Pahor, Cerar, Židan in Erjavec: Hrvaški lahko podarite svoje vikende na Jadranu, slovenskega ozemlja in interesov pa ne!

(Foto: STA)

Najbrž vsi poznamo zgodbo (1Kr 3, 16-28) o kralju Salomonu in njegovi pravični rešitvi spora med dvema ženama, ki sta trdili, da je živorojeni otrok njun sin. Če se ob branju svetopisemske zgodbe človek zgrozi nad krutostjo lažne matere, ki bi dala otroka presekati na pol, se lahko zgrozimo tudi nad sprenevedanjem CerarŽidan‒Erjavčeve koalicije, ki je prodala Joška Jorasa in za dva avtobusa ljudi, v zalivček stisnila slovenske ribiče in narodu hitela dopovedovati, kako velik uspeh smo dosegli z “dokončno, za obe državi zavezujočo, zgodovinsko sodbo”. Ob tem pa izrojena levica gladko “pozabi” na sklep Državnega zbora RS, da je delovna naloga arbitražnega sodišča Sloveniji zagotoviti ozemeljski stik z odprtim morjem, kar se ni zgodilo in je zdajšnja odločitev, ki omogoča nekakšno komunikacijsko služnost v nasprotju z namenom postavitve arbitražnega sodišča, torej tudi za Slovenijo neveljavna.

Če poskušamo primerjati kralja Salomona in arbitražno sodišče vidimo, da so sodobni evropski “Salomoni” našemu otroku sodili po šeriatskem pravu, ne pa v skladu s pravično salomonsko modrostjo. Našemu “otroku” (Sloveniji) so namreč  iztaknili oči (Trdinov vrh) in polomili noge (fake izhod na odprto morje).

Cerar‒Židan‒Erjavčeva koalicija pa se je v svojem znanem izrojenem slogu nad takšno šeriatsko razsodbo še navduševala. Zato si je na tiskovni konferenci prislužila še en rdeč karton, saj je hud poraz prikazovala kot uspeh.

Poglejmo izjave predstavnikov slovenske države, ki so na meji izdaje naših interesov:

Brglez: “Razsodba je zmaga mednarodnega prava.”

Cerar: “Gre za velik uspeh.”

Pahor: “Na podlagi osemnajstletnih iskanj je ta rešitev najboljša – nobena druga ne bi prinesla za nas boljše rešitve.”

Erjavec: “Ne bi bilo prav, da bi se to temo izkoriščalo za neke politične točke. Mislim, da imajo ljudje na obeh strani meje zadosti teh prepirov.”

Vasilka Sancin:Zadovoljna sem, da imamo arbitražno razsodbo, ki je dokončna, zavezujoča, pravno izvršljiva, … mi pa imamo nenadzorovan in neoviran prehod k odprtemu  morju.”

Alain Pellet: “Dobili smo največ, kar se je dalo pričakovati.”

Dr. Mirjam Škrk:Zaradi dobrih sosedskih odnosov … imamo stik našega teritorialnega morja z odprtim morjem, ne moremo pa govoriti o pravicah, ampak o svobodah – plovbe, preleta, polaganja podvodnih vodov.”

(Foto: STA)

Kaj je z izrojeno levico? Stalno so skregani z resnico!
Resnica ne sledi željam naših levičarjev, ampak je za narod precej bolj neugodna. Mlahava levičarska politika nam je s Pahorjevim soliranjem zaigrala asa, ki bi ga morali izkoristiti pred vstopom Hrvaške v Evropsko unijo. A neizkušeni Pahor je po odličnem izhodišču, ki ga je prejel od Janševe vlade in po prvi odločni izjavi nenadoma začel klecati pred Hrvaško in se poigravati z vitalnimi slovenskimi interesi. Hrvaški je omogočil vstop v EU, ne da bi pregovorno zvita soseda kakorkoli zagotovila, da bo spoštovala slovenske interese. Račun za to neumnost je v obliki arbitražne sodbe pravkar prišel. Edina dota, ki jo je po zaslugi izdajalske levice prineslo arbitražno sodišče Sloveniji, je tako rekoč novi spor s Hrvaško. In pa “zmaga” mednarodnega prava, ki pa je hkrati poraz pravične rešitve, kar je Brglez “pozabil” omeniti.

Lažni upi, zdaj pa zavajajoče vladne razlage, da bo arbitražna razsodba Sloveniji omogočila teritorialni dostop do odprtega morja
Ddr. Klemen Jaklič
je o slabih obetih arbitraže pisal že leta 2009: “… da bo Hrvaška politika na koncu potrdila nedavno podpisani “sporazum” sem tudi sam pričakoval. Je namreč ravno nekaj takega, na kar so Hrvaški mednarodni pravniki sami po malem upali. Tuji strokovnjaki, ki sem jih omenil zgoraj, so si bili od prvega do zadnjega povsem enotni v eni točki. Namreč, da tako oster zavoj mejne črte, kot ga predvideva npr. koridor iz sporazuma Drnovšek‒Račan (ki pa bi v tem primeru pomenil teritorialni dostop) po klasičnem mednarodnem pravu ni mogoč in da bi tak stični koridor Slovenije z odprtim morjem torej moral pomeniti manj kot njeno teritorialno ozemlje. V najboljšem primeru bi, kot so razlagali, koridor lahko predstavljal najbolj liberalen možen režim prehoda, t.j. še liberalnejši od prehoda ki nam ga (kot čisto vsaki državi podpisnici, ki ima zaprto teritorialno morje) tako ali tako že sedaj zagotavlja Konvencija. Pojavljale so se celo sugestije, da bi v javnosti morda predstavili sliko takega koridorja, kar da bi to javno mnenje pomirilo, primer pa bi bil rešen, kljub temu, da teritorialnega dostopa seveda ne bi bilo. Jasno se je dalo zaznati, da nihče od teh strokovnjakov (morebitnih zastopnikov Slovenije) ne bi želel prevzeti odgovornosti za tak cilj (teritorialni stik) v morebitnem postopku odločanja po mednarodnem pravu ped “tretjim” in bilo je tudi očitno, da noben uveljavljen arbiter ne bi krnil svojega lastnega ugleda znotraj strokovne skupnosti z odločitvijo o tako drznem zavoju teritorialne črte v prid Slovenije.”

Čas je za novi dogovor o meji s Hrvaško, ki bi vključeval tudi Italijo in bolj odprte metode odločanja po pravičnosti, predvsem pa kompetentne pogajalce
Po predlogu ddr. Klemna Jakliča bi bilo najprej treba odločiti o ključnem predhodnem vprašanju, ki je očitno jedro spora. “… Ko bi se to razčistilo bi šele lahko sledil naslednji korak oziroma sporazum … Hrvatje trdijo, da je pravičneje odločati po mednarodnem pravu, mi da po taki pravičnosti, ki zagotavlja teritorialni pristop: kdo lahko torej z mirno vestjo reče, da bi bilo napak najprej razrešiti to osnovno nesoglasje … V okviru pravičnosti bi nato bilo seveda na voljo več poti, ki bi Sloveniji z večjo verjetnostjo zagotovili teritorialni dostop. Kot zanimivost naj omenim tisto, da bi se za izhodišče lahko vzelo Tržaški in ne Piranski zaliv.” In tukaj bi zaradi zgodovinskega dolga do Slovenije morala sodelovati tudi Italija in skupaj s Hrvaško Sloveniji omogočiti stik slovenskega teritorialnega morja do mednarodnih voda.

A za kaj takšnega potrebujemo tudi prave ljudi. Ddr. Jaklič bi zagotovo znal zbrati skupino, ki bi se tega lotila. Kljub velikim zamudam se bo ob vstopu Hrvaške v Schengen ponovno pokazala priložnost, da Slovenija od Hrvaške zahteva spoštovanje meja na dan 25. 6. 1991. Čas je že, da bi se tudi Hrvaška politika začela obnašati bolj odraslo in bila sposobna ravnati po načelu pravičnosti v dobro sosedskih odnosov.

Vsaka šola nekaj stane – tudi  arbitražna
Arbitraža seveda ni bila poceni. Njene “usluge” merimo z milijoni evrov. Iz svojih žepov bi jih morali pokriti Pahor, Cerar, Židan in Erjavec. Predsedniško-vladna naveza je vsestransko odgovorna, zato so tako pohiteli in pred narodom prikazujejo arbitražo kot velik uspeh.

Kaj se moramo Slovenci naučiti iz neugodne arbitražne razsodbe?
Najprej zagotovo to, da moramo diplomacijo in vodenje državniških poslov zaupati ljudem, ki zraven poznavanja pravne in drugih strok dihajo s Slovenijo in zagovarjajo slovenske nacionalne interese. Tega zagotovo ne moremo reči za Pahorja, ki zdaj na veliko razlaga, kako smo dobili največ, kar se je dalo pričakovati. Podobno žalostno je dejstvo, da tudi Cerar‒Židan‒Erjavčeva vlada ne zagovarja slovenskih interesov, ampak tako kot vse levičarske vlade vzdržuje premoč komunistične tranzicijske levice nad slovenskim narodom. Arbitražna sramota je še en dokaz več, da Pahor, Cerar, Židan in Erjavec s svojim botrom Kučanom vred spadajo na smetišče politične zgodovine.

Franci Donko

 • dule5

  Super . Do te vaše nebuloze pa naj velja As

  • štef

   Ne razumem te ……….kaj hočeš s tem povedat ?

   Pišeš o AS-u, ki ima luksuzno gostišče v samem centru Ljubljane in tudi na Ljubljanskem gradu …………………na Krasu…….. ali pa še kaj več in je velik prijatelj Zokića in ……….?

 • antimur

  Dokler ne bomo Kučanu in njegovi bandi postrigli umazanih parkljev, je vsako jamranje brezpredmetno. Vsekakor so pa našteti, od Pahorja, Erjavca, Cerarja, Židana in ostalih barab, zanesljivo lahko rečem, da veleizdajalci, predvsem pa antislovenci. Za veleizdajo pa vemo kakšne so kazni.
  P.S.: Moderator, te moje besede so kaplja v morje proti zločinom nad Slovenijo, ki jo počne levaška golazen, zato se ne razburjaj. LP

  • štef

   smrdi, smrdi, zelo smrdi…………………………

   • karlina

    Kaj smrdi, smrdelo je ze od leta 45 dalje, sedaj pa ZAUDARJA, MOČNOOOO ZAUDARJA,

  • karlina

   TOČNO

 • montyamp

  Sinove politkomisarske avantgarde , katerim Slovenija še zdaleč ni intimna opcija , je spet napadla hudičeva nrav .

  Hudič je tudi svoje mladiče klal samo za lastne koristi in interese .

  Oblika izrojenega vedenja slovenskih oblastniških vikendašev se tudi pred mednarodno sramoto ne upogne . Kako le ???
  Rojenim v morilsko ovaduškem inkubatorju stalinistične boljševizacije , vzgojenim v podrepniškem balkansko samozapravnem social-fašizmu , je prav malo mar za malega preveč strpnega Slovenca .

  Zato se slovensko ozemlje tanjša , krajša , oži , ker se naivno zanašanje na moralo in etiko lastne politike in poštenje tujih okupatorjev še ni dotaknilo od udbopartijskega terorizma uničenih Slovencev .

  • karlina

   PODPIS

 • janko

  Saj sem se razburjal zadnje dni, nekaj žolčnih postov sem si potem izbrisal, ker sem mislil, morda pa le ni tako usodno. Pa najbrž le je. No, sčasoma bo vse prišlo na dan. Kljub vsem poskusom vladajočih, da nam zaprejo kljune in da bi jim verjeli v uspeh arbitraže.
  O ko bi le bila kakšna možnost, ta levičarski hazard razveljaviti.

 • rubec

  Za Volvo je znano da ima izpuh na podvozju speljan sila nizko. Ali drugače povedano, bleferji omenjeni v članku Janezu Janši ne sežejo niti do njegovega auspuha.

 • dob

  Slovenija je v položaju tipa, ki so ga buzerirali in ga rit boli, zdaj ga pa še silijo, da se opraviči za posilstvo.
  Obenem ga slovenska lgbt vlada prepričuje, da je to zanj dobro, da smo zmagali. Oni (lgbt vlada) so zmagali! Pekoča rit je pa samo naša narodna zavest, ki nas zbuja sredi noči.

  Skratka, zmagali smo. lgbt mentaliteta prevladuje. Pri tem gre za pogled vlade na realnost skozi prizmo lastne riti, in potem resnica tako zgleda.

  Tudi kraja denarja iz NLB in pranje gangsterskega denarja sta skozi pogled njihove riti povsem normalni dejanji in ne navaden kriminal. Kdor ima pomisleke, da je s tem nekaj narobe, je to samo njegovo začasno mnenje in ga bodo mediji in komentarji njihovih novinarjev nedvomno sčasoma popravili, ga korigirali. Tudi njihova mnenja so samo pogled na svet skozi njihove riti, kar je garancija, da se bodo njihova mnenja bližala vladnim.

  Skratka, z vsakim korakom vse bolj zmagujemo. Vedno bolj nas peče rit, naš ponos narašča in narodna zavest tudi.
  Počasi začenjam razumevati starodaven slovanski rek: kdor dokapitalizira – drek požira!
  Sicer smo pa navajeni, da v pomanjkanju starih in že pozabljenih domačih rekov uporabljamo hrvatizem: popušili smo!
  Janković bi rekel: jesmo pokleknuli, ali nismo pušili! Nato pa: jesmo pušili, ali nismo inhalirali!
  Vedno je namreč treba stvari znati interpretirati kot zmago in gledati pozitivno.

  • štef

   Si mislu rečt omagujemo, aaaa ?

  • lokec

   Hrvati so zadovoljni z arbitražo samo delajo se, da niso.

   • štef

    Njihova taktika.
    Pa ne mislit, da je narod kaj drugačen……… , “kar mačka rodi, vse miši lovi”.

   • dob

    S tem se zelooooo strinjam!
    Zdaj bodo ene dve leti jebali Slovence blesave, pol bodo pa rekli: no, naj vam bo, zaradi dobrih sosedskih odnosov s težko muko pristanemo na sodbo arbitražnega sodišča…

    In Cerar bo spet v luft skakal, da smo zmagali.
    Člouk se navad na kurca v riti. Za LGBT državo je to itak normalno.

    • traktor

     A veš kaj je vseeno? Vseeno je če mi da Mirko nos v rit. Potem imava oba nos v rit.

    • karlina

     Dobro povedano, kot vedno, kdor razume tvoje pisanje, Dob.

   • karlina

    Itak, da so ,ali so mogoče kaj izgubili-NISO, ali so kaj dobili-SO !!!!!!!

  • rubec

   Hehe

  • karlina

   PODPIS, itak , da zmagujemo na vseh frontah, smo ze na poti Venezuele, ampak zmagujemo, ali nismo ponosni, itak http://audio.ognjisce.si/oddaje/Pogovor_o/2017, ti svetujem, da poslušaš, res.

 • RATATA

  Sanjal sem, da so enkrat govorili resnico.
  Zbudil sem se zelo pomirjen in neprepoten.
  Popolnoma drugačen kot vsa leta od osamosvojitve dalje.

  • štef

   Kako pa to ? Čuuuudno !
   A se morbit Pahor še zmer s katrco voz ?

   • RATATA

    Čudno res. Kdo je pa Pahor?

    • štef

     Un, k je mal Pahnjen.

     • RATATA

      A tega osladnega antipatika misliš, pospeševalca prodaje Redbula, ki mu njegovi varnostniki in šoferji pravijo butl.
      Fuj in fej.

  • traktor

   Ja, pa po mojem si mel roko u kahl, ko si se zbudu. Kr povej.

   • RATATA

    Hoho to pa že ne, ne u kahl! Vedno se budim z roko med nogami, od kar pomnim.

    • traktor

     He, he pa ne med svojm, predvidevam?

     • RATATA

      Ne bom zanikal, glede na to, da si jasnoviden hihi.

 • štef

  A so kruljavcu že zaplenil tisto skromno počitniško prikolco, k jo ma parkirano na hrvaškem ?

  • karlina

   Zakaj ze, sedaj mu bodo v zahvalo še vilo sezidali

 • Franjo Trojner

  Kdor je včeraj 04.07.2017 spremljal po HRT
  oddajo odprto ( emisija otvoreno) v kateri je sodelovala Slovenska velepislanica Smiljana Knez, HDZ bivši zunanji minister sedaj poslanec Davor Ivo Stier, poslanec SDP Peđa Grbin in predstavnika ribičev Giovani Sponza in Danilo Latin mu je takoj lahko postalo jasno, da Hrvati ne mislijo popustiti in razsodbo arbitraže sprejeti, temveč bodo politično retoriko okoli meje celo zaostrili. Celo TV voditelj je, kot gostitelj kazal zelo odklonilen, poniževalen, zasmehujoč odnos do naše veleposlanice na hrvaškem ga. Smiljane Knez in Slovenskih stališč glede s strani arbitrov dokončno zakoličene južne meje. Hrvaška politika poslanca Davor Ivo Stier in Peđa Grbin sta kr tekmovala v sovražnih nastopih do SLOVENSKE DRŽAVE, še dobro, da naša velepislanica na hrvaškem ni zbežala iz studija, temveč je stojično prenesla vse napade in jim, ko je dobila besedo svoje povedala. Ta oddaja je do potankosti razgalila podlo politiko Hrvaške države in njenih politikov do Slivenije in tudi kaj vse lahko v bližnji prihodnosti od njih pričakujemo. Citat Peđa Grbina “Ovo što smo čuli od Europske komisije nije dobro za Hrvatsku, ali nije ni toliko katastrofalno”, smatra Grbin. Kazao je da, bez obzira na to što je arbitražni postupak bio kompromitiran, Slovenija u ovom sporu nije uspjela. “Slovenija, od svih onih zahtjeva koje je postavila, nije uspjela gotovo niti u jednom, osim u onome što se tiče granice na moru u zaljevu. Bez obzira na sve što su radili, uspjeh nisu ostvarili”, rekao je. Grbin je kazao i to kako je teza koju zastupa Slovenija smiješna, jer bi isto tako Bjelorusija mogla sutra doći u Latviju i zatražiti svoj dio mora u Riškom zaljevu i reći da je za vrijeme Sovjetskog saveza imala pristup otvorenom moru.
  “Slovenija, s obzirom na inicijalne zahtjeve u ovom postupku, definitivno nije dobro prošla”, kazao je Sponza. Latin citat:” Otvoreno.
  “Vanjska politika Slovenije prema Hrvatskoj uvijek ide na kartu ucjenjivanja”, na sam dan čitanja odluke Arbitražnog suda policijski gliser Republike Slovenije prešao crtu razgraničenja sredinom Tršćanskog zaljeva. “To je još jedan primjer manipulacije slovenske strane javnim mnijenjem. Uvijek se apostrofira Piranski zaljev, a svi događaji odvijaju se u Tršćanskom zaljevu. Zbog odsutnosti hrvatske diplomacije i informiranja javnosti, percipira se da se sve događa u Savudrijskoj vali”, tvrdi Latin. “To nije istina”. Ko bereš izjave politikov preko južne meje se komaj zaveš kako je dobro da smo se odcepili od Balkana/BALKANCEV. To mejo z južnjaki še rešimo in smo z njimi opravili za vedno. Upam, da tokrat politična levica ne bo klecnila pred grožnjami Hrvatov. Morda nas volilno telo v kratkem doleti pamet in na nasledjih volitvah ne podpremo predsednika države, ki se ga je še največji živeči Slovenec g. Boris Pahor odpovedo, na kasnejših parlamentarnih pa množično podpremo politike žlahtne desnice, kar je edina RES edina možnost, da to državo znova naredimo SLOVENSKO, PRAVNO IN VESELJA IN BLAGOSTANJA POLNO.

  • karlina

   Pa saj nismo pričakovali nič drugega, itak

 • lokec

  Kaj pa teran

 • Borut Stari

  Še enkrat.Rezultat arbitražne razsodbe je posledica nezmožnosti vodilnih politikov, da usodo države vodijo po svoji vesti. Ker pa domovinskega čuta in spoštovanja do ozemeljske celovitosti niso imeli in je niti danes nimajo je pač tako, kot je. Dajati pisati svojo usodo tujcem se za narod ne more dobro končati. Zametek vsega sranja je nastal s komunističnim blodnjami slovenskih partijskih veljakov in predaja, mogoče celo prodaja, Slovenije Jugoslaviji leta 1943. Slovenski narod je bil izdan in je s prvimi volitvami izgubil svojo samostojnost in samobitnost Z načrtnim poseljevanjem smo počasi izginjali v jugo talilnem loncu. Zaradi izdajalcev komunističnega pedigrea, tudi leta 91. slovenski narod ni dosegel resnične samostojnosti in nacionalne svobode.

  • štef

   Hmmmmm…… , da je to posledica nezmožnosti vodilnih politikov, da usodo države vodijo po svoji vesti…………………..
   Si mislil po svoji želji, za lasten žep, kajne ???
   Ma naj se jim razmočijo riti, ko jo bodo potunkali v “hrvaško” morje.

   • Borut Stari

    Veš štef, eni so politiki in drugi državniki. Politiki mislijo in delujej le od volitev do volitev. Drugi, državniki delujejo v korist države in njenih državljanov. Pri nas imamo le prve. Tiste. ki mislijo le nase in svojo rit. Žal brez izjem.

  • traktor

   A pol prauš, da samo kurac u tuđim rukama raste?

   • Borut Stari

    Rđavom kurcu i dlaka smeta. Našim politikom raste le denar na bančnem računu.Drugače so v hlačah in glavi invalidni. Posebej tisti s partijskim pedigrejem.

    • karlina

     +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • karlina

   TOČNO

 • M Power

  Vse bisere na naslednjih volitvah nagraditi z posebnimi odlikovanji kot naprimer: EX PRESIDENT, EX POSRANEC ITD.

  • dob

   Kmalu bomo volili precednika države! Če bi kandidirali še Vin Diesel, pa recimo Chewbacca iz StarWars, potem pa Ciril Ribičič, dr.Matjaž Kmecl, kralj Matjaž in Spiderman, bi v Sloveniji končno imeli vsaj ene dokaj normalne in uravnotežene volitve. Zdaj bo menda kandidiral tudi Majmun Darko, ki je le anagram od Damjana Murka. Bogve od kerega majmuna anagram je pa Pahor. Od Zorangutana Pavijankovića???
   V glavnem nas čakajo izredno pomembne volitve, ki nič ne pomenijo. Kandidira pol komunistov, pol idiotov in eno pravljično bitje. S tem da bomo med idioti in komunisti težko razlikovali.

   Sicer pa, komunajzarski precedniki niso predsedniki, saj ne predsedujejo, temveč precejajo. Zato so precedniki in ne predsedniki.
   Razen kučana, ki je bil precednik samo prvi mandat, v drugem pa odcednik, ker se je med precedovanjem tam odcejal, dokler ni postal bivši.
   Zdaj je odcednik, ker se ne neha odcejati.

   Mirno lahko računamo, da se bo odcejal še naprej in se ne bo nehal cediti.
   Po devetdesetem dobijo častni naslov pamperspresidenta. Še vedno se cedijo, le da ni treba brisat za njimi.

   • Mojca pokraculja

    Hahahaha….enkratno! Si me nasmejal !

   • karlina

    VELIK PODPIS , edino še dodam, da je stanje v Sloveniji alarmantno in hujše, kot je bilo leta 1987

 • Franjo Trojner

  Največji še živeč Slovenec g. Boris Pahor se jim je odpovedo, ves domoljuben SLOVENSKI ROD se jim je odpovedo, še dobro, da imajo vsaj vikende v hrvatiji, da bodo tam lahko svoje živlenje živeli. Bojim se da je kak speči ali zelo dejaven ostanek virusa Sekolca in Drevnikove še v naši diplomaciji in samo čaka, kdaj nam lahko za velke peneze ponovno škodi.

  • štef

   Hmmmm….. slaba tolažba…. ……. , “kar mačka rodi, vse miši lovi”.
   Teh virusov je ogromno tudi med ostalimi levakarji, ki se tako ne izpostavljajo – zato pa jim uspeva.

 • von Rhein
 • von Rhein

  To naj bi bili politiki. Niti eden izmed teh,ki trenutno kreirajo politiko slovenske države ni sposoben voditi vaškega balinarskega kluba. Lenuhi ,ki so se vrinili v politiko po zaslugi popolnih tepcev,ki jih je na žalost za karkoli premakniti preveč. Če na naslednjih volitvah spet uspejo stari prenovljeni,na novo našminkani,botoksirani in z južnim soncem ožgani, bo Slovenija uničena.

  • karlina

   PODPIS

 • rrrrr

  Pokažite mi le enega komunista v vsej zgodovini, ki je svoja pleča podstavil v korist Slovenije in mi podajte le še dovolj dolg vzvod, pa vam bom na teh plečih vrgel Zemljo s tečajev.
  Arhimed, v sodelovanju z rrrrr.

 • Sredina

  Kaj je s tem tipom? A ni samo gej tut Hrvat je? Grozna kombinacija…

  Očitno SDS res ne razume pojma državotvornosti in enotnosti

  Vsi vemo, da sodba ni najboljša za SLO, ampak tudi za Hrvaško ni, kar je bilo za pričakovat, dvomim da bi bilo bilateralno kej drugače…ampak, da se pa dnevno objavlja članke proti arbitraži, proti koaliciji, v trenutku, ko mora bit SLO najbolj enotna, je pa res žalostno

  In Janša j eočitno podoben bolnik kot Trump, ki je užaljen zaradi vsake malenkosti, vsem bi se rad maščeval, vedno mora imet prav, in vedno mora delat sramoto državi…

 • Lisjak

  Kaj pa sedaj,če je to res kar piše Laris Gaiser na Portalu PLUS,da arbitražna razsodba o meji s Hrvaško sploh ni dokončna.

 • ostrovrhar

  Čas je, da se pove resnica tako Slovencem kot Hrvatom. Državni zbor RS je sprejel sklep, da Slovenija ne bo priznala rezultata arbitraže, če ne dobi neposrednega stika teritorjalnega morja z mednarodnimi vodami. Ko je postalo jasno, da bo dobila samo nekakšen ‘džankšn’, je bilo treba nekaj storiti. In naš ‘Intelligence’ je šel v akcijo:

  1. Na telefonski tajnici agentke posname nedovoljen pogovor z arbitrom.
  2. Po utečenik kanalih se posnetek dostavi medijem.
  3. Hrvati ‘ugriznejo’. Sabor RH sprejme sklep, da ne bodo priznali rezultata arbitraže! :)))

 • Slovenec 33

  Blejanje okupatorjev in izdajalcev slovenskega naroda ne bo v nobenem primeru prineslo nič koristnega za slovenski živelj.
  V nobeni okupirani državi okupatorji in izdajalci svojega naroda nikoli ne delujejo v korist avtohtonega življa, ampak le v zatiranje in ropanje. Zato je jasno, da so si provizije iz te kravje kupčije že razdelili in je to blejanje le v smer zamegljevanja svojih podlosti in nesposobnosti.

  • Stane

   Opisano velja tudi za domosrance, danes pa jih zagovarjate. Samo da se njim kupčija ni izšla. Še dobro!

   • if

    Kupčija z nacisti se je izšla nacističnima kolaborantoma Tutu in Karedlju ter njunemu nazoru, ki je v končnici propadel v svojemzlu in v svoje zlo.

    Zdaj ta nazor uničuje Slovenijao. Zadnji rezultat uničevanja dokazuje vsebina tega članka.

    • Stane

     Smrt fašizmu- svoboda narodu!

     • if

      Komunizem in nacifašizem sta prakolaboranta.

     • Stane

      Že od Kristusa dalje! Pravzaprav, še preden je bog ustvaril nebo in zemljo! Mt5,3

     • if

      Uradno od 23.8.1939 do vključno 22. junija 1941.

     • Stane

      Mt5,3!

     • if

      Tito Stalinu 13. maja 1941: “Odzvali se bomo v slučaju, če boste napadeni.”

     • tohuvabohu

      Do 22.6.41 so bili komunisti PETA KOLONA. Z napadalcem so bili v vojaškem in gospodarskem paktu.

     • karlina

      TOČNO

     • karlina

      BRAVO, TOVARIŠ STANE

   • karlina

    Kaj tebi ni jasno, haloooo

  • karlina

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 • radames

  O “uspehu” z arbitražnim sodiščem si preberite tule:
  https://www.portalplus.si/2278/arbitraza-in-bilaterala/

  Ignorantska in diletantska vlada.
  Upam, da vam bo sojeno za tako ignoranco!

 • Stane

  Kakšna levica?! Kje vi vidite levico? Pri cmerarju??? Ne ga kakat! Kar se pa arbitraže tiče, ja Slovenija je pristopila in se zavezala k spoštovanju razsodbe. Vi pa še kar nergajte. Podobni ste ivanovim prijateljem, s katerimi se je dogovarjal o incidentih, na oni strani južne meje. ” Ja ne priznajem ovaj sud…” Pezdetki ste in kot take vas bo tudi pobralo. Nikoli nič dobrega od vas!… In še mnenje hrvaškega diplomata.:
  http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=980789

  • Mojca pokraculja

   Govoriš, kot da ni bilo nobene kršitve v postopku razsojanja. Aja to itak ni bilo nič, a ne ? Zelo kredibilna stranka smo bili v tem postopku ? Kot da bi goljufali Hrvati. Kje sta zdaj Sokolec in Drenikova ? Zataušali so ljudi, za en brezvezen izhod- nujno pot, na odprto morje. Zato nehaj tukaj trobiti, dovolj nam že lažejo politiki, ki so vse to skuhali.

   • Stane

    Lažejo tudi sektaški politiki! Pravzaprav je politika balansiranje med lažmi vseh strani. Kje pa pišem, da ga slovenska diplomacija ni biksala?! Goljufali? Ne verjamem. Če bi goljufali, bi se sodišče razpustilo, pa se ni! Zakaj ne dajo prisluhe v javnost in dokažejo goljufanje, podtikanje dokumentov itd?! To, da je slovenski arbiter obveščal slovensko stran je logično, čeprav morda ni dovoljeno. Tudi hrvaški je obveščal svojo stran, le da ga naši niso dobili, oz.nimamo tako močnega tujega zaveznika (Amerika?), da bi nam dal prisluhe. Seveda bi morali odgovarjati za slabo delo. Pišem o tem, da je kredibilnost države na tehtnici, ko nastopijo mednarodni arbitri, ki jih je taista država potrdila. In kaj so “zakuhali”? Razmejitev ni všeč nobeni strani. Verjetno je ravno zaradi tega poštena!…http://www.index.hr/mobile/clanak.aspx?category=vijesti&id=980789

    • Mojca pokraculja

     Ej, ej, mal se ustavi, nisem očitala biksanja naše diplomacije, zato ne opletaj. Napisala sem, kot da bi goljufali in to ne naši, ampak Hrvati. To je prvo. Kar se tiče podpore Amerike, pa menda ja ne misliš, da bodo podpirali to komunistično leglo. Kako naj sploh ima tak režim in mafijska država kredibilnost? Nima je niti pred svojimi ljudmi. Poštena razmejitev, hahaha, res se hecaš.

     • karlina

      Točno, kakšni dvolični p…si , so naši levi politiki. Ko je Trump zmagal so blatili po njem in še vedno, še posebej po Melaniji, sedaj bi pa radi , da nam pomaga in se mu prilizujejo, pa saj ni Trump neumen, da bi verjel komunistom . Danes, ko sem slišala, da ga je Pahor povabil v Slovenijo, bi skoraj bruhala, res , kakšne barabinske in nepoštene, pokvarjene levičarje imamo na oblasti, fuj

   • karlina

    Dobro je Rupelj dejal zanju, da sta ta dva imela dve levi roki, oz. nič znanja, v kaj so ju poslali, kot vsi, ki so zaposleni predvsem v drzavni upravi, povsod sami naši, naši, s podarjenimi maturami in diplomami. Ne, kaj takšnega pa si res nisem mislila, da bom dozivela v samostojni, a ne osvobojeni Sloveniji-SRAMOTA !!!!
    http://audio.ognjisce.si/oddaje/Pogovor_o/2017 ARBITAZNI SPORAZUM, RES VREDNO POSLUŠANJA !!!!!!

   • tramal

    Izhoda nimamo ,smo pa dobili nekaj litrov vode v piranskem zalivu za sto slovencev ki je ostalo na hrvaškem.

 • PG

  Politika je zajebala Slovenijo, mirno je odpisala Slovence in jih prepustila Hrvatom. Pri tej arbitraži so normalni samo Hrvati, ki je nočejo priznati. Vprašanje je, ali ni to že lep čas dogovorjeno in ali nismo plačali za arbitražno sodišče le zato, da bo Hrvaška legalno prišla do večjega kosa našega ozemlja.

  • karlina

   vse je mozno

  • Anthon

   Če se bo to izšlo, kot kaže sedaj, je krivda izključno na teh slovenceljskih evnuhih, ki jih poznamo z imeni in priimki. Prvi kilometer delovanja vsaj približne vladavine prava bo šel za njihovo kaznovanje.

 • domovina mili dom

  Kaj so in kaj delajo slovenski komunisti, izsek iz uvoda knjige Razvoj slovenskega narodnega vprašanja, kjer Kardelj trdi, da bo komunizem odpravil narod in tako pripravil spajanje narodov.”

 • Waltter

  Vasilka Sanci – pa ni toto drugorazredni Danilo pedinal ali pa še jo?

  • dob

   Po moje jo še zmeri, ker ima prvorazredno luknjo.
   Baje je Barbarin rov drugorazreden.

   • učko

    Pa, a se teb ne bi tut tko zdelo ???

   • VIKTORE

    Tolikšne primitivnosri, kot jo premorejo nekateri ideološko orientirani, je redkokje srečati. Ali res ne gre komentirati ideoloških “drugače” mislečih nekoliko kulturneje. Vedno več Slovencev odvračajo ti primitivni (menda celo plačani) komentarji ! Na splošno s tem kažemo izredno nizko stopnjo civiliziranosti !

    • dob

     Primitiven je precednik države, ki umore zagovarja z “drugorazrednim” dogodkom, ki ga ni vredno komentirati.

     Jaz pa nisem predstavnik države in zame je vseeno kako se izražam, ker se izražam v lastnem imenu. V čigavem se pa ti?!

     Ta isti precednik ima ljubico v sosednjem bloku. Domov skoči samo na kosilo, k Barbari, pol pa spet nazaj k Vasilki. A ni to lepo, ko se mamo vsi radi?!
     Očitno je, da primitivnost drugače razumeva, jaz in ti.
     Tolikšne primitivnosti ne znmore niti najbolj pokvarjen človek, kaj šele precednik države, ki celo kandidira za predsednika UN.
     Celo to si upa, ta primitivnež primitivni!

  • karlina

   to bo ja

  • Anthon

   Po moje jo je bolj slabo, ker je tudi na tem področju bolj bogi.

 • dob

  Erjavca množično zapuščajo člani DESUS in odhajajo v SKOJ

  • karlina

   TOČNO

  • Nata

   + + + + +

 • RealRevolution

  Na kratko:
  To so veleizdajalci in za te bi morala biti tudi primerna kazen.Za tiste,ki pa vodijo te klovne pa sploh ni primerne kazni v nasi ustavi .Vse prenizke in prevec ugodne za zatiranje Slovencev…
  In cimprej odstavit Zidana,da ne bomo padli po lestvici gozdnatosti!

  • karlina

   PODPIS

 • MižekFiga

  Sedaj je šele jasno katera izhodišča so predlagana za mejo med CRO in SLO. Remek delo ex presidenta dr. Türka in želje ddr. Kučana in fr. Pahorja.
  TI vsi so veleizdajalci in so na listi izobčenja iz politike in odvzetja državljanskih pravic. Utemeljitev ni potrebna, ker je več kot slabo občutena obležala v naših želodcih.
  Izhodišča za mejo morajo biti zadnja mednarodno priznane meje Cone A in Cone B. Samo Slovenija je po YU naslednica meddržavnega sporazuma med Italijo in YU. Samo Sloveniji je bil odvzet Trst z okolico, torqaj nqam pripada Cona B.

  TO POMENI; DA JE MEJA S HRVATI NA REKI MIRNI !!!
  Komunajzarji pa varujejo svoje vikende v CRO na račun vseh Slovencev! FUJ!

 • Adolf Hitler

  VIDEO: Tom Cruise se je vmešal v arbitražo: Zagreba ni več, hrvaško glavno mesto je Laibach! se že vid da v prihodnosti ne eksistira zagreb več temveč Laibach!

  http://www.slovenskenovice.si/bulvar/hollywood/video-tom-cruise-se-je-vmesal-v-arbitrazo-zagreba-ni-vec-hrvasko-glavno-mesto-je

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!