Oksimoron Milana Kučana

Jože Biščak (Foto: osebni arhiv)

Sovražnemu govoru sledijo dejanja, je na Ilovi Gori dejal Milan Kučan. Zadnji šef komunistične partije, ki je odločala o življenju in smrti slehernika v totalitarnem sistemu, bo že vedel, kako se stvarem streže. Najprej so naščuvali ljudi, potem je Udba opravila svoje: sovražniki ljudstva so izginili, če so imeli srečo, so jih samo zaprli ali kako drugače onemogočili. Ta človek bo zdaj govoril o svobodi. O svobodi govora, če smo natančni. Njegova teza je, da se je treba za svobodo govora boriti z omejevanjem svobode govora. Torej, za svobodo z omejevanjem in sankcioniranjem svobode, kar mora narediti država. Diametralno nasprotno od tistega, kar je dejal Tadej Strehovec, češ da je treba na cenzuro odgovoriti s še več govora. Ste opazili razliko med pojmovanjem svobode nekdanjega prvega moža komunistov in mladega katoliškega duhovnika, žrtve montiranega procesa, ki se dogaja nam vsem pred očmi? Kučan pač ne more iz svoje kože, navajen je bil (in je še) ukazovati, njegove besede, kot “potrebno je končati” in “ogroža mir” (ogrožanje javnega reda in mira je potreben pogoj za uporabo 297. člena kazenskega zakonika, ki pravzaprav sankcionira verbalni delikt), so neposredno navodilo Šarčevi vladi, tožilstvu in sodnikom, naj proti drugače mislečim uporabijo ves represivni aparat in naj se drugače misleče kaznuje.

Dokler je ideološki spopad potekal le glede sprave, 2. svetovne vojne, montiranih povojnih procesov in njihovih žrtev, je bila debata s strani levice dopuščena. Nekako se niso počutili ogrožene, zato tudi niso zahtevali ukrepanja represivnih organov. Tokrat je drugače. Počutijo se resno ogrožene, drugače misleči so posegli na področja, kamor po mnenju kulturnih marksistov nikakor ne bi smeli: v vzgojo otrok, izobraževanje, na polje umetnosti.

S kulturnim marksizmom okužen Kučan
Se pravi tja, kjer levica indoktrinira generacije, ki prihajajo. Seveda, nekateri se postavijo po robu, a to je dopuščeno le zaradi vtisa, da je družba demokratična in svobodna. In hitro postanejo žrtve medijskega linča, zato se prej ali slej umaknejo. Medijski imperij, kot je družbe okoli Nova24TV in Demokracije označil Kučan, je šel korak dlje. Javni razpis za domoljubno pravljico je levico povsem iztiril. Uresničujejo se njihovi največji strahovi, saj bo pravljica najmlajše generacije ponovno vzgajala v “pozabljeni” ljubezni do domovine, ohranjanju slovenstva in tradicionalne družine. Zato tudi panični pogrom in Kučanove zahteve, da je to “potrebno končati”.

Milan Kučan, obkrožen s totalitarnimi simboli (Foto: Združenje borcev za vrednote NOB Grosuplje)

Žal je s takim razmišljanjem okužena tudi zahodna Evropa. Naravnost grozljivi so izračuni Evropske komisije, da lahko v Evropi živi 3,8 milijarde ljudi, od tega 18 milijonov v Sloveniji. Kako bodo to dosegli, ko pa Evropejke vse manj rojevajo? Odgovor je na dlani – kulturni marksizem, ki je povzročil vzpon socialnih demokracij in posledično zmanjšanje števila avtohtonih prebivalcev, bo demografsko zagato stare celine reševal z naseljevanjem kultur, ki niso samo nezdružljive z Evropo, ampak so njej sovražne. Seveda vzroke za padec rodnosti išče drugje.

Prebujanje tradicionalnosti levica razume kot grožnjo svojemu obstoju
Tako francoski Nacionalni inštitut za demografske študije meni, da ženske v Evropi rojevajo manj otrok zaradi prekarnega delovnega trga. Če bi to držalo, potem je zelo čudno, da je človeštvo sploh preživelo, saj je bila vse do 2. svetovne vojne večina dela prekarnega. Spet druga teza je, da obstaja povezava med neenakostjo (priljubljena tema levičarjev) in nataliteto, a podrobnejša analiza pokaže, da ne moremo trditi, da je stopnja neenakosti (med spoloma, izobrazbo, družbenim položajem in podobno) povezana z rodnostjo.

Kar res znižuje nataliteto in obstaja tudi neposredna povezava, je vmešavanje države v življenje posameznika in družine. Temu lahko mirno rečemo demografija kulturnega marksizma. Če boste poiskali stopnjo rodnosti za sto ali več let nazaj, boste opazili, da kolikor bolj je država skušala vplivati na življenje ljudi, jih nadzorovati, in jim je jemala več zaslužka, da bi ga razporejala sama, toliko manj otrok je bilo. V tistem trenutku, ko je država posameznikom obljubila, da bo zanje skrbela, ko bodo ostareli, ni bilo nobene potrebe več po ustvarjanju tradicionalne družine, se pravi tiste družine, ki jo kulturni marksizem prezira. Zato prebujanje tradicionalnosti levica razume kot grožnjo svojemu obstoju.

Jože Biščak

 • VERRZIFIKATOR

  Sovražnik z darom govora

  MOJ ŠAMPANJEC

  Čakaš me v omari in se staraš,
  vedno bolj med steklenice stisnjen,
  vse tesneje v zadnji kot potisnjen,
  iz omare kakor da ne maraš.

  Shranil sem te, ko sem si obljubil,
  da odprem te točno tisto uro,
  ko izvem, da svojo bedno turo
  sklenil on je in se v nič izgubil.

  Bil je nič, zdaj v nič se je povrnil,
  vmes pa kot pritlehen sivkast zmazek
  kazal je svoj zlodejev obrazek,
  se nazadnje le je v prazno zvrnil.

  Nikdar nisem sicer bil ljubitelj
  tvojega šampanjskega okusa,
  a premagam neokus iz gnusa,
  ko odide kratkih nog tlačitelj.

  Zdi se, da v omari izhlapevaš,
  vendar čakaš, da te stisk doseže,
  ko pravičnost končno vmes poseže,
  blizu je trenutek, dozorevaš!

 • Franc Šink

  Ljudje z kapaciteto Kučana počasi zgubljajo tla pod nogami.

  • VERRZIFIKATOR

   In noge so kratke, tla blizu.

   • Franc Šink

    to je lahko samo še pekel kamor on spada.

 • karpelec

  …in mali mož na prste stopi in prebere kar si je doma zapisal, da ne bi izpustil kakšno vejico, ki bi mu jo hudobci iz konteksta vzeli in zlorabili. Svoje misli dozira na novo vsake 2 meseca, da tako zdržuje svoj program, odvisno od drugih kruhoborcev, ki mu ga izničujejo. Doziranje njegovih misli je odvisno tudi odmerka, ki mu ga uspe lansirati v enem kosu. Tako se lepo vzdržuje koncentracija njegovih misli od odmerka do odmerka, da ne nastopi hipo ali hiper stanje.

 • althar

  Namen sionističnega “kulturnega marksizma” Frankfurtske šole je zatreti vero, tradicijo, družino in spol ter s tem uničiti evropske narode. Stara Rotšildova zarota. Evropski kučani in mesci so le nepomembni sluge te kabale.

  • soc

   Banalno nesmiseln pristop brez kakršnekoli osnove v najbolj preprosti logiki. Zakaj hudiča so Židje izjemno aktivno sodleovali v izgradnji zahodnega sveta, ki ga vidiš danes, od iznajdb, umetnosti, kulture, industrializma, če naj bi ga hoteli sesuti? Zakaj so ti trgovci zgradili trge, ki jih je treba uničiti in vrniti ljudi na drevesa?

   Ne išči ozadja v nekem smešnem “sionizmu”. Strinjam se, da je gotovo v tem skrivnostnem ozadju tudi nekaj ljudi, ki so po izvoru Židje, a to ozadje, ki danes sesuva svet in se ima zanesljivo za visoko človekoljubnega in ključnega za prihodnost Človeka, ima sila preprost namen ustaviti eksplozijo prebivalstva tako, da ga bodo najprej zdesetkali. Njihova knjiga in cilj niso ne koran, ne bibilja ali kabala, njihov cilj je Zadnja vojna, ki bo Človeka izučila za vse čase in mu “omogočila preživetje”. Teorije učenih budal frankfurtske šole so zgolj in samo orožje, ki ga ozadje danes s pridom uporablja, da neti splošno sovraštvo med ljudmi, sposobnimi branja in razmišljanja. Hitro plodeče se opice tam spodaj, ki o vsem temu nimajo pojma, so prav tako zgolj kratkoročno orožje. Odvrgli ga bodo takoj, ko bo namen dosežen.

   Nimam pojma, kako si predstavljajo preživetje zdecimiranega Človeka (produkta naše in daljnevzhodne civilizacije) v pogojih Zadnje vojne. Res nobenega pojma. Vem pa, da so tako Sorosi kot Rotschildi precej premajhni in prerevni, da bi sami lahko vodili kaj takega v brk mogočnim demokracijam in kapitalu Evrope in Severne Amerike.

   • althar

    Ne strinjam se s tabo. Nimam časa na dolgo in široko pisati tule, materiala je na netu in v knižnjicah dovolj. Sosledje dogodkov je nedvoumno, ko odmisliš balast.

    p.s.
    Soros prereven, da bi karkoli že? Leta ’92 je spravil na kolena BoE in funt.

    • soc

     Ni problem material, najdeš ga tudi za govedino in proti njej, za vino in proti njemu, za varčevanje in proti njemu, za spolno (starostno, rasno,…) diskriminacijo in proti njej… Entirely irrelevant oziroma odvisno od ugleda reference. Ki ga medmrežna literatura, o kateri govoriš, garantirano nima. Operiraj z logiko in zdravim razumom, ne z internetom.

     Glede P.S. – gambling s pretežno sposojenimi desetimi milijardami ni primerljiv s projektom, ki se meri v triijonih.

     • althar

      Kolega, jaz sem našel dovolj dokazov, da vem, kaj govorim, tebe pa tule res nimam namena prepričevati. Vsak po svoje.

     • soc

      Tudi prav. Fanatizem globljega poslanstva v katerikoli smeri me kot razgledanega intelektualca in racionalista pač vedno zmoti. Se vidimo ob kaki drugi priliki.

     • althar

      1. Nimam nobenega “poslanstva”.
      2. Očitno sem pač le malo bolj “razgledan intelektualec in racionalist” kot ti.
      3. Vabilu na pijačo se z veseljem odzovem ;)

 • macon

  Odvratni veleizdajalec in kriminalec nam spet bere levite, namesto, da bi se kot družba pogovarjali, če naj ravnokar predčasno zapusti prestajanje dolgoletne zaporne kazni.

 • lojze

  S Kučanom je kot s poštenim, partizanom, ki je takoj po vojni negodoval nad obnašanjem Kidriča, Mačka itd in so ga zaprli za tri leta. Ko je prišel iz zapora je vzkliknil “Živel Stalin” , ker je bilo leto 1949 in procesi zaradi informbiroja, so ga spet zaprli za tri leta. Po prestani kazni, ko pride iz zapora zakriči “Dol s Stalinom”, bilo je po smrti Stalina in odnosi z Sovjetsko zvezo so se začeli zboljševati pa so ga spet zaprli. Ječar, ko ga spet vidi, mu pravi: Nehaj se ukvarjati s politiko, komaj prideš na svetlo si že nazaj. Partizan pa ugotavlja: Ja, saj sem res vedno na napačni strani, vendar tisti, ki me v arest pošiljajo so pa vedno isti.

 • Olga2345

  Komunistični zločinec Kučan naj utihne za zmeraj, saj ima kot šef zločinske Udbe, izdajalec Slovenije, iniciator političnih procesov in rušilec demokracije, toliko prtljage, da bo lahko sedel do smrti! Komunizem=nacizem!

  • Jože

   Veš kaj Če ne bi bilo strica Milana in ostalih pametnih ,bi Slovenija doživela isto usodo kot Hrvati in Bosna.
   malo razmišljaj ,če maš ščem
   LP
   Joško

   • maksimalno

    Joško, mentalni primankljaj se vidi v vsaki tvoji fantazmi.

   • pajot

    Stric Milan je pobral orožje slovenski vojski in ga izročil agresorju. Si pozabil?
    Kakšno usodo pa so doživeli Hrvati? Potolkli so Srbe in imajo svojo državo.
    Mi smo končali vojno v desetih dneh,imamo svojo državo,imamo pa tudi Srbe. V parlamentu,v sodstvu,policiji
    ..Ni,da ni…
    Ko boš prihodnjič napisal kak nov post,najprej dobro premisli preden boš udaril po tipkovnici.

   • Soave

    No, saj tisto česar ti nimaš, potrebuješ tudi za kakšno pametno komentiranje !

 • xtc

  Bravo Biščak.
  No še dva dodatka;
  Prvič ,Kučan je ostareli komunistični psihopat nevaren za okolico.
  SLO komunizem(kar se razglaša za levo) je zelo podoben oni sekti iz filma o Indiana Jonesu -Remple of Doom.
  Zakaj?
  Na zunaj kažejo lepo človekoljubno in še kako fasado na njihovih “mašah2 pa maske odpadajo takrat, njegovi verniki kot v filmu v pijanem diliriju od komunizma vpijejo kot tam komunistične žebranke,Kučan pa kot veliki svečenik nagovarja vernike in od časa do časa za vero komunizma “žrtvuje” bebčke tipa Cerar,Šarec,AB,Pahor in verniki momljajo v transu Kučan,Kučan,SFRJ, NOB in grozijo vsem ,ki se z njih kultom ne strinjajo,da je temu tako še poskrbijo,da se vidi na mašah vidi orožje in pojasnila kako so in bodo obračunavali z “neverniki” v kult zla.
  Glede EU in kulturnega marxizma pa tole;
  To je matematika,ki se po nobeni matematični ne drugi naravni logiki ne izide.
  Zakaj?
  Tisti,ki mislijo ,da jih bo drhal gledala na oblasti ,ko bo le ta večina so v hudi zmoti,poklala jih bo,še toliko preje,kot bo zmanjkalo denarja.
  Dejstvo je ,da ta agenda nima prihodnosti ampak le regresijo,ki pelje v kamneno dobo.
  Zadeva je povsem enostavna,drhali in lenuhov vedno več,onih ,ki delajo pa vedno manj-efekt-zmanjka denarja za socialo,penzije itd nato pride vojna in propad.Kulturni marxizem je slepa ulica razvoja podobno kot homoseksualci ni perspektive,ker zažira samega sebe in regresirajo.
  Obljube ,da bo država skrbela zate so navaden blef takoj ko se bo pokazalo,da se bo začela lomiti EU sociala,do tega pa ob zdajšnjih trendih in prihajajoči krizi ni več daleč.

 • MižekFiga

  Končno “smrad”. “Saj veste kaj mislim”, ni več glavna misel nekulturnega marksističnega komunista! FUJ, zelo smrdi!

 • pajot

  Naj se ti povrne stotero v tvoji družini,vse kar želiš govedom klerikalskim.

 • luckyss

  Ta članek bi bilo v bistvu precej težko oceniti, če ne bi bil objavljen na teh straneh..
  Takšnega sarkazma in ironije ne srečaš zlahka, bi si mislil slehernik..če ne bi upošteval kje je bilo to objavljeno..

  “V tistem trenutku, ko je država posameznikom obljubila, da bo zanje skrbela, ko bodo ostareli, ni bilo nobene potrebe več po ustvarjanju tradicionalne družine, se pravi tiste družine, ki jo kulturni marksizem prezira.”

  Pa vi idioti sploh preberete za sabo kaj pišete ?!
  Ste torej očitno proti sociali in “penzijam”…idioti na kvadrat..

 • večni srb

  Mene v teh teorijah moti matematika, če so imele kmetice včasih deset otrok, zakaj ni danes slovencev več kot kitajcev?

  Slovenija lahko sama preživi največ milijon ljudi, ker v Alpah pač ne raste hrana, od 2.sv naprej, nas je že več kot 2 milijona, kar pomeni, da bi brez sodobne civilizacije kar polovica naroda umrla od lakote. Pravzaprav bi razpadel cel narod, ker bi se vsi trgali za hrano in je nihče ne bi prideloval.
  Levica je nastala iz socializma, ki se je pojavil z industrijsko revolucijo in ogromnimi presežki avtomatizirane proizvodnje, prej seveda ni bilo prekarnega dela, ker sužnje in hlapce gospodar ni nič vprašal in je moralo biti orodje neprestano na razpolago za razna opravila. Skupna raba naravnih virov in distribucija presežkov nacionalne proizvodnje sta praktično odpravili umrljivost otrok ob rojstvu in omogočili vsem članom družbe, da lahko doživijo pozno starost, prej je od tistih desetih klošarjev preživel mogoče eden ali dva, danes imajo slovenci dva otroka in oba dočakata pozno starost, zato nas je danes toliko več kot prej, ko so matere valile otroke naravnost na vojaška morišča in so jim že ob rojstvu nadeli okove.
  Slovencev ne more biti več, ker pri nas ni dovolj rodovitnih dolin in ravnine, ne moramo pridelati dovolj hrane, niti razviti velikih industrijskih mest, zato število prebivalstva narašča počasneje kot v velikih deželah.
  še bolj pomembno je dejstvo, da iz več nastane še več, ko bodo iz dveh milijonov milijonov slovencev nastali trije, bo iz štiri milijone hrvatov nastalo šest milijonov, iz 70 milijonov italijanov pa 140 milijonov, ne obstaja logika, po kateri bi lahko dohiteli katerega koli od sosednjih narodov.

 • Soave

  + + + + + + + Samo info . Kaj je oksimoron. Dobro ste ga zadeli, g Biščak !!

  Oksimoron je besedna figura, ki združuje dva
  izključujoča se pojma, kot je na primer izraz modra budala. V navedenem
  primeru je nasprotnost pojmov očitna, ..

 • Soave

  No, no, bolj bi tale izraz peistojal vam, ki še v današnjem času častite možakarja v svojem nadimku..

 • Šobar Davorin

  Oksimiron: bistroumna neumnost. Kozlarija enega jožefa.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!