Pisma – od zmage do zmage (7): Ko jastrebi delajo vlado

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Da v slovenski politiki vlada optimizem, je kriv Serpentinšek! Vsak dan sproti s posebnim zategnjenim nasmeškom po srečanju s potencialnimi koalicijskimi ujedami sporoči, da je s pogovori zelo zadovoljen, ampak da – koalicije še nima. To je približno tako, kot da siromak, ki je vplačal loto, trdi, da je bogat, samo zadel še ni. Serpentinška je tako zadelo več stvari hkrati! Najprej realnost vpogleda v te koalicijske partnerje – vsi bi radi Serpentinška izigrali in po vogalih govorijo, da klovn je lahko formalno šef vlade, vladal pa ne bo. To je zelo obetavno, ker če naredijo to umetno tvorbo, ki bo hujša od nekdanje SFRJ, bodo plen – to je ubogo Slovenijo – tako razkosali in razmesarili, da bodo še vsake koline videti kot visoka pesem življenju.

Potem je preteklo soboto, ko se je s tistimi, s katerimi naj bi skupaj vladal, dogovarjal enajst ur, lahko ugotovil, da so eno apetiti strank, drugo pa je, ko se ti soočijo z realnostjo. Za zdaj so po seštevku nekje na meji z avstrijskim državnim proračunom. Serpentinšek pa v kamere, kot da je spet na odru gasilske veselice, da je z izkupičkom zadovoljen. Ni mi znano, kako ljudje, se pravi volivci, spremljajo to v resnici tragikomedijo, ampak če so s tem zadovoljni, potem si zaslužijo višje davke, nižje pokojnine, višje cene pogrebnih storitev in daljše čakalne vrste v zdravstvu.

Ko smo že pri zdravstvu, je še za Serpentinškovo gasilsko veselico več kot črni humor podatek, da je zdravstvo največji plenilski poligon v državi, kjer se na leto pokrade 400 milijonov evrov. Kardiolog dr. Blaž Mrevlje ob tem dodaja, da je neverjetno, da Slovenci vse to prenašajo, še posebej če omenimo – oprostite izrazu, tudi če mi ne – kurbarijo na področju otroške srčne kirurgije. Zato je blizu resnici, da Slovencem poleg joda v vodo dajejo tudi sedative. In so potem mirni kot ovčke, ker vsi le niso tako neumni, da ne bi spregledali. Naj jim torej še enkrat prišepnem – v štirih letih vladanja je Cerarjeva vlada dosegla dva mega rezultata – sesula je celoten zdravstveni sistem in naredila koruptivno maketo drugega tira. Da bom pošten, naj še dodam, da je pravkar vložila tožbo proti Hrvaški zaradi nespoštovanja arbitražne razsodbe, čeprav so jo številni opozarjali, da nima več legitimnosti in naj to stori naslednja vlada. Potem si pa človek reče, okej, so pač v mojem imenu za moj denar tožili prijateljsko sosedo – tako se pač reče v žargonu –, a kaj so tožili, kako so tožili? Jok, to je pa državna tajna oz. so skrivanje te tožbe tekoči posli Cerarjeve vlade. In ob takšni splošni aroganci vlade, ki je bila absolutno poražena na volitvah, res sumim, da je šlo za tekoče posle – resen politik tega ne bi počenjal v treznem stanju. Dobro, ali pa mamila.

Ali se sploh še spomnite, da je Miro Cerar Moralni že davno tega odstopil – ker on ne more več sodelovati s takšnimi, kot sta Dejan Židan Komunist in Karel Erjavec Blefer. In kaj zdaj počne? Vlada nam še naprej, s Komunistom in Bleferjem ureja zdravstvo po najboljših nesposobnostih ministrice Milojke Kolar Celarc, ki stvari ureja na meji sabotaže, govori o prihodnosti države v novi sredinski koaliciji … Čakajte, sredinski? Edino sredinsko v tej morebitni vladavini voluharjev, nesposobnežev, klovnov, nestrpnežev in požeruhov je, da se vsi zgrinjajo na sredino prestola. Vsi bi vladali, še Blefer je zadnjič rekel, da on se že ne bi čudil, če bi bil predsednik te vlade. Tudi jaz se ne bi čudil, ker po zdravju tistih, ki bi to omogočili, se ne mislim spraševati. Enako velja za Serpentinška, to je politikanta, ki ima širok pogled na udeležence gasilske veselice, ki jim je, nalitim, res vseeno – tudi ženskam –, kaj na odru čveka. In vseeno je tem kakor sredincem, saj bo mala malica zanje, ko se dokopljejo do oblasti. To vsi vedo, Serpentinšek se pa reži.

To sredino, ki so v resnici levi jastrebi, druži prastrah pred Janezom Janšo, zasebnim šolstvom in Bogom. V tem vrstnem redu. In se pogovarjajo z NSi o koaliciji. Dobro, to z Janšo bi v stranki še nekako požrli, ampak zasebno šolstvo pa Bog? Dobro, morda še Bog, ampak zasebno šolstvo? Matej Tonin je namreč sporočil optimistične poglede na sestankovanje z ujedami, pripombe ima samo na zdravstvo, na davke, šolstvo, kmetijstvo in sodstvo. Če bi omenil še drugi tir ali vsaj promet in zveze, potem z onimi ni niti vejice premaknil v koalicijskem predlogu. Ni pa podatkov o tem, da bi na koncu vsake Serpentinškove seanse Tonin rekel: pa naj nam Bog pomaga. Bi bilo vsaj konec agonije.

Medtem pa Janša čaka.

Vinko Vasle

 • Aton

  Zadnji čas, da Mesec prevzame vlado!

  • črnogled

   Kteri Vlado?Kreslin?

 • Hun

  tale ozdravljen alkoholik je mogu pa res nizko padt, da se prodaja za mizerno tarifo…za profesionalnega novinarja bi bila najvecja pizdarija, da nima svobode pisanja….podpise se naj pod svojo packarijo z LGBT

 • Mila

  Janša čaka že 10 let haha. Zgleda da mu to paše.

  • Hun

   Jansi se jebe za svojs ovce…mudi se mu na dopust

  • pajot

   Kdor čaka,dočaka. (slovenski pregovor)

   • Hun

    tud slepa kura zrno najde( slov. preg.)

  • samotoje

   Eh, Oto Pestner je čakal 30 let, pa kaj.

 • VERRZIFIKATOR

  Milko Mali

  ZGODBA ZA NAJMANJŠE

  To je zgodba, a le za najmanjše,
  ki ne ločijo, kaj je resnica
  in kaj laž, kaj vseh laži kraljica,
  kaj debela laž, katere tanjše.

  Je najmanjši tak scenarij sanjal,
  Kekca da ustvaril bo na novo,
  ga obdal bo z Volkcem, Pehto, sovo,
  da se svet hinavsko mu bo klanjal.

  Najde ga ob vznožju serpentine,
  fant zelo na Kekca je spominjal,
  uril ga je in ga opominjal,
  da kako bo zvozil vse krivine.

  Treba je nastop imeti pravi,
  imitirati, to še posebno,
  masko si nadenjati pogrebno,
  klanjati se znati barvi plavi.

  Se najmanjši zmotil je presneto,
  saj ta Kekec, ki vse imitira,
  ves scenarij sproti mu podira,
  uničuje vse doslej posneto.

  Glavna scena pa doslej posneta
  tista je, uvidel ko je palček,
  da z golobčkom se je zmotil malček,
  saj ustvarila sta si Rožleta.

  • Hun

   ti ceb mel pred nosam resnico neb hotu vrjet…k si zasleplen totalitarno

 • Hun

  za Vinkotov denar Cerar tozili prijateljsko sosedo…kere ukaze ta dobiva

  V Jajotov vlad je svetovalc za mejn spor s hrvatsko Janez Pogorelc v 4letih v zep pospravu cez 2MIL €…zato pa Jajo nasprotuje arbitraz, tozbi…on prau se je treba pogovarjat..da bo milijoncke kasiru

 • Joško

  G. Vinko, zopet ste levakom nalili čistega vina, ampak “oni so tako polni samega sebe, kot drek vitamina” in zopet ne bodo razumeli. da bi se končno lahko pogledali v ogledalo in se videli, bi moralo biti to ogledalo tako veliko, kot severna stena Triglava.

  • Hun

   ti ceb iz triglava na glavo padu…neb spregledal

   • Joško

    Najprej moraš na Triglav priti….

    • Hun

     na tale Triglav ze dooug hodmo eta in leta nakonc mesca pa znesk isti

 • pajot

  Vinko spet za desetko. Ker rubec po vsej verjetnosti tabori za kakšnim šankom,bom pa jaz zavpil: NAJ ŽIVI VINKO VASLE!

  • rubec

   Prav imaš. ŽIVEL JANEZ JANŠA. Jožica dej kle še enga.

   • samotoje

    Na zdravje!

 • Slovenec 33

  Morda izraz “jastrebi” ni najbolj primeren.

  Bolj primerno bi se glasilo “topoumni produkti usmerjenega izobraževanja pod vodstvom fdvizma”, ket to bolj natančno pove, da so to idioti, ki ne doumejo pojma patriotizem in bi še naprej kradli in ropali slovenski narod.

  Kaj so idioti in patrioti so pa že stari Grki definirali.

  Je pa ta definicija zahtevna, ker je ti topoumneži nikakor ne osvojijo.

  Če kdo ne ve je razlaga v nadaljevanju (poenostavljena, da bo tudi kakšen idiot razumel).
  IDIOT -razlaga
  V času nastajanja grške demokracije pred davnimi leti, so se grški filozofi ubadali z lastnostmi Grkov, ki so hoteli živeti v demokraciji.
  Zelo znani grški filozofi so po opazovanju “demokratov” prišli do naslednjega zaključka – “demokrate” so razdelili na dva pola – Prvim so rekli PATRIOTI – zanje so bili patrioti tisti, ki so imeli radi svojo
  domovino, so bili ponosni na kulturo svoje domovine in so spoštovali svoje starše in njihove vrednote. Te so označili s PATRIOTI (slovenski prevod – domoljubi).

  Druge, ki pa so kazali popolnoma drugačen pogled na demokracijo so označili z IDIOTI.

  Torej, prva stvar je, da je pojem IDIOT kontra pojmu PATRIOT.

  Kdo so bili ti IDIOTI? to so pa bili “demokrati” ki so gledali samo na svojo rit, za vrednote svojih staršev jim je bilo malo mar, pljuvali so po svoji domovini in na splošno sovražili vse kar je bilo domoljubno.
  Vse to se je preneslo tudi recimo na današnji čas – ko se delimo na “leve” in “desne”.
  Torej, kdo mislite je po vaše domoljub oz. PATRIOT – Vam jaz povem – DESNIČAR.
  Kdo pa misilite je antidomoljub, deluje protinarodno, zanemarja vrednote naroda, ki mu
  pripada – uganili ste LEVIČAR ali IDIOT. Beseda IDIOT se v strokovni literaturi in še iz časov grške demokracije uporablja za označitev “levičarja” torej antidomoljuba.
  Če ste študirali na FDV, se oproščam, ker tam namensko tega NE UČIJO, saj bi bili
  kontradiktiorni svoji ideji – učijo levičarstvo in ne morejo takoj žaliti sebe z IDIOTOM.
  OSTRO PROTESTIRAM, da besedo IDIOT smatrate kot žaljivko, ker to ni. IDIOTI SO V
  RESNICI LEVIČARJI.
  IDIOT je kontra PATRIOTU in obratno.
  Da pa beseda IDIOT danes dobi neko negativno konotacijo, pa jaz nisem kriv…..Če označuje pripadnika naroda, ki hoče narodu škoditi, potem je pa res pravi IDIOT….. torej logično, da beseda IDIOT pomeni slabšalno akonotacijo in pravilno označi levičarje, torej antidomoljube.

  • Darth Vader

   ne boš verjel, to sem zasledil v diplomski nalogi od nekoga, ko sem nekaj let nazaj nekaj iskal po internetu…..sem pa pozabil kdo, ker naslov diplomske…ampak tole z idioti pa patrioti pa nisem pozabil :)

 • samotoje

  Ko to sceno pogledaš z razdalje, izgleda kot Smrčja vas, z vsemi Smrkci + Smrketo. Ali pa kot prizori iz montypythonovske komedije absurda. Vse, samo normalnega in zdravorazumskega tu ni ničesar. Premišljujem, s kom naj bi sploh SDS sestavljala vlado. S srakami in krokarji?

 • Darth Vader

  vinko vasle…..kosi govoril o omamljanju, kot posledici kemičnega tretiranja vode……v nemčiji je substanca, ki jo dodajajo v vodo in dela ljudi bolj zaupljive in odprte oxytocin…..bilo bi zanimivo opraviti raziskave vode v vodovodih v sloveniji, če se pri nas tudi uporablja to snov…

 • nicor

  Res ste cepci, bolj ko ne vsi po vrsti! V vaše butice niti približno ne gre, da z zaničevanjem in žaljenjem vseh in vsega, kar ni vaših, pomeni JJ idej, ne boste povečali svojega bazena častilcev. Nasprotno, tudi nekaterim vašim se stvari že upirajo. Tragedija Slovenije pa je, da sploh ni bilo kandidata, ki bi bil primeren za predsednika vlade. Šarec ni persona v tem smislu, JJ je zamerljiv in prav nizkotno žaljiv v svojih primitivnih twitih do vsega, kar ni on. Slovenija v celoti pa je tako zafurana, da tudi na eventuelnih naslednjih volitvah verjetno ne bo primernega kandidata.

 • Bandit123

  Vinko kandidiraj, potem pa kvasi. Če ne bi bilo NOVE bi žaganje jedel.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!