Nova kolumna Lucije Šikovec Ušaj: Terorizem s socialističnim obrazom ali socializem s terorističnim?

Lucija Šikovec Ušaj (foto: osebi arhiv).

Od kdaj si Slovenija tako želi samostojno Katalonijo, da se izza zapečka privleče sam najbolj znani upokojenec med upokojenci in daje lekcijo španski vladi o demokraciji? In da njegova podrepna muha umakne belo cunjo z rdečo zvezdo z balkona stanovanja, ki ga plačujemo Ljubljančani, in jo nadomesti s katalonsko zastavo?

Od kdaj si Slovenija želi priznati Palestino kot samostojno državo, vemo. PLO je priznala že rajnka Jugoslavija, ki je bila na voditelja Jaserja Arafata, vsaj po govoricah, navezana ne samo s stališča učiteljice terorističnega načina borbe, temveč tudi spolno. Omenjeni naj bi imel kar nekaj ljubezni z vojaškim vrhom, kdo ga je blagoslovil z AIDS-om, pa seveda ne vemo in morda celo ni bil iz naših tedanjih logov. V zgodovino se je podpora teroristom naše vsako leto bolj opevane in objokovane »skupne« države zapisala tudi z zaščito vodje teroristične skupine, ki je v začetku meseca oktobra 1985 ugrabila potniško ladjo Achille Laura. Teroristična skupina, t. i. »Palestinska osvobodilna fronta«, je bila ena treh frakcij PLO, ki jo je komunistična Jugoslavija priznavala za edino predstavnico Palestincev.

Krivce išče v lastni zgodovini namesto v sedanji islamski ideologiji
Potniška križarka je izplula iz Genove 3. oktobra 1985 na 11-dnevno križarjenje s planom plovbe od Neaplja, preko Sicilije, Aleksandrije v Egiptu, do Izraela, Cipra, Rodosa, s postankom na Capriju nazaj v Genovo. Na ladji je bilo preko 700 potnikov, med njimi tudi nesrečna družina ameriškega Juda Klinghofferja, ki je z ženo želel proslaviti njeno zmago nad karcinomom in hkrati tudi obletnico poroke. Leon Klinghoffer, mali podjetnik, je bil zaradi dveh možganskih kapi delno paraliziran in je uporabljal invalidski voziček. To je bil tudi vzrok, da sta zakonca izbrala za križarjenje prav to ladjo, saj je bila opremljena za dostop z invalidskim vozičkom. Že med vožnjo je kapitan sporočil, da je med potniki skupina ljudi, ki se čudno obnaša in zatrjuje, da so iz Argentine, vendar niso govorili niti špansko niti angleško. Kasneje, ko se je ladja zasidrala v Aleksandriji, je eden od potnikov, ki ni šel na ogled piramid, snemal s kamero in kasneje so iz posnetkov razbrali, da je bilo orožje na ladjo prineseno očitno v Aleksandriji. V času ugrabitve je na ladji ostalo le nekaj manj kot 100 potnikov, ki niso z avtobusi odpotovali v Kairo. Nadaljevanje je pravzaprav še bolj zanimivo, saj pokaže visoko stopnjo tolerance do Palestincev in Jaserja Arafata. Ali gre za naivnost, nevednost, nepripravljenost, je težko vedeti. Kakorkoli, Jaser Arafat je ponudil pomoč pri pogajanjih, in to nikogar drugega kot vodjo teroristične frakcije Abu Abbasa. Ker Izrael ni izpolnil zahteve, da izpusti 50 ujetih Palestincev, so ugrabitelji začeli s pokolom ujetih potnikov. Prvi je pod njihovimi streli umrl invalid na vozičku, oseba, za katero so, kot je nekdo med njimi kasneje povedal, predpostavljali, do bo izzval najmanj zgražanja preostalih potnikov. Ali so ga torej izbrali, ker je bil na invalidskem vozičku ali ker je bil Jud in Američan, je težko vedeti, vsekakor so se spravili na najšibkejšega med potniki. Omenjena ugrabitev in umor ameriškega potnika in govor njegove vdove v ameriškem Kongresu je bil razlog za sprejem prvega protiterorističnega zakona v ZDA, ki je določal pristojnost ameriških sodišč za teroriste in njihove finančne podpornike. Vendar je od leta 1985 do 11. 9. 2001 in do današnjega 2018 bilo ubitih še mnogo ljudi, žrtev istega terorizma, in svet še vedno presenečeno spremlja dogajanje in išče krivce v lastni zgodovini namesto v sedanji islamski ideologiji.

Kasnejša predaja in prevoz v Italijo, kjer naj bi ugrabitelje predali ZDA, da bi jim sodili zaradi umora, je potekala sramotno. Bettino Craxi je Američanom povedal, da sta Abu Abbas in njegov pomočnik odletela v Jugoslavijo in ju zato niso predali Američanom. Terorizem in socializem sta si prvič javno podala roki in stopila skupaj. Ta ljubezen še vedno traja. Jugoslavija Abbasa ni nikoli izročila ZDA, kljub zahtevi, ki so jo Združene države naslovile na Jugoslavijo, in mu je dopustila, da je nadaljeval svojo pot v Palestino ali kamorkoli že.

Italijanski socialisti so se Titu raje odpovedali
Se spominjate t. i. CasaPaund, italijanskih skvoterjev, ki so zasedli hišo v lasti italijanske države v Rimu? Izmed teh skvoterjev ali z njimi se je ustanovila stranka CPI (CasaPaundItalia), za katero se ni vedelo, ali je leva ali desna. Vsekakor so jo na koncu umestili med neonaciste, navkljub parolam Tito assassino, meglio Bettino (Tito morilec, boljši je Bettino). Stranka je zahtevala, da se revidira zgodovina o skupni poti Tita in Craxija. Tako so se tudi italijanski socialisti odpovedali Titu in se raje dali umestiti med neonaciste.

Ravno pred letom se je v Milanu pričela razprava o poimenovanju ulice po Bettinu Craxiju, predlogu je naklonjen župan Beppo Sala, vendar mu ostro nasprotujejo predstavnik Severne lige in evropski poslanec Matteo Salvini ter ostali, ki so uspeli vprašanje poimenovanja ulice, kot pravijo, za danes in jutri, črtati z dnevnega reda. Vsakršna podobnost z ljubljanskim županom se tukaj konča. On in mestni svet so namreč pod vplivom denarja in groženj predstavnika Islamske skupnosti izglasovali, navkljub volji Ljubljančanov in Slovencev, poimenovanje ulice s turško besedo, tujo slovenskemu jeziku in kulturi.

Italijani se primerjave Tita in Craxija izogibajo kot hudič križa
Podobnosti med Jugoslavijo in jugoslovansko politiko s Slovenijo in slovensko politiko kar mrgoli. Skvoterji, ki zasedajo nekdanjo tovarno Rog, ki naenkrat ni več niti državna niti družbena (po Vebru), ampak last MOL, in katere nezakonito zasedbo ljubljansko sodišče podpira, so le kamenček v mozaiku. Namestitev in integracija migranta med skvoterje tovarne Rog, katerega identitete v resnici ne poznamo, niti nam ni pojasnjeno, zakaj so ga med množico migrantov, ki so jim omogočili vstop v Avstrijo, Avstrijci zavrnili. Dogodkov, kot so poimenovanje mestne ulice v mestnem svetu v nasprotju z voljo in željo prebivalcev, nudenje prehoda več osebam, ki so dokazano izvedle teroristična dejanja po Evropi, je žal vse več. Podobnosti med Bettinom Craxijem in Titom pa se Italijani sami izogibajo kot hudič križu. Ne nazadnje so Craxija v Italiji obsodili in mu verjetno tudi omogočili beg v Tunizijo, v Sloveniji pa za obnovo Titovih spomenikov trošimo več 100.000 evrov, medtem ko za bolne otroke pobiramo prostovoljne prispevke. Ne vem, zakaj Velenje ne zbira denarja za obnovo spomenika na številki 1919, mogoče bi ga nabrali več, kot bo stala obnova, in bi lahko turistično ponudbo razširili še s kipom Jovanke. Sveta družina v socializmu, zakaj pa ne?

Kučanova veleizdaja
In seveda, zdaj je tudi več kot primeren trenutek, da Slovenija izjavi, da bo priznala neodvisno Palestino, tisto z začetka moje kolumne. Čas je naredil svoje, Tito, Arafat, Abbas, Craxi so zapustili ta svet in zapustili tudi tisoče ideoloških potomcev. Za komuniste življenje, svoboda, demokracija, resnica, kultura ne pomenijo nič. Prazne besede, ki jih ponavljajo praznim glavam ob različnih državnih ali partizanskih proslavah. Zato naj vas ne čudi, če upokojenec, bivši vodilni SDV in CK ZKS, napada špansko vlado, da ne pozna demokracije. Vse stranke, ki so za samostojno Katalonijo, so iz levega političnega bloka in šele skupaj so zbrale malenkostno večino. Na takšni odločitvi samostojnost nekega naroda ne more temeljiti. Kučan, ki je s figo v žepu in polnimi hlačami sprejel plebiscitarno odločitev slovenskega naroda za samostojnost, je brez dvoma zadaj rovaril proti samostojni Sloveniji. Razorožitev TO, ravnanje člana predsedstva Cirila Zlobca, ki je obveščal o tajnih podatkih slovenske vlade Italijane, že kaže na to. Podpis deklaracije za razorožitev, ki jo je tudi podpisal in s katero bi na smrt obsodil najmanj Demosovo vodstvo, v kolikor bi deklaracija uspela, je več kot dokaz njegove hinavske igre. Pučnik je podpis Kučana pod omenjeno deklaracijo označil za veleizdajo. Podpisu je dal težo, ki mu gre. Nenavajen samoupravne latovščine je stvari poimenoval s pravimi besedami, ne s socialističnim novorekom, ki bi ga čez desetletje lahko razlagali po mili volji.

Kakšne informacije nam bo prinesel čas, še ne vemo. Razkritje Mesića kot sodelavca UDBE in tesno prijateljstvo s Kučanom pa že nekaj pove. Hkrati z napadom upokojenca z juga Ljubljane se oglasi tudi predsednik stranke upokojencev Erjavec in obljublja priznanje Palestine. Kot da so pili mleko od iste matere, čeprav vse bolj na dan prihaja, da so si mazali roke z isto krvjo. Leto 2017 je pokazalo, da so upokojenci dejansko rdeči Božički, od katerih lahko v kratkem pričakujemo najmanj priznanje še ene albanske države v Makedoniji.

Pa ne obupati. Leto se je šele začelo. In veliko bomo še videli, zato je vredno, da gledamo, poslušamo, slišimo, mislimo in izrečemo.

Lucija Šikovec Ušaj

 

 • alojz

  Jasni, bistri prispevki Lucije me ne presenečajo več. Z veseljem jih preberem. Pa verjetno jih berejo tudi tisti iz leve. Ni dovolj le brati. Tudi zamislit se je treba.

  • komar

   Na žalost “levi” tega nočejo. Razmišljati namreč. Bolj se jih splača slepo fanatično delovanje, dobijo tringelt ali gram praška….

   • dob

    Ne vem kako je kučan lahko vsilil idejo, da so oni politična levica. Oni so usrani kompitalisti!

    Z levico evropskega tipa nimajo prav nobene povezave. Janša je še najbolj socialno čuteča stranka med vsemi v parlamentu. SDS je evropska levica!

    kučanisti pa niso ne levica ne desnica, so eni pokvarjeni kompitalisti sužnjelastniki izkoriščevalci, podobni prascem kapitalistom iz začetnega obdobja kapitalizma, ko so ti izkoriščali delovno silo, odrasle z otroki vred. Tile prasci zdaj našega dela največkrat sploh ne plačujejo!
    Kapitalisti ga plačujejo in to dobro. Zato se Slovenci izseljujejo v tujino delat, ker so doma izkoriščani – če sploh dobijo delo. In če si osmislijo podjetje, jih država lupi do kosti.

    Pri nas so sami Weinsteini, ki fukajo vso državo, ki medtem moleduje za zaposlitev. Za službo, kakršnokoli delo, za kakršenkoli denar! Če se jim ne pustiš fukat, končaš kot psi iz viške garaže, ki se niso pustili fukat in so se uprli. In vemo kako so jih pospravili!

    Vsi smo mi farmacevtke.

    Niso ne levo ne desno – so navaden kurac!

    • Soave

     ” Niso ne levo ne desno – so navaden kurac! ”
     + + + + + + Kompitalisti

 • Poštenje velja

  Top.

 • RATATA

  Vredno je bilo prebrati.
  Na koncu je spodbuda “ne obupati”… in “…. da je vredno, da gledamo, poslušamo, slišimo, mislimo in izrečemo”.
  Ko bi le ne bilo tako naporno in “za živce parat” spremljati takšno količino neumosti, ki se dogajajo!

 • Joze Duhovnik

  Iskrive misli ob zgodovinskih verodostojnih podatkih so pomembna sporočila dela pravniške elite, ki je sposobna razmisleka in umeščanja v zgodovino.
  Kdor tega ne zmore ime večne težave s psiho in težko razume kaj je res in kaj ni.
  Taki in podobni prispevki so pomembni za splošno razmišljanje in škoda je, da se tega ne razširja po drugih elektronskih medijih.
  Če bi razumeli, bi ugotovili, da je to zastonj in lahko.

 • Anton

  Jasar Arafat ni “osamelec” kar se tiče aids-a znano da je še nekaj primerov od drugod, ki so dobili aids iz solidarnosti, celo v naših logih je primer vsaj enega politika z aidsom, sedaj že pokojnega, pa ne bom omenjal njegovega priimka

  sarkazem press

  • RATATA

   Ja potem pa omeni vsaj njegovo partizansko ime, da se dajo qrci testirat itd.

  • Mojca pokraculja

   Jaser je bil baje tudi “osemenjevalec”. Ne bom navajala imena njegovega semena. Preveč riskantno !

 • Krtača 20

  Domobranski pravnik ki niti čez mejo ne zna pravilno, meni ne bo prodajal nebuloz: https://www.zurnal24.si/slovenija/avstrijska-policija-oglobila-slovenko-brez-potnega-lista-262986

  • Prle

   Se strinjam in dodajam, odvetnica, ki nima denarja za osebno izkaznico, lahko piše nebuloze le na Novi.

   • komar marko

    in zakaj rabiš osebno?

    • janez zorman

     Da ima JU delo.

     • komar marko

      osebna je nepotreben dokunet, To bi lahko enostavno dopolnili na VOZNIŠKI izkaznici. En strošek maj in veliko prihranjeneha časa. Vsako leto bi se tako prihranilo 50.000 ur , manj onesnaženja okolja,,,,,,,,,

    • Prle

     Jebiga, država tako hoče.

     • komar marko

      ne laži!

     • Prle

      Zavedni državljani imamo osebno izkaznico in potni list.

     • komar marko

      a si še slediš, iz ene skrajnosti v drugo!

     • Prle

      Vidim, da je tvoja pamet tigrasta.

   • janez zorman

    Še dobro da jo redno berete !

   • Viktorh

    Ti še brati ne znaš, pa bi rad ocenjeval VSEBINO.

    • Prle

     Tvoja prazna glava posesa vso prazno vsebino.

  • soc

   Lucija ne piše za indoktrinirane bebce tvoje kategorije. Beri Mladino. Pa na drek listo, do naslednjega izjemno duhovitega nicka.

  • janez zorman

   Kako pa je šla Mirkova množica, 500 000 Arabcev, čez mejo v Avstrijo ? Pred Mirkovo nebulozo so bile meje odprte.

  • Soave

   Nebuloze so tvoje pisarije !!!!!

  • Viktorh

   Revše, usrano…

   • Prle

    Kdo? Pravnica? Pazi, da te ne bo tožila, si pa korajžen.

    • Viktorh

     Ti, usrane, ti.

 • Mojca pokraculja

  Enkratno, tudi tokrat je kolumnistka presegla samo sebe.Oodličen zgodovinski pregled in sinteza vseh dogodkov, ki se zdijo nepovezani in nepomembni. Ni dvoma, Lucija zna briljantno reči bobu bob!

  • Prle

   Uf,uf, verjetno ti je ob prebiranju članka celo prišlo. Vsaj enkrat,ha,ha,ha.

   • indijanka

    Nič novoletnih zaobljub? Veš, če bi se skušal vsaj za lasek spremeniti, potem mogoče v vsakem ženskem komentarju ne bi začutil “prihajanja”. Taka lakota..suša ali kako se že reče te prevzema? A pišeš iz zapora? To bi pojasnilo marsikaj.

    • komar marko

     ha, ha, ha. LAKOTA, SUŠA! ha, ha, ha

    • Prle

     Ja pišem z Doba, zato dobro vem, da v Ivanovi celici še kar visi Urškina slika, za vsak slučaj, če se vrne. Sicer pa Srečno in zdravo tebi.

     • komar marko

      jap, mokre sanje o vrnitvi so ostale. Očitno URIŠKA vas ne hebla. Koliko montiranih procesov še pripravljate. V knjigi PALE maske, bivši udbaš piše, kako je Palček Smuk po COATIJI in Bosni iskal orožarske dokumente, pa so se mu samo režali in mu povedali da je to samo v njegovi glavi! Ti še kaj ni jasno?

     • indijanka

      Hvala . Vse dobro tudi tebi. Ljudje smo veš.

     • Viktorh

      Ti pišeš z mlake izza hiše, kjer se s svojimi prasci namakaš, bebček.

     • Prle

      Ha,ha,ha,ti ga namakaš v prasca.

     • Viktorh

      Ti to počenjaš sočasno v svoji mlakuži

    • macon

     Ne, piše iz umobolnice, vendar je očitno bolj odprtega tipa, ker ga kar naprej spuščajo na internet.

 • komar

  Ni kaj dodati, resnica buta na plano z vsako vašo kolumno! Čestitam za lucidno povezovanje različnih dogodkov in različnih zgodb, a s skupnim imenovalcem, ki je pri največjih svinjarijah vedno rdeče barve.

  • komar marko

   kako si ti lahko komar, če sem to jaz, pa še MARKO povrhu!

   • komar

    Komarjev je vedno več! Sem kar zadovoljen! Pa Markotov tudi ni malo!

    • komar marko

     sam jaz nisem tigrasti!

 • komar marko

  no glede Palestine so nas indoktrinirali v osnovni šoli. davna desetletja nazaj. Le zakaj se rdečkoti tako zavzemajo za teroriste. A imajo kaj skupnega. Če pomislimna VELIKOVC in na MINHEN davnega leta in Izraelski športniki! A je kdo kaj komu dolžan,pa ima spet polne hlače?

 • Soave

  + + + + + + + + ” da gledamo, poslušamo, slišimo, mislimo in izrečemo. ” !!!!
  Kako preprosto se bere in sliši !! Pa bomo zmogli ?

  • Prle

   Vi tukaj tega ne boste zmogli. Karma.

   • Soave

    Dej pusti karmo pri miru !! Prav vse ti prav pride ??
    »Zakon karme« je osrednji del indijskih religij.

 • Viktorh

  Žal, takšni so pač naši – “Lažnivi kurci”.

  • radames

   Jih gleda novi avstrijski kancler!

 • luckyss

  Tudi naslov..Kolaboracija iz strahu in pritlehnosti ali pritlehnost zaradi kolaboracije in krvoželjnosti , bi lahko bil naslov kakšnega članka….
  Je kar zanimivo da jih najprej pomagate metat v peči, nekaj desetletij kasneje pa jih zagovarjate…
  Tipično brezhrbtenično obračanju po vetru in članek na nivoju gostilniškega kvantanja..
  Mater…lahko bi vsaj novinarji imel nek minimalen nivo, da vam ne bodo vsi volivci ušli..
  Tole pa je vse bolj podobno kakšni skrajni verski sekti ..upam da vam presvetli ne bo kdaj ukazal popiti kakšen napitek za hitro pot v raj…
  Kolikor ste glupi tukaj, bi vas 90% to tudi storilo…
  Bog se vas usmili…resno mislim, pa sem ateist..;))

  • komar marko

   pritlehnost zaradi kolaboracije in krvoželjnosti
   Zelo dobro si zapisal. In tako se je začela MORIJA nad SLO prebivalstvom, ki s eje moral zaščititi. Katere niso že emd vojno pospravili, so dokončali po vojni. Najptrej pakt s HUDIČEM in ustanovitev PIF, in obračun z lastnim narodom. LAŽGOŠE te kličejo!

   • luckyss

    Edini, ki so med vojno klali izključno Slovence, so bili domobranci, bela garda in druga paravojaška svojat, ki je ponoči klala na svojo roko (preko 4000 Slovencev) podnevi pa pod Hitlerjevim varstvom (verjetno še bistveno več kot teh 4000)….
    In potem jok in stok, ker so jih vsaj trikrat toliko po vojni potolkli komunisti..
    In kolikor vidim po komentarjih ste genetski mutanti, ki komaj čakate konflikta, da bi se spet malo klalo naokoli…..
    Potem pa bi spet sto let jamrali, ko bi vas znova bile polne jame…
    Zgodovina se ponavlja, ovc pa je več kot dovolj…
    Jebi ga, ste pač blesave ovce, dovolj butaste, da vas sprovocira ali “v boj popelje” vsak idiot ;))

    In ne pričakujte odgovora na vaše komentarje, ker se mi danes ne da več ukvarjati z golaznijo….Se pa opravičujem par desnim komentatorjem na teh straneh, ki še premorete par sivih celic…tisti pa itak ne odobravate takšnih “člankov”..

    • romanos1

     Luckyss,lahko bi nehal lagati!

     • luckyss

      Bom prekršil svoje lastno pravilo, ker imaš prav….
      Po uradnih podatkih ne gre za 4000 poklanih Slovencev, ampak za 4400…
      Tu seveda niso všteti talci in tisti poslani v taborišča smrti…po spiskih, ki jih je delal kler in pa tisti, ki je mejil na kakšno zaželeno njivo …
      Nemška vojska teh podatkov ni imela..

     • tarantela

      Prištej še 180 borcev Bračičeve brigade, ki so jih pobili domobranci skupaj z SS-ovci PO VOJNI, se pravi med 11. in 13. majem 1945 leta, to je nekaj dni potem, ko je že Nemčija podpisala kapitulacija in so Nemci položili orožje. Ta poboj je bil čisti zločin!!!

     • tohuvabohu

      Najbrž so bili hostarji pijani kot krave in se niso mogli braniti.

     • tarantela

      Na Koroškem so bili tudi partizani, malo se pozanimaj, kaj je bilo. Klikni na Google: Bračičeva brigada.

     • tohuvabohu

      A sem rekel, da niso bili, trapa? Seveda so bili. Če jih ne bi zavezniki ustavili, bi šli do Salzburga. Nekaj najhujših partizanskih klavcev so premestili z Dolenjske na avstrijsko ozemlje, da so terorizirali ljudi. Poglej še kaj drugega, ne samo partijske vire.

     • luckyss

      Se opravičujem, ne morem komentirat, ker sem že zgoraj naredil izjemo….
      Sicer pa je takšnih morij na obeh straneh bilo obilo…Saj niso rožic sadil…bila je vojna…
      In zmagovalci so nekaj jam več izkopal…
      Če bi zmagal Hitler in njegovi podrepniki, bi sedaj pisali v nemščini…in jam bi bilo še več, ker peči niso delale več nikamor ;(
      In še vsi zmagovalci v zgodovini so najprej znebili kolaborantov…ker je jasno..če kolaborirajo z okupatorjem, bodo to ob prvi priliki storili z vsakim..

     • xtc

      Zakaj zopet zavajate in lažete premirje je bilo podpisano 8 maja 45,s tem ,dnem je nemška vojska pričela odlagati orožje.
      Z istim orožjem-kar je vojni zločin so partizani pobijali vračajoče se nemške vojake v Hudi luknji in Poljani.
      Ravno zaradi takih dogodkov nekateri nemški poveljniki niso hoteli odložiti orožja partizanom in so razsuli in prerešetali rdečo bando in se prebili na Koroško kjer so orožje predali Angležem in rešili večino svojih vojakov.
      Rdečim bleferjem je nasedel Von Lohr,ki je imel dovolj sile in orožja ,da se prebije na Koroško,a je mislil ,da ima opravka z “vojsko” ne bando in se uštel.
      Za nagrado so ga komunisti kot Mihajloviča počili kljub nasprotovanju zaveznikov..
      Mihajlovič bi povedal o Titekovih svinjarijah,Von Lohr bi pa verjetno bil obsojen kot Hess.
      Prav tako pa je treba povedati in razkriti še eno laž,ki jo šitijo lažnivi komunisti,češ da je v bojih proti Titu v Yugoslaviji sodelovala tudi Prinz Eugen divizija-kar je debela laž SS divizija Prinz Eugen -elitna armada ni NIKOLI vstopila na območje Yuge.

     • radames

      To je bila borba, ne poboj. Če je bilo vojne konec, potem bi morali partizani brez borbe pustiti domobrance po mostu čez Dravo.

     • Olga_10

      Klobasice, vozovnice….

    • xtc

     A bi nehal butati abotnosti?
     Komunisti so z pobijanjem zavednih Slovencev pričeli že 39.
     Žrtve-ki jih omenjaš,če bom po tvoje;okupatorja in domobrancev-je bila komaj 1/9 vseh žrtev torej čigave so ostale?
     Nadalje Urh je laž levakov saj se je izkazalo kdo je tam v resnici pobijal.
     Nadalje,nemalokrat je rdeča tolpa pobijala v uniformah nemške vojske ali italjanske in celo uniformah domobrancev in to lastne žrtve pa naprtovali onim.

 • radames

  Eden svetovno znanih teroristov Ilich Ramirez Sanchez, poznan kot Carlos ali Šakal (preživlja življenje v nekem francoskem zaporu – dosmrtno) je s titovim privoljenjem dobil zatočišče v Jugoslaviji. Pod pogojem, da ne bo politično deloval (informacija iz take roke, da ni najmanjšega dvoma, da ne bi bila resnična).
  Baje je celo varoval Zimske olimpijske igre 1984 v Sarajevu.

  • luckyss

   Vse to je res….Ko so ga “iskali” po celem svetu je on žural po Beogradu…
   So pa njegove usluge naročali od vsepovsod od CIF do MI5…le Rusi so bili bolj zadržani…
   Priznam pa, da nisem vedel, da je še živ…verjetno je kdo drug sedel v zaporu pod njegovim imenom…

 • Olga_10

  Kučan je komunistični zločinec in veleizdajalec! Iz ozadja še danes ruši demokracijo v Sloveniji! Edina pravična kazen zanj je dosmrtni zapor! Moral bi že 27 let sedeti!

  • luckyss

   No končno smo te dočakali da skupaj vzklikamo parole v stilu “Moj oče socialistični kulak”
   Torej …Stalin nebo nikdar hin.
   Tito partija domovina..
   Janša policija amnezija
   Po Titu TWito
   Mlajši od 33 samo na zasebni naslov…

   • xtc

    Glej tepček ,če ima kdo v Sloveniji Titekov sindrom je to ravno Kučan,ki se je že videl v vlogi novega Titeka pa sta mu Slobi in Bule zaheblala situacijo.

    • luckyss

     Titejevega sindroma ne bi ravno Kučanu pripisal…je le bil Milanček le malce bolj severno usmerjen za takratne velikosrbske tenzije…
     Smo pa imeli JJa, ki je bil tako ekstremen, da so celo največji titoisti ugotovili da gre za “specialca”…in niso hoteli imeti več resnih stikov…

     • xtc

      Tvoj Milanček je velik Srbofilček željen oblasti,ki se je že videl v Titekovem fotelju,kar bi mu tudi uspelo,če nebi Dolanca predčasno upokojili,ker pa je izgubil 2back up” je postal le še karikatura iz katere sta se Slobi in Bule brila norce

   • tohuvabohu

    Smrt fašistom, komunistom in njihovim zvestim psom.

    • luckyss

     Tako je….
     Ups….kaj vas bo sedaj vodil prvi po rangu…oni, ki se še ne zna sam obleč in sestavlja tanke iz lego kock ?!

 • tarantela

  No, no, socializem ni slaba ideja. Še krščanski socialisti so imeli že pred drugo vojno svojo stranko, tudi danes poberejo kakšno zamisel od tam. Celo Kardelj se je v nekaterih idejah zgledoval po njih. Sicer pa premalo poznate življenje navadnih prekarcev izpred druge vojne, zato kar poprek udrihate. Vsaka stvar ima več plati.

  • xtc

   Socializem je propast in to je že dokazala zgodovina.

   • luckyss

    Hja….dokler v kapitalizmu ne boste prebelili tistega kar smo v socializmu zgradili…je bolje, da ste tiho..

    • xtc

     Kaj ste zgradili?NIČ!
     Karkoli je bilo postavljeno je bilo postavljeno od reparacij,prisilnega dela nemških ujetnikov,nato povojne pomoči,nato nepovratne pomoči,nato nepovratnih kreditov in nazadnje od najetih pufov ,ki jih še danes odplačujemo-torej teslo kaj ste postavili-razen PUFOV-NIČ vse je zgrajeno ZA TUJ DENAR,pa še to ste ZAPRAVILI IN ZAŽRLI in zbankrotirali.

     • luckyss

      Imeli smo razvito tekstilno, usnjarsko, …ne bom našteval…bili smo samooskrbni..!!! Mene je sicer motilo, ker si nisem mogel doma kupiti “Lewisk”….pa sem šel v Trst in si tam s štipendijo kupil dvojne in par “fency” majic, pa mi je ostalo še za par žurov v diskaču in za koncert “parnega valjaka”…
      Torej, če računam je to okrog 780 evrov, kar je več kot vas sedaj večina zasluži v tej demokraciji…
      Ovce bedaste..;))

     • xtc

      Kaj smo imeli razvito no kaj,kaj želiš povedati bebo.
      Komunisti niste razvili NIČ-NADA.
      Usnarna Šoštanj nacionalizirano,isto Kamnik,isto v Konjicah,Tam-ostanek Nemške aviacijske fabrke isto Kidričevo,Cinkarna Braunsova tovarna Barv,MTT-nacionalizirani Hutter,,EMO Wessen iostalo pa kar so oropali male podjetnike in obrtnike-levaki neste naredil NIČ iz svojega le POKRADL.Nehaj zavajat gobezdač.

     • tohuvabohu

      Počasi, bumbar. Razvita tekstilna, usnjarska (dodajam prehrambeno, lesno, kemično, strojno in še kakšno industrijo) je bila že pred vojno. Po vojni ste tisto, česar niste uničili, odvzeli lastnikom in potem še tisto v glavnem spravili “cugrunt”.

     • xtc

      Glej tepko plača v Yugi je bila takrat realno 250 dem=125 EUR
      Original Lewis 101 pa so na Ponterossi stale 105,60 dem,majica pa 2o dem
      torej bebo- dvojne kavbojke in dve majice pa otišla plata,ti tebi pa je še ostalo,pa še dijak si bil ali študent.
      No dragi tovariš nateguj koga drugega,,je pa res ,da sem v času ko ga ti opisuješ že nosil joggerje v vrednosti 400 dem seveda pa nisem bil sinček nikakršnega socialista.

  • Olga_10

   Klobasice, vozovnice, zdravilišča….na račun davkoplačevalcev….

 • xtc

  Nekaj velja opomniti;
  Levaki so duševni in umski bolniki-da je temu tako pričajo tudi komentari spodaj.
  Levaki ne oklevajo pred ničemer ,ko gre za oblat,izdaja,prevara,pobijanje s krampi,koli,sekirami,lomljenje križev,kurjenje cerkev,podiranje le teh in kapel,masovna grobišča pobitih nič jih ne ustavi na poti k dosegi njihovega cilja popolne oblasti in zganjanja terorja in izčrpavanja pridnih in podjetnih.
  Kučan nima kaj razpravljati o Španiji,dejansko bi mu morala oblast prepovedati dajanje vsakršnih izjav, v tej smeri saj zato nima nobenih pooblastil.
  Milan Kučan osebno ima lahko stališča kakršna hoče,Milan Kučan kot BIVŠI predsednik države pač NE SME podajati stališč,ki bi državo pripeljala v diplomatski spor,preprosto nima nikakršnih pooblastil za izdajanje takih izjav.
  Treba pa je vedeti ,da je Kučan generacija,ki je budno podpirala in urila,ter zalagala in simpatizirala z PLO teroristi.
  Ne pozabite tako Mesuič kot Kučan sta SDV jevca le ta pa je mednarodno podpirala teroriste in jih oskrbovala z vsem.
  Največji strah Kučana ,Mesiča in ostalih udbašev so Beograjski arhivi,kjer so dokumenti za katere pravijo ,da jih ni več.
  Zato Kučan rine nazaj v Yugo in Srbom v r*** ,da bi le ti zaprli arhive oz. jih uničili.
  Seveda pa so Srbi preračunljivci,ki bodo za pravi denar zadevo prodali ali pa preprosto nekoga opremili s temi papirji,ko bodo ugotovili ,da jim konjušar Milan & Co ne rabi več.

  • luckyss

   Prav pod vsako tvojo trditev bi lahko dali predznak minus in bi dobil pozitiven rezultat…
   Glede cerkev na Slovenskem….imamo jih veliko, lepo so obnovljene in vsi običajno prispevamo, da so takšne kot so…tudi jaz kot ateist….imam pač občutek da to spada v naš prostor…
   Torej so tvoje navedbe vsaj bebave, če ne že zlonamerne..

   • xtc

    Nehaj zavajati in lagati,po vojni so tvoji partijski predniki pridno požigali in uničevali cerkve ter verske objekte kot med vojno-veš tepko nimamo svi tvojega zlatioribičnega spomina.

    • luckyss

     ISIS to raztreli…pa ostane le gradbeni material…;))
     A ti sploh veš koliko imamo cerkva na slovenskem…nedotaknjenih stotine let ?!
     Kot vedno dejstva govorijo proti tukajšnjim bebavim parolam..

     • xtc

      Definitivno lažeš in zavajaš pridobi si seznam cerkva,ki so jih uničili levaki med in po vojni seveda bi z zadevami še veselo nadaljevali a je Titekov režim nujno rabil pomoč zahoha,preko katerega je Vatikan stisnil Titejka v kot zahodna pomoč ,da a če se preneha z uničevanjem cerkva in sakralnih objektov,ker je šlo Titeku za r*** in ker je bila država ena sama revščina in lakota,je moral pristati na pogoje a s stisnjenimi zobmi.
      Seveda so SLO levaki ravnali in še ravnajo enako kot njihovi predniki v Yugi,ko so mislili ,da ne bo treba Cerkvi vrniti pokradenega premoženja,vendar je bilo jasno in zapisano ,da nas bo Vatikan priznal,država pa bo vrnila vso crkveno premoženje,ki ga je možno vrniti v naravi.
      Seveda levaki sedaj opletajo istio kot Titek a bo kmalu treba vrniti vse kar se vrniti ,da le da še bomo zaradi njih in takih ovc kot si ti odšteli še cerkvi lepe kupe obresti.

     • luckyss

      Daj naštej razstreljene cerkve…razen tistih, v katerih so se skrivali domobrančki in ostala hitlerjeva golazen ob koncu vojne..

     • xtc

      Pojdi po Gorenjskem,Kočevskem in Notranjskem-po vojni ni bilo več domobrančkov teslo.
      Cerkve so pa vseeno požigali in ropali ravno zato je nato Vatikan pritisnil na zaveznike ,da so titeka zagrabili za vrat,ko ga je lizala kuzla,da je moral s tovrstnim vandalizmom prenehati na pritisk Vatikana.

 • milanček

  jaz si samo želim, da se za dobro slovenskega naroda najde nekdo in ta komunistični izdajalski sekret od kućana pošlje v večna lovišča! Kućan je pospravil krambergerja, naj nekdo nega!

  • luckyss

   Iveka so umorili sporazumno..ves tedanji politični vrh, ker je bil za njih preveč” primitiven “in ni hotel iti v “navezo”, ki vas še sedaj deli in nafukava vsa ta leta..
   Da se bo rimalo….in vi teleta sploh ne opazite da nam vladajo že vsa ta leta eni in isti….
   In njim sploh ni važno. ali so v vladi ali opoziciji, ker biznisi potekajo v ozadju…
   Glavno je le to, da so ovce butaste skregane med sabo in verjamejo, da se gremo demokracijo..

   • milanček

    ovca, pa kje ti je pamet, resnično si umski revček!

    • luckyss

     Lepo da priznaš…sedaj pa na lobotomijo, striženje in spat..

   • xtc

    Ja vidim Kučan se šlepa že kar iz Yuge in sedaj že kadrira svoje za šarčevo stranko-skratka sami novi obrazi vseskozi vladajočih Yugo udbašev z Plavim na čelu.

  • KIKI

   Se mi je zadnjič sanjalo, kako sem ga imel pripetega v kletki v
   sosedovi garaži…..sanje so bile strašne!!!!

 • TOML

  Odlična Lucija!
  Socializem in terorizem z roko v roki!
  Slovenci ne volte socialistov!

  • luckyss

   Daj nehi se blamirat…če bi Lučka imela več kot 70 pik se ne bi tako javno smešila….
   Upam vsaj da ji tisto orožje vzeto slovenski TO daje dovolj keša…sicer je vse skupaj še bolj bedno..

   • TOML

    Načeloma s komiji ne debatiram,
    ampak lej tole –> pezde ti si čista nula.

    • luckyss

     No, saj nisi povedal nič konkretnega ;))

     • xtc

      Povedal je bistvo.
      Rasnico.

  • xtc

   A ti še ni jasno,zakaj pa misliš ,da levaki tule branijo teokratsko islamistično iransko drhal,ki podpira Hamas,Hesbolah pa Talibane in še koga.

   • TOML

    O lejga, tebe se pa spomnim iz siola….pozdrav
    Podpirajo terorizem, naši socialisti so oprali miljardo za teroriste svetovnega kova.

    • xtc

     Pozdravljen!
     Ja žalostna zgodba tam na Siolu,portal so poplnoma uničili isti levi umobolni bolniki ,ki isto sedaj počno na tem portalu.
     Ti pogrešam Wild Ducka pa Wild red ducka ,kam sta izginila?

     • TOML

      Važno, da imajo portal v rokah desničarji , domoljubi,
      socialisti pa se tu samo napihujejo kot žabe.
      Z njimi sploh ne debatiram, ker to je res poden od ljudi. Ornk poden.
      Njihovo delovanje je proti slovensko.
      Z Wild Duckom kakšno rečeva na tviterju.
      Lp

     • xtc

      Hvala !
      Lep pozdrav tebi in tudi Duck-u.

     • TOML

      To je njegov profil na tviterju
      Lp
      https://twitter.com/wildduckMb

     • TOML

      Tole ti pošilja Wild Duck
      Lepo :) Pozdrave nazaj in vse naj v 2018 :) Jaz še kar ganjam rdečo golazen na kurah :)

     • xtc

      Hala Srečno in zdravo 18.
      K ********* gleda Kure tja niti ne zahajam v to greznico.

 • komar marko

  sem gledal na TV kako je lUCIJA pokopala VEBERČKA in njegove nebuloze. Vsi so se mu hihitali. Lucija pa jasno z argumenti in citati zakonov. Veper pa klatil NOROSTI1

  • xtc

   Ušajeva je razgledana in izobražena,Veber je navaden instantpartijski šnel kurs izobraženec,ki ji ne seže do gležnjev.

   • KIKI

    Veber spada v družino Kočevskih medvedov, ki so se neverjetno
    hitro razmnožili preko Telekoma….

    • xtc

     A si ti morda mislil Veprov?

     • KIKI

      Bo držalo-prav imaš : veprov ! (pa Kočevskih medvedov tudi,
      saj je Veber iz Kočevja doma…)

 • TOML

  To, da socialisti podpirajo terorizem je znano.
  Naši socialisti s priznanjem Palestine želijo podpreti Hamas, PLO, Hazbolah….
  Ne pozabite, da so naši socialisti oprali miljardo za iranski terorizem…
  Res je to poden od ljudi….
  Slovenci, ne volte socialistov, ker so podporniki svetovnega terorizma.

 • domovina mili dom

  Na kratko, tam kjer je kučan za, bežite.

 • andreas82

  Lucija prosim ustanovite že končno stranko, vas dosti spremljam idealna ste za novo slovensko Afd! To pa vemo da je danes edina normalna politika, v danih razmerah. Janša ni slab, a v danih razmerah rabimo eno nacionalistično politiko, ali pa vsaj domoljube, itak nas bodo takoj zatrli, Slovenec in katoličan, to dvoje je nenapisano pravilo ne smeš biti…žal.

  • luckyss

   Rad bi povedal na lepši način…vendar ne gre drugače in je v vaše dobro…
   Koji vam je kurac desnici, ki že itak imate bedno podporo, da se sedaj delite na tristo bedastih strank ?!

   Je prevladala obžrtnost ali bebavost..?!
   Ne vem od kod tako butast narod..saj baje v cvičku ni veliko šmarnice, torej metanola…pingo sok pa je bil testiran že v Titejevih časih…

   • xtc

    Butast narod ovac ponazarjaš ravno ti s svojimi komentarji ravno zaradi ovc tvojega kova Kučan uspeva maximalno. Kučan s svojim pedigrejem in dejanji nebi politično niti drugače pri normalnih narodih ,ki so nam blizu po “sreči” komunizma preživeln niti minute ne na Češkem,ne Poljskem ne Madžarskem in še kje ne.

    • luckyss

     Ravno v tem je problem…
     Če ne bi sedanji “desničarji” na teh straneh šli v takšne skrajnosti (mislim pisce “člankov” in idiotizme (mislim tukajšnje hišne idiote ;))…
     Potem bi dobili slovenski desničarji tudi volivno podporo…tudi od mene kot levičarja, ki misli, da da je za normalno delovanje države potrebna močna in pametna opozicija…Sicer tisti pri koritu namakajo svoje rilce do nezavesti…

     • xtc

      Slovenci ne bodo volili desnice ,ker so opranoglavci taki kot si ti,ki mislijo ,da jih bo rešila vera v sovializem.
      Težava vas levih ovčic je to,da nimate pojma,da ste zagonili že drugo državo na isti način kot prvo in upate na čudež ,ki vas naj bi rešil in ki ga nebo.Edino levaki ste prvaki trikrat ste bankrotirali v Yugi in crknili in še četrtič boste v Sloveniji.
      Sicer pa kajsi ljudje mislijo vse bolj o vas pove dogodek iz Kidričevega,kjer so na mestu odstranjenega kidričevga doprstnega kipa nastavili svinjsko glavo-no povsem primerno,na vse levaške take spomenike še najbolj paše svinjska glava ,kar tudi ustreza njihovem vedenju za časa življenja.

    • komar

     Strinjam se s tabo, da slo-narod ni čisto normalen, ne vem pa kaj te moti, če nekdo navede 100X objavljena dejstva nedavne zgodovine? Achille Laura, pedofil Arafat, komi Craxi, teroristični palestinci,….. Pravzaprav vsem znane zgodbe, nič izmišljenega. Te pa moti, komi, da je vse to že skoraj pozabljeno umazano teroristično-komunistično robo nekdo spet na dan privlekel, a? Da zblojen karakter komi-terorizma ne utone in ne utone v pozabo, a? Pa da bi udbovski otroci spet zajahali “kuro”, ki nosi zlata jajca, a, komi?

 • Franjo Trojner

  Komunizem/socializem sta zame isti šmorn in ta šmorn na vsakem koraku ruši temelje demokracije, pravne države pri nas v Sloveniji.

  Iz istega razloga tudi Havel in Kučan nikoli nista bila prijatelja, politična somišljenika, vedno sta bila trdno vsak na svojem bregu! G Vaclav Havel je že vedel kaj lahko ogrozi demokracijo na Češkem in drogud po Evropi! Iz tega razloga je sam g. Vaclav Havel spisal deklaracijo o izenačitvi in obsodbi vseh treh totalitarizmov komunizma, fašizma in nacizma in se zavzemal, da je to isto deklaracijo potrdrdila komisija EU in številni parlamenti EU, razen našega Slovenskega, ker ji tovariš Kučan javno nasprotuje in zato ji javno nasprotuje tudi vsa politična levica.
  Kučan ni niti pod razno nikoli bil osamosvojitelj in niti pod razno nikoli demokrat kalibra g. Vaclava Havla! Kučan se je zaradi demokratičnih sprememb v Evropi, ki so bile posledica padca BERLINSKEGA ZIDU v strahu, da konča, kot so končali Honecker, Chaucesku in Hodza iz zadrtega komunista samo v 24 urah prelevil v nekakšnega mini socialističnega demokrata. Podatek, ki drži in ga mi vsi ne bi smeli zanemariti je, da so Čehi izvedli lustracijo in tam tipi kalibra tovariša Kučana sploh niso mogli biti izvoljeni na javne funkcije, torej tudi za predsednika države ne! Pri nas v Sloveniji pa so ravno tisti, ki bi morali biti lustrirani zakon o lustraciji zminirali! Tudi iz tega razloga je pri nas v Sloveniji tranzicija klavrno propadla in se znova vrača bivši totalitarni režim z vso svojo folkloro, simboli, ideologijo in kadri vred. Podledice vzpona bivših totalitarnih kadrov in njihovih potomcev so vidne v dejstvu, da je pri nas totalno odpovedala, propadla pravna država in je etika in morala čisto na dnu/psu, kar je rezultiralo v propadu in divjem, kriminalnem lastninjenu in nato še v totalnem ravrednotenju državnega premoženja, kakor tudi vseh finančnih bančnih malverzacijah, aferah, nelegalnih krajah in poslih predvsem v državnih bankah, ki so v bančnem sektorju rezultirale v več milijardni bančni luknji, ki jo še danes preko davkov pokrivamo vsi davkoplačevalci. Lep primer je nelegalno pranje milijarde $ v naši državni banki NLB, prava mafijska posla, ki se jih še danes uradna leva oblast trudi, želi prekriti, zamolčati ali vsaj zminimizirati. Že po vsem naštetem, opisanem se vidi, da pri nas demokracija nikoli ni imela niti micene realne šanse za uspeh, razcvet. Na Češkem pa je tranzicija uspela in so danes vzorna demokratična, bogata in moderna država, torej so Čehi uspeli narediti vse tisto, kar mi v Sloveniji ravno zaradi Kučana in kučanistov niti poizkusili nismo.

  • totex39

   +++++++++++++++++++++, točno tako Kućan nas z svojo kompanijo vse skozi z svojimi idejami zavestno zavira in posledično nismo dorasli ne Češki, Madžarski , Poljski in Slovaški.

 • MEFISTO

  Prosim, da z mojim prjatlom razumnim luckyssom postopate bolj humano!

  Tudi on bi rad bil pameten kot smo mi, toda ni on kriv, če se njegovim staršem ni izšlo!

  • Prle

   Od kod ti misel, da si pameten? Saj se hecaš, a ne?

   • xtc

    Ne ne heca se ses je,levi mislite ,da ste pametni pa je vaš domet le “bankrot” in “parkiranje cuckov po garažah”.

    • Prle

     Pa ne, da si ti njegov partner, mislim,ko vse tako veš? A je mefisto na stranišču?

     • xtc

      Ne preprosto vemo ,da uradujete v “garažah” in državah ,ki so ali tik pred bankrotom.

     • Prle

      Ti pa uraduješ pri mefisteku, po čem meniš, da je pameten. Ker potegne vodo na kotičku, da ni treba tebi?

     • xtc

      Samo pojasil sem ti zakaj vemo ,da ste butasti,tvoje mokre sanje in perverzije ,ki te rajcajo me pa ne zanimajo-sem ti pojasnil ,da uradujete v “garažah” zaro me tvoje sexualne fantazije o Mefistu niti ne presenečajo.

     • Prle

      Pojdi pogledat v stranišče, če mefistek ni slučajno padel v školjko, saj si vendar njegov partner. Le potrudi se.

     • xtc

      Sem ti že povedal ,da me tvoji sexualni fetiši ne zanimajo in da si čuden.
      Samo čudaki hodite za ljudmi gledat in vonjat školjko.

     • Prle

      Seveda, samo priznal nebi za nobeno ceno. Poznamo take, kot si ti. Ti je mefistek obljubil, da ti ga bo potegnil danes zvečer, če ga boš zagovarjal?

     • xtc

      Ne vem ,kaj naj ti priznam ,da sem tak čudak kot si ti,ki hodiš vonjat školjko za ljudmi,ali opazovat ljudi na školjki ali vsebino školjke potem ko jo olajšani zapusti.
      No tega ti ne bom priznal,ker nisem ne čudak ne levak ali progressivec to so vaše prakse.

     • Prle

      Samo je pa lepo, če partner poskrbi za partnerja. kaj če je stopil na žajfo?

     • xtc

      Glej sem ti že zaupal ,da me tvoje izprijene in iztirjene mokre sanje in fetiši ter fantazije ne zanimajo ,ker nisem levi.Zato se trudiš zastonj,a ti mene zapeljuješ?A si z levim navojem ,ali kaj?
      Torej levi Buzi,ki rad gleda vsebine WC školjk,jih vonja in opazuje olajšujoče se tam.
      Bljak! gabiš se mi.

     • Prle

      Še kako te zanima, ampak tvoja podzavest to zanika. Končno, če sta z mefistkom partnerja ali igrata človek ne jezi se?

     • xtc

      Ti ,a si ti kak perverzni nadlegovalec,očitno ne razumeš ,da me ne zanimate deci,očitno te Mefisto sexualno vzburja ,da sanjaš o njemu in o tem kar ostane po njegovi olajšavi v školjki.

     • Prle

      se oproščam, sem mislil, da sta z mefistkom partnerja, ker si se takoj zavzel zanj. Ampak med vama je sigurno neka energija, saj razmišljata podobno.

     • xtc

      Glej sem ti že pojasnil ,da nisem levak ne kak drug sexualni deviantnež.
      Očitno pa sklepaš po sebi,da če dva mislita podobno,že drug drugemu pedenata r************* ovohavata školjko in zalezujeta sedeče tam.
      Ne sodi drugih po sebi,obstojamo tudi drugačni.

     • Prle

      Končno si priznal,da si drugačen. Torej sem imel prav. Končno si odprl srce.

     • xtc

      Ja seveda sem od tebe ne hodim vonjat vsebine školjk in kukat vanje ter nadlegovat decov-za vas leve je to “drugačen”.

     • Prle

      Pa ne, da se spravljaš na otroke?

 • mapu

  Najbolj vesel bi bil, če bi Janković šel v Sereoce.
  Ljubljanai bila srečna. To si želim v letu 2018.

 • KIKI

  Draga Lucija, vaše besede, vaše misli, vaše pravo razumevanje stanja v času in prostoru kjer
  živimo, že dolgo s komunizmom prekleti pošteni Slovenci, delujejo kot balzam in celijo globoke ,
  žal še vedno krvaveče rane. Vaše besede so obliž na rane enako mislečim ; z mislimi, ki nam jih
  vsakokrat naklonite nam je za kratek čas lepše in boljše! Hvala Vam in srečno Novo¨leto in naj vas Bog
  spremlja na vsakem koraku!

  • Prle

   Oh, kako osladno, bolj osladen že ne moreš biti kot si, da ne rečem, da si kičast.

   • indijanka

    Meni je tudi Lucija neizmerno všeč. Kljub razumu je v njeni kolumni vedno čutiti srce. Sama temu rečem popolno ravnovesje, tudi sama bi ga rada dosegla :).

    • Prle

     Ja, kamnito srce.

     • indijanka

      Se ti zdi, da imam kamnito srce?

     • Prle

      Ne ti, ona Lučka.

     • indijanka

      Bojiš se pametnih žensk?

     • Prle

      A obstajajo tudi neumne?

     • indijanka

      Ne. Slabo sem se izrazila. Odločne. Kakšna pa misliš, da sem jaz?

     • Prle

      Odločna, zajebana.

     • indijanka

      Ha..ha..ha. Zahtevna in nežna.

     • tohuvabohu

      Indi, res občudujem tvoje potrpljenje. Imaš smisel za reveže.

     • indijanka

      Dober večer Prle. Večkrat bi te rada vprašala. Ti gre bolje?

   • KIKI

    Kot ti “malo pezde” iz Murgelj, ki ga častiš kot kot S. Korejsko prase,
    imam pravico povedati resnico in pridati kakšen zaslužen kompliment osebi,
    ki si to resnično zasluži ! Priznaj Lucijino pisanje je zelo pogumno za tale čas!

 • Burek Burecki

  Niti eno in ne drùgo. Ameriska “demokracija” in terrorizem…

  • xtc

   Glej bebo zakaj vsi levaki rinete v ZDA a nebi raje odmaglili k bratom v Rusijio,Palestino,Teheran,Pakistan in podobne demokratične dežele zakaj v teroristično državo?

 • janez.pokoncni

  Lucija – TI MORAŠ V PARLAMENT !!!
  Parlament, zbor od ljudstva izbrane smetane države. Če si koga, po prvi zapovedi demokracije, želim postaviti na čelo smetane ob bok Janše, si to ti.

  • indijanka

   Prav imaš.

  • tohuvabohu

   Res. S svojimi govornimi veščinami in argumentacijo bi grdo povozila vse poslance sedanje koalicije, od katerih polovica še brati z listka ni sposobna, kaj šele da bi znali kaj smiselnega povedati s svojimi besedami.

 • centurion

  Odlično večerno branje. Razgaljanje Plavega.
  Njegov udbovski partijski kolega Mesić nasedel na hrvaškem političnem parketu.
  Lucija, čestitke za kolumne in komentiranje v VV faktorju.
  Pa Srečno 2018!

  Mesić 1. del
  https://www.youtube.com/watch?v=qDp9mtUoizA

  in drugi del
  https://www.youtube.com/watch?v=b_soLpLtogQ

 • komar

  Ne vem kaj koga moti, če nekdo navede 100X objavljena dejstva nedavne zgodovine? Achille Laura, pedofil Arafat, komi Craxi, teroristični palestinci,….. Pravzaprav vsem znane zgodbe, nič izmišljenega. Komije pa moti, da je vse to že skoraj pozabljeno umazano teroristično-komunistično robo nekdo spet na dan privlekel, a? Da zblojen karakter komi-terorizma ne utone in ne utone v pozabo, a? Pa da bi udbovski otroci spet zajahali “kuro”, ki nosi zlata jajca, a, komiji?
  Pa samo še nekaj! Tistim, ki rinejo uspešno odvetnico v umazane politične vode: odvetniški poklic, če ga opravlja poštenjak, je nečtetoX bolj ugleden, kot parlamentarec ki sedi v klopi parlamenta in 3X na teden nekaj pove!!!
  Pa samo še nekaj malega! Kolumno občudujem, avtorico tudi! Ampak JJ je že 1x pred par leti in 1x pred nekaj tedni na svoj način zelo dobro argumentiral, zakaj palestina ni primerna za priznanje. Poiščite oboje vi, ki mislite, da JJ ni čisto dober politik!!!

 • piko8

  Lucija vaše kolumne so lepo berljive; zakaj, kjer resnico je lahko brati!
  Samo naši levičarji z murglpajacem na čelu to nikako ne dojamejo, kjer živijo še vedno v l 44 in 45, ko so si namakali roke v Sloveski krvi!!
  Samo pogumno naprej Lucija !!!!!

 • Mitja Kunstelj

  bolna krota z značko SDS

  • Hribouc

   Drekonja & drekabrbec!

  • von Rhein

   Garbage!

 • Hribouc

  Hvala, ga.Ušajeva! Klanjam se!

  Srečno 2018 Vam želim!
  ———————————————————-
  Nisem vedel za Pučnikovo izjavo, da je Kučan z podpisom deklaracije za razorožitev, postal veleizdajalec!

  Torej je Kučanov Milan z Gorikoga svojio intimno opcijo, da razoroži svoj lastni narod sam eskaliral v dejansko podporo (celo komando slov. TO) za razorožitev slovenske Teritorialne obrambe po srbijanski JLA, ko bi de facto in de jure lahko takoj in ob času rešil slovensko orožarno pred skobci KOSa in Udbe !?

  Torej gre za Kučana, toplt veleizdajalca, kako mu bomo klicali? Turbo narodni veleizdajalec ?

  Joj, kako bo to še hudo, ko se ta rdečefašistična golazen razodene do zadnjega vlakna!?
  Pošasti, pošasti protinarodne in pošasti protičloveške, satanistične!

  ———————————-
  ga.Ušajeva, a prašava tačrno Svetlano, zakaj ne razobesi poleg Katalonske še zastavo Črne gore, kjer je Putin nemarno poiskusil likvidirati Džukanovića, Demokracijo in vstop v NATO _ Črna gora je tudi na udsaru zlih eleemento in Putinovi se bodo spet na dolgo križali pri Ruski kapelci in naša SŠK z Zoretom na čelu se bo splet klanjala zdraven v dobro, kakšnega prosim, ekumenizma?

  A prašava črno Svetlano zakaj ne obesi zastave Ukrajine in okupiranega KRIMA ?

  A to pa ne, Svetlana, to pa ne?, kaj? ZAKAJ, SVETLANA PA NE?

 • Hribouc

  ga.Ušajeva v Parlament !

  Nastavljat ogledalo bandi nesposobnih maziljencev udbokučanizma in banditizma ter razturat Bando levofašistov, tatov, kriminalcev, koritarjev, izrodkov tipa Kordiš, ki mene zmerja z izrodkom kot Kristjana, brez, da ga kdo vpraša po diagnozi…ta mulc se jako proslavlja!
  Kordiš. poslanec? Opala!
  Z bajonetom je grozil, da bo gonil kapitaliste iz Venezuele, zdaj , ko grmijo Čavisti v brezno, pa stiska rep med noge in je tiho kot debela zašpehana kosmata zaripla mozoljasta rdeča smrdeča rit!

 • domovina mili dom

  Resnica boli, če jo fašeš v ksiht. Komunisti se niso v “špegu” pogledali 70 let. Zdaj so pa v šoku. Dajmo jih razumeti. Špegu ne laže. Razen tisti v cirkusu, seveda. Zgleda po odzivu, da je resnica zadela. Bravo g. Ušaj.
  “resnica boli in ni vseeno, kdo kaj reče”.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!