Narobe svet

Lucija Šikovec Ušaj

V tem tednu sem se spomnila neke otroške knjige, pravzaprav le neke ilustracije, in sicer na strehe postavljenih hiš. Res se ne spominjam več vsebine, živo pa vidim ilustracijo in ta ilustracija (naj mi bo oproščeno, ne vem čigava) mi je asociirala “družbenopolitično” stanje preteklega tedna ali preteklih dni. Kot da se je vse postavilo na glavo in nas le še nekaj vztraja v povsem nenaravni drži, to je s podplati na tleh in z glavo v zraku.

Falcon
Začelo se je s kar neverjetno zgodbo o vožnji našega premierja in njegovega ožjega dvora s falconom na SP v rokometu v Parizu. Če ga že imamo, naj leti. Falcon namreč, čeprav bi bilo bolj prav, da bi letela Miro Cerar in njegov dvor. Ker se spominjam obrazložitve, da je falcon prvenstveno namenjen nujnim vožnjam organov, sem očitno spet brcnila v temo. Mislila sem, da govorimo o organih, ki ji potrebujejo bolniki za preživetje, ne pa o državnih organih, ki očitno zmorejo preživeti tudi brez tistih organov, za katere na splošno velja, da so za življenje nujno potrebni. Skrbno pa skrbijo za organe, za katere so se sami odločili, da brez njih življenje ni tako prijetno. Ali je letel tudi urejevalec pričesk, ne vem. Če ni, upam, da se bo pritožil. Glava mora delovati vsaj navzven urejeno in je torej »brico« nujno potrebno spremstvo.

Nacionalizacija denacionalizacije ali vi nid mani
Potem, za vrstni red dogodkov ne jamčim, me je malce prevzela ideja Alenke Bratušek, ki bi Zakon o denacionalizaciji dala na referendum. Ali bi torej želela samo prikrajšati vse tiste, ki že 26 let bijejo sodne bitke, da se jim vrne po krivici odvzeto ali pa gre le za prvi korak, kateremu bi sledili tudi ostali, to pa je, da se tudi vsem, ki so vrnjene nepremičnine že obnovili, te ponovno zapleni, še ni čisto jasno. Hkrati bi lahko vzeli tudi vsem političnim nasprotnikom, če so morda uspeli kaj ustvariti, saj ne gre, da bi eni bogateli na račun delavcev, ki jih zaposlujejo. Kje so zlati časi, ko zasebnik ni smel zaposlovati več kot pet ljudi?

Čuš za šus?
Pa se tukaj seveda zgodba ne konča. Pojavi se posnetek, kjer »neki« nekdanji poslanec gosti svoje strankarske sotrpine z “domnevnim” kokainom.

Vsa slovenska javnost pa v zrak, SDS je zadrogirana stranka, pove omenjeni na POP TV. Glede na očitek, da predsednik te stranke skrbi le za svojo dobrobit, pričakujem, da se bo v stilu Karbe pozanimal, ali teče kakšen kazenski postopek v zvezi s preprodajo drog proti zavržnemu predsedniku sicer dobre stranke. Blamaža je popolna, Čuš pa seveda ne razume, da je blamiran v tej zgodbi še najbolj sam.

Pobuda SDS, da se poslance testira, ali so pod vplivom droge, je izzvenela v prazno in nisem slišala, da bi se katerikoli novinar sploh spomnil, da so prav novinarji leta 2006 skrivoma testirali 50 italijanskih poslancev in ugotovili, da številni uživajo mamila. Testi so bili pozitivni vsaj pri šestnajstih poslancih in to na kokain in marihuano.

Smola Smolnikarja
Vendar tedna še kar ni konec. Kanal A nam postreže s prispevkom, za katerega misliš, da jim je v eter ušel pomotoma in je bil pripravljen za prvoaprilsko šalo. Na ekranu smo videli državnega sekretarja na ministrstvu za infrastrukturo. Kdo je minister, sem morala prav poguglati in če je striček Google “apdejtan”, je to dr. Peter Gašperšič, torej je njegov državni sekretar Tilen Smolnikar, ki ima očitno edino kvalifikacijo, da se piše Smolnikar, kar malce zadiši po infrastrukturi, asfaltu ipd. Če so Čuševi mladci snifali koko, kaj za božjo voljo dajejo temu človeku???

Pogledala sem, kdo mu je podelil naziv magister in ugotovila, da je to seveda tista nekoč razvpita kranjska Sorbona, naš Tilen pa se je v svoji magistrski nalogi zahvalil soprogi in otrokoma, da je spet smel biti študent. Predlagam, da mu družina to omogoči vsaj še enkrat, pa bo v naslednjem mandatu vsaj minister. Zdaj je tudi povsem razumljivo, zakaj minister ne ve, ali je drugi tir prioriteta ali pa je nepotreben. Po izbiri državnih sekretarjev sodeč se fantje vračajo na igrice z vlakci in vetrnicami!

Smo pa vsekakor v živo videli, kam pripelje pomanjkanje izobrazbe nekdanje kumrovške šole. Njeni diplomanti znajo še dan današnji vsaj pol ure neprekinjeno govoriti o katerikoli temi, pa čeprav so o njej prvič slišali v vprašanju, ki jim je bilo zastavljeno. Poglejte Anderliča, ko za poligon zmanjkuje denarja, se poskuša, vsaj kot tleča grožnja, vrniti v politiko. Prevedeno v jezik 2017, dajte mi denar in LDS ne gre na volitve.

PIZDA TI MATERINA SERONJA RETARDIRAN
In ko misliš, da je svet res na glavi, da si videl že vse, te kot strela z jasnega preseneti izjava profesorja zgodovine na kranjski gimnaziji, ki se imenuje Gimnazija dr. Franceta Prešerna, pedagoškega delavca Blaža Mršića. Izjava je namenjena predsedniku stranke SDS, gre pa takole: ”PIZDA TI MATERINA SERONJA RETARDIRAN. JEBALE TE LUKNJE KOLABORANTOV, DA TE JEBALE SMRAD ODVRATEN. OBESI SE IN REŠI SVET PRED TVOJIM OGABNIM KSIHTOM IN KOMENTARJI.” Za to gimnazijo smo slišali ob odklonilnem mnenju staršev in 24 profesorjev, da se migrante, neidentificirane tako po narodnosti kot po starosti, namesti v dijaški dom. Zaradi tega se je nekdanji ravnatelj Šink v Mladini zgražal: “Na gimnaziji je približno 45 profesorjev, 24 od njih je več kot polovica. Ne gre za posameznike, ki bi imeli skrajno nestrpna mnenja, ampak za večji del intelektualcev iz vzgojno-izobraževalne ustanove. Vzgoja IN izobraževanje. Toda, vzgoja za kaj in izobraževanje za kaj? Za strpnost, za spoštovanje drugačnosti, za spoštovanje otrokovih in človekovih pravic.”

Pa dajmo, ugibajmo, v kateri skupini profesorjev je omenjeni intelektualec iz vzgojno-izobraževalne ustanove? Pa še nekaj, ali bo Darja Matjašec zbirala podpise in naslavljala ostre apele Miru Cerarju in Maji Brenčič Makovec (ki je ministrica za šolstvo, če ne veste)? Kajti česa vsega ni bilo v medijih, ko so starši in profesorji dvignili svoj glas proti namestitvi tujcev, za katere se zdaj že ve iz evropskih izkušenj, da kljub domnevni mladoletnosti niso nepopisani list! Dajmo, zbirajmo podpise, da takšen profesor, kot je Blaž Mršić, nima mesta med odraščajočo mladino in da tudi njegova predavanja zagotovo ne morejo dosegati neke pričakovane ravni. Pravzaprav pa bi morali reči, da zagotovo dosegajo od levice pričakovano raven.

Čebašek Travnikova se uči od Pirc Musarjeve
Seveda mimo nove predsednice Zdravniške zbornice Slovenije ne gre, bilo bi krivično. Njena prijateljica namreč zahteva od RTV Slovenija 214 tisoč evrov odškodnine, v kar je skromno vštela tudi svoje duševne bolečine, ker ni postala direktorica. Samo predstavljamo si lahko, kaj bi bilo, če bi kandidirala za predsednico RS in koliko bi nas v primeru njene neizvolitve stale njene duševne bolečine takrat. Omenjena predsednica zbornice zase predlaga plačo najmanj 8 tisoč evrov, po nekaterih podatkih pa 10 tisoč evrov. Da ne bo foušije, mir v hlevu je le, če imajo vse krave v jaslih dovolj sena! Medtem pa pacienti zmrzujejo na hodnikih urgence ali poliklinike in so oskrbljeni slabše kot njihove živali na veterini. Ja, gospa lahko reče, da je njena plača iz članarine zdravnikov, vendar pozablja, da ti zdravniki tudi zaradi članarine stavkajo in zahtevajo višje plače, ki jih na koncu koncev, tako kot odškodnino nesojeni direktorici RTV, plačamo državljani.

Veliki met poslanke Murglove
Danes sem izjemoma poslušala ministra za pravosodje, ki je v državnem zboru izvedel pravcato veseloigro. V primerjavi z njim je uspelo poslanki Jasni Murgel nekaj skoraj nemogočega. Čeprav jo je bilo včasih težko razumeti, je izpadla bistveno pametnejša od ministra. To pa je dogodek.

Bojim se, da bo en teden bistveno premalo, da bi svet spet uspeli postaviti na noge. In šele vikend je!

Lucija Ušaj Šikovec

 • VERZIFIKATOR

  Ustavimo se le pri temi prvi,
  saj druge niso vredne komentarja,
  iz njih že patološko zaudarja,
  povejmo le o lutki kaj na vrvi.

  Milo Selar najml.

  OSTRŽKOVE SANJE

  Pustite vendar lutki njene sanje,
  pustite kdaj Ostržka vsaj pri miru,
  osliček v cirkuškem ko lahnem diru
  odpravi končno se na praznovanje.

  Saj je vendar venomer v areni,
  šibajo ga sem in tja po krogu,
  sanja le lahko o kakšnem drogu,
  sanja, da bo kdaj artist, teliček.

  Ne veste, kaj Ostržku to pomeni,
  vsaj kak hip med zmagovalci biti,
  končno se potrjen počutiti,
  v športu vsaj, ta navijač leseni.

  Že vnaprej ga vodi jasnovidnost,
  zasleduje polno, prazno luno,
  ve, kdaj mora priti na tribuno,
  kot da božja spremlja ga previdnost.

  Pa še let se prej mu rezervira,
  z njim čebela je, brenčeča Maja,
  mu kot trotu Viliju ugaja,
  pred falconom uri dve pozira.

  Pustite vendar lutki njene sanje,
  lahko je reči, teže jih plačati,
  saj dragi so Ostržkovi copati,
  ko igrá se rokometovanje.

  Za prekrške športne je še manjše,
  kot je znano, pravljični Ostržek,
  tisti Pepetov lesen izvržek,
  zdrsnil na ledene ploskve tanjše.

  Naš Ostržek se po njem zgleduje,
  sanja kakor oni, lutka uboga,
  ki bil večna Pepetu nadloga,
  sam nad sabo, zdi se, obupuje.

  K zmagovalcem se zato zateka,
  tam počuti se kot v sanjah svojih,
  koplje se, se ve, v denarjih tvojih,
  jasno, saj lesena je pokveka.

 • Anonimno

  Slovenski svet se bo še dolgo obračal na glavi.

  • Boštjan V.

   Lucija super si. Če si za mi sporoči na twitterju.

 • Kavijar tovarišija.Družba za medsebojno občudovanje.

 • Od Kekca prjatu ..pa to

  KOMENTAR, KI GA NAPIŠEMO UPORABNIKI PRIDE NA TALE PORTAL ŠELE PO 3 URAH ALI CELO VEČ ...

  SE VAM NE ZDI, DA TAKO KOMENTIRANJE KOT JE SEDAJ SPLOH NI SMISELNO IN JE BOLJE, DA GA SPLOH NI

  KOT PA, DA SI ŠE NAPREJ SRAMOTO DELATE .... ??!!

  • Prle

   Bolje pozno kot nikoli.

   • Anonimno

    Pol pa le uživi .

 • Anonimno

  Bravo, super kolumna!

 • Anonimno

  Odkar so Patrio razveljavili so se strici podali v alkohol in podobne substance. Življenje je kruto in palica ima dva konca, Zorane K.

 • nesramno bogat

  Odkar so Patrio razveljavili so se strici podali v alkohol in podobne substance. Življenje je kruto in palica ima dva konca, Zorane K.

 • Viktorh

  Torej skoraj isti članek kot od Petre Janša, zanimivo :p

 • Cel mandat se vrti ta narobe svet, premetava ga vsaka nevihta, tepe ga toča in bičajo strele, ne morejo ga pa postaviti na noge. Bolj se opijajo z alkom ali čem drugim, bolj jih zanaša a jim ne uspeva. Čarobna palica ne zadošča, če je nima v rokah pravi čarobnik.

 • Janez

  Me prav zanima,koliko časa bo trba čakati na komentar danes.Včeraj ga nisem dočakal.

 • Mare

  MATR MA JE TA CAROVNICA NA ZGORNJI FOTOGRAFIJI GROZNA!!!!!!!

  • Anonimno

   Bolje čarovnica z možgani kot polpismeno teslo brez njih.

 • Anonimno

  Človek, ki je uničil forum Nove24 in odgnal skupino odličnih komentatorjev, si zasluži naslednjo Prešernovo nagrado murgelskih stricev. Zgolj za branje pretežne večine člankov, predvsem izdelkov STA in nebogljenih prevodov iz angleščine, bo le malo ljudi izgubljalo čas. Škoda, pot je bila prava!

  Lučka, zakaj še pišeš, če vidiš, da na lepem ni več vredno?

 • X65

  Vsega bo pa kriv g. Janša, tako kot vedno.

 • ???

  Prosim, ce ze enkrat prenehate uporabljat za srednjesolske ucitelje naziv profesor!! Tem manjka do profesure vsaj 4 leta doktorata in potem se vsaj 4 leta do habilitacije ter nato, ce se te Bog usmili, najdes ustrezen prost profesorski stolcek. Torej, to SO NAVADNI UCITELJI, KI NE ZNAJO DRUGEGA KOT UCITI OTROKE TO, KAR SO NAUMILI DEJANSKI PROFESORJI IN RAZISKOVALCI.
  Tale primerek pa je samo potrditev mojega pisanja.

  Hvala!!

 • Olga

  Cirkus Mira Cerarja!

 • Frank

  Lucija SIKOVEC: Si taka ker je PUST ali si taka vsaki dan??

  • Anonimno

   Mare/Frank, ali te za tvoj primitivni aktivizem plačajo, ali si le bolj butast po naravi?

   Po štirih urah nov komentar in pride zahteva, da upočasnim? Fantje na Novi, pogreb bo. Pa vedno manj mi ga je žal. No ja, vaša stvar, kajne?

 • Anonimno

  A nehate ze reklamirat nekega zblojenca mrsica alu nekega podobnega hrvaskega priimka. zamenjajte s kako kulturnejso temo.

 • karlina

  Bolj bi moralo pisati-narobe drzava, oz. katastrofa od drzave, ki drvi samo v prepad in propad. Tisti, ki so volili Cmerkota in njegove podanike, ki jih je očitno pobiral na cesti, SRAM VAS JE LAHKO, zeloooo sram !!!!!!

 • VERZIFIKATOR

  Ustavimo se pri novici prvi,
  druge niso vredne komentarja,
  vsaka njih grozljivo zaudarja,
  kakor truplo staro so na vrvi.

  Milo Selar najml.

  OSTRŽKOVE SANJE

  Pustite vendar lutki njene sanje,
  pustite kdaj Ostržka vsaj pri miru,
  osliček v cirkuškem ko lahnem diru
  odpravi končno se na praznovanje.

  Saj je vendar venomer v areni,
  šibajo ga sem in tja po krogu,
  sanja le lahko o kakšnem drogu,
  sanja, da bo kdaj artist, teliček.

  Ne veste, kaj Ostržku to pomeni,
  vsaj kak hip med zmagovalci biti,
  končno se potrjen počutiti,
  v športu vsaj, ta navijač leseni.

  Že vnaprej ga vodi jasnovidnost,
  zasleduje polno, prazno luno,
  ve, kdaj mora priti na tribuno,
  kot da božja spremlja ga previdnost.

  Pa še let se prej mu rezervira,
  z njim čebela je, brenčeča Maja,
  mu kot trotu Viliju ugaja,
  pred falconom uri dve pozira.

  Pustite vendar lutki njene sanje,
  lahko je reči, teže jih plačati,
  saj dragi so Ostržkovi copati,
  ko igrá se rokometovanje.

  Za prekrške športne je še manjše,
  kot je znano, pravljični Ostržek,
  tisti Pepetov lesen izvržek,
  zdrsnil na ledene ploskve tanjše.

  Naš Ostržek se po njem zgleduje,
  sanja kakor oni, lutka uboga,
  ki bil večna Pepetu nadloga,
  sam nad sabo, zdi se, obupuje.

  K zmagovalcem se zato zateka,
  tam počuti se kot v sanjah svojih,
  koplje se, se ve, v denarjih tvojih,
  jasno, saj lesena je pokveka.

 • karpelec

  Kmalu bomo začeli po glavah hodit, da svet ne bo videti čuden iz druge perspektive, pa ugotovili bomo čigava glava je dovolj trdna, da prenese spremembo ravnotežja.

 • Cveto Gerčer

  Oprostite gospa, ampak izjava profesorja iz Kranja bi veljala tudi za vas! Obiščite psihiatra dokler je še čas.

 • Tanja Bor

  Odlična kolumna.

 • Vlado77

  Ni čudno , da se brihtni in osveščeni mladi selijo v tujino. Tudi sam bi jo ubral nekam . Tukaj nam ni pomoči- mediji povzdigujejo lopove, morilce , lenuhe . Vladajo nam ti isti . Nihče se ne zgane . Če to delajo “naši” ne bomo nikjer objavili ali pa bomo na tak način da bo dvoumno ali na hitro nekje na koncu. SDH bo nadziral koruptiven človek Puljić !! tako celo trdi silni minister pravosodja .

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!