Pot v propad se je začela z ameriško centralno banko ali zgolj še ena teorija zarote?

FED (Foto: iStock)

V četrtek, 13. julija, bo minilo 153 let, od kar je umrl John Jacob Astor IV.(JJ Astor), v začetku 20. stoletja najbogatejši človek na svetu. Njegovo premoženje je bilo ocenjeno na 500 milijonov dolarjev, kar bi danes pomenilo več kot 11 milijard dolarjev. Bil je prijatelj Nikola Tesle, svoje bogastvo je pridobil s svojim delom – gradnjo, investiranjem in izumiteljstvom. Umrl je 15. aprila 1912 sredi Atlantskega oceana. Bil je eden od potnikov na krovu Titanica. In kar je najpomembnejše: bil je na čelu skupine podjetnikov in neodvisnih bankirjev, ki so nasprotovali ustanovitvi FED-a (Federal Reserve System), ameriške centralne banke in danes najpomembnejše finančne ustanove na svetu. In kaj imajo torej skupnega JJ Astor, FED in Titanic? Lepo po vrsti.

FED je bil ustanovljen decembra 1913, njegov namen je bil, da prepreči krize. Toda resnica je, da trg še nikoli ni bil tako nestabilen, krize pa še nikoli tako uničujoče, kot ravno od nastanka FED-a. Po podatkih Ameriškega državnega urada za ekonomske raziskave so ZDA od leta 1913, ko je bil ustanovljen FED, imele kar 19 recesij, ki so bolj ali manj vplivale na ves svet: 1918–1919, 1920–1921, 1023–1924, 1926–1927, 1929–1933, 1937–1938, 1945, 1948–1949, 1953–1954, 1957–1958, 1960–1961, 1969, 1970, 1973, 1975, 1980, 1981–1982, 1990–1991, 2001 in končno 2008–2010 (ponekod še traja). Nekateri pripisujejo te krize kapitalizmu, češ da je obdobje kapitalizma obdobje recesij. Kar ne bo držalo. Krivdo za krize v veliki meri nosijo centralne banke, odprava katerih, kot pravi Axel Kaiser, ne bi predstavljala le velikanskega koraka k doseganju stabilnosti globalnega gospodarskega sistema, ker bi s tem znatno zmanjšali gospodarske cikle, ki privedejo do finančnih katastrof, kakršni sta bili v letih 1929 in 2008, ampak bi naredila konec pokvarjenemu korporativizmu med finančnimi elitami in vladami. Šele takrat, ko bo odpravljeno centralno monetarno planiranje, kot sta si ga zamislila Marx in Engels v Komunističnem manifestu, bomo lahko govorili o pristnem kapitalizmu. Za zdaj imajo vse države centralno planiranje, zato so državljani ujetniki majhnih interesnih skupin. Gre za zlo v zdajšnjem bančnem sistemu, ki prinaša gospodarske katastrofe brez primere v zgodovini in od katerih imajo koristi le zelo majhne skupine na račun večine. Povedano drugače: zaradi nadzora nad valutami imata koristi globalni finančni in politični eliti. Ali kot bi rekel James Buchanan: “Prav nič nismo napredovali, da bi postavili meje političnim voditeljem, ki delujejo po svojih naravnih nagnjenjih brez vsakršnega osnovnega razumevanja, kako deluje kapitalizem.” In pot v propad, ki smo ji priča danes, se je začela onstran Atlantika z ustanovitvijo FED-a, ko sta skupen jezik (da bi imela monopol nad tiskanjem denarja iz nič, se pravi brez kritja) očitno našla dva vplivna lobija: židovski in jezuitski.

Prvi, ki je zaprl prvo centralno banko je kmalu zatem umrl
Kot zanimivost najprej vzporedna zgodba. Leta 1898 je malo znani avtor kratkih zgodb
Morgan Andrew Robertson izdal knjigo z naslovom Razbitina Titana. Knjiga govori o ladji Titan, ki neke aprilske noči v severnem Atlantiku zadene ob ledeno goro in se potopi. Štirinajst let kasneje (1912) se taka nesreča v resnici zgodi – prav tako aprila se je v severnem Atlantiku zaradi trka v ledeno goro potopil Titanic. Robertson, ki se je po katastrofi znašel v središču pozornosti, je leta 1915 umrl. Okoliščine še danes niso povsem pojasnjene. Najprej so trdili, da je bil zastrupljen, nato je policija na presenečenje vseh spremenila vzrok smrti, češ da je Robertson doživel infarkt.

Kakorkoli, podjetje White Star, ki je bilo v večinski lasti J. P. Morgana, vplivnega ameriškega finančnika in bankirja, je leta 1908 začelo graditi ladjo Titanic. Morgan je bil nekakšen George Soros svojega časa, saj je veljal za človekoljuba, njegovi prijatelji in poslovni partnerji so bili člani družin Rockefeller, Kuhn, Loeb ter Rothschild. Tem družinam so bile že več let trn v peti konkurenčne rodbine, kot Astor, Strauss (Isidor Strauss je bil lastnik verige trgovin Macy’s) in Guggenheim (Benjamin Guggenheim je podedoval rudnika zlata, srebra in bakra). Te družine so bile večinoma podjetniške in so se upirale vsaki centralizaciji, predvsem monopolom. Ker so bile vplivne in so dajale delo sto tisočim ljudem, tudi politika ni mogla mimo njih, zato so vedno blokirale idejo o ustanovitvi centralne banke, ki bi bila pooblaščena za tiskanje denarja. Zasebno centralno banko je 100 let prej predlagal že James Madison. V resnici je bila ustanovljena, toda predsednik Andrew Jackson jo je zaprl leta 1836. Predsednik Jackson je kmalu zatem umrl.

Decembra 1913 ustanovijo FED
No, novembra leta 1910 so se pod pretvezo izleta z lovom na race na otoku Jekyll v lokalu
Jekyll Island Club ob obali George zbrali pooblaščenci družin, ki so se zavzemale za ustanovitev FED-a. Na skrivnem sestanku so bili senator Nelson W. Aldrich (tast Johna D. Rockefellerja), Frank Vanderlip (predsednik Rockefellerjeve National City Bank), Paul Warburg (predsednik družbe Kuhn, Loeb & Co., sicer pod vplivom Rothschildov), Charles Norton (predsednik Morganove First National Bank of New York), Henry Davison in Benjamin Strong (zastopala sta interese J. P. Morgana) in Piatt Andrew (ekonomist iz Harvarda in Aldrich svetovalec v senatnem monetarneom odboru). Druščina je pripravila osnutek zakona za ustanovitev centralne banke, ki so ga z nekaj dopolnitvami sprejeli čez tri leta (1913). Še prej je bilo treba zlepa ali zgrda prepričati podjetniške družine, naj ne blokirajo ustanovitve FED-a. Najboljše bi bilo, ko bi JJ Astor, Isidor Strauss in Benjamin Guggenheim preprosto izginili.

Na splošno presenečenje so prepiri med obema skupinama družin po sestanku na otoku Jekyll bolj ali manj potihnili. Še več. J. P. Morgan je Astorja, Straussa in Guggenheima povabil na krstno plovbo Titanica, ki ga je gradil (po naročilu njegove družbe družbe White Star Line ga je izdelala ladjedelnica Harlan-Wolff iz Belfasta). Ladje je tako 10. aprila 1912 izplula iz Southamptona, trojica je bila na krovu (in je umrla), potovanje pa sta zadnji trenutek odpovedala J. P. Morgan in njegov prijatelj Milton Hersey, ki je kasneje zgradil imperij Hersey Food. Po potopitvi je podjetje White Star prejelo več deset milijonsko odškodnino, njen velik del je končal v žepu J. P. Morgana. In kar je najpomembnejše – decembra 1913 je bil ustanovljen FED.

Potopili so najbolj vplivne ljudi in dobili svoj bankomat
Pred njegovo ustanovitvijo so bile banke dolžne krotiti monetarno ekspanzijo in konkurirati druga drugi, po ustanovitvi centralne banke pa so lahko usklajeno napihnile ponudbo denarja, in sicer ob dodatni prednosti, da so se lahko zanašale na FED kot posojilodajalko v skrajni sili, ki jim bo priskočila na pomoč in jih rešila, če bi zašle v težave. Od takrat naprej je samo FED pooblaščen za tiskanje denarja. Zakon je zavezal tudi vse nacionalne banke (obstajale so v več zveznih državah), da so se pridružile FED-u, kar je povsem zatrlo konkurenco, piše Kaiser v knjigi Pot v propad. Tudi krajevne banke so se pokorile FED-u, ker so bile od njega odvisne za prejemanje denarja. Kdo pa je v resnici vodil FED, ni treba posebej poudarjati. Ključno besedo so imele (in jo še imajo) družine, ki so se leta 1910 sestale na otoku Jekyll. V celotno zaroto naj bi bili vpleteni tudi jezuiti (družina Rothschild je bila med glavnimi bančniki katoliške cerkve), ki so pomagali izbrati kapetana ladje Edwarda Johna Smitha, ki naj bi zadnja navodila dobil od jezuita Francisa Browna. Težko je verjeti, da bi Smith, ki je bil izkušen morjeplovec in je večkrat plul po morski poti, po kateri je plul tudi Titanic, naredil toliko začetniških napak. Kasneje so to sicer pripisali temu, da je tekmoval in je želel narediti ladjo kot tisto, ki je najhitreje preplula Atlantik.

In še dve stvari sta se zgodili leta 1913, obe marca, nekaj mesecev pred ustanovitvijo FED-a: prvič, ustanovljena je bila vplivna organizacija Anti-Defamation League, mednarodna židovska nevladna organizacija, in drugič, mandat je nastopil 28. ameriški predsednik, demokrat Thomas Woodrow Wilson, za katerega se večina zgodovinarjev strinja, da je bil najbolj pro-židovski predsednik ZDA. Vse drugo je zgodovina, o kateri sem že pisal v besedilih o prevari s centralnimi bankami in o tem, kdo je financiral rusko revolucijo ter obe svetovni vojni. Dopuščam možnost, da je vse skupaj zgolj teorija zarote, ampak prav je, da si bralec sam ustvari mnenje o nekaterih zgodovinskih dogodkih, še posebej, ker uradni kronisti izpuščajo precej zanimivih podrobnosti iz pretekle in polpretekle zgodovine, čeprav ravno te “malenkosti”, za katere se zdi, za so naključja in nič več, nekatere zadeve postavljajo v povsem drugo luč.

Kavarna Hayek

 • AlojzZ

  Narod, beri! To je zgodovina gospodarjev denarja.

 • althar

  Zelo zanimiva koincidenca, za katero slišim prvič. Vsekakor pa gre v ZDA od ustanovitve Fed samo še navzdol.

 • dež

  Titanik – mati vseh afer, v zvezi s teorijo zarote ?!?

 • RealRevolution

  Dobra kolumna,pohvalno NOVA24.
  Pop- tv je pa v sluzbi lazi in tv-sovov…
  Osvescanje prebivalcev o “svetovnih” razmerah je zelo pomembno.
  Seveda ne pricakujte ,da bo to elita potrdila in se bo ucilo v solah.To znanje morate sami trdno resno vzet saj je navsezadnje logicno.Pri teh zadevah se morajo stvari ujemat in ce se ,potem ni dvoma.
  Temu se rece prepovedana zgodovina.
  Vsem na ocem, a uradno so nepriljubljene.Nekatere “teorije zarote” so sprejete a potisnjene in “nepomembne”.
  Dosezejo to ,da izgubijo “vrednost” in trenutno zanimanje ,da se poleze prah .
  Veliko pripomogne k temu;fake news.
  Pravzaprav se ze kar nekaj stoletij delajo velike zarote proti cloveku in se se naprej.
  Samo sedaj se veliko bolj vse odkriva in tezko kaj ostane neopazeno(javno seveda).
  Glavni akterji igrajo na cloveske slabe lastnosti,da dosezejo svoje…

  A je Multi-kulti zahec?!
  Glavni dajo pospesek z ideologijami in denarno mocjo,prenesejo na funkcionarje,pohlepnezi storijo kar jim je receno,spodaj pa so idioti,ki nimajo zelo veliko koristi in jim verjamejo.Ti pa se potem prenesejo na neumno-naivne pripadnike itd…

  Vse se ujema ,a ostane samo teorija,ker se vse “konca” pri kacji glavi(samo kuharji vedo kaj so dali v lonec).Z stevilcnimi pripadniki pa se lepo dosegajo podvigi.
  Ti pa kuhajo in na koncu nekaj nastane.
  Zelo zazgane crepinje,ki jih je tesko isprati…

 • tarantela

  A ste sinoči gledali dokumentarec o družini Trump?

  • dr Janez Sveti

   Ja. Dedek je bil borec, Fotr pa Forum21. :)
   D Janez Sveti Farmer

 • dr Janez Sveti

  Ahhh..stare zgodbe.
  DR Janez Sveti Metuzalem

 • FeriSS.H

  Kot vedno … če je iz Kavarne Hayek, potem je OBVEZNO za prebrati.

  Židje so PLANETARNI PROBLEM št. ENA, so vir skoraj vsega zla ki se dogaja, kot da bi bili nekakšni Luciferjevi emisarji. Planetarni Problem ENA-A pa je POPOLNA NEZAINTERESIRANOST ogromne večine, predvsem Evropskih ljudstev, za ta problem. To se lepo vidi tudi pri takih člankih, kjer je zanimanje bralcev skoraj NULA.

  Židje … pri tem mislim na AshkeNAZI-je, večina niti niso biološki potomci davnih Hebrejcev, ampak so Khazarji iz Azije, iz okolice Kaspija, ki so prevzeli Judaizem od izvirnih Judov ko so ih trgovske poti prinesle tja iz Srednjega Vzhoda. Kultura ki je ustvarila Židovstvo je nastala tam nekje okoli 100 B.C. To ljudstvo ni imelo ENE domovine, njihovo “državljanstvo” je bil Judaizem.

  Pomembno pri tem je da pripadnost Judaizmu je za njih pomenila pripadnost zaprtemu krogu kjer so ženitvene povezave izven te skupnosti bile prepovedane, in tako je v dobri meri še danes. Na osnovi take zaprtosti je dobesedno nastala nova sintetično vzdrževana Rasa, kar pomeni da Khazarski Žid, tudi če opusti svojo vero, postane sekularen, še vedno ostaja Žid.

  Ko so se razpršili po Rusiji in od tod še po Evropi so povsem prekinili kontakt z ljudstvi podobnim sebi, v novih okoljih pa se nikoli niso asimilirali z gostiteljem, ampak so se izolirali v geta ki so jih sami ustvarili, in tako je povsod še danes. Povsod so vzdrževali Svojo Religijo, Svoje Zakone, Svoj Jezik, Svoje Običaje, Svojo Kosher Hrano in Svojo Ekonomijo.

  Evropejci so prišleke doživljali kot prave ALIENE, sorto povsem drugačno od vsega znanega. V takratni Evropi je vladalo načelo treh Božjih Stvaritev – Cerkev, Plemstvo in Navadno Ljudstvo, Kralji so pri tem bili izvzeti. Četrta Stvaritev pa so bili Židje, samo ne Božja ampak Luciferjeva Stvaritev, predvsem zaradi njihove dominantne vloge pri denarju, torej USURIJU ali obrestih. A niso danes prav Banke in Banksterji najbolj osovražene stvaritve “Luciferjevih” Židov.

  Križarji so na poti v Sveto Zemljo izvajali prave masakre Židov. Vsak Evropski Kralj je na ta ali oni način obiral Žide in ih dal pregnati iz svojega Kraljestva. Samo iz Anglije so bili pregnani za obdobje nekih 400 let. Ko so se lahko vrnili so nadaljnja stoletja minila preden so si zaželeli enake državljanske pravice kot Angleži na primer. Tak tisoč letni pregon in tretman Židov je seveda formiral njihov odnos do Evropejcev – NESKONČNO SOVRAŠTVO, kjer že samo omenjanje Krščanstva njim pomeni lastno izginotje.

  Razpravljati zdaj o temu – a je in koliko je to bilo krivično – je brezpredmetno – Sovraštvo do vsega Evropejskega in Krščanstva je Židom zdaj vgravirano v gene. To sovraštvo im je kot Življenjski Dah. Tu je odgovor zakaj danes Židje hočejo uničiti Evropske Narode in Civilizacijo, čemur je še dodatno prispeval tako imenovani Holokavst, čeprav krepko falsificiran, ki im je kot na pladnju podaril še nekakšno “legitimnost”pri tem početju. Multikulturalni plan Globalistov, kjer dominirajo Khazarski Židje je drugačen motiv, a je v idealni sinergiji s prvim, še posebej zaradi Levičarske kolaboracije.

  V nadaljevanju bom še opisal kako so Khazarski Židje Ugrabili Ameriko in s tem praktično celi svet

  • logika

   Židi so antikrščanski, izdali so Jezusa, na to so še danes ponosni, podredili so si ameriški narod ki umira za izraelsko židovske vojne na Bližnjem vzhodu, ter ubija civile. http://smoloko.com/wp-content/uploads/FederalReserveJewsMeme.jpg

   • FeriSS.H

    Dober link … tako se to dela

   • dob

    Ena kurčeva privatna firma (FED) drži celotne ZDA za jajca!
    Zaradi debate sem dolžan povedati, da ne verjamem nobeni religiji/ideologiji, ki je organizirana v inštitucijo za prodajo svojega ne-znanja in manipulacijo s človeštvom.
    Tale stavek: “The Vatican even invented other “religions” in order to insure conflict and create divisions that result in war.” sem prebral danes na tej strani:
    http://www.galacticchannelings.com/english/montague18-06-17.html

    Sem mnenja, da Zavest vdira v v Materialni svet bolj kot kdajkoli poprej v zgodovini človeštva. Informacije kar dežujejo z vseh strani in je tistim, ki morajo držati zdaj ves ta drek skupaj na kupu, kamor so ga navozili, zelo težko vzdrževati nesmiselno pozicijo. Ljudje se pač ne pustijo več indoktrinirati od debilov, ki sebe predstavljajo za izredno inteligentne.
    Biti izredno pokvarjen še ne pomeni, da si inteligenten. Pravzaprav pomeni, da si samo neumen. Še malo, pa bo neumnost sinonim za Brezsrčnost.

    Ampak, neumnim je to zaman govoriti, ker ne razumejo v kaj rinejo! Zmeraj se jim je vse izšlo, a zdaj se jim ne bo. Preveč Zavesti se je znašlo v Materiji. Zato se zdaj Zavest v Materiji zaveda, zakaj je obstoj Materije (bil) potreben.

    Sicer pa smo vsi – energija. Iz Luči smo, ne iz Teme!

  • s

   V krščanski novi zavezi v svetem pismu vse jasno piše!!
   http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=1+Tes+2%2C14-16&id0=1&pos=0&set=2&l=sl

   • FeriSS.H

    Ja … zanimivo …

  • FeriSS.H

   Drugi del komentarja – Kako so Židje Ugrabili Ameriko in …

   Industrijska revolucija v Evropi in Ameriki je bila prelomnica za transformacijo iz klasičnega Usuri (ODERUH) Žida v modernega Žida. Postal je Lastnik Medijev, Hollywooda in BANČNIŠTVA, predvsem tega dobesedno Hudičevega stvarstva – FED-a. Razširil je svoj vpliv še v Akademijo, Izobraževanje, Administracijo in Kulturo na splošno.

   Kot prave METASTAZE pa so se razpasli skozi stotine raznih Židovskih Organizacij in Agencij, predvsem v Ameriki, od katerih so najbolj vplivne:

   AIPAC (American Israel Public Affairs Committee),
   ADL (Anti-Defamation League), Naslednik Dunajskega Wiesenthal Centra
   SPLC (Southern Poverty Law Center),
   RPC (Republican Jewish Coalition),
   NJDC (National Jewish Democratic Council)

   Marsikaj “lepega” je o Židih razkril tudi sam Izraelski Rabbi Ben Porat-a, Tu je link – https://www.youtube.com/watch?v=L-0iyi_LMB8

   Pri tem se je treba zavedati da Khazarski Židje niso tega dosegli zaradi neke osebne superiornosti, ampak na osnovi neprikritega in agresivnega NEPOTIZMA. To je princip identičen Sicilijanski Mafiji, Albanskim Kriminalnim Združbam, Napolitanski Camorri , Kalabrijski Ndrangheti, Colombian Cartel, Mexican-ske Kriminalne Združbe – Surenos, Sinaloa Cartel, Gulf Cartel Los Rojos, Los Zetas Guatemala branch, Juárez Cartel, Tijuana Cartel, Guadalajara Cartel … MS-13 bande .. Belski Arian Brotherhood … in podobno.

   Bistvena razlika med temi klasično kriminalnimi združbami in Židovsko Kabalo, je da so prvi vsi ILEGALNI, Židovski Kriminalni Koncern pa je LEGALEN in povrhu še na oblasti, in to v Ameriki.

   Khazarski Žid je finančne veščine razvijal še od Babilonskih časov, in ko so Evropa in Amerika začele razvijati Finančno Civilizacijo, je Žid že bil pripravljen in se je v tej domeni vzpel kot meteor. V tem zamahu po oblasti je Žid kot outsider moral premagati še eno oviro – Civilne Pravice. Stari Židje tega niti niso potrebovali, novim pa je to bil imperativ na poti podrejanja bivših gospodarjev.

   Nacija za nacijo so padale pod principi Francoske Revolucije – Liberté, Egalité, Fraternité – kar je Žid zgrabil in kot “štafeto” nesel naprej.

   Denarna civilizacija ne mara klasične Aristokracije ki bi ji stala na poti, zato je Žid pograbil idejo – EGALITE. Podobno ne smejo obstajati bariere funkciji denarja, zato je Žid promoviral idejo – Liberté. Ker se je pa bal da bi kot outsider lahko izgubil dominacijo je naprej porival idejo – Fraternité.

   Kot vedno, Hudič je v niansah, Enakost je zdaj pomenila novo NEENAKOST – Diktaturo Gospodarjev Denarja nad sužnji ekonomije prikovanih na verigo dnin/plač. SVOBODE je Žid interpretiral tako da je on zdaj svoboden da pije kri Nacijam preko Usuri-obresti in Finančne Diktature. Fraternite ali Bratstvo pa je Žid prevedel tako da on MORA biti SPREJET povsod kot ENAK, pri tem pa lahko zadrži svojo POSEBNOST in željo-pravico po maščevanju.

   Ko je dosegel vse tri parametre Francoske Revolucije, Žid se ni ustavil, začel je zahtevati posebne pravice in si ih je “priboril” = IZSILIL. Včeraj je rogovolili proti Aristokraciji, zdaj je on postal novi Aristokrat … Bankokrat ali Bankster na primer. Kot pripomoček in slepilni manever pri kamufliranju svojih POSEBNIH “prelevmanov” je začel riniti v ospredje Črnske “pravice”, LGBTQ “pravice” … “izumil” je MultiKulturalizem … samo za Evropsko Raso seveda … za Žide to ne velja.

   Skozi Izobraževalni sitem in MultiMedijsko “kulturo” je deformiral generacije Goyimov, med tem pa svoj pomladek skrbno in ločeno izobraževal po Judaističnih načelih.

   Žid ni začel niti je organiziral Moderno Industrijsko Dobo, niti je on ustvaril Liberalizem, a ko so se te zadeve zgodile je sebe zvito implantiral in se identificiral z Roparskim Kapitalizmom. Ostala pa je ena velika nevarnost za novo Židovsko Aristokracijo, ki se ji reče asimilacija. Če bi se to zgodilo bi Rothschilds, Baruchs, Frankfurters, Rosenmans, Guggenheims, Schiffs, Lehmanns, Cohens … ostali brez lastnih privržencev, ki bi se naj vrinjali vsepovsod, in tako vzdrževali Židovski vpliv v vsakem segmentu življenja. Zato je Židovska Aristokracija “izumila” SIONIZEM, ki se je pokazal kot prava Politična Mojstrovina.

   Osnovna ideja Sionizma je bila najti Stalni Dom za Žide, narediti iz njih Nacijo z Državo, in tako končati Nomadsko-Geto stigmo. Torej cilj Sionizma je bil PREPREČITI asimilacijo Židov v gostiteljeve Nacije. To je doseženo v polni meri, ker katere koli države naj so Židje državljani, njihova zvestoba pripada samo njihovem Židovstvu in seveda Yerushalayimu – Izraelu. V začetku ih je vsega nekaj in zaradi maskiranja osnovnega cilja le odšlo v Palestino a večini to nikoli ni padalo na um. S tem činom so Sionisti zagotovili trajno enotnost in solidarnost vseh Židov, kjer koli da so.

   Sionizem je tako postal uradna politika Židovske Entitete, in kar zadeva navadne Žide, so ti postali navadni ujetniki v rokah svojih vodstev. Niti eden vodilni Sionist ni odšel iz svoje udobne pozicije v Ameriki v Palestino. Tudi Židje iz Evrope niso odhajali v Palestino ampak v Ameriko, njim ta PRAVO obljubljeno deželo, zadnjo postajo njihove prevlade, zadnje mesto za njihovo maščevanje.

   Po WW2 invazija Palestine in transformacija v Izrael strateško ni tako pomembna kot Židovska INVAZIJA Amerike. V pol stoletja od implementacije Sionizma nekih deset milijonov Židov je bilo premaknjeno na obale Severne Amerike, da spodrinejo Američane biološko in ekonomsko in se kot paraziti zažrejo v Ameriški organizem. To so uspeli in pri tem uspeli pohabiti socialno in spiritualno obliko življenja Euro-Američanov.

   Proporcije te invazije so bil takšne da so celo dremavi in politično nezavedni Američani samo mežikali z očmi in debelo gledali kaj se im dogaja, kako njihova država prehaja v roke prevarantskih spletkarskih oblasti-požrešnih Finančnih Grabežljivcev … TOTALNIH ALIENOV.

   Rezultati so vidni, vsakdo z nekaj elementarnih lastnosti percepcije to lahko zaznava vsakodnevno … skozi NENEHNE vojne, predvsem pa Migracije, “Begunce” … Multikulturalizem … in vse to usmerjeno izključno v Evropo in vse kar je Evropska civilizacija ustvarila drugod.

   • dob

    Vse je res, kar si napisal in vse to drži. Zgodovina denarja in moči, ki jo denar prinaša, je zgodovina omejevanja tistega, kar je nam ljudem Bog dal!
    Lucifer namreč deluje tako, da producira pomanjkanje, ker drugega ne zna ustvariti! Potem ko vzpostavi “povpraševanje”, kar je posledica pomanjkanja, ki ga sam ustvarja, lahko mirno doseže, da mu ljudje služijo. Saj drugače ne morejo preživeti.
    Temu se reče izsiljevanje! In na njem temeljijo vse družbe te civilizacije, naša ni nobena izjema. Vsi ti principi veljajo za komunizem in za komuniste, ki jih pri nas vodi milan kučan, izdajalec naroda in zločinec prve klase.
    To, da so Židi in židovstvo vpleteni v zaroto vodenja sveta prek finančnih svojih mahinacij, samo dokazuje dejstvo, da so ljudje (goyim – žaljivo ime za nežide) podkupljivi. Predvsem pa govori o tem, da tradicija, podkrepljena z verskim fanatizmom, omogoča sistematičnost, ki jo mnogi zamenjujejo za inteligentnost. Inteligenca namreč ni v tem, da prevaraš čimveč nežidov, to je samo program, ki ga sistematično izvajajo in je finančno podprt, ker ima svoj namen.

    Za Luciferja je značilno, da ljudi loči med sabo in izloča tiste, ki mu ne služijo. Lucifer razmišlja: ali-ali.
    Bog pa razmišlja: in-in.
    Bog nikogar ne izloča, zanj smo vsi Njegovi.

    Zato sem jaz bolj kot na pripadnost neki naciji ali v religiji pozoren na to, kaj ljudje govorijo. Polarizacija in siljenje ljudi, da se polarizirajo in se tako odločijo za eno od sprtih strani in postavijo proti drugi, je Luciferjev program, enako kot je Luciferjev program tudi usegliharstvo!
    Na primer. Meni je laže razmišljati v pojmih, ki označujejo vsebino., Recimo, namesto izrazov: komunizem, fašizem, nacizem, islam…. je bolje uporabiti pojem BREZSRČNOST.
    Brezsrčnost imamo lahko tudi doma. Pa nas nihče ne imenuje za komuniste, fašiste, naciste, islamiste….
    Brezsrčnost je lahko dokazati! Boli srce, ko jo srečamo.
    Sodišča so po navadi v službi ene od brezsrčnosti, zato je ne zazna.

 • Zgornji

  TOOOČNO TKO – ZAČETEK PROPADA PA JE BIL V 70 LETIH, KO SO SE LOČILI OD ZLATA/ZLATIH REZERV !!! ! !!! AMPAK – NAAAAAAAJHUJŠE PA NAS ŠELE ČAKA – ŠELE PRIHAJA – V NEKAJ LETIH SE BO VSE POKAZALO !!! ! !!! PUSTILO PA 55 % MRTVIH LJUDI ZA SEBOJ !!! ! !!!

 • logika

  ” Ne zanima me kdo piše zakone, v oblasti imam denar” Židovski bankir Roščild http://boardofwisdom.com/cachetogo/images/quotes/355993.png

 • r

  Ameriško tiskanje denarja je v rokah židov. http://smoloko.com/wp-content/uploads/FederalReserveJewsMeme.jpg

 • s

  V krščanski novi zavezi v svetem pismu vse jasno piše!!! http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=1+Tes+2%2C14-16&id0=1&pos=0&set=2&l=sl

 • eujefarsa

  nekrščanski Židi so bankirji ter izumitelji boljševizma!!!!!!! Trotski in Lenin sta bila Žida! https://www.revisionisthistory.org/communist.html

 • žnj
 • Orbit_NG

  Kriza se je začela 2005 tik potem, ko je Slovenija vstopila v EU in ne 2008. Se spomnim vso to rajanje na meji z Italijo, potem pa bam mesec dva potem…

 • MladiLiberalec

  Seveda je to lunatična teorija zarote. zakaj sploh vprašaj? Recesije so bile tudi pred letom 1913 na veliko. In potem ker so bili nekateri veliki bankirji Židje in ker so bili nekateri komunisti Židje seveda še zlasti ne vsi tisti ki jih te kao teorije zarot navajajo iz tega se naredi neka naveza da vse države centralno planirajo če ne drugje v monetarnem sistemu kot so si zamislili očetje marksizma centralno planiranje. čeprav so si ga sicer zamislili drugače. In seveda ker je ena ideja malo podobna kao komunisti ali morda socialisti vladajo celemu svetu. Res prava libertardska bolezenska motnja. Enostaven odgovor je da je temu tako ker se zlato kot osnova za menjalno sredstvo obnaša manj elastično kot papirnati denar.

  • logika

   ameriška satanistična ži ovska politika je dala ubit Gadafija, ki je želel brcnit dolar, ter uvesti zlato kot menjalno sredstvo, ter tako okrepiti tudi afriški kontinent ter na sploh bližnji vzhod. Amer, so ga zato dali ubit pod vodstvom psihopatske Killary. Na video posnetku je Killary hladnokrvno povedala o Gadafiju: ” Prišli smo, videli smo ga, nato je umrl”. Killary ter njena izraelsko ameriška ” ekipa” še vedno niso odgovarjali za zločine nad Libijo. https://www.youtube.com/watch?v=FmIRYvJQeHM

   • MladiLiberalec

    Gadafi je govoril tja v en dan svašta leta in desetletja.

    • r

     Skrbel je za stabilnost in je povedal v intervjuju, da ko ga bodo američani ubili, bodo sledile migracije v Evropo. Gadafi ni sovražil Evrope. In imel je prav, da so migracije res obremenile v Evropo.

    • r

     tuji novinarji so napisali veliko člankov na to temo, da je Gadafi obvladoval migracijo. http://www.msnbc.com/specials/migrant-crisis/libya

 • Zaskrbljen

  Precej seksi dokumentarc o Rothshit familiji

  https://www.youtube.com/watch?v=_FUz0vPZc7w

 • sevenx

  Dobr člank.

 • Anton Slapnik

  in za vse je spet kriv dolfe…..??????????????

  • Zaskrbljen

   Dolfe je bil ustvarjen in izrabljen s strani internacionalnih bancnikov.

 • Get Smart

  Besedna zveza “teorija zarote” je kaviar židovski (=samoimenovanih SMRTNIH NEPRIJATELJA LJUDI) izum za farbanje ljudi.
  Nanizana dejstva, konkretna imena in dela konkretnih zločincev niso kaka teorija, ampak so dejstva, je RESNICA o kaviar židovski oz. KOMINTERNISTIČNI zaroti proti ljudem.
  Torej, retorična figura “retorično vprašanje” v takem primeru ni na mestu, saj pri nevednih ustvarja kakor dvom v sicer znane in DOKAZANE ZLOČINE ZLOČINCEV PROTI ČLOVEŠTVU, o katerih pa ljudje ne vedo, ker KOMINTERNA, ki totalno kontrolira medijsko sceno, o svojih zločinih pač ne poroča,
  če pa že, jih PODTIKA svojim žrtvam. Zdaj menda že veste, da kaviar kominternistična = KOMUNISTIČNA LAŽ poteka v glavnem tako,
  da te kreature navedejo SVOJE ZLOČINE, ki jih nato PODTAKNEJO ČLOVEKU.
  Nekaj primerov:
  – MURGLSRBSKA KAVIARŽIDOVSKA JUGOSLAVIJA ROPA in UNIČUJE Slovenijo,
  kri pa je (po njihovem agitpropu seveda) “J”,
  – Lukšić = SD = KPJ = MURGL JUGOSLAVIJA gradi kliniko Lukšićevi ženi, kliniko ima kao “J”,
  – Kućan na šverc prodaja orožje Izetbegoviću, kriv je kao “J”,
  – LDS = Zares = PS = SMC = KPJ pobira provizije pri “Patriji”, kriv je kao “J”
  itd.
  Razumemo?
  Tak je modus operandi, tako ti zločinci proti človeštvu delajo in bodo delali do konca in naprej,
  kar vam nenazadnje v STOŠCAH nje celo prisegajo:
  “Druže Tito, mi ti se kunemo, da sa tvoga puta ne skrenemo!”
  Itd.

  Namesto kakor vprašanj in kakor ugibanj, kaj da je bilo prvo oziroma s čim, kako itd. se je nekaj kakor začelo (prvo je vedno lahko le prapočelo nje),
  navajajte tako v naslovih kot v besedilih DEJSTVA, saj jih je več kot dovolj.
  Retorično figuro “retorično vprašanje” uporabljamo, če ga že “moramo” oziroma želimo,
  ko je odgovor vsem poslušalcem več kot znan.
  Vsi (95 % nje) voditelji KOMINTERNE so kaviar židovski bastardi, ostalo je lokalni lumpenproletariat, torej kloaka nekega prostora, ki jo kaviar židovstvo z REVOLUCIJO = s preobratom naplavi na površje.
  99 % tukajšnjega MURGLSRBSKEGA JUGOKOMUNISTIČNEGA lumpenproleterstva, so za potrebe REVOLUCIJE dovezena sereorska govna in govna iz okolice. Pojem lumpenproleteri si sposojamo kar od dveh KOMINTERNISTIČNIH PROPAGANDISTOV, in sicer tovariša Marxa in Engelsa, oba seveda kaviar židovska bastarda.
  S pojmom lumpenproleteri, ki da so avantgarda KOMUNISTIČNE REVOLUCIJE, sta označevala MORILCE, LOPOVE in ostale ZLOČINSKE DELAVCE (proletere nje), s pomočjo katerih kaviar židovstvo gradi “NOV SVETOVNI RED”, red razredov, kjer so kaviar židovski bastardi gazde (prvorazredni), njihovi samoimenovani psi čuvaji – WATCHDOGIćI so drugorazredni (čeprav se tu sami radi izdajajo za prvorazredne nje), ljudje pa so brezpravni sužnji — to je NOV SVETOVNI RED KOMINERNE = KOMUNISTIČNE INTERNACIONALE,
  kjer ni prostora za narode in narodove kulture,
  kjer ni prostora za RESNICO, za poštenost, pravičnost, pravnost, SVOBODO in kar je še tipik SLOVENSKE KULTURE ŽIVLJENJA, ki smo jo Slovenci podarili svetu,
  ampak je prostor le za
  KOMINTERNISTIČNE LAŽI, POKOLE, uničevanja, pedofilije, pedrofilije, pasjejebstva in kar je še deviacij, če jih gledamo s človeškimi očmi,
  so pa povsem normalna (VSAKDANJA dejanja, dejstva) kaviar židovskih satanističnih kreatur in njihovih SERBUSOV. Serbus je za serbusa rojen nje, biča vajen in željan. Te kreature že iz samega veselja do zločinov storijo zločin proti človeku, kaj šele za piškotek, kot jih dobivajo dandanes.

  Kot veste, sta bila tovariša Tito Broz Joseph in njegova desanka šakić Moses Moša Pijade oba kaviar židovska bastarda, pedra, pedofila, posiljevalca otrok, morilca …

  • Get Smart

   “… Oni koji nemaju ni kuće
   ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, JER ćemo im obećati veliku pljačku.
   Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima,
   pozorišnim predstavama i drugom propagandom… Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine.
   Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba,
   za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere… Samo nesrećnici
   postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti,
   MI SMO SMRTNI NEPRIJATELJI SVAKOG BLAGOSTANJA, REDA i MIRA…”

   (Moses Moša Pijade, srbijanski i jugoslavenski političar, slikar i novinar židovskog podrijetla,
   desna ruka velezločincu Josifu Brozoviću Titu).

   PREVOD:

   “…Tisti, ki nimajo hiše, zemlje, živadi,
   se bodo k nam hitro priključili kar sami, KER JIM BOMO OBLJUBILI VELIKI ROP.
   Težjo bo s tistimi, ki imajo neko posest. Te bomo navezali nase z gledališkimi predstavami
   in ostalo propagando. Na tak način bomo postopoma obdelali vse pokrajine.
   Kmet, ki ima hišo, zemljo, živino, delavec, ki prejema plačo in ima za kruh, je za nas NIČ vreden.
   MI MORAMO IZ NJIH NAREDITI brezdomce, proletarce.
   Samo nesrečniki postanejo komunisti.
   ZATO MORAMO NESREČO USTVARITI in množice spraviti v obup.
   MI SMO SMRTNI SOVRAŽNIKI VSAKE BLAGINJE, REDA IN MIRU”

   (tako pravi tovariš kaviaržidovsko srbki Moses Moša Pijade, desna roka tovariša Josifa Broza, kateremu JUGOSLOVANSKI POLITIKI v Sloveniji, v Stošcah nje prisegajo večno zvestobo).

   Pamet v glavo.

 • Vrhovni sodnik

  Kazarski židje – zlo človeštva, tud jugo so obvladval

  • r

   jp.

 • logika

  Dokler imam kontrolo nad denarjem, me ne zanimajo zakoni. Židovski bankir Roščild http://boardofwisdom.com/cachetogo/images/quotes/355993.png

 • FUCK COMMUNISM

  Meni nihce ne bo govoril, da moram 1. zide tolerirat, 2. jim karkoli verjet, 3. da se mi morajo smilit in 4. da jih ne smem kritizirat. Zidje in njihov pohlep, pokvarjenost, sla po kontroli, vecvrednostni kompleks in dvojna merila so rak clovestva. Prej ko se jih postavi na svoje mesto, prej bo svet zadihal. Tako kot je Nemcija zadihala od 1933 do 1939, ko Zidje, in prostozidarji, niso imeli nobenega vpliva ne moci, potem pa so ji vsilili vojno in jo unicili zato, da jo se danes molzejo do suhega!

 • Franc Šink

  niso vsi Židje krivi, razen če nimajo komunističnih genov. Ampak ta članek zlorablja zgodovino! Nula od nule.

  • žnj

   Židje sovražijo Kristusa, ponosno pišejo o tem, da so ga oni izdali in križali, še danes ga sovražijo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!