Pisma podpore in upora (6) – Šarec moj mu osle kaže

Vinko Vasle (Foto: osebni arhiv)

Slovenija je posebna država. Vzemimo za primer samo Mira Cerarja – ki je ustavno-pravni unikum. On zna neustavno razglasiti za ustavno, nedemokratično za demokracijo in zanič vlado za presežek slovenske vladajoče pameti. Izven vsake kategorije posebnežev  je na drugi strani Franc Trček, kjer nikomur ni jasno, kaj hoče, ampak on pri tem kar vztraja. Kam umestiti Janka Vebra, je sila težavno, ker bi hitro lahko šlo za politično nekorektnost, ali pa za žaljivo obdolžitev. Naj omenim še ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc, ki pa že sodi v mejno območje znanstveno fantastične medicine na oblasti. In še več je takšnih, ki jih normalnost uvršča nekam drugam.

Popolnoma specialni primerek pa je Marjan Šarec. On na primer stoji za programom svoje liste, čeprav ga ne pozna. Vedno se lahko nasloni na nekaj, česar ni. Šarec nima političnega programa, ker je dovolj njegov obraz. V tem smislu je zelo podoben Drtiyu, se pravi Janezu Drnovšku, ki je najprej zmagal kot predsednik predsedstva SFRJ, potem pa še kot desetletni predsednik vlade Slovenije in predsednik države. V vsem tem obdobju je izrekel približno deset stavkov in vsi so govorili, da to mora biti pa že en pameten človek, ker je tako molčeč.

Tudi o Šarcu se je ob zadnjih predsedniških volitvah namigovalo, da sicer ni najbolj jasno, od kod prihaja in čigav je, ampak glede na to, da je njegov politični kredo zasnovan na štirih besedah in petih stavkih, ki jih do onemoglosti reciklira, bi bilo tvegano reči, da je butec. V politiki je pač tako, da butcev ni, kar za volilni del ni mogoče trditi. In tako je Marjan Šarec skorajda nabrisal Boruta Pahorja, kar bi bila velika zadrega v predsedniški palači, ker – roko na srce – Šarec ne more biti lepši od Pahorja. Se pa Šarec zelo razlikuje od Pahorja. Pahor svojo Pečarjevo povsod razkazuje, čeprav ne živita skupaj, Šarec pa svojo, s katero živi v skupnem gospodinjstvu, skriva, tako da so med predsedniško kampanjo namigovali, da je Šarec mali kamniški Fritzl, ki ima revico z otroci vred zaprto v kakšni kleti. Na volitve jo je pa spustil.

Od lika pri Hribarju do gasilskih veselic
Seveda bo kdo rekel, da so to zasebne zadeve človeka Marjana Šarca in Pahorja, a ni tako. Politik sicer lahko kaj skriva, ne sme pa znoreti, ko mu kaj odkrijejo. Šarcu so tako našli, da se je več kot deset let v neki drugi vlogi v glavnem norčeval iz žensk in kar je patološko zanimivo – ko pogledaš te posnetke, se mu najbolj režijo in mu ploskajo ženske. In te so ga tudi množično volile. Ker je revček posvojen, pa še smešen je. Antifeministična patologija. Marjan Šarec je tako začel unovčevati vse tisto, kar je leta dolgo nabiral na Radiu Ga-ga pri komunistu Sašu Hribarju in ko so mu vsi liki, ki jih je imitiral, umrli, je prešaltal na gasilske veselice.

Ko ga kdo kaj vpraša o njegovem političnem program, ki ga sicer ni, v glavnem pove, da se je izučil za mizarja, da je gasilec, da hodi v cerkev da je tudi igralec. Na tak način je iz nič v resnici naredil svoj osebni politični kredo: pooblal, skup zlepil in na novo polakiral bo to slovensko deželo, ki so jo stari obrazi zafurali; pogasil bo požare nezadovoljstva in domobranstva, sveta katoliška mu bo v oporo, ker je zanjo dovolj, da vsako nedeljo sedi v prvi vrsti; in odigral bo svojo življenjsko vlogo ne glede na to, kaj se bo z državo zgodilo.

Udbovskih metod ga bo učil Zdenko Roter
Če pa natančno premislimo, je Marjan Šarec kombinacija Tita Turnška, Violete Tomić, Mira Cerarja in Serpentinška. Od Turnška si je sposodil njegovo militantno zveza-borčevsko govorico. Od Violete Tomić je pobral agresivni ateizem, od Mira Cerarja hojo v cerkev in branje beril, od Serpentinška pa generalno gledano to, da se iz volivcev da neizmerno norčevati. Včasih je vse to delal Zmago Jelinčič, le da v cerkev ni hodil skozi vrata.

Šarec seveda noče objaviti števila članov svoje stranke, ker ni neumen. Če je treba, bo zmagal z desetimi. Javno tudi niso znani njegovi botri, ker stricev iz ozadja nima, kot je malodane prisegel na Katekizem in je potem šel k spovedi. Ima pa ustrezno nadstavbo. Sem sodi njegov kamniški sosed Niko Toš, človek, ki je že v socializmu delal javno mnenje. Šarcu je blizu tudi Zdenko Roter, za katerega se ve, da zna uporabiti udbovske metode kadrovanja tudi v  času, ko smo mislili, da to ni mogoče. Pa je.

In ne zdaj vprašati, kako to, da je lista Šarec prva na lestvici in od kod mu denar za to. Šarec je v resnici kot lik iz slabega porno filma šefa Udbe Milana Kučana, ki lahko nategne klerikalno levico.

Saj bi ga volil, a kaj, ko imam Slovenijo preveč rad.

Vinko Vasle

 • karlina

  BRAVOOO, moj podpis, sicer pa-kako lahko v Sloveniji dovolimo sploh, da kandidirajo za volitve in tudi za poslance ljudje, ki nimajo fakultetne izobrazbe, pač pa večina samo sš, mnogi celo triletno, halooo. No, potem se ni čuditi, da imamo v parlamentu same bebce, neizobražence, itak pa jim vse napišejo njihovi piari, ki so tudi v glavnem s sš. Šarec pa predsednik s triletno lesarsko šolo, pa ljubi Bog, ljubi Jezus-to je možno samo v butalah,nikjer drugje na svetu.

  https://www.vecer.com/vox-populi-ce-bi-bile-volitve-danes-bi-zmagala-lista-marjana-sarca-6407901 LAŽ, LAŽ, LAŽ-SAME LAŽI !!!!!

  • luckyss

   Kaj vam “nucajo” razni dr., ko še “govort” ne znajo…;))
   Janša itak okrog sebe zbira same idiote, da ga kdo ne bi ogrozil na prestolu..

   • tohuvabohu

    Jah, ne morejo biti vsi dobri kot Marijana Poropat iz Desusa, pa tričetrt poslancev SMC, da Murgelce in Šarganke ne omenjam. A ne, ovca?

   • Olga_10

    Cmero? Saj ste ga izvolili in podpirate ga…

   • Marijan Tončić

    Redko kdo me potegne za jezik, da moram nekaj napisat, partizan, ki se skriva za skrivnim imenom Luckyss in onečašča sliko volčjaka pa me je. Navedi mi enega politika iz leve “sredine”, ki je bil sposoben tekoče prebrati kar so mu napisali. Niti edeen! Nikoli pa še nisem videl, da bi kdo na pamet kaj povedal razen seveda nepovezanih nakladaških floskul, ki jih dopolni še s kako zelo učeno tujko.

 • Anton

  Zmago jelinčič ni hodil v cerkev skozi vrata. Hahahaha
  Hvala Vinko za osvežitev spomina

  • francelj3

   Najbrž je že hodil tudi skozi vrata. Problem je v tem, da samo ponoči.

   • Anton

    Enkrat je romal na Ravnik pri Hoteršici. Ljubitelj umetnin.

   • Vera

    ? ? ? ? ?

 • Franc Šink

  Pozdravljena Slovenija. Amin.

 • VERRZIFIKATOR

  Darjan Žarec

  GOR PO SERPENTINAH

  Z repom migal je po serpentinah
  in veselo strigel še z ušesi,
  gledal smelo na obe očesi,
  zrl je po kamniških planinah.

  Vzpon bo lahek, si tako je mislil,
  serpentin sem namreč že navajen,
  skok navzgor naravnost bo sijajen,
  sam prav malo bom pri tem pritisnil.

  Serpentine niso mi naporne,
  saj v pomoč mi je mašinerija,
  ta po klancih se naprej prebija,
  se počutim kot sani motorne.

  Če mi v serpentini kje spodrsne,
  spremstvo v hipu me nazaj postavi,
  to podporniki so moji pravi,
  njih moči preskušene, izvrstne.

  A pozabil sredi serpentine
  tole je povzpetnik naš repati,
  da se zlahka dá ga žrtvovati,
  ko mašinerijo volja mine.

  Je pozabil, da lahko kak striček,
  če ne bo zadosti mogel vžgati,
  sredi klanca ga pusti obstati,
  drug ga brž nadomesti osliček.

 • AlojzZ

  Ja, ta komentar je pa reklama za odhod iz Slovenije. Vsaka sledeča beseda je odveč razen: “Zbogom!”

  • realnost

   adijo pa še veliko somišljenikov vzemi s seboj. Bo boljše za Slovenijo.

  • Vera

   Tudi doma se da živeti, toda naši slovenski moški bi radi delali samo v kravatah za računalnikom . Nihče od njih pa ne pomisli, da se” počasi tudi daleč pride “, ker vsak lahko napreduje , če ima izobrazbo . Do takrat, pa je treba prijeti tudi za umazana dela , saj je vsako delo častno !

 • realnost

  S Šarcem kontinuiteta zagotovljena. V normalni državi bi takšen pajac dobil na volitvah 0,005%. Ubogi narod še bo hudo za veliko večino…

 • Beli Sneg

  Murglje delajo na polno. Je pa zanimivo da je na rdečem Mmc portalu pod anketo nekdo od komentatorjev izvedel anketo kdo bi volil Šarca in le trije so glasovali za Šarca, 31 jih nebi glasovalo zanj, pri 333 komentarjih. Smrdi, močno smrdi iz Murgelj se smrad vali.

 • luckyss

  No, od Vinkota smo itak vajeni idiotizmov v njegovih člankih, pa saj revež ne more drugače pisati, če ima v glavi praznino namesto možganov…Ima srečo, da ga nihče resno ne jemlje, sicer bi že sledile kazenske ovadbe…Očitno ima potrdilo, da je opravilno nesposoben in takšnega reveža še tožit ne moreš…;)
  Tale članek je torej krepka podpora Šarcu, saj kar popljuva Vasle je sigurno nekaj vredno…
  No, za jutranje onaniranje hišnih ovc pa bo članek kar ustrezen…

  • karpelec

   Zgodaj si začel bevskat, čuvaj baterije, se ti do večera izpraznijo.

   • luckyss

    Na takšen idiotski in primitiven članek je pač treba reagirati…to je dolžnost vsakega normalnega človeka…
    Saj vas je tukaj že preveč brutalno poneumljenih..

    • tohuvabohu

     Najbolj poneumljen si pa ti, ovca.

    • osa

     Z žalostjo v srcu sporočamo , da se je od nas dokončno poslovil

     brezmejno omejeni, brezčasno dolgočasni in kot zajčji levi prašnik plodni komentator, UČKO, Luckyass. Vedno je skoparil z znanjem, argumenti in duhovitostjo,(saj Ni skoparil,sploh znanja nima)

     zato pa pa je bil tembolj goreč in neprizanesljiv kritik nas, desničarskih ovac in koštrunov.

     Naj mu bo drevesno deblo čim ožje in kapitalistična zemlja lahka!

     Njegov poduhovljeni in trajno zamrznjeni nasmeh bo še dolgo svarilo
     zaostali Ameriki: lubadarju, gozdnim delavcem in Trumpu!

     Žalujoči: krtača. UČKO, Hun, Sredina, Cepec,Mladi liberalec, dr. Janez sveti,F.
     Novak, Tone,

     Djuro S, Duhec, Tarantela, Črnaovca, J. Jamnica…

 • PIA PlA

  Skratka, parlament je natrpan s politično korektnimi unikumi, ki vlečejo podarjene plače.
  Ali kot bi lepo napisal Prešeren: “Dihurji, ki noč in dan vlačijo tolíge, od sebe pa ne dajo najmanjše fige”

 • Beli Sneg

  Vinko z eno besedo, odlično.

  • luckyss

   Ura še osem zjutraj ni, pa si že nasnifan…si morda iz SDS podmladka ?? ;)))

 • Beli Sneg

  Presstituti in piškotkarji gredo še dlje v poden. Vse za drobtinice ki padajo z mize.

 • sloustava

  Spet in se enkrat, ponovno in spet: bravo g. Vinko! To so kruta dejstva, a dajva Slovencu in drzavljanu toliko kredita, da ne bo ponoven cerarjansko obarvan idiot! Verjamem, da vendar ne bo se enkrat in spet padel na finto kucanizma! Tezko, ali p sploh ne razumem samega Sarca, ki bi moral biti vsaj toliko inteligenten kot je trak baba lan…Pa ocitno ni! Slovenec, drzavljan, NE voli ga, ce imas rad sebe, svoje otroke, svojo domovino! Bog se usmili Slovenije!

 • Slavec

  “Šarec gor, vlada dol” sporoča tajkunski cajtng

  “Delo”. Kučan se trese v veselem pričakovanju:

  .

  “Kakšna dirka! Moj konj vodi!

  Vidiš, Petrič, lojtrco?

  Če mi tokrat rata s Šarcem,

  provam drugič z opico!”

 • totex39

  To pač je realnost našega vsakdanja in s tem je povedal, da niso samo politiki bebavi, ampak tudi volivci, ki take volijo in ne ločijo seme od plevela.

 • althar

  “V politiki je pač tako, da butcev ni, kar za volilni del ni mogoče trditi.”

  Odlično :))

 • Franjo Trojner

  Če bi ne bil Slovenec in bi ne živel in delal v Sloveniji in bi proti državi Sloveniji gojil negativna, zlonamerna čustva, bi gotovo navijal, da v Sloveniji po volitvah državo vodi lista Šarca v koaliciji z Židanovo stranko SD. Hrvati bi ob takem volilnem izidu pri nas še z uhami ploskali in se zraven privoščljivo smejali, ter risali svoj koridor do Šentilja, kar je že lep čas njihova intimna želja.
  Vem, da se s tako resnimi, gotovo za vse nas in državo usodnimi temami ni za šaliti, toda, ko spremljam vse te predvolilne ankete se ne morem znebiti občutka, da Slovensko volilno telo znova brezglavo sili v nesrečo in se kakšna takšna za Slovenijo fatalna koalicija/vlada lahko mimogrede tudi dogodi. A se danes kdo v tej državi resno ukvarja z možnostjo, da se kaj takege res dogodi in kakšne vse usodne posledice bi državo in državljane lahko v tem primeru doletele? Jasno je, da je Židanova stranka SD glavni zaviralec vsega napredka in sprememb v državi, vem, da je volilni program Šarca tri mesece pred volitvami še popolna neznanka. A isto je bilo z Cerarjem in njegovo SMC, ki je svoj program zapisala šele komaj tik/med koalicijskimi pogajanji, kar se je izkazalo za pogubno tako za volilce Cerarja in njegove SMC, kakor tudi za državo in državljane, saj ni bila izpeljana niti ena sama samcata nujno potrebna reforma. Kaj torej čaka volilce v Sloveniji po volitvah ??? Glede na dosedanje izkušnje zelo verjetno doma nič dobrega, zato bo edina racionalna, vse bolj množična in popularna odločitev vseh, ki se bodo rešiti zmogli odhod, selitev v tujino. Res dobri obeti ni kaj, sicer pa itak že več, kot pol Slovencev in Slovenk živi v tujini, mar ne?

 • macon

  “Včasih je vse to delal Zmago Jelinčič, le da v cerkev ni hodil skozi vrata.”

  Hahahahaha, a to je ona slavna, da so Jelinčiča policaji ujeli zataknjenega v okencu, ko je kradel kipce in kelihe? :)))

  • realnost

   še dobro da so ga pravočasno rešili, drugače bi bila še cerkev kriva za bolečine tako “plemenitega” človeka

 • hribovc

  kdo je reku da komunajzarski kandidat nima programa ??… na mikrovalovki jih ima 10, sam’ zalaufat’ jih ne zna !!

  • realnost

   komunajzarji so polni programov, še na pralnih strojih jih imajo.. Vprašanje je če se je Zokun že naučil upravljati z njimi ali še vedno pere na roke (naš dnar)…bogi

 • Olga_10

  Čestitke gospod Vasle!
  Vsi, ki bodo volili Šarca (Kučana), naj se zamislijo nad seboj! So navadni skorumpiranci in izdajalci Slovenije!

  • lokec

   Niti ne, so pač zavedeni in spremljajo samo rtv, pop ,a., aktual, itd. Za nova tv še slišati nočejo. Oni se bojijo Janše kot hudič križa. So pa večinoma kar dobro stoječi. V državnih firmah hitreje napredujejo ker so bol namazani z drsečo snovjo. Njim je tako dobro .So bolj egoistični in se ne brigajo za druge. Star sistem jih drži gor, če kdo pomoli glavo ven ga hitro porezirajo.

   • Srečko Starič

    Neznanje in nevednost ne opravičuje naših dejanj

 • Vera

  Kdor ima Slovenijo zares rad, bo volil SDS , ki je najbolj stabilna stranka !

 • RATATA

  Kopitar šarec res osle kaže in še jih bo kazal. Sodit hoče tudi čevlje. Se mu čedalje bolj slina nabira in ne bo dolgo ko, se mu bo začela nenadzirano cediti.
  Včasih so bile petletke, zdaj so v Sloveniji skladno z volilnim sistemom štiriletke.
  Kako zelo nas ima za norce kiićan, ko ve, da nič ne moremo.

  • Vera

   Ni res, da nič ne moremo mi Slovenci narediti ? Vsi na volitve , pa bomo problem rešili .

   • Beli Sneg

    In volit SDS je potrebno dodati.

    • francelj3

     Spričo tega, da ni pomembno, kako ljudje volijo, ampak kdo šteje glasove, to ni nobena rešitev.

     • realnost

      Najpomembneje je da ljudje spoznajo da je zelo pomembno da gredo na volitve. Če ne gredo potem odloča tista večina, ki gre volit pa še volilna komisija lahko manipulira z glasovi, ki niso oddani.
      Je tudi dejstvo da največ bojkotirajo volitve ljudje, ki so nezadovoljni s vladajočimi in mislijo da je brez pomena iti volit.
      Potem pa štiri leta jamrajo kako je hudo…….VSI NA VOLITVE!!

   • RATATA

    Zadnja (ali pa prva) faza, je volilna komisija.
    Ko se človek nima kam pritožit spozna, da je preveč demokracije to pa ni več demokracija, ker je uzurpirana. Vse pa je speljano na navidezno demokratičen način in po res demokratičnem se jih odstraniti več ne da.

 • Vera

  Šarec:” Povej mi s kom se družiš, pa ti povem kdo si”.Ja s Kučanovim Milanom,ker ima plave očke :)

 • čopkovseved

  Kdo ve povedati, kakšno je njegovo pravo ime , kaj je po narodnosti? Če je bil rejniški otrok , je njegovo pravo ime še vedno na rojstnem listu. Posvojen je bil kasneje. Slab človek, ki zanika svojo rodno mati, ne glede na posvojitev! V Slovenijo so bili v glavnem posvojeni otroci s Kosova ali Makedonije. V posvojitev pa je matere prisilila revščina ali pa madež onečaščenja, zlasti tam doli!

  • herman

   Tole pisanje, ki ga s svojimi izpadi spodbujajo hujskači iz SDS, pa močno spominja na poziv: “Naredite mi to deželo spet slovensko.”

 • totex39

  Tako imenovani “novi obrazi”, ki jih spet nastavlja stara komunistična elita nam ne prinese spet nič dobrega. Zato je nujen drugačen ukrep in pristop do volivcev in onemogočiti vse tiste, ki nas ponovno tlačijo in hočejo obnoviti staro “Jugo”, ki je nikjer ni več.

 • Lisjak

  Šarac nas bo peljal žejne preko vode,potem nam bo pa zaračunal vsak kozarec vode.

 • domovina mili dom

  Drek bogataša ima isto intenziteto smrada kot od komunista. Torej kogar obišče komunist, le temu zasmradi greznico še na bolj.

 • xtc

  Bravo Vinko tako se piše+++++++++++

 • Edi Puc

  … moralo bi biti smešno pa ni, se pa je za zamisliti ?

 • Get Smart

  Ja, le resnica osvobaja.
  POLITIKA je SKRB, je delo za POLIS = POLITEJO = DRŽAVO.
  SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
  seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
  vrednotami.
  Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
  dela ZA SLOVENIJO,
  ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
  poštenost,
  pravičnost,
  resnicoljubnost,
  prijateljstvo do ljudi,
  domoljubnost,
  rodoljubnost,
  svobodoljubnost in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih
  SLOVENCI podarili svetu..
  Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

  • Get Smart

   Kaj pa je tisto, kar stoji nasproti “KULTURI ŽIVLJENJA”?

   KULTURA SMRTI = KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
   MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo pedrstvo pedofilstvo
   detomorilstvo uničevanje UMOR ropanje LAŽ blatenje ljudi NORČEVANJE
   sviranje kurtzu, prodajanje magle
   skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

   SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuška Sholtes ŠARAC …

   vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
   delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO.

   »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
   osvobodila.«

  • Pepi

   Vsec mi je rodoljubnost, pa da je predsednik sam v poznih letih dva zaplodil…

 • Anton

  ok, al je kdo tu iz Kamnika , da bi mi znal “iz prve” povedati, katere projekte je realiziral gospod Šarec, kot župan Kamnika

  sarkazem press

  • tohuvabohu

   Imel je dva projekta. Prvi je bil “poimenovanje knjižnice po pesniku Balantiču” in je bil uspešen, drugi pa “razveljavitev poimenovanja” in je k sreči propadel.

  • bojan dolmovic

   Jaz sem iz Kamnika pa se žal ne spomnim nobenega razen flikanja cest kar pa niti slučajno ni projekt.Mogoče ta projekt ko je Cvernu in ženi dal kamniško komunalo da so ga potem podprli na predvolilni kampanji za predsednika države pa še to ni šlo zkozi.

   • samotoje

    Samo zaradi kredibilnosti: kamniška komunala je bila v lasti delničarjev, ko je imel LDS glavno besedo in Cvirnova sta mati in sin.

  • Schemva Miro

   Dva rondoja je naredil,opa,zmotil sem se,pozabil sem na tistega v Podgorju,to se pravi tri.

 • soc

  … Včasih je vse to delal Zmago Jelinčič, le da v cerkev ni hodil skozi vrata.

  Briljantno, Vasle !

 • bednick

  Serpentišek ne bo nategnu Slovencev, je le orodje s katerim bodo eni drugi nategnili Slovence .

  A je komplicirano?

  P.s.:
  do sedaj je najbolj nategnu Slovence Jelinčič.
  Kapo dol.

  Tako se učimo.

 • Rotar Jakob

  kurćanov šarec pajac že visi!

 • Aton

  Vedno sem navdušen Slovenc, ko preberem nekaj tako pametnega in duhovitega, toda potem pridejo volitve! Res pa je tudi, da so dosedanji Serpentinški najbolj nategnili svoje ljubitelje novih obrazov – razen tistih, ki imajo sklenjene pogodbe z vlado!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!