Pisma podpore in upora (10): O žveplu in gnilem jajcu

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Ni bilo nepričakovano – po žveplu je zasmrdelo že na mariborskem kongresu Stranke modernega centra, na katerem je kot predsedniški kandidat nepričakovano zmagal Miro Cerar. Dobil je številne brzojavke s čestitkami. Po vrstnem redu: tri iz Palestine, čeprav je ena od člana SMC Kamal Izidorja Shakerja, ena iz Venezuele po poštnem golobu, ker zaradi krize telekomunikacije ne delujejo, in ena od Milana Kučana, čeprav je v resnici šlo za brzojavko s črno obrobo, sopodpisal pa jo je Marjan Šarec. Žveplo in gnilo jajce.

Ustno sporočilo uporne Sirije je na kongres prinesel častni član SMC Ahmad Šami, ki so ga kongresniki burno pozdravili. Že po vsem tem lahko zatrdim, da je SMC edina stranka pri nas, ki je internacionalna, po vsebini sodeč pa tudi blizu Kominterne. V strankini poslanski skupini so namreč poleg Palestinca in častnega Sirca še trije Srbi, ena Bosanka, pet marksistov-leninistov, en bivši policaj, neznani leteči predmeti in Jani Janko Moderndorfer iz LDS, oprostite – iz Pozitivne Slovenije, pravzaprav iz Zavezništva Alenke Bratušek oziroma iz Stranke modernega centra. Jani Janko je bil na kongresu tudi delegat Nove ljubljanske banke, ker vodi preiskovalno komisijo, ki se ukvarja z meteorologijo oziroma z delanjem megle in s konfliktom interesov, saj je kot šef košarkaškega kluba Olimpija pri svoji banki najel velik kredit in ga ni vrnil. Če bo priden, tudi ne bo treba. Zato nekateri menijo, da prav zaradi tega njegovo zasliševanje osumljenih in prič temelji na: “Lepo vas je videti, hvala, ker ste prišli in lahko odidete …”

Seveda Jani Janko ni edini, ki sodi v prvo ligo SMC, ki se ukvarja s čarovništvom oziroma z bajanjem o neznosnih uspehih, z napovedovanjem oziroma vedeževanjem o tem, da bo še bolje itn. Tudi zato je imela Violeta Bulc kot zaprisežena šamanka goreč govor o tem, kako je vodila delanje novega programa SMC, pri čemer je ni motilo, da prejšnjega niso uresničili oziroma so ga – v višini 10,7 odstotka (po excelu 107-odstotno). To SMC ne moti, ker niso bili na oblasti zato, da uresničujejo, ampak da vladajo. Kar so stoodstotno uresničili – brez excela. Treba pa je biti pravičen, saj je k velikanskim uspehom SMC pripomogla tudi finančna ministrica Mateja Vraničar Erman, ki je članica sekte Zdrava atmosfera. Ta je Ermanovi nekoč že pomagala iz zasebne stiske, zdaj ji pa skuša tudi na ravni državnih financ. In to tako, da se nekajkrat tedensko srečajo in se objemajo, še posebej dan pred njenim odhodom v Bruselj, kjer se mora zagovarjati zaradi neprodaje NLB. Očitno pa je, da bi sekta morala napredovati od objemanja v svingerske odnose, ker objemanje v Bruslju ni obrodilo sadov, je pa pripomoglo k našemu javnofinančnemu primanjkljaju.

Kot poročajo iz posameznih delov upokojenske sfere, je tudi Karel Erjavec član sekte – in sicer satanistov, glede na to, da mu upokojenci, ki jim predseduje, množično odhajajo na oni svet zaradi lakote in drugih Desusovih radodarnosti. Tudi zato Erjavec zdaj govori, da bo Desusov program za volitve 2018 temeljil na popravljanju napak iz preteklosti. In radoveden čakam, kako bodo mrtve oživljali.

Za levico je sicer nenavadno, da se vdaja kakšnim čudnim nadnaravnim gibanjem – razen komunizmu, a se le zgodi tu pa tam. Tako je Violeta Tomić članica sekte Ma Deva Shanta, ki se ukvarja z antikomunizmom, ki grdo govori o socializmu kot tiraniji in bedi, obožuje kapitalizem in bogastvo. To bi lahko pomenilo, da je Tomićeva krt v Levici, peta kolona in izdajalka. Lahko pa jo dobesedno vleče kaj drugega! V nemški liniji te sekte so pred časom namreč razkrili, da morajo samooklicanim gurujem članice in člani (jep, enakopravnost) opravljati versko dolžnost – oralni seks.

Ob tem ne gre spregledati drugih religioznih, sektaških zvijač na oblasti. Odkar se je Milan Kučan razglasil za protestanta in ga niso zabrisali iz udbe in partije, je zelo moderno, da k političnim preferencam postaviš še veroizpoved. Tako je Marjan Šarec kristjan ob nedeljah in praznikih, druge dni pa goreč nasprotnik blagoslavljanja šol, gasilskih domov in zagret pristaš komunistične ZZB NOV. Celo bivši predsednik vlade Miro Cerar je kristjan, ima pa težavo – kako se večkrat v zadovoljstvo svete katoliške ločiti. V tem primeru je bolje, če bi bil pravoslavne vere, ker tam dovoljujejo tri poroke. Ali še bolje, musliman, kjer omejitev ni.

Ker pa je center komunističnega praznoverja FDV, naj dodam, da to ne čudi: tam je pred časom nastala znamenita diplomska naloga z naslovom “Sodobno čarovništvo”.

Kaj pa Židan? On je jehovec. Verjame, da je postavljen od božanstva, Kučan se pa zdaj dela neumnega.

Vinko Vasle

 • Valter BraniSlav

  Vinko Vazelinko strikes again,

  • sloustava

   Resnica boli! In ja, direkt na gobec! Bravo g. Vasle. Zdaj pa preberi ti, vrli Valter, teleban, Pozareport in voli Sarca- gliha vkup striha. Svetujem ti pa, da se najprej namazes z vazelinom…

 • Amerikanc

  Vinko, zadel si jih v nulo !

  • rrrrr

   Res je . Samo dva Slovenca me lahko do solz nasmejita: Vasle ko napiše karkoli in Cerar ko spregovori karkoli..

   • samotoje

    Jaz bi dodal še Modeldorferja. Mene totalno zvije, ko ga vidim. Brez besed.

    • rrrrr

     Hja, imaš prav. Čeprav je Jani Podendorfer nekakšno poosbljena ikona naprednega levičarskega poslanca s posebnimi sposobnostmi. Vedno je resen, ko hoče biti smešen in je smešen, ko hoče biti resen. Zato pa lahko pred Bogom, njegovimi volilci ter njegovimi bivšimi, sedanjimi in bodočimi strankami, svečano izjavim:
     Karkoli Jani misli ali pozabi, razume ali ne razume, predlaga ali zavrne, napiše ali izreče, se smejim in jokam hkrati….

 • VERRZIFIKATOR

  Miro Marjančič

  KONJA V CERKVI

  Pes da v cerkev prav zares ne sodi,
  to pregovor znan je že stoletja,
  koliko je pes deležen dretja,
  če slučajno v tempelj kdaj zablodi.

  Druga stvar je tista v cerkvi s konjem,
  tega župnik prav rad tolerira,
  konj celo darove kje pobira,
  vernik pa za konjskim rad gre vonjem.

  Drugi konj se v cerkvi glasno cmeri,
  da ušla mu tretja je kobila,
  pa ga vsa župnija je bodrila,
  odpusti naj, naj ji ne zameri.

  Dva sta konja ob nedeljah verna,
  prvi tisti revček brez ročajev,
  drugi šarec, priganjač lakajev,
  in oba čez teden bolj čemerna.

  Ko pa zopet dan nedeljski pride,
  kazat gresta se pred cerkev smelo,
  vlečeta naivne na debelo,
  jahata jih v serpentine, ride.

  Z njimi sta iz čistega veselja,
  napovesta konja vsem smelo,
  naj v nedeljo odložijo delo,
  bo prihodnja borčevska nedelja.

 • Franc Šink

  Obeta se nam nova kurbarija.

 • domovina mili dom

  Dobro povedano, vendar ne dosegljivo za izvedence nevednosti.

  • rrrrr

   Kot vidimo, Vasletovo vrhunsko in z dejstvi podprto norčevanje iz že tretje Kučanove vladne izmene infantilov, sproža v gostujočih ,,izvedencih nevednosti” hudo osebno razdvojenost , napr. pri Tonetu: klavrni ostanki zdravega razuma se na smrt bijejo z dolgoletno dresuro… Žal so ti ostanki šibkejši….

   • domovina mili dom

    Če me občutki ne varajo se jim zgodi “učinek teme”. Kaj je to?. Si predstavljaš, da so skoz v temi, pa ti en , po njihovo, bedak, prižge luč. Kaj bodo naredili. Razbili bodo žarnico, ker stikala ne prepoznajo.

    • Tone

     Daj, razsvetli me, mili dom! Povej vsaj eno misel v humoreski, ki temelji na kakem dejstvu, ne mnenju.
     Nič ne bi imel proti temu tekstu, če bi bil predstavljen kot humoreska, kolumna pa to ni. Mislim, da vam ne bi škodilo, če bi se dotipali do kakega stikala.

     • domovina mili dom

      Ko boš pripravljen, si bom upal stikalo pritisniti. Povej, ko boš.

     • Tone

      Sem pripravljen.

 • osa

  treba je znati
  premišljevati in razločevati ,…………v komunizmu je posameznik nič,
  družba je vse

  zopet laž

  kako je lahko kvaliteten zbor, če nima kvalitetnih
  posameznikov pevcev

  v švici cenijo posameznika, dober posameznik, dobra družina,
  nato je avtomatsko dobra država (V SFRJ
  in sedaj v sloveniji tega ni ) rezultati
  švice, rezultati jugoslavije sedaj slovenije

  han; kučan nima ključa zmage nad volitvami, preveč slovenčkov je pohabil, kateri ne znanjo
  premišljevati in razločevati, takim
  vlada kučan,..pa repe, pa karba, eugenia.prostitutka, ali žerdin,…..klemenčič,
  jankovič,.. mencinger,….

  SLOVENCI PA RAZMIŠLJAMO, RAZLOČUJEMO, IŠČEMO RESNICO,.. SPOŠTUJEMO FIZIKO IN NARAVO,
  ustavarjamo, svoje riti pdenamo sami, brez države in kučana,

  svetlana makarovič pa
  ima ukradeno pokojnino, 1800 €

  slovenčki zbudite se ,….

  kako iz starega preiti v novega človeka tako, da najprej sam sebi priznaš, da si luzer, zguba,… ćele potem je majhno upanje, da bo slovenček, spregledal

  • Tone

   Marxov in Kardeljev komunizem vse gradita na posamezniku.

 • althar

  Od komunizma k šamanizmu: tako majhen korak za levičarja, pa tako velik sestop za njegovo samopodobo.

 • Stajerka

  kot vedno, žebljico za glavico……

 • RATATA

  Vsi omenjeni niso po mojem okusu.
  Prav tako niso po mojem okusu tisti, ki jih volijo, podpirajo in se z njimi strinjajo.
  Nekaj je narobe in to hudo.
  Morda sem preveč pričakoval od samostojne države ali pa nisem pričakoval, da je sploh možno, da je pri nas toliko drugačnih, da je toliko tistih, ki sploh ne pašejo k nam v Slovenijo.
  In ti ter taki najbolj gobec otresajo, pa nič jim ni nerodno. Zato ker so drugačni, vsiljivi in vase zaverovani, v bistvu pa tako frdirbani, da resnično nervirajo in zato je nujno nekaj storiti. Po pameti!

  • Lisjak

   Potrebujemo eno pravo desno stranko,zdaj imamo stranke levega sredinca in stranke desnega sredinca.Dokler bo tako bodo vsi ti slovenaci šli veselo od zmage do zmage naprej.

   • RATATA

    Od levih nadzirani mediji ne dajo možnosti ustanoviti takšno pravo stranko. Dovolijo le skrajne levakarje in fakiče, ki malo mejijo na kazalec in obstoječe, ki mejijo na prstanec.

    • Tone

     Od kdaj pa je treba vprašati medije, če lahko ustanoviš stranko? Bo bolj držalo da na desni nima nihče dovolj jajc, da bi ustanovil spodobno desno stranko.

     Srbski pregovor pravi: “Slabome qrcu i dlaka smeta,”

     • RATATA

      Strank je kolkr češ.
      Osnovna bojazen je medijska diskreditacija in v tem imajo mediji moč. In ta moč medijev je podkrepljena z navezavo na dolgotrajne sodne postopke. Posodiš qrca Tone, da bom lahko s tvojim opletal po komunističnih koprivah.

     • Tone

      Jej, jej, namesto, da rečeš hvala za dober štos, ki se ga da marsikdaj koristno uporabiti, bi z mojim opletal. Ne bit tako resen, to škodi lepoti.
      Sicer pa nimaš prav, vsakdo, ki želi, lahko izve vse o starih in novih strankah. O najnovejši stranki sem lahko te dni izvedel vse in to iz ustanoviteljevih ust. In bom lahko še stokrat, če se mi bo ljubilo.

      Ne spomnim se, da bi katera stranka tožila za diskretizacijo. V predvolilnem času stranke kar tekmujejo, katera bo bolj diskreditirala drugo. Povsod po svetu je tako. Sicer je neumno in v glavnem neučinkovito, a tako je.

     • RATATA

      Lepote imam na zalogi za vse življenje.
      Stranka so ljudje, ki jo vodijo in predstavljajo in pri teh obstaja bojazen z diskreditacijo s strani “novinarskih pisunskih plačancev”, ki se poslužujejo insceniranih afer, pa tudi lažnih obtožb za dosego naročenega. Dokazati v treh ali petih leti pisunovo izmišljijo na sodišču je prepozno.
      Način tvojega pisanja mi da vedeti, da v življenju še nisi tvegal.

 • Roman Benedik

  Vasle,konec maja bo spet peklo

 • Tone

  Gospod Vasle, Jehovci nič bolj ne verjamejo, da so postavljeni od božanstva kot ostali kristjani.

  • Olga_10

   Vendar nihče tako ne vsiljuje svoje vere (ideologije) drugim koli komunisti, Islamisti in jehovci….

   • Tone

    1. Malo se pozanimaj med zamorci in Indijanci kako je z verskim nasiljem, kako je bilo nekoč v Evropi smo že pozabili.
    2. Jehovci se lahko zdijo komu vsiljivi, nikomur pa nič ne vsiljujejo.
    O tem največ pove tale vic:
    Jehovec pozvoni in domačinu pove, da bi mu rad predstavil svojo vero. Ta ga povabi v stanovanje. Koga posede in postreže reče:
    “No, zdaj pa povejte.” Jehovec nekaj menca in pravi:
    “Ne vem kaj je zdaj na vrsti, tako daleč še nikoli nisem prišel.”

    • KIKI

     No , Tonček, pravkar sem izvedel, da na raznih krajevnih
     skupnostih verbajo nove člane ZZZB v zameno za uslugo!
     Prasci, tile vaši komunisti in ZZZB (med njimi bivši udbovci
     in njihovi potomci!)

     • Tone

      1. Prekleti amaterji, če ste jih tako hitro razkrinkali.
      2. A jih je kdo že prijavil, to je vendar korupcija, ali boste samo jokali?
      3. Po slovensko se reče novačijo, po srbsko pa vrebajo.

    • KIKI

     Božanska anekdota!
     Še eno poznam:
     Pri vratih pozvoni in gospa v srednjih letih
     odpre: “želite, prosim ?”, vljudno vpraša
     mlajšo gospo pred vrati.
     ” pobiram članarino za SZDL!”
     “Kaj pa je to SZDL?” vpraša gospa
     “to je socialistična zveza delovnega ljudstva…”
     zreferira članica pred vrati.
     “A tako? Oprostite, tja pa nisem včlanjena,
     ker sem že tako ali tako v Marijini družbi..”
     in se .poslovi s tršim zapiranjem vrat!
     Naslednji dan gospa dobi grozilno pismo
     iz SZDL…vsebine ne bom omenjal, spomnim
     pa se, da jo je napisal analfabet s pomočjo
     svoje nepismene tajnice.

     • Tone

      Dragi kiki, ni bolj groznega kot poslušat človeka, ki ne zna pove povedat vica pa se vseeno sili.

  • tohuvabohu

   Ne drži. Jehovci so (vsaj pri nas) edini, ki ti pridejo na dom predavat svojo resnico.

   • Tone

    Ne drži. Vljudno vprašajo ali te zanima, če rečeš ne, gredo. Res pa je, da pridejo še enkrat, če jih odsloviš preveč prijazno. To bi pa utegnilo biti komu z bolj rahlimi živci, nadležno.

    • tohuvabohu

     Seveda drži. Nobena druga verska skupnost po moji vednosti ne hodi po hišah. Sicer pa osebno z njimi nimam problemov, ker znam z njimi.

 • Tone

  Dosedanji komentatorji hvalijo zgornji tekst samo zato, ker potrjuje njihova stališča, novega niso zvedeli nič. Niti kake nove Vasletove misli, kaj šele dejstva.
  To sploh ni kolumna, ampak kozerija ali satira, kjer so izmišljotine in pretiravanja dovoljena, kolumne pa temeljijo na stvarnih dejstvih.

  • Olga_10

   Dejstva so res žalostna….resnica vas res lahko boli….Vendar je resnica edina pot k ozdravitvi!

   • žogica

    Ti si ovita v črno tančico laži, zato ne boš nikoli ozdravela. Verjeti v laž je enako, kot lagati !

    • KIKI

     Mal poskoči in izpihaj dušo dokončno! Tako kot cigo
     Zahović !

     • žogica

      Zahovič je vašega kova, tipičen SDSovec !

   • Tone

    Naštej kako dejstvo iz Vasletovega članka, Olga. Tudi jaz bi bil rad zdrav.

  • Miro Jereb

   O tej bebasti vladi je težko resno pisati…saj je že vse skupaj črni humor.

   • Tone

    Nič narobe, če Vinko piše črne humoreske, samo naj temu ne reče kolumna.

    • tohuvabohu

     Daj, ne bodi picajzla. Kolumna je po slovensko stolpec. Gre za časopisni stolpec in z ničimer ne opredeljuje ne vsebine ne zvrsti. Btw, besede kolumna ni v SSKJ.

     • Tone

      A bi bil picajzla tudi, če bi svinjskemu dreku rekel krvavica? Zelo podobno sta videti. Če je stolpec, ki se mu reče kolumna v časopisu, se ve, da ga piše resen novinar ali analitik o svojih pogledih na tekočo politiko in na podlagi dejstev. Če pa je humoreska objavljena v stolpcu, je še vedno humoreska.
      Seveda besede kolumna ni v SSKJ, tam so samo slovenske besede.

     • tohuvabohu

      In kaj si zdaj dokazal?
      Ti ga pihneš. Kolumna je slovenska beseda! Res je, da je prevzeta iz latinščine (sicer po ovinku preko angleščine), vendar je slovenska tako kot film, demokracija, vaterpolo in podobno.

     • Tone

      Dokazal sem, da v nobenem stolpcu, kjer zgoraj piše kolumna, ne boš našel humoreske. Lahko pa, da bo Vasle začetnik nove prakse. Počakajmo.
      Maš pa prav, da je kolumna slovenska beseda, saj je že tako udomačena, da je ne moremo več imeti za tujko, kar je v začetku gotovo bila.

     • tohuvabohu

      Dvomim, da ne veš, kdo je VV. In da ne veš, da je on kot časnikar opravil veliko delo. Odkar je v pokoju, se malo kratkočasi in se poheca na račun razbeljenih betic naše politike. Najbrž ne boš zanikal, da dobro zadeva. Ali je to kolumna, humoreska ali kaj drugega, je pri tem docela nepomembno. Važno je, da ima prepoznaven stil.

     • Tone

      Vztrajam, da ni vseeno. Ali je vseeno, če povesti rečeš pesem, ali gladijoli lilija, saj sta obe lepi roži? Napačno imenovanje je zavajanje. Kaj bi ga stalo, da zgoraj piše Kozerija, pa bi bilo vse v redu.

   • KIKI

    Imaš prav! 100%

  • KIKI

   Kozerijo, oziroma kozlarijo poslušam ta hip iz DZ, kjer svoj
   zadnji spev predvaja Miro Cerar ..mama mija, se mu je nabralo
   enga gnoja, a njede? Za kozlarije je zadolžena in odgovorna
   Kozlovička!

  • Korenjak

   Seveda, Tone, kolumne temeljijo na stvarnih dejstvih, ki jih ti seveda zanikaš.

   • Tone

    Če si že korenjak, bi pa lahko navedel eno stvarno dejstvo v tej “kolumni”, namesto, da ocenjuješ mene. jaz lahko navedem dvajset humorističnih pretiravanj.

 • Olga_10

  Čestitke Vinko Vasle!

  • žogica

   Praznuje rojstni dan?

 • Miro Jereb

  Lepo napisano Vinko….

 • KIKI

  Gospod Vinko, naslednje volitve vas bom predlagal za predsednika vlade,
  saj me Šarec s svojim Serpentinškom ni nikoli nasmejal, vi pa kar vsak teden
  posebej.
  Tale kolumna je No.1, saj so njeni sestavni deli pravi originali, od opisovanja
  Bulčke, pa Magove Vraničarke, pa nadebudnega Erjavca (pogrebnika
  upokojencev), do ostalih Ahmadov, Janijev e.t.c.
  Lepo se je posvetiti tudi “očetu” naroda brez očetovstva in strankarskih
  kobilic ala Medendorfer, ki poleg polnih kahlic , z levo roko vodi in brodi tudi
  po dreku NLB. Vidite, to je fantič za vse in se ga Šarec že zelo veseli, saj mu, na Kučanovo povelje že greje en lep sedež v prvih vrstah, če že ne v loži bodočega
  DZ ! Tako se to dela! In kako se za to odgovarja, nam je danes pokazal opankar in župan Janković s svojim svinjsko širokim nasmehom! -In pravkar poslušam
  labodji spev užaljenega nedonošenčka Cerarja in moram zelo pazit, da me s svojo
  “božansko” retoriko ne zavede!
  Pa lep pozdrav in čakam ponedeljek s kakšno vašo prelestno kolumno!

 • samotoje

  Dokaj natančna analiza slovenske džamaharije, manjka pa Klemenčič. Kateremu guruju se je on podvrgel?

  • stajerc5

   Guru je on sam, naslednik naslednikov iz Transilvanije! Baje je namesto novega BMW-ja zahteval kocijo z crnimi konji….

 • Get Smart

  NA KOMUNIZMU, MURGL SRBO RVACKO kaviarŽIDO KOMINTERNIZMU, na MUSLIćKULTIZMU itd.
  ni,
  še enkrat, še miljontič, ni česarkoli slovenskega.

  Govorimo o MURGL SRBO RVACKO kaviarŽIDO KOMINTERNACIONALCIH, MUSLIćKULTIJIH in JUGOKOMUNJARAH v Sloveniji.

  Pa menda ne boš trdil, da sta MESSI in RONALDO “španska fuzbalera”?

 • Get Smart

  Saj ni težko:

  POLITIKA je DELO, je skrb za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.

  Za katero državo?

  Ali MURGL SRB0 RVACKE KAVIAR ŽIDOVSKE JUGOKOMUNJARE in KOMINTERNACIONALCI
  =
  SMC SD DeSUS LEVI Socialisti Bratjoške VERNIKI v Šoltesa LDS POZITIVNA SRBIJA LDS …
  = vse to so “novo-obrazne” maske MURGL KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE =
  vse to je KPJ = KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE in
  SKOJ = SAVEZ KOMUNISTIČKE OMLADINE JUGOSLAVIJE =

  ali torej te kreature delajo za Slovenijo?
  Ali skrbijo za Slovenijo?

  Odgovor je seveda NE. Delajo ZA, skrbijo ZA SVOJO JUGOSLAVIJO, za KOMINTERNO,
  za katerokoli obliko
  KAVIAR KOMUNISTIČNE ŽIDOVSKE SERBUS-landije (SERBUS je biča vajen in željan).

  NISO slovenska levica, ampak so, če že morate onanirati sa levankom šakić i desankom rukić nje,

  JUGOSLOVANSKA levica,
  KOMINTERNOVSKA levica,
  KOMINTERNISTIČNA levica,
  MURGL SRBO RVACKA … =
  JUGOKOMUNISTIČNA levica nje.

  KAVIAR KOMUNIZEM je parazitizem = parazitiranje na Človeku.
  Parazit = zajedalec seveda ni kaka ročica telesa, ampak je
  zajedalec na telesu, v telesu.
  RAK ni leva ročica, ampak je rak na levi roćici itd.

  Pamet v glavo.

 • Get Smart

  Razumemo?
  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost
  in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Sledimo?
   Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   feminizem kretinizem drkalizem pasjejebizem vegizem socializem itd. = KOMUNIZEM
   tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM
   globalno pa kaviržido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI itd. SERBUSIZEM,
   je
   AGITROPAGANDA KOMINTERNE = pranje možgančkov, laž, zavajanje …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

 • Božobožo

  Bivši komunist Vinko spet pametuje.

  • Slovenec 33

   Ja, Vinko je spregledal, kaj pa ti ?
   Ko je on ugotovil, da je komunizem najbolj zločinska religija v človeški zgodovini, ki je pobila skoraj 200 mio ljudi in izvajala genocid nad slovenskimi rodoljubi, na kar nas opominja nad 600 morišč po slovesnkih deželah, je izstopil in je zato bivši komunist, kar se mu lahko šteje v čast.
   Kaj, ti si se pa v ilegalo skril, kajne?

  • caci

   ja bivši so najbolj glasni,ka rpoglejte miličnika Vinka,pa tud iGargamela

 • xtc

  Vinko samo tako piogumno naprej.

 • Jožef

  Ja, po Vinkotovem se v Moedendorfu še vedno ni nič spremenilo. Obetavna novica je le, da se slovenski meji približujejo nove kolone Vergewaltigungshelferjev . Baje je med njimi celo nekaj pismenih, da ne bo pomote. Sicer pa se obetajo našemu ljubljenemu Absurdistanu velike spremembe, saj se Charli brati z Zokijem (ne zombijem). Še bo veselo.

 • mapu

  Kahlar je poplen psihič, zrel za Polje…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!