Povest o dveh novinarjih

Ivan Šokić (Foto: Demokracija)

Svoboda govora na eni, sovražni govor na drugi strani. Medtem ko nekateri zahtevajo cenzuro, drugi vse označujejo za lažno. Nadvse zanimivo je te dni spremljati dogajanje po svetu, še bolj pa odzive medijev. Ravno po njihovih odzivih lahko najhitreje vidimo, ali so v službi resnice ali samo usta Sauronova, ki prenašajo naprej tisto, kar je Temni gospodar želel, sprevračajo vojno v mir, svobodo v suženjstvo in nevednost v moč.

Zopet se je namreč pokazalo, da novinarstvo ni več tisto, kar je včasih bilo. Resnici na ljubo, določeni mediji niso nevedni namerno, temveč žal niso zmožni boljšega dela. Številni današnji novinarji so posvečeni papagaji, ki ponavljajo tisto, kar jim je bilo naročeno. Dandanes je iskanje dobrega raziskovalnega novinarja v svetovnih osrednjih novinarskih hišah ekvivalentno Diogenovemu iskanju poštenjaka sredi Aten s svetilko pri belem dnevu.

Kar je nekoč veljalo za četrto vejo oblasti, je danes samo njen lakaj, saj je večinski del novinarjev v službi politike. Edina razlika je, da se nekateri tega zavedajo, medtem ko se drugi prepričujejo, da ni tako. Sam sem imel vedno raje prvo vrsto. Ne glede na to, ali so z desnega ali levega brega, se mi zdijo bolj pošteni. Z drugo kategorijo, v kateri je bil tudi Džamal Hašodži, se pojavlja samo vprašanje, kako jim lahko zaupamo, ko pa slepijo celo same sebe.

V novinarstvu nimajo več monopola osrednji mediji
Novinarstvo ni več poklic, nad katerim imajo monopol veliki osrednji mediji. Z vzponom YouTuba je prišlo do novega vala raziskovalnih novinarjev, kakršen je denimo Tommy Robinson, ki so v primerjavi z velikani novinarske industrije cenejši, učinkovitejši in najpomembnejše − resnicoljubni. Medtem ko v večjih uveljavljenih medijih uredniška politika pogosto diktira delo novinarja, so neodvisni novinarji po svetu odvisni samo od sebe.

To nas privede do dihotomije med angleškim protiislamskim aktivistom in neodvisnim novinarjem Robinsonom ter savdskim novinarjem in obveščevalcem Džamalom Hašodžijem. Gonja britanskega sodišča proti Robinsonu zaradi njegovega poročanja o muslimanski posiljevalski tolpi se nadaljuje. Posiljevalci so dobili od pet do minimalno 18 let od dosmrtne zaporne kazni. Po drugi strani mediji opevajo Hašodžija kot enega največjih zagovornikov modernizacije Savdske Arabije, pri čemer pa pozabljajo na njegovo zgodovino. Hašodži je v osemdesetih veljal za sodelavca tako savdske kot ameriške obveščevalne službe, prijateljeval je z Osamo bin Ladnom in z njim zagovarjal idejo tako imenovane ene islamske države. Ko se je kasneje savdska kraljeva družina distancirala od voditelja teroristične organizacije, je bil Hašodži vmesni člen. Njegov stric Adnan Hašodži je bil v tistih letih eden največjih prekupčevalcev z orožjem na svetu, Džamal pa je deloval na vseh kriznih žariščih na Bližnjem vzhodu, kjer je trgovina z orožjem cvetela. Hašodži je bil skozi svojo celotno kariero novinarska kača, ki je delala po naročilu svojih gospodarjev.

Džamal Hašodži z raketometom v roki pozira s pripadniki Al Kaide. (Vir: Twitter)

Novinarjeva naloga ni lahka, je pa pomembno poslanstvo
Medtem ko britanske oblasti preganjajo vojake, ki so se po naključju znašli na istem kraju kot Robinson in se slikali z njim, svetovni mediji ignorirajo Hašodžijeve fotografije iz osemdesetih let, kjer z raketometom v rokah pozira v družbi pripadnikov Al Kaide. Robinsona, ki si je drznil poročati resnico, so britanske oblasti pripravljene pribiti na križ, svetovni mediji pa o tem ne bi črhnili besede, če ne bi bilo socialnih omrežij in množice preprostih ljudi, ki ga podpirajo. Po drugi strani je po navedbah različnih virov Hašodži veljal za obveščevalca, ki se je oblačil kot novinar, a ga imajo mediji za žrtev, ki je padla zaradi svojega drznega novinarskega dela.

Sokrat se je nekoč primerjal z obadom in ravno to vlogo bi moral v sodobni demokraciji zasedati novinarski poklic. Novinarjeva naloga ni lahka, je pa pomembno poslanstvo. Samo obad namreč lahko pripravi velikega plemenitega žrebca demokracije, da poskoči in se izogne kačjemu piku. Robinson je tak obad, konstanten trn v peti vsem, ki bi radi neprikladno resnico pometli pod preprogo. Hašodži pa je bil skozi vse življenje kača, ki se je borila proti Zahodu. Medijsko povzdigovanje Hašodžija in na drugi strani obsojanje Robinsona pove največ ravno o novinarjih samih.

Ivan Šokić

  • Aton

    Balkanci pišete Hašodži. balkans.aljazeera.net pa Khashoggi. Sicer je pa to bil najbolj gnusen umor SA, kjer je borba za oblast pač taka. In če Izrael pač podpira MB Salmana to še nič ne pomeni. Le da denar kroži.To da novinarji podpirate SA, kjer je rojeno vse zlo terorizma, največje kratenje pravic žensk, drugače mislečih in drugače verujočih, pa je za ta medij zelo zelo žalostno. In veliko vzrokov bi v SA hitro našli, da bi ti “novinarji” končali na prav tak način.

    • Mare Kranjc

      Kje pa si prebral, da avtor članka ali novinarji podpirajo Savdsko Arabijo? Govori o morali in etiki novinarjev.

  • VERRZIFIKATOR

    Odlično!
    Ostal sem – brez rime.

    • Zgornji

      Skoraj dvomim , pa čeprav ga tudi zdaj lomim ;-)

    • Franc Šink

      Jaz pa brez sape.

  • večni srb

    Spomnimo se kaj je delal Murdochov imperij, ki je prisluškoval državnemu, policijskemu vrhu in civilom, pa se ni spremenilo nič. No ja, Trump je postal predsednik ZDA, ampak to itak.

    Lastniki medijev so največje korporacije, ki opremljajo tudi državo, vojsko,… nenazadnje slehernega izmed nas, saj to pomeni medij, opazovati življenje in razne sociološke fenomene na nivoju slehernega posameznika. Tu se začne pa alternativna dimenzija, ko ni več jasno, če mediji poročajo o novicah ali jih ustvarjajo. Pri nas zagotovo, največji bogataši so nekdanji udbaši, ki so se na neki točki uprli državi, danes pa so država in si lastijo vse kar so prej nadzirali in regulirali. In to za komuniste, ki so bili znani po totalitarnem nadzoru, družbena samozaščita je spremljala celo kaj so se pogovarjali družinski člani med sabo. Cela mreža je bila tudi odlično strukturirana, eni so nadzirali posamezno vas, peščica manjša mesta, v večjim krajih pa so imeli prave obveščevalne centrale, ki so ločevale osebne informacije od pomembnih za državo.

    Včasih niso imeli veliko dela, ker je bilo življenje v komunizmu omejeno in dolgočasno, Evropa je spremenila prioritete, odprla prostor in povzročila reorganizacijo družbenega vpliva. Razlika je, da zdaj jim pa sploh ni treba več poročati resnična dejstva, ker ni več centralne partije, ki bi določala moralne kriterije, varovanje interesov pa je razdeljeno glede na vrednost in pomen kapitala. Zato se morda civilna sfera zdi nekoliko bolj razbremenjena, ampak to je samo iluzija, sicer ne vem, nisem nikjer in mi nihče nič ne pove, ampak že po logiki sklepam, da je danes še neprimerno huje kot prej in lahko nadzirajo celo misli posameznikov. Kdo si lasti pa Google in Facebook, celo sodobno spletno platformo je zgradila vojska.

  • sloustava

    Na eni strani novinarsko delo, in na drugi strani presstitucija! Novinarji, kot so g. Jancic, pa Pozar, raziskovalci kot so Omerza, Pezdir, Ljeljak, so novinarji, porocevalci, ki povedo dejstva. Presstitucija, presstitutke in presstituti tipa carl, setinc pasek, karba, so osebki brez morale in znanja, sposobnosti, postenja in osebne integritete. So “figure veneris “ v krempljih tistih, ki ki so jih kupili. Po Golobicevo, kupljeni mediji. Raje sem lacna, bosa in raztrgana, kot brezosebna, amoralna praznoglavka!

  • terminalar

    Tommy Robinson: Sky News laže in potvarja

    https://youtu.be/byMHT72YAcg
    (za lažje razumevanje vklopite podnapise)

  • Get Smart

    Šokić, od Sokrata se lahko učiš resnice, za prispodobice o obadih lako émo nje.
    Trditev, da lako samo obad guzne žrebca bla bla bla je milorečeno BULŠIT.
    Žrebca lahko kdorkoli spodbudi k …
    Slediš, Šokić?
    Pa jebali vas šnelkurski kot lukšića, milosavljevića i tako dalje do tokija.
    .
    Kaj pa uvod?
    Šokić:
    “Zopet se je namreč pokazalo, da novinarstvo ni več tisto, kar je včasih
    bilo. Resnici na ljubo, določeni mediji niso nevedni namerno, temveč žal
    niso zmožni boljšega dela” (Šokić).

    Spet faking šnelkursađijstvo = ni več tisto, kar je bilo … bla bla bla …
    Tukajšnje MURGL JUGOKOMUNISTIČNO pussi–presstitutstvo je
    DO PIKE isto, KOT JE BILO,
    po svetu velja enako = kaviaržido KOMINTERNISTIČNO presstitutsvo je VEDNO enako = LAŽ, podtikanja, nabijanja, blatenje ljudi itd. itd.
    Slediš, Šokić?
    In novinarstvo je tudi vedno isto =
    je prinašanje RESNIČNIH novic.
    .
    Ti, Šokić, nisi zmožen ocenjevati nekogaršnje sposobnosti, ker zadev ne poznaš,
    zato tega ne delaj, ker boš vedno napisal DRKANCIJE tipa
    “niso zmožni boljšega … bla bla bla” =
    =
    nivo WATCHDOGOV, kot si psi čuvaji pravijo, je tako nizek, da celo oni zmorejo boljše,
    slediš Šokić?
    vendar pa je njihova naloga “OČUVANJE TEKOVINA MURGL JUGOKOMUNISTIČKE revolucije”.

    • Get Smart

      Slediš, Šokić?
      Še Šokić: “Niso nevedni namerno …”

      NEVEDNI so približno tako kot ti, saj ste obiskovali iste šnelkurske
      in se NE UČITE.

      Torej, so nevedni, kot si ti neveden,
      toda WATCHDOGI točno vedo, kaj je njihova naloga = očuvanje tekovina MURGL JUGOKOMUNISTIČNE revolucije
      in svoje naloge vestno izpolnjujejo.

      Tebi pa se zdi (meniš nje), da je tvoja naloga onanirčkati floskulice o obadih,
      floskulici tipa “nič več ne bo, kot je bilo … bla bla bla …”,

      da s pozicije nevednosti stresaš VREDNOSTNE SODBE itd.
      Slediš?
      Oni VEDO, kar MORAJO vedeti in svoje piškotke pač zaslužijo.

      Ljudje, ki niso obiskovali šnelkurska kot ti in ne poznajo grščine,
      btw, TI JE TUDI NE POZNAŠ, zato zakaj THE FAK onaniraš v grčini =
      dihotomija = RILI, SISIUSLI?
      diho = 2; tome = rez, vrez, odrez

      Slediš, Šokić?
      Obadi, dihotomije, onanije, drkarije … vse to je bulšit, ki škodi ljudem.

      Ponoviva, da bo res RAZUMEL –
      imamo torej (prosto po Šokiću) dihotomijo = RAZCEPLJENOST nje =

      – WATCHDOGOVI = psi čuvaji tekovina revolucije = preSStituti
      – novinarji = ljudje,

      ki od pamtiveka opravljajo delo prinašalcev RESNIČNIH NOVIC.

      Pamet v glavo.

      • Get Smart

        Pomni, kaj so ti položili v zibko:

        SLOVENSKA politika je SKRB ZA SLOVENSKI POLIS = POLITEJO = DRŽAVO,
        seveda na slovenski način, torej z značilnimi SLOVENSKIMI deli, navadami, običaji in
        vrednotami.
        Naprimer SDS = Slovenska demokratska stranka, izvaja SLOVENSKO POLITIKO,
        ker tako z besedo kot z vsemi ostalimi deli sledi PRASTARIM SLOVENSKIM VREDNOTAM:
        = poštenost,
        = pravičnost,
        = resnicoljubnost,
        = prijateljstvo do ljudi,
        = domoljubnost,
        = rodoljubnost,
        = svobodoljubnost
        in kar je še svetovno znanih SLOVENSKIH ZNAČILNOSTI in odlik, ki smo jih SLOVENCI
        podarili svetu.
        Govorimo skratka o KULTURI ŽIVLJENJA.

        • Get Smart

          Nasprotje kulture življenja je “kultura smrti”.

          Kaj smo torej rekli? Kaj pa stoji nasproti “kulturi življenja”?

          KULTURA SMRTI = kaviarŽIDO KOMINTERNISTIČNO oziroma tukaj predvsem
          MURGL SRBO RVACKO … skratka JUGOKOMUNISTIČNO pasjejebstvo = pedrstvo = pedofilstvo =
          = babilon egipt perzija bizanc rim jugoslavija …
          =
          detomorilstvo = uničevanje = UMOR = ropanje = LAŽ = blatenje ljudi = NORČEVANJE =
          sviranje kurtzu = prodajanje magle = skratka PARAZITIRANJE na ljudeh …

          transićizem = TEMELJNA AGENDA teh kreatur = svoje izrodke in posvojene otroke
          kastrirajo in jih VZGAJAJO v pedofiliji, v LAŽI, v SOVRAŠTVU DO LJUDI in predvsem s
          hormoni nasprotnega spola,
          ko te kreature odrastejo, so, kot si sami pravijo, SMRTNI NEPRIJATELJI LJUDI =

          sovraštvo do ljudi kar žari iz njihovih oči in potem so vam FOVŠ,
          poznate PODTIKANJA o fovšiji =
          fejk ženske = kastrirani fantki ne morejo roditi, ne morejo izkusiti
          ženskih bolečin in užitkov,
          fejk moški = transićirane deklice = v glavnem jih kastrirajo in te ne morejo rojevati in do konca svojih dni igrajo vloge “poženščenih kao moških”

          pedrizem / lezbizem je najprej iniciacijski odnos GOSPODAR vs SERBUS=hlapec =
          kar nato, kot vse ostale zadeve tega sveta, te kreature PODTIKAJO LJUDEM:
          kolikokrat ste slišali “za HLAPCE ROJENI” =
          ja, CANKAR je govoril o teh kaviar SERBUSNIH KREATURAH,
          ki so za SERBUSE tekovina revolucije rojeni;
          potem pa je pedrizem/lezbizem sredstvo za poneumljanje otrok, predvsem deklic,
          ki “kupijo” PROPAGANDO o “grdih moških, ki da zlorabljajo ženske” =
          kar je znova samo še ena izmed POTURANCIJ =
          samo te parazitske kreature in njihovi SERBUSI zlorabljao ženske,

          in predvsem je pedrizem/lezbizem sredstvo za prikrivanje TRANSIćiZMA=
          =
          enako velja za ostale -izme =
          = feminizem = kretinizem = drkalizem = pasjejebizem = vegizem = SOCIALIZEM =
          KOMUNIZEM = FAŠIZEM = ČETNICIZEM = USTAŠIZEM = MUSLIćKULTIZEM = kozojebizem = vukojebizem
          … =
          tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
          = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …
          (
          SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
          pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
          gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
          i tako dalje do tokija …)
          vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
          delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
          =
          “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

          1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
          2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
          psi čuvaji tekovina revolucije
          3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
          oz.
          z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

          Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
          seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
          .
          Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
          so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno
          ZASUŽNJEVANJU ljudi.
          .
          .
          Jezus Kristus:
          »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas bo
          osvobodila.«
          .
          »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

  • Aton

    Še nekaj o sliki. Je polna ameriškega orožja in iz časov, ko so se Afganistanci borili proti Rusom.
    Al Kaida? – Fake news.

  • Sadako

    Koliko Saudskega denarja je bilo potrebno, da so v Haagu sprejeli krivično sodbo, ki je rezultirala v smrt Sokrata Praljaka?

  • Get Smart

    PREIMENOVANJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

    1. Predno so si spremenili ime v SD = SOCIALNI DEMOKRATI, so se imenovali ZLSD – Združena
    lista socialnih demokratov.
    2. Predno so si spremenili ime v ZLSD, so se imenovali ZDRUŽENA LISTA. V ZLSD so se kakor
    združili s “Semulićevo SZDL”,*
    ki je postala SSS – Socialistična stranka Sljovenjije nje in pa DeSUS-om, ki je nastal iz
    par starih murglskih prdcev ZKS-SDP nje. DeSUza kogaS bodo začeli v MURGL JUGOKOMUNISTIČNEM
    agitpropu pumpat na polno šele po koncu “LDS zgodbe o uspehu nje”, ko za predsednika
    DeSUS-a postavijo SKOJ-evca oziroma LDS-ovca Karela Viktora.
    * Semulić je še vedno PREDSEDNIK “četrtega doma” JUGOKOMUNISTIČNE SKUPŠTINE v Sloveniji –
    ZSSS je le preimenovan SZDL (lokalna SOCIALISTIČNA zveza delavnega ljudstva; v izvirniku:
    SSRNJ = SAVEZ SOCIALISTIČKOG RADNOG NARODA JUGOSLAVIJE)
    3. Predno so si spremenili ime v ZDRUŽENA LISTA, so se imenovali SDP Slovenije –
    Socialdemokratska prenova Slovenije.
    4. Predno so si spremenili ime v SDP Slovenije, so se imenovali SDP – Stranka demokratične
    prenove.
    5. Predno so si spremenili ime v SDP, so se imenovali ZKS-SDP – Zveza komunistov
    Slovenije-Stranka demokratične prenove.
    6. Predno so si spremenili ime v ZKS-SDP, so se imenovali ZKJ – ZVEZA KOMUNISTOV
    JUGOSLAVIJE
    https://i.imgur.com/D4LXeH6.jpg
    7. Predno so si spremenili ime v ZKJ, so se imenovali KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

    Kot najbrž veste, tudi bivajo še vedno na istem naslovu, in sicer v UKRADENI vili svojega
    rojaka
    (ki pa ni bil kaviarkomunističnižid, ampak le biznisžid, torej ni bil predan revoluciji
    nje),
    ki jo je KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE “nacionalizirala” nje in se vanjo naselila.

    • Get Smart

      PREIMENOVANJA podmladka KOMUNISTIČNE JUGOSLAVIJE v Sloveniji:

      LDS (in vsi njeni derivati Zares, ZL, ZaAB, PS, SMC, ŠARAC …) je formalnopravna naslednica
      SKOJ-a – Savez komunističke omladine
      Jugoslavije).
      SKOJ – Med vojno SKOJ (Savez komunističke omladine Jugoslavije) ustanovi USAOJ (Ujedinjeni
      savez antifašističke omladine Jugoslavije) in je hkrati član in deluje posebej. Po vojni
      se USAOJ preimenuje v NOJ (Narodna omladina Jugoslavije), nato pa se ti kaviar
      jugokomunisti, ki so se kakor razcepili, znova združijo (SKOJ + USAOJ (NOJ)) v NOJ. Nakar
      se NOJ preimenuje v SSOJ (Savez socijalističke omladine Jugoslavije), ki formalnopravno še
      traja. SSOJ ima seveda podružnice po vsej Jugoslaviji: tukajšnja se imenuje ZSMS (Zveza
      socialistične mladine srbije) – in ta podružnica na prvih (v 2/3 sfejkanih in v 1/3
      demokratičnih) volitvah v Sloveniji (leta 1990) nastopi še s svojim polstoletnim imenom
      ZSMS, na naslednjih (1992), pa se je ta organizacija ZSMS (Zveza socialistične mladine
      Srbije v Sloveniji) preimenovala v ZSMS – liberalna stranka, nato liberalno demokratska
      stranka LDS, pa Liberalna demokracija Sljovenjije. Prakso ustanavljanja strančic SKOJ-a,
      imenovanj, preimenovanj, t. i. “novih obrazov”, ki se potem počasi spet kakor združujejo v
      t. i. “Združeno levico” itd.
      lahko še vedno opazujete:
      LDS, Zeleni, SSS, SMS, Zares, PS – pozitivna srbija nje, ZaAB, TRS, IDS, …
      Verjamem sholtesu, Dobri LDS DOBOVŠEK SMC … ŠARAC … = LDS = SKOJ, podmladek KPJ =
      vse to je ena in edina KOMUNISTIČNA PARTIJA JUGOSLAVIJE.

      • Get Smart

        Tukaj MURGL JUGOKOMUNIZEM =
        = globalno pa kaviarŽIDOžido KOMINTERNIZEM in njegov MUSLIćKULTI SERBUSIZEM …

        in ostali -izmi = SOCIALIZEM = FAŠIZEM = KOMUNIZEM = USTAŠIZEM=ČETNICIZEM = SERBUSIZEM=hlapčizem = vukojebizem = pedrizem = pedofilizem = muslićkultizem = kozojebizem = vegizem = feminizem … = TRANSIćIZEM =

        kaviaržido KOMUNISTIČNA INTERNACIONALA =

        = SMRTNO neprijateljstvo DO LJUDI.

        (SMC SD DeSUS Levi LDS ZARES PS Bratuške Sholtes ŠARAC …
        pirati sloge unije solidarnosti dobri-LDS-dobovšeki zelenićuši
        gibanja hčerk LDSrbo-šiptarskih drnovškov socialističke partije
        i tako dalje do tokija …)

        vse to je KOMUNISTIČNA JUGOSLAVIJA,
        delajo za MURGL JUGOKOMUNISTIČNO JUGOSLAVIJO oz. kaviar KOMUNISTIČNO INTERNACIONALO
        =
        “Nov svetovni red” = njihov red = skozi TISOČLETJA isti red = SUŽNJELASTNIŠTVO =

        1. = PRVORAZREDNI TRANSIćI so gazde
        2. = DRUGORAZREDNI TRANSIćI so SERBUSI=hlapci = watchdogići =
        psi čuvaji tekovina revolucije
        3. = TRETJERAZREDNI = ljudje = LJUDJE so SUŽNJI
        oz.
        z njihovimi besedami,”… RAZRED, ki ne sprejema njihove sužnjelastniške ureditve.”

        Ker so ti paraziti v svojih glavićih “bog i batina nje”,
        seveda PRVORAZREDNI odločajo o ŽIVLJENJU in SMRTI svojih psičkov in LJUDI.
        .
        Vsi našteti in ostali “-izmi” (“novi obrazi” nje )
        so izdelek kaviar ŽIDOKOMINTERNE in vsi so namenjeni poneumljanju in končno ZASUŽNJEVANJU ljudi.
        .
        .
        Jezus Kristus:
        »Po njihovih delih jih boste prepoznali. In spoznali boste Resnico in Resnica vas boosvobodila.«
        .
        »Osamosvojili smo se, zdaj se moramo še osvoboditi!«

        • Get Smart

          SOCIALIZEM=FAŠIZEM=KOMUNIZEM=KAPITALIZEM=
          FEVDALIZEM = MUSLIćKULTIZEM …
          so vse po vrsti onanije, drkancije nje,
          ki so vse po vrsti IZUMI kaviaržido KOMINTERNE =

          =SUŽNJELASTNIŠTVO.

          Dovolj bo, če pogledate, katero je NAJVEČJE KAPITALISTIČNO društvo v Sloveniji =
          = FORUM 21
          =
          MURGL JUGOKOMUNISTIČNO združenje vsega NAROPANEGA KAPITALA,
          predsednik je pa MILAN KUćAN,
          ki je tudi predsednik
          PREDSEDSTVA CENTRALNEGA KOMITEJA KOMUNISTIČNE PARTIJE JUGOSLAVIJE v Sloveniji=
          =
          ki se je uradno preimenovala v SD = SOCIALNI DEMOKRATI
          in podmladek SKOJ = Savez komunističke omladine Jugoslavije =
          = uradno preimenovan v LDS =
          DeSUS LEVI bratuške šoltesi Zares POZITIVNA-srbija dobri dobovški ŠARAC
          i tako dalje do tokija,
          pa so vse le “novi-obrazi” teh dveh struktur, ki je dejansko ENA =
          MURGL KOMUNISTIČKA JUGOSLAVIJA.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!