Novi časi, isto sranje!

Miro Petek (Foto: osebni arhiv)

Najbrž ne bom preveliko tvegal, če zapišem, da bodo nedeljske volitve, pa kakorkoli se že bodo iztekle, zaradi nizke volilne udeležbe ena od novih velikih klofut slovenski demokraciji. Ljudem, ki vladajo iz ozadja, je uspelo doseči velikansko politično pasivnost slovenskega volilnega telesa, kar se je pokazalo že v prvem krogu predsedniških volitev.

Pri tem ozadju je v ospredju seveda Milan Kučan in njegov krog, ki ideološko in politično sodi v čase prejšnjega režima, ko so bile volitve farsa in je partija vladala s trdo roko in nasiljem. To nasilje se z drugimi metodami nadaljuje tudi danes z ugrabitvijo države, zlorabo pravosodja ter nekaznovanim ropanjem na vseh koncih in krajih.

Stanje medijske prevare in upor proti spremembam
Dominantni mediji in njihovi družbenopolitični delavci, ki vzdržujejo to stanje, so del te prevare, ki se bo pokazala tudi na nedeljskih volitvah. V soočenjih kandidatov v največjih medijih smo zaradi začrtanega formata oddaje namesto jasnih odgovorov, kaj  je dobro in kaj slabo, kaj pošteno in kaj kriminal in kakšne so vizije kandidatov za vodenje te države, poslušali razne banalnosti in bizarnosti. V tem predvolilnem času so največje slovenske televizije odigrale vlogo, ki jo Gerbner s sodelavci (Living with Television: The Dynamics of the Cultivation Process) označuje kot jačanje upora proti spremembam in utrjevanju šablon.

Ko je po kakšnem soočenju sledila oddaja Kmetija ali kakorkoli se to že imenuje, je bila razlika komaj opazna. Od tega je odstopala Romana Tomc, ki je v teh soočenjih nastopala realno in trezno, zaradi česar niti ni imela možnosti za uspeh, sicer pa so bili medijski predvolilni dogodki le tekmovanja, kdo bo prvak v všečnosti in komu se bo uspelo bolj prilagoditi okusu povprečne volilne publike.  Namesto odkritih in tehtnih nastopov in prave mere zdrave pameti so kandidati kot srajco menjali identiteto in vstopali v vloge tistega igralca, ki bi imel več možnosti za uspeh.

Prvorazrednim uresničene sanje: ugodno življenje brez velikega napora
Resda pri tem ne moremo kriviti le kandidatov, dejstvo je, da Slovenija ni normalna  država in v Sloveniji nisi odvisen od sposobnosti, izobrazbe, talenta in dela. Slovencem, ki imajo te vrline, lahko uspe le v tujini, zato se toliko mladih in izobraženih seli iz države in daje prostor raznovrstnim migrantom, s tem se spreminja struktura družbe in posledično tudi struktura volivcev. Pri nas lahko uspevajo tisti, ki so bogati dediči ali ponižni hlapci režima, ki slovenski narod in Slovenijo drži v preteklosti.  Če parafraziramo Fromma, prvorazrednim se v Sloveniji uresničujejo sanje o ugodnem življenju brez velikega napora.

Po poteh Štirinajste
Dandanašnji smo priča vseprisotnosti medijev, vendar to ne pomeni, da moraš biti v medijih tudi vseprisoten, kar je bila tudi velika napaka Boruta Pahorja in njegovega volilnega štaba. Čeprav Pahor nikoli ni skrival želje, da bi figuriral kot nekakšen politični »trendseter«, pa je bil v svojem volilnem štabu obkrožen z ljudmi še iz časov Avnoja in njegove poti po Sloveniji so spominjale na pohod Štirinajste.  Prav tako se je dal speljati na limanice in je neumorno ter nekritično sodeloval na domala vseh medijskih soočenjih, kjer je moral odgovarjati na vsa neumna vprašanja, namesto da bi bil gospod predsednik, ki bi šel na eno ali dve soočenji, povedal svoje, vmes pa opravljal državniške funkcije. Tako pa je veliko dela naložil še Kučanovemu krogu, ki je komaj utegnil pisati in sugerirati novinarska vprašanja za vso to množico soočenj.

Karkoli se bo v nedeljo zgodilo, vse bo v duhu skoraj štiri desetletja stare rok pesmi ansambla Buldožer, ki pravi: “Novo vrijeme, staro stanje, novo vrijeme, isto sranje!” V skrajšanem prevodu: Novi časi, isto sranje!

Miro Petek

 • karlina

  Prvorazrednim uresničene sanje: ugodno življenje brez velikega napora
  Resda pri tem ne moremo kriviti le kandidatov, dejstvo je, da Slovenija ni normalna država in v Sloveniji nisi odvisen od sposobnosti, izobrazbe, talenta in dela. Slovencem, ki imajo te vrline, lahko uspe le v tujini, zato se toliko mladih in izobraženih seli iz države in daje prostor raznovrstnim migrantom, s tem se spreminja struktura družbe in posledično tudi struktura volivcev. Pri nas lahko uspevajo tisti, ki so bogati dediči ali ponižni hlapci režima, ki slovenski narod in Slovenijo drži v preteklosti. Če parafraziramo Fromma, prvorazrednim se v Sloveniji uresničujejo sanje o ugodnem življenju brez velikega napora.

  VELIK, TISOČKRAT PODČRTAN PODPIS, skratka-s Slovenijo je dobesedno KONEC!!!!!!!

 • ahnenpass

  Novi časi, tovariši, nam prinašajo tudi nove izzive, je še pozabil zaključiti Petek svojo kolumno.

 • ahnenpass

  Je pa zanimivo, če drži hipoteza o starem sranju, zakaj se potem samo mi staramo?
  Mora biti še nekje resničnost, ki je večno mlada, namesto nje, se staramo mi. To me spominja na sliko sivega Kučana, ki jo imajo nekateri obešeno na steni.

 • Bozz

  Tole si poglejte. Res, da je dolgo predavanje, a ne bo vam žal.

  The Truth About The Fall of Rome: Modern Parallels
  (Resnica o padcu Rima: Moderne vzporednice)
  https://www.youtube.com/watch?v=qh7rdCYCQ_U&t=6859s

  2000 let nazaj, ampak zgodovina se dobesedno ponavlja.

  V najboljših časih Rimske republike oz. imperija, je davek na povprečnega prebivalca znašal komaj 0,01-0,03%(!) oz. povprečni državljan je moral delati (komaj) 2 dni v letu, da je plačal davke (tako nekako kot ZDA v svojem začetku). Imeli so prosti trg, itd. in cveteli. Potem pa razlogi zakaj je vse propadlo. Tudi zaradi socialističnega/komunističnega modela vladanja na katerega so v enem trenutku preklopili, že takrat so ga ponekod prakticirali (stari Egipt). Pa da ne bom preveč povedal, glejte sami in vlecite vzporednice z ZDA, EU, bivšo Jugo in seveda Slovenijo. Nič ni novega pod soncem.

  P.S.: In prav tako lahko vidimo kaj nas še čaka, ker se bo popolnoma isto ponovilo. Ponoven padec Rima na čisto isti način, samo da tokrat ga bodo verjetno muslimani (vzporednica s takratnimi barbari) sesuli ali pa kakšna druga vojna (invazija Rusije, Kitajske – prerokba kraljev z vzhoda v Gog Magog vojni,…). Pa še v Razodetju 18 je prerokovano.

  Papež danes ni nič drugega kot cesar malo drugače, zato pa ima naziv Pontifex Maximus, ki je pripadal cesarju, in vsi politiki in kralji/kraljice tega sveta morajo vsake toliko časa iti v Rim se poklonit, tudi naš na novo izvoljeni predsednik bo moral iti ob svojem času.

  V glavnem glejte ne bo vam žal. “Novi časi, isto sranje.”

 • Franjo Trojner

  Leva salonska oblast, dominatni mediji in vse tete in strici iz ozadja združno ščijejo po nas drugorazrednih državljanih, da je absurd popolen pa nas nato z nasmehom na licu vehametno prepričujejo, da samo dežuje. Kako dolgo še jim bomo to dopustili? Odgovor je preorost, do dneva, ko bo v nas drugorazrednih izbruhnil nakopičen bes, da takrat bomo ziher poravnali vse odprte račune!

 • moat

  Res je, 5ek: “Novi časi, isto sranje”. Imaš prav; se strinjam, čeprav “novi” mi nikakor ne sede, ko to poslušam iz tvojih ust. No, pozabil pa si povedati, da v to “isto sranje” spadajo tudi politiki SDS. Bomo videli kaj bodo pokazale parlamentarne volitve. Kdo bo zmagal? Po mojem mnenju bodo to neopredeljeni, ki ne bodo šli volit. Lahko pa se tudi motim.

  • Mojca pokraculja

   Uf si pa zgoden s komentiranjem?!
   “Novi časi, isto sranje” je treba premetati v ” Stari časi, novo sranje” potem se vse izzide. Kaj bodo pokazale parlamentarne volitve? Vse bo enako, kajti avantgarda ne da “nove yugoslavije” na tleh “stare” slovenije. Vse mora ostati tako kot je.Kdo vse paše v “novo sranje” je stvar, ki jo bo kučan šele domislil tako kot je Patrio. Vse že videno in pričakovano.

   • moat

    Jap, tako je. Morebiti naj omenim samo neko svetlo iskrico – Dobovška, ki naj bi v kratkem ustanovil stranko. Mogoče pa bo le nekaj svežine. Počakajmo.

    • Mojca pokraculja

     Pravkar sem komentirala pod drugim člankom, pripenjam še tukaj, kar sem si izposodila iz spleta, ker vse pove, več ali manj tudi o Dobovšku.
     ” Ne razumete igre! Pri šahu so figure vedno igrane. Igralci niso nikoli na “bojnem polju”. Igrajo vedno le “strici iz ozadja”. Če hočeš biti igralec moraš biti pripravljen na to da si igran. Brez karakterja, lahko si brez vesti in morale. Celo zaželjeno! “

     • moat

      Če to drži, potem imamo strice in tete, ki “igrajo iz ozadja” tudi na desnem polu.

     • Borut Stari

      Akcija sproža reakcijo.

     • moat

      To pa drži, definitivno.

     • Mojca pokraculja

      Ja veš kaj, ko bodo desni za šahovnico, se bo videlo. Še enkrat, vse figure so igrane. Mislim da desni pol zaenkrat ne šahira z levim, ker tretje barve pri šahu ni.

   • ljubinica

    Za videz “demokraticnosti” bodo vzeli v vlado NSI.
    Tonin bo minister …. dobil bo nagrado od Kucana …

 • ljubinica

  Hanzija je prevzela Kucanova mafija. Brezsramno forsirajo rdecega nastavljenca Sarca, npr. na Valu 202.
  Bila sem ze odlocena, da tokrat ne grem volit, ampak ko poslusam presstitute in njihove odvratne manipulacije ( npr. zupniku – koristnemu idiotu – dajo besedo, da poje hvalo Sarcu …), zacenjam razmisljati, da bi kljub vsemu sla oddat svoj glas Pahorju ….

  • Mojca pokraculja

   Ob tem gre pomisliti, ali ni namen prav to, doseči, da bi volilca le nekako pripeljali na volišče. Bistvo je udeležba. Čim manjša je tem boljše bo za legitimnost. Tega se bojijo legitimnosti, ne lagalnosti.

  • Borut Stari

   Ljubinica, posluš, Hanzi je mala malca. Mafija je prevzela Slovenijo in je edina mafija na svetu, ki ima svojo državo. Že 75 let. Don Murgleone ni več boter, je pa še vedno nedotakljivi.

  • Capi

   To je tudi namen!! Forsirati Šarca in aktivirati zaspance, da gredo volit Pahorja! Ta bo dobil predsedniške volitve, Šarca imajo oni v planu za parlamentarne volitve z novo(staro) stranko in “frišnim” obrazom……. Tako imajo potem vse v rokah…….imeli bodo ustavno večino v parlamentu, tako da se lahko nadejamo totalni kolaps države……

  • Borut Stari

   Standard. 60 % tistih ki hodite volit po prišipetevanju režimskih medijev in ne po svoji pameti. bo volilo opcijo všečno 75 letni kontinuiteti.

 • dež

  Je potrebno biti pošten in priznati, da ste do takšnega stanja pomagali tudi na desnici. Vsaka stranka (4) s svojo kandidatko. Če bi se pred volitvami dogovorili za samo enega kredibilnega kandidata (ko), bi bila udeležba veliko večja in ta kandidat(ka) bi bil zagotovo v 2. krogu, z možnostjo izvolitve za PD.
  Če bi se dogovorili z dr. Ernestom Petričem pa bi le-ta zmagal že v 1. krogu.

  • Borut Stari

   Zanimivo. Vendar v razklani Sloveniji je taka opcija neizvedljiva. Na desnici velja, če ne bo moj/ja tudi tvoj/ja ne bo. Časi, ko je nastajal DEMOS so minili pred 30 leti. Pa še tam se je kar hitro sfižilo. Na žalost po volitvah 22 aprila, ko je Kučan premagal Pučnika pa imamo to kar imamo.

   • dež

    Morali bi se usesti vsaj pol leta pred volitvami, ne pa čakati kaj bo naredila konkurenca na desni. Prepričan sem, da bi se Tomčeva ali Novakova ob skupni podpori z lahkoto uvrstili v 2. krog in tam ob pametni taktiki tudi zmagali. Pahor ima neverjetno veliko masla na glavi in je dokazano velik škodljivec, samo ljudstvu je to potrebno predstaviti na pravi način.

    • Borut Stari

     Morali bi vsesti?Neizvedljivo. Vsakdo sedi na trdno na svojem stolu. Da bi se vsedli na skupno klop, pa je zaradi folklore misija nemogoče.DEMOS je bil zadnjič in nikoli več. Edini politik, ki bi lahko desno opcijo zedinil je žal pokojni dr. J. Pučnik.

  • ljubinica

   Dr. Ernest Petric ne bi kandidiral na desni.
   Ce bi, bi ga MSM zmleli, zmagal ne bi ….

   • dež

    Pri njem MSM ne bi imeli večjega uspeha, ker gre za uglednega človeka, z ravno pravim odtenkom rdeče barve, da bi mu težko kaj očitali.
    Drugo vprašanje je, če bi sploh želel kandidaturo, tega ne vemo, ker ga ni nihče vprašal. Da bi odklonil samo zato, ker so ga predlagali na desni, tega ne verjamem.

 • Jure kavčičeu

  Aaaa, Kučan je kriv za nizko volilno udeležbo! Sem vedel. Sem vedel, da to ne more bit sds, ki med vrsticami že od izida prvega kroga (če ne še prej) poziva svojo čredo meketajočih desničarjev k bojkotu volitev. Sem vedel, da to ne more biti JJ, ki stalno poudarja kako je vseen drek če izberemo enega ali drugega, češ, oba sta rdečkarja in da resne spremembe na bolje itak ne bo, pa ni važno kdo zmaga. Tudi nova24 ni kriva, čeprav se na vse pretege trudi metati polena pod noge enemu in drugemu in je tudi zaradi tega izid ankete, ki se trenutno izvaja na spletni strani, močno v prid volilni abstinenci. To nima veze, Kučan je kriv! Vsega je Kučan kriv!

  • sprehajalec

   Če si ljubitelj Ananasa Juričescu, ne boš šel na razstavo in degustacijo rdečih paradižnikov. Logično ne?

   • Jure kavčičeu

    Če si v klubu ljubiteljev sadja in zelenjave in je tvoja dolžnost, da greš na degustacijo paradižnika, potem lahko vsaj izbereš tisto sorto, ki ti je manj zanič. S tem se ne izneveriš svojemu klubu in vsem ostalim, ki so v njem. Prav tako obstaja majhna možnost, da ti bo paradižnik dejansko postal všeč, kljub temu da so določeni ljudje v klubu ljubiteljev sadja in zelenjave, ki ti na vse pretege hočejo že v naprej povedati, da je paradižnik pač zanič in sami vedno posežejo samo po določenih pridelkih, ki se večinoma nahajajo bolj desno na polici.

    • sprehajalec

     Juričescu, če si imel v preteklosti zastrupitve zaradi paradižnika, se ga pač izogibaš. Saj več tisto, kogar piči kača, se boji tudi zvite vrvi.

     • Jure kavčičeu

      Osebno je nisem imel, še naprej se veselo “zastrupljam” s paradižnikom.
      Pa ne voli zaradi mene, ampak ni to uzorno, sploh pa je nesprejemljivo, da se ta ideja na široko propagira v medijih (če je nova24 sploh relno medij, ne zasluži si tega naziva ravno najbolj)

 • Borut Stari

  Pridružil se bom razpravi kar s sklepom. Volitev se ne bom udeležil. Noben, ki bo v nedeljo izvoljen, ni moja opcija.
  Srečno čez 5 let. Borut ne bo mogel več kandidirati. Bo le še bivši, hvala Bogu.

 • Kosobrin

  Če bi pa zmagala SDS kandidatka, bi bilo pa vse fino, vse prav, zgodil bi se čudež in cedila bi se med in mleko!? Prav tako bi dočakali NOVE ČASE, A ISTO SRANJE, g. Petek!

  • tohuvabohu

   Jah, potem bi pa vi rudeči zganjali cirkus.

  • sprehajalec

   Kosobrin, če bi imela oblast stranka, oziroma koalicija, ki bi si zadala resno spremeniti Slovenijo, bi počasi šlo na bolje. Vzela bi si vzor Avstrijsko republiko in posnemala točno tako, kot imajo tam. Reginalno razdelitev, občinsko in načine financiranja le tega, sodišča in kako je s sodniki urejeno, pa Zakone. Skratka copy paste, seveda v proporcionalnem obsegu, tako kadrovsko kot finančno. Ker na takšen način bi bila urejena tudi Slovenija danes, če leta 1945 ne bi šel razvoj v smer Balkana in Azije.

   Ne pa da si talec nekih obstoječih zadev, ki jih nimaš možnosti spreminjati. Je sam Pahor včeraj zajamral, da v Zdravstvu ni mogel spremeniti ničesar, saj so notri ljudje, ki tega nočejo. Močnejši torej od predsednika republike in upam si trditi od ministrov in Premierov. In takšni ljudje so tudi v Državni Upravi, Bankah, Pravosodju, DUBT in vseh segmentih družbe. Ki jim ustreza stanje kot je, tako iz finančnega vidika in družbenega vpliva. Napajajo se pa iz Javnega in Državnega. Zato hočejo to obdržati, saj je to njihova ekonomska in posledično politična moč. Na splošno jih imenujemo Strički, veliko jih je majhnih in velikih, večinoma pa gre za ljudi bivšega režima. Oni so močnejši kot Ministri in predsednik Vlade in republike. Po potrebi so sposobni pod parolami preteklosti pognati ljudi na Ulico.

   Edini, ki se ga zares bojijo je Ivan Janez, zato ga tako strastno sovražijo, naredili so ga za naslednika poražene strani iz Državljanske vojne 41-47 in demoni preteklosti kot produkt 70 letne infiltracije so skočili na plano.

 • Olga_10

  Čestitke gospod Petek!
  Se bojo že levaki zmenili, katerega klovna bodo izvolili! Srbsko znata oba, da bosta lahko s komunističnim zločincem in udbašem Milanom hodila k Putinu na konzultacije, zahod ju pa tako ne šljivi!

  • KIKI

   Vseeno je Pahor po svoji kultiviranosti daleč nad Kamniškim “genijem”, govori
   perfektno 2 svetovna jezika. Šarec govori slovensko , mogoče srbohrvaško,
   prav gotovo pa latovščino sprevrženega kmeta Serpentinška, oguljeno in
   prav nič duhovito!
   Butec Šarec je na srečanjih samo ponavljal Pahorjeve stavke, tako, da je dodajal
   negativen prizvok ! Kot papagaj ; na direktno zastavljena vprašanja s pridihom
   provokacije s strani medijev, pa je motovilil kot otrok v šoli, z besednjakom okoli riti
   v žep, brez vsebine !

 • dob

  V Italiji in (in drugje po svetu) ima vsaka mafijska združba svoja notranja pravila, in po teh pravilih se klan obnaša. Če se jih kdo ne drži, so posledice, in klan se mu maščuje. Tako klan vzdržuje mafijski red znotraj klana!
  Pri nas je kučanov klan notranja pravila klana povzdignil na državni nivo in nam jih zdaj prodaja za “pravni sistem” države.

  • Mojca pokraculja

   Hvala bogu da ti vidiš, zelo dobro in izjemno daleč. Odlično kot vedno !

  • Borut Stari

   Domobranci so branitelji domovine. Levo usmerjenimi, lumpenproletariatu se za domovino fučka. Zanima jih le oblast.Če ne bi bili oni na oblasti bi bil negdo drug. Tega pa ne bodo nikoli dovolili. Zasedbo oblasti branijo z vsemi sredstvi. Definitivno.

   • dob

    Za vse diktatorske režime je značilna raba etiketiranja sovražnika. Režim tako tudi izobrađuje (indoktrinira) svoje prebivalstvo, tako je vzgojeno. Reagira na ukaz!
    Ukaz pa je: glej, on je domobranc! (nacist, fašist, neolibralc….). V vsebino se ne spušča, ker če bi se, bi hitro ugotovili, da med nacisti, fašisti in komunisti, po njihovem načinu dojemanja vrednosti človeškega bitja in s tem v zvezi nenehne potrebe režimov po izločanju ljudi, njihovi eliminaciji (likvidiranju), sploh ni nobene razlike!
    Pri nas etiketa še vedno funkcionira in kučan jo veselo uporablja proti opoziciji. Zato pa niso hoteli podpisati resolucije EU o izenačitvi treh diktatur: fašizma, komunizma in nacizma.

    kučan ima rad nacizem in fašizem! Nič nima proti njima, da le ohranja svoj komunizem. Hkrati se pa ne zaveda, da če lahko obstaja komunizem s človeškim obrazom, potem lahko obstajata tudi nacizem s človeškim obrazom in fašizem s človeškim obrazom!
    Za druga sicer dva ne vem, ker nisem prepričan, da lahko obstajata. Pa tudi ni v glavi zdravega človeka, ki bi kaj takega lahko trdil.
    Za komunizem s človeškim obrazom pa iz izkušnje vem, da ne obstaja.

    • Borut Stari

     Tako je. Komunizem z človeškim obrazom je znanstvena fantastika. Enostavno. Ne obstoja.

 • Janko Gedlička

  Tudi ta, kot večina vaših kolumn gospod Petek, je pravi biser, čeprav kar vse hočeš nočeš govorijo o sranju.

 • AlojzZ

  “zaradi nizke volilne udeležbe ena od novih velikih klofut slovenski demokraciji.”

  Se ne strinjam, Klofuta je predvsem “velikanom” pomladne strani, ki so pozabili na cilje in skrbijo samo še za svoj popek. Ob takih rezultatih bi pač morali odstopiti in prepustiti mesto boljšim.

 • AlojzZ

  Sicer se pa strinjam z gospodom Petkom. Negativna selekcija je opravila svoje.

 • tarantela

  O tem, da grejo Cerar, Vraničarjev itd. v Bruselj, ker ne bomo prodali NLB pa nič? Pa o tem, da bodo spremembe v KC, da bo vlada ustanovila novo kirurgijo za bolnike z napakami na srcu tudi nič ne pišete.

  • traktor

   Kako kirurgijo le? S kom,s kurcem. Kje pa bodo dobili kirurge? Na ISIS?

 • Roman Benedik

  Janšisti,ki pozivate na bojkot volitev,boste dobili dobili pravi bojkot drugo leto ,ko bodo volitve v DZ!

  • Bozz

   Če je definicija tistih, ki nismo več bedaki in ne hodimo več na volitve, Janšist, potem nas je Janšistov v Sloveniji že 58%. V drugem krogu bodo verjetno morali tisti, ki štejejo glasove dodati nekaj ponarejenih glasovnic, da bodo volitve izgledale legitimne.

   Kar zmerjaj nas s kakršnimi koli vzdevki že hočeš, leming. Nekateri ljudje se nič ne naučite iz zgodovine. Ste pač butalci neumnejši od oslov, ki gredo na led samo enkrat, vi pa večkrat, in to boste ostali.

   Verjetno si pa odvisen od koruptivnega socialističnega “welfare state” sistema in je to tudi eden od razlogov zakaj vzdržuješ status quo in voliš socialiste na oblast, sistem, ki se vedno sesuje, če ne dobi posojil iz tujine. Bravo. Dostikrat smo že bili blizu kolapsa, je Bratuškova povedala na zaslišanju nedavno, a smo se zaenkrat izmazali, ko smo sfehtali nadaljne pufe, da smo imeli za penzije, itd. Tako postajamo samo večji hlapci/sužnji/odvisneži. Samo enkrat ne bo več tako in takrat bo hudo. Ljudje v bolnicah bodo umirali, ker ne bo zdravil, penzij ne bo, plač ne bo, ljudje boste lačni in boste stradali kot v Venezueli. In vse samo zato, ker ste oprani in se držite socializma.

   Kar poglej si zgodovinsko lekcijo starega Rima, tudi tam se je vse dogajalo čisto po istem scenariju kot danes:

   The Truth About The Fall of Rome: Modern Parallels
   https://www.youtube.com/watch?v=qh7rdCYCQ_U

   Al pa ostan butast leming, tvoja izbira.

  • Olga_10

   Zato taka gonja? Ker se bojite prave domoljubne desnice?

   • KIKI

    JJ je njihov organski strah; je njihova nočna in dnevna mora,
    in njihov trn v bežečih petah!

  • Janez

   Drugo leto?
   BO PREBIVALSTVU R. SLO VELIKO BOLJ JASNO,
   KAKO
   VELIK NAHRBTNIK UMAZANIJE
   IMAJO LJUDJE POVEZANI Z EX KP, ZK PARTIJO.
   Za dobro šloganje moraš biti bister in upoštevati realnost. Upoštevaj to. L.r. J. KOMENDA

  • traktor

   Ti hodre pa bankrot in ta pravo revolucijo.

  • dob

   Usrane!
   Bojkot diktature je DOLŽNOST svobodnih ljudi, ki so svobodni zato, ker so v mislih svobodni! Ti si pa tepec, komunistično usrane in oboževalec diktature. Pa še ponosen na to, da si prfuknjen skoz in skoz.

 • dob

  Anketa o tem kaj lahko pričakujemo, ko bo v nedeljo izvoljen novi precednik:
  A. kurac
  B. nov davek
  C. oboje

  • traktor

   D. pičko?

   • dob

    Nimamo te sreče.

    • traktor

     Glih tako srečo mamo, povsod. Dobil bomo najverjetneje moško pičko. Pičič po domače.

 • dob

  Če narediš dovolj zajeban prometni prekršek lahko izgubiš vozniško dovoljenje in potem moraš znova na izpit, poleg tega, da plačaš kazen.
  Vedno sem mislil, da je pri nas samo en tak zakon, ki za vse velja enako in se ga moramo vsi držati in se ga v resnici tudi držimo. To je vožnja po desni strani ceste.

  Za več prekrškov se ti nabirajo kazenske točke in če presežeš določeno vrednost, sledi v tem primeru odvzem vozniškega dovoljenja. Moraš še enkrat na izpit.

  Kaj je zdaj bolj važno? Preseravanje z avtom po cesti ali z ekonomijo države?

  Pri politikih imamo opraviti z ljudmi vseh sort profilov, katerih delo je tako mizerno, da jim je potrebno vzeti diplome, ki so si jih pridobili s študijem na faksu! Te kurbe delajo gospodarske prekrške, da ti stojijo lasje na glavi od groze. Pa jih ne čaka nobena kazen.
  Naj gredo znova na faks diplomirat iz tiste snovi, zaradi katere so padli v praksi, pička jim materina!!!

  Parlament in politika pa sploh.

  Vozijo tako, da se jim mi moramo umikati in se jim prilagajati, da oni lahko drvijo skozi rdečo ker jim je tako pač všeč. Mi se njim prilagajamo, medtem ko oni sami sebi pišejo pravila, sproti, medtem ko delajo prekršek.
  Pa tudi potem, ko so prekrške že storili popravijo predpis, da je videti, kot da so vseskozi imeli prav.
  Zavozijo čez ljudi, jih pomendrajo, sem pa tja še kaj pri tem pofukajo. Jebiga, zakaj se jim pa niso umaknili, saj vendar vidijo, če pride župan z nadrkanim kurcem v farmacijo.
  Že po telefonu iz avta se dogovorijo, da bodo dopolnili zakon s členom, da se je prepovedano nahajati pod njegovim vozilom med vožnjo. Plačaš kazen, ker so te povozili.
  Pol manj, če plačaš takoj in brez jezikanja!

 • dob

  Če Pahor še ta mesec ne dobi menstruacije, potem je skoraj gotovo kdo je pri tem poslu koga nategnil.

  • Mojca pokraculja

   Kako sploh lahko pričakuješ menstruacijo, sej to je vendar normalno da ma pahor permanento ovulacijo.

 • dob

  Meni predsedniški sistem ni nič všeč, hočem triumvirat.
  Še bolje: hočem trimufirat – tri ženske na oblasti. Si že predstavljam diktaturo treh mufov, kakšna bo.
  Če bo Slovenija kdaj dočakala takšno predsedstvo, da bodo v njem tri ženske, predlagam trimufirat Musarjeva, Potrata in Anja Kopač Mrak. (kok jih je zdej to? Pet?).

  Muf do mufa – puf do pufa.
  kučanove tisočletne sanje!

 • dob

  Tranzicija, reforma, titova petletka, titovo pismo, integracije podjetij, samoprispevek, delovna akcija, imaš kuću-vrati stan, prehodno obdobje, zgodovinsko obdobje…

  Vsa obdobja, ki se jih spominjam, so bila prehodna! In čisto vsako je bilo zgodovinsko!
  Vsakokrat so nam nekaj poturili, da smo lahko imeli prehodno obdobje. Tako človek lažje čaka.

  In kako smo vedeli, da je konec enega ali drugega prehodnega (zgodovinskega) obdobja?
  Ja, takoj, ko se je začelo drugo, je bilo jasno, da se končalo prejšnje!

  Ne vem, če smo si kdaj vmes privoščili en samcat dan počitka, ki ni spadal v katero od prehodnih, zgodovinskih obdobij našega vedno herojskega življenja, ki ga zdaj dolgujemo tistim, ki so si za nas sproti izmišljali vedno nova imena za isto sranje.

  Oni v svojih življenjih niso poznali prehodnih obdobij!
  Tem kurcem je vedno vse gladko teklo, da bolje ni moglo in zato niso rabili ne reform ne sprememb, pa jih tudi danes ne.
  Iz istega razloga!

 • dob

  Hočemo živeti v odprti in svobodni državi, v kateri lahko vsak dvigne kredit in ga ne vrne, ne pa samo nekateri.

 • dob

  Na kmetijskem ministrstvu so končno pripravili nov zakon, ki bo na novo predpisal globino oranja. Ta se pri istih plugih kot so zdaj zmanjša na polovico do sedaj predpisane optimalne globine. Izkazalo se je namreč, da orači, ki orjejo na frišno, pri sedanji globini takoj zarijejo v kosti.
  Jebemumast.
  Poslali so vsem kmetom okrožnico, pluge na pomlad obvezno preštelat.

  Srp in kladivo lahko ostaneta takšna kot sta, ker so eni neumno spraševali, če se bo tudi to kdaj kaj zamenjalo.

  • Mojca pokraculja

   Madonca s kakšnimi kreteni imamo za opravit. Še po 70 letih od sprejetja in implementacije zadevnih predpisov nekateri nič ne štekajo.
   Srp in kladivo spadata med orodja, katerih uporabo je predpisal CK ZKS na podlagi Zakona o samoupravljanju in ljudski iniciativi Zvezne skupštine SFRJ. Zdaj to urejajo Pravilnik o uporabi delovne opreme CK ZKS in Pravilnik o varnosti in zdravju pri uporabi delovne opreme SZDL in Pravilnik o osebni varovalni opremi, ki jo partija uporablja pri delu – kar je lex localis, kot zadnji člen v verigi varnostnih ukrepov.
   Uf , da ne bi kdo spregledal, na orodju mora bit obvezno nalepka “Smrt fašizmu-svoboda narodu “.

   • dob

    Če se mi nekdo približuje s srpom in kladivom, pomislim prej na Freddyja Kruegerja kot na kaj dobrega.

    • Mojca pokraculja

     Hahaha..

 • herman

  Petek, a te spet glava boli, da take pišeš? Bogi, bogi!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!