Pranje denarja, oprani možgani

Miro Petek (Foto: osebni arhiv)

Ko to pišem, zaradi pranja denarja v NLB ni odstopil še nihče. Kaj šele, da bi koga zaprli. Borut Pahor gre po vsem tem še na predsedniške volitve. Ugotovitve Logarjeve parlamentarne preiskovalne komisije so tako alarmantne in zastrašujoče, da bi pričakovali hitro ukrepanje na vseh ravneh. Sicer je že nekaj mesecev znano, da je bila v NLB velika pralnica denarja iranske državne banke in podjetij Iranca z britanskim potnim listom, oprani denar pa se je stekal na račune po vsem svetu, s katerim sta se financirala terorizem in vojaški jedrski program v Iranu v času, ko so zoper Iran veljale mednarodne sankcije. Slovenija res dobro skrbi za mednarodni ugled, ni kaj.

Omrežje, ki temelji na partiji in Udbi
Za to raboto je vedel ves slovenski politični vrh in še desetina drugih. Tu je padel znani stereotip, češ, če v Sloveniji o neki stvari vesta dva, potem vedo vsi, celotna država. Znotraj te slovenske bančne in politične mafije je sedem let vzdržala omerta, dolžnost molčanja znotraj te mreže. Pranje denarja v višini milijarde evrov je prišlo na plan povsem naključno.

V Sloveniji je močna mreža starih partijskih prijateljev, v Veliki Britaniji bi temu rekli “old boys network”. Ne povezujejo jih skupne univerze, ki so jih obiskovali, ali skupne poklicne, strokovne ali znanstvene poti, to mrežo povezujeta partija in Udba, krvave roke iz preteklosti in brezmejni pohlep po denarju in oblasti. Gre za oblast iz ozadja, formalna oblast je tačas sicer v rokah nekih bednih figur, vse niti pa vlečejo v tej mreži. Za svoj obstanek potrebujejo denar: v času tranzicije se je po različnih poteh in oblikah vračal iz tujine denar Udbe, prek tovarišijskih podjetij so ropali denar v zdravstvu in različnih državnih podjetjih, zato tudi takšno nasprotovanje privatizaciji. Provizije od pranja denarja v NLB in drugih bankah so napolnile račune teh ljudi, ki tvorijo to omrežje. Ti “old boysi” gledajo v prihodnost, zase in za svoj podmladek, in njihova prihodnost je drugi tir. Novo ropanje je odprto.

Marjan Miklavčič, nekdanji šef vojaških obveščevalcev, je že pred časom povedal osupljiv podatek. “Ko govorimo o pranju denarja, so provizije podobne kot v trgovini z orožjem. Sučejo se tam od 30 % do 40 %. V določenih primerih, ko gre za res umazan denar in ga je treba oprati, so te provizije tudi do 60 %,” pravi Miklavčič. NLB ob pranju denarja ni dobila niti centa provizije, ta se je stekala na račune članov omrežja v davčnih oazah, bančno luknjo pa pokrivamo vsi davkoplačevalci.

Prevladujoče medije zanima drobiž
Prevladujoči mediji se ob razkrivanju pranja denarja v NLB še vedno bolj ali manj držijo ob strani, saj se zavedajo, da bi ob tem lahko trčili ob svoje ljudi, lastnike ali politične botre. Zato pa so te dni več pisali o NKBM in italijanskem pranju denarja v tej banki. Tu je šlo za par milijonov evrov, le za drobiž v primerjavi z afero #iranNLBgate. O pralnici denarja v NKBM sem pisal pred več kot petnajstimi leti in takrat tam ni prala italijanska mafija, temveč domače gospodarsko podzemlje, ki je imelo tesne stike s slovenskim političnim in kriminalnim podzemljem. In imeli so imuniteto. Nič se jim ni zgodilo. Moje odkrivanje pranja denarja v NKBM je bil pljunek v morje, saj je bila kriminalna žehta veliko večjih razsežnosti, kar je veljalo in velja tudi za NLB.

Kot stara lajna ponavljamo vprašanje, ali smo končno temu pripravljeni narediti konec? Ali smo sposobni in pripravljeni vzpostaviti sistem, ki bi prerezal niti v teh neformalnih mrežah, ki nas na vseh ravneh kradejo in ropajo? Zaradi tega je življenje vseh nas, drugorazrednih državljanov, iz dneva v dan dražje. Ali smo Slovenci to preprosto resnico sposobni razumeti in sprejeti?

Miro Petek

 • dr Janez Sveti

  Ljudi enostavno (večino) ne zanima dogajanje v državni upravi in državnih podjetjih, ter raznih nepotrebnih agencijah. Mreža hobotnice je tako močna, da obvladuje vse stebre družbe, kot sodstvo, zdravstvo, šolstvo, medije…
  Posledice bodo za vse državljane hude. Še bolj za potomce. Žal.
  DR Janez Sveti vesoljc

  • sprehajalec

   Ja, deželica potencialnih kleptomančkov, ki ji vlada Kleptokracija.

 • FORT WORTH

  Tale afera z NLB ni ne prva in ne zadnja.
  Ta banka je partijska samopostrezba. Zato pa tako zvijanje ob EU zahtevi, da se jo proda.

  • Franc Šink

   Res je. to je šele neuradni trening.

  • primsek

   tudi KBM pod Haucom, zvestim janšistom, je bila samopostrežba za janševike. ker je to samo tista oblika komunizma, v kateri antikomunisti izganjajo iz sebe komunizem, je torej to desna partijska samopostrežna, janšari iznoriški pa seveda nekaj podobnega gverilcu, ki se je preoblekel v antikomunista, da bi od znotraj razjebal desnico. kot je menda prej od znotraj razjebaval partijo. hvalabogu, da ga imamo, dokler bo, desna nima šans

   • FORT WORTH

    Pozabil si se napisati o Avstralski kliniki pa o Patriji…pa o prdcu iz Murgelj.
    Butl oprani !! (:-DDDDD

 • Krtača 20

  Pa kerga zanimajo Mirotove pravljice, ki jih goni že 25let? Zmer ga sfrkajo dokazi ki jih nikdar nima….

 • Štalmajster
 • Jožef

  Komentator, ki želi nekaj verodostojno komentirati, da mu bodo bralci verjeli, se mora podpisati saj s svojim imenom. Kako naj nekomu, ki se podpiše kot štalmajster, krtača ali podobno, verjamemo. Če človek nima toliko samospoštovanja do sebe, kako bo imel potem spoštovanje do morebitnih bralcev. Bedno in praznoglavo početje.

  • Štalmajster

   Verjemi ti komur češ …………. meni nikakor ne rabiš! Lahko ti pa kak komentar (ali povezava)preklopi kak kliker v glavi, da boš na nekatere stvari začel drugače gledati.
   Resnica je kot puzzle, ki si jo počasi sestavljaš ……….. ene neustrezne je treba ven vreč………pa vstaviti druge, ki bolj pašejo v okvir sedanjosti in …….. zgodovine !
   Za moje pojme je zadnji odstavek članka ZELO DOBRO napisan !

   Mogoče v razmislek:
   https://www.youtube.com/watch?v=MkxvvNAVwsw

 • Aron

  ‘oprani denar pa se je stekal na račune po vsem svetu, s katerim sta se financirala terorizem in vojaški jedrski program v Iranu v času, ko so zoper Iran veljale mednarodne sankcije.’

  Še enkrat, Iranska razvojna banka v času transakcij NI BILA POD EMBARGOM EU! Da se je z denarjem financiral terrorizem in jedrski program je pa talking point ameriške administracije in zato nerelevanten.

  • Franc Šink

   In kje je po tvojem sedaj ta denar?

  • primsek

   končno en razumen, ki namesto čustvenih besed o terorizmu, ki mezijo Grimsku Sluzku in Gorenaku Piškotku mimogrede iz ust, ker imata sfinkterje preveč raztegnjene, navaja dejstva. da gre za denar z visokim korupcijskim tveganjem je nedvomno, da ni vsak Iranec terorist, za to pa že potrebuješ osnovno šolo, ki je v SDS natlačeni ex-komunisti nimajo vsi.
   kje je moj najljubši poslanec Pojbič? da nas razveseli in kot voznik viličarja pridonese nove poglede na klinično sliko poslancev?

  • sprehajalec

   kaj pa je potem, penzije izplačevala čez NLB?

   • Aron

    Nabava materialov in surovin.

    • sprehajalec

     Nihče nabave materiala in surovin za bombo ne razparcelira na 1000 nabavnikov in to iranskih.

     • Aron

      Če si pod neupravičenim embargom, ti drugega ne preostane, kajne? Misliš, da so tuje države polemizirale te prodaje? Ogromno francoskih in nemških podjetij je zaslužilo na ta račun. Glede na to, da vsi (razen US) sedaj napolno promovirajo ekonomsko sodelovanje z Iranom, so vsi komaj čakali, da se ta nonsense konča.

 • ptr

  In poleg vsega tega skoraj vse slo banke (pa naj si bodo v naši ali tuji lasti) v tem času še nesramno dražijo storitve. Mene so Nemci že od nekdaj skrajno čudno gledali (“iz katerega drevesa je pa ta padel”), ko so slišali, da se pri nas plača nekaj evrov msečno samo za “vzdrževanje” (vodenje) računa, preden sploh karkoli narediš, nato pa še skoraj pol evra za vsako je**no transakcijo (“plačilo položnice”). Potem je pa berlinska N26 tudi uradno začela sprejemati komitente iz Slovenije in si nisem kaj dosti pomišljal, takoj sem se identificiral prek video klica in edina provizija, ki sem jo od takrat plačal, je bila, da sem tja nakazal preostala sredstva s starega slovenskega računa.

 • Franc Šink

  Le zakaj se končno nihče ne zgane? ali res mislijo da bodo tako poceni prišli skozi?

 • primsek

  Petku so možgane orbanovci lepo našamponirali. čeprav smo vsi sočustvovali z njim kot žrtvijo brutalnega napada, vsi verjeli, da storilcem Pogorevc res diha za ovratnik, pa so napadalci dosegli svoje : petek je izgubil svojo integriteto. če lahko v maniri orbanovskih tretjerazrednih pisunov ponavlja povezave med terorizmom in Iranom v času, ko iraške finance niso bile pod embargom, potem so napadalci dosegli svoj cilj. nehal je misliti z lastno glavo, kar je bil verjetno namen napada

  • disqus_Mn4t10atJC

   Iran on Irak sta dve državi. Kot Slobenija in Slovaška
   Toliko o možganih. LŠU

   • komar marko

    katerih možganih! VAKUUM !

  • komar marko

   no zanimiva trditev. Po napadu je začel misliti v skladu z doktrino, o kateri govori 9 bula Marksoveg kapitala. Prepričan sem, da so te vzgojili v poslušnega vojaka, doma takim pravijo copata.

 • komar marko

  No in naši rdečkoti trdijo, da ne morejo prati denarja, ker ne znajo zakurblati pralnega stroja oziroma jih sploh ne uporabljajo. Namreč kulture se ne more spremeniti. Ni čudno, če so hlače vse trde.

 • moat

  Očitno se je (vsaj tako kažejo močni indici) pral denar v NKBM iz Italije (organizirani kriminal) in v NLB (podjetij iz Irana), o čemer pišejo in govorijo že tudi v Mladini http://www.mladina.si/182125/radio-mladina-vasja-jager-o-najbrz-najvecji-pralnici-denarja-v-sloveniji/ (čeprav vam “cajtung” ni preveč povšeči), tako da moram priznati, da sem bil v zmoti. In to je svinjarija, definitivno. Upam, da bodo organi pregona tukaj kaj naredili in to res naredili in krivce ovadili. 5ku pa se opravičujem, saj sem menil, da pač “naklada”, očitno pa je veliko tega, o čemer je pisal – resnično.

  • komar marko

   ha, ha, ha- Kateri vir! Ha, ha, ha. Le od kje se ta VIR prehranjuje! In potem bo gonja za kurje tatove, ELITA pa se hihita!

   • Aron

    Pametnjakovič, Mladina je kot resen cajtng zaslužna za ta leak informacij.

    • komar marko

     Verjamem, da je to za ljudi z VAKUUMOM na podstrehi. Za nas je bil zanimiv tam okoli 66 leta. Sedaj še nisem videl intelektualca ((FDV ne štejem med intelektualce) ki bi KADARKOLI ta tednik jemali za vIR ali razpravlajli o kakem njenem članku!

     • Aron

      Ni Janša svoj čas pisal za Mladino?

     • radames

      Brrrruuuuuuhahahahaha! Takrat je bila Mladina nekaj povsem drugega. Takrat sem bil nanjo naročen. Zadeva je v tistih časih tako eskalirala, da so se Mladinci na smrt skregali z Delom.

      Ti marsičesa ne razumeš! In potem butalsko provociraš.

     • Aron

      Mladina ni bila nekaj drugega, le Janša je obrnil ploščo :)

   • moat

    Vir je bil naveden z razlogom, ker vam je Mladina pač trn v peti. In če ta “cajtung” pravi, da obstajajo močni indici, da je šlo za pranje denarja, to veliko bolj drži, kajne?

  • Mojca pokraculja

   Odkar berem kolumno 5ka, seveda najprej pomislim na tvoj komentar:)) Danes si pa res presenetil.
   Vendar sem prepričana, da organi pregona ne bodo naredili nič, ker nič ne smejo narediti. Zakaj, je na dlani. Tako bo kot v primeru jankovič. Tresla se ni niti gora, rodila se ni niti miš. Samo predstava za bedake, ki ne verjamejo, da nam vlada mafija.
   Ja vreme se je zrihtalo, uživam !

   • moat

    Lej, nisem tak, da ne bi priznal, da sem ga “pobiksal”. Vsi tisti, ki so v to vpleteni, bi morali odgovarjati, definitivno. Tisti, ki so to storili ali so opustili dolžno nadzorstvo. Lepo je tudi slišati, da sem presenetil. Morebiti pa bo še kaj z mano, kajne :)?

    • Mojca pokraculja

     Hehehe, moj kuža me preganja za sprehod, ampak še ni sončka, sama megla.

     • moat

      Pri nas je že sonček. Sem že bil ob 8. na sprehodu, takrat ga še ni bilo. Lepo se imejta, res.

 • dob

  Sedanji analitiki naših razmer štartajo iz napačne predpostavke, da je Slovencem komunizem bil vsiljen.
  V resnici se je usedel na narodov karakter, kot se uleže ata na mamo. Dobrodošel jim je bil, ker je v vsem odgovarjal njihovim tradicionalnim navadam (zavistnost, privoščljivost slabega drugim, oportunizem, samomorilnost, ki je vase obrnjeno nasilje, alkoholizem….). To je zdaj mentaliteta tega naroda!
  Režim je to podpiral in razpihoval, ker je od tega imel korist. Lažje je manipulirati z nekom, ki je brez lastne volje.
  Slovenci so komunizem sami sprejeli, ni jih bilo treba kaj dosti prepričevati in siliti v to.

  Zdaj pa se analitiki obnašajo kot bi hoteli reči: slučajno smo v to padli (drugi so to k nam zanesli….), zdaj pa poglejmo, kako bi se iz tega izvlekli….
  Dajte ga no srat – kdo se pa hoče iz tega izvleči?! Najprej se to vprašajte.

  • denacifikacija

   Ampak to je res, večina teh barab so bili navadni gošarji, spali so na slami, po vojni so se morali vprašati, če bi radi nazaj na gnoj ali bi si raje delili ogromno premoženje nekdanjih gospodarjev in okupatorjev, tu enostavno ni bilo dileme. Daj sem, vse, juhuhu… pri nas pa se real socializem prikazuje kot revščina in suženjstvo, torej tisto, kar se je z revolucijo odpravilo in zatrlo.

  • Mojca pokraculja

   Dob, to je pravo vprašanje !!! Večina si tega ne želi postaviti, lepše in bolj komot je biti vseglihar. In ostati v tej greznici- saj nam ni nič hudega, a ne? Tisti, ki ni vseglihar, je osovražen, je špilferderber, v končni fazi pa belogardist, fašist itd.
   Zanimivo, da se zmerljivka nacist niti ne pojavlja. Fašist je antifašistom, ki niso nič drugega kot fašisti, neverjetno prikladna zmerljivka. Ali pri sebi dodajo k besedi fašist anti, ali pa ga tistim, ki so res anti, odvzamejo. Genijalno zamenjane pozicije.

  • Štalmajster

   Pje det, ti pa si en pohabljenec !
   “Slovenci so komunizem sami sprejeli, ni jih bilo treba kaj dosti ”
   Torej ni bilo revolucije in na tisoče mrtvih, pred, med in po vojni. ????

   “(zavistnost, privoščljivost slabega drugim, oportunizem, samomorilnost, ki je vase obrnjeno nasilje, alkoholizem….). ”

   Ni večje ogabe od človeka, ki ponižuje …………….. lasten, NEMOČEN narod !!

   • dob

    Dej, pejt spat.
    Kdo je koga silil izbrat kučana za predsednika leta 1991! I to dva puta! Pol pa še Drnovška. In to potem ko so Slovenci imeli na izbiro Pučnika. Kolk je blo mrtvih, preden so se Slovenci s to zamenjavo strinjali? Sam zgin, butec zahojeni, od kdaj pa pomeni govoriti resnico žalitev lastnega naroda.

    • FORT WORTH

     To stari. Povej mu kar mu gre !!

    • Štalmajster

     Vidim, da te je po*ukal v glavo pa ti Ku*čina pri riti že vun gleda ! Majmun, a misliš da se je zgodovina začela leta 91. Pa da so mlečnozobci ala Janša,……. porazili stare mačke, ki so malo bolje vedeli kako se svet vrti ……. in da so SAMOSTOJNOST in NEODVISNOST samo mokre sanje, ker od zadaj stojijo TA ISTI stričeki, ki posojajo denar …..državam po svetu !

     • dob

      >>Majmun, a misliš da se je zgodovina začela leta 91<<

      Ne, ampak možnost sprejetja lastne svobode se je tedaj začela. In se takoj končala.
      Ne zgrabiti priložnosti, ko ti Svoboda govori, ko ti sporoča kaj hoče od tebe, ti pa skočiš raje nazaj v suženjstvo duha, ker je v kučanovi riti topleje, je znak primitivnosti. Ki je pri nas množična in večinska. Zato je diktaturi demokracija sprejemljiva! Dokler je večina nora, se diktator z njo strinja.

      Slovenska definicija Demokracije:
      Demokracija je oblika svobodnega odločanja o tem, katerega okupatorja si boš izbral.

     • Štalmajster

      Vidim, da si kar precej naiven !
      Malo večji narodi ne morejo ohraniti svoje “samostojnosti in neodvisnosti” oz. SVOBODE, kakor ti praviš. Kaj si dandanašnji morejo Švedi, Francozi, Nemci………pa jih posiljujejo z lažnimi begunci, islamizacijo, multikulti LGBT,……??
      Kaj misliš je to za enega normalnega državljana EU, ki skuša svoje otroke (ne da jih nakoti 12 do 30 leta na tuje stroške) 1, 2, do 3 vzgojiti in jim omogočiti kvalitetno izobrazbo,……)
      Pa spet ne moreš, da ne bi omenjal Kučana. (vredi te je kavsno v glavo) Upam, da ti je jasno da so ti naši mali “stričeki” le del mnogo večje slike, ki je ti žal …… ne vidiš (ali nočeš videti).
      Patriot ? Seveda da sem, drugače pa …………. čemu sploh država, oz neka skupnost ……….. za katero ti NI MAR ! kjer je vsak “cigan”, lažnivi begunec, oderuški žid, drog dealer, kriminalec …………več vreden kot lojalen državljan !

     • dob

      Računaj, da si pri meni od zdaj naprej na šit listi. Dolgočasnih ljudi na portalu ne prenesem, prenesem pa marsikaj, skoraj vse.

     • Štalmajster

      Daj speli se, seretor po slovenskem narodu! Kdo si uvaža volilce,–…… Da te potolažim ti si na moji top shit listi, tam na levi, tam poleg križa !
      Boš še moral kaj prečitat, da boš ene stvari razumel.
      https://www.google.si/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=5&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjA376qgs3WAhVCcBoKHaWNBn0QFgg-MAQ&url=https%3A%2F%2Fwww.davidduke.com%2Fmp3%2FTheSecretBehindCommunismIntro.pdf&usg=AOvVaw0i0JnxSRCnyDNW52aBZ89q

      Pa še nekaj o “zamerljivih in maščevalnih”:
      https://www.dnevnik.si/1042591837

   • Soave

    No, dobro preberi, kaj je napisal.
    Saj je res tako !! Zakaj so že dvajset let v samostojni Sloveniji na oblasti ???
    Volijo jih !!

  • RATATA

   + narod se je polenil ko svija!!!

 • denacifikacija

  Ni tako preprosto.
  Banke so podjetja kot vsa druga, milijarda je ogromna gora denarja, ne moreš skriti tako visokih številk med potne stroške in dnevnice. Zagotovo se je poznalo na bilanci, to so tisti fenomeni, ki vedno obračajo par deset milijonov, naenkrat pa finančni izkazi vsebujejo tri ničle več kot vsa leta poprej, nemogoče, da ne bi vsi opazili. Mogoče kdo ne razume, pri bilancah se gre za 0,01 pare, tukaj pa so številke zasedle 10 mest (1.000.000.000?). In ni nihče opazil? Neumnost.

 • denacifikacija

  Kriminal in korupcija se splačata.
  Slovenci nismo niti približno tako zavisten in pohlepen narod kot nam vsiljuje stereotipe o nas sovražna vojaška propaganda. Ker nismo taki, nas to prepričujejo, hočejo, da postanemo barabe in sovražimo kapitalizem, da se počutimo ničvredne. In marsikdo nasede, s tem nastaneta dve vrsti državljanov, kdor sodeluje v vojaško policijskem aparatu, mora biti ponosen na svojo izrojeno moralo, kdor pa dela zgolj zase, je navadna baraba in pokvarjen, je naš sovražnik. Ampak smisel kapitalizma je v pehanju za osebno korist, socializem zavračamo prav zato, ker pomeni podrejanje in služenje drugačnim vrednotam.
  Enostavno so zamenjali besede in obrnili tezo na glavo, kapitaliste nam prikazujejo kot komuniste in obratno, dober poslovnež je prevarant in šalabajzer, ampak od takih gre denar, za razne subvencije, sponzorstva in tudi policijski orkester, ne maramo pa barabe, ki bi rad živel in delal po svoje, takim pravimo pa komunistična svinja, te pa tako sistem kot tudi družba odločno preganjata.

  • denacifikacija

   Poglejmo si fenomen prvorazrednosti malo pobliže, kaj to pomeni, da nič ne delaš iz zelo dobro živiš?
   CIgani in socialni problemi ne delajo kaj dosti, ampak tudi živijo ne, crkujejo na obroke, torej ni dovolj, če ne delaš.
   Otroci vseh tistih,ki služijo z mednarodnim kriminalom in domačo korupcijo imajo vedno vse najnovejše gizmote, nosijo nove obleke, daleč potujejo in si lastijo razne vrednosti, tudi oni ne delajo, vendar takim pravimo mladi gospodič, japi, to so bodoči predsedniki države in lastniki uspešnih podjetij.

   Te barabe pa so navadni cigani, tudi oni nič ne delajo, še manj, nimajo nobenega odnosa do življenja in moralnih zavor, vendar uživajo ugled v družbi, vsi jih imajo radi zraven, ker so potem deležni drobtinic, ko jih starši zasujejo s sredstvi, kdor se druži z njimi, je imun na zakone, to pa se plača s slepo poslušnostjo in hvalnicami o svojih benevolentnih sponzorjih, sami poštenjakarji in pravičneži, tudi v občinskih biltenih so deležni velike slave. Bogati so pa zaradi takih afer in ker uničujejo dobre slovence, ni logike, a ne.

 • baubau

  bandomrežje

 • RATATA

  Za vse zatuškane afere in za vse zlagane referendume ter volitve moramo nujno obtoževati in obsojati pristranske medije, ki jih upravlja kaviarsocialistična združba.

 • RATATA

  Nam Slovencem, ki nezadovoljni s pokvarjeno, lažnjivo in kradljivo pokomunistično oblastjo in nastavljenci ostajamo v koncentracijskem taborišču Republika Slovenija zaenkrat še ne tetovirajo številk na roke.

 • Miha

  Zeh madžarski režimski medij.

  • sloustava

   Zen, debilnim izjavam , Miha! Ampak to ni prav, da ti vracamo z enakim, zasluzis si veliko vec. Zasluzis si pozornost zaradi namernega zastrupljevanja otroskih, mladinskih in seniorskih dus, zasluzis si proces na sodiscu, in koncni epilog. Zakaj pljuvas po Slovencih? Si se nazrl Jankovicevih besed, zakaj on nikoli, kljub kretenskim rabotam, ki jih dela, ne bo pristal v zaporu? In sedaj te besede izpljuvas na portalu! Ro ni “zen”, to je vredno pozornosti. Sicer pa cestitam tako dr. Logarju, mag. Grimsu kot g. Petku za pozorno spremljanje rabot, iz katerih ne bi smelo biti izhoda, Mihi in mihom navkljub!

 • lili pili

  Oprane mozgane, je mogoce ponovno rehabilitirati, Petek pa ima poskodovane to pa se ne da vec popraviti, edina resitev za njega in podobno mislece je namestitev v ustrezno ustanovo…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!