi na Zemlji bliskovito povečevalo v primerjavi s preteklimi stoletji.
      V šoli se nismo učili o povezavi nasilja in nasilnosti oblasti s številom žrtev. Učili so nas samo o južnoameriških in srednjeameriških, pa seveda severnoameriških tudi, indijancih. In o španskih konkvistadorjih, ki so jih iztrebili. O številkah ni nihče odgovoril. Številka je bila “vse”! Koliko so jih pobili? Pobili so jih vse.

      Primerjalno jih ni moglo biti niti blizu modernemu nasilju, že zaradi tega ne, ker na planetu ni bilo toliko prebivalstva, da bi pobite lahko primerjali z rušilno močjo modernih diktatur fašizma, nacizma, komunizma, med katerimi komunizem odločno vodi.
      Kolikor vem, nas davčno ne izžema Vatikan. Izžema nas kučanova fralanga.
      Tradicionalno sovraštvo do Cerkve, v tem primeru do konkurence, je privzgojeno na način, da se v številke nihče ne spušča. Največji morilec po verovanju ljudi je še vedno Hitler, čeprav je bil pravi amater v primerjavi s komunističnimi morilci.

     • dob

      Leta 1600 je bilo v Evropi vsega skupaj 111 milijonov ljudi. Leta 1700 pa 125. (600 milijonov je bilo ljudi na celotnem planetu!). Tridesetletna vojna je bila v prvi polovici sedemnajstega stoletja, podatek iz Wikipedije govori o 8 milijonov žrtev tridesetletne vojne.
      Nedvomno je to za Evropo bilo ogromno. Vendar številke, na katere smo zdaj navajeni, za tiste čase pač niso bile značilne, ker ni bilo toliko prebivalstva na svetu, da bi narodi prenesli takšno klanje In tehnologije ni bilo, ki bi to omogočala.
      Jaz bi se raje pogovarjal o vzrokih za napačno razumevanje obstoja Življenja, o Krivdi, na kateri je gradila RKC z namenom izkoriščanja lahkovernosti ljudi, in nadaljevanju iste doktrine pri komunistih. Tudi oni izkoriščajo Krivdo v svoje namene, saj njihovo maltretiranje lastnega prebivalstva temelji na občutkih Krivde pri ljudeh, kar je samo izkoriščanje tega, kar je pred tem počela Cerkev v svoje namene.

      To ni božje Srce!
      To dela Lucifer tako v Vatikanu, kot v komunizmu. Brezsrčnost je odsotnost Srca! Ta se pozna na “telesu” (dajem med narekovaje, ker tu mislim na mnoge aplikacije pojma telesa), ker se manifestira v tem svetu. In tega ni moč zanikati, ker Manifestacije ni moč zanikati!

     • Joj, joj, kako moreš tako strašansko v svojo skledo pljuvat, ko imaš vse zakramente RKC, da lahko napišeš… nekaj tako podlega.
      Se zavedaš, kaj pomeni NEIZBRISEN ???

      “…..Tudi če bi RKC umorila samo enega, ko bi to bil znak, da ni krščanska cerkev, samo vi očitno ne poznate razlike med Jezusovim zgledom in RKC zgledom in Jezusovim pričevanjem o sadovih po katerih bomo prepoznali volkove v ovčji preobleki……… ”

      Bogi, bogi, Bozz….. res si bogi.
      Če bi ti imel samo trohico pravega krščanstva v sebi ?
      Če bi ti imel samo delček tistega, kar pravi Jezusov učenec nosi na svojih podplatih, ne bi mogel nikoli nekaj tako ostudno pokvarjenega, tako pohujšljivega zoper svoje brate v Kristusu napisati.

      Res te je lahko sram,
      po smrti pa naj ti bo Gospod, ki srčno ljubi svojo RKC milostljiv sodnik !

     • Bozz

      Samo v 30. letni vojni (1618-1648), ki je bila RKC inkvizicija proti Reformaciji, so pobili 1/3-2/3 vseh Nemcev. Ti mi pa tule samo Špansko inkvizicijo omenjaš. Inkvizicija je divjala vse do Indije, oz. povsod kjer je RKC imela vpliv takrat in kolonije.

     • dob

      How many died in the 30 years war?
      List of wars with greater than 20,000 deaths by death toll
      War Death range Date
      Reconquista 7,000,000+ 711–1492
      Russian Civil War 5,000,000–9,000,000 1917–1922
      Thirty Years’ War 3,000,000–11,500,000 1618–1648
      Ottoman wars in Europe 5,500,000+ 1821–1921

      Očitno je tvoj cilj opravičevati zločine z drugim zločinom, ker ti je “maščevanje” opravičljivo na način, kot so to recimo opravičevali Srbi v Srebrenici. In sicer : a šta su oni nama radili?!!

      Države so imele svoje kralje, vladarje, carje… RKC pa je bila podornik teh vladarjev in njihovih vladavin, včasih pa tudi ne, in tedaj so vladarji svoje nasilje opravičevali z drugimi cerkvami, ali pa so preprosto bili nasilni, ker se jim je to splačalo. Podobno, kot se zdaj splača biti nasilen. Iz podobnih ali celo enakih vzrokov.

      Ampak kot je videti, tebe ne zanima kdaj je RKC oz. Vatikan bila odgovorna za zločine, kdaj pa so vojno hoteli in jo vodili vladarji. Zate je vedno zločinska tista ideologija/vera, ki ni komunizem! In zato ni pomembno kdo je naredil vojne, ker je zate to vedno RKC.
      Predvidevam da zato, ker meniš, da je vedno kriva religija.

      TI kar pridno seštevaj in dokazuj fakte v obrambo komunizma.
      Do zdaj je komunizem pobil nekje med 150 in 160 milijoni ljudi! In to svojih.
      Če vse druge morilce in njihove žrtve sešteješ, ne boš dobil te blazne vsote pobitih, za katere je kriv komunizem kot ideologija, pravzaprav religija, ker je komunizem religija.

     • radames

      V Sloveniji pa v dveh mesecih leta 1945 (maj, junij) pobitih okoli 200.000 ljudi!!! Zdaj se govori (po prvih raziskavah v beograjskih arhivih, da je morda pobitih 500.000 ljudi. Pol milijona v dveh mesecih!!!)
      Če sem že pri tem. V teh dneh poteka izkopavanje pobitih Ciganov v Iškem vintgarju. Okoli 60 ljudi. Pobili so jih partizani med vojno. Med okostji so najdena tudi okostja žensk in otrok, celo dojenčkov. Ko bo izdano poročilo, bo zopet šok, ZZB pa bo že spet ljudi, ki sodelujejo pri tem delu, zmerjala z izdajalci.

     • KIKI

      Več kot odlično!

     • Olga_10

      Izvrstno, gre res za levi fašizem.

     • radames

      “Kompitalizem”
      Bravo, dob!

      Edit
      Tudi jaz mislim, da je pomanjanje pri nas, oziroma zatiranje srednjega razreda – NAMERNO. “Kompitalisti” ne marajo uspešne države, ne marajo blaginje v državi.
      Zato jih je treba ZATRETI. To bo težko, ker je folk tako močno drogiran s pravljicami o partizanih in “NOB” (kar je garant za obstoj kompitalistov na oblasti), da se bi mu kaj takega zdelo nemogoče, skoraj tako, kot konec sveta.

     • dob

      Zadnje čase sem pisal en tekst z naslovom Eksploatacija Boga (ali pravilna raba Boga na Zemlji). Verjamem, da je Bog zdaj nefunkcionalen na planetu, in to prav zaradi nepravilne rabe Srca!
      Ko bom končal tekst, bom nekam prilepil link na blog, če ne prej pa pred Božičem. Ampak najbrž že prej. Tole poenostavljanje “dobri” in “slabi” in maščevanje v nedogled ter ohranjanje mitov… res ne pelje nikamor!

      Treba je stvari pogledati z druge strani, ne s tiste, s katere nam pogled vsiljujejo predatorji in paraziti. Maščevalci so na dolgi rok samomorilni. Potem pa v smrt vabijo še druge ljudi, ki bi radi živeli.

    • dob

     Tako se govori. Čestitam domovina mili dom!

    • Ne mešaj katoličanov s komunisti, ker to nikoli ni bilo in nikoli ne bo.
     S komunisti so se zlizali protestanti.

     • domovina mili dom

      Obžalujem, da nisi razumela moje sporočilnosti komentatorju Roga.

     • Eh, res sem prebrala samo “počez”. Saj se mi je čudno zdelo, da ti tako napišeš.
      Oprosti !
      Ta protestant, ki ni ne “krop ne voda”, ker je zavrgel Katoliško vero, kjer je prejel vse zakramente in kasneje prestopil v …… ah, ni da bi človek govoril……… je prava tečka,

    • samotoje

     Dobro razmišljaš in res je- veliko dela bo. Še generacije za nami bodo po kotih čistile ostanke.

   • Bozz

    http://www.leaderu.com/orgs/cdf/onug/detocq.html

    Alexis de Tocqueville

    Alexis de Tocqueville was the famous 19th century French statesman, historian and social philosopher. He traveled to America in the 1830s to discover the reasons for the incredible success of this new nation. He published his observations in his classic two-volume work, Democracy in America. He was especially impressed by America’s religious character. Here are some startling excerpts from Tocqueville’s great work:

    “Upon my arrival in the United States the religious aspect of the country was the first thing that struck my attention; and the longer I stayed there, the more I perceived the great political consequences resulting from this new state of things.

    In France I had almost always seen the spirit of religion and the spirit of freedom marching in opposite directions. But in America I found they were intimately united and that they reigned in common over the same country.

    Religion in America…must be regarded as the foremost of the political institutions of that country; for if it does not impart a taste for freedom, it facilitates the use of it. Indeed, it is in this same point of view that the inhabitants of the United States themselves look upon religious belief.

    I do not know whether all Americans have a sincere faith in their religion — for who can search the human heart? But I am certain that they hold it to be indispensable to the maintenance of republican institutions. This opinion is not peculiar to a class of citizens or a party, but it belongs to the whole nation and to every rank of society.

    In the United States, the sovereign authority is religious…there is no country in the world where the Christian religion retains a greater influence over the souls of men than in America, and there can be no greater proof of its utility and of its conformity to human nature than that its influence is powerfully felt over the most enlightened and free nation of the earth.

    In the United States, the influence of religion is not confined to the manners, but it extends to the intelligence of the people…

    Christianity, therefore, reigns without obstacle, by universal consent…

    I sought for the key to the greatness and genius of America in her harbors…; in her fertile fields and boundless forests; in her rich mines and vast world commerce; in her public school system
    and institutions of learning. I sought for it in her democratic Congress and in her matchless Constitution.

    Not until I went into the churches of America and heard her pulpits flame with righteousness did I understand the secret of her genius and power.

    America is great because America is good, and if America ever ceases to be good, America will cease to be great.

    The safeguard of morality is religion, and morality is the best security of law as well as the surest pledge of freedom.

    The Americans combine the notions of Christianity and of liberty so intimately in their minds, that it is impossible to make them conceive the one without the other

    Christianity is the companion of liberty in all its conflicts — the cradle of its infancy, and the divine source of its claims.”

    • domovina mili dom

     Pusti doktrine, posebno tuje, zunaj svojega telesa, tam če mejni plot. Skoncentriraj se na trenutno stanje obdobja 26- ih let , trenutno arbitražne razmejitve, podalpske komunistične greznice. Če se nahajaš morda v Rogu, me zanima, če imate za prenosni medij optiko. Če je optika od Telekoma, pazi , ker ti Weber prisluškuje

     • Bozz

      To ni doktrina, to je zgodovinska analitična knjiga enega najbolj priznanih zgodovinarjev preteklosti, ki ti razširi obzorja, zakaj so protestantske države najbolj uspešne in bolj bogate od revnih katoliških, ateističnih, itd.

      http://classiques.uqac.ca/classiques/De_tocqueville_alexis/democracy_in_america_historical_critical_ed/democracy_in_america_vol_2.pdf

      Tipično. Če povem resnico, potem pa sem že kar levak in pišem iz Roga. Ej jejej, slovenska preprostost in zaplankanost.

     • KIKI

      Ah, vemo, da Pirjevec tega ni pisal, saj obvlada le moderno
      Yu zgodovino in še to lažnivo!

     • domovina mili dom

      Če že citiraš mislece iz olalala zgodovine, menim, da nimaš nič proti zgodovini in zastavi Vojvodine Krajnske. Povedano po sveti preproščini razumljivi vsem.

    • samotoje

     Bral sem Tocquevillovi knjigi in razumevanje njegovega pisanja v 21. stoletju je poseben izziv. Z marsičim se ne morem strinjati, eno pa je gotovo: če Francozi ne bi tako temeljito odgnali krščanstva proč od države, danes ne bi bil to Francistan. Po drugi strani pa Američani pogosto zaidejo v drugo skrajnost ( Bible belt države). Ravnovesje je tu ideal.

   • Soave

    No, v Vatikan hodi marsikdo. To je pač državniška navada.
    O Svetem pismu pa kdaj drugič, veš !!

    • Bozz

     Jezus je bil osovražen od nevernih kraljev in pismoukov (Herod, Rimljani, Farizeji, itd.). Papež pa je ljubljen od kraljev in novodobnih (odpadlih) pismoukov. Mogoče opaziš kakšno razliko?

     Ja če hodijo komunisti v Vatikan, pa vam je to vseeno, ker je to pač navada, potem pa ne jamrat več tukaj o povojnih pobojih. Kako lahko papež sprejme ljudi, ki so potomci ideologije morije na slovenskem?

     • Soave

      Papež je pravzaprav Državnik. Samo to sem hotela povdariti.
      ” Prilizuje se svetu, ateistom, komunistom, vsem, čisto vsem. ” ???
      Ne drži ! Vsi ti se prilizujejo njemu, ko ga potrebujejo. Drugače pa pljuvajo po njem.

     • dob

      Tudi tu se strinjam, Čeprav bi izbral druga imena. Recimo, papeža ne bi imenoval za Antikrista, ker on res verjame, da moli Kristusa. Vsa Cerkev je luciferjanska! Je samo del splošnega gibanja ubijanja Lastne Volje v človeku (v človeštvu!), ki zdaj poteka globalno in, po vsem planetu.
      Jezus je božje Srce! Človeštvo je božje Srce.

      Zaradi indoktrinacije inštitucij za prodajo religije, in zaradi zavajanja ljudi, tega zdaj človeštvo ne ve. Sebe (še) ne more poistovetiti z Jezusom. Ampak to se bo kmalu zgodilo in inštitucije za poneumljanje človeštva bodo padle v Nič.

      Jaz se za obstoj človeštva ne bojim. Lahko mu grozijo, ampak tukaj ne bodo stopili čez to ograjo.

   • KIKI

    Ah in oh, tudi Titek je letal v Vatikan ? Po kaj? Po denar!, ki ga je potem
    razdajal neuvrščenim in se delal velikega.
    Pri Titu in pri vseh diktatorjih je veleznanost : “lahko je s tujim kurcem po koprivah
    mahat !” , a njede? Tega se Kučanisti še dane držijo!

  • domovina mili dom

   Ko bo zakon.

  • KIKI

   Ob Sv. Nikolaju!, če verjameš! Nikoli! Komunizem je idiotizem in čista prevara
   za narode sveta!

   • Commie Disposer

    srboljube, smiri se

 • Antonius

  Cerarjev doktorat je ŽALITEV pameti mnogih strokovnjakov slovenske pravne znanosti.
  Če bi Lucija Šikovec Ušaj sodelovala na predvolilnih soočenjih, bi bila soočenja z murgelskimi *ksihti* zares izredno zanimiva. Slovencem bi dala slišati, kaj je *čisto vino* v slovenski politikantski greznici.
  Bravo Lucija, čista 10-ka in še zaslužen *repete* za povrh! +++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Bozz

   Jim je Šiško nalil čistega vina. Tako čistega kot ga noben drugi kandidat ni upal ali pa hotel.

  • domovina mili dom

   Problem vidim v novinarjih. Tudi na Novi so imeli obdelavo kandidatov v rokavicah. Morda so dobili pogoj za soočenje.
   Zato sem proti salonskemu studijskemu afnanju pred kamerami. Narod voli, narod sprašuje neposredno.
   Kandidati se naj potrudijo na ulici, na odru delati si reklamo.

   • Antonius

    Če bi se novinarji na Novi 24TV pogromaško lotevali levice, bi se s tem povsem poravnali z umazanim, pristransko navijaškim početjem 571-ih.
    Ne rabijo *pljuvati* po levih politikih, ker nam prazni stoli v studio povabljenih sami za sebe dovolj povedo, zakaj ne upajo priti pred javnost in se pred njo soočiti z Janševo desnico.
    Diplomatski nivo v politiki ni to, kar se gredo vedno novi Kučanovi instan *ksihti*.
    Janša je javno lepo povedal, da spoštuje vsakega politika, če tudi se z njim ne strinja. Nikoli namreč ne moreš vedeti s kom boš moral politično jutri sodelovati.
    Novakova Cerar in še kdo iz levega pola so pvedali dovolj o sebi z izjavo, da s SDS ne bodo sodelovali dokler je Janša njen predsednik. Predsednike v strankah vendar izbirajo člani strank ne pa v konkurenčnih strankah.
    Novinarji Nove naj se kar držijo spoštljivega a kritičnega nivoja do levih politikov, ker njen portal kar precej osmradijo komentatrorji, ki jih vsaj jaz preskočim in ne prebiram. V večini primerov jim niti repliciram ne.

 • lukamiha

  duhovito, resnično,dejansko,z repom in glavo, skratka čista 10!

 • domovina mili dom

  Lucija, ko bi se vaša poved uresničila.
  “Ministrica za notranje zadeve pokončno zabila zadnji žebelj v krsto Mira Cerarja”.

 • Soave

  + + + + + + + + + + kot pravijo spodaj . . . . čista 10 !

  ” Mislim, da sultan, ki mu jih pripoveduje, ne stanuje daleč od njega in da mu jih lahko odhaja pripovedovat kar peš.”

 • Jovo Jamnica

  Bojda Janša nekje pove, kakor spoštuje nasprotnike. Morebiti to ne velja za twitter. Berem, kako se loti diskreditacije nič krivega Tina Mamića, ker je Mamićev oče pričal na vprašanja voditelja TVE, kakšen je bil odnos med spoštovanim gospodom Bajukom in Janšo.

  https://twitter.com/JJansaSDS/status/932677662413377537

  • Soave

   Pa bi moralo veljati prav povsodi. Ja, več ljudi , več ve !!
   In zakaj ne ? To tudi meni ni všeč !

   • rrrrr

    Soave, Jovico Poturico glejte raje v njegovi inverzni funkciji 1/x, pa boste spoznali njegovo agendo. Mamić=Novakova=NSI=izdajalci Slovenije. In, via facti, kot bi rekel France Popit, tudi moj ideološki sin, M. Kučan.
    Torej, med Jovico Poturico in Mamićem Poturico ni nobene razlike.

    • Jovo Jamnica

     Presneto se motiš. Soave prav dobro ve, da sem goreč slovenski rodolub. Na mojem meniju so prvi Kroboti. Tinu Mamiću sledim, ker mi je všeč, kako vehementno zagovarja stranko Janeza Janše.

     • rrrrr

      Mamić zagovarja stranko J, Janše? Še nisem slišal, da bi JJ vodil NSI.

     • Jovo Jamnica


      Tino Mamić

      21. novembra 2017 ob 12:20

      Spoštovani,

      Komentarjev pod članki običajno ne berem. Tudi pod svojimi ne. Razloga sta dva.

      1. Večinoma gre za anonimne in velikokrat žaljive vsebine. Tega mi je žal, ker običajni ljudje vidijo velikokrat dlje od medijev. Žal so mnoge modre misli skrite v balastu anonimnih.

      2. Hkrati pa pod svojimi članki (tu sicer ne gre za tak primer) nočem polemizirati, ker je to pravica bralcev, ne avtorja.

      Tokrat bom to prekršil, ker gre za mojega očeta. Poznam ga zelo dobro, ponosen sem naj in rad ga imam. Z mamo sta mi predala vrednote, v katere trdno verjamem. Vem, da Ivan Mamić ne laže in ne krade. Nikoli. Tudi če jih zaradi tega dobi po glavi. Vem, da si Ivan Mamić bolj kot vse želi enotnosti in vzajemnosti, ko gre tako za demokrščanske stranke kot desnosredinske. Vem, da Janeza Janšo kot politika visoko ceni. Zato o sporih med Janšo in Bajukom govori le, ko ga kdo izrecno vpraša. Kot demokrat in pošten človek zato ne bo molčal, ko gre za čast njegovega nekdanjega predsednika. Odkrito bo povedal, kaj si misli. Ivan Mamić ni človek, ki bi zaradi ene napake ali nestrinjanja v mnenju naredil križ čez človeka. Zato je natolcevanje o organiziranem napadu na JJ smešno. Kdo ga pozna, to ve. Tudi Janša to zelo dobro ve. Je pa ljudi, ki zaradi ene razlike, zaloputnejo vrata za sabo, veliko. Mnogi tudi v pomladnih strankah.

      Če je to, da pove, kaj mu je Bajuk osebno zaupal o odnosih v vladi, pa to nikakor ne more biti sporno.

      Vse dobro želim

      Tino Mamić

     • beno

      Gotovo, da bo sin opravičeval očeta, ampak to ne opraviči dejstva, da je oče dejal v intervjuju, da je zaradi kreganja z Janšo dr. Bajuk tudi prej umrl.
      Si tudi prebral, kar je v zvezi s tem intervjujem napisal Janša?

     • Jovo Jamnica

      Si prebral, zakaj sem sploh interveniral? Si bral Janšev twitt???
      ——————–
      Tino Mamić‏

      V sredo ob 19. predavam o rodoslovju v Grosuplju v knjižnici. Vabljeni. Vabi: Rotary Club Grosuplje
      ——————–
      Na ta Mamičev twitt Janša reagira z diskvalifikacijo, ki nima zveze s pričanjem Mamičevega očeta o odnosu med spoštovanim gospodom Bajukom in Janšo. Je samo nespodobni povod!!!
      ——————–
      Janez Janša Retweeted Tino Mamić

      Škoda knjižnice Grosuplje za prodajanje tople vode @ObcinaGrosuplje
      ——————-
      Toliko!

     • beno

      Tino Mamić ni Ivo Mamić. Tino ni član Nsi.

     • Jovo Jamnica

      Ne vem, ali je Tino član katerekoli stranke. Vem samo to, da na WW Faktoru TV3 kritizira pripadnike strank takoimenovane levice.

    • Soave

     Jova osebno ne poznam, a se velikokrat strinjam, pa tudi ne strinjam z njim.Veliko ve, zanimivo napiše. Ravno tako Mamič – no, on pa ima nekaj ” zamer “, ali ne ? Upravičene ? Ne vem, saj premalo vem !
     Hja. . . . . . Poturice.. . . . ?
     Vidite, na te ljudi, ki pač mislijo ( v resnici, ali pa po nareku ) drugače, ne gledam tako odklonilno. Zakaj ?
     Zato, ker prav vsi pa res ne morejo biti hinavci in izdajalci. To enačenje me malo spominja na Domobranstvo ! Na drugače misleče med vojno in po njej.
     Kako se bomo pa rešili iz te godlje rrrr ? Malo nas je. Pa bi se pravzaprav morali vprašati – zakaj nas je tako malo ?

     • rrrrr

      Ok, spoštovana Soave. Sem demokrat, zato vaša glava, vaš svet, vaše mnenje. Sam spoštujem nasprotnike z argumenti, teh je zelo malo, manj pa slabo prikrite ,,deputate” in apologete udbomafije in dežurne pljuvače po še edinem upanju za Slovenijo. g. J Janši in SDSu. Na prvi pogled se z njimi strinjaš, v njihovi senci pa vidiš Kučanovo in Soroševo spako ( Jovo, Mamić, Šiško, Črnčec, Virant, NSI itd).
      Sicer pa si sami oglejte komentar v Domovini (pod nadzorom NSI) v zvezi z Mamićevimi polresnicami. Vse dobro vam želim in brez zamere.

      21. novembra 2017 ob 7:28

      Novinarji Domovina.je: nikoli, prav nikoli do sedaj me se noben
      portal ni skenslal, razen vi! Prevec resnice? Zakaj, razen vas, in
      Krsinar iz Reporterja. revije, ki pada, tega veleuma od Mamica, njegov
      nastop, ne povzema? Zato, ker je vse ena velika polresnica. Dajte,
      potrudite se, preden zapisete tako NSI fake news, in preverite dejstva
      pri vdovi dr. Bajuka, ge. Bajuk. Bi slo? In se nato opravicite,
      sklenite, da boste pisali resnico in pomagali DOMOVINI, Upam da
      Sloveniji, zlesti ven iz smrtonosnega objema Kucana in fake news,
      sodstva in klienetlizma. Mladi ste, upanje obstaja….

      Odgovori

     • Soave

      Zahvaljujem se za odkrito besedo.
      Tudi jaz- po navadi – tako ravnam in zato marsikdaj naletim na neodobravanje. Pa je čisto nepotrebno. Zakaj vendar ne moremo imeti svojega mnenja, pogleda ? Saj tudi imamo različna vedenja.
      Mislim, da sem že večkrat pisala o starih zamerah . Tole, kar sem danes brala, me je spomnilo na marsikaj iz tega časa, ko so se nesoglasja začela.
      Pri nas ni prav nobena zadeva čisto razumljiva in jasna. Vemo, kdo je glavni krivec. In tudi jasno nam je kaj je želel že od vsega začetka. In uspelo jim je !!
      Ljudje pa marsikaj pozabimo, ker je vse tiho in se ne razčisti zelo važne zadeve.
      Veste rrrr, nič ni črno belo. Nič ni enostavno.
      Je pa ta članek na Domovini zanimiv. Pa komentarji tudi.

      https://www.domovina.je/ivan-mamic-o-slabem-odnosu-med-janso-in-bajukom-in-tem-kako-ga-je-jansa-mislil-zamenjati/

  • Commie Disposer

   Bojda je milan kučan lizal rit miloševiću

 • KIKI

  Draga Lucija!
  Tega osebka je samo IDIOLATRIJA (samočaščenje) , druge vsebine v kretenku ni zaznati!
  Za njim se vleče le voz gnoja, ki ga vlečejo njegovi napol debilni ministri, nesposobni sekretarji
  in svetovalci!

  • Commie Disposer

   Vrba!

 • tohuvabohu

  Murphy je rekel, ne razlagaj s pokvarjenostjo, če je neumnost dovolj dobra razlaga. To načelo kot nalašč velja za Mikro Cmerarja, ki je razvojno na stopnji 11-letnega otroka. Bolj kot pokvarjen je nevzgojen navihan smrkavec.

  • Jovo Jamnica

   Kje pa se skriva alternativa???

   • Janez

    Kdaj?
    Bova prodala – to škodljivo banko – NLB “banko”?! L.r. Janez K. KOMENDA

    • Jovo Jamnica

     mam račun pr NKBM…

   • Olga_10

    Alternativa se ne skriva, ima ime in je vidna: desnica!

    • Jovo Jamnica

     A to misliš na Primca???

     • Olga_10

      Med drugim tudi na njega.

   • tohuvabohu

    A ti vedno razmisliš, preden kaj blekneš?

    • Jovo Jamnica

     Odvisno…

   • Commie Disposer

    V vilah, sekirah in nožih. Jebal vam bomo mater pokvarjeno.

 • Soave

  + + + + + + + + + + + Uau. . . . . . . . večna Piaf !! Tudi jaz ničesar ne obžalujem .
  Mi pa vedno stopijo vse dlake pokonci .

  • Ana Job

   Sem gledala film o njej, zelo lep je.

 • Franjo Trojner

  V Sloveniji se po zaslugi leve politične elite, ki je načrtno poteptala pravno državo, da si je nato lahko prisvojila državo in s tem zavrla vse poizkuse dialoga v družbi, hitro približuje konflikt neslutenih razsežnosti. Kot vse kaže se žal kofliktu ne bo možno izogniti! Več, kot milijon volilcev se volitev ne udeležuje ( kar pomeni padec demokracije) , 700 000 državljanov kljub temu, da so zaposleni živi v revščini, 100 000 in več jih je brezposelnih, mladi se pospešeno izseljujejo iz države ( samo lani 40 000), to so podatki, ki kažejo klavrn rezultat vladavine levičarjev v novi samostojni danes po njihovi zaslugi nič več demokratični državi!

 • radames

  Me zanima, če se bo kaj oglasil duševno bolni desni “smetilći”, ki bo vse desne ozmerjal, da smo osnovnošolci, ker ne razmišljamo do pike in vejice enako, kakor duševni bolnik.

  • Commie Disposer

   Žal mi je in sram me je ,da cmarar plačuje srbske trolle

 • radames

  Sicer pa: nadmoralni Miro Cmerar utegne dobiti visoko priznanje EU za nadvse nenavadno nadmoralno vodenje države (vodenje je zgolj navidezno). Njega, Jankovića in Brleza bodo povabili v Bruselj, jim odpeli kozje molitvice in jih poslali nazaj v banana republiko.
  Je pa res, da so samo KRONANI VOSLI volili “stranko” SMC, kakor bodo tudi samo KRONANI VOSLI volili “stranko” ali “listo” tovariša Serpentine.

  • Commie Disposer

   Če bo še kakšno unčko posolil mu ne gine Nobelova Nagrada

 • luckyss

  Draga Lućka…
  V bistvu je zapornik sodeloval v parlamentu, kar je posmeh za demokracijo…
  Sicer pa se je Cerar s tem “Šamijem” ustrelil v koleno…je pač pokazal, da inteligenca ni ravno njegova prednost…
  Ampak to onaniranje na to temo je že malce abotno…Saj razumem tukajšnje ovce, ampak vi, ki se imate za novinarje ?!
  Butale..le kdo vas plačuje….

  • branči

   v butalah so butalci, le eni so bolj pravoverni od ostalih. kam spadaš, pa bog ne daj, da ti povem, kar zaslužiš

  • Wikttor

   bolje bi bilo, da bi si ga dal v glavo! velika fešta za slovence

  • Franci Steiner

   DA, RES JE POSMEH ZA DEMOKRACIJO, VENDAR TO, DA NEKATERI POTOLIKO LETIH TOTALITARNEGA REŽIMA SPLOH NE RAZUMEJO KAJ JE DEMOKRACIJA! IN MEDNJE SPADA TUDI TA UBOGLJIVI KUŽA, KI MORDA V RESNICI, PO NALOGU NEKOGA SKRBI ZA OVCE!

  • Commie Disposer

   Plačuje jih trg, za razliko od ostalih ,ki so prilimani na državne jasli preko Pristopa

 • Grenze

  Lucija čestitam za članek sicer pa če bi tega bigamista vrgli na kup gnoja bi bil še ta neuporaben

 • Olga_10

  Čestitke gospa Lucija! Dobro ste orisali to marinonetno, skorumpirano vlado in razkrili njihovo “moralo” in “etiko”…

  • luckyss

   Ne verjamem, da bo Lučka ponosna na tvojo pohvalo ;))

 • župnik cefizelj

  še ena domobranska cipa, ki je še ne dolgo tega pela hvalnice rdeči zvezdi, zdaj pa na kolenih v prvi klopci pred oltarjem. kot njen vodja, same komunjare, bolj rdeči od rdeče pese, danes pa črni k kolm,

  • Anton

   Ti si pa kositrni vojaček.

  • Poštenje velja

   Beeeeere

  • Commie Disposer

   Oprosti, ampak Miro jaha očetovega konja, ki mu ga je mama podmazala

  • Commie Disposer

   tudi če dobič 5 centov na ta odgovor, ti moram zaupad da je milan kućan ženska

  • Franci Steiner

   MINISTRICA ZA ZDRAVJE JE PONOVNO SPOROČILA, DA JE NA PSIHIATRIJI ZDRAVLJENJE ŠE VEDNO BREZPLAČNO.
   ZASTONJ SO TUDI LEKCIJE IZ OSNOV BONTONA

   • Vrhovni sodnik

    MINISTRICA ZA ZDRAVJE JE PONOVNO SPOROČILA, DA JE NA PSIHIATRIJI
    tud to ni slabo.

  • Vrhovni sodnik

   Ti bi rad osebni opis spremenu, že zdaj si grd, kot tajfel, pol se še sam ne boš prepoznal, naslov razločno napiš, da te nam iskal.

   • Neznani

    Vrhovni, nam ga prepust, ti si prehud.

    • Kralj rdečih

     A ga pol zabetoniramo, al čez cirkularko spustimo.

    • Patricija

     Kolk vas pa jj placa po komadu

     • AlternativaZaSlovenijo

      Takele obdelamo zastonj.

     • Patricija

      Kaj pa drugac, kolk ponudi po komadu, a tehniko on doloci, a prispevke placa

     • AlternativaZaSlovenijo

      Glej za takele zverine, ki se spravljajo na ženske pa še na Slovenke pa še verjetno na mame, bi moral vsak dec če je dec in če ga je kej v hlačaš urgerat. Ne rabiš nobene jj-je žž-je da ti določa tehniko.

     • Patricija

      Aja

  • AlternativaZaSlovenijo

   Glej, za take, ki nimajo srca do žensk, kii, ki se ne vedejo do žensk gentlemensko, lahko samo rečem da si navadna usrana pedrovska seronja.

  • Kosobrin

   Bi ti dal plus, če ni bi bilo notri tiste “cipe”!

 • Wikttor

  Bravo Lucija !
  Končno se je začela uporabljati resnica ! Upam da je to začetek konca te gnile skorumpirane, diktatorske vlade !?

 • Wikttor

  Župnik Začelo te je boleti, ker tudi ti si ena pokvarjena gnida

 • Krtača 20

  Mene pa zanima če ma Lucija kaj kosmato? Mogoče rab kakšnega brivca da jo obdela tam spodaj…

  • Lahko te zanima, tudi vprašaš lahko, ampak odgovoriti ti na tako **** vprašanje pa ni “mus”.

  • Franci Steiner

   MANIRE PA KOMUNISTIČNE!!

  • Commie Disposer

   Ne rabi, bomo mi pobrili brivca z bejzbol palico

  • sprehajalec

   Pač fetiš nekoga, ki mu v življenju ni pognala dlaka, ne spodaj ne pod nosom.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Glej, če hočeš onanirat, imaš na internetu več ko dovolj materiala.

 • Vrhovni sodnik

  Tastar cmero jo cel življenje po konjih skakal, naredu je pa osla.

  • Ta pa zna. Ta pa je kaveljc. ;)

  • šmentanamuha

   Hudo.

  • cosmosjasnovidec

   Starega je pa naredil konj.

 • samotoje

  Tole kolumno je treba prebrati po članku o spreminjanju ustave. Da se človeku ne utrga od besa in nemoči. Kot Persen forte. Še so ljudje, ki znajo inteligentno razmišljati. Odlično.

 • Poštenje velja

  Potomec komunisticne prasice pač.
  Jabolko ne pade dalec od drevesa.

 • Vlado77

  Ko preberem nekaj komentarjev me je sram . da sploh kaj napišem. Eni so dobesedno bedni vulgarni in udrihajo po avtorici kar počez – verjetno še prebrali niso. LŠ Ušaj je sestavila odličen članek. Nimam kaj za dodati – žal je vse res. Ljudje pa bodo kljub temu volili še enega nesposobneža-recimo Šarca. In Sloveniji res ni pomoči – dovolj je nesposobnih levičarjev na oblasti. Pahor, Bratušek, Cerar. Ne vem kdo je slabši. Bratušek ima več pojma kot Cerar. Cerar si lahko vtakne nekam svoje nazive- neumnih izjav in odločitev ima kar nekaj – degradira prave dr.pravnike. Pahor ima le eno dobro lastnost – skuša ugajati svojim in desnim kar vodi v vsegliharstvo. Cerar je aroganten in popolnoma nesposoben premier. Ima nekaj ministrov ,ki bi jih moral že zdavnaj zamenjati – Zdravstvo propada, sodstvo počasno in pošilja v zapor nedolžne brez dokazov. Za svoje pa uniči dokaze. Žal ni videti konca te bedne situacije in to kljub temu , da nas neketere države ,ki so bile krepko za nami dohitevajo in prehitevajo. Poslanci koalicije pa tumbajo o uspehih !

  • cosmosjasnovidec

   Pa kaj še nisi dojel,da so to sami psihično zahojeni komunajzerski,čefutarski,levuharski prizadeti bolniki?
   Večina je bivših posranih UDBOVCEV ter njihovih strahopetnih zahojenih cinkatorjev kateri so udbašem cinkarili svoje starše brate in sestre samo,da so jim lizali riti.
   Na tako golazen se samo poščiješ in je sploh resno ne upoštevaš saj prizadeto duševni bolniki nimajo z čim premišljevati ampak jih žene samo morilsko psihopatski komunajzerski režim še vedno naprej.
   Niso namreč sposobni dojeti,da so ničle skratka popolni pasji drek kakršen leži kje na cesti dokler ga ne spere voda v gnojnico.

 • primsek

  ko je bil piškica šiptarska v arestu, je vsaj hodil v parlament v službo, zdaj je pa na bolniški, ker mu tablete vse slabše prijemljejo

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!