Nova kolumna Bernarda Brščiča: Demos 2.0 – neodolomitska koalicija

Bernard Brščič (Foto: STA)

30. 12. 2017 je minilo 26 let, odkar so pomladne stranke v Dolskem podpisale sporazum o razpustitvi Demosa. Dve leti trajajoča povezava je do danes postala mit. Nje vnovično rojstvo naj bi postalo zdravilo za zagatni položaj slovenske desnice. Trdim, da so nereflektirana hagiografija, neopomladna retorika in poskusi obnove Demosa nesmiselni. So simptom brezidejnosti in posledično brezperspektivnosti slovenske desnice. Demos je mrtev. Slovenska pomlad je mrtva. Slovenija pa v letu 2018 za izpeljavo procesa družbenih sprememb potrebuje drugačno politično tehnologijo kot v letih 1989/91.

Povedano ne pomeni, da Demos v ključnem obdobju slovenske zgodovine ni odigral zgodovinske vloge. Nasprotno. Brez Demosa ne bi imeli samostojne države. To je kljub obupnim poskusom repetovskega revizionizma, ki vzpostavlja mitomansko pripoved o osamosvojiteljstvu komunistov pod “modrim” vodstvom Milana Kučana, dejstvo. Tisti, ki nam je bila samostojna Slovenija od nekdaj intimna opcija, bomo za to Demosu večno hvaležni. A poslanstvo Demosa ni bilo zgolj osamosvojitev, ampak tudi osvoboditev. Osvoboditev iz spon totalitarnega komunizma. Leta 1990 so tisti, ki so volili stranke, zbrane v Demosu, pričakovali vzpostavitev ne samo samostojne, ampak zlasti drugačne Slovenije. Obetali so si vzpostavitev normalne države, z delujočo demokracijo, s svobodnim tržnim gospodarstvom in z vladavino prava. Teh idealov slovenske pomladi Demos ni uresničil. Naša demokracija se je razvila v demokraturo, namesto svobodnega tržnega gospodarstva smo dobili tovarišijski kapitalizem, brezpravnost pa težko označim drugače kot kritokraturo. Čeravno moramo biti vsak dan znova ponosni, da je naša domovina samostojna država, z njeno vsebino ne moremo biti zadovoljni. Slovenija leta 2018 ni dobra država. Za to stanje neosvobojenosti in ubitje pomladnega duha, ki sta posledici spodletele tranzicije, nosi odgovornost tudi Demos. V kakšni meri je to posledica  okuženosti z udbo-komunističnimi kadri in dolomitskim duhom, bo stvar prihodnjih zgodovinskih analiz. Upam, da se na koncu dneva ne bo potrdila teza, da sta bila Nova revija in Demos projekta, vodena s strani SDV.

V opisanem kontekstu poskušam vrednotiti zadnjo pobudo NSi o oblikovanju predvolilne koalicije, nekakšnega Demosa 2.0. Osnova združevanja naj bi bila njihova programska izhodišča, zožena v 10 točk, ki jih nameravajo predstaviti na programski konferenci v februarju. Ob vsem zaklinjanju NSi o pomenu programa preseneča izključevalni duh pobude. K sodelovanju so vabljeni vsi, razen največje opozicijske stranke SDS. Kakšen absurd! Demokratična opozicija 2.0 naj bi se oblikovala brez največje, po moji oceni tudi edine opozicijske parlamentarne stranke. Za Demos je bila nasprotno značilna vključujoča nrav. Cinik bi se pridušal, da še preveč vključujoča. Upoštevaje zastavljeni ekskluzivizem NSi moram ugotoviti, da cilj pobude verjetno sploh ni zmaga na volitvah, ampak je usmerjena v osamitev in politično izločitev SDS. Pobuda je v celoti skladna z interesi tranzicijske levice in zlasti njihovim SZDL-jevskim oziroma neodolomitskim razumevanjem demokracije. V takšnem naziranju je “konstruktivna” opozicija à la NSi dopuščena, SDS, ki edina ogroža status quo in interese tranzicijske levice, pa je označena za skrajno, fašistoidno stranko. Šele ko bosta SDS in Janez Janša odstranjena, bo v naši domovini spet lepo biti mlad.

Projekt Demos 2.0 ni nič drugega kot posledica velikih travm in izgubljenosti, ki po odhodu Andreja Bajuka pestijo NSi. Namesto samospraševanja, zakaj se NSi kot menda krščanskodemokratska stranka ne more uveljaviti kot vodilna stranka slovenske desnice in za prevoz njihove poslanske skupine še vedno zadošča renault clio, se vedno znova zatekajo v iskanje zunanjih krivcev. Natančneje enega samega krivca, Janeza Janše. Ta je kriv za vse. Za prižgane vampe Ljudmile Novak, glivice na nohtih Lojzeta Peterleta in slabo prilegajoč se windsorski vozel Mateja Tonina. Ker primer Patria s politikom v zaporu ni dosegel cilja, nadaljujejo z Demosom 2.0. Menim, da je mrhovinarska strategija NSi v celoti zgrešena. Ne predstavljam si zvestega Janševega volivca, ki bi volil npr. Novakovo, Peterleta ali Tonina. Že sama misel je stupidna. Če želi NSi prevzeti primat na slovenski desnici, ne zadošča oblikovanje programa, za tem morajo stati verodostojne osebnosti. Volivcev njihov nabor pell-mell verolomnih katamitov, ljubiteljev savne in aerofonov očitno še ni prepričal. Ob nadaljnjem brcanju v mrtve konje, kot je Demos, jih zagotovo tudi ne bo.

Bernard Brščič

(Kolumna je bila prvotno objavljena v Demokraciji.)

 • Rožle

  Bernard ima odgovor na vsako vprašanje …
  za razliko od levakov, ki imajo vprašanje na vsak odgovor …

  • zokispoki

   Spot on, komentarji Bernarda Brscica !

 • Franc Šink

  Preveč inteligence je bilo pobite na desni strani da bi se kaj spremenilo.skoraj jim je uspelo.Na levici pa imajo izbire kolikor hočeš, kajti laž je dobro dobro došla na obeh straneh.Kje je Pučnik kje Bajuk…

  • Roman Benedik

   Hm..Bajuk;pod njegovim vodstvom je NSI izpadla iz DZ

   • Majda

    Butl! Ampak res! Kako noro in debilno razmisljas, oz. bolje, hujskas! Kdo pa uporablja vas druzinske mozgane danes? Ce jih sploh premorete! Zate vem, da jih ti ne!!

  • osa

   če bi imeli levi pamet in inteligenco sploh ne bi potrebovali desnice. AKRAPOVIČ je začel delati v garaži, pa kje je danes,??
   cerar pa je začel z zlato žlico jesti. ne vem 10 x ali več krat pravnik leta in kam nas je pripeljal. čestitam pa jim za dobro ime smc STRANKA MOTENIH CEPCEV

 • terminalar

  haha, Bernard je klasa, spušča boleče. Tudi duhovitež Iršič.

 • tzt

  Odlično, neprecenljivo. Kratko in jedrnato kot to pove in spiše le Brščič. Mi je snel z jezika dezorientiranost in nevizionarstvo NSi. Leto 2018 bo za njih prelomno. Ali so se kaj naučili s fijaski druženja nekdaj z LDS, danes s Kučanom? To bomo kmalu videli. Zaenkrat še nisem videl Tonina na kavici pri Janši. Kaj še čaka? Do sedaj se je skrival pod kiklo Novakove. Dejanja in ne blebetanja pa bodo pokazala ali je in so v NSi zmožni kritične presoje.

  Kot sem že večkrat napisal. Na desnici je potrebna temeljita reorganizacija katera bi morala z lahkoto prehiteti do obisti pokvarjeni, kleptomanski, neetični in nemoralini murgelski inženiring. V tej verziji s kmalu propadlim Cerarjem in z izdatno fertiliziranim Šarcem kot marioneti za prihodnji cikel.

  • Roman Benedik

   Leto 2018 bo leto popolnega kolapsa SDS na junijskih volitvah

   • tzt

    Ne cvili majmun enovrstični. Bejž nazaj v kletko.

    • Steiermark

     Kdo sploh takšne opice spušča iz kletk in jim dovoli celo povzpetje, na oblast?

     • tzt

      Unle revez ni nobena oblast. Zgubu se je pa ni vedu kam zjutri it scat. Pol je pa tuki onecedu.

     • Obupno

      Res bi rad to vedu, tud jst. Gdo ženske s tolk usranim gobcem, kot ga maš ti spušča iz kletke??! Ogaba!

     • Steiermark

      jugobednik, ali še ne veš, da imaš gobec ti, vsranega tudi in da prat ti tudi spadaš v kletko med tvoje ugabne podivjane opice! Kdo te pa spušča iz nje, pa ne vem, vem samo to, da bo tvoj paznik, ki te “spušča ven” za svojo malomarnost tudi kaznovan….

     • Obupno

      Stara coprnica v penziji, zagrenjena, ker je iz svojega miternega življenja ni ustvarila nič! Še hiše nima! V bloku – kletki živi in bulji v ekran!

     • Steiermark

      imaš zopet drisko, ki bi jo rad trosil po drugih? Izgleda, da se dnevno hranš s svojimi iztrebki, zato jih moraš tudi pljuvati iz ust, po drugih….. Kdo bulji v ekran, kot tele v nova vrata, si ti in to je jasno, saj karnaprej driskaš po tem forumu!

     • Steiermark

      obup-no in ugabno, z vsranim gobcem (kot sam gobezda) govori drugim, to kar je sam in kamor sam spada, stari coprnik, z rdečo zvezdo ….

   • Steiermark

    Ob komentiranju Brščičevega komentarja, ti ne pride , nič drugega na pamet in ponavljaš te svoje pogruntavščine, v strahu, da se končno, narod zbudi in prežene , za vedno, vso to levaško roparsko morilsko drhal?

    • Obupno

     Za pripadnico desnice govoriš zelo prostaško in odbijajoče.

     • Steiermark

      Ali ti ni všeč, kar vidiš v nastavljenemu ogledalu? In, ali je prostaškost rezervirana samo za vas , levake? Vešči ste je res, bolj kot kdorkoli drugi in še, če mi prosim, poveš, kaj je tako “prostaško in odbijajočegema”, v mojem zgornjem komentarju?

     • Obupno

      Zadnje opozorilo je, da nehaš z napadi, veš kje sicer boš imel do konca življenja pod vsakim svojim komentarjem podnapise.

     • Steiermark

      ja, res je, prostaškost in odbojnost je samo za pripadnike levaške krvave religije….

   • osa

    ti si razgledan in pamete sigurno znaš odgovoriti na eno moje vprašanje, zakaj je avstriska vinjeta cca 90 € za komb, i v slovenijio pa 22o € (seveda nimajo,
    zidarja,… ??????????)

    zakaj poljaki cvetijo, ker spoštujejo fiziko in naravo, rdeče krtače pa mečejo
    vstran

    komunisti ste zavrgli BOGA in kapitalste in inteligenco, pokradli ste gotove tovarne in kaj ste ustavrili iz zlata znate delati drek.
    če bo janša živel še 1000 let ne more narediti toliko škode kakor jo je naredil komunizem in še živeči kučan sloveniji in slovencem

   • svi brača

    Pa ti verjameš v to, kar si napisal?

    • Roman Benedik

     100%.Tudi vi bi se morali zavedati,kaj vas čaka na volitvah.Kaj pa JJ ponuja razen varčevanja?To smo videli 2012.Zato pa ne bo dobil več kot 16-17%

   • zokispoki

    Jaz pa verjamem, da boste komunajzarji doziveli hudo,neprijetno presenecenje na volitvah ! Se prevec napihujete, to pa nikoli ni bilo dobro…

 • učko

  Rdečkarska fašistokracija kar naprej producira nove stranke, ker je večino starih strank zlorabila sebi v prid. Pri tem pa je z lastnim drekom namazala tudi svoje nasprotnike, ki pa se ne znajo braniti. Manjka “proti režimska” koalicija, ki pa ne bo možna s političnimi strankami, ki kolaborirajo z kučanističnim režimom. “Desni” niso sposobni ustanoviti niti ene politične stranke več, rabili bi jih pa najmanj še 2 novi !!!!!!

  • komar marko

   sposobni, sposobni, samo imamo žuljave roke in se nimamo časa ubadati z odpadki, ki niso primerni za ponovno uporabo! Le kam z njimi?

   • učko

    Če nimaš pametne glave imaš pa žuljave roke. Oziroma: “teško rukama ludom glavom !!!!!!”

 • komar marko

  Imamo največje število SUDIJ v EU in največje sodne zaostanke in največ kršitev človekovih pravic in v 21 stoletju še vedno montirane procese. Dokler bodo otroci MORALNIH staršev hodili po šolah z noži, toliko časa nam ni pomoči. Vsi ti ljudje bi morali iz MORALNIH načel odstopiti. In CMERKO je sestavil vlado brez programa, vsak drugi minister je imel probleme z MORALO in lopovščino. Le zakaj so BUTLŠKOVI priznali nekeo skrapucalo, če ga je prepisala vedo samo STRICI. Ni čudno, če potem Palček Smuk vkoraka v pisarno predsednika in mu pove, da bo LETEL!

  • učko

   Rdečuharji lahko delajo kar hočejo, ker so njihovi nasprotniki totalni LOLEKI !!!

   • komar marko

    ne drži. Zaradi materialnih koristi so si vzpostavili sistem, kjer so postavili SVOJE na vse te položaje, začenši s šolstvom. Smo edina država na svetu, ima 80 % diplomatov, od tega je 60% neuporabnega v svetu. Le zakaj so to naredili, pa ne desne vlade!

    • učko

     To so naredili sebi v prid ! In to za to, ker jim je politična “opozicija” to dopustila, ker je nesposobna in med sabo sprta. Lahko je v Zloveniji še taka kriza, ta kratko potegnejo “depriviligiranci” in ne “režimci”. Torej, pri nas je zatajila “protirežimska koalicija” !!!!!!

   • Steiermark

    kaj si pa ti lolek, da se ne uvrščaš med rdečuharje, istočasno pa pluvaš po desnih oz. nasprotnikih umazanega titoističnega drhalstva, ki nam vlada, na podlagi 45 let, ponovno že 25 in to, v “demokraciji”……. verjetno zaradi tvoje in tebi podobnih, podpore!

    • učko

     Mah, kakšnimi “nasprotniki rdečuharjev” so to? Vsi kolaborirajo z rdečuharskim režimom za drobtinice, ki jim jih režim z roko briše na tla! Pa ne samo Tonin in Ludamila, pa Bogovič iz SLS, ampak kompletna desnuharska golazen !!!!!!!!!!!

     • Steiermark

      “desnuharska golazen”, morda! Če pa želiš govoriti o žlahtni desnici, edini opciji v prid naroda, potem je pa to velika napaka ali pa kar hudobija, da uvrščaš med rdečuhe in morilce ter roparje slovenskega naroda, tudi SDS!

     • Parkelj

      Žlahtne desnice ni, trola neumna, trapasta!

    • Majda

     Ti se za žensko iz desne obnašaš vulgarno in prostaško in si lastni vrsti odbijajoča.

  • Steiermark

   cmero ne rabi “programa”, saj mu ga določa in izroča, sproti, njegov boter iz podtalnega kraljestva, v murglah! On pa, kot se za hlapca spodobi, ga natančno izvaja!

   • Majda

    Tebi se že vidi, da si iz prilagojenega programa. Cerar je zate gospod!

 • komar marko

  Problem SLo je, da so se leta 91 potuhnili in poskrili, sedaj pa z istimi načeli in dogmami vladajo naprej. ŠKODA. Še eno generacijo so zahebali, zato da lahko PRIHVATIZIRAJO. Le kako lahko neuki državljani to trpijo?

 • komar marko

  le kako je možno, da na FDV okrogli mizi predava o FAKE NEWS največji proizvajalec LAŽI in FAKE novic? Še sreča, da so poslušali sami SEBE!

  • učko

   Ti bom razložu, kako je to možno in smiselno. Režimci so s tem drekom, ki so ga sami sproducirali, namazali svoje nasprotnike. Razumeš ?!!

 • Srečko Starič

  Točno tako Bernard ni kaj dodati….

 • sloustava

  To je dejstvo. A problem je v mladih titoistih in istih, ki so se nagnetli na isti metli, metli samopogube. Verjemite mi g. Bernard, da nobena pametna beseda, dober predlog tistih, ki ki so pisali program, ne zaleze. Zaletimo se v zid mavricarstva, ki MORA in hoce oslabiti , uniciti in destabilizirati pomladnike. To baza ve, a nima moci, zato je ta baza pomanjsana. Ankete so pravilne do te mere, da NSI izgublja. Sklican je Svet stranke, ne Kongres….In JA, mirno zapisimo, Bog pomagaj! Baza bo se vzgrajala, kajti program je dober, a ga titoisti ne bodo izvajali. Tu pa Kucan ploska skupaj s presstitucijo in greznico TV in Radia! Vse dobre duse, vkljucno z SDSovci, SLSovci, Kanglerci, Primci, HELP!!

 • Viktorh

  Bravo Bernard Brščič!

 • AlojzZ

  Proti levo-liberalni kontinuiteti je bilo do sedaj mogoče dobiti volitve samo in zgolj s predvolilno koalicijo. Tako nas uči kratka zgodovina slovenske samostojnosti. (dr. Ivan Štuhec, v prostem času tudi duhovnik)

  “zares verjame v svojo brezmadežno podobo in se ima za velikega poštenjaka. S tem ko se slepi, si gradi obrambni zid pred razkosanjem lastne osebnosti. Prav zato je Janša izjemno nevaren človek: kljub vsem stvarem, ki jih je do zdaj zagrešil, se ima za zelo moralnega človeka. V resnici pa je prav on eden izmed tistih ljudi brez načel, ki so pripravljeni za nekaj odstotkov glasov več in za ponovni mandat sesanja državnih podjetji v slogu rajnke LDS zamenjati ideologijo, prijatelje in politične pajdaše. Samoprevara pa mu je potrebna zato, da se ne bi psihično sesul – če bi se zavedal globin svojega moralnega propada, bi se verjetno vrgel v brezno!” (Mićo Mrkaić v svoji knjigi)

  • svi brača

   Zakaj pa ne napišeš nekaj, kar je zraslo na tvojem zelniku? Zakaj se skrivaš pod Mrkaićevo marelo?

   • AlojzZ

    Ker je to Resnica. Kot je resnica, da ste vi s tem znakom, kot je na kapi, pobili več Slovencev kot so jih nacisti in fašisti.

 • Coeus

  Se eden v dolgi vrsti Jansevih retardiranih politicno rezimskih pisunckov.

  Je pa zanimivo, da najdejo vedno neke nove krivce in nove bedaste razloge za opravicevanje lastne neposobnosti in prikrivanje lastnih svinjarij.

  Se sreca, da velika vecina volivcev ni retardiranih, kot je vecina Jansevih podpornikov ;)

  • Roman Eržen

   zaradi takih kod si ti smo tam kjer smo v riti

   • Coeus

    Napacno… v riti smo zaradi taksnih kot so Jansa, Cerar, Pahor, Erjavec,… in seveda taksnih kot si ti, ki te, ki nas pospeseno peljejo v prepad, podpirate.

    Pa sploh ni pomembno ali so levi ali so desni ;)

    • mapu

     Coeus, v riti smo zato ker je v Sloveniji preveč oslov in ovc ki ne znajo misliti z glavo…

     • Coeus

      To je samo delno res… ce bi imeli izbiro, ne bi bili… tako pa lahko samo izbiramo tiste, ki bodo naredili najmanj skode… to pa ni ravno neka izbira.

    • hermannn

     Ekonomski in mnogi drugi kazalci so kazali najboljšo sliko v času Janševe vlade.

     • Coeus

      Ce ne znas brat ekonomskih kazalnikov in ce ne razumes kaj in na kaksen nacin kazejo potem debata s tabo ni smiselna ;)

     • m…Rta

      “Lastna hvala, cena mala.”
      Pazi, da se ne razpočiš !

     • Coeus

      Glej, ce tudi ti ne razumes teh stvari, potem raje ne oglasuj svoje neumnosti ;)

    • Soave

     Vidiš ? Tako si zopet sam sebi ugovarjal. Kako mi ?? Saj praviš, da vas je na srečo veliko . Zaradi koga smo potem v riti ?

     • Coeus

      V riti smo, zaradi zgoraj nastetih in taksnih kot si ti, popolnoma vsi.

      Nekaj minimalne inteligence je vseeno potrebno, da to razumes… ti je ocitno ne premores ;)

     • Soave

      Hvala. A ne bo držalo!! Zato, da vidim, da nam dre zaradi mnogih Slovencev, ki se ne zmorejo opredeliti, ne potrebujem nobene posebne inteligence.
      Ker ste v večini in na oblasti že 70 let, bi pa že lahko kaj naredili.

     • Coeus

      Za koga se hoces opredeliti, ce so vsi totalno neposobni in pokvarjeni?

      Kaj ti tu ni jasno?

     • Soave

      Kaj ni jasno ? To, da bomo zaradu manjših našak dopustili, da spravijo državo na kant.
      In potem se bo leto 91 ponovilo.

    • totex39

     Kdo pa te je to naplahtal, da je Janša kriv. Njemu se lahko samo zahvalimo, da se bori proti komunistom, ki nas samo na vseh področjih uničujejo.
     Ne maram ljudi, ki govorijo nekaj kar ni res in se sami ne prepričajo o resnici. To bi končno moral razumeti ti in tvoji somišljeniki.

     • Coeus

      A ti tem svojim lazem, ki jih trosis o Jansi sploh sam verjames?

      Ker mocno dvomim, da je nekdo lahko tako naumen.

  • RATATA

   Ej retardiranec,
   kaj pomeni retardiran?

   • tzt

    Se ni dobil direktive. To tko zgleda, k’ se kurci nerazgledan in omejen levicar.

  • svi brača

   Rdeči mutec.

   • Coeus

    Samo desnicarski retardiranec lahko napise kaj taksnega ;)

    • m…Rta

     Aha, potem ti se imaš za levega ? Ja, no….. pa bodi, če tako želiš !

     • Coeus

      Aha… torej ce nisem desnicar sem pa levi ali kako?

      Kako je vam, ki vam inteligenca ni ravno mocna plat, svet enostaven. Namesto vas, sicer precej slabo, razmisljajo drugi. Vi pa samo ponavljate, kot papige ;)

  • hermannn

   Vzgojeni ljudje kakajo na stranišču, nevzgojen kjerkoli jih prime.

   • Coeus

    Res je… nevzgojenim in retardiranim je pa Jansa naredil javni medijski WC

    • m…Rta

     Kje pa je to ?

     • Coeus

      Ce ne premores dovol inteligence, da to sam ugotovis, ti nima smisla pisati kje ;)

  • Soave

   Kdo in kje je omenil kakšne ” nove krivce ” ??
   Veš, seveda večina volivcev ni retardiranih, ampak slabo vidijo. Samo ped pred nosom, dalje ne ! In čakajo, kot ti .

   • Coeus

    Vecina volilcev res ni retardiraniih in tudi prekleto dobro vidijo. Taksni, kot sem jaz, cakamo da bo na izboro se kaj drugega kot totalno nesposobni lopovi, ki samo gledajo in cakajo kako se bodo prebili do korita da bodo lahko kradli.

    • Soave

     Ja, je res ! Pa vendar ? Se ti ne zdi, da se bomo še kar malo načakali vsi skupaj, da vi najdete nekaj primernega.
     Ali ne bi bilo vseeno bolje sedaj stopiti skupaj.

     • Coeus

      Za koga bi naj skupili skupaj? A za katerega od dokazano nesposobnega lopova?

      Normalni in sposobni tako ali tako niti zraven ne morejo, ker jih nesposobnezi na levici in na desnici ze v kali zatrejo. Zraven lahko pridejo samo se bolj nesposobni kimavcki.

      Negtivna selekcija par excellence

     • Soave

      Ja, drži. . . . . . .je nekaj posebnega.
      A v času katerem smo, bi se morda tudi tako lahko zmenili .
      Mene levica ne zanima. Desnica pa je na hudi preizkušnji. Jaz samo upam, da pri ostalih desnakih ne bo izključevanja.
      Pa ni samo to, da ne morejo sposobni zraven. Poznam jih ogromno, ki so istega mišljenja, kot jaz, obenem pa veliko bolj razgledani, pa želijo imeti MIR. . . . . . . . .nadaljni komentar ni potreben.

 • andreas82

  SDS dobiva več glasov kot vse desne stranke skupaj in to s takšno raliko da stoj in glej ;;) in potem razne strančice izsiljujejo, ker slučajno delajo prav in se borijo proti socializmu!!

 • RATATA

  V bistvu se mora človek kar umiriti in zbrati, ko začne z razčiščevanjem kaj je levo in kaj desno,
  kateri le so opozicija, ter kdo vlada in kateri ne.
  Je pa res, da so zaenkrat le potomci in nasledniki komunistov dojel, da se je nujno boriti za oblast,
  moji pa preveč izbirajo sredstva in zato se cilj oddaljuje.

 • Janez Novak

  Poskus NSi, da popolnoma osami SDS, nima nič opraviti z nasportovanjem rabotam Janševega klana. Gre za nekaj veliko bolj pritlehnega: gre za to, da se vrže iz igre konkurenta za plen. NSi ima strice v talarjih, ki so ugotovili, da se bodo lahko neposredno pogajali z levimi plenilci za svoj kos pogače. SLO je zgubljena zgodba. Ni nam rešitve, ker na političnem prizorišču ni nikogar, ki bi jo sploh iskal. Kdor bi poskusil, pa bi po njem deževali udarci z vseh strani, leve in desne.

  • Slovenka

   Prvi del je dobro napisan. Veseli me, da si prepoznal izdajalsko vlogo RKC v slovenski politiki, ki si ne želi zmage SDS, ker je to stranka ljudi, ki razmišljajo s svojo glavo, ker jim je slovenstvo vrednota, od katerih so mnogi iskreno verni, niso pa pripravljeni kar skočiti v neznano na vsak migljaj RKC. Oni hočejo ovce in te se očitno zbirajo v NSl. Še enkrat bom ponovila, kar razkladam na tem forumu 24 ur na dan: glas za NSl je glas za levico.

   Glede drugega dela: SLO je zgubljena zgodba. Ni nam rešitve, ker na političnem prizorišču ni nikogar, ki bi jo sploh iskal. Kdor bi poskusil, pa bi po njem deževali udarci z vseh strani, leve in desne.

   Tukaj pa si ponavljam verze Lily Novy:
   Hodim in dvigam glavo, preganjam pretečo prikazen in strah, ki je jalov in prazen, saj smrti nikoli ne bo. Menim, da Slovenija še ni izgubljena.
   Pojdimo na volitve, volimo SDS, potem pa naprej.

  • hermannn

   Janšev klan!? Si malo pomešal. V Sloveniji poznamo en klan, Kučanov! Le preberi ga.

   • AlojzZ

    Se strinjam, da ni Janševega klana. Je le Janša.

    • Steiermark

     No, iz tega je razvidno, da JJ ne potrebuje klana, ker je sam ena velika osebnost, s svojo integriteto in sposobnostjo, medtem ko tamali zlodej iz murgel nuca kar cel bataljon kriminalcev z rdečimi zvezdami in sposobnostmi mafijcev, ki delujejo, kot “vojaki svojega velikega botra” – kriminalci!

   • RATATA

    Saj ga bo dal v narekovaje. Mu bom to rekel.

  • RATATA

   Janšev klan daj v narekovaje predlagam.

 • Slovenka

  Dragi moji, volitve so pred vrati. Položaj desne strani ni rožnat, toda tudi brezupen ni, kot rdijo razni preroki. Prav tako lahko desnica doseže zmago, če bo zajela sapo, se uprla strahu in brezvoljnosti, temeljito še enkrat premislila in šla na delo. Upajmo, da se bodo SLS, Nova SLS in GOD vzeli v roke in skupaj nastopili, drugače nobeden od njih ne bo videl parlamenta od znotraj, glede NSl, kot da je ni, SDS pa naj vztraja na svoji poti. Lahka ni, je pa pravilno začrtana.

  Na levici položaj sploh ni tako ugoden, kar je nezaslišano, glede na izvrstne karte, s katerimi igrajo. Gorenje, NLB, pranje denarja, korupcija v zdravstvu, objestni sinček vplivnih staršev, ki ustrahuje učitelje in učence, in koliko je še takih grehov po naših šolah, za katere ne vemo, LGTB packarije, nejasen odnos do migrantov, koroška dečka, kriminalne povezave z Bosno, nizke plače, s katerimi ni mogoče preživeti, pravno razsulo in še bi se našlo.

  Razen tega, zakaj ravno sedaj levica vleče nekatere poteze? Tomićka s svojim uradom za jugo braćo, zakaj ne počaka na čas po volitvah, ko bodo imeli 2/3 večino? Ni prepričana? Zakaj ravno sedaj predlogi za priznanje Palestine in ne po volitvah? Medo Rjavček, nisi čisto prepričan, da boš še v DZ? Zakaj se ravno sedaj naši na veliko bratijo s Srbi in podpisujejo nekatere zadeve? Zakaj ne po volitvah, na katerih bodo po anketah sodeč veličastno zmagali? Ziher je ziher? Dragi moji, LEVICA NI PREPRIČANA, DA BO ZMAGALA, ZATO ŽE SEDAJ DRŽAVO ČIMBOLJ UNČUJE, DA BO MOREBITNA DESNA VLADA IMELA ČIM TEŽJE DELO.

  Glede anket pa tole, kot da jih ni. Ve se, da ankete ne merijo javnega mnenja, ampak ga ustvarjajo, to, kar sedaj prihaja na dan, ima samo eno nalogo: ustrahovati desno usmerjene volivce, jim dopovedati, da bodo tako in tako zgubili, da naj raje ostanejo doma ali gredo v naravo, zakaj bi zapravljali čas, ko imajo levi že zmago v žepu.

  Malo morgen. Zmaga še nikakor ni določena. Vredno je iti na volišča in voliti. Vsak glas šteje.

  • AlojzZ

   Da. Vredno je iti na volišča.

   Vredno??? Nujno potrebno! In voliti eno od strank SDS, NSi, SLS, GOD in še katero, če bo jasno, da ima protikomijevski značaj. Ja, tudi SDS!

   • Slovenka

    Ravno SDS!

  • Johan

   Zelo dobra analiza

  • Roman Benedik

   V Dz bosta prišli samo SDS in NSI.Defektna Primc in Donko ne bosta napraskala niti 1%

 • Slovenka

  Brščič, dobro napisano. Treba se je upreti depresiji, strahu, brezupu in iti na volitve.

  • Hun

   iti na zrak v gozd, hribe, smucanje…in se nadihat kisika..

   • Slovenka

    Zakaj pa ne.

 • Capi

  Poznam kar nekaj ljudi, ki so v stranki NSi…..če so vsi takšnih nazorov in tako vzgojeni kot ti ki jih poznam, potem ta stranka nikoli ne more imeti kaj s Krščanstvom, NIKOLI!! Mogoče na papirju, če ima kdo od članov stranke vse tri zakramente in obiskuje Cerkev…….

 • Stajerka

  Brščiča z radovednostjo in veseljem spremljam kot komentatorja v oddaji VV Faktor……..njegovi komentarji, analize so neverjetno realni, pronicljivi in na trenutke celo drzni…..tudi Tino, Rado in Lucija so glas, vreden kamere in javnega nastopanja……..spoštujem takšne ljudi……
  Nova24, tudi vi bi lahko imeli kakšno oddajo v tem stilu…..res obdelujejo aktualne zadeve, brez dlake na jeziku……

  • Hun

   da ti ne bo prslo od zadovoljstva

   • Steiermark

    bo pa imela dvojno korist – duhovno in telesno!

    • Obupno

     Ti duše nimaš! Zato ne laži,psica zamazana! Take babe še puvohu ne bi, če bi bila zadnja!

   • Stajerka

    hahaha…….vas skeli, peće in boli……to je samo predjed, kje še je sladica…….

    • Rad imam vse ljudi

     S sovražnostjo od sebe odbijate druge narode. Jj bi te za ušesa!

 • TOML

  Odlično!

 • Olga_10

  Odličen komentar! Bravo gospod Brščič!

  • Hun

   pristranska tepka..brez lastne hrbtenice

   • Olga_10

    Govorite zase?

   • Slovenka

    Čakaj, čakaj, kako govoriš z damo?

    • Steiermark

     Takšni jugo čobani ne ločijo dame od svojih čobanic!

     • Obupno

      Tebe, stara lezbača, noben cigan ne bi povohal, ker ti drek leti iz ust! Če te ćlouk sam bere, ga mine vse do take umazane ženščine!

 • Soave

  + + + + + + + ” repetovskega revizionizma, ki vzpostavlja mitomansko pripoved o osamosvojiteljstvu komunistov pod “modrim” vodstvom Milana Kučana, dejstvo. ”
  Bravissimo !!
  Ja, tsti mrtev konj Demos, je bil obenem tudi Trojanski konj !

  • anzek

   Seveda je bil Trojanski. Saj je tudi Demos pri osamosvajanju bil prestreljen s kadrom, ki so delali po navodilih udbe. Glede na to, kar vemo danes, je še sreča, da smo se sploh osamosvojili!!
   Tudi takratno predsedstvo je bilo sestavljeno v skladu z navodili udbe. Edini, ki ga v ta tabor ne moremo uvrstiti je Ivan Oman.

   • Soave

    Tako je ! Še sreča, da je bilo nekaj ljudi, ki so se tega zavedali in pogumno peljali naprej. So se pa najbrž tudi zavedali, kaj se bo zgodilo.

 • dr Janez Sveti

  Nova24tv če bo za vas pisal Bernard Brščič, boste mogoče celo brani s strani resnih ljudi.
  DR janez Sveti večni kritik

  • komar marko

   čudno, torej si ti popolnoma neresen, pa še DOHTAR za povrhu!

  • tzt

   A to pomeni … sv. Neresni?

   • dr Janez Sveti

    Kakor želiš, jaz sem jasno napisal.
    DR Janez Sveti genij

    • tzt

     Po današnjemu čudovitemu in sončnemu dnevu v hribih, mešaš spet meglo. Pa saj ni Brščič center Svetega sveta. Ima mnenje katerega cenim in mi služi tudi za izstočnice. A nimaš ti seanse z razuzdanimi ranjenimi levaki?

     • dr Janez Sveti

      hahaha…pa kako ne razumete, da nismo vsi desno usmerjeni samo primitivci, ki lajajo in kvasijo neumne na komentarjih? Seveda se ne strinjam z njih v vsem, saj je za moj okus preveč cerkveni. Vendar je pameten in njegov poklic je to kar počne. Počne pa dobro.
      Jaz nisem tukaj ker bi reševal Slovenijo ali se priklanjal eni politiki, ker vem, da ni črno-belega. Lahko t zaupam, da sem zadnjič imel čas in sem na SLO3 gledal in poslušal ene iz levice. Imeli so kar veliko povedanega, kar mi je bilo všeč. Pri njih je problem, da si vse lepo zamislijo in potem naredijo ravno obratno.
      DR Janez SVeti

     • tzt

      Kakšni vi? Kateri vi? Sem sam uprašu. Kaj zdej to mešaš v sveto mineštro?

     • dr Janez Sveti

      Lahko se greš solit.
      Dr Janez Sveti genij

     • tzt

      Ok. Nimaš svetega odgovora. To bi lahko že pred urami napisal.

     • dr Janez Sveti

      Ravno si ga prebral.
      DR Janez SVeti

     • tzt

      Ej, Sveti. Tuki se tvoj blaženi radij konča. Še zmeri nisi odgovoru! Lej, lahk bi ti napisu, da se sveto jebi, ampak tega ne bom.

     • dr Janez Sveti

      Misliš, da bi pomagalo, da pišeš žaljivke?
      DR Janez SVeti jebač

     • tzt

      Ma ti si kot sveti pes. Resno. Lajal boš še celo noč. Gusfraba. Grem spat. Repliciral ti bom jutr. Potrpi :-)

     • dr Janez Sveti

      Ne bo nič narobe, če ne komentiraš.Prihrani si muke.
      DR Janez SVeti genij

 • totex39

  Brščič je odlično opisal vso situacijo tudi glede stranke NSi. Novakova s tem ko je javno kritizirala Janšo, si je naredila največjo sramoto ravno za svojo stranko in ne za Janšo.
  Vse je možno, da je sama ugotovila, da je pri tej zadevi šla predaleč in je raje sama odstopila.

  • rrrrr

   Vodstvo NSI ni odločalo, ne odloča in ne bo nikoli samo odločalo o svoji stranki.
   O njih odloča trda, izrojena, podivjana skrajna levica in jo pri življenju in medijih vzdržuje le še z mafijskimi proviztijami iz NLB in rublji iz sumljivih ruskih poslov iz Škrabčevega imperija.
   Udbovska tranzicijska mafija jih kmalu ne bo več potrebovala. Kot vse nekoristne ,,desne” kooperante bo tudi njih brez velikega pompa odplaknila v gnojno jamo, kjer v lastnem izdajalskem govnu prav žalostno že čofotajo že SLS, SNS, DL.

  • AlojzZ

   Novakova s tem ko je javno kritizirala Janšo, je pokazala, da ni politik. Saj imajo menda ljudi, ki to opravijo namesto nje.

 • TweetyBird

  Nova kolumna Bernarda Brščiča:

  Nemški narod je žrtev židovskega vsiljevanja in kurjenja možganov s tako imenovano holokavstologijo. Sprašujem vas, kaj ima moja generacija Nemcev s Kajnovim znamenjem genocida, domnevnega, oziroma holokavstom. Dejansko gre za zelo perfiden način Židov, da so želeli nemški um zapreti, ustvariti kolektivno krivdo, in ustvariti načrt raznemčenja, razfrancozenja, razangleženja in vzpostaviti multikulti distopijo.

  PS: Prijetno branje.

  • komar marko

   uf. še ŽIŽEK bi pomislil, da so te musliči malo izrabili in si pomešal stvari, misli pa ti bežijo h Kozi Juliki. Pri tem te pa močno muči diagnoza JANŠIZEM in pa postsomatska bolečina, ker se vam KORITO izmika, preprosto zato ker je prazno, Imperialisti pa se vam hihitajo. Imaš pa še eno težavo glede maškarad v LAŽGOŠAH in ne veš ali je prav, da te nastopijo šele po svečnici alilahko z BULAMI Palčka Smuka, kjer je vse dovoljeno, za dosego cilja!

   • Hun

    uf. še ŽIŽEK bi pomislil, da so te klerikalci malo zlorabili in si pomešal stvari, misli pa ti bežijo h Desanki Šakić. Pri tem te pa močno muči diagnoza KUČANIZM in pa postsomatska bolečina, ker se vam KORITO izmika, preprosto zato ker je prazno, Imperialisti pa se vam hihitajo. Imaš pa še eno težavo glede maškarad v JASENOVCU in ne veš ali je prav, da te nastopijo šele po svečnici alilahko z BULAMI Gargamela,
    kjer je vse dovoljeno, za dosego cilja!

    • komar marko

     tipična izpoved rdečkota, se že na daljavo vidi VAKUUM na podstrehi. Je to vse kar premore. Se kuj vidi da vam je današnji brifing odpadel in imate prazne USB, ker politkomisarji ne morejo iz hoste zaradi snega. No več sreče prihodnjič.Škoda pa je, da ni več snega, mogoče bi SLO zadihala!

     • Hun

      tipična izpoved nacistka, se že na daljavo vidi VAKUUM na podstrehi. Je to vse kar premore. Se kuj vidi da vam je današnji brifing odpadel in imate prazne USB, ker naci oficirji ne morejo iz hoste zaradi snega. No več sreče prihodnjič.Škoda pa je, da ni več snega, mogoče bi RAJH zadihal!

     • janez potreben

      No, no, saj si že zgoraj dokazal, da obvladaš lumparije.

     • Hun

      sam kazm vm ogledalo da nc niste drugacni od komunistov

     • Steiermark

      Bojda, v sredo, pride nova pošiljka snega……… Tisto o vakumu v glavi, pa te naj opozorim, ker delaš krivico tem bolkijem, ker to ni posledica vakuma ampak genska napaka jugosrbov…… so pač rojeni z hibo…….potem pa še vakum in katastrofa je tu!

    • janez potreben

     Ja, krasno …… lagat, kopirat, ponarejat tuje tekste in kar je še takega pa so te naučili tvoji učitelji.
     Bravo ! Sedi 10 !!!

     • Hun

      tebe pa manipulirat z besedam v lastno korist..lepo si se naucil…smrad

     • tramal

      Butast srbin.je še hujš kot bilo kakšen smrad in to si ti.

     • Rad imam vse ljudi

      Ne sekiraj se, tukaj je polno nacijev brez srca, ki sovražijo vse okrog. Z volitvami bodo imeli velike probleme, če bodo imeli tukaj tako sovražne ljudi kot je Steiermark, Tramal….

      Novi stranki bo zmaga zagotovljena!

   • janez potreben

    ha, ha…… dobro ugotavljaš – bogami.

  • FUCK COMMUNISM

   Ja, tocno! Ce je bil nad kaksnim narodom med in po 2. svetovni vojni zagresen genocid, so bili to NEMCI!!!

  • janez potreben

   Dobro ugotavljaš,
   le to pozabljaš, da tudi današnji katoliški verniki nimajo nič s pred 1000 leti inkvizicijo, ki je bila takrat razširjena po vsem svetu – v posvetnem in verskem stilu in ne le Rimu pa s tem stalno pitate današnje vernike.

 • montyamp

  NSI JE STRANKA UDBOVSKIH OVADUHOV .
  Ovaduhi so izdajalci ki murglosrbski okupaciji držijo štango , katero bodo dobili sami po glavi .
  Hipokrizija ki ji daleč naokrog ne najdemo para .

 • komar marko

  Zaradi veliko snega politkomisarji ne morejo denes priti iz host na redne BRIFINGE. Posledično imajo rdečkoti prazne USB, zato pa jih danes ni na tem portalu in bodo LAĆNI in ŽEJNI ves teden. Zaradi VAKUUMA na podstrehi, pa zapisov niso sposobni konzumirati!

  • janez potreben

   Danes so si privoščili zasluženi oddih v naravi in gostiščih od celotedenskega nakladanja čvek.

 • antimur

  Peterle, Novačka, Tonin, pa še kdo iz NSI so kot zahrbtna bolezen, ki razjeda desnico, če bi dodali še Bogoviča in kakšno kučanistično barabo iz ljudske stranke, pa se lahko še tolikokrat preimenujejo iz stare v novo, bi bila bolezen neozdravljiva, toda, izdajalce smo spregledali že zdavnaj, zato ne morejo posebno škodovati desnici. Zato veselo na volitve in volimo SDS, če želimo rešiti Slovenijo izpod kučanističnega terorja nad Slovenci.

  • Roman Benedik

   SDS bo na volitvah junija doživela težak poraz in zgodovinsko dno

   • antimur

    Pa ne da navijaš za Serpentiška, ki je enak drekač kot Cerar. Ste res vsi levaki ponoreli, da ne vidite kam nas kučanistična golazen pelje.

    • Roman Benedik

     Ne navijam za Serpentinška,samo govorim dejstva.18% bo zgornja meja

  • modrec

   Kje so argumenti?

 • TweetyBird

  Vidim, da ste že začeli brati kolumno Brščića tam spodaj. Evo nadaljevanje:

  Bernard Brščič, eden od pomembnih podpornikov stranke SDS, nekdanji državni sekretar v kabinetu premiera Janeza Janše in predsednik sveta strankinega Inštituta Jožeta Pučnika, je konec aprila lani nastopil na zasavski lokalni televiziji ETV. Ta je prav tako v lasti vidnega člana SDS, Janeza Vidmarja, pogovor z Brščičem pa je vodil Boris Cipot, ki se predstavlja kot “zagovornik lustracije in ljubitelj živali.”
  Tukaj je Brščić zanikal holokavst.

  • janez potreben

   O, ti pa nisi navaden čvekač. Ti si izšolan opravljivec in čvekač 571/koma.
   Dobrodošel !
   No, še kaj nam povej iz tvoje popotne torbe !

  • Olga_10

   Hvala za reklamo!

 • TweetyBird

  Po Brščićevem so vsega krivi Judje. Brščič je razložil, da obstaja nekakšen masterplan Judov, ki želijo iz Evrope narediti multikulturno skupnost, torej nadomestiti Evropejce z mešano raso mesticev … kar pomeni, da bo novi evropski človek podoben ciganom, bo temnopolt.

  PS: Tudi jaz se prav veselim njegovih kolumen. Kaj vse lahko bolani um skupaj spravi. I mean WTF!?!?

  • janez potreben

   Se takoj poistovetiš z njim, kajne ? Ja, lepo, no.

  • FUCK COMMUNISM

   Zabitemu levuharskemu organizmu, kot si ti, bi lahko clovek pred ksihtom nazorno pokazal kaj se dogaja, pa bos se vedno srala kretenizme skozi gobec! Akutna verbalna diareja… upam, da te pobere od nje!

   • Steiermark

    On ima težave z rdečo grižo, tako kot vsi levuharsko in jugo in lgbt usmerjenostjo….

    • eNDeH

     Ti pa težave z istospolnostjo, govoriš o spolnosti in vedno se izražaš prostaško. Sramota za desnico so take ženske !

  • Olga_10

   Težko je, če človek jemlje iz konteksta in ne kapira…. Brščič je intelektualec, za razliko od vas….

   • Novakec1

    Taki so slolandijo u tir spravl. Pri balkanskih poslih ti intelekt ne pomaga.

  • Traveler

   g.Brscic je pogledal se malo po virih izven Slovenije,ne samo po tistih,ki jih objavljajo levaki pri nas in ucijo na FDV.Priporocal bi to tudi vam predno obsojate. Prilagam nekaj linkov v premislek.

   https://www.youtube.com/watch?v=rA7Ymki71fM
   https://www.youtube.com/watch?v=eeGwpOQKFr8
   http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:http://de.metapedia.org/wiki/Kaufman-Plan&num=1&dcr=0&strip=1&vwsrc=0

   • KIKI

    Zakaj bi ptičico učil,
    če revca ne zna peti,
    čivka le tja v levi vir,
    ker mora preživeti !

    • Traveler

     Ce se prodas na tak nacin to potem ni nobeno zivljenje.Verjetno se gnusi samemu sebi, ko se ponesreci pogleda v ogledalo.Je pa tudi res,da te vrste kreature niso imele vesti nikoli in sploh ne vedo kaj bi to bilo.

  • tramal

   Prostitutka ,pojdi nazaj na svoj vogal čakat stranke z juga.

  • Steiermark

   no, če se bo Brščičeva napoved uresničila, da bodo Evropejce nadomestili z neko mešano raso mesticev, ciganov in temnopoltih, potem boš se pa ti prav dobro “skrila” med njih, nihče niti pomislil, nebo, da nisi del njih….

   • Ljubitelj vseh ljudi

    NEŠTETOKRAT SI ŽE DOKAZALA, KAKŠNA RASISTKA SI! JJ BI TE ZA UŠESA! NACIONALIZEM SE PO NOVEM NIČ NIČ NE PROPAGIRA, ČE ŽELIMO DOBITI VOLITVE!

 • dob

  Odlično, Brščič!

  >>A poslanstvo Demosa ni bilo zgolj osamosvojitev, ampak tudi osvoboditev. Osvoboditev iz spon totalitarnega komunizma.<<

 • dob

  VLAK BREZ PRAVNEGA REDA
  Formiranje Pravnega Reda je bila zadnja postaje mimo katere smo se peljali.
  Strojevodja ni niti pomislil, da bi vlak ustavil ali pa vsaj popiskal potnikom, ki smo pred vrati čakali, da gremo dol. Sploh ni hotel registrirati naše postaje, ne z namenom in tudi ne s komentarjem zakaj tam ni ustavil, pa čeprav smo kupili karto in je v voznem redu jasno pisalo, da ta postaja obstaja, da je.

  Tako, kot mnogi gredo na izlet na Bled, ker ga še niso videli, smo tudi mi plačali karto za Pravni Red, ker ga še nismo videli! Mali sprevodnik nam jo je prodal.

  Ni pomagalo naše opozarjanje, da je našo postajo spregledal, izgovarjal se je, da bomo na drugih postajah itak videli isto, kar smo želeli tam, kamor nas je vleklo. Pa nismo. Saj smo gledali, ampak nismo videli nič od tistega, kar smo želeli in kar so nam bili obljubili. Mali sprevodnik nas je nategnil.

  Sem in tja je kdo potegnil za zasilno zavoro in potem še plačal kazen. Zavora ni delovala, delovalo je le opozorilo na ploščici, da se zloraba kaznuje.

  Pravijo, da ko enkrat zgrešiš to postajo, vse življenje čakaš nanjo. Ostane ti nekje daleč za tabo, zakopana v spominu kot tiha želja in tam bo za vedno ostala. Lahko samo sanjaš o tem, kako bi bilo, če bi bilo.

  • KIKI

   Odlično, Dob! Skrbi me le, da te pri nas noben doktor Pravnega
   reda ne bo razumel, ker te ne bo želel razumeti! – In končno, kdo pa
   si ti? Samo navaden potnik na zanemarjenem vlaku, ki ga vodi človek,
   ki tega ni vešč in ima samo trenutno dovoljenje za vožnjo v eno smer,
   za en cilj, pa ne cilj potnikov, ampak njemu lasten, sprevržen in lažniv !

   • Slovenka

    ++++

  • tzt

   Dal si mi asociacio na pritlikavega murglčana s piščalko v ustih in rdečo šapko kako maha z loparčkom na peronu.

   • dob

    To sem hotel.

    • tzt

     Pinja. Zakaj so tuki samo levičarski glupsoni? Tud ena normalna jim ne potegne. Pa tko fajn bi lahk blo.

     • dob

      Mene niti ne moti, če so tukaj levičarji.
      Moti me, če so NEZANIMIVI.
      In praviloma so nezanimivi. Nimajo kaj povedati.
      Isto je v parlamentu! Ne znajo vladati, hočejo pa ves čas biti na oblasti.

     • tzt

      Pustmo vladanje, ker tam imajo levaki abonma.

      Ma sej to sm isto hotu rečt. Razn enovrstičnih floskul, so tile so-levokomentatorji čist prazni. Jst mam enga zaprisežnga levičarja za ta haub frenda. Lahko iz vsega narediva štalo, pa se ne skregava. No učasih, tud po vseh štirih dam priplezava :-)

      Ma kaj je z levaki? Je vse majmune že rubec postroju?

     • dob

      To je pa sploh traqödija, mislim klape iz otroštva.
      Iz našega bloka so vsi rdeči, mislim da so zdaj kot odrasli vsi goreče za komunizem. Razen rubeca pa mene.
      Tko so mahnjeni na komunizem kt rubec denimo na regrat.

     • RATATA

      Pr nas u Trboulah so sam kumunisti regrat nabiral.
      Jst ga nisem hotu nabirat, sem reku stari mam, da me križ buli.
      No, sej drugih kukr kumunistu skor ni blo.

     • dob

      Dokler je več regrata kt komunistov, se ni za bat.

     • RATATA

      Meni je regrat itak lepši ko cveti. Tudi lučke rad piham. Čudak pač.

     • traktor

      Pozim regrata ni nikjer, v Zasavju pa je komunistov, ku dreka, bolj gre vse h kraju, več jih je. Zgleda, da se najraj fujtrajo z revšno.

  • Novakec1

   Naivc, ki si kupil to karto in šel na vlak. Doma bi ostal. Veliko so obljublal, dobil pa ……

 • milanček

  Stranka SKD s peterletom, potem stranka SLS s podobniki oz z zagožnom so najhujši primer izdajalcev slovenske pomladi! Vseskozi so delali za komunistično gaolazen s madžarskosrbskim gnojem, kučanom, drugača pa “tekmovali” kdo bo bral sv berilo pri maši, za sleplenje ljudi! Na lastna ušesa sem slišal
  pokojnega zagožna, kako je vpil, da je treba Janšo uničiti, kaj uničiti, ubiti! No, Bog je naredil svoje in tega kućanovega ritoliznka poklical k sebi! Danes vse to nadaljujejo določeni člani v glavnem vodstvo NSi!
  Slovenci in Slovenke, čas je prišel, da naredimo vsej tej moriji slovenskega naroda, ki jo sistemsko izvaja čefur kućan , konec, pa naj si bo na kateri koli način!

  • hle

   Zagožen je bil en od redkih poštenih in pokončnih politikov kar se pa tiče izdajalcev se pa samo spomni kdo je bil jeziček na tehtnici takrat ko je padla Petrletova vlada in je bil potem v dveh levičarskih vladah do Depale vasi

   • milanček

    Se motiš, sem bivši član SLS, delal sem poleg zagožna!!!!!!!!!!!!!

   • Roman Benedik

    Ko pa je večni luzer JJ rušil Peterletovo vlado je bilo pa OK

    • hle

     Ravno o tem sem govoril

 • tramal

  Nsi ni katoliška stranka saj se poljubljajo trikrat tako kot srbini.Delajo pa proti Janši tako kot komunajzerji .Odkar je odšel Bajuk se samo še potaplajo in lezejo komunajzerjem v rit.

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • Frank Novak

    “Avtohtona” Nemcurka si domislja da je njen dom Slovenija?
    Ji bomo pokazali da se moti s krepko brco v rit.
    “Avtohtone” tujce: Nemskutarje, muslimane in drugo golazen bomo izselili. Zlepa ali zgrda.

    • Obupno

     To si pa povedal, več kot vrhunsko! 1000000000 plusov!
     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

   • eNDeH

    Desni te ignoriramo, ker nas žališ z nekrščanskim vedenjem! Ignoriramo te!

 • anzek

  Bravo, Bernard!! Odlična analiza!!

  Osnovna napaka članstva NSI je bila storjena že davno, ko so dopustili, da so prišli na vodilna mesta ljudje kot so: Peterle, Vrtovec, Ilc, Tonin, Novakova, Pogorelec,… ! Te ljudi je, v to sem prepričan, nastavila klepto mafija z jasnim namenom: uničiti še zadnjo trdnjavo katera ni pod njihovim nadzorom, Janševo SDS!! Ne mine dan, da se glasogovornik NSI Pogorelc, na twitterju ne bi obregnil ob Janeza Janšo. Janša je po njegovem mnenju glavni krivec, da desnica ne bo zmagala na naslednjih volitvah.

  Pogorelec, ki ima celo doktorski naziv, le kdo je takemu tepcu podelil naziv, se ne zaveda, da NSI tekmuje na odprti sceni za naklonjenost volivcev in je SDS samo eden izmed tekmecev. NSI-ju nihče v SDS-u ne brani, da bi postala največja stranka slovenske pomladi.

  Po odstopu Novakove so se pojavile govorice, da naj bi imela obljubljeno službico v EU. Kdo na ta način nagrajuje svoje vojake, se ve!! Torej, če se te govorice izkažejo za resnične, njen obisk Murglškrata le ni bil zamanj.

  • Soave

   + + + + ” NSI-ju nihče v SDS-u ne brani, da bi postala največja stranka slovenske pomladi.”

   • Frank Novak

    Za koga pa ti navijas, za SDS ali NSi ?

    • Soave

     Sds

     • Frank Novak

      V cem je SDS boljsa od NSi ?

     • Soave

      Da se drži svoje usmeritve in ne popušča komunjaram. Smo že videli in doživeli, da se z njimi niti pogovarjati ne da. To, da se moraš uklanjati nasprotni opciji, ni pogovor. Tudi jaz se tule pogovarjam in nekaj dokazujem, pa me ozmerjajo !! Torej ?
      To je delala Nsi. Ogromno kiksov v smislu ” dogovarjanja “.

     • Frank Novak
     • Soave

      Vse to poznam. Zakaj si mi pripel ?
      Drugače v času Juge kam priplezati, kot s prilizovanjem in rdečim članstvom, se sploh ni dalo.
      Da je bil v različnih org. , me ne čudi. Saj smo npr. v SZDL bili prav vsi. Hočeš , nočeš. še članarino smo plačevali.
      Da je lahko doštudiral kar se je namenil, je razumljivo, da je bil v partiji.
      Seveda pa to vsekakor ni plus. Žal.

     • Frank Novak

      Jaz nisem bil v ZSMS. Edini v razredu ki ni bil dovolj izgrajen, tako da me ne bi niti sprejeli, jaz pa tudi sam nisem zelel v ZSMZ. Seveda nisem tudi bil nikoli v partiji. Dostudiral sem brez pomoci partije.
      Je zato cudno da danes partije ne sovrazim?

      Jansa je kot prostitutka. Vecino prostitutk ne mara klientov.
      Razumem da imajo prostitutke trpke spomine na case ko so zivele brez dostojanstva.
      No potem Titov prostitut Jansa za odsluzene prostitutke proglasi dve novinarke. A je ta clovek (JJ) gladek?

      JJ naj naredi uslubo SDSu. Odstopi naj s polozaja in prepusti mesto nekomu ki ni poln starih zamer. Potem naj JJ ostane na kaksni manjsi funkciji, mogoce bi bilo najbolje da zezlo prevzame Romana Tomc?

      Lahko pa ostane vse isto kot je sedaj, samo v tem primeru se boste morali pripravljati za volitve 2022, 2026, 2030…

     • Tom Žnidarčič

      Kar se mene tiče, me prav malo briga kdo bo na čelu katere stranke, ker to je problem strankinega članstva. Hipotetično je sicer možno, da bi SDS brez Janše dobil kak glas več, a to na sestavo nove SLO vlade nebi imelo nobenega vpliva. Na sestavo nove slovenske vlade lahko vpliva samo preboj novih strank v SLO parlament. Jaz zaenkrat polagam velike upe v NLS, Dobovška, in Listo Bojana Požarja.

     • Frank Novak

      Tom, kaj pa ce bi v Sloveniji imeli kar en tisoc strank?
      Jaz bi osnoval stranko SLOVENIJA PRIHODNOSTI, v kateri bi bilo strog prepovedano:
      VABILI MUSLIMANE.
      STETI KOST IN SE SMILITI SAMI SEBI.
      Uvedel bi:
      Brezplacno hrano za vse Slovenske otroke, dijake in studente.
      Istospolne poroke z monostjo posvojitve onih Slovenskih otrok ki bi sicer bili abortirani.
      Kaj mislis? Koliko ljudi razen mene samega bi glasovalo za SLOVENIJO PRIHODNOSTI?
      Vecina DESNIH Slovencev veliko bolj uziva ko kuha zamere, premislja kdo je kriv da niso uspesni, in se sama sebi smili.
      Vecina LEVIH Slovencev pa veliko bolj uziva ko k nam vabi muslimane in se v imenu nih bojuje za neko kvazi humanost, od sebe pa ne dajo NIC.
      Vseen mislim da levi delajo vec skode. Sicer pa jo lahko, ker so desni tako zabetonirani v preteklost, da levim ne predstavljajo nobene konkurance na volitvah.
      Narod raje naseda levim ki se lazejo, kot desnim ki se jocejo in kuhajo jezo.

     • Tom Žnidarčič

      No, za ti odgovorit ali bi tako stranko volil, je malo out, ker to ni niti p od programa, je pa to lahko osnova za nadaljno debato v tej smeri.
      Jaz bi na prvo mesto postavil
      1. uveljavitev pravne države in vzpostavitev vladavine prava.
      2. ponovno preverit vse sodnike, ki so bili nezakonito zaposleni, čeprav so kršili človeške pravice.
      3. zakonsko določit, da vlada ne sme porabit več kot pa dobi v proračun.
      4. vso zakonodajo preverit in zreducirat na človeku razumljiv nivo.
      5. JU naredit učinkovito in prijazno do davkoplačevalcev.
      6. vzpostavit vzdržno pokojninsko blagajno in ukinit vse izjemne borčevske, umetniške in kakšne vse sorte nezasluženih pokojnin že talamo.
      7. onemogočit korupcijo v zdravstvu in paralelno uvajat privatno zdravstvo
      8 šolski sistem očistit nesnage še iz prejšnjega kriminalnega sistema in omogočit enakopraven razvoj privatnega šolstva.

      Tako na brzino kar mi pade na pamet bi to bilo z moje strani.

     • m…Rta

      Na levici so bili vsi takratni zaposleni komunisti in tudi dobre službe pokasirali.
      Današnji mlajši levi niso bili komunisti , ker je uradno to razpadlo, v resnici pa še vedno traja. Do kdaj še ?

     • Soave

      Seveda ! Saj so potomci le teh levih.

     • m…Rta

      Za hudo obliko demence boluješ.
      Sploh veš kolikokrat si že to pripel ?

     • Frank Novak

      Prav tako je veliki JJ ze od nekdaj bil proti islamizaciji Evrope:
      https://www.zurnal24.si/slovenija/jansa-turcija-sodi-v-eu-12002

     • m…Rta

      Napiši kaj o tvojih, ker jih bolj poznaš kot konkurenco !
      Pri desnih ti prevečkrat “spodleti”.
      Tudi s tem se ponavljaš. Ti ni nič nerodno ?

     • Frank Novak

      Kdo pa so “moji” ??? Me prav zanima.

   • Soave

    Hm. . . . . kje pa je komentar anzeka ? Saj je dobro napisal, Nova ?

   • xtc

    A to na odpadu zgodovine?

 • Novakec1

  Sloovce ste nategnil z osamosvojitvijio, nič vam ni ratal, sloovce blejejo karavan ide dalje.

  • komar marko

   torej si ti južnak!!!!!!!!!!!!!
   STARA garda še vedno hara, tudi z vstajami po potrebi. SLUČAJ? Sami srbini!

   • RATATA

    Njemu je novak ime. Ker je majhen je novakec. Zato, ker ima pa še brata po imenu novak, ki je tudi majhen, mu je pa ime novakec1.

   • Novakec1

    U Lublani bulani maš srbine, k sreč sem že prej stisnu iz t vukojebine čefurske.

  • tzt

   Ej, ta mau. Dej kej napiš izven tvojih frustracij. Zmoreš? Znaš? Razumeš? Bebo, bejš raj na en per in ne kvaki traparij.

   • Novakec1

    Koliko pa je še avtohtonih sloovc na nacionalni TV, same čefurke ki ti perejo mozeg. Tud za šankom so, razen mogoče kj v kakšnih rovtah kjer ni GPS in mobi signala. Ti si pa edino v cerkvi blažen med svojimi.

  • hermannn

   Pa, idi i ti!

  • Steiermark

   hajde, hajde, jugosrpska ovca, vrati se kuči…..

   • Majda

    Izjemno prostaško ne desno vedenje. Sramota desnici ste takšni ljudje!

 • xtc

  Brščič je povedal bistvo.
  Nov Demos je iluzija in nerealnost,saj so danez izzivi drugi.
  Je pa izvrstno opozoril na kikse NSi,ki v bistvu danes ne pomeni nič in je stranka v zatonu,saj so poteze njihovega vodstva povsem napačne in kot taki nimajo nobenih možnosti kot resna desna stranka.
  Je pa Brščič zelo dobro opazil,kar tudi ves čas opozarjam ,da Kučanova druščina gradi nek nov SZDL katerega naloga je zunanja podoba demokrcije v resnici pa zadevo pelje partija in ona odloča o vsem in SDS se v ta koncept ne uklapa oz. je “slab” primer za druge saj bi lahko sledili zato je treba moteč element odstraniti in nato bomo zopet srečni in mladi v naši “mini” SFRJ.
  Skratka gre za gradnjo nove diktature pod krinko neke lažne demokracije,vsakdo ,ki ne deluje znotraj partijskih okvirov je zabeležen za “odstrel” z vsemi sredstvi.Bolj ko se ekonomske zadeve zaostrujejo bolj Kučan zateguje zahteve in povečuje napade.
  Zato je Brščič pravilno opozoril ,da politika “pretiranega” vključevanja ,kot jo je prakticiral Demos ,danes ni uporabna oz.kontra produktivna saj je le ta nakoncu Demos uničila.
  Dejstvo je ,da rabi desnica zastaviti nekatere nove prijeme poleg že obstoječih uspešnih ,če se želi konsolidirati.
  Seveda pa je tukaj nova dilema,ki se pred volitvami lahko hitro pojavi ,da se utegneta Kangler in JJ nahitro zopet zznajti v arestu.
  Seveda pa je dodatna težava Slovenije v tem ,da nimamo izoblikovanega polituičnega področja v celoti in profiliranega,kar neprestano ustvarja zmedo.
  Še dodatno pa se zmeda ustvarja z raznimi levimi skovankami saj desne sredine ,kot leve ni,stranka je lahko leva ali desna ali pa ekstremno desna ali ekstremno leva,ne poznam stranke ,ki bi bila levodesna skratka SZDL v nobeni razviti demokraciji-v Sloveniji pa se karnaprej govori o neki sredinskosti tj. nekem SZDL ju,kot se zavaja z Liberalno stranko,ki je v normalnih državah stranka desnice ne pa konglomerat socialističnih in anarhističnih idej kot npr. pri nas LDS.

  • Slovenka

   Če bi si slučajno upali zapreti Janšo in Kanglerja, je odgovor samo eden: prirejati shode, zagnati vik in krik in še bolj množično iti na volitve.

 • TweetyBird

  V Brščićevi bolani glavi so vsega krivi Judje. Brščič je razložil, da obstaja nekakšen masterplan Judov, ki želijo iz Evrope narediti multikulturno skupnost, torej nadomestiti Evropejce z mešano raso mesticev … kar pomeni, da bo novi evropski človek podoben ciganom, bo temnopolt.

  PS: Tudi jaz se prav veselim njegovih kolumen. Kaj vse lahko bolani um skupaj spravi. I mean WTF!?!?

  • totex39

   Spaka, ne boš nehal še žaliti.

  • hermannn

   Nič takega nisem zasledil v kolumni. Komu se tukaj blede?

   • TweetyBird

    Bernard Brščič:

    Nemški narod je žrtev židovskega vsiljevanja in kurjenja možganov s tako imenovano holokavstologijo. Sprašujem vas, kaj ima moja generacija Nemcev s Kajnovim znamenjem genocida, domnevnega, oziroma holokavstom. Dejansko gre za zelo perfiden način Židov, da so želeli nemški um zapreti, ustvariti kolektivno krivdo, in ustvariti načrt raznemčenja, razfrancozenja, razangleženja in vzpostaviti multikulti distopijo.

    • hle

     In kaj je tukaj narobe napisal izvirni greh je precej stara zadeva namenjena za držanje ovc pod kontrolo tudi Slovencem bi radi naprtili le tega tale portal se močno trudi v to smer in zveličanje vodi po njihovem samo preko enega človeka

  • učko

   Ti daje uni tvoj piti metilni alkohol iz flaše al’ iz cuze ?

   • TweetyBird

    Moj Tunek meni daje rumeni muškat ali renski rizling…vse pozna trgatev. On pa pije šmarnico :)

    • učko

     Po principu “Laško pijem, Union ščijem. Pije šmaron, ščije tvoj šmrdone.

     • TweetyBird

      Jaz sem fina dama. Spijem en deci kvalitetnega vina vsak dan. In to je to :)

     • učko

      No, na zdravje, rukn še enga preden greš spat !

     • TweetyBird

      Ne, sem ga že spila po kosilu… Lahko noč.

  • šmentanamuha

   To ni Brščičev ampak Kalergijev master plan iz leta 1920. To je plan sionistov, ki se sedaj uresničuje. In ti ploskaš, ker si bolan v glavi.

 • piko8

  Bernard ima čiste misli in je murgl-ponija dobro pozicionirav!!

 • ljubinica

  Mladci v NSI hocejo v naslednjo vlado …. wanabe ministri …
  Po moje jih je treba pustiti pri miru. Napadanje skodi tudi SDS.
  SDS mora zmagati.
  Druge resitve ni . Ce bo SDS zmagala, bodo tudi NSI zraven . Ce bodo kljub zmagi SDS hoteli sestavljati levo koalicijo ,,, jih bodo njihovi volivci raztrgali …
  Ti, ki jih zdaj hvalijo – od Golobica do Pribaca- jih ne bodo NIKOLI volili ….

  • Roman Benedik

   SDS ne bo zmagala nikoli! 17-20% je trenutno njihov domet!

 • Stajerka

  še bo pestro……

  (EKSKLUZIVNO!) Prihaja Lista novinarja Bojana Požarja: Njegov zgled niso politiki, Beppe Grillo ni politik
  http://reporter.si/clanek/slovenija/ekskluzivno-prihaja-lista-novinarja-bojana-pozarja-njegov-zgled-niso-politiki-beppe-grillo-ni-politik-621183

  • Soave

   + + + + ” da njegova stranka ne bo azilni dom za propadle politike; ”
   hm ?? To upam tudi jaz. Pa vendar malo dvomim, saj se v SLO nihče več noče izpostavljati. Ni nič čudno, da ne !! Saj pri nas beseda ni nič vredna.

 • althar

  Odličen komentar, g. Brščič.

 • odzunaj

  Čestitke, g. Brščič, za bistre in prodorne vpoglede v sedanje in predvideno dogajanje, za kratke, jasne in odločne ponazoritve tega dogajanja. Natanko tako je, kot pravite !
  Ne zadošča dober program po naročilu ! Dober program ni le papir, je naboj, ki mu ga dajejo le verodostojni ljudje, pripravljeni in sposobni izvesti ta program! Škoda, a v Sloveniji je le ena taka stranka, to je SDS, To je najmočnejša stranka, edina, ki ni napihnjena z medijskim populizmom in edina, ki lahko Slovenijo potegne iz kriminalno-mafijske gnojnice !

 • Jure kavčičeu

  Smešno kako obtožujete Ljudmilo da krivi Janeza za vse, ko pa tukaj za neuspeh SDS vsakodnevno krivite nekega brezveznega starega upokojenca in njegov forum, pa “režimske” medije in trobila, pa neke strice iz ozadja in ne vem še kaj… niste pa sposobni videti lastne bede in se morda malce vase zazret. Ampak me ne briga pravzaprav, bolj kot gori desnica, bolj se mi smeje. Vi kr nadaljujte s pisanjem propagande, ščuvanjem in pljuvanjem čez ljudi, to vam nekako najbolje gre.

  • šmentanamuha

   Daj že enkrat glavo ven iz peska, dokler se še da kaj narediti po mirni poti, potem bo prepozno.

  • Tom Žnidarčič

   Jaz volim SDS samo po sili razmer, ampak, da bi že na naslednjh volitvah dobili eno pošteno in sposobno vlado, pa si tudi ne želim. Je še vedno preveč takih kot si ti in da se vaše število še eno malo zreducira, nam neminovno mora še nekaj časa vladat globoka država.Prva Janševa vlada, nam je naredila samo škodo, ker zaradi nje boste do razsvetlenja pač prišli ene dva mandata kasneje. Da boste do njega prišli je neminovno, vprašanje je samo, ali boste do tega prišli, ko bomo na nivoju Venezuelcev, ali pa malček prej.

 • šmentanamuha

  Tole je super analiza stanja na desnici. Kučanova dekla je spokala, zdaj bo lahko v miru doma gospodinjila, …ups, ne rekla je, da hoče biti še naprej v parlamentu. Tonin je že v svojih prvih nastopih neprepričljiv, netestosteronski…čaka na nadaljnja kučkotova navodila. Odstranitev Ljudmile je bila vseeno nujna.

  Če pogledamo tako malo z distance, je SDS edina resna stranka že vsa leta. Je stabilna, konsolidirana in jasno profilirana z dobro premišljenim programom, ki je za Slovenijo pot razvoja in svetle prihodnosti. Imeli so sicer zdrse, vendar so se učili na napakah in jih popravljali. V tem trenutku se mi zdi SDS edina svetla točka na političnem nebu Slovenske prihodnosti. Srbizacija in balkanizacija to ni.

 • Franci Kindlhofer

  Odlična ocena položaja. Problem vidim v tem, da volilnemu telesu nekdanji pomladniki nimamo nič za ponudit med desnico in sredino. Tu bi bila potrebna nova, politična sila, ki bi mobilizirala tiste volivce ki so proti komunizmu in starim strukturam, a ne vidijo svojo politično domovino ravno pri Janši. Vse zainteresirane vabim na ogled na facebooku skupino “Slovensko poletje”

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!