Najprej Slovenija!

Bernard Brščič (Foto: osebni arhiv)

Branje slovenske ustave je poučno o nastanku, naravi in namenu slovenske države. Zlasti poveden je njen 3. člen, ki pravi: “Slovenija je država vseh svojih državljank in državljanov, ki temelji na trajni in neodtujljivi pravici slovenskega naroda do samoodločbe. V Sloveniji ima oblast ljudstvo. Državljanke in državljani jo izvršujejo neposredno in z volitvami, po načelu delitve oblasti na zakonodajno, izvršilno in sodno.” Iz te lapidarne opredelitve izhaja, da Slovenija ni abstrakten univerzalističen domislek, ampak konkretna politična tvorba, utemeljena na samoodločbi. To pomeni, da smo Slovenci konstitutiven narod te države in da je posledično Slovenija nacionalna država, domovina Slovencev. Iz tega izhaja samoumeven politični truizem, da Slovenije brez Slovencev ni. Na prvi pogled trivialen sklep, a po mojem ključen za vodenje javnih politik. Poslanstvo slovenske države potemtakem ni skrb za dobrobiti Afganistancev, Sircev, Albancev, Bosancev ali Nigerijcev, ampak skrb za blaginjo in varnost slovenskih državljanov.

Tega poslanstva politika že dolgo ne uresničuje. S sistematičnim finančnim prikrajševanjem in kadrovsko slabitvijo slovenske vojske in policije je tranzicijski levici uspelo spodkopati stebra slovenske države. Ne pozabimo, da sta bili naša samoodločba in osamosvojitev podprti s silo slovenske vojske in policije. Država z njima stoji in pade! Stanje v obeh institucijah je takšno, da Republika Slovenija ni več sposobna opravljati elementarne funkcije zagotavljanja varnosti svojim državljanom. Invazija afro-arabskih migrantov je pokazala, da policija tudi ob pomoči vojske ni bila sposobna zavarovati meja države. Samo v letu 2016 je v Slovenijo nezakonito vstopilo in izstopilo več kot 500 tisoč nezakonitih migrantov. Država, ki v takšnem obsegu ni sposobna nadzirati vstopa in izstopa, izgublja temeljni Webrov določevalec državnosti, monopol nad uporabo sile. S takšno politiko se samoukinjamo.

O zgrešenosti vladne politike govorijo podatki iz proračuna RS. V letu 2016 je bilo urejanju migrantske problematike namenjenih 123 milijonov evrov oziroma 1.963 evrov/migranta mesečno. Znesek, ki znaša skoraj tretjino proračuna MORS, migrantska oskrbnina pa je trikratnik povprečne starostne pokojnine. Medtem ko ni denarja za nabavo osnovne vojaške in policijske opreme, kot so uniforme, rokavice, škornji ali strelivo, se migrantom namenjena stanovanja, prenavljajo in opremljajo jih s steklokeramičnimi ploščami in LCD televizorji. Za reševanje statusa obskurnega damaščanskega brivca Ahmada pa je vlada RS pripravljena sklicevati izredne seje in kršiti zakone in ustavo. Takšnega “človekoljubja” Mira Cerarja & Co. slovenski državljani nismo deležni. Varnost in blaginja nas je za Vlado RS opomba pod črto.

Multikulturnost in rasna raznolikost vodita v zmanjšanje socialnega kapitala in zaupanja
Ta tujeljubna politika je nenaravna in neskladna z ustavo postuliranim poslanstvom države. Utemeljena je na etnomazohizmu oziroma patološkem altruizmu in potrebi po signaliziranju kreposti, ki danes zaznamujeta multikulturno agendo izrojene levice in “žlahtne” desnice. Opisana populacijska strategija je evolucijsko nestabilna in na koncu dneva vodi v izumrtje populacije, ki jo uporablja. Značilnost naše civilizacije je visoka stopnja tako kognitivne kot afektivne empatije in z njo pogojenega altruizma. A ta je z ideologijo multikulturalizma dobil patološke razsežnosti, ko skrb za dobrobit tujega, afro-arabskega prebivalstva življenjsko ogroža preživetje avtohtonega. Sociobiologija napotuje, da je evolucijsko dominantna etnocentrična strategija, kar potrjuje tudi zgodovinska uspešnost nacionalnih držav. Tudi uvidi sociologije temu pritrjujejo. Ameriški sociolog Robert Putnam ugotavlja, da multikulturnost in rasna raznolikost vodita v zmanjšanje socialnega kapitala in zaupanja. To pa tlakuje pot v civilizacijsko nazadovanje.

Foto: epa

Najprej Slovenija!
Naša država je nastala iz težnje slovenskega naroda po politični emancipaciji in zategadelj ne more biti multikulturna. Glede na genezo in raison d’être je lahko samo etnocentrična. Je politična skupnost, ki temelji na skupnem interesu po ohranitvi slovenskega jezika, kulture in identitete ter zagotovitvi naše varnosti in blaginje. To pa ne pomeni zaprtosti. Nasprotno, nekatere nacionalne interese lahko bolje uresničujemo s sodelovanjem na ravni EU. A ta naj ostane zvesta de Gaullovi viziji de L’Europe des patries. Evropski demos namreč ne obstaja, tako kot nikoli ni obstajal jugoslovanski. Naša identiteta je slovenska, zgolj metaidentiteta evropska.

Upam, da že na prihajajočih državnozborskih volitvah dočakamo oblikovanje opisanega zgleda, ki bi ga sam poimenoval – Najprej Slovenija!

Bernard Brščič

 • Soave

  + + + + + ” Naša država je nastala iz težnje slovenskega naroda po politični
  emancipaciji in zategadelj ne more biti multikulturna. Glede na genezo
  in raison d’être je lahko samo etnocentrična.”
  KRATKO IN JEDRNATO !!
  ampak- – – – nekateri se pa že nekaj let zelo trudijo,. Za novo , malo Jugo !
  http://www.rtvslo.si/slovenija/ribicic-priznanje-novih-manjsin-je-v-interesu-slovenskega-naroda/360829
  BREZ NADALJNEGA KOMENTARJA

  • anzek

   ++++, Slovenija se že po narodnostni sestavi približuje Jugoslaviji. Da se to dela načrtno, je lep dokaz štetje prebivalstva, kjer rubrike narodnost več ni.
   Slovenci, komunisti so nam uvozili že toliko juge, da izginjamo!! V našem naselju je že več šiptarjev kot slovencev, Kako dolgo bomo še tiho??

   Zadnji čas je, da gradimo na sloganu: NAJPREJ SLOVENCI!!

 • Janez

  Izrojena desnica.

  • Soave

   ? ? ?

  • mapu

   Janez, je tvoj priimek na ć?

  • osa

   Sodba pa je
   v tem, da je prišla luč na svet in so ljudje bolj ljubili temò kakor luč, kajti
   njihova
   dela so bila hudobna. Kdor namreč dela húdo, sovraži luč in ne pride k
   luči, da se ne bi razkrila njegova dela. Kdor pa se ravna po resnici,
   pride k
   luči, da se pokažejo njegova dela.torej komunisti ljubijo samo temo, bojijo se luči, kajti po njih delih jih spoznate

 • Krtača 20

  In to razlaga bedak ki zanika holokavst nad slovenskim in ostalimi narodi….pfej. Verjetno zanika tud da je za naval begincev v EU kriv NATO. Če NATO nebi stolkel Libije, beguncev nebi bilo. Očitno eni ne želijo videt da sodelujemo v dreku ki smo ga sami zamešali (ker smo članica NATA), kaj naj rečem….zdaj pa jedi govna. Treba je reševat problem (NATO) in ne izživljanje nad begunci (simptom). Glede suverenosti države pa nebi izgubljal besed ker jo je janšek plus ostali desni politiki uspešno prodal.

  • MižekFiga

   Krmača 20 puno sere.

  • osa

   v tem, da je prišla luč na svet in so ljudje bolj ljubili temò kakor luč, kajti
   njihova
   dela so bila hudobna. Kdor namreč dela húdo, sovraži luč in ne pride k
   luči, da se ne bi razkrila njegova dela. Kdor pa se ravna po resnici,
   pride k
   luči, da se pokažejo njegova dela.torej komunisti ljubijo samo temo, bojijo se luči, kajti po njih delih jih spoznate

 • totex39

  Največja napaka slovenskih volivcev je bila, da je izvolila za predsednika svoje države komunista Kučana za katerega ni bila opcija Slovenija, ampak še naprej ” mala Juga”, kar je tudi več let dokazoval z svojimi dejanji.

  • dež

   Tudi če ne bi bil izvoljen, bi sral iz ozadja, tako kot sedaj. Da pa to lahko počne, sta kriva policija in pravosodni sistem, ki ne preganjata organiziranega kriminala in ju še vedno vodi UDBA.

   • totex39

    Vprašanje, če mu začetku ne bi dali tako močno oblast, če bi lahko tako močno rovaril.

  • osa

   ja tudi moja tašča je rekla jaz bom volila kučana, če bom pučnika bo prišlo do spremeb na bolje
   pa razumi kdor more

 • Tukaj je pa Brščič ustrelil mimo, da bolj ne bi mogel.
  Slovenija NI država Slovencev, ampak njenih državljanov, torej vseh ‘Afganistancev, Sircev, Albancev, Bosancev ali Nigerijcev’ ki so opravili redni ali izredni postopek naturalizacije. Slovenija je NJIHOVA država in ne naša, slovenska zato so tudi vsi zakoni spisani v njihovo korist in ne v našo.
  Slovenija bo naša država šele tarat, ko bo v PRVEM členu ustave pisalo: “Slovenija je država vseh Slovenk in Slovencev pika” Pravice državljanov pa naj bodo definirane v kakšnem poznejšem členu ali ustreznih zakonih.

  PS: Preberite si 1. člen ustave Srbije!

  • Roman Eržen

   državljanstvo slovenije bi lahko dobil samo tisti ki v sloveniji živi in dela za svoje preživetje 15 let nato bi moral delati izpit iz slovenščine za 4 letnik srednje šole

   • Saj tvoje zahteve niso (skoraj) nič drugačne od sedanjih. 10 let bivanja, vsaj minimalni dohodek po cenzusu in znanje slovenščine.

    Jaz sem velik zagovornik migracijske politike, kot imajo to urejeno v ZAE. ( https://en.wikipedia.org/wiki/Emirati_nationality_law )
    Pa, da bo jasno: gre za eno najbolj odprtih držav do priseljevanja, a hkrati skoraj nedostopno, da pridobiš državljanstvo. Pri nas je pa ravno obratno. Skoraj nemogoče se legalno preselit v Slovenijo, državljanstvo pa lahko dobi vsak pritepenec….

   • Še en dodaten tekst iz izkušenje tamkajšnega expata o tem kaj pomeni imeti državljanstvo v ZAE:
    https://www.quora.com/What-are-the-perks-of-being-a-UAE-citizen
    Tako izgldeda država, ki ščiti svoje ljudi in skrbi za ohranitev lastne kulture, identitete, ….

   • terminalar

    Se globoko strinjam, vendar se obenem upam trditi, da več kot polovica Slovencev nima pojma o pravopisu.

  • totex39

   Da imamo tako ustavo se lahko “zahvalimo” kućanovemu klanu, ker za njih niso bili Slovenci na prvem mestu, ampak mešanica ostalih jugovičev.

   • Se 100% strinjam s tabo. Ustavo l.1991 so nam žal spisali komiji, zato je tako kot je.
    Jaz osebno bi pod nujno naredil 2 spremembi:
    1. člen “Slovenija je država vseh Slovenk in Slovencev
    črtanje izjave, da je Slo socialna država

    PS: kot sem že omenil: vsem krtikom mojega 1.člena predlagam, da si pogledajo ustavo Srbije.
    Za nameček pa naj si še preberejo besedilo njihove himne, pa naj potem argumentirajo zakaj ne 2.kitica v našo himno.

 • mapu

  Slovenija prva, Naprej Slovenija, Slovenija je prvenstveno država Slovencev in to pravih Slovencev!

  • dob

   Slovencem je Slovenija prva!
   Čefurjem jugoslovenarjem je pa samo nekaj, na čemer lahko parazitirajo, s čimer lahko pometajo, kar lahko ponižujejo, jo okradejo in se ji potem še posmehujejo.

 • bednick

  Kaj bo rekel zadnji Slovenec v Sloveniji:

  NAPRED SLOVENIA!

  .

 • ljubinica

  V Ustavi pise oboje: da je Slovenija drzava slovenskega naroda in da je Slovenija drzava vseh njenih drzavljanov.
  Antropologinja Irena Sumi – skrajna levicarka in Judinja – se je o tem protislovju ze razpisala. Po njenem bi bilo treba iz Ustave vreci izjavo, da je Slovenija drzava slovenskega naroda.
  Ljudi, ki so v Ustavi omenili “slovenski narod” je razglasila za nacionaliste in fasiste ….
  Vedeti je treba: V to smer peljejo stvari levaki.
  Zato je za Slovence tako pomembno, da na volitvah zmaga desna stran.

  • dob

   ljubinica, norost nikoli ne bo nadomestila normalnosti. Nikoli!
   lahko kučan zmaga še pet naslednjih mandatov, vendar tu ne bodo NIKDAR naredili Jugoslavije! Čeprav pospešeno delajo na tem. Norost ne more nadomestiti normalnega, tako kot posebnost ne more nadomestiti navadnega!
   Jaz sem za navadnost in me posebnost sploh ne zanima! Danes bi že vsak bil nekaj “specialnega”. Jaz pa sem rad navaden. Priklanjam se navadnosti in preprostosti.
   Navadna SLOVENIJA! To je moje. Drugo pa ne.

   • neny

    Nariš si jo skupaj z JJ. Navadne SLO ni več, je pa bila a ne.

  • Mojca pokraculja

   Madonca, namesto da bi imeli slovensko Oriano Fallaci, se pa oglaša neka zblojena feministka z imenom, ki asocira na šamanstvo, šamija, šerbeđijo, šalabajzerstvo ….

 • TOML

  Bravo Bernard!
  Odlično!

 • TOML

  Naj socialisti futrajo kozjejebce s svojim denarjem.
  Slovenci ne bomo proti.
  Itak so pa suhi kot poper, ker sproti vse zažrejo, pa še zapufajo se.
  Levičarje je treba porinit iz parlamenta v norišnico, potem bomo Slovenci na konju.
  To so uničevalci naše domovine in slovenstva.

  • xtc

   No potem ti je jasno zakaj je Adolf sicer socialist,kjub temu ,da je bratsko sodeloval s Sovjeti iz božje previdnosti najprej poleg kriminalcev doma v lagre vtaknil skoraj vse nemške komuniste.

 • dob

  NAPREJ SLOVENIJA!

 • human

  Vprašajte se zakaj vladajoče elite kar naenkrat vozijo migrante, ker tako radi, da bi se z njimi družili vse povprek jih niti slučajno nimajo, prej nasprotno, saj zasebno jih imajo v svojih krogih le redko, če sploh kdaj.Gre za briljanten pretkan dolgoročni načrt velikih razsežnosti, ki poteka na večih nivojih in se je vedno začel s propagando, v katerem pa bomo dolgoročno oboji potegnili kratko.Muslimanske migrante, za katere vedo, da sovražijo in pobijajo nemuslimane, uvažajo pod pretvezo vojne, pomlajevanja Evrope, multi ras, v bistvu, pa le, da nas bodo pobili, da se najprej počisti najbolj nevarne in potem bodo oni povračilno pobili migrante, saj sprijena elita ve, da ljudje postajajo že preveč pametni, ter siti krivic in bi jim ljudje za vse zločine, ki jih je morje, slej kot prej sodili.Tako bodo zaščitili sebe in se znebili motečih, na njim naklonjeno, manjšo skupino vodljivih sužnjev.Skratka gre za zaključen aranžma, v kateterem bodo ubili več muh na en mah in ostali neomadeževani, celo pravičniki, v očeh zgodovine, pa še zabavajo se psihopati ob teh igricah.
  Ljudi so idejno načrtno okužili s kulturo nenasilja, sprejetjem vojske, sodišč, policije in sodišč, kot edinih skrbnikov pravice in varnosti, kar je v družbi, ki pravično funkcionira, sicer prav, vendar pa so zato ljudje izgubili, kar je naravno že za žival, to so zdrave meje lastne samoohranitve in samoobrambe, da nič ne naredijo in kar čakajo državo, kot so bili naučeni, da bo poskrbela za njih, čeprav doživljajo nasilje države in vidijo nevarnost, pa se ne zavedajo, da v bistvu lastna država nad njimi izvaja nasilje in, morajo ukrepati sami.Ljudem teče voda v grlo, zgubljajo živce, pamet in imetje, naredijo pa nič.Skratka gre za perfiden zaključen začaran krog.

 • Mitja Mazini

  Neoliberalizem =najprej moja denarnica.

 • šmentanamuha

  Balkanski lobi, ki mu poveljuje Kučan, načrtno razgrajuje Slovenstvo in Slovensko državo, ki mu nikoli ni bila intimna opcija. V tem je vsa zgodba. Zato je Kučan tudi dal najvišje državno priznanje Sorosu in aktivno sodeluje pri izvajanju multikulti politike. Dokaz: prva vrsta med razbijači Antifa levičarjev na Kotnikovi na protestih proti vsiljenim azilantom. Ko bi le ljudje to spregledali.

 • Olga_10

  Bravo gospod Brščič! Vsi, ki kršijo ustavo in uničujejo Slovenijo, so teroristi! Teroristi pa sodijo za zapahe, od Murgleoneja do Antifa! Naprej Slovenija!

  • Drago Stubljar

   fujjjjj belogarda treba bo krenit argentinaaaaa

 • šmentanamuha

  Mene ne zanimajo težave Afganistancev, Pakistancev, Nigerijcev, Eritrejcev, Albancev … in kar je še teh indijancev, tako kot njih ne zanimajo težave Slovenije. Zakaj bi tukaj zganjali neko lažno skrb. Pomagamo jim lahko začasno, potem pa lepo pozdravljeni in zbogom! Slovenska država mora v prvi vrsti poskrbeti za Slovence. Vendar se morate tudi Slovenci zbuditi in povedati svoje na volitvah.

 • karpelec

  Slovenci si želimo “najprej Slovenija”, od nas izvoljena oblast pa dela obratno in ne posluša naroda-torej naj gre čimprej z oblasti. Lekcija narodu je preprosta-trikrat prej premisli, komu boš zaupal oblast.

 • seniorka

  Z vsem spoštovanjem g. Bernard Brščič. Še več takih člankov potrebujejo Slovenci, da se bodo končno zavedali situacije v kateri smo.

  • Novakec1

   Če nimaš oprane glave to že malo po osamosvojitvi veš, z prevlado LDS se je začel pogrom slovenstva.

 • neny

  Sprejeli ste Evropo, sprejeli ste multikulturo. Kaj vam je treba še narisat? Slovenija naprej:) obljubljena dežela Švica. Spoštovani etnocentrik pojdi na Florido dirigirat etnocentrizem ali pa v Francijo….No kam to spada? Kaj pa v Rusijo, tooo…..:) Kitajsko…toooo. etnocentrizem je na Vzhodu doma.

  • traktor

   Ko smo se odločili za Evropo, nihče ni želel neke balkanske Afrike.

   • neny

    Janez je vedel, zate ne vem.

    • traktor

     Pel si ti tega svojga Janeza domov.

  • ponosen_Slovenec

   Naj te popravim, sprejeli smo EU in ne Evrope, v Evropi smo bilit tako ali tako. EU je bila le združba za mir med članicami. To kar je danes je pa vedno dlje od prvotne tvorbe.

   • neny

    JAO……, EU JE MULTIKULTI.

  • xtc

   Multi kulti v okviru EU narodnosti deluje,multi kulti z narodi izven EU razen Australije,Novezelandije,Japonske in delno ZDA in Kanade NE DELUJE ni kompatibilno.

 • Roy Bee

  g. Brščič, ne vem zakaj toliko stavite na volitve oz. kaj boste obkrožili, če pa ne veste kdo s kakšnim namenom in kako šteje glasovnice.

  • Novakec1

   Tričetrt sloovc ne dojema da volitve ne bodo nič spremenile.

 • dob

  Odgovor neny, ki jo imam zablokirano.

  Ma ne ga lomit?! Kaj vsi čefurji so prišli v Slovenijo zadnjih dvajset let in to skoz Evropo??? In še to zaradi obveznih kvot. Prej jih pa sploh ni bilo, a ne da ne.
  Vem, da je parazitu težko, ko mu gre država v kurac,. Potem rabi rezervno državo, da jo bo spodjedal, si jo prisvojil, zajebaval prebivalstvo in mu pisal svoje zakone in ga, da rečem naravnost: RAZNARODOVAL!!!!!
  Ko pa drži v rokah SVOJO zastavo, ga pa kurčevi čefurji-jugoslovenarji obtožijo, da je ksenofob, rasist, homofob, termofob (termofob je termofor, ko si prehlajed)…. in da govori sovražno! Podtaknejo mu himno, ki je samo preoblečena Internacionala in se Slovencu posmehujejo, češ kako je neumen. Zasedejo mu parlament in vladajo. Delajo si svojo Jugoslavijo na tujih tleh!

  Jugoslovenarji ste paraziti, nimate svoje države. Kradete tuje, zadolžujete nas in se nam spakujete.
  Med izseljenci v Argentini ni nobenega čefurja. Vsi do zadnjega so antikomunisti!
  Vsi čefurji so pa komunisti. Niti enega ni med čefurji, ki je antikomunist.

  In veš kaj je najbolj zanimivo?! Teh kurčevih čefurjev ne marajo niti tam, od koder so prišli! Ker tam ne marajo komunizma in komunistov, jugoslovenarjev in podobne čefurske golazni! Ne Srbi, Ne Hrvati ne Bosanci. Pejt ti mal v Bosno pa tam serji o nostalgiji do jugoslavije in po komunizmu… boš prec dobila po pički. To lahko nekaznovano serješ samo v Sloveniji.

  Ker če je nekdo (kdorkoli!) antikomunist – ni čefur! In je zato dobrodošel med nami. On je naš, ne glede na to, od kod prihaja.

  • neny

   kaj me pa maš na blocket, če pol škiliš. :) Bodi Slovenc. Odprt, kot sem jaz, še nikogar nisem blokirala. Tud onega ptiča ne. :)))) Slovenja se začne z dejanji, spoštovani Dob.

   Imaš pa tako oprano glavo, da nič več v njo ne pride. Pa kjeeeeee vi živite? Vsaka tvoja beseda je brez osnov real lifa.

   • slosin

    …ta Dob ti je pa dal tinte pit, a?

    • neny

     spil jo je s tabo vred, …. bolano.

   • Olga_10

    Dob ima prav, priseljencem Slovenija ni intimna opcija. Prav, imajo pravico misliti tako. Vendar pa imamo Slovenci in Slovenke pravico braniti našo nacionalno državo. In pisati zakone, ki bodo ščitili slovensko kulturo, slovenski jezik in slovensko bit. Vsak, ki pride k nam, je dobrodošel, če le govori slovensko v javnem življenju, ki dela in se vzdržuje in plačuje prispevke.

    K nam ne sodi halal mučenje živali, k nam ne sodi ponižujoč in nasilen odnos do žensk, pri nas ni dobrodošel hidžab.

    • neny

     V prejšnji kolumni ta isti kolumnež trdi, da je socialni sistem nasilje nad človekom. Ste no pod vplivom sds droge, večrezni oportunisti, pihate, kot predlanski veter.

   • šmentanamuha

    In katera so ta dejanja, draga neny?

 • Slovenec 33

  Hvala gospod Brščič.
  “Naprej Slovenija” je potrebno tako glasno povedati, da bomo preglasili vse, ki delajo na okupaciji slovenske države.
  Levaki od SMC, DS, DESUS, ZL, NSI in ilegalnih stricev ter vladajočih struktur se trudijo na vso moč, da bi lahko ostali na oblasti kot izdajalci slovenskega naroda, v službi okupatorjev slovenske države.
  Ko jih bomo preglasili, bomo Slovenijo lahko brez velikih problemov osvobodili te drhali.

 • jan

  Cerar in njegovi izpolnjujejo raznarodovalno politiko, ki je del evropske globlistične agende. Cilj migrantskega cunamija je odprava avropskih narodov in njihovih nacionalnih držav ter oblikovanje anacionalnih Združenih držav Evrope, v kateri bodo nacionalne države le še geografski pojmi, njihove vlade pa lokalni administrativni centri. EU se pospešeno spreminja v unitaristično tvorbo, podobno nekdanji SFRJ. Oziroma huje: v SFRJ je prišlo do mešanja le znotraj meja države, v EU gre za to, da se odpravi avtohtono prebivalstvo prek ekscesnih migracij. Gre za načrten kulturocid, etnocid in genocid nad Evropejci.

  • šmentanamuha

   Tako in nič drugače. Samo slepi ne vidi.

 • Joža

  Primca podpri, sicer ne bo več ljudi doma. Je to tako težko razumeti? Šele potem bo šla Slovenija naprej. To je osnovni pogoj, prvi in najvišji.

  • Cucurbita Pepo

   xD

 • Rotar Jakob

  najprej slovenija in ne kurćanov udbomafijski kz slovenistan!

 • ponosen_Slovenec

  Ko berem komentarje sem žalosten in hkrati vesel, da se Slovenci in Slovenke prebujamo. Rekel bom le, POTREBNO BO IZVOLITI DESNO VLADO. NAPREJ SLOVENIJA! SLOVENIJA SLOVENCEV IN SLOVENK!
  ———————————————————————
  Zato mi Slovenije sini,
  zvesti svoji domovini,
  eno srce bodimo!
  Če nam je ljubezen mati
  ino sloga nas pobrati,
  večna bo Slovencev čast!

  • Soave

   + + + + + + +

  • učko

   Jah, no, zbud se orenk, no !

  • CroMann

   Što će te sa tim slinim Srbima, koji su među vama?

 • xtc

  Še vsaka država,ki so jo v svoje kremplje dobili levaki je propadla.

 • skorpijon93

  države višegrajske skupine so homogene in stabilne !

  • neny

   jes, z dvesto do tristo ojrov pokojnine. Homogene in stabilne. :) po zaslugi ex sistema.

   • skorpijon93

    kdo si pa ti da bi ti verjel, zgleduj se po višegrajcih !

 • učko

  Najprej pamet, da zmagate na volitvah, potem pa Slovenija !

 • ljubinica

  Se malo, pa bodo Preserna razglasili za nacionalista in fasista ….
  In cenzurirali 3. kitico Zdravljice ( tako kot jo je cenzuriral dunajski drzavni cenzor ….)
  V sovraznike z oblakov
  rodu naj nasga tresci grom ….

 • samsara

  “To pa tlakuje pot v civilizacijsko nazadovanje.”

  Osnovni nnamen globalistov. Topoglavcem, genetskim degenerirancem iz zaostaležem je lažje vladati.

 • Radolf Mitler

  Tako je g. Brščič! Moralno in materialno podpiranje rarzno razne priteple balkanske in azijske golazni s strani večin levičarjev in blaznih N’tokov – je veleizdaja. Vsi bi morali pred strelski vod.

 • Slovenka

  Odlično.

 • Slovenka

  Slovenija Slovencem.

 • Rožle

  Lepa je, ker moja je
  v sebi nosim jo
  njene gore biserne, morje in nebo.
  Kamor pridem, kamor grem,
  ne pozabim je ….

  https://www.youtube.com/watch?v=t1jhAHJ1au4

 • DUŠAN ZALAR

  Predsednik nogometne zveze ČEFUR !
  Predsednik rokometne zveze ČEFUR !
  Predsednik košarkaške zveze ČEFUR !
  Bivši predsednik MILAN Yugokolaborant!
  Bivši predsednik DANILO Yugokolaborant !
  Sedanji predsednik Crokolaborant !
  Sedanji državni zbor kar nekaj kapetanov in palestincov !
  RTV SLO večina Yugokolaborantov in nekaj Nigerijevcov ter muslijev !
  SLOVENCI ZBUDIMO SE NA NASLEDNJIH VOLITVAH !!!!!!!!

  • Borut Jug

   Se strinjam. Slovenija je domovina Slovencev. Zanjo so se borili naši predniki od pa vzemimo Trubarja pa do partizanov. Vsi drugi so lahko samo začasno bivajoči, dokler so potrebni. Tisti, ki niso potrebni pa nazaj-ven iz Slovenije. Slovenija mora biti dom zavednih Slovencev.

 • Maja

  Jaz sem za referendum, ker drvimo v balkansko monado, bi raje živela kot manjšina pod Avstrijo z njihovo zakonodajo in redom…do takrat pa bom še naprej v Nemčiji.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!