Poljska seka lovke tranzicijski hobotnici – kaj pa je z rak rano slovenske družbe?

(Foto: iStock)

Slovenska skrajna levica s Kaczynskim pred volitvami straši pred desnico. Skrajna levica pri nas se zaveda, da se volitve približujejo z veliko naglico. Ker se levičarski kameleoni nadvse bojijo demokratičnih sprememb v pravosodju – lahko bi rekli, da bolj kot hudič križa – so začeli po medijih strašiti ljudi s poljskim primerom, pri tem pa jim gre na roke tudi kratkovidna in zblojena evropska birokracija.

Njen vidni predstavnik Jacek Rostowski, član tranzicijske levice na Poljskem, je te dni zagnal vik in krik, kako bo Kaczynski, vodja stranke Zakon in pravičnost, s pravosodnimi spremembami malodane uničil celotno Evropsko unijo in jo pahnil v “eksistencialno krizo”. Njegovo pisanje bi zlahka vzeli za navadno politično propagando evropskih levičarjev, če ne bi podobnih nesmislov zastopala celo Evropska komisija. Slednja s svojimi opomini in grožnjo z odvzemom glasovalnih pravic posega v notranjo politiko Poljske, ki je svojo vlado – kar je treba izrecno omeniti  – leta 2015, za razliko od Slovenije, izvolila na demokratičnih volitvah.

(Foto: iStock)

Poljska bo obračunala s post-komunističnimi silami. Kdaj bo to storila Slovenija?
Rostowski, ki je bil celo nekdanji poljski finančni minister, dobro ve, da Poljska, podobno kot Slovenija, zaradi političnega nasprotovanja tranzicijske levice ni uspela prekiniti s komunističnimi vzorci iz preteklosti, kar bo zdaj naredila prek demokratičnih pravosodnih sprememb. Kljub temu zavedanju (ali pa prav zaradi tega) Rostowski v svojem članku za režimski Večer takole straši bralce: “Grožnja, ki jo Kaczynski predstavlja za EU, je tako pereča kot dolžniška kriza v Grčiji, ki zadnjih nekaj let pesti evroobmočje. Če Evropa ne bo zasnovala učinkovite strategije za reševanje problema Kaczynskega, bi lahko slednji širšo EU pahnil v eksistencialno krizo.” Namen legitimne poljske vlade je jasen – končno uvesti nujne demokratične spremembe v sodstvu, namen njihovih komunističnih nasprotnikov pa tudi.

EU pogosto ne izpolnjuje svoje vloge – zaščite državljanov in demokracije. “Open borders” Angele Merkel nas pelje v propad
Institucije Evropske unije imajo zadnja leta resne težave z izpolnjevanjem svojega najbolj osnovnega poslanstva – zaščite in skrbi za svoje državljane in demokracijo. Evropa si je s kimanjem “Open Borders” politiki Angele Merkel zadala strel v koleno. Obstaja namreč vse več dokazov, da večina migrantov v Evropo prihaja zgolj zaradi brezdelnega življenja in širjenja “pravih vrednot”, kar dokazujejo izvedeni teroristični napadi in številna posilstva ter spolna izživljanja nad “nevernicami”. V Evropi že obstaja množica spečih agentov ISIS, ki čakajo na pravo priložnost, ob spremembi družbenih razmer pa lahko hitro radikalizirajo tudi otroci “zmernih” priseljencev v evropskih državah, ki postajajo verski fanatiki in so v času razcveta teroristične mreže ISIS množično odhajali na Bližnji vzhod.

To so resnični problemi Evropske unije, ne pa Kaczynski. Žal pa “režimske papige” kot stare plošče ponavljajo, da je tovrstno razmišljanje rasistično, šovinistično, antisemitsko, nacionalistično …

Je Evropa po vrednotah  gnijoče telo gobavca: “Europe is cancer, Islam is answer?”
Demokratični proces na Poljskem in Kaczynski še zdaleč nista grožnja Evropi. Resnična grožnja je nebrzdani multikulturalizem Angele Merkel, ki je poleg peščice resničnih beguncev v Evropo prinesel množice nasilnih, krvi in belega mesa željnih islamistov. Ti so zraven nesposobne in zaplankane evropske birokracije resnična grožnja Evropi, podobno kot slovenski titoisti, ki jih je, glede na migrante, sorazmerno malo.

Vendar ne smemo biti naivni, ob prvih demokratičnih spremembah bodo levičarski vstajniki ponovno množično na ulicah, podpihnjeni od raznih “mirovnih inštitutov” in plačani z umazanimi iranskimi jedrskimi dolarji. Zato bo treba angažirati tudi demokratičnim spremembam zveste ljudi, ki bodo svojo podporo izkazali na volitvah, nato pa tudi na ulicah, saj bo treba na poteze skrajne levice odgovoriti z enako mero, drugače ne bo šlo.

Varšava – glavno mesto Poljske (foto: iStock)

Kaczynski prinaša Poljski prelom s totalitarizmom, slovenski narod polaga upe v novo vlado
Kaczyinski, podobno kot Trump, ne mara skrivalnic, in ljudem jasno sporoča, katera pot in ukrepi jih bodo popeljali v boljše in od komunizma neodvisno življenje, kar je naenkrat začelo hudo motiti evropsko birokracijo.

Rostowski pa v imenu evropske birokracije s sankcijami straši tudi druge članice EU, posebej Madžarsko: “Evropska unija pa z “neliberalno demokracijo”, ki klije znotraj nje, nima opravka le v tem primeru, marveč tudi v primeru Madžarske Viktorja Orbana. EU se mora prvič v svoji zgodovini soočiti z možnostjo, da bi se lahko v kateri od držav članic razbohotila nedemokracija v obliki nesvobodnih, prirejenih volitev.”

Zanimivo pri takšni “rahločutnosti” evropskih birokratov je, kako da se Evropska komisija ni vtaknila v očiten primer zlorabe demokracije in oblasti, ko je slovenska skrajna levica zaprla voditelja opozicije in ukradla volitve? Jih takrat nič ni skrbelo za “demokratični” proces v Sloveniji in za prirejene volitve?

Franci Donko (foto: osebni arhiv).

Poljska seka lovke tranzicijski hobotnici – kaj pa je z rak rano slovenske družbe?
Rostowski celo pravi, da Kaczynski nima nobene funkcije v vladi, pa vseeno vleče poteze iz ozadja. Če na ta neutemeljen očitek potegnemo vzporednico v Slovenijo, je pri nas res tako, saj vse pomembne poteze odločanja o državi še vedno vleče upokojenec s pokojnino, bojda višjo od 4.750 evrov, Milan Kučan. Seveda komunistična hobotnica to počne iz ozadja, vendar tega voditelji EU nočejo videti ali pa ne vidijo. Ne poznam resnega institucionalnega odziva Evrope na zadnje ukradene volitve in politični proces zoper Janšo in Krkoviča. Evropa posega v poljsko urejanje pravosodja, ni pa se znala izreči o dejstvu, da slovenski komunisti s političnega prizorišča z zahrbtnimi metodami še vedno odstranjujejo svoje nasprotnike.

Zato ni problem in grožnja Evropi Kaczyinski, ampak levica brez moralnega kompasa, ki ji asistira tudi Angela Merkel, in vsi tisti, ki zdaj rjovijo v EU, da je problem Kaczynski, sami pa izvajajo homoseksualizacijo, arabizacijo in šeriatizacijo Evrope, vse skupaj malce zavito v celofan, da bi čim dlje ostali na oblasti.  Ljudje, pod vprašajem je naša prihodnost!

Franci Donko

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!