Poljska seka lovke tranzicijski hobotnici – kaj pa je z rak rano slovenske družbe?

(Foto: iStock)

Slovenska skrajna levica s Kaczynskim pred volitvami straši pred desnico. Skrajna levica pri nas se zaveda, da se volitve približujejo z veliko naglico. Ker se levičarski kameleoni nadvse bojijo demokratičnih sprememb v pravosodju – lahko bi rekli, da bolj kot hudič križa – so začeli po medijih strašiti ljudi s poljskim primerom, pri tem pa jim gre na roke tudi kratkovidna in zblojena evropska birokracija.

Njen vidni predstavnik Jacek Rostowski, član tranzicijske levice na Poljskem, je te dni zagnal vik in krik, kako bo Kaczynski, vodja stranke Zakon in pravičnost, s pravosodnimi spremembami malodane uničil celotno Evropsko unijo in jo pahnil v “eksistencialno krizo”. Njegovo pisanje bi zlahka vzeli za navadno politično propagando evropskih levičarjev, če ne bi podobnih nesmislov zastopala celo Evropska komisija. Slednja s svojimi opomini in grožnjo z odvzemom glasovalnih pravic posega v notranjo politiko Poljske, ki je svojo vlado – kar je treba izrecno omeniti  – leta 2015, za razliko od Slovenije, izvolila na demokratičnih volitvah.

(Foto: iStock)

Poljska bo obračunala s post-komunističnimi silami. Kdaj bo to storila Slovenija?
Rostowski, ki je bil celo nekdanji poljski finančni minister, dobro ve, da Poljska, podobno kot Slovenija, zaradi političnega nasprotovanja tranzicijske levice ni uspela prekiniti s komunističnimi vzorci iz preteklosti, kar bo zdaj naredila prek demokratičnih pravosodnih sprememb. Kljub temu zavedanju (ali pa prav zaradi tega) Rostowski v svojem članku za režimski Večer takole straši bralce: “Grožnja, ki jo Kaczynski predstavlja za EU, je tako pereča kot dolžniška kriza v Grčiji, ki zadnjih nekaj let pesti evroobmočje. Če Evropa ne bo zasnovala učinkovite strategije za reševanje problema Kaczynskega, bi lahko slednji širšo EU pahnil v eksistencialno krizo.” Namen legitimne poljske vlade je jasen – končno uvesti nujne demokratične spremembe v sodstvu, namen njihovih komunističnih nasprotnikov pa tudi.

EU pogosto ne izpolnjuje svoje vloge – zaščite državljanov in demokracije. “Open borders” Angele Merkel nas pelje v propad
Institucije Evropske unije imajo zadnja leta resne težave z izpolnjevanjem svojega najbolj osnovnega poslanstva – zaščite in skrbi za svoje državljane in demokracijo. Evropa si je s kimanjem “Open Borders” politiki Angele Merkel zadala strel v koleno. Obstaja namreč vse več dokazov, da večina migrantov v Evropo prihaja zgolj zaradi brezdelnega življenja in širjenja “pravih vrednot”, kar dokazujejo izvedeni teroristični napadi in številna posilstva ter spolna izživljanja nad “nevernicami”. V Evropi že obstaja množica spečih agentov ISIS, ki čakajo na pravo priložnost, ob spremembi družbenih razmer pa lahko hitro radikalizirajo tudi otroci “zmernih” priseljencev v evropskih državah, ki postajajo verski fanatiki in so v času razcveta teroristične mreže ISIS množično odhajali na Bližnji vzhod.

To so resnični problemi Evropske unije, ne pa Kaczynski. Žal pa “režimske papige” kot stare plošče ponavljajo, da je tovrstno razmišljanje rasistično, šovinistično, antisemitsko, nacionalistično …

Je Evropa po vrednotah  gnijoče telo gobavca: “Europe is cancer, Islam is answer?”
Demokratični proces na Poljskem in Kaczynski še zdaleč nista grožnja Evropi. Resnična grožnja je nebrzdani multikulturalizem Angele Merkel, ki je poleg peščice resničnih beguncev v Evropo prinesel množice nasilnih, krvi in belega mesa željnih islamistov. Ti so zraven nesposobne in zaplankane evropske birokracije resnična grožnja Evropi, podobno kot slovenski titoisti, ki jih je, glede na migrante, sorazmerno malo.

Vendar ne smemo biti naivni, ob prvih demokratičnih spremembah bodo levičarski vstajniki ponovno množično na ulicah, podpihnjeni od raznih “mirovnih inštitutov” in plačani z umazanimi iranskimi jedrskimi dolarji. Zato bo treba angažirati tudi demokratičnim spremembam zveste ljudi, ki bodo svojo podporo izkazali na volitvah, nato pa tudi na ulicah, saj bo treba na poteze skrajne levice odgovoriti z enako mero, drugače ne bo šlo.

Varšava – glavno mesto Poljske (foto: iStock)

Kaczynski prinaša Poljski prelom s totalitarizmom, slovenski narod polaga upe v novo vlado
Kaczyinski, podobno kot Trump, ne mara skrivalnic, in ljudem jasno sporoča, katera pot in ukrepi jih bodo popeljali v boljše in od komunizma neodvisno življenje, kar je naenkrat začelo hudo motiti evropsko birokracijo.

Rostowski pa v imenu evropske birokracije s sankcijami straši tudi druge članice EU, posebej Madžarsko: “Evropska unija pa z “neliberalno demokracijo”, ki klije znotraj nje, nima opravka le v tem primeru, marveč tudi v primeru Madžarske Viktorja Orbana. EU se mora prvič v svoji zgodovini soočiti z možnostjo, da bi se lahko v kateri od držav članic razbohotila nedemokracija v obliki nesvobodnih, prirejenih volitev.”

Zanimivo pri takšni “rahločutnosti” evropskih birokratov je, kako da se Evropska komisija ni vtaknila v očiten primer zlorabe demokracije in oblasti, ko je slovenska skrajna levica zaprla voditelja opozicije in ukradla volitve? Jih takrat nič ni skrbelo za “demokratični” proces v Sloveniji in za prirejene volitve?

Franci Donko (foto: osebni arhiv).

Poljska seka lovke tranzicijski hobotnici – kaj pa je z rak rano slovenske družbe?
Rostowski celo pravi, da Kaczynski nima nobene funkcije v vladi, pa vseeno vleče poteze iz ozadja. Če na ta neutemeljen očitek potegnemo vzporednico v Slovenijo, je pri nas res tako, saj vse pomembne poteze odločanja o državi še vedno vleče upokojenec s pokojnino, bojda višjo od 4.750 evrov, Milan Kučan. Seveda komunistična hobotnica to počne iz ozadja, vendar tega voditelji EU nočejo videti ali pa ne vidijo. Ne poznam resnega institucionalnega odziva Evrope na zadnje ukradene volitve in politični proces zoper Janšo in Krkoviča. Evropa posega v poljsko urejanje pravosodja, ni pa se znala izreči o dejstvu, da slovenski komunisti s političnega prizorišča z zahrbtnimi metodami še vedno odstranjujejo svoje nasprotnike.

Zato ni problem in grožnja Evropi Kaczyinski, ampak levica brez moralnega kompasa, ki ji asistira tudi Angela Merkel, in vsi tisti, ki zdaj rjovijo v EU, da je problem Kaczynski, sami pa izvajajo homoseksualizacijo, arabizacijo in šeriatizacijo Evrope, vse skupaj malce zavito v celofan, da bi čim dlje ostali na oblasti.  Ljudje, pod vprašajem je naša prihodnost!

Franci Donko

 • Snorri Sturluson

  Poljaki nas prehitevajo.

  • cosmo

   Tudi bolj so katoliki in govorjenje o prepovedi splava so opustili, pri nas pa katolibani še kar nabijajo in se v vrhu cerkve, predvsem kardinal, veselo pedrajo

   • Snorri Sturluson

    Katolicizem ni rasa ni narod ….je zgolj in samo vera isto kot komunizem

    • Lustrator

     Komunizem ni vera, ampak antivera. Pretvarja se torej, da je tako celostna, absolutna kot resnična vera, a je povsem brez vsebine, ki vero definira. Razlika med komunizmom in katoliško vero je približno taka kot med prazno piksno in pločevinko vrhunskega ohlajkenega piva. Kdor prisega na kič, ne na vsebino, razlike niti ne bo opazil.

   • tohuvabohu

    Teleban.

   • stajerc5

    Kaj si zanosil,pedercina jedna!???

  • McBobo

   Prehitevajo celo zblojeno EU. Ko bo šlo še gospodarstvo v rit po celi zahodni eu, bodo šele dojeli, kaj jih je doletelo-komunizem. Svet se obrača za 180 stpoinj.

  • Borut Stari

   Poljaki so nas davno prehiteli. Seveda, če mi le nazadujemo.

 • RealRevolution

  Bravo Poljska vlada!
  Le kdaj bomo v Sloveniji lahko rekli tako in pohvalili vlado ter njena dela?.

  • Borut Stari

   Pokažeš, da si dejansko boljši in ne rabiš revolucije za spremembo oblasti. Povdarek je na dejansko boljši. Ne le deklarativno.

   • Lustrator

    In kako to pokažeš iz opozicije, iz zapora, iz zlonamernih poročanj, ki jih o tebi pišejo režimski mediji, ki so eden in edini vir resnice za večino tukajšnjega življa? Vlada 2004-2008 je bila za nekaj razredov uspešnejša od vseh prej in vseh po njej, pa misliš da se tega slovenclji sploh zavedajo? Glede na tvoj komentar, bi rekel, da imaš očitno tudi sam probleme z razumevanjem.

    • Borut Stari

     Težko ali bolj verjetno nemogoče. Kar sem napisal ne velja za nenormalne države.

    • Borut Stari

     Nimam problemov z razumevanjem. Problem je v tem, da Slovenija ni normalna demokratična država in, da je vsaj 60% volivcev umsko pohabljenih.

 • primsek

  Rak rana slovenske družbe, Janez Ivan in njegova kriminalna klika, so še vedno na prostosti. Piškicam komunajzarskim bo treba enkrat narediti proces, vse tiste, ki slabo reagirajo na rdečo zvezdo zaradi lastne partijske preteklosti, pa bo treba poslati na obvezno zdravljenje

 • Zgornji

  … Duhovna Zmeda že prevladuje povsod …

 • Antonius

  Bolj, kot grožnje Poljski zaradi njihovega tranzicijskega sekanja komunističnih lovk se v Bruslju razgalja gniloba evropskega dvoličnega politikantstva.
  Niti z ENO besedo niso vsaj ošvrknili slovenskega parlamenta, ker ni sprejel deklaracijo evropskega parlamenta o obsodbi vseh totalitarizmov s slovenskim komunizmom vred.
  Preden dvoličnemu Dežmanu zares uspe v neznano pospraviti kosti umorjenih v Barbarinem rovu, bi morali koga z najvišjega političnega mesta v Bruslju ZVLEČI v ta nesrečni rov, da si v živo ogleda, česa nelustriran slovenski parlament ni obsodil.
  Bravo, kličem Orbanu, ker podpira Poljake v njihovem naporu, da porežejo lovke bivših komunistov. Za Slovenijo me pa skrbi, kdaj bo zmogla na volitvah skupaj spraviti toliko pameti, da se odpravi na poljsko pot očiščenja, ki nas še čaka.

  • zokispoki

   Po menjavi oblasti, bi se Slovenija morala takoj prikljuciti Visegrajski skupini. To bi bila prava poteza.

   • Olga

    Marionetna vlada s Kučanom v ozadju?!

    • zokispoki

     Nova vlada, z Janezom Janso kot predsednikom vlade, seveda.

   • Borut Stari

    Aha Gliha vkup štriha,

 • MižekFiga

  Se spomnite nekdanjega zunanjega ministra Thalerja. Novinarji ali kdorkoli je plačal muholovec za EU poslance je prezgodaj odnehal! Sorosi in podobbni so fake eu socialistom (in še komu) natresli cvenka in povzročili blesav odziv EU politikov na poljske zadrege! Je pri nas kaj drugače ob zadnji menjavi odgovornih v SLO krivosodju? Z ustavno večino v naslednjem parlamentu bomo spsobni lustrirati (filtrirati) naše politično življenje in pomagati višegrajcem v njihovih čistkah.

  • hüschnück

   Pozabi ti na navadno, ne samo na ustavno večino, dokler na volitvah MI štejemo!

 • totex39

  Pri nas očitno ne bo mogoče uvesti take spremembe, dokler nam bodo vladali “nekdanji komunisti”, kajti njihovi izprani možgani tega ne dopuščajo. Namreč veleizdajalci ostanejo izdajalci za skoz.

 • Priden kot SDS ovčka

  Zdej mi je pa vse jasno. Zato pol po vseh hotelskih barih v Euju od Švedske in Nemčije dalje srečujem poljske kelnarce in kelnarje. Verjetn je to pol ta opevan desničarski napredek?

  • moon

   Ne vem, v Nici v glavnem strezejo Arabci…

   • Borut Stari

    V Albaniji strežejo le Šiptarji. Poljaki so le gosti.

    • dob

     V Albaniji strežejo le Šiptarji. Poljaki so le gosti.
     V Ljubljani tudi strežejo Šiptarji. Poljaki so gosti. Slovenci so redki.

     • Borut Stari

      Resnica.

   • KIKI

    A si kaj srečal Sekolca? Baje je malo v Nici, malo v Monaku…
    v Murglah ga ni! Preverjeno!

  • sprehajalec

   Ne. to je posledica komunizma na Poljskem 45 let. In zdrkanega narodnega gospodarstva, tako kot povsod po komunističnih deželah. Če bi sedajle Kubo odprli, bi šlo ven 3/4 Kubancev.

   • KIKI

    97, 6% ! Prva realna anketa časopisne” kuče” Dela!

  • tohuvabohu

   Ti evropskega hotela niti od daleč nisi videl, nakladač. Tvoj domet je sranje po internetu.

   • slosin

    …on potuje samo do Kumrovca in nazaj…

    • KIKI

     A je pot do tja še vedno zastonj? -in ogled Titovega muzeja
     s “kahlico” v katero je sral, dokler ni začel to početi po lastnem ljudstvu!

  • stajerc5

   Ti se za pir nimas v kaksnem yugobifeju! Komaj cakas na prvega, ko pride mama iz “nacht schichta”!!

 • dob

  >>…. kaj pa je z rak rano slovenske družbe?<<

  Pri nas ima bolezen izdelan svoj lastni imunski sistem proti zdravju.

  V resnici naša vlada sploh še nima primerne definicije za pojem "zdravja". Za zdaj imamo šele Ministrstvo za Zdravje. Ministrstvo za zdravje misli, da je Zdravje nekaj, kar Zemljarič proda UKC-ju po trikratni ceni, kar samo dokazuje, da pri nas Zdravje res cenimo, in zato takega vzdržujemo.

  Ministrstvo za Zdravje poskrbi, da vse teče kot namazano! V resnici se korupcija sama maže in zato Ministrstvu ni treba dosti delati, skrbi le za to, da nihče ne moti procesa "samopodmazivanja". Če smem uporabiti tujko.
  Brez Zemljariča mi še vedeli ne bi kdaj se nas je Zdravje lotilo.

  • karpelec

   Kako lahko rečeš kaj takega, če pa on samo svetuje, vse pro bono.

  • KIKI

   Kdaj nas zdravje zapušča, misliš?

   • dob

    Zdravje je tisto, kar ti ostane, ko zbrcaš bolezen v jajca. Za zdaj je bolezen glavna in od države podprta.

 • Johan

  FRANCI IMA PRAV, PA TUDI POLJSKO VODSTVO, DA UNIČI MAFISKE SODNIKE IN TOŽILCE !

 • Andrej Škrabec

  Zaščita demokracije v Sloveniji ni
  možna, ker vse tri veje oblasti zasedajo pravniki kot sinovi komunistov – pod
  vodstvom svojega cesarja (SMC – Stranka Modernega Cesarja). Vsak je takoj
  njihov človek, čeprav je ugrabitelj oblasti.

  • MižekFiga

   Volitve so pred nami. Stranka Murglskega Cesarstva nima najmanših možnosti, da pride v Parlament.

   • MižekFiga

    IN ne se ponovno ustrašit parole “Revanšisti”. Po skoraj 100 letni rdeči diktaturi so nas enkrat (1991) že prevarali in osel gre samo enkrat na led. Revanšizem torej, brezpogojen za zdravje državljanov in spodobbno državo!
    R E V AN Š I Z E M !!!

   • KIKI

    Molimo! Naj se uresniči naša globoka želja!

 • Artur

  Zdaj pa strumno pod EU zastavo zapojmo Odo radosti .
  Razkrivanje debilnosti. press.

  Burning European Union flag and the flags of the Islamic Wroclaw ( POLAND )
  https://www.youtube.com/watch?v=Z4I9yCpDyyk
  https://www.youtube.com/watch?v=xruPcxPu7KM
  https://www.youtube.com/watch?v=CkpXZsPlpuA
  https://www.youtube.com/watch?v=eEkOplbmHzg
  https://www.youtube.com/watch?v=jgRVIlIAS2M

  • Silka

   Ni prav, da se zažiga Evropska zastava, saj je to zastava naše skupne domovine. Prav pa je, da se nekaterim skupinam, ki bi rade imele nadvlado nad vsemi pove, da nismo za to in da se bomo diktatom uprli, kot smo se uprli JNA. Junkerju in njegovim pa se zahvalimo za sodelovanje.

   • Artur

    Moja domovina je Slovenija , V Evropi pa smo geografsko že takitak od nekdaj. EU je tvorba proti kateri imajo ozaveščeni Višegrajci upravičeno odpor in na transparenten način izražajo kaj si mislijo o njej tudi z zažiganjem njim tuje zastave , s tem kažejo da ne bodo hlapci neki EU diktaturi za vsako ceno , v Butalah so nekateri bolj papežki od papeža pa hlapčevstvo to je tisto na na katero ne more biti nobeden narod ponosen zato pa smo v malori.

    • Lustrator

     Višegrajci niso ne protievropski, niti proti EU sami po sebi. So pa odločno proti politiki, ki jo zadnja leta vodi. In ne, to ni isto. Tudi sam ljubim Slovenijo, svojo domovino, a preziram sistem, ki je to ljubo domovino ugrabil in uničil ne le njene identitete, gospodarstva, pač pa tudi ljudi.

     • rrrrr

      Ne samo Višegrajci, tudi Britanci so bili proti evropskim birokratskim spakam. Bili. Zato so preprosto odšli.

     • KIKI

      Ni tako preprosto! Angleži so velesila, ki upravlja ; pretirano zapravljanje
      EU zanje ni bilo sprejemljivo!

 • totex39

  Najbolje bi bilo, da politiki in poslanci, ki “začasno” domujejo na Hrvaškem ostanejo tam in se ne vračajo v Slovenijo, ker take hinavske politike ne rabimo pri nas več.

  • KIKI

   Tam jih tudi nočejo!¨Preverjeno!

 • mannuro

  En boljših prispevkov v zadnjem času. Upam samo, da tistemu, ki bo nasledil to bolano, zdrogirano in pijano združbo slovenskih lewakov, da mu je jasno, da vsaka sprememba na bolje v državi se žal prične pri sodiščih in organih pregona. V se ostalo bo pomenilo pogreb – ker se mu bo po parih mesecih zgodila ulica, ki ga bo odnesla. Jajca bo potrebno imet, ne pa filozofiranje po FB.

  • šmentanamuha

   Res, čiščenje te bolane, zadrogirane in pijane združbe slovenskih levakov, kot si odlično in na kratko povzel, bo naporno delo. Ampak če bo dovolj zdravih državljanov to podprlo na volitvah, bomo to lahko storili hitro in učinkovito. Potreben je samo dovolj velik odstotek na volitvah. Če ga bo dobila stranka SDS, ki do zdaj ni bila “moja intimna opcija”, vendar pri naslednjih volitvah bo, bom naredila vse, kar je v moji moči, da jim pomagam pri tem. Se pa zavedam, da so v politiki vedno pasti in da so skušnjave velike. Svoj glas jim bom dala v upanju, da so se iz preteklih napak kaj naučili in jih ne bodo ponovili.

   • mannuro

    Tudi pri nas tako se tako razmišlja :) Upam, da se bo tokrat izšlo in da obstaja v Sloveniji še dovolj pameti, da se to izpelje. Ker v Cerarjevi “solidarnosti” z neumnostjo, ritolezništvom in lumparijami, ravno ni rešitve.

 • Olga

  Bravo Poljaki! Slovenci, zbudite se! Na volitve!

  • Silka

   Upam, da bo do volitev večina prebujena, Če bo še pa kdo malo dremal, je prav, da mu pomagamo odpreti oči, spregledati resnico.

   • hüschnück

    Za vaju z Olgo: lepo je, da gredo ljudjena volitve, naj kar odprejo oči, mi bomo pa prešteli tako da bo prav, Tako kot je vedno, z eno izjemo, tudi bilo. Resnic je več, ena je voljena, druga je prešteta.

    • Borut Stari

     Zmagajo vedno tisti, ki štejejo.

     • Olga

      Torej bomo šteli MI!

    • KIKI

     V nevarnih državah, kjer so volilne zlorabe vsakdanjik (tako kot
     pri nas) , moramo poklicati na pomoč zunanje opazovalce in kontrole
     evidenc in štetja volilnih listov! To je zakonito!

     • Olga

      ++++++++++ natanko to bo treba narediti!

    • Olga

     Bomo poskrbeli za evidence in štetje! Tudi tujine, če bo treba!

 • Borut Stari

  Plazilci in posebej mehkužci imajo naravno sposobnost regeneracije. Odsekani udi (lovke) zrastejo znova. Zanimivo, enake kot izgubljene ali odrezane.

  • KIKI

   Ko jim uničiš “dušo” (vsebino), se ne regenerirajo več in jih je lažje zatirat!

   • Borut Stari

    Zaman, nimajo duše.To so osebki brez vsebine, Cerar, npr.Njihova vsebina je izven njih kot prebavni organi hobotnice.

 • MižekFiga

  Volitve so pred nami. Stranka Murglskega Cesarstva nima najmanših možnosti, da pride v Parlament.
  IN ne se ponovno ustrašit parole “Revanšisti”. Po skoraj 100 letni rdeči
  diktaturi so nas enkrat (1991) že prevarali in osel gre samo enkrat na
  led. Revanšizem torej, brezpogojen za zdravje državljanov in spodobbno
  državo!
  R E V AN Š I Z E M !!!

  • Lustrator

   Revanšizem pomeni maščevalnost – tega ne potrebujemo. Potrebujemo le čistko vsega kar smrdi po korupciji, totalitarni ideologiji in njenem mafijskem omrežju. Končni rezultat bo isti, le vzrok bo drugi – revanšizem je usmerjen proti nasprotniku, očiščenje pa je usmerjeno k normalnosti.

   • šmentanamuha

    Tako je Lustrator, uporabit moramo samo dovolj kvalitetna čistila, kar pa maščevanje ni, ker nekaj umazanije potem vseeno ostane na tebi. Sem te prav razumela?

    • Lustrator

     Natanko tako. Bom pa povsem razumel tudi tiste, ki jim bo dovolj politične korektnosti in obravnavanja komijev v rokavičkah, kot da gre za demokratično izvoljene predstavnike ljudstva v normalni državi. Če bi npr. sam doživel stotino tega kar so v vseh letih delovanja s strani partije doživeli npr. Janša, Gorenak, Hojs in Grims, zelo dvomim, da bi uporabil… okolju prijazna čistila.

     • šmentanamuha

      Hm, razumem, vendar pravijo, da je odpuščanje velika modrost, saj veš, odpusti jim o, Gospod, saj ne vedo, kaj delajo. Vem pa da je to lažje reči, kot narediti.

      Če odpustiš, pokažeš, da si večji od tistega, ki ti je storil krivico in lahko greš naprej. če pa se zapleteš v krog maščevanja, se vedno znova vračaš, enkrat kot žrtev, drugič kot maščevalec.

     • Lustrator

      Drži. Če bi z zvermi naredili enako kot one delajo z nami, bi tudi sami to postali. Naša moralna drža pa mora temeljiti na krščanskem etosu, ki je pravzaprav že vgrajen v samo idejo zahodne demokracije temelječe na pravni državi (kar pa se žal vse prepogosto pozablja!)

     • KIKI

      Odpuščanje? To je tujka za komuniste in levake!

   • MižekFiga

    Osel potrjuje svoje oslovstvo že takrat, ko gre prvič na led!

   • MižekFiga

    Le zakaj mi je ušlo, da vse probleme najbolje rešujemo s parlamentarnimi komisijami. Poznano je, da ustanovitev komisije dolgoročnoooooooo odlaga …. uitd

    • Lustrator

     V demokratični ureditvi obstaja ogromno vzvodov za očiščenje – parlamentarna komisija je le eden izmed teh. pa tudi ta lahko doseže ogromno, če je v njem Pravica zastopana dovolj množično in v njej sedijo ljudje, ki imajo vsi isti cilj. Tega doslej nismo imeli, zato vanje ne verjamemo. Enako kakor pravzaprav tudi v našo demokracijo nasploh.

  • Slovenec 33

   Bi bilo prav, da bo po tvoje vendar moraš vedeti, da je zelo važno kdo šteje glasove in da imajo levuharji v lasti vse veje oblasti od parlamenta, vlade, predsednika, sodišč in policije.

 • Božo

  A tole ste pa morali napisati po nalogu vašega šefa Orbana. Žalostno žalostno, včasih smo se zgledovali po zahodu, zdaj pa so za desnico zgled zaostali dikatarski režimi kot je Madžarska ali Poljska.

  • šmentanamuha

   Kaj vidiš ti naprednega na zahodu? Horde muslimanov, ki uničujejo zahodne države in prestrašene državljane, ki jih lastna država noče zaščititi, to je za tebe napredno? Ali pa LGBTQ-jevska agenda, ki spreminja družbo v fundamentu? To je za tebe napredno? Ja, samo če si pripadnik te mavrično aktivistične združbe, ki je zaradi iskanja lastne pripravljena uničiti lastno državo. Cern naj ti ne daje lažne utvare, da so tam zato bolj napredni. Kmalu bomo soočeni s fejk resnico, ki nam jo prodaja “napredni” zahod že več stoletij.

   Stvari se obračajo in tisti, ki so se nam zdeli nekoč zahojeni, kažejo v tem trenutku veliko več zdrave pameti in zaradi lažne humanitarnosti niso pripravljeni žrtvovat svoje kulture, vrednot in države. Zato bomo Slovenci še največ dobrega storili za obstoj svojega naroda in države, če (ko) se bomo pridružili višegrajcem. To bi morali storiti takoj (že včeraj)

   • stajerc5

    Brez vlad (mnozina) rdecuhov, bi bili ze zdavnaj clani visegrajcev! Tako kot je sedaj, nas sprejme samo S.Koreja, Venezuela, Belorusija in Kuba, ce se zdruzijo v en pakt. Ja, tam bi lahko celo predsedovali, nje-de!?

  • sprehajalec

   Tako je ratalo pri nas, s tranzicijskim socializmom. Če smo se včasih zgledovali po Zahodu, se moramo danes po Poljakih. Ovo nam je naša borba dala….

  • Lustrator

   Če še nisi opazil, je zahod tik pred popolnim propadom v svoji dekadenci, kot nekoč veliki Rim. Ne le, da je tako izrazito finančno krhek, da se mu lahko vsak trenutek zgodi gospodarska katastrofa kot v 2009-2011 (in glede na smešne cene kreditov se očitno nismo naučili prav ničesar iz prejšnjega balončka), poleg tega ima izrazito prenizko rodnost (krah pokojninske in zdravstvene blagajne), zaradi izgube krščanske in evropske ter narodne identitete v liberalističnih blodnjah, pa ni več niti gospodar na svojih tleh – ne more več nadzirati niti lastnih mest, kaj šele meja, tudi po deležu avtohtonega prebivalstva bo kmalu v manjšini, skratka skoraj zrcalna slika dekadentnega rimskega cesarstva tik pred zrušitvijo.

  • mginko

   Tako kot vi cvilite po nalogu murgel, kaj ne?

   • KIKI

    Z repki med nogami!

  • Hribouc

   Bogi.

  • MižekFiga

   Kurc te gleda, pardon avstrijski zunanji minister se s tabo ne strinja.

 • Sarkazem

  Bravo g. Donko, odličen članek! Bravo, Poljaki in Višegrajci! Ne popuščajte kulturnemu marksizmu, politični korektnosti, multikulturalizmu in islamizaciji, ki so začeli uničevati Zahodno Evropo in Evropsko unijo. Evropske elite, ki so tako privržene raznim sprevrženim gender teorijam in naklonjene muslimanskim migrantom, se ne brigajo za svoje avtohtono prebivalstvo, ki bo moralo vzdrževati migrante in se varovati pred naraščajočim kriminalom. Višegrajske države se temu razpadanju politike in vrednot evropske unije uspešno upirajo.

  • Hribouc

   Ne slepite se s papežem Frančiškom – pozorno spremljajte kaj je dejal Benedikt ob smrti enega štirih kardinalov, ki jih je lustriral Francl iz Argentine – RKC je prelomu, v potapljajoči barki, ki ji grozi potop – besede Benedikta, ne moje in sam sem katoličan, da se kapiramo!

 • zokispoki

  Poljakov ne more nikoli vec, kdorkoli naplahtati z rdeco zvezdo. Njihovi Kucani in Meseci, ter podobna sodrga, pa so tako v margini, da pravzaprav sploh ne obstajajo. Seveda so tudi lustrirani. To je potrebno razumeti.

  • Hribouc

   Well done!
   Ker so pokončni, so jih vsi zjebal, na čelu z imperialnimi norci, Angležarji!

  • Hribouc

   Sori, moram še dodat, da Elizabeta 2., Kučanova prijateljica po kvavem nasledstvu morilca Churchilla & Stalina, resnično zasluži v imenu po 2.WW prizadetih / prodanih narodov , seveda Poljakov, sadistu Stalinu našo veliko brco v imperialno nepotešeno rit, da se Brexit čim prej izpelje, ker izrojeni in nadutu Angležarji v Evropo ne sodijo, saj so jo tolikokrat zapeljali in tolikokrat izrabili !!! Ven z njimi, imperialističnimi tatovi planeta Zemlja!
   Banda Angležarska je, tega niste brali, a nede, izvedla puč Marca 1941 v Beogradu in NE KOMUNISTI, kot so nas rdeči tolovaji učili in oni so izbrali mesarja Tita, Stalinovega ruskega generala namesto domoljuba Draže Mihajloviča, legitimnega vodjo upora proti Švabom v kraljevini Jugoslaviji.
   Angležarji so tiste kurbe, ki so Slovencem vzeli in Italijanskim fašistom podarili Primorsko – čeprav je v avstroogrski vojski za Primorsko zemljo in za Slovenijo na prvi frontni liniji, samo na gori Škabrijel pri Novi gorici izkrvavelo preko 25.000(petindvajset tisoč) Slovencev – PA JIH NOBEN KOMUNISTIČNI HUDIČEV ZGODOVINAR NITI OMENJA NE, KO PROSLAVLJAJO “PRIKLJUČITEV PRIMORSKE” K SLOVENIJI ( in podobno, kolikor hočeš!)
   Angležarji, Churchill osebno, maršal Aleksander in Bandit McMillan – Titoljubac in komunajzarski plačanec Kominterne z vsem štabom obveščevalcev komunistov v Kairu, so krivi katastrofe v Jugoslaviji, masakra Josipa Broza nad narodi Balkana in Slovenije 1,1 miljona pobitih , šele potem žrtev Ustašev, Švabov in Lahov !
   Bo kdo odgovoril, da tole ni res?

   • KIKI

    Res je! Zgodovinarji se pod gonjo prevlade vsaj za 100 let potuhnejo,
    zavajajo in služijo z debelimi lažmi, za njimi vsaj dve generaciji poskušajo
    popravljajo zgodovino, a je velikokrat prepozno, ker je resnica globoko
    zlorabljena ! Z odprtimi usti in očmi smo nekateri poslušali med vrsticami
    povedano pravo resnico o 2. sv. vojni, pa so profesorja hitro premestili
    “neznanokam” ! Tudi to je zgodovina!

   • MižekFiga

    Vse današnje muslimanske zdrahe so zaradi Angležev in njihove politike obvladanja ljudi med Turčijo in bivšim Bangladešem! Za svojimi kolonijami so pustili pravo sranje!

    • Hribouc

     Odlično!
     Natančno pa:
     Med Rdečim Kučanovim Slovenistanom In Bangledešem!

     SRBI ANGLEŽARJEM ITAK NIKOLI NE BODO ODPUSTILI,DA SO JIM UNIČILI DRAŽO MIHAJLOVIĆA!

     SMRT ANGLEŽARSKEMU IMPERIALIZMU, UBIJALCEM INDIJANCEV IN KOMUNIZMU !
     Ne razumem zakaj Poljaki povabijo Angleške prestolonaslednike, brez da so se opravičili za strahote kolaboracije s Stalinom, ki je uničeval poljski narod z velikim užitkom z NACISTI Z ROKO V ROKI !

 • Hribouc

  BRAVO, POLACI!
  Čestitka za odličen članek pisan po dejstvih za Resnico!Bravo, Donko v Parlament!
  ————————————————————————–
  Dol z udbokučanisti, rdečim rakom Slovenistan!
  Dol z Angelo Merklssein !

  • šmentanamuha

   Pa res, v kateri stranki pa je Donko?

   • KIKI

    V naši, šmentanamuha! Če še ni, je pa vabljen!

   • Nejc Ornik

    v stranki Glas za otroke in družine, Aleša Primca

    • Nejc Ornik

     Zagovornik babice, dedka in koroških dečkov

     • šmentanamuha

      Hvala, Nejc.

   • Hribouc

    Tečna muha, v tvoji gotovo ne!

    • šmentanamuha

     ? Sej je blo čist lepo vprašanje, kje maš problem?

     • Hribouc

      Sori, sm mislu, de zajebavaš, kot ponavad.
      Mislm, de bo kandidirou pr Primcu in boš o njem še dost vidu in slišu-jest sm ga zelo veseu!Brihten in korajžen inteligenten dedec!

     • šmentanamuha

      Okej, hvala za pojasnilo.

     • Hribouc

      Malora, skorej use se da zment.
      Bejž u senco pa pir si odpri.

  • Nejc Ornik

   Poljska, Madžarska in Slovaška so nam lahk vzor. Se spomnite revnih Poljakov, Slovakov in madžarov, kako so okrog leta 90″ po Sloveniji prodajali razno kramarijo, da so preživeli?? DANES SO SVETLOBNA LETA PRED NAMI. KER SO ZAPUSTILI KOMUNIZEM! Lubi Slovenci, prebudimo se!!!!

 • KIKI

  Poljska je država, mi pa smo navadna Vukojugojebina!

  • Hribouc

   Vukojebina ima ime.
   Kučanov otrok. Pankrt komunizma in fašizma in Udbe.
   KUČANOV RDEČI APARTHAJD UDBAŠKI KOMBINAT SLOVENISTAN.

 • FUCK COMMUNISM

  Levuharji so resnicno smrad clovestva!

 • Janez

  TUDI V SLOVENIJI !
  ZRINIMO POKOMUNISTE – NA MARGINO !
  Po
  domače povedano : NAJ ODIDEJO IZ JAVNEGA ŽIVLJENJA !
  Dovolj jih je bilo:
  LE SPLOŠEN NERED, DOLGOVI, NEUČINKOVITE INSTITUCIJE PRAVA !
  Sao
  za zgubo so. Jeseni naj začnejo odhajati.
  Zadnji čas je !
  A Z VELIKO KAZNIMI IN Z VELIKO OPRAVIČIL, VRNITVE ŠKOD. ITD. L.R. JANEZ KOMENDA

 • Lustrator

  Bravo Donko, VSE povedano.

 • montyamp

  Fatima Merkel je dekla židovskemu imperiju .
  Adolf je naredil napako .
  Podgane je treba vedno do zadnje .

  • Adolf Hitler

   Es wird Zeit dass das meine Vorgänger übernehmt und er soll vernichten Ganze Unkraut diese Welt!

 • Pezde

  Tovarišu Milanu Hišanu in njegovi mafiji je treba prekiniti glavo žilo do davkoplačevalskega denarja. Prerezati to aorto ali pa jim nabasati notri luft. Še bolje pa vse lovke in žile natakniti na cev za zrak, spustiti notri 100 Bar-ov, pa da vse skupaj napihne in poči.

 • baubau

  Slovenijo bo rak ugonobil

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!