Na zdravje!

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebi arhiv).

Vsi poznamo tisto, da siti lačnemu ne verjame. Enako velja, da zdravi bolnemu ne verjame. Ne verjame, da je čakal več mesecev, da so mu postavili diagnozo, ne verjame, da te je sposobna klinika, ki opravlja en poseg, zaradi nekega nekajminutnega pregleda poslati k osebnemu zdravniku. Ne verjame, da ti bo on dal napotnico za specialista na sekundarnem nivoju, in ne verjame, da boš po večmesečnem čakanju prišel na vrsto in od specialista dobil napotnico za kliniko, kjer si začel svojo pot. In da boš tako dobil predvideni rok za nekajminutni pregled čez 11 mesecev. Ne verjame zdravi temu, ne!

Ne verjame tudi temu, da obstaja prisilna psihiatrična hospitalizacija, komor te odpeljejo z dvema reševalnima voziloma in policijskim spremstvom. Na podlagi pogovora, v katerem si malo obupan, vendar ne groziš ne s samomorom ne z umorom, niti ne verjame, da pa po poskusu samomora dobiš čez dva dni odpustnico in morajo svojci uporabiti vse vezeali kako se že tistemu reče, da te sprejmejo v program zdravljenja. Skratka, ko si zdrav, je zdravstvo v naši državi zelo dobro. Javno, dostopno, zastonj … Vse te lepe misli opustiš, ko zboliš. Ali ko zboli kdo od tvojih svojcev. Ali, najslabše možno, ko zboli tvoj otrok, nova pediatrična klinika pa nima osebja. Potem na vrat na nos spreminjajo zakonodajo in slovenski naivni javnosti prodajajo, da prihajajo zdravniki iz ZDA, torej iz države, nečlanice EU.

Kakšno presenečenje je, ko izveš, da prihaja iz države, ki ima res kratico iz treh črk, vendar ni ZDA, ampak BiH. Ker tam so tako dobre medicinske fakultete, da zdravniku ni potrebno niti znanje slovenščine. Zdravile bodo njegove roke in z osebjem se bo razumel, bo dobra družba. Če ne bo razumel pacientov, njihovih staršev, koga pa to pravzaprav zanima. Prevzetnost in pristranost je žal Jane Austen že napisala. Pa bi lahko naredili “rewrite”, namesto premoženja očeta Benneta, ki ga deduje izključno moški potomec, imamo pri nas premoženje ZZZS, ki ga dedujejo izključno člani udbovske združbe. In novo zaposleni zdravnik bo – ali njihov del še iz časa skupne Udbe ali pa bo tiho. Dokler si ne bo pridobil pravice zapustiti Ljubljano in s trebuhom za kruhom veselo po schengenski Evropi.

Te dni me je najbolj zmotila izjava, da direktor bolnišnice, ki je uničila življenje na svet prihajajočega bitja in njegove družine, ni razmišljal o odpravi pomanjkljivosti, o zmanjševanju strokovnih napak, o izboljšanju organizacije, ne, razmišljal je o skladu, v katerega bi mi vsi vplačevali, da bi na koncu, ko bi se nekdo na nas zmotil, dobili odškodnino. Ni pomislil, da plačujemo zavarovanje zato, da bi nas pozdravili, in ne, da bi nas še bolj okvarili. Tudi, da bo prevzel vsaj del formalne odgovornosti in izjave. da bodo stanje izboljšali, ni bilo slišati. Ne, omenjeni predlaga sklad, iz katerega bi se krile odškodnine za napake in v katerega bi seveda vplačevali davkoplačevalci in ne zdravniki.

Prihajajo temnorjavi časi
Zapustila nas je najbolj trdoživa in najbolj nesposobna ministrica za zdravje v ne več tako kratki zgodovini. Zadnji teden so se na ministrstvu vrstili poslovilni kanapejčki, sedaj pa je sicer vedno zasedeno parkirišče prazno. To seveda ne pomeni, da lahko svoj avto parkiraš tam, kje pa, ampak zanimivo pa je le videti, da so očitno stavbo množično zapustili ravno tisti, ki so imeli rezervirana parkirišča. Boste rekli, da sem malenkostna? Potem niste nikoli ob osmi uri zjutraj skušali parkirati na Štefanovi ali v okolici. Res je, da Zoran Janković prodaja dovolilnice, ki pa ti dovolijo parkiranje, če seveda najdeš mesto. Res je tudi, da je vse več parkirnih mest oddal v zakup javni upravi ali pa naredil več parkirnih mest, da bodo lahko posebneži priključili svoje električne avtomobile. Teh 5 parkirišč ni nikoli zasedenih, mogoče le eno. Niti dveh še nisem videla hkrati zasedenih, a red mora biti in redarji komaj čakajo, da te oglobijo, ker si zasedel mesto, ki ga sicer nihče ne bi. Ampak parkirišča so seveda tema za eno dolgo kolumno. Rusko ruleto, ki jo igramo vsi, ki gremo z avtom v center, pa smo si prislužili. Tako kot ministrico za zdravje. Ker kakor boš sejal, tako boš žel. Pa naj leti to na ministra ali župana. In sejemo na splošno slabo.

Pa lep dopust vam želim. In čim daljši naj bo, ker časi, ki prihajajo, ne bodo rožnati, ampak temnorjavi.

Lucija Šikovec Ušaj

 • Zdravko Zdravič

  To je vse čista resnica tudi to vem iz lastne izkušnje, vladajoč koalicijski politik, ki sem mu naključno razložil situacijo v zdravstvu in čakalne dobe in red v zdravstvo, ki ga je uvedla njegova uspešna ministrica je po tistem ko sem mu povedal jasne rešitve v reorganizaciji zdravstva, vzrojil “doktor potem pa mi sploh ne bomo imeli več dostopa do zdravstva”.
  No to pove dvoje, prvič da je njim takšen dostop v t.i. javnem zdravstvu tako ali tako zagotovljen kdajkoli in kadarkoli samo pokličejo in so že na vrsti in drugič da jim bo z privatno medicino s tem načinom in še z marsičem drugim tudi javnimi naročili etc odklenkalo.

  • Mojca pokraculja

   Odlicno! Pomanjkanja v zdravstvu ni. Je umetno ustvarjeno. Izgovori ni ppostelje, ni denarja, potrebujemo ekstra denar za operacije itd., so dokaz, da je v zdravstvu problem sprega med zdravniki in zavarovalnico. Slednje se nihce ne loti. To je monopol socalisticnega prerazporejanja in planskega gospodarstva. Tu je treba zaceti, ljudje naj se sami odlocijo komu bodo placevsli prispevke. Zavarovalnica naj placa vsako zdravstveno storitev kdorkoli jo ze opravi.
   Vladajoci in njihova zlahta imajo dostop do vsega, tudi do zdravljenja v tujini na “drzavne stroske”. Imajo svoj “informacijski” sistem kako kje in na kaksen nacin priti do tega. Za govedo so pa vrste, najslabse storitve in zdravila. Mafija v zdravstvu unicuje vse pred sabo.

 • SIMON ROZIC

  Dobro jutro, moja žalostna 27 letna domovina , Slovenija ! Rad bi ti iz srca čestital
  za rojstni dan, te pohvalil za imenitnost in dosežke, pa te lahko pohvalim le za lepoto,
  ki te še ni čisto zapustila ! Bojim se, da bo tudi ta krajšega daha, saj se umazanija
  kopiči, fizična in mentalna in kot s strahom opazujem, neustavljiva!
  Lepe besede, izrečene v čast tebi, draga Slovenija, so zvenele puhlo in le nekaj
  tvojih pravih naravnih oboževalcev je razumelo poanto kako je, če te vladarji ne ljubijo
  in le izkoriščajo za svoje nenasitne rabote! Škoda, velika škoda!
  “Bog s teboj Slovenija!”, je zaključil svoj lep govor Tonin in srčno si želim, da je mislil
  resno, tako zelo, kot je oznanjal na predvolilnih plakatih…če ne, ti tudi ta Bog ne bo
  pomagal !

  Lucija, ti si biser resnice! Tvoje besede so okovane z golimi dejstvi in bi morale dregniti
  na prava mesta, vendar se bojim, da je gluhemu, slepemu in sprijenemu vse to le
  “španska vas”, saj Slovenija s Slovenci nikoli niso bile njihove opcije! Le denar in denar!

  • janko

   **********
   Briljantno! Hvala.

  • Olga2345

   Domovina ni kriva ničesar! Krivi so njeni državljani, ki ne gredo na volitve in s tem dovolijo levičarjem, da uničujejo našo domovino!

   • SIMON ROZIC

    Ves čas obtožujem krivce in ne domovine, draga Olga!

 • Franc Šink

  Slovenijo uničujejo, sicer počasi, ampak jo uničujejo.

  • SIMON ROZIC

   Prehitro!

 • Olga2345

  Počakajmo samo še, da kak nezakoniti migrant pripelje s sabo EBOLO…v Italiji se je že pojavila taka oseba…zdravniki brez meja, jih kar šaflajo in pošiljajo čez meje…vse denar…

 • totex39

  Še večja groza vsega tega pa je, da bo ta nesposobna ministrica lahko naprej uživala ne da bi bila zato kaznovana in vsi taki njej podobni ne odgovarjajo, zato pa v tej državi na lahek način vse propada.

 • Hun

  vse bi moral ze privatizirat..desnicarski penzionerji bi s 400€ penzije in manj…ze zdavnaj pocrkal, ker si neb moral privoscit zdravstvenih storitev

  • SIMON ROZIC

   Kaj naj ti rečem? IDIOT!

   • Hun

    prvi se je ze javil k se rd fuka samo da me ne uđe…domoljubi bi radi ZDA kapitalizm…zravn pa Yugo socialno zdravstvo

    • Aton

     Privatizirajmo zdravstvo!

 • žogica

  Lucija Šikovec, kako pokvarjeno bitje, pravnica, kako je ni sram!

 • Get Smart

  Edini, ki je tu pokvarjen, je MURGL SRBO RVACKO KAVIARŽIDO KOMINTERN JUGOKOMUNISTIČNA mekanocurna pusi, naći pussić žogica nje.
  Gre za MURGL JUGOKOMUNISTIČKO govno, ki svoje MURGL JUGOKOMUNISTIČNE laži, poturancije in ostala murglska govna, ki jih je pridobil v MURGLSKOM dupetu, iz katerega ne bo zlezel do konca svojega pasjega življenja.

 • Get Smart

  Gospa Lucija je seveda POŠTENA PRAVIČNA RESNICOLJUBNA in SVOBODOLJUBNA ženska, kot se za SLOVENKO SPODOBI. Pika.

  Vsa njena dela pričajo temu v prid. Po njihovih delih jih boste spoznali.

  • Get Smart

   Pomni, kaj ti je bilo položeno v zibko:

   SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
   seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
   vrednotami.
   Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
   ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
   — poštenost,
   — pravičnost,
   — resnicoljubnost,
   — prijateljstvo do ljudi,
   — domoljubnost,
   — rodoljubnost,
   — svobodoljubnost
   in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
   podarili
   svetu..
   Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

   • Get Smart

    Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

    Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

    KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
    MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
    detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
    sviranje kurtzu, prodajanje magle
    skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

    feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
    tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
    globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM …
    (
    SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …
    pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
    gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
    i tako dalje do tokija …)

    vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
    delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

    »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo osvobodila.«

 • stajerc5

  Ejjj, rdce glistice spodaj, ne morem vas brati, zakaj se mucite, se odgovora ne dobite od nikogar!? Ok, Huncija imam za Pavliho…

 • Get Smart

  Edino, kar lahko očitamo gospe Luciji, je odvečno ukvarjanje s tukaj t. i. verovanjem, saj DEJSTVA ne potrebujejo vere, pač morajo le biti PREDSTAVLJENA, pokazana, človek jim mora videti in se DEJSTEV OVEDETI.

  Torej, vprašanje ni, kdo komu verjame ali ne verjame, pač pa je NUJA,
  da LJUDJE, ki poznate katerikoli del RESNICE o MURGL JUGOKOMUNISTIČNI OKUPACIJI Slovenije, ta del pokažete, obelodanite, pojasnite na karseda jasen način.
  Sledimo?
  Namesto neke zahteve, da nekdo v nekaj verjame, pač tistemu POKAŽEŠ
  datum naročilnice (napotnice), datum sprejema itd. in če gre za malce zahtevnejšo matematično operacijo seštevanja, mu pred nosom izračunaš še seštevek čakalne dobe, saj NE SMEMO POZABITI, da OKUPIRANI ljudje živijo že vse življenje v MURGL JUGOKOMUNISTIČKI OKUPACIJI (od 1918 – 2018),
  katere naloga je ustvarjati bedake, uporabno idiote in pa predvsem
  za SERBUSE rojene serbuse tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČKE revolucije.

  Sledimo?

  Nič jamranj, nič Janic Austin bla bla bla, ampak DEJSTVA o
  MURGL JUGOKOMUNISTIČNI OKUPACIJI SLovenije,
  dejstva o MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM ROPANJU Slovenije,
  dejstva o MURGL JUGOKOMUNISTIČKOM “tepihovanju” Slovenije in
  “sfukovanju” ljudi v Sloveniji.

  • Get Smart

   DOLG države Slovenije je bil leta 2004, torej po koncu kakor “liberalne” MURGL JUGOKOMUNISTIČNE “zgodbe o uspehu” 28 % BDP-ja.
   Nastopila je pomlad.

   –> po 4 letih POŠTENEGA dela Slovenske demokratske stranke Janeza Janše (2004—2008)
   za pravno, pravično in SVOBODNO Slovenijo,
   je dolg znašal le še 21 % BDP-ja.

   Pa nižji davki, pa manj davkov, pa brez nepotrebnih liberalnih nalepk, pa za 100 % nižje tarife, pa za 100 % nižja brezposelnost, pa realna rast plač in pokojnin itd.,
   itd.,
   Za MURGL KOMI JUGO torej nastopi čas za odločno muгglsrbsko JUGOKOMUNISTIČNO revolucionarno akcijo:
   veliki pok, patrija, sfukoνanje, tepihovanje … =
   = PAHOROVANJE, pingićovanje, kopipastarsko znojilovanje, virantovanje … cmerovanje … ŠARćEVANJE i tako dalje do tokija

   DOLG države 2008-2011 – SD boгat pohar –> muгglski rop tisočletja po velikem poku: 54 % BDP-ja.

   DOLG države 2011-2014 – PSocialno čuteča znojilja de –> veliki krogec v mali krogec: 72 % BDP-ja

   DOLG države DANES – SMCenter Foruma 21 in LDS-a:
   +++++++82 % BDP-ja

 • Soave

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!