Pohlep in ropanje kot ideološka podstat levih strank

Miro Petek

Bolj se bližajo volitve, več bo medijskih analiz in tako imenovanih analitikov, ki bodo napovedovali našo prihodnost. Večina bolj iz kavnih usedlin, modrovanj ob šanku ali anket, ki jim ne gre pretirano zaupati.

Na sceni se že pojavljajo nekatere nove stranke, mediji pa so začeli vidno propagirati Zorana Jankovića, kot da bi jim novih obrazov zmanjkalo ali pa so spoznali, da podobnih prevar, kot so se zgodile z instant strankami in njihovimi voditelji, volivci v prihodnje ne bodo več kupovali. Volitve so politična olimpijada, čas pred volitvami pa čas priprav na to olimpijado.

V defektnem medijskem prostoru težko tekmovanje političnih idej
V resnih državah z demokratično tradicijo lahko dolgoročni uspeh pričakujejo le etablirane stranke, ki se seveda morajo ustrezno spreminjati in prilagajati novim razmeram ter današnjemu času. V zadnjih letih so bile v Sloveniji hit nove stranke z novimi obrazi, ki naj bi imele nove ideje in nove koncepte urejanja družbe ter države. Takšen primer je Stranka modernega centra, še prej pa Pozitivna Slovenija.

Spomnimo se Zorana Jankovića, ko je stopil v politiko in razlagal, da sploh ni politik. In kar nekaj novih strank, ki so pripovedovale, kako jim ne gre za ideološke teme, da jih ideologija ne zanima, da je treba presegati delitve na leve in desne, na naše in vaše ter stopiti skupaj. Kot da so stranke nadstrankarske. Vsaka politična stranka mora koreniniti v neki ideologiji, razen seveda v Sloveniji, kjer je stanje sprevrženo in je skupni imenovalec levih strank pohlep in ropanje. Dobro, tudi pohlep in ropanje lahko vzamemo kot ideološki podstat levih političnih strank.

V slovenskem prostoru vizija stranke in njen program nista dovolj za uspeh, saj se vmes zgodijo prevare, medijska propaganda pa uspeva tudi ničevi politični produkt tako dobro promovirati in prodati, da lahko na koncu tudi zmaga. Karneval medijskih zgodb osrednjih medijev, ki se med seboj prekrivajo in spajajo, ustvarja in krepi določen pogled na dogajanje v državi ter občutek o posamezni politiki in politikih, zato je v defektnem medijskem prostoru tekmovanje političnih idej zelo težko. Nekateri tako v politično olimpijado stopajo s poživili, ki so v razvitih parlamentarnih demokracijah nedovoljena, v Sloveniji pa nekaznovana. Javni diskurz, ki ga narekujejo slovenski mediji z največjim dosegom, je za našo državo izrazito škodljiv.

In laž je postala sprejemljiv in pozitiven vrednostni sistem
Parlamentarni strankarski sistem ima več kot 300-letno tradicijo in nekatere stranke in njihovo delovanje se v tem času niso kaj veliko spremenile. Na evropskem parketu smo v zadnjih letih v Španiji dobili levičarsko stranko Podemos, v Italiji Gibanje petih zvezd ali v Nemčiji Piratsko stranko, če omenimo le nekatere. Te stranke so sprva pomenile neki novi val, vendar se njihova “inovativna” strankarska sestava ni obnesla, njihovo delovanje so zasenčili notranji spori v vodstvu ali pa so iz inovativnih strank na koncu postale še bolj rigidne kot pa tiste, ki jim rigidnost očitajo.

Pirati v Nemčiji pa so začeli mahati z rdečimi zastavami. Te stranke so gradile na mobilizaciji, tako kot pri nas Združena levica in SMC, ki sta se kasneje z ulice preselili v parlament in vlado. Tudi pri njih se bo kmalu izkazalo, da so temeljile na praznih propagandah sporočilih, SMC pa se je v času vladanja preoblikovala v MPC, Moderni Plenilski Center.  In zakaj stare stranke z več desetletno tradicijo ne bi mogle biti tudi moderne stranke? Ali se lahko v svoji modernosti Pozitivna Slovenija, če seveda sploh še obstaja, primerja s stranko SDS, ki ima več kot četrt stoletno tradicijo? Za SDS je značilna stabilna organizacijska struktura s karizmatičnim predsednikom, ki v svojo delo vključuje sodobne poti komuniciranja s svojimi volivci in publiko.

Medtem, ko je bil Janez Janša eden prvih v Sloveniji, ki je začel uporabljati računalnik in imel IT-podjetje še v stari Jugoslaviji, se je Zoran Janković še pred nekaj leti hvalil, da računalnika sploh ne uporablja. Torej, temeljno vprašanje: etablirana stranka s tradicijo, ki stopa v korak s časom in pogledom v prihodnost, ali nova stranka, ki si želi na staro? Ali, če preidemo na vsebino: ali je odnos do države, domoljubja, družine in družinskih vrednot merilo predmodernosti, zagovarjanje nenaravnega bivanja, poveličevanje spolne izprijenosti in zoofilije v slovenski eliti pa merilo modernosti? Ali je zagovarjanje pravne države odraz konzervativnosti, ropanje nacionalnega bogastva pa znak modernosti? Ali je dolžna zadržanost in previdnost glede migrantskega vprašanja znak predmodernosti, lekcije lažnega revolucionarnega optimizma in razglasitev laži kot sprejemljiv in pozitiven vrednostni sistem, kar uveljavljata Cerar in njegova vlada, pa znak modernosti?

Miro Petek

 • Krtača17

  A Janša je prvi uporabljal računalnik? Ja Bravo Petek….

  • FORT WORTH

   Ne,prvi.Eden prvih.
   Jansa ga je uporabljal ze v yugovini.
   Zupankovic ga pa se danes ne zna uporabljati.
   Aja,ni mu treba znati…

   • Krtača17

    Ja ja. Pa v stari Jugoslaviji? A pa Petek ve kaj je stara Jugoslavija? Če to ni en debil, nerazgledan, pa tud nič nočem.

    • sprehajalec

     Ječa narodov, so jo tudi imenovali.

    • FORT WORTH

     V stari ja. V kaksni pa ?
     Ze 26 let imamo yugoSlovenijo…po kucanovem okusu.

    • tohuvabohu

     Debil si ti, ki se obešaš na besede, namesto da bi vsaj poskusil razbrati pomen iz konteksta.

     • Krtača17

      Desni se obešate na besede. Torej se bom tudi jaz. Al so dvojna merila?

     • tohuvabohu

      Posplošuješ, imbecil.

     • Hanza Gorenjski

      Povej, teslo, zahojeno, kaj te muči in kaj ni res.

    • Hanza Gorenjski

     Bebček.
     Kraljevina Srbov, Hrvatov in Slovencev,
     Kraljevina Jugoslavija,
     Jugoslavija: DFJ, FLRJ, SFRJ

     Petek ve, le ti trotel tega ne veš.
     Obdobje 1945 – 1991 imenujemo stara Jugoslavija v treh različnih ustavnih kategorijah…
     Ne delaj se pametnega, bebček

  • sprehajalec

   To, zgodaj pokonci, pa hitro petkovo kolumno brat. In prvi bodo tudi zadnji ob koncu dneva.

  • Hanza Gorenjski

   Medtem, ko je bil Janez Janša eden prvih v Sloveniji, ki je začel uporabljati računalnik in imel IT-podjetje še v stari Jugoslaviji,

   ..ti pa ga še danes ne znaš.

 • moat

  Ne glede na to, kar je 5ek do sedaj napisal sem ga imel vedno za intelektualca, res. Toda to, kar je napisal v tej kolumni je pa res pravo politično skorpocalo. Ja zakaj pa se toliko vi trudite za oblast 5ek? Vse kar si napisal tukaj za leve politične mrhovinarje, bi lahko veljalo tudi za desne; toda levi se verjetno ne bodo spustili na tvoj nivo. 5ek, če v to kar si napisal tudi verjameš, potem… A se zavedaš, da je tisto kar pišeš tudi ogledalo stranke, ideologije. Kakšno ideologijo potem prinašaš 5ek?

  • tohuvabohu

   Jaz sem pa mislil, da ti kot levak vidiš ljudem v dušo in torej poznaš njihovo ideologijo. To je ja lastnost ibermenšev vašega kova.

   • moat

    Kdo takole na daljavo vidi v dušo? Jaz na žalost ne, nisem jasnoviden. Ocenjujem lahko samo na podlagi tega, kar nekdo napiše oz. kar povedo o njemu. Če je to ideologija SDS, o kateri govori 5ek, potem ni nič boljša kot je ideologija levakov!

 • rubec

  ŽIVEL JANEZ JANŠA. Ni druge, sam prva pa rikverc.

  • indijanka

   Iz tvojih ust v božja ušesa

   • rubec

    Kaj boš sedaj ko Njega ni več, čemaž?

    • indijanka

     V kroglo gledaš…priznaj

 • totex39

  Ravno mediji so tisti, ki propagirajo Srba Jankovića, ljudje pa butasti, da nasedajo taki izmišljeni propagandi o tem lažnivcu, ki mu sploh ni za Slovenijo.

  • Ana Job

   Itak ga obrajta samo ćefurjad. Že njegov gobec je odvraten. Saj ne zna drugega kot da zapufava.

   • RATATA

    Tudi brez slovarja tanormaln zastop.

   • FORT WORTH

    Cist zmeri ti morm + stisnt no. (;-)

    • Ana Job

     Hvala, tudi jaz tebi. :-)

    • Levicar nikoli!

     Haha, tut jaz. ;) Pa se lustna je… pa ce je to res ona, al pa ne. ;)

     • FORT WORTH

      Ja res. +

   • Levicar nikoli!

    Na zalost poznam nekaj pravih Slovencev, katerim ja ta srbjanska svinja popolnoma sprejemljiva. Opravicujejo pa to s tem, da ces, saj res da krade, a za Ljubljano je pa ogromno naredil… ?!?!?!? Jaz jih pa vprasam, ce so normalni!? Jebankovic je navaden od ljudi izvoljen javni usluzbenec, ki je za svoje praskanje riti na Magistratu dobro placan iz denarja davkoplacevalcev. To, da on dobro dela za Ljubljano, je njegov jeben job! Vse ostalo je pa navadna, podmukla, pokvarjena in eklatantna kraja! Za krajo pa ni opravicila!

    • Ana Job

     Strinjam se s tabo, da ti Slovenci, ki sprejemajo Jebankovića niso ,, NORMALNI,, Slovenci! Ne more biti maf*ijec župan?! Vsak pošten župan dela dobro in se prijavi na čim več evropskih razpisov. Tudi Matjaž Švagan pri tem ne zaostaja, pa se ne meče ven. Meni Jebanković močno preseda, je nemoralen levičarski pankrt!

     • Levicar nikoli!

      Lupcka! ;)

     • Ana Job

      :-*

   • dvanajstzvezdic

    Oh, “zna” še kaj druzga, npr paradira z LEGIBITRO smradom. Se je tega smrada dodobra nalezel, sedaj se morajo v šolah starši podpisovati z starš1 in starš2,pa Džamijo, pa… ne razumem, da morajo biti Ljubljančani taki kreteni, da ga volijo…. tega ne razumem

    • Ana Job

     Grozno! :-(

  • tohuvabohu

   Janković v politiki – to je tako kot krava v dnevni sobi.

   • von Rhein

    Kakorkoli.Raje kravo v dnevni sobi kot tega dinarida .

 • dež

  Janković kot minister ali PV je čista iluzija. Gre za podtaknjeno gnilo jajce, zato je ukvarjanje z njim neproduktivno in čista izguba časa. Tudi sam je dovolj inteligenten in ve, da mu je na funkciji župana veliko bolj udobno, ker je istočasno lahko tudi vaški mešetar in lokalni švercar.

  • von Rhein

   Mialim,da ni dovolj inteligenten.Njegova inteligenca mu seže do tega,da misli kako bi tudi na višji funkciji lahko mešetaril.To ni več inteligenca,je smisel za čarapanski kriminal.

   • dež

    Dovolj, da mu je jasno, da za PV potrebuješ znanje kakšnega tujega jezika in nekaj splošne razgledanosti, v LJ pa lahko županuje v materinem jeziku, niti slovenščine mu ni potrebno znati.

 • komar marko

  rdečkotom se tresejo hlače. TERČEK od mesečnikov je v parlamentu jasno povedal kdo je kradel pri TEŠ! Kdo krade in siromaši SLO ljudstvo se ej spet pokazalo včeraj pri TARČI o drugem tiru. Se že vlagajo kazenske ovadbe zoper akterje , ki so spet iz nekega FORUMA. Le zakaj vedno eni in isti?

  • Krtača17

   Rdečkotom se nič ne tresejo hlače. Tresejo se pa barabam ki kradejo. In teh je največ prav iz desnih vrst. Pa tudi na levi so.

   • sprehajalec

    Ha, ha, ha. V 82% razpoložljivega časa na oblasti na 45 let podlage, je res ugotovitev dneva. “Vsi kradejo, desni najbolj, morda pa še celo kakšen levi kdaj….”

    • tohuvabohu

     Levi pa samo, če imajo slab dan, hahaha.
     Drugače sem pošten, samo ne vem, kaj mi je danes …

   • Hribouc

    Kretenizem, laž in popolno sprenevedanje.
    BI TI, KOZU, RAD ZAVAJAL?
    Dost vas mamo.

 • Hribouc

  Ja, g.Petek, Mr.Friday, Janša pa Mr.Robinson Crusoe!

  Bi šlo nekako , skupaj, a ne da ?
  Odličen spis.
  Mimogrede, kako kaj Vaši pretepači, kako kaj oni zapravljajo Judeževe denarje, ki jim ga je Udbomafija izplačala za poizkušanje Vašega uboja? kako živijo z peklensko Vestjo?
  ——————————————————————————————————————————–
  Ne pišem brez veze. Okoli mene živi ljudstvo, del vplivnega bebastega ljudstva, ki še vedno rohni, tuli in bobna na bobne smrti. So potomci delavcev revolucije, potomci krvavih morilcev, ki niso pobijali sovaščanov, celo sorodnikov in nekdanjih tesnih prijateljev, tako, s sodiščem, z javnim branjem smrtnih obsodb in s strelskim vodom. Ubijali so pritlehno.Ponoči.Napadali 100% neoborožene.Ubijali so iz gole
  ,niti ne iz živalske, iz veliko slabše, iz satanske sle po ubijanju za prilaščanje tujega imetja in za življenje
  v diktaturi pošasti, ki nadvladujejo vse in vsakogar.
  Ko so snovali in ustvarjali krvavosvinjsko revolucijo so imeli SEZNAME.
  Niso ravno imeli načrtov kako zgraditi revolucijo.
  UKAZI so prihajali po liniji ukazovanja in so sproti kreirali FAZE REVOLUCIJE.
  Vmes so redno in vztrajno pobijali po vnaprej narejenih seznamih.
  Oni so določali TARČE in odrejali datume likvidacije, atentata, JUSTIFIKACIJE (kako praven izraz).

  To je dandanes dokaj poznano in premalo učinkovito vstavljeno v zgodovinski spomin.

  Poleg seznamov, ki so bili dolgi in bogati, tukaj na deželi tudi do petsto(poznanih) žrtev sio obstajali še eni komunistični seznami.
  SEZNAMI IMETJA, LASTNINE VSEH VRST in, najpomembnejše, SEZNAMI RAZPOLOŽLJIVE ZEMLJE IN GOZDOV, ki bodo po ubojih na razpolago njim, rabljem in sodelavcem.

  To skupaj je bila in še bo, ko bo prišel spet njihov čas kaosa, strahu in terorja, REVOLUCIJA.

  In-to je, pravijo in pišejo in se zaklinjajo , TEMELJ in BODOČNOST SLOVENIJE.
  KUČAN MILAN PA OBRAZ PRIHODNOSTI.Kaj niso zapisali pred dnevi tako?
  APOKALIPSA.
  In s tem človekom hodijo peterleti, grafenauerji in včeraj, tudi dimitrijruplovi na zmenke, srečanja.
  To pa je hudo.Zelo hudo.
  Nadzornik in kretničar slovenskih prog in drugega tira tlakuje pot v novi Pekel.

  • Borut Stari

   Odličen komentar, od A do Ž vse drži. Nekateri smo to v živo spoznali.

 • dr Janez Sveti

  “Pohlep in ropanje kot ideološka podstat levih strank” ?
  No, dobro, da vemo,kako so na desni sami poštenjaki. Še preklinjajo ne!
  DR Janez SVeti Hudič

  • tohuvabohu

   Presneti hudič!

   • dr Janez Sveti

    Kršen Matiček!
    DR Janez SVeti

 • althar

  Udbomafija, ki z nakradenim denarjem krmili naše kontinuitetne (kakor “leve”) stranke, crkuje, ker stari prdci ne znajo, nočejo ali ne morejo poiskati naslednikov.

  Svetovna levica, ki z ideologijo krmili naše “leve” stranke, crkuje, ker se je zapletla v nerešljivo nasprotje sama s seboj pri ustvarjanju “ogroženih skupin” in pri tem izgubila delavski razred, ki ji je edini nudil nekakšno legitimnost.

  Kulturni marksizem, ki z zapovedanim diskurzom vsegliharstva krmili vse leve stranke po svetu, hitro crkuje, ker je z uvozom milijonov z zahodno dogovorno kulturo nekompatibilnih mohamedanskih migrantov prešel vse meje tolerance ljudi.

  SDS in “desna” kompanija – če v teh pogojih na naslednjih (in še nekaj nadaljnih) volitvah ne zmagate in naredite iz Slovenije spet normalno državo, potem niste vredni obstoja. Nehajte jamrat in na DELO!

  In zgledujte se po (tudi svojih) mladih – ti vam s svojim povezovanjem in aktivnostjo kažejo pot, kako naprej.

 • tarantela

  Ja, bo treba delat! Tuki se ne da nič nardit!

 • tarantela

  Hm, a ni imel IT podjetje Igor Omerza?

  • Borut Stari

   To danes ni pomembno, kdo je kaj imel. Zokun je ostal na nivoju svojih Saraocev. V prejšnjem stoletju. Njegova mantra je, pograbi kar le moreš.

   • tohuvabohu

    Še prejšnjega stoletja ni zdelal. Tudi pralnega stroja ne zna zagnati.

    • Borut Stari

     Saj mu ga ni treba. Za to ima verjetno kar ženo. Za kaj več potrebuje farmacevtko.

   • Levicar nikoli!

    Tako bo vse dokler bodo posteni in zavedni Slovenci samo gledali, kako jih levuharji, pokvarjenci in cefurji ropajo. Bojim se, da smo postali prevec apaticni, da bi to spremenili. Barabe pa to izkoriscajo.

  • Olga

   Ali Amerikanci?

   • tarantela

    Samo vprašala sem, ker zgoraj piše, da je bilo to Janševo podjetje, se mi pa zdi, da je bila ta firma pravzaprav MICROADA. Morda ve kdo kaj več, sama se spominjam Igorja Omerze.

 • Nataša Valant

  Laž je bila in bo vedno sprejemljiva za levake ! Saj se drugače, kot z lažjo in hinavščino državljanov ne bi mogli obdržati na oblasi 75 let !!
  Kar so se Janezki in Micike naučili, to Janezi in Mice znajo !

 • RATATA

  Buhvar!

 • Krtača17
  • garfi

   …..končno sem sklenil le da si bebo

 • Olga

  Na volitve! Volimo desne stranke! Levica s Sorosovimi plačanci sodi na smetišče!!!

 • RATATA

  Še boljše!
  Že prej danega plusa ne bom vzel nazaj.

 • garfi

  naropali so za 100 milijard, bedaki pa zbirajo zamaške in za nekakšno botrstvo
  murgelski boter press

 • Vrhovni sodnik

  Volitve so edina možnost, da pride do sprememb, zato so dolžne stranke, ki želijo dobro Sloveniji, izvajat svoje aktivnosti v smeri, da pritegnejo ljudi na volitve.

  • dvanajstzvezdic

   Nope, spoštovani Vrhovni sodnik. Spremembe se morajo najprej zgoditi v glavah.

   • stajerc5

    Nope, sendvic in flasa piva…

 • tarantela

  Duhovnik Karel Gržan je na vprašanje: Kako vidite položaj mladih v primerjavi z vašo mladostjo odgovoril sledeče:
  “Mnogi trdijo, da so bili pretekli časi slabši od sedanjih.. In ko sprašujem, kaj je zdaj bolje, izustijo:”demokracija. Ne me zafrkavat! Tisti, ki so na poziciji moči “demokratično” nategujejo ljudstvo v suženjska razmerja. Ko sem pred 40 leti končal srednjo šolo, sem imel na izbiro ne le stalno zaposlitev (in z njo možnost za osamosvojitve), ampak ob tem še cel koš ugodnosti in zavarovanosti. In danes? V EU je prav v Sloveniji največ mladih v negotovih oblikah (samo)zaposlitve. Politika, ki očitno hlapčuje ekonomizmu, nas kar naprej “rešuje” večinoma na slabše in tvezi o edinih možnih rešitvah. Res, to so edino možne rešitve “demokratičnega” izkoriščanja, v katerem ima človek samo še formalno ustavno pravico do dostojnega dela in plačila, dejansko pa…”
  G. Karel Gržan vsak teden odgovarja v neDELU, tole njegovo razmišljanje je bilo objavljeno v nedeljo, 9. aprila

  • dvanajstzvezdic

   Dobro je vsaj to, da sem živel in preživel tiste “zlate” čase. Pater Gržan naklada v tri krasne. Je pa res, da mladi FDV jevci težko dobijo ad hoc zaposlitev Zakaj neki le? Rešitev , ki pa jo pater zagovarja je pa katera? Vrnitev v “zlato” dobo socializma? Problem je v tem dragi pater , da nam življenje kroji ista filozofija že 75 let in več. Demokracijo in svobodo so nam ukradli tisti, ki se jim je njihov socialistični raj sesul v prah in pepel. In pater bi rad iz tega pepela zopet dvignil “socialistični” raj kor se ptič feniks zopet rodi iz pepela. Za crkn’ t.

   • stajerc5

    Ne vem zakaj, imam pa obcutek, da je v zlahti z Virantom…
    …izdajalci so vsepovsod, celo Hitler, Stalin in enonogi si jih imeli, nje?

 • dvanajstzvezdic

  Cilj mainstream medijev v Sloveniji je da zmaguje tranzicija ali pa da je čim večja volilna abstinenca. Za tako taktiko imajo narejen dober propagandni stroj.

 • Janez

  Dobro – g. Petek !

  Žal
  so stvari še slabše !
  Pohlep !
  Ropanja?
  Ni le to dvoje – ideološka podstat starega, letos 100 let starega VKP B BOLJŠEVIZMA-KOMUNIZMA.
  100 let od t.i. Oktobrske revolucije v Rusiji, 191 7.
  Še slabše je !
  Tudi
  NESODNI POLITIČNI UMORI – SO TA PODSTA.
  UMORI
  UMORI NEDOLŽNIH DEKLET, OTROK, DRUŽIN, APOLITIČNIH VERNIH, DOBRIH LJUDI.
  Naj
  Se nekdo od slovenski naslednikov VKP B BOLJŠEVIZMA- KOMUNIZMA – PODPIŠE ALI OBSODI !
  Pod
  politično nesodno usmrtitev cele družine – zadnjega ruskega Carja .
  Ljudje, ki so
  sebe imenovali BOLJŠEVIKI-KOMUNISTI ( a niso bili vredni niti imena – “človek” )
  SO
  NESODNO POLITIČNO UMORILI CARJA, NJEGOVO ŽENO, SINA IN ŠTIRI MLADE, LEPE HČERE !

  Česa – takega – umor nedolžnih mladih deklet – nnormalen človek – NE STORI ! L.r. JANEZ KOMENDA

  • Hribouc

   Janez, kuga pomen VKP?

   • Janez

    Če seprav spomnim,
    Po knjigah, ki so jih po vojni vsilili mojemu očetu:

    VKP B je pome nilo: VSEZVEZNA KOMUNISTIČNA PARTINJA BOLJŠEVIKOV.

    Preveri še po računalniku.
    Ena knjiga Tečaj VKP B JE BILA V TISOČIH IZVODOV. LEPE PRAZNIKE. L.R. JANEZ KOMENDA

    • Hribouc

     Ja, bo držalo.
     V TRPLJENJU LJUDSTVA je to zapisano.Orlando Figes.

 • radames

  “Veliki” Anton Rop naj izkoristi enkratno priložnost za rešitev slovenske države. Ker je enkrat že instaliral Jankovića kot glavnega v Mercator, naj to Rop ponovi. Mnogo bolje je, da Janković uniči Mercator, kakor pa kot bodoči predsednik vlade celo Slovenijo.

  • Hribouc

   Veliki Anton Rop je končal političesko kariero-razen, to gotovo perfektno obvladuje, bo sral iz zaodrja, saj je eden glavnih herojev netranzicije Udbokučanistana.

 • xtc

  Dragi moj Petek;težava ni v uporabi računalnika ampak miselnosti_te pa levica nima preprosto mentalno vegetira:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!