Nova kolumna Vinka Gorenaka: Koga od promotorjev politike izključevanja najbolj boli zanka okoli lastnega vratu?

dr. Vinko Gorenak (Foto: STA)

Volilna nedelja je za nami. Dobili smo pričakovane zmagovalce (Janševa SDS, delno Toninova NSI), dobili smo nepričakovane zmagovalce (Jelinčičeva SNS in Bratuškova s svojo SAB), dobili pa smo tudi pričakovane poražence (Cerarjeva SMC, Erjavčev DeSUS, Zidanškova SLS), dobili pa smo tudi osmoljence, ki so pričakovali veliko dobili pa malo (Židanova SD in Šarčeva LMŠ), ostanejo pa nam še tisti najbolj nevarni (Meščeva Levica).

Zmaga Janeza Janše je bila pričakovana, Matej Tonin sicer ni dosegel tega, kar je napovedoval, a je rezultat pomembno izboljšal. Med zmagovalce uvrščam še Zmaga Jelinčiča, ki mu je uspel povratek po dveh mandatih izven državnega zbora, kar ni uspelo še nikomur, sploh pa med zmagovalce uvrščam Alenko Bratušek, ki je ankete sploh niso zaznavale, a se je njena stranka prebila v državni zbor z dvema njenima besedama “zdravstvo in pokojnine”, kar je ponavljala kot papiga in uspela.

Da bo Cerar največji poraženec, je bilo jasno že zdavnaj, najbrž se njegova SMC v državni zbor sploh ne bi prebila, če ne bi predčasno odstopil. Tudi Karl Erjavec je veliki poraženec in prav je tako, saj je sklepal nenačelna zavezništva z Zoranom Jankovićem zoper Janšo, sploh pa vara upokojence že več kot desetletje in pol. Volivci so to kaznovali, morda celo premalo. Tudi Marko Zidanšek je upravičen poraženec, saj je egoistično izključeval kakršnokoli sodelovanje s Primcem in Kanglerjem. Če tega ne bi počel, bi v državnem zboru zagotovo imeli resno desno grupacijo in veliko lažjo pot do sestave desne vlade. Dejan Židan in Marjan Šarec pa sta seveda osmoljenca. Oba sta še mesec ali dva pred volitvami računala na veliko zmago in seveda na položaj predsednika vlade.

Papagajsko ponavljanje o izključevanju
Volivci niso nasedli nesposobnemu Židanu pa tudi ne novemu obrazu Šarcu, čeprav se ta po volitvah obnaša kot edini pav na svetu, podobno kot nekoč Janković. Ostane mi še populist Luka Mesec. Ta pa je s svojo stranko dejansko največja nevarnost za Slovenijo. Če bi živel pred okoli 100 leti, bi svoje nevarne ideje socializma lahko celo uresničil, tako pa imamo srečo, da živi danes in lahko le pristane na realnih tleh, kot njegovi vzorniki v Atenah.

Foto: STA

Še nekaj je zaznamovalo volilno tekmo. Nekaj, kar se drugod nikoli ne dogaja. Kdo po volitvah ne bo sodeloval z Janšo, je bilo temeljno vprašanje. Tudi pri tem vprašanju so Židan, Erjavec, Cerar, Šarec in Mesec igrali vlogo papagaja, da z Janšo po volitvah ne gredo. Če je to za Mesca razumljivo, pa je za vse ostale to dejansko zanka okoli lastnega vratu, pa se tega zavedajo ali ne. Jelinčič, Bratuškova in Tonin so bili veliko bolj državotvorni, saj povolilnega sodelovanja z Janšo niso zavračali. Tudi zato po volitvah veliko lažje dihajo, saj okoli vratu nimajo svoje lastne zanke.

Koga najbolj boli zanka okoli lastnega vratu?
Povolilna kombinatorika pa očitno poteka v skladu s tem, kdo si je ali si ni v volilni kampanji dal zanko okoli lastnega vratu. Le navidezno se tudi pod vplivom dominantnih medijev zdi, da bo veliki zmagovalec Janša na koncu postal največji poraženec. Taka situacija praktično ni mogoča, tudi zaradi izvolitve Tonina na mesto predsednika državnega zbora, česar se še najmanj zaveda prvi predlagatelj te izvolitve Šarec, ali pa je mogoča le za nekaj mesecev, čemur bi sledila še veliko večja zmaga Janše.

Jelinčič, Bratuškova in Tonin nimajo kaj izgubiti, kadarkoli lahko vstopijo v vlado Janše in ne bodo razočarali volivcev. Zanka okoli lastnega vratu pa čedalje bolj boli Židana, Erjavca, Šarca in Cerarja. Je pa med njimi velika razlika. Izključevanje sodelovanja z Janšo ali zanko okoli lastnega vratu različno dojemajo. Židan s svojo nesposobnostjo se tega še ne zaveda, še manj se zaveda, da ga bo v naslednjem mandatu “pojedel” Mesec. Erjavca “boli džoko”, zaposlil se bo na DeSUS in po tem mandatu ima minimalne pogoje za upokojitev. Šarec uživa v vlogi vice zmagovalca, skuša sestavljati koalicijo, ne ve,  kako naj to naredi in ponavlja vse napake Jankovića, kar je dobro predvsem za Janšo. Še najbolj se nastale situacije in lastne zanke okoli vratu zaveda Cerar. Jasno mu je, da vlado lahko učinkovito vodi le Janša, prav tako ve, da ne želi in ne more biti podrejen nesposobnemu Šarcu, hkrati pa mu zanko okoli vratu zateguje Brglez, ki je tako ali tako napaka v sistemu SMC in bi moral biti njegov šef njegov študent Mesec in ne Cerar. In v taki situaciji lahko uživa le Janša. Vztrajnosti in potrpljenja pa mu nikoli ni manjkalo.

Vinko Gorenak

 • francelj3

  Ostane nam samo še to, da tistim bebcem, ki jih zanka, ki so si jih sami nadeli okrog vratu, najbolj žuli, spodmaknemo stol in jih hkrati še pošteno potegnemo za noge, da bo že enkrat mir!

 • Osti jarej

  ….politiki ste zanka okoli vratov ljudstva

  • Olga2345

   Spet en vseglihar…

   • Puki

    Ja, tvoji so zlati, takorekoč angelski, a ne?

 • Lokomotivführer

  Zopet moram po nakupih terana na Hrvaško, po židanih aktivnostih je le še tam tisti pravi…

 • antimur

  Antislovenskih in levofašističnih levakov in njihove rdečezvezdaške bande imam že polni kufer. Vinko, upam, da se boš še naprej boril, da jih končno zmeljemo v prah.

 • Olga2345

  Bravo Vinko Gorenak!

 • Bandit123

  Vinko piše o vsem, samo o tem ne kako je odletel iz poslanskih klopi in nas bo sedaj moril s svojimi umotvori po vseh medijih, ki ga sprejemajo.

  • antimur

   Si pač bandit, butast in pokvarjen kot tvoj Kučan, Janković itd.

  • SIMON ROZIC

   Ej bandit, odletel je zaradi neumnega volilnega sistema oz. zakona; pridobil je največ glasov,
   na napačen naslov!

 • tohuvabohu

  Butasti levaki se ne zavedajo, da s svojim odklanjanjem in izključevanjem delajo v prid Janši. Glavni Janšev problem je to, da na levici ni nobene resne stranke z resnim programom, ki bi se bila sposobna in vredna pogovarjati, kaj šele stopiti v koalicijo z SDS. Vse po vrsti so izmeček, ki dela Sloveniji škodo.
  Nove volitve so neizbežne.

  • Puki

   Če ti ne bi imel spomin zlate ribice bi vedel, da je Jajo osebno mojster, pa ne izključevalne, ampak zaničevalne politike. Tako pa; mirno morje

   • rubec

    Bebec, spelji se bebo.

   • pajot

    Puki,čimprej odfuki.

   • tohuvabohu

    Janša je v resnici mojster prenašanja udarcev. Neskončno veliko jih je prejel v štirih desetletjih s strani rdečkarjev. Samo podtaknjenih afer je bilo več kot 160.

 • MižekFiga

  Mnogi Levaki se predstavljajo nezavedno kot “klopotci” in je pri tem vseeno ali je rumenjak velik, majhen, dvojen ali …. Glavna značilnost je njegov smrad. Zato so vse Kučanove replike FUJ FEJ in FUJ!!!

 • žogica

  A sedaj bo pa dnevno Gorenak filozofiral, hvala bogu, ga ne bo treba več prenašati v DZ!

  • Sodni dan

   Fovšija boli, sej vem takšni smo slovenci. Če meni crkne krava morajo sosedu dve!

   • žogica

    Verjamem, da te boli, potolaži se, saj mu ne bo hudega!

  • tohuvabohu

   Gorenaka prenašamo mnogo laže kot tebe in tebi podobne govnače z levice.

  • branči

   dej probej napisat vsebinsko en tak komentar, kot je zgornji članek! aja, zato je potrebno nekaj več, kot žogica polna zraka. je lažje kritizirat, kot napisati kaj pametnega!

   • žogica

    Filozofiranje mi pač ne gre, sploh pa ne maram politikanskega filozofiranja, s kakršnim se ukvarja Gorenak. Očitno mu paše, za njegovo ranjeno dušo in njegov ego, saj je šel med upokojence, namesto v DZ!

    • SIMON ROZIC

     Prav Gorenjak se izraža kratko , jasno in krasno! Uživam!

     • žogica

      Z Gorenakom uživaš, aja, pol se pa fajn mejta!

  • SIMON ROZIC

   …a zdaj bomo pa meščeve , cmerarjeve liturgije brez repa in glave morali
   poslušat, pa bebavo šiviljo, pa kmetavza serpentnška, pa debilno violeto ?
   Ne, hvala! Dovolj je bilo! …

 • Sodni dan

  Vinko ima zmeraj dobre članke. Malo za šalo malo za res. Govori resnico na komičen način!

  • Slovenka

   Duhovit je, samo na vejice bi moral bolj paziti.

  • SIMON ROZIC

   Obožujem njegovo izrazoslovje; dotakne se vsega na en satiričen način!

 • tohuvabohu

  Kako se lahko NSi zdaj pajdaši z Brajduškovo? Ta prismojena Pika Nogavička je nesramno oblastno preprečila kandidaturo Peterleta za visoko evropsko funkcijo. V primerjavi s tem je nasprotovanje opozicije kandidaturi Klemenčiča, Turkogluja, Betettove itd. pravi drobiž.

 • AlojzZ

  Gospod Gorenak,
  kaj ni vseeno ali vam pije kri Miro ali Marjan?

 • Dragan Krstič

  Cerar in Tonin se krepko zaveda zanke okoli vratu če bosta šla v koalicijo s Šarcem. Vprašanje je le ali ima
  Cerar še odločilni vpliv nad posalnci in člani SMC.Če bosta šla v to vlado in ko spoznata Šarčevo nedoraslost biti premier imata možnost izstopa in s tem rešita kožo, če pa koalicija razpade ko bosta obe stranki še v njej pa bosta na predčasnih volitvah zelo kaznovani. NSi bi izpadla iz parlamenta, SMC pa razpadla, njeni člani bi pobegnili v SD in k Mesečniku.Avtocesta za veliko zmago na predčasnih volitvah bi
  bila na široko odprta.Cerar ima zaradi Brgleza 2 prikrita sovražnika na levici SD in Mesečnike.Vsekar so mu večja grožnja Levaki kot Janša.

  • Slovenka

   Toda kljub vsemu naštetemu Cmero še vedno tuli, da SMC ne bo šla v koalicijo z Janšo. Taktika ali kratka pamet?

   • Dragan Krstič

    Saj sem napisal da je vprašanje kolko vpliva ima Cerar še v stranki. Mogoče bi se on sam celo odpovedal koaliciji vendar bi ga isti hip razrešili, njegovo mesto bi pa zavzel Brglez..

    • Slovenka

     Brgleza na srečo ni več v stranki, Cmero ga je pametno odpikal, imaš pa prav. Koliko moči Cerar sploh ima v stranki? Strici ga več ne podpirajo, med vladanjem je ubogal Globoko državo, ki deluje proti Sloveniji, s čimer si je nakopal jezo mnogih poštenih ljudi, tako da težka bo.

     • tohuvabohu

      Cmero ima moč v stranki izključno zato, ker je okoli sebe zbral kekce, ki na samostojno politično kariero ne morejo niti pomisliti.

     • Dragan Krstič

      Ko kekci začutijo da Cerar ni več močan se obrnejo proti njemu. To ti mora biti pa že jasno.

     • tohuvabohu

      Saj je jasno. Dokler jim koristi, ga bodo podpirali.

 • LGBT Vinkeeec

  Vinkec ne more preboleti, da je zletel iz parlamenta.

  • rubec

   Tvoji starši tudi ne. Normalni svaljkamo svoje lulce.

  • branči

   budala! sam se je temu odpovedal in upokojil! eni ste res nagnjeni k temu, da namenoma trosite laži in potvarjate resnico! si prozoren, kot razbita rdeča šipa!

 • rubec

  Kobilarna Lipica je dosegla vrhunec razvoja v 18. stoletju ko se je rodila kobila po imenu Bratushek. Po tem je šlo vse samo navzdol.

 • Franc Šink

  Da da zanko si hitro nadeneš, malo težje se je pa izmuzniti iz nje.

 • karpelec

  Zanke so si nadeli samo, kakor so hoteli, sedaj je na nas, da jih zategujemo.

 • Dragan Krstič

  Ne razumem kako to da tovariš Židan in njegovi pajdaši iz SD kot izpričani socialdemkrati, hahaha, niso s prisotnostjo v Bruslju ob odprtju dvorane EP po dr. Jožetu Pučniku počastili spomin na največjega slovenskega socialdemokrata.

 • branči

  glede na rezultate letošnjih volitev, je očitno, da volivci levih strank ne obvladajo EXCELA!

 • rubec

  Za Bruselj smo še vedno bosanci. Medtem ko mi premoremo kravetino Bratušek po imenu se oni s bolgarsko Penko ukvarjajo.

 • Dragan Krstič

  Prava sramota se dogaja na kurah. Levi vlogerji totalni primitivci pošiljajo komentarje o dr. Pučniku katere je zmožna spisati totalno sprijena osebnost kot je tovarišica Carlova. Urednik portala pa to posmehovanje dopušča, takoj pa briše ali ne dovoli komentirati tematiko o migrantih. Predlagam da s svojim oglašanje pomagate pri tej temi ker je sramotenje g. Pučnika enormno.

  • luckyss

   O dr. Pučniku lahko objektivno govorimo le levičarji kot sem sam…
   Gre za pravega desničarja, intelektualca in domoljuba, ki so ga zjebali vrhovi SDS..tudi z osebnimi grožnjami…
   To je vsa resnica in banalno ter sprevrženo je, da sedaj izrabljate njegovo ime…
   Banda !

   • test

    hehe … zabit bolj kot telegrafnica v zemljo … ein typischer Linker, man kann einfach keinen Intelekt erwarten

    • luckyss

     Ti še kar razmišljaš v Dolfijevem Jeziku …Domoljub ;))

   • BolimeĐoko

    kaj ti veš o dr. Pučniku, če praviš, da si levičar ?
    “Torej nič od nič, le blebetanje…”

   • tohuvabohu

    Kako lahko nekdo v par stavkih izreče toliko bedarij?
    Prvič, levičar gor ali dol, ti o ničemer nimaš merodajnega mnenja. Drugič, Pučnik se je imel za levičarja, teslo zarukano.
    Tretjič, tisto o grožnjah je gnusna rdečkarska izmišljija.
    Četrtič, ti si tukaj skoraj (hehe) največji bandit. Samo nekaj primitivcev te prekaša.

    • luckyss

     Joj, se opravičujem…nisem vedel, da je bil Pučnik levičar..
     Sedaj mi je bolj jasno zakaj ste ga zjebal..

     • tohuvabohu

      Nihče mu ni skrivil lasu, če pozabimo na svinjarije, ki jih je doživljal še pod diktaturo partije. Nasprotno, vodenje stranke mu ni dišalo, pa je prepustil mesto drugemu.

     • luckyss

      Ja, ja ;)))

   • mali49

    Butelj!

  • večni srb

   Nehaj delat poop tv reklamo, ja vidiš, da je tisto vojaško policijski portal, kjer samo ribarijo.

 • Vera

  Kot izgleda bo v nasljednjem tednu Pahor dal mandat za sestavo vlade Janši . Jaz bi kandidaturo na njegovem mestu gladko zavrnila , ker so stranke levega pola nanj zlivale preveč gnojnice . Bolje, da gre v opozicijo, kot, da ob neuspeli sestavitvi koalicije dobi ” hladen tuš “, ki si ga g. Janša ne zasluži . Naj se levi in Tonin grebejo za stolćke , saj jim bo vse spodletelo, ker vlada s šestimi strankami ne more delovati . ” Več strank, pomeni še bolj zanič vlada “, kot je bila dosedanja !

  • tohuvabohu

   Janša ni Janković, ki ne zna šteti, izdaja se pa za velikega ekonomista.

   • Vera

    Kaj mu pomaga znanje štetja, ko pa je levih več + izdajalec Tonin ?

    • BolimeĐoko

     Tudi iz Nove Slovenije nas berejo.

     • Vera

      Saj je dobro , da berejo , ker le tako izvedo, kaj si mislimo o celotni NSI .

 • luckyss

  In ja….Vinko, dobrodošel med madžarske plačance ..;))
  Kamor prideš delaš škodo…Kot komunistični policaj nisi bil kaj prida..v SDS si bil maskota v stilu Rjavca…
  Torej nič od nič, le blebetanje…
  Vsekakor pa za te strani in ovce tudi to zadostuje….

  • branči

   še eden s partizansko taktiko: se userje in zbeži, za njim ostaja samo smrad!

  • tohuvabohu

   Tebi je pa res hudo v tej zafurani Sloveniji, uboga ovca garjava.

   • luckyss

    Meni osebno ni hudo…mi je pa hudo za tiste, ki so socialno ogroženi…invalidi upokojenci, brezposelni, itd…
    Za njih pa boli kurac tako levake kot desnake…
    Saj pravim…banda….večinoma “komunističnega izvora in potem še prefarbana”…

  • BolimeĐoko

   Kako resnično velja to za tebe : “Torej nič od nič, le blebetanje…”
   Bravo janez cepec !

   • luckyss

    Jebi ga…tu je itak eno samo blebetanje in zavajanje …od člankov naprej…
    Sicer pa negacija negacije tudi zadostuje..
    Peljem “vas scat” na teh straneh kadar se mi zljubi, pa sem le povprečen Slovenec..;)

    • BolimeĐoko

     Eh kuža, jaz to lahko opravim sam…… pa še tace mi ni treba dvigat.

     • luckyss

      Ti ščiješ le na ukaz, tako kot ostale ovce tukaj..

  • Slovenski štor

   Če ne bi bilo ovc,kaj bi ti delal?Lajal v Luno-Mesec,se prilizoval in skakljal,lizal roke gospodarju….Tvoja prepotentnost do drugih presega meje tvoje narave….Saj te” obžalujem”,ker moraš,po nareku svojega gospodarja,”čitati” ta “blebetanja”,da mu po tem poročaš.Morda pa za nagrado dobiš kakšno “ovčjo” kost?

  • Gavnar

   Vsaj zagnanosti mu ne moreš očitati.
   V kadetnici je zelo zagnano novačil kadete v komunistično partijo, ker je bila partija nekaj joh in sploh enkratnega,…

 • RATATA

  Pripni link prosim.

 • ŠČŽČŠČŠŽČČŠŽČŽŽŠČŠČŠ

  Bravo Vinko

 • samotoje

  Odlična diagnoza, ni kaj. Lahko se samo strinjam.

 • Slovenski štor

  Če si ti Ponosen Slovan,potem me je sram takšnega Slovana.”Koje sranje si”, se vidi iz vsebine tvojega pisanja.Pazi,morda pa boš “hune” kdaj potreboval.Kaj pa potem?Okoli domobrancev bodi raje tiho,ker se hitro postavi vprašanje,kdo in kako brani svoj dom?Kje si pa prebral,da je Orban klecnil,ali si bil TAM in to videl in slišal ?Ne podcenjuj Višegrajcev,oni so premnogokrat v zgodovini rešili Evropo in še kaj več.In sedaj so pred Evropo in Slovenijo vse težji časi.Ti klej raje sam sebe in se sprašuj,kaj si ti Ponosni Slovan naredil za svojo državo?Z drugega zornega kota,se sprašujem:zakaj že pišeš PONOSNI SLOVAN in ne PONOSNI SLOVENEC?Je kakšno ozadje?Res je,sem samo slovenski štor,omejen v razmišljanju,dojemanju,pohleven,ubogljiv in poslušen-kaj pravi Ponosna Nemka,frau Merkel.To bo pravo!
  Od kod veš,kaj so oz. niso zahtevali od Slovenije?A ni Slovenija že mesece nazaj pokleknila?Kaj pa to,ti,Ponosni Slovan?Bolje se skrij,da te bodo lahko domobranci branili in obranili.

  • Ponosen Slovan
   • Slovenski štor

    Jaz sem vsaj gnoj,ti pa še to ne moreš biti!Sicer pa,”kolo sreče”,”kolovrat”(svarog) hiter spremeni,ker bo kdo še pogruntal kaj se skriva v njem.Znak je iz Indije in Slovani so ga tudi uporabljali.Danes uporabljajo levosučni simbol,ker je desnosučni….saj veš sam zakaj je problem.To vem tudi jaz,slovenski štor-gnoj zabit.

   • bednick

    “Tiskovni predstavnik madžarske vlade je medtem že zanikal sklenitev dogovora z Nemčijo. Prav tako je dogovor zanikal češki premier Andrej Babiš: “Ta novica je neumnost, nobenih pogajanj ne načrtujemo, ni razloga zanje”.

  • luckyss

   Ne seri…Madžari imajo več “beguncev” na 1000 prebivalcev kot mi…

   • Slovenski štor

    A,ti sploh veš kaj to pomeni?To pomeni,da migranti bežijo tudi iz Slovenije,čeprav jim vi,levaki,oblubljate in dajete več kot domačinom,ko vidijo kaj delate s svojo državo.So dobro obveščeni in poznajo zgodbo o Butalah.Madžarska je kljub vsemu za njih(migrante) bolj “obljubljena” dežela kot Slovenija.Luckyss,pazi,ko pridejo “pravi” migranti,kam se boš skril?Veš, neki smo zaščiteni,ti pa nisi!Kako boš služil večim gospodarjem?

    • luckyss

     Mi migrantov nismo dolžni sprejemati…je že od nekdaj moje mnenje…in kvote niso korak v pravo smer kot trdi JJ…
     In nisem se skrival po kleteh kot vaš pastir med “vojno”…štor zarukani..

     • Slovenski štor

      Preveč moraš lajati(saj te razumem),zato me ne razumeš.Pišem ti o migrantih,ki prihajajo z Balkana(BiH,Srbija,Črna Gora,Kosovo,Albanija,Hrvaška…),teh bo vse več in preveč.O tistih,ki so že v Evropi(EU)-“kvote”,sploh nisem pisal(EU nas je že “nategnila” in nas še bo-“otompotom”!).Jaz nimam pastirja,ti pa ga imaš,to veš.Tudi nisem pisal,da si se skrival!Spraševal sem te,kam se boš skril,ko pridejo pravi “migranti”.Saj veš,kdo so to?Nič hudega,če sem štor zarukani.To ni slabo,ker lahko vedno povem,kar mislim.Ti kar misli,da sem slovenski štor….,morda se te kaj prime-misel mislim!To bi ne bilo slabo.

  • večni srb

   Evropo je torej rešila bitka na višegrajskem polju, zanimivo, prvič slišim.

   • Slovenski štor

    Niti zgodovina niti geografija ti ni blizu,če bi ti bili,potem ne bi tako neumno spraševal.Če bi vedel kdo sestavlja Višegrajsko skupino,bi se ti morala morda”prikazati” zgodovina tega prostora(ozemlja),vsaj za šest stoletij in bi ti bilo jasno o čem pišem.Če si res večni Srb,potem veš,kaj se je takrat na Balkanu zgodilo,ko preskočim tri stoletja,se znajdem pri Dunaju in vidim kar vidim-kdo je rešil srednjo Evropo?Na drug način se danes zgodovina ponavlja.In mi Slovenci še kar naprej “mutolavimo”….Ti,večni Srb,se tudi uči.Kajkmalu se lahko ponovno zgodi “VIDOVDAN”.Jaz pravim:Bog ne daj!Čudim pa se,če si res večni Srb,da ne veš o čem govori.Morda sem res Slovenski štor,ki za sebe ve kako se je in kako se zgodovina “obrača”.Zato pišem o Višegrajski skupini in o njenem pomenu za Srednjo Evropo….

 • FORT WORTH

  Dobra analiza stanja.
  Najboljse je pa trditev, da Sarec ponavlja Jankoviceve napake.
  Isto razmisljanje dveh radikalno nesposobnih.
  Zidan je pa itak bolj butast, kot je tezek. Vsak drugi, ki bi bil na celu stranke SD bi pobral vec gleasov, kot pa tale luzer vseh luzerjev.
  Ce Cerar hitro ne pograbi sodelovanja z Janso, ga na naslednjih volitvah enostavno ne bo vec.
  Ima se zadnjo moznost in si popraviti ugled. V nasprotnem primeru bo obveljalo, da je bil najslabsi premier v zgodovini samostojne drzave Slovenije !

 • Aster Celesti

  O, Vinček, kakšna mizerija sta ti in tale portal! Kot bi bili prispevki napisani v oštarijah, ob kakem pokvarjenem vinu …

  • tohuvabohu

   To je zato, da tudi rdečkarji dojemate.

  • Slovenski štor

   Tudi ti moraš “čitati” ta portal,da o vsebinah poročaš svojim levakerskim gospodarjem?Ti in tebi podobni bi morali imeti za svoje “težaško”delo priznana vsaj dvojna leta.Muka!A ti piješ kaj boljšega?

 • Hun

  Vinko se vid da ti je bil podarjen doktorat na smesni fakulteti v Kranju

  • komar marko

   in kakšna je tvoja izobrazba, glede na to da ti tudi SLo pravopis ne gre!

   • Hun

    slovenski se pise z malo…pred da je vejca…jebo te Kopitar u dupe

  • Slovenski štor

   Prava slovenska nevoščljivost.Hun,vidim te, kako si rdeč v glavo-zavist udarja,kako tam neki Gorenak ima lahko doktorat,jaz pa ne,jaz pa ne…uh,meni pa ne dajo…hitro napišem:Vinko se vid….(moram napisat-dobil si ga na smesni fakulteti v Kranju)..a ne,da je hudo.Ubogi Hun,meni se smiliš,žal mi je,da nisi tak kot jaz,navaden slovenski štor,ki komaj kaj razume.Ti pa si pameten,pa kljub temu ne dobiš niti podarjenega doktorata.Res groza!Vinku ne moreš niti čestitati,da je napisal odličen člane.Če ne ti,bom storil jaz:Vinko,čestitam!

 • komar marko

  No malo sem poslušal Palčka Smuka, da sem si lahko ta čas uredil prebavo. No zelo orkestrirano GOVORI kot bi poslušal Židana ali ostale bivše LDS podpornike. A je to slučaj, samo v slučaje jaz ne verjamem!

 • Jakob Kovač

  A se no obesil Gorenak?

 • Hun

  tocn tko…Orbanovo gospodarstvo raste pretezno od nemske avto- industrije….Orban, Le Pen in podobni so zrastl na racun migrantov

 • Gavnar

  Ah ne no,
  če poslušaš naše Domovinobrance, Madžarsko gospodarstvo beje cveti ?

  • Lustrator

   Ne, zadostuje že osnovno znanje ekonomije in branje najpreprostejših tabel in grafov. Ampak s komijem razpravljati o ekonomiji, je tako noro kot s Koalicijo sovraštva debatirati o pojmu DEMOKRACIJA.

   • Gavnar

    Mi lahko kaj več napišeš o teh najpreprostejših tabelah in grafih Madžarske ?
    Predvsem me zanima na čemu sloni njihovo gospodarstvo, izvoz, BDP in gospodarska rast ?.
    Kakšne so plače, pokojnine in splošna kupna moč ?
    Višina njihovega splošnega DDV-ja (in katere države EU majo še primerljivo »nizkega« ?
    Hvala.
    Bom zelo vesel teh podatkov

    • Lustrator

     Ne bi raje uporabil Googla in vsega izvedel iz prve roke? Sam vedno preverim dejstva predno kakšno državo ali vir napadem s takšno ihto kot ti, saj se nerad javno blamiram.

     • Gavnar

      Razumem nisi našel, ker kaj vzpodbudnega tudi ne obstaja.
      Povprečna bruto plača 955€ (Slo 1.626€, kar je 70% višje), pokojnine obup, plačujejo pa 27% DDV – najvišjega v EU.
      O gospodarstvu pa raje nebi, ker so tebi v SDS zadevo predstavili itak čisto drugače.

 • Gavnar

  Se strinjam z zaključkom – Janša lahko uživa,…
  Ker je izgubil volitve (že spet), sedaj nima težavnega posla sestavljanja nove vlade.

  • xtc

   Stranka z naj več glasovi je izgubila volitve?
   A si ti blazenali kaj,a sploh veš ka j bluziš idiot.

   • Novakec1

    Se mu boš moral opravičit ker ima prav.

    • xtc

     He,he,he butli ,a mislte,da bo ŠamarđiĆ kaj zlimal skup?
     Za par dni.

   • Gavnar

    Bi ti razložil, pa itak ne boš razumel.
    Domovinobranci niste nikoli sloveli po kaki bistrosti.
    Če bi zmagali bi že imeli vašo vlado, k sreči pa niste in vlade ne boste sestavljali.

    • Lustrator

     Eno in edino dejstvo na volitvah je, da so se volivci VSEH VOLILNIH OKRAJEV V SLOVENIJI odločili, da želijo mesto predsednika vlade zaupati JANEZU JANŠI. Stranke, ki tega ne razumejo oziroma imajo celo kot točko programa nevstop v koalicijo, ne le da demokracije in volje ljudstva ne razumejo, ampak ga ZAVESTNO PREZIRAJO. V normalnih državah take stranke sploh ne bi dobile nikakršne medijske pozornosti in bi se borile za promile na dnu lestvice, pri nas pa obvladujejo vse glavne medije, potem pa smo kjer smo.

     • Gavnar

      Kar pišeš o medijih imam podobno mnenje.
      Lahko bi bil še toliko kritičen in napisal tudi kaj o medijih t.i. desnice, pa najverjetneje ne smeš.
      So morda celo večji poden od levih, bistvene razlike pa ni, bistvena je manipulacija,…

      Da so se volivci vseh volilnih okrajev odločili za Janšo ? pa je precej zgrešena teza.
      Če gledava VSE volivce je Janša dobil okoli 12 % podpore ?
      Tako lahko tudi rečeva, da 88 % nikoli nebi volila Janše, pa bi dobil fleke na ta matematično zelo preprosto dokazljivo trditev, ki pa vam Domovinobrancem ne ustreza, ker gre za dejanski realni odraz Janševe popularnosti ali bolje rečene splošne družbene sprejemljivosti vašega »večnega« kandidata.

      Koliko desnih strank (poleg SDS) lahko na volitvah doseže 1% podpore ?
      Nobena (pustiva NSI) ! Vsi glasovi so se skoncentrirali v SDS !
      Koliko levih strank lahko pride v Parlament ? Vsaj 5 !
      Koliko mandatov lahko dobijo leve stranke ? Vsaj 2/3 !

      Kdo lahko sestavi naslednjo vlado ? Šabac, Židan, Kura Bratuška, Blesavi Mesec, morda celo Kahl ?,…
      Če ti tu stanje ni jasno ?

     • Lustrator

      Še enkrat – imeli smo predčasne volitve ker je predčasno odstopil predsednik vlade. Ta ista vlada je na tokratnih parlamentarnih volitvah doživela krepko zaušnico, saj je SDS sam zbral krepko več kot vse koalicijske stranke skupaj, kar pomeni, da si ljudje želijo SPREMEMB NA OBLASTI. Daleč največ svojih glasov so tako namenili opozicijski SDS, kar pomeni, da ima med vsemi predsedniki uvrščenih strank daleč največjo podporo za sestavo vlade. Demokracija ne temelji na temu koliko si PROTI , ampak koliko si ZA. To, da se “nova” stranka Šarca distancira od zmagovalca volitev je le jasen indikator pravega zaodrja te stranke, kakor tudi skrajno nerazumevanje DEMOKRACIJE kot take, ki politikom NAREKUJE sodelovanje, ne pa izključevanje.

      Šarec s svojo antijanša politiko in retoriko izdaja voljo slovenskega naroda, ki želi spremembe (zato so volili tako SDS kakor LMŠ), on pa želi sklepati koalicije izključno s tistimi, ki so na oblasti že 30 let – torej izrazito proti kakršnimkoli spremembam. Zakaj smo torej imeli predčasne volitve, če nam slab klovn zdaj ponuja identičen paket režimskih strank kakršne smo imeli doslej, le še z njegovim kislim frisom v parlamentu?!

      Kar se tiče kvalitete medijev – ne mislim iti v detajle, ker dvomim v tvojo zmožnost realnega presojanja vsebine, razmisli le o tem: kdo bo pisal bolje in bolj objektivno – tisti, ki se financira s svojim delom na prostem trgu ali tisti, ki je financiran posredno (državna podjetja, banke) in neposredno iz davkoplačevalskega denarja, torej Režima?

     • Gavnar

      Ti bom napisal bolj preprosto:
      Janša in vse tiste stranke, ki so pred volitvah izjavljale, da bi z Janšo šle v novo vlado so na volitvah dobile manj kot 1/3 mandatov.
      Stranke, ki so javno napovedale, da z Janše ne bodo šle v vlado so dobile 2/3 mandatov.
      Simpl k pasulj, pa ne tisti, ki ga SDS streže na letnih taborih !

     • Lustrator

      Na volitvah se voli stranke oziroma njihove predstavnike, ne pa nekakšne “predvolilne koalicije” o katerih sedaj nakladaš. Predvolilne koalicije brez programov in izključno na podlagi izključevanja sklepajo izključno tisti, ki se vam sanja ne o pomenu demokracije in taki ne bi smeli imeti niti volilne, niti državljanske pravice, kaj šele pravico vladanja DEMOKRATIČNI državi. Narod je jasno povedal, da želi SPREMEMBE na vrhu države, saj nobena izmed koalicijskih strank ni prišla niti blizu SDS-u, prav tako je povedal kaj si misli o klovnih (če izvzamemo tistih 13 % ki so tudi sami iz tega ceha), je pa res, da smo zaradi katastrofalnega in krivičnega volilnega sistema spet tam kjer smo bili – državljani so v vseh okrajih za vodjo vlade izbrali Janšo, komunisti pa imate (spet) dvotretjinsko večino, da to (glas volivcev) preprečite.

     • Gavnar

      Če bi narod jasno povedal, da želi Janšo bi Janša tudi že sestavil vlado.
      Pa jo še ni !
      In ker je narod jasno rekel Janši NE, je tudi ne bo !!!
      Ker ima v parlamentu največ 1/3 podpore.

      Ker pa si me postavil med komuniste ?
      ti pa lahko kvečjemu pripomnim, da imamo Komunisti ? tudi 2/3 zastopanost v samem vrhu SDS-a.

 • xtc

  Ništa od toga,Merckelca nič ne bo zaprla-ah ja lahko zapre fabrike na Madžarskem in odvleče proizvodnjo domov in še od kod,kdo bo pa delal v Nemčiji?
  Arabci,Črnci itd ne serji idiot.

 • xtc

  Baje je Orban in Poljaki dosegel ,da boste levaki tvojega kova deportirani z imigranti vred nazaj v trenažne centre v Afriko in azijo,od tam pa boste lahko na osnovi strahu pred kapitalizmom prosili za azil v venezueli,Zimbabveju,JAR,Kubi in S Koreji.

 • večni srb

  To je vse brez veze, stranka slovenskih nevolilcev je daleč največja politična sila v državi in vas bo na enih od naslednjih volitev vse izbrisala iz parlamenta, mogoče tudi iz zgodovine.

  • večni srb

   Kmalu!

   • plamen100

    Zdaj pa razumem albance iz Kosova zakaj so pobegnili (seveda z ozemljem) iz Srbije. Drugace pa raje glej svoje dol, nasih zaradi genov nikoli ne bos razumel, da jim ne pobegneta se Vojvodina in Sandzak in bo od vas ostalo to kar bi ze davno moralo nastati, Beograjski pasaluk!

    • večni srb

     Beograjski pašaluk, v katerem bo živelo 15 milijonov srbov, pa še pol slovencev zraven. Več kot pol, če ti to kaj pove.

     • Slovenski štor

      Vidim,da ne vidiš.Toliko si prepotenten,da si pozabil na “VIDOV DAN”….Če pa nisi,potem bi moral zapisati poleg Srbov,Slovencev,še Hrvate in….in….”sultane”….če ti to kaj pove.To pa se res lahko zgodi.Skoraj sem prepričan,da nisi na to mislil.V Beograjskem pašaluku srbska elita ni živela slabo,tako zgodovina priča…

 • večni srb

  Volilna kombinatorika je pri nas sila preprosta. Levica predstavlja vsaj tričetrt celotnega političnega prostora, ker smo živeli v komunizmu, ne v nekem desničarskem fundamentalizmu ali konzervatizmu, vse moderne stranke so nastale skupaj s propadom partije.
  Finta je kako je razpadel jugoslovanski prostor, za rehabilitacijo komunistov, je bila ključna zaigrana vojna, ki je spremenila tok kritik režima.

  Slovenska vojska ni obstajala, ljudska milica pa je bila totalitarna sila, ki je izvajala tudi masovne povojne umore civilistov in prva odgovorna za nastali kaos. Osamosvojitev je bil njihov konstrukt, s katerim so želeli pozornost prebivalstva preusmeriti na diktaturo zvezne vlade v Beogradu, za nagrado, se niso rešili le lustracije temveč so postali tudi gospodarji slovenske zemlje, tokrat kot njeni lastniki in najhujši kapitalisti. Nova vojska, ki je nastala šele par let po osamosvojitvi, pa je v celoti odvisna od aparata družbene samozaščite, v katerega je vključena vsaj tretjina državljanov in neprestano bdi nad slehernim posameznikom. Gorenjaku s tem verjetno nisem povedal nič novega, tako se je pravzaprav znašel v politiki, ki pač mora obstajati v nekem konkretiziranem, formalnem smislu, sicer te stranke nimajo posebnega vpliva, sploh pa so vsi politiki pri nas odvisni od stricev iz ozadja, nekdanjih političnih direktorjev in danes elitnih državljanov prvega razreda, ki tudi vse financirajo in je od njih odvisen ves cirkus.

  Nismo se za to borili.

 • xtc

  Gorenak ima prav.
  Ampak štrik se je zategnil okrog vratu Kučana in Golobiča dveh komunistov,ki jih je zaheblala lastna matematika in sta sesula levico v prah in pepel.
  Dejstvo ,je ,da naj bi Kučana pričelo izdajati zdravje,Golobič pač nima karizme in sorazmerna razdrobljenost levice in zaklinjanje SMC,kot LMŠ jevcev v bistvu Šarca,da ne bo šel v koalicijo z JJ,je jasno,da se levica podira oziroma,se vse stranke levice porivajo v pozicijo slkrajne ultra levice,ki bo itaq kmalu izginila,dejansko pa se pušča prazen prostor za nastanek normalne EU levice,ki bi se znebila vseh teh levih skrajnežev od Cerarja,Šarca,Židana in njih kameratov,ki pašejo k ZL.
  Skratka Kučanu je uspelo sesuti levico in nihče je ne more več zložiti v enoten blok po tem fiasku,dejansko je Pezdir povedal prav,če še levica uspe nekako skrpati neko levo vlado,jo v zelo kratkem času ne bo več,prav tako pa SLO levice na oblast neveč nikoli.

  • večni srb

   Če mora cela levica premagati edino še Janšo, se bodo že konsolidirali okoli enega kandidata, kot so se že okoli odstavljenega Pahorja.

 • PIA PlA

  Vladna koalicija brez Šarca, Cerarja, Židana in LukezaLuno, bi imela dobro osnovo za uspešno vladanje. Pohlepnežem v njej kot so Alenka, Tonin in morebiti Erjavec se zapre usta z nepomembnimi ministrstvi. Ne čakati eno leto, da se rdeči baroni požrejo med seboj, naj se požrejo v opoziciji. Taka koalicija bi imela 48 poslanskih mest, rdeča opozicija pa le 42. S pravimi ljudmi na čelu vlade bomo zagotovo samostojni in neodvisni ter ponosni na svojo domovino.

  • Novakec1

   Ta vlak je že odpeljal, sedaj se gre za preživetje sloovc.

 • Slovenec 33

  Ja objektivna analiza poznavalca z eno napako
  Šarec je potrebno napisati ŠARAC, ker je on najbolj militiantni promtor nadaljevanja okupacije Slovenije in predstavlja okupatorsko veleizdajalske težnje okupacijskih oblasti, ki imajo en in edini cilj. Nadaljevanje okupacije slovenskih dežel in zatiranje ter ropanje Slovencev.

  • večni srb

   Marjan je lepo hrvaško ime.

 • plamen100

  Ja vse do pike drzi, nesporno saj gospod Gorenjak ne le, da je dober retorik ampak tudi vse kar pove, tudi vedno dobro spravi “na papir”! In to kar je povedal sem tudi ze sam pred casom napisal, oni naj kar sestavijo politicnega frankenstajna, vprasanje pa je kako dolgo bo ta zivel? Vendar, ko se bo frankenstajn stegnil bo za sabo potegnil tudi svoje stvarnike predvsem pa Sarca, Desus vprasanje pa je kako bo uspelo Toninu izplavati iz rdecega vrtinca, ki ga bo zaradi njegovega sedenja na dveh stolckih, kot mlinski kamen, vlekel proti dnu. Kakor koli SDS bo prisla iz novih volitev dosti mocnejsa in bolj vplivna, kot kadar koli doslej. Namrec, komunisticna stranka s svojimi frakcijami je cisto pozabila na star slovenski pregovor, ki pravi, da kdo drugemu jamo koplje sam vanjo pade!

  • Novakec1

   Ves ta čas pa bosta slolandija in slovenstvo na brzino crkavala zaradi teh neumnosti. Levakarji na vladi bodo z veseljem zabijali žeblje v krsto.

 • SIMON ROZIC

  Kdo je boljši od našega Gorenjaka? Nihče! On točno ve, kako
  se stvari streže in zabije “žebljico na glavico ” Pa recite, kar hočete!
  Piši, dragi Vinko, piši, – to si ti ! Tvoje kolumne so zakon!

  • žogica

   Piši, piši, dragi Vinko, riši, riši, dragi Vinko, bluzi, bluzi, dragi Vinko….

   • BolimeĐoko

    Spančkaj, spančkaj žogica zaspanka. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  • večni srb

   Včasih je vse kar so napisali miličniki veljalo za sveto resnico, razen kadar so se lotili kakega takega,potem se raje sploh ni zgodilo kot,da bi se moral ubogi miličnik še opravičevati pred sodiščem za neljubo napako.

  • Aresnica

   Simon – se strinjam.
   ___________
   Lep pozdrav

 • Republic Commando

  Madžarska je že zanikala , da bi pristala na karkoli :)))

 • Mitja Mazini

  Vinko, mislim da ti je jasno da se bo tvoj voditelj načakal.

  • branči

   a si mazini mazini iz siola, a te žene domovinska vest ozveščanja zaslepljenih! za slednje bo potrebna širša akcija, pa še zelo trdna stališča boš moral imeti, ne taka kot v tvojem komentarju zgoraj!

  • pupa

   Največ škode od čakanja bomo imeli davkoplačevalci v svojih denarnicah in na svojih mizah. Razmisli kdo kasira in kumu je v interes izključevanje?

 • Lustrator

  POnosen slovan, ki piše slavospeve socialističnim poženščenim germanom in odpira vrata bližnjevzhodnim in afriškim muslimanom? Ne vem kje je pri tebi več kontradiktornosti – v komentarjih, ki jih pišeš ali imenu, ki ga nosiš? Gresta pa kar dobro skupaj ja. Lahko se preimenuješ kar v Protislovni Jugoslovan.

  • Ponosen Slovan

   @ruggedplant:disqus kje ti vidiš kakšen slavospev, teslo debilno?! Pišem o hipokriziji višegrajcev in tega, da ljudem govorijo nekaj, za njihovm hrbtom pa delajo drugo. Jasno? Debil usran zafukan.

 • pupa

  Na spletni strani Reporterja sem prebrala cmerarjo izjavo o SDS-u In njenem predsedniku kakšen, da je predsednik in stranka, ker da jih nihče ne mara. Moram povedat, da sem se ob tej izjavi na glas zasmejala ter se vprašala, kako pridanič predsednik stranke je šele MIRO CERAR, ki je kljub tako zelo veliki “uspešnosti” njegove vlade na volitvah izreklo nezaupanje dve tretini njegovih volivcev (kljub vsej naklonjenosti medijev,ki služijo Globoki državi tudi na račun EL-priključkov) in posledično ga je zapustilo dve tretini poslancev. Se ta dr.kretenčič kdaj sploh pogleda v OGLEDALO????????

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!